Winamp Logo
Uralla eteenpäin Cover
Uralla eteenpäin Profile

Uralla eteenpäin

Finnish, Finance, 2 seasons, 18 episodes, 8 hours, 52 minutes
About
Podcastissa kuullaan uratarinoita ja asiantuntijoiden vinkkejä, joiden avulla jokainen meistä voi luovia urallaan eteenpäin. Jokaisessa jaksossa Lifeworksin Linda Neiglick ja Suvi Poikela pureutuvat yhteen uralla etenemiseen liittyvään teemaan yhdessä vieraan kanssa.
Episode Artwork

18. Miten historiantutkijasta tuli tulevaisuudentutkija, rehtori ja siivittäjä? - Otto Tähkäpää

Otto Tähkäpää aloitti uransa historiantutkijana ja on päätynyt opettamaan tulevaisuusajattelua ja tulevaisuuslukutaitoa alakouluikäisistä lapsista yritysten johtoryhmiin ja toimitusjohtajiin. Kuulet jaksossa miten Otto päätyi yhdenlaisen urakriisin kautta historiantutkijasta tulevaisuusajattelun pariin ja kuulet myös, mitkä ovat Oton mielestä kaksi eniten tulevaisuuden työelämään vaikuttavaa asiaa sekä miten niihin voi varautua. Oton esikoiskirja Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin on alakouluikäisille lapsille tarkoitettu tietokirja, jota Otto suosittelee lukemaan yhdessä aikuisen kanssa.
3/14/202237 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

17. Psykologi kertoo: Miten tunnistat omat vahvuutesi? - Lotta Lunnela

Kukaan ei ole ihan p*ska kaikessa, eli jokainen meistä on hyvä jossain. Siitä pääsimme juttelemaan psykologin ja rekrytointikonsultin Lotta Lunnelan kanssa. Lotta vinkkaa jaksossa mm. miten omia vahvuuksia voi tunnistaa, millaisia ominaisuuksia kannattaa nostaa työhaastatteluissa esiin sekä miten vahvuudet pääsevät näkymään käytännön työssä. Kuulet myös millaisia ovat Lotan, Lindan ja Suvin vahvuudet ja mikä on Lotan vinkki uralla eteenpäin haluavalle. Omat vahvuutesi pääset selvittämään Lifeworksin Vahvuusbarometrin avulla! Pääset käyttämään barometria, kun olet Onnistujan urapalvelun tilaaja. Lue lisää täältä.
3/7/202226 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

15. Sovitko ihmisten johtajaksi? - Tuija Soininen

Oletko joskus pohtinut, sopisitko ihmisten johtajaksi? Tai ajatellut, miksi ihmisten johtaminen ei välttämättä sovi sinulle? Pääsimme juttelemaan esihenkilö- ja asiantuntijatyöstä MPS:n seniorikonsultin ja psykologin Tuija Soinisen kanssa. Tuija vinkkaa jaksossa myös tapoja, joilla johtamistaitoja voi harjoitella ja kehittää. Jos siis johtamistyö nyt tai tulevaisuudessa kiinnostaa, ota jakso kuunteluun!
2/21/202226 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

14. Kirjastonhoitajasta luovaksi johtajaksi - Eevi Kuokkanen

Eevi Kuokkanen on 58-vuotisen elämänsä aikana omien sanojensa mukaan vain onnekkaasti ajautunut erilaisiin töihin. Kuulet jaksossa Eevin uratarinan kirjastonhoitajasta luovaksi johtajaksi yritykseen, jossa hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta. Miten Eevi on päätynyt luovaksi johtajaksi? Ja mitä MPS Prewisen luova johtaja tekee? Jakson lopussa Eevi paljastaa myös tulevaisuudennäkymiään, jotka kenties vievät hänen uraansa vielä uudelle suunnalle. Kuuntele Eevin innostava uratarina! Leikkokukkavinkit voi lähettää Eeville vaikkapa LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/eevi-kuokkanen-1725272/
2/14/202228 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

13. Uralla eteenpäin, eiku sivulle – etsi oma tapasi olla luova - Steve Brown

Mitäs jos ei menisikään uralla eteenpäin, vaan kokeilisi vaikkapa sivusuuntaa ensin? Pääsimme juttelemaan Steve Brownin kanssa luovuudesta sekä siitä, miten sitä voi hyödyntää työelämässä ja uralla. Steve pyrkii edistämään maailmassa luovia ideoita, jotta erilaiset asiat ratkeavat ja auttaa ihmisiä olemaan luovempia, ratkaisemaan ongelmia ja tuottamaan uusia hyödyllisiä ideoita. ”Eihän sellaista alaa olekaan, missä ei ole ongelmia. Eli luovuutta tarvitaan ehdottomasti kaikilla aloilla", toteaa Steve.
2/7/202235 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

12. Miten muotoilijasta ja kielitieteilijästä tuli IT-konsultti? - Kirsi Aantaa

Kirsi Aantaa on tehnyt kaksi isoa uramuutosta. Nykyisin IT-alalla palveluarkkitehtina työskentelevä Kirsi aloitti uransa muotoilijana, kouluttautui sitten kääntäjäksi ja hyppäsi vielä kerran uudelle alalle IT-palveluiden pariin. Hän jakaa mielenkiintoisen uratarinansa ja kertoo myös millä tavalla teki työnhakua uudelle alalle.
1/31/202223 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

11. Mistä urajumi johtuu, tutkija Pankkonen? - Otto Pankkonen

Nyt puhutaan urajumista. Mikä se on? Miten urajumiin joudutaan? Joutuvatko jotkut helpommin urajumiin kuin toiset? Tutkija ja psykologi Otto Pankkonen kertoo mm. urajumiin liittyvästä tutkimushankkeesta, väläyttää sen tuloksia ja kertoo myös, miksi hän itse lähti tutkijan uralle. Voit lukea lisää Työterveyslaitoksen tutkimushankkeesta ”Osaava ja uudistuva työura” täältä: https://www.ttl.fi/tyopiste/urajumi-tuntuu-umpikujalta-mutta-siita-on-reitteja-ulos
1/24/202229 minutes, 57 seconds