Winamp Logo
Veloropa Podcast Cover
Veloropa Podcast Profile

Veloropa Podcast

Danish, Sports, 1 season, 303 episodes, 2 days, 23 hours, 40 minutes
About
Veloropa Podcast er for alle der elsker cykling. Vi vender aktuelle emner i cykelsporten - og ofte har vi interviews med danske og internationale cykelryttere eller gæster i studiet. Det faste panel består af vært Claus Elming, ekspert Kim Plesner og tidligere cykelrytter Stefan Djurhuus. Arnested for #veloropaeffekten. Vi taler primært landevejscykling og store cykelløb som Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta Espana og de fem monumenter, men vi udkommer henover hele cykelsæsonen. Har du lyst til at støtte Veloropa Podcast med en lille skilling, så har du muligheden via den såkaldte "10'er" ordning. Hvis du går ind på https://veloropa.10er.dk/ kan du selv vælge hvor stort eller lille et beløb per episode, du ønsker at støtte med. Når vi laver Veloropa Podcast er vi afhængige af sponsorer og donationer, så vi takker på forhånd med kyshånd for dit bidrag til at gøre podcasten endnu bedre!
Episode Artwork

286 Ardenner-status med Casper P i studiet

I denne episode af Veloropa Podcast gør vi status efter Ardenner-ugen, der sluttede med (endnu) en magtdemonstration af Tadej Pogacar i Liege-Bastogne-Liege. Vi tager også hul på Romandiet Rundt og taler med Casper Pedersen om Quicksteps svære forår og hans egne Tour-ambitioner. Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med elektronikkæden Power og måltidskasser fra Hello Fresh. Tjek avis.power.dk for gode tilbud og brug koden HFVeloropa på hellofresh.dk og få mere end 1.000 kroners rabat.
4/23/20241 hour, 29 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

285 Underkølet Fleche og optakt til Liége

Mattias Skjlemose og mange andre af rytterne i Fleche Wallonne fik sig noget af et kuldechok, da hagl og sne ramte feltet og gjorde klassikeren ekstra hård. Den danske mester meldes dog klar til søndagens Liège-Bastogne-Liège, hvor Tadej Pogacar er farvorit og de fleste cykelfans ser frem til årets første duel mellem ham og verdensmester Mathieu van der Poel. Jonas Vingegaard er blevet udskrevet fra hospitalet i Baskerlandet og Remco Evenepoel melder, at han regner med at blive klar til Tour de France. Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med elektronikkæden Power, læs mere på avis.power.dk og Novasol sommerhusudlejning, novasol.dk/husejere
4/18/20241 hour, 22 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

284 Bliver Jonas klar til Touren? Suveræne Van der Poel, optakt til Amstel

Jonas Vingegaard var blandt de hårdest medtagede i det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt. Vi gør status over skaderne og taler med vores sædvanlige Senior rutekorrespondent, Kasper Ankjærgaard, der til dagligt er læge, om Vingegaards muligheder for at blive klar til Touren. Mathieu van der Poel var igen helt suveræn og sikrede sig sit andet og Alpecin-Deceunincks tredje monument i år i Paris-Roubaix med et næsten 60 kilometer langt solohug. Amstel Gold Race køres i weekenden, vi kigger på favoritterne, danskerne og ruten. Og så er der drama i quizzen... Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med elektronikkæden POWER, Hello Fresh og Novasol.
4/9/20241 hour, 41 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

283 Mads-attack, Roubaix og Baskerlandet

Mads P blev lige offensiv nok i Flandern Rundt, der fik den ventede vinder i verdensmester Mathieu van der Poel. I Baskerlandet er både Mattias Skjelmose og Jonas Vingegaard med fremme, mens Roglic og Ayuso har været i asfalten. Vi kigger frem mod årets tredje monument, helvede i Nord, Paris-Roubaix, hvor Van der Poel og Mads P igen er blandt favoritterne. Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med elektronikkæden POWER, NOVASOL og PILLAR Performance. Få 15% rabat på pillarperformance.shop med rabatkoden Veloropa. Lej dit sommerhus ud på novasol.dk/husejere
4/3/20241 hour, 35 minutes, 1 second
Episode Artwork

282 Dwars-drama og Flandern-optakt med Michael Valgren

Kæmpe drama i Dwars door Vlaanderen sendte Wout van Aert og Jasper Stuyven på hospitalet og Mads P i asfalten. Derfor er Mathieu van der Poel nu kæmpefavorit i søndagens Flandern Rundt. Men danske Michael Valgren er også ved at ramme formen og sammen med holdkaptajnen Alberto Bettiol, kan han måske være med til at få skovlen under den hollandske verdensmester på de flamske brosten. Vi varmer også op til Baskerlandet Rundt, der begynder mandag med Jonas Vingegaard, Mattias Skjelmose, Remco Evenepoel og Primoz Roglic på startlisten. Husk at støtte Veloropa Podcast ved at købe energiprodukter på pillarperformance.shop og brug koden Veloropa og få 15% rabat.
3/29/20241 hour, 29 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

281 Mads P gør det igen, Van der Poel får hug i pressen, Pogacar (for) suveræn?

Mads P gjorde det igen. Søndag vandt han den belgiske klassiker Gent-Wevelgem for anden gang i karrieren, da han slog den hollandske verdensmester Mathieu van der Poel i spurten. Van der Poel får hug i den belgiske og hollandske presse for sin taktik, mens Lidl-Trek roses for deres. Tadej Pogacar vandt fire af syv etaper i Volta a Catalunya og spørgsmålet er, om han er for suveræn til at det er interessant at se på? Vi kigger også på E3 Harelbeke, hvor Van der Poel til gengæld var helt suveræn med et historisk solohug på 43 km. Og så ser vi frem mod onsdagens Dwars door Vlaanderen, der fungerer som forret til søndagens Flandern Rundt. Støt Veloropa Podcast og få 15% i rabat ved at bruge koden Veloropa på pillarperformance.shop og spar næsten 1.200 kroner på dine fem første måltidskasser med koden HFVeloropa på hellofresh.dk
3/25/20241 hour, 9 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

280 Philipsen og Pogacar-double, Mads P tæt på, optakt til E3 og Gent-Wevelgem

Jasper Philipsen vandt både Milano-Sanremo og Classic De Panne, mens Tadej Pogacar nærmest har gjort rent bord i Katalonien Rundt med en andenplads og to suveræne førstepladser i bjergene. Mads P kom tæt på i Sanremo, men får han nogensinde en større chance for sejr i årets første monument? Større chancer får han måske i weekendens brostensdouble, når vi kigger frem mod E3 Saxo Classic og Gent-Wevelgem, hvor Mathieu van der Poel og Wout van Aert står overfor hinanden for første gang i denne sæson. Støt Veloropa på 10er.dk eller ved at købe energiprodukter fra vores nye partner, PILLAR, på pillarperformance.shop - brug koden Veloropa og få 15% rabat.
3/20/20241 hour, 9 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

279 Suveræne Vingegaard, Skjelmoses flotte sejr, optakt til Milano-Sanremo

Jonas Vingegaard vandt suverænt Tirreno Adriatico. I Frankrig blev det til en flot etapesejr og en samlet fjerdeplads i Paris-Nice til Mattias Skjelmose. Til gengæld skuffede Primoz Roglic fælt i sin debut for Bora, mens Remco Evenepoel heller ikke var så suveræn som ventet/frygtet i løbet mod solen, der blev vundet af Matteo Jorgenson. Lørdag køres årets første Monument, Milano-Sanremo. Vi kigger på ruten, favoritterne og danskerne i den næsten 300 kilometer lange klassiker. Tak fordi du støtter Veloropa Podcast på veloropa.10er.dk - uden jer, ingen podcast!
3/13/20241 hour, 29 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

278 Pogacars vilde Strade, Skjelmose stjæler bonus fra Remco, Vingegaards nye låg

Tadej Pogacar vandt Strade Bianche efter et historisk, 81 km soloridt. Men hans dominans gjorde også løbet kedeligt og spørgsmålet er, om den italienske nyklassiker er gået for langt i ambitionerne om at blive et monument? I Paris-Nice fik Mattias Skjelmose og Lidl-Trek en lille lussing i holdtidskørslen, men dagen efter var danskeren tilbage i hopla, da han ikke bare fulgte, men overspurtede Remco Evenepoel på løbets første bjergetape. I Tirreno Adriatico præsenterede Jonas Vingegaard og hans Visma-mandskab en ny hjelm, der fik UCI til at genoverveje sit regelsæt og på landevejen er den danske Tour-stjerne sat under pres af det spanske vidunderbarn, Juan Ayuso.
3/7/20241 hour, 26 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

277 Vingegaard igen, belgisk åbning, Strade, Paris-Nice, Tirreno

Jonas Vingegaard var mindst ligeså suveræn som sidste år, da han gentog sejren i Gran Camino. Men hvor stærke er hans watt-tal lige nu sammenlignet med nogle af hans største præstationer sidste år? Visma-Lease a Bike gjorde rent bord i den belgiske åbningsweekend, men var der alligevel små sprækker i det hollandske panser? Arnaud De Lie er kommet i modvind i hjemlandet Belgien, efter han tirsdag kaldte Le Samyn for et lille lorteløb. Mattias Skjelmose er kommet godt fra start i sæsonen og har også fået sunget sig til en ny kontrakt med Lidl-Trek. Og så ser vi frem mod nyklassikeren Strade Bianche samt de to store etapeløb, Paris-Nice og Tirreno Adriatico.
2/29/20241 hour, 26 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

276 Mr. Dalby, Brosten og Årets danske rytter

Åbningsweekenden står for døren. Omloop og Kuurne varsler traditionen tro forår, brosten og klassiske, belgiske cykelløb. Herhjemme blev ruten til årets PostNord Danmark Rundt offentliggjort og overraskelsen var en holdtidskørsel. Overraskende var det også, at Mads P blev kåret til årets danske cykelrytter foran Jonas Vingegaard, der blev kåret til verdens bedste. Vi kigger på hvorfor det ikke er så unaturligt, at det skete. Og så kan du høre fra et af de fremstormende danske talenter, Simon Dalby, der er kommet godt fra start i denne sæson hos UnoX. Vi gennemgår også en række ryttere, som du måske skal holde et ekstra øje med i denne sæson.
2/21/20241 hour, 24 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

275 VM til Danmark? Kan Mads P overhale Rolf?

Danmark har lagt bud ind på at afholde VM i 2029. Vi har kulturminister Jakob Engel-Schmidt med i dagens udsendelse, han sætter nogle ord og pris på de danske ambitioner. Mads Pedersen fortsætter med at vinde. Denne gang både en etape og samlet sejr i Etoile de Besseges. Spørgsmålet er, om Mads P på et tidspunkt overgår Rolf Sørensen som den bedste danske klassiker/endagsrytter og/eller han ender med flere sejre end Rolf i karrieren? Vi kigger også på det netop overståede VM i cross, hvor en suværen Mathieu van der Poel tog sin sjette guldmedalje.
2/6/20241 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

274 Den store 2024 transfergennemgang

Vi kigger på de 10 største transfers forud for 2024-sæsonen, vi kigger på de danske transfers og vi har også et udpluk af de mere iøjenfaldende holdskifter. Vi følger også op på årets første World Tour-løb, Tour Down Under.
1/25/20241 hour, 56 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

273 Down Under, danskersejre, de 4 store og velkommen til 2024

World Touren er skudt i gang med Tour Down Under, hvor vi i kvindernes udgave fik årets første danske landevejssejr på øverste hylde, da Cecilie Uttrup Ludwig vandt 2. etape. Mændene startede i dag med en spurtsejr til Sam Welsford. Vi kigger på de kommende etaper og ser også frem mod duellerne mellem de fire store; Vingegaard, Pogacar, Remco og Roglic og på juleperiodens største nyheder i cykelsporten, heriblandt EM i banecyklen, der også bød på danske sejre og medaljer.
1/16/20241 hour, 8 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

272 Det store Veloropa Podcast Awardshow

Hvem var de bedste danske og internationale ryttere i 2023? Hvad var de største og mest spektakulære præstationer? Veloropa Podcast kårer de helt rigtige vindere i en række forskellige kategorier og trækker lod om årets fedeste præmier blandt vores dejlige 10'er-støtter. Og så skal quizzen selvfølgelig også afgøres!
12/14/20231 hour, 22 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

271 Første tanker om Tour-ruten 2024, Fking Quintana og Velo d'Or til Jonas

Vi har senior rutekorrespondent Kasper Ankjærgaard i studiet til en indledende snak om næste års Tour-rute og så kigger vi på de seneste transfers, hvor Nairo Quintanas tilbagevenden til Movistar springer i øjnene. Vi skal naturligvis også drøfte, om det var fortjent eller ufortjent, at Jonas Vingegaard vandt Velo d'Or.
11/1/20231 hour, 21 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

270 Karakterer til de danske World Tour-ryttere, Pogacar i Giro/Tour-double?

Landevejssæsonen er forbi, det sidste World Tour-løb er kørt i Kina og vi gør status over, hvordan de danske World Tour-ryttere har præsteret i 2023. Ruten til næste års Giro d'Italia er offentliggjort og rygterne svirrer; vil Tadej Pogacar forsøge sig med en Giro/Tour-double?
10/18/20231 hour, 21 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

269 Pogacar-hattrick, Roglic til Bora, Storfusionen afblæst

Tadej Pogacar blev den tredje rytter i historien, der vandt Lombardiet Rundt tre gange i træk. Primoz Roglic fortsætter karrieren næste år hos Bora, efter han blev fritstillet hos Jumbo-Visma midt i snakken om en storfusion med Soudal-Quickstep. Men så snart Roglic var ude af døren, blev fusionsplanerne aflyst.
10/10/202354 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

268 Roglic færdig hos Jumbo, Cav og Mørkøv til Astana, optakt til Lombardiet

Jumbo-Visma og Soudal-Quickstep har til hensigt at fusionere. Det og Primoz Roglic' afsked med Jumbo er nu bekræftet, men puslespillet er langt fra færdigt. Til gengæld ligger det nu fast, at Mark Cavendish og Michael Mørkøv næste år genforenes på Astana. Vi ser frem mod årets to sidste klassiske løb; Lombardiet Rundt og Paris-Tours.
10/4/20231 hour, 14 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

267 Skjelmose i studiet, EM-gennemgang og store fusionsrygter

Vi har inviteret Mattias Skjelmose i studiet til et tilbageblik på hans fabelagtige gennembrudssæson og selvfølgelig for at se, om han kan baske Djurhuus og Plesner i quizzen. Vi taler om det netop overståede EM og om de seneste rygter om fusionen mellem Jumbo-Visma og Soudal-Quickstep.
9/25/20231 hour, 20 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

266 Fortjener Kuss sejren? Er Jumbos dominans godt for cykelsporten?

Jumbo-Visma "gav" sejren til luksushjælperytteren Sepp Kuss. Men fortjener amerikaneren at vinde Vueltaen på den måde - og hvad betyder Jumbo-Vismas dominans for cykelsporten generelt og for det interne hierarki på det hollandske mandskab? Vi kigger også frem mod næste uges EM i Holland og naturligvis aldrig en Veloropa Podcast uden en dansk sejr!
9/18/20231 hour, 25 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

265 Otte sekunder fra Kuss - hvordan går Jumbo-kabalen op?

Efter dagens Angliru-etape er Jonas Vingegaard blot otte sekunder fra holdkammeraten Sepp Kuss og Vueltaens førertrøje inden løbets sidste fire etaper. Men hvordan fordeler Jumbo-Visma kortene i deres totale dominans, hvor Vingegaard og Roglic hver især snuppede de to seneste bjergetaper tirsdag og onsdag?
9/13/20231 hour, 10 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

264 Hvem kan true Jumbo? Interview med Kron, Remcos op- og nedtur

Jumbo har nærmest lukket Vuelta-festen med 1-2-3 på Tourmalet-etapen, der blev vundet af Jonas Vingegaard, og 1-2-3 i klassementet. Den store udfordrer, Remco Evenepoel, gik helt ned på Tourmalet, men genopstod dagen efter til en flot solo-etapesejr. Du kan også høre fra Vuelta-etapevinder Andreas Kron og så har vi selvfølgelig også nyt fra de andre store løb rundt omkring i verden.
9/11/20231 hour, 33 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

263 Kan Kuss vinde Vueltaen og/eller kan Jumbo knække Remco?

Sepp Kuss er overraskende i spidsen for en både dramatisk og lidt mystisk Vuelta. Men hvor længe kan han holde føringen og kan Remco til gengæld holde de to Jumbo-stjerner, Primoz Roglic og Jonas Vingegaard bag sig, selv uden et særlig stærkt hold? Og ligger der endnu en sejr og venter på Andreas Kron i uge 2?
9/4/20231 hour, 13 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

262 Flere danskersejre, Remco øger sit forspring til Vingegaard

Andreas Kron og Cecilie Uttrup stod for weekendens danskersejre i henholdsvis Vuelta a Espana og Tour of Scandinavia. I Vueltaen øger Remco Evenepoel stille og roligt sit forspring til Jonas Vingegaard efter en dramatisk og kaotisk åbning på den spanske Grand Tour.
8/30/20231 hour, 1 minute, 13 seconds
Episode Artwork

261 Den store Vuelta-optakt med Casper P

På lørdag går det løs med en holdtidskørsel i Barcelona. Årets tredje og sidste Grand Tour, Vuelta a Espana, tegner til at blive en duel mellem Jumbo og Remco. Men er Remcos hold stærkt nok? Og hvad med den interne duel hos Jumbo-Visma mellem Jonas og Roglic? Vi har Casper P med direkte fra Spanien, hvor han - med egne ord - snart skal agere Bodyguard for Remco Evenepoel.
8/24/20231 hour, 6 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Vuelta Special 2023

I denne Veloropa Podcast Special leger vi sportsdirektører i Vuelta a Espana og kigger på favoritter og skjulte outsidere i årets Vuelta, så vi kan hjælpe dig med at sætte det mest slagkraftige mandskab i Vueltaspillet på Holdet.dk. Du kan også høre hvordan du tilmelder dig Veloropas helt egen MiniLiga.
8/22/202339 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

260 Dansker-dominans i Danmark, Mads P vinder også i Tyskland

Som om det ikke var nok med den samlede sejr i Post Nord Danmark Rundt, så smuttede Mads P en tur over grænsen og vandt World Tour-løbet BEMER Cyclassics. Vi taler blandt andet om den danske chefs storform, om Lidl-Treks dominans i Danmark og også om holdets oprustning forud for den kommende sæson.
8/21/20231 hour, 10 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

259 VM-afrunding, Cecilie på podiet og optakt til Danmark Rundt

VM blev afsluttet med en bronzemedalje til danske Cecilie Uttrup Ludwig i kvindernes elite linjeløb. Vi gør status over VM i Glasgow der bød på både dramatik, danske medaljer, skuffelser og store øjeblikke på både bane, landevej og grus. Og så ser vi frem mod næste uges Post Nord Danmark Rundt, hvor en masse af de danske stjerner kommer hjem til fortjent hyldest rundt i landet.
8/13/20231 hour, 14 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

258 Det bedste VM-linjeløb nogensinde?

Banelandsholdet vandt guld i 4km forfølgelsesløb og Albert Philipsen vandt guld i juniorernes linjeløb. Til gengæld blev det ikke til dansk medalje i herreelitens linjeløb, der blev et af de mest underholdende i historien med et stærkt podie - men var ruten egentlig velegnet til et VM-linjeløb? Vi analyserer den danske indsats, taktik og har også optakt til enkeltstarten fredag og kvindernes linjeløb og enkeltstart.
8/7/20231 hour, 25 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

257 Den store VM-optakt

VM falder tidligt i år og allerede søndag køres herrernes elite linjeløb i Galsgow med Danmark og Mads P blandt favoritterne. Vi kigger på danskerne, de store hold, taktikken, ruten - og vejret. Og så skal vi selvfølgelig også tale om Emma Norsgaards flotte Tour de France-sejr.
8/3/20231 hour, 14 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

256 Den store Tour-opsamling, Vuelta-Jonas og danskerkarakterer

Vi samler alle trådene fra dette års Tour de France, kigger på gennembrud, skuffelser, overraskelser og giver alle de 11 danske ryttere karakterer. Desuden får du interviews med Mads P, Magnus Cort, Skjelmose, Jonas Gregaard, Anthon Charmig samt UnoX-bossen Jens Haugland, der må erkende, at Danmark eier sykkelverden. Og så kigger vi frem mod et ekstremt spændende Vuelta a Espana, som nu også får deltagelse af Tour-vinderen Jonas Vingegaard.
7/24/20231 hour, 52 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

255 Asgreen tæt på, Vingegaard vinder igen - Vuelta venter forude?

Kasper Asgreen var millimeter fra at tage sin anden etapesejr på to dage, men blev slået af Matej Mohoric efter målfoto. Jonas Vingegaard har vundet sin anden Tour de France i træk - og nu rygtes han på vej til Vueltaen senere på året. Vi runder de sidste afgørende etaper af i dette års Tour og kigger frem mod den traditionelle afslutning i Paris. Og så har Elming og Djurhuus også mødt Andy Schleck i Vogeserne.
7/23/20231 hour, 7 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

254 Sejr til Asgreen, Vingegaard slår knock-out, Touren er dansk

Jonas Vingegaard kørte måske historiens bedste enkeltstart og dagen efter gik Tadej Pogacar helt ned med ordene: "I'm gone, I'm dead". Og der skulle blot gå en enkelt dag, så var der igen en dansker i fokus, nemlig da Kasper Asgreen torsdag reddede Touren for Soudal-Quickstep og snød sprinterne på 18. etape. Vi drøfter også hvorfor store præstationer i cykelsporten bliver mistænkeliggjort og om det er naturligt og/eller retfærdigt.
7/20/20232 hours, 2 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

253 Skjelmose, Gregaard og sekundstriden om Tour de France

Sekundstriden om årets Tour de France-sejr fortsætter. Blot 10 sekunder adskiller Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar inden den sidste uge, der indledes med en enkeltstart og et frytgeligt bjergslag. Vi skal også høre fra Mattias Skjelmose og Jonas Gregaard, der begge har fået debut i årets Tour de France.
7/17/20231 hour, 35 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

252 Farvel Fabio, Jumbos mystiske taktik, voldsom weekend i vente

Baskerne tog sig af de to mellemetaper i Massif Central og Jasper Philipsen fortsætter med at vinde. Jumbo Visma skyder lidt til højre og venstre på nogle kaotiske etaper, der normalt var endt i stensikre udbrud, men udviklede sig til semi-klassementsopgør. Og så måtte Fabio Jakobsen forlade et skuffende Tour de France. Vi kigger frem mod weekendens bjergetaper og argumenterer for, hvorfor henholdsvis Pogacar og Vingegaard vinder Tour de France.
7/13/20231 hour, 25 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

251 Jumbo kører defensivt mens Pogacar haler ind på Jonas

Jumbo-Visma lader til at være ude i en slags damage-control for at bevare Jonas Vingegaards efterhånden spinkle forspring til Tadej Pogacar i årets Tour de France. På første hviledag er forspringet blot 17 sekunder. Er det nok for danskeren eller overhaler Pogacar ham inden Paris - og hvilken betydning får enkeltstarten? Vi kigger på første fase af Touren og kigger frem mod en spændende anden uge.
7/10/20231 hour, 29 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

250 Knivskarp duel mellem Jonas og Pogacar i Pyrenæerne

Efter onsdagens første etape i Pyrenæerne lignede det et tidligt knock-out fra Jonas Vingegaard til den evige rival, Tadej Pogacar. Men torsdag slog Pogacar så tilbage på Tourmalet-etapen - og dermed er alt helt åbent inden rytterne bevæger sig mod vulkanen Puy de Dôme, der bliver næste bjergslag på søndag. Vi skal tale styrkeforhold mellem og strategi på Jumbo og UAE, vi har interview med Andreas Kron, som hepper på Mattias Skjelmose, der dog fik problemer med ryggen på torsdagens etape efter et styrt, onsdag.
7/6/20231 hour, 23 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

249 Jonas i skudlinjen og Casper P's analyse af første spurt

Jonas Vingegaard er kommet i modvind i de belgiske medier, der mener at han burde arbejde mere for at sikre Wout van Aert en etapesejr. Vi kigger på strategien hos Jumbo og på UAE's flotte indledning. Casper P er med i studiet og taler blandt andet om Tourens første massespurt, hvor hans holdkammerat, Fabio Jakobsen, desværre igen mistede Mørkøvs hjul.
7/3/20232 hours, 4 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

248 Den store Tour de France optakt og Skjelmoses forventninger

Der er kun to dage til det går løs i Baskerlandet med årets Tour de France. 11 danskere er på startlisten, vi gennemgår deres muligheder og kigger også samtlige 22 mandskaber efter i sømmene, ligesom vi sammenligner styrkeforholdet mellem Jumbo-Visma og UAE. Du får også en række spiltips til Oddset og vi gennemgår de tre første etaper i Baskerlandet. Udsendelsen præsenteres i samarbejde med Continental og Oddset fra Danske Spil.
6/29/20232 hours, 11 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Tour Special 2023

Traditionen tro har vi også til dette års Tour de France lavet en lille holdet.dk Special for jer der dyster med i Tourspillet og skal til at finde jeres otte ryttere til lørdagens åbningsetape i Baskerlandet. Hvordan er danskerne prissat, hvilke favoritter giver mest value-for-money, kan man gøre et godt sprinter-køb, skal man have Vingegaard og Pogacar med fra start? Spørgsmålene er som altid mange, vi forsøger at guide dig lidt på vej - og så kan du selvfølgelig også tilmelde dig Veloropa Podcasts helt egen MiniLiga og dyste mod Speedy Plesner, $taldtip og NFLming.
6/26/202346 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

247 Skjelmose i rødt og hvidt, DM-analyse og sidste Tour-barometer

Mattias Skjelmose fortsætter sin brandvarme form med en sejr i søndagens DM-linjeløb i Aalborg. Du kan også høre Mattias reflektere over sejren i Schweiz rundt. Vi analyserer linjeløbet og kigger også på hvilke andre nationale mestre, der blev fundet rundt omkring i Europa. Og så får du tilmed Plesners allersidste Tour-barometer inden holdene udtages i næste uge.
6/25/20231 hour, 15 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Den store Tour-rute gennemgang med Kasper Ankjærgaard

Det er den tid på året. Danmarks største Tour-nørd, Kasper Ankjærgaard, tager dig på bedste autistiske vis gennem årets Tour de France-rute. Desuden kan du høre hvad de to Tour-debutanter Jonas Gregaard og Anthon Charmig forventer sig af verdens største cykelløb.
6/21/20231 hour, 59 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

246 Skjelmose vinder Schweiz Rundt i skyggen af Mäders tragiske dødsfald

Schweiz Rundt blev et virvar af blandede følelser, da løbet blev overskygget af Gino Mäders tragiske død og samtidig et utroligt flot sportsligt gennembrud for danske Mattias Skjelmose. I Baby Giroen fik Danmark også en sejr, men her var det nogle voldsomt klistrede flasker der tog mange af overskrifterne på den legendariske Stelvio-stigning. DM starter i den kommende uge. Vi kigger på favoritterne i både enkeltstart og linjeløb for herrer og damer.
6/18/20231 hour, 25 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

245 Vingegaard dominerer, god dansk start i Schweiz, dramatisk quiz-udvikling

Jonas Vingegaard dominerede voldsomt i Dauphiné og vandt løbet med den største margin i 30 år. Danskerne er også kommet godt fra start i Schweiz Rundt med tre mand i top-10 på den indledende enkeltstart. Til gengæld er der en række Tour-outsidere, der lige nu kæmper for at finde formen og hos INEOS skal de måske ud og tænke helt alternativt. Quizzen tager også en alternativ drejning og så kommer der tidlig fokus på Jørgen Kurt.
6/12/20231 hour, 23 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

244 Dansk dobbeltsejr i Dauphine, Bjergs store triumf

Vi er blevet forkælet med mange danske sejre i første halvår af 2023. Men onsdag den 7. juni blev en af de helt store danskerdage, da Mikkel Bjerg endelig fik sin store sejr på World Touren. Han vandt enkeltstarten i Dauphiné - endda foran sin landsmand, Jonas Vingegaard. De to ligger nu også nummer et og to i klassementet. Men hvor længe kan Bjerg holde trøjen? Og bliver det Vingegaard, der tager den fra ham? Vi kigger på de resterende etaper i det franske Tour-opvarmningsløb og vi ser frem mod et andet forberedelsesløb til Tour de France, nemlig Schweiz Rundt, der starter søndag - med en god håndfuld danskere på startlisten og en række store udenlandske profiler, ført an af Remco Evenepoel.
6/7/20231 hour, 20 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

243 Så starter Tour-opvarmningen, Im not doing sh...

Jonas Vingegaard og de andre store Tour-profiler begynder nu forberedelserne frem mod dette års Tour de France. På søndag starter Criterium du Dauphiné og en uge senere er det så tid til Schweiz Rundt. Vi kigger på ruten, danskere og favoritter og så skal vi også et smut forbi Tour of Norway og MercanTour Classic, hvor det ikke lykkedes Jakob Fuglsang at forsvare titlen fra sidste år.
5/31/20231 hour, 2 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

242 Sindssyg afslutning på Giroen; Roglic vinder samlet, Cavendish vinder i Rom

Vores seneste udsendelse hed "Farvel til Cavendish, Roglic i defensiven...". Man må sige de to rutinerede herrer igen kom i fokus, da Giroen skulle afgøres og der var hverken farvel eller defensivt over det, da Primoz Roglic væltede Geraint Thomas af pinden på de sidste kilometer af lørdagens vanvittige bjergenkeltstart, trods en tabt kæde undervejs. Og søndag sagde Mark Cavendish godt nok farvel til Giroen, men han gjorde det med manér og sin 17. etapesejr i løbet, da han var helt suveræn på målstregen i Rom. Vi kigger tilbage på et Giro d'Italia, hvor spændingen blev gemt til den sidste weekend.
5/28/20231 hour, 48 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

241 Farvel til Cavendish, Roglic i defensiven, Cort til Uno-X?

Klassementskampen i Giro d'Italia er for alvor åbnet og løbet år ind i sin afgørende fase med nogle vilde bjergetaper. Men der er stadig blot 29 sekunder mellem nummer 1, Geraint Thomas og nummer 3, Primoz Roglic. Mellem dem ligger Joao Almeida, som godt kunne ligne den mest formstærke af dem alle. Vi taler også om gode danske resultater, om et rygte, der sender Magnus Cort nordpå og så annoncerede verdens måske bedste sprinter nogensinde, Mark Cavendish, sit karrierestop.
5/24/20231 hour, 24 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

240 Cort om sin vilde etapesejr, Mads P ude, Last-man-standing Giro?

Efter Remcos Covid-exit, styrtede Tao Geoghegan Hart ud af Giroen og senest har Mads P forladet årets første Grand Tour med forkølelse. Magnus Cort er eneste tilbageværende dansker i Giro d'Italia og han vandt i denne uge en flot sejr og skrev sig dermed også ind i den såkaldte Klub Skibby - sammen med Mads P, i øvrigt. Geraint Thomas fører stadig Giroen foran Primoz Roglic efter dagens etape, der blev afkortet. Vi tager diskussionen om cykelsporten er blevet soft - eller bare moderne. Og så raser Plesner over sidste uges quiz-afgørelse...
5/19/20231 hour, 30 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

239 Mads P i Klub Skibby - Remco ude af Giroen*

* Kort efter vi optog dette afsnit, måtte Remco Evenepoel udgå af årets Giro d'Italia på grund af en positiv Covid 19-test. Mads P fik sin sejr i Giroen og fuldendte dermed sin Grand Tour Slam med etaper i på hinanden efterfølgende Tour, Vuelta og Giro. Han er nu en af blot 19 ryttere i historien, der har præsteret dette samt et elite-verdensmesterskab i linjeløb. Blandt favoritterne i årets Giro var Remco Evenepoel i asfalten to gange, blevet sat til vægs af nogle af sine værste konkurrenter på en kort, men hård stigning og så var den belgiske verdensstjerne slet ikke så dominerende på Giro d'Italias længste enkeltstart, som forventet. Han førte dog stadig Giroen samlet efter enkeltstarten, men så satte en Covid-sygdom altså en stopper for favorittens videre færd.
5/14/20231 hour, 26 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

238 Mørkøv-comeback, kan Roglic slå tilbage?

Remco Evenepoel er kommet flot fra start i årets Giro d'Italia. Suveræn på enkeltstarten og gav førertrøjen fra sig, som planlagt på 4. etape. Kan Primoz Roglic slå tilbage - i givet fald hvornår og har sloveneren holdet til det efter de mange udskiftninger på Jumbo-Visma? Hør også fra Michael Mørkøv, der er klar til sit længe ventede comeback i Ungarn Rundt. Mørkøv fortæller blandt andet om et samarbejde med Fabio Jakobsen, der endnu ikke spiller optimalt.
5/9/20231 hour, 33 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

237 Den store Giro 2023-optakt med Mads Würtz

Vi kigger frem mod årets første Grand Tour, Giro d'Italia. Den ene af løbets tre danskere, Mads Würtz Schmidt, fortæller om sine ambitioner i Giroen og vi kigger desuden på favoritterne, ruten, den indledende enkeltstart, sprinterne, de taktiske muligheder og selvfølgelig duellen mellem Primoz Roglic og Remco Evenepoel.
5/3/20231 hour, 13 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Giro Special 2023

I samarbejde med holdet.dk præsenterer vi denne Giro Special, hvor vi giver gode råd til dig, der skal sætte dit hold i Girospillet på holdet.dk. Vi gennemgår ruten, favoritterne, sprinterne og danskerne og kommer også med et bud på nogle af de ryttere, hvor du får mest for pengene og hvordan du taktisk skal gribe spillet an. Og så trækker vi fem vindere af et gavekort til et Guldhold+ på holdet.dk
5/1/202354 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

236 Skjelmose i studiet, Pogacar i problemer?

Vi har fornemt besøg af den danske Ardenner-helt Mattias Skjelmose, der fortæller om sit gennembrud i de klassiske løb. Tadej Pogacar styrtede i Liege-Bastogne-Liege og brækkede hånden. Vi spørger en ledende overlæge i håndkirurgi, om det kan få Tour-konsekvenser for den slovenske stjerne. Remco reddede igen klassikersæsonen for Quickstep, vi kigger på forårets vindere og tabere på World Touren.
4/26/20231 hour, 20 minutes
Episode Artwork

235 Skjelmoses Ardenner-gennembrud, Pogacar mod Remco i Liège

Mattias Skjelmose havde store forhåbninger til Ardennerne, og man må sige, han lagde godt fra land. Andenpladsen i Fleche Wallonne markerer et nyt gennembrud for den blot 22-årige dansker, der kun blev overgået af suveræne Tadej Pogacar på Mur de Huy. Pogacar skal nu op imod et andet fænomen, verdensmester Remco Evenepoel, når de to mødes i forårets sidste klassiker og monument, Liège-Bastogne-Liège på søndag.
4/19/20231 hour, 35 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

234 Dramatisk Roubaix og Vingegaard-dominans i Baskerlandet

Mathieu van der Poel tog sit andet moment af tre mulige i denne sæson, da han søndag vandt et rekordhurtigt og dramatisk Paris-Roubaix, hvor Mads Pedersen omsider fik mulighed for at sidde med i finalen. Jonas Vingegaard satte alle modstandere på plads i Baskerlandet Rundt og nærmer sig Tour-formen. Alexander Kamp og Mathias Bregnhøj kom også på UCI-sejrlisten i den forgangne uge - og Kamp er blandt de danskere, vi har størst forhåbning til når den kommende uge byder på såvel Brabantse Pijl som Amstel Gold Race.
4/10/20231 hour, 12 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

233 Et af de bedste Flandern Rundt nogensinde? Vinder Mads P Roubaix?

Jonas Vingegaard og Mattias Skjelmose er i aktion i Baskerlandet Rundt i disse dage, men de fleste cykelsportselskere har fokus på brostenene i Belgien og Nordfrankrig. I søndags vandt Tadej Pogacar et af de måske bedste Flandern Rundt nogensinde og på søndag er Mads P blandt favoritterne i En forårsdag i Helvede, Paris-Roubaix, hvor unge Tobias Lund får sin debut. Hør fra DSM-danskeren i denne episode, der også byder på quiz og Michael Valgrens længe ventede comeback.
4/4/20231 hour, 21 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

232 Jumbo vinder det hele, Quickstep i problemer. Optakt til Flandern Rundt

Jumbo vandt Katalonien Rundt, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem. Vi kigger nærmere på duellen mellem Primoz Roglic og Remco Evenepoel forud for Giro d'Italia og drøfter hvordan Jumbo også kan være så dominerende i brostensklassikerne, mens specielt Soudal-Quickstep er langt fra fordums styrke og i en mindre krise inden de store monumenter, Flandern Rundt og Paris-Roubaix.
3/28/20231 hour, 41 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

231 Van der Poels smukke MSR-sejr, Remco vs Roglic og optakt til brosten

Mathieu van der Poel vandt en smuk sejr i Milano-Sanremo med et uimodståeligt angreb på Poggio. Brostenssæsonen står for alvor og banker på med fem semiklassikere og klassikere de næste halvanden uges tid. Vi har optakt til E3 og Gent-Wevelgem. Og så udkæmper Remco Evenepoel og Primoz Roglic en drabelig duel på de katalanske landeveje. Vi analyserer de første tre etaper, der har resulteret i dødt løb mellem de to kommende Giro-rivaler.
3/22/20231 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

230 Jonas vs Pogacar, damer i indbakken og optakt til Milano-Sanremo

Slovenske Tadej Pogacar og Primoz Roglic vandt igen Paris-Nice og Tirreno Adriatico - de byttede bare rundt på sejrene fra sidste år. Pogacar var overlegen i duellen mod Jonas Vingegaard, men betyder det også, at han vinder Tour de France i år? Du kan også høre fra Jonas Gregaard, der vandt bjergtrøjen i Paris-Nice blandt andet ved hjælp af stjernen Alexander Kristoff. Lørdag køres årets første monument, Milano-Sanremo, vi kigger på favoritterne og danskerne.
3/15/20231 hour, 35 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

229 Dansk trøjebonanza i Frankrig og Pidcocks smukke Strade-triumf

Der står Dannebrog ud for tre af de fire trøjer i Paris-Nice efter dagens alternative holdtidskørsel. Magnus Cort er i gult, Mads P i grønt og Jonas Gregaard i prikker. Vi tager temperaturen på det franske etapeløb og den italienske pendant, Tirreno Adriatico, ligesom vi analyserer weekendens lækre udgave af Strade Bianche, der fik Tom Pidcock som en flot solo-vinder.
3/7/20231 hour, 24 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

228 Italiensk kattepine, Vingegaard-hattrick og fra Quickstep til Slowfox

Trek-talentet Antonio Tiberi er blevet suspenderet efter han har skudt og dræbt San Marinos turistministers datters kat. Jonas Vingegaard gjorde rent på i Gran Camino og så dominerede Jumbo-Visma i den grad den belgiske åbningsweekend, mens Quickstep er begyndt at danse slowfox på brostenene. Vi har også optakt til Strade Bianche og Paris-Nice, hvor Vingegaard og Tadej Pogacar mødes for første gang i denne sæson.
2/28/20231 hour, 31 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

227 Danskersejre, Cort og belgisk åbningsweekend

Det vælter ind med danske sejre på de europæiske landeveje, Casper P, Skjelmose, Cort - og vi ku' blive ved. Hør hvordan Magnus Cort beskriver sine to flotte sejre i Algarve og få en optakt til den traditionelle belgiske åbningsweekend med Omloop og Kuurne.
2/22/20231 hour, 2 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

226 Skjelmose om årets første sejr, Van der Poel vs Van Aert og god weekend

Mattias Skjelmose og Mads P tog deres første sejre i 2023 i Etoile de Besseges, hvor Skjelmose var mindre end et sekund fra også at tage den samlede sejr. I denne episode fortæller Mattias om han føler mest skuffelse eller glæde efter resultaterne i det franske. Og så var der ventet favoritduel mellem ærkerivalerne Mathieu van der Poel og Wout van Aert ved VM i cross, ligesom vi vender nogle af ugens andre store nyheder og gode danske præstationer.
2/7/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

225 Det store transfer-overblik - Bye-bye, Stealthing og Midterskilning

Vi kommer vidt omkring i dette års transfer-overblik. Der er top-10 over de største transfers, de mest markante danske holdskifter og så kigger vi også på det mest spektakulære transfers, blandt andet et sensationelt comeback til en gammel pigtrådshelt. Der er også løbsnyt fra Australien, Spanien og San Juan, hvor de største løb i 2023 enten er kørt eller undervejs og hvor en Superman fik noget af en revanche.
1/28/20231 hour, 20 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

224 Down Under, UnoX til Touren, Pinot stopper og Fåk Sven Erik

Årets første World Tour-løb er lige på trapperne, vi kigger tilbage på de australske mesterskaber og frem mod Tour Down Under. Det norske ProTeam, UnoX, fik et wildcard til årets Tour de France, vi kigger på holdets danske rytteres mulighed for deltagelse. Og så stopper den franske bjergged Thibaut Pinot karrieren, mens Superman Lopez må et smut hjem til Colombia.
1/13/20231 hour, 25 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

223 Veloropas store 2022 Awardshow

Hvem skal kåres som årets danske og internationale navne? Var det Remco, Pogacar eller måske endda Jonas Vingegaard der imponerede mest i løbet af sæsonen og kan Plesner og Djurhuus overhovedet blive enige om, hvem der skal vinde de forskellige kategorier? Du kan også høre interviews med et par af de nominerede danskere, nemlig Michael Mørkøv og Mattias Skjelmose, der blandt andet giver sig selv karakterer for sæsonen der er gået. Og så er der naturligvis årets absolut sidste quiz.
12/17/20221 hour, 8 minutes, 1 second
Episode Artwork

222 Den store nyhedsbonanza, Kron og ekstra-quiz

Inden det store Veloropa Awardshow samler vi op på nyhedsstrømmen de seneste måneder og tager de større emner under behandling. B&B Hotels' sammenbrud, store stjerne til Giroen, Tour-enkeltstart som afslutning i 2024, interview med Andreas Kron, Miguel Angel Lopez' dopingsag og meget mere.
12/14/20221 hour, 43 seconds
Episode Artwork

221 Stort Mads P-interview, Pogacars Lombardiet-double og Gannas timerekord

I anledning af den nye bog Mads P - væddeløber og verdensmester, har vi taget en længere snak med Mads Pedersen om bogen, sæsonen, karrieren og forventningerne til næste sæson, hvor der måske lurer en Giro-deltagelse. Vi udlodder i alt tre signerede bøger og taler i denne episode også om Tadej Pogacars triumf i Lombardiet Rundt og Filippo Gannas nye timerekord - og så afgøres quizzen, måske...
10/12/20221 hour, 21 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

220 Vingegaard på vinderkurs, optakt til Lombardiet

Jonas Vingegaard fik et succesfuldt comeback i Kroatien med to etapesejre efter to måneders pause efter Tour-sejren. Nu er Vingegaard blandt favoritterne i årets sidste monument, Lombardiet Rundt, der køres på lørdag. Vi kigger også på Nairo Quintanas fremtid i cykelsporten på World Tour-nedrykningskampen og på de mange norske talenter, der er på vej frem.
10/5/20221 hour, 12 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

219 Remcos vilde VM og Van der Poels vilde nat

Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med og indeholder reklame for Oddset fra Danske Licens Spil 18+ Et - specielt for hollænderne - skørt VM i australske Wollongong er overstået og det blev med en stor opvisning af fænomenet Remco Evenepoel, der tog sit første VM i linjeløb med en sejrsmargin på over to minutter. En af de øvrige VM-favoritter, Mathieu van der Poel, tilbragte det meste af natten til søndag på den lokale politistation og kom aldrig til at spille nogen rolle. Mattias Skjelmose lignede længe en medaljetager, men til sidst måtte han nøjes med en 10. plads i et VM, der sluttede helt uden danske medaljer.
9/25/20221 hour, 27 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

218 Den store VM-optakt og Skjelmoses første sejr

Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med og indeholder reklame for Oddset fra Danske Licens Spil 18+ Mattias Skjelmose fik omsider sin første sejr, da han vandt både enkeltstarten og Skoda Tour Luxembourg samlet. Skjelmose er blandt de otte danskere, der på søndag skal køre om medaljer i herrernes eliteløb ved VM i Wollongong. I denne udsendelse ser vi frem mod weekendens linjeløb ved VM og kigger tilbage på de allerede kørte enkeltstarter, hvor Norge i den grad dominerede hos herrerne.
9/20/20221 hour, 7 minutes, 1 second
Episode Artwork

217 Pedersens pointtrøje og Remcos revanche

Årets sidste Grand Tour, Vuelta a Espana, er overstået. Remco Evenepoel fik en måske karrieredefinerende sejr og Mads P sikrede sig den grønne trøje på overbevisende facon. Tour of Britain måtte aflyses på grund af et royalt dødsfald og så blev der kørt stærkt besatte VM-forberedelsesløb i Canada.
9/12/20221 hour, 9 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

216 Mads P-sejr, Remco i knibe og De Gyldne Gutter

Mads P fik sin sejr i Vueltaen og der er måske flere på vej i tredje uge? Remco Evenepoel lignede en førertrøje i fuld kontrol, men da feltet ramte de høje bjerge, kom han alligevel i problemer, så nu er spændingen måske tilbage i den spanske Grand Tour. I Norge kørte flere danske ryttere gode resultater hjem og Magnus Bak Klaris fik karrierens største sejr. Tour of Britain er skudt i gang med to etaper i Skotland, hvor der mandag måtte målfoto til, før Cees Bol fik sin første sejr i halvandet år.
9/5/20221 hour, 20 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

215 Dansk VM-udtagelse, Mads P i grønt - kan Remco holde hele vejen?

Landstræner Anders Lund har udtaget de otte ryttere, der skal repræsentere Danmark i herrernes linjeløb ved VM i Australien. Remco Evenepoel ser ud til allerede at have slået konkurrenterne knock-out i Vueltaen - men hvordan klarer han det i tredje uge og i de høje bjerge? Vi ser tilbage på Bretagne Classic, Deutschland Tour og Tour de l'Avenir og så kigger vi frem mod weekendens hårde Sierra-etaper i Vueltaen.
8/31/20221 hour, 30 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

214 Mads P viser bjergform, Bretagne-optakt, stor bøf og Havana Club

Mads P har scoret hattrick i andenpladser i årets Vuelta og sprang senest ud som noget der minder om en bjergrytter. Nu går den tidligere verdensmester efter den grønne pointtrøje i et løb, der allerede domineres af de seneste tre års vinder, Primoz Roglic. Mange store stjerner er også til start i Bretagne Classic, der tidligere gik under navnet Grand Prix Plouay og så kom danskerne i Tour de l'Avenir ned på jorden igen efter en ellers flot start på ungdommens Tour de France. Hør også mere om, hvordan du kan vinde et cykelophold i Spanien.
8/24/20221 hour, 11 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

213 Dramatisk afslutning på Kiddesvej, Jumbo jonglerer Vuelta-førertrøje

Christophe Laporte vandt som den første franskmand PostNord Danmark Rundt, da han i skarp duel med Magnus Sheffield og Mattias Skjelmose, kørte først over stregen på Kiddesvej i lørdags. Årets sidste Grand Tour er skudt i gang i Holland. Vuelta a Espana har Jumbo-Visma i førersædet, da de vandt den indledende holdtidskørsel og siden har ladet førertrøjen gå på rundtur på holdet. Mads P har været tæt på, men Sam Bennett er vågnet op til dåd igen og har fundet supersprinterbenene frem. Og så blev det i dag til dansk etapesejr i Tour de l'Avenir.
8/21/20221 hour, 8 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Vuelta-optakt

Så er der Vuelta-optakt og samtidig nogle fif til, hvordan du sikrer dig de bedste ryttere til dit hold i Vueltaspillet på holdet.dk. Primoz Roglic er den store favorit efter at have vundet løbet tre år i træk. Men den slovenske Jumbo-Visma-kaptajn blev først meldt endeligt klar mandag, så spørgsmålet er, hvordan formen er efter et mislykket Tour de France og et skadesplaget forår.
8/16/202245 minutes, 1 second
Episode Artwork

212 Stjerner til PostNord Danmark Rundt, Kolze Changizi i studiet

Tirsdag starter PostNord Danmark Rundt med en sand perlerække af internationale stjerner og danske profiler. Geraint Thomas og Egan Bernal er med hos Ineos, hvor sidstnævnte får sit comeback efter sit forfærdelige uheld. Vi har besøg i studiet af Sebastian Kolze Changizi, der på torsdag skal køre ungdommens Tour de France på det danske landshold og for nylig har fået stagiaire-kontrakt med Cofidis. Vi kigger også på sæsonens transfers og kigger tilbage på EM og kvindernes Tour of Scandinavia.
8/15/20221 hour, 15 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

211 Jonas til tops i Touren - danskerkarakterer, gennembrud og skuffelser

Tour de France 2022 blev uden tvivl den største danske Tour nogensinde. Tourstart i Danmark, Cort en uge i prikker, fire etapesejre til Cort, Mads P og 2xVingegaard, der lige toppede den med at vinde samlet og tage bjergtrøjen i Paris. Vi analyserer de sidste tre etaper, taler om Jumbo-Vismas totaltaktik og giver de danske ryttere karakterer.
7/24/20221 hour, 44 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

210 Vingegaard vinder på Hautacam - på vej til Paris i gult

Jonas Vingegaard trak sig også sejrrigt ud af Pyrenæerne og har nu mere end tre minutters forspring til de seneste to års vinder af Tour de France, Tadej Pogacar, med blot tre etaper tilbage af dette års Tour. Du kan blandt andet høre Bjarne Riis fortælle, hvordan det var at se en landsmand kopiere hans bedrift på Hautacam 26 år efter. Vi analyserer de tre etaper i Pyrenæerne og kigger frem mod de resterende dage i et indtil videre helt fantastisk Tour de France.
7/21/20221 hour, 28 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

209 Fra danskerfest til danskertæsk og afgørende duel i Pyrenæerne

Vi kunne nærmest ikke få hænderne ned efter tre danske etapesejre og en gul trøje i sidste uge, men i weekenden kom vi lidt ned på jorden igen, da Magnus Cort, Michael Mørkøv og Jakob Fuglsang alle måtte udgå. Derudover mistede Jonas Vingegaard to solide bjerghjælpere, så nu er der for alvor lagt op til en gyser-duel i Pyrenæerne mellem danske Vingegaard og slovenske Pogacar.
7/18/20221 hour, 35 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

208 Danskersejre, Jonas i gult på Granon og Velomandsholdet

Det har været en forrygende uge i Alperne set fra et dansk synspunkt. Magnus Cort vandt sin ottende Grand Tour-etapesejr tirsdag, mens Jonas Vingegaard med en sejr på den frygtelige Granon-stigning kørte sig i gult og knækkede Tadej Pogacar efter forrygende angrebskørsel af Jumbo-Visma. Og så er der nyt fra egen andedam. En stor fusion i det danske mediebillede: Velomandsholdet.
7/14/20221 hour, 15 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

207 Hviledags-analyse, Mads P, MC Nielsen og Ole Bagagebærer

Det er blevet tid til anden hviledag i årets Tour de France. Hvem er vindere og tabere indtil videre? Hvad siger Magnus Cort og Mads Pedersen og hvem er Ole Bagagebærer egentlig? Vi analyserer Jumbo-Vismas taktik og så ser vi frem mod denne uges ekstremt hårde etaper i Alperne.
7/11/20221 hour, 50 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

206 Wow van Aert, EF-kaos og Pogacar i gult

Cort har stadig prikker. Wout Van Aert er en enmandshær. Vingegaard er 3er, og Pogacar har overtaget den gule førertrøje, og der er ikke engang kørt en bjergetape endnu.
7/7/20221 hour, 29 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

205 Groenewegens forløsning, en Cort løbetur og hvad siger Rigoberto?

Magnus Cort tog på endnu et bjergtogt og fik Elming til at tabe pusten efterfølgende. Dylan Groenewegen fik revanche og tog den sidste sprint i Danmark. Hør fra Cort, Mads P, Jonas Vingegaard, Chris Juul, Mikkel Honore, Rigoberto Uran og Ben O'Connor i denne episode om den sidste Tour-etape i Danmark.
7/3/20221 hour, 25 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

204 Cort i prikker, Quickstep på vej mod dansk hattrick?

Magnus Cort sikrede sig den prikkede bjergtrøje på 2. etape af årets Tour de France på etapen fra Roskilde til Nyborg, der dog ikke blev det sidevindsræs, som mange havde håbet på. Quickstep tog sin anden sejr af to mulige, da Fabio Jakobsen vandt foran Wout van Aert og Mads Pedersen. Yves Lampaert mistede dermed løbets førertrøje til Van Aert. I denne episode kan du blandt andet høre fra Cort, Michael Mørkøv, Van Aert, Brian Holm, Marcel Kittel og Patrick Lefevere.
7/2/20221 hour, 3 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

203 I'm just a farmer's son from Belgium, eh? Lampaert i gult i regnvåde København

Yves Lampaert tog sensationelt den gule trøje på enkeltstarten i København, da den første af tre danske etaper i årets Tour blev afviklet fredag aften. Vejene var for det mest våde, men tilskuerne lige så fantastiske som ventet og vi fik hele tre danskere i top-11. Hør interviews med Kasper Asgreen, Magnus Cort, Team Managers fra UAE og BikeExchange samt de to cykelfans Alexander og Bert.
7/1/20221 hour, 3 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

202 Kronprinsen og cykelkongerne - den store Tour-optakt

Den store Tour-optakt optaget i forbindelse med holdpræsentationen i Tivoli. Vi taler med en lang perlerække af danskere og favoritter som Mads P, Mathieu van der Poel, Jonas Vingegaard og Bauke Mollema. Carsten Jeppesen fra Ineos fortæller om holdets ambitioner, ASO-chefen Christian Prudhomme præsenterer enkeltstartsruten, som HKH Kronprins Frederik fortæller om, da han allerede har været ude for at teste den. Vi gennemgår samtlige 22 Tour-hold og klæder dig på til verdens største cykelløb, der starter fredag i København.
6/29/20221 hour, 20 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Special Special: Tivoli-forventninger med Ritter, Staghøj, m.fl.

Ja, der kom lige en ekstra episode, nu hvor vi alligevel havde sendt NFLming og Stefan2000 i Tivoli mandag. Hør Tivolis direktør og de tre TV 2-hovednavne, Dennis Ritter, Stine Bjerre Mortensen og Rasmus Staghøj, fortælle om deres forventinger til onsdagens holdpræsentation forud for Tour de France-starten i Danmark. Nu er et snart nu...
6/28/202228 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Tour de France special

Vi kigger på de store favoritter og de mere ukendte ryttere i Tour de France, hvis man skal være med i Tourspillet på holdet.dk. Hvem giver mest værdi for pengene, hvordan skal man skifte ud og er der værdi i de danske ryttere i år? Du kan også være med i lodtrækningen om gavekort til Guld+ hold.
6/27/20221 hour, 8 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

201 Kamp dansk mester, Søren Kragh fortæller om Tour-skuffelsen

Alexander Kamp sikrede sig Dannebrogstrøjen ved DM i Aalborg foran sin holdkammerat Mads Pedersen i et regnfuldt og højdramatisk linjeløb. Cecilie Uttrup tog sejren hos kvinderne i et godt væddeløb og så dominerede familien Norsgaard ellers enkeltstartsdisciplinen. Vi har også Søren Kragh med på telefonen. Han fortæller om skuffelsen over ikke at være blevet udtaget til Tour de France. Og så kigger vi også på de andre nationale mesterskaber rundt omkring i Europa.
6/26/20221 hour, 16 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

200 Dansker-styrt, Corona-bøvl, DM-optakt, Casper P og Skibby

Vi nærmer os Tour-starten i Danmark, men Corona er igen på spil og fik lagt næsten halvdelen af feltet ned i Schweiz. Kasper Asgreen og Michael Valgren måtte også ned at ligge. Valgren misser Touren og Asgreen er sat tilbage i sine forberedelser til enkeltstarten i København. Belgien Rundt startede med Mads P-dominans og sluttede med belgier-ballade, da Yves Lampaert blev diskvalificeret og Mauro Schmid tog den samlede sejr, hundrededele foran Tim Wellens. Vi ser frem mod DM-ugen, har interview med Casper Pedersen fra DSM, der blev ramt af Corona, men kører DM. Og så kan du høre Tour-historier og andre røvere fra Jesper Skibby.
6/21/20221 hour, 48 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Den ultimative Tour-rute gennemgang, Mads P-sejr, Asgreen-styrt og Roglic/Vingegaard

Vi har traditionen tro vores senior rutekorrespondent, Kasper Ankjærgaard, i studiet for at give dig den ultimative gennemgang af årets Tour de France-rute, der som bekendt starter i Danmark. Vi kommer også ind på Mads P's flotte sejr i Belgien Rundt, Kasper Asgreens ærgerlige styrt i Schweiz og Jonas Vingegaards "kamp" for at vinde kaptajnrollen på Jumbo-Visma. Og så nørdes der virkelig igennem i quizzen...
6/15/20221 hour, 48 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

199 Vingegaard på vinderkurs? Van Aert-bommert og Andy Schleck-interview

Jonas Vingegaard viser god form i Dauphiné og skal måske duellere i weekenden med sin co-kaptajn, Primoz Roglic. En trejde Jumbo-Visma rytter, Wout van Aert, har taget førertrøjen, men blev snydt af David Gaudu, da han lavede en "Zabel" på en af etaperne. Du kan også høre et interview med Andy Schleck, der taler om Tour-starten i Danmark og om hvordan det er at få tildelt Tour-sejren ved skrivebordet.
6/10/20221 hour, 41 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

198 Sejr til Fuglen, Skjelmose i studiet og optakt til Dauphine

Jakob Fuglsang fik sin første sejr siden 2020-sæsonen, snart går det løs med Tour-opvarmningsløbet Criterium du Dauphiné, det kigger vi nærmere på og så har vi Giro-debutanten Mattias Skjelmose i studiet til en snak om netop Giroen, karrieren og de nærmeste fremtidsplaner. Desuden ser vi på det nye pointsystem, der er kommet i fokus på det seneste.
6/1/20221 hour, 33 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

197 Den store Giro-analyse - Hindley slog knock-out på Marmolada

Jay Hindley blev en overraskende vinder af årets første Grand Tour, Giro d'Italia. Men var det en god eller dårlig Giro? Hvilke ryttere skuffede og hvilke overraskede positivt? Vi kigger også på Tour of Norway, hvor Remco Evenepoel var helt suveræn og hvor de danske ryttere ikke formåede at blande sig helt i toppen.
5/29/20221 hour, 30 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

196 Tættere end tæt Giro, Genoa-reprimande, Stokbro om Herning-sejr

Det tegner til en historisk tæt Giro-afgørelse. Richard Carapaz er blot tre sekunder foran Jai Hindley inden de afsluttende etaper. Plesner bliver sat på plads i Genoas fodboldhistorie af special guest star og Andreas Stokbro fortæller om sejren i Grand Prix Herning.
5/25/20221 hour, 37 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

195 Girmay vinder og popper ud, vilde Giro-spurter og Lars Bak jubilæum

Biniam Girmay skrev Giro-historie som vinder og skrev sig ind i historien med et af de mest bemærkelsesværdige exit. Toppen af Giro-klassementet er tæt, mens de store sprintere stadig kæmper om etapesejre på dramatisk vis. Lars Bak fejrer et stort jubilæum og glæder sig til en gul dansk trøje i årets Tour de France.
5/18/20221 hour, 24 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

194 Giroen er i gang, Vinjebo til Touren og Stefan Bouhanni

Giroen er i gang og der har allerede været masser af dramatik og flotte præstationer. Men også store nederlag, specielt til Tom Dumoulin og Superman Lopez. Vi taler også med Emil Vinjebo, som bliver en af stemmerne i årets Tour de France og så skummer Stefan Bouhanni lidt over i endnu en udgave af quizzen.
5/11/20221 hour, 32 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

193 Giro d'Italia 2022 og den humane tredje uge

Stor optakt til Giro d'Italia samt en afrundning af Romandiet Rundt, hvor Rohan Dennis smed sejren til slut. Vi kigger på Giro-ruten, favoritterne, sprinterne, danskerne og har interview med Giro-debutanten Magnus Cort.
5/4/20221 hour, 13 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Holdet.dk Giro Special

I denne Veloropa Podcast Special giver Stefan Djurhuus og Kim Plesner tips og tricks til dig, der under Giro d'Italia skal spille med på holdet.dk i deres Giro Spillet eller Giro Manager. Vi kigger på hvor du får mest value-for-money, hvilket klassementsryttere, sprintere eller puncheurs vi tror mest på og så sætter Stefan, Kim og Claus Elming også deres helt eget hold. Undervejs kan høre mere om, hvordan du kan vinde gratis Guld+ hold fra holdet.dk.
5/2/202258 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

192 Remcos spektakel og Bardets heltedåd

Remco Evenepoel tog sit første monument på den helt rigtige måde, da han vandt et Liege-Bastogne-Liege, som også blev præget af et voldsomt styrt, hvor Evenepoels holdkammerat, Julian Alaphilippe kom slemt til skade. Vi taler også om Giro-opvarmningsløbet Tour of the Alps og om det igangværende Romandiet Rundt, der fik en dramatisk afslutning i dag. Der er interview med Cecilie Uttrup, som glæder sig til det første World Tour løb for kvinder på dansk grund.
4/27/20221 hour, 29 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

191 - Dylan og Dylan vinder. Fabelagtigt Paris-Roubaix. Casper P og Den gamle dame.

Paris-Roubaix blev en skuffelse set med danske øjne, men ellers var det et ganske enkelt fabelagtigt cykelløb. Vi ser tilbage på det legendariske monument og kigger frem mod det næste, når Liege-Bastogne-Liege køres i weekenden. Vi taler også om Fleche-Wallonne, og så har vi interview med både en nuværende dansk stjerne og en kommende. Har du lyst til at støtte Veloropa Podcast med en lille skilling, så har du muligheden via den såkaldte "10'er" ordning. Hvis du går ind på veloropa.10er.dk kan du selv vælge hvor stort eller lille et beløb per episode, du ønsker at støtte med. Når vi laver Veloropa Podcast er vi afhængige af sponsorer og donationer, så vi takker på forhånd med kyshånd for dit bidrag til at gøre podcasten endnu bedre!
4/21/20221 hour, 42 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

190 - Korreksie, Kamp til stregen, Ingen øl og Helvedet i nord

Amstel Gold Race fandt igen sin vinder efter målfoto... og lidt palaver. Alexander Kamp genvandt melodien efter nogle hårde sæsoner og kom ind på en fornem 5. plads. Mads Pedersen vandt to etaper i Circuit Sarthe, men styrtede i optakten til Paris Roubaix. Jonas Vingegaard kørte fra Primoz Roglic i Baskerlandet. Og så kigger vi frem mod Helvede i Nord!
4/13/20221 hour, 38 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

189 Flandern-dramatik, Mads P's revanchesejr og Amstel-optakt

Det blev et forrygende Flandern Rundt med en vild finale mellem Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar, mens de danske helte desværre ikke kom i nærheden af podiet. Mads P tog dog hurtigt revanche med en sejr i Circuit de Sarthe og så er Jonas Vingegaard med fremme i Baskerlandet Rundt. Vi kigger også frem mod weekendens Amstel Gold Race.
4/6/20221 hour, 16 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

188 Stor Flandern-optakt, Skjelmose og Lars Løkke

Der er mindre end en uge til højdepunktet for mange cykelfans, nemlig Flandern Rundt. Vi kigger frem mod årets andet monument og tilbage på de seneste opvarmningsløb. Vi skal også et smut forbi Katalonien Rundt, hvor du kan høre Mattias Skjelmose fortælle om sit vilde styrt, om taktikken hos nogle af modstanderholdene og om ambitionerne om gennembrudssejren i bjergene. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen fortæller anekdoter fra processen om at få Tour de France til Danmark.
3/30/20221 hour, 45 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

187 Magiske Mohoric, 100 dage til Tour og cremet perle cous-cous

En vanvittig nedkørsel sikrede Matej Mohoric årets første monument, Milano-Sanremo. Vi analyserer løbet grundigt og kigger frem mod weekendens brostens-semiklassikere, E3 Saxo Bank Classic og Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Mattias Skjelmose imponerer i Katalonien og Tim Merlier vandt De Panne foran Dylan Groenewegen. Og så fortæller Tour-boss Christian Prudhomme, hvorfor Touren starter i Danmark om 100 dage, ligesom du kan høre Jørgen Leths begejstring for at verdens største cykelløb kommer til Danmark.
3/23/20221 hour, 34 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

186 Rog og Pog vinder. Vingegaard flyver. Cort styrter. Og optakt til Milano-San Remo

Paris-Nice og Tirreno-Adriatico fik begge slovenske vindere, men danskerne viste sig flot frem i begge løb. Du kan høre interview med Magnus Cort, der desværre er styrtet og dermed misser lørdagens Milano-San Remo. Vi ser frem mod årets første Monument.
3/16/20221 hour, 39 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

185 Ny Mads P-sejr, Jumbo-dominans, Pogacar flyver, Asgreen på podiet

Mads P vandt en af sine flotteste sejre, da han kørte Wout Van Aert ud af hjulet på tredje etape af Paris-Nice. Men Jumbo-Visma har sat sig på løbet og indtager de tre første pladser i klassementet efter fire etaper. Tadej Pogacar vandt Strade Bianche efter et 50-kilometer langt solohug - og Kasper Asgreen kørte overraskende på podiet i den italienske nyklassiker.
3/9/20221 hour, 15 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

184 Magnus vinder, Jonas vinder, Emma vinder - og vi ku blive ved...

Magnus Cort, Jonas Vingegaard og Emma Norsgaard tog deres første sejre i sæsonen i den forgangne uge. Vi analyserer sejrene, taler med Emma og ser frem mod weekendens nyklassiker, Strade Bianche og de to store etapeløb, Paris-Nice og Tirreno Adriatico.
3/2/20221 hour, 11 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

183 Belgisk brostensåbner, dansk sygdom og bjerggeden Ganna

Den belgiske åbningsweekend med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne står for døren. Vi kigger på favoritterne og danskerne, hvor nogle af profilerne desværre døjer med sygdom. Vi ser også tilbage på de seneste etapeløb og gør midtvejsstatus på årets første World Tour-løb, UAE Tour, hvor Tadej Pogacar udfylder favoritrollen, men med Filippo Ganna som overraskende bjergged.
2/23/20221 hour, 26 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

182 Mads P-sejr, Vingegaard-interview, så er vi i gang

Mads P åbnede den danske sejrskonto ved at vinde 1. etape af Etoile de Besseges og den tidligere verdensmester viser superform fra sæsonstarten. Jonas Vingegaard må gerne vise superform i årets Tour de France, der som bekendt starter i Danmark. Hør et dugfriskt interview med Årets Cykelrytter 2021, der blandt andet har et godt træningstip og forsikrer, at han ikke skal give sin cykel til Primoz Roglic i år. Vi taler også om Remcos grusproblemer, stærke supersprintere og så er der selvfølgelig quiz.
2/6/20221 hour, 26 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

181 Den store sæsonåbner og Bernals forfærdelige uheld

Sæsonen 2022 står for døren. Vi kigger på vinterens største transfers, både de danske og internationale, taler om Jonas Vingegaards nye rolle som delt Tour-kaptajn og så har nyheden om Egan Bernals forfærdelige ulykke selvfølgelig præget medierne de seneste par dage. Vi ser frem mod de første løb i sæsonen, kommer med vores bud på de største danske resultater i 2022 og så skydes quizzen naturligvis i gang...
1/26/20221 hour, 42 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

180 Veloropa Awards 2021 og (måske) afgørelse på quizzen

Et fabelagtigt cykelår er ved at gå på hæld, Tour de France starter næste år i Danmark og vi skal naturligvis have uddelt Veloropa Awards for 2021 - både de danske og de internationale. Og så forsøger Claus Elmgreen at få afgjort sin quiz. Uden at afsløre for meget, kan vi konstatere, at det (som ventet) kører lidt af sporet. Et drama uden sidestykke og helt på højde med 2021's største dramaer på landevejen. Tak fordi I lytter med derude, tak til alle der støtter på 10er.dk og tak til vores partner, Oddset fra Danske Spil. Vi ønsker jer alle og jeres nærmeste en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.
12/18/20211 hour, 27 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

179 Tour-rute 2022, breaking transfer og månedens dansker

Tour-ruten 2022 er blevet offentliggjort, Jakob Fuglsang skifter til Israel StartUp Nation og så tikker der endnu en breaking transfer ind, lige da udsendelsen skal starte. Vi kårer også månedens dansker for september, kigger tilbage på Lombardiet Rundt og Paris-Tours, hvor sidste års danske vinder blev reduceret til hjælperytter.
10/14/20211 hour, 5 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

178 Vanvids-Roubaix, Blume og optakt til Lombardiet og Paris-Tours

Kvinderne fik lov at køre Paris-Roubaix efter 125 års venten og sikke en udgave. Mudder og vand og glatte brosten og det blev ikke ligefrem bedre, da mændene fulgte efter søndag - tværtimod. Sonny Colbrelli tog en debutantsejr og tager dermed titlen som efterårets rytter. I den kommende weekend går sæsonen mere eller mindre på hæld, når årets sidste monument, Lombardiet Rundt, og klassikeren Paris-Tours køres. Vi kigger på ruten, favoritterne, danskerne og giver dig spiltips. Du kan også høre fra talentfulde William Blume, der i weekenden vandt sit første UCI-løb - en helt ekstrem udgave af det norske Gylne Gutuer.
10/6/20211 hour, 34 minutes
Episode Artwork

177 Bronzehelten og Roubaix-debutanten - optakt til Paris-Roubaix

I denne episode af Veloropa Podcast kigger vi tilbage på et vidunderligt VM i Flandern og frem mod et måske regnfuldt Paris-Roubaix. Du kan blandt andet høre fra bronzehelten Michael Valgren og Roubaix-debutanten Emma Norsgaard. Mads P er allerede tilbage med en topplacering efter et skuffende VM, mens Mikkel Honoré frygter at sæsonen kan være slut.
9/29/20211 hour, 32 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

176 Bronze til Valgren - Alaphilippe vinder VM igen

Den offensive danske VM-satsning så på et tidspunkt ud til at give bagslag. Men så ofrede Kasper Asgreen sig for Michael Valgren, der som den eneste fra feltet lukkede hullet til frontgruppen og så kørte Valgren pludselig med om medaljerne ved VM i Flandern. Ingen kunne dog slå den suværene Julian Alaphilippe, som for andet år i træk kunne trække VM-trøjen over skuldrene.
9/26/20211 hour, 8 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

175 Dansk guld, VM-optakt og Chris Ankers tragiske farvel

Alle sportslige resultater bliver i disse dage overskygget af Chris Anker Sørensens tragiske dødsfald på tærsklen til VM i Flandern, der på søndag har et historisk stærkt dansk mandskab til start i herrernes linjeløb. Vi bringer optakt til løbet og kigger på de danske præstationer indtil videre.
9/22/20211 hour, 20 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

174 Lund om VM-udtagelsen, Valgren vinder igen

Landstræner Anders Lund fortæller om baggrunden for udtagelsen af den historisk stærke danske VM-trup. Michael Valgren vinder sin første sejr i tre år, vi kigger frem mod VM-enkeltstarten og så er der ny quiz-master.
9/15/20211 hour, 13 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

173 Ny ReCort, Superman blev væk, hvem skal med på VM-holdet?

Magnus Cort var tæt på at snuppe sin fjerde etapesejr i Vueltaen, men blev lige nøjagtigt slået af Primoz Roglic på den afsluttende enkeltstart. Men med tre etapesejre er han nu den mest vindende dansker når det gælder Grand Tour-etapesejre. Helt så godt gik det ikke for Superman Lopez, som nægtede at køre videre på næstsidste etape af det store spanske løb. Og hans fremtid på Movistar er nu usikker. Landstræner Anders Lund har udtaget de første fem ryttere til det danske VM-hold, men hvem skal have de sidste tre pladser?
9/5/20211 hour, 12 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

172 Ny Cort-sejr, Honore i VM-form, Fuglsang på hospitalet

Magnus Cort tog sin anden etapesejr i dette års Vuelta og tangerede dermed Bjarne Riis' rekord med flest etapesejre i Grand Tours. Mikkel Honore fortsætter med at vise VM-form og så gik det måske største VM-opvarmningsløb, Benelux Tour, i gang i dag.
8/30/20211 hour, 37 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

171 Cort om Vuelta-sejren, Mads P vinder igen, VM-trup og Arne Lynlås

Magnus Cort fortæller om karrierens vel nok største sejr, der blev kørt hjem på fornem vis i dette års Vuelta. Mads P vandt igen et cykelløbb og viser form forud for VM i Flandern, hvor Danmark stiller med et historisk stærkt mandskab, nærmest uanset hvem landstræner Anders Lund vælger at udtage. Og kan Speedy Plesner og Godfather Djurhuus overhovedet blive enige om, hvem Lund skal udtage?
8/25/20211 hour, 38 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

170 Remco, den røde raket, Würtz-styrt og Cutfather Djurhuus

Vi sendte Elming en tur til Frederiksberg for at interviewe de største profiler i PostNord Danmark Rundt. Du kan høre fra Remco, Cavendish, Mads P og mange flere. Du kan også høre fra Frederik Rodenberg, der får debut på World Touren næste år hos DSM. Vueltaen er i gang og danske Mads Würtz fik en noget uheldig hovedrolle på dagens etape og så har Djurhuus været på Færøerne i en helt speciel anledning.
8/18/20211 hour, 37 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

169 Vuelta-optakt, Mads P-sejr og ny quiz-polemik

Lørdag starter årets sidste Grand Tour, Vuelta a Espana. Vi kigger på favoritterne, sprinterne, danskerne og ruten i den første uge, hvor starten går i Burgos. Vi taler naturligvis også PostNord Danmark Rundt, hvor Mads Pedersen fik en fornem sejr på onsdagens etape til Sønderborg og så er der traditionen tro ballade med quizzen. Denne gang så meget ballade, at der bliver smidt en 50'er i dommervognen.
8/12/20211 hour, 13 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

168 Danmark Rundt, danske OL-medaljer og interview med Vingegaard

OL er netop overstået med tre danske medaljer i banecykling og lige om lidt går PostNord Danmark Rundt i gang. Vi analyserer den danske baneindsats i Tokyo og ser frem mod Danmarks største cykelløb, der utraditionelt slutter med en enkeltstart på Frederiksberg. Og så kan du høre et interview med Jonas Vingegaard, der reflekterer over sommerens Tour de France og beslutningen om ikke at deltage ved OL.
8/9/20211 hour, 48 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

167 OL-rekord, Tape-Gate og Honore om San Sebastian

Vi gør status over de udendørs cykeldiscipliner ved OL i Tokyo og kigger frem mod de mange danske medaljekandidater på banen, heriblandt det danske 4 km hold, der satte ny OL-rekord i kvalifikationen, men også havde iklædt sig noget meget omdiskuteret tape på benene. Desuden fortæller Mikkel Honoré om den dramatiske finale i Klasika San Sebastian, hvor han trods et styrt sikrede sig den første danske podieplads i løbet.
8/2/20211 hour, 55 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

166 Veloropas store OL-optakt

Lørdag indledes de olympiske cyklediscipliner med herrernes linjeløb og herefter går det løs med enkeltstart, MTB, BMX og banecykling. Danmark har størst medaljeforhåbninger på banen, men er bestemt ikke uden chancer for ædelt metal på landevejen. Vi ser frem mod de mange OL-discipliner og taler med to af medaljekandidaterne, Frederik Rodenberg fra 4-km holdet og Amalie Dideriksen, der både stiller til start i parløb og omnium.
7/22/20211 hour, 32 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

165 Tour-afslutning med dansker-karakterer

Tour de France er slut, en ret vanvittig en af slagsen. Wout van Aert tog sidste stik på Champs Elysees og forhindrede dermed Mark Cavendish i at slå Eddy Merckx' rekord, som de to nu deler med 34 etapesejre hver. Tadej Pogacar vandt for andet år i træk og danske Jonas Vingegaard sluttede på andenpladsen i sin Tour-debut - hør hvilke karakterer vi giver Jonas og de andre danskere.
7/18/20211 hour, 40 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

164 Vingegaard på podiekurs - hvornår kommer den danske etapesejr?

Jonas Vingegaard rykkede op på andenpladsen i klassementet efter de to barske etaper i Pyrenæerne, der begge blev vundet af Tadej Pogacar. Det ligner en sikker podieplads til den unge dansker, som sensationelt har taget kaptajnrollen hos Jumbo-Visma efter kaptajn Roglic forlod skuden tidligt i løbet. Men vi mangler stadig en dansk etapesejr i årets Tour de France - kommer den på enkeltstarten eller måske endda på Champs Elysées?
7/15/20211 hour, 13 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

163 Skjelmose i studiet, Cavendish tangerer rekord

Vi har fornemt besøg af Trek-rytteren Mattias Skjelmose, som blandt andet fortæller om Bauke, Vingegaard og sine egne ambitioner om en dag at stå på et Grand Tour-podie. Vi taler selvfølgelig også om Mark Cavendish' tangering af Eddy Merckx-rekorden for flest etapesejre i Tour de France og ser frem mod de afgørende etaper i Pyrenæerne med Vingegaard, Pogacar og de andre favoritter i fokus. Episoden er sponsoreret af Oddset fra Danske Spil samt måltidspakker fra HelloFresh.dk
7/11/20211 hour, 36 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

162 Vingegaard sætter Pogacar på Ventoux!

Jonas Vingegaard tager sin nye kaptajnrolle alvorligt. Som den første fik han for et øjeblik bragt ellers suveræne Tadej Pogacar i vanskeligheder i selve finalen på Mont Ventoux. Hvilke perspektiver giver det for fremtiden? Og hvor langt rækker Vingegaards indsats i dette års Tour? Det og meget andet kigger vi nærmere på i denne episode af Veloropa Podcast, hvor vi også varmer op til weekendens etaper.
7/8/20211 hour, 32 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

161 Kaptajn Vingegaard med podiechance - Cavendish på rekordjagt

Jonas Vingegaard er pludselig blevet Jumbo-Vismas klassementskaptajn, ligger på en aktuel fjerdeplads i Tour de France og har en reel mulighed for at køre på det samlede podie i en Tour, hvor Tadej Pogacar ser ud til at have slået knock-out på konkurrenterne. Vi skal også have kåret juni måneds dansker og set frem mod Dobbelt-Ventoux etapen samt drøfte muligheden for en Cavendish-rekord.,
7/4/20211 hour, 48 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

160 Cavendish er tilbage - dramatisk start på Touren

Sikke en vanvittig start på Tour de France. Smukke sejre til Alaphilippe, Van der Poel og Mark Cavendish, men også lidt for megen dramatik i form af styrt, der blandt andet har sendt Caleb Ewan hjem fra Touren inden den rigtigt er begyndt og startet en debat om rytternes sikkerhed og arrangørernes ansvar. Vi tager temperaturen på Touren dagen før den første enkeltstart og gør status over de første fire etaper.
6/29/20211 hour, 56 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

159 Den store Tour de France-optakt

Veloropas store Tour de France-optakt, hvor Claus Elming, Kim Plesner og Stefan Djurhuus gennemgår de rekordmange danskere, de 23 hold, klassementsfavoritterne, outsiderne, sprinterne og etaperne samt byder på Tour-quiz og spiltips. Bliv ordentlig klædt på til Tour-starten på lørdag og de første etaper i verdens største cykelløb.
6/23/20212 hours, 9 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

158 DM-opsamling med Mads Würtz og Amalie Dideriksen

Vi gennemgår et spændende DM i Give og skal høre fra de to vindere af elite-linjeløbene, Mads Würtz Schmidt og Amalie Dideriksen. Vi kigger også på de nationale mestre i udlandet og bringer danskerspecial spiltips til Tour de France.
6/22/20211 hour, 19 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

157 Sejr til Kron og Cort, Fuglen på podiet og Asgreens DM-forventninger

Så kom der igen hul på bylden, da Andreas Kron og Magnus Cort i weekenden tog sejre i Schweiz Rundt og Route d'Occitanie, mens Jakob Fuglsang kørte sig på det samlede podie i Schweiz. Den dobbelte danske mester, Kasper Asgreen, fortæller om sine forventninger til DM i Give og så taler vi selvfølgelig også om den lidt spøjse situation på Deceuninck-Quickstep, hvor Mark Cavendish pludselig er i spil til et overraskende Tour-comeback.
6/14/20211 hour, 46 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

156 Fuglen flyver i Schweiz - Remco, Van der Poel og Pogacar vinder

Jakob Fuglsang blev nummer to på den første hårde bjergetape i Schweiz Rundt, vundet af Richard Carapaz. Andenplads blev det også til for Magnus Cort i Route d'Occitanie, mens Remco Evenepoel er tilbage på toppen efter sit Giro-exit med sejr og førertrøje i Belgien Rundt. Og i Slovenien har hjemmefavoritten Tadej Pogacar allerede vist Tour-form.
6/10/20211 hour, 26 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

155 Froome færdig? Dumoulin tilbage. Fokus på Dauphine og Schweiz Rundt

De blev nummer to og tre i Touren 2018, men mens Tom Dumoulin får comeback i Schweiz Rundt, så lignede Chris Froome slet ikke sig selv i Dauphiné, hvor en længerevarende nedtur fortsatte. Vi sætter fokus på de to store Tour-opvarmningsløb, der henholdsvis startede og sluttede i dag.
6/6/20211 hour, 25 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

154 Giro-afslutning, Dauphiné-optakt, Månedens dansker

Egan Bernal vandt en god årgang af Giro d'Italia. Men var det fordi Bernal var suveræn eller modstanden for dårlig? Og hvad med Remco Evenepoel? Kommer det belgiske stjerneskud nogensinde til at blive en god Grand Tour-rytter? Det første af to store Tour-opvarmningsløb, Dauphiné, er skudt i gang. Vi kigger på de første etaper, favoritterne og danskerne. Og så er der (naturligvis) masser af polemik i quizzen.
5/30/20211 hour, 43 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

153 TV-amputeret kongeetape, Remco færdig i klassementet

Egan Bernal satte trumf på, selvom mandagens kongeetape i Giro d'Italia blev noget amputeret. Både hvad angår bjerge og ikke mindst når det gælder TV-signal. Den forkortede etape var dog nok til at sende Remco Evenepoel helt ud af klassementet med et tidstab på over 20 minutter. Vi kigger frem mod den sidste uge af Giroen, taler om dansk OL-udtagelse og Cecilie Uttrups første World Cup-sejr.
5/24/20211 hour, 37 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

152 Mørkøv om fremtiden, Bak-jubilæum og Bernal-opvisning

Michael Mørkøv har forlænget sin kontrakt med Deceuninck-Quickstep. I denne episode fortæller han bl.a. om sine overvejelser og forholdet til Sam Bennett. Egan Bernal satte konkurrenterne på plads på grus-afslutningen til Camp Felice og erobrede den lyserøde førertrøje med sin første Grand Tour etapesejr. Det ligner en duel mellem ham og Remco Evenepoel, men kan den unge belgier stå distancen? Vi kommer også omkring Caleb Ewans kontroversielle exit og Matej Mohoric' vanvittige styrt. Og så er der Lars Bak-jubilæum i en dramatisk quiz.
5/17/20211 hour, 43 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

151 Landa ude af Giroen, Taco-mandag, Asgreen imponerer igen

Mikel Landa styrtede ud af Giroen på en flad sprinteretape, Taco van der Hoorn overraskede alt og alle og tog en herlig solosejr, mens Elmings favorit, Joe Dombrowski, omsider kom først over stregen på en regnvåd og dramatisk bjergetape, hvor Chris Juul længe kæmpede med om sejren. Og så viste Kasper Asgreen igen gode ben, men til sidst måtte han give fortabt mod W52-overmagten i Algarve.
5/12/20211 hour, 24 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

150 Den store Giro-optakt, Mikkel Honore og Emma Norsgaard

Veloropas store Giro-optakt med gennemgang af etaperne, favoritterne, sprinterne, holdene og danskerne. Vi taler med den ene af blot to Giro-danskere, Mikkel Honore og så bliver der også plads til lidt ikke-Giro, nemlig et interview med Emma Norsgaard, der i weekenden fik hul på sejrsbylden. Quizzen bliver dramatisk og der opstår decideret polemik når det gælder spilforslag til Oddset fra Danske Spil.
5/5/20211 hour, 45 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

149 Liege, Tour-debutant Vingegaard og Asgreen er Månedens Dansker

Jonas Vingegaard fortæller om sin Tour-udtagelse, Kasper Asgreen fortæller om livet som Flandern-vinder og modtager af den første Veloropa Podcast Månedens Dansker kåring. Desuden analyserer vi forårets sidste klassiker og monument, Liege-Bastogne-Liege og drøfter Chris Froome og Thibaut Pinots deroute.
4/28/20211 hour, 30 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

148 Målfoto-gate og Ardenner-fokus

Der var masser af ballade efter afslutningen på Amstel Gold Race. For hvem vandt egentlig løbet? Og var målkameraet overhovedet placeret korrekt? Vi kigger tilbage på det netop overståede Fleche Wallonne og frem mod søndagens monument, Liège-Bastogne-Liège. Desuden nyt fra Tour of The Alps og Gianni Moscons genopblomstring. Og fransker-quiz...
4/21/20211 hour, 24 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

147 Cav-hattrick, Anthon Bjerg, Mikkel Honore og Amstel-optakt

Mark Cavendish er tilbage efter tre etapesejre i træk i Tyrkiet Rundt, hvor danske Anthon Charmig var 200 meter fra sejren på løbets kongeetape. Du kan høre Anthon fortælle om den vilde finale. Du kan også høre fra Mikkel Honoré, som for første gang i 23 år sikrede Danmark en etapesejr i Baskerlandet Rundt og nu skal forsøge at hjælpe Julian Alaphilippe til sejr i Amstel Gold Race. Og netop det løb har vi optakt og spilforslag til. Jakob Fuglsang er blandt favoritterne og Michael Valgren har vundet løbet for tre år siden.
4/15/20211 hour, 27 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

146 Knægten fra Kolding blev Konge af Flandern

Kasper Asgreen gjorde det umulige. Slog Mathieu van der Poel i en spurt og vandt Flandern Rundt. Vi tegner et portræt af Asgreen, der gennem de seneste tre år selv har sat ord på sin udvikling fra kontinental-tiden i Danmark til han stod øverst på podiet i verdens måske mest prestigefyldte endagsløb. Vi ser også frem mod onsdagens Scheldeprijs, drøfter de seneste transferrygter og kontraktforlængelser og så kigger vi på det igangværende Baskerlandet Rundt med en række danske profiler i aktion.
4/6/20211 hour, 51 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

145 Den store danskerfejring og optakt til Flandern Rundt

Vi fejrer de mange danske sejre med interviews med Kasper Asgreen, Mikkel Honore og Jonas Vingegaard. Vi bringer en top-10 over de flotteste danske sejre nogensinde, kigger på Bouhanni-gate og ser frem mod Flandern Rundt med optakt og spilforslag.
3/31/20211 hour, 50 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

144 Fantastisk(e) Kron - Veni, Vidi, Vici, Vingegaard

Vi taler med det nye danske World Tour-stjerneskud Andreas Kron, ser frem mod en brostensweekend med E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem og så analyserer vi årets første monument, Milano-Sanremo. Derudover midtvejsstatus i Katalonien Rundt, hvor Ineos dominerer stort og Coppi e Bartali, hvor Jonas Vingegaard snuppede sin anden sejr i år. Og så vender vi også bogen Engang var jeg Jesper Skibby.
3/25/20211 hour, 32 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Jesper Skibby: Halvt cykelrytter - helt menneske

På toppen af karrieren blev Jesper Skibby i medierne castet til rollen som "ham den sjove". Men klovnerierne dækkede også over en usikkerhed og et skrøbeligt menneske, som røg ud i misbrug og selvmordsforsøg, da festen pludselig stoppede - og hverdagen ramte. Denne podcast-montage af Kim Plesner er en anerkendelse af mennesket og cykelrytteren Jesper Skibby. Og en skæbnefortælling om dengang Skibby og favoritløbet Flandern Rundt for første gang krydsede klinger, en forårsdag i 1987.
3/23/202114 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

143 Cort-sejr, Würtz-sejr, vanvids Van der Poel og Freeman i fedtefadet

To danske World Tour-sejre i den forgangne uge, vi taler med dem begge, Magnus Cort og Mads Würtz. Vi analyserer Roglic-gate og Van der Poels imponerende soloridt på mur-etapen i Tirreno. Doktor Richard Freeman er for alvor kommet i fedtefadet under afhøringerne i det britiske parlament - vi ser på hvad det får af konsekvenser for hele fortællingen om Team Sky.
3/17/20211 hour, 53 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

142 Van der Poel is on fire, Mads P-interview og optakt til Tirreno

Mathieu van der Poel vandt et historisk flot Strade Bianche, Mads P har været tæt på både etapesejre og den gule trøje i Paris-Nice, vi talte med den tidligere verdensmester inden løbet mod solen, blandt andet om sejren i Kuurne. Og så har vi optakt til ugens andet store etapeløb, Tirreno Adriatico, der byder på et hav af store stjerner.
3/8/20211 hour, 25 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

141 Mads P vinder Kuurne - optakt til Strade Bianche og Paris-Nice

Mads Pedersen beviste endnu engang, at han er en mand med is i maven og smag for de helt store væddeløb. Den tidligere verdensmester kan nu også skrive Kuurne-Bruxelles-Kuurne på sin palmares efter en solid spurtsejr i weekenden. I denne episode af Veloropa Podcast ser vi også frem mod den smukke nyklassiker, Strade Bianche, og løbet mod solen, Paris-Nice - begge løb starter i weekenden. Mathieu van der Poel knækkede styre og PostNord Danmark Rundt præsenterede for første gang en afsluttende enkeltstart på Frederiksberg i en på alle måder begivenhedsrig cykeluge.
3/4/20211 hour, 43 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

140 Vingegaard vinder, belgisk åbningsweekend, hold du kæft, det' dejlig

Den belgiske åbningsweekend med Omloop og Kuurne står for døren. Du kan høre Søren Kragh Andersens forventninger til klassikerne og du får desuden et større portræt af den danske verdensstjerne. Og så tog Jonas Vingegaard årets første danske World Tour-sejr i UAE Tour, som vi også kigger nærmere på.
2/25/20211 hour, 34 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

139 Asgreens simple opskrift og værtens værste quiz?

Sammen med Kasper Asgreen kigger vi frem mod forårsklassikerne og så har vi optakt og spilforslag til Tour des Maritimes et du var og årets første World Tour-løb UAE Tour. Der er godt nyt fra Michael Valgren, som måske allerede er klar til Milano-Sanremo. Og så er der quizzen...
2/18/20211 hour, 24 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

138 Dansk debutant, grimme styrt og skør UCI-regel?

Mød det seneste danske skud på World Tour-stammen, Frederik Wandahl fra Bora-Hansgrohe. Den 19-årige dansker fik prof-debut i Etoile de Besseges og fortsætter i Tour de la Provence. Vi kigger tilbage på Besseges og frem mod Provence i denne udgave af Veloropa Podcast, hvor vi også drøfter de seneste regelændringer fra UCI, der har skabt stor debat.
2/10/20211 hour, 11 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

137 Dumoulin-exit og duellen mellem Van der Poel og Van Aert

Tom Dumoulin chokerede den professionelle cykelsportsverden med sin beslutning om at indstille karrieren på ubestemt tid. Hør hans tidligere coach Morten Bennekous vurdering af sagen og hør hvilke forventninger danske Sebastian Fini har til weekendens VM i cyklecross i belgiske Oostende. Et løb der efter alt at dømme bliver en knivskarp duel mellem de to rivaler, Mathieu van der Poel og Wout van Aert.
1/28/20211 hour, 22 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

136 Transfermarkedet, topstyring og Casper P's forventninger

I årets første Veloropa Podcast har vi fokus på de mest iøjnefaldende transfers, ikke mindst Marc Hirschis overraskende skifte før tid. Hirschis nu tidligere holdkammerat, Casper Pedersen, fortæller om sine forventninger til sæsonen og fremtiden og om fordele og ulemper ved topstyringen på DSM-holdet (tidligere Sunweb).
1/14/20211 hour, 44 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

135 Den store Tour 2021 gennemgang med Kasper Ankjærgaard og Jørgen Leth

Senior-rute-korrespondent Kasper Linde Ankjærgaard gennemgår traditionen tro næste års Tour de France-rute. Få et unikt indblik i etaperne, sidevindsmuligheder, bjerge og bakker. Og hør hvad en anden legende, Jørgen Leth, har af forventninger til 2021 Touren. Derudover får du et overblik over de danske rytteres muligheder, spiltips og selvfølgelig årets sidste quiz.
12/15/20201 hour, 37 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

134 Den store årsafslutning med Anders Lund, Mads Würtz og Veloropa Awards

Vi kigger tilbage på et mærkværdigt 2020, der dog blev (endnu) et godt år for dansk cykelsport. Landstræner Anders Lund fortæller om sine forventninger til de danske topnavne, Mads Würtz løfter sløret for sine målsætninger i 2021 og så tildeler vi en række udenlandske og danske navne de meget eftertragtede Veloropa Awards.
12/9/20201 hour, 44 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

133 Cort-sejr, danskerkarakterer og Movi-uden-star

Vuelta a España er forbi. Primoz Roglic fik revanche for sit sidste-minuts-nederlag i Tour de France, selvom Richard Carapaz var tæt på at gøre det onde ved sloveneren på sidste bjergetape. Her fik Roglic uventet hjælp fra Movistar. Vi kigger på det der engang var et spansk storhold, men nu har to sejre på en hel sæson, en Valverde tæt på pension og et ambitionsniveau der hedder holdkonkurrencer og sekundære placeringer. Og så skal de danske Vuelta-ryttere naturligvis have karakter for deres indsats i den spanske Grand Tour. Både Magnus Cort, der vandt 16. etape og de fem øvrige danskere.
11/8/20201 hour, 24 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

132 Analyse, optakt og spiltips til spændende Vuelta-finale

Årets sidste cykelløb, Vuelta a Espana, lakker mod enden. I weekenden køres de afgørende etaper. Får vi en dansk etapesejr? Kan Primoz Roglic denne gang forsvare sin førertrøje hele vejen og hvem vinder i Madrid? Desuden nyt om ansøgningerne til World Touren, hvor NTT glimrede ved sit fravær og så skal du som lytter igen trækkes gennem sølet i en quiz der kører af sporet.
11/5/20201 hour, 19 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

131 Roglic i krise på Angliru, Dobbbelt Ventoux i Touren

Primoz Roglic mistede igen førertrøjen i Vuelta a Espana, da han kom i problemer på frygtede Angliru. Nu venter dog en enkeltstart, hvor sloveneren igen kan overtage kontrollen med løbet. Hugh Carthy fik en fornem sejr på Angliru og Jonas Vingegaard flyver for alvor i bjergene. Tour de France-ruten blev præsenteret søndag og det bliver en relativt klassisk affære, rundt i Frankrig mod uret, Alperne først, derefter Pyrenæerne og hele to enkeltstarter.
11/2/20201 hour, 15 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

130 Roglic er tilbage, Angliru venter, quizzen kører af sporet - igen

Primoz Roglic kørte sig tilbage i klassementet efter sine regnjakke-problemer, og selvom holdkammerat Tom Dumoulin er udgået, ser Jumbo-Visma ud til at have fået styr på det igen. I weekenden venter blandt andet frygtindgydende Angliru - en etape, hvor man ikke skal have en dårlig dag. Og så troede vi det var slut med de dårlige quiz-svar efter sidste uges blamage. Men...
10/29/20201 hour, 17 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

129 Giro-Tao, regnvejrs-Roglic og rytterstrejke

Tao Geoghegan Hart blev en yderst overraskende vinder af årets Giro d'Italia, hvor Jakob Fuglsang sluttede på en samlet sjetteplads og hvor rytterne nægtede at køre mere end 250 km i regnvejr. I Vuelta a España smed Roglic overraskende tid på en regnvåd bjergetape, da han baksede med at få sin regnjakke på og dermed var der endnu mere succes til Team Ineos, som nu har Richard Carapaz i førertrøjen.
10/26/20201 hour, 25 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

128 Stelvio skaber historisk tæt Giro - bjergrig start på Vueltaen

Der er lagt op til en historisk tæt afslutning i Giro d'Italia efter en fantastisk Stelvio-etape, hvor Wilco Kelderman gik lidt ned, men alligevel kørte sig i lyserødt og de to unge kamphaner, Jai Hindley og Tao Geoghegan Hart ligger inden for 15 sekunder før de tre afgørende etaper. Jakob Fuglsang flyver igen og banker på til den samlede top-5. I Vuelta a España fortsætter Primoz Roglic hvor han slap sidste år og har taget føringen efter de tre første bjergetaper.
10/22/20201 hour, 18 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

127 Fuglen flyver lavt, MC-Gate i Flandern og optakt til Vuelta

Fuglen er stadig ikke flyvende i Giroen, Julian Alaphilippe kørte ind i en motorcykel og røg ud af Flandern, i en ellers lovende debut. Mathieu van der Poel fik skovlen under rivalen Wout van Aert og danskerne levede ikke helt op til de store forventninger. Og så starter Vueltaen lige om lidt. Vi taler med Grand Tour-debutanten Alexander Kamp.
10/19/20201 hour, 27 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

126 Den store Flandern 2020-optakt med Kasper Asgreen

Giro d'Italia er stadig i fuld gang. Jakob Fuglsang har mistet værdifuld tid på en punktering og nu kommer to meget afgørende etaper i weekenden - lørdagens enkeltstart og søndagens bjergetape. Søndag køres også året sidste monument, Flandern Rundt. Vi har talt med en af de mange danske profiler, Kasper Asgreen, der efter andenpladsen i sin debut sidste år, nu er selvskreven på et stærkt Deceuninck-Quickstep mandskab.
10/15/20201 hour, 36 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

125 Pedersen & Pedersen eier sykkelverden

Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem, Casper Pedersen vandt Paris-Tours på en og samme dag. De unge danske talenter fortsætter fremgangene og i Giro d'Italia krydrede Mikkel Bjerg det endda med en tredjeplads på dagens bjergetape. Jakob Fuglsang avancerede en enkelt plads i den samlede stilling, så han nu ligger nummer seks inden uge 2 i den italienske Grand Tour.
10/11/20201 hour, 28 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

124 Gregaard Gregario, Gannas bjergenkeltstart og Doktor Smadremand

Jonas Gregaard fortæller om at være hjælperytter for Jakob Fuglsang i Giro d'Italia, hvor verdensmesteren i enkeltstart sprang ud som bjergrytter. Alaphilippe fik skovlen under Mathieu van der Poel, men var lige ved at dumme sig igen på målstregen. Vi har også historien om den tidligere Team Sky-doktor Richard Freeman, der igen er kommet i uføre på grund af en testosteron-bestilling i 2011. Og så har vi optakt til weekendens Gent-Wevelgem, Paris-Tours og bjergetape i Giro d'Italia.
10/8/20201 hour, 21 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

123 Alaphilippes ikke-sejr, Fuglen flyver i Giroen, Thomas og Yates i problemer

Storfavoritten Geraint Thomas styrtede i den neutrale zone på 3. etape af Giro d'Italia og slog sig så meget, at klatreturen til vulkanen Etna kom til at koste mere end 10 minutter. Simon Yates blev sat inden det for alvor blev sjovt, men til gengæld virker Fuglen flyvende i bjergene. Verdensmester Julian Alaphilippe troede han vandt Liége-Bastogne-Liège i regnbuetrøjen, men Primoz Roglic overhalede den jublende verdensmester på stregen.
10/5/20201 hour, 26 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

122 Mads P-sejr, Giro-optakt, Fleche, Liege, Trek eller kaos?

Mads P vandt sin første sejr efter han mistede VM-trøjen. Det skete i BinckBank Tour, som danskeren fører inden fredagens enkeltstart. En anden dansker, Jakob Fuglsang, er blandt favoritterne i Giro d'Italia, der starter på lørdag. Men kan Fuglsang ligefrem vinde Giroen? Fleche Wallonne blev en triumf for stjerneskuddet Marc Hirschi og hos kvinderne fik Cecilie Uttrup Ludwig en fornem andenplads.
10/1/20201 hour, 22 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

121 Alaphilippe ny verdensmester - optakt til BingoBanko og Fleche

Julian Alaphilippe blev en flot verdensmester på en krævende rute i italienske Imola, hvor Jakob Fuglsang sad med i finalen og sluttede som 5'er og hans løjtnant Michael Valgren fik en 11. plads. Vi analyserer de seneste tre dages VM-løb og kigger frem mod næste uges Binckbank Tour og Fleche Wallonne.
9/27/20201 hour, 17 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

120 VM-optakt og Quintana i problemer?

Kan Jakob Fuglsang vinde VM? Vi ser frem mod weekendens VM-løb i italienske Imola, vurderer de danske chancer og kigger på favoritterne. Og så kigger vi nærmere på sagen om brødrene Quintana, der nu er under dopingmistanke efter en razzia under det netop overståede Tour de France. Men hvad er egentlig op og ned i sagen?
9/24/20201 hour, 6 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

119 Pogacars vanvidsridt, Sørens anden sejr og Mads P 2'er i Paris

Tour de France 2020 fik en helt vanvittig afslutning, da Tadej Pogacar overrumplede alt og alle på den afgørende enkeltstart og blev den yngste Tour-vinder siden 1904. Søren Kragh snuppede sin anden etapesejr og så var Mads P tæt på at vinde på Champs Elysées iført VM-trøjen.
9/20/20201 hour, 29 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

118 Egon-exit, slovenerne regerer, negativ Cort positiv

Sidste års vinder Egan Bernal måtte udgå af Tour de France, hvor slovenerne Primoz Roglic og Tadej Pogacar fortsætter deres dominans - og det ser ud som om Roglic har fået slået sin ni år yngre landsmand knock-out. Magnus Cort ser ud til at misse både Tour de France, Giro d'Italia og VM efter at have testet positiv for COVID-19.
9/17/20201 hour, 26 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

117 Sørens flotte sejr, Egons deroute og den mest nervepirrende quiz

Søren Kragh vandt 14. etape af Tour de France og skaffede dermed Danmark sin 20. etapesejr i verdens største cykelløb. Egan Bernal er derimod helt ude af klassementet, der nu ligner et rent slovensk opgør mellem Primoz Roglic og Tadej Pogacar. Vi analyserer de seneste etaper og kigger frem mod de høje bjerge i Alperne. Og så slutter vi af med den mest dramatiske quiz i Veloropa Podcasts historie.
9/14/20201 hour, 25 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

116 Sagan deklasseret, bliver 12. etape en danskeretape?

Peter Sagan er kommet i alvorlige problemer i kampen om den grønne trøje, efter han onsdag blev deklasseret for at have skuldertacklet Wout van Aert i spurten. Mange af de danske ryttere ser frem mod torsdagens 12. etape som en mulighed for en udbrudssejr, men er det en realistisk ambition? Vi kigger også på Tirreno Adriatico, hvor de første bjerge har været i spil.
9/9/202054 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

115 Slovenerne har taget magten i dramatisk Tour de France

Slovenien har taget magten i Tour de France. Primoz Roglic er i den gule trøje, Tadej Pogacar angriber i høje og venstre og vandt søndagens bjergetape. Peter Sagan kuppede sig tilbage i den grønne trøje, Thibaut Pinot er gået helt ned igen og så er Egan Bernal måske på vej til at genfinde sidste års vinderform? Vi kigger tilbage på weekendens dramatiske etaper, ser frem imod næste uges etaper og også mod Tirreno Adriatico med Jakob Fuglsang, Chris Froome og Vincenzo Nibali.
9/6/20201 hour, 14 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

114 Yates i gult, Bernal i problemer? Ny VM-rute og gul-digger Marion Rousse

Adam Yates kom nærmest ved et tilfælde i den gule trøje. Spørgsmålet er, hvor langt det kan bære? Er Bernal allerede i problemer, mens Jumbo-Vismas gule maskine tromler videre? Og kan man ergentlig kalde Alaphilippes nye kæreste for en gul-digger?
9/3/20201 hour, 15 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

113 Kristoff og Alaphilippe i gult, dramatisk åbning på Touren

Årets Tour de France startede med regnvejr og styrt, men nu er hjemlandets darling, Julian Alaphilippe i den gule trøje og normaliteten er genoprettet blandt sprinterne, efter Alexander Kristoff og Mads P for en stund stjal rampelyset med deres tungmandsspurt. Vi kigger også på, hvorfor UCI har tænkt sig at undersøge, hvad der lå i Remco Evenepoels lomme og så vender Michael Matthews tilbage til Australien før tid.
8/31/20201 hour, 12 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

112 Den store Tour de France-optakt med Asgreen og Casper P

Danskerne, favoritterne, holdene, etaperne, stjernerne, sprinterne, bjerggederne, trøjefavoritterne. Alt hvad du skal vide om Tour de France 2020 med fokus på de tre første etaper med stjerner, optakt og spilforslag. Og selvfølgelig et tilbagekig på et netop overstået DM.
8/27/20202 hours, 35 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

111 Fuglens andet monument, Ineos dropper Froome og Thomas, Cecilies største sejr

Endnu en vild cykeluge. Jakob Fuglsang vandt sit andet monument, Lombardiet Rundt. Remco Evenepoel styrtede voldsomt og er færdig for sæsonen. Cecilie Uttrup Ludwig fik sin største sejr i Giro dell'Emilia, Ineos så bort fra de to tidligere Tour-mestre, Chris Froome og Geraint Thomas, da de udtog årets Tour de France-hold og så er der DM i Middelfart i weekenden. Vi har optakt, stjerner og spilforslag,
8/19/20201 hour, 35 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

110 Van Aerts kunststykke, Jumbo > Ineos? Kan Fuglen vinde Lombardia?

Wout van Aert har været i en klasse for sig efter Corona-nedlukningen. Sejre i Strade Bianche, Milano-Sanremo og Dauphiné. Han er en af otte kæmpe profiler på et nærmest historisk stærkt Jumbo-Visma-hold til Tour de France. Men er det hollandske mandskab ligefrem stærkere end Team Ineos? Og er de det, når vi rammer Touren? Og kommer Chris Froome i det hele taget med til Tour de France? Vi kigger tilbage på Milano-Sanremo, analyserer det igangværende Dauphiné og ser frem mod næste monument, Lombardiet Rundt, hvor Jakob Fuglsang er blandt favoritterne.
8/13/20201 hour, 24 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

109 Fabios vanvidsstyrt, Strade Bianche, MSR, Casper P, Cort og breaking Mads P-sejr

Den måske mest vanvittige episode nogensinde af Veloropa Podcast. Casper Pedersen giver en stærk øjenvidneberetning fra Fabio Jakobsens forfærdelige styrt i Polen Rundt, hvor Mads Pedersen, netop som vi var ved at være færdige med at optage, sikrede sig sejren på 2. etape. Danskerens første sejr i VM-trøjen. Sammen med Magnus Cort kigger vi tilbage på et brandvarmt og ekstremt hårdt Strade Bianche og frem mod årets første monument Milano-Sanremo, hvor Corts ambitioner pludselig fik et skud for boven. Nå ja, og så blev Tourstarten i Danmark officielt udsat til 2022 og vi fik trukket vinderen af Philippe Gilberts VM-trøje fra Yorkshire. Velkommen til en vanvittig cykelsæson...
8/6/20201 hour, 53 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

108 Remco, Tourstart, Strade Bianche og Jesper Olsen tilbagelægningsquiz

Remco Evenepoel synes ustoppelig. Tourstarten i Danmark bliver formentlig rykket til 2022 - men er det godt eller skidt? Der er optakt, stjerner og spilforslag til lørdagens Strade Bianche og så bliver der lavet en Jesper Olsen tilbagelægning i quizzen...
7/30/20201 hour, 25 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

107 Froome på nye eventyr

Ugens helt store historie var, at Chris Froome forlader de trygge rammer hos Team INEOS og fra næste sæson tager fat på første kapitel af et nyt, israelsk eventyr. Men bliver Israel Start-up Nation begyndelsen til enden for Froome eller er det holdet der kan gøre ham legendarisk med en femte Tour-sejr? Det drøfter vi i studiet, hvor der også bliver tid til et interview med Cecilie Uttrup Ludwig, som netop har forlænget sin kontrakt med FDJ, uden at have kørt et eneste løb for dem. TV 2's Thomas Kristensen fortæller om deres sommersatsning, Tour de ja vu og Stefan Djurhuus og Kim Plesner afslører hvilke Tour-etaper de godt kunne tænke sig et gensyn med.
7/10/20201 hour, 15 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

106 Würtz, Eg og et kig på de danske Tour-ryttere 2020

Mads Würtz har forlænget sin kontrakt med Israel Start-up Nation, Niklas Eg ligner en Tour-deltager for Trek-Segafredo. Hør fra dem begge i denne podcast, hvor vi kigger på de danske World Tour-rytteres chancer for at komme med i Tour de France. Er ASO i gang med at bringe den danske Tourstart i fare? Fortsætter Stefan sin stime i quizzen? Spørgsmålene er mange, svarene er som sædvanligt få og tvetydige i Veloropa Podcast.
7/2/20201 hour, 36 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

105 Bauke forklarer, DCU-direktør forsvarer

I denne episode får DCU-direktør Martin Elleberg Petersen mulighed for at forsvare unionens kommunikationsstrategi og ageren i de seneste ugers stormvejr i medierne. Han sætter også ord på baggrunden for fyringen af Jesper Worre som løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt - og indrømmer, at sagen kunne have været håndteret bedre internt i bestyrelsen. Du får også et interview med kæmpestjernen Bauke Mollema, vinderen af det seneste moment, Lombardiet Rundt. Mollema har netop forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, hvor han bl.a. er holdkammerat med tre danskere. Vi kigger endvidere på farcen om Mitchelton-Scotts spanske fristelser og om vi tror Chris Froome stadig kører for Team INEOS når vi rammer Tour de France.
6/22/20201 hour, 28 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

104 Lance, DCU - det handler om magt

DCU's formand beskyldes for magtmisbrug, Lance Armstrong misbrugte helt sikkert sin magt i storhedstiden på US Postal og Elming gør det på ugentlig basis i Veloropa Podcast quizzen. Vi forsøger at give et overblik over balladen i DCU's bestyrelse og vi anmelder den nye Lance-dokumentar og diskuterer den syvdobbelte Tour-vinders relevans. Der er interview med David Zabriskie og så finder vi vinderen af Mattias Hundebølls vilde præmiepulje og igangsætter samtidig en ny lodtrækning om noget endnu vildere...
6/12/20201 hour, 28 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

103 Sweet Larsen, Kurt Asle og kampen om Danmark Rundt

PostNord Danmark Rundt er aflyst. Kritikerne mener, at det er en falliterklæring af DCU, der formentlig har aflyst netop for ikke at risikere at gå fallit. Vi tegner et billede af magtkampen mellem Jesper Worre og DCU og har den forsvarende vinder af PostNord Danmark Rundt i studiet, nemlig Niklas Larsen. Vi skal også høre fra en anden tidligere vinder, Kurt Asle Arvesen, som, efter en lang periode hos Team Sky, nu er sportsdirektør for Niklas Larsen på norske UnoX.
5/31/20201 hour, 25 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

102 Bak, boganmeldelse og Froome på vej væk?

Lars Bak fortæller om sin nye rolle hos NTT Pro Cycling, hvor han blandt andet har ansvaret for Louis Meintjes, vi anmelder Brian Nygaards nye bog iltgæld og så fortæller en dybt skuffet direktør for Danmarks Cykle Union, Martin Elleberg om aflysningerne af DM og PostNord Danmark Rundt. Vi ser på mulighederne for at Chris Froome skifter hold midt i sæsonen og så blev en ung mexicaner på EF Education suspenderet for doping.
5/20/20201 hour, 4 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

101 Hundebøll, Vingegaard og en ny, vild præmie

Mattias Hundebøll er en voldsomt passioneret fan af cykelsport og han er også denne uges gæst i Veloropa Podcast 101. Her fortæller han om rejser med autocamperen til Tour de France og Dauphiné og mødet med Leth, Würtz og Holm og om hvordan han løj sig syg, så han kunne følge sit store idol, Tom Boonen. Vi har også et friskt interview med Jonas Vingegaard, der for nylig satte sin underskrift på en ny 2-årig kontrakt med storholdet Jumbo-Visma og som i år har Vueltaen som sit helt store mål. Hundebøll udfordrer Plesner og Djurhuus i quizzen, som Elming lige har givet en ekstra tand i sværhedsgraden.
5/13/20201 hour, 12 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

100 Den store jubilæumspodcast

Vi er nået helt til episode 100 af Veloropa Podcast. Overborgmester Frank Jensen fortæller om hvordan København vil skabe plads til både Tourstart og EM i fodbold i 2021. Løbsdirektør Jesper Worre forklarer hvorfor man har været nødt til at udsætte PostNord Danmark Rundt. Michael Valgren gør Corona-status hjemme fra Thy og så skal vi have opklaret mysteriet om Plesners dunkle fortid på Team CSC. Der er lodtrækning om vores hidtil største 10er præmie, et Rebel-hjulsæt til mere end 11.000 kroner og vi præsenterer vores nye partner, Zetland.
5/6/20201 hour, 2 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

99 Utopisk UCI-kalender? Historiens bedste Grand Tour-hold og Dennis the Menace

Store dele af cykelsæsonen skal efter planen presses sammen på tre måneder i efterårssæsonen. Men er det overhovedet realistisk? Og hvordan skal der i givet fald prioriteres fra ryttere og hold? Vi ser på Rohan Dennis' seneste eskapader og så kårer vi med hjælp fra lytterne Historiens bedste Grand Tour-mandskab. Der er selvfølgelig også quiz og 10er konkurrence - også den når historiske højder.
4/26/20201 hour, 2 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

98 Ny Tour-dato, Hammer og Den Røde Raket

Vi ser på den nye UCI-kalender for efteråret og i særdeleshed den nye dato for Tour de France. Royal Arenas direktør Dan Hammer fortæller, hvorfor man allerede nu var nødt til at aflyse 6-dagesløbet i 2021 og så har vi Den Røde Raket, Frederik Rodenberg, med i udsendelsen. Han forklarer hvad det betyder for den danske Guldfirer, at OL nu er udsat til næste år. Desuden er der flere film-anbefalinger og nå ja, så er der quiz. Den tager lidt en drejning denne gang...
4/16/202057 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

97 Stefan runder de 30. Bjarne lukker Virtu. Hvad sker der med den danske Tour-start?

Den purunge Stefan Djurhuus har rundet et skarpt hjørne. Bjarne Riis' Virtu-projekt måtte dreje nøglen om. Vi ser på hvordan fremtiden ser ud for Riis og NTT Pro Cycling. Og så har vi et interessant interview med en anden Herning-dreng, chefen for Tour-starten i Danmark Alex Pedersen. Han fortæller om Corona-krisen ser ud til at påvirke det store arrangement i Danmark næste sommer. Stefan og Plesner kommer med filmanbefalinger i påske/karantæne-tiden og så vurderer de om virtuelle cykelløb har en fremtid på TV.
4/9/20201 hour, 4 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

96 Corona: Hvad sker der med Touren? Cort beretter fra lockdown i Andorra

I denne Corona-prægede episode af Veloropa Podcast kigger vi på, hvilke scenarier der tegner sig for Tour de France og kalenderen generelt, nu hvor klassikerne og Giroen er udsat og OL rykket til 2021. Vi har episoden igennem Magnus Cort med fra Andorra, hvor han i øjeblikket er tvunget til at træne indendørs. Han forbereder sig på Tour de France, men aner ikke om det nytter noget.
3/31/202056 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

95 Paris-Nice, Corona-update og attraktiv mælepils-præmie

Vi lytter til myndighederne og derfor er episode 95 af Veloropa Podcast optaget via Skype. Lydniveauet er noget dårligere end sædvanligt, men indholdet kan jo heldigvis ikke blive meget ringere, end det i forvejen er. Vi kigger tilbage på et dramatisk og underholdende Paris-Nice og kigger frem mod... Ja, spørgsmålet er naturligvis, hvad kan vi forvente af de kommende uger og måneder på de europæiske landeveje.
3/17/20201 hour, 8 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

94 Søren Kraghs største sejr og 10er mælepil

Ingen Veloropa Podcast uden en stor dansk sejr. I sidste uge fortalte Kasper Asgreen om sin Kuurne-Bruxelles-Kuurne triumf, denne gang hører vi fra Søren Kragh, der onsdag vandt enkeltstarten i Paris-Nice og dermed tog karrierens største sejr. Mads Würtz er også i god forårsform og han fortæller om gode ben, men en lidt skuffende enkeltstart, om nye træningsmetoder og det store mål, Paris-Roubaix.
3/11/20201 hour, 12 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

93 Asgreen, Norman, Paris-Nice og Corona-virak

Meget handler i disse dage om Corona-virus og følgerne deraf. Vi giver dig et overblik over situationen, som den ser ud lige nu. Men vi skal også høre fra Kasper Asgreen, der vandt karrierens største sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Lasse Norman, der blev dobbelt baneverdensmester i Berlin. Vi har desuden stor optakt til Paris-Nice, naturligvis med stjerner og spilforslag.
3/5/20201 hour, 33 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Gregaard fanget i Abu Dhabi: Corona-virus special

Danske Jonas Gregaard er, som en lang række andre professionelle cykelryttere, lige nu i karantæne på et hotel i Abu Dhabi, efter løbet UAE Tour torsdag aften dansk tid blev aflyst på grund af Corona-virus smittefare. Hør Jonas fortælle om hvordan han blev vækket midt om natten og testet af folk i rumdragter. Hvornår han kommer hjem og hvad han nu skal forvente sig af 2020-sæsonen er på nuværende tidspunkt ganske uvist.
2/28/202017 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

92 Den store Omloop-optakt og dansk verdensrekord

Sæsonen starter for alvor nu, med weekendens belgiske brostensåbner Omloop Het Nieuwsblad og andendagsgildet Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Vi har stor optakt, hvor vi taler favoritter og danskere og giver dig både Plesners stjerner og spilforslag fra Oddset. Der er interview med Frederik "The Red Rocket" Rodenberg, der var med til at sætte dobbelt verdensrekord ved bane-VM i Berlin for det danske 4km-hold. Derudover opsamling på de seneste løb rundt omkring i Europa, herunder naturligvis Jakob Fuglsangs sejr i Ruta del Sol.
2/27/20201 hour, 23 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

91 Cort-interview, Fuglsang-sejr, Quintanas ikke-rekord og den norske Bernal

Magnus Cort fortæller om sin flotte sæsonstart på EF Education og om hvorfor han ikke skal køre brostensklassikerne i år. Vi ser på Jakob Fuglsangs åbningssejr i Ruta del Sol, forklarer Nairo Quintanas ikke-rekord på Mont Ventoux og så skal vi naturligvis også vende den nye norske bjergged, Torstein Træen. Der er gennemgang af de danske stjerner på World Touren og så er der dramatisk udvikling i quizzen.
2/20/20201 hour, 25 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Alt hvad du bør vide om Fuglsang-sagen

Sammen med direktøren for Anti Doping Danmark, Michael Ask, forsøger vi at samle trådene i Fuglsang-sagen. Hvad er op og ned i sagen? Og hvordan kunne seriøse medier som Politiken og DR tilsyneladende fejlbedømme sagen så meget, at den udefra set godt kunne ligne et af de større karaktermord i nyere dansk mediehistorie? I denne podcast gør Michael Ask os også klogere på det bagvedliggende arbejde med at fange dopingsyndere, om udviklingen indenfor anti-doping arbejdet og forklarer de forskellige instansers kompetencer og arbejdsområder.
2/12/20201 hour, 2 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

90 Kører Fuglen Ferrari? Tour-ruten i Danmark og Matti-pakke-forløsning

Ugens helt store samtaleemne er naturligvis rygterne om Jakob Fuglsangs samarbejde med dopinglægen Michele Ferrari. Vi forsøger at give et overblik over, hvad der er op og ned i sagen. Og så udløses spændingen omsider: Hvem vandt Matti-pakken? Vi kigger også på den netop offentliggjorte Tour-rute i Danmark og på otte af de i alt 22 danskere på World Touren i 2020.
2/6/20201 hour, 34 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Bjarnes Biks: Special edition om Riis og NTT

Vi har pakket en masse af Claus Elmings interviews fra pressemødet på D'Angleterre ind i Stefan Djurhuus og Kim Plesners analyse af Bjarne Riis' genindtræden på World Touren. Hør blandt andet Rolf Sørensen, Brian Holm og selvfølgelig Riis selv fortælle om den nye rolle hos NTT og forventningerne til fremtiden.
2/3/20201 hour, 40 seconds
Episode Artwork

89 Et fister øjeblik, drej 0-0-0 for hjælp, Porte og Tour Down Under

Årets første World Tour-løb er overstået med Richie Porte som samlet vinder. Vi analyserer løbet, etaperne, sprinterne, overraskelserne og vi ser på de første otte af de i alt 22 danskere på World Touren i 2020.
1/27/202051 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

88 Christiansborg, Matti-mancrush, Bjarne og Down Under

Veloropa Podcast indtager Christiansborg, på fint besøg hos den politiske ordfører for Socialdemokratiet - og cykelsportsentusiast - Jesper Petersen. Vi taler om alt fra Jespers mancrush på Matti Breschel over Bjarne Riis til årets første World Tour-løb, Tour Down Under.
1/20/20201 hour, 57 seconds
Episode Artwork

87 Riis, Mads Würtz, Grønlænder-makker Moses og en tyk dreng fra Tønder

I en december-special af Veloropa Podcast kom Mads Würtz Schmidt et smut forbi Studie 11. Det blev til en god snak med Mads om 2019-sæsonen og forventningerne til næste år som Israel Cycling Academy-rytter. Vi taler også om Bjarne Riis, der ser ud til at være på vej tilbage til World Touren og om et 6-dagesmakkerpar under anklage for både det ene og det andet. Og ellers de sædvanlige røverhistorier og diskussion af blandt andet Kittel, Velo d’Or, Fuglsang, Bauke, Sweet Larsen og Alexander Kamps sag mod Riwal.
12/2/201959 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

86 Matti-pakken, DM-anekdoten og aldrig mere fejeblad

Matti Breschel var i studie 11 til en god snak om sin aktive karrieres op- og nedture samt forventningerne til den nye rolle som sportsdirektør hos EF Education. Matti havde en vanvittig pakke med af cykeltøj og tilbehør fra sine professionelle mandskaber åbnede også godt op for posen med anekdoter og røverhistorier.
10/31/20191 hour, 25 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

85 Den store Tour 2020 rutegennemgang med senior rutekorrespondent, Kasper Ankjærgaard

Kasper Ankjærgaard er nørdernes nørd, når det kommer til detaljer og gennemgang af Tour de France-ruterne. Igen i år var vi så heldige, at få besøg af vores senior rutekorrespondent, der gennemgår 2020-ruten, så du får det perfekte øverblik. Der er også quiz og spiltips og munter stemning.
10/17/20191 hour, 6 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

84 Farvel og tak, Lars Bak. Paris-Tours, Lombardiet, Propellen og Løvens Bule.

Stort interview med Lars Bak, der sluttede karrieren med en flot syvendeplads i weekendens Paris-Tours. Vi kigger også tilbage på årets sidste monument, Lombardiet Rundt, der fik Plesners kæledægge, Bauke, som lidt overraskende vinder.
10/17/20191 hour, 10 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

83 Lombardiet-optakt, Søren Kragh, Fremtids Poul og mysteriet om #lekkerpik

I denne episode af Veloropa Podcast har vi sidste års vinder af Paris-Tours, Søren Kragh, igennem på telefon til en snak om, hvordan den danske Sunweb-rytter har tænkt sig at forsvare titlen på søndag. Vi har optakt og spilforslag til årets sidste monument, Lombardiet Rundt, og så kigger vi naturligvis også på nogle af de andre aktuelle nyheder i den professionelle cykelsport.
10/10/20191 hour, 8 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

82 VM-special med landstræner, ryttere og eksperter

Vi har efterhånden fordøjet Mads Pedersens fantastiske VM-sejr, men her samler vi op på analysen og fortællingerne i flere interviews med Anders Lund, Morten Bennekou, Michael Mørkøv, Chris Juul, Rolf Sørensen og Magnus Cort. Kom med helt ind i maskinrummet, når vi kigger tilbage på en fantastisk søndag i Yorkshire, der allerede er gået over i den danske cykelsportshistorie.
10/8/20191 hour, 26 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

81 Mads P og den regnbuefarvede trøje

Det bliver ikke meget større. Mads Pedersen vandt som den første dansker de professionelle herrers linjeløb ved VM. Hør fra verdensmesteren selv og lyt til fra Stefan Djurhuus og Kim Plesners gennemgribende analyse af den kollektive danske indsats og VM-løbet generelt . Der er selvfølgelig quiz og helt nye, vanvittigt attraktive præmier til 10er støtterne. Müller har været sendt i byen igen. I studie 11 er det som altid Claus Elming, der forsøger at styre løjerne.
9/30/20191 hour, 30 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

80 VM-optakt i Rundetaarn, Chris Juul, Rolf og Meinert kiggede forbi

Veloropa Café var taget til bogreception hos DPCC, der markerede udgivelsen af deres anden bog med titlen “Lede hunde og kolde kameler” med en bjergenkeltstart i Rundetaarn. Chris Juul, Rolf Sørensen og Peter Meinert kom forbi studiet, der også fungerede som rytternes omklædningsrum. Stor VM-optakt men selvfølgelig også fejring af Mikkel Bjergs guldmedalje.
9/24/20191 hour, 33 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

79 Tina Müller og den perfekte date (Vuelta, VM, Tour of Britain)

Tina Müller er i studie 11 og fortæller om sit job som vært for DR’s Aftentour og introduktionen til den professionelle cykelsport, som hun betegner som magisk. Vi kigger nærmere på afslutningen af Vuelta a Espana, Mathieu van der Poels suveræne kørsel i Tour of Britain og så vender vi selvfølgelig den danske trup til VM i Yorkshire. Som altid er der også spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil, der er quiz - og så trækker vi vinderen af Lazer hjelmen fra Shimano.
9/17/20191 hour, 22 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

78 Hvad koster en sejr? Fuglsang-triumf og sidevinds-Vuelta, bud på dansk VM-hold og en dårlig nyhed

Fuglsang fik sin første Grand Tour-sejr og F*cking Quintana er tilbage i Vueltaen efter en overraskende sidevindsblunder fra de øvrige favoritmandskaber. Vinokourov kræves fængslet for bestikkelse, men hvad koster en sejr egentlig? Vidunderbarnet Van der Poel kørt i stilling som VM-favorit - hvilke danskere skal han op imod? Og så er Riis på vej tilbage på en større scene, mens vi hos Veloropa har en dårlig nyhed fra egen andedam.
9/11/20191 hour, 29 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

77 Skandalequiz, Vuelta-analyse, gode danske præstationer, balladen om Bennett

Vi analyserer en dramatisk og afvekslende Vuelta a España, hvor Primoz Roglic har taget styringen efter enkeltstarten. Quizzen udvikler sig i skandaløs retning og sagen om Sam Bennetts overgang eller mangel på samme til Deceuninck-Quickstep er også ganske speget. Sidst men ikke mindst ser vi på nogle gode danske præstationer i Deutschland Tour og Bretagne Classic.
9/3/20191 hour, 12 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

76 F*cking Quintana, Sweet Larsen og Müller-pakken

Nairo Quintana lagde hårdt fra land i årets Vuelta, vi kigger på vindere og tabere efter de første dramatiske etaper i årets sidste Grand Tour. Niklas Larsen vandt overraskende PostNord Danmark Rundt. Vi fik en snak med den unge dansker, som afslører en noget usædvanlig og ganske ambitiøs drengedrøm. Og så skal der omsider trækkes lod om den eftertragtede Müller-pakke!
8/27/20191 hour, 20 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

75 Vuelta-optakt, PostNord Danmark Rundt status, Wims søn fører l'Avenir, Egon og Einer

I denne episode af Veloropa Podcast får du optakt til årets sidste Grand Tour, Vuelta a Espana. Vi kigger på danskerne, favoritterne, holdene og den indledende holdtidskørsel. Vi gør status efter enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt og ser frem mod kongeetapen i Vejle. Vi kigger på den seneste udvikling på transfermarkedet, fortæller historien om Mauri Vansevenants far, Wim. Derudover selvfølgelig quiz og spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil.
8/23/20191 hour, 23 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

74 Mads Würtz, PostNord Danmark Rundt, BingoBango Tour, Dumoulin, Gilbert og sløj quiz

Der var ikke helt styr på hverken matematik, geografi, logistik eller historik i denne episode af Veloropa Podcast, hvor vi dog fik en god snak med Mads Würtz om det forestående PostNord Danmark Rundt og rygterne om at Riis vil overtage Team Katusha. Vi kigger tilbage på et på mange måder dramatisk BinckBank Tour og vender også de øvrige af weekendens etapeløb. Der er som sædvanlig spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil og naturligvis quiz.
8/19/20191 hour, 19 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

73 EM, Vilde Remco, Jonas Vingegaard, Bjorg Lambrecht, Transfermarkedet, BinckBank Tour

I den første podcast siden den store Tour-opsamling taler vi om Bjorg Lambrechts frygtelige dødsfald, Jonas Vingegaards gennembrud, EM i Alkmaar og Remco Evenepoels vilde sejrsgang. Vi afslører vinderen i den store Garmin Tour-quiz, søsætter en ny konkurrence i samarbejde med Shimano og giver dig spilforslag til den kommende uges BinckBank Tour i samarbejde med Oddset fra Danske Spil.
8/11/20191 hour, 23 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

72 Den store Tour-opsamling, Plesners Top og Flop, Stefan giver dansker-karakterer

2019 udgaven af Tour de France blev både vanvittig og dramatisk, symboliseret på fredagens etape, hvor Pinot udgik, Alaphilippe mistede førertrøjen til Bernal og et jordskred satte en stopper for den ventede Alpe-finale. Vi analyserer de sidste etaper i Touren og kigger på op- og nedture gennem de seneste tre uger. Stefan Djurhuus tror simpelthen at Jakob Fuglsang er "færdig" og han giver alle Tourens danskere karakterer. Der er spiltips i samarbejde med Oddset, quiz og det sidste bogstav i den store Garmin-konkurrence.
7/29/20191 hour, 22 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

71 Får de skovlen under Alaphilippe? Er Bernal ny favorit? Exit Fuglsang, Rowe og Martin.

Julian Alaphilippe er svær at slippe af med for de store klassementsmandskaber. Nu er der kun to Alpe-etaper tilbage. Jakob Fuglsang udgik for anden gang på tre år af Touren, mens Luke Rowe og Tony Martin blev smidt hjem. Egan Bernal tog tid på de øvrige favoritter på den første Alpe-etape - men betyder det at han nu er favorit? Eller har Geraint Thomas helt styr på det?
7/25/20191 hour, 35 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

70 Pinot indtog Pyrenæerne - hvor længe holder Alaphilippe?

Thibaut Pinot blev den store vinder i Pyrenæerne og Julian Alaphilippe viste de første svaghedstegn. Men det er fortsat tæt i toppen af klassementet i årets Tour de France, der tegner til at blive et af de mest dramatiske og spændende i lang tid. Jakob Fuglsang har måttet vinke farvel til sine podiedrømme, mens ryttere som Romain Bardet, Enric Mas og Adam Yates er gået helt ned og så er Team Ineos overraskende tvunget lidt i knæ. På Tourens anden hviledag gør vi status efter en forrygende weekend og ser frem mod de store slag i Alperne.
7/22/20191 hour, 49 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

69 Yates vandt første slag i Pyrenæerne, Rohan Dennis forsvandt, optakt til Tourmalet

Simon Yates vandt den første bjergetape i Pyrenæerne og Rohan Dennis forsvandt dagen inden enkeltstarten. Vi kigger tilbage på de to seneste etaper og frem mod netop enkeltstarten og weekendens store slag i de høje bjerge, ikke mindst på Tourmalet. Stefan har mulighed for at udligne i quizzen og spændingen om den store 10er præmie udløses. Derudover er der endnu et bogstav i den store Garmin-konkurrence og selvfølgelig spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil.
7/18/20191 hour, 29 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

68 Cort om Astanas problemer, analyse af sidevindstons, optakt til Pyrenæerne og enkeltstarten

Magnus Cort fortæller om problemerne hos Astana på den vanvittige 10. etape - og får også tid til at kommentere på Valverdes vægttab og "mormorarme". Vi kigger på vinderne og taberne efter mandagens sidevindstons og ser frem mod Pyrenæerne og en spændende enkeltstart. Quizzen er historisk nem og du får det fjerde bogstav i den store Garmin-konkurrence og spiltips fra Stefan Djurhuus og Kim Plesner.
7/16/20191 hour, 30 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

67 Ciccone i gult, Quicksteps tog, Sagan på toppen igen, Thomas viser tænder, Bardet ude?

Vi gør status efter den første bjergetape i Tour de France, hvor bjerghelten fra Giroen, Giulio Ciccone, kørte sig i gult, mens Geraint Thomas måske fik sat hierarkiet på plads hos Ineos. Romain Bardet ser derimod ud til at være lidt stegt, mens landsmanden Pinot til gengæld er flyvende. Det går bedre for Fuglsang og så er Mads Würtz her, der og allevegne. Vi kigger frem mod Bastilledagen og en weekend med forhåbninger om masser af danske angreb.
7/11/20191 hour, 34 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

66 Valgren er tilbage og han vil ha en bil, Tour status efter 3. etape, Asgreen styrtet

Michael Valgren er ved at komme i omdrejninger igen efter et besværligt forår efter skiftet til Dimension Data. Han fortæller i denne podcast om hvilke etaper han har udset sig i Touren, om Kreuziger som klassementsrytter og om hvilken ny bil der står øverst på ønskesedlen, hvis han kører på podiet på en Tour de France-etape. Claus Elming, Stefan Djurhuus og Kim Plesner gør status efter tre dramatiske åbningsetaper i Touren og så kom nyheden om Kasper Asgreens styrt midt under udsendelsen. Desuden optakt og spiltips til 4., 5. og 6. etape. Den sidste med mål på toppen af Planche des Belles Filles.
7/8/20191 hour, 39 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

65 DM og Den Store Tour-optakt med Mørkøv og Würtz

Vi vender kort DM og ser ellers frem mod weekendens Tour de France. Der er interview med den nykårede danske mester, Michael Mørkøv, og Tour-debutanten, Mads Würtz Schmidt. Vi gennemgår alle Tour-holdene og de tre første etaper. Der er spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil og ny konkurrence i samarbejde med Garmin og en præmie til en værdi på mere end 7.500 kroner.
7/4/20192 hours, 24 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

64 DM-optakt, Schweiz Rundt, Tour de France, Rasmus Byriel, INEOS-magtkamp, Riis lukker kvindehold

Vi kigger tilbage på Egan Bernals sejr og de danske fremgange i Schweiz Rundt og frem mod DM i Esbjerg. Der er interview med Rasmus Byriel, som vandt ungdomstrøjen i ZLM Tour, hvor Mads Würtz blev nummer tre. Magtkampen på INEOS spidser til inden Tour de France og nu er Egan Bernal pludselig bookmakernes favorit. Der er som sædvanlig spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil. Men hvor er Stefan?
6/25/20191 hour, 19 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

63 Fuglsang, Froome, Fasgreen - Optakt Schweiz Rundt og Touren

Jakob Fuglsang vandt Dauphiné for anden gang på tre år, Chris Froome styrtede slemt og er ude af Tour de France, mens Kasper Asgreen fortsætter med at imponere i 2019-sæsonen. Vi drøfter også Michael Rasmussens udfald mod Michael Valgren og Juan José Cobos stærkt forsinkede dopingdom.
6/17/20191 hour, 18 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

62 Rodenbergs comeback, Dauphine-update, optakt til Schweiz Rundt og et kig på Tour de France

I denne udgave af Veloropa Podcast gør vi status på Critérium du Dauphiné, hvor Magnus Cort var tæt på en etapesejr på første etape, og anden etape der bød på et formtjek, hvor Jakob Fuglsang skinnede. Vi har besøg af Danmarks næste supersprinter, Frederik Rodenberg, der har haft et par svære år, siden sin OL bronzemedalje. I år har han for alvor fået sit comeback, og vundet to UCI løb samt scoret sin første professionelle kontrakt hos det norske pro-konti mandskab, Uno-X. Til sidst ser vi lidt frem mod Schweiz Rundt og tager temperaturen på det kommende Tour de France.
6/10/20191 hour, 10 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

61 Superman i slåskamp, Carapaz vinder Giroen, Nibali større end Froome? Dauphiné-optakt

Vi runder Giroen af og ser frem mod weekendens Dauphiné, hvor Jakob Fuglsang er tidligere vinder og blandt favoritterne. Vi drøfter også skivebremser og Nibali vs Froome og så siger vi farvel til Andreas Byskov Sarbo, der på tragisk vis gik bort efter at være blevet kørt ned.
6/6/20191 hour, 34 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

60 Giroen skal afgøres, uheldige og heldige danskere i Norge samt transferrygter

Vi står overfor de tre afgørende etaper i Giro d'Italia, men vi kigger også tilbage på denne uges mest afgørende øjeblikke i årets første Grand Tour. Kan Movistar fastholde førstepladsen og kan de styre Mikel Landa? Et par danskere er kommet uheldigt fra start i Tour of Norway, mens fem andre danskere skal køre norsk næste år. Og så åbner vi også op for posen af transferrygter - igen med Movistar i fokus.
5/30/20191 hour, 16 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

59 Cadepaz? Roglic i hegnet, Giro, Giro, Giro - tør vi tale om danskere og doping?

Richard Carapaz har taget grebet om Giroen. Primoz Roglic kørte i hegnet og er ude i tovene, Vincenzo Nibali satte sit første angreb ind og plejer at være god i tredje uge. Imens ser Mikel Landa til og lurer på sin egen chance. Giro d'Italia er spændende som aldrig før. Vi kigger på al dramatikken i bjergene. Og så bliver det til en ganske ophedet debat mellem Stefan og Plesner omkring danskere og doping.
5/26/20191 hour, 11 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

58 Giro, Campenaerts, Kasper Californien, Snyde quiz, Bauke og Bakelants

Vi vender Primoz Roglic' dominans i Giroen, Victor Campenaerts' mystiske cykelskifte og Kasper Asgreens fornemme resultater i Californien. Plesner føler sig snydt i quizzen og hetzet omkring sit store idol, Bauke Mollema. Vi giver spilforslag og optakt til torsdagens første bjergetape i Giro d'Italia.
5/22/201955 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

57 Giro, California, Asgreen imponerer, Plesner lægger sig ud med Egon og Slovenien

Vi taler Giro, Dumoulins exit, regnvejrs-dispensation, Vivianis tog-problemer, Tour of California, Tejay-gate, Asgreens imponerende præstationer og Remi Cavagnas utroligt ringe nedkørsel. Plesner vender Operation Aderlass, Slovenien og Egon Bernal.
5/18/20191 hour, 21 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

56 Corts rekord, tryghedsnarkomanen Sagan og Stefans dårlige Gaviria-timing

Vi har fokus på årets Giro d'Italia, hvor Primoz Roglic lagde hårdt fra land og 3. etape blev dramatisk med en deklassering til Elia Viviani. Magnus Cort er i Californien og USA for første gang, det startede med en knækket kæde og sædvanlig sejr til Sagan. Men Cort afslører også en gammel rekord i BornFondoen fra juniortiden, der står endnu. Og så er der drama på i quizzen. Veloropa Podcast præsenteres i samarbejde med Destination Bornholm og Oddset fra Danske Spil. Har du lyst til at støtte Veloropa Podcast med en lille skilling, så har du muligheden via den såkaldte "10'er" ordning. Du deltager både i lodtrækningen om spændende præmier og støtter os med at fortsætte det gode arbejde.. eller arbejdet.. eller vi fortsætter med at lave podcast! Klik på linket nedenfor, og så vælger du helt selv hvilket beløb per episode, du ønsker at støtte med. --> https://veloropa.10er.dk/
5/13/20191 hour, 5 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

55 Alexander Kamp, Mikkel Honore, Giro d'Italia, Marcel Kittel, Oddset

Giro d'Italia står for døren, vi kigger på favoritterne og lancerer spiltips i samarbejde med Oddset. Der er interview med Alexander Kamp, som vandt en etape i Tour de Yorkshire og Mikkel Honoré, der får sin Grand Tour-debut i årets Giro. Marcel Kittel forlader Katusha-Alpecin og Stefan får problemer i quizzen. Har du lyst til at støtte Veloropa Podcast med en lille skilling, så har du muligheden via den såkaldte "10'er" ordning. Hvis du går ind på https://veloropa.10er.dk/ kan du selv vælge hvor stort eller lille et beløb per episode, du ønsker at støtte med. Når vi laver Veloropa Podcast er vi afhængige af sponsorer og donationer, så vi takker på forhånd med kyshånd for dit bidrag til at gøre podcasten endnu bedre!
5/9/20191 hour, 16 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

54 Fuglsangs store sejr, Veloropa elsker Bornholm, Ung dansker sætter sociale medier i brand

Vi analyserer Jakob Fuglsangs monumentsejr i Liège-Bastogne-Liège, vi har talt med 16-årige Tobias Lund Andresen, som satte de sociale medier i brand med sin jubelscene i juniorernes E3 BinckBank Classic, vi ser tilbage på Grand Prix Herning og Eschborn-Frankfurt, vurderer favoritterne i Romandiet Rundt og ser frem mod Tour de Yorkshire. Desuden en vurdering af forårets danske præstationer - og Bornholm, Bornholm, Bornholm...
5/1/20191 hour, 32 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

53 Fuglen og Alaphilippe, Vilde Van der Poel, Fleche og Liège

Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe har været suveræne i foråret, men Mathieu van der Poel har måske været den mest suveræne af alle. Vi ser tilbage på Amstel Gold Race og Fleche Wallonne og kigger frem mod weekendens monument, Liège-Bastogne-Liège.
4/25/20191 hour, 16 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

52 Paris-Roubaix, Stokbro, Vingegaard, Baskerlandet, Kamp, Amstel

Philippe Gilbert tog en overbevisende sejr i Paris-Roubaix og mangler nu kun et enkelt monument i at tage en Grand Slam. Vi har talt med Andreas Stokbro blev den første danske vinder af U/23-Flandern Rundt og nyprofessionelle Jonas Vingegaard, som gjorde sig bemærket i de baskiske bjerge, hvor Jakob Fuglsang (troede han) kørte på podiet. Alexander Kamp vandt i Ardennerne og første løb i Ardenner-ugen er Amstel Gold Race på søndag - det kigger vi også nærmere på.
4/15/20191 hour, 34 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

51 Matti Breschel, dansk succes i Flandern, optakt til Paris-Roubaix, Stjerne Stefan

Vi analyserer det netop overståede Flandern Rundt, hvor italienske Alberto Bettiol overraskende tog sejren. Vi taler med Bettiols danske holdkammerat, Matti Breschel og vender de mange flotte danske præstationer. Så ser vi frem mod næste søndags Paris-Roubaix og gennemgår de mange andre løb, der er på kalenderen i disse dage, blandt andet Baskerlandet Rundt og Scheldeprijs. Stefan fortæller om sin nye stjernestatus, der i den grad kaster glimmer af sig.
4/10/20191 hour, 32 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

50 Alexander Kamp, Gent-Wevelgem, Hvem vinder Flandern? A-sje-deux-R? Tyndfed Froome?

Vi kigger frem mod årets andet monument, Flandern Rundt, der køres søndag. Og tilbage på forårets måske bedste væddeløb indtil videre, Gent-Wevelgem. Og så er der et hudløst ærligt interview med Alexander Kamp, som i weekenden vandt pointtrøjen i Coppi e Bartali og kæmper for at komme i betragtning til en World Tour-kontrakt. Vi kigger også på det interne hierarki hos Team Sky og så får Stefan luft for sin aversion omkring udtalen af Ag2r.
4/2/20191 hour, 25 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

49 Milano-Sanremo, Katalonien, Jonas Gregaard, brostens-uge, Sky-hykleri og 6-5 i Quiz

Vi kigger tilbage på Julian Alaphilippes første monumentsejr i Milano-Sanremo og taler med nyprofessionelle Jonas Gregaard, der både kørte Milano-Sanremo og stiller til start i dag i Katalonien Rundt, hvor han skal hjælpe Miguel Angel Lopez til et topresultat. Vi gennemgår favoritterne og danskerne i netop Katalonien, men også ugens tre brostensløb, De Panne, E3 og Gent-Wevelgem. Der er en smule Sky-bashing og så er der en der kommer foran 6-5 i quizzen.
3/25/20191 hour, 25 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

48 Store sejre til Fuglsang/Cort. Elmings 50-års quiz, Stefan skamroser Søren Kragh, Sprinter top-10

Magnus Cort fortæller om sin flotte sejr i Paris-Nice og ser frem til næste weekends Milano-Sanremo. Vi analyserer Fuglsangs sejr og hans chancer i Tirreno Adriatico. Stefan og Kim giver deres bud på en aktuel sprinter top-10 og så smager Doktor Elming sin egen medicin i en stærkt overraskende 50-års quiz. Stefan får desuden udråbt Søren Kragh til feltets bedste nedkører og tekniker.
3/18/20191 hour, 19 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

47 Asgreen, Strade Bianche, Dylan og Veloropaeffekten, ophedet Egon-debat, Tirreno, Money Monster

Deceuninck-Quickstep har vundet fem af fem endagsløb. Danske Kasper Asgreen har været med i to af dem. Vi har talt med Asgreen om sæsonstarten, om den svære første sejr og om det forestående Tirreno Adriatico. Vi kigger også på det igangværende Paris-Nice og ser tilbage på danskersucces i den forgangne weekends Strade Bianche. Du får også en debat om Egon Bernals evner i viftekørsel og historien om Money Monster. Claus Elming er vært og har som sædvanlig Stefan Djurhuus og Kim Plesner ved sin side.
3/12/20191 hour, 26 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

46 Emil Vinjebo, Omloop, Kuurne, Strade Bianche, Frø-gate, Denifl-doping, Bane VM

Vi vender den belgiske åbningsweekend med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne og kigger frem mod næste weekends nyklassiker, Strade Bianche. Der er interview med Emil Vinjebo, som søndag fik en fornem fjerdeplads i det stærkt besatte Drome Classic i Frankrig og vi ser tilbage på Bane VM, hvor Danmark snuppede tre medaljer. Vi skal desværre også diskutere doping, da østrigeren Stefan Denifl har indrømmet bloddoping. Sidst, men også mindst drøfter vi aspekterne i "frø-sagen" om E3 Harelbekes seneste reklamekampagne, der bliver forsøgt stoppet af UCI. Claus Elming styrer showet, der nu er sponsoreret af Shimano, med Stefan Djurhuus og Kim Plesner i studiet.
3/4/20191 hour, 9 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

45 Tourstart i Danmark, Lars Løkke, Jørgen Leth, Bjarne Riis, Alex Pedersen, Magnus Cort

Vi sætter fokus på Tourstarten 2021 i Danmark og har interviews med Lars Løkke Rasmussen, Jørgen Leth, Bjarne Riis, Alex Pedersen og Magnus Cort. Desuden har vi den tidligere sponsorchef for CSC og marketingansvarlige for Girostarten i Danmark, Ole Egeblad, i studiet til at sætte de økonomiske og sponsormæssige tiltag i perspektiv. Claus Elming dirigerer som sædvanligt ensemblet, der også består af de faste eksperter, Stefan Djurhuus og Kim Plesner.
2/25/20191 hour, 30 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

44 Tour Down Under, Rasmus Byriel, Gert Frank, Speedy Plesner, Stefan indrømmer Tramadol-misbrug

Vi gør status over årets første World Tour-løb, Tour Down Under og så er der interview unge Rasmus Byriel, der står overfor sin debut på World Touren. Vi mindes Gert Frank og Stefan åbner for alvor op for posen og indrømmer Tramadol-misbrug. Elming styrer løjerne og Plesner virker en anelse uskarp i quizzen.
1/22/20191 hour, 4 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

43 Tour Down Under, Mikkel Honore, Mattias Skjelmose, Team Sky og Quiz

I årets første Veloropa Podcast kigger vi nærmere på årets første World Tour-løb, Tour Down Under. Nyprofessionelle Mikkel Honoré fra Deceuninck-Quickstep fortæller om sig selv, om forventningerne til Tour Down Under og hvem man skal holde ekstra øje med hos det belgiske storhold. Vi vender også Mattias Skjelmoses dopingsag og den nye udvikling i Team Sky-sagen - med både godt og skidt nyt for et britiske mandskab. Løjerne styres af Claus Elming med Stefan Djurhuus og Kim Plesner som eksperter i studiet.
1/15/20191 hour, 14 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

42 Nytårsspecial med Mo&Co - Live. Cort og Würtz interviews. 2018-kåringer.

Veloropa og Mo&Co siger farvel til 2018 og goddag til 2019 i denne fælles-podcast foran et veloplagt publikum på Veloropa caféen. Der bliver uddelt priser til årets bedste indenfor en række kategorier. Magnus Cort og Mads Würtz fortæller om deres sæson og forventninger til 2019 og så svarer Christian Moberg, Troels Vinther, Stefan Djurhuus og Kim Plesner på spørgsmål fra publikum og de sociale medier.
12/30/20181 hour, 25 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

41 Skyfall, Giro vs Tour og en uforbeholden undskyldning

Vi analyserer efterårets absolut største nyhed i cykelsporten, Skys overraskende udmelding om, at de stopper deres sponsorat af Team Sky ved udgangen af næste sæson. Claus Elming, Stefan Djurhuus og Kim Plesner kommer i denne episode også ind på en vurdering af styrkeforholdet mellem Giro d'Italia og Tour de France - og så samler vi selvfølgelig op på de væsentligste nyheder siden sidst.
12/18/20181 hour, 9 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

40: Skandaler i off-season; Wiggins, Sosa, Burgos BH og en historisk spændende quiz...

Claus Elming er tilbage fra USA og inden der går helt Jul i den samler vi op på nogle af historierne fra off-season, hvor Bradley Wiggins havde "interessant" nyt i Jiffy-bag sagen, Ivan Sosa angiveligt har valgt Sky frem for Trek og hvor det lille spanske hold Burgos BH har fået en noget spøjs karantæne. Quizzen bliver historisk spændende mellem Plesner og Djurhuus - og så lader vi også op til nytårsepisoden med Mo & Co.
12/11/20181 hour, 20 seconds
Episode Artwork

39 Breaking News, Waoo og Wattmålere

Et program med kaskader af Breaking News. Vi kigger desuden på tingenes tilstand hos Bjarne Riis' Team Waoo, der har oplevet lidt af en rytterflugt på det seneste. Og så startede Tour-bossen Christian Prudhomme debatten om wattmålere eller ej i verdens største cykelløb. Kim Plesner og Stefan Djurhuus samler handsken op og alle løjerne styres som sædvanlig af quizmaster Claus Elming.
11/8/201855 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

38 Tour de France-rute 2019 SPECIAL. Sky vinder-ikke edition med Kasper Linde Ankjærgaard

Veloropas senior rutekorrespondent, Kasper Linde Ankjærgaard, og CEO Kim Plesner nørder igennem på Tour-ruten 2019. Kasper forudsiger at Team Sky ikke vinder - og du kan høre alt om de afgørende etaper i Pyrenæerne og Alperne.
10/30/20181 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

37 Valgren om gennembrudssæsonen. Danskerranglisten. Lombardiet Rundt. Soundcloud-vinder fundet.

Michael Valgren fortæller om sin gennembrudssæson, efter at være blevet kåret til Årets danske World Tour-rytter af Veloropa. Kim Plesner rangerer de i alt 15 danskere, der har kørt på World Touren i år og så har vi omsider fundet vinderen af vores Soundcloud-konkurrence. Desuden kigger vi tilbage på årets sidste monument, Lombardiet Rundt.
10/17/20181 hour, 11 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

36 Kragh om sejren i Paris-Tours. Veloropa har fundet 100 mio. Lombardiet-optakt. Hvor er Stefan?

Søren Kragh fik sin største sejr i søndagens Paris-Tours. Han fortæller i denne podcast om sejren, forberedelserne og om ambitionerne fremover. Og så lykkedes det omsider at finde 100 millioner til vores 2021 World Tour projekt. Vi sætter holdet til Tour de France 2021 med hjælp fra lytterne. Der er naturligvis også optakt til årets sidste monument, Lombardiet Rundt, Quiz og Siden Sidst. Men hvor er Stefan?
10/9/201858 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

35: Den store VM-opsamling. Por Favor. Valverde skurk eller helt?

Vi analyserer VM i Innsbruck fra Rohan Dennis' sejr på enkeltstarten til Alejandro Valverdes sejr i linjeløbet. Vi vender de danske indsatser i de forskellige discipliner og forsøger også at finde et svar på, om Alejandro Valverdes VM-sejr var en gave til cykelsporten - eller det modsatte. Claus Elming styrer studie 1 i selskab med Stefan Djurhuus og Kim Plesner.
10/2/20181 hour, 17 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

34 VM-special: Guld til Bjerg og Asgreen. VM-optakter. Grineflip. Stefan som solskinsrytter

Vi fejrer at Danmark allerede har kørt seks medaljer hjem på VM's to første dage og vi taler med en af medaljevinderne, Kasper Asgreen, som var en vigtig del af det Quickstep-mandskab, der noget overraskende tog guld i holdtidskørslen. Vi vender selvfølgelig Mikkel Bjergs flotte sejr og Mathias Norsgaards bronzemedalje og lægger op til VM's øvrige discipliner, ikke mindst mændenes linjeløb på søndag. Stefan Djurhuus har fået lytterspørgsmål og springer ud som solskinsrytter i en episode, der til tider kører helt af sporet.
9/25/20181 hour, 23 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

33 Julius Johansen, VM-analyse, Vuelta-opsamling, Stefan vil nedlægge banelandsholdet?

Vi analyserer det danske VM-hold og runder årets Vuelta a España af. Julius Johansen fortæller om sin sejr i Olympia's Tour og så er altid kontroversielle Stefan Djurhuus i den grad i vælten: Kandidat, podieplads, udtaget til det belgiske storløb Gooikse Pijl midt under udsendelsen. Men også med noget af en bredside til banecykling - eller hvad?
9/17/20181 hour, 20 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

32 Mikkel Bjerg, Kasper Asgreen, Vuelta-status, Veloropas World Tour ambitioner i ruiner?

Vi har talt med Mikkel Bjerg, der står overfor at skulle forsvare sit U/23 enkeltstartsmesterskab ved VM i Innsbruck og med Kasper Asgreen, som giver endnu en hviledagsstatus fra Vuelta a España. I studiet drøfter Elming, Djurhuus og Plesner både Vueltaen, Rasmus Byriels World Tour-kontrakt, Michael Matthews og ikke mindst Veloropas drømme om et World Tour-hold i 2021. Og så er der naturligvis quiz!
9/11/20181 hour, 42 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

31 Landstræner Lund gør status - Kasper Asgreen om Grand Tour debut og Veloropa-effekten

Vi havde landstræner Anders Lund på besøg i Studie 1 til en status efter EM og Tour de l’Avenir og mindre end 20 dage før VM i Innsbruck begynder. Hør Anders fortælle om nogle af principperne for udtagelsen af ryttere og de taktiske aspekter samt en VM-stigning uden historisk sidestykke. Kasper Asgreen er kommet fornuftigt gennem den første uge af Vuelta a España. Han håber nu på at komme med i et udbrud og at Veloropa-effekten kan bane vejen for en etapesejr. Og så er der selvfølgelig quiz.
9/3/20181 hour, 7 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

30 Casper P håber på World Tour-kontrakt efter lukning. Vuelta, Tourstart i Danmark, Transfermarked

Casper Pedersen fortæller om hvordan det er pludselig at stå uden job, når ens Pro-Continental hold drejer nøglen om sent på sæsonen. Claus Elming, Stefan Djurhuus og Kim Plesner vender situationen omkring Aqua Blue Sport, den igangværende Vuelta a España samt de lyse mulighder for at få Tour de France til Danmark. Kim afslører sensationelt planerne om et Veloropa World Tour hold og så får vi lagt op til en prestigefyldt duel, når Stefan og Casper P dyster om en Veloropa kasket i gadeløbet i Herning, Fredag.
8/30/20181 hour, 33 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

29 Cort om kontroversiel sejr, Bak følger Valgren, Stefan langer ud efter Aru og Zakarin.

Magnus Cort fortæller om sin kontroversielle sejr i Binck Bank Tour. Vi vender det hollandsk/belgiske løb, kigger på de seneste transfers, ikke mindst Lars Baks skifte til Dimension Data. I Tour de l'Avenir var det tæt på triumf for Magnus Bak Klaris og så ser vi frem mod Vuelta a España, der starter lørdag. Her afleverer Stefan Djurhuus noget af en bredside mod Fabio Aru og Ilnur Zakarin. Og quizzen kører helt af sporet.
8/21/20181 hour, 33 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

28 Mød Remco Evenepoel - den nye Eddy Merckx? EM-tilbageblik, Binck Bank Tour, Transfers og Ullrich

Kim Plesner er tilbage fra sit Sky-hyldestkorstog i Cardiff og omegn. Er 18-årige Remco Evenepoel cykelsportens største talent og kan han leve op til betegnelsen "Den nye Eddy Merckx". Hør Evenepoel fortælle om sin karriere og de store forventninger. Vi kigger tilbage på et skuffende dansk EM-linjeløb, Stefan Djurhuus har været i aktion i Post Cup'en, Søren Kragh gør det forrygende i Binck Bank Tour og så er der gang i transfermarkedet og desværre også lidt for meget gang i Jan Ullrich. Claus Elming styrer som sædvanligt løjerne - denne gang i Studie 14.
8/14/20181 hour, 13 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

27 Valgren til Dimension Data og PostNord Danmark Rundt

Mens Plesner hygger sig i London, hygger Stefan og Elming sig med besøg i Studie 14 af Alex Rasmussen. De snakker Valgren, de tre første etaper i PostNord Danmark Rundt og kigger frem mod afslutningen af det danske etapeløb.
8/4/201856 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

26 Den store 2018 Tour de France analyse

Plesner er taget til England for at hylde Team Sky, mens Elming og Djurhuus analyserer Touren og danskernes indsats. Og så er der en quiz om Norge!
7/30/20181 hour, 25 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

25 Corts smukke sejr, ny Moscon-gate, Thomas vs. Froome, quiz og Lars Lilholt?

På den anden hviledag i årets Tour de France jubler vi videre over Magnus Corts flotte sejr, vi kigger på om Team Sky måske udsteder en fyreseddel til problembarnet Gianni Moscon, der igen-igen har fået en disciplinærsag på nakken. Og mere Sky. Hvordan nu med kaptajnrollen, når Geraint Thomas er mere end halvandet minut foran Chris Froome? Der er selvfølgelig quiz og i den forbindelse får Lars Lilholt overraskende eksponering i Veloropa Podcast for første (og måske sidste) gang. Claus Elming styrer begivenhederne flankeret af Stefan Djurhuus og Kim Plesner.
7/23/20181 hour, 29 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

24 Bretagne, Roubaix overstået, Alpe d'Huez venter. Andreas Stokbro i studiet. Men hvor er Elming?

Elming er forsvundet, men Stefan Djurhuus har heldigvis inviteret et af Danmarks største talenter, holdkammeraten Andreas Stokbro, i studiet. Sammen med reserve-reserve-værten Kim Plesner kigger de tilbage på Mur de Bretagne og Roubaix-etaperne i Tour de France og ser frem mod ugens bjergetaper i Alperne med Alpe d'Huez som det naturlige højdepunkt. Desuden vendes GiroRosa, hvor Cecilie Uttrup fik en flot sjetteplads og så er der minsandten dobbeltquiz!
7/16/20181 hour, 22 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

23 Kragh, de første 5 Tour-etaper, optakt til Bretagne og Roubaix, Stefan vil ikke ha kage

Claus Elming forsøger at holde styr på Stefan Djurhuus og Kim Plesner, der analyserer de første fem etaper i Tour de France. Vi kigger frem mod Mur de Bretagne-etapen og brostens-etapen til Roubaix. Kan Søren Kragh bevare ungdomstrøjen? Kan han komme i gult? Kan Geraint Thomas vinde Touren? Har Movistar styr på det? Og hvad med Fuglsang? Der er selvfølgelig også quiz og stjerner og meget andet. Og så takker Stefan nej til hjemmebag...
7/12/20181 hour, 28 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

22 Tour de France optakt. Gennemgang af samtlige hold. Sprinterbarometer. Cort om Tour-debut

Jakob og Michael Fuglgren er klar til at forsvare de danske farver i Tour de France på Astana-holdet, der også inkluderer Magnus Cort, som fortæller om forventningerne til sin Tour-debut. Kim Plesner og Stefan Djurhuus gennemgår samtlige 22 mandskaber, så du ved hvem du skal holde ekstra øje med i løbet af sommeren. Sprinterbarometeret blive omsider offentliggjort og så sørger Claus Elming naturligvis også for en lille quiz. 1 time og 20 minutter af dit liv, du aldrig får igen...
7/4/20181 hour, 20 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

21 Mørkøv om DM-titlen, Analyse og perspektiver i Froome-sagen

Michael Mørkøv fortæller om søndagens DM-sejr, i studie 1 analyserer og perspektiverer Kim Plesner og Stefan Djurhuus den spektakulære Chris Froome Salbutamol-sag, der omsider - og lettere overraskende - fandt sin afslutning, mandag. Der bliver selvfølgelig også tid til quiz og andet spas, under ledelse af Claus Elming.
7/3/201851 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

20 DM-optakt med Casper P og historien om dengang han blev væk i Liege-Bastogne-Liege

Casper Pedersen er gæst i studie 1 sammen med Kim Plesner og Claus Elming. Vi laver optakt til weekendens DM i Guldborgsund, hvor Casper P nu er Veloropas kæmpestore favorit. Desuden et kig på Caspers sæson som nyprofessionel hos AquaBlue Sport, blandt andet op- og nedture i Liège-Bastogne-Liège, vi vender Tour-holdene og Elming byder på en DM-quiz, der får en (måske/måske ikke) overraskende vinder.
6/27/201841 minutes
Episode Artwork

19 Cancellara om Fuglen, Froome og Danmark. Cecilie Uttrup Ludwig i studiet. Plesner forsvarer Sky!

Fabian Cancellara, der efter sommerferien kommer til Danmark, fortæller om det nye koncept Chasing Cancellara, men også om hans forventninger til Jakob Fuglsang i Touren, om Froome-sagen og meget mere. Cecilie Uttrup Ludwig skabte stor debat med et indlæg om VM-ruten i Innsbruck i den forgangne uge. Hør hende forklare baggrunden og hvorfor det er så vigtigt for kvindecykling at få samme eksponering som mændene. Plesner og Elming er det tynde øl i studiet, hvor der som sædvanlig quizzes og emner som Caleb Ewans manglende Tour-udtagelse også tages op.
6/25/201858 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

18 Valgren om Fuglsang, Porte og Tour-forventninger, Djurhuus og Plesners Tour-barometer

Michael Valgren om rollen som Jakob Fuglsangs vigtigste hjælper i dette års Tour de France, om forventningerne til Touren og om træningskammeraten Richie Porte, DM og Det Sorte Værksteds nye podcast. Stefan Djurhuus og Kim Plesner forsøger at lave et Tour-barometer, mens Claus Elming fortæller historier fra de varme lande, blandt andet om dengang han cyklede med Chris Froome... Eller næsten...
6/18/20181 hour, 2 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

17 Asgreen om Gaviria, Bennekou om Søren Kragh og Sunweb - fokus på Tourens unge talenter

I denne episode af Veloropa Podcast har vi fokus på nogle af de unge talenter, du måske skal holde et vågent øje med i dette års Tour de France. Kasper Asgreen fortæller om sin holdkammerat Fernando Gaviria, Team Sunwebs sportsdirektør Morten Bennekou gør status mellem Giro og Tour, herunder på Søren Kragh Andersen. Kim Plesner og Stefan Djurhuus dyster i quiz (og sten-saks-papir) og vurderer nogle af Tourens mest spændende unge talenter.
6/12/20181 hour, 1 minute, 34 seconds
Episode Artwork

16 Fokus på Fuglsang. Jakob Fuglsang, Rune Larsen, Argon 18, Elming elsker Dombrowski

Giroen er overstået, Touren står snart for døren. Vi har i denne episode fokus på det danske håb, Jakob Fuglsang, der i ugens løb også udgav sin første bog. Vi har talt med Fuglsang, hans træner Rune Larsen og nogle af folkene bag teknik og udstyr hos Fuglsangs Astana-mandskab. Plesner er kommet ned på jorden og Elming afslører en hidtil hemmeligholdt kærlighed for Joe Dombrowski.
6/9/20181 hour, 15 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

15 Giro-opsamling, Plesner går Sky-amok, Djurhuus som sengelinnedsekspert og en farlig quiz

Plesner, Djurhuus og Elming samler op på den helt fantastiske Giro d'Italia. Den sidste vanvidsuge vendes og drejes, men der bliver også tid til den traditionelle quiz. Hør mere om Aru, Yates' og Pinots nedtur, Froomes kæmpe optur og meget mere i denne Giro-special.
5/28/20181 hour, 6 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

14 Giro-hviledags analyse, Super Mario byder velkommen, Cort om Yates, Djurhuus overhaler Plesner

Mario Cipollini hilser alle Veloropæere, Magnus Cort fortæller om sin træningsmakker i Andorra og tidligere holdkammerat, Simon Yates, der ligner en kommende Giro-vinder. Stefan Djurhuus overhaler Kim Plesner i Girospillet, men måske tager Plesner revanche i en af Claus Elmings utallige quizzer? Lyt med i Episode 14 af Veloropa Podcast, hvor Giro d'Italia analyseres omfattende på løbets sidste hviledag.
5/21/20181 hour, 7 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

13 Monte Zoncolan, Giro-pranks, vilde etaper, diving i Norge, Yates vs Dumoulin, Froome, stjernedrys

Vi taler om de vilde Giro-etaper, ser frem mod Monte Zoncolan lørdag, vender Wellens og Hansens "Bahamontes-prank", kigger på klumsede Pawels "styrt" i Tour of Norway, uddeler Zoncolan stjerner drøfter Yates vs Dumoulin tvekampen og meget mere. Stefan Djurhuus og Kim Plesner i studie 1 hos Claus Elming.
5/18/201856 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

12 Giro-hviledags special. Froome-nedtur, Yates-optur, stjerner, quiz og meget mere

På Giroens anden hviledag gør Stefan Djurhuus og Kim Plesner status over Giro d'Italia indtil videre. Kan Simon Yates virkelig vinde løbet, hvor meget kan Tom Dumoulin tillade sig at komme bagefter, hvad skyldes Froomes markante nedtur og skal Astana til at sadle om, nu hvor Superman Lopez er kørt agterud? Desuden kig på danskerne og optakt til 10. etape, hvor Plesner og Djurhuus skal forsøge at blive enige om stjernefordelingen. Claus Elming styrer løjerne i studiet!
5/14/201840 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

11 Niklas Larsen, Magnus Cort, Giro d'Italia, Froome-sagen, Plesner og Elming

Niklas Larsen, der mest er kendt fra banen, vandt i den forgangne uge to landevejsløb. Niklas fortæller om sin karriere og de seneste fremgange. Magnus Cort afslører hvordan han æder sig selv i spurten, som f.eks. da han besejrede Greg Van Avermaet i Tour de Yorkshire og vandt en etape. Vi analyserer Chris Froome-sagen og sætter fokus på Salbutamol og de seneste studier. Ligesom vi naturligvis vender den aktuelle udvikling i årets Giro d'Italia.
5/10/201856 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Giro-Special med Alex Rasmussen, Lars Bak Michael Mørkøv, Kim Plesner og Claus Elming

Ex-professionelle Alex Rasmussen gæster studiet hos Plesner og Elming, mens Lars Bak og Michael Mørkøv fortæller om deres forventninger til årets første Grand Tour i denne Veloropa Podcast Giro-special. Ruten, rytterne, favoritterne, åbnings-enkeltstarten, managerhold, quiz og meget mere.
5/3/20181 hour, 17 minutes, 1 second
Episode Artwork

09 Liège, Niklas Eg, Mads Würtz, Troels Vinther, Julius Johansen

Hvor er Elming? Plesner og Djurhuus falder helt igennem i quizzen. Vi analyserer Fleche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Niklas Eg om Kroatien-succes og Giro-udtagelse, Mads Würtz klar igen efter Roubaix-styrt - også klar til Giroen. Troels Vinther om sejren i GP Herning, hvor Julius Johansen røg ind gennem en bagrude i en bil.
4/24/20181 hour, 5 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

LBL Special Casper P, Cecilie Uttrup, stjernedrys, analyse og optakt med Djurhuus, Plesner og Elming

Vi ser frem mod forårets sidste monument, Liège-Bastogne-Liège. Casper Pedersen og Cecilie Uttrup fortæller om deres forventninger. Plesner vinder endnu en quiz, Djurhuus bliver udråbt som ekspert i kvinder og Elming ender endnu engang op med en spansk trumf i ærmet.
4/20/201849 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

08 Valgren om Amstel-sejr, Preben og Preben, Asbjørn Kragh, Plesner har brug for en livline

Michael Valgren fortæller om sejren i Amstel Gold Race og Asbjørn Kragh beretter om sin comeback-sejr i Frankrig. Djurhuus og Plesner får givet Elming Valverde til Fleche Wallonne i den fortsatte saga om 3-0-0, efter at Plesner har måttet ringe til en ven. Desuden bekræfter Preben Van Hecke historien om, at han rent faktisk er opkaldt efter Preben Elkjær.
4/17/201845 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

07 Fuglsang, Roubaix, Amstel, Skjelmose, Cort, Moberg, Djurhuus, Plesner og Elming

Vi analyserer Paris-Roubaix og ser frem mod Amstel Gold Race. Jakob Fuglsang fortæller om sine forventninger til Ardenner-ugen og sæsonen, Magnus Cort beretter om sit styrt i Paris-Roubaix, Mød 17-årige Mattias Skjelmose, der blev nummer tre i juniorernes Paris-Roubaix og så får Den Røde Baron, Christian Moberg, omsider lov til at skyde lidt igen.
4/12/20181 hour, 2 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Special: Paris-Roubaix optakt med Djurhuus, Plesner og Elming

Historien, ruten, udstyr, danskerne og stjernevurdering. Stefan Djurhuus, Kim Plesner og Claus Elming lægger op til årets tredje monument, Paris-Roubaix.
4/7/201834 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

06 Mads P, Mads Würtz, Asgreen, Flandern, Baskerlandet, Scheldeprijs, Roubaix

Mads P fortæller om sin andenplads i Flandern Rundt, Mads Würtz ser frem mod Paris-Roubaix, Asgreen fortæller om sin World Tour debut. Kim Plesner og Stefan Djurhuus ser frem mod Paris-Roubaix. Løjerne styres af Claus Elming.
4/5/201847 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Special: Flandern Rundt optakt 2018

Lars Bak, Stefan Djurhuus og Kim Plesner ser frem mod søndagens Flandern Rundt. Løjerne styres som altid af Claus Elming.
3/31/201845 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

05 Quaade i studiet, Asgreen til Quickstep, Casper P på røvtur

Kasper Asgreen om sit lynskifte til Quickstep, Rasmus Quaade om livet som cykelrytter og lærer, om sejren i weekenden og tilbagekig på Moonrider, Magnus Cort om hvad der gik galt i E3 og Gent-Wevelgem og om Astanas taktik i Flandern Rundt, Casper P om endnu en røvtur, en upopulære colombianer og om placeringskamp og hierarki i feltet, Kim Plesners analyse af Van Avermaets sløje sæsonstart, quiz, konkurrence og meget andet.
3/28/201848 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Podcast Special: Flandern - Grim på den smukke måde (Fra 2014, Jørgen Leth)

Jørgen Leth oplæser Veloropas rejsebeskrivelse fra Flandern Rundt 2014. Hør blandt andet stemningsmættet lyd fra Oude Kwaremont, hvor Fabian Cancellara satte Peter Sagan på plads.
3/27/201821 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Podcast 04: Mørkøv om ny komet, Fokus på Nibali og Valverde, Plesner går sejrsamok i quiz

Mørkøv fortæller om sprinterkometen Alvaro Hodeg, Nibali og Valverde analyseres i historisk perspektiv, Fødselsdagstema stikker af, Djurhuus om Asgreen og Moberg, Plesner går sejrsamok i lynquiz.
3/21/201838 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Podcast 03 Sagan/Kwiatkowski-gate, Sagen om Den Røde Baron, Casper P og Rihanna

Magnus Cort fortæller om Paris-Nice og vurderer sine chancer i Milano-Sanremo, hvor Sagan og Kwiatkowski allerede nu dyster på ord. Kasper Asgreen afslører Den Røde Baron og fortæller om et charmeløb i Kroatian, mens fødselsdagsbarnet Casper P beretter om et forstuvet håndled og sine idoler i reality podcast.
3/15/201845 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Podcast 02 - Sky, Fuglsang, Cecilie Uttrup, Michael Rasmussen, Stefan Djurhuus og podiepiger

I anden episode af Veloropas podcast analyserer Kim Plesner og Michael Rasmussen Team Sky-sagen efter dopingrapporten fra det britiske parlament. Jakob Fuglsang fortæller om forventningerne i Paris-Nice. Cecilie Uttrup om kvindecykling og Strade Bianche. Stefan Djurhuus introduceres og Elming quizzes i flamske cykelsportsudtryk. Og så er podiepigerne måske en saga blot?
3/7/201848 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Podcast 01 Michael Valgren, Magnus Cort, Casper P, Elming og Kim P

Veloropa Podcast 01. Michael Valgren om sejren i Omloop, Magnus Cort, Casper Pedersen, Gåsebryst, Astana-gate.
3/1/201844 minutes, 53 seconds