Winamp Logo
Utan dig - Äg din sorg! Cover
Utan dig - Äg din sorg! Profile

Utan dig - Äg din sorg!

Swedish, Parenting, 5 seasons, 104 episodes, 4 days 3 hours 31 minutes
About
Utan dig är en podcast där vi pratar om förluster, och framförallt förlusten av våra barn. Vi har även några specialavsnitt som handlar om annat, men fortfarande inom samma ämne.
Episode Artwork

103. Abbe- Moderkaksavlossning

Abbes blivande mamma och pappa var förväntansfulla över att få bli föräldrar. Men det blev inte som de trodde och moderkakan lossnade och Abbe dog i magen. Detta hände år 1988. I avsnittet berättar pappa Peppe om sorgen efter sin första son, hur sorgen har förändrats under dessa 35 år. Vi pratar även om musiken, som varit en stor del av Peppes sorgbearbetning, inte minst genom att skapa en låt till Abbe.I slutet av avsnittet hör vi Peppes låt "Till Abbe", som finns på Spotify och youtube.I avsnittet pratar vi också om hans senaste låt som sonen Anton har skrivit, den heter "En Vinter Som Handlar Om Oss Två" och finns också att lyssna på nu! Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg. Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' rel='noopener noreferrer' href='http
07/12/202358 minutes 6 seconds
Episode Artwork

99. Molly - Självmord

I det här avsnittet gästas vi av Mollys mamma Anneli och pappa Angelito.De delar med sig av sin dotter Molly som föddes som pojke och då hette Ludvig.Molly hade många kämpiga år och det som hon kämpade mest med var tanken och stressen inför puberteten som närmade sig.I avsnittet får vi höra Mollys föräldrar beskriva en driven liten entreprenör som spred glädje omkring sig trots sitt tuffa psykiska mående. Vi får också höra om hur Molly begick flera självmordsförsök, innan hon till slut ställde sig framför tåget och begick självmord den 22 maj 2023, endast 14 år gammal. Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more informat
12/10/20231 hour 40 minutes 35 seconds
Episode Artwork

95. Sorg i sociala medier

För vår del har sociala medier stor betydelse i sorgen. Vi jobbar aktivt med våra sociala kanaler för Utan dig, så att vi kan vara till hjälp för andra och för att vi båda har känt att allt det arbetet har varit bra för vår egna sorgbearbetning. Utöver det delar vi även med oss om vår egen sorg på våra privata konton. I dagens avsnitt delar vi med oss av våra tankar, men också vad ni har för tankar och erfarenheter kring sorg i sociala medier. Dessutom pratar vi om barnens stundande födelsedagar och våra tankar och känslor kring dem.
07/07/202349 minutes 36 seconds
Episode Artwork

78. Den bottenlösa sorgen

Ett avsnitt om den tyngsta bottenlösa sorgen som väller över emellanåt. Hur känns det när den tunga sorgen väller över? Vill man befinna sig där och kan man framkalla den sorgen? Det är några av de frågor vi diskuterar och vi läser upp svar som vi fått av våra följare och lyssnare.&nbsp; Lyssna gärna, eller berätta om dina egna upplevelser kring tung överväldigande sorg genom att skriva till oss!
02/02/202340 minutes 34 seconds
Episode Artwork

49. Forskare inom palliativ vård och kurator

49. Forskare inom palliativ vård och kurator  I det här avsnittet får vi höra Malin och Anna berätta om sina arbetslivserfarenheter.  Malin arbetar bland annat som forskare inom palliativ vård och Anna jobbar som kurator, och träffar främst familjer med svår sjukdom. Tillsammans jobbar Malin och Anna med ett stödprogram för barnfamiljer, när någon i familjen är i sjukdom.  Förutom att dela med sig av informationen kring stödprogrammet ger Malin och Anna oss olika slags tips och råd, och så svarar de på frågor som våra lyssnare har skickat in. 
24/02/20221 hour 14 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Introavsnitt

Här berättar vi kort om vad podcasten kommer handla om.
01/10/20198 minutes 39 seconds