Winamp Logo
Wat je altijd al wilde weten van... Cover
Wat je altijd al wilde weten van... Profile

Wat je altijd al wilde weten van...

Dutch, Music, 1 season, 8 episodes, 6 hours, 50 minutes
About
Moet je alles willen weten? Ja, zegt Hans Schiffers! “Muziek heeft mij veel gebracht én geleerd dat het leven een aaneenschakeling is van toevalligheden die soms naar grote kunst leidt. Daarom heb ik muzikanten en artiesten altijd hoog zitten.” In deze podcastserie gaat Hans in gesprek met interessante namen uit onze muziek om terug te blikken op hun rijke verleden. Wat wil jij van ze weten? Check Hans op Facebook, Twitter en Instagram en haak aan!
Episode Artwork

#8 - Peter Koelewijn

Dezelfde energie als Peter Koelewijn (nu 78) destijds in Kom Van Dat Dak Af stopte, heeft hij nog altijd. De 'Godfather van de Nederlandse Rock & Roll' is volop in beweging, zodat mijn gesprek met hem slechts een krap uurtje kan duren omdat zijn volgende afspraak alweer staat te wachten. Maar ja, Koelewijn heeft wél zestig jaar popgeschiedenis op zijn naam. En dus vroeg ik hem om vijf van zijn persoonlijk favoriete hits mee naar de studio te nemen die hij opvoert met smakelijke anekdotes...
11/20/201947 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#7 - Luv' (Marga Scheide)

Marga Scheide is sinds jaar en dag het stralende blonde middelpunt van Luv', de populairste damesgroep die ons land ooit kende! In dit exclusieve gesprek blijkt ook dat Marga Luv' door alle stormen heeft weten te loodsen, waardoor je altijd nog het idee hebt dat You’re The Greatest Lover, Trojan Horse, U. O. Me en Casanova elk moment aan een nieuw leven kunnen beginnen...
10/17/201952 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#6 - Jaap Eggermont

Jaap Eggermonts talent is dat hij 'het moment' herkent. Zo wist hij dat achter de knoppen hem beter lag dan drummen bij het beste bandje van Nederland, The Golden Earrings. En maakte hij van Spooky's Day Off dé hit voor de Swinging Soul Machine (1969). In deze podcast vol historische anekdotes vertelt hij over zijn grootste triomf - nummer 1 staan in Amerika - Jerney Kaagmans verborgen gave, hoe hij het leven van rockzanger Bert Heerink veranderde en hoe hij ooit Patricia Paay met Adam Curry in contact bracht. Gesprek met de Phil Spector van Nederland!
7/22/20191 hour, 43 seconds
Episode Artwork

#5 - Bennie Jolink

Terugkijken op Bennie Jolinks leven in de muziek is praten met een artiest die roofbouw op zichzelf heeft gepleegd. De laatste jaren was hij nauwelijks meer aanspreekbaar, zeker direct na de laatste tournee met Normaal in 2015, toen zijn gezondheid hem totaal in de steek liet. Tijdens dit pot-kast gesprek - naar aanleiding van zijn boek vol tekeningen en levensschetsen - blijkt dat diezelfde muziek hem ook weer uit het dal omhoog heeft getrokken. "Alles wat iedereen doet, doe ik dus niet. En alles was niemand doet, doe ik wel".
4/15/201933 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#4 - Henny Vrienten

Henny Vrienten (70) is bezig met het voltooien van een drieluik. Na de albums En Toch (2014) en Alles is Anders (2015) is hij op zijn derde plaat meer toeschouwer van zijn eigen leven. Hij weet nog niet wanneer 'ie af is. En toch: "Ik heb haast. Ik moet dingen maken". Met Hans Schiffers blikt hij terug op zijn jaren voor en na Doe Maar. "We hadden het gelijk van de onwetendheid".
3/7/201936 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#3 - Bonnie St. Claire

De carrière van Bonnie St. Claire is er eentje van hoge toppen en diepe dalen. Onder de vleugels van Peter Koelewijn scoorde ze tot haar 26e grote hits als solo-zangeres, maar ook als frontvrouw van een rockband en als vertolkster van het levenslied. Nu als zestiger blikt ze in deze podcast terug op de hoogtijdagen van haar succesjaren, maar ook op de momenten dat ze beschadigd raakte. "De breuk met Peter Koelewijn heeft me heel erg veel gewetenswroeging opgeleverd". Maar ook zegt ze "ondanks alles over sterke genen te beschikken" en hoopt ze ooit een keer mee te mogen doen aan het enige tv-muziekprogramma dat nog hits oplevert, De Beste Zangers Van Nederland. Wat Je Altijd Al Wilde Weten Van... Bonnie St. Claire!
12/13/20181 hour, 7 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#2 - Kayak (Ton Scherpenzeel)

Hij ziet er misschien uit als iemand die de rock & roll levensstijl voluit leefde, maar in wezen zit het muzikale hart van Ton Scherpenzeel ergens in de Middeleeuwen en bij de grote klassieke componisten. Hoe hield hij zijn bandje Kayak 45 jaar lang op de rails? Ton vertelt uitgebreid over Kayak's eerste dagen, de plotselinge dood van Pim Koopman, de rare fratsen van manager Frits Hirschland en de rol van Tons eigen vrouw Irene, die de band aan hun klassieker Ruthless Queen hielp.
10/15/201855 minutes, 1 second
Episode Artwork

#1 - Jan Akkerman

Wat Je Altijd Al Wilde Weten Van... Jan Akkerman is een gesprek waarin luisteraars en bezoekers van Arbeidsvitaminen.nl hun vragen konden stellen aan ex-Focus, ex-Brainbox en ex-Hunters gitarist Jan Akkerman. De aanleiding voor deze aflevering is het verschijnen van Jans gehele oeuvre in een 26 delen tellende cd-box (begin 2019 volgt nog een autobiografie). Jan Akkerman werd in 1973 verkozen tot beste gitarist ter wereld en in deze eerste aflevering kom je er achter of hij dat nog steeds is!
9/1/201856 minutes, 40 seconds