Winamp Logo
Zissel og Eliten Cover
Zissel og Eliten Profile

Zissel og Eliten

Danish, Social, 1 season, 58 episodes, 1 day, 2 hours, 22 minutes
About
Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos både kultureliten og erhvervslivet. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Hun ved nu også, hvor vigtigt det er med et godt netværk og en indbydende LinkedIn-profil. Men det kniber stadig med at forstå det magtspil, der udspiller sig inde på Christiansborg. Zissel vil derfor i denne sæson tale med nuværende og forhenværende politikere og andre kendere af den politiske verden. Hun vil undersøge, hvad der skal til for at blive en del af den politiske elite.
Episode Artwork

Afslutning på hele serien

Zissel har været i lære hos kultureliten, i erhvervslivet og senest hos den politiske elite, og nu lakker det mod enden. Zissel og programmets hussociolog Christoph Ellersgaard samler op på næsten to års studier af nogle af de mest magtfulde danskere.
11/20/202127 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Sæsonafslutning med Christoph Ellersgaard

Det er sæsonafslutning, og Zissel har derfor inviteret sin hussociolog Christoph Ellersgaard i studiet for at evaluere på, hvordan det er gået med feltarbejdet i den politiske elite.
11/13/202126 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Margrethe Vestager

Zissel møder Margrethe Vestager, der er konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-Kommisionen. Zissel og Margrethe taler om, hvad det vil sige at være en del af en politisk elite - og om hvor meget den rette påklædning betyder.
11/6/202127 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Med Joachim B. Olsen

Zissel møder Joachim B. Olsen, der er politisk kommentator på Ekstra Bladet og tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance. Joachim lærer Zissel, hvordan man spotter en politiker på glatis.
10/30/202127 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Med Sofie Carsten Nielsen

Zissel møder Sofie Carsten Nielsen, der blev politisk leder for De Radikale efter sagen med Morten Østergaard sidste år. Zissel og Sofie taler om, hvordan man kommer videre efter et politisk stormvejr.
10/23/202127 minutes
Episode Artwork

Med Pernille Vermund

Zissel møder Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige. Zissel er meget interesseret i at høre, hvordan man starter et nyt parti - og i at høre, om Pernille egentlig føler sig som en del af en elite.
10/16/202127 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Med Fie Hækkerup

Zissel møder Fie Hækkerup, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk. Fies far er justitsminister, hun er vokset op i et politisk dynasti, og nu vil hun selv i Folketinget.
10/9/202126 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Med Bertel Haarder

Zissel møder Christiansborgs alderspræsident Bertel Haarder, der har siddet over 40 år i Folketinget. Bertel ved om nogen, hvad der skal til for at begå sig i politik.
10/2/202127 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Med Pari Khadem

Zissel møder stylist og makeup-artist Pari Khadem, der har haft sin egen salon på Christiansborg i 20 år. Pari fortæller anekdoter om politikerne og giver Zissel en makeover imens.
9/25/202126 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Med Astrid Haug

Zissel møder Astrid Haug, der er ekspert i sociale medier og tidligere særlig rådgiver i Kulturministeriet og pressechef på Christiansborg. Zissel og Astrid gennemgår politikernes SoMe-profiler og taler om, hvad det vil sige at være kikset på nettet.
9/18/202126 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Med Søren Pape Poulsen

Zissel møder Søren Pape Poulsen, der er formand og politisk leder for Det Konservative. Søren fortæller Zissel om udfordringerne ved at tage springet fra en borgmesterpost til pludselig at skulle stå i spidsen for sit parti uden at kende alle Christianborgs uskrevne regler.
9/11/202127 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Med Kaspar Colling Nielsen

Zissel møder forfatter Kaspar Colling Nielsen, der tidligere i år stoppede som taleskriver for klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Kaspar fortæller Zissel om, hvad han har fået ud af at se systemet indefra og om aldrig helt at føle sig tilpas i rollen.
9/4/202127 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Mai Villadsen

Zissel møder Mai Villadsen, der er politisk ordfører for Enhedslisten. Mai fortæller Zissel om de koder, man bliver nødt til at lære at kende, hvis man vil begå sig på Christiansborg.
8/28/202127 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Med Tommy Ahlers

Zissel møder iværksætter Tommy Ahlers til en snak om ligheder og forskelle mellem erhvervslivet og den politiske elite. Programmet er optaget umiddelbart inden Tommy forlod Folketinget for igen at arbejde med iværksætteri.
8/21/202127 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Sæsonstart med Christoph Ellersgaard

Zissel har både talt med kultureliten og dem, der træffer de tungeste beslutninger i fagforeningerne og i erhvervslivet. Nu er turen kommet til de folkevalgte. Programmets hussociolog Christoph Ellersgaard guider Zissel i retning af den politiske elite.
8/14/202126 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Sæsonafslutning med Christoph Ellersgaard

Det er sæsonafslutning, og Zissel her derfor inviteret sin hussociolog Christoph Ellersgaard i studiet til en snak om, hvordan hele sæsonen er gået.
7/3/202126 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Med Jens Bjørn Andersen

Zissel møder DSV's administerende direktør Jens Bjørn Andersen, der i 2020 blev kåret som årets topchef af Berlingskes toplederpanel. Jens Bjørn er ansvarlig for over 50.000 medarbejdere og en omsætning tæt på 100 milliarder kroner.
6/26/202127 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Med Anne Engdal Stig Christensen

Zissel møder TV2's administerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, der ikke altid har vidst, at hun skulle ende i toppen af et stort dansk mediehus.
6/19/202127 minutes
Episode Artwork

Med Peter Engberg Jensen

Zissel møder erhvervsmanden Peter Engberg Jensen, der fik sit første job på en tankstation i Gedser som bare 6-årig og siden har arbejdet sig helt op til erhvervslivets top.
6/5/202127 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Med Bente Overgaard

Zissel møder Bente Overgaard, der er professionelt bestyrelsesmedlem og tidligere koncerndirektør i Nykredit. Bente fortæller Zissel, hvordan hun kommer videre med drømmen om et godt netværk.
5/29/202127 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Med Anne H. Steffensen

Zissel møder Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier. Anne fortæller Zissel, hvorfor det er vigtigt med en forstående livspartner, når man er leder. De taler også om at være kvinde i en mandsdomineret del af en i forvejen mandsdomineret verden.
5/22/202127 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Med Ulrik Nødgaard

Zissel møder Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark. Ulrik fortæller Zissel om sin vej frem mod en direktørstol i finanssektoren. Zissel er meget optaget af at finde ud af, hvorfor Ulrik bor i Rødovre og ikke i whiskeybæltet som resten af eliten. (Sendt første gang 15. maj).
5/15/202127 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Lars Sandahl Sørensen

Zissel møder Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri og tidligere har boet og arbejdet i Japan, USA, Storbritannien og Australien. Lars fortæller Zissel om, hvorfor det er vigtigt at komme ud i verden, hvis man vil frem i verden.
5/8/202127 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Med Brian Mikkelsen

Zissel møder Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv og tidligere kultur-, justits, økonomi-, og erhvervsminister. Brian fortæller Zissel om at vokse op i et almennyttigt boligbyggeri i Ballerup og alligevel finde vej til magteliten. (Sendt første gang 1. maj).
5/1/202126 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Med Stina Vrang Elias

Zissel møder Stina Vrang Elias, der er administrerende direktør i tænketanken DEA. Stina fortæller Zissel, hvordan hun lærte at hvile mere i sig selv, da hun blev 50. (Sendt første gang 24. april).
4/24/202127 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Med Malene Enø

Zissel møder fuldtidsinvestor Malene Enø, der er datter af en af designerne bag smykkefirmaet Pandora. Malene er i dag med til at forvalte familiens formue. Zissel ved ingenting om at investere og håber på at få et godt tip.
4/17/202127 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Med Christoph Ellersgaard

Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en midtvejsevaluering. Christoph fortæller Zissel, hvad han har lært af at høre alle programmerne med folk fra magteliten.
4/10/202126 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Med André Rogaczewski

Zissel møder André Rogaczewski, der er administrerende direktør i IT-virksomheden Netcompany. Når André ikke lige laver løsninger til borger.dk, Aula eller noget helt tredje, så drømmer han om at blive rockmusiker. (Sendt første gang 3. april).
4/3/202127 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Med Lennart Lajboschitz

Zissel møder iværksætteren Lennart Lajboschitz, der sammen med sin familie skabte butikskæden Tiger og blev milliardær. I dag driver han bl.a. Folkehuset Absalon. Zissel og Lennart taler om hans opvækst, succesen med Tiger og godt paraplydesign. (Sendt første gang 1. april).
4/1/202127 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Med Nana Bule

Zissel møder Nana Bule, der er administrerende direktør for Microsoft Danmark. Nana lærer Zissel, hvad det vil sige at gøre sig umage. Zissel prøver også at lande en praktikplads hos Microsoft.
3/27/202127 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Med Anders Bjarklev

Zissel møder Anders Bjarklev, der er rektor på DTU og formand for Rektorkollegiet, de danske universiteters højeste beslutningsorgan. Anders lærer Zissel om uddannelsessnobberi og universiteternes magt.
3/20/202127 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Claus Jensen

Zissel møder Dansk Metals formand Claus Jensen, der er blevet kaldt for Danmarks mest magtfulde mand. Claus lærer Zissel om vigtigheden af et godt netværk og gode forhandlingsevner.
3/14/202126 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Med Stine Bosse

Zissel møder Stine Bosse til en snak om at være en af få kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Stine giver også Zissel tips til, hvad hun kan gøre, for selv at blive en del af magteliten.
3/7/202127 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Torben Möger Pedersen

Zissel møder Torben Möger Pedersen, der er administrerende direktør i PensionDanmark og øverste forvalter af godt og vel 300 milliarder danske kroner. Torben giver Zissel et lynkursus i LinkedIn og fortæller om verdenselitens årlige møde i Davos, hvor alt på nær maden er i top.
2/28/202127 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Sæsonstart med Christoph Ellersgaard

Zissel har lært en hel del af kultureliten, men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor har hun nu kastet sin kærlighed på dem med alle pengene og al indflydelsen. Programmets hussociolog Christoph Ellersgaard guider Zissel i retning af magteliten.
2/21/202127 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Med Christoph Ellersgaard 3:3

Det er sæsonafslutning, og Zissel har derfor inviteret sin hussociolog Christoph Ellersgaard i studiet for at evaluere på året, der er gået.
12/18/202026 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Med Nikolaj Nørlund

Zissel møder musiker og producer Nikolaj Nørlund og får en indføring i rytmisk musik. Zissel er meget optaget af at finde ud af, hvorfor kultureliten forguder sangskrivere som Nick Cave og Leonard Cohen.
12/11/202027 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Med Peter Lund Madsen

Zissel møder læge og forfatter Peter Lund Madsen, der sammen med sin bror Anders har skrevet og medvirket i flere succesfulde teaterforestillinger. Peter har lovet at give Zissel et kursus i åndelig dannelse.
12/4/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Lærke Kløvedal

Zissel møder radiovært og madanmelder Lærke Kløvedal til en snak om kulturelitens madvaner. Selvfølgelig over skaldyr, østers og champagne.
11/27/202027 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Joy Mogensen

Zissel møder kulturminister Joy Mogensen til en snak om musicals, kultursnobberi og om at føle sig akavet til receptioner.
11/20/202026 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Med Jesper Vollmer

Zissel møder kok og iværksætter Jesper Vollmer, der i ti år har været køkkenchef for Kongehuset. Zissel vil gerne lære at blive en bedre vært, så hun kan invitere kultureliten til selskab i sin lejlighed.
11/13/202027 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Med Kasper Nielsen

Zissel møder vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen, der siden 2003 har solgt møbler og kunst til kultureliten hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Zissel er nemlig lige flyttet i ny lejlighed og har brug for hjælp til indretningen.
11/6/202027 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Med René Fredensborg

Zissel møder journalist og forfatter René Fredensborg, der har besluttet sig for at forlade mediebranchen én gang for alle. René har selv været en del af kultureliten og reflekterer nu over, hvor åndssvagt det hele er.
10/30/202027 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Med Elisa Lykke

Zissel møder caster og PR-agent Elisa Lykke for at få hjælp til sit brand. Elisa giver tips og tricks til, hvordan Zissel kan blive mere synlig. Og så lover hun at tage hende med til en reception en dag.
10/23/202027 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Niels Brunse

Zissel møder forfatter og oversætter Niels Brunse og får et lynkursus i Shakespeare. Zissel ved nemlig ikke, hvor hun skal begynde. Og så er hun selvfølgelig på udkig efter et par citater, hun kan brillere med til middagsselskaber.
10/16/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Med Poul Nesgaard

Zissel møder den tidligere tv-vært og filmskolerektor Poul Nesgaard, der - akkurat som Zissel - er vokset op i Københavns Nordvestkvarter og heller ikke har nogen uddannelse. Det har ikke hindret ham i at sidde i et hav af bestyrelser. Zissel er meget optaget af, hvordan hun får sin første bestyrelsespost.
10/9/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Anna Malzer

Zissel møder teaterdirektør Anna Malzer, der med sine bare 28 år er Danmarks yngste af slagsen nogensinde. Anna er ikke født ind i et kunstnerisk hjem, men hendes mor har lært hende at lege.
9/25/202027 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Med Margaret Lindhardt

Zissel møder stemmetræner Margaret Lindhardt, der har arbejdet som radiovært i DR i 36 år. Zissel har fået at vide, at hun bliver nødt til at gøre noget ved stemmen, hvis hun vil være en del af kultureliten. Derfor har hun bedt Margaret tage forskellige øvelser med.
9/18/202026 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Med Patricia Asbæk

Zissel møder galleriejer Patricia Asbæk, der har arbejdet med kunst i over 40 år. Patricia lærer Zissel, hvordan man går til fernisering. Og så er Zissel meget optaget af at komme i gang med sin egen kunstsamling.
9/11/202027 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Med Nikolaj Hübbe

Zissel har sat balletmester Nikolaj Hübbe i stævne, fordi det halter med kropsholdningen. Zissel vil gerne lære at bevæge sig lige så elegant som Ellen Hillingsø og de andre kvinder i kultureliten. Nikolaj giver også tips til, hvordan Zissel skal opføre sig i balletten.
9/4/202027 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Med Daniel Dencik

Zissel møder forfatter og filminstruktør Daniel Dencik, der både har skrevet bøger og lavet film om cykelsport. Zissel har nemlig bemærket, at der bliver skrevet mange digte om cykling og knap så mange om håndbold. Så nu vil hun gerne blive klogere på, hvorfor kultureliten ikke kan få nok af mænd i tætsiddende lycra. Og så selvfølgelig på dagen for første etape af årets Tour de France.
8/28/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Med Gun-Britt Zeller

Zissel møder kendisfrisøren Gun-Britt Zeller, der siden 60'erne har været blandt Danmarks førende og mest eftertragtede frisører. Gun-Britt giver Zissel den make-over, hun har brug for, hvis hun skal begå sig i kultureliten. Og så afslører Gun-Britt hemmeligheden bag Jørgen Leths flotte hårpragt.
8/21/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Med Ghita Nørby

Zissel møder dansk skuespils førstedame Ghita Nørby, der er født ind i kultureliten og nærmest vokset op på Det Kongelige Teater. Ghita giver Zissel opskriften på, hvordan man virker mere interessant og mystisk, når man træder ind ad en dør.
8/14/202027 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Christoph Ellersgaard 2:2

Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en evaluering af projektet. Christoph synes faktisk, det går meget godt, men giver også Zissel tips og tricks til, hvordan hun kan komme endnu mere under huden på sine gæster fra kultureliten.
8/7/202027 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Med Ellen Hillingsø

Zissel møder skuespilleren Ellen Hillingsø, der om nogen ved, hvordan man indtager et rum eller en reception på en elegant måde. Ellen skelner mellem rædselsfuld og wonderfuld. Og Zissel vil gerne lære at være mere wonderfuld.
6/26/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Med Morten Pape

Zissel møder forfatteren Morten Pape, der kommer fra Urbanplanen på Amager og heller ikke kender elitens koder. Morten fortæller Zissel om en akavet aften i Det Danske Akademi, og om hvorfor han elsker filmen Titanic, selvom alle siger, det er dårlig smag.
6/19/202027 minutes
Episode Artwork

Med Johannes Riis

Zissel møder forlægger og tidligere litterær direktør for Gyldendal Johannes Riis, der i mange år har været en af landets mest indflydelsesrige kulturpersonligheder. Johannes har været til Nobelprisfest og læst Lykke-Peer fem gange. Zissel vil gerne vide, hvorfor man ikke bare kan se filmen.
6/12/202026 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Med Philip Faber

Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe.
6/5/202027 minutes, 39 seconds