Winamp Logo
Vi tror deg Cover
Vi tror deg Profile

Vi tror deg

Norwegian, Fitness / Keep-fit, 2 seasons, 31 episodes, 21 hours, 40 minutes
About
En podkastserie om voldtekt, som tar lytterne med gjennom hele prosessen: fra voldtekten skjer, til man med tiden lærer seg å leve med det. Lytterne hører fra utsatte, pårørende og fagpersoner, og er med til overgrepsmottaket, politiet og i rettssak.  Ledet av June Holm. Takk til Stiftelsen DAM og Rådet for psykisk helse som støtter prosjektet, og takk til alle som bidrar med sine sterke historier.
Episode Artwork

29. Kamillas historie – Internasjonalt etterlyst

Etter natten som snudde alt, har Kamilla Visnes stått i rykteflom, mediestorm og systemsvikt. I år etter år har hun ventet på en avslutning, men kommer saken noen gang til å oppklares? Kamilla er én av tre kvinner som har anmeldt Babacar Sarr for voldtekt. Fotballspilleren har ikke møtt opp i lagmannsretten og er i dag internasjonalt etterlyst av Interpol.
2/6/20231 hour, 1 minute, 58 seconds
Episode Artwork

28. Vold- og overgrepslinjen

Vold- og overgrepslinjen er en hjelpelinje for deg som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner. Hvem kan ringe inn? Hvordan er det å ringe? Og hvordan blir man møtt? I denne episoden får du høre fra både innringere og VO-linjen.
1/23/202326 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

27. Elsas historie – Det hjalp ikke å si nei

Elsa Faleide ble voldtatt i sin egen seng, etter å ha sagt nei gjentatte ganger. Likevel er ikke dette nok til at noen kan dømmes for voldtekt sånn lovverket er i Norge i dag. Elsa har bidratt til å sette samtykkelov på dagsorden med sin historie. I episoden forteller Elsa også om andre voldtekter hun har opplevd.Tusen takk til Elsa, Stiftelsen DAM og Rådet for psykiske helse.
1/16/202344 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

26. Karis historie og kamp

Utad ser vi den sterke og stødige kvinnen som har fullført krigsskolen og laget seg karriere i Forsvaret, men hva skjuler seg egentlig på innsiden? Fra Kari Kollbotn var fem til elleve år, ble hun misbrukt av en slektning. Foreldelsesfristen gjorde at hennes overgriper ikke kunne dømmes, dermed gikk Kari til kamp. Det Kari formidler bunner i en realitet som aldri burde ha funnet sted, og hennes kunnskap og erfaringer bør høres.
1/2/20231 hour, 11 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

25. Temakveld – Støtte til overgrepsutsatte

Vi tror deg-stiftelsen har arrangert temakveld. Nå kan du ta del i arrangementet gjennom denne episoden. Kari Kollbotn forteller om sitt engasjement, som bunner i overgrep hun ble utsatt for i barndommen. Låta «Stridsmøya» ble lansert, og Kari er på mange måter stridsmøya fra virkeligheten – i likhet med andre overgrepsutsatte. John Sylte er artisten bak låta "Stridsmøya". Han er prest og holder foredrag om hvordan vi mennesker kan være her for hverandre. Vi hører også fra Johnny Svensli, som tidligere har delt historien sin i podcasten. Sammen belyser vi hva det gjør med et menneske å bli utsatt for seksuelle overgrep, og hvilken kamp det kan være å komme seg videre. Viktigst av alt: Man trenger ikke å stå alene i kampen, og kampen kan vinnes.
12/26/202244 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

24. Anjas historie – Ble jeg voldtatt?

I 2018 forandret livet til Anja Lindgaard seg over natten. Hun var på en karaokebar og våkner neste dag med en følelse av at noe er fryktelig galt. Den neste tiden sliter hun med angst, og får en rekke flashbacks som hun klarer å pusle sammen til en historie som gir mening: at hun ble dopet ned, tvunget og utnyttet til å spille inn en pornofilm med flere menn.
12/19/202258 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

23. Advokathjelp med Silje Bredesen

I etterkant av vold, voldtekt og andre seksuelle overgrep har man rett på bistand. I denne episoden snakker vi med Silje Bredesen. Hun er fornærmedes bistandsadvokat og tilbyr spisset juridisk bistand innen strafferett og erstatning. Vi snakker om rettigheter, rettssak, foreldelse og endringer som trer i kraft fra 1. januar 2023.
12/12/202223 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

22. Krisesenteret

Krisesentrene gir voldsutsatte hjelp, beskyttelse og et rom hvor de kan få fri fra volden. I denne episoden får du svar på hvordan man kan komme seg ut av volden, og et inntrykk av hvordan det er å bo på et krisesenter.
12/5/202240 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

21. Annettes historie – Vold i nære relasjoner

Brent barn skyr nødvendigvis ikke ilden. Forskning viser at barn som opplever familievold, har større sannsynlighet for å selv bli utsatt for partnervold. Da Annette Michelsen skulle etablere seg, gikk hun mot det hun var kjent med hjemmefra. Hun fikk først én partner som utsatte henne for psykisk og fysisk vold, og så en annen. Etter 10 år med familievold og 14 år med partnervold, kom hun seg ut av voldsspiralen og brøt med volden for godt.
11/28/202257 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

20. Kontoret for voldsoffererstatning

Har du blitt utsatt for vold, voldtekt, seksuelle overgrep eller fått en skade som følge av en straffbar handling? Da kan du ha rett på voldsoffererstatning. I denne episoden tar vi dere gjennom de mest vanlige spørsmålene knyttet til voldsoffererstatning og behandling av søknadene. Du får også høre om den nye loven om erstatning fra staten til voldsutsatte som trer i kraft fra 1. januar 2023. Den nye loven medfører endringer som har betydning for voldsutsatte og deres rett til erstatning.
11/21/202230 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

19. Torgeirs historie – Fra 11 til 23 år

Torgeir Brenna Solberg trodde overgriperen måtte dø for å få en avslutning på voldtektene han ble utsatt for. Overgrepene startet da han var 11 år, og avsluttet da han var 23 år. Hør den gripende historien og hvordan han til slutt klarte å løsrive seg fra overgriperens makt.
11/14/202248 minutes, 1 second
Episode Artwork

18. Laials historie – Veien til frihet

Ei fire år gammel jente flykter fra et krigsherjet Libanon til Norge. Den lange veien ender ikke med fred. Fortsettelsen blir preget av frykt, tvang og overgrep. Mannen hun senere gifter seg med, viser seg å være en helt annen enn hun først trodde. Hun blir gravid som følge av voldtekt, og håper at det blir redningen.
11/7/202256 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

17. Operasjon "Dark Room"

Etterforskningslederen i "Dark Room" forteller om opprullingen av det som er en av Norgeshistoriens mest omfattende overgrepssaker, som avverget og avdekket seksuelle overgrep mot barn og unge.Podcasten er forankret i boken "Det mørkeste rommet" og innholdet som kommer frem gjennom ofre, overgripere, deres familier og flere av landets mest rutinerte etterforskere. Boken er skrevet av Hilde Reikrås og Ingunn Røren, og gir et unikt innblikk i en etterforskning som startet med erkjennelsen av at overgriperne hadde fått operere nærmest risikofritt.
10/31/202243 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

16. Stines historie – Jakten på serieovergriperen

I barndommen blir Stine Reksten utsatt for systematiske overgrep. I voksen alder tar hun en uventet snuoperasjon: Hun samler bevis mot overgriperen. Det viser seg at hennes overgrepshistorie er toppen av isfjellet.
10/24/202246 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

15. Cissi Wallins historie – Festvoldtekt og #MeToo

Det er fem år siden Cissi Wallins overgrepshistorie ble kjent over natten under emneknaggen MeToo. Den svenske medieprofilen forteller hva som skjedde og hvordan alt utartet seg.
10/17/202246 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trailer: Sesong 2

Vi tror deg – en podcast om voldtekt, lanserer ny sesong 17. oktober. Dokumentarserien tar lytterne gjennom komplekse prosesser: fra voldtekten har skjedd, til man lærer seg å leve med det. Lytterne hører fra utsatte, pårørende, fagpersoner og andre instanser. Ledes av June Holm. Takk til alle som bidrar med sine historier, Stiftelsen DAM og Rådet for psykisk Helse.
10/10/20221 minute, 46 seconds