Winamp Logo
Våre historier Cover
Våre historier Profile

Våre historier

Norwegian, National/National politics/National assembly, 6 seasons, 28 episodes, 17 hours, 1 minute
About
Hvordan er det å få vite at kona er gravid, timer før du skal i kamp? Eller å se en selvmordbomber fra IS komme kjørende rett mot deg? Å få ansvaret for å redde 750 sivile midt i en borgerkrig? Og hvordan er det å bli skutt? Dette er våre historier, fortalt av soldatene selv. I denne podkasten kommer du tettere på norske soldater enn noen gang. Produsert av Forsvaret. Intervju, manus og fortellerstemme Hanne Marie Maugesten.Lyddesign Lars Jørgen Bergsund.
Episode Artwork

Gateslaget i Caglavica (3:3)

Mørbanket og slitne kommer de norske soldatene tilbake til Camp Lebane. Før de rekker å summe seg, lander et helikopter fra KFOR-ledelsen med et nytt oppdrag. Etterretningen sier at om lag tretti bevæpna menn har forskanset seg i et hus og skyter mot sivile og en fransk styrke. Oppdraget som blir gitt den norske styrken, er å ta seg inn i huset og pågripe mennene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/23/202432 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Gateslaget i Caglavica (2:3)

12 000 kosovo-albanske demonstranter kjemper for å komme seg inn i den lille, kosovo-serbiske enklaven Caglavica. Den norske skjoldborgen på 200 soldater får stanset folkemassen, men får nå alt hatet rettet mot seg. Det hagler med stein, jernstenger og molotovcocktails. Plutselig kommer en lastebil imot dem, og en lagfører må trekke pistolen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/202437 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Gateslaget i Caglavica (1:3)

Sommeren 2003 drar 19 år gamle Thomas inn i førstegangstjeneste. Han har også sagt ja til et ekstra år i den internasjonale operasjonen i Kosovo. Etter en rolig periode koker det plutselig over i konflikten mellom kosovo-albanere og kosovo-serbere, og Thomas og de andre soldatene kler på seg det tykkeste verneutstyret, køller og skjold, og setter seg inn i de pansrede SISU-kjøretøyene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/202440 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ny sesong kommer onsdag 10. april!

Onsdag 17. mars 2004 går alarmen i Lebane leir i Kosovo. Der sitter unge, norske soldater og spiser lunsj, i et land de trodde ble stadig mer fredelig. Når de tar på seg utstyret og setter seg inn i de pansrede kjøretøyene, aner de ikke at de gjennom de neste to døgnene skal kjempe mot 12 000 voldelige demonstranter.Kommer onsdag 10. april 2024. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/20241 minute, 9 seconds