Winamp Logo
Wereldhits Van Bij Ons Cover
Wereldhits Van Bij Ons Profile

Wereldhits Van Bij Ons

Dutch, Music, 2 seasons, 20 episodes, 3 hours, 15 minutes
About
Vlaamse artiesten zelf aan het woord over hun internationale successen. Je krijgt een unieke blik achter de schermen. Axelle Red vertelt over Sensualité, Samantha over ‘Eviva Espana’. Maar ook Lost Frequencies met ‘Are you with me’ en Milow en zijn ‘Ayo Technology’.
Episode Artwork

Stef Bos over 'Papa'

In 1991 komt 'Papa' van Stef Bos uit. Het wordt zijn bekendste nummer. Een liedje dat Stef tot op de dag van vandaag nog graag zingt en dat zijn publiek blijft ontroeren. Stef schrijft het liedje al in 1988 als hij te horen krijgt dat zijn papa erg ziek is. In 2006 wordt 'Papa' opgenomen in de Radio 2 Eregalerij.
5/16/202211 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Nicole en Hugo over 'Goeiemorgen morgen'

Het verhaal van Nicole en Hugo en hun onsterfelijke hit 'Goeiemorgen morgen', begint in 1970 bij Canzonissima: de preselecties voor Eurosong in die tijd. Ze winnen Canzonissima en hebben zo hun ticket voor Eurosong 1971 op zak maar… het noodlot slaat toe: Nicole krijgt geelzucht en Jacques Raymond en Lily Castel vervangen hen op het songfestival in Dublin. Zij eindigen op de 16de plaats. Nicole moet 3 maanden herstellen. Maar met 'Goeiemorgen morgen' is de carrière van Nicole en Hugo intussen wé
5/16/202212 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Connie Neefs en Rocco Granata over 'Wat een Leven'

In 1965 zingt Louis Neefs 'Wat een leven' door het grote publiek ook vaak 'Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb' genoemd. Louis wint er in oktober 1965 Het Vlaamse Schlagerfestival mee in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Maar de grote bekendheid komt er wanneer 'Wat een Leven' gebruikt wordt bij een reportage in het TV programma Echo. De muziek illustreert de intussen iconische beelden van arbeiders in Aarschot die op hun dooie gemak aan het werk zijn.
5/16/20229 minutes
Episode Artwork

Ignace Baert over 'More than sympathy'

In 1973 scoort Ignace Baert een dikke hit met 'More than sympathy'. Ignace, toen een prille twintiger uit Kortrijk, schrijft het liedje thuis bij zijn moeder aan de buffetpiano. Hij trekt er een paar maanden later mee naar producer Roland Kluger. Die voelt meteen het potentieel van het nummer en trekt met Ignace naar de opnamestudio. In 2013 wordt 'More than sympathy' opgenomen in de Radio 2 Eregalerij.
5/16/202212 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Koen en Kris Wauters over 'Anne'

Clouseau treedt al een paar jaar op als ze in 1987 hun eerste grote optreden versieren op Marktrock in Leuven. 'Anne' zit dan al in hun setlist maar klinkt nog een tikkeltje anders. Twee jaar later, in 1989 doet Clouseau mee aan de preselecties van Eurosong met … ’Anne'. Ze worden 2de maar 'Anne' betekent wel hun definitieve doorbraak. In 2005 wordt 'Anne' opgenomen in de Radio 2 Eregalerij.
5/16/202212 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Bart Peeters over 'I’m into folk'

'I’m into folk' van The Radios is één van de vele klassiekers uit het repertoire van Bart Peeters. Het liedje krijgt in 2009 een plaats in de Radio 2 Eregalerij. Maar komt al in 1988 uit de koker van Bart 😉. Het liedje ontstaat tijdens zijn televisiewerk in Nederland en begint als een parodie op de folkmuziek.
5/16/202211 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Bart Herman over 'Ik Ga Dood aan Jou'

Bart Herman trekt al jaren rond met zijn gitaar. Hij treedt op in binnen en buitenland, in cafés en op cruises als hij zich in 1993 inschrijft voor de preselecties van Eurosong met “Ik Ga Dood aan jou”. Hij wint de preselecties niet maar breekt wél door als Vlaamse artiest. Bart Herman wordt vandaag nog steeds aangesproken op zijn grootste hit en hij zingt het nog élk optreden. Want: "Ik heb alles te danken aan Ik Ga Dood Aan Jou". In 2012 krijgt het liedje terecht een plaats in de Eregalerij.
5/16/202213 minutes, 20 seconds