Winamp Logo
Wat Wil Je Drinken? Cover
Wat Wil Je Drinken? Profile

Wat Wil Je Drinken?

Dutch, Education, 1 season, 33 episodes, 20 hours, 34 minutes
About
De katers hakken er steeds vaker en harder in of je wordt niet meer gelukkig bij het drinken van alcohol. Je denkt erover na om te stoppen, maarja… hoe doe je dat? In deze podcast delen Jan Heemskerk (oud-hoofdredacteur Playboy) en Jacqueline van Lieshout (detox-coach) hun ervaringen toen zij stopten met drinken. En dat ging niet zonder slag of stoot. Want wat vindt je omgeving ervan? Kan je nog wel feesten? En wat doe jij als het allemaal tegenzit? Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.
Episode Artwork

Aflevering 32: Nanja van Vliet

Nanja van Vliet is sinds 2019 in herstel van haar alcoholverslaving. Na bijna 15 jaar worstelen met het drinken van alcohol en verschillende pogingen om te stoppen zocht ze hulp. Ze zat vast in een patroon waar ze zelf niet uit kwam maar met de hulp van het instutuut “This Naked Mind” vond ze haar vrijheid terug en focust zich nu volledig op het helpen van anderen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/9/202345 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Aflevering 31: Horecaondernemer Helene

In deze aflevering is Helene te gast. Ze is al 10 jaar horecaondernemer met een kroeg aan de grachtengordel. Zelf volledig gestopt met drinken en roken en nu een fanatiek sporter. Door haar jarenlange ervaring in de horeca weet zij precies hoe het werkt vanaf de andere kant van de bar. Van harde stoelen tot gratis shotjes en de temperatuur in de zaak: allemaal van belang! Dit is natuurlijk waar ze haar geld mee verdient, maar ze wil graag vertellen over haar aandeel en onbekende verhaal. Hoe zij als ondernemer ook echt wel alcohol heeft geschonken aan mensen die het misschien niet altijd moesten doen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/202344 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Aflevering 30: MDL-arts dr. Bart Takkenberg

In deze aflevering te gast MDL-arts dr. Bart Takkenberg van het Amsterdam UMC. Hij behandelt daar onder andere mensen met complicaties van levercirrose. Daarnaast zet hij zich in voor het terugdringen van complicaties door drankgebruik. Hij zit aan 'de alcoholtafel' van het Nationaal preventieakkoord en vandaag ook aan onze alcoholtafel. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/11/202351 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Aflevering 29: Verslavingsarts Thomas Knuijver

In deze aflevering spreken we met Thomas Knuijver. Thomas is verslavingsarts KNMG en breed opgeleid in de preventieve, eerste- en tweedelijnszorg. Als hoofd- of regiebehandelaar is hij eindverantwoordelijk voor het gehele diagnostische- en behandelproces van patiënten met een verslaving. En dat in al haar verschijningsvormen: misbruik en verslaving van middelen (waaronder alcohol en tabak), illegale middelen en geneesmiddelen en gedragsverslavingen (zoals pathologisch gokken, eetverslaving, koop-, seks-, en spelverslaving en internetgebruik zonder controle). Vandaag gaan wij het uiteraard vooral over alcohol hebben maar het is fijn om iemand te hebben met zoveel kennis.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/13/202354 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Aflevering 28: Jessie Jazz Vuijk

In deze aflevering is te gast Jessie Jazz Vuijk. Model en in 2015 verkozen tot miss Nederland. In 2021 richtte ze het spirituele platform She Flore op waarbij ze andere vrouwen hun leven helpt richting te geven. Ze woont op Ibiza en doet wat haar gelukkig maakt. Alcohol speelde altijd een rol in haar leven en daar was ze klaar mee. Op 31 augustus 2022 besluit ze écht te stoppen met drinken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/30/202339 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Aflevering 27: Zoé van Wechem

Vandaag is te gast Zoé van Wechem. Ze is 25 jaar, net afgestudeerd en nu aan het werk als jurist. Tijdens haar studie woonde ze in een studentenhuis en ging 3 a 4 keer per week uit. Het was de normaalste zaak van de wereld. Na haar studie moest ze keuzes gaan maken, terwijl ze over één deel in haar leven geen keuze in heeft mogen maken. Die werd voor haar gevoel voor haar gemaakt, namelijk de keuze om te drinken. Het was niet de vraag of, maar wanneer. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/16/202336 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aflevering 26: prof. dr. Nico van der Lely

Deze gast stond al een tijdje hoog op ons lijstje: prof. dr. Nico van der Lely. Hij is kinderarts en initiator van de eerste Nederlandse polikliniek voor jeugd en alcohol. Hij doet er alles aan om Nederland en Europa duidelijk te maken dat we onze kinderen móéten beschermen tegen de gevaren van alcohol. Naast zijn werk in het ziekenhuis, reist hij door het land voor voorlichtingsbijeenkomsten en hij helpt gemeenten en andere partijen bij hun anti-alcohol projecten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/2/202336 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aflevering 25: Frans Lomans

In deze aflevering is te gast Frans Lomans. Frans was hoofdredacteur bij de Panorama en heeft een indrukwekkende loopbaan in de journalistiek achter de rug. Al vanaf zijn jeugd was er altijd alcohol in zijn leven, ook in zijn werk speelde dit een grote rol. Ruim 30 jaar geleden stopte hij van de ene dag op de andere dag met drinken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/9/202338 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Aflevering 24: Saskia van der Zee

Het is Dry January. Om die reden plaatsen we deze maand niet 2, maar 4 afleveringen. Zo wordt jij nog meer geïnspireerd als je overweegt te stoppen met het drinken van alcohol. In deze aflevering is de gast Saskia van der Zee. Zij werkte ruim 16 jaar in sales en marketing, wist altijd alle ballen goed hoog te houden. Haar werk, haar gezin en haar sociale leven. Ze dronk wel veel en had geen drankprobleem dacht ze. Tot ze in 2016 ‘Rock-bottom’ bereikte. In 2017 bezoekt ze een afkickkliniek, stopt met drinken en verruilt haar baan als salesmanager om coach te worden in haar eigen praktijk ‘Happy Sober Life’. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/26/202349 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aflevering 23: Mick Boskamp

Het is Dry January. Om die reden plaatsen we deze maand niet 2, maar 4 afleveringen. Zo wordt jij nog meer geïnspireerd als je overweegt te stoppen met het drinken van alcohol. Deze week is te gast Mick Boskamp, ook al bekend als Mr. Playboy. In de 21 jaar dat hij verbonden was aan het magazine deed hij alles wat mannen boeit; hij interviewde Tom Jones, schreef korte verhalen, deed de mannenzaken producties, reisde de halve wereld af voor verhalen en begeleidde de beroemde vrouwen, die naakt in Playboy verschenen. In de jaren negentig dichtte hij zich ook nog de rol van nightlife reporter toe. Na de Millennium-wisseling ging het minder met hem. Hij raakte verslaafd aan drugs en besloot pas in 2013 dat het tijd werd om 1 ding te veranderen in zijn leven, namelijk alles.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/19/202348 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Aflevering 22: Qruun Schram

Het is Dry January. Om die reden plaatsen we deze maand niet 2, maar 4 afleveringen. Zo wordt jij nog meer geïnspireerd als je overweegt te stoppen met het drinken van alcohol. Deze week is te gast Qruun Schram. Een relatietherapeut met een praktijk in 't Gooi. Hij heeft een duidelijke mening over alcohol, heeft veel ervaring met de effecten van alcohol in relaties en geeft zijn cliënten dan ook de opdracht om niet te drinken wanneer zij in therapie gaan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/12/202341 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Aflevering 21: Sander Hoogendoorn

Het is Dry January. Om die reden plaatsen we deze maand niet 2, maar 4 afleveringen. Zo wordt jij nog meer geïnspireerd als je overweegt te stoppen met het drinken van alcohol. Deze week is te gast Sander Hoogendoorn. Sander is radio-DJ bij Veronica en is daar dagelijks te horen tussen 18:00 en 19:00. Hij is 34 jaar, staat vol in het leven, sport graag en had een ingewikkelde relatie met alcohol. 8 oktober heeft hij de knoop doorgehakt (dus hij is pas begonnen) en is nu gestopt. Eerder flirtte hij al met het idee te stoppen, maar nu is het zover.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/5/202342 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Aflevering 20: Nora French

In deze aflevering is te gast: Nora French. Geboren en getogen in Berlijn maar woont inmiddels al 17 jaar in Nederland. Ze heeft drie kookboeken geschreven en is voedingstherapeute. Nora is iemand van extremen, alles of niets. Zo ook met alcohol. Dit paste niet meer in haar gezonde leven dus 4 jaar geleden is ze helemaal gestopt.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/29/202236 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Aflevering 19: Jeroen van Zanten

Vandaag is te gast sober-coach Jeroen van Zanten. Hij helpt gay mannen aan een leven zonder alcohol. Jeroen zat vast in dezelfde patronen: veel feestjes, veel jongens, te weinig geld en een laag zelfbeeld. Op zijn 31e verjaardag kwam hij half bewusteloos bij zinnen in een gay-sauna. Dit was voor hem de druppel. Hij besloot hij zijn beste leven wilde leiden en daarvoor moest de alcohol weg. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/15/202241 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aflevering 18: René van Collem

In deze aflevering is te gast René van Collem. In deze podcast gaat het vooral over alcohol maar bij René begon zijn verslaving met een joint van wiet en heroïne (om maar even met de deur in huis te vallen). Een jaar later begon hij als drummer bij de band Doe Maar. De band werd steeds groter en groter en zo ook zijn drang naar drugs. Zelfs zo erg dat hij uit de band werd gezet. Inmiddels is hij al heel lang clean en weer drummer bij Doe Maar. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/1/202243 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Aflevering 17: Esther ten Hove

Vandaag te gast Esther ten Hove . Ze is “Sober Influencer” en kampte op jonge leeftijd met een alcoholprobleem. Ze dronk niet iedere dag maar als ze dronk was het veel en had ze regelmatig last van een kwade dronk. Inmiddels heeft ze een prachtig format gecreëerd (So.Life Club) waar mensen steun en inspiratie uit kunnen halen. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/17/202241 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Aflevering 16: Koos van Plateringen

In deze aflevering is te gast Koos van Plateringen. Hij presenteerde Shownieuws en De Dag van je Leven (wat hij zelf bedacht heeft). Hij maakte als redacteur de talkshow Op1 en werkt nu als alcoholcoach want hij drinkt ook niet meer. Zijn leven is totaal veranderd. Hij voelt meer, ervaart meer en leeft meer. Sinds 2020 maakt Koos de podcast ‘Eerlijk over alcohol’ waarin hij met BN’ers in gesprek gaat over hun alcoholgebruik en niet-alcoholgebruik. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/3/202239 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Aflevering 15: Myriam Bruyninckx

In deze aflevering te gast Myriam Bruyninckx. Ze is ervaringsdeskundige psychotherapeut alcoholisme. In 2013 richtte ze haar praktijk op met als specialiteit: middelenmisbruik. Dus alcohol, cocaïne, cannabis en andere genotsmiddelen. Na meer dan 19 jaar niet te hebben gedronken is Myriam sinds 2003 een gelukkige algeheel onthouder. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/20/202242 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Aflevering 14: Philip Muls

Vandaag is bij ons de te gast Philip Muls. Hij is topmanager in het bedrijfsleven en zijn leven werd bijna geruïneerd door de alcohol. Hij besloot daarom negen jaar geleden met alcohol te stoppen. Ook heeft hij hier inmiddels twee boeken over geschreven. ‘De reiziger’ - over zijn alter ego Peter Baer - en zijn nieuwe boek ‘Drinkt u iets?’. Daarin neemt hij, samen met Myriam Bruyninckx, je mee in het verhaal van Myriam (een verslavingsgevoelige therapeut met een missie) en haar cliënt Philip (een vlotte carrièrejager en probleemdrinker wiens succesvolle leven aan een zijde draadje hangt).Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/6/202232 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Aflevering 13: Dr. Marianne van Heerde (maag, lever, darm)

In deze aflevering is Marianne van Heerde te gast. Ze is maag, lever, darm arts en baalde van haar eigen alcoholgebruik waardoor het voor haar genoeg was geweest. In haar werk als arts valt het haar op dat andere artsen alcoholgebruik helemaal niet zo serieus nemen. en hierbij patiënten vaak niet naar vragen. Daarom heeft ze in haar werkwijze een ommekeer in gemaakt en benadert haar patiënten nu anders. Want wij zijn ook wel benieuwd wat alcohol met je doet vanuit een medisch perspectief.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/22/202234 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Aflevering 12: Jorge de Groot

Jorge heeft vele malen geflirt met het idee te stoppen en is in maart 2020 echt gestopt met drinken. Hij is ondernemer in de horeca en heeft volgens Jacqueline een heel mooi verhaal. Want Jacqueline en Jorge waren vroeger drinkmaatjes. Dus misschien heeft Jorge nog wel een verhaal uit “de oude doos”. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/8/202230 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Aflevering 11: Sally Mometti

In deze aflevering is te gast Sally Mometti. Zoals ze zelf zegt is ze gepensioneerd zangeres en is 1 jaar en 3 maanden geleden gestopt met drinken. Vanwege haar Italiaanse roots, waar wijn drinken bij het eten de normaalste zaak van de wereld is, ging dat niet zonder slag of stoot. Inmiddels is ze coach bij het ‘Ontwijnen’ programma van Jacqueline.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/25/202246 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Aflevering 10: Erik Jan Harmens

Vandaag te gast is Erik Jan Harmens; schrijver, dichter en columnist. Zijn laatste twee boeken zijn 'Hallo Muur' en 'Door Het Licht'. In 'Hallo Muur' praat hij tegen een muur over een donkere periode waarin hij onder andere stopte met drinken omdat het donker, te donker werd. In 'Door Het Licht' schrijft hij over het leven in het licht waarin hij álles voelt nu hij niet meer bedwelmt door het leven gaat. Al is álles voelen best wel veel. Hij heeft er veel over geschreven maar is er gelukkig nog niet over uitgepraat.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/11/202245 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Aflevering 9: Evi Hanssen

In deze aflevering praten Jan en Jacqueline met de Vlaamse presentatrice, zangeres en radio-sidekick Evi Hanssen. Toen ze voor een TV-programma een aantal weken op een zeilboot zat kreeg ze de ingeving om te stoppen met drinken. En over die reis schreef ze het boek: "Sinds ik niet meer drink."Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/28/202234 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Aflevering 8: Dan Karaty

In deze aflevering praten Jan en Jacqueline met TV personality, danser en jurylid Dan Karaty. Hij is inmiddels een jaar alcoholvrij, want Dan is jarenlang verslaafd geweest aan alcohol. Niemand had het door, want hij wist het goed te verbloemen voor zijn omgeving. Op een gegeven moment werd het zo erg dat hij de alcohol verkoos boven zijn eigen familie.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/202253 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Aflevering 7: Loïs Bisschop

In deze aflevering is Loïs Bisschop te gast. Loïs beseft op haar 28e dat ze verslaafd is aan alcohol. In het derde jaar van haar studie stort ze in. Het leuke studentenuitgaansleven was uitgemond in een alcoholverslaving en ze besloot te stoppen met drinken. In deze aflevering gaan Jan en Jacqueline met haar in gesprek over hoe het was om zo jong te ontdekken dat ze verslaafd is, hoe ze haar sociale leven anders in moest gaan delen en wat ze nu doet met de kennis die ze heeft opgedaan en hoe haar leven er nu uit ziet.Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/30/202239 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Aflevering 6: Maarten Dammers

In deze aflevering is Maarten Dammers te gast. Maarten is addiction counselor en familie-coach. Je kunt hem kennen van het programma Verslaafd! op RTL4. Op Videoland staat sinds kort zijn documentaire ‘Papa is verslaafd’ waarin hij vertelt over de 42 jaar dat hij verslaafd is geweest aan drugs en alcohol. Jan en Jacqueline gaan met Maarten in gesprek. Wat is zijn verhaal, hoe gaat hij om met zijn verslaving en nog belangrijker, hoe kwam hij er vanaf en hoe gaat het nu. Wat wil je drinken? is een podcast serie waarin oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig vertellen over het stoppen met drinken van alcohol. Na vijf afleveringen hun eigen ervaringen gedeeld te hebben gaan Jan en Jacqueline nu in gesprek met (bekende) gasten die ook gestopt zijn met het drinken van alcohol.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/30/202237 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Aflevering 5: Wat merk je als je lang bent gestopt?

Het lijkt allemaal alsof het heel zwaar en vervelend is om te stoppen met drinken, want wat zijn de voordelen ervan? Daarom, als afsluiter, de positieve effecten van het stoppen met alcohol drinken. Wat heeft het Jan en Jacqueline gebracht 6 jaar later. Wat doet het met je gezondheid, sociale, slapen, seksualiteit, enzovoort. En wat kan het voor jou betekenen? Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/11/202220 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Aflevering 4: Wat doe je als je terugvalt?

Kijk, dat jij bent gestopt met drinken is een hele mooie stap. Maar het leven houdt er geen rekening mee en gaat gewoon door. En het leven kan best hard zijn. Dan kun je terugvallen. Wat doe je dan? Jan en Jacqueline hebben het meegemaakt. Hun ervaringen hoor je hier. Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/11/202223 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Aflevering 3: Hoe houd je het stoppen vol?

De eerste stappen zijn gezet, de eerste dagen/weken gaan goed. Maar toch begint er iets te kriebelen, je mist de sociale kant van drinken. Hoe houd je het dan nog vol? Hoe zorg je ervoor dat je niet terugvalt? Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/11/202219 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trailer Wat Wil Je Drinken?

De katers hakken er steeds vaker en harder in of je wordt niet meer gelukkig bij het drinken van alcohol. Je denkt erover na om te stoppen, maarja… hoe doe je dat? In deze podcast delen Jan Heemskerk (oud-hoofdredacteur Playboy) en Jacqueline van Lieshout (detox-coach) hun ervaringen toen zij stopten met drinken. En dat ging niet zonder slag of stoot, want wat vindt je omgeving ervan? Hoe ga jij er mee om? Kan je nog wel feesten? En wat doe jij als het leven even tegenzit en graag een biertje of wijntje had willen drinken? Jan en Jacqueline hebben het ook meegemaakt. Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/25/20223 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Aflevering 2: Hoe stop je en dat je omgeving het weet?

Dat je voor jezelf de knoop hebt doorgehakt om te stoppen is inmiddels duidelijk. Maar wat doe je dan? Wat kun je allemaal verwachten? En hoe ga je om met je omgeving, want die zijn gewend dat je een drankje meedrinkt. Jan en Jacqueline weten als geen ander hoe je je voelt. Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/25/202219 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Aflevering 1: De aanleiding om te gaan stoppen?

We hebben allemaal van die dronken verhalen. Gekke avonturen waarbij het normaal was dat alcohol een belangrijke rol speelde. En dat je er van hebt genoten is helemaal te gek! Maar je bent het een beetje beu, die kater de volgende dag(en). Wat is het keerpunt? Wanneer hak je de knoop door en zeg je: nu is het genoeg geweest? Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/25/202220 minutes, 43 seconds