Winamp Logo
Zelfspodcast Cover
Zelfspodcast Profile

Zelfspodcast

Dutch, Personal/Lifestyle/Family, 1 season, 17 episodes, 11 hours, 20 minutes
About
In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze businessideeën en gegluur naar mooie meisjes. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat.
Episode Artwork

Je hoeft ons niet te missen

We zijn vanaf nu alleen nog maar te besluiten op Podimo! Download de app en vind ons daar.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/19/202222 seconds
Episode Artwork

X3E28 - Gevraagd Advies van Alexander Klöpping

Alexander Klöpping, iemand die echt verstand heeft van podcasteren. Al zes jaar draait hij mee met zijn de Podcast Over Mayo. Daarnaast bedacht en verkocht hij Blendle, is dol op gagets én staat nu de grote Deen Morten bij voor de lancering van Podimo in Nederland. Hij gaat de heren even vertellen hoe het platform podcastland gaat veranderen.Volg De Zelfspodcast op Instagram.Geproduceerd door: Tonny Media.Maak een account aan via deze link en krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo - en dus de Zelfspodcast.Download hier de Podimo-app! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/15/202243 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

S3E28 - De Deal

BREAKING NEWS. We gaan verhuizen! Naar Kroatië, Zweden of Belgeland? Nee! We verhuizen naar Podimo! WAT?! Podimo: het nieuwe exclusieve audioplatform. Hoe, wat, waar, wanneer en waarom? Luister De Deal!Volg De Zelfspodcast op Instagram.Geproduceerd door: Tonny Media.Maak een account aan via deze link en krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo - en dus de Zelfspodcast.Download hier de Podimo-app! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/15/202243 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

S3E19 - De zevenvinkentering

Deze week verscheen er een interview in het met Joris Luyendijk's kont beklede Volkskrant Magazine over zijn boek en de zogenaamde 'zeven vinkjes'. De zeven vinkjes staan voor de man met privilege, en bij wie alles dus komt aanwaaien. Dit zien die mannen zelf alleen vaak niet in, ondanks dat ze aan alle zeven voldoen. Uiteraard is dit voor Sander en Jaap ook het geval, al missen zij zelf een hele belangrijk achtste vinkje: een grote lul. Maar dat mogen we niet zeggen.Geproduceerd door: Tonny Media.❤️Volg De Zelfspodcast op Instagram.📱Onze app is ook te downloaden!🥗Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier maaltijdboxen van HelloFresh met de code HELLOZELFSPODCAST75📚Main artikelen:Joris LuyendijkAaf Brandt CorstiusMarcel van RoosmalenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/11/202243 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

S3E16 - The Voice of de slachtoffers

Bosnië staat op de rand van oorlog, Putin valt straks Oekraïne binnen maar heel Nederland is bezig met The Voice Of Holland. Zo ook Jaap en Sander, want je ontkomt er ook bijna niet aan. Daarnaast is het natuurlijk, mits alles klopt, ontzettend kwalijk dat dit soort dingen zijn voorgevallen. Maar is BOOS, aka trial by media, de juiste manier om dit aan het licht te brengen? Maakt al die media aandacht de zaak beter? Dat weten ze nog niet. Disclaimer: deze aflevering is opgenomen voor de uitzending van BOOS op donderdag 20 januari 2022. Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram.Onze app is ook downloadbaar! In deze aflevering gaan Jaap en Sander in samenwerking met T-Mobile de uitdaging aan om Unlimited to worden. Het leven is Unlimited. Ontpop jezelf tot een nieuwe ik met de mogelijkheden van nu!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/21/202252 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

S3E11 - Het inflatiespook

Tijd om te griezelen in deze aflevering. Ons geld wordt minder waard. Nog nooit was de inflatie zo hoog als nu. Als middelmatige Rechtenstudenten weten wij niet meer dan de 4 P's. Dus over inflatie weten we maar bar weinig. Waardoor komt dat eigenlijk? Wat kunnen we eraan doen? En dan vooral: moéten we dat willen? We gaan het erover hebben in deze aflevering. Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram Onze app is ook downloadbaar!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/17/202146 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

S3E7 - De wet van Godwin

Het lijkt niet absurder te kunnen: Kamerleden bedreigen elkaar vanwege de coronamaatregelen, anti-vaxxers vergelijken zichzelf met Joden tijdens de Holocaust - inclusief jodenster - en Thierry Baudet deelt bewerkte foto’s van kinderen om op te roepen tot haat en woede. Wij worden er fysiek onpasselijk van. Jullie hopelijk ook, anders mag je überhaupt stoppen met luisteren naar onze podcast.Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram, stem zaterdag 20 november om 12:00 op onze Pleeboys-post en help ons naar De Bol.com Onderneem Game overwinning!Onze app is ook downloadbaar!Gebruik de code 'bfzelfspodcast' voor de hoogste korting ooit van 15% op jouw bestelling & loot mee voor een boxspring of Loft bed op Matt Sleeps. Schandalige Post & Tweet van Thierry. Kwaadaardig filmpje van Ongehoord NederlandZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/19/202142 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

S2E33 - VOC-mentaliteit

Wij vinden onszelf een ondernemend land, met heel veel regels, maar keer op keer lijkt dat beeld slecht te kloppen. Eerder een waar belastingparadijs, een grote doorvoerhaven met blokkendozen en echt dingen maken doen we nauwelijks. VOC-mentaliteit is de regels naar jezelf toe redeneren tot je zakken gevuld zijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/21/202143 minutes, 1 second
Episode Artwork

S2E31 - Verhef jezelf

We zijn mid-dertigers, bijna veertigers en aldus nagenoeg dood. Een groter huis en een lekkerder wijf hebben we al, dus wellicht zouden we onze ambities eens kunnen verleggen naar intellectuele rijkdom, want laten we wel wezen, het houdt niet over. We zitten de hele dag op onze telefoon naar troep te kijken, dus hoe gaan we dit doorbreken?Geproduceerd door: Tonny MediaGa naar www.atidapure.com/zelfspodcast voor 50% korting met onze code ZELFSPODCASTZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/7/202145 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

S2E27 - Keten met proleten

Frans Duijts kocht een tweedehands McLaren en er kwam wat kritiek omdat die auto 3 ton kost, en zijn fans geen knaak hebben (valt mee vaak). Toch bleek uit polletjes op allerlei sites dat mensen Duijts de auto van harte gunden.Zijn wij nog wel een land van gewoon, doe maar gek genoeg? Zijn wij jaloerser dan andere landen? Kortom hoe proleterig is acceptabel?Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLGeproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/9/202143 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S2E15 - De terreur van domheid

Domheid is een taboe, maar toch dringt de vraag op: waarom lijkt er zoveel domheid in het publieke debat te zijn, en hoe moeten we omgaan met de niet-aflatende stroom stupiditeit?Word Luisterkind of Tonny: https://petje.af/zelfspodcast | Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/zelfspodcast/ | Voor meer informatie: https://zelfspodcast.nl/ | Geproduceerd door: Tonny Media | www.TonnyMedia.nl | See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/15/202153 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S2E1 - Belasting betalen is een voorrecht

Er zijn drie zekerheden in het leven: buikloop in een Jimny, de dood en belasting betalen. Aangezien we de eerste twee al hebben behandeld, nu de laatste van de drie. Word Luisterkind of Tonny: https://petje.af/zelfspodcastVolg ons op Instagram: https://www.instagram.com/zelfspodcast/Voor meer informatie: https://zelfspodcast.nl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/9/202047 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

S1E42 – De bemoeimaatschappij

Van moedermaffia tot cancel culture; de Nederlander bemoeit zich met alles, zolang het maar vanachter de veilige geraniums is. Soms zijn de heren net Nederlanders.Titus moet een Bentley maar wij willen gewoon slapend rijk worden. Daarvoor moet je dus wel eerst lekker slapen en dat doen wij tegenwoordig op onze Matt Sleeps matrassen. Gelukkig zijn wij de minste niet en gunnen jullie ook een lekker MATTras. Met kortingscode Zelfspodcast kan je op www.mattsleeps.com €100 korting krijgen op een tweepersoons of €50 korting op een eenpersoons matras. Kopen, klatsen en slapen luisterkinders!Word Luisterkind of Tonny: https://petje.af/zelfspodcastVolg ons op Instagram: https://www.instagram.com/zelfspodcast/Voor meer informatie: https://zelfspodcast.nl/ Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/24/202045 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

S1E20 - Dienstplicht voor knorren

De heren maken zich, bevlogen en geëngageerd als altijd, druk over de verzuiling van de samenleving. Samen met de weledelgestrenge heer Slijptol komen ze tot de conclusie dat er niets anders opzit dat een verplichte ontgroening voor eenieder. Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/21/202043 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

S1E2: Het is chique om TV-kijken niet chique te vinden, gelukkig zijn wij niet chique.

Millennials kijken geen televisie meer, zo luidt de legende. Maar consumeren we ook echt minder media? Wat kijken we dan nog wel, en welke impact heeft dat op de bescheiden en kelderende bekendheid van onze BN’ers uit de C-categorie? Verder de lastigheid van uithuizigheid als baas en het zogenaamd niet-herkend worden door mensen die je wel herkennen. Verder komt Jaap met een geweldig nieuw textielmerk en bespreken we een spiritueel snoepje. Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/25/201937 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

S1E1: De droom die terugkomt en het waarom van deze podcast

Vrienden Jaap en Sander beginnen een podcast. Het lijkt hen wel efficiënt, want ze spreken elkaar veel te weinig en misschien kunnen ze er nog een grijpstuiver aan verdienen. Hun levens beginnen aardig uit elkaar te lopen; Jaap heeft zich met vrouw en twee zoontjes teruggetrokken in de periferie van Burgerije, terwijl Sander tegen wil en dank mee moet doen met het Amsterdamse mediawereldje. Al kletsend komen ze op twee rubrieken en behandelen ze een nachtmerrie die ze blijken te delen. Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/25/201947 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Trailer: Zelfspodcast

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze businessideeën en gegluur naar mooie meisjes. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat.  Word Luisterkind of Tonny:Apple - https://apps.apple.com/nl/app/zelfspodcast/id1566136994Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.geroezemoes.zelfspodcast&gl=NLZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/22/20191 minute, 15 seconds