Winamp Logo
Wellness (с)мисъл Cover
Wellness (с)мисъл Profile

Wellness (с)мисъл

Bulgarian, Fitness / Keep-fit, 2 seasons, 13 episodes, 1 hour, 39 minutes
About
Мястото, където си говорим за всичко най-важно за нашето благосъстояние, как да се храним по-добре, как да се движим повече, как да структурираме тренировките си и всичко друго от нашето ежедневие, което оказва влияние върху нашето психическо, физическо и емоционално здраве. От екипа на BB-Team.
Episode Artwork

BB-Team става на 23 години!

Днес BB-Team става на 23! Преди всичко бихме искали да благодарим за подкрепата и че продължавате да сте с нас в това пътешествие. За 23 години научихме много, но продължаваме да виждаме най-страшното: Като общество имаме колосален проблем със здравето ни. То е някъде там в категория “свободно време” и му обръщаме внимание по-често профилактично или когато животът ни фрасне в лицето. Системата на здравеопазване не е достатъчна, често прегряваща или просто не е ефективна. Но преди всичко: не ни е виновна. Всеки от нас може да вземе здравето си в свои ръце, преди да е станало късно. BB-Team е на мисия да бъде с теб през целия този процес на промяна. Без страхове. Без предразсъдъци. Без излишен стрес. Без крайности. С план. С разбиране и подкрепа. С малки и смислени стъпки спрямо начина ти на живот. Не можем, а и не искаме, да те убеждаваме, че превенцията на здравето е най-добрата инвестиция. Ако вярваш, че е така, но не знаеш как да я направиш: BB-Team е насреща. Губиш, само ако не опиташ. Моментът е сега. По-млади няма да станем, по-лесно няма да бъде.
9/12/202233 seconds
Episode Artwork

Стабилните основи в грижата за здравето

През годините работа в сферата на фитнес индустрията, или по модерно му - wellness индустрията, успях да забележа определени модели на поведение у хората в тази сфера, особено на тепърва прохождащите в нея.   Единият от моделите на поведение бих могъл да нарека модел “Бързи резултати” или модел “Краткият път”. Една от основните характеристики на този модел е… познахте - желанието за възможно най-бързи резултати.   Това, което много често (да не кажа направо винаги) се случва, е че всичко постигнато рухва скоро след постигането му. Рухва точно така, както би рухнал всеки небостъргач, чиито основи не са поставени правилно и не са възможно най-стабилни.   Защото точно както при строенето на небостъргачи, също толкова здрави основи ти трябват и ако искаш да постигнеш нещо сериозно в сферата на фитнеса, храненето и различните им производни. Особено ако нямаш предишен опит и знания и искаш да можеш да поддържаш резултатите в дългосрочен план.
8/4/20224 minutes, 47 seconds