Winamp Logo
Uppoava v***n laiva Cover
Uppoava v***n laiva Profile

Uppoava v***n laiva

Finnish, Finance, 1 seasons, 24 episodes, 9 hours 59 minutes
About
Pelastusliivit päälle! Uppoava v***n laiva on työelämää kriittisesti tarkasteleva podcast, jossa ihmetellään, pöllytetään ja kyseenalaistetaan suomalaista oravanpyörää. Äänessä performoinnin maksimointiin kyllästynyt ja menestysallerginen työuupuja, Heta Tuppurainen. Palautteet ja yhteydenotot: [email protected]
Episode Artwork

Miksei lääkäri auta työuupunutta?

Sinnittelet ja sinnittelet kunnes vihdoin uskaltaudut lääkäriin. Lopputuloksena masennusdiagnoosi, viikko sairauslomaa ja resepti ilopillereihin. Näinkö se työuupumus helpottaa? Jaksossa Heta pohtii miksei työuupunut koe saavansa apua lääkäriltä. Onko kyseessä lääkärien ammattitaidottomuus vai kenties se, ettei heillä ole välineitä korjata ihmisiä rikkovaa työelämää?
13/11/202319 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Työyksinäisyys - “Kuin olisi näkymätön”

Joukkoon kuuluminen on yksi ihmisen perustarpeista. Mutta mitä tapahtuu jos yksilön sosiaaliset tarpeet eivät pääse täyttymään työssä?  Tässä jaksossa sukelletaan työyksinäisyyden käsitteeseen. Mitä termi tarkoittaa, mitä siitä seuraa ja kuka asiaan voisi vaikuttaa? Heta kertoo myös omista työyksinäisyyden kokemuksistaan.  Jaksossa viitataan Vaasan yliopiston tutkimukseen: Yhdessä etä- ja hybridityössä! Tutkimus työyksinäisyydestä ja ennaltaehkäisevän ja korjaavan toimintamallin kehittäminen  https://osuva.uwasa.fi/bitstream/handle/10024/15130/978-952-395-065-8.pdf?sequence=2&isAllowed=y Jaksoa varten on myös jututettu työyksinäisyyteen erikoistunutta viestinnän asiantuntijaa Johanna Vireniä. Johannan löytää esimerkiksi Linkedin:stä.
16/10/202325 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Teknostressi ja digiv*tutus

Miten siitä teknologiasta, jonka piti vapauttaa aikaamme luovaan tekemiseen, onkin tullut yksi stressiä aiheuttava työelämäkommervenkki? Tässä jaksossa Heta sukeltaa teknostressin syövereihin ja pohtii kuka hyötyy koukuttavista digipalveluista.  Jaksossa mainitaan seuraavat asiantuntijat, laittakaas googletellen:  Gloria Mark (keskittymiskyky) Riikka Gassen (digitaalinen työympäristö) Tristan Harris (eettinen teknologia)
02/10/202328 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Työuupumus ja parisuhde - puolison kokemus

Työuupumus voi näkyä ensimmäisenä kotona ja läheisissä ihmissuhteissa. Työpaikalla sitä tsemppaa viimeiseen saakka, mutta puolison suuntaan pinna voi olla kireällä ja energiatasot matalalla jo pidemmän aikaa.  Uppoavan laivan historian ensimmäisessä haastattelujaksossa Hetan puoliso kertoo, miten työuupumus hänelle näyttäytyi. Millaisia tunteita puoliso kokee ja miten hän voi uupunutta auttaa?
18/09/202355 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Syyllisyys työelämässä

Syyskausi startataan syyllisyydellä! Miksi niin moni tuntee syyllisyyttä työelämässä tapahtuvista asioista? Kuka syyllisyydestä hyötyy? Entä pääseekö siitä jotenkin eroon? Jaksossa suositeltu kirja: Tunteella.Häpeä - Emilia Kujala
04/09/202329 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Kesäloma – työvuoden paras juttu?

Ainahan se on mielessä, loma. Kevään viimeisessä jaksossa Heta pohtii kesäloman merkitystä suomalaisessa työelämässä. Monelle se on ainoa tilaisuus palautua raskaasta työvuodesta. Onko työelämän tarkoitus vain vuodesta toiseen odottaa seuraavaa lomaa, kun saa jälleen tuntea olevansa elossa?
19/06/202321 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Rajojen laittaminen työelämälle

Tämä on taas sarjassamme helpommin sanottu kuin tehty. Mutta miksi työelämä ylipäätään on muodostunut sellaiseksi, että sille täytyy yksilön toimesta asettaa rajat? Eikö työnantaja voisi myös osallistua rajaamiseen?
22/05/202326 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Työuupuneen työnhaku

Työuupumus korventaa ja nykyinen työpaikka tökkii. Pitäisikö kuitenkin sinnitellä nykyisessä siihen asti kunnes löytää uuden työn? Vai irtisanoutua ja luottaa asioiden järjestyvän? Entä uskaltaako sitä kertoa omasta uupumuksestaan avoimesti?  Tässä jaksossa Heta kertoo miksi halusi avoimesti kertoa omasta työuupumuksestaan uutta työtä etsiessään.  Jaksossa mainitut työkavereille tai ystäville esitettävät kysymykset, joiden avulla saattaa saada uutta perspektiiviä omaan osaamiseen (siis siihen hetkeen, kun uupunut mieli väittää “etten minä varmaan mitään osaa”) :  - Millaista substanssiosaamista minulla mielestäsi on? (esim. opiskelun tai työn kautta saadut taidot) - Millaista kanssani on tehdä töitä tai muuta yhteistyötä?  - Millaista erikoisempaa osaamista minulta löytyy, sellaista jota en ehkä itse näe? (esim. tapa tehdä asioita, tapa kohdata ihmisiä, erityinen harrastus) - Miksi suosittelisit minua työkaveriksi?  </
08/05/202328 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Perhemäinen työyhteisö - kuulostaa hyvältä, mutta…

Perhe on paras! Ei kun pahin… Miten se nyt menikään?  Tässä jaksossa pohditaan perhemäisen työyhteisön hyviä ja huonoja puolia. Luoko perhemäinen työyhteisö turvaa ja sitoutumista, vai kenties epätervettä velvollisuuden tunnetta? Entä miten käy kun joku “perheessä” uupuu?
24/04/202325 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Seurasiko työuupumuksesta mitään hyvää?

Media ja some saattavat helposti vääristää kuvaa työuupumuksesta. Siitä kirjoitetaan sankaritarinoita, joissa päähenkilö voittaa koettelemukset ja palaa työelämään entistä ehompana, 2.0 -versiona. “Työuupumus oli minulle lahja, se sai minut arvostamaan elämää”. Niin, kukapa ei ala arvostaa elämää kun meinaa menettää henkensä? Tässä jaksossa Heta perustelee, miksi kaunisteleva puhetapa tekee hallaa koko työuupumusongelman ratkaisemiselle. Mutta pakkohan se on myöntää, että harva asia elämässä on pelkästään hyvä tai paha. Heta keksii myös muutaman asian, jotka ovat hänen elämässään paremmin työuupumuksen kokemisen jälkeen.
17/04/202328 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Psykedeelejä ja aivodopingia - tätäkö on tulevaisuuden työelämä?

Tällä kertaa seilataan dystooppisilla vesillä. Heta on osallistunut webinaariin, jossa työelämän tehostusvaatimuksiin on ehdotettu ratkaisuksi psykedeelejä ja aivodopingia. Johtaisiko työtrippailu parempaan työelämään vai entistä kovempaan kilpailuun? Vai irtisanoutuisimmeko kaikki ja lähtisimme (taika)sieneen?
03/04/202323 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Töihin paluu työuupumuksen jälkeen

Mistä tietää, että on valmis palaamaan työuupumussairauslomalta takaisin työelämän aallokkoon? Miten kannattaa varautua työterveysneuvotteluun? Entä miten esihenkilö ja työkaverit voivat helpottaa uupuneen töiden pariin palaamista? Tässä jaksossa Heta kertoo miten hänen töihinpaluunsa ovat sujuneet ja mitä virheitä ei enää toistaisi.
27/03/202328 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Paras v***n versio itsestäni

Täytyykö aina pyrkiä olemaan &quot;paras versio itsestään&quot;? Kuka siitä oikeastaan hyötyy? Tällä kertaa Heta pohtii syntyjä syviä flunssan kourissa. Miksi koko maailma kehottaa aina tekemään parhaansa? Eikö ihan totta vähempi riitä?
20/03/202321 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Pomo, näin työntekijän uupumus näkyy sinulle

Esihenkilöt, johtajat, päälliköt, leaderit, toimarit. Isot pomot, väliportaan pomot, pienet pomot ja pikkumaiset pomot. Tämä jakso on teille. Uppoavassa laivassa pohditaan, miltä työntekijän uupumus voi esihenkilölle näyttää. Mistä tunnistaa, että kohta karautetaan kiville?
13/03/202332 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Nelipäiväinen työviikko

Oispa jo TORSTAI. Silloin nimittäin alkaa monen nelipäiväistä viikkoa puurtavan viikonloppu.&nbsp; Tässä jaksossa Heta käy läpi nelipäiväistä työviikkoa niin tutkimusten kuin oman kokemuksenkin pohjalta. Ketä palvelee se, että ajatustyöntekijä yrittää ajatella 7,5 h päivässä? Onko se ylipäätään mahdollista? Jaksossa mainittu kirja: Mona Vannevuo - Ihmiskone töissä, 2020, Gaudeamus.
06/03/202324 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Kenen syytä työuupumus on?

Ketä työuupumuksesta saa syyttää? Yhteiskuntaa? Työpaikkaa? Pomoa? Yksilöä?&nbsp; Ehkä vikaa on kuitenkin kaikissa.&nbsp;
27/02/202321 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Tervetuloa arvobingoon!

Uppoavassa laivassa järjestetään arvobingo. Arvaatko mikä arvo yhdistää kaikkia jaksossa lueteltuja 37 organisaatiota?&nbsp; Vinkki: se ei ole "kohtuus".
20/02/202320 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Miltä työuupumus tuntuu?

Tämä ei ole hauska jakso. Heta muistelee kevättä 2021 ja kertoo miltä tuntui olla työuupumuksen takia sairauslomalla.
13/02/202330 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Uppoava v***n LinkedIn

Tervetuloa Uppoavan v***n laivan LinkedIn-koulutukseen, joka tekee sinusta ajatusjohtajan puolessa tunnissa! 🔥🔥🔥 Saat konkreettisia välineitä siihen, miten kääntää jokapäiväinen arki perunankeitosta pyllyn pyyhkimiseen tukemaan uutta rooliasi suunnannäyttäjänä. Valmennuksessa opit muun muassa: 🔑 Kuinka valjastaa lapsesi todisteeksi omasta erinomaisuudestasi 🔑 Miten puhua lomasta, kuolemasta tai asiakaspalvelutilanteista niin, että muut huomaavat ajattelusi muita korkeamman tason 🔑 Miten maksimoida verkostoitumisen tehokkuus LinkedInin etikettiä ja ammattikieltä käyttäen
06/02/202335 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Älä sano työuupuneelle näin

"Lopeta vaan se stressaaminen ja ajattele positiivisesti." 🤦‍♀️🤦‍♀️ Tässä jaksossa Heta listaa omia työuupumukseen liittyviä inhokkilauseitaan sekä keksii niille paremmat vaihtoehdot. Jaksossa mainittu työuupumusta tutkinut professori ja sosiaalipsykologi on nimeltään Christina Maslach. Siitä vaan copy + paste ja googletellen menemään.
30/01/202320 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Voittoja harkkareiden selkänahoista?

Helsingin Sanomat paljasti viestintätoimisto Ellun Kanojen entisten harjoittelijoiden kokemuksia vuoden mittaisesta, nollatuntisopimuksella pyörineestä harjoittelujaksosta. Harjoittelijoiden massiivinen määrä johti työtehtävistä kilpailuun ja epäreiluun jakautumiseen. Motivaattorina toimi se pieni mahdollisuus, että saatoit saada jatkoa konsulttiurallesi mikäli hoidit hommasi hyvin ja mukisematta… Mutta ovatko tällaiset käytännöt todella poikkeuksellisen huonoja vai pikemminkin business as usual? Tässä jaksossa käydään läpi nuoren korkeakouluopiskelijan tyypillistä urapolkua harjoittelun kautta määräaikaisputkeen tai kevytyrittäjäksi. Hesarin jutun voi lukea täältä (se on syystäkin maksumuurin takana, sillä TYÖSTÄ KUULUU MAKSAA): https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009255538.html
23/01/202321 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Miksi työuupumus yllättää?

Työuupumus on uusi flunssa! Tarttuva ja v-mäinen eikä auta, vaikka kuinka kiskoo c-vitamiinia ja suorittaa syviä hengityksiä. Tietoa aiheesta löytyy vaikka millä mitalla, mutta silti työuupumuksen oireet on kauhean vaikea tunnistaa itsessään. Usein ne tajuaa vasta, kun on jo ajettu karille ja jouduttu sairauslomalle. Tässä jaksossa Heta on jälkiviisas ja kuvailee omia työuupumuksen oireitaan. Merkkejä oli pitkin matkaa, mutta uupumuksen sumussa ne alkoivat tuntua normaaleilta. Tällaistahan työelämän kuuluukin olla!
14/01/202327 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Tiiseri: Mikä v***n uppoava laiva?

No työelämähän se.&nbsp;
14/01/20233 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Uppoava v***n laiva (Trailer)

13/01/202359 seconds