Winamp Logo
Vipcast.hu powered by Media1 Cover
Vipcast.hu powered by Media1 Profile

Vipcast.hu powered by Media1

Hungarian, Personal stories, 1 season, 131 episodes, 4 days, 4 hours, 2 minutes
About
A vipcast különleges embereket és fontos trendeket - elsősorban interjúk formájában - bemutató podcast. A vipcast-et Szalay Dániel újságíró készíti.
Episode Artwork

Az Orbán-rezsim Kínától tanulja a digitális totalitarizmus, a propaganda és cenzúra módszereit | Interjú Sükösd Miklós médiakutatóval, a Koppenhági Egyetem kommunikáció tanszékének docensével | Media1 2024.05.13.

A Media1 legújabb podcast adásában részletesen bemutatjuk a kínai média és cenzúra rendszerét és a Kínai Kommunista Párt megrendelésére kiépített totális digitális megfigyelőrendszert. Ebben Sükösd Miklós médiakutató, a Koppenhágai Egyetem Kommunikáció Tanszékének docense a beszélgetőpartnerünk, aki korábban öt éven át élt a térségben, a Hong Kongi Egyetem Újságírás és Média Központjának oktatójaként kínai újságíró szakos ... Olvass tovább The post Az Orbán-rezsim Kínától tanulja a digitális totalitarizmus, a propaganda és cenzúra módszereit | Interjú Sükösd Miklós médiakutatóval, a Koppenhági Egyetem kommunikáció tanszékének docensével | Media1 2024.05.13. first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/20/202445 minutes
Episode Artwork

Interjú Somos Andrással, a ATV volt műsorvezetőjével és Németh S. Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával (Media1, 2024.04.29)

Idén februárban, az ATV Start című élő műsorának Szigorlat című rovatában Kaleta Gáborral kapcsolatos kijelentéséről a Telexen megjelent cikk után úgy döntött Somos András, az ATV-nél 14 éve tevékenykedő műsorvezető, hogy távozik a csatornától – döntését az ATV elfogadta. Somos most több mint két hónappal a történtek után a Media1 tizennégy rádióban is sugárzott podcastműsorának ... Olvass tovább The post Interjú Somos Andrással, a ATV volt műsorvezetőjével és Németh S. Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával (Media1, 2024.04.29) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/30/202446 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Az a siker, ha azt csinálom, amit szeretek | Vendégünk D. Tóth Kriszta újságíró, médiatulajdonos, műsorvezető

A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a DTK – Elviszlek magammal című díjazott, a YouTube-on és a Spektrum Home tévécsatornán is jelentkező műsor műsorvezetője, a Ki vele! című, a Viasat3-on jelentkező közösségi talkshow producere és egyik rendszeres szereplője. A Media1 műsorának elején átbeszéltük a Ki vele című ... Olvass tovább The post Az a siker, ha azt csinálom, amit szeretek | Vendégünk D. Tóth Kriszta újságíró, médiatulajdonos, műsorvezető first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/25/202446 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Mi folyik a MÚOSZ-nál, hogy először elmarasztalta a Nyugat.hu-t etikai vétségért, aztán visszavonta? Vitát szerveztünk a témáról

Mint arról a Media1.hu beszámolt, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elmarasztalta tavaly decemberben etikai vétségért a Nyugat.hu-t, amiért a portál úgy publikált egy cikket 4-5 órával később arról, amiről az Ugytudjuk.hu előzőleg saját értesülést közölt, hogy a Nyugat.hu nem hivatkozott az Ugytudjuk.hu-ra. A MÚOSZ az Etikai Kódexének 6. paragrafusára hivatkozott az elmarasztaláskor, ami szerint ... Olvass tovább The post Mi folyik a MÚOSZ-nál, hogy először elmarasztalta a Nyugat.hu-t etikai vétségért, aztán visszavonta? Vitát szerveztünk a témáról first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/22/202452 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Mi lesz az idei Digital-Media Hungary-n? Interjú Csermely Ákossal, a konferencia szervezőjével (Media1, 2024.04.08.)

Idén 29. alkalommal szervezi meg Csermely Ákos a Digital-Media Hungary konferenciát (sokan még régi nevén, Media Hungary-ként emlegetik – ha úgy jobban ismerős…) az évek óta megszokott helyszínen, a siófoki Azúr Hotelben. A Media1 podcast- és rádióműsora felhívta a rendezvény házigazdáját, szervezőjét, akivel átbeszéltük az idei konferencia legfőbb témáit és mindazt, amit a marketing és médiaipari ... Olvass tovább The post Mi lesz az idei Digital-Media Hungary-n? Interjú Csermely Ákossal, a konferencia szervezőjével (Media1, 2024.04.08.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/8/202439 minutes
Episode Artwork

Milyen volt a Televíziós Újságírók Díja gálája? Kenderessy Szabolccsal beszélgettünk (Media1, 2024.04.01.)

A Media1 14 rádióban is sugárzott podcastműsorának vendége volt Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója (a SorozatWiki főszerkesztője), akivel nem sokkal a március 27-i díjátadó gála után megbeszéltük az idei évi eredményeket és a díjátadó gálán történteket. A Televíziós Újságírók Díja gálán az elmúlt év kiemelkedő televíziós teljesítményeit ünnepelték és 14 kategóriában osztottak ki ... Olvass tovább The post Milyen volt a Televíziós Újságírók Díja gálája? Kenderessy Szabolccsal beszélgettünk (Media1, 2024.04.01.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/8/202438 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Gulyás Jánossal, az MRSZ elnökével reklámtortáról, médiatortáról (Media1, 2024.03.25.)

A napokban publikálta a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) a legújabb médiatorta és kommunikációs torta adatokat, amelyekből sok minden kiderül a magyar reklámipar és a kommunikációs ipar aktuális helyzetéről. A Media1 podcastjában felhívtuk Gulyás Jánost, az MRSZ elnökét, akivel kiveséztük az adatokat. Szóba került a reklámadó és a szektorban foglalkoztatottakról is kiderült néhány fontos adat. A teljes ... Olvass tovább The post Gulyás Jánossal, az MRSZ elnökével reklámtortáról, médiatortáról (Media1, 2024.03.25.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/25/202438 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

55 millió oldalt digitalizáltak – vendégünk Biszak Sándor, az Arcanum alapítója (Media1)

Óriási adatmennyiséget digitalizál és tesz kereshetővé az Arcanum, a Digitális Tudománytár (ADT), de vajon hogyan csinálják mindezt, és milyen kihívásokkal szembesülnek? Erről beszélgettünk a Media1 podcastjában Biszak Sándorral, az Arcanum alapítójával. Technikai, jogi és egyéb kihívások egyaránt nehezítik az Arcanum munkáját. Hogyan birkóznak meg ezekkel és mi ennek a jövője? Mit szólnak az Arcanumot érintő ... Olvass tovább The post 55 millió oldalt digitalizáltak – vendégünk Biszak Sándor, az Arcanum alapítója (Media1) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/25/202449 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Túl későn, túl kevés – interjú Jávor Benedekkel a most elfogadott európai médiaszabadságról szóló rendeletről és a magyar médiahelyzetről

A múlt héten nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) az európai médiaszabadságról szóló rendeletet (European Media Freedom Act / EMFA), amelynek célja, hogy biztosítsa az Európai Unió területén a média szabad működését és a transzparenciát. Az EMFA néppárti (EPP) jelentéstevője, Sabine Verheyen a máltai újságíró-gyilkossággal és például a magyar médiahelyzettel is indokolta annak ... Olvass tovább The post Túl későn, túl kevés – interjú Jávor Benedekkel a most elfogadott európai médiaszabadságról szóló rendeletről és a magyar médiahelyzetről first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/19/20241 hour, 8 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Gulyás Márton (Partizán) elárulta, lenne-e miniszterelnök vagy MTVA vezér (Media1, 2024.03.11.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Gulyás Márton, a Partizán alapítója. Az ismert youtuber, influenszer több éve megígért egy nagyobb interjút a Media1-nek, ami akkor végül Gulyás elfoglaltsága miatt meghiúsult, most azonban végre létrejöhetett a beszélgetés, amiből több érdekesség is kiderült. Szóba került a Partizán finanszírozása, a nemrég influenszerek által szervezett, óriási részvétel mellett ... Olvass tovább The post Gulyás Márton (Partizán) elárulta, lenne-e miniszterelnök vagy MTVA vezér (Media1, 2024.03.11.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/15/202453 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Hogy áll a magyar és a globális médiapiac és milyenek a jövőbeli kilátások? Interjú Incze Kingával, a Mediaspace.global Whitereport ügyvezetőjével (Media1)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt nemrégiben Incze Kinga médiaszakértő, a Mediaspace.global Whitereport ügyvezető igazgatója. Incze Kingával a magyar és a globális médiapiac jelenlegi állapotáról beszélgettünk beleértve az online média, a nyomtatott sajtó, a televízió és a rádiózás világát és a kapcsolódó egyéb területeket. Vendégünk részletesen kifejtette, hogy ezek a részterületek hogyan alkalmazkodnak az ... Olvass tovább The post Hogy áll a magyar és a globális médiapiac és milyenek a jövőbeli kilátások? Interjú Incze Kingával, a Mediaspace.global Whitereport ügyvezetőjével (Media1) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/5/202445 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Egymásnak feszül a Google és a magyar médiatulajdonosokat képviselő Repropress (Media1, 2024.02.28.)

Kovács Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) elnöke és Hivatal Péter, a Repropress elnöke volt a Media1 podcastjának vendége. A műsorban, melyet rendhagyó módon február 28-án rögzítettünk, arról a furcsa helyzetről beszélgettünk, amiről a napokban a Media1 portálon egy cikkben már hosszan szó esett, hogy a Google és a magyar tartalomtulajdonosokat, médiumokat képviselő közös jogkezelő ... Olvass tovább The post Egymásnak feszül a Google és a magyar médiatulajdonosokat képviselő Repropress (Media1, 2024.02.28.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/29/202443 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

A bicskei pedofilbotrányról bicskei médiás szemmel | Gulyás Balázs, Media1, 2024. 02.19.

A bicskei gyermekotthon körüli pedofilbotrányról beszélgettünk a Media1 e heti legújabb, február 18-án rögzített műsorában Gulyás Balázs Bicskén élő újságíróval, a Gulyású Média alapítójával. A megrázó beszélgetésrészletben több fontos, a sajtóban eddig kevésbé tárgyalt dologról is szó esett, ráadásul szó esett arról is, amiről a Gulyáságyú Média írt (és azóta videót is közölt), hogy Orbán ... Olvass tovább The post A bicskei pedofilbotrányról bicskei médiás szemmel | Gulyás Balázs, Media1, 2024. 02.19. first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/21/202443 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Portik Magyar Nemzetes interjúját is letiltották? Vendégünk volt Papp László Tamás, az Átlátszó munkatársa (Media1, 2024.02.05.)

A Media1 korábban már többször is foglalkozott vele, hogy Portik Tamás engedéllyel interjút adott az Átlátszó oknyomozó portálnak, amit azonban váratlanul megszakított a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) állítólagos technikai okokra hivatkozva, azonban semmiféle technikai problémának nem volt nyoma és nem is említettek ilyet. Később sem engedélyezték a beszélgetés folytatását, megtagadták a lap a folytatásra vonatkozó ... Olvass tovább The post Portik Magyar Nemzetes interjúját is letiltották? Vendégünk volt Papp László Tamás, az Átlátszó munkatársa (Media1, 2024.02.05.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/19/202439 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hogyan vágott alá az Index a Direkt36-nak ORBÁN GÁSPÁR ügyében és mi újság PEGASUS ügyben? Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója a Media1-ben (2024.01.29)

Panyi Szabolccsal, a Direkt36 oknyomozó újságírójával beszélgettünk a Media1 január 29-i adásában arról, hogyan tett keresztbe az oknyomozó műhelynek az Index meglehetősen gyanús körülmények között a csádi misszióval és Orbán Gáspárral kapcsolatos cikk ügyében, és miért sejti a dolog mögött Rogán Antalékat. Szóba került néhány más téma, így például Panyi Szabolcs Pegasus kémszoftverrel történt megfigyelése ... Olvass tovább The post Hogyan vágott alá az Index a Direkt36-nak ORBÁN GÁSPÁR ügyében és mi újság PEGASUS ügyben? Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója a Media1-ben (2024.01.29) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/16/202448 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Mi lesz a magazinokkal a digitális világban? Bokor Klára, a Kiskegyed főszerkesztője és Tóth-Császár Gergely, a Ringier magazin üzletágának igazgatója a Media1-ben (2023.05.15.)

Nagy digitális átállás zajlik a Ringier médiakonszernnél Magyarországon is. Erről beszélgettünk a Media1 2023. 05.15-i műsorában Bokor Klárával, a Kiskegyed főszerkesztőjével és Tóth-Császár Gergellyel, a Ringier Hungary magazinüzletágának igazgatójával. Milyen jövő vár a magazinokra? Kiderül a beszélgetésből, ami az alábbi lejátszó segítségével hallgatható meg.   Ha érdekli, mi lesz a magazinkiadással, hallgassa meg ezt a ... Olvass tovább The post Mi lesz a magazinokkal a digitális világban? Bokor Klára, a Kiskegyed főszerkesztője és Tóth-Császár Gergely, a Ringier magazin üzletágának igazgatója a Media1-ben (2023.05.15.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/7/202445 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Keleti Arthur IT-biztonsági szakértővel a magyar médiát ért kibertámadásokról, DDoS jellegű túlterhelésekről (Media1, 2023.07.10.)

2023 tavaszától rendkívüli mértékben elszaporodtak az úgynevezett DDoS, azaz elosztott túlterheléses (Distributed Denial-of-Service) típusú kibertámadások Magyarországon. Először mintegy 40, majd azután további 10 magyar hírportált ért DDoS támadás. De egyáltalán lehet-e hatékonyan védekezni ezek ellen úgy, hogy ennek ne lássák kárát az oldalak látogatói? Erről beszélgettünk Keleti Arthur IT-biztonsági szakemberrel, az ITBN (Informatikai Biztonság Napja) ... Olvass tovább The post Keleti Arthur IT-biztonsági szakértővel a magyar médiát ért kibertámadásokról, DDoS jellegű túlterhelésekről (Media1, 2023.07.10.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/7/202447 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Mit csinálnak a tinik a neten? Vendégünk volt Forgács Mariann (Media1, 2023.04.17.)

A Tinik a neten felmérés eredményeiről beszélgettünk a Media1 2023. április 17-i műsorában Forgács Mariann közösségimédia-szakértővel, a Be Social ügyvezetőjével, aki több riasztó trendre is felhívta a figyelmet a műsorban. Ilyen például az is, hogy nagyon sok tinédzsertől kértek már erotikus képeket. Milyen a fiatalok médiahasználata? A felmérésben szó esett a nagyon megugrott TikTok-használatról és több ... Olvass tovább The post Mit csinálnak a tinik a neten? Vendégünk volt Forgács Mariann (Media1, 2023.04.17.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/7/202446 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Akire biztonsági őrt küldtek a Megafon sátrához, miután kérdést tett fel Trombitás Kristófnak – interjú Bogos Csabával

Nagyot mentek 2023-ban a közösségi médiában Bogos Csaba, a Pécsi Stop újságírójának videói, például az, amikor a megafonos Bohár Dániellel beszélgetett. Azzal pedig Bogos már a mainstream media híreibe is bekerült, hogy biztonsági őrt hívtak a kormányközeli Tranzit Fesztiválon a Megafon Központ sátrához, miután Bogos némi cselt alkalmazva, egy ismert ellenzéki politikus, Márki-Zay Péter közreműködésével ... Olvass tovább The post Akire biztonsági őrt küldtek a Megafon sátrához, miután kérdést tett fel Trombitás Kristófnak – interjú Bogos Csabával first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/5/202445 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Németh Péter, a 150 éves Népszava főszerkesztője (Media1, 2023.04.24.)

A Media1 műsorában jelentette be áprilisban Németh Péter, a 2023-ban 150 éves fennállását ünneplő Népszava főszerkesztője a napilap legújabb, akkor induló szolgáltatását, az úgynevezett mobil napilapot, amivel kapcsolatban nagy reményeik voltak. A Népszava főszerkesztőjével több más aktuális témáról is beszélgettünk az újsággal és a médiahelyzettel kapcsolatban. A beszélgetés a kép alatt található lejátszó segítségével hallgatható ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Németh Péter, a 150 éves Népszava főszerkesztője (Media1, 2023.04.24.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/5/202447 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

5 éves a Válasz Online, elstartolt a Válasz Offline, hogyan jutottak el idáig egy ilyen médiakörnyezetben? Stumpf András volt a vendégünk | Media1 2023.12.11.

A Media1 december 11-én rögzített podcast- és rádióműsorának vendége volt Stumpf András újságíró, a Válasz Online és a Válasz Offline munkatársa. Stumpf Andrást abból az alkalomból hívtuk fel, hogy decemberben 5 éves lett a Válasz Online és nemrég elindult a nyomtatott Válasz Offline. A beszélgetésben átbeszéltük az indulás előtti időszakot és azt, hogy hogyan tudták ... Olvass tovább The post 5 éves a Válasz Online, elstartolt a Válasz Offline, hogyan jutottak el idáig egy ilyen médiakörnyezetben? Stumpf András volt a vendégünk | Media1 2023.12.11. first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/29/202352 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Tatár Csilla, aki elsők között cserélte a tévés műsorvezetést YouTube műsorra | Media1 2023.12.18.

Tatár Csilla elsők között volt Magyarországon, aki a hagyományos tévés műsorvezetés után YouTube csatornát indított. Hat évvel ezelőtt kezdte a Tatár Csilla 34 című videósorozattal. Tartalmai mind valamilyen üzenetet hordoznak, a sztárinterjúk után ma már főként edukációs tartalmakat készít. Néha egy-egy televíziós műsort is szívesen elvállal, legutóbb az ATV-n volt látható a Mondd el Tatár ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Tatár Csilla, aki elsők között cserélte a tévés műsorvezetést YouTube műsorra | Media1 2023.12.18. first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/28/202345 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Dezső Andrással szuverenitásvédelmi törvénycsomagról, Ómolnár Miklósról, Nógrádi Györgyről, a Portik-interjú letiltásáról, SLAPP-perekről a Media1-ben (2023.12.04.)

A Media1 vendége volt telefonon Dezső András oknyomozó újságíró, a HVG munkatársa, valamint több oknyomozó könyv írója. Dezső Andrást a beszélgetés óta már el is fogadott, szuverenitásvédelminek nevezett törvénycsomagról, valamint az Átlátszó Portik Tamással készült interjújának félbeszakításáról és letiltásáról kérdeztük, és a műsor elején kitárgyaltuk azt is, amiről a HVG cikkezett, hogy Ómolnár Miklós és ... Olvass tovább The post Dezső Andrással szuverenitásvédelmi törvénycsomagról, Ómolnár Miklósról, Nógrádi Györgyről, a Portik-interjú letiltásáról, SLAPP-perekről a Media1-ben (2023.12.04.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/23/202330 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Tóta W. Árpád publicista, az induló Kispolgár alapítója és Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző alapítója a Media1-ben (2023.06.26.)

Tóta W. Árpád publicista, a Kispolgár néven tervezett gyerekújság főszerkesztője a Media1 június 6-i adásában beszélt részletesen a hamarosan induló oldallal kapcsolatos terveiről, elképzeléseikről, a miértekről és a hogyanokról. A műsor második felének vendége volt Polyák Gábor médiajogász, egyetemi tanár is, akivel az egyes médiumok megítéléséről és médiabuborékról, médiahasználati szokásokról és a média finanszírozásáról beszélgettünk. ... Olvass tovább The post Tóta W. Árpád publicista, az induló Kispolgár alapítója és Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző alapítója a Media1-ben (2023.06.26.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/11/202351 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Thuróczy Szabolcs: Gyerekkoromtól kezdve mindig is szerettem a kalandokat, kerültem is emiatt kemény helyzetekbe (Media1, 2023.11.13)

Ahogy arról a Media1.hu már beszámolt, új részekkel jelentkezett nemrég a Tiltott zónák, amely olyan különleges helyszínekre kalauzolja el a nézőket, ahová senkinek, vagy csak nagyon keveseknek van belépése. A sorozat az Aranyéletből, A besúgóból és számos más közkedvelt sorozatból is ismerős népszerű színész, Thuróczy Szabolcs segítségével ismerteti meg ezen különleges helyek működését és mindennapi ... Olvass tovább The post Thuróczy Szabolcs: Gyerekkoromtól kezdve mindig is szerettem a kalandokat, kerültem is emiatt kemény helyzetekbe (Media1, 2023.11.13) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/29/202347 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

A Népszabadság halott, de lehet, hogy feltámadhat hamvaiból! Nagy bejelentés Kelen Károlytól, a bezárt lap utolsó olvasószerkesztőjétől (Media1, 2023.11.27.)

A Media1 november 27-i műsorában Kelen Károlyt, a 7 éve bezárt Népszabadság utolsó olvasószerkesztőjét, a Népszabadság Egyesület elnökét hívtuk fel. A műsor első felében Del Medico Imre sajtólevelezőről beszélgettünk születésének 100., halálának 4. évfordulója alkalmából.  Az egykori sajtólevelező után, a műsor második felében is az újságírásról beszélgettünk, de kicsit más aspektusban. Kelen Károly tett egy ... Olvass tovább The post A Népszabadság halott, de lehet, hogy feltámadhat hamvaiból! Nagy bejelentés Kelen Károlytól, a bezárt lap utolsó olvasószerkesztőjétől (Media1, 2023.11.27.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/27/202344 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Csata a médiaszolgáltatókkal, Fast TV, műsordíjak, kiberfenyegetések: Exkluzív beszélgetés a médiaipar frontvonalából (Media1, 2023.11.20)

A Media1 2023.11.20-i műsorának vendégei voltak: Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség  (MKSZ) elnöke, Pataki Tamás, az MKSZ alelnöke, az Eurocable Magyarország ügyvezető igazgatója Ballai Ferenc, a Nemzeti Műsorterjesztő Klaszter klasztermenedzsere Vendégeinkkel a hazai kábeltévés piacról, műsordíjakról, a médiaszolgáltatókkal vívott csatákról, továbbá a lineáris televíziózás jövőjéről, a cord-cutting jelenségről, a Fast TV-ről (Free Ad-Supported Streaming ... Olvass tovább The post Csata a médiaszolgáltatókkal, Fast TV, műsordíjak, kiberfenyegetések: Exkluzív beszélgetés a médiaipar frontvonalából (Media1, 2023.11.20) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/27/202346 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Hatalom és média: Murányi András, a 7 éve bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője a Media1 műsorában

Murányi András, az immáron hét évvel ezelőtt bezárt Népszabadság című napilap utolsó főszerkesztője (jelenleg a Párbeszéd-Zöldek kommunikációs igazgatója, Karácsony Gergely tanácsadója) járt a Media1 műsorában. A beszélgetés elején szó esett arról a kommunistázásról, amit Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója csinált pár héttel a lap bezárása évfordulójának napján. A volt főszerkesztő elmondta, szerinte miért álságos és ... Olvass tovább The post Hatalom és média: Murányi András, a 7 éve bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője a Media1 műsorában first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/4/202356 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Magyarországon is elindul az Európai Parlament képzési programja, az EP Médiatréning – Szontagh Annamáriával és Folk Györggyel beszélgettünk (Media1, 2023.10.23.)

A Media1 október 23-i podcast- és rádióműsorában arról beszélgettünk Szontagh Andrásné Annamáriával, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája sajtóattaséjával és Folk Györggyel, az EUrologus újságíró-szerkesztőjével, hogy Magyarországon is elindult az Európai Parlament (EP) újságíróknak, szerkesztőknek és influenszereknek, valamint más média stakeholderek számára szervezett különleges képzési programja, az EP Médiatréning. A Media1 és a Learni fővállalkozásában ... Olvass tovább The post Magyarországon is elindul az Európai Parlament képzési programja, az EP Médiatréning – Szontagh Annamáriával és Folk Györggyel beszélgettünk (Media1, 2023.10.23.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/30/202332 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Berecz Péterrel a CNN-es tapasztalatairól és a tévézésről (Media1, 2023.06.05.)

Berecz Péter fiatal televíziós újságíró, szerkesztő, az ATV Heti Napló című műsorának munkatársa volt a Media1 június 5-i műsorának vendége. Péter a beszélgetés előtt nem sokkal érkezett vissza a CNN-től, ahol egy ideig gyakornokként dolgozott. Berecz Péter (akit korábban a Tévézz Petivel… című sorozat alkotójaként is megismerhettünk) beszámolt az amerikai hírcsatornával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint jutott ... Olvass tovább The post Berecz Péterrel a CNN-es tapasztalatairól és a tévézésről (Media1, 2023.06.05.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/25/202348 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Mi lesz a lapkiadással? Exkluzív interjú James Hewes-zal, a FIPP International vezérigazgatójával és a FIPP Insider Budapest konferencia teljes hanganyaga (Media1, 2023.10.09.)

A Media1 ezúttal egy konferencián járt, amelyet a FIPP International és annak tagszervezete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) tartott a budapesti Párisi Udvar Hotelben, és ahol neves hazai és külföldi szakemberek is előadást tartottak a lapkiadás helyzetéről és a magazinkészítés jövőjéről. Az 1925-ben Franciaországban alapított FIPP (Fédération Internationale de la Presse Périodique, angolul International Federation ... Olvass tovább The post Mi lesz a lapkiadással? Exkluzív interjú James Hewes-zal, a FIPP International vezérigazgatójával és a FIPP Insider Budapest konferencia teljes hanganyaga (Media1, 2023.10.09.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/24/20232 hours, 45 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Egy asztalnál az Egy asztalnál és a Sávlekötő alkotóival, Márky Annával és Gabnay Mátéval (Media1, 2023.10.16.)

A Media1 október 16-i műsorának vendége volt Márky Anna és Gabnay Máté. Két nagyon tehetséges fiatal, akik óriási lelkesedéssel működtetik saját alapítású cégüket, a Kráss Kontentet, mely a Sávlekötő és az Egy asztalnál című YouTube-műsorok gyártója, sőt mint a beszélgetésből kiderült, hamarosan további műsorokat is készítenek. (A cégnek van egy harmadik, a beszélgetésből szervezési okok ... Olvass tovább The post Egy asztalnál az Egy asztalnál és a Sávlekötő alkotóival, Márky Annával és Gabnay Mátéval (Media1, 2023.10.16.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/24/202349 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Az Orbán Viktort leleplező volt fidelitasos influenszer, Tóth Bettina (Media1, 2023.10.23.)

A Media1 vendége volt Tóth Bettina jobboldali véleményvezér, a Fidelitas volt tagja, a PSTV egykori állandó vendége, aki néhány héttel ezelőtt csalásgyanús dologra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök TikTokjával kapcsolatban. Tóth Bettinával a Media1 podcast- és rádióműsorában megbeszéltük a csalásgyanús ügy részleteit és azt, hogy hogyan reagált erre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa, ... Olvass tovább The post Az Orbán Viktort leleplező volt fidelitasos influenszer, Tóth Bettina (Media1, 2023.10.23.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/23/202349 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trunk Tamás, Dablty élménybeszámolója az idei Fifteen Seconds Fesztiválon történtekről (Media1, 2023.06.19.)

A Media1 június 19-i műsorában Trunk Tamással (Dablty) beszélgettünk a nem sokkal előtt Grazban megrendezett Fifteen Seconds Fesztiválon, Európa vezető kreatív és jövőkonferenciáján történtekről. Tamás maga is műsorvezetője volt a rendezvénynek az egyik színpadon, ahol aktuális trendekről esett szó. A Media1 műsorában tanulságos élménybeszámolót tartott és néhány más téma, például a sport is szóba került. ... Olvass tovább The post Trunk Tamás, Dablty élménybeszámolója az idei Fifteen Seconds Fesztiválon történtekről (Media1, 2023.06.19.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/23/202343 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Nagy változások a közösségi médiában – Forgács Mariann, Be Social (Media1, 2023.07.31.)

Mi folyik a Twitter körül és jó döntés volt-e átnevezni X-re? Hirdetői mintegy felét elvesztette a Twitter a tulajdonosváltás után. Mi okozta ezt? Ideiglenes olvasási korlátozásokat vezettek be Elon Muskék a nyáron. Milyen jövő elé néz a Twitter / X? Elindult a Meta, a Facebook üzemeltetőjének újdonsága, a Twitter megszorongatására hivatott Threads. Mi lesz a ... Olvass tovább The post Nagy változások a közösségi médiában – Forgács Mariann, Be Social (Media1, 2023.07.31.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/23/202341 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke HírTV-s hamisításról, DDoS-okról és más ügyekről (Media1, 2023.07.24.)

Mesterséges intelligenciáról, DDoS támadásokról, HírTV-s hamisításról, a médiahatóságról, és sok más aktuális ügyről beszélgettünk Kocsi Ilonával, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) elnökével a Media1 2023.07.24-i adásában, melyben az is szóba került, hogy megint lekommunistázták jobboldalról a MÚOSZ-t. Az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza a beszélgetés. Érdemes feliratkozni a vipcast powered by Media1 Podcastra! Elérhető ... Olvass tovább The post Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke HírTV-s hamisításról, DDoS-okról és más ügyekről (Media1, 2023.07.24.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/23/202342 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ízes beszélgetés Vinkó Józseffel, a Magyar Konyha főszerkesztőjével, a Szellem a fazékból II. írójával (Media1, 2023.10.02.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője, a Szellem a fazékból című könyv írója. Utóbbiból épp a beszélgetés előtt néhány nappal, szeptember 30-án jelent meg a II. kötet, benne magyar íróinkhoz és költőinkhez kapcsolódó gasztrotörténeti különlegeségekkel. Az első kötet még 2014-ben jelent meg gasztrotörténetek alcímmel és mindkét kiadását gyorsan ... Olvass tovább The post Ízes beszélgetés Vinkó Józseffel, a Magyar Konyha főszerkesztőjével, a Szellem a fazékból II. írójával (Media1, 2023.10.02.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/8/202349 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Propagandistaképzés közpénzen – A Nemzeti Tehetséggondozóról beszélgettünk Lukács Csabával, a Magyar Hang lapigazgatójával (2023.09.11)

Egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz teljesen megszállja az újságíróképzést is. A Budapesti Metropolitan Egyetemen (METU) nemrég történt elbocsátások is erre utalnak, de az is, amiről Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója és újságírója írt egy cikket nemrégiben. Lukács Csaba cikkéből kiderül, hogy elképesztő mennyiségű közpénz felhasználásával propandaképzés folyik a Nemzeti Tehetséggondozóban, melynek ... Olvass tovább The post Propagandistaképzés közpénzen – A Nemzeti Tehetséggondozóról beszélgettünk Lukács Csabával, a Magyar Hang lapigazgatójával (2023.09.11) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/8/202350 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Tvrtko vándorútja: Facebooktól a Videoabc-ig, és egy új film, Az én Amerikám születése (Media1, 2023.09.18)

2021 márciusában már beszélgettünk Vujity Tvrtko újságíróval, aki akkoriban a Facebookra kezdett el tartalmakat készíteni fizetős nézők számára például Hawaii-ról – hogy mit mondott akkor, visszahallgatható ide kattintva. Most újra felhívtuk őt. Tvrtko ugyanis nemrég platformot váltott, és új filmje, az október 8-án érkező Az én Amerikám így már nem ott, hanem egy magyar felületen, ... Olvass tovább The post Tvrtko vándorútja: Facebooktól a Videoabc-ig, és egy új film, Az én Amerikám születése (Media1, 2023.09.18) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/8/202343 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Csermely Ákossal a közelgő Internet Hungary-ról, Bakos Gáborral az idei ARC-ról beszélgettünk (Media1, 2023.09.25)

A Media1 podcast- és rádióműsorában ezúttal két témával is foglalkoztunk: Még néhány napig, október 8-ig nyitva tart az idei, immáron 23. ARC kiállítás. Stúdióvendégünk volt a szervező, Bakos Gábor, aki sok érdekességet osztott meg velünk és szó esett a mesterséges intelligencia a kiállításra gyakorolt hatásairól is. Október 3. és 4 között rendezik meg Siófokon az ... Olvass tovább The post Csermely Ákossal a közelgő Internet Hungary-ról, Bakos Gáborral az idei ARC-ról beszélgettünk (Media1, 2023.09.25) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/26/202343 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

A híd kulisszatitkai: vendégünk volt Rubin Kristóf, Závorszky Anna és Dombóváry Kristóf

Nemrég jelent meg A híd (The Bridge) című, magyar gyártásban készült reality az HBO Max streamingplatformon. Ez a reality sok szempontból teljesen más, mint a mostanában megszokott reality-k. A híd kulisszatitkairól beszélgettünk a Media1 podcast- és rádióműsorában Závorszky Annával, az HBO producerével, Rubin Kristóffal, a Free Monkeys Production producerével, valamint Dombóváry Kristóffal, a Paprika Studios ... Olvass tovább The post A híd kulisszatitkai: vendégünk volt Rubin Kristóf, Závorszky Anna és Dombóváry Kristóf first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/17/202347 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Interjú Geszti Péterrel a Media1-ben (2023.08.21.)

Ahogy arról a Media1.hu már hírt adott, napokban indul az Adom a napom című új műsor a Viasat3 csatornán Geszti Péterrel, aki hosszú kihagyás után most néhány hétre visszatér a tévéképernyőre. Ebből az alkalomból kezdtünk el beszélgetni Geszti Péterrel, de aztán a beszélgetésünk egy idő után messzire jutott… Szó esett Magyarország jelenéről, jövőjéről, a reklám- ... Olvass tovább The post Interjú Geszti Péterrel a Media1-ben (2023.08.21.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/21/202348 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Miért szakították félbe az Átlátszó börtöninterjúját Portik Tamással, és miért tiltották meg a későbbi folytatást is? (Media1, 2023. 08. 07.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Papp László Tamás, az Átlátszó újságírója, aki hiába kapott hivatalos engedélyt, hogy a börtönben lévő Portik Tamással interjúzhasson Skype-on, a börtön egyik illetékese váratlanul megszakította az addig rendben zajló beszélgetést, majd néhány napra rá az Átlátszó félbeszakított interjú folytatására vonatkozó kérelmét is megtadta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Mi van az ügy mögött? The post Miért szakították félbe az Átlátszó börtöninterjúját Portik Tamással, és miért tiltották meg a későbbi folytatást is? (Media1, 2023. 08. 07.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/15/202327 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

„Nem volt tányércsapkodás” – Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője a Media1-ben

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt nemrégiben Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője. Épp azután vettük fel a beszélgetést, hogy két fontos személy, Munk Veronika, a lap első főszerkesztője és Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is távozott, és már túl voltunk a Transtelex főszerkesztő-helyettesének felmondásán is, de még épp azelőtt rögzítettük, hogy további két fontos személy is ... Olvass tovább The post „Nem volt tányércsapkodás” – Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője a Media1-ben first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
6/2/202348 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trunk Tomi szerezte meg a Sneakerness Budapest jogait (Media1, 2023.05.08.)

A Media1 május 8-i podcast- és rádióműsorának vendége volt Trunk Tomi (Dablty), akivel ezúttal az elmúlt időszakban felkapottá vált sneaker világról, azaz a „cipőlázról” beszélt. Elmesélte, hogy idén először Budapesten is lesz Sneakerness Festival, és ennek a most 19 éves fiatalember lesz a főszervezője. Trunk Tomi megosztotta, mi motiválta, hogy bérbe vegye a Sneakerness licencét, ... Olvass tovább The post Trunk Tomi szerezte meg a Sneakerness Budapest jogait (Media1, 2023.05.08.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/9/202348 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Facebook Detox: Hogyan változik az életünk a népszerű közösségi média felület nélkül? Kasek Roland pszichológus és Hortobágyi Ágoston digitális stratégia (Media1, 2023.04.10.)

A Media1 podcast- és rádióműsorában Hortobágyi Ágoston digitális stratégiával és Kasek Rolanddal, a MINDiet program alapítójával, pszichológussal, tanácsadóval a közösségi média az életünkre gyakorolt hatásáról beszélgettünk. Kasek Roland személyes példájával indítottunk, aki elmesélte, hogyan és miért törölte le magát a Facebookról néhány éve és hogyan változott meg az élete azután, hogy lejött a „szerről”. Milyen ... Olvass tovább The post Facebook Detox: Hogyan változik az életünk a népszerű közösségi média felület nélkül? Kasek Roland pszichológus és Hortobágyi Ágoston digitális stratégia (Media1, 2023.04.10.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/6/202347 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Megható pillanatok, elképesztő tapsvihar: interjú a Televíziós Újságírók Díja alapítójával (Media1, 2023.04.03.)

Mint arról a Media1 oldalán lévő szöveges hírben, majd nem sokra rá fotógalériával és videóval is beszámoltunk, a napokban a Budapest Music Centerben (BMC) megrendezett ünnepélyes gálaest keretében átadta a 10. Televíziós Újságírók Díja elismeréseit a televíziós újságírókból álló zsűri a legjobbnak megválasztott szórakoztató típusú tévés produkcióknak és műsorkészítőknek. Mi volt az idei év nagy ... Olvass tovább The post Megható pillanatok, elképesztő tapsvihar: interjú a Televíziós Újságírók Díja alapítójával (Media1, 2023.04.03.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/3/202344 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Próbára tettük a ChatGPT-t: Szalay Dániel a mesterséges intelligenciával beszélgetett a médiaszabadságról és a ChatGPT működéséről (Media1, 2023.02.27.)

Visszahallgatható a Media1 rendhagyó adása, amelynek ezúttal a podcast- és rádióműsor történetében először nem egy élő ember a stúdióban vagy a telefon túlsó végén, hanem az OpenAI fejlesztése, a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia alapú chatrobot volt a vendége. Szalay Dániel úgy beszélgetett a ChatGPT-vel, mintha egy élő ember lenne, akit egy beszédszintetizátor segítségével tett hallhatóvá. ... Olvass tovább The post Próbára tettük a ChatGPT-t: Szalay Dániel a mesterséges intelligenciával beszélgetett a médiaszabadságról és a ChatGPT működéséről (Media1, 2023.02.27.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/1/202342 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

A kék pipa, amire oly sokan vártak – Forgács Mariann közösségi média szakértő a Media1-ben (2023.03.06.)

Megérkezett a Twitter Blue, amiről olyan sokat lehetett hallani mostanában – de miért jó mindez konkrétan? Hová tartanak a közösségi médiás platformok, mik a trendek manapság? Van-e még esélye annak, aki manapság szeretne influenszerré válni? Hogyan hat a mesterséges intelligencia, például a ChatGPT? Többek között erről is beszélgettünk a Media1 podcast- és rádióműsorában Forgács Mariann ... Olvass tovább The post A kék pipa, amire oly sokan vártak – Forgács Mariann közösségi média szakértő a Media1-ben (2023.03.06.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/1/202336 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Hogy alakult a médiatorta? Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség elnöke a Media1-ben (2023.03.27)

A napokban tette közzé a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) a 2022-es média- és kommunikációs piac költéseit felmérő számait, más néven a médiatortával (reklámtorta) és a kommunikációs tortával kapcsolatos részletes adatokat. Az adatok igencsak borúsak lettek, ugyanis bár nominálisan, látszólag növekedés történt, valójában reálértéken jelentős csökkentést mutatott ki az MRSZ. Az adatokat Gulyás Jánossal, az MRSZ elnökével ... Olvass tovább The post Hogy alakult a médiatorta? Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség elnöke a Media1-ben (2023.03.27) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/1/202348 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Mindannyian függők vagyunk?! Szabó Eszter Judit, a Pszichoforyou főszerkesztője és Herendi Kata pszichológus, vezető szerkesztő (Media1)

Ellen tudunk-e állni a függőségeinknek, amikor erre komplett iparágak épülnek? Milyen következményei vannak ezeknek a függőségeknek és milyen technikákkal tesznek bennünket függővé úgy, hogy közben még meg is tudjuk magyarázni? Mi lenne, ha például több hónapra kivonulnánk a közösségi médiából? Van-e valamilyen etikája annak, hogy milyen függőségeket alakíthatunk ki, például a médiafogyasztók felé, és ez ... Olvass tovább The post Mindannyian függők vagyunk?! Szabó Eszter Judit, a Pszichoforyou főszerkesztője és Herendi Kata pszichológus, vezető szerkesztő (Media1) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/19/202348 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Kábelbarátok – Interjú Kéry Ferenccel és Szántó Józseffel (Media1)

A Media1 ott volt Gyulán is, ahol a kábeltévés és kábelnetes szakma képviselői gyűltek össze és vitatták meg az iparág legaktuálisabb kérdéseit egy konferencia keretében, és több bejelentést is tettek. A konferencia szünetében Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség (MKSZ) elnöke és Szántó József (Oroscom), a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ) képviseletében adott interjút ... Olvass tovább The post Kábelbarátok – Interjú Kéry Ferenccel és Szántó Józseffel (Media1) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/19/202347 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Egy repülőn a pápával – Gulyás Balázzsal beszélgettünk a pápalátogatás médiás kulisszatitkairól (Media1, 2023.03.03.)

A Media1 Podcast e heti adásában Gulyás Balázzsal, a Media1.hu újságírójával beszélgettünk, aki néhány hét múlva ismét felszáll arra a repülőgépre, amelyre Ferenc pápa is. Gulyás Balázs korábban, még a Magyar Hang munkatársként vett már részt a pápával közös repülőúton mint tudósító, úgyhogy most bőven volt mit mesélnie, amikor az utazások kulisszatitkairól kérdeztük médiás szemszögből. ... Olvass tovább The post Egy repülőn a pápával – Gulyás Balázzsal beszélgettünk a pápalátogatás médiás kulisszatitkairól (Media1, 2023.03.03.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/15/202347 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Mesterséges intelligencia a reklámiparban – interjú Hidvégi Zoltánnal, az Umbrella alapítójával (Media1, 2022. 12. 29)

Hidvégi Zoltán, az Umbrella Kreatív Műhely alapítója és egyik tulajdonosa a Media1 műsorában. Vendégünkkel reklámipari és tartalomgyártási trendekről beszélgettünk. Szóba került az is, mennyire üti meg az iparágat az aktuális gazdasági helyzet, mennyiben más a német és a magyar reklámipar, hogyan lehet oda magyarként betörni, de szó esett arról is, miért szerveznek az Umbrella munkatársai ... Olvass tovább The post Mesterséges intelligencia a reklámiparban – interjú Hidvégi Zoltánnal, az Umbrella alapítójával (Media1, 2022. 12. 29) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/5/202340 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

A Hazatalálsz kulisszatitkai – interjú Illés Gabriával (Media1, 2023.01.30.)

Ahogyan arról a Media1.hu beszámolt, Törőcsik Franciska, Hajmási Dávid és Jaskó Bálint főszereplésével indult el egy új sorozat Hazatalálsz címmel, mely a képzeletbeli Farkasligeten játszódik, de Ábel Anita, Csapó Virág, Esztergályos Cecília, Jordán Tamás, Kamarás Iván, Kárász Zénó, Lékai-Kiss Ramóna, Nagy-Kálózy Eszter és Pindroch Csaba is fontos szerepet alakítanak a sorozatban. Az új széria napi ... Olvass tovább The post A Hazatalálsz kulisszatitkai – interjú Illés Gabriával (Media1, 2023.01.30.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/25/202341 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Győrffy Miklósra emlékeztünk –Vendégünk volt Gyuricza Péter, A Győrffy című könyv szerzője (Media1, 2023. 01. 09.)

A Győrffy címmel jelent meg nemrég egy alapos kutatómunkával elkészített könyv a Pulitzer-emlékdíjas újságíróról, a magyar médiaoktatás egyik megteremtőjéről, Győrffy Miklós rádiós és televíziós műsorvezetőről, a Kodolányi Egyetem médiatanszékének 2020-ban elhunyt alapítójától. A könyv szerzője, Gyuricza Péter volt a Media1 podcast- és rádióműsorának vendége, akivel felidéztük Győrffy Miklós életét.   A beszélgetés az alábbi lejátszó ... Olvass tovább The post Győrffy Miklósra emlékeztünk –Vendégünk volt Gyuricza Péter, A Győrffy című könyv szerzője (Media1, 2023. 01. 09.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/21/202342 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Interjú Javorniczky Istvánnal (Media1, 2023. 01. 16.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt nemrégiben Javorniczky István Pulitzer-emlékdíjas újságíró, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), a mai Budapesti Metropolitan Egyetem / METU kommunikáció-újságírás szakának megalapítója, a Pulitzer Emlékdíjakról döntő bizottság tagja, aki épp a beszélgetés készítésekor, januárban lett 71 éves. Beszélgetésünk apropóját részben az is adta, hogy Javorniczky István nem sokkal ... Olvass tovább The post Interjú Javorniczky Istvánnal (Media1, 2023. 01. 16.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/17/202347 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Bejelentésekkel érkezett Fenyővári Szilvia, a Marquard Group Hungary ügyvezetője a Media1-be (2023.02.13.)

Fenyővári Szilviát 2022-ben nevezték ki a Marquard Group Hungary médiavállalat ügyvezető igazgatójának, aki a több mint két évtized után távozó Óhidi Zsuzsannát váltotta. Most Fenyővári Szilvia a Media1-nek adta első, bemutatkozó interjúját és rögtön tett is egy eddig sehol máshol el nem hangzó bejelentést egy hamarosan induló lapról, az InStyle Men című magazinról és annak ... Olvass tovább The post Bejelentésekkel érkezett Fenyővári Szilvia, a Marquard Group Hungary ügyvezetője a Media1-be (2023.02.13.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/13/202345 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Kapitány Iván elárulta, meddig kell még várni a malévos HA-LCI sorozatra és a Gólkirályság kulisszatitkaiba is beavatott bennünket (Media1, 2023.01.02.)

Kapitány Iván filmrendező, a rendkívül népszerű A mi kis falunk és a néhány nap múlva az RTL-re megérkező Gólkirályság című RTL-es saját gyártású sorozat, valamint a tervezett HA-LCI alkotója volt a Media1 e heti vendége. Kapitány Iván beavatta a Media1-et egy csomó érdekes, eddig nem ismert kulisszatitokba az új focis sorozattal kapcsolatban. Megkérdeztük Kapitány Ivánt ... Olvass tovább The post Kapitány Iván elárulta, meddig kell még várni a malévos HA-LCI sorozatra és a Gólkirályság kulisszatitkaiba is beavatott bennünket (Media1, 2023.01.02.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/2/202338 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Exkluzív interjú Pavel Stanchevvel, a TV2 Csoport vezérigazgatójával (Media1, 2022.12.26.)

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport három és fél éve kinevezett vezérigazgatója exkluzív nagyinterjút adott karácsony előtt a Media1 portál podcast- és rádióműsorának. A beszélgetésben megvitattuk, miért torpant meg idén a TV2 külföldi terjeszkedése, szó esett arról, hogy idén ősszel milyen jelentős nézettségi sikereket ért el a TV2 Csoport, majd ennek kapcsán szó esett arról, ... Olvass tovább The post Exkluzív interjú Pavel Stanchevvel, a TV2 Csoport vezérigazgatójával (Media1, 2022.12.26.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/31/202243 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Exclusive interview with Pavel Stanchev, the CEO of TV2 Media Group (Media1, 2022.12.26) – The original sound for international listeners

Pavel Stanchev, the CEO of TV2 Media Group (TV2 Média Csoport) was the guest of Media1’s podcast and radio show brodcasted by 15 radio channels. In the exclusive interview we’ve discussed the foreign expansion of the TV2 Group, TV ratings, plans for future, the scandals of Tények, Exatlon, streaming, the tax-ad, the business situation etc… ... Olvass tovább The post Exclusive interview with Pavel Stanchev, the CEO of TV2 Media Group (Media1, 2022.12.26) – The original sound for international listeners first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/31/20221 hour, 12 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Média vs protokoll? Vendégünk volt Gáspár Ágnes protokollszakértő (Media1, 2022. 12.12.)

A protokoll és a média, az újságírás valójában elválaszthatlan egymástól – mondta el a Media1 podcast- és rádióműsorában Gáspár Ágnes címzetes egyetemi docens, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) protokoll szakirányú képzésének szakvezetője. Gáspár Ágnes elmondta, hogy hogyan lehet a médiát jó célok érdekében, megfelelően felhasználni, de szóba került a beszélgetésben az is, hogy a médiapiac ... Olvass tovább The post Média vs protokoll? Vendégünk volt Gáspár Ágnes protokollszakértő (Media1, 2022. 12.12.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/30/202241 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Frank Júliára emlékeztünk (Media1, 2022.11.28)

A Media1 legutóbbi műsorában a nemrég 76 éves korában elhunyt Frank Júlia gasztronómiai íróról beszélgettünk. A beszélgetésből, melyet V. Kulcsár Ildikóval, a Nők Lapja újságírójával, Frank Júlia barátjával készítettünk, kiderül, mitől is volt különleges Frank Júlia életútja és az, amit letett az asztalra, és milyen szellemi örökséget hagyott maga mögött. A beszélgetésünk az alábbi lejátszó ... Olvass tovább The post Frank Júliára emlékeztünk (Media1, 2022.11.28) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/4/202248 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

80 perc Vágó Istvánnal televíziózásról, médiaszabadságról és arról, mikor volt jobb, a Kádár- vagy az Orbán-rendszerben (Media1, 2022.11.21.)

80 perces exkluzív interjút készített a Media1 Podcast Vágó István egykori televíziós műsorvezetővel (Legyen Ön is milliomos!, Álljunk meg egy szóra, Van benne valami, Mindent vagy semmit, Kerékbár, Pókerarc stb.), aki az elmúlt években a televíziózással felhagyva mint közéleti szereplő, a DK (Demokratikus Koalíció) politikusa szerepel időnként különféle műsorokban, illetve nagyon aktív a Facebookon is. ... Olvass tovább The post 80 perc Vágó Istvánnal televíziózásról, médiaszabadságról és arról, mikor volt jobb, a Kádár- vagy az Orbán-rendszerben (Media1, 2022.11.21.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/21/20221 hour, 19 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Vágvölgyi B. András, a ferencvárosi 9 magazin rehabilitált főszerkesztője a Media1-ben (2022.10.31.)

Nemrég visszahelyezték Vágvölgyi B. András újságírót a ferencvárosi kerületi lap, a 9 magazin élére, ahonnan Hagymási Zoltán ügyvezető Baranyi Krisztina polgármester tudta és egyetértése nélkül váltotta le arra hivatkozva, hogy Vágvölgyi nem jelent meg a munkahelyén. Vágvölgyi B. Andrással a leváltásáról és a rehabilitása mellett sok minden másról is beszélgettünk. A beszélgetés Vágvölgyi B. Andrással ... Olvass tovább The post Vágvölgyi B. András, a ferencvárosi 9 magazin rehabilitált főszerkesztője a Media1-ben (2022.10.31.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/13/202245 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője (Media1, 2022.11.07.)

Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője, főszerkesztője is bekerült a napokban a Marketing&Media top50 digitális szakemberlistájára. A Media1 podcastja épp a rangsor megjelenése előtt készített interjút vele. Itt beszélt a kezdetekről, örömökről, nehézségekről, szóba került, hogyan próbálták őt elehetetleníteni, és beszélt a szervezés folyamatáról, logisztikájáról. Ennek kapcsán néhány kulisszatitok ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője (Media1, 2022.11.07.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/13/202246 minutes
Episode Artwork

Webshopok a jog és az informatika szorításában! Media1 e-kereskedelem percek #S04

A Media1 E-kereskedelem beszélgetéssorozatában ezúttal dr. Ormós Zoltán internetes jogásszal, az Ecommerce Hungary szakmai szervezet alelnökével, az internet-ugyved.com alapítójával, Nemes Dániel IT-biztonsági szakértővel, a Biztributor elnökével és a Barion igazgatósági tagjával, valamint Takács Takács Borbálával, a Jófogás és a Használtautó.hu oldalakat működtető Adevinta Hungary marketingigazgatójával beszélgettünk arról, hogy milyen informatikai és jogi kihívásokkal néznek szembe ... Olvass tovább The post Webshopok a jog és az informatika szorításában! Media1 e-kereskedelem percek #S04 first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/30/202243 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

A Géniusz kulisszatitkai – vendégünk volt Gundel Takács Gábor, az ATV műveltségi vetélkedőjének műsorvezetője

Exkluzív interjút készített Gundel Takács Gáborral, az ATV Géniusz című műsorának műsorvezetőjével a Media1. A beszélgetésben Gundel Takács Gábor több érdekességet, kulisszatitkot is elárult a műsorral és saját magával kapcsolatban, és a Media1-nek árulta el elsőként, hogy milyen lesz az év végi, szilveszteri különleges vetélkedő. A műsorvezető beszélt saját pályájáról és arról is, milyennek látja ... Olvass tovább The post A Géniusz kulisszatitkai – vendégünk volt Gundel Takács Gábor, az ATV műveltségi vetélkedőjének műsorvezetője first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/30/202242 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Benda Gergely, az Antenna Entertainment televíziós médiacsoport regionális ügyvezetője (Media1, 2022.10.10.)

A Media1 Podcast vendége volt a napokban Benda Gergely, az Antenna Entertainment regionális ügyvezetője. Az Antenna Group vásárolta meg tavaly a régióból, így Magyarországról is kivonuló Sony Pictures Televison Networkstől (SPTN) a Viasat3, a Viasat6, az AXN, illetve a Sony Movie Channel és a Sony Max csatornákat – utóbbiakból Viasat2 és Viasat FILM lett azóta. ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Benda Gergely, az Antenna Entertainment televíziós médiacsoport regionális ügyvezetője (Media1, 2022.10.10.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/16/202232 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Kész az új webshop, de hogyan lesz rajta látogató? Forgács Mariannal és Takács Borbálával folytatódik a Media1 e-kereskedelem beszélgetéssorozata

A Media1 többrészes e-kereskedelem témájú beszélgetéssorozatának legújabb epizódjában ezúttal Forgács Mariannal, a Be Social ügyvezetőjével és Takács Borbálával, a Jófogást és a Használtautó.hu-t működtető Adevinta Hungary marketingigazgatójával beszélgettünk arról, hogy milyen kommunikációs- és marketing stratégiákat érdemes használni az online kereskedelemben. Hiszen nem elég jól összerakni a webshopot, de folyamatos kommunikációra is szükség van a sikerhez, ... Olvass tovább The post Kész az új webshop, de hogyan lesz rajta látogató? Forgács Mariannal és Takács Borbálával folytatódik a Media1 e-kereskedelem beszélgetéssorozata first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/10/202245 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Egyesülnek-e a világ buborékjai? Bakos Gábor, a 22. ARC kiállítás szervezője volt a Media1-ben (2022.09.26.)

Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és szervezője volt a Media1 Podcast legutóbbi vendége. Immáron 22. alkalommal nyílt meg a „közérzeti” kiállítás Budapesten, mely Magyarország egyik leglátogatottabb kiállításainak egyike. Bakos Gáborral a beszélgetésünk elején az idei kiállítás apropóján a mindannyiunkra érvényes buborékokról kérdeztük, és aztán messzire jutottunk… A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható. Érdemes feliratkozni ... Olvass tovább The post Egyesülnek-e a világ buborékjai? Bakos Gábor, a 22. ARC kiállítás szervezője volt a Media1-ben (2022.09.26.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/1/202242 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Hová tűnt a béke? Vendégünk volt Palik László, a HelpU Radio ötletgazdája (Media1, 2022.09.17.)

Palik László műsorvezető, a háborús menekülteket segítő HelpU Radio ötletgazdája volt a Media1 podcastjának stúdióvendége. Palik Lászlóval a beszélgetés első felében a nemrég indult rádió létrejöttének körülményeiről és működéséről, valamint az ukrajnai háborúról beszélgettünk, és a beszélgetés több pontján is nagyon megindító dolgok hangzottak el vendégünktől. Palik, aki egy ideje a Manna FM-nél és podcasterként ... Olvass tovább The post Hová tűnt a béke? Vendégünk volt Palik László, a HelpU Radio ötletgazdája (Media1, 2022.09.17.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/27/202247 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Több éven át törvénytelenül némán tartották őket, most hosszú pereskedés után visszatérhettek, interjú a Budaörs Rádió ügyvezetőjével (Media1, 2022.09.12.)

A Media1 podcast- és rádióműsora ezúttal Budaörsön járt, ahol Roczó-Nagy Zoltánnal, a Budaörs Rádió ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy a Médiatanács egy törvénytelenül lefolytatott frekvenciapályázaton még 2019-ben jogsértő módon kizárta a rádiót az általa korábban használt Budaörs FM 104,8 MHz frekvencia pályázatából, így a frekvencia több éven át néma volt, a Budaörs ... Olvass tovább The post Több éven át törvénytelenül némán tartották őket, most hosszú pereskedés után visszatérhettek, interjú a Budaörs Rádió ügyvezetőjével (Media1, 2022.09.12.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/19/20220
Episode Artwork

Milyen lesz az oktatás a jövőben? – vendégünk volt dr. Tóth Ágnes oktatási szakértő, a METU elnök-vezérigazgatója (Media1, 2022.09.05.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt dr. Tóth Ágnes oktatatási szakértő, a METU (Budapesti Metropolitan Egyetem) elnök-vezérigazgatója, akivel azzel kezdtük a beszélgetést, hogy továbbra is olyan divatos-e még a médiaoktatás Magyarországon, mint régen, majd beszélgettünk az oktatás és azon belül a médiaoktatás aktuális és jövőbeni kihívásairól, de szóba került az is, hogy milyen hatása ... Olvass tovább The post Milyen lesz az oktatás a jövőben? – vendégünk volt dr. Tóth Ágnes oktatási szakértő, a METU elnök-vezérigazgatója (Media1, 2022.09.05.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/11/202240 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Pintér Bence szerint nem politikai döntés az Azonnali bezárása (Media1, 2022.08.29.)

Folytatjuk az Azonnali bezárásával kapcsolatos múltkori beszélgetésünket. A Media1 előző heti epizódjára (amelyben Bakó Beáta, az Azonnali.hu volt társfőszerkesztője politikai döntésnek nevezte Ungár Péter döntését az Azonnali bezárásáról) reagálva ezúttal Pintér Bence, a szintén Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa, az Azonnali volt ideiglenes főszerkesztője és egykori főszerkesztő-helyettese is megszólalt, aki elmondta, hogy szerinte ... Olvass tovább The post Pintér Bence szerint nem politikai döntés az Azonnali bezárása (Media1, 2022.08.29.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/3/202247 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ungár Péter politikai döntést hozott az Azonnali bezárása kapcsán? Vendégünk volt Bakó Beáta, a megszűnő lap szülési szabadságon lévő társfőszerkesztője (Media1, 2022.08.22.)

Nemrég a Media1.hu írta meg elsőként, hogy megszűnik az Azonnali, akkor ezt Gerényi Gábor társtulajdonos erősítette meg, mivel Ungár Péter LMP-s politikus, a lap többségi tulajdonosa azt mondta, nem kíván nyilatkozni ilyen ügyről, és Kósa András főszerkesztő is csak annyit reagált, szabadságon van, így ő sem tud nyilatkozni a témáról. Gerényi Gábor a megszűnést gazdasági ... Olvass tovább The post Ungár Péter politikai döntést hozott az Azonnali bezárása kapcsán? Vendégünk volt Bakó Beáta, a megszűnő lap szülési szabadságon lévő társfőszerkesztője (Media1, 2022.08.22.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/26/202242 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

„Szerintem értelmes ember most a magyar médiapiacra nem jön be” – Vendégünk volt Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója, az ENET nemzetközi kapcsolatok igazgatója (Media1, 2022.08.15.)

A Media1 vendége volt Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója, aki 22 év után azután távozott a rendkívül sikeres vállalat éléről 2014-ben, hogy a Sanoma csoport kivonult Magyarországról és itteni érdekeltségét és termékeit (például a Nők Lapját, a ma már 24.hu néven ismert Hír24-et, a Story magazint) megvásárolta a Varga Zoltán nevével fémjelzett ... Olvass tovább The post „Szerintem értelmes ember most a magyar médiapiacra nem jön be” – Vendégünk volt Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója, az ENET nemzetközi kapcsolatok igazgatója (Media1, 2022.08.15.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/18/202247 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

A Media1 vendége volt V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja legendás újságírója (2022.08.08.)

Kisebb-nagyobb szünetekkel már több évtizede dolgozik a Nők Lapja újságírójaként V. Kulcsár Ildikó, akinek neve szinte összeforrt a magazinnal. A Media1 Podcastjában így aztán sokat tudott mesélni a munkájáról, az elmúlt évtizedekről, elárulta azt is, hogyhogy nem unta még meg mindazt, amit ennyi ideje csinál, és mi jelent számára még most is örömöt, motivációt. Beszélt ... Olvass tovább The post A Media1 vendége volt V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja legendás újságírója (2022.08.08.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/9/202251 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Miért szűnik meg az Érd TV lineáris adása? Létezhet-e független média? Interjú Kövesdi Péterrel, az Érd Médiacentrum ügyvezetőjével (Media1, 2022.08.01.)

A napokban írta meg a Media1, hogy megszűnik az Érd TV lineáris adása, és ezután csak YouTube-ra és más netes platformokra gyártanak műsort. Miért dönt így egy Érd méretű város, hogy nem üzemelteti tovább a csatornáját, és egyáltalán milyen a helyi médiumok helyzete? Többek között erről esett szó a Media1 Podcast Kövesdi Péterrel, az Érd ... Olvass tovább The post Miért szűnik meg az Érd TV lineáris adása? Létezhet-e független média? Interjú Kövesdi Péterrel, az Érd Médiacentrum ügyvezetőjével (Media1, 2022.08.01.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/6/202245 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Kata-módosítás, kép- és hangcenzúra, kommunistázás, kitiltás, megfigyelt személy elleni vizsgálat – interjú Kocsi Ilonával, a MÚOSZ elnökével (Media1, 2022. 07.25.)

Ezúttal Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke a Media1 e heti vendége, akivel számos aktuális, főleg médiához kapcsolódó ügyről beszélgettünk. Kocsi Ilona elmondta a véleményét, mit gondol a nemrég villámtempóban elfogadott új KATA törvényről és azt miért tartja alaptörvény-ellenesnek, kifejtette a véleményét, mit gondol arról, hogy az Origo külföldről vásárolt mosolygós családokat ... Olvass tovább The post Kata-módosítás, kép- és hangcenzúra, kommunistázás, kitiltás, megfigyelt személy elleni vizsgálat – interjú Kocsi Ilonával, a MÚOSZ elnökével (Media1, 2022. 07.25.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
7/26/20220
Episode Artwork

Exkluzív interjú Szombathy Pállal, a 168 Óra új főszerkesztőjével, aki 2020-ban néhány hónapig az Indexet is vezette a tömeges távozások után (Media1, 2022.07.11.)

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt, nemrég Szombathy Pál lett a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt.-hez tartozó 168 Óra című hetilap új főszerkesztője, aki 2020-ban, Dull Szabolcs elbocsátása és a szerkesztőség tömeges távozása után néhány hónapon át az Index.hu vezérigazgatója és főszerkesztője volt. Szombathy Pál helyettese a 168 Óránál ugyanaz a Sztankóczy András lett, aki ... Olvass tovább The post Exkluzív interjú Szombathy Pállal, a 168 Óra új főszerkesztőjével, aki 2020-ban néhány hónapig az Indexet is vezette a tömeges távozások után (Media1, 2022.07.11.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
7/23/202252 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Új tévécsatornát indít és külföldön terjeszkedik a Network4 – exkluzív interjú Borsány-Gyenes Andrással, a tévétársaság elnökével és tulajdonosával – (Media1, 2022.07.18, EXTRA változat)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Borsány-Gyenes András, a Story4, a TV4, a Galaxy4, a Film4, az Arena4 és a most induló Match4 tévécsatornát működtető, luxemburgi székhelyű Network4, illetve a budapesti jegyzésű DMC / Digital Media and Communcations elnöke. A 11 rádióban sugárzott változathoz képest extra terjedelemben érhető el a podcaston alább az exkluzív ... Olvass tovább The post Új tévécsatornát indít és külföldön terjeszkedik a Network4 – exkluzív interjú Borsány-Gyenes Andrással, a tévétársaság elnökével és tulajdonosával – (Media1, 2022.07.18, EXTRA változat) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
7/19/20221 hour, 14 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Guld Ádám, a Z-generáció médiahasználata című könyv szerzője (Media1 2022-07-04)

Néhány napja a Libri kiadó gondozásában jelent meg Guld Ádám könyve A Z-generáció médiahasználata címmel. Ebből az alkalomból számos érdekes témáról beszélgettünk Guld Ádámmal a Media1 podcastjában, aki munkája révén kapcsolatban is van ezzel a generációval. Megbeszéltük például, mik a legfőbb különbségek a z-generáció médiahasználata tekintetében a korábbi generációkéhoz képest, de szó esett randevúkról, cyberbullingról, ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Guld Ádám, a Z-generáció médiahasználata című könyv szerzője (Media1 2022-07-04) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
7/11/202245 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Elcsíptük egy interjúra Mong Attila újságírót Bonnban (Media1, 2022.06.27.)

Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcastjának vendége, akit Németországban, Bonnban, a német közmédia, a Deutsche Welle (DW) által szervezett Global Media Forum nevű nemzetközi konferencia szünetében, egy szálloda halljában csíptünk el egy mintegy 40 perces interjúra. Szóba került a „híressé vált”, az új magyar médiatörvény elfogadása után az MR1 Kossuth Rádió 180 perc ... Olvass tovább The post Elcsíptük egy interjúra Mong Attila újságírót Bonnban (Media1, 2022.06.27.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
7/2/202243 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője és Trunk Tomi, a Fifteen Seconds Festival magyar előadója (Media1, 2022. 06. 20.)

A Media1 e heti műsorának első felében Dull Szabolccsal, a Telex főszerkesztőjével és újdonsült egyik részvényesével beszélgettünk arról, hogy bejelentették, megvalósul, amit még a lap elindításakor, 2020-ban megígértek a dolgozóknak, hogy részesedést kapnak majd a kiadóból, ami eredetileg egyetlen személy, Kárpáti Márton, az Index egykori főszerkesztő-helyettesének nevére került. A cég átalakulásának részletei mellett több más ... Olvass tovább The post Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője és Trunk Tomi, a Fifteen Seconds Festival magyar előadója (Media1, 2022. 06. 20.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
6/21/202239 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Mi a webshopok sikerét egyik legjobban meghatározó kérdés? Logisztikai folyamatokról és ezek aktuális trendjeiről beszélgettünk a Media1 e-kereskedelem sorozatának 2. részében szakértő vendégeinkkel

A Media1 e-kereskedelem témájú négy részből álló beszélgetéssorozatának legújabb, 2. részében Zabari Istvánnal, a Lumenet világítástechnikai webshop alapítójával, tulajdonosával, az Ecommerce Hungary szakmai szövetség alelnökével Perényi Andrással, a Webshippy ügyvezetőjével és társtulajdonosával, és Balázs Miklóssal, a Kifli.hu logisztikai trénerével beszélgetett Szalay Dániel a webshopok logisztikai folyamatairól. Azért kiemelten fontos téma ez, hiszen a webáruházak sikerét ... Olvass tovább The post Mi a webshopok sikerét egyik legjobban meghatározó kérdés? Logisztikai folyamatokról és ezek aktuális trendjeiről beszélgettünk a Media1 e-kereskedelem sorozatának 2. részében szakértő vendégeinkkel first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
6/20/202244 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Magyar előadó Grazban, a Fifteen Seconds Festivalon – vendégünk volt Trunk Tomi, Dablty (Media1, 2022.06.06.)

Trunk Tomi, ismertebb nevén Dablty egy év után ismét a Media1 műsorának vendége volt. (Az egy évvel ezelőtti beszélgetés itt érhető el.) Trunk Tomi újbóli meghívásának oka, hogy a tinédzserkorú z-generációs szakértő (aki ismert emellett mint zenész, hivatásos sportoló, médiatulajdonos is) idén már másodjára adott elő a Grazban megrendezett nagyszabású nemzetközi konferencián, a Fifteen Seconds ... Olvass tovább The post Magyar előadó Grazban, a Fifteen Seconds Festivalon – vendégünk volt Trunk Tomi, Dablty (Media1, 2022.06.06.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
6/11/202246 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Mik a trendek manapság és mi várható az online kereskedelemben? A Media1 e-kereskedelmi beszélgetéssorozata #s01e01

Négy részes beszélgetéssorozatot indított a Media1 az online kereskedelemről az Adevinta Hungary, a Jófogás és a Használtautó.hu oldalak üzemeltetőjének közreműködésével. Az első részben Csereklei Zoltánnal, a Pelenka.hu alapító-tulajdonosával, Szeles Péterrel, a Reacty Digital üzletfejlesztési vezetőjével és Hack-Handa Tündével, az ENET online vásárlás szakértőjével beszélgettünk a hazai és a globális e-kereskedelem aktuális trendjeiről. Kiderül a beszélgetésből, ... Olvass tovább The post Mik a trendek manapság és mi várható az online kereskedelemben? A Media1 e-kereskedelmi beszélgetéssorozata #s01e01 first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
6/5/202240 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Sas Istvánra, a magyar kreatívipar egyik legnagyobb koponyájára emlékeztünk Papp-Váry Árpáddal (Media1, 2022.05.23.)

A héten, május 27-én már a 4. évfordulója lesz annak, hogy a magyar kreatívipar, a reklámipar egyik legnagyobb koponyája, Sas István, a Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, reklámpszichológus, műsorvezető, érdemes művész, nyolcszoros cannes-i díjnyertes, címzetes egyetemi tanár, akivel 2011-ben közölt portrébeszélgetést a Vipcast, 2018. május 27-én sajnos váratlanul távozott az élők sorából. Azonban ha léteznek halhatatlanok, ... Olvass tovább The post Sas Istvánra, a magyar kreatívipar egyik legnagyobb koponyájára emlékeztünk Papp-Váry Árpáddal (Media1, 2022.05.23.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/23/202245 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Interjú A besúgó alkotóival a sorozat kulisszatitkairól – Závorszky Anna producer és Láng Imola látványtervező (Media1, 2022.05.16.)

A Media1 tizenegy rádióban is sugárzott podcastműsorába ezúttal az elmúlt hetek egyik legnépszerűbb streamingtartalma, A besúgó című, magyar fejlesztésű, az 1980-as évek Magyarországán játszódó, az HBO Max streamingszolgáltatásban 61 országban bemutatott filmsorozat alkotói közül Láng Imola látványtervezőt és Závorszky Anna producert hívtuk meg.   A beszélgetésből kiderül, mi volt a legnagyobb kihívás A besúgó forgatása ... Olvass tovább The post Interjú A besúgó alkotóival a sorozat kulisszatitkairól – Závorszky Anna producer és Láng Imola látványtervező (Media1, 2022.05.16.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/18/202247 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Vendégünk Wisinger János rendező, producer, forgatókönyvíró (Media1, 2022.05.09.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége Wisinger János televíziós producer, rendező, forgatókönyvíró, aki mostanában a nagy sikerű Géniusz és az 500 című vetélkedőkért felel, de korábban éveken át dolgozott a Magyar Televíziónak, az RTL-nek, később pedig a TV2 gyártópartnerével vett részt számos ismert műsor készítésében. Sok érdekességet említett a tévés világból, a vetélkedők ... Olvass tovább The post Vendégünk Wisinger János rendező, producer, forgatókönyvíró (Media1, 2022.05.09.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/9/20220
Episode Artwork

Interjú Guttengéber Csabával, az Atmedia tévés-rádiós-online és podcast reklámértékesítő ház vezetőjével (Media1, 2022. 05. 02.)

Guttengéber Csaba, az egyik legnagyobb hazai televíziós, rádiós és online reklámértékesítő ház, az Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója a Media1 podcast e heti exkluzív vendége. 45 tévécsatorna tartozik hozzájuk, köztük olyanok mint például a TV2 Csoport valamint az MTVA csatornái, a Discovery Networks, a Disney, a Viasat World, de számos rádió és online portál reklámértékesítését is ... Olvass tovább The post Interjú Guttengéber Csabával, az Atmedia tévés-rádiós-online és podcast reklámértékesítő ház vezetőjével (Media1, 2022. 05. 02.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
5/7/202253 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Betarthatatlan szabályok nyomasztják a rádiósokat! Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezetője és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője a Media1-ben (2022.04.25)

Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezető igazgatója és Pataki Gábor, a Klubrádió idén év elején távozó főszerkesztője a Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége. A két rádióban van valami közös: a Tilos Rádióról épp a napokban derült ki hivatalosan, hogy nem hosszabbítja meg a lejárófélben lévő médiaszolgáltatási jogosultságát a Médiatanács a rádió működése ... Olvass tovább The post Betarthatatlan szabályok nyomasztják a rádiósokat! Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezetője és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője a Media1-ben (2022.04.25) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/26/202244 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Növekedésnek látszó csökkenés – A Media1 vendége Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség elnöke (2022.04.11.)

Ahogy a korábbi években is, amikor megjelentek a reklámtorta adatok, úgy idén is felhívtuk Gulyás Jánost, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökét a nemrég megjelent, friss, 2021-es médiatorta (reklámtorta) és kommunikációs torta adatok kapcsán. Azt elemezgettük, milyen helyzetben is van most a kommunikációs ipar, illetve azon belül a média számára bevételeket biztosító reklámipar, de szó esett ... Olvass tovább The post Növekedésnek látszó csökkenés – A Media1 vendége Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség elnöke (2022.04.11.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/15/202238 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Orbán Viktor leválthatatlanná vált? Mi lesz most? A választások végeredménye média szemszögből – interjú Stumpf Andrással és Polyák Gáborral (Media1, 2022.04.04.)

Hiába fogott össze az ellenzék és tömörült egységbe, nagyarányú, elsöprő győzelmet ért el ismét a Fidesz vasárnap a választásokon. Míg Budapestet szinte teljes egészében az ellenzék nyerte, az ország szinte minden más pontján a kormányzópárt tarolt, és újra kétharmadot szerzett, valamint ugyancsak bejutott az Országgyűlésbe a Mi hazánk mozgalom nevű ultradikális párt is. Milyen hatása ... Olvass tovább The post Orbán Viktor leválthatatlanná vált? Mi lesz most? A választások végeredménye média szemszögből – interjú Stumpf Andrással és Polyák Gáborral (Media1, 2022.04.04.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
4/4/202251 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Szókimondó 90 perc Sixx-szel, azaz Varga Attila újságíróval, a régi Index volt munkatársával, a Network4 online főszerkesztőjével (Media1, 2022.03.28 – EXTRA)

Varga Attila, ismertebb nevén Sixx, a bezárt commentcom egykori bloggere, az Index 2020 nyarán, a nagy botrányt kiváltó tömeges távozások idején lelépő médiás újságírója, a Network4 online főszerkesztője volt a Media1 vendége. A beszélgetésből kétféle változat is készült: egy közel 50 perces, ami 11 rádióban hallható a héten, valamint egy hosszabb, másfél órás a podcastra, ... Olvass tovább The post Szókimondó 90 perc Sixx-szel, azaz Varga Attila újságíróval, a régi Index volt munkatársával, a Network4 online főszerkesztőjével (Media1, 2022.03.28 – EXTRA) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/28/20221 hour, 27 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Hangfelvétel igazolja az Indexre gyakorolt politikai nyomásgyakorlást: interjú Pethő Andrással, a Direkt36 munkatársával (Media1, 2022.03.21.)

Pethő András, a Direkt36 újságírója a Media1 portál podcastjának e heti vendége, akivel arról a napokban publikált hangfelvételekről és az Index.hu-val kapcsolatos múlt heti nagy tényfeltáró cikkéről esett szó, amelyből kiderül, milyen jelentős politikai nyomásnak van kitéve az Index portál, illetve hogy például 100 millió forintot kapott az Indamedia Mészáros Lőrinctől (Orbán Viktor miniszterelnök gázszerelőből ... Olvass tovább The post Hangfelvétel igazolja az Indexre gyakorolt politikai nyomásgyakorlást: interjú Pethő Andrással, a Direkt36 munkatársával (Media1, 2022.03.21.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/21/202244 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vendégünk volt Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Group tulajdonosa, műsorvezető (Media1 2022.03.14)

A Media1 e heti podcast- és rádióműsorának vendége volt Kende-Hofherr Krisztina (KHK), a TMC Group tulajdonosa, a Forbes legmeghatározóbb női médiavezetők toplistájának idei 7. helyezettje, aki több éve előkelő helyen szerepel a toplistán. Vendégünk ismert úgy is mint a Sláger FM műsorvezetője, de leginkább azért, mert cége számos hazai tévés híresség menedzsmentjéért felel, beleértve a ... Olvass tovább The post Vendégünk volt Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Group tulajdonosa, műsorvezető (Media1 2022.03.14) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/15/202244 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Nagyüzemi hírmanipuláció az MTI-nél – Wirth Zsuzsanna, Direkt36; Debreczeni József, Közszolgálati Közalapítvány (Media1, 2022.03.07)

Wirth Zsuzsanna, a Direkt36 oknyomozó újságírója és Debreczeni József, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja a Media1.hu hírportál podcastjának e heti két megszólalója. Arról a két újságcikkről esett szó, ami a Direkt36-on jelent meg a napokban arról, milyen súlyos hírcenzúrák és hírmanipulációk történtek a Magyar Távirati Irodánál (MTI) az elmúlt években, és hogy olyan üzenetváltások kerültek ... Olvass tovább The post Nagyüzemi hírmanipuláció az MTI-nél – Wirth Zsuzsanna, Direkt36; Debreczeni József, Közszolgálati Közalapítvány (Media1, 2022.03.07) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/8/202244 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az állami médiáról, a háborúról, médiahelyzetről, a Médiatanács elnökéről, sajtószabadságról (Media1, 2022.02.28.)

Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke nyilatkozott a Media1 legfrissebb podcast- és rádióműsorának. Kocsi Ilona beszélt például arról a cenzúráról, amellyel nemrég találkozott a MÚOSZ az állami közmédiához tartozó MTI-nél, nem is először. Elmondta a véleményét arról az interjúról is, amelyet Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az NMHH ... Olvass tovább The post Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az állami médiáról, a háborúról, médiahelyzetről, a Médiatanács elnökéről, sajtószabadságról (Media1, 2022.02.28.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
3/4/202240 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Az Átlátszó Erdély főszerkesztője az erdélyi magyar sajtóról (Media1, 2022.02.21.)

A Media1 Podcast e heti vendége volt Sipos Zoltán, az Átlátszó.ro (Átlátszó Erdély) és Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője, akikkel arról beszélgettünk, milyen a sajtóhelyzet jelenleg Erdélyben, mi történt voltaképpen a Transindexnél a tömeges távozás előtt (Sipos Zoltán néhány évvel korábban dolgozott is a lapnál), beszéltünk a Transtelex projekt (a Telex által tervezett erdélyi oldal) ... Olvass tovább The post Az Átlátszó Erdély főszerkesztője az erdélyi magyar sajtóról (Media1, 2022.02.21.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/22/202242 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Tárhelyszolgáltatók botránya és a Pegasus-ügy legújabb fejleményei (Media1, 2022.02.14.)

A Media1 február 14-i műsorában ezúttal két témáról esett szó. Egyrészt Remport Ádám, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil jogvédő szervezet jogásza beszélt arról, hogy milyen jogi lépéseket tesznek a magyar kormány által is bevetett Pegasus nevű kémszoftver használata miatt, másrészt dr. Bodolai László ügyvéd beszélt a felvétel készítésekor nagy botrányt kavaró tárhelybotrányról, amelynek az ... Olvass tovább The post Tárhelyszolgáltatók botránya és a Pegasus-ügy legújabb fejleményei (Media1, 2022.02.14.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/20/202247 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Jön a Denník N magyar tartalomszolgáltatása? Szalay Zoltán újságíró, projektvezető volt a Media1 vendége (Media1, 2022.02.07.)

A napokban a Media1.hu is beszámolt arról, hogy a szlovák Denník N hírportál új projektbe vágott, és megkezdte az adománygyűjtést egy magyar nyelvű online tartalomszolgáltatás elindítására. A Media1 Podcast ebből az alkalomból hívta fel telefonon a Szlovákiában élő Szalay Zoltán újságírót, a projekt vezetőjét, aki beszámolt az elképzeléseikről, és elmondta azt is, hogy halad a ... Olvass tovább The post Jön a Denník N magyar tartalomszolgáltatása? Szalay Zoltán újságíró, projektvezető volt a Media1 vendége (Media1, 2022.02.07.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/9/202247 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

A saját megszűnésükért dolgoznak – interjú L. László Jánossal, a Nyomtass te is! mozgalom alapítójával (Media1, 2022.01.31.)

L. László János, a Nyomtass te is! mozgalom alapítója a Media1 e heti vendége. A beszélgetés apropóját egy, a mozgalom által készített újság terjesztőjét ért erőszakos támadás adta, de azután sok másról is szó esett. Például a „szamizdatszerű” (de ténylegesen nem szamizdat!) működés sajátosságairól, a magyar médiahelyzetről, és arról, hogy a saját megszűnésükért küzdenek, vagy ... Olvass tovább The post A saját megszűnésükért dolgoznak – interjú L. László Jánossal, a Nyomtass te is! mozgalom alapítójával (Media1, 2022.01.31.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
2/3/202241 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Nevet vált a Telenor Magyarország, búcsúzik az HBO GO, a 4iG lett a DIGI tulajdonosa – interjú Koi Tamással, a HWSW újságírójával

Koi Tamás, a HWSW szakújságírója volt a Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége hétfőn. Koi Tamást a műsorvezető, Szalay Dániel először arról a hírről kérdezte, hogy néhány napja nem működik az HBO GO applikáció egyes okostévéken, ami sokakat feldühített. Megbeszélték ennek jogi és egyéb szakmai aspektusait, például azt, hogy egy okostévé tulajdonosa mire számíthat ... Olvass tovább The post Nevet vált a Telenor Magyarország, búcsúzik az HBO GO, a 4iG lett a DIGI tulajdonosa – interjú Koi Tamással, a HWSW újságírójával first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/26/202246 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Nehéz helyzetben a kisebb hazai kábelszolgáltatók – interjú Kéry Ferenccel, Ökrös Gergellyel és Ballai Ferenccel (Media1, 2022.01.17.)

Nehéz helyzetbe hozta a kisebb hazai kábelszolgáltatókat, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a televíziós műsorterjesztői piac több éve húzódó átfogó ágazati vizsgálatának lezárásaként végül idén januárban csak egy ajánlást fogalmazott meg, de érdemben nem lép fel (azaz nem szankcionál) a televíziós műsorszolgáltatók azon gyakorlata ellen, hogy a médiaszolgáltatók (azaz a tévétársaságok) a nagy kábelszolgáltatóknak nagyon ... Olvass tovább The post Nehéz helyzetben a kisebb hazai kábelszolgáltatók – interjú Kéry Ferenccel, Ökrös Gergellyel és Ballai Ferenccel (Media1, 2022.01.17.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/22/202245 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Interjú Czeglédy Csabával (Magánbeszélgetés, 2022.01.20.)

Czeglédy Csaba DK-s ügyvéd volt néhány nappal ezelőtt Juszt László Magánbeszélgetés című műsorának vendége. A beszélgetést most Juszt engedélyével podcast formájában is közzétesszük. Juszt László ezekkel a szavakkal ajánlja a hallgatók figyelmébe a beszélgetést: „Czeglédy Csaba vas megyei ügyvéd, kemény harcos. A szombathelyi politikus kérlelhetetlen ellenfele a kormányoldalnak. És nem csupán helyi erős emberként, hanem ... Olvass tovább The post Interjú Czeglédy Csabával (Magánbeszélgetés, 2022.01.20.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/22/202244 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Mi volt 2021 legmeghatározóbb fejleménye a médiapiacon és mi vár ránk 2022-ben? Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója a Media1 2022.01.10-i műsorában

Ismét friss podcast- és rádióműsorral jelentkezik a napokban már a 3. születésnapját ünneplő Media1. Szalay Dániel vendége a 2022-es évad első friss epizódjában Urbán Ágnes egyetemi docens, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója, a Budapesti Corvinus Egyetem médiatanszékének egyetemi docense volt. A beszélgetésből kiderül, milyen eseményeket tart Urbán Ágnes az elmúlt év legfontosabb médiapiaci történéseinek, majd ... Olvass tovább The post Mi volt 2021 legmeghatározóbb fejleménye a médiapiacon és mi vár ránk 2022-ben? Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója a Media1 2022.01.10-i műsorában first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
1/11/202241 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Radnai Péter (Media1, 2021.12.20.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége ezúttal Radnai Péter televíziós műsorvezető és kreatív producer (AMC Networks), DJ, egyetemi oktató, zenész, youtuber. Aki korábban a YouTube-on indított egy beszélgetéssorozatot Az első influenszerek címmel, benne olyan tévéseket meginterjúvolva mint például Vitray Tamás, Horvát János, Bánó András, Endrei Judit, Rózsa György, Szinetár Miklós, Benda László, Gát ... Olvass tovább The post Radnai Péter (Media1, 2021.12.20.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/21/202146 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Így beszélnek ők a Sajtóklubban – interjú Gyuricza Péter egyetemi docenssel, az ORTT volt tagjával (Media1 2021.12.13.)

Így beszélnek ők a Sajtóklubban címmel jelent meg a napokban egy új, közel 300 oldalas könyv, melynek szerzője Gyuricza Péter, az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT), a Médiatanács mai elődszervezetének volt tagja, egyetemi docens. A könyv azt mutatja be konkrét példákon keresztül, dokumumentatív jelleggel, hogyan durvult el a közélet az elmúlt időszakban a médiában. ... Olvass tovább The post Így beszélnek ők a Sajtóklubban – interjú Gyuricza Péter egyetemi docenssel, az ORTT volt tagjával (Media1 2021.12.13.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/18/202146 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Interjú Parászka Boróka újságíróval (Magánbeszélgetés, 2021.12.09.)

Parászka Boróka újságíró volt Juszt László Magánbeszélgetés című műsorának vendége. A beszélgetést most podcast formájában is közzétesszük. A beszélgetést Juszt az alábbi sorokkal ajánlja a podcast hallgatóinak figyelmébe: „Sajnos – mint mindenki más – én is hajlamos vagyok általánosítani, s egy Demeter Szilárdból, vagy a hozzá hasonlókból következtetni minden erdélyire. Tudom, hogy ez súlyos hiba, ... Olvass tovább The post Interjú Parászka Boróka újságíróval (Magánbeszélgetés, 2021.12.09.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/15/202142 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Egy évvel kinevezése után újra a Media1 vendége volt Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója (2021.12.06.)

A Media1 heti podcastjának ezúttal Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója, az Indamedia igazgatósági tagja volt a vendége. Starczot egy évvel ezelőtt nevezték ki, miután a (korábban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV és az MTVA vezérigazgatójaként is tevékenykedő) Vaszily Miklós és Ziegler Gábor érdekeltségében lévő Indamedia lett az Index.hu közvetlen tulajdonosa a Magyar Fejlődésért ... Olvass tovább The post Egy évvel kinevezése után újra a Media1 vendége volt Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója (2021.12.06.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
12/7/202148 minutes, 1 second
Episode Artwork

Interjú Németh Péterrel, a Népszava régi-új főszerkesztőjével (Media1, 2021.11.29.)

Tizenöt éven át vezette a Népszavát főszerkesztőként, 2017-től azonban leköszönt a Népszava éléről, és ezután csak tiszteletbeli főszerkesztője maradt a lapnak Németh Péter. Idén október közepén azonban visszakerült a lap élére, miután a februárban kinevezett Friss Róbert főszerkesztő nyugdíjba vonult. Többek között ezekről a változásokról is beszélgettünk a Media1 legújabb podcastjában Németh Péterrel, a Népszava ... Olvass tovább The post Interjú Németh Péterrel, a Népszava régi-új főszerkesztőjével (Media1, 2021.11.29.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/30/202142 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

A Media1 exkluzív interjúja Juszt László újságíróval

A Media1 podcastja exkluzív, több mint 40 perces interjút készített Juszt László újságíróval, a Kriminális és a Tévé ügyvédje című műsorok egykori műsorvezetőjével. A beszélgetés apropóját az adta, hogy a Pegasus-botrány – vagyis az, hogy bebizonyosodott, az Orbán-kormány hosszú ideje kémkedik különböző személyek, köztük újságírók, médiatulajdonosok iránt, lehallgatják a beszélgetéseiket az NSO Group nevű izraeli ... Olvass tovább The post A Media1 exkluzív interjúja Juszt László újságíróval first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/25/202143 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Túlterheléses támadások bénítják meg a hazai oldalakat, új vezető a HVG online divíziója élén (Media1 Podcast, 2021.11.15.)

A Media1 legújabb podcastjában és 10 rádióban sugárzott rádióműsorában ezúttal két vendégünk is volt. A műsor első, nagyobbik részében Nemes Dániel internetbiztonsági szakértővel az elmúlt hetekben számos hazai weboldalt megbénító túlterheléses (DDoS) támadások tanulságairól beszélgettünk. Megbeszéltük, hogyan védekezhetnének a tartalomszolgáltatók, mennyire sebezhető egyáltalán manapság az internet, milyenek az esélyek a felderítésre, és a túlterheléses támadás ... Olvass tovább The post Túlterheléses támadások bénítják meg a hazai oldalakat, új vezető a HVG online divíziója élén (Media1 Podcast, 2021.11.15.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/16/202145 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Interjú Hámori Barbarával, a Hotel Margaret, a Drága örökösök és a Kuhnya showrunnerével, a Scripted Productions tulajdonosával (2021.11.08.)

A Media1 2021. november 8-i, tíz rádióban is sugárzott podcastjának vendége volt Hámori Barbara, aki a nagysikerű Keresztanyu című napi sorozat és a hamarosan érkező Hotel Margaret című napi krimisorozat producere és showrunnere, aki a tavaly végéhez ért nagy nézettségű tévészéria, a Drága Örökösök showrunnere is volt. Hámori Barbara a beszélgetésben sok érdekesség mellett elárulta ... Olvass tovább The post Interjú Hámori Barbarával, a Hotel Margaret, a Drága örökösök és a Kuhnya showrunnerével, a Scripted Productions tulajdonosával (2021.11.08.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/9/202145 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

A Friderikusz-ügyről (Media1 Podcast, 2021.11.01.)

A Media1 Podcastban és 10 rádióban is sugárzott rádióműsorában általában hétről hétre vendégekkel beszélgetünk mintegy 40-50 percben, a múlt héten például Litkai Gergellyel, előtte Horvát Jánossal, az ismert televízióssal, volt kubai nagykövettel, de hosszan sorolhatnám még, ki mindenki tisztelte meg műsorunkat korábban, a Deutsche Welle főigazgatójától, Peter Limbourgtól kezdve Kolosi Péterig, az RTL Magyarország programigazgató ... Olvass tovább The post A Friderikusz-ügyről (Media1 Podcast, 2021.11.01.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
11/5/202111 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

„Ez olyan, mint az akác: ha kivágják, alulról sarjad” – Litkai Gergely volt a Media1 Podcast vendége

Litkai Gergely, a Duma Színház alapítója, a Comedy Centralon látható Comedy Club standuposa volt a Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy most indul a Comedy Club 7. évada a Comedy Centralon – Litkai Gergellyel ezzel indítottunk, de azután jócskán eltávolodtunk ettől… A beszélgetés az alábbi lejátszó segítségével indítható. Érdemes ... Olvass tovább The post „Ez olyan, mint az akác: ha kivágják, alulról sarjad” – Litkai Gergely volt a Media1 Podcast vendége first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/26/202146 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Szex a lelke mindennek – Különleges magnókazetta került elő Juszt László otthonában (18+)

A nyolcvanas évek egyik „sztárja” volt dr. Veres Pál, a Magyar Ifjúság szexológusa. Szabadszájúsága, a teljesen laza, könnyed stílusa és nem utolsósorban egyéni humora tette népszerűvé. Hétről-hétre írta szex ügyben a tanácsait, pikáns humorral vegyítve. S persze járta az országot, hogy élőszóban is „terjessze az igét”. Ez a felvétel, a Szex a lelke mindennek, melyet ... Olvass tovább The post Szex a lelke mindennek – Különleges magnókazetta került elő Juszt László otthonában (18+) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/21/20211 hour
Episode Artwork

Interjú Horvát János televíziós újságíróval, a Sport TV volt elnökével, Magyarország volt kubai nagykövetével a Media1 műsorában (2021.10.11.)

Közvetlenül a Hégető Honorka díjak átadása után láttuk vendégül a Media1 podcast- és rádióműsorában Horvát János televíziós újságírót, a Sport TV volt elnökét, a Hégető Honorka díj zsűrielnökét, volt kubai nagykövetet, az 1964-es Riporter kerestetik egykori győztesét, aki 77 éves korában is rendkívül friss és aktív: napjainkban is hallhatjuk őt Korda György mellett pókermeccseket közvetíteni. ... Olvass tovább The post Interjú Horvát János televíziós újságíróval, a Sport TV volt elnökével, Magyarország volt kubai nagykövetével a Media1 műsorában (2021.10.11.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/11/202151 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Merre tovább média? A Media1 vendége volt Incze Kinga, a Whitereport alapítója (2021.10.04.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége Incze Kinga, a Whitereport vezetője és a Mediaspace.global alapítója volt. A Whitereport rendszeres jelentéseiből sok érdekes adat kiderül a magyar médiapiac aktuális helyzetével kapcsolatban, amiből sok trendet lehet kiolvasni, és értékes adatai alapján sokszor jövőbeli prognózist is felállítanak. Többek között e trendekről beszélgettünk vendégünkkel. Szó esett a ... Olvass tovább The post Merre tovább média? A Media1 vendége volt Incze Kinga, a Whitereport alapítója (2021.10.04.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
10/10/202145 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Rajna Gábor, a Saul fia producere, az Astra Filmland projektmenedzsere és Salamon András filmrendező, a Lumiere Filmiskola vezetője (Media1, 2021.09.20)

Komoly munkaerőhiány sújtja a magyar filmipart – számolt be nemrégiben a Media1.hu. Ennek kapcsán két elismert filmes szakembert, Salamon András filmrendezőt, a Lumiere Filmiskola vezetőjét és Rajna Gábort, az Oscar-díjas Saul fia producerét, az Astra Filmland projektmenedzserét hívtuk meg a Media1 podcast- és rádióműsorába. A két szakember részletesen is elmondta, mitől alakult ki a hiány, ... Olvass tovább The post Rajna Gábor, a Saul fia producere, az Astra Filmland projektmenedzsere és Salamon András filmrendező, a Lumiere Filmiskola vezetője (Media1, 2021.09.20) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/26/202150 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Interjú Kert Attilával, az Euronews magyarországi igazgatójával (Media1, 2021.09.13.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Kert Attila, az Euronews magyarországi vezetője, aki mielőtt évekkel ezelőtt elfogadta az európai hírtelevízió hazai vezetői felkérését, olyan vállalatoknál dolgozott fontos pozíciókban mint a TV2, az MTV vagy épp az ATV. Kert Attilával a hírtelevíziózásról, az Euronews működéséről és arról is beszélgettünk, van-e szükség közmédiára, de érintettük azt ... Olvass tovább The post Interjú Kert Attilával, az Euronews magyarországi igazgatójával (Media1, 2021.09.13.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/18/202145 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Interjú Novák Andrással, a tálib hatalomátvétel után Afganisztánba utazó ATV-s haditudósítóval (Media1, 2021.09.06.)

A Media1.hu 2021.09.06-i podcast- és rádió műsorának vendége volt Novák András, az ATV haditudósítója, aki saját kollégáit, barátait is meglepve egyszer csak Afganisztánból jelentkezett, alig néhány nappal a tálib hatalomátvétel után, amikor mindenki más inkább az országból való menekülésen dolgozott.   Novák András az út részleteiről, kulisszatitkairól és az Afganisztánban látottakról számolt be, és elmondta ... Olvass tovább The post Interjú Novák Andrással, a tálib hatalomátvétel után Afganisztánba utazó ATV-s haditudósítóval (Media1, 2021.09.06.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/6/202149 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Bakos Gábor, a 21. ARC kiállítás alapítója a Media1 vendége volt (2021.08.30.)

A Media1 legutóbbi, augusztus 30-i podcast- és rádióműsorában Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és szervezője volt a vendégünk. Idén ősszel immáron 21. éve szervezik meg a „közérzeti” kiállítást, mely Magyarország egyik leglátogatottabb kiállításainak egyike. Bakos elmondta, hogyan indult annak idején a kiállítás és az hogyan változott meg az elmúlt években. Bakos Gábort megkérdeztük arról ... Olvass tovább The post Bakos Gábor, a 21. ARC kiállítás alapítója a Media1 vendége volt (2021.08.30.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
9/5/202139 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Mit nézünk idén ősszel és azután a tévében? És mi várható az idei Televíziós Újságírók Díja Gálán? Media1, 2021.08.23.

Izgalmas őszre számíthatunk idén a televíziós piacon, de mik lesznek a tévézés csúcsszezonjának nagy durranásai, illetve mit tartogat a nézők számára a jövő? A Media1 hírportál augusztus 23-i podcast- és rádióműsorában Szalay Dániel vendége volt Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki alapítója, a Televíziós Újságírók Díja Gála főszervezője. Átbeszéltük, hogy milyen műsorokkal indítják az őszt a tévécsatornák, ... Olvass tovább The post Mit nézünk idén ősszel és azután a tévében? És mi várható az idei Televíziós Újságírók Díja Gálán? Media1, 2021.08.23. first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/30/202146 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Interjú Pethő Andrással, a Direkt36 vezető szerkesztőjével a Pegasus-ügyről és annak médiás vonatkozásairól (Media1, 2021.08.16.)

A Media1.hu hírportál e heti podcast- és rádióműsorának Gyenge Dániel (Neokohn) után volt egy második megszólalója is: felhívtuk ugyanis Pethő Andrást, a Direkt36 oknyomozó műhely vezető szerkesztőjét. A Direkt36 egy nemzetközi oknyomozó csoport részeként vett részt az NSO nevű izraeli cég Pegasus kémszoftvere körül kibontakozó ügy magyar vonatkozásainak feltárásában. (Ha valaki még nem tette meg, ... Olvass tovább The post Interjú Pethő Andrással, a Direkt36 vezető szerkesztőjével a Pegasus-ügyről és annak médiás vonatkozásairól (Media1, 2021.08.16.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/21/202128 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Felhívtuk Gyenge Dánielt, a Neokohn nevű zsidó hírportál „náci kárlendítős újságíróját”

A Media1 e heti podcast- és rádióműsorában Szalay Dániel egyik interjúalanya volt Gyenge Dániel, a Neokohn nevű zsidó hírportál újságírója, akiről néhány nappal korábban náci kárlendítős és nyilas zászló előtt pózolós, néhány évvel ezelőtt készült képek kerültek elő. A zsidó lap rendszeres szerzőjéről készült képeket az a vasarnap.hu tette közzé, melynek azóta lemondó főszerkesztőjéről, Horváth ... Olvass tovább The post Felhívtuk Gyenge Dánielt, a Neokohn nevű zsidó hírportál „náci kárlendítős újságíróját” first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/20/202127 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Elkészült a Digiméter kutatás – A Media1 vendége volt Donáth Fruzsina és Kis Ervin Egon

A Media1.hu hírportál 2021.július 19-i podcast- és rádióműsorának vendége volt Kis Ervin Egon, a Digiméter kutatássorozat ötletadója és Donáth Fruzsina, a Digiméter kutatás felelőse. A Digiméter kutatássorozatból sok minden kiderült a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról, vagyis arról, hogy áll a kkv-s digitális átállása, mik a főbb problémák, hogyan viszonyulnak a marketinghez, és arról is beszélgettünk, ... Olvass tovább The post Elkészült a Digiméter kutatás – A Media1 vendége volt Donáth Fruzsina és Kis Ervin Egon first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/15/202147 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő az NSO-ról és a Pegasus kémszoftver-botrányról (2021.08.09.)

Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő volt a Media1 2021.08.09-i műsorának vendége. Vendégünkkel tüzetesen is átbeszéltük az NSO, Magyarországon is alkalmazott Pegasus nevű kiberfegyverével kapcsolatban közel egy hónapja kirobbant botrány részleteit. Mit lehet tudni az izraeli cégről, amely hetek óta a hazai és a nemzetközi hírek egyik főszereplője a Pegasus kémbotrány kapcsán? Milyen ellentmondásokról van szó a ... Olvass tovább The post Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő az NSO-ról és a Pegasus kémszoftver-botrányról (2021.08.09.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/9/202143 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Illés Gabriella, a Toxikoma című film producere a Media1 műsorában (2021.08.02.)

A Media1 legutóbbi, augusztus 2-i műsorában exkluzív interjú volt hallható Illés Gabriella producerrel. Illés Gabriella 1998–2014 között televíziósként dolgozott: olyan műsorok főszerkesztője és producere volt, mint a Megasztár, a Nagy Duett vagy a Propaganda. 2013-tól a TV2 Csoport kábelcsatornáinak kreatív vezetője is volt. Manapság saját vállalkozása van, és ő az ezekben a napokban mozikba kerülő, ... Olvass tovább The post Illés Gabriella, a Toxikoma című film producere a Media1 műsorában (2021.08.02.) first appeared on Vipcast.hu powered by Media1.
8/8/202148 minutes, 53 seconds