Winamp Logo
WMN EMELEM POHARAM Cover
WMN EMELEM POHARAM Profile

WMN EMELEM POHARAM

Hungarian, Arts, 2 seasons, 10 episodes, 7 hours, 56 minutes
About
Pásztory Dóri újságíró, paralimpikon és férje, Ferenci Márton a hazai gasztronómia ismert szakembereivel beszélgetnek egy ital mellett ízekről, élményekről, emlékekről – és persze gasztronómiáról.
Episode Artwork

Jókuti András: Ha látok valami furcsát, meg akarom kóstolni – Emelem poharam podcast

A világ legjobb éttermeiben vacsorázik, és ha úgy van, 300–500 eurót is kifizet egy degusztációs menüért. Ha kell, évekig küzd, hogy bejusson egy-egy exkluzív helyre, és olyan vidékekre is elmegy a gasztronómia miatt, amerre még a madár sem jár. Az Emelem poharam miniévadának záróepizódjában Jókuti András, a „Világevő”. Beszélgettünk arról, hogy ő miért preferál egy újabb éttermi kalandot a menühöz választható borsorral szemben, honnan kap fülest a gasztrotérképen még nem jegyzett feltörekvő éttermekről, mit hoz a vízilabdás múltjából, ami segíti a kihívást jelentő helyzetekben, milyen elveket vall szülőként, ha a gyerekek ízlésének formálásáról van szó és milyen hangulatban teltek náluk az ünnepi étkezések. Az Emelem poharam évadzárójában Pásztory Dóri és Ferenci Márton beszélget Jókuti Andrással.
12/30/202346 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Anger Zsolt: Ha két ember verekedik az utcán, állj be közéjük hamburgert enni – Emelem poharam podcast

Mi a közös a házibuli utáni reggelen mikróban elkészített rántotta és a profi módon elkészített, újra gondolt paprikás csirkében? Hát persze, hogy Anger Zsolt, aki az Emelem poharam legújabb adásában kifejti, miért gondolja úgy, hogy akinek a főztje nem ízlik nekünk, azt nem is szeretjük igazán, illetve, hogy miért jó ötlet verekedő emberek mellett sajtburgert enni. De Pásztory Dórival és Ferenci Mártonnal karöltve tisztelegnek a gasztronómia nagyjai és nagymamái előtt és annyi féle ételről és italról (meg a hozzájuk kapcsolódó történetekről) beszélgetnek, hogy garantáltan beindul mindenki nyálelválasztása. Az Emelem poharam e heti részében tehát Anger Zsolt.
12/23/20231 hour, 4 seconds
Episode Artwork

Karácsonykor: testes vörös-, semleges fehér- és édes bor – Emelem poharam podcast Tüű Péter sommelier-vel

Ültél egy asztalnál olyan emberrel, aki bort, pezsgőt vagy pálinkát kért az étele mellé – esetleg te is egy vagy közülük? Veled is megesett már, hogy vakartad a fejed a bolt boros polca előtt, hogy mit válassz a vendéglátódnak, főnöködnek vagy a másodunokatesód harmadik férjének? Akkor semmiképpen ne hagyd ki az Emelem poharam podcast miniévadának első részét! Ha pedig ittál már végig borsort egy degusztációs menü mellé, és mindig is érdekelt, hogyan válhat valaki az italválasztás nagymesterévé, akkor egyenesen kötelező meghallgatnod a beszélgetést! Vendégünk Tüű Péter többszörös magyar bajnok, a Laurel étterem excecutive head sommelier-je, aki közérthetően mesél az italokról, az ízek párosításának művészetéről, közben pedig olyan tanácsokkal lát el minket, amik az ünnepek alatt aztán különösen a hasznunkra válnak. Az Emelem poharam évadnyitó adásában tehát Tüű Péter sommelier-vel beszélget Pásztory Dóri és Ferenci Márton.
12/16/202345 minutes, 46 seconds