Winamp Logo
Vores Danmarkshistorie Cover
Vores Danmarkshistorie Profile

Vores Danmarkshistorie

Danish, History, 1 seasons, 7 episodes, 3 hours 8 minutes
About
En podcast om vores fælles fortid - Danmarks historie fra vikingetid til velfærdsstat fortalt af Asger Wille. Podcasten er udgivet med støtte fra Columbus-fonden og hører sammen med Peter Frederiksens bog "Vores Danmarkshistorie" udgivet på Forlaget Columbus, men kan sagtens høres uden bogen. https://forlagetcolumbus.dk/produkt/vores-danmarkshistorie/produkt/vis/
Episode Artwork

Renæssancen

Så er det blevet tid til endnu et dyk ned i vores fælles fortid. Denne gang skal vi besøge Danmarkshistoriens nok mest kendte konge i en temmelig presset situation, og vi skal høre lidt om, hvad der egentlig genfødes i renæssancen. Og så bliver der også plads til at undersøge, om renæssancen er så entydig en periode, som man måske kunne tro. 
06/08/202322 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Del 2/2 - Blodbad og reformation

I dette afsnit rejser vi hjem til Danmark og efterlader Wittenberg og reformationen i Tyskland. Vi skal  hjem til Grevens fejde, men reformationen indhenter os i kølvandet på borgerkrigen. Den afsluttes nemlig med reformationens indtog i Danmark - vedtaget ved lov. Og så læser vi også en kilde i samme ombæring -  Christian d. 3.'s erklæring om selvsamme reformation.
09/02/202318 minutes 49 seconds