Winamp Logo
Wielerclub Wattage Cover
Wielerclub Wattage Profile

Wielerclub Wattage

Dutch, Sports, 2 seasons, 22 episodes, 22 hours, 54 minutes
About
Bij Ruben Van Gucht fileren Tom Boonen, Jan Bakelants en Dirk De Wolf de wieleractualiteit en graven ze in hun geheugen naar goeie verhalen. Want wie enkel iets van koers kent, kent niets van de koers. Dit is Wielerclub Wattage, de wielerpodcast van Sporza.
Episode Artwork

"Ruil Evenepoel voor Van Aert"

Ruben van Gucht en Wielerclub Wattage nemen afscheid van de kasseien in Heist-op-den-Berg. Tom Boonen, Mark Uytterhoeven, Dirk De Wolf en Jan Bakelants, zorgen weer voor nieuwe inzichten (het is het Vlaamse DNA of het is Remco, Mathieu moet gaan voor vijf monumenten en Teuns is dé man voor de wielermanager) en straffe verhalen (de auto van Dirk liegt niet, Mark was nudist aan de Ventoux, Jan kocht z'n eigen gele trui en Tom zag hoe Tankink werd uitgelachen door Specialized).
4/10/20241 hour, 9 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

"Saaie weg naar finish? Ga van Koppenberg naar Oudenaarde"

De Ronde liet Brugge links liggen, Ruben Van Gucht en Wielerclub Wattage niet. Naar goede gewoonte zorgden Tom Boonen, Mark Uytterhoeven, Jan Bakelants en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (de Koppenberg is de oplossing voor de steenweg, Remco komt nog niet direct naar Vlaanderen en Kopecky moet niet zelf om gelletjes gaan) en straffe verhalen (Tom en de koningin, Dirk en de premier, Jan en Cancellara en Mark en de amateurs).
4/3/20241 hour, 9 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

"Bescherm renners beter tegen de impact van een val"

De renners likken hun wonden, Wielerclub Wattage baalt mee. Toch zorgen Ruben Van Gucht, Tom Boonen, Dirk De Wolf, Mark Uytterhoeven Jan Bakelants weer voor nieuwe inzichten (je moet de impact van een val verminderen, Jorgenson wordt de uitdager van Van der Poel en Kopecky moet misschien minder trainen) en straffe verhalen (Jan zat bijna vast op Tenerife, Tom fietste met een tuinslag, Mark was de messias en Dirk gaf door aan Patrick Lefevere).
3/28/20241 hour, 8 minutes
Episode Artwork

"Philipsen in de Ronde? Roubaix is hoogst haalbare"

Ruben Van Gucht blikt met zijn wielerclub terug op Milaan-Sanremo en vooruit wat nog komen moet. In aflevering 5 zorgen Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer nieuwe inzichten (geen ruimte voor knecht voor Olympische Spelen, Roubaix voor Philipsen is vraagteken en Matthews sprintte niet fair) en straffe verhalen (Mark was knecht van Sergeant, Tom werd gestraft in Catalonië en Jan moest kakken bij Lefevere).
3/20/20241 hour, 6 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

"Milaan-Sanremo zit Remco als gegoten"

Een dag voor Nokere Koerse komen Ruben Van Gucht en zijn wielerclub de startplaats al eens inspecteren. In Deinze zorgen Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (Remco kan Sanremo winnen, tweede in Nice is ook goed en Jorgenson zal knechten in Vlaanderen) en straffe verhalen (Mark reed Sanremo, Jan z'n vrouw moet aan de handrem trekken en Dirk is een zotteke).
3/13/20241 hour, 2 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

"Evenepoel haalt energie uit negativiteit"

Van Vlaanderen gaat het naar Toscane, van Mechelen naar Mol. In Schouwburg Rex zorgen Ruben Van Gucht, Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (Kopecky is klaar voor Luik, Lotto Dstny is beste Belgische ploeg voor klassieke renners en Evenepoel wordt niet slechter van negativiteit) en straffe verhalen (wapensmokkel in de service koers, snus voor Steegmans en de sterfgracht van Boonen).
3/7/20241 hour, 3 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

"UAE-winst van Van Eetvelt is straffer dan Kuurne winnen"

Na het openingsweekend staan Ruben Van Gucht en zijn gasten, Tom Boonen, Mark Uytterhoeven, Dirk De Wolf en Jan Bakelants, weer rond de tafel. Ze zorgen voor nieuwe inzichten (UAE is straffer dan Kuurne, Alaphilippe valt door zenuwen en het is goed dat Van Aert Skujins niet kon volgen) en straffe verhalen (Jan zet een tattoo, Mark organiseert een bitch fight en Tom legt de koers stil).
2/28/20241 hour, 6 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

"Lefevere had Alaphilippe krediet moeten geven"

Een nieuw wielerseizoen is begonnen en dus heeft Ruben Van Gucht de leden van Wielerclub Wattage weer opgetrommeld. Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Mark Uytterhoeven lanceren nieuwe inzichten (Lefevere is te streng, Kopecky quasi onklopbaar en Tim Wellens dicht bij z'n eerste zege) en straffe verhalen (over zatte Dirk, taalvirtuoos Ruben en een gesplitte wielerclub).
2/22/20241 hour, 4 minutes, 2 seconds