Winamp Logo
Womensync podcast Cover
Womensync podcast Profile

Womensync podcast

Swedish, Personal health, 1 season, 65 episodes, 2 days, 17 hours, 37 minutes
About
Womensync podcast är podcasten för vår tids kvinnor. Det är en hälsopodd som tar hänsyn till en ny dimension av hälsa som tidigare inte lyfts i hälsosammanhang – vad hälsa betyder utifrån en kvinnlig biologi. Varje vecka gästas podden av någon av Sveriges främsta experter och profiler inom kvinnohälsa och holistisk hälsa. I konversationerna lyfts allt det där som man önskar att man hade vetat om när det kommer till den kvinnliga biologin, vad som påverkar den och hur vi kan må som bäst. Du får också en större förståelse för hur tankar, känslor samt hur feminin och maskulin energi har en påverkan på din kropp och hur du kan använda detta till din fördel. Oavsett om du har utmaningar kopplat till menscykeln eller bara vill få en djupare relation med dig själv och din kropp är det här podden där du får verktygen. Womensync är grundat av Susanna Moen och Sara Norrbom och är ett koncept inom livsstil som förmedlar kunskap, inspiration och produkter som hjälper kvinnor att må så bra som möjligt genom alla skeenden i livet.  See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

63. Våra upplevelser av amning och allt därtill

I dagens avsnitt pratar vi om amning. Vi diskuterar allt som har med amning att göra utifrån våra egna upplevelser och erfarenheter.Vi kommer bland annat in på:– Våra upplevelser av att amning; blev det som vi hade förväntat oss? Hade vi gjort samma sak idag med den kunskap vi har nu?– Kort tungband och vilka symptom det kan komma till uttryck i som gaser i magen, att gå av och på bröstet, inte få ett bra grepp, mjölkstockning etc– Andra utmaningar som sår vid amning– Vikten av att också se till sin egen hälsa och välmående som mamma– Hur viktigt det är att lyssna på sin intuition och våga gå sin egen väg– Att inte jämföra amning med någon annan då det är så individuellt– Tips när man trappar ned vid amning och introducerar mer matDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Vi har fått äran att dela med oss av en rabattkod till er på alla Skinomes produkter. Uppge koden Womensync20 för 20% rabatt på deras hemsida www.skinome.se.Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden WOMENSYNC15 får alla lyssnare 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/28/202459 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

62.⁠ ⁠Bäckenbotten, framfall & läkning

I dagens avsnitt pratar vi om ett område som får alldeles för lite uppmärksamhet, nämligen bäckenbotten, framfall och olika metoder man kan använda sig av för läkning.Susanna berättar om hur hon upptäckte att hon hade ett framfall ganska tidigt postpartum, hur det var att uppleva det rent känslomässigt och hur hon tog kontakt med olika experter för hjälp till läkning. Bland annat har Filippa Odevall som driver Moonrise Health, varit helt fantastik och delat otroligt mycket kunskap. Hon har själv läkt ett framfall genom Hypopressiv träning som hon undervisar i och som hon berättat om i avsnitt 47 av podden. En annan fantastisk person för bäckenbottenläkning är Jennie Williams som driver Ärrvävnadsremidering och jobbar med ärrvävnadsläkning av bland annat bäckenbotten.Sara berättar om hur även hon upplevde framfallssymtom efter cirka 4 månader och hur det kändes som “när en tampong sitter för långt ned”.Både Susanna och Sara har även gjort en fysisk undersökning av bäckenbotten på HerCare.Vi kommer även in på:– Hur framfall kan kännas och upplevas både fysiskt och emotionellt– Verktyg som hjälp Susanna och Sara med symptom– Hypopessiv träning– Djupandning– Hur känslor och trauman kan lagras i bäckenbotten på olika sätt– Vad ärrvävnadsremidering är– Hur det kan finnas ett samband mellan spänningar i käke och bäckenbottenViktigt att notera är att vi båda fortfarande befinner oss relativt tidigt postpartum när avsnittet spelades in, ca 6 respektive 7 månader postpartum, och bäckenbotten kan förändras och läka mycket upp till ungefär 1,5 år postpartum. Det vill säga att det är vanligt att uppleva lättare grader av framfall men att återhämtning och läkning sker naturligt under den här tiden.Mer om Filippa Odevall och Moonrise Health:https://moonrise.health/https://www.instagram.com/moonrise_hq/Mer om Jeannie Williams och Ärrvävnadsremidering:https://arrvavnadsremediering.se/https://www.instagram.com/arrvavnad_remediering/Hercare:https://hercare.se/womensync/ – boka via länken för rabatt på introsamtal.Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Vi har fått äran att dela med oss av en rabattkod till er på alla Skinomes produkter. Uppge koden Womensync20 för 20% rabatt på deras hemsida http://www.skinome.se.Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden WOMENSYNC15 får alla lyssnare 15% rabatt på hela sortimentet på http://www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/202457 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

61. Susannas förlossningsberättelse

I dagens avsnitt får vi ta del av Susannas förlossning. Susannas och Olivers dotter Junie föddes dagen innan due date tisdagen den 26/9 kl. 11.02. Hon föddes på ett Birth Center i Reykjavik som är helt drivet av barnmorskor. Vi kommer in på delar som tecken på att förlossningen var igång som mensvärk-känsla, när slemproppen gick och hur hon visste att det var den, hur hon känt extra hunger och trötthet dagarna inför förlossning. Hon delar även med sig hur hon satt Olivers fotbollsmatch och fick värkar var femte minut till att några timmar senare vara på plats på Birth Center för att föda. Ni får ta del av vilka verktyg som var viktiga under förlossningen och hennes mantra att istället för att fly från det intensiva - våga gå in i det och stanna kvar då det är ett tecken på att något händer. Vi kommer in på så många delar som hur allting gick till och hur hon upplevde den både fysiskt, emotionellt och mentalt under förlossning men också tiden efteråt.Vi pratar om:Dagarna inför förlossning och tecken på att den var igångDe viktigaste verktygen i latens-, öppnings- och krystningsfasenHur det var att föda på Birth Center vs ett vanligt sjukhusVikten av att lyssna på sin intuition och kroppens signalerVilka förväntningar som hon hade inför förlossning och om de stämde överens med hur det skulle varaDagarna efter förlossning och hur hon mådde fysiskt, emotionellt och själsigtVad hon gjort annorlunda med den kunskap och erfarenhet hon har idagDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Vi har fått äran att dela med oss av en rabattkod till er på alla Skinomes produkter. Uppge koden Womensync20 för 20% rabatt på deras hemsida www.skinome.se.Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden WOMENSYNC15 får alla lyssnare 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/14/20241 hour, 11 seconds
Episode Artwork

60. Saras förlossningsberättelse

Vi är tillbaka för att dela några avsnitt med teman från vår postpartumtid där vi börjar med Saras förlossningsberättelse. I det här avsnittet får vi ta del av Saras förlossning, hur allting gick till och hur hon upplevde den både fysiskt och emotionellt. Hennes förlossning skedde fem dagar tidigt och var väldigt snabb men intensiv och upplevelsen präglades av att hennes symptom på att förlossningen var igång inte togs på allvar av förlossningen så hon bara hade en timme kvar (krystfasen) av förlossningen när hon fick komma in.Vi pratar om: Hur hon märkte att förlossningen var igångHur hon upplevde värkarbetet och hur det var att hantera hela öppningsfasen hemmaHur det var att hantera en förlossning som i princip inte hade någon latensfas och ett väldigt snabbt och intensivt förloppHur tiden efteråt var på BBAtt vara förstagångsföderska och inte bli tagen på allvar när man ringer in till förlossningenVikten av att lyssna på sin intuition och våga stå upp för sig själv Att våga uttrycka sin egen upplevelse och behov och förväntas tas på allvar Att bearbeta en förlossning som lämnat starka spår emotionelltDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Vi har fått äran att dela med oss av en rabattkod till er på alla Skinomes produkter. Uppge koden Womensync20 för 20% rabatt på deras hemsida www.skinome.se.Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden WOMENSYNC15 får alla lyssnare 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/202458 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

59. Postpartum – den viktiga tiden efter förlossning med Anna “The Spiritual Midwife”

I dagens avsnitt djupdyker vi allt som har med Post Partum att göra, den fjärde trimestern, som den också kallas tillsammans med Anna “The Spiritual Midwife” som är utbildad barnmorska i Byron Bay i Australien. Postpartum är en speciell tid då kroppen genomgår en av de största hormonella förändringar man kan uppleva i livet. Det här speglar ofta den fysiska, emotionella och själsliga transformationen man kan gå igenom tiden efter en graviditet och förlossning. I dagens avsnitt går vi in på allt man behöver och önskar att få veta om postpartum och hur man kan supporta sig själv och sin kropp under denna sköra period.Vi kommer bland annat in på:– Vad innebär egentligen Post Partum och hur länge sträcker sig den här tiden?– The Golden Hours: Vad det innebär och tips för hur man skapar förutsättningar för det efter förlossning– Vad innebär de 40 heliga dagarna efter förlossningen och varför är den så viktig för läkning?– Finns det vissa delar som är extra viktiga tiden efter förlossningen för att stötta kroppen till läkning?– Kan man på något sätt stötta kroppen inför amning? Om ja, på vilket sätt?– Hur kan man motverka mjölkstockning och vad gör man om man får det?– Anknytning, hur kan man främja och skapa bra förutsättningar för det?– Var sover bebisen första tiden och safe sleepingVi båda har även gjort Annas kurser The Natural Birth Course och The Nourishing PostPartum Course som vi verkligen rekommenderar till dig som vill göra en förberedande förlossningskurs och den viktiga tiden efter förlossning.Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/4/20231 hour, 10 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

58. Allt du behöver veta om förlossning med Anna''The Spiritual Midwife''

I dagens avsnitt djupdyker vi allt som har med förlossning att göra tillsammans med Anna som även kallas “The Spiritual Midwife”. Hon är utbildad barnmorska i Byron Bay i Australien där det är vanligt att föda hemma och på Birth Centers. Hon delar med sig sina erfarenheter och kunskaper om hur man kan förbereda sig inför och under en förlossning fysiskt, emotionellt och spirituellt.Vi kommer bland annat in på:– Hur man stärker tilliten till kroppen inför och under en förlossning– Den djupare dimensionen och lärdomarna kopplat till graviditet och förlossning– Varför det är viktigt att identifiera rädslor i en graviditet och inför förlossning samt hur man överkommer dem– De olika stadierna inför och under en förlossning, vad som är vanligt att uppleva och hur man vet om och när man är där– Vad latensfas, öppningsfas och krystfasen egentligen innebär och verktyg för att hantera varje stadie– Livmoderns tre lager och hur det är möjligt att föda i koma– Hur man genom naturliga copingstrategier kan lära sig hantera smärta genom exempelvis massage, beröring, akupressurpunkter, rörelse, vatten och avslappning– Hur det kommer sig att A och O när det kommer till förlossning är oxytocin och trygghetVi båda har även gjort Annas kurser The Natural Birth Course och The Nourishing PostPartum Course som vi verkligen rekommenderar till dig som vill göra en förberedande förlossningskurs och den viktiga tiden efter förlossning.Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på[www.skinome.se](http://www.skinome.se/) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/27/20231 hour, 10 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#57 Förlossningsbrev, affirmationer och vad vi packar i förlossningsväskan

I dagens avsnitt djupdyker vi i våra tankar kring allt som har med förlossning att göra. Vi går in på hur vår drömförlossning ser ut, våra tankar kring förlossningsbrev, vad vi packar i förlossningsväskan och mycket mer. Det här är vårt sista poddavsnitt med bara oss två innan våra bebisar kommer <3Delar vi kommer in på:– Våra tankar och känslor kring förlossning– Om vi har någon drömförlossning och hur den skulle kunna se ut– Våra tankar om förlossningsbrev - viktiga saker för oss och vad vi ska ha med– Tips på affirmationer till förlossning– Saker vi kommer packa ned i förlossningsväskan– Snacks och mat som är ett måste att ha med sig– Förlossningspsykos och förlossningsdepression, vad är egentligen det och tidiga tecken att vara uppmäkrsam påDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på [www.skinome.se](http://www.skinome.se/) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/21/20231 hour, 7 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#56 Graviditet och förlossning från ett fysiskt och emotionellt perspektiv med doulan Josephine Tagesson

I dagens avsnitt har vi med oss Josephine Tagesson som bland annat är utbildad doula. Hon delar med sig av sin resa och vi kommer in på ämnen som personlig utveckling, läkning och rädslor. Vi djupdyker även i graviditet, födande och tiden efteråt. Josephine delar även med sig av praktiska tips för hur hon förberedde sig inför en förlossning på ett spirituellt, emotionellt och fysiskt plan.Mer specifikt kommer vi in på följande:– Vad innebär det egentligen att vara Doula?– Hur en graviditet och förlossning många gånger handlar om att släppa taget, våga vara i ovisshet och ha tillit till kroppen– Hur saker vi går igenom under en graviditet kan vara en förberedelse inför förlossning– Hur det var att ha en hemförlossning och hur man kan går tillväga om man vill ha det– Hur man kan förbereda sig inför förlossning på ett emotionellt och spirituellt plan– Fysiska förberedelser inför förlossning som exempelvis nattljusolja, hallonbladste och perineum massage som kan underlätta förlossning och tiden efteråt– Oxytocin: Varför det är viktigt under förlossning och amning samt hur man skapar en miljö som kan främja det Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/14/20231 hour, 13 minutes
Episode Artwork

#55 Allt vi önskat att vi vetat om trimester 3 och hur vi förbereder oss inför förlossning

I dagens avsnitt djupdyker vi i Trimester 3 och hur vi båda upplevt denna period. Vi djupdyker även i vilka förberedelser vi börjat göra inför förlossning, varför vi gör dem och vad de innebär.Delar vi kommer in på:– Hur vi upplevt och mår/mått emotionellt, fysiskt och själsligt i tredje trimestern– Hur vi förbereder oss inför förlossningen; kurser, böcker och saker vi gör sista veckorna– Hallonbladste, vad är det egentligen och varför dricker vi det?– Vad är nattljusolja, varför tar vi det och när börjar man ta det?– Massera mellangården med olja, varför gör man det och vad kan vara potentiella fördelar?– Lärdomar i att lyssna på kroppen och hur det är en förberedelse på vad som komma skall– Hur man skiftar från att vara i det maskulina till det feminina– Mat vi varit sugna på, hemorrojder och mycket merDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på [www.skinome.se](http://www.skinome.se/). Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/7/202358 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#54 Att driva en startup och feminint företagande

I dagens avsnitt kommer vi prata om en annan aspekt av Womensync som vi fått önskningar om från er i communityn, nämligen företagsaspekten. Vi kommer prata om bakgrunden till Womensync som bolag, hur vi startade det, hur vi driver det idag, feminint företagande och kultur och allt kring hur Womensync är uppbyggt och fungerar. Vi kommer vara transparenta och ärliga kring vår resa och dela insikter till dig som vill starta eget eller är i början på din företagsresa.I samtalet kommer vi in på delar som:– Hur kom vi fram till vad Womensync skulle göra och vara och hur startade det?– Vad har vi för bakgrund till att starta företag och jobba inom just det här?– Hur har vi finansierat Womensync och när kunde vi börja ta ut lön?– Hur ser det ut bakom bolaget, vilka delar finns i bolaget mer än det som syns i sociala medier?– Vad är exempel på utmaningar vi ställs inför utifrån vår affärsidé?– Hur ser vi på att driva Womensync med ett mer feminint förhållningssätt vs den maskulina normen?– Hur hanterar man att vara två kvinnliga grundare när båda ska få barn?– Ska man starta företag med sin bästa kompis? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/9/20231 hour, 21 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#53 Allt du behöver veta om tarmhälsa, IBS och matintoleranser med Maja Stål

I dagens avsnitt har vi med oss Maja Stål som är utbildad nutritionist och biomedicinsk analytiker och har även studerat funktionsmedicin. Hon arbetar även som utbildare och näringsterapeut på Holistic.I avsnittet djupdyker i allt som har med mage- och tarm att göra. Vi pratar om födoämnesintoleranser och varför det kan vara värdefullt att undersöka. Vi benar även ut vad IBS, SIBO och läckande tarm faktiskt är, samt hur man vet om man har det och vad man kan göra för att läka det. Vi vet att det är så många kvinnor i communityn som känner igen sig i olika mag- och tarmproblem eller andra diffusa symtom som faktiskt kan vara kopplade till vad vi äter. Vi har själva gjort ett matintoleranstest av ren nyfikenhet vilket visade på att vi båda hade flera intoleranser till livsmedel som vi äter på en daglig basis. I avsnittet kommer vi in på grundorsaken till att matintoleranser uppstår och hur vi kan läka tarmen på bästa sätt för att kunna må så bra som möjligt, oavsett dag på månaden.Mer specifikt kommer vi in på följande:– Vad innebär ett matintoleranstest och vad mäter det?– Vad är vanliga symtom på intoleranser mot olika livsmedel?– Hur är mage- och tarm kopplat till allergier och intoleranser?– Finns det någon koppling mellan tarmhälsa och hormoner?– Hur viktig är vår matsmältning och hur man kan stötta den på bästa sätt?– Vad kan man äta för bra frukost utan mjölk, gluten eller ägg?– Vad innebär IBS, SIBO och läckande tarm, och hur vet man om man har det?– Hur kan man läka IBS, SIBO och läckande tarm?– Vilka kosttillskott och livsstilsinterventioner är avgörande för att läka mage- och tarm?I dagens avsnitt vill vi tacka vår fantastiska sponsor, Holistic, uppge koden Womensync15 för 15 % rabatt på deras hemsida. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/3/20231 hour, 7 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#52 Tankar inför förlossning, partnerns roll och praktiska tips

I dagens avsnitt delar vi med oss av våra tankar och intentioner inför förlossning, praktiska tips och hur vi får med oss våra partners i förberedelserna. Susanna har gått en förlossningsförberedande kurs med Doula by Malin och delar sina upplevelser och insikter och Sara har samlat in communityns upplevelser av symtom under graviditet som man inte visste var vanliga. Vi touchar också vid delar som att sätta sina egna behov i första hand och hur det är att vara gravida samtidigt och på vilket sätt det påverkar vårt bolag. Delar vi kommer in på:– Våra tankar kring förlossning och hur vi förbereder oss inför– Hur viktig partnerns roll är under förlossningen– Oxytocin och varför det är avgörande under förlossning och hur man kan främja det genom beröring, närhet, hud mot hud och trygghet – Konkreta verktyg som kan underlätta de olika stadierna i en förlossning och som ger förutsättningar för kroppen att följa med – Hur klåda på huden är ett vanligt graviditetssymtom och kan vara kopplat till ökad histaminkänslighet som ett resultat av ökat östrogen– Vanliga symptom som communityn och vi själva upplevt under graviditet men som ingen pratar om Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/26/202357 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#51 Hur vi kan må så bra som möjligt inför och under klimakteriet med Naomi Flamholc

I dagens avsnitt djupdyker vi i klimakteriet med Naomi Flamholc, allmänläkare och grundare av den digitala vårdplattformen www.womni.se, för kvinnor, speciellt inriktad på klimakteriet. Vi kommer komma in på allt som har med förklimakteriet och klimakteriet att göra. Vi får ofta frågor från kvinnor i senare 30-års ålder som upplever kraftigare pms, kortare eller oregelbundna cykler, vilket kan vara ett tecken på förstadie till klimakteriet vilket är något vi fångar upp i samtalet. Det här är ett så viktigt avsnitt oavsett vilket stadie i livet man befinner sig för att veta vad man kan vänta sig av klimakteriet, tecken på att man närmar sig eller befinner sig i det och hur man kan skapa en så smidig och balanserad övergång och upplevelse av klimakteriet som möjligt. I samtalet kommer vi in på delar som: – Vad är symptom på klimakteriet att hålla utkik efter?– I vilken ålder är det egentligen klimakteriet börjar? – När är det normalt att hamna i förklimakteriet? – Hur kan man förebygga klimakteriesymtom? – Kan man skjuta upp eller sakta ned att hamna i klimakteriet? – Vad kan man göra genom sin livsstil för att behandla klimakteriesymtom? – Vad är för- och nackdelar med olika typer av hormonbehandlingar? – Vilka är de viktigaste tipsen att veta om inför klimakteriet och när man är i klimakteriet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/19/202358 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#50 Hur det är att uppleva en graviditet som kille med Dan och Oliver

I dagens avsnitt har vi med oss våra pojkvänner, Oliver och Dan, som besvarar frågor från er i communityn när det kommer till deras upplevelser av graviditet. Ett avslappnat och sårbart samtal där vi djupdyker i hur det kan vara att som kille uppleva en graviditet, processen till att som par bli gravida, missfall, barnuppfostran och mycket mer. Ett perfekt avsnitt för både dig och din kille. Vi besvarar frågorna du kanske funderar på men inte vågat ställa till din partner.Vi kommer bland annat in på följande:– Hur känns det att uppleva en graviditet som kille? – Hur vet man egentligen när man är redo att skaffa barn?– Vad händer om den ena partnern är redo men inte den andra?– Vill man som kille veta när tjejen har ägglossning eller inte? – Hur kan man förbereda sig som kille inför en graviditet?– Hur är det att som partner gå igenom ett missfall? – Killarnas förberedelser inför förlossning, vad går de med på och inte?– Finns det några skillnader i åsikter när det kommer till barnuppfostran? Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/20231 hour, 8 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#49 Varför vaginans bakterieflora är viktig och den senaste forskningen med Ina Schuppke Koistinen

I dagens avsnitt djupdyker vi i vaginans bakterieflora, varför den har en otroligt viktig roll, vad den nya forskningen inom ämnet pekar på och hur vi själva kan påverka den. Vi gör detta tillsammans med Ina Schuppke Koistinen som är docent på Karolinska Institutet och driver den helt nya forskningen inom just detta viktiga område inom forskning fokuserat specifikt på kvinnohälsa. Fortfarande är det bara ca fyra procent av alla satsningar inom läkemedelsindustrin som investeras i att lösa hälsofrågor för kvinnor, så den här forskningen är så viktig och välbehövd. Vi slår även hål på vissa seglevade myter när det kommer till kvinnokroppen.  I samtalet kommer vi in på delar som: – På vilket sätt verkar vaginalfloran kunna ha viktiga kopplingar till fertilitet och graviditets-/förlossningskomplikationer? – Vad finns det för andra potentiella risker med en obalanserad vaginalflora? Ex koppling till psykisk hälsa?– Hur vet man om man har en frisk eller obalanserad vaginalflora? – Vad finns för konkreta tips när det kommer till kost och livsstil som kan främja vår vaginalflora? – Vad är egentligen bakteriell vaginos och vad kan man göra åt det? – Får man ökad risk för svamp av att äta godis och bröd? – Vad är egentligen g-punkten? Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se.Klipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/20231 hour, 10 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#48 Allt vi önskat att vi vetat om Trimester 2

I dagens avsnitt djupdyker vi i Trimester 2 och hur vi upplevt denna period. Det är ett sårbart och ärligt avsnitt där vi kommer in på flera delar som vi vet att många kan känna igen sig i under en graviditet men ingen pratar om.Delar vi djupdyker i:– Hur vi upplevt och mått emotionellt, fysiskt och själsligt i andra trimestern. – Saker vi inte varit förberedda på som vi önskar att vi vetat tidigare i graviditeten.– Hur vi upplevt processen med att kroppen förändras och konkreta verktyg för att omfamna det.– Hur samhällets ideal och normer har en påverkan på hur vi ser och upplever kroppens förändringar.– När vi kände bebis röra på sig första gången och om det var som vi tänkt.– Om vi upplevt några obekväma åkommor som hemorrojder, blödande tandkött, bäckenbottenproblem eller förstoppning– Vad för typ av mat vi varit sugna på– Hur viktigt det är att sakta ned och vara sanna mot oss självaDagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden Womensync för 20 % rabatt på deras hemsida. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på [www.skinome.se](http://www.skinome.se/)Klipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/20231 hour, 9 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#47 Hur bäckenbotten kan påverka din hälsa och ditt välbefinnande med Filippa Odevall

I dagens avsnitt har vi med oss Filippa Odevall som är grundare av Moonrise Health, en onlineplattform som hjälper kvinnor att hitta naturliga metoder för att läka livsbegränsande symtom kopplade till bäckenbotten.Det här är ett avsnitt alla kvinnor behöver lyssna på. Vi upplever många aha-moments under avsnittets gång och får med oss kunskap kopplat till kvinnokroppen vi önskar att vi haft som unga. Vi kommer bland annat in på myter om bäckenbotten och hur känslor, trauman, sex, kost och träning på olika sätt kan ha en påverkan på bäckenbotten och vilka symtom vi kan uppleva. Vi touchar även på bindväv som är otroligt intressant och har stor påverkan när det kommer till vår bäckenbotten och vårt välbefinnande överlag.I samtalet kommer vi att komma in på konkreta verktyg på hur man kan fånga upp och förebygga problematik kopplat till bäckenbotten som exempelvis framfall och hur man kan behandla och återfå en fungerande bäckenbotten.Vad vi kommer in på mer specifikt:– Hur viktig bäckenbotten är för vår allmänna hälsa och vårt välbefinnande– Hur man vet om man har en obalanserad vs balanserad bäckenbotten– Hur känslor, stress, trauma, kost och träning kan ha inverkan på bäckenbotten och vilka symptom vi kan uppleva– Hur bäckenbotten påverkas av olika stadier vi går igenom i livet som exempelvis graviditet och förlossning– Vad bindväv innebär och varför det är så viktigt när det kommer till bäckenbotten– Hur bindväv och bäckenbotten förändras under cykelns gång– Om knipträning verkligen är det bästa för en flexibel bäckenbotten eller om det finns andra mer kraftfulla verktyg– Hur vanligt det är att få ont vid sex och hur det kan vara kopplat till överspändhet– Vi djupdyker i framfall, vad det faktiskt innebär och hur man kan läka det på ett holistiskt sättKlipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/20231 hour, 12 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#46 Hur man kommer stärkt ur ett missfall med Sofie Bellis

Idag har vi med oss Sofie Bellis som berättar om sin resa där hon gått igenom ett tyst missfall i vecka 9. Hon delar ärligt och sårbart med sig om processen, vad hon önskat att hon vetat, hur hon har stöttat kroppen fysiskt, emotionellt och spirituellt och vilka lärdomar hon tagit med sig. Ett stärkande avsnitt om ett ämne som behöver få mer utrymme. För er som gått igenom missfall så vill vi bara vara tydliga med några saker som vi önskat att vi vetat innan vi gick igenom ett missfall. Ett missfall innebär inte:– Att det behöver vara något fel på kroppen, varken hos dig som kvinna eller man. – Att det kommer att ske igen.Vad vi kommer in på mer specifikt:– Vad ett tyst missfall innebär och hur processen såg ut efteråt– Vad vi önskat att vi vetat om missfall innan vi fick det– Hur kan man stötta kropp och själ i samband med ett missfall– Tips till partnern för att den som gått igenom missfallet ska känna sig supportad och hållen i processen – Konkreta verktyg och tips i en läkningsprocess; hur man tar sig igenom en förlust, sorg och kommer ut starkare på andra sidan– Tiden efter ett missfall; hur man släpper taget om rädsla och istället kan känna tillit till kroppen och livet igen– Lärdomar och gåvor från processen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/20231 hour, 3 seconds
Episode Artwork

#45 Kost, hudvård och must haves under graviditet

I dagens avsnitt kommer vi in på graviditet och våra tankar kring mat, träning och hudvård. Vi får ofta frågor kring dessa ämnen, som vad för typ av mat vi undviker samt fokuserar på under våra graviditeter, hur våra tankar går när det kommer till träning och rörelse under graviditet och hur vår hudvårdsrutin ser ut, så vi har samlat våra tankar och must haves i det här avsnittet.I avsnittet kommer vi bland annat in på följande:– Must haves i graviditet när det kommer till kost och hudvård – Bästa tipsen mot förstoppning – Vilken typ av rörelse och träning som har passat oss– Hur huden har förändrats under graviditet och hur vi anpassat vår hudvård utifrån det– Enkla swaps i vardagen för att undvika hormonstörande ämnen I dagens avsnitt vill vi tacka vår fantastiska sponsor, Pureness, som är ett hälsoföretag som skapar produkter med fokus på hälsa och kroppens bästa. Nu under vår- och sommarhalvåret intar vi elektrolyter och använder alltid Pureness elektrolyter. Uppge koden Womensync20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela maj. Läs mer om Pureness och deras produkter på www.pureness.se Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Inika Superfoods som är ett svenskt holistiskt brand som skapar produkter gjorda på naturliga ingredienser och är helt fria från tillsatser. Med koden WOMENSYNC20 så får du 20 % rabatt på ett helt köp på www.inikasuperfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202355 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#44 Hur man lever medvetet och i sin sanning med livscoachen Filippa Tjärnlund

I dagens avsnitt har vi med oss Filippa Tjärnlund som är holistisk livscoach och driver Raw Clarity. En del i hennes mission är att guida kvinnor till att leva mer medvetet och i deras sanning. Vi touchar på flera viktiga ämnen som hur man kan börja leva mer medvetet och vilken effekt det kan ha på livet. Vi pratar även om relationen till kroppen, att kunna acceptera och älska sig själv och sin kropp, hur man tar sig igenom inre blockeringar och skalar bort negativitet och ångest. Filippa delar med sig av sina bästa verktyg för självutveckling. Dagens avsnitt är ett avsnitt om mentala verktyg för livets alla delar.Mer specifikt kommer vi bland annat in på:– Filippas inre resa, spiritualitet och vilka delar som har format henne till den hon är idag. – Hur man kan börja leva mer medvetet och vilken effekt det har på livet– Hur man kan lära sig att känna tillit på riktigt i livets utmanande stunder– Hur våra största utmaningar är en möjlighet till transformation och läkning – Hur man kan bli av med oro, ångest och inre blockeringar för att leva mer i kärlek– Relationen till kroppen och hur man kan känna acceptans och att älska sin kropp– Tips och verktyg för att navigera igenom barnlängtanI dagens avsnitt vill vi tacka vår fantastiska sponsor, Pureness, som är ett hälsoföretag som skapar produkter med fokus på hälsa och kroppens bästa. Nu under vår- och sommarhalvåret intar vi elektrolyter och använder alltid Pureness elektrolyter. Uppge koden Womensync20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela maj. Om ni vill läsa mer om Pureness och elektrolyter kan ni göra det på www.pureness.se Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Inika Superfoods som är ett svenskt holistiskt brand som skapar produkter gjorda på naturliga ingredienser och är helt fria från tillsatser. Med koden WOMENSYNC20 så får du 20 % rabatt på ett helt köp på www.inikasuperfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/20231 hour, 14 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#43 Så nyttjar du menscykelns faser till din fördel

I dagens avsnitt pratar vi om det som är grunden för Womensync – nämligen hur man kan leva i synk med sin cykel genom att förstå faserna och använda dem till sin fördel! Womensync grundades i den här kraftfulla kunskapen och vår passion för att förmedla kunskapen till fler kvinnor, så att fler av oss kan förstå och leva i synk med vår kropp. Boken är den ultimata guiden till detta men i det här avsnittet gör vi en genomgång som ger dig grundförståelsen för faserna, hur man ofta upplever dem och hur man kan dra nytta av dem i sin vardag. I avsnittet kommer vi bland annat in på följande:– Vilka är de olika faserna och hur vet du vilken du är i? – Har man faserna om man äter p-piler? – Hur kan ditt sug och behov kopplat till näring förändras i de olika faserna? – Hur kan du anpassa näring för att boosta kroppen utifrån faserna? – Hur kan du anpassa träning utifrån faserna och hur gör du det på ett sätt som passar just dig? – Hur kan behov av sömn och återhämtning förändras under cykelns gång? – Hur kan du dra nytta av förändringarna i energi och hur du känner dig socialt i de olika faserna? Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela april. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se. Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden Womensync15 får du 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.seKlipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/20231 hour, 15 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#42 Hur kost och kosttillskott kan användas mot PMS med Maja Ståhl

I dagens avsnitt har vi med oss Maja Ståhl som är utbildad nutritionist och biomedicinsk analytiker och har studerat funktionsmedicin. Idag arbetar hon med att hjälpa klienter som har hormonella obalanser, PMS och magproblem genom kostråd, tillskott, örter och homeopati. Hon arbetar även som utbildare på holistic. I dagens avsnitt kommer vi djupdyka i PMS och fokuserar på hur man kan påverka PMS genom kost och kosttillskott. Vi svarar även på flera av de vanligaste frågorna vi får om PMS i slutet av avsnittet.I avsnittet kommer vi bland annat in på följande:– Vad är PMS och vad kan det bero på? – Vilka livsmedel kan vara effektiva att undvika för att minska PMS? – Vilka näringsämnen och mineraler har visat sig ha positiv effekt på PMS som många med PMS har brist på? – Varför kan kosttillskott vara en viktig del, räcker det inte med vanlig mat?– Inflammation och födointoleranstest. – Vi kommer även in på Majas personliga resa och hur hon läkt magproblem, endometrios och hypotyreos.Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela april. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se. Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden Womensync15 får du 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202357 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#41 Allt vi önskat att vi vetat om i trimester 1

I dagens avsnitt går vi in på allt vi önskar att vi visste om under första trimestern av våra graviditeter. Vi delar med oss av våra upplevelser av första månaderna som gravida. Vi delar tips på hur man kan navigera igenom första tiden på ett smidigt sätt, vi kommer in på symtom ingen pratar om, kroppshets, sjuka ideal och mycket mer. I avsnittet kommer vi mer specifikt in på:– Hur våra Trimester 1 har sett ut: hur har vi mått fysiskt och emotionellt?– Tips på hur man kan komma över oro under första månaderna som gravid– Hur vi tänkt kring att berätta eller inte berätta tidigt om graviditeten för nära och kära– Tips och erfarenheter kring graviditetsillamående– Kroppshets och ideal som gravid och hur man kan navigera genom det– Hur man lär sig att lyssna på kroppens signaler och vara mer i den feminina energin Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela april. Läs mer om Skinome och deras produkter på www.skinome.se. Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden Womensync15 får du 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/20231 hour, 2 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#40 Allt du behöver veta om solskydd med Dr Johanna Gillbro

Johanna GillbroI dagens avsnitt har vi med oss Dr Johanna Gillbro som är forskare, författare och entreprenör inom hudvård för att prata om solskydd. Just solskydd är ett efterfrågat ämne från communityn då de flesta nog känner igen sig i hur svårt det är att navigera i solskyddslandskapet. Man möts ofta av långa innehållsförteckningar som är svåra att förstå. I dagens avsnitt kommer vi in på allt du behöver veta när det kommer till sol och solskydd; vad man ska leta efter och hur man ser upp för hormonstörande ämnen.I avsnittet kommer vi bland annat in på:– Varför är det viktigt att använda solskydd?– På vilket sätt påverkar solen vår hud?– Behöver man verkligen ha solkräm året om eller är det en myt?– Hur påverkar solen hudens åldrande?– Vilka ämnen ska man titta efter när det kommer till ett bra solskydd?– Vilka ämnen ska man se upp för i solskydd som kan ha en hormonstörande effekt? – Hur kan hormonstörande ämnen påverka kroppen?– Är brun utan sol verkligen bra för vår hud? – Ideal och normer kring att vara brun vs blek – Vad innebär egentligen kemiska filter vs fysikaliska filter och vad är fördelarna/nackdelarna med respektive filter? Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela april. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se. Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden Womensync15 får du 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/202356 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#39 Vår resa till graviditet och allt däremellan

Äntligen är Womensync Podcast tillbaka med en ny säsong! I dagens avsnitt catchar vi upp på vad som hänt sen sist – både i Womensync och i våra liv. Förutom flera underbara produktlanseringar har vi otroligt nog båda under uppehållet blivit gravida och väntar varsin bebis till hösten.Vi pratar om: – De nya produkterna vi är så glada att ha lanserat, bakgrunden till dem och varför vi brinner för de här produkterna.– Hur våra vägar till graviditet sett ut.– Hur vår Trimester Zero sett ut.– Planerade vi graviditeterna?– Hur tacklar man ett negativt graviditetstest?– Hur tar man sig igenom ett igenom ett missfall och finns det några lärdomar?– Våra viktigaste tips och takeaways i processen till graviditet.Dagens poddavsnitt är i samarbete med fantastiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC20 för 20 % rabatt på deras hemsida, koden gäller under hela april. Om ni vill läsa mer om Skinome och deras produkter kan ni göra det på www.skinome.se. Poddavsnittet är även sponsrat av magiska Holistic som är ett ledande hälso- och kunskapsbolag som vill hjälpa människor att bli mer friska, medvetna och känna balans i livet. Med rabattkoden Womensync15 får du 15% rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/20231 hour, 8 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#38 Lärdomar och utvärdering av året som varit och vad vi ser fram emot 2023

I dagens avsnitt pratar vi om året som varit, våra egna utmaningar och lärdomar från året och vad vi ser fram emot med 2023. Ett avsnitt som kan inspirera dig till att göra en egen utvärdering av ditt år och manifestering av vad du vill se mer av under det kommande året. Vi båda tycker det finns så stor kraft i att utvärdera och reflektera över året som gått då det kan ge vägledning framåt. Några frågeställningar vi utgår ifrån som du också kan använda för att utvärdera ditt år: På en skala 1-10 hur har ditt år varit?Vad tar du med dig från året som varit? Vad är dina största lärdomar?Vad ser du fram emot 2023?Vad vill du få in mer av i ditt liv?Vad vill du skala bort inför nästa år?Bästa bok du läst i år?Dagens avsnitt är i samarbete med Skinome. Uppge koden womensync20 för 20 % rabatt på deras hemsida. Koden gäller december ut och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Läs mer om Skinome och deras produkter på www.skinome.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/19/202256 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#37 Könsroller, skönhetssjuka och självobjektifiering med Louise Arvidsson

I dagens avsnitt har vi med oss Louise Arvidsson som skrivit boken Morgondagens Könsroller – Från vaggan till graven hur ditt liv formas beroende på vulva eller penis. Vi kommer in på allt ifrån hur könsroller formas till hur de på olika sätt speglas i vårt samhälle och i våra dagliga liv. Vi pratar hur könsroller har en påverkan i såväl större samhällsstrukturer till hur det påverkar hur vi ser på oss själva och på vilka sätt det kan ha konsekvenser.Vi pratar bland annat om: – Hur kommer det sig att vi har de könsroller vi har idag? – På vilka sätt kommer könsroller till uttryck i våra liv?– Varför är det viktigt med förebilder som inte alltid är män? – Hur ser kvinnans plats ut i forskningen och vården och hur kommer det sig? – Varför är det viktigt att kvinnor inte har för låga testosteronvärden och varför har det blivit vanligare?– Hamnar även män i “klimakteriet”? – Hur tidigt börjar flickor påverkas av skönhetsideal och vad innebär det att vara skönhetssjuk? – Vad innebär självobjektifiering och vad kan det få för konsekvenser? – På vilket sätt är orgasm viktigt för oss kvinnor? Dagens avsnitt är i samarbete med Skinome som erbjuder färsk hudvård. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Koden gäller december ut. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/20221 hour, 19 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#36 Hur du blir av med PMS genom verktyg i din livsstil

Idag pratar vi om ett ämne som vi vet att många kvinnor upplever under månadens gång, nämligen PMS. Många tänker säkert att “det här berör inte mig”, eller “det är som det är med min PMS” men det galna är att i benämningen PMS ingår över 200 olika symptom som innefattar alltifrån ömma bröst, cravings, oro och ångest, kramper, diarré, humörsvängningar m.fl. och de flesta symtomen går faktiskt att påverka. Majoriteten kvinnor har upplevt PMS någon gång men bara för att det är VANLIGT betyder det inte att det är normalt eller något man ska behöva leva med varje månad. I avsnittet pratar vi om hur du kan påverka PMS genom verktyg i din livsstil. Ämnen vi berör:– Vad PMS innebär och hur man kan minska eller helt bli av med det– Saras upplevelser kopplat till PMS och hur hennes livsstil såg ut när hon hade som värst PMS– Vilka förändringar kopplat till kost och livsstil som har gjort störst skillnad för att bli av med PMS– På vilket sätt mer fokus på näring, fett och protein kan göra skillnad för mängden symtom man upplever under månaden– Hur mindre koffein, raffinerat socker och ett obalanserat blodsocker kan ha en koppling till PMS– Våra bästa tips för att minska och bli av med PMS– Hur viktigt det är att hitta en balans när det kommer till mat och att “stress” kring mat kan göra större skada än vad man faktiskt äter– Varför frukost kan vara ett kraftfullt verktyg för att balansera hormonernaDagens avsnitt är i samarbete med magiska Skinome. Uppge koden WOMENSYNC med stora bokstäver för 20 % rabatt på deras hemsida. Koden gäller december ut och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Läs mer om Skinome och deras produkter på www.skinome.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/202255 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#35 Lymfsystemet, hudvård och varför du inte ska ha tvål i fiffi med Karin Björkegren Jones

Den senaste tiden har vi nördat ned oss i lymfsystemet då vi förstått hur viktigt det är för vår hälsa (och därmed vår fertilitet). I dagens avsnitt intervjuar vi Karin Björkegren Jones där vi kommer in på allt möjligt kopplat till lymfsystemet, vad det är och hur man kan påverka det. Vi kommer även in på hudvård och hur det vi använder på kroppen, parfymer och tvålar kan ha en påverkan på vår hälsa och hormoner.– Vad innebär lymfsystemet och hur kommer det sig att det är viktigt för vår hälsa?– Vad kan vara tecken på att lymfsystemet är i obalans?– Hur kan man genom enkla tips i vardagen boosta lymfsystemet?– Vad är saker man kan undvika för att inte belasta lymfsystemet?– Hur påverkar det vi använder på våra kroppar vårt lymfsystem?– Ska man använda tvål och parfym i underlivet? Hur påverkar det vårt ph-värde och bakterieflora?Dagens avsnitt är i samarbete med Skinome som erbjduier färsk hudvård. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Koden gäller december ut.  Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem på www.talkaboutsyd.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/202248 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#34 Hur man läker komplex och sina djupaste sår

Dagens avsnitt är ett sårbart avsnitt där vi delar saker som vi själva gått igenom och arbetar med idag. Vi pratar om ett ämne som vi vet att många kan relatera till och kan känna igen sig i, nämligen komplex.Vi kommer in på:– Hur kommer det sig att man har komplex? – Hur kommentarer man fått när man var liten kan sitta kvar och hur det fortfarande kan påverka ensa tankar och beteendemönster långt senare i livet (omedvetet och medvetet) – Hur man läker komplex och sina djupaste sår – Hur samhällets och våra egna ideal har en påverkan på hur vi ser oss själva och hur vi lever vårt liv– Hur tillåter man kroppen att förändras? – Vi pratar även om ett parasittest och vilka insikter vi fått senaste tiden. Dagens podcastavsnitt är i samarbete med @talkaboutsyd som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/20221 hour, 30 seconds
Episode Artwork

#33 Orsaken till obalanserade hormoner och hur du läker dem med Doctor Diamantis

I dagens avsnitt pratar vi med Diamantis Koukouvinos som driver en praktik i Kinesisk medicin. Vi pratar om olika områden för kvinnohälsa, varför obalanser uppstår och varför så många kvinnor upplever det i dag. Vi pratar om beteendemönster, vad man har för svag länk, balansen mellan feminint och maskulint och mycket mer. I avsnittet berör vi bland annat: – Hur kommer det sig att så många kvinnor idag upplever utmaningar kopplat till menscykeln som: hormonella obalanser, oregelbunden ägglossning, svårigheter att bli gravid, PMS och PCOS?– Hur våra beteendemönster, tankar och emotionell stagnation kan ha en påverkan på vilka symptom vi upplever i vardagen– Hur vi alla har olika benägenheter i form av ex acne, utebliven ägglossning och IBS - och hur det kan användas till vår fördel – Olika typer av PMS, grundorsakerna och hur man kan läka det – Diamantis främsta tips för hormonell balans – Akupunktur, vad det är och hur det kommer sig att så många blir hjälpta av det– Varför örter en viktig del i kinesisk medicin och det kan hjälpa till att stärka och läka kroppen Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem på talkaboutsyd.com.Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.Avsnittet är även i samarbete med Inika Superfoods som bland annat erbjuder goda och näringsrika bars. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/20221 hour, 14 minutes, 1 second
Episode Artwork

#32 självkärlek, sköldkörteln och knipträning med Karin Björkegren Jones

I dagens avsnitt har vi med oss Karin Björkegren Jones som bland annat är journalist, yogalärare, utbildad lymfmassör och självläkningsterapeut vilket innefattar funktionsmedicin m.m. Hon har skrivit flera böcker inom yoga och hälsa som böckerna Balans, Omstart och Knip. Avsnittet innehåller kunskap och verktyg som viktig för alla åldrar. I avsnittet går vi in på:– Hur samhällets ideal och normer påverkat hur vi ser på våra kroppar och kvinnohälsa– Självbild, relationen till sin kropp och hur man kan förbättra den– Varför är sköldkörtel viktigt ur ett kvinnohälsa perspektiv? – Vad är vanliga symptom på att sköldkörteln är ur balans?– Hur kan man stötta sköldkörteln genom livsstilsförändringar om man har en underaktiv sköldkörtel? – Vi kommer också in på knipträning och bäckenbottenträning och varför det är viktigtDagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. www.talkaboutsyd.com. Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.Avsnittet är även i samarbete med @inikasuperfoods som erbjuder fantastiskt goda och näringsrika bars. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/202253 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#31 Jordning och dess inverkan på hormoner och fertilitet med Disa Mineur

I dagens avsnitt har vi med oss Disa Mineur som är utbildad Holistic Reproductive Health Practitioner och en av grundarna till Nordic Union for Fertility Awareness. I avsnittet djupdyker vi i en dimension kopplat till kvinnohälsa som vi inte pratat om tidigare, nämligen konceptet jordning som handlar om hudkontakt med naturens element. Vi kommer in på: – Vad innebär jordning och vad har det med kroppens elektroner att göra?– Vad finns det för koppling mellan jordning, hormoner och fertilitet? – Vad innebär kopplingen mellan kortisol och progesteron och hur kan jordning spela in här? – Enkla tips på hur man kan jorda sig i vardagen – Tips för att stärka sin fertilitet (och därmed sin hälsa)Samlad forskning på jordning: https://earthinginstitute.net/research/. Produkterna Disa nämnde i podden hittar ni på nedan länk. Använd rabattkoden “LILIAN10” för 10% rabatt. https://www.earthingrevolution.co.uk/LILIAN. Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. www.talkaboutsyd.com. Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.Avsnittet är även i samarbete med @inikasuperfoods . Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/20221 hour, 10 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#30 Kvinnohälsa, relationer och den perfekta kvinnokroppen med Dan Lainio och Oliver Ekroth

I dagens avsnitt har vi med oss våra pojkvänner, Oliver och Dan, som besvarar era frågor. Ett fint och sårbart samtal där vi djupdyker i normer, kvinnohälsa, relationer och kunskapen de lärt sig om kvinnokroppen – som killar borde känna till. Ett perfekt avsnitt för både dig och din kille. Vi besvarar frågorna du kanske inte vågat ställa till din partner men funderar över. Vi kommer in på:– Hur ser vi på samhällets normer kring den perfekta kvinnokroppen?– Hur började vi prata om kvinnohälsa i våra relationer?– Finns det delar som killar överlag har dålig koll på men som är bra att veta om sin partner?– Hur märker de skillnad beroende på var vi är i menscykeln?– Hur pratar man med sin partner om att bli gravida när han känns avlägsen?– Var de positiva när vi ville vara utan hormonella preventivmedel?– Hur kan man visa sårbarhet i en relation och möta varandra i det?– Har de fått anpassat sig till våra rutiner och hur det i så fall har varit?– Vi kommer även in på delar som hur det är att leva med oss, vem som tog första initiativet och vem som fes först i relationen Dagens podcastavsnitt är i samarbete med @talkaboutsyd som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. Veckans andra sponsor är @kalla som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com. Avsnittet är även i samarbete med @inikasuperfoods . Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/20221 hour, 18 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#29 Enkla tips på hur du minimerar gifter i din vardag

I dagens avsnitt pratar vi om hur vi själva börjat applicera en ny approach för att minimera eventuella gifter och hälsofarliga kemikalier i vår vardag. Vi tar ett helhetsgrepp och pratar om olika delar i vår vardag som påverkar oss på olika sätt som inte har att göra med det vi äter, hur vi tränar eller återhämtar oss. Utan det handlar om vår vardagsmiljö och produkterna vi använder i vår livsstil. Vi kommer in på: – Vilka produkter i vår livsstil försöker vi omvärdera och byta ut? – Vad innebär ett minimalistiskt förhållningssätt till hudvård och kosmetiska produkter? – Hur kommer det sig att kvinnor i många fall riskerar att utsättas för mer gifter i sin vardag än män? – Hur har vi ändrat vårt förhållningssätt till dofter och parfymerade produkter? – Hur ser det ut med hälsofarliga ämnen när det kommer till möbler och inredning?– Vikten av att öka sin medvetenhet för att kunna ta informerade val Avsnittet är i stolt samarbete med @inikasuperfoods . Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/202255 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#28 Q&A Trimester Zero med Maria Särén

I veckans avsnitt svarar vi på alla frågor ni ställt kring Trimester Zero, hur man kan stötta kroppen inför graviditet, tillsammans med Maria Särén från Livaklinken. Vi kommer bland annat in på följande:– Vilka vitaminer och mineraler kan vara bra att stötta kroppen med inför en kommande graviditet? – Vad är viktigast inför en framtida graviditet: typ av mat, mindre stress, meditera eller hoppa saker som gluten, socker eller koffein etc? – Finns det något i matväg man kan behöva undvika?– Finns det några “missar” många par gör som kan försvåra deras chanser? – Hur kan man tänka kring alkohol innan graviditet? – Hur kan man hjälpa sig själv att stressa ned inför en graviditet?– Hur hämtar man sig efter ett negativt graviditetstest?– Om man gjort livsstilsförändringar och ändå inte blir gravid, när ska man söka hjälp?Och så så så mycket mer!Avsnittet är i stolt samarbete med @inikasuperfoods . Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.comOm du behöver individuell rådgivning kan vi tipsa om att kontakta @livakliniken . Uppge WOMENSYNC när du bokar för 5% rabatt vid din bokning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202247 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#27 Trimester 0 – att stötta kroppen inför en graviditet med Maria Särén

Det här avsnittet är till för de som är nyfikna på att planera och förbereda kroppen inför en graviditet. I dagens avsnitt sitter vi ned med en av Womensyncs experter Maria Särén och pratar om hur man på olika sätt kan hjälpa kroppen att förbereda sig för graviditet genom sin livsstil. Det här är absolut inget man måste göra, det går naturligtvis att bli framgångsrikt gravid utan förberedelser, men det är ett spännande ämne som vi fått mycket frågor på så därför djupdyker vi i det. Vi kommer in på delar som: – Vad innebär trimester 0? – Går det att påverka äggkvalitet och i så fall hur? – Hur lång tid är det ”normalt” att det tar för att bli gravid? – Hur ofta och när bör man ligga för bästa chanser till graviditet? – Hur kan man stötta kroppen genom livsstilsförändringar?– Vilken mat kan vara kraftfull inför en graviditet? – Finns det vissa kosttillskott som kan vara bra? – När det kommer till testning, finns det något test som kan vara bra att göra? Avsnittet är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.comOm du behöver individuell rådgivning kan vi tipsa om att kontakta Livakliniken. Uppge WOMENSYNC när du bokar för 5% rabatt vid din bokning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/20221 hour, 3 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#26 Hur man ser sitt värde, finner acceptans och bryter oönskade mönster

 det här avsnittet pratar vi om den senaste tidens upplevelser och insikter. Vi skulle ranka det här som ett av våra viktigaste avsnitt som touchar på djupare områden som acceptans, hur man sätter ett värde på sig själv, hur man hanterar kroppens signaler och vardagens utmaningar. Vi kommer in på delar som:– Vad händer när man få för mycket av det goda? – Vad händer man inte tar tid för sig själv? Hur kommer det till uttryck i mönster, beteenden och tankar om sig själv? – Hur den sista pusselbiten i en läkningsprocess kan kännas som en dipp eller bakslag men att det är då genombrottet sker– Hur lär vi oss att acceptera det som är? Oavsett om det handlar om en rädsla för att bli lämnad av sin partner eller inte kunna bli gravid – Hur lär vi oss se värdet hos oss själva & vad händer när vi inte gör det? På vilket sätt kan det komma till uttryck i vardagen? – Hur man lär sig att navigera och skapa en hållbar livsstil i en maskulin världAvsnittet är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.comDagens avsnitt är också i stolt samarbete med WithSara. Med koden “WOMENSYNC” får du 30 % rabatt på första månaden på www.withsara.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202248 minutes, 1 second
Episode Artwork

#25 Vilken typ av hudvård är egentligen bäst med doktor Johanna Gillbro

I dagens poddavsnitt har vi med oss Johanna Gillbro som är forskare, författare och entreprenör inom hudvård. Att navigera i hudvårdslandskapet idag kan minst sagt vara utmanande. Ofta möts man av långa innehållsförteckningar som är svåra att förstå, övertalande marknadsföringskampanjer och löften om fantastiska ingredienser och effekter, men vad behöver egentligen vår hud? Vilket av innehållet är där för hudens skull och vilka är där för lång hållbarhet eller för att det kanske låter bra? Vi reder ut hur man kan navigera bland hudvård, vad huden faktiskt behöver och hur man kan skapa en hudvårdsrutin för både huden, hormonerna och hälsans bästa. I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Vad behöver egentligen vår hud? – Vilka ingredienser fungerar? – Vad innebär minimalistisk hudvård? – Hur ska man tänka kring hudvård om man vill vara snäll mot sina hormoner? – Vad kan man göra om man har acne? – Hur kan man optimera för “graceful aging” av huden? – När behöver man egentligen solskyddskräm och vilken ska man välja? Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Holistic som erbjuder rena kosttillskott. Med rabattkoden “WOMENSYNC20” får du 20 % rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/20221 hour, 17 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#24 Hur man kan leva giftfritt, hållbart och med mer energi i livet med Cecilia Lassfolk

I dagens avsnitt har vi med oss Cecilia Lassfolk som driver instagramen och hemsidan Morotsliv som handlar om hur man kan leva giftfritt, hållbart och ha mer energi i livet. En viktig aspekt som ofta glöms bort när man pratar om vad som påverkar våra hormoner och menscykel är vad vi använder för produkter på vår hud och i vårt hem. Fokus ligger oftare på exempelvis vad vi äter och hur vi rör på oss, men även produkterna vi använder dagligen och har omkring oss i vår miljö kan ha stor inverkan. I dagens avsnitt djupdyker vi i ämnet och vårt mission är att förenkla och komma med tips på hur vi kan minska gifter i vår vardag. Vi svarar även på era frågor!I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Hur påverkar xeno-hormoner kroppen? Kan det leda till förvärrade PMS-besvär?– Vilka vanliga produkter i vår vardag innehåller ofta gifter?– Vart man kan börja om det känns överväldigande att börja leva mer giftfritt– Hur ska man egentligen tänka kring skönhetsprodukter som parfym och smink?– Vad innebär hormonstörande ämnen och hur man kan undvika det?– Konkreta tips och verktyg för att städa hållbart och giftfritt– Vi pratar även fertilitet, stress och utmattning utifrån Cecilias egen erfarenhet och lärdomarDagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/20221 hour, 3 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#23 Guess who’s back

vsnittsbeskrivningI dagens avsnitt sitter vi, Sara och Susanna, ned och pratar om hur senaste månaderna varit. Vi kommer in på delar som:– Vilka som varit våra största insikter under sommaren– Hur Sara kom fram till beslutet att sluta med koffein– Hur man kan förbereda sig inför en framtida graviditet – Sannas insikter från att ha testat en glukosmätare, – Hur återhämtning, för lite kolhydrater och för mycket träning kan ha varit en bidragande orsak till sen ägglossning – Vilken effekt vi upplevt av spirituell vägledning, hypnos och reiki fysiskt, emotionellt och mentalt senaste tidenTips på böcker som gjort stort avtryck hos oss:– Släpp själen fri/The Untethered Soul av Michael A Singer – Invisible Women av Carline Creado PerezDagens avsnitt är i stolt samarbete med Holistic som erbjuder rena kosttillskott. Med rabattkoden “WOMENSYNC20” får du 20 % rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/202247 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#22 Träning, menscykeln och att lyssna in sin kropp

I dagens avsnitt pratar vi träning – både kopplat till menscykeln och menscykelns olika faser men även kopplat till vad man har för bakgrund och förhållande till träning. Vi kommer in på hur viktig intensionen med träning är och hur mångas förhållande till träning ofta är kopplat till det yttre och prestation vs vad det gör med vårt inre. Vi diskuterar även vikten i att lära sig lyssna in sin kropp och hur man kan lära sig lita på kroppens signaler. Vi kommer in på:– Träning beroende på bakgrund som ex utebliven mens, oregelbunden ägglossning eller PMS - Hur högintensiv träning kan ha en inverkan på våra hormoner och varför – Träning kopplat till prestation och det yttre vs att röra sig av kärlek till kroppen och som en handling av självkärlek – Motstånd och rädslor, mind vs kropp– Träning i förhållande till menscykelns faser– Hur träning kan ha effekt på olika typer av PMS (fysisk som psykisk) Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202243 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#21 Tips för att påverka din cykellängd till det positiva

I dagens avsnitt följer vi upp på avsnitt #19 då vi, Sara och Susanna, pratade om att vi båda hade haft ovanligt lång cykel, på 41 respektive 37 dagar. Våra senaste cykler hamnade på 27 respektive 31 dagar och i avsnittet pratar om vad vi gjort för att påverka vår cykellängd till det positiva. Vi pratar om hur vi hanterat stress, jobbat med en ny morgonrutin, hur man kan optimera för stabilt blodsocker, hur vi förhållit oss till koffein och alkohol och mycket mer. Vi kommer in på:– Hur vi hanterat inre och yttre stress– Tips på bra frukost och hur du ex gör din gröt blodsockervänlig– Att fokusera på mat vi mår bra av och som tex inte skapar inflammation eller liknande – En ny morgonrutin i form av medicinsk/hormonyoga med fokus på lymfsystemet – Hur vi förhållit oss till koffein och alkohol Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202237 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#20 Så förstår du och påverkar din menscykel

I dagens poddavsnitt sitter vi, Sara och Susanna, ned och pratar om hur vi kan förstå vår menscykel och hur vi själva kan påverka den. Vi lyfter och svarar på de vanligaste frågorna vi får från er i communityn och går bland annat in på menscykelns olika faser och vad som kännetecknar dem; som exempelvis hur hunger, sexlust och energinivå kan förändras beroende på var du är i cykeln och hur du kan använda de här skiftningarna till din fördel i vardagen. Vi går även in på hur vår livsstil hänger ihop med menscykeln och hur du med små verktyg kan påverka din menscykel. Mer specifikt kommer vi in på:– Hur hormonella preventivmedel påverkar menscykeln och om vi har ägglossning på preventivmedel– Vad som kännetecknar de olika faserna av menscykeln– Hur vi känner av skillnader mellan faserna i och använder dem till vår fördel i vår vardag – Hur exempelvis hunger, vilken typ av träning, sötsug, sexlust och vad för typ av aktiviteter vi är sugna på kan förändras under cykelns gång – Hur du genom din livsstil kan påverka längden på din menscykel, minska och bli av med olika symptom under cykelns gång samt påverka din äggkvalitetDagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202252 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#19 Lång menscykel – hur påverkar stress, resande, fasta och koffein?

I dagens avsnitt sitter vi, Sara och Susanna, ned och pratar vi om hur det kommer sig att båda våra senaste cykler varit ovanligt långa på 41 respektive 37 dagar. Vi diskuterar hur vår livsstil de senaste månaderna reflekterats i vilka symtom vi upplevt och vad som troligtvis ligger bakom att ägglossningen och mensen skjutits upp. Vi kommer in på hur man kan läsa av sin menscykel och hur man själv kan påverka utfallet.I avsnittet kommer vi in på: – Varför skjuts ägglossning och mens upp? Vad händer i kroppen och varför? – Hur livsstilsfaktorer som resande, byte av tidszoner, fasta, koffein och träning innan frukost kan ligga bakom utebliven/uppskjuten ägglossning – Hur är stress kopplat till menscykeln och vilka typer av stress finns det? –Hur kan man själv påverka utfallet på sina kommande cykler? – Kan man påverka äggkvalitet och i så fall hur? Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202243 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#18 Hormonell akne och hur du själv kan påverka med Maria Särén

I dagens avsnitt har vi med oss Maria Särén som är en av Womensyncs närmaste rådgivare. Maria jobbar utifrån ett funktionsmedicinskt förhållningssätt och är utbildad på Kresser Institute, är certifierad ICF coach och driver kvinnokliniken Liva. Marias mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi. I det här avsnittet djupdyker vi i akne – ett ämne vi fått väldigt många frågor om i communityn. Vi har samlat era frågor och besvarar dem med hjälp av Maria. Vi kommer komma in på områden som: – Vad innebär hormonell akne?– Hur kommer det sig att man får akne under vissa delar av menscykeln och på olika platser på kroppen?– Varför kan man få akne när man slutar med p-piller och vad kan man göra åt det? – Vad man själv kan göra för att gå till grundorsaken med akne– Hur man genom kost kan påverka akne på ett positivt sätt– Om det finns någon koppling mellan akne och mejeriprodukter, vitt socker, koffein, intoleranser och stress och mycket mycket mer!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/202237 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#17 Abort – en personlig upplevelse

Dagens avsnitt behandlar något som många går igenom men som vi upplevt att man sällan pratar om offentligt, nämligen abort. Abort är ett ämne som kan vara känsligt och som alla som gått igenom har en egen upplevelse av. Det finns inga rätt, fel eller “sanningar” kring hur en abort upplevs. Detta gör att avsnittet inte är för alla då vi lyfter en abort ur ett personligt perspektiv utifrån en persons upplevelse. Tankarna och känslorna som uttrycks kan skilja sig från andras upplevelser.I avsnittet djupdyker vi i ämnet och tar avstamp i Susannas egen upplevelse. Det är ett personligt och sårbart avsnitt där vi både pratar om hur svårt valet kan vara kring att göra en abort, hur en abort går till och hur processen kan se ut och upplevas.Ämnet är viktigt att lyfta för att normalisera att prata om personliga upplevelser av abort. Förhoppningen är även att sprida hopp till personer som är och har varit på en liknande resa som Susanna med utebliven ägglossning och mens. Susannas resa visar på att det verkligen är möjligt att få tillbaka ägglossning och bli gravid för den som länge varit utan ägglossning. I avsnittet pratar vi om:– Hur det kan vara att stå inför ett val där båda alternativen kan kännas både “rätt” och “fel” på samma gång men på olika sätt.– Hur processen för en abort kan se ut rent praktiskt.– Hur man kan stötta kroppen innan, under och efter en abort både fysiskt och emotionellt. – Praktiska tips och råd för hur man kan få tillbaka en regelbunden och stark ägglossning genom livsstilsförändringar.Disclaimer: Det här är ett avsnitt som berör ett känsligt ämne och som inte är för alla beroende på var du befinner dig i din resa och i ditt liv. Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202249 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#16 Kopplingen mellan blodsocker och fertilitet samt hur du balanserar det med Maria Särén

I dagens avsnitt sitter vi ned med Maria Särén som är en av Womensyncs närmaste rådgivare. Hon är utbildad inom funktionsmedicin på Kresser Institute som ADAPT Practitioner och har precis öppnat kvinnokliniken Liva. Marias mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi.I avsnittet djupdyker vi i blodsocker, fertilitet och hormoner. Vid första anblick kan det låta långsökt, men blodsocker är avgörande för att vår fertilitet och hormoner ska fungera så bra som möjligt. Vi går bland annat in på:– Hur det kommer sig att blodsocker är avgörande för fertilitet och hormoner – Hur ett obalanserat blodsocker kan vara kopplat till symptom som oregelbunden eller utebliven ägglossning, PCOS och PMS– Vilka symtom som är vanliga att uppleva vid ett balanserat blodsocker– Hur vi genom livsstil och framförallt genom maten vi äter kan stabilisera blodsocker– Hur man kan tänka kring snabba och processade kolhydrater – Varför frukost är viktigt och hur det kan göra stor skillnad på blodsocker– Skillnaden mellan periodisk fasta och ett längre ätfönster – Vad innebär “bra” äggkvalitét och går det att påverka äggkvalitet genom livsstil? Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden “womensync” får du 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/4. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202251 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#15 Hur du optimerar för att må så bra som möjligt genom hela menscykeln med Mia Lundin

I dagens avsnitt sitter vi ned med Mia Lundin som är en ledande röst inom kvinnohälsa i Sverige. Hon är avancerad specialistsjuksköterska utbildad inom gynekologi och obstetrik och utbildad inom funktionsmedicin. Hon är grundare av kvinnokliniken Hercare, föreläsare och författare till flera böcker inom kvinnohälsa. I dagens avsnitt pratar vi om vad det innebär att som kvinna vara cyklisk, vad PMS är och hur man kan förebygga det och hur vi själva kan påverka vårt mående genom livsstil. Vi kommer bland annat in på kost och vikten av protein och även hur otroligt viktigt det är med återhämtning. Vi pratar även om tarmhälsans betydelse för vad vi upplever under månadens gång och kopplingen till våra hormoner. Mia delar även med sig av sin resa med förlossningsdepression, där vi går in på vad som händer i kroppen och hur man kommer ur det.Vi går bland annat in på:– Allt du behöver veta om PMS och i vilken ände du börjar för att förebygga eller minska det– Hur viktigt verktyg kosten är och vilken typ av kost som kan vara avgörande för att skapa signalsubstanser och hormoner – Varför signalsubstanser är viktigt och hur det är kopplat till hormoner i balans, känna glädje, sexlust och lugn; dvs att kunna må bra under månadens gång – Vad innebär det att den kvinnliga intelligensen inte värderas på samma sätt som den manliga? – Hur prestation, krav och fokus på det yttre har en påverkan på vår menscykel – Vad händer i kroppen vid en förlossningsdepression och hur kommer man ut det Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden “womensync” får du 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/2. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202256 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#14 Hur du själv kan påverka dina hormoner genom näring med Anna Hamilton

I dagens avsnitt sitter vi ned med Anna Hamilton som på instagram går under @food_formation. Anna är utbildad dietist med en funktionsmedicinsk inriktning och jobbar med att hjälpa kvinnor med PCOS, magproblem och menscykelrelaterade besvär. I avsnittet pratar vi om kraften i kost och hur det kan ha en påverkan på hormonella utmaningar som PMS och PCOS. Vi pratar också om näringsämnen som har viktig betydelse inför och under graviditet. Utöver det det kommer vi även in på näringsstatus efter p-piller och pratar om helheten kring livsstil och hur stress och återhämtning är viktiga aspekter. Vi går bland annat in på:– Kraften i hur det vi äter har en påverkan på våra hormoner och menscykel– Varför tarmens status är viktig för våra hormoner– Varför det är viktigt att ifrågasätta hur vi sätter “etiketter” på mat– Varför förhållningssättet till hur vi äter och att äta ordentlig mängd mat är viktigt för vår kvinnliga biologi– Kopplingen mellan näring och PMS– Hur stress påverkar våra hormoner och vikten av återhämtning och att prioritera vad vi mår bra av– Näringsstatus efter p-piller och inför graviditet och hur du påverkar det– Tips kring hur du kan boosta med näring inför graviditet under “trimester 0”– Mat under graviditet och tips för att lindra gravidillamående Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden “womensync” får du 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/2. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/20221 hour, 5 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#13 De fantastiska effekterna av akupunktur och kinesisk medicin för vår fertilitet med Josefin Hemmingsson

I dagens avsnitt sitter vi ned med Josefin Hemmingsson som är utbildad sjuksköterska och utbildad inom kinesisk medicin och akupunktur. Josefin har valt att rikta in sig på kvinnor och hjälper i sin praktik framförallt kvinnor med olika hormonella- och mensrelaterade besvär som ofrivillig barnlöshet, utebliven och oregelbunden ägglossning, PMS/PMDS och PCOS.Vi går bland annat in på: – Hur dagens livsstil kan ha en inverkan på våra hormoner och vilka symptom vi upplever under månadens gång.– Vad akupunktur och kinesisk medicin är hur det kan användas som ett kraftfullt verktyg för att läka ofrivillig barnlöshet, PMS/PMDS, HA och PCOS.– Tips för hur man kan få tillbaka utebliven eller oregelbunden ägglossning och mens.– Varför det inte alltid är gynnsamt att som kvinna träna innan frukost.– Vilka konsekvenser det kan ha på kroppen att många kvinnor idag tränar på ett sätt som en elitidrottare.– Hur olika element och organ har en koppling till fertilitet och vad man kan göra för att balansera dem.– Hur yinbrist, yangbrist och stagnation i levern kan komma till uttryck i mensrelaterade besvär.– Vilken typ av mat och livsmedel som kan vara gynnsamma att äta för dig som kvinna.– Hur värmande och kylande mat (i energi och temperatur) kan ha en inverkan på vår menscykel och vilka symptom vi kan uppleva under månadens gång.– Hur viktigt värme är för fertilitet, både genom det vi äter men också vad vi utsätts för .Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden 'womensync' får ni 10% rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/2. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com. Om du är bland de tio första som skriver till Josefin Hemmingsson har du chansen att få 10 % rabatt på en behandling. Skriv ett meddelande till @akupunkturhjalpen på instagram. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/20221 hour, 10 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#12 Kvinnlig njutning av och för kvinnor med AVA Stories

I dagens avsnitt pratar vi om ett ämne som under många år har åsidosatts och stigmatiserats, nämligen kvinnors njutning. Vi träffar Rosanna och Linnea som har grundat AVA Stories, “audio stories for women by women”, för att prata om allt möjligt som rör kvinnlig njutning. Vi kommer in på skillnaden mellan kvinnlig och manlig njutning, vad många kvinnor går igång på och tips på hur man ska känna sig mer bekväm i sin kropp när det kommer till njutning. Vi kommer bland annat in på: – Hur ser erotikutbudet ut idag? – Vad är skillnaden mellan vad kvinnor och män generellt dras till för typ av erotik?– Vad innebär det att skriva och skapa innehåll från ett kvinnligt- och queerperspektiv?– Vad vill folk höra för typer av röster och vad är mest populärt? – Varför borde det pratas mer om njutning i sexualkunskapen? – Hur ser Rosanna och Linnea på porrindustrin? – Hur kan man omfamna mer njutning i sin vardag?Avsnittet är i stolt samarbete med Ava Stories. Ladda ned appen och testa gratis audio stories i 7 dagar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/27/202141 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#11 Läkning, hormoner och feminin energi med Dr Marie Christina

I dagens avsnitt har vi med oss Dr Marie är legitimerad läkare inom allmänmedicin och psykiatri och har forskat på yogans effekter vid stress och hjärtsjukdom. Marie är också certifierad lärare och terapeut i MediYoga samt utbildad i näringsmedicin och medicinsk akupunktur vid Stanford University. Vi pratar bland annat om Maries förhållningssätt till holistisk hälsa, vad en daglig praktik innebär och varför det kan vara kraftfullt. Vi kommer även in på hur det spirituella, emotionella, maten vi äter och omgivningen vi befinner oss i har en påverkan på vår vardag och hormoner. I dagens avsnitt kommer vi in på följande: – Hur Dr Marie Christina kombinerar traditionell västerländsk medicin och österländsk medicin för djup läkning– Hur Maries resa sett ut med sjukdomar, smärta och sjukskrivning, vilka insikter hon fått och hur hon fann vägen till att må helt fantastiskt idag– Hur man kan skapa förutsättningar för att läka infertilitet, utebliven mens och PCOS– Hennes filosofi kring mat och kvinnokroppen – Hur många använder socker och koffein som “smärtstillande” och vad det innebar att sluta– Feminin och maskulin energi i förhållande till vår kropp och livet– Hur man kan skapa rutiner och ritualer i vardagen och hur det kan vara ett kraftfullt verktyg för läkning– Hur finner man ett mantra och vad händer i kroppen när man upprepar ett mantra? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/20211 hour, 9 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#10 Att tracka sin cykel och använda sig av faserna i sin vardag med Sara och Susanna

I detta avsnitt sitter vi, Sara och Susanna, ned i ett samtal om hur vi själva trackar vår menscykel och använder oss av faserna i vår vardag. Ni får lära känna oss grundare lite mer och vi delar våra tips på hur vi lever ett liv där vi tar hänsyn till att vara cykliska. Vi kommer in på:– Vad som händer i våra liv just nu – Hur vi själva trackar våra cykler på olika sätt– Vad som kännetecknar de olika faserna och vad skillnaderna innebär– Hur vi känner av skillnader mellan faserna och använder dem till vår fördel – Hur kinesiska örter påverkat ägglossning på ett positivt sätt– Lärdomar från året som gått – Planer inför 2021 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202154 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#9 Om förlossningsförberedelser, födande och graviditet med Asabea Britton

I veckans avsnitt har vi med oss Asabea Britton som är barnmorska, bloggare och influencer. I hennes kanaler lyfter hon allt som har att göra med graviditet, födande och moderskap. Det här är ett avsnitt som är fyllt med så mycket kunskap och inspiration som är värdefull för alla kvinnor inför en graviditet! I avsnittet kommer vi in på: – Hur Asabeas passion för födande väcktes och hur det kom sig att hon valde att bli barnmorska– Tips på födselförberedelser för en oxytocinfylld födsel– Vad är oxytocin, varför är det viktigt och hur ökar man det?– Orgasmic birth, är det möjligt och i så fall hur?– Vad innebär det att föda i vatten och vad finns det för eventuella fördelar?– Hur affirmationer kan vara värdefulla inför och under födande– Tips om hur man kan komma över rädslor inför en förlossning – Hur avslappning och njutning kan vara kraftfulla verktyg under en förlossning– Vad är fjärde trimestern och vad kan vara bra att veta? – Föda hemma, är det en möjlighet? – Hur kan man som partner vara det bästa stödet under och efter en graviditet? Avsnittet är i stolt samarbete med Werlabs hälsokontroller. Med koden “womensync” får du 10% rabatt på valfritt hälsotest hos dem på www.werlabs.se. Erbjudandet gäller till och med 31 december 2021 och kan ej kombineras med andra rabatter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/20211 hour, 7 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#8 Fettfobi, mat och biohacks för hormoner i balans med Martina Johansson

I dagens avsnitt sitter vi ned med Martina Johansson som är författare till en rad böcker om hälsa, hormoner och livsstilsoptimering. Hon är också aktiv inom den svenska biohacker-rörelsen och doktorand inom medicin på Linköpings universitet. Under samtalet djupdyker vi i betydelsen av fett för menscykeln, fettskräck och hur det idag finns ett överfokus på kalorier i samhället. Vi kommer även in på livsstilsoptimering utifrån menscykeln och Martina delar med sig av sina främsta hacks för hormoner i balans.I avsnittet kommer vi in på följande:– Hur mat påverkar våra hormoner och menscykel– Hur livsstil, tankar och känslor har en koppling till våra hormoner– Fettfobi och kaloriskräcken som finns i dagens samhälle och hur du kommer över den– Den största myten när det kommer till fett– Betydelsen av att äta tillräckligt med fett för den kvinnliga biologin– Skillnaden mellan vegetabiliska livsmedel kontra animaliska livsmedel– Hur det kommer sig att träna mer och äta mindre kan ha motsatt effekt på kroppen när det kommer till viktminskning och träningsresultat– I vilka situationer i livet det kan vara gynnsamt att inte träna för att balansera hormonerna– Vad innebär egentligen icke-mat kontra vanlig mat? – Hur koffein och fasta kan påverka de kvinnliga hormonernaAvsnittet är i stolt samarbete med Werlabs hälsokontroller. Med koden “womensync” får du 10% rabatt på valfritt hälsotest hos dem på www.werlabs.se. Erbjudandet gäller till och med 31 december 2021 och kan ej kombineras med andra rabatter. Avsnittet är även i stolt samarbete med Holistic som erbjuder rena kosttillskott. Med rabattkoden “WOMENSYNC20” får du 20 % rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se. Rabattkoden gäller t.o.m. den 31 december 2021. I avsnittet pratar vi om Holistics magpaket som innehåller följande produkter:– Holistic Lactovitalis pro (probiotika) innehåller bakterier från 12 olika stammar, inkapslade på ett unikt sätt så att de allra flesta tar sig hela vägen fram, oskadda.– Holistic Lactovitalis IB Smörsyra kan användas vid irriterad och obalanserad tarm. Kombinerar mjölksyrabakterier med natruimtutyrat.– Holistic Måltidsenzym innehåller vegetabiliska matsmältningsenzymer som stöttar vid till exempel stress. Holistic Prebivitalis ekologisk mild och snäll med ‑ brer som matar tarmens goda bakterier– Holistic Prebivitalis (probiotika) ekologisk är mild och snäll med fibrer som matar tarmens goda bakterier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/20211 hour, 8 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#7 Babylängtan och allt du önskar du visste under en graviditet med Michaela Forni

I det här avsnittet sitter vi ned med Michaela Forni som är livsstilsinfluencer, bloggare, författare och entreprenör med appen My Baby Journey och boken My Baby Book. I samtalet pratar vi om alltifrån Michaelas upplevelser av menscykeln och hur hon använder insikterna kring sin cykel i sin vardag. Vi pratar om graviditet – ett ämne Michaela verkligen brinner för – och hon delar med sig av allt det där man önskar man vetat innan, under och efter en graviditet. Hon berättar öppenhjärtigt om oron för missfall, hur hon hanterat babylängtan och mycket mer.Vi går bland annat in på:– Tankar kring influenceryrket och att hjälpa andra genom egna erfarenheter– Om menscykeln och hur Michaela upplever skiftningarna under cykeln och använder det i sin vardag– Michaelas tankar och tips kring babylängtan och oro för missfall och hur hon hanterat det– Allt det där man kan uppleva under och efter en graviditet som ingen pratar om, som hemorrojder, läckande bröst ochsammandragningar långt innan själva födseln m.m.– Första tiden med barn, sittkuddar för nyförlösta och laxerande medel– Varför yoga blivit en viktig del i Michaelas liv– Att det inte behöver vara självklart att veta vad man ska göra som nybliven förälderAvsnittet är i stolt samarbete med Under Your Skin som erbjuder veganska och kemikaliefria hudvårdsprodukter. Med koden WOMENSYNC får ni 15% rabatt på www.underyourskin.se. Rabattkoden gäller t.o.m. den 5 december 2021.Avsnittet är även i stolt samarbete med Werlabs hälsokontroller. Med koden vänd “womensync” får ni 10% rabatt på valfritt hälsotest hos dem på www.werlabs.se. Erbjudandet gäller till och med 31/12 och kan ej kombineras med andra rabatter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/20211 hour, 16 seconds
Episode Artwork

#6 Stark inför förklimakteriet och klimakteriet med Monika Björn

I dagens avsnitt sitter vi ned med Monika Björn som är entreprenör, författare och aktivist inom klimakteriet. Vi diskuterar allt du behöver veta inför och under förklimakteriet och klimakteriet och du får med dig alla verktyg du behöver för att hålla dig stark genom de här skeendena i livet. Avsnittet passar för dig i fertil ålder då du får med dig inspiration och konkreta verktyg för hur du genom livsstil kan påverka hur du kommer uppleva klimakteriet. Du lär dig förstå dina hormoner, omfamna åldrande och de olika skeendena i livet vi som kvinnor upplever.I avsnittet pratar vi om: – Inspiration och konkreta verktyg för att hålla dig stark genom klimakteriet – Vilka symptom som är vanliga i förklimakteriet och klimakteriet som exempelvis: oregelbunden ägglossning, minskad självkänsla, minskad sexlust, svettningar, sömnrubbningar, minskade träningsresultat och ökad trötthet– Hur viktigt det är att vara lyhörd till kroppens signaler och vara extra snäll mot sig själv under den här perioden – Hur du genom livsstil kost, träning och återhämtning kan minska symptom i förklimakteriet och klimakteriet– Hur det genom att pusha sig själv med mer träning och mindre mat kan ge motsatta effekter som minskade träningsresultat, svårare att gå ned i vikt, trötthet och stress– Hur återhämtning och sömn är två av de viktigaste nycklarna för att känna dig stark genom klimakteriet– Hur tankar och känslor har en påverkan på våra hormoner– Vilka gåvor det finns i de här skeendena i livet Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/20211 hour, 13 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#5 Utebliven mens, livsstilsförändringar och holistisk hälsa med Susanna Moen

Utebliven mens, livsstilsförändringar och holistisk hälsa med Susanna MoenI dagens avsnitt träffar vi en av Womensyncs grundare, Susanna, som delar med sig av sin resa med utebliven mens (hypotalamisk amenorré). Under samtalet går vi in på orsaken till att hon fick utebliven mens och hur man kan skapa förutsättningar för att läka genom att jobba med livsstilsförändringar och det inre. I avsnittet kommer du få ta del av följande:– Susanna delar med sig av sina viktigaste lärdomar från sin resa med utebliven mens– Vilken typ av mat som är viktig för hormonell balans vid utebliven eller oregelbunden mens– Hur hon förändrat sättet hon tränar på och varför det kan vara en viktig aspekt– Hur man kan skapa förutsättningar för att läka genom att jobba med det inre och livsstilsförändringar – Hur man kan tänka kring mat, träning och återhämtning vid utebliven ägglossning och mens – Hur feminin och maskulin energi kan ha en påverkan på menscykeln– Hur en livsstil formad utifrån den manliga biologin kan vara en bidragande faktor till utebliven mens, PCOS eller PMS– Hur Susannas resa har hjälpt henne att bli mer connectad med sig själv och sin kropp Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden 'womensync' får ni 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från 18/10 tom 31/12 och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/20211 hour, 10 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#4 Mat som ett kraftfullt verktyg för en menscykel och hälsa i balans med Maria Särén

I dagens avsnitt sitter vi ned med en av Womensyncs närmaste rådgivare, Maria Särén, för att prata om allt som har med mat och menscykel att göra och hur mat kan vara ett verktyg för att må vårt bästa. Vi diskuterar hur träning, dygnsrytm, resande och blodsocker har en koppling till menscykeln. Vi pratar om periodisk fasta, koffein och vilken mat som kan vara gynnsam för en menscykel i balans. Vi lyfter även IBS och olika mensrelaterade utmaningar och vad i vår livsstil som påverkar dem. Det här avsnittet påminner oss om vilka verktyg vi har tillgång till i vår livsstil, hur tankar kan ha en inverkan på vår hälsa och hur mat kan hjälpa oss att läka mensrelaterade besvär.Vi går in på många områden som rör den kvinnliga biologin och vad som påverkar den: – Hur det kommer sig att så många upplever utmaningar kopplat till menscykeln som PMS, utebliven mens, infertilitet och PCOS.– Vilken typ av mat som kan påverka cykeln och hur det kan användas som verktyg.– Hur näringsbrister, koffein och fasta påverkar våra hormoner.– Fördelarna med att äta tillagad “vanlig mat” till frukost och varför man inte ska hoppa över frukosten.– Hur man kan förebygga och läka IBS genom sin kost.– Hur tankar och känslor har en påverkan på våra hormoner.– Vikten av ett stabilt blodsocker för hormoner i balans i såväl fertil ålder som i klimakteriet.– Hur man kan avgöra om man haft en kvalitativ ägglossning.– Hur resande, dygnsrytm och olika tidszoner kan påverka menscykeln. Avsnittet är i stolt samarbete med Live Your Standards. Du kan ta del av deras kurs i personlig utveckling, Kreation, och deras stilrena kläder på liveoyurstandars.com. Med koden “lysws20” får du 20 % rabatt på kursen Kreation året ut. Erbjudandet gäller från 1/11 tom 31/12. Det här är en fantastisk investering i dig själv eller present till någon du tycker om.  Vi är också stolta över avsnittets andra sponsor, Werlabs. Med koden “womensync” får ni 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 18/10 tom 31/12 och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/20211 hour, 6 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Womensync podcast – Trailer

... Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/20211 minute, 29 seconds