Winamp Logo
Yous & Yay: New Emotions Cover
Yous & Yay: New Emotions Profile

Yous & Yay: New Emotions

Dutch, Social, 1 season, 74 episodes, 5 days, 1 hour, 15 minutes
About
Elke maand spreken wij – Yous & Yay – héél lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Zodat we later kunnen zeggen: die was nog bij ons in de studio. Gesprekken met interessante mensen, inspirerende mensen, mooie mensen, vervelende mensen, mensen met een vervelend randje, knuffelmensen. Door oeverloos met elkaar te zwetsen ontvangen we wederzijds nieuwe inzichten en belangrijker nog, new emotions. Sluit ons in je hart. Yous & Yay: New Emotions is een serie van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay.
Episode Artwork

#77 - Yous & Willem Schinkel

Deze week ontbreekt Yay vanwege kersvers ouderschap. Yous Spreekt met socioloog en filosoof Willem Schinkel. Hij is een activistische wetenschapper zonder mobiele telefoon, maar mét een bijzondere blik op de wereld en maatschappij. Een gesprek over grenzen, systemen en hoe dingen anders kunnen.
6/5/20231 hour, 10 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#76 - Yous & Yay & Jim Deddes

Op de bank bij Yous & Yay zit acteur en schrijver Jim Deddes. Jim kreeg bekendheid als Harco op zijn YouTube-kanaal Joardy Film, waarop hij sketches maakte als ‘Huilon’ en ‘Vrouwon’. Later maakte hij samen met de VPRO Joardy Season. Ook maakt hij de podcast AT6 en was hij onder andere te zien in de film De Oost van Jim Taihuttu. In 2023 speelt hij zijn nieuwste speelfilm over de Nederlandse gabbercultuur. Voor deze rol nam Jim een ander eetpatroon aan en verloor hij veel kilo’s, hoe dat voor hem was vertelt hij aan Yousef en Pepijn. Een gesprek over een wisselende hormonale gesteldheid door gewichtsverlies, Denemarken en Joardy in het theater.
5/1/20231 hour, 21 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#75 - Yous & Yay & Tom Trago

Op de bank bij Yous & Yay zit een zeer erkende DJ en musicus: Tom Trago. Zijn leven kreeg meer routines na het doorlopen van het 12 stappenplan. Een gesprek over dankbaarheid, kleine zakjes exclusieve thee en inspiratie halen uit irritatie.
4/3/20231 hour, 5 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#74 - Yous & Yay & You!

Op de bank bij Yous & Yay zit… Jijzelf! Yousef en Pepijn geven antwoord op vragen die door jullie zijn ingestuurd. Alles over designers, frisse pokkoe’s, liefdesperikelen, drugs, muziek maken, liveshows en de troost in bange dagen. Dank voor jullie scherpzinnige en opzienbarende vragen! Geniet!
3/6/20231 hour, 21 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#73 - Yous & Yay & Yeliz Çiçek

Op de bank bij Yous & Yay zit Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek. Ze is de eerste bi-culturele hoofdredacteur van Vogue Nederland en vertelt daar in de podcast uitgebreid over. Een gesprek over random dromen over Anna Wintour, de ‘Big rocks first’ op je dag en het delen van je (mode)kennis.
2/6/20231 hour, 22 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#72 - Yous & Yay & Ruben van der Meer

Op de bank bij Yous & Yay zit acteur en cabaretier Ruben van der Meer. Hij werd bekend als ‘Gabbertje’ van Hakkûhbar. Ook kun je hem kennen als ‘Sjors de manager’ en van TAFKAL aka de Lama’s, waar hij het afgelopen jaar weer mee getoerd heeft. Een gesprek over improviseren, dienstplicht, het gezellig hebben op het podium, Michael Jackson en bekend worden als leadzanger terwijl je dat niet bent. Gabbertje - Hakkûhbar: https://www.youtube.com/results?search_query=hakkuhbar+gabbertje Live Opgenomen - https://www.youtube.com/watch?v=1dsZ9NtkZzQ De Lama’s: https://www.npostart.nl/de-lamas/POMS_S_BV_1188302 Cirque du Soleil
1/3/20231 hour, 21 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#71 - Yous & Yay & Roxane van Iperen

Op de bank bij Yous & Yay zit auteur en jurist Roxane van Iperen. Ze schreef o.a. de bestseller ‘t Hooge Nest en publiceerde begin dit jaar het essay: Eigen welzijn eerst. Ze neemt Yousef en Pepijn mee in haar schrijfproces, de huidige situatie in de wereld en de angst om niet alles te weten over een bepaald onderwerp. Een gesprek over politiek, racisme, album covers, hiphop, geitjes die om 7 uur ’s ochtends gevoed worden en het einde van een boek of nummer.
12/5/20221 hour, 46 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#70 - Yous & Yay & Ava Mees

Vanuit een hotelkamer in Denemarken schuift sommelier Ava Mees List aan. Ze is wijnsommelier van Noma in Kopenhagen, het beste restaurant ter wereld. Eerder was ze onder andere bedrijfsleider bij café Schiller in Amsterdam en werkte ze bij Saturne in Parijs. Een gesprek over hoe je sommelier wordt, wat natuurwijn zo aantrekkelijk maakt en je vrije tijd opofferen.
10/31/20221 hour, 33 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#69 - Yous & Yay & Shady El-Hamus

Live vanaf het Nederlands Film Festival spreken Yous & Yay met regisseur en scenarist Shady El-Hamus. Hij komt uit een creatief nest, waar film maken heel gewoon was. Shady regisseerde films als De Libi en Forever Rich. Een gesprek over de moeilijkheid van het maken van korte films, leren in de edit en hoe je uit je ego motivatie kunt halen.
10/3/20221 hour, 31 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#68 - Yous & Yay & Tim den Besten vanaf Lowlands

Voor een tweede keer spreken Yous & Yay met presentator, televisiemaker en schrijver Tim den Besten. Alleen dit keer vanaf het festivalterrein van Lowlands. Een gesprek over bruine alcohol drinken nog voor het ontbijt, de drugscombinatie diamond square en vlinders in je buik van duistere techno.
9/5/202238 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#67 - Yous & Yay & Wibi Soerjadi

Op de bank bij Yous & Yay zit concertpianist en componist Wibi Soerjadi. Op zijn 12e schreef hij al zijn eerste pianomethode en hij heeft de afgelopen decennia over de hele wereld theaters plat gespeeld met eigen en klassiek repertoire. Een gesprek over de oneindige mogelijkheden van een instrument, zijn eerste emotionele aanraking met de piano en het constant bezig zijn met muziek. Want ja, hoe chillt deze virtuoos eigenlijk als hij 24/7 bezig is met muziek?
8/1/20221 hour, 26 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#66 - Yous & Yay & Joost van Bellen

Deze week zit legendarisch DJ, schrijver en feestorganisator Joost van Bellen op de bank bij Yous & Yay. Hij neemt Yousef en Pepijn al pratend mee naar vele kleurrijke en bijzondere clubavonden overal ter wereld. Een gesprek over feesten, angsten, wilde nachten, vernieuwende muziek en hoe fijn het is om een goede boekenredacteur te hebben.
7/5/20221 hour, 38 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#65 - Yous & Yay & Johan Fretz

Op de bank bij Yous & Yay zit columnist, schrijver, theater- en filmmaker Johan Fretz. In 2012 viel Johan op toen hij zich in zijn roman ‘Fretz 2025’ verkiesbaar stelde als minister-president van de toekomst. Johans columns zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het medialandschap en vallen ook bij veel jonge lezers in goede aarde. Een gesprek over de kracht van je mening kunnen aanpassen, bloody mary bij een kater, toneeljonairs, het eiland Ibiza en de balans tussen intellectueel de diepte ingaan en domme jokes.
6/7/20221 hour, 34 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#64 - Yous & Yay & Shahine El-Hamus

Op de bank bij Yous & Yay zit acteur en rapper Shahine El-Hamus. Hij komt uit een nest waar acteren, schrijven en regisseren heel gewoon zijn. Op zijn veertiende speelde Shahine al een rol in de serie A’dam – E.V.A. Voor zijn rol in de film ‘De belofte van Pisa’ kreeg hij een Gouden kalf. In de pas verschenen film van Sam de Jong ‘Met Mes’ vertolkt Shahine een hoofdrol. Naast zijn acteercarrière heeft Shahine in 2021 zijn eerste hiphop EP uitgebracht. Een gesprek over de toneelschool, de inspiratie krijgen om te kunnen rappen, Bond-acteurs en ‘het laten lukken’.
5/3/20221 hour, 22 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#63 - Yous & Yay & S10

Op de bank van Yous & Yay ploft rapper, zangeres en de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival S10 neer. Stien den Hollander had een bewogen jeugd, ze had psychische klachten, is meerdere keren opgenomen en maakte daar een album over: ‘Antipsychotica’, dat ze opnam met de microfoon van haar oortjes. Op haar zeventiende werd Stien getekend bij het muzieklabel Noah’s Ark. Ze heeft nu grote hits met bijvoorbeeld het nummer ‘Adem Je In’. In mei zal ze ons land vertegenwoordigen op het liedjesfestijn in Turijn met haar nummer ‘De Diepte’. Een gesprek over peukjes en energydrank als ontbijt, de veiligheid van de hele dag muziek luisteren, mistanden in het onderwijs en de beste performer worden die je kan zijn.
4/4/20221 hour, 24 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#62 - Yous & Yay & Edson Sabajo & Guillaume Schmidt

Bij Yous & Yay op de bank zitten: Edson Sabajo & Guillaume Schmidt, de oprichters van Patta. Wat begon als een Amsterdamse sneakerstore, is nu een kledingmerk met internationale allure. Maar Patta is meer: het is een hardloopteam ‘Het Patta Running Team’, er is een Patta academy, het is een platform, een familie. Hoe bouw je zoiets op? Wat hebben Edson en Guillaume aan elkaar? Een gesprek over het ontdekken van muziek en cultuur, de waarde van een netwerk aan goede mensen en de schoenen van KRK-One.
3/1/20221 hour, 29 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#61 - Yous & Yay & Ray Fuego

Bij Yous & Yay op de bank ploft rockster, artiest, stijlicoon en zanger Ray Fuego neer. Ray is bij velen bekend als rapper, als soloartiest, of bij de hiphopformaties Bummy Boys of SMIB. Hij maakt ook furore als zanger bij de punkband Ploegendienst. Een gesprek over te veel drugs gebruiken, het hele jaar korte broeken dragen, amandelboter en omgaan met zware emoties.
2/1/20221 hour, 17 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#60 - Yous & Yay & Roxeanne Hazes

Op de bank bij Yous & Yay zit niemand minder dan zangeres Roxeanne Hazes. Ze ging van optredens als ‘de dochter van’ met bijhorende uitverkochte arena’s naar de struggles en triomfen die horen bij een autonoom artiest worden. Een gesprek over hoe denigrerend het woord ‘volksmuziek’ eigenlijk is, hoe een gezin narigheid kan relativeren, de zaligheid van een sigaret in de ochtend en de overweging om paddo’s te nemen om volledig in het moment te kunnen leven.
1/3/20221 hour, 26 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#59 - Yous & Yay & Guus Meeuwis

Op de bank bij Yous & Yay zit zanger en tweevoudig Waku Waku-winnaar Guus Meeuwis. Guus had zijn grote doorbraak in 1995 met ‘Het is een nacht’. Lang dacht hij dat het succes van korte duur zou zijn en dat hij snel weer in de studiebanken zou zitten. Niets bleek minder waar. Tot op de dag van vandaag geniet Guus van volle zalen en veel animo voor zijn muziek. Een gesprek over uitgaan in de Jimmy Woo, het volkslied van Brabant, liedjes schrijven, optreden, niet mogen optreden en koken met snij-wijn.
12/6/20211 hour, 23 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#58 - Yous & Yay & Anna Gimbrère

Live vanaf het NPO Podcastevent spreken Yous & Yay met Anna Gimbrère. Anna is wetenschapsjournalist en presentatrice met een verlangen om ooit astronaut te zijn. Een gesprek over het nut van kunstenaars naar de maan sturen, water drinken in de ochtend en of het nummer ‘sterrenstof’ op de wetenschap gebaseerd is.
11/2/20211 hour, 22 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#57 - Yous & Yay & Hanna van Vliet

Live vanaf het Nederlands Film Festival praten Yous & Yay met acteur Hanna van Vliet. Hanna is bij veel mensen bekend van haar rol als Anne in de dramaserie Anne+. Hanna speelde de rol van Suze in de film Drijfzand die dit jaar op het NFF in première ging. Ze spreken over diversiteit in films en series, het nachtleven van Gorinchem, snoepen van verschillende sociale kringen en de vraag of acteurs rare mensen zijn.
10/5/20211 hour, 11 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#56 - Yous & Yay & Froukje

Op de bank bij Yous & Yay zit de negentienjarige zangeres Froukje. In 2020 brak ze door bij het grote publiek met een protestlied over de klimaatcrisis. Begin dit jaar won ze de 3FM Talent Award en bracht ze haar eerste EP ‘Licht En Donker’ uit. Ze spreken met haar over artistieke muziek die ook dansbaar is, goedkope broodjes kaas en wat valt er eigenlijk nog te vieren?
9/7/20211 hour, 29 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#55 - Yous & Yay & Tim Hofman

Tim Hofman is presentator, programmamaker, documentairemaker, schrijver en columnist. Hij loopt wel eens tegen een vuist aan in zijn Youtube serie #BOOS, volgt jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte in het programma Over Mijn Lijk en onderzoekt in Pak de Macht wie er nou echt de macht heeft in ons land. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
8/3/20211 hour, 47 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#54 - Yous & Yay & Hiske

Culinair journalist Hiske Versprille gaat iedere week uit eten op kosten van de Volkskrant, om daar vervolgens een stuk over te schrijven. Hiervoor deed ze hetzelfde, maar dan op kosten van Het Parool. Daarvoor nog stond ze zelf professioneel achter de pannen, in binnen- en buitenland. Ze maakt ook een podcast waarin ze beste koks van Amsterdam spreekt, Cheft. Pepijn en Sef hebben het met Hiske over eettrends, deadlines, niet meteen een mening hebben en welke restaurants we het meest hebben gemist.
7/6/20212 hours, 6 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#53 - Yous & Yay & Eefje de Visser

Eefje de Visser is de Nederlandse indie-pop koningin die met haar laatste album opnieuw hoge ogen en oren gooide. Zij woont en werkt in België. Sef en Pepijn spraken met haar over België, muziek maken/optreden versus de randzaken en thuiswerken.
6/1/20212 hours, 5 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#52 - Yous & Yay & You!

Yous en Yay geven zo goed ze kunnen antwoord op door u ingezonden vragen! Onder andere: veranderende ochtendrituelen, wensen om een oeuvre achteraf aan te passen en het lekkerste wat Yous ooit heeft gegeten passeren de revue. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
5/3/20211 hour, 44 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#51 - Yous & Yay & Wiwa

De veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal maakt onderdeel uit van supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’. De track werd een instant hit, belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten en was daarna niet meer weg te denken uit het muzieklandschap van de lage landen. Met ‘De Jeugd’ heeft WiWa de daaropvolgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased. De tour rondom hun laatste albums ‘Leuk’ en ‘Anders’ eindigde in 2019 in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. Daarna heeft hij zich ook meer op een solocarrière gestort en releasde hij in 2020 de soloplaat ‘Enkelbangers’ en in 2021 de plaat ‘Nieuwe Kunst’ die hij gezamenlijk met een reeks sketches bij Museum Voorlinde presenteerde. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
4/6/20211 hour, 40 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#50 - Yous & Yay & RIMON

Uit het niets was RIMON er begin 2018 opeens met ‘Grace’. De zwoele R&B en neo-soul van de zangeres is geïnspireerd door haar eigen leven – de strijd die ze als vluchteling voerde (als peuter ontvluchtte ze Eritrea met haar moeder), inspiratie uit de Amsterdamse underground muziekscene en haar persoonlijke verhalen over verliefdheden en teleurstellingen. Yous & Yay spraken met haar over o.a. social media, Londen en sterke visuele ideeën bij muziek. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
3/1/20211 hour, 57 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#49 - Yous & Yay & Nasrdin Dchar

Dit keer spreken Sef en Pepijn met acteur Nasrdin Dchar (Steenbergen, 5 november 1978). Nasrdin wint in 2011 het Gouden Kalf voor beste acteur in de film Rabat en wordt genomineerd voor een Rembrandt Award. Hij is te zien in films als Tirza, Lotus, Süskind en Wolf (winnaar van drie Gouden Kalveren). Voor tv speelde Nasrdin grote rollen in de VPRO serie Morten en in Mocro Maffia. De acteur gaat vanaf september toeren met zijn derde solovoorstelling ADEM. Sef en Pepijn spreken met Nasrdin onder meer over theater, angst, corona en social media. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
2/2/20211 hour, 57 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#48 - Yous & Yay & Maan

Dit keer spreken Sef en Pepijn met zangeres en actrice Maan de Steenwinkel (Utrecht, 10 februari 1997). Maan won in 2016 de finale van de televisietalentenshow ‘The voice of Holland’ en heeft sindsdien diverse hits en EPs uitgebracht. In 2019 maakte ze haar acteerdebuut in de film ‘De club van lelijke kinderen’ en in 2020 bracht ze haar officiële debuutalbum uit genaamd ‘Onverstaanbaar’. Sef en Pepijn spreken met Maan onder meer over liedjes schrijven, je eigen stem vinden en mensenmensen. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
1/5/20211 hour, 53 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#46 - Yous & Yay & Fiona Tan

Sef en Pepijn spreken met beeldend kunstenaar Fiona Tan (Pekanbaru, Indonesië, 1966). Ze staat bekend om haar vakkundig geconstrueerde video- en filminstallaties waarin de verkenning van geheugen, tijd, geschiedenis en de rol van afbeeldingen centraal staan. Zij is één van de belangrijkste levende kunstenaars van Nederland met exposities over de hele wereld. Yous & Yay hebben het met haar over inspiratie, haar atelier, haar tijd op de kunstacademie in Amsterdam, films maken zonder daarvoor geleerd te hebben en kinderen. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
12/1/20201 hour, 33 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#45 - Yous & Yay & Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Ze maakte voor de VPRO de Japan-serie 'Tokidoki'. Daarnaast heeft ze een column op de voorpagina van de Volkskrant. Eerder schreef ze de boeken 'Taal is zeg maar echt mijn ding', 'En dan nog iets', 'De verwarde cavia', 'Taal voor de leuk' en 'Japan in Honderd kleine stukjes'. Sinds 2016 geeft Paulien Cornelisse haar boeken zelf uit. Yous & Yay spraken haar o.a. over terugkerende gedachtes tijdens optreden, Japan en columns schrijven. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
11/3/20201 hour, 36 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#44 - Yous & Yay & Piet Oudolf

Yous & Yay op locatie special! Piet Oudolf (Haarlem, 27 oktober 1944) is een internationaal geroemde Nederlandse tuinarchitect. Hij woont en werkt sinds 1982 in Hummelo in de Gelderse Achterhoek. Yous & Yay gingen naar hem toe om met hem te praten vanuit zijn tuin. Ze spraken met hem over de hoveniersopleiding en tuinarchitectuur in een veranderend cultureel en urbaan landschap. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
10/6/20201 hour, 25 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#43 - Yous & Yay & Abel

De zanger van even succesvolle als hyperpolitieke punkband Hang Youth, de top 5 rapper van menig rapper, labelbaas van Burning Fik en Amsterdam-Noords favoriete society figuur zijn één en dezelfde mens. Die mens is Abel. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
9/1/20202 hours, 19 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#42 - Yous & Yay & Hef

Hef is een levende legende waar je gewoon mee kan praten. De GEIT is alweer bijna op zijn tiende album. Sef en Pepijn gaan met hem de diepte in over vaderschap, verlies, jonko en lange termijnvisie. Tjap je billen? Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
8/4/20201 hour, 57 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#41 - Yous & Yay & DAMN, HONEY

Sef en Pepijn spreken met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van het feministische platform DAMN, HONEY. Ze hebben het o.a. over kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Marie Lotte en Nydia hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme voor hen betekent. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
7/7/20201 hour, 37 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#40 - Yous & Yay & Glen

Sef & Pepijn praten met rapper Glen Faria over o.a. genieten van optredens, rapidolen, imperfectie en wandelen ter ontspanning. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
6/2/20202 hours, 8 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#38 - Yous & Yay & Freddy

Sef & Pepijn hebben zanger, rapper en hobbykok Freddy Tratlehner te gast en zij spraken over o.a. zijn alsmaar vooruitgeschoven kunstenaarsambitie, Oostenrijk en kabeljauwlever. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
5/5/20201 hour, 12 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#37 - Yous & Yay in quarantaine

Sef en Pepijn spreken met elkaar over thuis sporten, beantwoorden kijkersvragen en hebben het een beetje over corona. Ze zitten net als de rest van Nederland in quarantaine door het virus. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
4/7/20202 hours, 38 seconds
Episode Artwork

#36 - Yous & Yay & Halina

Sef en Pepijn spreken met actrice en schrijfster Halina Reijn over o.a. lui perfectionisme, Hollywood, alcohol en intermittent fasting. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
3/3/20201 hour, 48 minutes, 1 second
Episode Artwork

#35 - Yous & Yay & Kees

Sef & Pepijn praten met cabaretier en schrijver Kees van Kooten. Ze hebben het o.a. over verdwalen, visuele herinneringen en typetjes spelen. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
2/3/20201 hour, 30 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#34 - Yous & Yay & Arie

Sef & Pepijn praten met ondernemer en presentator Arie Boomsma. Ze hebben het o.a. over God, foto's maken in the gym en bekend zijn. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
1/7/20201 hour, 50 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#33 - Yous & Yay & Michiel

Sef & Pepijn praten met acteur en kunstenaar Michiel Romeyn. Ze hebben het o.a. over ballen lastig vallen, hoe Amsterdam Mexico-City gaat worden, de Rietveld Academie en de VPRO. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
12/3/20191 hour, 50 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#32 - Yous & Yay & David en Stephen Dewaele

Sef & Pepijn spreken met broers David en Stephen Dewaele van Soulwax en 2ManyDJs. Over o.a. Japanse thee, discipline, het verschil tussen België en Nederland & Four to the floor drums. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
11/5/20192 hours, 33 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#31 - Yous & Yay & Sam de Jong

Sef en Pepijn stappen weer uit hun studio en spreken dit keer op het Nederlands Film Festival met de jonge filmmaker Sam de Jong. Ze hebben het over het hebben van hobby’s naast het maken van films, klassiekers die je gezien moet hebben en de vraag; hoe maak je überhaupt een film? Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
10/3/20191 hour, 24 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#30 - Yous & Yay & Charlie Chan

Sef en Pepijn spreken met actrice Charlie Chan Dagelet over o.a. hoe vreselijk audities zijn, over Leonardo DiCaprio en Joaquin Phoenix en wanneer je een goed Engels accent hebt. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
9/2/20192 hours, 10 minutes
Episode Artwork

#29 - Yous & Yay & Merol

Sef en Pepijn spreken met zangeres en actrice Merol o.a. over verschillende manieren om muziek te schrijven, over haar rol in Soldaat van Oranje en over vrouwen in de hiphopscene. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
8/5/20191 hour, 11 minutes
Episode Artwork

#28 - Yous & Yay & Benny

Sef & Pepijn spreken met Benny Sings, producer en muzikant. Over o.a. of je muziek in de ochtend moet willen luisteren, hoe zijn proces eruitziet en ook over hoe zijn leven zonder muziek eruit had gezien. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & de VPRO. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
7/2/20191 hour, 23 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#27 - Yous & Yay & Ilja

Sef & Pepijn spreken héél lang over wijn met Ilja Gort, schrijver, presentator, muzikant & wijnboer. Over o.a. zijn eerste rosé-avontuur, tannines en wijnetiquette in restaurants. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
6/3/20191 hour, 31 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#26 - Yous & Yay & Anna Nooshin

Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
5/6/20191 hour, 51 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#25 - Yous & Yay & Jan Six

Sef & Pepijn spreken met Jan Six, een Nederlandse kunsthandelaar en kunsthistoricus. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en de VPRO. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
4/1/20191 hour, 14 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#24 - Yous & Yay & Achmed Akkabi

Sef & Pepijn spreken met acteur Achmed Akkabi, bekend als bedenker van en zijn rol in Mocro Maffia. Eerder speelde hij in Het Huis Anubis. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en de VPRO. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
3/5/20191 hour, 36 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#23 - Yous & Yay & Joris Bijdendijk

Sef & Pepijn praten met Joris Bijdendijk, chef-kok van restaurant Rijks. O.a. over waar hij op let in sollicitaties, zijn tijd in Frankrijk en waar zijn fascinatie voor eten vandaan komt. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en de VPRO. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
2/4/20191 hour, 37 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#22 - Yous & Yay & Raquel

Sef & Pepijn spreken met de jonge kunstenaar Raquel van Haver. Raquel maakt grote schilderijen en won voor haar werk in 2018 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en exposeert momenteel in het Stedelijk. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
1/1/20191 hour, 28 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#21 - Yous & Yay & You

In de tweede aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken Sef en Pepijn met jou! Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
12/24/20181 hour, 38 minutes
Episode Artwork

#20 - Yous & Yay & Paul

Sef en Pepijn spreken met programma en theatermaker Paul Haenen over de gezelligheid van rokers, over zijn leven in Frankrijk & over de rust van het wachten. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
12/4/20181 hour, 32 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#18 - Yous & Yay & Joost

Sef en Pepijn spreken met Youtuber en muzikant Joost Klein, ook bekend als EenhoornJoost, Scandinavian Boy en Yung Parmesan. Zijn single Bitches. bereikte een miljoenenpubliek op Youtube. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
11/5/20181 hour, 57 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#17 - Yous & Yay & Victor & Willem

Voor een keer niet vanuit de eigen studio, maar vanuit het hart van het Nederlands Film Festival spreken Sef & Pepijn met Victor D. Ponten en Willem de Bruin, respectievelijk regisseur en hoofdrolspeler van Catacombe. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
10/1/20181 hour, 46 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#16 - Yous & Yay & Michiel

Sef & Pepijn spreken met Michiel van Erp, maker van documentaires als I Am a Woman Now en Pretpark Nederland. Eerder regisseerde hij de drama-serie Ramses en binnenkort verschijnt zijn speelfilm Niemand in de stad uit. Michiel spreekt over zijn rookmomentjes, multi-tasken en over sporten: "Ik zie het ook meer als het tegenhouden van het verval, dan dat ik denk dat ik er beter uit ga zien.” Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
9/3/20181 hour, 33 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#15 - Yous & Yay & Naaz

Sef en Pepijn spreken met muzikant Naaz, bekend van nummers als Words en Up to Something. Onder ander over hoe je je ontbijt lekker kruidig kan maken, hoe ze altijd contrasten opzoekt in haar muziek en over zelfgekozen sociaal isolement: "Ik ben een hele sociale einzelgänger. Ik heb altijd een soort moment waar ik mij heel erg terugtrek en niets meer zeg. Dan ben ik op.” Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
8/6/20181 hour, 35 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#14 - Yous & Yay & Jiggy Djé & SpaceKees

Deze maand een speciale festival-editie! Vanaf Down the rabbit hole spreken Sef en Pepijn met Vincent Patty (Jiggy Djé) & Kees van den Assem (SpaceKees). Over ontbijtrituelen, dat echte banen héél vervelend lijken en meer. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
7/2/20181 hour, 24 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#13 - Yous & Yay & Piet

Sef & Pepijn spreken met Piet Parra, grafisch ontwerper, illustrator en oprichter van het merk By Parra. Over ouwelullenmerken, de vriendschap die je vormt tijdens het wielrennen en over hoe je komt tot wat je maakt. "Ik wist niet hoe je moest ontwerpen. "Uit onkunde, uit proberen, ontstaan dan weer dingen." Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn en VPRO Podcast. Meer info via www.vpro.nl/yousenyay
6/4/20181 hour, 50 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#12 - Yous & Yay & Spinvis

Sef en Pepijn spreken muzikant Erik de Jong oftewel Spinvis, over zijn proces, zijn vroegere punkbandje Blitzkrieg en de muziek waar hij graag naar luistert. Hij maakte onder ander de albums Dagen van gras, dagen van stro en Trein vuur dageraad. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
4/30/20181 hour, 44 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#11 - Yous & Yay & Hannah

Sef en Pepijn spreken de actrice Hannah Hoekstra, die in 2012 een Gouden Kalf won voor haar rol in Hemel. Ze spreken o.a. de alomvertegenwoordigheid van bubbels, mensen zonder mensenkennis en acteren. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
4/2/20181 hour, 43 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#10 - Yous & Yay & Tim

Sef en Pepijn spreken Tim den Besten o.a. over het vinden van een ritme, struggles in een koffie-tent & Dushi Kimberley. Tim is programmamaker bij de VPRO en schrijver van Zou er wifi in de hemel zijn? Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
3/5/20181 hour, 45 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#9 - Yous & Yay & Duncan

Sef en Pepijn spreken Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T en eigenaar van de A'dam Toren te Amsterdam. Over Mad Men en Murakami, paddo's versus biertjes & Duncan's nieuwe aankoop: het Westergas-terrein. "Ik heb een jaar moeten afkicken, van alles. Van de spanning, de druk, het lachen. Dat miste ik echt. Af en toe twijfelde ik, shit, heb ik wel de goede beslissing gemaakt of niet?" Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
2/5/20181 hour, 32 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#8 - Yous & Yay & Joris

In de eerste aflevering van 2018 spreken Sef & Pepijn met Joris Luyendijk, schrijver van o.a. Een goede man slaat soms zijn vrouw, Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn. Yous & Yay: New Emotions is een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
1/1/20181 hour, 15 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#7 - Yous & Yay & Mick

In december een extra aflevering van Yous & Yay, met Mick Johan. Nu even vooral vader, maar ook kunstenaar, drummer & schrijver van Totemdier Arafat. Sef & Pepijn spreken met hem over zijn leven in Tokyo, het voordeel van héél lang geen seks hebben & de vroege dagen van VICE in Nederland. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
12/21/20171 hour, 24 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#6 - Yous & Yay & Kees

Sef & Pepijn praten met Kees de Koning over zijn loopbaan, de muziekjournalistiek en hoe je keuzes maakt. Kees is eigenaar van platenlabel Top Notch en werkt o.a. met Ronnie Flex, Anouk, Lil’ Kleine en Fresku. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
12/4/20172 hours, 12 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#5 - Yous & Yay & Monica

Sef & Pepijn spreken met Monica Geuze, één van de populairste vloggers in Nederland. Over comments op je werk, dat tien uur wel heel vroeg opstaan is en de leeftijd van Sef en Pepijn. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
11/6/20172 hours, 3 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#4 - Yous & Yay & Ronnie

Sef & Pepijn spreken Ronnie Flex over zijn liefde voor classic RPG's, anime en lekker laat opstaan. Ronnie bracht laatst zijn nieuwe album 'Rémi' uit. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
10/2/20171 hour, 56 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#3 - Yous & Yay & Annet

Sef & Pepijn spreken deze maand in hun roze studio met Annet Malherbe over haar thee-gebruik, haar lange vakanties in Frankrijk en natuurlijk ook over haar werk. Annet speelde onder meer in Borgman, Abeltje en Gooische Vrouwen.  Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
9/5/20171 hour, 36 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#2 - Yous & Yay & Martin

In de tweede aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken Sef en Pepijn met filmmaker Martin Koolhoven. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
8/1/20172 hours, 29 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#1 - Yous & Yay & Herman

Elke maand spreken wij – Sef /Yous & Pepijn/Yay – heel lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Zodat we later kunnen zeggen, die was nog bij ons in de studio. In de eerste aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken we met schrijver Herman Koch over zijn auto’s, drank & het schrijven. Een podcast van Sef, Pepijn & VPRO Podcast. Zie ook www.vpro.nl/yousenyay
7/2/20171 hour, 46 minutes, 1 second