Winamp Logo
WMN MINDENT BELE! Cover
WMN MINDENT BELE! Profile

WMN MINDENT BELE!

Hungarian, Social, 5 seasons, 29 episodes, 1 day, 3 hours, 17 minutes
About
Mindent bele! – A WMN magazin kibeszélője, egy virtuális safe space, ahol mindenről és bármiről mesélnek a WMN szerzői. Gyertek velünk, és hallgassátok meg, hogy mit gondolunk a világról, magunkról, egymásról… és rólatok.
Episode Artwork

Mindent bele az iskolai bullyingról

Mi számít iskolai bullyingnak? Miben traumatizál másképp az internetes kortársi bántalmazás? Mit lehet tenni szülőként, ha esetleg az intézmény nem tud (vagy nem akar) mit kezdeni a helyzettel? A bullying olyan kérdés, ami rengeteg gyereket érint (a tanulók 80 százalékát érte már agresszió egy másik diák részéről), de az iskolák általában nincsenek felkészülve ezekre a helyzetekre, a szülőket pedig sokszor a saját gyerekkori élményeik befolyásolják a bántás mértékének megítélésében és a reakciójukban. A Mindent bele! podcastban több oldalról járjuk körbe a témát: Milanovich Domi pszichológus-újságíró moderátorként kérdezi dr. Jármi Éva pedagógiai szakpszichológust és bullying-szakértőt, Szabó Anna Eszter egykori érintettként és szülőként, Kurucz Adrienn pedig szintén szülőként osztja meg tapasztalatait.
6/17/20241 hour, 7 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Mindent bele! a természet hatásáról a mentális egészségre

Gyerekkori kertemlékek és felnőttkori természeti kötődések – ezek a legfontosabb témái a Mindent bele! vodcast kertről és természetről szóló adásának. De ennél sokkal több és sokrétűbb a beszélgetés: a tejfölös paradicsom receptjétől az ökológiai tudattalanról szóló pszichológiai elméletig, rengeteg témát érint Csepelyi Adrienn moderálásával Milanovich Domi, a WMN főszerkesztő-helyettese, pszichológus-újságíró, Káposztás György, a Tectona Grandis alapítója és D. Tóth András audiovizuális igazgató. Mindent bele! a viszonyunkról a természethez, kerthez.
6/3/20241 hour, 4 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Mindent bele! a nőkről és a természettudományról

Miért van az, hogy a matek, a fizika, a kémia sok gyerek számára ijesztő? Olyan tantárgyak, amiket valahogy túl kell élni, a vizsgákon meg át kell csúszni. Miért és mikor veszítik el a diákok az önbizalmukat és az érdeklődésüket ezen a téren? Számít a gyerekek neme ebből a szempontból? A Mindent bele! podcast szakértői szerint nagyon is számít, aminek sajnos komoly következményei vannak a jövőre nézve. A Mindent bele! adásában Kurucz Adrienn, a WMN főszerkesztője kérdezte Boros Rékát aki a Smartiz program koordinátora a Morgan Stanley-nél, Juhász Kamillát, aki kutatónak készülő végzős diák, aki matematika-fizika fakultáción tanul és Milanovich Domit, a WMN főszerkesztő helyettesét, aki egyúttal pszichológus is. Hallgassátok meg, érdemes.
4/22/20241 hour, 6 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Mindent bele! Nőkről és nőügyekről a politikában

Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyminiszter lemondása kapcsán beszélget a női szerepekről, narratívákról és reprezentációról a politikában moderátorként Milanovich Domi, pszichológus-újságíró, a WMN főszerkesztő-helyettese, Kurucz Adrienn, a WMN főszerkesztője, Csepelyi Adrienn és Mózes Zsófi újságírók.
2/12/20241 hour, 8 minutes, 58 seconds