Våra sanningar med Vivi & Carin Cover
Våra sanningar med Vivi & Carin Profile

Våra sanningar med Vivi & Carin

Swedish, Children-Kids, 1 seasons, 259 episodes, 2 days 23 hours 38 minutes
About
”Våra Sanningar med Vivi & Carin” är podden som pratar om livet och allt vad det innebär. Med hög igenkänningsfaktor mycket humor och utan filter dissekerar Carin da Silva och Vivi Wallin vardagens utmaningar och glädjeämnen. Helt utan röd tråd. Och som om det inte vore nog, allt detta görs på grov göteborgska. Ni som lyssnar är en stor del av podden då ni mer än gärna får skicka in frågor, komma med synpunkter eller berätta något roligt. Det är högt och lågt, skratt och gråt. Allt i en härlig och ologisk blandning. Precis som livet! Poddens tre huvudbudskap är: 1. Vad du än känner så är du inte ensam 2. Vi gör alla så gott vi kan 3. Allt blir bättre om du stoppar det i ett korvbröd! Nya avsnitt släpps på måndagar.
Episode Artwork

256. Vivis dåliga minne & Carins sexualkunskap

Carin berättar att hon ljugit för sin poddkompis och Vivi förundras över sitt dåliga minne, men känner ändå viss tacksamhet då det lett henne till nygamla insikter. Till exempel varför man inte ska säga att man "unnar sig". Dessutom har da Silva hållit i sexualkunskaps-lektion där hemma, men frågan är hur en penis egentligen fungerar...Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: Polpo Play ABwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/11/202344 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Veckans Sanningar - Det konstigaste du hittat hemma

Veckans Sanningar handlar den här gången om det konstigaste ni lyssnare hittat där hemma. Det bjuds på äckliga, lite läskiga och allmänt otippade saker i detta avsnitt där Vivi påminns om när hon hittade sitt eget finger hemma hos mamma.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: Polpo Play ABwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/11/202325 minutes 50 seconds
Episode Artwork

255. Historisk händelse i podden!

Julpyntsdiskussionen är igång och så även kärleken alt grimaserandet till gin och tonic. Carin dansar med tonåringar och Vivi har förlorat sig i bedragarserie. Dessutom tutankhamonkatter och flipflopförakt.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: Polpo Play ABwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/11/202352 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Veckans Sanningar - Då dog jag nästan

Carin har på eget initiativ bestämt att det numer blir två avsnitt i veckan, ett vanligt på måndagar och så ett som det här på torsdagar. På torsdagar grottar vi ner oss ännu mer i era sanningar och veckans ämne är nära döden-upplevelser.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: Polpo Play ABwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/11/202336 minutes 20 seconds
Episode Artwork

254. Vivi i New York & Vrängda ögonlock

Vivi är tillbaka efter sin New York-resa, men allt gick inte som det var tänkt. Redan innan hon lämnat Sverige började problemen. Dessutom fick Wallin en unik höghöjds-upplevelse!Carin satt under tiden hemma och gjorde en lista på saker som man gjorde som barn och det visar sig att Vivi fortfarande kan göra en av sakerna på Carins lista.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/11/202343 minutes 58 seconds
Episode Artwork

253. Äggstockar och lögndetektor

Vivi är eldig och Carin håller på med en ny grej i sitt liv. Vi får en otrolig lista och lite oväntade produkter hamnar i varukorgen. Killgissande spa-män får sig en liten smäll och Carins mamma har tävlat i DM med pågående gallstensbesvär. What you hear is what you get!Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/11/202338 minutes 46 seconds
Episode Artwork

252. Så blir du ung…hela listan

Vivi combatkryper och detektiv Da Silva har löst fall på hotell. Kjell är tydligen en usel vakthund och Carin skadegläds över regnväder. Könsnoja förekommer och Wallin är man. I vanlig ordning kan mao det mesta dra åt helvete!Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30/10/202342 minutes 44 seconds
Episode Artwork

251. Inifrån arenan i Bryssel

Ett avsnitt som inte är helt som vanligt. Carin med familj har nämligen hamnat otäckt nära terrorattentatet i Belgien och hemma sitter Vivi och försöker få besked om Carin är okej. Vi får en inblick i en kväll och natt som skulle bli en sjuårings första stora fotbollsupplevelse men som blev något hel annat. Men också en tröst i att livet går vidare med en nästan brusten antenn och tjafs vid middagsbordet.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22/10/202352 minutes 43 seconds
Episode Artwork

250. Carin förstör sin man och Vivi sjukskrivs pga gangbang

Ikeakassens alla möjligheter bockas av och Carin har förstört sin man. Kroppsmåttet har fallerat men bara man räddar ett indiskt skåp varje gång märkesväskan bärs blir det balans i universum. Vi får även sjukhusbesök pga tjäder och praktisk ryggsäck med remmar.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/10/202341 minutes 31 seconds
Episode Artwork

249. Är Vivi smartare än en tioåring?!?

Sponsorer stalkas i gryningen och en helt ny datingapp uppfinns. Vivi känner ilska på sin, när allt kommer omkring, oskyldiga make och Carin kryddar upp livet med hundvaktstinder. Idiotfrågor ställs och ilska, bland annat beroende på monopolmonokel samt PMS uppstår. Now look-nästa Ropsten!Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/10/202338 minutes 20 seconds
Episode Artwork

248. Baljväxter kan dra åt helvete!

Carin rasar mot ett nytt skolmatsgrepp och Vivi försöker lösa mysteriet i strumpmysteriet. Folks oförmåga att gå, blå zoner och värktablettens eventuella superintelligens diskuteras. Stor bajsbikt på det och bra tips på att allt äts bara det sitter på pinne eller ligger i ett bröd.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
02/10/202338 minutes 16 seconds
Episode Artwork

247. Oktoberfest... i Spanien... i september!

Våra Sanningar är i Palma minsann- staden som tydligen finns överallt i världen. En utekväll blir precis allt man inte väntat sig och Vivis sovprocedur förevigas. En otrolig tinderhistoria ser dagens ljus och Carin sätter gräns vid korv på diskbänk. ¡Hola Guapa!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/09/202335 minutes 53 seconds
Episode Artwork

246. I fi**stol med Jenny Strömstedt

Carin och Vivi ser varandra pga av att de sitter mitt emot varandra i Göteborg. Ögonsnatteri, förfalskning och önskan om att byta skratt är ungefär en procent av det som händer i veckans avsnitt som är proppfullt. Carin gör som två danskar i en husvagn och testar något nytt medan Vivi räddas i sista stund ifrån att äta klistermärken. Märklig graviditet uppstår på sjukgymnastiken och en flamingo försvinner spårlöst.Bonjour! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/09/202352 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Carin visar brösten och Vivi dricker bajs

Avsnittet spelas in i sen timma och enheter inmundigas ur, SÅ att SÄGA, olika typer av glas. Det har varit stort drama på, i och kring allsköns toaletter, både inför publik på läktare och i beckmörker. "Sara bakom stolpen" har skrivit in och det har många andra av er också gjort med lögner om allt från kassahaveri till fuskbak. TACK för det! Carin har avverkat både Kristallengalan och baddräktsprovande pensionär från Märsta medan Vivi hyllar det tyska köket samt funderar kring vilken form hennes framtida kista ska ha. Det verkar luta åt något saftigt….åtminstone för en av två i gruppen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/09/202346 minutes 1 second
Episode Artwork

243. Carins stora erkännande

Denna veckan avslöjar Carin hemligheter om sig själv som hon aldrig sagt till något tidigare. Vivi tar emot nyheterna med blandade känslor och berättar om insikter som hon har gjort den senaste tiden. Lyssnarna skriver in och berättar om vilka pinsamma saker dom har varit med om i skolan.Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28/08/202357 minutes 40 seconds
Episode Artwork

242. Mormorsanningar

Denna veckan berättar Carin om sin upplevelse på glamping som innehöll både förtjusning och skräck. Vivis mamma fyller år och gör ett hedersmedverkande i podden. Vi får också höra historier från lyssnare om deras knasigaste sommarminnen. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/08/202352 minutes 23 seconds
Episode Artwork

241. F*ck you till alla!

Denna veckan är Carin besviken på Vivi från första början till slutet av podden. Vivi ger Carin förslag på aktiviteter för en regnig sommar och Carin listar saker som ingen har sagt under sommaren. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/08/202341 minutes 5 seconds
Episode Artwork

240. Insektspodden

Denna veckan berättar Vivi om att hon smittar Anders med sånt som egentligen inte borde smitta. Carin ska på klassåterträff efter 20 år sen studenten och vi läser upp kontaktannonserna som vi har skrivit åt varandra. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/08/202339 minutes 16 seconds
Episode Artwork

239. Anders i husbilen

Denna veckan pratar vi om att slappna av på semestern och hur svårt det kan vara att inte bli rastlös. Vivi tar i med hårdhandskarna och tar in extrahjälp för att hämnas på Carin för förra veckans roast. Anders deltar i programmet och bjuder för första gången i historien på "Anders Lista". Slutligen så får vi äntligen veta vad som egentligen hände i historien med Anders i husbilen. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
31/07/202352 minutes 41 seconds
Episode Artwork

238. Grisen i säcken. Allt är som det ska.


Denna veckan roastas Vivi av Carin och Vivi berättar om sin vistelse på Sardinien. Carin berättar vad hon utsatte sig själv bara för att hon var nykär och Vivi avslöjar med stor skam vad hon skrev i sin dejtingprofil för tio år sen. Vi pratar om flygrädsla och tar reda på vilken tid på året det är bäst att hamna i fängelse baserat på hur fängelsekläderna ser ut. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/07/202339 minutes 20 seconds
Episode Artwork

237. Bli kvävd av Barbara

Denna veckan tar Vivi med sig hälsningar från Carins gamla stand up-mentor och vi får höra avslöjanden från bakom kulisserna i humorsverige. Vivi berättar vilken Hollywoodkändis som hon vill döda och Carin tar reda på bästa sättet att döda sin man. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/07/202342 minutes 26 seconds
Episode Artwork

236. ”Har du också dödat någon?”

Denna veckan har Carin börjat oroa sig för när solen ska dö och tar hjälp av en rymdexpert för att lugna nerverna. Carin och Vivi gör för första gången någonsin en gemensam lista och ger er alla de bästa Ice Breakers som finns i världen. Carin får lära sig den hårda vägen att hon inte har funny bones och Vivi smider framtidsplaner för podcasten utan Carin. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/07/202334 minutes 11 seconds
Episode Artwork

235. Vivi och Zara!

Denna veckan har Vivi spanat djupare in på det här med repet hon ska skaffa för att ha en säkerhetsåtgärd utifall att det börjar brinna och Carin har åkt båt till Sverige. Vi pratar enarmade banditer, gula Blend och tänker tillbaka på saker man saknar från förr. Det blir prat om vattensängar, ice breakers och kommer ni ihåg det här med Dagens ris och ros i tidningen?
03/07/202349 minutes 56 seconds
Episode Artwork

234. Tre och en halv elefant vin!

I veckan har Vivi umgåtts mycket med sin mamma och känner att hon behöver Carins stöd lite extra nu i podden, och Carin har i veckan varit iväg med sin man på en minst sagt annorlunda och spännande restaurang-upplevelse. Vi pratar även om hur vi ska fira vår Midsommar och tänker högt kring nya lekar man kan köra. Vivi lär oss även vad ordet "lagom" kommer ifrån. Veckans sanning: ”Har du något riktigt konstigt eller galet Midsommar-minne?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/06/202353 minutes 11 seconds
Episode Artwork

233. 7 guldfiskar i säkerhetskontrollen!

Denna veckan har Carin haft en fullspäckad vecka och har flera punkter att gå igenom med Vivi. Först genomgång av punkterna sen går vi in på djupet! Vi pratar även obehaget kring lösa tänder, nya användningsområden för Carins tuttar, lite traumatiska TV-minnen från när man var barn och sen lär vi oss vad ett ekolod gör. Veckans sanning: ”Berätta när du var trög”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/06/202351 minutes 54 seconds
Episode Artwork

232. Sanning eller konfa?

I veckan har Vivi varit iväg på klassresa som blev helt fantastisk, och Carin har målat för fulla muggar och fått ont i nacken och kroppen. Vivi har även tagit fram en lista på saker man skulle kunna ha med i Sanning eller konka - Vuxen edition. Vi får dessutom finbesök av Björn som gästar podden och det blir en riktig läkarkonferens. Veckans sanning: ”Fortsättning på förra veckans: Har du skadat dig på något väldigt konstigt sätt?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/06/20231 hour 5 minutes 28 seconds
Episode Artwork

231. VINNARE Sveriges mästerkock VIP!

Denna veckan hyllar vi Carin och hennes vinst i Sveriges mästerkock VIP! Carin berättar spännande insider-info, hur hon tänkt kring sin medverkan i tävlingen, hur hon fått ihop sina olika recept och hur det fungerar att vara med i programmet. Vivi å andra sidan har denna veckan kommit på att hon kanske inte är en särskilt trevlig människa egentligen. Hon frågar sig också om hon har så bra självinsikt som hon tidigare trott. Veckans sanning: ”Har du skadat dig på något väldigt konstigt sätt?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/06/202357 minutes 45 seconds
Episode Artwork

230. Fuck you, and look at me now!

Denna veckan pratar vi om Carins intresse för dans och hur det förändrats genom tiden, och när hon plötsligt insåg att hon skulle sluta. Vi pratar även känslor kring Let’s Dance och hur vi upplever programmet från olika perspektiv. Vivi å andra sidan har bestämt sig för att ge Carin space i detta avsnittet och försöker hålla sin mun medan Carin pratar. Veckans sanning: ”Har du fått eller råkat skicka något riktigt galet mail?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/05/20231 hour 4 minutes 15 seconds
Episode Artwork

229. All in one!

Denna veckan har Vivi haft en fruktansvärd morgon med många röriga känslor. Carin var orsaken till röran. Men det fina i kråksången är att Vivi samtidigt insåg att ett beslut kan göra underverk. Vi pratar ADHD-utredning och smarta sätt att komma undan eld. Frågan är bara: Är det repstege eller lakan som gäller? Veckans sanning: ”Fortsättning på förra veckans: Har du någon rolig namnhistoria?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
22/05/202354 minutes 1 second
Episode Artwork

228. Det är väl bara att köra på!

Denna veckan har Carin haft en riktigt tuff morgon och Vivi har skickat en massa underliga emojis till Carin som gjort henne förvirrad. Vi pratar om det här med att ta på sig ansvaret för något som kanske inte alltid är ens ansvar. Vivi har även fått insikter kring när hon är privat och när hon är öppen att dela med sig av saker. Att man liksom berättar vissa saker, men andra inte. Vi dyker även in lite i TV-program vi medverkar i just nu. Veckans sanning: ”Har du någon rolig namnhistoria?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/05/202350 minutes 44 seconds
Episode Artwork

227. Jag är en shrinker!

I veckan har vi fått en massa fina meddelanden ifrån våra finska lyssnare som både lär oss nya kunskaper om Finland och utmanar oss i det finska språket. Allting landar i ett quiz, där vi får lära oss den mest vackra finska meningen som finns och sen blir det även mycket penis-prat i veckans avsnitt. Allt kommer tillbaka till penis, grower, shower eller shrinker, och det är allt ifrån ankpenisar till storlekar runtom i världen. Veckans sanning: ”Har du gjort bort dig på en dejt någon gång?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
08/05/202355 minutes 9 seconds
Episode Artwork

226. Tröttelitrött-trött!

Denna veckan har Carin skadat sin underarm och detta på det mest underliga sätt, och Vivi kommer underfund med vad det var som kanske gjorde att hon fick diskbrock för ett tag sen. Vi pratar om tyngdlagen, hur fasta våra bröst är och hur graciösa vi är idag jämfört med tidigare. Vi har även fått ett par meddelanden vi läser upp, det blir en rundtur kring vilka länder som är mest och minst lyckliga, och Vivi tar oss igenom listan ”5 saker som pappor gör”. Veckans sanning: ”Vad är det konstigaste du ätit?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
01/05/202355 minutes 28 seconds
Episode Artwork

225. EGO-podden!

I veckans avsnitt berättar Carin hur hennes resa i Miami gått, fick de se några alligatorer? Vivi å andra sidan storgrät på flygplatsen och var SÅ nära på att inte komma med flyget. Det ordnade sig till slut och hon tar oss igenom en lista över ”5 saker du inte visste om Japan”. Det visar sig även att Carin har väldigt mycket kunskap om ämnet också. MEN den lilla detaljen - hon vet inte vad som är sant och inte. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/04/20231 hour 45 seconds
Episode Artwork

224. Då var då, nu är nu!

Denna veckan kör vi frågepodd och får även veta vad ni har för fördomar om oss. Ni tror bland annat att Carin är väldigt bossig och att hon behöver manus för att kunna vara rolig och att Vivi spelar blåst och förvirrad. Dessutom att hon tränar och äter mer hälsosamt än vad hon ger sken av. Vi svarar även på frågor om varför vi tror att män blir gynekologer. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/04/202351 minutes 37 seconds
Episode Artwork

223. Smord kvast eller flisa i röven!

Denna veckan utlovar vi en riktigt härlig informationspodd. Vi lär oss så mycket om både krokodiler, alligatorer och kapybaras. Vi tar även reda på vad häxorna faktiskt gör när de flyger till Blåkulla. Men vi har även irriterat varandra och pratar om det här med att vara besviken. Är inte det bara dåligt för alla inblandade? Carin bränner även av en lista över smarta sätt hur man kan dissa telefonförsäljare när de ringer. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/04/202346 minutes 21 seconds
Episode Artwork

222. Visst gör det ont när knoppar brister?

Denna veckan har Vivi uppmärksammat en ny sak hon säger HELA tiden och Carin har en stor nyhet att berätta! Vi pratar Karin Boye, frågar oss om vi borde skämmas över att vi tycker att vi själva är så sjukt roliga och Vivi river av en lista över "Folk du INTE kan lita på!". Hon har även varit iväg på en minst sagt intressant fika med en person som velat få in henne i ett pyramidspel. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/04/202343 minutes 15 seconds
Episode Artwork

221. Dansken är i Helsingör!

I samarbete med Visit Copenhagen åkte vi på en weekend till Helsingör i Danmark. Följ med oss när vi upptäcker vad staden har att erbjuda! Besök www.visitcopenhagen.com för att se mer vad Helsingör har att erbjuda!
27/03/202348 minutes 10 seconds
Episode Artwork

220. Vill du snæske på min tissemand?

Denna veckan har Vivi väldig ångest och vi pratar om känslor som dåligt samvete, och Carin ska testa en ny sak för att förhoppningsvis få bukt på hennes huvudvärks- och migrän-problem. Vi pratar även om att vi snart ska iväg på resa till Danmark tillsammans, Carin går loss och visar sina kunskaper i danska. Vi har dessutom hittat en skitbra lösning på hur man blir en riktig vinnare på gymmet. Veckans sanning: ”Vad har du för orimlig rädsla?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/03/20231 hour 10 seconds
Episode Artwork

219. Bostadsrättsföreningen Senapskålen

I veckan har Vivi råkat se till att Anders blivit kassör i deras bostadsförening och vi pratar om de storslagna planer som finns där, medan Carin gått loss och tatuerat sig! Inte nog med det så har hon lagt stort fokus på glass denna veckan. Vi pratar konstiga smaker, nytänkande smaker och sen utlovas även ett spännande quiz på temat GLASS. Veckans sanning: ”Berätta om ditt bästa snörelaterade minne!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/03/20231 hour 1 minute 29 seconds
Episode Artwork

218. När något skaver!

I veckan har Carin råkat ut för autocorrect och skickat underliga sms medan Vivi helt har snurrat ihop det i sitt jobb. Vi funderar även öppet kring hur vårt jobb fungerar idag och vad vi har för rädslor och sårbarhet kring det hela. Förra veckan pratade Carin om att badhusen i Belgien kan dra åt helvete. Nu river hon av en lista över ännu fler saker hon tycker kan dra åt helvete i landet! Veckans sanning: "Har du några dialektala ord eller uttryck som ingen annan fattar?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
06/03/20231 hour 2 minutes 47 seconds
Episode Artwork

217. Specialavsnitt - Dagbok från Nkingasjukhuset

I samarbete med Läkarmissionen har Vivi och Carin åkt till Nkingasjukhuset i Tanzania, där Läkarmissionen årligen hjälper 1 500 kvinnor till en säkrare förlossning med kvalificerad vårdpersonal. Som givare bidrar du till patientavgifterna för kvinnor som själva inte har råd att betala för sin förlossning så att alla kvinnor kan få föda sina barn i trygghet. För att hjälpa till, bli månadsgivare hos Läkarmissionen och som tack får ni Vivis bokpaket med "En mammas överlevnadshandbok" och "En mammas överlevnadskokbok" när ni ger 100 kr eller mer. Länk till att bli månadsgivare: https://www.lakarmissionen.se/gaava/vara-sanningar-varasanningar-varasanningar/
02/03/202349 minutes 1 second
Episode Artwork

216. Guldfisk i en consommé!

Denna veckan har Vivi varit på en riktig lyxfest, bland pompa och ståt i otroliga lokaler. Carin berättar om när hon vid ett liknande tillfälle gjorde bort sig inför H&M’s VD och berättar även om det ögonblick när Magnus Uggla raggade upp henne och en kompis. Utöver det har Carin denna veckan fått nervsammanbrott på ett jävla badhus som kan dra åt helvete!
27/02/202352 minutes 4 seconds
Episode Artwork

215. En stark resa!

Denna veckan får ni veta hur det gick för Vivi på flygplatsen, hur hon kom iväg på den superviktiga resan och hur allt gick till. Vi berättar vad vi fått uppleva och vad för tankar vi burit med oss därifrån. Vi funderar även högt kring vad vi stör oss på hos varandra och berättar även hur vi firade Alla hjärtans dag! Veckans sanning: ”Berätta om ditt roligaste eller knäppaste resminne”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/02/20231 hour 10 minutes 54 seconds
Episode Artwork

214. Lägg dig i bilen och sära på benen!

Denna veckan är Vivi förbannad på sig själv, hon är mitt i ett haveri och nu vet hon inte om hon kommer få åka iväg på en superviktig resa. Medan Vivi levt i stress så har Carin rest till rymden och åkt en galen G-kraft-cylinder. Vi pratar om barnens visioner kring deras liv när de blir äldre. Sen frågar vi oss om man kan lita på en häst och vad har kapybaras för syfte egentligen? Veckans sanning: ”Personer ni tycker kan dra åt helvete!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/02/202357 minutes 52 seconds
Episode Artwork

213. Våra hästar!

I veckans avsnitt lär Vivi oss en helt ny böjelse på ett ord - färst - och Carin har stenkoll på EN hästras. Vi pratar tveksamhet kring hälsotallrik, tveksamhet kring Carins nya jobbtitel Lärare och frågar oss hur bra det egentligen gick när hon skulle sätta betyg förra veckan. Vivi blev även inspirerad efter poddavsnittet ”211. DRA ÅT HELVETE!” och levererar nu en lista på personer som kan göra just det - Dra. Åt. Helvete!
06/02/202344 minutes 40 seconds
Episode Artwork

212. Fake it till you make it!

Denna veckan är Vivi lite småsur på Carin, hon har nämligen drömt att Carin börjat hänga med några coolare människor och inte längre vill vara hennes kompis. Vi pratar om det här med att möta sin partners ex och så har vi fått meddelande efter förra veckans ”DRA ÅT HELVETE”-podd. Sist men inte minst berättar Vivi hur hon blivit överraskad under veckan. Veckans sanning: ”Berätta om din värsta dag på jobbet, eller en dag på jobbet du aldrig glömmer”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/01/202352 minutes 34 seconds
Episode Artwork

211. DRA ÅT HELVETE!

Denna veckan sitter vi tillsammans och poddar, och var försiktiga - för i det här avsnittet kan alla dra åt helvete. Eller ja, nästan alla. Vi pratar om lite olika meddelanden vi har fått, Vivi berättar även att hennes mamma vill starta en talk show och Carin funderar högt kring det här med botox och att förändra kroppen. Veckans sanning: ”Vad har ni sagt till era barn så att de brutit ihop?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/01/202343 minutes 10 seconds
Episode Artwork

210. Från fertil till graven!

I veckans avsnitt berättar Vivi om att hon haft hormonsamtal och Carin ger första uppdateringen hur det gått sen deras au pair flyttat in. Vivi har dessutom fått ett fint meddelande ifrån en person från hennes barndom och det hela får oss att tänka tillbaka på hur viktiga minnen ändå kan vara. Veckans sanning: ”Vad gör andra folk som du antingen inte förstår eller tycker är jätteäckligt?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
16/01/20231 hour 18 seconds
Episode Artwork

209. Varför ber vi inte om hjälp?

I veckans avsnitt berättar Carin att hon och Niklas bestämt att de ska ta in en au pair och Vivi har nu förstått varför hon tycker skidbacken är så jäklar tråkig. Det finns nämligen något hon saknar där! Vi pratar även om det här med varför vi inte ber varandra om hjälp och funderar kring vad vi har för egenheter som andra kan störa sig på. En vän till Vivi har dessutom fått söka vård pga en sak hon stoppat i örat. Veckans sanning: ”Har du råkat slänga något som absolut inte fått slängas?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/01/202359 minutes 7 seconds
Episode Artwork

208. Carin verkar ha huvet på skaft!

Vi rivstartar det nya året med en frågepodd där vi svarar på massor av frågor ni ställt till oss. Vi får bland annat frågan om vi har negativa erfarenheter av svärföräldrar? Carin har fått frågan när hon kommer flytta hem till Sverige igen och Vivi svarar på när och hur hon berättat för sin familj om sin högkänslighet. Vi ger tips på hur skaffar man nya vänner som vuxen och berättar vad som gjorde att vi vågade börja ett jobb inom media. Sen tar vi er tillbaka och berättar om varför vi brukar skämta om Örkelljunga.
02/01/202339 minutes 30 seconds
Episode Artwork

207. Så blir 2023!

Året var 2020 och Vivi siade här i podden om vad som skulle hända framåt i världen. I veckans avsnitt går vi igenom och tittar på vad som faktiskt slagit in och hur träffsäker hon var. Vi tar oss även igenom en lista och siar om framtiden härifrån och framåt. Inte nog med detta, Carin bor just nu på ett sjukt läskigt hotell där det spökar och vi funderar på hur hon ska klara natten. Veckans sanning: ”Berätta en rolig eller konstig sak som hänt kring nyår”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/12/202249 minutes 4 seconds
Episode Artwork

206. Ignorerad av 3!

I veckans avsnitt pratar vi om årets julklapp och Vivi har kommit på vad den egentligen borde vara. Carin har fått några otydliga avier och behöver Vivis hjälp för att tyda vad det ens står på dem. Vi har även fått nya upplysningar kring hur det funkar med telefonen på flygplan och Carin har dessutom gjort succé efter att ha gömt sig bakom en gardin i 35 minuter. Veckans sanning: ”Konstigaste era barn skrivit på önskelistan”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/12/20221 hour 29 seconds
Episode Artwork

205. Horace Tarras!

Carin har en riktig rövdag, känner sig nära en krasch och behöver Vivi extra mycket just nu. Vivi hjälper till att vända på energin med en lista över saker som borde vara olagliga. Vi har fått veta varför man behöver sätta telefonen i flygplansläge när man flyger och vi pratar om att vi behöver ändra betydelsen i olika ord. Föräldraledighet handlar inte om ledighet liksom. Veckans sanning: ”Berätta om den mest horribla julklapp du fått”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/12/202242 minutes 28 seconds
Episode Artwork

204. Allt är glatt förutom humöret!

Denna veckan behöver Carin lyftas upp av Vivi. Hon har nämligen varit med om en massa konstiga sammanträffanden. Vi pratar om Vivis sömnrutiner och kommer fram till att hon tidigare hade FOMS men nu i stället har FOMO. Utöver det blir det prat om detektivbyråer och stalking och Carin har ett perfekt tips på hur man löser det här med att barnen alltid ska göra tusen saker innan läggdags. Veckans sanning: ”Har du några tvångsmässiga kvällsrutiner du måste göra”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/12/20221 hour 1 minute 57 seconds
Episode Artwork

203. 3 par och en polack!

I veckan har Carin gått loss på technoklubb och Vivi har haft inflyttningsfest med ett spännande tema. Vi inser att våra män har en hemlig kärlek i att bära våra kläder och vi pratar om att ”vara vuxen” i ens vänskapsrelationer. Carin har nämligen varit och träffat en vän som hon inte träffat på 10 år och kommit att fundera kring det här. The Fistels har nu även fått sin första singel och har världspremiär i detta avsnitt!! Veckans sanning: ”Berätta om en riktigt dålig dejt du varit på”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/11/202253 minutes 20 seconds
Episode Artwork

202. Fistelfest på Sergels torg!

Denna veckan har Carin fyllt år!! Vivi däremot är inne på en lite annan bana - den så kallade krigsstigen. Vi pratar om oro som förälder när barnen är borta, Vivi har hittat ett nytt smart sätt att använda föräldragrupper online och sen har vi fått nys om hur fistel-frågan som vi pratade om förra veckan ser ut i landet. Ni bjuds även in till replokalen där Carin är med och sätter upp West Side Story, och ni får höra hur det kan låta när Carin på riktigt tappar det! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/11/202252 minutes 55 seconds
Episode Artwork

201. Tistel, mistel eller fistelgång?

Denna veckan har Carin funderat över leken när man slår till varann när man ser en gul bil och på tal om gult så djupdyker Vivi i ett fenomen i underlivet som hon på riktigt undrar över. Det utlovas en riktig slidpodd men vi pratar även julkänslor och det här med att hamna i knasiga situationer ofta. Veckans sanning: ”Berätta om en pinsam sak du varit med om”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/11/202245 minutes 18 seconds
Episode Artwork

200. Ett BRAKANDE 200-jubileum!

200 AVSNITT HÖRNI!! Wow, denna veckan firar vi vårt 200’ade avsnitt med bubbel och brak... och bokstavligen med brak då Vivi dundrar i golvet. Ni kommer förstå när ni lyssnar! Vi tittar tillbaka på våra bästa minnen under podden och lyfter även upp många av er lyssnares bästa minnen. Vivi har dessutom insett att hon har personer hon helst inte vill ska lyssna på podden och Carin berättar om hennes resa i London med familjen där hon varit en smula arg.
07/11/202249 minutes 6 seconds
Episode Artwork

199. Den enes död är den andres glöd!

Denna veckan har Carin fått ett väldigt obehagligt sms ifrån ett okänt nummer och vi försöker reda ut vad man ska göra med det. Vivi däremot har en fin nyhet att berätta om hennes mamma. Vi pratar även ödlor, kameleonter och frågar oss om reptiler är en deal breaker i relationer eller inte. Veckans sanning: ”Misstag som skett när ett annat språk varit inblandat”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
31/10/202253 minutes 57 seconds
Episode Artwork

198. 11 namn på bokstäverna X - A - E - L

I veckans avsnitt pratar vi apokalyps blandat med snuskigheter. Vivi har nämligen trillat över Snuskiga akademien i veckan och Carin inser att hon ljugit om sina känslor för frukt i mat. Vi funderar över om alla människor gör nytta här i världen och frågar oss om jorden är överbefolkad eller underbefolkad. Vi har även fått otroligt mycket meddelanden efter förra veckans prat kring problemet med U2 och Rakuten och DET FINNS EN LÖSNING! Utöver det pratar vi om namn och namn-kategorier, och vi ger våra bästa tips på fina tjejnamn.
24/10/202256 minutes 59 seconds
Episode Artwork

197. Plats på golvet för SEMLAN!

Denna veckan är Vivi på krigsstigen och Carin undrar vad det är som händer. Vi har även, båda två, stött på ödet i veckan och varit med om jättekonstiga tillfälligheter som vi bara måste prata om. Utöver det pratar vi kundtjänst och hundtjänst, och Vivi lär oss 6 saker vi inte hade någon aning om innehöll plast. Veckans sanning: ”Saker ni gör som andra lyfter ögonbrynen inför?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/10/202251 minutes 52 seconds
Episode Artwork

196. Kärlek med socker och gluten!

Denna veckan har Carin blivit förbannad på scouter och kommit fram till att hon är en bitter människa och Vivi tycker det är jätteintressant. Samtidigt har vi börjat våga säga ifrån om saker på ett sätt vi inte gjort innan. Vi pratar även trauman, hur vi blivit påverkade och hur vi säkert påverkar våra barn under deras uppväxt. Vi pratar även love language - att vi alla har olika sätt att visa kärlek på. Veckans sanning: ”Saker som du har svårt för men som alla andra verkar ha lätt för”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/10/20221 hour 40 seconds
Episode Artwork

195. Ni gillar fulkultur!

Denna veckan berättar Vivi hur det gick för henne på bokmässan, om det blev någon vild efterfest bland kulturens eliter, och Carin tar er igenom listan på ”Varför hon och Niklas inte ska skilja sig”. Vi pratar om det här med att vara i sin egen bubbla och hur kulturer kan te sig olika i hur man bjuder varandra på saker. Vi berättar också om när vi skulle medverka i en TV-serie tillsammans och varför det inte blev något med det. Sen har Carin stött på ett spännande case som får oss att bli detektiver. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/10/20221 hour 3 seconds
Episode Artwork

194. LÅT MIG VA!

I veckans avsnitt berättar Vivi om hur det gått för henne med den gula stolen och Carin ger en uppdatering kring farmaceuten Roger. Vivi tar även med oss genom en lista över ”saker hon har svårt för”, där hon bland annat berättar vad hon gillar men samtidigt får dödsångest av. Utöver det pratar vi reklam och kroppshets, och funderar även över om man hade klarat av att vara med ett lammkött. Veckans sanning: ”Fortsättning på: Vad har du för knasiga saker för dig som ingen ser”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/09/202255 minutes 32 seconds
Episode Artwork

193. Precis som mina - 7kg styck!

I veckans avsnitt pratar vi om hur Vivis releasefest varit och vi utlovar samtal om skräddarsydda tuttar. Carin ska iväg och titta på hundvalp och har även köpt en sak som hon skäms över. Vi pratar även om att brinna för vissa projekt medan andra kan vara helt ointressanta. Sen går vi igenom vad det innebär att ”vara nöjd”. Vikten av att vara nöjd med var man befinner sig i livet och vara nöjd med det man har. Veckans sanning: ”Vad har du för knasiga saker för dig, som ingen ser”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/09/202256 minutes 40 seconds
Episode Artwork

192. Du skulle varit två personer!

I veckans avsnitt pratar vi om favorit-kaffekoppar och varför kaffet smakar annorlunda i andra koppar. HUR kan det göra det? Vivi har även varit ute på stan utan trosor och Carin har börjat ”kontora” så hon fått ett helt nytt glow i ansiktet. Vi har även fått nya svar ifrån BDSM-kvinnan som vi måste gå igenom! Veckans sanning: ”Berätta om en livslögn du har vuxit upp med”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/09/202247 minutes 2 seconds
Episode Artwork

191. Äckelpodden!

VARNING FÖR KÄNSLIGA LYSSNARE! Så, då har vi sagt det. I veckan har Vivi varit med i Halv åtta hos en YouTuber och berättar om hur alla hennes förberedelser, som vanligt, gick åt fanders. Carin har insett att hon har mycket lättare för att prata med män än kvinnor. Sen pratar vi segma, smegma och massa andra äckliga saker. Därav varningen! Veckans sanning: ”Berätta om när du gjorde bort dig i somras?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/09/202257 minutes 10 seconds
Episode Artwork

190. Snejböl-A & Canelballs!

Denna veckan har Vivi lyckats lösa ett problem SJÄLV. Carin försökte också problemlösa i veckan men det slutade bara med irritation!! Vi pratar även mycket liv och död - Carin och familjen har nämligen fått avliva älskade Leia. Utöver det tas ni med på en berättelse om när Vivi körde springnota, vi pratar ollonfrisyren och får även höra om nytt trubbel Vivi hamnat i efter att hon sålt in sig själv som elitspelare till Knuts handbollstränare. Veckans sanning: ”Vad har ni för annorlunda, intressanta hobbys?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/08/20221 hour 6 minutes 48 seconds
Episode Artwork

189. Fälleben & Jajabus!

Carin har denna veckan testat någonting som hon lovat att aldrig testa. Värst av allt är att hon även gillade det och Vivi känner sig besviken. Vi pratar om udda intressen och att göra bort sig. Carin har även gjort en spaning på ett nytt ungdomsuttryck som hon inte förstår alls. Vivi tycker det är töntigt och Carin blir bara irriterad. Sen ställer vi oss den viktiga frågan: Vad händer när hönan dör och det bara finns ett ägg kvar?
22/08/202245 minutes 54 seconds
Episode Artwork

188. A for effort!

Denna veckan är vi tillbaka i nutid. Vivi har genomgått sin nackoperation och är nu ett med sina ergonomiska hjälpmedel i hemmet. Carin berättar om semestern i Brasilien där bland annat en man har filmat barnen och gett de pengar. Jättekonstigt! Vivi har även funnit en ny bästa vän som heter Bogdan, och sen pratar vi spännande idéer till releasefest.
15/08/202240 minutes 8 seconds
Episode Artwork

187. We are the cool moms!

I veckans avsnitt har Carin varit på en spännande ansiktsbehandling och Vivi är fokuserad på att prata om sig själv! Det här avsnittet är nämligen en frågepodd och vi svarar på frågor som: Vad gör vi för att vända en dålig dag? Har vi blivit sugna på BDSM nu när vi lärt oss om det? Hur ser våra liv ut om 10 år och vad hade vi gjort med varandras partners, om vi hade bytt partner för en dag? Vi får äntligen veta hur fängelselivet fungerar också, och får svar på om vi kommer kunna podda ifrån fängelset.
08/08/202238 minutes 28 seconds
Episode Artwork

186. Avobenzone & tarmsköljningar!

Vivi har åkt på en skamsköljning och denna gången har Kjell ställt till det ordentligt! Carin tar det vidare in i tarmarnas värld och berättar om tarmsköljningar i Schweiz. Vivi behöver även hjälp med ett mysterium som innefattar solkräm och lakan. Det hela slutar med att vi pratar norska och kommer fram till att vi måste erövra Norge härnäst!
01/08/202229 minutes 1 second
Episode Artwork

185. Du är kvinna med inälvor - herregud!

Denna veckan har Carin släppt alla hämningar och gjort succé medan Vivi fått en stor insikt kring kortspel! Vi pratar kungahus och smeknamn, och trillar in på hur viktigt det är hur man säger saker till varandra. Carin har även varit på tivoli och skickat barnen med främmande kroater och Vivi visar upp sina skills på kroatiska. Utöver det har Vivi gått loss i nya lägenheten där hemma och vi har fått ett par spännande meddelanden vi läser upp.
25/07/202252 minutes 51 seconds
Episode Artwork

184. Tacka gudarna för telefon!

I veckans avsnitt får Carin höra att det skymtats en hummer i kvarteret och Vivi berättar om första natten i nya lägenheten, har hon kunnat sova något? Vi pratar även om det här med att vara högkänslig och empatisk, hur det kan vara en tyngd och svårighet ibland. Vi har även fått nya svar ifrån BDSM-kvinnan som vi måste läsa upp!
18/07/202236 minutes 24 seconds
Episode Artwork

183. USCH-podden!

Veckans avsnitt är 100% usch! Vivis flytt är usch. Lastbilar som kör utanför fönstret är usch. Räkna barn på tivoli, usch! De nya apparaterna som kommit i affärerna, eller att köra upp bilen på en färja - USCH. Fast i och för sig, att inreda ett rum med massa färger är inte usch. Det är så fint! Eller att ha en spegel i taket, inte heller usch. Sen tycker Carin att 50 shades of grey är rätt bra också.
11/07/202253 minutes 1 second
Episode Artwork

182. Roffes Bygg & Entreprenad!

Denna veckan har Vivi problem med Roffe. Herregud, mycket ska man behöva vara med om. Vi pratar barstolar, dravel, sjukt lång bratwurst och även Yvonne kommer upp på tal. Vi inser också att vi behöver er lyssnare för att ha något vettigt att prata om. Med det sagt så utlovas här ett avsnitt som kan vara ett av de konstigaste vi gjort. Haha, vi spårar! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
04/07/202254 minutes 36 seconds
Episode Artwork

181. Den upp och nedvända penisen!

Denna veckan har Vivi åkt på migrän och kämpat sig igenom midsommarhelgen och Carin berättar hur deras firande funkar i Belgien. Vi inser även att midsommar verkligen är en konstig grej. Sen har vi fått jätteintressant svar efter förra veckans frågor kring swingers och BDSM, och Vivi har ett jobbigt erkännande att berätta för Carin. Veckans sanning: ”Vilket är det konstigaste stället ni somnat på?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
27/06/20221 hour 4 minutes 39 seconds
Episode Artwork

180. Doulare har alla polare!

I veckan har Vivi varit iväg på en spännande grej. Så pass spännande att hon till och med rakat benen inför detta, och Carin har lyckats göra en ”Vivi” igen. Vi pratar även hjältar i vardagen som gör vårt liv lättare på många sätt, vikten av att lämna recensioner och nu har det även kommit tips på vad Carin faktiskt måste börja jobba som. Veckans sanning: ”Ge oss alla era tips för att krydda till sexlivet med partnern”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/06/20221 hour 9 minutes 28 seconds
Episode Artwork

179. Hallå, my name is Olga!

I veckan har Vivi hamnat i pinsamheter med sina intima vuxenleksaker och Carin delar med sig av spännande info kring Hugh Hefners sexgrotta! Vi pratar swingers och rollspel i sängkammaren, tar en sista vända kring det här med bananer och sen funderar vi kring hur vi är i vänskapsrelationer. Vivi har ett bra tips där - telenader! Veckans sanning: "Bra tips på hur man spice'ar upp vardagen". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/06/202253 minutes 20 seconds
Episode Artwork

178. Jag tycker inte om mig själv!

Denna veckan har Carin gjort sig illa och mår för tillfället inte jättebra i kroppen. Vivi däremot har gjort en unik sak och förändringarnas vindar viner förbi i hennes liv. Vi pratar inredningsstilar, nyhetsankare och den galna svanen som attackerade Vivi för ett tag sen, gör sig påmind igen! Utöver det har Vivi även lite roliga nyheter att dela och Carin har hittat hem i en ny, intressant yrkestitel.
06/06/20221 hour 3 minutes 34 seconds
Episode Artwork

177. Bonnmoran från 1800-talet!

Denna veckan har vi fått ett jättefint meddelande från en man och det han skriver ger Vivi ståfräs! Vi inser även att vi båda intervjuat Westlife och tar reda på om det heter kolugn eller coollugn. Vi kommer även att prata om autism och sen bjuder Vivi upp till dans med en ny, fräsch lista med förbryllande innehåll! Veckans sanning: ”Har du någon kontroversiell åsikt som inte alltid går hem hos andra?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/05/202254 minutes 7 seconds
Episode Artwork

176. Virrig, Intelligent, Varm, Integritet!

Vi har ju varit ute på vår turné i veckan och visste ni att allt som kunde gå fel, GICK fel, inför en av showerna. Vi berättar och tar er igenom allt som blev knasigt och Carin lärde sig en läxa hon inte gör om! Utöver det blir det prat om cirkus, föräldrar som inte hänger med i svängarna och sen överöser vi varann med komplimanger. Eller ja, från en sida i alla fall! Veckans sanning: ”Har du ställt till med tumult på jobbet någon gång?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/05/202254 minutes
Episode Artwork

175. Little Willy & Pelle-Niklas!

I veckans avsnitt får ni följa med på något historiskt - ni får hänga med backstage, bakom kulisserna, timmarna innan det är dags för liveshow! Carin tar oss även igenom New York-resan hon gjort och tro det eller ej - men hon, ihop med sitt sällskap, har alltså stått och pratat om Will Ferrells PUNG med självaste Will Ferrell. På en restaurang. Även det: HISTORISKT!
16/05/202240 minutes 45 seconds
Episode Artwork

174. ETA: 19:08!

I veckans podd pratar vi om meningen med livet och funderar kring vad lycka handlar om. Vivi har även hittat en tavla med bästa budskapet och Carin har haft en fantastisk upplevelse i skogen. Men inte nog med det, Carin har även blivit så JÄKLAR provocerad av en person hon träffat i veckan! Veckans sanning: ”Berätta om din värsta felkörning du gjort i trafiken”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/05/20221 hour 1 minute 52 seconds
Episode Artwork

173. Sex is highway to hell!

I veckans avsnitt går Carin igenom sin to-do list och Vivi delar med sig av bästa tips för hur man får bajset att flöda. Funkar på både dig och barnen. Det blir dessutom en lista i tecknet ”Normal eller nötter”, vi funderar över om vi inte hade passat inom politiken ändå och sen måste vi planera Carins resa till New York. Så hon inte missar livepodden!! Veckans sanning: ”Har du mött någon riktigt snål person? Är det snålt, dumdristigt eller smart?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/05/20221 hour 13 minutes 50 seconds
Episode Artwork

172. Fadäser i Alperna!

Åh herregud, Vivi berättar om hur det gick med resan i Alperna under påsk och Carin har insett att det finns någonting här på jorden som verkligen skrämmer henne, på riktigt! Utöver det berättar Vivi hur hon förvarar pengar när hon reser, Carins pappa har varit med om ”one hell of a ride” och vi snuddar på whiplash - både där och i Alperna! Veckans sanning: ”Pinsamma saker ni har gjort som fått barnen att vilja sjunka genom marken”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
25/04/202255 minutes 21 seconds
Episode Artwork

171. Fyfan, vilka bråda dagar!

Det har blivit dags för frågepodd! Vi svarar på frågor om vår första kärlek, ger tips på våra favoritsåser, Carin berättar vart hon planerar att flytta efter Belgien och ni får veta vilken den sämsta investeringen Vivi har gjort. Men inte nog med det, Carin avslöjar också vilket TV-program hon spelar in just nu och Vivi är lite orolig inför resan hon ska göra under påsk!
18/04/202247 minutes 46 seconds
Episode Artwork

170. Carins 55 miljoner Indier

Denna veckan har Vivi tampats med kräksjuka i hemmet och mår skitdåligt över alla spyor, och Carins bröst gör sensation utomlands. Så pass att telefonen numera går varm när män försöker nå henne. Utöver det pratar vi även irritation, makeup sex och lär oss vad ordet ”älskog” kommer ifrån. Veckans sanning: ”Bästa April-skämt ni utfört eller varit med om”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
11/04/202250 minutes 52 seconds
Episode Artwork

169. Miss Majonnäs

Passengers, get ready for take-off! Den här veckan är kommunikationen inte hundra, Carin har blivit tagen av knarkhund och även fått en väldigt underlig hälsning. Vivi har fullt sjå med att vara svettig efter allt hon går igenom i avsnittet. Det blir dessutom lista över saker man lärt sig genom åren och sen blir det bajs. Ni kan vänta er en riktigt sjuk återblick i bajsets tecken. Veckans sanning: ”Saker som gått sönder men som man fortfarande använder”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
04/04/20221 hour 1 minute 58 seconds
Episode Artwork

168. I'm 60 and I know it!

I veckans avsnitt pratar vi om skillnaden på samtal, hur kallprat känns och hur vi pratar med varandra. Carin har även snappat upp hur Niklas och företrädare för andra länder pratar under viktiga möten. Vi går även igenom en härlig lista som får oss att fundera ett varv på livet. På tal om det så har Carin även varit orolig över att hennes chaufför blivit bragd om livet. Veckans sanning: ”Saker man både kan säga under Mello och i sänghalmen”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/03/202257 minutes 17 seconds
Episode Artwork

167. Tanillrar & flygande tamponger!

I veckan har Carin fått lovord på flygplatsen och Vivi vill höra mer om vad det är för mer hälsosamt beroende Carin har hittat än vaping. Vi har även fått jättefin respons på förra veckans samtal om skamkänslor. Utöver det pratar vi även städning, porr och öl klockan 05:00 på morgonen men det slutar inte där... Vivi har även jagat möss i Kortedala. Veckans sanning: ”När era husdjur satt er i en prekär situation”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/03/20221 hour 2 minutes 31 seconds
Episode Artwork

166. Pung i mun på Þorrablót!

Denna veckan har Carin varit på en underlig offerceremoni och Vivi bär på skamkänslor som vi måste prata om. Den viktiga frågan kommer också upp: är vi verkligen färdiga med att skaffa barn eller har vi sug efter en till? Utöver det så lär vi oss oerhört viktig info om vape, vikingar och hur VALKÖTT smakar. Veckans sanning: "Har du gjort bort dig på gymmet någon gång?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/03/202259 minutes 59 seconds
Episode Artwork

165. Ett konstigt avsnitt!

Veckans avsnitt är inspelat 25 Feb och detta avsnitt är väldigt konstigt. Vi säger tack & förlåt! Världsläget är helt upp och ner, och det är Vivis känslor också kring mycket i livet just nu. Vi pratar även om jobbet och struktur i livet, djupdyker i programmet Love Is Blind och ventilerar lite tankar kring det här med att känna ångest. Veckans sanning: ”Märkliga ordspråk som bara är konstiga”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/03/202256 minutes 41 seconds
Episode Artwork

164. Det kommer en svan!

Denna veckan har Vivi varit med om något riktigt sjukt men hon berättar inte om det hur som helst, utan har skapat ett helt nytt koncept i podden och Carin är försökskanin. Utöver det har Carin varit på en lunch där hon blivit riktigt eldig över det man pratat om. Vi har även fått viktiga upplysningar om våra tankar kring dagens skola som vi måste prata om! Vi erkänner: Vi hade fel! Veckans sanning: ”Fortsättning på: Vad saknar ni från förr?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/02/20221 hour 6 minutes 5 seconds
Episode Artwork

163. Den bajsande hunden!

I veckans avsnitt går Vivi loss på kaffet och Carin berättar äntligen hur det gick för henne under jobb-utfrågningen på barnens skola. Vi pratar även om saker vi är nöjda med kring vårt utseende och landar till slut i att prata om snygga killar. Carin har dessutom gjort bort sig helt inför Roger men sedan stillat sitt sinne med en lista över saker hon tror att Vivis tandläkare ringt och frågat efter. Veckans sanning: ”Vad saknar ni från förr?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/02/20221 hour 2 minutes 2 seconds
Episode Artwork

162. Egyptien & Shake shake

Denna veckan har Carin gått bananas och bokat en efterlängtad resa. Sen att hon fört Niklas bakom ljuset och lurat barnen för att få igenom resmålet behöver vi inte prata högt om. Vivi passar även på att dela med sig av sin egna forskning kring resmålet. Men det slutar inte där, Carin behöver nu även lura barnens skola och klasskamrater. Veckans sanning: ”Små saker i livet som gör Er lyckliga”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/02/20221 hour 1 second
Episode Artwork

161. Den goda samariten!

I veckans avsnitt berättar Vivi om en incident som hände på senaste tågresan och vi grunnar på om det är en pinne eller gaffel man har i röven. Carin bidrar ytterligare med att prata kiss i Afrika och berättar samtidigt om en stirrande orm. Dessutom blir det en lista över små saker i livet som en riktigt exalterad. Veckans sanning: ”Pinsamma saker ni varit med om på resor”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/02/20221 hour 4 minutes 53 seconds
Episode Artwork

160. Vi har fått sparken!

Denna veckan har vi haft möten tillsammans och skrämt slag på personer med våra galna idéer. Till råga på allt så har vi även fått sparken!! Utöver det så berättar Vivi om hennes beslut kring nackoperationen och så har en av er skrivit in till oss och tipsat om en sjukt viktig sak som vi lätt glömmer varje år. Veckans sanning: ”Vad har ni för favorit-appar?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
31/01/202256 minutes 43 seconds
Episode Artwork

159. VHK!

I veckans avsnitt berättar Carin om hur hon nu nått botten mellan grus och bajs, och Vivi har skickat ett väldigt kryptiskt meddelande till Carin mitt i natten. Vi pratar även om klimatet på internet och hur man framför allt vill rädda barnen från allt elakt som skrivs idag. Farmaceuten "Roger" kommer upp på tal också - flera vänninor till Carin har nämligen uppmärksammat denna man på apoteket. Veckans sanning: "Hur använder ni emojis och berätta era historier emoji-historier". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/01/202259 minutes 12 seconds
Episode Artwork

158. Ronnysan De

Denna veckan öppnar Vivi upp kring något hon inte varit redo att prata om innan, hur hennes senaste tid varit och om en stor sorg hon går igenom. Det blir tankar kring både döden och något så livfullt som dejting. Var vi duktiga på att dejta är frågan, och hur ska man göra i sin relation egentligen om man har en väldigt tråkig attityd mot varandra? Veckans sanning: ”Märkliga frågor man fått höra från barnen”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/01/20221 hour 2 minutes 16 seconds
Episode Artwork

157. Kimchi eller pin kiv?

Den här veckan har Vivi blivit bekväm och Carin ska övertyga att man gör konstiga saker berusad jämfört med när man är nykter. Vi berättar om vårt nyårsfirande ihop och ni får veta hur det har gått med tatueringen. Vi lär oss massa nya grejer också, pratar om nyårslöften och besvikelse. Varför är man besviken egentligen? Veckans sanning: "Berätta en galen eller konstig sak du varit med om". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/01/20221 hour 22 seconds
Episode Artwork

156. Lyckat skämt - det där om mordet!

I veckans avsnitt pratar vi om hur vårt julfirande blev. Carin berättar hur det var att medverka på uppesittarkvällen i Bingolotto, och Vivi om hennes medverkan i Nyhetsmorgon. Efter uppesittarkvällen hände även något riktigt galet på flyget hem som vi behöver gå igenom. Det blir prat om civilkurage och barnuppfostran. Veckans sanning: ”Vad har ni för intressanta nyårslöften?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/01/20221 hour 12 minutes 16 seconds
Episode Artwork

155. Thomas <3 Agneta = Sant!

Årets sista avsnitt är här! Vi tar på oss läkarrocken (som de läkare vi är) och avrundar detta året med att medicinskt djupdyka och behandla alla era problem och dilemman där ute. Vad ska man göra om en kollega är kär i en och man själv har noll intresse? Hur ska man kunna välja var man ska bo, om det står mellan familj och ett drömjobb? Hur hittar man balans för att vara en kul och engagerad mamma och inte ett självutplånat stressmonster? Vi pratar även om vad vi gjort för att få barnen att hjälpa till mer hemma. Men viktigast av allt: GOTT NYTT ÅR till er alla! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
27/12/202148 minutes 24 seconds
Episode Artwork

154. En kvinna av min tid!

I veckan har Vivi dragit på sig basilusker och låter som hon fått pesten medan Carin försöker hålla iordning på oron för hur det här ska sluta. En av er har hört av sig också och berättat om en riktigt vidrig sak som vi inte vet hur vi ska tänka kring. Vivi har även gjort ett par viktiga spaningar ute på fält som vi behöver diskutera. Hundra procent? Ja, tack snälla! Veckans sanning: ”Roligaste eller konstigaste som hänt under julen?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/12/202149 minutes 28 seconds
Episode Artwork

153. Tillbaka till baktiden!

Vivi har den här veckan fått veta vad som är fel med hennes nacke och hon oroar sig inför vad hon behöver genomgå framöver, och Carin berättar vad som händer om man pratar om julen för tidigt hemma hos henne. Förvänta dig även allvarligt snack om både prinskorv och annan KORV! På tal om julen går vi även igenom en lista med saker vi inte gillar med högtiden. Veckans sanning: ”Den värsta eller roligaste dejten man varit på!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/12/20211 hour 12 minutes 4 seconds
Episode Artwork

152. Hallå, e du go eller?

I veckans avsnitt poddar vi tillsammans från ett hotellrum. Vi är nämligen på besök i Göteborg och upplever stan ur ett helt nytt perspektiv! Vi dansar kring granen, ligger och kravlar på skridskobanan och köper Pistvakt-kläder. Vivi tror också att Carin försöker förföra henne framåt kvällen och Carin blir arg och besviken på Vivi under julhandeln. Veckans sanning: "Dåliga och konstiga julklappar man fått". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
06/12/202157 minutes 14 seconds
Episode Artwork

151. Hon heter garanterat Gretchen!!!

I veckans avsnitt kan man vänta sig en rejäl smocka! Sen får ni agera klagomur också, för vi kommer på flera saker vi behöver prata om! Vi ventilerar lite tankar om tonåren, Vivi har varit med om en riktigt obehaglig upplevelse och inte nog med det - hör och häpna: Vi djupdyker på vårt sätt i ämnena ekonomi och politik! Förresten, vem fan är Gretchen och vad vill hon ens?! Veckans sanning: "Spektakulära sätt man blivit friad till, eller dumpad". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/11/20211 hour 12 minutes 9 seconds
Episode Artwork

150. Hakuna Matata!

Det har blivit dags för en frågepodd och vi berättar om vi ångrat något vi postat på Instagram. Vad skulle vi jobba med om vi fick välja ett drömjobb precis NU? Vivi berättar om hur Anders barn har reagerat på hennes jobb i sociala medier och vad väljer vi helst: Felix eller Heinz ketchup? Löss eller springmask? Kram eller high-five? Vin eller sex? Lyssna på veckans avsnitt så får du veta!
22/11/202139 minutes 31 seconds
Episode Artwork

149. Det finns bara en av mig!

I veckans avsnitt möts vi äntligen upp och poddar tillsammans i studion! Vi tänker tillbaka på allt man gjorde när man var nyförlöst, HUR tänkte man där egentligen?! Vivi trillar över insikt om att hon var ett djur i sitt förra liv - flugor och massa andra tecken trillar in på löpande band. Den stora frågan är också: kan en parfym plötsligt byta doft eller vad är det som har hänt? Veckans sanning: ”Låt oss prata kvinnliga klokskaper!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/11/20211 hour 2 minutes 29 seconds
Episode Artwork

148. Frrrosting på kakan

Fram med kavlarna och på med ugnen! Vi börjar med bakelser i veckans avsnitt. Vi får svar på hur man inte ska ta i hand när man hälsar, och vad skillnaden på ström och ström är. Veckans sanning då. Har du fått sparken på grund av nåt roligt? Njaa, lite kanske. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
08/11/20211 hour 5 minutes 47 seconds
Episode Artwork

147. Vem vill bli marjonäs?

Veckans avsnitt börjar med en flykt från en stor okopplad vakthund. Det blir galenskaper med trynet i kaffet, fruktstölder och tacos på en måndag (?!) Och håll i er besserwisrar och synonymologer, vi får ett nytt ord i ordboken. Veckans sanning handlar om vad du borde skämmas över, men inte gör det. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
01/11/202151 minutes 17 seconds
Episode Artwork

146. Är lövbiff vegetarisk?

Bröstbeskrivning, triggande namn och en anledning varför du aldrig kommer vilja gå på en flygplanstoa igen. Det är bara ett axplock från veckans avsnitt. Och veckans sanning då? Då får vi historier från när du senast skrattade tills du grät. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
25/10/202155 minutes 49 seconds
Episode Artwork

145. Nya lyssnare varnas

Hej och välkommen till kaos. Vivi och Carin blir tillrättavisade och de hyllar sig själva. Vivi bjuder på en lista och under resan Veckans sanning: Vad gör dig unik? så åker tåget av rälsen. Det vill säga - det spårar ur. OBS! Om du inte lyssnat på podden tidigare, ta ett annat avsnitt. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
18/10/202152 minutes 48 seconds
Episode Artwork

144. Vilken show!!

Livepodden är avklarad! Självklart blir det tankar kring den fantastiska showen i veckans avsnitt. Men efter euforin ät det tillbaka till verkligheten. Det behövs en betoning här... Tillbaka till verkligheten, med dunder och med BRAK. I Veckans sanning kokar vi! Saker som just du stör dig på, även om inte andra gör det. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
11/10/202159 minutes 58 seconds
Episode Artwork

143. Till framtidsmännsikorna:

Den här veckan drar vi igång med SMS-kaos och RRReinfeldt. Vi får svar på frågan varför stavar danzband zina bandnamn med Z och också ett dramatiskt brandtal till riket. Det här är inget vanligt avsnitt, för här ger Vivi & Carin svar på just dina frågor som du ställt! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
04/10/202152 minutes 39 seconds
Episode Artwork

142. "Det är som att lyssna på ett dårhus"

I den första akten av veckans avsnitt tar vi del av triggerord och så bjuds vi på en spontan musikal. Vi klickar oss genom Wikipediasidor och landar på ordet nostalgi när det är dags för akt nummer två. Det handlar om veckans sanning, där vi gör en återblick till saker från vår barndom. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
27/09/20211 hour 2 minutes 8 seconds
Episode Artwork

141. Fruktkaka heter den jäveln

Vi taggar upp till liveshowpoddsföreställningen, Sandys repliker från Grease kan komma Carin bra till hands, men ska hon spela rollen eller? Och på tal om musikal och dans, det sägs att det övats Dirty Dancing inne på Biltema. Vivis lilla maltipoo heter... Ja vad blev det? Vi tjuvkikar genom nyckelhålet i veckans sanning - hur märks det att du blivit äldre? Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
20/09/202151 minutes 50 seconds
Episode Artwork

140. 15 gasavgångar

Alle man ombord! Nästa gasavgång är om 15 minuter. I veckans avsnitt får du en förklaring av gasavgångar, en kinderäggsfest och dessutom beskedet - det blir livepodd!! Vivi har många strängar på sin lyra... eller var det många bollar i luften? Ordspråk är veckans sanning och där bäddar vi upp över väderavspänning. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
13/09/202158 minutes 28 seconds
Episode Artwork

139. Pung i handen

I veckans avsnitt avslöjar Theo kärlekshemligheter, Vivi är en lögndetektor, och hur glömmer man sin hund när man går på hundkurs? I veckans sanning får vi ett lyft när vi peppar varandra! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
06/09/20211 hour 11 minutes 54 seconds
Episode Artwork

138. Ballongen som sprack

Veckans avsnitt ger oss berättelser om att öva pussar med en ballong, att gråta till Hugh Grant, militärer som leker flygplan, och varför är T-rex bra? Lyssna så får du veta! Veckans sanning handlar om när du vill skratta, men inte får. Ett par såna scenarier känner du igen dig i va? Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
30/08/20211 hour 2 minutes 39 seconds
Episode Artwork

137. "Vill du ha en liten snopp?"

Carin och Vivi sitter bara en och en halv meter ifrån varandra!! Nu blir det klämmande, och berättelser om en möbelstöld och tjuvtittande med kikare. Någon har blivit trampad på och såklart får vi veckan sanning om när du gjort bort dig på jobbet. Simma lugnt där ute! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
23/08/202149 minutes 28 seconds
Episode Artwork

136. "Ursäkta, jag kommer sluta lyssna"

Grishuvud står som på menyn i veckans avsnitt. Ja, bokstavligt talat. Som förrätt får vi tolv kameler och p(l)anerad svimningsattack. Vi höjer decibEllen till efterrätten - Veckans sanning, där era knasiga namnhistorier kommer fram. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
16/08/20211 hour 10 minutes
Episode Artwork

135. Det stora avslöjandet

Kiss som luktar kalaspuffar, pallade bär och en bajsnödig andedräkt är bara några av sanningarna i veckans avsnitt. Dessutom bjuds vi på ett extra speciellt avslöjande! Vi hör svaren till Veckans sanning - Är det bara jag? Och jo, i vissa fall så är det bara du. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin.
09/08/20211 hour 18 minutes 16 seconds
Episode Artwork

134. Lillemor, Lillebror & Inga Asp

Veckans podd öppnar starkt med att Carin berättar om det roligaste som hänt henne, varpå samtalet leder vidare till ämnen som hjärn-läckage, bebis-huvud-doft och historien om morfar Göran och morbror Göran. Vi får höra ytterligare några bikter från er lyssnare och Carin bjuder på Carins lista. God lyssning!! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/08/202146 minutes 56 seconds
Episode Artwork

133. Att öppna upp sitt sexuella chakra

Veckans avsnitt kretsar (oavsiktligt) kring Öppenhet. Till exempel diskuteras frågan om vilken position som ger mest kraft när man behöver öppna upp för att släppa ut sitt b*js, vi får reda på vad Vivi gjorde för att Carin skulle öppna sig och tillslut skicka skratt-emojis till henne, och svaret på frågan vi alla grubblat över avslöjas; har Carin lyckats öppna upp sina chakran? Utöver detta bjuder även Vivi på Vivis Lista. Veckans sanning: "Bikta er". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/07/202150 minutes 14 seconds
Episode Artwork

132. Varm Choklad Söker

Ny vecka, nya sanningar! I det 132:a avsnittet av podden får vi höra Vivi berätta om Ödetomten; en historia som än idag ger henne skamsköljningar, podd-kändisen Toffelmannens bakgrund som Fäljmannen uppdagas och frågan om podden här efter ska gå mer åt sexpodd eller mordpodd-hållet diskuteras. Veckans sanning: "Hur träffade du din partner?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/07/20211 hour 6 minutes 59 seconds
Episode Artwork

131. Pandoras kräk-ask

Ännu ett nytt avsnitt av succépodden kommer lastat! Frågorna är många; kommer Vivi och Carin att hålla sitt löfte och svara på den känsliga penga-frågan? Vem kissar i poolen? Vad behöver man köpa till sin nya baby? Och hur hamnar Carin i den absurda situationen att sitta fast i en toalett?! Det och mycket mer får vi svar på i Våra Sanningars andra frågepodd!! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/07/202152 minutes 50 seconds
Episode Artwork

130. "En stolt fegis med dödsångest"

Veckans avsnitt inleds med torra nötter, tre sorters ribba och samtal om hur det är att vara en tråkig Lisebergs-person. På det följer: FRÅGEPODD! Välkomna! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/07/202152 minutes 44 seconds
Episode Artwork

129. Dildos & Döden

Vad har kyrkogårdar, Claes Elfsberg och dildos gemensamt? Jo, samtliga är ämnen i veckans podd! Utöver dessa får vi även ta del av en lyssnarberättelse om vad som kan hända när man lyssnar på podden, och det avslöjas vilket yrke som är det torraste yrket. Veckans sanning: "Berätta om ett tillfälle som inte var ditt proudest moment in life". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/06/202149 minutes 32 seconds
Episode Artwork

128. Bästa skrattet -att skratta åt sig själv

Denna veckan har Carin precis utfört yoga-positionen Plogen på ett oväntat ställe och Vivi delar med sig av sina fotbollsreflektioner. En nyhet avslöjas och frågan om varför man, hur mycket plats det än finns, ändå alltid får trängas med någon annan ställs och diskuteras. Veckans sanning: "Vad samlade ni på när ni var små?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/06/202154 minutes
Episode Artwork

127. Ett avslöjande och rullande R

I veckans avsnitt berättar Carin om något som varit hemligt under en längre tid! Dessutom diskuteras huruvida rar är en eftersträvansvärd egenskap och vilka som egentligen använder ordet ”rike”. Vi får lyssna till historier om jättekaniner, morgonrockar och en hel del rullande r! Veckans sanning: "Berätta om saker du gjorde hemma när du var ung men som du, nu när du är lite äldre, tittar tillbaka på och känner att: det där var lite konstigt...". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/06/20211 hour 6 seconds
Episode Artwork

126. Kiss & Knoparmoj

I veckans avsnitt avhandlas allt från sockerkaka till sotar-språk. Vivi har återigen fått hjälp från er lyssnare, men med vad? Det får ni reda på i en spännande frågesport. Hur många poäng får ni?! Veckans sanning: ”Berätta om ett tillfälle när du gjort bort dig för en crush”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/06/20211 hour 7 minutes 46 seconds
Episode Artwork

125. Nya trenden: mamma-dygna

I veckans podd kastas Carin och Vivi mellan skratt och gråt, när de först får höra den galnaste lögnen någonsin och Vivi sedan tas tillbaka barndomen och jobbiga minnen. Ni får följa med på djupet i dilemman som ni lyssnare har skickat in. Hur tacklar man ett barn som ljuger jättemycket och hur berättar man för sin partner att hen har gjort smaklösa renoveringar i 10 år? Veckans Sanning: ”Berätta något som du kunde förr, men som du inte längre kan/vågar”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
31/05/20211 hour 21 minutes 26 seconds
Episode Artwork

124. Konfitti och rulltårta

I veckans podd kommer du lära dig saker du inte visste att du ville lära dig. Bland annat: 1. Vad konfitti är (och som bonus varför du inte bör sitta på första raden på liveshowen). 2. Att 78 gånger 1 miljon INTE blir 78 miljoner. 3. Hur många rulltårtsbitar som går att skära av Carins bröst. 4. I vilket sammanhang Vivi är världens tråkigaste människa. 5. Varför Anders rumpa kan liknas vid en nackkudde. 6. Och slutligen ett gäng riktigt bra och dåliga lögner som både kan rädda dig och sätta dig i riktig knipa. Veckans sanning: Berätta en lögn som ställt till det för dig!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/05/20211 hour 4 minutes 31 seconds
Episode Artwork

123. Flatus Vaginalis!

Den här veckan har Vivis huvud gått på högvarv kring konstiga ord som hon lyckats hitta låter mycket finare på engelska än på svenska. Carin har fått veta nya ledtrådar kring berättelsen om polisincidenten och tar oss tillbaka i tiden. Utöver det har Vivis kille Anders råkat ut för en så rolig sak när han handlat via Blocket och så pratar vi emojisar, kläder och upplevelser! Carin har nämligen varit på shoppingrunda i stan och köpt kläder som hon inte vet om det är fest- eller rent av sovkläder. Veckans sanning: ”Berätta din bästa Göteborgsvits!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/05/20211 hour 5 minutes 18 seconds
Episode Artwork

122. Kan du slänga ett getöga i mitt anus?

I veckans avsnitt finns INGA barriärer! Vi pratar storlek på blygdläppar, anus, försvunna tamponger i chichittan och diskuterar hur vi fiser när vi är ensamma hemma. Vi kastar oss även med uttryck som utensilier, utomkvedshavandeskap och clairvoyant - och djupdyker i uttryck som ungdomarna använder. Undrar du också vad ”Nu är det sån jäklar bralla!” betyder? Carin har även lyckats få reda på varför så många tror att hon berättat om polisincidenten innan, och så får vi lära oss vart man gör av tampongsnöret när man dansar i Let’s Dance. Veckans sanning: ”Om du var kidnappad och fick möjlighet att publicera ETT meddelande på sociala medier - vad skulle du då skriva?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/05/20211 hour 2 minutes 42 seconds
Episode Artwork

121. Jag vill själv - DRA!

I veckans avsnitt går vi igenom Blocket-annonser och pratar om vad man INTE vill köpa begagnat. Carin känner sig extra stolt också som har tagit sig an en uppgift som hon fixat med bravur. En såndär uppgift man ofta väljer bort för att någon annan ”kan bättre” - vi funderar även över vad det är som gör att det blir så. Sen har vi fått inskickat ett intressant meddelande från en person som har en teori om att vi två är släkt och hur det hänger ihop! Veckans sanning: ”Berätta vad du har för spännande jobb!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/05/20211 hour 18 minutes 33 seconds
Episode Artwork

120. Manligt eller kvinnligt?

I veckans avsnitt har Vivi hjärtklappning och Carin är helt paj i huvet efter att också ha vistats i hjärtklappningars tecken. Efter förra veckans avsnitt när våra killar medverkade i podden har Vivi funderat några extra varv på vilka stora skillnader som finns i hemmet - och det får oss att fundera över vad som är manligt och kvinnligt. Carin har dessutom varit med om att kusliga män dykt upp på garageuppfarten, mitt i natten! Veckans sanning: ”I was today years old when I learned…”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/04/202158 minutes 6 seconds
Episode Artwork

119. Pung & Pinage!

Ett år har gått sen Adam Alsing gick bort och vi pratar om den stora saknaden efter honom. Vi funderar även över vad som händer efter döden, om själen vandrar vidare eller vad vi egentligen tror på. Vi pratar även om otillräcklighet och brevduvor - och på tal om duvor så har vi även bjudit in våra killar som gästar podden och svarar på veckans sanning: ”Vad skulle du önska att din partner GÖR eller SLUTAR göra?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/04/20211 hour 1 minute 17 seconds
Episode Artwork

118. En flummig hjärna fattar en annan flummig hjärna!

I veckans avsnitt öppnar Vivi upp dörren och berättar hur relationen kan se ut med hennes mamma som har en hjärnskada. Vi pratar om det här med att bära batterier i fickan för att döda parasiter i kroppen och frågar oss var man ska söka hjälp egentligen - alternativa vägar eller de beprövade? Om du är sur i kroppen - vad ska du då äta? Vi pratar även om hur man tar hand om hyn och lär oss att FLAMES… det är ascoolt! Veckans sanning: ”Vad är den ”finaste” komplimangen ni någonsin fått?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/04/20211 hour 2 minutes 59 seconds
Episode Artwork

117. Bävernäve!

I veckans avsnitt pratar vi om att vara frisinnig och funderar kring folk som genuint är provocerande. Carin berättar att hennes Instagram-konto har blivit kapat och Vivi har ett riktigt bra boktips att dela med sig av. Vi pratar även om sömnproblem, tar reda på vad Bockarna Bruse heter på engelska och sen har Carin tips på en riktigt mysig podcast för dig och barnen. Vivi har även en ny satsning på gång som hon ska testa! Veckans sanning: ”Berätta att ni är en galen familj utan att berätta att ni är en galen familj”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/04/20211 hour 11 minutes 7 seconds
Episode Artwork

116. Lyssna på egen risk!

Denna vecka har Carin gått och blivit en fulländad yogi och Vivi har skickat iväg ett riktigt argt mail till ett företag. Det har också visat sig att Vivi lurat alla sina följare - men även Carin har en jobbig lögn att bekänna. Vi pratar ”Netflix and chill”, planerar hur vi ska plocka bort Januari och Februari från denna planet och Vivi kan äntligen berätta om den härliga överraskningen hon fick ge till sin mamma. Röda mattan, Sveriges tröttaste influencer och en ny, skön säng! Veckans sanning: ”Saker ni sagt fel hela ert liv?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/03/202156 minutes 42 seconds
Episode Artwork

115. Tio fingrar upp till Gud, handen på hjärtat!

I veckans avsnitt berättar Vivi att hon äntligen fått något hon alltid längtat efter - en vän som bor utomlands - men det är så sorgligt! Vi pratar även husesyn och om det finns rum som är obekväma att bjuda in andra människor till. Carin drar till med en rolig historia och Vivi slänger fram en klurig gåta som Carin får finurla på under hela avsnittet. Vi pratar även om en ryslig dokumentär från USA och Carin har fått sitt roligaste meddelande någonsin. Veckans sanning: ”Fortsättning på: Sjukt pinsamma saker ni har varit med om”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
22/03/202153 minutes 37 seconds
Episode Artwork

114. Vingummi, rätt upp i armen!

I veckan har Vivi haft nackspärr och vi pratar lösningar på hur man kan bli av med det. Carin har reagerat och vill prata porriga låtar, vilket för oss vidare till samtal om ”porrig lektyr”. Vi har tidigare pratat om gamla kärlekar men i veckans avsnitt berättar Vivi om när hon blev störtförälskad - påverkad av morfin. Carin bjuder även på lista över personer hon INTE vill möta i skogen! Veckans sanning: ”Sjukt pinsamma saker ni har varit med om”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/03/20211 hour 5 minutes 4 seconds
Episode Artwork

113. There's a new Snuttan in town!

Veckans avsnitt är början på vårt nya kapitel - vi har bytt namn! Vivi är lite nervös över det hela och Carin peppar inför det som komma skall. Vi pratar tankar och planer framåt, och enas om en viktig regel som vi alla måste börja följa nu. Vivi har läst ett skräck-scenario om en man som tappat bort lösenordet till sina 280miljoner dollar och så avhandlar vi den stora röran kring airpods-dilemmat Vivi haft i veckan. Vi pratar även hobbys och har fått inskickat massor av tips på vad vi kan ta oss an. Veckans sanning: "Lifehacks som revolutionerat vardagslivet". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
08/03/20211 hour 15 minutes 6 seconds
Episode Artwork

112. Påskkärringens bordell!

I veckans avsnitt har vi med oss Vivis favoritperson i hela världen - mamma Kortedala-Britta! Vi pratar om migrän, klimat, växthuseffekt och Greta Thunberg. Vivi har spanat i gamla fotoalbum och vi minns tillbaka till en tid man inte riktigt finner ord kring. Ledtrådar: Sjalett och påskkärring. Vi kommer även underfund med varför Vivi hade svårt med killar och Carin undrar över sin klädstil med vattenkammat hår och kostym. Veckans mammasanning: ”Vilken superkraft skulle du vilja ha?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
01/03/20211 hour 9 minutes 3 seconds
Episode Artwork

111. Det är OSS det är fel på!

I veckan har Vivi blivit fulländad som den nya utforskande person hon blivit och anammat den nya heta trenden som råder i samhället medan Carin funderar över varför det finns en rivalitet mellan Stockholm och Göteborg. Vi fyller på listan med saker vi HATAR i vardagen och upprepar vilka tre sätt man kan klä sig i skidbacken. Som om det vore nog, läser vi även upp en bikt vi fått skickad till oss och diskuterar vi hur våra vuxna hjärnor kopplar helt fel saker när barnen säger något. Veckans mammasanning: "Pinsamma och konstiga googlingar ni gjort?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
22/02/202151 minutes 50 seconds
Episode Artwork

110. BREgott eller breGOTT?

I veckans avsnitt strålar energin hemma hos Vivi medans Carin inte kan svara på hur hon mår. Lite ombytta roller. Vi pratar ljudböcker och går igenom Vivis lista på saker hon HATAR i vardagen. Det hela leder oss vidare till prat om kontrollbehov. Carin har även varit ute på en lunch i skogen som fick henne till tårar. Utöver det fortsätter vi på förra veckans mammasanning och läser upp fler ”Bästa råd ni fått från en psykolog eller god vän?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/02/20211 hour 3 minutes 41 seconds
Episode Artwork

109. Kamma dina apor!

I veckans avsnitt pratar vi semlor och frågar oss hur man egentligen kan glömma bort att äta? Är det ens möjligt?! Vivi tar upp och berättar om hennes tre värsta ord och Carin lär oss fyrkants-andas. Inte nog med det så går vi igenom saker vi HATAR i sängen! Veckans mammasanning: ”Bästa råd ni fått från en psykolog eller god vän?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
08/02/202149 minutes 22 seconds
Episode Artwork

108. Häl i tomatsås!

I veckans avsnitt pratar vi ålderstecken på oss själva och våra män. Vivi berättar om sin experimentella fas i livet och Carin har nu fått veta att hon är gudomlig! Vi har även något STORT att fira! Detta skålar vi för och funderar samtidigt hur det kommer sig att vi inte hånglat än? Vi har även fått presenter från er lyssnare som vi öppnar! Veckans mammasanning: ”Bekänn något för oss - vi fördömer eller förlåter”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
01/02/20211 hour 11 minutes 59 seconds
Episode Artwork

107. Sanning eller konferens?

Denna vecka öppnar vi upp med mammaporr! Carin som står för ämnet och Vivi tror att det handlar om choklad och tidig sömn. Vi glider in på anekdoter från när vi var yngre och Vivi berättar att hon ofta kände sig annorlunda. Hon berättar också att hon brottades på skolgården och gjorde gangstergrejer på spårvagnar när hon blev lite äldre. Vi pratar fingerborg, väldigt konstiga smakkombinationer och saker vi vägrar köpa i affären numera. Max har även sagt något sjukt roligt som får oss att ställa frågan; När är man som piggast egentligen? Man är ju trött hela livet! Veckans mammasanning: "Vad har ni gjort för knäppa saker pga trötthet?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
25/01/202154 minutes 12 seconds
Episode Artwork

106. Allt knas är en fas!

Denna vecka har Vivi äventyrat på löprundan, åkt iskana och hamnat i plurret. Carin vill prata lagar och regler i olika länder. Visste du t.ex. att det är olagligt att supa en fisk full i Ohio? Vi avverkar även Stefan Löfven, Göran Persson och pratar om hur det egentligen är att umgås med Prins Carl Philip. Vi har även fått in en MASSA fin pepp ifrån er angående förra veckans inskickade meddelande om dottern som väljer pappa framför mamma. Veckans mammasanning: ”Specifika ord, meningar och uttryck på era olika dialekter”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
18/01/20211 hour 8 minutes 50 seconds
Episode Artwork

105. Ta det lugnt med klittan!

Den här veckan har skolan dragit igång hos Carin i Belgien, det betyder hemskolning och Carin är redan trött. Vivi tycker sig ha mer otur än andra när det kommer till att följa instruktioner. Det är helt omöjligt! En lösning har vi dock hittat och det är hur Carin ska bli GRYM på franska. Vi läser upp två meddelanden vi fått ifrån er lyssnare. Pratar även lösenord, stövlar och brallor som hänger gött i röven. Det leder oss även in på hur vi kan överraska och uppvakta våra män i utslitna underkläder. Veckans mammasanning: ”Berätta vad ni kan för onödigt vetande”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
11/01/20211 hour 2 minutes 13 seconds
Episode Artwork

104. Jakobs 12 söner!

Vad är väl en bal på slottet? Det undrar Vivi i veckans avsnitt efter att ha testats positivt i corona. Hon sitter isolerad ensam i hemmet och berättar hur det känns och vi försöker reda ut vart hon kan ha blivit smittad. Carin har hittat ett spel som är perfekt för hela familjen. Sen pratar vi dinosaurier, lyssnar på djurläten och ventilerar planer inför det nya året - Carin gör återblick och Vivi planerar nytag. Veckans mammasanning: ”Era senaste googlingar”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
04/01/20211 hour 11 minutes 41 seconds
Episode Artwork

103. Bajsbilen - symbol för 2020!

Vi har nått fram till årets sista avsnitt och vi pratar bland annat om höjdpunkterna som varit. Vet ni vilket jäklar jobb det är att ha hand om fiskar, och vadå ärva en gammal sköldpadda i generationer?!! Vi pratar även svartsjuka och Vivi känner för att koka något! Carin har lyssnat på en vidrig jullåt och vi går igenom texten på den och dessutom har Vivi knåpat ihop en lista på hennes reflektioner av saker som blivit populära under 2020. Veckans mammasanning: ”Berätta något fint som hänt under 2020!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/12/20201 hour 5 minutes 2 seconds
Episode Artwork

102. Mormor får en dildo i julklapp!

I detta avsnitt berättar Vivi om något som gjort henne väldigt ledsen och vi pratar dessutom om hur annorlunda julen blir detta året på grund av corona, vilket får Vivi till tårar. Men det finns lösningar, både hur vi kan tänka och hur vi kan agera! Carin både tröstar och är bekymrad, men blir också riktigt förbannad! Vi pratar även mollusker, Carin har grymma idéer kring toalettpapper och Vivi har hittat lycka i att vara tillfreds! Vi har också insett att vi gjort avtryck på Google i ”årets mest Googlade”, men mest av allt vill vi önska er alla en fantastiskt God Jul! Veckans mammasanning: ”Berätta något kul för oss, gärna kopplat till julen!”. Diskutera avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/12/20201 hour 10 seconds
Episode Artwork

101. Barn har INGEN smak!

Denna vecka öppnar vi upp med tillkännagivanden som leder oss vidare in på ett superhett tips på hur man ska brygga sitt kaffe nu i juletider! Vi pratar dopp i grytan, grisfötter och det här med att gilla att tugga på kycklingben… Vivi har även kommit så nära Bachelor nu som hon bara kan komma och berättar om företaget och projektet hon nu lanserat. Inte nog med det så har Carin knåpat ihop en härlig lista och går igenom bästa och sämsta sakerna med julen! Veckans mammasanning: ”Bästa och sämsta julklapparna ni fått eller gett till någon”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/12/20201 hour 9 minutes 6 seconds
Episode Artwork

100. Slå mig på f*ttan!

Champagnekorken is POPPED!! Med pompa och ståt river vi av vårt avsnitt 100! Vi minns bland annat tillbaka till våra bästa ögonblick sen vi startade podden. Carin pratar om att ”äta mens med mens” och Vivi får sig en funderare på om hon kanske behöver ändra hela sin kostcirkel. Vi snackar ”Funky family”, får veta att ordet mähä inte finns i ordboken och som grädde på moset får vi även finbesök av Kortedala-Britta i veckans avsnitt! Veckans mammasanning: ”Knasiga och roliga grannar vi varit med om”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/12/20201 hour 3 minutes 39 seconds
Episode Artwork

99. Där ska saker ut, inte in!

I veckans avsnitt har Vivi har kommit på nya ord. Vi funderar på hur ord kommer in i våra ordböcker och planerar skriva brev till Svenska Akademien. Carin har även hittat ny lösning på sin tillvaro under lockdown och tänker gå bananas - eller ja, i det mesta i alla fall. Men hon VÄGRAR fylla det där hålet! Vi pratar även varför magneter är farliga att svälja, ger tips på bra serier och går igenom grejen Vivi lanserar nästa vecka! Vi tar även upp förra veckans ämne kring dåligt mående och antidepressiva, och vänder på det ämnet en gång till ihop med vår ljudtekniker Markus Harju. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/11/202054 minutes 13 seconds
Episode Artwork

98. Jag är en sån jävlar narcissist!

Den här veckan blir det högre och lägre än någonsin. Vivi delar med sig av ett knep som kan få vem som helst att springa milen på 50 minuter och Carin berättar varför hon skulle vara världens sämsta singel. Det blir tjuvfällor, mähä-bilder och ett förlåt från vårt håll. Dessutom dyker vi djupt i tyngre ämnen som psykisk ohälsa och vikten av att våga söka hjälp. Veckans mammasanning: "Arga lappar som ni antingen fått eller själva har gett någon". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/11/20201 hour 11 minutes 23 seconds
Episode Artwork

97. Rounald McDounald!

I veckans avsnitt pratar vi onödiga toalettbesök och problem med småkisserier, och Carin har stort behov av att få prata av sig om toalettpapper. Vivi har dessutom hamnat i ett läge som fått henne att fundera över fördomar och undrar sen även HUR man ska förhålla sig till listor i livet. Carin har full koll på detta! Vi pratar även lite scouter i skogen, om chokladens gyllene regler och Carin läser upp ord som ni har skickat in! Veckans mammasanning: ”Ert sämsta, knäppaste, roligaste köp någonsin?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
16/11/20201 hour 5 minutes 48 seconds
Episode Artwork

96. Vi heter faktiskt Storch!

I veckans avsnitt är Vivi riktigt irriterad och Carin gillar det. Vi pratar njutning i kombination med finnar, pormaskar och grejer. Har ni funderat på varför man nyser när man tittar in i solen eller hostar när man pillar i örat? Det gör vi. Vi pratar även barnvakter och Vivi berättar egna erfarenheter från när hon var barnpassare som liten. Sen läser vi upp riktigt härliga meddelanden ifrån er lyssnare! Veckans mammasanning: "Guilty pleasures - saker man gillar att göra men skäms lite över att man gör det". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/11/20201 hour 3 minutes 43 seconds
Episode Artwork

95. Once you go black, you never go...!

Denna veckan oroar sig Carin för Vivis kille Anders. Vi pratar nackspärr, ryggskott och päronmuskler. Sen funderar vi kring det här med att hångla! Man hånglade SÅ mycket förr men gör man det längre? Vi snackar hemska minnen med svärföräldrar och så har Vivi jobbat på en grej i hemlighet som kommer upp till ytan i detta avsnitt. Kan det vara de erotiska novellerna eller är det något annat? Veckans mammasanning: "Knäppa och roliga grejer NI gör i vardagen". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/11/20201 hour 2 minutes 8 seconds
Episode Artwork

94. Fobier du inte visste fanns!

I veckans avsnitt pratar vi fobier, Vivi testar Carin för att se vilka fobier hon kan och Carin inser att hon har en störning. Dessutom får vi namnet på en färgfobi i maten som Vivi inte klarar av. Vi frågar oss själva om vi är vidskepliga och Carin funderar över om hon har corona. Veckans mammasanning: "Knäppa och roliga saker man hittat i barnens fickor?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/10/20201 hour 3 minutes 13 seconds
Episode Artwork

93. Purjolöken är INTE ett svärd!

I veckans avsnitt är Vivi otroligt tacksam! Vi går igenom en lista på saker som förvånar barnen varje dag. Tänk att de blir förvånade över att purjolöken inte är ett svärd eller att man inte är en bläckfisk. Det leder vidare till samtal om vad som förvånar oss själva varje dag. Carin får dessutom panik över VARFÖR barnen måste blanda ihop alla färger i saker. Vi pratar även smaskande ljud och tips har inkommit på mer onödig fakta. Veckans mammasanning: "Konstiga, roliga eller helt fel saker man beställt på nätet". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/10/202058 minutes 26 seconds
Episode Artwork

92. Blåbärspaj kan rädda ditt sexliv!

I veckans avsnitt pratar vi hur viktigt det är med terapi och att många verkligen skulle må bra av det. Carin har insett att hon har stora minnesbortfall från förr. Vi pratar om det här med hur man förknippar olika saker till olika minnen - hur en låt eller dofter kan väcka samma känslor som man hade vid en viss tidpunkt i livet. Vivi berättar dessutom när hon skrev slogans och vann priser på löpande band - men egentligen var hon bara en bedragare. Veckans mammasanningar: *Tips på hur man kommer närmre varandra?” Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin KUNGSÄNGEN 20% RABATT Kod: Mammasanningar ger 20% på sortimentet Giltighetstid: måndag 5 oktober-23 oktober Villkor: Erbjudandet gäller ej Signaturserien, tyngdtäcken, sängben och madrasskydd och kan ej kombineras med andra erbjudanden. *Men den där nödvändiga sängen, den har du 20% på!!
12/10/20201 hour 10 minutes 7 seconds
Episode Artwork

91. Ödet eller slumpen?

I veckans avsnitt berättar Carin om något riktigt sjukt som hänt! Vi diskuterar om det finns något som ödet eller om allt bara sker av slumpen. Vivi har reagerat på att man säger exakt samma saker idag som man blev tokig på när ens föräldrar sade till en som barn och Carin bjuder på nästa nivå av ämnet ”Onödig fakta”. Veckans mammasanning: ”Bästa tips på ekonomiskt sparande”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin KUNGSÄNGEN 20% RABATT Kod: Mammasanningar ger 20% på sortimentet Giltighetstid: måndag 5 oktober-23 oktober Villkor: Erbjudandet gäller ej Signaturserien, tyngdtäcken, sängben och madrasskydd och kan ej kombineras med andra erbjudanden. *Men den där nödvändiga sängen, den har du 20% på!!
05/10/202055 minutes 15 seconds
Episode Artwork

90. Tegnell och rövbetorna!

Tack till er alla, vi har fått in en massa bra namnförslag som vi diskuterar i veckans avsnitt! Vi pratar även hur länge man egentligen kan frysa grejer och Carin har insett att hon behöver hjälp med en sak. Vivi hälsar på sin mamma Kortedala-Britta och Carin har träffat ett par nyfunna vänner, där saker INTE går som planerat. Det bjuds dessutom på superviktig fakta och Vivi känner sig plötsligt ett med naturen. Veckans mammasanning: ”Tips på multitasking och hur man kan tidseffektivisera i livet”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/09/202045 minutes 13 seconds
Episode Artwork

89. RRÖÖÖV-PODDEN!

Den här veckan har Vivi fått ett starkt meddelande från en av er lyssnare och det leder oss vidare att prata mycket om separationer. Vi går även loss och finurlar på namnbyte kring podden och behöver nu er hjälp med namnförslag! Vi har så klart några RIKTIGT bra förslag på lager också. Vi pratar även om det här med att alltid behöva överförklara vad man egentligen menar när man säger någonting. Veckans mammasanning: "Roliga och pinsamma saker ni gjort när ni varit förvirrade?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/09/202058 minutes 51 seconds
Episode Artwork

88. Rhododendron och hemorrojder!

I veckan har Carin varit helt fördärvad och till slut - äntligen - vaknat upp från de döda. Vivi har varit och gästat Martin Björk i hans ”Intimt med Björken” och tar även upp förra veckans cliffhanger och berättar när hon var med i programmet Fråga Olle. Hon har även fått tecken på att hon är en riktig trendsättare. Vi pratar om vart man raggar bäst som singelförälder, studentlivet i Lund, att världen är sjukt liten och så ställer vi kluriga gåtor till varann. Detta och MYCKET mer i veckans avsnitt! Veckans mammasanning: ”Smarta knep för att underlätta morgonrutinerna”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/09/20201 hour 2 minutes 59 seconds
Episode Artwork

87. Tuttchock på föräldramötet!

Denna vecka har Vivi verkligen trasslat till det. På många sätt - till och med på föräldramötet! Carin har fått feeling och glowar lite extra och vill även passa på att dementera en grej. Det har även slagit oss att våra föräldrar bara blir äldre och äldre, och det väcker många tankar och känslor. Veckans mammasanning: ”Har ni varit med om mom-shaming någon gång?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/09/202058 minutes 15 seconds
Episode Artwork

86. Så stärker du barnens självkänsla!

Nu är det dags att komma tillbaka till rutinerna igen efter sommaren, barnen börjar skolan och vi pratar om vad vi känner kring det. Men viktigast av allt så handlar detta avsnitt om självkänsla! Vi reder nämligen runt i frågor kring vad självkänsla är, hur påverkas barnens självkänsla om man t.ex. pushar de för hårt? Är det farligt att säga att barnen är duktiga och hur vet man egentligen vad som är dålig självkänsla och inte? Kan man påverka självkänslan redan hos ett spädbarn? Vi får besök av psykologen Maria Lalouni igen som hjälper oss att svara på en massa viktiga frågor! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
31/08/202052 minutes 12 seconds
Episode Artwork

85. Det sjukaste avsnittet?

Vi har tidigare sagt att avsnitt 7 är vårt sjukaste, men vi kanske måste revidera det. Det här avsnittet börjar lugnt för att sedan oanat kraschlanda. Det gör ont och det blir blött. Vi frågar oss vad gjorde Carin gjorde i Rio de Janeiro i 36 timmar och varför Vivi tävlat mot en av Sveriges största atleter i en stekhet öken? Spänn fast säkerhetsbältet på geten bredvid - nu lyfter vi! Diskutera avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/08/202046 minutes 38 seconds
Episode Artwork

84. Mom is just Wow upside down!

I veckans avsnitt har Carin gått wild and crazy i livet - hon har varit och tagit cellprover och satt in en spiral. Vivi har även kommit på en ny spännande programpunkt som vi börjar med i detta avsnitt. Vi slår ihop våra kloka hjärnor och diskuterar ett dilemma! Det blir ytterligare pirr och spänning också, eftersom en lansering är på ingång! Veckans mammasanning: "Saker ni har sagt fel i hela era liv". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/08/202051 minutes 48 seconds
Episode Artwork

83. Disktrasan Gos & Bappokatt!

Denna vecka har Vivi signerat böcker så handen värker och Carin minns tillbaka till dagarna innan förlossning. Vi pratar om varför man vill ge ALLT till sina barn i födelsedagspresent och ramlar in på hur man MÅSTE göra om man ska ge någon ett presentkort i present. Veckans mammasanning: ”Berätta något kul som får oss att skratta!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/08/20201 hour 2 minutes 55 seconds
Episode Artwork

82. Blocket-drottningen!

I veckans avsnitt berättar Vivi att hon har fått en knöl bakom örat och Carin har varit med om en rolig missuppfattning på restaurang. Det blir samtal om Blocket och sen har det visat sig att Vivi gör sensation på TikTok. Vi läser även upp ett par fantastiska meddelanden vi fått ifrån er! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/08/202054 minutes 11 seconds
Episode Artwork

81. Din uppgift är inte att leka med barnen!

I veckans avsnitt halkar vi in på radio och TV-reklam. Vi diskuterar även hur mycket vi leker med våra barn. Utöver det plockar vi upp frågor som vi inte hann svara på i vår senaste frågepodd. Det blir bland annat mycket samtal om lycka; hur gör vi för att vara lyckliga och när var vi det senast i vardagen? Vad är det bästa och det tuffaste med att ha barn, vi ger våra bästa sommar-recept och svarar på varför det finns krig i världen. Vi funderar även över hur vi är att leva med. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
27/07/202053 minutes 51 seconds
Episode Artwork

80. Du har en så kallad datorbubbeldiagnos!

Denna vecka vill Vivi hylla Carin som varit med om både det ena och det tredje de senaste veckorna. Bland annat har Max skadat sig så pass att han är gipsad från handled till armhåla. Vivi har dessutom nått fram till ett par diagnoser på sig själv, diagnoser som Dr. Carin är utomordentligt kunnig inom. Samtalen leder även vidare till att handla om spelbutiker och spelberoende hos barn. Veckans mammasanning: ”Hur utmanar ni er själva i livet och i vardagen?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/07/202054 minutes 36 seconds
Episode Artwork

79. Jag äter antidepressiva!

I veckans avsnitt kör vi frågepodd och svarar på era underbara frågor! Om vi skulle bytt poddpartner, vem skulle vi valt? Hur berättade vi för våra familjer att vi blivit gravida? Vi pratar om våra största rädslor och om vi har någon favoritdrink. Carin berättar även smaskiga hemligheter om Let’s Dance och vi får veta när man kommer få se henne dansa igen. Vilken dialekt skulle vi valt om vi fick välja någon och hur har det varit för oss att gå från ett barn till två barn? Vi svarar även på hur vi ser på att vara mammor till söner ur ett jämställdhetsperspektiv. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/07/202058 minutes 8 seconds
Episode Artwork

78. P3’a*7-75% moms = 53, så Q3?

Denna vecka bjuder vi på fläskfilé. Carin har även kommit tillbaka till Sverige nu och detta dels av en speciell anledning - vi pratar Luke, Jackson eller Richie. Vivi har också ett par spännande namn på lager. Vi pratar även om vikten av att få perspektiv på saker i livet - framför allt genom öppenhet och omge sig med andras verkligheter. Veckans mammasanning: ”Roliga, knäppa saker partners sagt vid förlossningen”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
06/07/20201 hour 3 minutes 9 seconds
Episode Artwork

77. Nu står vi upp för varandra!

I veckans avsnitt pratar vi om väldigt intressanta frågeställningar vi fått ifrån barnen och sen lär vi oss bland annat att man inte ska äta snö uppe på Mount Everest. Vivi har en väldigt viktig sak att ta upp också efter en händelse hon varit med om nyligen och Carin har lyckats skrämma helt främmande barn på skolan. Veckans mammasanning: ”Berätta om era hatord, ord som ni verkligen ogillar”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/06/202053 minutes 25 seconds
Episode Artwork

76. I det hålet ska grejer UT, inte in!

Den här veckan frågar vi oss om vi någonsin glömt eller tappat bort barnen någonstans. Vi frågar oss om det är typiskt manligt att inte kunna planera och sen går vi tillbaka och lyssnar på vad vi hade för planer för 2020 i början av året, och hur det egentligen gått med det där? Håll i hatten, för det blir även en del anal i dagens avsnitt! Veckans mammasanning: ”Bra och smarta budgetalternativ nu i sommar”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
22/06/20201 hour 9 minutes 14 seconds
Episode Artwork

75. Jan, Bo & Eva!

I veckans avsnitt pratar vi om våra ungdomskärlekar och hur det känns idag - det blir lite för nära och pinsamt för Vivi. Vi pratar också om hur barnen ofta kan ha stenkoll på vissa saker, för att i nästa sekund ha absolut noll koll. Carins man har även överraskat Carin med en härlig grej! Sist men inte minst bjuds det även på herpes, choker och grädde på läppen! Veckans mammasanning: ”Saker som barnen sagt eller uttryckt fel”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/06/202059 minutes 5 seconds
Episode Artwork

74. Nu har vi fått nog!

I veckans avsnitt frågar vi oss själva om vi kan prata om ALLT i våra relationer, eller finns det något man gärna inte pratar om? Carin har haft en väldigt underlig natt hemma och vi reflekterar över uttrycket ”skaffa barn”. Men viktigast av allt så pratar vi mycket om racism i veckans avsnitt! Veckans mammasanning: ”Saker vi gjort för tidigt med våra barn”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
08/06/202055 minutes 13 seconds
Episode Artwork

73. Chinchilla, Chihuahua, Chichitta!

Den här veckan har Carin fått tillbaka sitt liv och Vivi har varit iväg på ett mörkt ställe där det hängde dockor i snaror från taket. Vi pratar roliga och underliga husdjur, om det här med att man inte orkar göra sig till längre - man är som man är och är trygg i det. Lite konstiga restaurangbesök vi gjort och så lär vi oss massa nya, SUPERVIKTIGA grejer! Varför buktar vissa navlar utåt? Kan fiskar blinka? Heter det munsbit eller mumsbit? Veckans mammasanning: "Fobier eller saker man är rädd för". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
01/06/20201 hour 5 minutes 46 seconds
Episode Artwork

72. Tillökning på G!

I veckans avsnitt pratar Carin ut och Vivi berättar om knepen hon hade för att få kontakt med killar när hon yngre. Vi pratar cykelbyxor, USA-sockor och scrunchies, och har även fått ett otroligt fint mail ifrån en av er lyssnare som vi läser upp. Inte nog med det, Carin har något superstort att berätta och det blir även en hel del korv - så mycket kan vi säga! Veckans mammasanning: ”Pinsamma samtal eller sms som ni skickat eller fått av någon”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
25/05/20201 hour 5 minutes 17 seconds
Episode Artwork

71. Fantomkänsla i mitt avhuggna finger!

Den här veckan har Vivi fått fina komplimanger och vi pratar om vikten av att visa varandra uppskattning. Det blir samtal om barnens YouTube-tittande, TV-spel och det här med skärmtid. Finns det bra och mindre bra skärmtid? Det har dessutom lättat upp lite hos Carin i Belgien, nya regler har kommit: Välj EN familj att umgås med. Veckans mammasanning: ”Hur upplevde ni er förlossning?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
18/05/20201 hour 4 minutes 26 seconds
Episode Artwork

70. Absolut massör - absolut gehör!

I veckans avsnitt behöver Vivi lätta sitt hjärta och be om ursäkt för en sak. Hon har nämligen ljugit i podden och Carin har varit iväg på ett ”event”. Inte nog med det så har hon även varit på väg att tappa det helt nu i den karantän som råder. Vi pratar även om Vivis nya morgonrutin, vad tar slut snabbast i våra kylskåp och varför måste man hela tiden prata med frisörer, massörer och taxichaufförer? Veckans mammasanning: ”Bikta dig, vi behöver skratta!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
11/05/20201 hour 1 minute 12 seconds
Episode Artwork

69. Det är nu, i tidens tand!

I veckans avsnitt har Vivi en liten nyhet som släpps och Carin berättar om när de överraskade mormor på 96-årsdagen. Det leder oss även in på samtal om "den rutiga kokboken", vi ställer oss frågan om varför man inte längre har kontakt och ringer varandra likadant som förr och väljer man verkligen raw balls i stället för vanlig fika?! VEM gör det? Veckans mammasanning: "Vad är det värsta hyss era barn gjort?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
04/05/20201 hour 3 minutes 55 seconds
Episode Artwork

68. Jag har tappat lusten!

I veckans avsnitt berättar Carin att hon har planer på att göra en grej i hemmet som vi sagt tidigare är OMÖJLIG och Vivi har hamnat i en svacka just nu! Vi svarar även på era frågor: Om vi fick välja yrke till våra barn just nu, vad skulle det vara? Hur jämställt är det i våra relationer sen vi fick barn? Får vi mycket näthat och hur vi hanterar vi det, och finns det något som saknas i våra liv idag som vi önskar att vi hade?
27/04/202048 minutes 58 seconds
Episode Artwork

67. It's my life!

Veckans avsnitt var tänkt att bli en frågepodd rakt igenom men det blir en blandad variant. Vi svarar på en del av era frågor men pratar även om veckan som varit, lite matlagning, Vivi berättar bland annat om hur "Halv åtta hos mig"-projektet gick över påsk och så blir det även om det fruktansvärda beskedet att Adam Alsing gått bort. Usch, finns inga ord! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/04/20201 hour 47 seconds
Episode Artwork

66. Koriander och hängbröst!

I veckans avsnitt bjuder vi på en resa från snorkyckling till boktips. Vi pratar även lite påskmat och berättar om några av våra bästa ögonblick i livet. Vivi har även en sak som fått henne att koka inombords. Veckans mammasanning: ”Era bästa ögonblick i livet?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/04/20201 hour 8 seconds
Episode Artwork

65. Kroppsideal Barbapappa!

Den här veckan blir det en update på hur livet i karantän går. Vivi överraskar med en tidigare spådom som nu visat sig ha slått in! Vi diskuterar även lite olika samtalsämnen, hundar, drömmar, Pokémon och när barnen är otacksamma. Bananer, bröst stora som berg och coola ljudeffekter utlovas också i dagens avsnitt! Veckans mammasanning: ”Ditt senaste psykbryt, vad handlade det om?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
06/04/202059 minutes 17 seconds
Episode Artwork

64. Tess gör granola!

Den här veckan öppnar vi upp med lite prat kring Coronaviruset, hur vår sits sett ut de senaste veckorna, men vi sätter även punkt för ämnet i podden. Vivi funderar fortfarande kring hur hon ska hantera situationen och oron kring sin granne (hon med stolen) och Carin slår på stora trumman och bjuder på en överraskning i dagens avsnitt! Inte nog med det så har även Kortedala-Britta vevat igång ett scoop i dessa tider. Veckans mammasanning: "Vad är det VÄRSTA ljudet du vet?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/03/20201 hour 2 minutes 49 seconds
Episode Artwork

63. Frikyrklig och pottfrilla!

I veckans avsnitt har Carin fått utegångsförbud och Vivi inser att hon har en stark dragning till allt med pinnar. Det blir så klart även en del prat om det som påverkar oss alla just nu - Coronavirus - och det bjuds även på nya listan ”5 saker som jag avskyr!”. Veckans mammasanning: ”Bästa tipsen för att underhålla barnen under Corona-tider”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/03/20201 hour 8 minutes 29 seconds
Episode Artwork

62. Camel toe eller Camel pee!

I veckans avsnitt brassar vi på med en ny lista och går igenom ”5 saker Vivi aldrig lär sig!”. Carin har dessutom fått ett viktigt besked ifrån sjukvården som oroat henne. Tro det eller ej, men vi pratar även om teknik OCH vissa saker ska bara inte ändras - de ska verkligen vara på ett speciellt sätt! För alltid. Punkt. Veckans mammasanning: ”Vilka superkrafter har du utvecklat sen du blev mamma?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
16/03/202056 minutes 1 second
Episode Artwork

61. Är tröttma en sjukdom?

Varför måste vi alltid dela med oss av så mycket onödig info till varandra? Som när vi går på toaletten, VARFÖR måste vi berätta exakt vad vi ska göra inne på toaletten då innan vi går? Vi pratar även vanliga felsägningar man sagt hela livet, och funderar över hur mycket ska man rätta barnen när de säger fel? Dessutom ska Carin ha lite release party hemma hos sig och Vivi berättar om när hennes mormor vann 1 MILJON! Veckans mammasanning: "Om du fick gå tillbaka i tiden till när du var nybliven mamma och ge dig själv ett råd, vad skulle det rådet vara?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/03/202056 minutes 3 seconds
Episode Artwork

60. Världens sämsta uppfinningar!

Har du funderat på varför man inte gör något åt den där röntgen-grejen hos tandläkaren som gör så sjukt ont i munnen? Eller varför man inte gör något åt ”spateln” hos gynekologen som är SÅ JÄKLAR KALL! Tror du att vi människor varit på månen och tänk om jorden faktiskt är platt? Detta pratar vi nämligen om i dagens avsnitt. Utöver detta blir det även samtal om att säga förlåt, Coronavirus och mycket mer. Dagens mammasanning: ”Man märker att man är mamma NÄR…”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/03/202056 minutes 31 seconds
Episode Artwork

59. Detta händer 16 MAJ!!

I veckans avsnitt ramlar det på med många olika ämnen. Vi pratar dels om alkohol, FOMO, YOLO och J-LO. Vi har även insett vad det är som gör att vi alltid går framåt och har hittat bästa ordet för det. Vi harvar på! Carin har dessutom varit med om en omtumlande flygresa och Vivi gästar Nyhetsmorgon. EN SAK TILL! Förra veckan bad vi er boka upp 16 Maj i kalendern. Denna veckan berättar vi vad det är för speciellt och kul som händer! Veckans mammasanning: ”Vad är det konstigaste du gör eller tänker?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
24/02/20201 hour 4 minutes 7 seconds
Episode Artwork

58. Dear Mr President, The Ägg is calling!

I veckans avsnitt bjuder vi på riktigt eggande samtalsämnen, vi är eggstra peppade och ja, vi kommer eventuellt nämna ordet ägg ett par gånger! MEN det blir inte bara ägg i detta avsnitt, vi pratar även om Micke från IKEA, utvecklar listan på våra bästa egenskaper OCH Vivi kommer berätta något som får Carin ur balans. Så pass att vi måste ringa Carins man Niklas under inspelning! Veckans mammasanning: "Pinsamma, roliga saker eller felsägningar som barnen har sagt". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
17/02/202047 minutes 17 seconds
Episode Artwork

57. Vårt känsloliv är som inkontinens!

Då var det dags igen, känslor man går igenom under ett år går vi genom under veckans avsnitt. Vi pratar om det här med att känna skuld och dåligt mamma-samvete, vi frågar oss om vi minns tillfällena när barnen kom till och hur har vi det egentligen med att gråta? Är det lätt eller svårt, och varför? Carin har haft det tufft sen sist vi sågs och Vivi trillar in på skaldjur och berättar om tillfället när hon beställde in dyra, otäcka tusenfotingar på restaurang! Veckans mammasanning: "Tips på bästa eller sämsta icebreaker eller konversations-startare". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
10/02/20201 hour 4 minutes 11 seconds
Episode Artwork

56. Inseminera en höna!

I den här veckans avsnitt dyker det upp massor av super-relevanta frågor! Vi pratar bland annat om tankar och erfarenheter kring offentliga toaletter, viktiga frågor kring ägg, hönor och kåta tuppar plus en massa annat. Vi pratar även förvirring kring återvinning, att skaffa sig en hobby och så får vi ett oväntat samtal av Kortedala-Britta mitt under inspelning. Veckans mammasanning: ”Vad stör du dig mest på hos din partner?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
03/02/20201 hour 2 minutes 15 seconds
Episode Artwork

55. Förförd av Lazy Susan!

I veckans avsnitt pratar vi bland annat om när barnen blir sjuka, Carin har haft lite sjukligheter hemma hos sig. Hon är även i Sverige just nu och gör något riktigt kul! Det blir även lite samtal om att känna sig gammal och Vivi delar med sig av kanonbra tips om Lazy Susan och vi inser vad som är riktig porr för mammor. Det blir även genomgång av en ny lista! Veckans mammasanning: "Bästa tips på hjälpmedel som underlättar i vardagen?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
27/01/202055 minutes 36 seconds
Episode Artwork

54. 8 hetaste mammatrenderna!

Håll i hatten för nu bjuder vi på en lite äckligare podd! Vivi har lärt sig en massa nya, intressanta kunskaper under resan i Thailand. Dessutom har hon tagit fasta på sitt mål om att bli mer strukturerad, och har ordnat en lista över de hetaste mamma-trenderna vi kan förvänta oss under 2020. Detta och mycket mer pratar vi om i dagens avsnitt! Veckans mammasanning: ”Har du någon mammabikt? Något roligt, pinsamt eller hemskt du gjort eller tänkt?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
20/01/20201 hour 6 minutes 35 seconds
Episode Artwork

53. En kille med bröst!

I veckans avsnitt summerar vi lite höjdpunkter under julen och riktar sen fokus mot våra tankar, önskningar och mål inför det nya året - 2020. Vivi funderar över struktur i livet och sin låda med makaroner och Carin önskar mer TV, standup och har planer på att ta hand om sig själv mer. Veckans mammasanning: "Vad har ni för mål och förhoppningar för det nya året?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
13/01/202056 minutes 56 seconds
Episode Artwork

52. Jag vill ha sex!!

Vi startar året med en dilemma-podd! Ni har skickat in massa olika dilemman i livet och vi ger oss på att nå fram till bra svar och tips kring dilemman som: Hur dejtar man som ensamstående mamma? Svärmor är jobbig, vad gör man? Om man har barn ihop med en oengagerad förälder, hur hanterar man det? Vad gör man om ens partner inte är intresserad av närhet och sex? När vet man att ens relation är utom räddning, och hur skaffar man vänner som vuxen? Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
06/01/202047 minutes 54 seconds
Episode Artwork

51. Vi pratar själ och innanmäte!

Sista veckan på året och ni kan vänta er en karusell i årets sista avsnitt! Vi pratar nyårslöften, lite kisseri, lucia och så avhandlar vi ämnet dickpics och penisar. Men det blir också en del tunga ämnen. En person i vår närhet anmäldes försvunnen och hittades till slut avliden och det leder oss in på samtal om psykiskt ohälsa. Veckans mammasanning: ”Bästa tips för en lyckad nyår med barnen!”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/12/201954 minutes 27 seconds
Episode Artwork

50. Om jag var dig för en dag, då skulle jag!

Vi smäller till med en härlig frågepodd och svarar på era frågor såhär dagen innan julafton! Vi svarar på frågor om hur vi får julen att fungera med släkten, har någon av oss drömmar om att ha en dotter? När är vi som mest stolta över våra barn och VAD hade vi gjort om vi vann 2,8 MILJARDER? Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/12/201936 minutes 27 seconds
Episode Artwork

49. Smaragder och diamanter!

Denna veckan är vi äntligen tillsammans i Stockholm igen och det är så härligt! Vivi har varit och tittat på Carin som medverkar i ”Bäst i test”, och Carin har med sig den utlovade presenten till Vivi. Vi funderar över vilka konstiga barnprogram vi faktiskt tittade på förr, det blir samtal om tsunamin 2004 och sen berättar Vivi om hennes möten med suspekta munkar som öppnade dörren till smaragder och diamanter. Veckans mammasanning: ”Julklappar som man INTE blev så jätteglad över”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
16/12/20191 hour 4 seconds
Episode Artwork

48. Titta, det här hade du i rumpan!

Den här veckan har vi julpyntat med barnen. Hur man ska förhålla sig till perfektion och inte? Vivi har varit en orimligt pepp disco-mamma och Carin får flashbacks ifrån ett väldigt konstigt läkarbesök när hon var yngre. Vi pratar även om hur sällan vi är på fest numera och så återkopplar vi till förra veckans avsnitt om självkänsla - vad tog vi med oss därifrån? Veckans mammasanning: ”Hur gör du för att stärka ditt barns självkänsla?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/12/201959 minutes 14 seconds
Episode Artwork

47. Du är inte din kropp!

I veckans avsnitt pratar vi om något stort Vivi nyligen har gjort! Något stort som gör att Carin känner sig extra stolt. Inte nog med det pratar vi även om de stora och viktiga frågorna kring självkänsla och hur man faktiskt bygger självkänsla. Vi får även besök av psykologen Maria Lalouni som svarar på frågor och hjälper oss att reda ut många frågetecken kring ämnet. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/12/201955 minutes 51 seconds
Episode Artwork

46. Garderobsrökaren!

Den här veckan har Carin bara 11 grader varmt i huset och Vivi har så lyhört hemma i lägenheten att hon hör grannen plaska i vatten. Frågan är varifrån plaskandet kommer? Det blir även prat om rökning och sen pratar vi om hur det är att leva i lite olika världar. Vad vi kommer ifrån, vad man fått för lärdomar och hur situationen ser ut idag. Veckans mammasanning: ”Bästa tips för en rolig stund med barnen i bilen”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
25/11/201943 minutes 25 seconds
Episode Artwork

45. Madicken är död!

I veckans avsnitt hör ni oss prata om mammografi och Vivi berättar om när Elmer bröt benet. Vi pratar även ångest och onödiga känslor, inte minst om den förbaskade inre stressen! Sen landar vi ett viktigt visdomsord om att lyfta blicken och säga hej! Veckans mammasanning: ”Vad gör ni när barnen somnat?”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
18/11/201944 minutes 14 seconds
Episode Artwork

44. Parterapin räddade vårt äktenskap!

I veckans avsnitt pratar vi bland annat om ensamhet. Vi frågar oss också varför man ska behöva göra vissa saker om man nu inte vill? Det blir även lite prat om skor och mode, lite resor vi gjort på sistone och Carin berättar om när hon och Niklas fann hjälp via parterapi. Veckans mammasanning: ”Bästa tips på vad man ska svara när barnen säger att de är uttråkade”. OBS!! Ljudet är lite sisådär i veckans avsnitt och vi hoppas ni har överseende med det! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
11/11/20191 hour 2 minutes 25 seconds
Episode Artwork

43. Man vill bara ge sig själv en fet käftsmäll!

I veckans avsnitt pratar vi bland annat om nyheter och om att vara stor i maten. Det har hänt något med Carin och Vivi ska snart iväg på en uppmuntrande grej. Vi funderar även kring tips på hur man hittar tillbaka till relationen efter att barn kommit, och Carin kan dessutom bekräfta: Halloween kom och hon tappade det! Veckans mammasanning: "Vad är det konstigaste du har gjort när du är trött?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
04/11/201946 minutes 8 seconds
Episode Artwork

42. Välkomna hem från fängelset!

Det har knackat på Carins dörr och hon har fått hem en massa godis, Vivi har mötts av välkomstkommitté på flygplatsen och även fått soppatorsk mitt ute i ingenstans! Dessutom har vi fått in ett otroligt viktigt mail ifrån en av er lyssnare, som vi tar upp och pratar om! Veckans mammasanning: "Vad är det konstigaste du har googlat?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
28/10/201946 minutes 26 seconds
Episode Artwork

41. Samlag är inget att tänka på?

Det har blivit dags för en frågepodd och vi har fått in så mycket härliga frågor från er! Det blir allt ifrån samtal om plastikoperationer - vill vi operera oss och i så fall vad? När är barnen stora nog att börja ta eget ansvar? Vad tycker vi om "sharenting" och så ställer vi oss frågan; hur hade vi levt egentligen om vi inte haft barn? Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
21/10/201946 minutes 9 seconds
Episode Artwork

40. Den danska bebisen!

Vi har nått AVSNITT 40 hörni! Precis som titeln lyder så pratar vi denna veckan om "Den danska bebisen", lite om olika konton i livet och det här när barnen vill ha mer och mer. Vivi tar dessutom upp förra veckans cliffhanger och frågan är; hur skulle du agera i en krissituation? Veckans mammasanning: "Vad uppskattar ni mest och minst med era mammor?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
14/10/201958 minutes 44 seconds
Episode Artwork

39. TJUGOFEM MILJONER lyssnare!

Vivi hälsar den här veckan ifrån Sardinien och berättar om sina spännande första dagar där med sin mamma, och Carin har hamnat i en enda röra med knark-hundar på flygplatsen! OBS‼️ Vi vet inte vad som hände men vill förbereda er på att Vivis ljud blev konstigt efter halva avsnittet. Hoppas ni har överseende med det! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
07/10/201949 minutes 44 seconds
Episode Artwork

38. Kan man podda ifrån fängelset?

I veckans avsnitt får vi höra hur det gått för Vivi på hennes återbesök hos psykologen efter förra veckans panikscenario. Vi pratar om hur sjukt många olika mammor det finns, att vi alla ÄR olika och är fantastiskt bra på våra olika sätt. Det är även intressant hur jobbiga känslor från barndomen fortfarande finns kvar i en och kan påverka en starkt i vuxen ålder. Veckans mammasanning: "När mår vi som allra bäst?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
30/09/201947 minutes 9 seconds
Episode Artwork

37. Mens happens!

Den här veckans avsnitt går i det röda tecknet! Vivi har varit med om så mycket roligt... Vi pratar även om belgiska våfflor, "husdjuret Ludde" och nya mottot: Intala dig själv att du suger - det är nyckeln till framgång! Veckans mammasanning: "Vad är din bästa mamma-egenskap?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
23/09/201948 minutes 57 seconds
Episode Artwork

36. Vivis guldägg!

Vad är det med att barnen tycker att man är pinsam som förälder? Och är det verkligen en bra lösning med basketbollar innanför dörren om man skulle få inbrott? Carin tror dessutom att hon flugit med en terrorist och Vivi, hon har sett en zebra på väg till jobbet. Veckans mammasanning: ”Bästa tips och råd när man flyger med barn”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
16/09/201950 minutes 3 seconds
Episode Artwork

35. Han kunde dött!

Den här veckan får vi följa med hem till Vivi! Vi pratar bland annat om separation ifrån barnen, hur viktigt det är med HLR, lite om planer och regler OCH Carin droppar bomben - berättar vilket program hon är med i! Veckans mammasanning: "Den största, roligaste, konstigaste kulturkrock man varit med om". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
09/09/201941 minutes 46 seconds
Episode Artwork

34. Sagan om knarket i skogen!

I veckans avsnitt berättar Vivi om när hon hittade knark för 1 miljon i skogen och Carin lär ut en viktig fras på franska. Doktor Vivi tipsar: "Ät banan!" och flyttgubbarna har flyttat runt på Carins sexleksaker. Veckans mammasanning: "Bästa tips på hur man får barnen att vilja sova". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
02/09/201942 minutes 45 seconds
Episode Artwork

33. Våga säga vad du känner!

I veckans avsnitt berättar Carin om första dagarna i Bryssel, hur har det gått egentligen? Det blir även lite djupare samtal om känslor och så funderar vi kring; Hur ska man göra vid kalas när barnen fyller år? Och vilken låt är egentligen bästa låten för en tryckare? Veckans mammasanning: "Bästa tips och hacks för att göra maten lite nyttigare". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
26/08/201954 minutes 25 seconds
Episode Artwork

32. Jag krockade på min första uppkörning!

Den här veckan spelar vi in på distans, Carin är i Skåne och Vivi i Stockholm. Vi pratar lite om hur sommaren varit, Vivi har bl.a. varit en vända i Sardinien och Carin har jagat sin kåta, gamla hund som sprungit bort! Veckans mammasanning: ”Bästa tips för att komma in i vardagen igen". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
19/08/20191 hour 1 minute 58 seconds
Episode Artwork

31. Prinsessan Carin da Slampa Bernadotte!

Det har blivit dags för en superhärlig frågepodd igen där vi svarar på era frågor! Det blir samtal om allt ifrån konstigaste jobbet vi haft, till vad vi ville bli när vi var små. Lite prat om ekonomi, döden och anekdoter från kristna tältresor. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/08/201959 minutes 48 seconds
Episode Artwork

30. Skogaholmslimpa har byggt denna kropp!

I veckans avsnitt minns vi tillbaka till saker man gjorde som barn, vi spånar fram SKITBRA uppfinningar och pratar lite sexleksaker. Veckans mammasanning: "Bästa tipsen för en lyckad dag på stranden". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
05/08/201946 minutes 31 seconds
Episode Artwork

29. Släpp snoppen och fortsätt ät!

Hur gör man egentligen om den ena i förhållandet får energi av att träffa folk och den andra behöver tystnad, vila och återhämtning? Hur fint och manligt är det inte att vara nära sina känslor? Detta är några av samtalsämnena vi pratar om i veckans avsnitt! Veckans mammasanning: "Vad är det konstigaste man har sagt till sina barn?". Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
29/07/201934 minutes 18 seconds
Episode Artwork

28. Jag är jätteledsen men hjärtat slår inte!

I veckans avsnitt berättar Vivi om aktiviteter med barnen i grovsoprummet och Carin om sin mamma och mormor som rotar i soptunnor av ren vana. Det pratas även om SJUKA rekord i att hålla sig från att bajsa - till djupdyk ner i tunga frågor om missfall och abort. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
22/07/201956 minutes 9 seconds
Episode Artwork

27. Sänk kraven!

I veckans avsnitt pratar vi bland annat om trauman kring skrikande vakter, en hårig gris och skabbiga björnar men också hur viktigt det är att sänka sina krav och förväntningar. Frågan är bara om det finns någon gräns? Vill man verkligen ha sex i sand och hö, eller bland barr och pissmyror?! Veckans mammasanning: Tips på bra och enkel sommarmat. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
15/07/201940 minutes 51 seconds
Episode Artwork

26. Golare får inga polare!

I veckans avsnitt pratar vi inställning till koriander, att fisa hos massören & gifta sig med en lama. Veckans mammasanning: Vad är det konstigaste sms som du fått eller råkat skicka. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
08/07/201955 minutes 11 seconds
Episode Artwork

25. Det luktar som navel!

I veckans avsnitt pratar vi om att dricka olja, hota & muta samt en uppdate om flytten till Bryssel. Veckans mammasanning: Vad du gör som du tror att ingen annan gör. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
01/07/201956 minutes 35 seconds
Episode Artwork

24. Klitoris på lösvikt!

Veckans podd är ett frågeavsnitt där vi svarar på era frågor, allt ifrån hur vi träffades till tatueringar & lämplig skärmtid för barn. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin och skicka gärna in era egna mammasanningar till oss så tar vi upp dom anonymt i nästa avsnitt!
24/06/201953 minutes 47 seconds
Episode Artwork

23. Frukt är fan inte godis!

I veckans avsnitt gästas vi av Vivis mamma Britta! Veckans mammasanning: Vad var det era föräldrar gjorde som ni störde er på som små men gör exakt likadant själva i vuxen ålder? Håll utkik på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin för nästa veckas mammasanning och skicka in dina mammasanningar!
17/06/201949 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Sjögurkor & Meloner - colab med Pappapodden!

Bonusavsnitt där vi gästas av Nisse & Manne från @pappapodden ! Vi pratar om allt från att ha 100 barn till vem som ska gå upp på natten när barnen skriker. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
12/06/201941 minutes 25 seconds
Episode Artwork

22. En tunga i korvbröd!

I veckans avsnitt snackar vi om svartsjuka, överraskningsfester & att ta sig ur ett svårt förhållande. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin och skicka gärna in era egna mammasanningar till oss så tar vi upp dom anonymt i nästa avsnitt!
10/06/201957 minutes 29 seconds
Episode Artwork

21. Vivi and the juice, gym & wine!

I veckans avsnitt pratar vi om att semestra enklare med barn, flytten till bryssel och Skilda Världar. Håll utkik på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin för nästa veckas mammasanning och skicka in dina mammasanningar!
03/06/201957 minutes 15 seconds
Episode Artwork

20. Sug mig på ryggen!

I veckans avsnitt pratar vi om att använda choklad i håret, göra det man tycker är bäst när man är barnledig (städa) & andligt flum. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin och skicka gärna in era egna mammasanningar till oss så tar vi upp dom anonymt i nästa avsnitt!
27/05/20191 hour 14 minutes 53 seconds
Episode Artwork

19. Ett riktigt hönsaluder!

I veckans avsnitt snackar vi om Carins bikinikropp, Vivis rädsla för att tvångsmässigt klä ut sig till kebab & hur det är att vara gift med en fd. dokusåpakändis. Dessutom pratar vi digitala knip-ägg och roliga sätt att berätta att man är gravid. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin!
20/05/201954 minutes 40 seconds
Episode Artwork

18. And the boat is sinking

Veckans avsnitt spelas in på distans med Carin som befinner sig i Grekland på träningsresa. I veckans avsnitt bjuds det på mycket skratt och självklart även veckans mammasanning som idag handlar om multitasking som förälder. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin och skicka gärna in era egna mammasanningar till oss så tar vi upp dom anonymt i nästa avsnitt!
13/05/201951 minutes 17 seconds
Episode Artwork

17. Carin släpper en bomb!!!

Måndag och avsnitt 17 är här! Carin droppar den största bomben någonsin, Vivi är nervös över att bjuda in familjen da Silva på middag, Westlife kastar kanelbullar på varandra i livesänd tv och självklart veckans mammasanning! Använd koden "MAMMASANNINGARPODDEN" för att få ett par strumpor på köpet vid alla beställningar hos mammasanningar.se . Lägg strumporna i varukorgen och skriv in koden. Håll utkik på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin för nästa veckas mammasanning och skicka in dina mammasanningar!
06/05/20191 hour 4 minutes 42 seconds
Episode Artwork

16. Kramizzzzzzzz finis!

I veckans avsnitt pratar vi om vår hektiska påsk med fläng mellan ställen, hur vi har lärt ut den kristna tron som gudmödrar och självklart veckans Mammasanning med ord och fraser som ni lyssnare inte gillar. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar &amp; @dasilvacarin. Kramizzzz finisar!
29/04/20191 hour 26 seconds
Episode Artwork

15. Vivian von Guldknopf och Carin da Slampa

Vivi och Carin bjuder på ett riktigt fnissigt avsnitt med allt från gamla dejter, kontaktannonser i Lund, veckans mammasanning med måsten att ha i BB-väskan och mycket annat!   Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin
22/04/201952 minutes 2 seconds
Episode Artwork

14. Feed my beaver!!

Vivi är tillbaka på banan, hungrigare och mer redo än någonsin! Carin har lovat att inte prata skit om sin man i podden, lyssna hur det går. Kärt barn har många namn, om ni förstår vad vi menar. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Mammasanningar-Podden!   Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @Mammasanningar och @Dasilvacarin Tipsa om Mammasanningar-Podden på Instagram och tävla om roliga prylar från Mammasanningar.se!
15/04/20191 hour 2 minutes 15 seconds
Episode Artwork

13. Är vi i klimakteriet???

Vivi och Carin pratar om hur det var att stå på Barnmässan i Karlstad och något riktigt sjukt som hände efter mässan ute på stan. Självklart är Veckans mammasanning med! Denna vecka frågade vi er om tips och tricks för Städskrubben, och oj vad många tips vi fick! Ni är underbara! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin Vi tackar ELON som gör veckans avsnitt av Mammasanningar Podden möjligt!
08/04/20191 hour 3 minutes 43 seconds
Episode Artwork

12. Varför knöschla te't?

Måndag och klockan är 05:00, Mammasanningar Podden avsnitt 12 är här! Vivi berättar om en sak som hände för väldigt länge sedan som hon fortfarande mår dåligt över, Carin berättar om sitt första förhållande och självklart Veckans Mammasanningar där vi slår rekord i engagemang!  Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin! Lämna gärna en recension i iTunes om Mammasanningar Podden!
01/04/201955 minutes 21 seconds
Episode Artwork

11. Var snäll mot dig själv!!

I veckans avsnitt berättar Vivi om hur man tjatar in sig på härliga frukostar och Carin funderar på att göra comeback i Let's Dance! Veckans Mammasanning där vi delar med oss av era tips om hur man leker med barnen minimal ansträngning. Vi kommer pratar även om att Mammasanningar-Podden kommer att gå live för första gången nu på lördag den 30 mars i Karlstad på Barnmässan! Kom och säg hej till oss vid Lilla Scenen klockan 15:10.Mer information på Barnmassan.se Diskutera gärna veckans avsnitt på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin
25/03/201954 minutes 31 seconds
Episode Artwork

10. Du har en hjärntumör

I veckans avsnitt delar Vivi med sig av sin barndom med en mamma som hade hjärntumör. Vi pratar om swingersklubbar i Örkelljunga och självklart Veckans Mammasanning där vi delar med oss av bästa tvättstugehacksen för att göra tiden i tvättstugan lite enklare och roligare! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar och @dasilvacarin Mycket nöje!
18/03/201952 minutes 57 seconds
Episode Artwork

9. Nästa, Pakistan!!

I dagens avsnitt av Mammasanningar Podden bjuder Vivi på en lista av olika mammatyper, Carin berättar hur barn transporteras från punk A till punkt B och självklart veckans Mammasanning! Mycket nöje! Diskutera gärna avsnittet på Instagram @mammasanningar &amp; @dasilvacarin Redigering: Marcus Sätherström
11/03/201956 minutes 51 seconds
Episode Artwork

8. Västa mammarådet NÅGONSIN!!

Måndag morgon och det är dags för nytt avsnitt! Vi går i dagens avsnitt igenom mammaråd som vi hatar, varför man matar en plansch med tomtar och mycket mer!  Trevlig start på veckan! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar &amp; @dasilvacarin.
04/03/201940 minutes 57 seconds
Episode Artwork

7. Det sjukaste jag har hört!!!

Ett finger i en låda, veckans mammasanning, en svärmor i sängen och mycket mer! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar &amp; @dasilvacarin.
25/02/201959 minutes 19 seconds
Episode Artwork

6. Är det inte hon från Let's Dance som hänger där i liften?

Carin har varit i fjällen med familjen, vad får man om man blandar Donald Trump och Robert Aschberg, tips för att klara av hell hour. Detta och mycket annat i avsnitt 6 av Mammasanningar-podden. Diskutera gärna avsnittet på Instagram under @mammasanningar &amp; @dasilvacarin.
18/02/201954 minutes 31 seconds
Episode Artwork

5. Jag utgår från att alla är idioter!

Avsnitt 5 är här för att hjälpa dig starta veckan på bästa vis! Pratar vi för snabbt, hur fungerar egentligen Let's Dance och självklart veckans mammasanning! Allt detta och mycket mer i Mammasanningar-podden avsnitt 5! Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar &amp; @dasilvacarin!
11/02/201955 minutes 58 seconds
Episode Artwork

4. "Stockholm stänger snart"

Veckans avsnitt bjuder på berättelse om hur det var vid första barnet, om att Carin har glömt bort att hon har varit en dansare, mammalögner och mycket annat roligt!   Diskutera gärna avsnittet på Instagram på @mammasanningar och @dasilvacarin
04/02/201943 minutes 37 seconds
Episode Artwork

3. "Jag älskar CockPorn!"

Vi mammor måste peppa varandra och inte må dåligt utan förstå att vi gör vårt bästa för våra barn. Mom-pepping helt enkelt! Detta och mycket skratt i dagens avsnitt av Mammasanningar-podden! Diskutera gärna avsnittet på Instagram under @mammasanningar och @dasilvacarin
28/01/201947 minutes 43 seconds
Episode Artwork

2. "Mamma, vad finns det för olika sorters löss?"

Avsnitt två av Mammasanningar-podden är här. Vi pratar om tandläkarbesök, hur gynstolen hade kunnat bli bättre, vilka typer av löss det finns, veckans mammasanning och mycket annat härligt! Diskutera gärna avsnittet hos @mammasanningar och @dasilvacarin på Instagram.
28/01/201947 minutes 14 seconds
Episode Artwork

1. Mammasanningar-podden är här!

Premiäravsnitten av Mammasanningar-podden är nu live! Vivi Wallin och Carin da Silva pratar om det osminkade föräldraskapet och hur det är att vara mamma utan filter. Hur kom det sig att det blev en podd? Flera mammahacks för en lättare vardag. Detta och mycket mer i premiäravsnittet av Mammasanningar-podden! Välkomna till Mammasanningar-podden! Diskutera gärna avsnittet hos @mammasanningar och @dasilvacarin på Instagram.
27/01/201944 minutes 26 seconds