Winamp Logo
Uppgång och Fall Cover
Uppgång och Fall Profile

Uppgång och Fall

Swedish, Finance, 1 season, 118 episodes, 2 days, 10 hours, 2 minutes
About
Från Just Stories kommer Uppgång och Fall. Ett nytt dokumentärprogram om osannolika framgångar, och lika otänkbara motgångar. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

Dolt Begär - Miljardären som sms:ade om porr 5/8

En hedgefondsmiljardär scrollar en dag på sin telefon och snubblar över en kolumn som handlar om en av världens mest populära porrsidor. Kolumnen handlar om vilket innehåll som egentligen är tillåtet att lägga ut, att titta på, den undrar vem som är ansvarig. Miljardären blir så arg, att han sms:ar sin tenniskompis, VDn för Mastercard. Och nästan över natten, tvingas världens största porrbolag lägga om hela sin affär och miljontals porrklipp tas ner. Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/ För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson Ljudmix: Gustav Sondén Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio.
7/16/202442 minutes, 1 second
Episode Artwork

Dolt Begär - Playboy vs Rusty and Edie 4/8

Hur är det tillåtet och lagligt för porrhemsidor att hosta alla miljontals videos som läggs upp av användare? Svaret hittar vi hos en familj i Ohiho som i början av 90-talet lyckas samla ihop en av dåtidens största onlinesamlingar av porr. I det här avsnittet så följer vi hur ett familjeägt IT-bolag, en FBI-räd och ett upmärksammat rättegångsfall blir prejudicerande för all online porr distribution framöver - och för techjättar som Facebook och Twitter. Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/ För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson Ljudmix: Gustav Sondén  Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio.
7/9/202448 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Dolt Begär - Mr Goldman. Mr Sex 3/8

När Fabian Thylmann en dag vaknar upp och hamnat under skatteverkets hårda skoningslösa lupp och det blir rubriker över hela världen, darrar hans investerare på manchetten. Det var inte det här de signat upp sig på. Räddningen kommer ifrån en fd. Goldman Sachs bankman - han sveper som en vind över Fabian Thylmanns imperium och köper upp allt. Men ingen vet vem han är. Han lyckas hålla sin identitet hemlig under många år - innan Patricia kommer honom på spåren.  Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/ För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson Ljudmix: Gustav Sondén Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio. 
7/2/202440 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Dolt Begär - Darth Vader 2/8

För ett decennium sedan började en tysk programmerare Fabian Thylmann bygga en av de största porrimperiumen i världen. Han gjorde något som ingen annan i porrindustrin tidigare lyckats med - introducera riskapitalets enorma maskineri rakt in i den enorma trafik av porr som konsumeras, världen över, dygnet runt.  Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/  För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio.  Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson  Ljudmix: Gustav Sondén Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio.
6/25/202442 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Dolt Begär - Stoya har ett uppdrag 1/8

Stoya är en porrstjärna som med egna ögon såg hur överflödet av gratisporr online transformerade hela porrindustrin. Hon skickar ut Financial Times reporter Patricia Nilsson och hennes kollega Alex Barker på ett uppdrag. Hitta vem det är som egentligen bestämmer över porrindustrin, följ pengarna så kommer ni kunna avslöja hur porren egentligen fungerar.  Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries 2022 under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/  För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio.  Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson Ljudmix: Gustav Sondén Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio.
6/25/202445 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Dolt Begär - Trailer

Så här är det. Alla har tittat på porr. Men ingen har tittat på porr. Ändå är den med och formar människors liv. Hemsidor med gratis porr, får miljarder besök varje månad - som varar några få minuter. Online finns allt du någonsin fantiserat om, och allt det du inte ens visste att det gick att fantisera om. I den här serien i åtta delar, klär journalisten Patricia Nilsson av porrindustrin för att förstå vem som egentligen har makten. Vi söker miljardärmän som dolt sina identiteter för att inte förknippas med industrin som gör dem rika och vi pratar med porrproducenterna som format internet till vad det är idag. Third Ear Studio presenterar tillsammans med Financial Times: Dolt Begär.  Dolt begär är en serie som ursprungligen sändes av Financial Times i samarbete med Pushkin Industries 2022 under namnet: Hot Money: Who rules Porn. Tycker du om det du hör, och vill höra mer av poddar som det här av Financial Times, bli prenumerant på https://subs.ft.com/ . För att få mer information om poddarna som finns hos Pushkin, ta del av deras nyhetsbrev som du signar upp på deras hemsida https://www.pushkin.fm/  För att få exklusiv tillgång till andra poddar från Third ear studio – prenumerera på ThirdEar+. Det gör du på thirdear.studio.  Det här är ett program av Patricia Nilsson och Alex Barker i svensk bearbetning av Åsa Secher. Exekutiv Producent: Martin Johnson  Ljudmix: Gustav Sondén  Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio. 
6/18/20242 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Spionparet - Nejlikan 2/2

En dolk som pryds med en nejlika symboliserar den ryska militära underrättelsetjänsten. Boris har tagit emot en sådan som tack för trogen tjänst.  Trots det verkar åklagaren ha svårt att få Boris fälld.  Ett program av Mårten Trofast Producent: David Mehr Ljudmix: Gustav Sondén  Originalmusiken är skriven av Anne Skoug-Obel  Vill du höra alla avsnitt i den här serien redan nu och få tillgång till andra program som vi gör: En mörk historia, Skuggland och Spår. Prenumerera på ThirdEar+ eller Podme. Det gör du på thirdear.studio eller podme.com  Kontakt: [email protected] Instagram: @thirdear.studio  Facebook: Third Ear Studio  Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio. 
6/11/202428 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Spionparet - På uppdrag av GRU 1/2

Från natthimlen sänker sig en Blackhawk helikopter. En svart vajer slungas från skyn. Små svarta figurer i hjälmar och skottsäkra västar firar sig ner från helikoptern och landar på balkongen till en pampig vit tvåplansvilla.  Där inne bor ett par som misstänks gå ärenden åt främmande makt.  Ett program av Mårten Trofast Producent: David Mehr Ljudmix: Gustav Sondén  Originalmusiken är skriven av Anne Skoug-Obel  Vill du höra alla avsnitt i den här serien redan nu och få tillgång till andra program som vi gör: En mörk historia, Skuggland och Spår. Prenumerera på ThirdEar+ eller Podme. Det gör du på thirdear.studio eller podme.com  Kontakt: [email protected] Instagram: @thirdear.studio  Facebook: Third Ear Studio  Ansvarig utgivare på Third Ear Studio är Martin Johnson Det här är en produktion från Third Ear Studio. 
6/4/202430 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Trailer - Spionparet

UTE NU! I November 2022 hovrar något hotfullt över Nacka. Från natthimlen sänker sig en Blackhawk helikopter. En vajer slungas från skyn. Små svarta figurer i hjälmar och skottsäkra västar firar sig ner från helikoptern och landar på balkongen till en vit tvåplansvilla.  I huset bor ett ryskt par. För grannarna är de främmande. Men inte för Säkerhetspolisen. Paret misstänks ha gått ärenden åt den ryska underrättelsetjänsten i över 10 år.  Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration.
5/28/20243 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Knarkkliniken - "Att en människa dör är en allvarlig sak" 2/2

På Käringön i havsbandet utanför Orust spenderar en av Sveriges bästa jazzsaxofonister några sommarveckor. Han har varit drogfri ett tag men får plötsligt ett sug så starkt att han måste ha hjälp. Han ringer Sven-Erik Åhström som på distans skriver ut en dos metadon till, en väldigt stor dos metadon. Det kommer få ödesdigra konsekvenser. Lyssna på alla avsnitt av Uppgång och fall genom att bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Då får du full tillgång till den här podden. Gå in på www.thirdear.studio eller podme.com. Medverkande: Kim BillbergBjörn JohnsonÅsa Moberg Reporter: Åsa SecherProducent: Arvid Hallberg 
5/21/202435 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Knarkkliniken - Lite extra piff 1/2

Till en murrig rivningslägenhet på Östermalm kommer en strid ström narkomaner. Där inne får de sin narkotika helt lagligt. Det är 1960-tal och bakom den banbrytande verksamheten står en läkare med en vision om en ny, humanare, vård för missbrukare. I media får han namnet “Knarkdoktorn”. Lyssna på alla avsnitt av Uppgång och fall genom att bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Då får du full tillgång till den här podden. Gå in på www.thirdear.studio eller podme.com. Medverkande: Kim Billberg Björn Johnson Åsa Moberg  Reporter: Åsa Secher Producent: Arvid Hallberg 
5/14/202428 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Trailer - Knarkkliniken

Till en murrig rivningslägenhet på Östermalm kommer en strid ström narkomaner. Där inne får de sin narkotika helt lagligt. Det är 1960-tal och bakom den banbrytande verksamheten står en läkare med en vision om en ny, humanare, vård för missbrukare. I media får han namnet “Knarkdoktorn”.  Lyssna på alla avsnitt av Uppgång och fall genom att bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Då får du full tillgång till den här podden. Gå in på www.thirdear.studio eller podme.com.
5/7/20242 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Liquid Bomb Plot 3/3 - Take that guy out

När den amerikanska underrättelsetjänsten får höra om vad målet för den brittiska terrorplanen handlar om: att minst sju transatlantiska flygplan ska sprängas i luften så förändras allt. Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration.
4/26/202435 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Liquid Bomb Plot 2/3 - Planen

Den brittiska underrättelsetjänsten har över 1000 poliser utstationerade för att följa männen i radhuset, varje rörelse. En av dem är dataingenjör, nybliven pappa och har lärt sig göra bomber i bergen i Pakistan. En dag går han in på ett  internetkafé och kollar upp sju olika flygresor mot USA och Kanada. Polisen inser vad målet för deras plan är. Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration.
4/18/202431 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Liquid Bomb Plot 1/3 - Bombfabriken

Några unga män möts i ett fallfärdigt radhus i nordöstra London. Dom har med sig påfallande mycket läsk. Påsar med petflaskor. Citrus Punch. Wild Cherries. Diet Coke. All denna läsk är avgörande komponenter i en plan som männen i radhuset har börjat verkställa. En plan som sommaren 2006 är nära att förändra världen. Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration.
4/4/202442 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trailer - Liquid Bomb Plot

Några unga män möts i ett fallfärdigt radhus i nordöstra London. Dom har med sig påfallande mycket läsk. Påsar med petflaskor. Citrus Punch. Wild Cherries. Diet Coke. All denna läsk är avgörande komponenter i en plan som männen i radhuset har börjat verkställa. En plan som sommaren 2006 är nära att förändra världen. Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration.
4/4/20243 minutes
Episode Artwork

Cyberattacken mot Coop 2/2 - Ett berg av kistor

USAs president Joe Biden är pressad. Han försöker stoppa Revils framfart med diplomati. Men när det inte hjälper, tvingas han kalla in det tunga artilleriet.Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/4/202429 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Cyberattacken mot Coop 1/2 - Piraterna från öst

Det är en varm sommardag i Näsåker. Utanför byns enda mataffär hänger en skylt: Att Coop tvingats stänga på grund av en stor it-störning. Ingen anar att det här är starten på en av de störstautpressningsattackerna i världen någonsin. Där Coop kommer att hamna mitt i skottgluggen för ett storpolitiskt maktspel mellan Joe Biden och Vladimir Putin. Mellan Kreml och Amerikanska Cybersoldater.Vill du lyssna på avsnitten före alla andra, helt utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/26/202429 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trailer - Cyberattacken mot Coop

Det är sommaren 2021. Utanför Coops butiker runtom i landet sätts det upp skyltar som förklarar att butikerna drabbats av en stor IT-störning som slagit ut kassasystemen. Men, det är inte vilken IT-störning som helst. I själva verket handlar det om en riktad attack. Från öst. Och starten på en av de största utpressningsattackerna i världen - någonsin - där Coop kommer att hamna i skottgluggen för ett storpolitiskt maktspel mellan Joe Biden och Vladimir Putin. Vill du lyssna på alla avsnitt redan nu, utan reklam? Bli betalande prenumerant på ThirdEar+ eller hos Podme. Gå in på podme.com eller www.thirdear.studio för att starta din prenumeration. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/20242 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Tallslakten i Tylösand 4/4 - Strandskog eller skräpskog?

En anonym femte man sägs ligga bakom tallslakten i Tylösand. Frågan är: finns han ens?För att få full tillgång till Uppgång & Fall och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio - bli betalande prenumerant. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202344 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Tallslakten i Tylösand 3/4 - En invasiv art

Ett vittne har lyckats fånga trädslaktaren på bild. Polisen försöker ta reda på vem mannen är. Samtidigt kopplas en erfaren advokat in i fallet och startar ett flerfrontskrig.Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till Uppgång & Fall och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202329 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Tallslakten i Tylösand 2/4 - Pinus Mugo

Kommunen anlitar en trädexpert för att ta reda på vad den avverkade skogen är värd. Summan är hisnande och snart kopplas polisen in. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till Uppgång & Fall och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/202338 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Tallslakten i Tylösand 1/4 - Drömkåken

I Tylösand har hundratals träd försvunnit. Strandskogen har jämnats med marken. Misstankarna riktas mot en äldre herre. Kustortens mest förmögna man. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till Uppgång & Fall och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/202336 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Trailer - Tallslakten i Tylösand

Längs Tylösands kust har hundratals träd försvunnit. Kvar finns inte ett enda spår efter skogen. Inte ens stubbarna har lämnats åt slumpen. Men vem ligger bakom skövlingen? Och varför?Du kan redan nu låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till Uppgång & Fall och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/20233 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hollywood VS Pyongyang 2/2

En berättelse om ballonger, Kim Jong Un, och en Seth Rogan komedi som blev början på en internationell diplomatisk kris.För att få full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio - bli betalande prenumerant. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/25/202327 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Hollywood VS Pyongyang 1/2

En berättelse om ballonger, Kim Jong Un och en Seth Rogan-komedi som blev början på en internationell diplomatisk kris. Du kan redan nu låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/18/202337 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trailer - Hollywood VS Pyongyang

En berättelse om ballonger, Kim Jong Un, och en Seth Rogan-komedi som blev början på en internationell diplomatisk kris. Du kan redan nu låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/10/20234 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Berättelsen om Solvallakungen 4/4 - Ett bländverk

Robert Aschberg har blivit blåst på 20 miljoner av Tore Ferdinand Pettersson. Han vill ha tillbaka sina pengar och ställer ett ultimatum. Två veckor senare hittas Tore Ferdinand skjuten i ett skogsområde utanför Knivsta.  För att få full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio - bli betalande prenumerant. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/29/202348 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Berättelsen om Solvallakungen 3/4 - Mormor löper amok

I maj 1997 blir en känd finansman skjuten i benet. Polisen försöker kartlägga orsaken till skottdramat. Och det finns en person som säger sig veta bakgrunden till skottdramat. Tore Ferdinand Pettersson. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/202329 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Berättelsen om Solvallakungen 2/4 - Ett manschettförbryteri på karamellnivå

I spelluckan på Solvalla är Tore Ferdinand Pettersson ett välkänt ansikte. I media dubbas han till Solvallakungen. Samtidigt håller polisen span på honom. De undrar var alla pengar kommer ifrån.Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/15/202340 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Berättelsen om Solvallakungen 1/4 - Ett messias rike

En eftermiddag 1997 ringer det på Robert Aschbergs telefon. På andra sidan luren presenterar sig en man vid namn Tore Ferdinand Pettersson. Han säger sig ha en intressant historia att berätta.Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/202325 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trailer - Berättelsen om Solvallakungen

Han har guldtänder, skinnjacka och en kikare runt halsen. Han brukar stå där sista kurvan går in mot upploppet. Han heter Tore Ferdinand Pettersson men i media kallas han för Solvallakungen. Han är på 70-talet landets största travspelare. Han har ett eget stall, umgås med kändisar och kör Rolls Royce. Men under den glamorösa ytan döljer sig ett helt annat liv. Du kan redan nu låsa upp alla delar om Solvallakungen genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/20232 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

5. Tiktok-stalkern: Mikes sista meddelande

En händelselös tisdag på redaktionen ringer plötsligt telefonen. Det är Mike som hör av sig. Han säger sig ha en förklaring till det som hänt. Allt handlar enligt Mike om ett hämndlystet ex. Vill du få full tillgång till den här podden och alla andra poddar vi gör på Third Ear Studio - som tex Spår och Skuggland - bli prenumerant på thirdearstudio.com. Du väljer själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Om du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Om du känner igen dig i berättelsen och har information om mannen som vi kallar Mike får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mejl till [email protected].  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202322 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

4. Tiktok-stalkern: Ett oönskat blombud

Vendela var 13 år när Mike bad om nakenbilder och Jessica blev uthängd på nätet. För Johanna mynnade chattandet med amerikanen ut i en mycket obehaglig händelse. En dag knackar det på Johannas dörr och där står Mike.Vill du inte vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar av Tiktok-stalkern genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Om du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Om du känner igen dig i berättelsen och har information om mannen som vi kallar Mike får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mejl till [email protected].  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202325 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Tiktok-stalkern är tillbaka

Berättelsen om amerikanen som hotar och förföljer svenska tjejer på nätet är tillbaka med två nya avsnitt. Mike kommer till Sverige och knackar på dörren hos en av de han chattat med. Fler tjejer träder fram. Och en dag hör Mike av sig till reportrarna. Han har något att berätta. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla avsnitt genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/20232 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Hultsfredsfestivalen 3/3 - Spiken i kistan

Under all framgång med Hultsfredsfestivalen, mitt i 90-talets festivalfeber, så har det bildats en spricka i Rockpartys styrelse. En spricka som sägs ha att göra med allt från bredbent rock till plaststolar och avundsjuka. Hultsfredsfestivalen måste ömsa skinn och lyfter sig till publikrekord. Man är störst, bäst och lyckas få dit giganter som Black sabbath och Metallica. En av grundarna kallar det hybris, festivalens fall. Men det är större saker i omlopp. För att få full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio - bli betalande prenumerant. Gå in på www.thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202336 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Hultsfredsfestivalen 2/3 - Mycket minnen, mycket luckor

Till den lilla bruksorten börjar det komma folk. Mycket folk. Tillslut är det så mycket människor och trycket så högt att det blir utslag på richterskalan och slår vågor hemma i Hultsfredsbornas akvarium. Det är festival. En upphöjd värld. Musik och mediavärlden är chockade och kära. Hur kan en liten håla i den småländska skogen plötsligt vara Sveriges mest dominerande musikmecka?  Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202331 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Hultsfredsfestivalen 1/3 - Bruksorten

I den lilla småländska orten Hultsfred slocknar fabrik efter fabrik, den lilla sjön är förgiftad och fotbollslaget går dåligt. Det är som om hela samhället tappat självförtroendet. Men så kommer punken som en pil och träffar ett lass dådkraftiga tonåringar. Det kommer förändra både orten och hela Sverige för all framtid. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202334 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trailer - Hultsfredsfestivalen

I den lilla småländska orten Hultsfred slocknar fabrik efter fabrik, den lilla sjön är förgiftad och fotbollslaget går dåligt. Det är som om hela samhället tappat självförtroendet. Men så kommer punken som en pil och träffar ett lass dådkraftiga tonåringar. Det kommer förändra både orten och hela Sverige för all framtid. Du kan redan nu låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Bli prenumerant på www.thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/20232 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

3. Tiktok-stalkern: Tilda bryter tystnaden

Mike hotar 14-åriga Maja med våldtäkt om hon inte skickar fler nakenbilder och trots att Maja blockat honom fortsätter han att höra av sig. Det får Maja och bästa kompisen Sofia att ta till ett drastiskt trick. Och i Stockholm har influencern Tilda Törnqvist nått sin brytpunkt. Glöm inte följa Uppgång och Fall i din poddspelare så missar du inte när nya avsnitt av Tiktok-stalkern släppsHar du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Om du känner igen dig i berättelsen och har information om mannen som vi kallar Mike får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mejl till [email protected]. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202327 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

2. Tiktok-stalkern: Jag gör det här tills jag dör

13-åriga Maja och 17-åriga Saga blir alltmer pressande av Mike. De båda tjejerna känner inte till varandra, vet inte om att det finns fler som råkat ut för amerikanen. Men så får Saga ett konstigt meddelande av Mike och det kommer förändra allt. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar av Tiktok-stalkern genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Har du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Om du känner igen dig i berättelsen och har information om mannen som vi kallar Mike får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mejl till [email protected]. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202326 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

1. Tiktok-stalkern: En amerikansk dröm

En dag får Tilda Törnqvist ett meddelande på Instagram. Mike är från USA, är amerikan och snyggt tatuerad. Mike och Tilda chattar varje dag i flera månader och så pang blir Tilda förälskad. Men den dag ber den gulliga amerikanen om sen sak. Det blir början på en mardröm. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar av Tiktok-stalkern genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Har du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Om du känner igen dig i berättelsen och har information om mannen som vi kallar Mike får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mejl till [email protected]. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202324 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trailer - Tiktok-stalkern

Den 12 december 2022 postar influencern Tilda Törnqvist  en video för sina 300 000 följare på TikTok. Hon berättar att hon i flera år pressats av en amerikan på nätet. Mannen hotar att sprida Tildas nakenbilder. Videon blir viral och tjejer från hela Sverige börjar höra av sig till henne. För det visar sig att historien om Mike är mycket större än bara Tilda Törnqvist. Du kan redan nu låsa upp alla delar av Tiktok-stalkern genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Bli prenumerant på thirdear.studio och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Om du råkat illa ut på nätet kan du höra av dig till Bris på www.bris.se eller ECPAT https://www.dittecpat.se/. Det är två organisationer som kan ge dig stöd och hjälp. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/20233 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

FLOCKEN: Allt David Sundin vill ha är pengar

Det här är senaste avsnittet av podden FLOCKEN som görs av oss på Third Ear Studio: David Sundins största drivkraft är att tjäna pengar. Ibland går det bra, ibland går det sämre. Som när han försökte investera i uran.Sök efter Flocken i din podd-spelare för att lyssna på alla avsnitt. Och glöm inte att följa så missar du inte när nya avsnitt släpps!Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/podcast/flocken/id1651206718Spotify: https://open.spotify.com/show/0RtXO6LYbQW6YNQRnVKzn5?si=d23cc26232674b4a Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/17/202337 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Miljardären som försvann 3/3 - Mannen som lånar för mycket

Den kinesiska affärsmannen Jinxing Luo har skulder på 340 miljoner kronor och är spårlöst försvunnen. Men någon är honom på spåren.För att få full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio - bli betalande prenumerant. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Du kan också bli prenumerant direkt i Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202332 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Miljardären som försvann 2/3 - Kulturkrockarna

Hösten har kommit till Kalmar. Det är dags för den stora invigningen av miljardprojektet.  Men allting är ett stort skådespel. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Du kan också bli prenumerant direkt i Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202342 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Miljardären som försvann 1/3 - Ett aprilskämt

Kalmar har drabbats av flera stora industrinedläggningar. En augustidag 2006 dyker det plötsligt upp en mystisk affärsman i stan som vill förändra Kalmar för all framtid. Han vill göra en miljardsatsning i staden. Men bakom investeringen gömmer sig en illa dold hemlighet. Om du inte vill vänta på nästa avsnitt går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Du kan också bli prenumerant direkt i Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202336 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trailer - Miljardären som försvann

2006 dyker det upp en mystisk affärsman i Kalmar. Han säger sig vilja investera en miljard kronor i staden och göra Kalmar till en av Europas viktigaste handelsstäder. Men varför valde han just Kalmar? Och varför är den mystiska affärsmannen spårlöst försvunnen?Du kan redan nu låsa upp alla delar genom att bli betalande prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Du kan också bli prenumerant direkt i Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/20232 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

SPÅR: Jakten på Grizzly

Det här är det första avsnittet av den nya säsongen av SPÅR: Jakten på Grizzly.Ett mörker har brett ut sig över Västernorrland. Narkotikan har börjat flöda. Inbrotten ökar. Våldet ökar. Skjutningarna blir fler. Ett nytt nätverk har etablerat sig i Härnösand och hela orten förändras. Polisen misstänker att en bidragande orsak är en man som flyttat norrut från Eskilstuna. Han kallas Grizzly. Där är han etablerad och välkänd hos polisen. Så välkänd att han en dag bestämt sig för att flytta. Norrut.Vill du stödja Spårs journalistik och få exklusiv tillgång till alla avsnitt - bli prenumerant på Thirdearstudio.com. Då får du full tillgång till Spår och alla andra program vi gör på Third Ear Studio, såsom Skuggland och Uppgång och Fall.Du kan också prenumerera på Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en eller via Acast: https://plus.acast.com/s/sparpodcast  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/19/202329 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Nord Stream: gasledningen som sprängdes 3/3 - Havet kokar

Nord stream 1 är färdig och bygget av tvåan dras snabbt igång. Men I Ryssland blir Vladimir Putin alltmer maktfullkomlig. Människor fängslas och förgiftas, grannländer invaderas och när hundratusentals ryska soldater i februari 2022 börjar samlas vid gränsen till Ukraina tycker de allra flesta att det är dags att stänga ner gasprojektet i Östersjön det som förser Ryssland med miljarder euro varje år. Men in i det sista tvekar Tyskland. Ska de verkligen stänga av gaskranen?Som betalande prenumerant får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Bli prenumerant på thirdearstudio.com, du väljer själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/202328 minutes, 1 second
Episode Artwork

Nord Stream: gasledningen som sprängdes 2/3 - KGB, FSB, STASI

Två av världens mäktigaste män är på spralligt humör för idag är en stor dag. Med svart bläck undertecknads det avtal som ska förse Tyskland med rysk gas i decennier framöver. Ute i Östersjön börjar en hallänning spränga minor för att göra plats åt de 120 mil långa stålrören. Men vad är det för personer som leder Nord stream egentligen?Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/3/202337 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Nord Stream: gasledningen som sprängdes 1/3 - Röd gas

I december 1997 kliver Rysslands första demokratiskt valda president in i riksdagens andrakammarsal. Han håller ett högtidligt tal om det nya postkommunistiska Rysslands vägen mot demokrati och marknadsekonomi. Men plötsligt bryter han den högtidliga tonen och Boris Jeltsin börjar låta som en gashandlare. Med lock och pock försöker den ryska presidenten sälja in en gasledning till Sverige.Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/27/202231 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

SPECIAL: The Spider Killer

Uppgång och Fall presenterar: The Spider KillerI den heligaste staden i Iran, Mashhad, hittas 16 prostituerade kvinnor mördade under ett års tid. De har blivit strypta. Med sina egna slöjor. Det skapar många frågor om vem mördaren är. Och varför blir inte The Spider Killer gripen?I det här special-avsnittet av Uppgång och Fall har vi gått till botten med den verkliga historien som inspirerade filmen Holy Spider. Mördaren, Saeed Hanaei, berättar kallblodigt om att han ville rensa gatorna på prostituerade kvinnor. Men var kommer hans idéer ifrån? Och varför blev han hyllad av vissa medier i Iran?Filmen Holy Spider har biopremiär i Sverige den 20 januari.Läs mer och boka din biljett på: https://triart.se/bio/holy-spiderDet här avsnittet är producerat av Tanvir Mansur. Exekutiv producent är Martin Johnson, ljudmix av Anne Skog Obel. Avsnittet ges ut av Third Ear Studio i samarbete med TriArt Film.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/25/202256 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trailer - Nord Stream: gasledningen som sprängdes

På botten av Östersjön från Ryssland till Tyskland ligger flera 120 mil långa stålrör. Där flödar Rysslands guld, naturgasen, som pumpas in i Tyskland och Västeuropa som blodet i ådrorna. Gasen värmer upp de europeiska hemmen, får industrin att snurra. Men den gas-allians som väst haft med först Sovjetunionen och sen med Ryssland är som ett tveeggat svärd.Det som skulle knyta öst och väst närmare varandra förvandlades till ett gasvapen i Vladimir Putins hand. Tills en dag när allt får ett oväntat och mystiskt slut.Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/21/20222 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Stjärnreportern som lurade världen 2/2 - Säg som det är!

Claas Relotius ska ut på en sista stor reportageresa. Uppgång och Fall i samarbete med Uppsala Stadsteater: STJÄRNREPORTERN SOM LURADE VÄRLDEN - en serie i två delar om den tyska journalisten Claas Relotius. Bli prenumerant och få full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumrera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/uppgangochfallDramatiseringarna i dokumentären är utdrag ur föreställningen Spegelmannen som spelas på Uppsala Stadsteater i december och januari. Föreställningen är skriven av Viktor Tjerneld och i rollerna hördes Angelika Prick, Emil Brulin och Rebecca Kaneld. ANVÄND RABATTKODEN “UPPGÅNG” OCH FÅ 50% PÅ BILJETTPRISET NÄR DU BOKAR VIA UPPSALA STADSTEATERS HEMSIDA!Ett program av Love Lyssarides och David Mehr Ljuddesign: Gustav Sondén Uppgång och Fall produceras av Third Ear Studio. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/202250 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Stjärnreportern som lurade världen 1/2 - En jävligt bra story!

Hans reportage var fantastiska. Claas Relotius skrev som ingen annan. CNN utnämnde honom till Journalist of The Year 2014. Han tog emot det tyska stora journalistpriset Deutscher Reporterpreis fyra gånger. Inget såg ut att kunna stoppa honom. Sen träffade han Juan Moreno. Uppgång och Fall i samarbete med Uppsala Stadsteater: STJÄRNREPORTERN SOM LURADE VÄRLDEN - en serie i två delar om den tyska journalisten Claas Relotius. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/uppgangochfallDramatiseringarna i dokumentären är utdrag ur föreställningen Spegelmannen som spelas på Uppsala Stadsteater i december och januari. Föreställningen är skriven av Viktor Tjerneld och i rollerna hördes Angelika Prick, Emil Brulin och Rebecca Kaneld. ANVÄND RABATTKODEN “UPPGÅNG” OCH FÅ 50% PÅ BILJETTPRISET NÄR DU BOKAR VIA UPPSALA STADSTEATERS HEMSIDA!Ett program av Love Lyssarides och David Mehr Ljuddesign: Gustav Sondén Uppgång och Fall produceras av Third Ear Studio. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/202253 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trailer - Stjärnreportern som lurade världen

Den osannolika berättelsen om Der Spiegel-journalisten Claas Relotius Uppgång och Fall i samarbete med Uppsala Stadsteater: STJÄRNREPORTERN SOM LURADE VÄRLDEN - en serie i två delar om den tyska journalisten Claas Relotius. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/uppgangochfallDramatiseringarna i dokumentären är utdrag ur föreställningen Spegelmannen som spelas på Uppsala Stadsteater i december och januari. Föreställningen är skriven av Viktor Tjerneld och i rollerna hördes Angelika Prick, Emil Brulin och Rebecca Kaneld. ANVÄND RABATTKODEN “UPPGÅNG” OCH FÅ 50% PÅ BILJETTPRISET NÄR DU BOKAR VIA UPPSALA STADSTEATERS HEMSIDA!Ett program av Love Lyssarides och David Mehr Ljuddesign: Gustav Sondén Uppgång och Fall produceras av Third Ear Studio. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/20221 minute, 35 seconds
Episode Artwork

Förlåt!

Vem vill du säga förlåt till? Lyssna på vår nya podd FLOCKEN här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/flocken/id1651206718 Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/20225 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 7/7 - Domen

Juryn har fattat sitt beslut, och idag förkunnas domen. Är Elizabeth Holmes skyldig till alla tolv åtalspunkter om bedrägeri gentemot patienter och investerare? Eller har juryn gått på försvarets linje - att Elisabeth inte kände till vad som pågick? Kommer hon att frias eller fällas? Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/202235 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 6/7 - Anklagelser och undanflykter

Elizabeths vittnesmål fortsätter. Och nu handlar det om hennes privatliv, in i minsta detalj. Från vittnesbåset släpper Elizabeth den ena chockerande vittnesmålet efter det andra. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/202256 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 5/7 - Elizabeth vittnar

Det har blivit dags för Elizabeth Holmes själv att tala. Inför en fullsatt rättegångssal tar hon plats i vittnesbåset. Hon kommer att grillas. Juryn måste få svar - var hon som försvaret påstår, oskyldigt omedveten om vad som pågick på Theranos eller förde hon högst avsiktligt kunder och investerare bakom ljuset? Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/202243 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 4/7 - Investerarna

För att få in kapital vände sig Elizabeth till familjeägda företag och investerare inom andra branscher än biotech - hon var framgångsrik och drog in hundratals miljoner dollar i kapital.  I rätten avslöjas nu de skrupelfria metoder som gjorde det möjligt. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/202240 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 3/7 - Företags-FOMO

Med sin idé om smidiga blodprov och analys i realtid, lyckas Elizabeth Holmes knyta till sig två stora kunder; apoteks- och livsmedelsjättarna Walgreens och Safeway. Företagen pumpar in miljoner i Theranos, förvissade om att själva casha in stort på blodprovstekniken. Men i rätten vittnar de om ett helt annat utfall… Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/202235 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 2/7 - Larmet går

Utanför domstolen i San José pågår en mediacirkus, rättegången mot Elizabeth Holmes följs av mediehus från hela världen. Det är dags för åklagarsidans hittills viktigaste vittne att ställa sig i båset; labbchef Adam Rosendorff. Frågan är - vad visste Elizabeth egentligen om vad som pågick i Theranos labb? Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/202232 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

The Dropout: Rättegången 1/7 - Bomben

Nu börjar rättegången mot Elizabeth Holmes, hon står anklagad för flera fall av grovt bedrägeri  och riskerar 20 år i fängelse. Under den tre år långa utredningen har Elizabeth legat lågt och när hon nu bryter tystnaden - då släpper hon en riktigt bomb. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202244 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Trailer - The Dropout: Rättegången

Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/20223 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Brevet till Saddam - Ett oväntat krig

Det här är första avsnittet av dokumentär-serien Brevet till Saddam som sänds i Third Ear Studios program Skuggland. Den 2 augusti 1990 angriper irakiska styrkor det lilla grannlandet Kuwait. Attacken kommer efter flera dagars hetsiga ordväxlingar vid gränsen men ses ändå som en blixt från klar himmel av resten av världen.Iraks diktator Saddam Hussein agerar oberäkneligt och framgångsrikt. Kriget är vunnet på bara timmar. Fast i Kuwait City är nu tusentals västerländska medborgare som blivit tagna på sängen och nu förbjuds att åka hem.Thomas Bergström var 27 år då, men minns fortfarande 30 år senare, natten obehagligt tydligt. ”Vi vaknade och trodde det var åskväder. Sen var det kaos i tre veckor i hela Kuwait City.”Vill du stödja Third Ears studios journalistik och få exklusiv tillgång till våra program såsom Spår, Skuggland och Uppgång och Fall, bli prenumerant på thirdearstudio.com eller på Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/25/20221 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Fallet Nora 3/3 - Ingen jävla smurfby

Svensken Daniel Bakke har arresterats i Tunisien och det ska visa sig vara svårare än vad han trodde att komma därifrån. Snart får han lära sig hur livet är innanför murarna på det ökända Mornaguia-fängelset. Vill du lyssna på hela serien direkt och alla våra andra dokumentärer, sök efter Third Ear Studio och bli prenumerant på Apple Podcast eller via thirdearstudio.com Ett program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Research: Anne Skoug ObelOriginalmusik av Anne Skoug Obel och Joel Lyssarides Lene Stokkedals svenska röst är inläst av Janna Granström. Originalintervjun med Lene Stokkedal gjordes i Stavanger 2021 av Lars Kristian Øverland.  Arkivklipp från Sveriges Radio och VLT. Vad tycker du att vi ska göra program om i framtiden? Tipsa oss på redaktionen(a)thirdearstudio.com Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/19/202254 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Fallet Nora 2/3 - På djupt vatten

När Lene inser att myndigheterna inte kan hjälpa henne bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer. Hon tar kontakt med det mytomspunna företaget ABP World Group, som enligt dom själva är specialister på “Child Retrieval Services”. Vill du lyssna på hela serien direkt och alla våra andra dokumentärer, sök efter Third Ear Studio och bli prenumerant på Apple Podcast eller via thirdearstudio.com Ett program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Research: Anne Skoug ObelOriginalmusik av Anne Skoug Obel och Joel Lyssarides Lene Stokkedals svenska röst är inläst av Janna Granström. Originalintervjun med Lene Stokkedal gjordes i Stavanger 2021 av Lars Kristian Øverland.  Arkivklipp från Sveriges Radio och VLT. Vad tycker du att vi ska göra program om i framtiden? Tipsa oss på redaktionen(a)thirdearstudio.com Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/12/202250 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Fallet Nora 1/3 - En kärlekshistoria

STAVANGER. 2012. Lene Stokkedal har blivit förälskad och det dröjer inte länge innan hon blir gravid. I magen finns hon: Nora. Barnet som hela den här berättelsen ska komma att handla om. Vill du lyssna på hela serien och alla våra andra dokumentärer, sök efter Third Ear Studio och bli prenumerant på Apple Podcast eller via thirdearstudio.com Ett program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Research: Anne Skoug ObelOriginalmusik av Anne Skoug Obel och Joel Lyssarides Lene Stokkedals svenska röst är inläst av Janna Granström. Originalintervjun med Lene Stokkedal gjordes i Stavanger 2021 av Lars Kristian Øverland.  Arkivklipp från Sveriges Radio och VLT. Vad tycker du att vi ska göra program om i framtiden? Tipsa oss på redaktionen(a)thirdearstudio.com Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/5/202232 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Trailer - Fallet Nora

Third Ear Studio presenterar: Fallet Nora 2012 tar Lene emot samtalet som förändrar hela hennes liv. Hennes dotter - Nora - har tagits till Tunisien och kommer aldrig komma tillbaka. Men, Lene har bestämt sig. Hon ska göra allt för att få tillbaka Nora. Ett program av Love Lyssarides. Om du vill lyssna på alla delar nu direkt kan du prenumerera Uppgång & Fall på Apple Podcast eller på Acast. Vad tycker du att vi ska göra program om i framtiden? Tipsa oss på redaktionen(a)thirdearstudio.com Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/30/20223 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Spår: Fallet Catrine da Costa

Det här är det första avsnittet utav sex i vår systerpodd Spårs nya säsong om Fallet Catrine da Costa. Vill du stödja Third Ear Studios journalistik och få exklusiv tillgång till säsongen en gång i veckan, så bli prenumerant. Du kan prenumerera via Thirdearstudio.com och då får du full tillgång till Spår och alla andra program vi gör på Third Ear Studio, såsom Uppgång och Fall, Skuggland och DOKland. Du kan också prenumerera via Acast: https://plus.acast.com/s/sparpodcast eller via Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enFör 38 år sen försvinner den prostituerade och hemlösa kvinnan Catrine da Costa spårlöst pingsthelgen 1984, ingen vet vart hon tagit vägen, och inte många saknar henne. Men, i mitten av juli larmar en man som brukar promenera med en hund vid Karlberg om att några plastsäckar börjat lukta illa. När polisen kommer på plats ser de delar av en kropp, som de misstänker tillhör en kvinna. Det kommer bli starten på en polisutredning som skakar om hela Sverige. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/202232 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Supersonic - Concordes uppgång och fall 2/2

“I’m just a really fucking interesting guy”Chris Makos var en av alla som pendlade över atlanten med Concorde tillsammans med världsstjärnor som Andy Warhol och Calvin Klein. Det här är det andra avsnittet om Concordes Uppgång och Fall. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandVad ska vi göra program om? Tipsa mig! love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/202242 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Supersonic - Concordes uppgång och fall 1/2

Lyx, glamour och världsstjärnor. Att flyga med Concorde var något helt annat. Det här är berättelsen om världens snabbaste och lyxigaste passagerarflygplan - Concorde. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandVad ska vi göra program om? Tipsa mig! love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/202235 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trailer: Supersonic - Concordes uppgång och fall

Concorde var världens snabbaste och lyxigaste passagerarflygplan. I två champagneindränkta avsnitt tar vi er med på Concordens uppgång och fall och träffar människorna som var där när allt hände. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandVad ska vi göra program om? Tipsa mig! love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/20222 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ekerösvindlaren 4/4

Tommy är hittad. Qué pasó?Från Just Stories och Third Ear Studio: Ekerösvindlaren. En serie i fyra delar. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar av Ekerösvindlaren genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandEtt program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Ljudmix: Gustav Sondén. Vinjett av Annes Skoug Obel.Tommy heter egentligen något annat. Vet du något om Ekerösvindlaren? Maila till: love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/202231 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ekerösvindlaren 3/4

Tommy ger sig ut på börsen och en ny svindel uppdagas. Vad hände egentligen med Barents Center i Haparanda? Från Just Stories och Third Ear Studio: Ekerösvindlaren. En serie i fyra delar. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar av Ekerösvindlaren genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandEtt program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Ljudmix: Gustav Sondén. Vinjett av Annes Skoug Obel.Tommy heter egentligen något annat. Vet du något om Ekerösvindlaren? Maila till: love.lyssarides(a)juststories.se  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202238 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ekerösvindlaren 2/4

Det knackar på dörren hemma hos Miriam på Ekerö. En man vill lämna av en röd ros till hennes man. Vi upptäcker en ny sida av Tommy. Från Just Stories och Third Ear Studio: Ekerösvindlaren. En serie i fyra delar. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar av Ekerösvindlaren genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandEtt program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Ljudmix: Gustav Sondén. Vinjett av Annes Skoug Obel.Tommy heter egentligen något annat. Vet du något om Ekerösvindlaren? Maila till: love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202243 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ekerösvindlaren 1/4

I december 2021 dyker plötsligt en stor mängd annonser upp på Facebook Marketplace. En TV, en barnvagn, en tennismaskin och en cykel. Människor från hela Sverige börjar svara på dom olika annonserna. Alla får samma instruktion: “Åk till den stora trävillan på Ekerö”.Det visar sig att annonserna bara är toppen av ett isberg. Från Just Stories och Third Ear Studio: Ekerösvindlaren. En serie i fyra delar. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar av Ekerösvindlaren genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandEtt program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Ljudmix: Gustav Sondén. Vinjett av Annes Skoug Obel.Tommy heter egentligen något annat.  Vet du något om Ekerösvindlaren? Maila till: love.lyssarides(a)juststories.se Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/202234 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Trailer - Ekerösvindlaren

Han utger sig för att vara vinimportör, tennisproffs, studsmatteförsäljare, fastighetsutvecklare och bankman. Men vem är Tommy egentligen? I december 2021 dyker en stor mängd annonser upp på Facebook Marketplace. En TV, en barnvagn, en tennismaskin och en cykel. Människor från hela Sverige börjar svara på dom olika annonserna. Alla får samma instruktion: “Åk till den stora trävillan på Ekerö”.Det visar sig att annonserna bara är toppen av ett isberg. Vem är mannen i villan på Ekerö? Från Just Stories och Third Ear Studio: Ekerösvindlaren. En serie i fyra delar. Nya avsnitt släpps gratis varje tisdag. Om du inte vill vänta går det redan nu att låsa upp alla delar av Ekerösvindlaren genom att bli prenumerant - då får du full tillgång till den här podden och alla andra program vi gör på Third Ear Studio. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.Du kan också prenumera på Third Ear Studios poddar direkt i Apple Podcaster eller via Acast.Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=enAcast: https://plus.acast.com/s/skugglandEtt program av Love Lyssarides. Producent: David Mehr. Ljudmix: Gustav Sondén. Vinjett av Annes Skoug Obel. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/20224 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

PODDTIPS: Utan att passera gå

Har du funderat på vad som händer med gärningspersonen efter att kriminaldramat tagit slut? Hur skiljer sig verkligheten från fiktionen? Få svaret i Kriminalvårdens podcast, ”Utan att passera gå”. Finns där poddar finns. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/20221 minute, 40 seconds
Episode Artwork

The Dropout 6/6 - Sist över mållinjen

Elizabeth Holmes inväntar sin rättegång. Hon misstänks vara delaktig - eller kanske rent av drivande - i ett av de största bedrägerierna i amerikansk tech-historia, och riskerar att dömas till uppemot 20 år i fängelse.The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202237 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

The Dropout 5/6 - Undergången

Den förut så hyllade och framgångsrika Silicon Valley-entreprenören Elizabeth Holmes är under utredning - en utredning ledd av den amerikanska regeringen. Nu tvingas hon besvara tuffa frågor under ed, och alla de påståenden som hon gång på gång upprepat inför investerare, doktorer, allmänheten och sin egen styrelse ifrågasätts. Elizabeth Holmes, stjärnentreprenören som tidigare tycktes ha ett svar på allt, får plötsligt svårt att besvara utredarnas frågor. The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202242 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

The Dropout 4/6 - Visselblåsaren

Theranos teknik har börjat användas skarpt på patienter, och för många anställda är gränsen nådd. De är förskräckta över vad de menar är ett omfattande och farligt bedrägeri, men Theranos vidtar alltmer extrema åtgärder för att hindra dem från att tala ut. Plötsligt träder en osannolik och modig visselblåsare fram, med nära band till Elizabeth Holmes och Theranos styrelse. The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202245 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

The Dropout 3/6 - En stjärna föds

Theranos börjar öppna hälsocenter i apotekskedjan Walgreens butiker och Elizabeth Holmes tar allt mer plats i offentligheten för att sprida budskapet om sitt banbrytande företag. Varken media eller investerare tycks kunna få nog av Silicon Valleys nya tech-stjärna. Elizabeth vet att utnyttja hajpen - hon lägger miljoner på marknadsföring, anlitar samma reklambyrå som Apple och till och med en Oscarsvinnande regissör. Samtidigt testas allt fler patienter med Theranos teknik och för vissa innebär provresultaten en chock. The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/202244 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

The Dropout 2/6 - Skräckväldet

Elizabeth Holmes anställer en oväntad person som sin högra hand och det visar sig att de döljer en stor hemlighet. Anställda på Theranos vittnar om en företagskultur byggd på skräck och hemlighetsmakeri, samtidigt som företaget sluter ett stort avtal med apotekskedjan Walgreens som riskerar att sätta miljontals liv på spel. The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202239 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

The Dropout 1/6 - Att skapa en myt

Redan som liten är Elizabeth Holmes övertygad om sin egen förmåga att förändra världen. När hon 19 år gammal, efter knappt två års studier, hoppar av Stanford, är det med målet att bli en av vår tids stora tech-ikoner. Hon är besatt av Steve Jobs, något som ska bli väldigt tydligt när hon startar sitt företag Theranos. The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202248 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

The Dropout

19 år gammal hoppar Elizabeth Holmes av college för att satsa helhjärtat på sitt nystartade företag: Theranos. Theranos banbrytande teknik, som ska göra det möjligt att med bara en droppe blod analysera och identifiera allt från diabetes till cancer, spås förändra sjukvården i grunden. Hajpen kring företaget blir enorm - Elizabeth Holmes samlar in ofantliga belopp i investeringar och donationer, lockar till sig en styrelse bestående av fd amerikanska utrikesministrar, finansministrar och amiraler. Hon hamnar på tidningen Forbes lista som en av världens yngsta kvinnliga miljardärer och hon jämförs med sin stora idol, Apple-grundaren Steve Jobs. På bara några år har hon blivit en av USA:s mest hyllade tech-entreprenörer. Men företaget Elizabeth Holmes bygger upp kommer falla och ett av de största bedrägerierna i amerikansk tech-historia ska avslöjas. Hon riskerar idag upp till 20 år i fängelse, och hennes företag - en gång värderat till 10 miljarder dollar - ska bli värdelöst. Lyssna på Uppgång och Fall - The Dropout, en serie i sex avsnitt om Elizabeth Holmes och Theranos. Ett samarbete mellan Just Stories, ABC radio och Nightline. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/20222 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Obolhärvan och de försvunna miljonerna 2/2

Obol investment blir allt mer omskrivet i svensk media. Miljardbolaget har i mitten av 00-talet blivit storsponsor för flera idrottsklubbar och hela basketligan heter numera Obol Basketball League. Fler och fler företagare och privatpersoner investerar i Obols pensionsfond med förhoppningen om att pengarna ska växa. Nu börjar också flera journalister intressera sig för bolaget och de upptäcker en hel del märkligheter och en dag säger det bara poff. Glöm inte att prenumera på Uppgång och Fall i Apple Podcaster eller Acast-appen. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202238 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Obolhärvan och de försvunna miljonerna 1/2

I början av 00-talet dyker investmentbolaget Obol upp i Sverige. Bolaget förvaltar pengar åt hollywoodstjärnor, NHL-proffs och asiatiska kungligheter. Företrädaren, Bo Johansson, är en karismatisk man från Malmberget med en imponerande livshistoria. Han har gjort en makalös resa från föräldralös tonåring i en liten gruvort till framgångsrik affärsman i den stora finansvärlden. Men det är något i hans egen berättelse om sig själv som inte riktigt stämmer. Glöm inte att prenumera på Uppgång och Fall i Apple Podcaster eller Acast-appen. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202236 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trailer - Obolhärvan och de försvunna miljonerna

Det här är en av de märkligare historierna ur det svenska näringslivet. Det handlar om Obol investment som tog Sverige med storm i början av 00-talet. Privatpersoner och företagare satsade miljoner i Obols pensionsfond i hopp om att pengarna skulle växa. Men plötsligt kraschade allt och pengarna försvann. Vad var det egentligen som hände? Glöm inte att prenumera på Uppgång och Fall i Apple Podcaster eller Acast-appen. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/20223 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

American Apparel - ett imperium av hype 3/3

Dov Charney är förrådd. Det tycker han själv i alla fall. Det är juni 2014 och han har barrikaderat sig en lägenhet i Hell’s Kitchen som han kallar för sitt War Room. De han krigar mot är sin egen bolagsstyrelse, som han anser försöker cancela honom i media och håller på med “reputational warfare”. Nu tar han dygnet runt emot telefonsamtal och besökare som han hoppas kan hjälpa honom komma ur den situation han hamnat i och vinna slaget. Då, får han ett telefonsamtal som ska förändra allt och försegla American Apparels öde.Ett program av Blenda Setterwall Klingert. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen ingår även Arvid Hallberg, Josefin Patzauer, David Mehr och Love Lyssarides.Vinjetten är skapad av Anne Obel, som också gjort mix och ljudläggning. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202251 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

American Apparel - ett imperium av hype 2/3

American Apparels VD och grundare Dov Charney har blivit nästan lika känd som sitt succéföretag, och det är inte bara positivt. När han upprepade gånger stäms för sexuella trakasserier av före detta anställda, utan att dömas, så blir ryktena och rubrikerna många och stora. Synen på American Apparel och deras provokativa, avklädda annonskampanjer förändras och företagets problem börjar diskuteras i allt hårdare ordalag i media. Trots det fortsätter American Apparel att växa och slå nya säljrekord under början av 2010-talet. Men, det ska visa sig att skandalerna och ryktena inte är deras enda bekymmer. American Apparels ekonomiska problem har vuxit i takt med deras ekonomi, som har byggts på lerfötter.Ett program av Blenda Setterwall Klingert. Producent Joel Silberstein Hont. I redaktionen ingår även Arvid Hallberg, Josefin Patzauer, David Mehr och Love Lyssarides.Vinjetten är skapad av Anne Obel, som också gjort mix och ljudläggning.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202249 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

American Apparel - ett imperium av hype 1/3

Under en period på 00-talet öppnar klädföretaget American Apparel en butik i veckan någonstans i världen. De sportiga basic-kläderna som marknadsförs med lättklädda, provokativa annonser över hela internet, är “made in america”. Närmare bestämt i downtown Los Angeles, och säljs av snygga ungdomar som handplockats för jobbet, i ljusa, minimalistiska butiker på de bästa adresserna i stora städer världen över. Det kallas för en modesensation, anses bana vägen för den amerikanska hipster-kulturen, blir del av en ungdomsrörelse, och deras VD och grundare Dov charney blir en kändis i egen rätt.American Apparel börsnoteras och expanderar, ungdomar står i kö för att få jobba där, konkurrenterna studerar dem och försöker förstå vad deras it-faktor består i. Under några år vill alla vara American Apparel. Tills ingen - inte ens de själva - längre vill det. Ett program av Blenda Setterwall Klingert. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen ingår även Arvid Hallberg, Josefin Patzauer, David Mehr och Love Lyssarides. Vinjetten är skapad av Anne Obel, som också gjort mix och ljudläggning. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202235 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trailer: American Apparel - ett imperium av hype

Uppgång och fall om modesensationen American Apparel. Alla tre delar finns tillgängliga nu direkt för dig som är plusprenumerant. Prenumerera på Uppgång och Fall i Podcastappen eller i Acastappen.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/20224 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Östersunds FK och Kindberg-härvan 4/4

Allting har kokat ner till en helg i december. ÖFK ska spela sin sista allsvenska fotbollsmatch, och domen mot Daniel Kindberg ska meddelas. Ett program av Love Lyssarides. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen finns också Arvid Hallberg, Blenda Setterwall Klingert, David Mehr och Josefin Patzauer. Uppgång och Fall produceras av Just Stories & Third Ear Studios.  Missa inte nästa avsnitt: Tryck på prenumerationsknappen i din Podcastspelare. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/202233 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Östersunds FK och Kindberg-härvan 3/4

Det har hunnit bli höst och Daniel Kindberg kämpar för sin frihet i rätten. Men vad hände i egentligen i det där förhöret på polisstationen? Ett program av Love Lyssarides. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen finns också Arvid Hallberg, Blenda Setterwall Klingert, David Mehr och Josefin Patzauer. Uppgång och Fall produceras av Just Stories & Third Ear Studios.  Missa inte nästa avsnitt: Tryck på prenumerationsknappen i din Podcastspelare. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/4/202241 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Östersunds FK och Kindberg-härvan 2/4

Daniel Kindberg och ÖFK har tagit sig in i fotbollens finrum. Nu väntar matchen mot Arsenal - men samtidigt är det något helt annat som håller på att hända. Ett program av Love Lyssarides. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen finns också Arvid Hallberg, Blenda Setterwall Klingert, David Mehr och Josefin Patzauer. Uppgång och Fall produceras av Just Stories & Third Ear Studios.  Missa inte nästa avsnitt: Tryck på prenumerationsknappen i din Podcastspelare. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/28/202133 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Östersunds FK och Kindberg-härvan 1/4

Uppgång och Fall: Berättelsen om Daniel Kindberg och Östersunds Fotbollsklubb. En serie i fyra delar. I slutet av 90-talet bildas ett nytt fotbollslag i Jämtland: Östersunds Fotbollsklubb. Dom ska bli bäst i världen, på ett annorlunda sätt. Ett program av Love Lyssarides. Producent är Joel Silberstein Hont. I redaktionen finns också Arvid Hallberg, Blenda Setterwall Klingert, David Mehr och Josefin Patzauer. Uppgång och Fall produceras av Just Stories & Third Ear Studios.  Missa inte nästa avsnitt: Tryck på prenumerationsknappen i din Podcastspelare. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/21/202135 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trailer - Östersunds FK och Kindberg-härvan

Uppgång och Fall: Berättelsen om Daniel Kindberg och Östersunds FK.Under två dramatiska månader har vi följt Daniel Kindberg och ÖFK. Från fotbollsplanen, till rättssalen. Laget kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan och Daniel Kindberg slåss för sin frihet i Hovrätten.Alla delar finns tillgängliga nu direkt för prenumeranter. Prenumerera på Uppgång och Fall i Podcastappen eller i Acastappen. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/20213 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Sydafrikafiaskot - 2/2

Det är någonting annat som också håller på att hända under Sydafrikaresan. Vad är det Sverige egentligen vill få ut av allt det här? Journalisten Nils Resare har fått tag på ett hemligt dokument. Ett program av Love Lyssarides. Inläsning av Josefin Patzhauer. Producent: David Mehr. I redaktionen: Joel Silberstein Hont & Arvid Hallberg. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/25/202134 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Sydafrikafiaskot - 1/2

Vad gör en svensk femstämmig acapellakör på en gigantisk fotbollsarena i Soweto, Sydafrika? Å varför måste Utrikesministern svara på frågor om Doktor Albans hotellräkning? Det här är berättelsen om Sveriges galna resa till Sydafrika. Ett program av Love Lyssarides. Inläsning av Josefin Patzhauer. Producent: David Mehr. I redaktionen: Joel Silberstein Hont & Arvid Hallberg. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/202146 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trailer - Sydafrikafiaskot

NÄSTA VECKA I UPPGÅNG OCH FALL Berättelsen om när Sverige satsade allt på Sydafrika. Sydafrikaaffären blev ett fiasko. Men vad var det egentligen som Sverige ville göra i Sydafrika under dom där åren? Ett program av Love Lyssarides. Inläsning av Josefin Patzauer.Producent: David Mehr.I redaktionen: Joel Silberstein Hont, Arvid Hallberg och Blenda Setterwall Klingert. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/23/20216 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Skuggland

Ny podd. Sök efter Skuggland i din poddspelare för att lyssna på säsong 1: Socialsekreteraren.En sen afton i maj 2003 drabbas kommunhuset i Perstorp av en mystisk vattenläcka. Någon verkar också ha ställt om spänningen till kommunhusets datorer. Händelsen blir snabbt en nyhet i lokalmedia - varför skulle någon bryta sig in i kommunhuset, i Skånes minsta kommun, för att genomföra vad som verkar vara ett avancerat pojkstreck? Perstorpsborna vet det inte då, men vattenläckan och de trasiga datorerna är bara finalen av ett välplanerat bedrägeri som pågått i flera år. 20 miljoner kronor är försvunna men också en av kommunens socialsekreterare.I den första säsongen av Skuggland återvänder journalisten Mårten Trofast till Perstorp för att ta reda på vad som egentligen hände på kommunhuset för snart 20 år sen. Det blir en berättelse om en liten kommun i södra Sverige, och om människorna som jobbade i den - som blev grundlurade varje dag i flera års tid. Men som också lyckades avslöja hjärnan bakom kuppen.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/20215 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Miljardblåsningen i Falcon funds 3/3

Emil Amir Ingmanson är på toppen av sin karriär. Han har en Range rover, en Aston Martin, en våning i centrala London och en privat hundtränare till familjens doberman Alice. Han som enligt sina memoarer alltid gjort allt för att framstå som framgångsrik verkar ha nått sitt mål. Men då bestämmer sig ett gäng tjänstemän för att sätta stopp för Falcon Funds. Ett program av Arvid Hallberg. Producent är David Mehr. I redaktionen ingår även Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides, Josefin Patzauer, Blenda Setterwall Klingert. “Niklas” röst lästes in av Alexander Ohakas. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Ljudmixen gjordes av Gustav Sondén.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/16/202147 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Miljardblåsningen i Falcon Funds 2/3

2013 kommer Emil Amir Ingmansons Strategi placering ställa till med en enorm skandal. Bolagets telefonförsäljarna ska, utan att själva veta om det, användas som spelpjäser i ett smutsigt strategispel där 2,1 miljarder kronor ska flyttas till Mark Bishops fondbolag Optimus som sen förvandlas till Falcon Funds. Ett program av Arvid Hallberg. Producent är David Mehr. I redaktionen ingår även Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides, Josefin Patzauer, Blenda Setterwall Klingert. “Niklas” röst lästes in av Alexander Ohakas. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel.Ljudmixen gjordes av Gustav Sondén.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/9/202135 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Miljardblåsningen i Falcon Funds 1/3

Vem är Emil Amir Ingmanson? “En medelmåtta och outsider” enligt någon, “den smartaste personen jag träffat” menar en annan. Klart är ett Ingmanson strävar efter ett liv som framgångsrik affärsman. Tillsammans med den hemlighetsfulle amerikanen Mark Bishop börjar Emil Amir Ingmanson dyrka upp den skattkista som är det svenska pensionssystemet och det med alla tillgängliga medel. Ett program av Arvid Hallberg. Producent är David Mehr. I redaktionen ingår även Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides, Josefin Patzauer, Blenda Setterwall Klingert. “Niklas” röst lästes in av Alexander Ohakas. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Ljudmixen gjordes av Gustav Sondén.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/2/202140 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Miljardblåsningen i Falcon Funds

NÄSTA VECKA I UPPGÅNG OCH FALL: Det här är historien om en av Sveriges största ekobrottshärvor genom tiderna. En miljard kronor har gått upp i rök, pengar som tillhör pensionsspararna. I centrum för bedrägeriet står en tidigare fängelsedömd budbilschaufför som med pensionspengarna i fickorna köper exklusiva klockor, lyxlägenheter och en James Bond- bil. Men en dag spricker den framgångsrika fasaden. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/20212 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Mardrömmen Medeltidens värld 2/2

Medeltidens Värld skulle sätta Götene på kartan och nu verkar det som att dom - ironiskt nog - har lyckats. Partiledaren Anders Månsson har gjort nått som ska rikta hela Sveriges blickar mot fiaskot. Det här är den andra och sista delen av Mardrömmen Medeltidens Värld.Det här programmet är gjort av Love LyssaridesProducent är David MehrOckså i redaktionen: Joel Silberstein Hont, Arvid Hallberg och Josefin Patzauer.Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel.Mixning av Gustav SondénUppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/202127 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Mardrömmen Medeltidens värld 1/2

Allting börjar med en storslagen idé. Götene Kommun ska bygga en enorm nöjespark: Medeltidens Värld. Nu ska turister från hela världen strömma till kommunen, men problemen börjar nästan direkt. Det här är berättelsen om Mardrömmen Medeltidens Värld.Det här programmet är gjort av Love LyssaridesProducent är David MehrOckså i redaktionen: Joel Silberstein Hont, Arvid Hallberg och Josefin Patzauer.Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel.Mixning av Gustav SondénUppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/19/202141 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Mardrömmen Medeltidens Värld

NÄSTA VECKA I UPPGÅNG OCH FALL: Den osannolika berättelsen om en kommuns längtan efter att bli satt på kartan - berättelsen om Mardrömmen Medeltidens Värld.Tryck på prenumerationsknappen i din podcastspelare.  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/20213 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Bubblan som brast - berättelsen om Boo.com 3/3

Boo.com ska slå världen med häpnad med en ny sorts hemsida som inte liknar något som nu finns på Internet. Ett halvår efter utsatt tid läggs den tekniskt komplicerade sajten tillslut upp på nätet. Men mottagandet blir inte som grundarna hoppats på. “En suddig version av helvetet” blir omdömet i Financial times. Frågan är nu- hur länge kommer boo.com överleva?Det här programmet är gjort av Arvid HallbergProducent är David MehrOckså i redaktionen: Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides och Josefin Patzauer. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Mixning av Gustav Sondén Uppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202127 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Bubblan som brast - berättelsen om Boo.com 2/3

Under våren 1999 byggs boo.com upp i raketfart. Samtidigt växer hajpen runt de unga svenskarna. De syns på omslaget till Fortune magazine och intervjuas i snart sagt alla internationella affärstidningar. Men när det mediala intresset är som störst börjar bolaget få problem. Lanseringsdatumet flyttas hela tiden fram och alla frågar sig- kommer hemsidan någonsin bli klar?Det här programmet är gjort av Arvid HallbergProducent är David MehrOckså i redaktionen: Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides och Josefin Patzauer. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Mixning av Gustav Sondén Uppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202136 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Bubblan som brast - berättelsen om Boo.com 1/3

I slutet av 1990-talet sveper IT-boomen över världen. Det råder börsyra och internetfeber och alla vill vara med i den nya tidens guldrush. I Sverige filar tre unga svenskar på en affärsidé. De ska sälja kläder och skor över nätet och vara globala direkt från start. De kallar bolaget boo.com och de behöver en miljard i startkapital. Men hur ska de få ihop pengarna? Det här programmet är gjort av Arvid HallbergProducent är David MehrOckså i redaktionen: Joel Silberstein Hont, Love Lyssarides och Josefin Patzauer. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Mixning av Gustav Sondén Uppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202133 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Bubblan som brast - berättelsen om Boo.com

Släpps 14/9! 1999 är boo.com på allas läppar. Det hajpade e-handelsbolaget, startat av tre unga svenskar, ska bli IT-boomens nästa stora framgångsaga. Investerare världen över tror på idén, att sälja trendiga kläder över internet, och skjuter till en miljard i riskkapital. Men när lanseringen närmar sig hopar sig problemen inne på bolaget och de anställda frågar sig - var är sajten? Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/20212 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Miljardbluffen Onecoin 3/3

Doktor Ruja är spårlöst försvunnen. Sebastian Greenwood sitter häktad. I mellansverige finns Lisa - som önskar att det aldrig hade hänt. Hur kunde Onecoin bli så stort - så snabbt? Det här programmet är gjort av Love LyssaridesProducent är Joel Silberstein Hont.Också i redaktionen: David Mehr, Arvid Hallberg och Josefin Patzauer. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel. Mixning av Gustav Sondén Uppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/202139 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Miljardbluffen Onecoin 2/3

Det är fest på Doktor Rujas yacht i Svarta havet. Peter dricker champagne och dyker ner i swimmingpoolen. Ingen har någon aning om att allt snart kommer att kollapsa. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/202147 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Miljardbluffen Onecoin 1/3

Mr. Greenwood går under flera namn. Karl. Sebastian. Bassen. Men vem är han egentligen? Och hur lyckades han lura en hel värld? Vi söker efter svar i hans uppväxt på Östermalm och följer hans resa till toppen. Det här programmet är gjort av Love LyssaridesProducent är Joel Silberstein Hont.Också i redaktionen: David Mehr, Arvid Hallberg och Josefin Patzauer. Vinjetten är skapad av Anne Skoug Obel.Mixning av Gustav SondénUppgång och Fall görs av produktionsbolaget JUST STORIES. Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/24/202134 minutes, 55 seconds