Winamp Logo
Tweewielers Cover
Tweewielers Profile

Tweewielers

Dutch, Sports, 5 seasons, 118 episodes, 3 days, 22 hours, 5 minutes
About
Wij zijn Herman van der Zandt en Martijn Hendriks. Wij houden van de racefiets en alles wat daarbij hoort. In deze podcast bespreken we in elke nieuwe aflevering iets anders wat met wielrennen en de racefiets te maken heeft. Hoe kan ik beter en efficiënter trainen? Wat moet ik eten voor een rondje van 100 kilometer? Hoe plan ik een meerdaagse fietsvakantie? Wat voor kleding is handig op welk moment? Is een fietsmeting echt wat voor mij? Hoe gedraag ik mij in een peloton? Hoe tover ik mooie routes uit apps als Strava en Komoot? Maar ook onderwerpen als de fietsinfrastructuur, Nederland als fietskennisexportland en de betekenis van de fiets voor de Nederlandse samenleving komen aan bod. Daarnaast bespreken we ook datgene wat jij wil horen. Of beantwoorden we die vraag waarmee jij al jaren rondloopt. Stuur je vragen via @hendriksmj (https://www.instagram.com/hendriksmj) of @hermanvdzandt (https://twitter.com/hermanvdzandt) naar ons toe. Maar er is meer, veel meer. Want uiteraard ook aandacht voor onze eigen avonturen op de racefiets. In deze podcast hoor je nog nooit vertelde verhalen over The Longest Day, onze jaarlijkse monstertocht van meer dan 400 kilometer. Je hoort van onze trainingsrondjes, verhalen uit de Tour de France, fietsvakanties en nog heel veel meer. Abonneren is bijblijven en zorgt bij ons voor een goed gevoel! See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

Vroeger. Toen Martijn vanuit Parijs naar huis fietste

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Nadat we gisteren best een beetje moe en chagrijnig waren, hebben we vandaag weer goede moed. Martijn is een rondje gaan fietsen en Herman is even gaan wandelen. Martijn vertelt over hoe hij vroeger een keer vanuit Parijs naar huis is gefietst. En wat voor een drama dat was. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/23/202218 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Bijkomen van The Longest Day, kreetje mina wat was het fijn (en warm!)

Allereerst een waarschuwing, lieve luisteraar. Want in dezelfde kamer als waar wij dinsdagmiddag een podcast opnamen, lag de dochter van Martijn te slapen. En dat ging gepaard met enig gesnurk. Daarom deze disclaimer: No children are harmed during the recording of this episode. Terug naar de fietswereld. Want we hebben eindelijk onze Longest Day voltooid. Een loodzware, hete en lange marteltocht door Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg én Frankrijk. En dat allemaal met de start/finish in Maastricht. Het werd een dag om nooit te vergeten. We praten je helemaal bij. Nog meer moois beleefden we begin juni op militair oefenterrein De Vlasakkers. We waren door kapitein Luuk uitgenodigd om legaal op dit terrein te komen fietsen, nadat we dit vroeger een keer illegaal hadden gedaan (en door de Marechaussee terecht van het terrein werden gebonjourd). We kregen fietsles, genoten van de prachtige omgeving en zijn de mannen en vrouwen van de militaire selectie meer dan dankbaar. Handige linkjes:- GPX van The Longest Day- Zo verstop je een AirTag op je fiets- Check hier de uitgebreide fotoreportage van The Longest Day! We zijn er volgende week woensdag weer, dan vanuit de Tour de France! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/20221 hour, 11 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Beuken op militair terrein, overtraind of niet en grutto-aanval

Daar zijn we weer! Nog helemaal blij van de training die we met de Nederlandse Militaire Wielerselectie op oefenterrein De Vlasakkers mochten rijden. En daar wordt het meteen een beetje ingewikkeld. Want deze podcast hebben we opgenomen op donderdagavond, op vrijdag fietsten we met de militairen en daarna namen we nog kleine stukjes audio op voor ná de eindleader. Snapt u het nog? Ondertussen is Herman een beetje overtraind. Althans, hij is een beetje moe en zijn benen doen niet wat hij wil. Dat is met het oog op The Longest Day niet een hele geweldige timing, maar in zestien dagen kan er nog een boel gebeuren... Martijn vinkte ondertussen de 344ste en laatste gemeente af in het kader van De LongTerm NL Challenge. Herman moet er nog drie in de buurt van Roermond en dan hebben beiden in álle Nederlandse gemeentes gefietst. Quite a prestatie, niet? Een mooi moment om de gekregen Westmalle op te drinken. Goed, lekker luisteren in plaats van lezen. Sluiten wij af met de shownotes! De Klimmetjestocht op zaterdag 11 juni, met een groot Vuelta-feest na afloop inschrijven maar!Liberation Divide, 360 kilometer onverhard door Brabant. Fietsen maar!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/20221 hour, 51 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Mooie tochten in Nederland, een heus PR en een wielrenner gered

Daar zijn we weer. En weer is het qua lengte een beetje uit de hand gelopen. Maar we hadden elkaar dan ook zo veel te vertellen. Herman heeft vier schitterende tochten (alle vier 100+) door Nederland (en een beetje België) gefietst. Van Enschede naar Hilversum, van Roosendaal naar Domburg, door Zeeuws Vlaanderen en van Leeuwarden via Schiermonnikoog naar Groningen. Martijn reed slechts één lange tocht, een rondje Markermeer, maar genoot wel van een PR op de Ruiterberg, samen met de Amerongse Berg toch een beetje dé trainingscol van de provincie Utrecht. In deze aflevering ook veel lof voor alle treinconducteurs die Herman gewoon zijn fiets mee lieten nemen, terwijl dat eigenlijk niet mocht. Ook uitgebreide analyse van hoe Martijn op de parkeerplaats van de MacDonalds in Veenendaal een racefiets redde van een totale vernietiging. We nemen ruim de tijd om nieuwe luisteraarsvragen te beantwoorden (we ontvingen er meer dan 100!). En we dromen weg bij de gedachte dat we binnenkort op de Vlasakkers mogen komen trainen met de Nederlandse militaire selectie. Geef acht! Als laatste, de shownotes! Filmpje hoe profrenner Lachlan Morton overnacht als hij weer een krankzinnige fietstocht onderneemt Dikke link naar hongerklop.cc waar je kan genieten het wereldwijde fietsavontuur van collega Nathalie En hoera voor The Green Divide, een gravel-GPX van 300 km van routeheld Erwin Sikkens Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/12/20221 hour, 45 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Terug uit koud Calpe, fietsbrug bij Nigtevecht en Longest Day The Movie

Herman heeft een nieuw huis! We hebben zijn woonkamer meteen goed ingewijd door er een hartstikke nieuwe aflevering op te nemen die je nu waarschijnlijk al aan het luisteren bent. Je hoort in deze ietwat lange aflevering álles over het vierdaagse trainingskamp van Martijn in Calpe. In de Spaanse kou (geen grap) reed hij dik 400 kilometer en meer dan 5.500 hoogtemeters. Herman maakte misschien nog meer indruk met zijn 100+er op Zwift! Wie begint daar nou in hemelsnaam aan? Ja, Herman dus. Daarnaast ontdekte hij de relatief nieuwe fietsbrug bij Nigtevegt, een prachtig bouwwerk over het Amsterdam-Rijnkanaal. Grootste nieuws uit deze aflevering? Nou, er komt een heuse film van The Longest Day. Want ondanks vele afzeggingen wordt de editie van 2022 een multimediaal spektakel met motards, ploegleiders, drones, cameramannen en regisseurs. En jij kan erbij zijn, als deze film ergens in september in een heuse bioscoop in premiere gaat. Als laatste nog even de beloofde linkjes:GPX van de tocht met praktisch alle klimmetjes over de HeuvelrugDe 16 Dorpentocht op 26 mei, schrijf je in en geeft gigantisch veel geld uitEn oh ja, wil je ons je tochtje laten zien met heel weinig hoogtemeters? Mail die dan naar [email protected] of stuur ons een bericht via Instagram.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/20221 hour, 50 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Strijd in 100+ Cup, walk-of-shame in Almere en een niet-gekochte powermeter

Het heeft even geduurd voor we er weer waren, lieve luisteraar. Maar we waren nogal heftig verwikkeld in de strijd om de 100+ Cup. Verlieten we jullie de vorige keer met een 5-4 tussenstand in het voordeel voor Herman, staat de stand nu op 8-9! Jaja! En dus is er meer dan genoeg stof tot praten voor in aflevering 40, die natuurlijk ook gewoon #WD40 had kúnnen heten... Verlieten we jullie de vorige keer met het feit dat Herman zijn wegfiets in de bossen van Utrecht voor een heel groot gedeelte aan frutsels had gereden, beginnen we nu met het verhaal dat Herman ook zijn gravelbike kapot heeft gemaakt. Nu waren de bossen van Almere het decor van dit grote echec. Eindigde het eerste verhaal nog met vijf kilometer steppend naar huis, nu rende Herman acht kilometer naast zijn fiets. Om in Amsterdam nog in zijn wielerkleding, op een OV-fiets, de laatste kilometers naar huis te moeten rijden. Kommer en kwel, maar de podcast wordt er een stuk leuker van! Martijn, die een prachtige tocht naar Thialf reed en daar voor het eerst ooit met een Tweewielers-fan op de foto moest, wist de lokroep van een hele dure maar mooie vermogensmeter te weerstaan en kocht géén nieuwe gadget voor op zijn fiets. Ook kocht hij géén hippe Rapha-rugtas voor zijn kleine fietsvakantie in Calpe, maar in dit geval omdat de tas was uitverkocht. Een paar dagen ná de tocht naar Thialf, ook een fijne 100+er richting Arnhem met niemand minder dan Johnny Hoogerland. Deze Longest Day-gigant was éven in Nederland en ja, dan moet je natuurlijk even samen fietsen. En oh ja, lieve luisteraar, hij heeft in Oostenrijk een prachtig pension van waar je ook prachtige fietstochten (met Johnny) kan rijden. De meest prachtige routes, persoonlijk uitgestippeld door Johnny zelf. Echt, ga daar een paar dagen heen! Wat dan nog meer? Nou, boze Castelli-fans! Want die hebben we in de vorige aflevering nogal beledigd. Vinden zij dan. En een soort van boze, licht verontwaardigde bandana-drager, ook dat nog. Daarnaast heel veel leuke vragen van jullie luisteraars. Daar worden we elke keer dolgelukkig van. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/31/20221 hour, 21 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Nachtelijk drama, pret in Praag en pijn lijden door in te haken

Let op! Zorg ervoor dat je deze aflevering helemaal afluistert. Want we zeggen eerlijk dat misschien wel de verdrietigste (voor Herman) en grappigste (voor Martijn) 7,5 minuut uit de geschiedenis van Tweewielers helemaal aan het einde zit. We leggen zo uit waarom.Het feest begon op woensdagavond. Herman was vanuit Amsterdam via Hilversum naar Soest komen fietsen en zou nadat we klaar waren met de opname en een lekker glaasje Westmalle hadden geconsumeerd naar huis gaan fietsen. Een nachtelijk tochtje met een omweggetje. Want op die manier zou hij door deze drie ritjes te combineren nét een 100+er op de teller zetten. Maar toen gebeurde er in de bossen van Rhijnauwen iets wat we ons allemaal nog lang zullen heugen en wat we donderdagochtend nog even aan elkaar vertelden...Eigenlijk alles wat we daarvoor bespreken is peanuts vergeleken met dit verhaal. Maar toch even kort: Herman dolgelukkig met een fietstochtje in Praag, Martijn geniet van het weer in een groepje rijden (incl. pijn lijden), Herman die ook een beetje aan het inkakken is en Martijn die vertelt dat het nog 100 dagen tot aan de Longest Day is.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/11/20221 hour, 39 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Groot batterij-drama, een pontje minder en een KOMmetje met haar

Er is in de afgelopen twee weken weer genoeg gebeurd om een prachtige podcast over te maken. En dus haalden we woensdagavond de microfoons en de Westmalles maar weer uit respectievelijk de doos en de koelkast om een prachtige nieuwe aflevering op te gaan nemen. Herman heeft een rit van 111 kilometer - de geoefende luisteraar weet dat dit géén toeval is - gereden, wilde daarbij zo veel mogelijk veerboten meenemen en kwam er halverwege achter dat er eentje vanwege het winterseizoen nog niet voer. Maar dat mocht de pret niet drukken, want Herman genoot in het land van Maas en Waal. Martijn genoot ook tijdens zijn graveltocht van 108 kilometer. 108, jaja, waarom hij de 111 niet beroerde had alles te maken met een groot drama dat zich op kilometer 79 voltrok: een lege batterij. De Wahoo had in de afgelopen weken niet meer aan de oplader gehangen. Gelukkig kon fietsmaat Ingmar via Strava het ritje ‘doneren’, dat meteen verklaart waarom er geen 111 op de teller stond. Mooiste nieuws van de week vonden we in onze inbox. Post van niemand minder dan majoor Slok, de man die ons tien jaar geleden nog streng doch rechtvaardig van het militaire terrein afstuurde. De majoor (inmiddels buiten dienst) werd via zijn schoonzoon op onze anekdote gewezen, klom in de digitale pen en stuurde ons een alleraardigste mail. Wat nog meer? Oh ja, dat haar. Een beetje vies verhaal over het scheren van Martijns benen. Ga dat zelf maar luisteren, want als we dat hier helemaal uit gaan typen, luistert er echt niemand meer. Nog te vermelden linkjes:Gravelen over het Let de Stigter-pad Schitterend filmpje over fixedgearrace in New YorkBarnbuilds.cc, rustgevendere fietscontent bestaat er nietShowolie voor glimmende bruine potenSupport this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/18/20221 hour, 32 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Slechtste wielermaaltijd ooit, krant als ondershirt en hup Drenthe

Okay, okay, okay. We geven direct toe: deze podcast is qua lengte een beetje uit de hand gelopen. Hij is te lang. En daar gaan we de vólgende aflevering publiekelijk excuses voor maken. Maar aangezien het feit jullie de vorige lange aflevering gemiddeld (!) voor 93 % uit hebben geluisterd, durven we het nu toch aan deze te lange episode de wereld in te slingeren. Gewoon, omdat-ie wat inhoud betreft deze aflevering natuurlijk gewoon nog steeds hartstikke steengoed is, haha. Alle gekheid op een stokje. We hebben beiden allebei 100+'ers gereden. Herman door Drenthe en door Brabant en Martijn door - hoe kan het ook anders - Flevoland. We besluiten om een score bij te gaan houden: wie rijdt er dit jaar de meeste rondjes van meer dan 100 kilometer. De stand is nu 4-1 in het voordeel van Herman. Dankzij een luisteraarsvraag blikken we terug op onze sportmaaltijden en komen zodoende bij de slechtste maaltijd ooit uit. Of nou ja, het was eigenlijk een heel erg goede maaltijd in misschien wel een sterrenrestaurant (dat weten we niet meer) maar de porties waren zo ontzettend weinig en we hadden na een dag van 175 kilometer door de kletsnatte Alpen gewoon zin in heel erg veel eten, dat dit de slechtste hap eten ooit is geweest. Als laatste dikke linkjes naar alle Hidden Gems:Hidden Gem 1: Fietspad vliegbasis Soesterberg Hidden Gem 2: Fietsallee Breda Hidden Gem 3: CamerigHidden Gem 4: Limitische Heide Hidden Gem 5: OostvaardersplassenHidden Gem 6: Drentse Hoofdvaart Hidden Gem 7: Bossen en Vennen bij OisterwijkHidden Gem 9,5: Gravelpaden rondom Lochem Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/20221 hour, 42 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Omkleden in de kofferbak, lange winterse ritten en een prachtig rood cadeau

WAARSCHUWING! Deze podcast is veel langer dan jullie van ons gewend zijn. Maar we hadden elkaar drie weken niet gezien en dus was er veel bij te praten. Want in die periode zijn er mooie dingen op de fiets gebeurd. Zo dartelde Martijn op 1 januari in korte broek door de Eemnesser polder (alleen zijn we het daar vergeten over te hebben) en trapte Herman al twee (!) keer voorbij de 100-kilometergrens. Wat ook een oorzaak voor deze ietwat uit de kluiten gewassen show is, is het feit dat we 's avonds bij elkaar zijn gaan zitten. Ineens veel meer tijd en dus ruim baan om te praten over een onvoltooide FTP-test, geduwd worden door Rob Harmeling, MTB'en in Schoorl, een schitterend cadeau voor dochterlief, fietsen in quarantainetijd een nogal komische recensie op Fietssport, een hele gave shoutout op Kink FM, fietsen in de mist, hersenspinsels over wat het mooiste verborgen weggetje van Nederland is en ontvouwen we voorzichtig enkele plannetjes voor 2022. En okay, dat er een Westmalletje geschonken werd, werkt dan ook wel een beetje mee, haha. Voor nu: lekker gauw luisteren. We horen graag wat jullie ervan vinden, laat vooral iets van je horen. Via Insta, onze site of via een ingesproken WhatsApp-berichtje op 06-34402438. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/20/20221 hour, 29 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Eindejaarspraat! Petjes bezorgen, virtuele snoepjes, hipster mok en te veel kilo's

Zo vlak voor het einde van 2021 zijn we er dan toch nog even. En dat is voor jou net zo onverwacht als dat het voor ons was! Gewapend met een tulband met 4 kilo glazuur erop stond Herman ineens voor de deur bij Martijn. Want ja, die eindejaarspodcast moest er eigenlijk toch gewoon maar wel even komen, vonden we. En hier is-ie dan. De laatste van het jaar, maar wees niet bang, volgend jaar blijven we gewoon bestaan. Afijn, waar gaan we het deze aflevering over hebben? Over hoe leuk het was om petjes te bezorgen bij de tientallen luisteraars/fans/bestellers in Utrecht en omstreken. Bij de een troffen we een papiertje op de voordeur met '#bumper' erop en bij de ander stonden zelfs de glaasjes met Beerenburg al klaar. Het was een dag om nooit te vergeten. Wij weten het zeker: wij hebben met jullie de allerleukste luisteraars die er bestaan. Wat nog meer? Nou er is zich een serieuze opvolger voor de LongTermNLChallenge aan het ontwikkelen. Op wielervrienden.nl (nu nog in beta, maar straks niet meer) kan je checken in welke gemeentes je allemaal bent geweest, check je hoe vaak je in welke gemeente hebt gereden en staan er nog veel meer mooie features te wachten. Ga er vooral zeker even kijken. En als je dan meteen wil lezen wat het Eddington-getal ook alweer is, ben je helemaal up-to-date. Herman praat je bij over zijn FTP-booster (niet te verwarren met die andere booster!) en dat hij zeer zeer gevoelig is voor de virtuele snoepjes. Martijn legt daarna uit dat hij de afgelopen maanden gevoelig was voor échte snoepjes en heeft daarmee meteen zijn doel te pakken voor 2022: begin april zes kilo kwijt om zo sneller de Spaanse heuvels te kunnen bedwingen. Uiteraard blikken we terug op de fijnste, leukste en gezelligste rondjes die we in 2021 hebben gereden. En last but not least, zijn er weel heel erg veel leuke en originele luisteraarsvragen. BUMPER! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/28/20211 hour, 6 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Nieuwe petjes, Gooische Strade Blubberkouregen en een quiz

We hebben expres even een extra weekje pauze genomen. Waarom? Omdat deze podcast dan tegelijkertijd verschijnt met de nieuwe voorraad Bumper-petjes! Wat? Jazeker. Er is eindelijk weer nieuwe voorraad. We hebben het aangedurfd om naast de blauwe ook drie andere kleuren in het assortiment op te nemen. Voor de gedistingeerde persoonlijkheden is er een stemmige zwarte, voor de hipsters onder ons is er een roze met groen en voor de gekken die op een oranje/gouden fiets rijden is er een oranje/gouden variant. Wees er snel bij, want ze zijn allemaal Limited Edition (dit hebben we geleerd op onze marketingcursus, haha!) Verder blikken we in deze aflevering uitgebreid terug op de Gooische Strade Bianche die we op 27 november hebben verreden. In verschrikkelijke condities reden we door kou, zand, blubber, natte sneeuw en regen. Het waren epische omstandigheden waar met name Herman misschien wel drie dagen van moest bijkomen. Vooraf en na afloop was alles meer dan goed geregeld door RTV Tempo in Soest. Er was zelfs Leffe Blond uit de fles. Nou, dan heb je je zaakjes wel echt goed voor elkaar, niet? Wat nog meer? Decembermaand, cadeau maand! We mogen twee keer het boek Ik Ben Renner weggeven. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze Instagram-pagina, Ook een fijne cadeautip is het boek Omstreken, waar Herman het voorwoord voor heeft geschreven én de dag na de Gooische Strade het eerste exemplaar van in ontvangst heeft genomen. Verder veel leuke luisteraarsvragen en als laatste nog een dikke link naar het de route dei 365 dagen per jaar legaal te verrijden is op en rondom het Kroondomein, of Willie dat nou leuk vindt of niet. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/4/20211 hour, 7 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Dikke lucht, blubber op de Heuvelrug en catastrofe na lekke band

Ja, daar zijn we weer. En snel he? Gewoon weer keurig na twee weken. Zoals het hoort eigenlijk. We hebben ook gewoon heel erg veel leuke dingen meegemaakt die we heel graag willen delen met jullie lieve luisteraars. En let vooral op de meer dan schitterende Jan van Veen imitatie van Herman, ongeveer halverwege de podcast. Als ze bij de TV Kantine ooit nog verlegen zitten om nieuw talent, Herman is your guy!Terug naar de wereld waar het draait om twee wielen. Want we hebben heerlijk gegraveld over de Heuvelrug. Niet met elkaar, maar wel hetzelfde parcours. En ondanks dat er veel blubber was, was het toch een prachtig rondje. Link naar de GPX vind je hieronder in de shownotes (die in Apple's iPhone-app soms niet aanklikbaar zijn, gek, maar daar kunnen we ook niets aan doen...).Martijn vertelt vrolijk over waarom hij met bier naar de fietsenmaker is gegaan, Herman legt uit waarom zijn fiets nog steeds geen nieuwe kleur heeft en we hebben ontzettend veel plezier dankzij jullie ontzettend leuke luisteraarsvragen.Genoeg gelezen, luisteren maar! Bumper!SHOWNOTES;Gravelritten.nl met mooie routes overal in Europa (en niet alleen in Brabant zoals we abusievelijk zeiden in de podcast.For The Love of Gravel, hele fijne gravelrondjes in Saus of LimburgGravelritje van 90 kilometer over de Heuvelrug (blubberritje)Gravelritje vanuit Soest richting Langbroek (lekkebandritje)Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/13/20211 hour, 4 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Bijna giga schade, nieuwe petjes onderweg en Herman boostert zich de winter in

Daar zijn we weer, met een fonkelnieuwe aflevering van Tweewielers. Laten we beginnen met het beste nieuws van de afgelopen weken. Want we hebben een officiële order geplaatst en er komen weer nieuwe petjes aan. Neenee, niet alleen maar die blauwe die we al hadden, maar we hebben drie nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd. Prachtig he? Welke kleuren dat zijn hoor je in deze aflevering. Maar als je niet zo lang kan wachten, kan je ook nú al onze Insta-pagina checken. In de afgelopen periode hebben we veel gegraveld. Bij Martijn was de reden daarvoor enigszins uit noodzaak voortgekomen, want hij vond het nodig om twee weken geleden bij zijn wegfiets twee spaken te breken en een achterpadje te verbuigen. Maar afgezien daarvan is het nu ook gewoon bere, beremooi op de onverharde paden. Herman is tegelijkertijd begonnen aan een heuse FTP-booster op de Zwiffers. Vier weken lang trekt hij zich met allerlei lellendzware oefeningen helemaal uit elkaar. En als een keer een avondje overslaat, dan is-ie te vinden tussen de Rocycling-girls. Wat dat is? Je hoort het halverwege. Genoeg getypt voor nu. Ga vooral lekker luisteren. En fietsen. En oh ja, we hadden nog wat shownotes in de aanbieding:Dit is de GPX van het praktisch perfecte gravelrondje van MartijnHier tref je de rondje die Herman ten zuiden van Breda reedEn dit is de Brown Divide van niemand minder dan routekoning van de Veluwe: Erwin SikkensAls laatste: deze film van Lachlan Morton die solo de hele Tour reed, die wil je zienSupport this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/30/20211 hour, 4 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Naakt fietsen, gravelgeluk, magische 10.000 en petjesbehoefte?

Laten we beginnen met het belangrijkste. Want de voorraad petjes is op. En dus filosoferen we aan het einde van de podcast over of we nog wel nieuwe petjes moeten gaan bestellen. Doen we dan blauwe? Of zwarte? Of oranje? Laat vooral even weten of er überhaupt nog interesse is. Dat is voor het milieu ook nogal fijn. Back to business! Want wat hebben we afgelopen weken allemaal gedaan? Martijn heeft zich dagen geknecht voor niemand minder dan Rob Harmeling. Laatstgenoemde reed dik 1.200 kilometer in drie dagen en wij van Tweewielers ondersteunden hem daarbij een beetje. Het werden dagen om nooit te vergeten. En terwijl Martijn op een Portugees strand lag, keek Herman al zwiftend naar Parijs-Roubaix. Hij legde digitaal 100 kilometer af. Of was het toch net even iets minder? En zoals we in de podcast beloofde: hier de link naar het meer dan schitterende filmpje van de Achterkant van De Hel. Wat dan nog meer? We mijmeren over naakt fietsen, we brengen misschien wel een minister ten val en uiteraard een boel fijne vragen van jullie, lieve luisteraars. BUMPER! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/202156 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Asfaltmoe, koude natte helmrand, fietsverzekeringen en mooi Brabant

We hebben jullie vier weken en drie dagen laten wachten op een nieuwe aflevering. We zullen het nooit nooit meer doen. Althans, we hebben de intentie dat we het nooit meer zullen gaan doen, haha.Een bomvolle show met een boel fijne onderwerpjes, al zeggen we het zelf. We hebben los van elkaar een paar mooie. lange tochten gereden. En met name de provincie Brabant heeft ons eindelijk eens een keer verrast. We waren fietstechnisch vaak negatief over deze provincie, maar na drie 100+'ers is onze mening nogal bijgesteld.In de categorie klein leed behandelen we de asfaltmoeheid van Herman en zijn er twee heuse steekincidenten. Bij het ene incident was Herman het lijdend voorwerp en bij het andere incident was hij de aanstichter van het geweld. Cryptisch? Jazeker. Maar als je gaat luisteren, verdwijnen de vaagheden als sneeuw voor de zon.Martijn heeft zich op zijn beurt in de wereld van de fietsverzekeringen gestort. Het volledige verslag lees je helemaal onderin. Alle rechten voorbehouden, uiteraard.Als laatste even de hippe linkjes:Donatiepagina voor de Geluk in Beweging Challenge, de goededoelentocht van Rob Harmeling. Doneer gul!Hippe stuurlinten bij Cycylogoogy en ook bij Supacaz.-----Nieuwe fiets van 2.500 euro, na dik een jaar na een crash 1.100 euro geschade. En later wordt de fiets gejat.NTFU:1.000 euro retour (bij korter dan drie jaar lidmaatschap), 1.050 (als langer dan drie jaar lid) Carbonnen fiets heeft extra verzekering nodigLeeftijd van fiets heeft invloedEen verzekering voor ál je fietsenOok eigendommen als kleding, bril etc. meeverzekerdGeen vergoeding voor lakschade143,25 euro per jaar. (42 euro standaard premie, 81 euro extra dekking tot 2.500, 20,25 euro carbonmodule)Standaardverzekering zit inbegrepen bij contributie bij NTFU aangesloten wielerverenigingen. Extra voordelen als korting op duizenden toertochten, veel routes online downloadbaar, een fietsmagazine en kortingenANWB kortlopend, drie jaar:Vergoeding is 1.050 euro (want 50 euro eigen risico)Verzekering geldt voor één fiets119 euro per jaar (zegt ANWB), 140 euro (als wij rekenmodule op ANWB.nl invullen) Diefstal is verzekerd, onder zeer stringente voorwaardes. ANWB zegt daarover zelf het volgende: Als de racefiets niet op slot staat dan moet verzekerde aantonen dat er sprake was direct toezicht. Was dit het geval? Dan vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag minus 10% eigen risico. Oftewel: € 2.250,-.Er vindt geen vergoeding (na diefstal, red.) plaats als de racefiets zonder direct toezicht is achtergelaten en niet met een ART-goedgekeurd slot (minimaal 2 sterren) is vastgemaakt aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of een vast voorwerp in een (afgesloten) ruimte.ANWB, doorlopend: Zelfde voorwaarden als bij kortlopendExtra: pechhulp onderweg en een track & trace-chip op je fietsVolgens ANWB 197.67 per jaar, 292 euro als Tweewielers het op de site van ANWB narekent.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/17/20211 hour, 7 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Eindelijk weer samen, slechte benen na de Tour en kleuradvies gevraagd!

Hieperdepiep Hoera! Want na bijna vier weken van radiostilte, of moeten we het hier hebben over podcast-stilte, zijn we er weer. Herman is op vakantie geweest en heeft daar heerlijk rondjes gereden en Martijn heeft afgezien van een paar korte rondjes vooral doorgewerkt. Verschil moet er wezen, nietwaar?Herman vertelt over een nogal komische ontmoeting in een Franse bakker, hij werd daar door een andere Nederlander vanwege zijn wielershirt aangezien als rebuswinnaar. Daarnaast is hij samen met Anna de Mont Ventoux opgereden. Inderdaad, je kan naar slechtere plekken op vakantie.Martijn gaat in op zijn slechte vorm na de Tour. Met kramp en vermoeide poten reed hij door zijn lievelingsprovincie Flevoland. Ook moppert hij over nieuwe kettingolie: deze trekt hartstikkeveel viezigheid aan en gaat dus zeer binnenkort weggeflikkerd worden. Weg met die troep.En oh ja! Herman gaat zijn fiets spuiten! De Cervélo gaat een nieuwe kleur krijgen. Weg mat zwart en viezig wit. Maar wordt het mosgroen? Of toch iets anders?Als laatste in dit tekstje nog twee linkjes naar sites waar we in de podcast naar hebben verwezen:Hier vind je het Strava-profiel van Duif MathieuHier kom je terecht op de Strava-pagina van fietsheld Joost van WijngaardenDank voor het luisteren!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/202158 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Bijna in Parijs, kuchend door Andorra en stampen bij Nimes

Parijs is voor ons van Tweewielers niet ver meer. Als jij naar deze podcast luistert sloffen wij inmiddels al op de Champs Elysées óf als je dit nog later beluistert, zitten wij inmiddels weer in Utrecht of Soest op de bank. De Tour de France zit er bijna op en in deze hartstikke nieuwe aflevering praten we je bij over wat wij de afgelopen twee weken op de fiets hebben meegemaakt. Er is een prachtige berg beklommen in Andorra en in de buurt van Nimes reden we door prachtige natuur. Dat Martijn daar geen oog voor had, had een andere reden. Hij zag geen groene natuur, maar zag zwarte sneeuw. Maar dat was hartstikke zijn eigen schuld. Goed, tot zover onze podcasts uit de Tour, we nemen even een kleine break en melden ons ergens half augustus weer. Bumper! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/18/202148 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Fijne Tour-avonturen (met én zonder fiets), boze agenten en een cavia op de wc

Hier is-ie dan! Onze eerste aflevering vanuit de Tour de France. Opgenomen op de eerste rustdag, zo tegen de klok van twaalven. We hebben de eerste negen dagen hier in Frankrijk al een boel meegemaakt. Zowel met de fiets als zonder de fiets. In deze 27e aflevering van Tweewielers vertellen we je er alles over. Zo leggen we uit waarom je absoluut een keer over de Col d'Iseran moet rijden, op 2.770 meter de hoogst geasfalteerde klik van Europa. We vertellen ook uitgebreid waarom wij niet meer zo heel erg fan zijn van de Franse gendarmerie. Want op de een of andere manier worden we in tegenstelling tot de afgelopen twaalf, dertien jaar heel veel van het parcours afgehaald. Nieuwe regels, zeggen ze dan. Hou op daarmee, is ons antwoord. Goed, genoeg tekst. Ga maar gauw luisteren. Dan hoor je ook hoe tof het is om tussen warmrijdende tijdrijders het parcours te kunnen vertellen (want toen reden we zo hard dat de gendarmes ons niet te pakken kregen, haha!) BUMPER! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/6/202158 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Bijkomen van een loodzware Longest Day en we gaan naar de Tour!

Het is inmiddels een week geleden, maar de vijfde Longest Day ligt nog meer dan vers in het geheugen. Want o wat was het tof om met bijna vijftien vrienden een monstertocht van 410 kilometer af te leggen, maar tegelijkertijd was het o zo zwaar. Dat kwam omdat de temperatuur boven de dertig graden geraakte en de buik van Martijn het nodig vond om allerlei gekke rondjes te draaien, maar het kwam ook - of misschien was dat wel de reden van - door het verschroeiende tempo wat twee heren aan kop van het peloton rond wisten te produceren. The Longest Day, het is elk jaar het hoogtepunt waar je onwijs tegenop ziet. Maar het was dit jaar ook weer een schitterende editie, vinden wij althans. En daarom vertellen we je er in deze aflevering van Tweewielers alles over. Om jou als luisteraar wellicht te inspireren om volgend jaar met je vrienden of vriendinnen ook een mooi avontuur te gaan beleven. Dat hoeft echt geen 400 kilometer te zijn, dat mag ook 40 of 140 kilometer. Als je er maar van geniet. En dat hebben wij - en dat klinkt misschien een beetje gek als je ons hoort praten over verschrikkelijk afzien - ook de hele dag gedaan. Maar er is meer dan The Longest Day. Deze dag, donderdag 24 juni, is ook de dag van ons vertrek naar de Tour de France. Drie weken lang samen in een Volkswagenbusje, drie weken lang met onze neus erbovenop, drie weken lang proberen een gaatje te vinden om zelf een rondje te kunnen rijden. De Tour is drie weken lang een jongensboek. Welkom bij de 26e aflevering van Tweewielers. We hopen dat je een fijn uurtje met ons hebt. Dank voor het luisteren! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/25/20211 hour, 2 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Het Waddenzee-avontuur, Longest Day-bibbers en we zijn jarig!

Wauw! Tweewielers bestaat een jaar, we zijn dus hartstikke jarig. En het is ook nog eens de 25e aflevering, mooier kan je het bijna niet krijgen. Indirect hebben we dit heuglijke feit gevierd met een schitterende fiets- en boottocht op de Waddenzee. Want het leek ons een goed plan om op een dag op Vlieland, Terschelling en Ameland te fietsen. Maar omdat plan te laten slagen hadden we wel de hulp van een kapitein en boot nodig. En dat is gelukt. Want met een uit de kluiten gewassen schip met 2 x 500 pk aan boord, zijn we van eiland naar eiland gehopt. En dat werd, we zeggen het gewoon, een jongensboek. Een dag om nooit te vergeten. Met tien vrienden fietsen, varen, lachen, eten en drinken. Het was magisch. Het is misschien wel het langste onderwerp in de podcast ooit, maar we zijn er eens goed, heel goed voor gaan zitten en we vertellen jullie alles over dit avontuur in het noorden van het land; de Wadden Trilogie! Verder een boel fijne en goed eet-tips voor Herman. We hebben zelfs weer wat opgestuurd gekregen, veel te gek natuurlijk, maar hartstikke lief. Daarnaast nog een boel luisteraarsvragen én we blikken vooruit op 18 juni 2021. Want dan is-ie er weer: onze Longest Day. 404 kilometer op één dag. Het wordt weer afzien geblazen. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/10/20211 hour, 11 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Afzien tijdens 200+'ers, oester-slingeren en Garmin kwijt in Jumbo-karretje

Allereerst een boodschap van algemeen nut: het spijt ons verschrikkelijk dat we jullie langer dan twee weken op een nieuwe podcast hebben laten wachten. Maar er moest vakantie worden gevierd en er moest worden opgedroogd en bijgekomen van de lange en zware tochten die wij de afgelopen periode hebben volbracht. Zowel Herman als Martijn heeft een tocht gereden van meer dan 200 kilometer. Herman koerste richting Oostvoorne, in het verre westen van ons land en had het zwaar, heel erg zwaar. Martijn reed met misschien wel 90% van de tijd de wind op kop richting Brabant en Zeeland en regende daarbij ook nog eens zeiknat. Gelukkig verkeerde hij wel in het meer dan goede gezelschap van niemand minder dan Steven de Jongh. Nog meer kommer en kwel? Jazeker. Het verging de maag van Herman tijdens een tochtje in Twente totaal niet goed. Tot twee keer toe besloot het eten en drinken het lichaam op de verkeerde manier te verlaten. Al zittend op de bijrijdersstoel werd Herman naar huis toe gereden. Gelukkig ook goed en fijn nieuws. Al is bovenstaande natuurlijk wel om te lachen, begrijp ons niet verkeerd. We vertellen het met plezier. Maar het grootste en fijnste nieuws van de afgelopen weken is natuurlijk wel dat we officieel weer met een groep van maximaal dertig wielrenners buiten mogen fietsen. Geen solo-gerij meer. Nee, we kunnen weer 'en groupe' op pad. En dat betekent automatisch ook goed nieuws voor The Longest Day, want die kan nu doorgaan! Hieperdepiep. Afijn, tot zover het gekke tekstje dat toch nooit iemand leest. Bumper! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/20/202157 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Nieuwe gravelbike, Binnenhof-bumper, Moments of Shame en hartslagmetertepels

Daar zijn we weer! Met een hartstikke nieuwe aflevering van Tweewielers. Bijna anderhalf uur pseudo-elitair geklets over de belangrijkste bijzaak van het leven: wielrennen. Waar we het deze aflevering allemaal over hebben? Nou, we beginnen met by far het belangrijkste nieuws van de week. Want de nieuwe gravelbike van Martijn is geleverd. En nu staat er in de garage een fonkelende De Rosa in shiny Orange Diablo te wachten om de lokale paden te gaan verkennen. Maar al gauw maakt het feestvieren plaats voor diepe schaamte. We bespreken uiteraard onze Moments of Shame die wij in ons wielerleven hebben meegemaakt. Die van Herman vond plaatst op een schuine rots in Marokko, tijdens misschien wel de mooiste tocht die wij ooit samen hebben gereden. Martijn biecht op zijn beurt op dat hij een keer iemand een soort van perongelukexpres in de berm heeft gereden tijdens een 'wedstrijdje' in Spaarndam.Nog meer leed? Jawel! Hadden we vorige aflevering een heus batterij-drama, nu is het tijd voor hartslagmeter-gate! En passent vertelt Herman aan Martijn dat je de band van je hartslagmeter niet over je tepels moet doen. En hij heeft daarvoor een zeer, zeer steekhoudend argument. Nog meer verhalen uit het woelige leven van Herman van der Zandt: met een Bumper-petje op stal hij afgelopen week de harten van in ieder geval Xander van der Wulp en Marleen de Rooy. Als een ware Hugo de Jonge reed hij op de racefiets de politieke arena van Nederland in. Nog meer? Nou vooruit. Loftrompet voor Bram die op de fiets in álle dorpen en steden van Nederland is geweest, een heleboel leuke en originele luisteraarsvragen en uiteraard nog veel een veel meer in aflevering 23 van Tweewielers!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/20211 hour, 22 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Batterij-drama, Gold Race-verkenning, Wadden-plan en onze eerste beklimming

Langzaam maar zeker begint het nu toch echt voorjaar te worden. En dat was te merken toen we vrijdagmiddag voordat we deze podcast op gingen nemen even lekker op de fiets door de polder reden. Nou ja, of lekker het goede woord is, daar zijn de meningen over verdeeld. Herman vindt het rechttoe rechtaan door de polder met wind in zijn snufferd maar niks. Maar even later, met de zon op het gelaat en de wind in de rug, begint het toch een beetje op fijn fietsen te lijken. Even later aan de keukentafel in Soest, als de apparatuur is uitgestald, de koffie en broodjes zijn uitgestald en Herman zijn ritje aan Martijn heeft 'gedoneerd' (laatstgenoemde was vergeten zijn Wahoo op te laden) is het tijd om aflevering 22 op te nemen. En daar zit je als het goed is nu naar te luisteren. Nadat we eventjes hebben gemopperd over het niet lekker met z'n allen buiten kunnen rijden en op het terras kunnen zitten, praten we een dik uur over het verkennen van het parcours van de Amstel Gold Race, hebben we het over Leon van Bon die het nieuwe frame van Martijn al wél heeft gezien en gaat het over een nieuwe berg in Zoetermeer. Ook nieuw is het plan om op één dag op Vlieland, Terschelling en Ameland te fietsen. Hoe we dat voor elkaar krijgen vertellen we je halverwege de podcast. En dankzij de luisteraarsvraag van Danny weet je ook hoe het eraan toeging toen wij voor het eerst een echte berg op fietsten. Als eenalaatste een ultrafijn linkje naar het filmpje dat Herman en Stef maakten op het parcours van de AGR. En als je dat gezien hebt, teken dan de petitie voor het behoud van de Zeeuwse kasseien. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/20211 hour, 7 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Frykadellen in Fryslan, showolie, KOM-obsessie en de hub is los!

Eigenlijk wilden we afgelopen woensdag al een nieuwe aflevering opnemen. Maar we waren na ons rondje van 175 kilometer door Friesland en Groningen eigenlijk te moe om nog een fatsoenlijke podcast te maken. Herman was zelfs zó moe dat-ie op de stoep van Echtenerbrug een klein dutje heeft gedaan. Een foto daarvan vind je overigens op ons Insta-account: @tweewielers.Maar kreetje, wat hebben we genoten in Friesland. Martijn deed dat helemaal toen hij vlak bij Burum ein-de-lijk op de foto kon met de 'Grutte Earen', een aantal gigantisch grote satellieten. Herman genoot anderhalf uur later van twee frikadelbroodjes in Ureterp. Alhoewel de spijt ook al gauw om de hoek kwam kijken. Verder lossen we eindelijk het probleem op wat betreft het lagere gemiddelde dat Strava weergeeft na een rondje fietsen. Toegegeven, een ontzettend first world problem. Maar niets is zo vervelend dat je gemiddelde snelheid na een aantal uur stampen op 29,9 wordt afgerond in plaats van op 30,0, toch? Verder een boel lol om benen scheren, showolie, zweetdruppels in Zwift en Herman zijn obsessie om een KOM bij Zeist te veroveren. Daarbij zit een oude bekende hem trouwens erg vervelend in de weg. En oh ja, hier zijn de linkjes naar de dingen waar we in de uitzending aan refereren. De zogenaamde shownotes! Link naar prachtige route door Fryslan. Hier koop je die geweldige showolie. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/20211 hour, 15 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Zes keer hetzelfde rondje, sync-problemen en mislukte KOM-pogingen

Daar zijn we weer. En sorry dat we jullie langer hebben laten wachten. Normaal proberen we er eigenlijk elke twee weken te zijn, maar nu lieten we jullie ineens gigantisch in de steek en was er ineens een Tweewielers-vacuüm van drie weken. Kan eigenlijk niet, maar ja, toch gebeurd. Maar genoeg getreurd! We zijn er weer. En we beginnen hartstikke vrolijk want van twee fans uit Vlaardingen hebben we lokaal bier gekregen. Daarna slaat de stemming aan tafel gauw om. Want het is kommer en kwel wat we de afgelopen drie weken op en bij de fiets hebben meegemaakt. Zo liet Herman zich verrassen door Zwift en belandde hij ineens op de Mont Ventoux, werden meerdere keren ritjes op datzelfde platform niet bewaard en met als gevolg een ware mental breakdown en faalde er bij zowel Herman als Martijn een heuse KOM-aanval. We weten het aan tafel gelukkig nét droog te houden... Daarna pakken we de vrolijke draad gelukkig wel weer op. We worden hartstikke blij van de vele leuke, originele en nuttige luisteraarsvragen waarvan we er deze aflevering extra veel beantwoorden. En oh ja, voor we het vergeten. In deze aflevering een paar keer een verwijzing naar deze 'shownotes'. Uitleg Eddington-getal; wat is het en hoe bereken je jouw Eddington-getalDit is de USB-oplaadbare fietspomp / mini-compressor / gadget-nerd-alertHier vind je Martijns home made beroemde excel-sheet om zelf je maandtotalen in te vullenEn mooie routes uit heel Nederland download je op racefietsroutes.nlEn nou hup, gauw luisteren! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/20211 hour, 7 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Fietskoeriertje spelen, genieten van blote benen en bijna een renster gevloerd

Jahoor, het ijs is nog niet het land uit of we kunnen er kort-kort op uit! Wat een feest zijn deze temperaturen toch voor ons wielrenners. We kunnen gewoon naar buiten stappen zonder na te hoeven denken over wat er aan moet worden getrokken. Geen hoofdbrekens meer over lange mouwen met winterondershirt, met of zonder buff, die dunne of net iets dikkere handschoenen. Nee, we zijn met 18 graden meteen van al dat nadenkerij verlost. Alhoewel het rijden in korte broek wel weer een ander wielerdilemma blootlegt: to scheren or not to scheren, that's the question. Deze aflevering is er eentje die nog meer dan van je ons gewend bent alle kanten opwaait. Hebben we het eerst over de exponentiële groei van het aantal vrouwen dat we op de fiets zien, praten we daarna over domme mannen die zonder helm op hun fiets kruipen, wikken en wegen vervolgens over schijf- of velgremmen, denken we na over of we onze vriendinnen een podcast over óns laten maken en vertellen we je uiteraard over hoe ontzettend leuk het was om in en om Utrecht vele tientallen Bumper!-petjes bij de bestellers thuis te bezorgen. Weer een dag om nooit te vergeten.En trouwens, als je klaar bent met deze podcastpotpourri, dan heb je misschien ook nog wel zin om bijna een half uur te genieten van de ploegentijdrit die Maarten Ducrot en Richard Plugge samen met ons reden. Op het WK-parcours van Valkenburg deden we in 2012 mee aan een soort van wedstrijd. We deden daar zeker niet mee om de prijzen, maar we reden onszelf wel helemaal de vernieling in. Hoe zeg je dat ook alweer? Oh ja! Een absolute must see! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/25/20211 hour, 22 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Nieuwe petjes, genieten op het Kroondomein en een ventiel- en KOM-drama

We beginnen met een heel vrolijke mededeling. Want na lang wachten zijn ze er eindelijk weer: de onvervalste one and onlye Tweewielers-wielerpetjes. Wees er snel bij, want de vorige keren vlógen ze de webwinkel uit. Je bemachtigt jouw exemplaar op tweewielers.cc.Terug naar de orde van de dag. Een nieuwe aflevering, jawel. De afgelopen twee weken hebben er nogal wat tranen over de wangen van Martijn gebiggeld. Want wat een wieler-ellende is er over hem heen gestort. Allereerst reed hij lek en moest hij de 'call of shame' plegen, een week later breekt tijdens een prachtige graveltocht met Herman op het Kroondomein zijn derailleurpad af en een dag later wordt zijn lievelings KOM afgepakt door iemand die zijn ritje 'Bumper' noemt. Gelukkig weet Herman de lach weer terug te toveren op zijn gezicht. Want hij heeft genoeg mooie dingen meegemaakt om over te vertellen. Hij genoot met volle teugen in de besneeuwde bossen van Zeist, hij werd onderweg in Blokzijl begroet door iemand die hard 'Bumper' riep én hij heeft het - dankzij een tonnen kostende lobby - voor elkaar gebokst dat de zomertijd bewaard blijft. Dat houdt in dat de lange fietsavonden gered zijn! En oh ja. De website met fijne gravelroutes, zoals we in de podcast beloofd hebben: Routes op de Veluwe van Erwin SikkensTien tochten die je niet mag missen van FietssportHeel veel routes overal in Nederland van Gravelrides.ccRoutes in de buurt van Amersfoort van Ritten.ccSchitternde routes over de Utrechtse Heuvelrug van Gijs BruinsmaHonderd prachtige kilometers over het Kroondomein van Mischa EngelNetherlands Gravel Cycling CommunityKunnen jullie voorlopig wel even vooruit. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/11/20211 hour, 13 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trappen naar Thialf, nu al in korte broek en een excel-ontboezeming

We zaten zo ontzettend lekker in de avond-vibe. Biertje erbij, zakje nootjes en zelfs een kaarsje aan. Maar als gevolg van de veelbesproken avondklok gaat daar voorlopig een streep door, opnametechnisch. En dus was Martijn genoodzaakt bij daglicht naar Herman toe te rijden om een kakelverse aflevering van Tweewielers op te nemen. Met een kopje koffie en met zelfgebakken koekjes op een schaaltje. Het was even wennen. Afijn. Wat zit er allemaal in de show? Een heleboel leuke, fijne, kleine, gezellige, lieve, onthullende onderwerpjes. Maar niet echt één mega groot main topic. Je zou dit met een gerust hart een potpourri kunnen noemen, een heuse faits divers onder de Tweewielers-afleveringen. Waarom je deze aflevering dan toch moet luisteren? Omdat Herman een fabuleuze imitatie van Jan van Veen laat horen, Martijn vertelt over zijn avonturen op weg naar Thialf (spoiler: er komt een hond in voor), we je uitleggen hoe je het beste een band erom legt, er ook weer een heleboel luisteraarsvragen zijn, Herman een Tweewielers-groet in het echt heeft gezien én Martijn een nogal bizar exceldocument onthult waar Herman stijl van achterover slaat. Nagekomen bericht! Such a shame! We zijn wéér vergeten een winnaar uit te roepen, we hebben geen luisteraarsvraag beloond met een Tweewielerspetje. Dat gaan we volgende aflevering helemaal goedmaken. Stay tuned. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/27/20211 hour, 13 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Gevaarlijke wielermomenten, ideale bandenspanning en knipperende LED-strips

Natuurlijk zijn we ook in 2021 van de partij! En hier is onze allereerste podcast van het nieuwe jaar waarin we samen met jou weer mooie wieleravonturen hopen te gaan beleven. Allereerst een dikke vette oproep. Wil je alsjeblieft op ons stemmen voor de Gouden Podcast? Als we genomineerd worden rijden we met een omweg van 250 kilometer én in korte broek naar het uitreikingsmoment toe. En dat wil je, want dat levert weer een geweldig leuke podcast op! Terug naar de wereld van nu. Martijn is hartstikke jaloers op Herman. Laatstgenoemde is het jaar namelijk uitermate voortvarend begonnen met veel kilometers. Martijn kijkt nu al tegen een grote achterstand aan en onthult dat hij daarom expres vlakke parcoursen uitkiest als hij binnen op de rollers rijdt. Zo leg je immers in een uur de grootste afstand af. Maar dat is niet het enige: hij fietst tegenwoordig in een heuse discotheek door een LED-strip die gevonden werd bij het zoeken naar de afstandsbediening van de ventilator. Herman luistert het hoofdschuddend aan. Maar er is meer! Want dankzij jullie fraaie luisteraarsvragen nemen we je mee op onze meest bange moment op de fiets, vertellen we je hoe je je fiets het beste schoon kan krijgen, hoe je een Ullrich-winter overleeft en of spatborden wel/niet kunnen. Daarvoor hebben we al lange tijd gesproken over de bandenspanning. Martijn kwam tot de ontdekking dat hij zijn banden bijna 2 bar te hard oppompt. En dat kan natuurlijk niet. Op deze site kan je uitrekenen wat voor jou de beste bandenspanning is. En hier en hier vind je twee achtergrondartikelen die je nog veel meer vertellen over het geheim van een zachtere band. En oh ja, met deze plugin voor Chrome ontdoe je Strava van alle virtuele en/of woon-werkritjes. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/13/20211 hour, 8 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beachboy Herman, drama met CO2-patroon en terugblikkerij op afgelopen fietsjaar

De onvervalste eindejaarsaflevering. En dat is er eentje van terug- en vooruitblikken. We nemen je mee naar wat onze mooiste, zwaarste, fijnste en leukste tochten op de fiets waren. Dat doen we niet alleen, want jullie hebben massaal jullie avonturen naar ons toegestuurd waarvan we er een aantal laten horen. Daarvoor praten we uitgebreid over de strandavonturen van Herman. Hij begaf zich met windkracht 17 en gevaar voor eigen leven op het Noord-Hollandse strand en beleefde daar helse avonturen. Hel was het ook bij Martijn, want hij prutste met CO2-patronen, hondenpoep en ventielen op een gravelstrook bij Maartensdijk. Verder vertellen we je wat FulGaz is, discussiëren we of het nou wel of niet goed is voor je carbonnen frame om die op de hometrainer vast te schroeven en ongetwijfeld nog heel veel meer wat we nu alweer vergeten zijn :-). Gewoon luisteren! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/31/202058 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Lockdownkersteditie: MTB'en met zoonlief, onze valpartijen en petjes bezorgen

We wilden éventjes een speciale bonuslockdownkersteditie voor jullie opnemen. Gewoon, eventjes een podcastje tussendoor om jullie deze Kerstdagen-in-lockdown-met-regen door te laten komen. Maar het is toch een volwaardige aflevering geworden, al zeggen we het zelf. Dat had natuurlijk alles te maken met de sfeervolle woonkamer van Herman waar het hartstikke gezellig toeven was en waar we elkaar na tien dagen toch weer genoeg te vertellen hadden. Herman is voor het eerst gaan mountainbiken met zijn zoon en vertelt hoe leuk dat was, Martijn is nog steeds euforisch over zijn bumper-petjes-bezorg-ochtend en hoe leuk het was om bij de fans thuis het blauwe klakske af te leveren. Ook ruim baan voor een stukje leedvermaak: we vertellen uitgebreid over onze valpartijen uit het verleden. Wat verder nog? Een plasje water in een frame, een hartstikke leuke tip om met je vrienden in WhatsApp te doen, een heuse kijktip en kibbelen we over zomer- en wintertijd. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/23/20201 hour, 13 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Nieuwe voorraad petjes, Haags boete(k)leed en dromen van een frame

Aflevering dertien alweer. Maar dat betekent in ons geval zeker geen ongeluk. Want met ontzettend veel trots kunnen we je melden dat we een nieuwe voorraad Tweewielers-wielerpetjes hebben. Er zijn er 200, dus wil je jezelf of iemand anders verrassen; wees er snel bij. Ze zijn te koop via tweewielers.cc en let dan ook meteen op hoe onwijs professioneel die site in elkaar is gezet. Hieperdepiep hoera voor studio Nulelfzeven, jullie zijn geweldig!Wie ook kleine shoutout verdient is Gijs Bruinsma, want hij heeft op Komoot een heleboel schitterende én legaal berijdbare gravelroutes geüpload. Gaat dat zien en rijden. Waar hebben we het nog meer over? Nou, we hebben uiteraard (en dit is in principe het laatste deel) een konijnen-update. We praten je bij over ons laatste gezamenlijke rondje op de fiets. Martijn vertelt je alles over zijn nieuwe - nog aan te schaffen - liefde. Herman droogt zijn tranen nadat hij in Den Haag een dikke vette boete heeft gekregen voor het berijden van zijn fiets. We hebben dankzij een trouwe luisteraar een heuse start/finish-plaats voor de Trofeo Podcasteracchi. En als laatste hebben we natúúrlijk een bak luisteraarsvragen. BUMPER! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/20201 hour, 1 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Een Tweewielers-wielergroet, live broekenvouwen, een koppeltijdrit en drama met de iPad en Zwift

Het is alweer twee weken geleden en dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe aflevering van Tweewielers. We beginnen met niet-wielergerelateerd nieuws. Of nou ja, eigenlijk is er geen nieuws, want het konijn is nog steeds spoorloos. We vrezen met grote vrezen voor zijn leven, maar stoere jongens als we zijn gaan we gauw over tot de orde van de dag! Veel belangrijker is immers: we gaan een koppeltijdrit organiseren! De Trofeo Podcasteracchi. We zijn weliswaar hartstikke streng wat betreft aanmeldingen, want niet iedereen mag zomaar meedoen. Dus jammer Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Koen de Kort en Dylan van Baarle. Hartstikke leuk dat jullie mee wilden rijden, maar dit is onze kneuzenkoers. Wij bepalen hier de regels en we laten ons een podiumplaats niet door de neus boren! Jullie mogen komen supporteren en daarmee is het klaar ;-).Herman heeft de afgelopen weken hard nagedacht over hoe we elkaar op de fiets meer kunnen groeten. Want dat vinden wij toch wel een soort van belangrijk. Herman is zo inventief geweest en heeft een heuse Tweewielers-wielergroet bedacht. Zo kunnen we elkaar, Tweewielersluisteraars en -liefhebbers, onderweg herkennen en rijd je met een nog beter gevoel verder. Hoe je elkaar moet groeten, op welke manier, dat hoor je in de podcasts. Verder, kreetje wat hebben we veel besproken, hebben we achtduizend tips gekregen over hoe je je wielerbroek het beste op kan vouwen. We proberen het live en het resultaat zal je verbazen. We hebben hilarische verhalen over gestuntel met iPad-opladers en daardoor crashende Zwift-ritjes, Herman pocht met zijn 34,6 gemiddeld, Martijn zwijnt bij The Ride Gravel, een vijfdaagse graveltocht door vier landen en er is slecht (?) nieuws over de Afsluitdijk. Want die is nog 209838 jaar dicht voor fietsers. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/27/20201 hour, 27 seconds
Episode Artwork

Bizarre sok-onthullingen, wielerbroeken als vleermuizen en een dwingend lichtadvies

De opnames voor aflevering 11 vonden plaats op een emotioneel moment. Want enkele uren voordat wij de microfoons aansloten, verdween er uit de tuin van Martijn pardoes een konijn in een zelfgegraven tunnel.Afijn, daar ben je hier niet voor. Jij wilt weer vermaakt worden met o zo spannende en lachwekkende verhalen die wij op de fiets hebben meegemaakt. Nou, dan zit je hier goed. Martijn vertelt over de Rock Solid Gravel Ride die hij op het tandvlees heeft volbracht en uit de oude doos tovert hij een verhaal tevoorschijn toen hij een wereldrecord bergop heeft neergezet. En dat allemaal dankzij een hond. Dan Herman, want kreetje mineetje. In een bos bij Zeewolde was hij op tegeltjes/blokjesjacht, moest een stukje lopen en miste op 10 meter na een o zo belangrijk blokje. En nu probeert hij dat blokje van Martijn te krijgen, maar of dat lukt, is maar de vraag. Luisteraarsvragen, heel erg veel luisteraarsvragen. Veel via de telefoon! En we hebben Steven de Jongh zelfs bereid gevonden om een van de antwoorden voor zijn rekening te nemen. Puur en alleen omdat wij het antwoord niet wisten. Luisteren maar! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/13/20201 hour, 56 seconds
Episode Artwork

Aangevallen door paard, weinig kunnen fietsen en goed/slecht nieuws van Strava

Vanuit het nieuwe podcastpaleis van Martijn is hier aflevering 10 van Tweewielers. Herman vertelt hoe hij tijdens zijn jacht op blokjes is aangevallen door een groot blond paard in een weiland bij Schoonhoven en hij praat je bij over hoe het voelt om op een groot Amsterdams industriegebied een blokje te missen. Nog meer leed bij Martijn, want die had vanwege zijn verhuizing de afgelopen twee weken helemaal geen tijd om te fietsen. Een negatief record. Hoe cynisch hij daarvan wordt, legt hij uit. De Flyby op Strava is dood, maar leve de gekleurde rode lijntjes op Strava. In deze aflevering leggen we je uit hoe je door een simpele hashtag toe te voegen een hoop informatie uit je kaartje kan halen. De hashtags die we benoemen zijn:#speedmap - hoe harder hoe donkerder#heartratemap - hoe hogere hartslag, hoe donkerder#elevationmap - hoe hoger, hoe donkerder#gradientmap - rood is klimmen, groen is dalen#powermap - hoe hoger vermogen, hoe donkerder#timemap - hoe later, hoe donkerder#temperaturemap - hoe heter, hoe donkerderVerder, uiteraard je bent het van ons gewend, heel veel luisteraarsvragen. Er zijn er een hoop binnengekomen via de Tweewielers Telefoon, nog steeds te bereiken via WhatsApp op telefoonnummer 06 34 40 24 38. Stuur ons jouw vraag als geluidsbestandje en wie weet hoor je jezelf terug. En als laatste nog een uitgebreide beschrijving van het wielerspel waar we het over hadden, de Cycleo. Wil je meedoen met dit wielerspel? Mail ons dan op [email protected]. Het handigste is als je al tien, twintig vrienden hebt die met jou in een subleague mee willen spelen. De Cycleo is een wielerspel dat het hele seizoen duurt. Alle wedstrijden van 1.1 en hoger tellen mee, dat zijn alle wedstrijden waar professionele wielerteams aan de start verschijnen. Van meerdaagse koersen in Gabon tot en met de grote wielerklassiekers; overal zijn punten te verdienen.Je speelt de Cycleo met 10-20 vrienden en in december stel je je eigen team samen. Eerst wordt er geloot wie er als eerste mag kiezen en vervolgens stel je volgens het draft-principe je ploeg samen. Kies jij voor Mathieu van der Poel? Dan kunnen de andere deelnemers van jouw league Van der Poel niet meer kiezen. Stel dus een zo uitgebalanceerd team samen. Deze draftperiode kan wel twee weken duren, houd daar rekening mee. Tijdens het seizoen mag je per week twee keer transfereren. Je kan renner in je ploeg inwisselen voor een transfervrije renner. Zie jij dat dat ene supertalentje aan de start verschijnt van een koers die volgende week gereden gaat worden? Hengel 'm dan snel binnen! Gedurende het hele seizoen bestaat je team uit 18 renners. Uiteraard is de ene koers meer waard dan de andere. Het winnen van een 1.1 is goed voor vijf punten, een overwinning in een Monument is goed voor 35 punten. Je verdient deze punten pas als je overall de beste bent in de koers. Het kan dus zo zijn dat ondanks dat je de winnaar in je ploeg hebt, je voorbij wordt gestreefd door iemand met de nummers twee, vier en achttien. Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/28/20201 hour, 3 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Gravelen, bericht van Stef Clement en wassen op 30 of 40 graden

Nadat we eerst lekker vijftig kilometer hadden gegraveld rondom Hilversum, was het weer tijd om achter de microfoon te gaan zitten en een nieuwe aflevering op te nemen. Nummer 9 alweer, kreetje wat vliegt de tijd! In deze aflevering alles over gravelen, waarom we dat doen, waarom we het zo fijn vinden en wat er anders aan is dan op de weg fietsen. Vervolgens is er een ingezonden boodschap van niemand minder dan Stef Clement. Hij vertelt over zijn fietstocht met Herman waarin hij - zoals hij zelf zegt - is gesloopt dóór Herman. Open en eerlijk vertelt hij over wat dat met hem deed.Ook het laatste nieuws over de eerste lading petjes die bij jullie, onze fans, zijn bezorgd. De 48 gelukkigen zijn inmiddels in het bezit van hun blauwe hoofddeksel met bumperklep. En is er de heuse onthulling van de Tweewielers Telefoon. Via dat nummer kan je ons via WhatsApp vragen insturen zodat je helemaal hip onderdeel wordt van de show! Wat wil je nog meer? Zet ‭06 34 40 24 38 in je favorieten en stuur ons elke vraag die bij je binnenkomt en wie weet hoor je jezelf terug. Als laatste nog een heikel en tevens lachwekkend onderwerp. Maar hoe doen Herman en Martijn de wielerwas? Hoe was je het beste je kleding? We vertellen je er alles over.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202056 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Wieltjesplakken, Tour-debriefing en eikels op de weg

Na 3,5 week onafgescheidelijk geweest te zijn, hebben Herman en ik elkaar deze week vier volle dagen achter elkaar níét gezien. En daar kwam op vrijdagochtend gelukkig verandering in. Want we hadden immers nog een derde Tour-week te debriefen met elkaar. Maar wees niet bang, we hebben het niet alleen over profwielrennen, we praten ook over onze eigen fietstochten die we in de laatste week hebben meegemaakt. Want vergeet de Alpe d'Huez, vergeet de Croix de Fer, de Col de la Loze gaat het vanaf nu helemaal worden. Afzien tot en met en in de afdaling rijd je je hele voorwiel aan flarden, maar dat maakt allemaal niet uit, het is een geweldige klim. Afijn, dit soort verhaaltjes doet er niet toe. We vragen ons af of iemand dit eigenlijk allemaal wel leest. We sluiten daarom maar gauw af met een welgemeend #BUMPER! Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/25/202050 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Klimmen en dalen in Frankrijk, weer een kraak en een beetje Tour

De kofferbak van aflevering #6 heeft plaatsgemaakt voor een groene (en warme!) alpenweide. We hebben ons klapstoeltjes van de Action neergezet en nemen uitgebreid de tijd om terug te blikken op onze tweede Tourweek. We hebben het heel even over de Tour zelf - maar niet te lang want daarvoor zijn er genoeg andere podcasts - en we praten over de mooie tochtjes die we zelf hebben gereden: achterafweggetjes aan de kust en keihard omhoog op Suc au May (nét iets langzamer dan Hirschi) en de Grand Colombier (spoiler: Herman heeft een Bernalletje!).Daarnaast belangrijk en groot nieuws over het bestelproces van het onvervalste Tweewielers-wielerpetje. We zijn nu al bang dat we heel veel mensen moeten gaan melden dat ze hoogstwaarschijnlijk weken op hun petje moeten wachten, maar het is helaas niet anders. Jullie vinden ze te mooi, want jullie bestellen ze massaal. Of ze zijn te goedkoop, dat kan natuurlijk ook.Nou, hup. Stoppen met lezen. En luisteren maar! En oh ja, je doet ons een groot plezier met een stem op ons op de site van de Dutch Podcast Award.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/15/202041 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ons leven in de Tour, fietsen in Frankrijk en gewichtsverlies

Voor het eerst in de nog korte geschiedenis van Tweewielers komen we uit het buitenland. In de achterbak van het busje waarmee we door Frankrijk rijden, heeft Martijn een heuse podcast-studio ingericht. Op onze klapstoeltjes praten we - met de klep open, anders wordt het een beetje warm - over de eerste week van de Tour, over de korte fietstochtjes in de ochtend, het drama dat Strava Explorer heet en over hoe Martijn Herman bergop weet te verslaan. Daarnaast, op veler verzoek, allerhande info over hoe jij straks de blits kan maken met onze koerspetjes (gaan de markt op voor 10 euro!) en is er een heuse sticker-challenge.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/8/202038 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Naar de Tour, langs de Waal, koerspetjes en kraken

Het is de donderdag voor de Tour. De spullen voor drie weken Frankrijk zijn bijna allemaal ingepakt. Bijna? Wat dan nog niet. Nou, we hebben de podcastspullen nog even op tafel laten staan. Er moest en zou immers een nieuwe aflevering gemaakt worden voordat we ons drie weken in het geweld van de Tour gaan onderdompelen.We zijn allebei terug van vakantie en praten elkaar bij over wat we allemaal beleefd hebben. Herman is in Oostenrijk geweest, op bezoek bij Johnny Hoogerland. Martijn moest het hebben van een mooie rondje langs De Waal en heeft vooral te maken gehad met veel technische zaken aan zijn fiets. Een kraak die maar niet wilde verdwijnen en lellend dure Campagnola-onderdelen.Daarnaast reageren we voor het eerst in het openbaar op de recensie die over ons geschreven is in het Nederlands - misschien wel de beste krant van Nederland - Dagblad. Er zijn luisteraarsvragen en er is weer (sorry!) een heuse rectificatie.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/27/202053 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Niet-verreden tochten, nieuwe MTB-parel, liters WD40 en benen scheren (zonder WD40)

Jaja, lieve luisteraars. Jullie hebben even op ons moeten wachten. Niet dat we druk waren met in twee dagen naar de Ventoux toe fietsen of 34 nieuwe gemeentes te veroveren. Integendeel, eigenlijk hebben we geen epische dingen beleefd. Maar toch hebben we elkaar heel erg veel te vertellen. En dat mogen jullie allemaal gaan beluisteren Want toch hebben we elkaar veel te vertellen. Martijn legt Herman haarfijn (woordgrapje) uit over waarom hij zijn benen scheert, vertelt Herman uitgebreid over een nieuw ontdekt MTB-parcours, gaat het over de Tour en of die wel verreden gaat worden en een beetje over #henkencorrie. En uiteraard is er een update van de catastrofe die Martijn heeft beleefd in de gemeente Zeist: kleding en fiets helemaal onder de teer (of moeten we zeggen bituumemulsie?)Kortom: verdoe je tijd niet met het lezen van dit gekke tekstje, ga vooral lekker luisteren. BUMPER!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/27/202051 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Catastrofe in Zeist, bel of geen bel, Mario Cipollini en een dom plan van Herman

"Eén keer in de drie weken gaan we een afleveringetje maken", zeiden we voordat we met deze podcast begonnen tegen elkaar. In de praktijk, nu we de smaak te pakken hebben, is het lastig om ons aan die belofte te houden. We hopen dat jullie ons dat niet kwalijk nemen. Martijn is naar Herman toegereden (met de auto, foei!) om hem te vertellen over de ramp die zich heeft voltrokken in Zeist [per abuis hebben we hier eerst de gemeente Baarn vermeld, maar de betreffende weg bleek in Baarn én Zeist te liggen]. Dat Herman Martijn daar keihard over uitlacht, is iets waar nog lang over nagepraat zal worden, maar afijn. Daarnaast volop aandacht voor de nieuwe campagne 'Wees een Heer in het Verkeer', praten we over Mario Cipollini (also known as Mark Uitjes), hebben we hartstikke veel kijkersvragen (sic!) en hebben we een nieuwe vriend van de show: niemand minder dan Edwin Winkels!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/202052 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

The Longest Day, The Longest Day en nog eens The Longest Day

Op vrijdag 19 juni reden we The Longest Day, onze jaarlijkse monstertocht. Dit keer zijn we niet in een pelotonnetje op pad gegaan - dat mocht nog niet vanwege corona - maar zijn we er allemaal solo op uitgetrokken. Herman reed van Turkeye naar Denemarken en Martijn legde het inmiddels tot wielerklassieker verheven Soest - Soest - Soest af.In deze aflevering vertellen we over wat we allemaal hebben beleefd, maar laten we ook horen wat oud-profs als Steven de Jongh, Michael Boogerd en Johnny Hoogerland hebben beleefd. Want ook zij vertrokken in alle vroegte voor hun Longest Day.Daarnaast kijkersvragen en rectificaties. Jaja, in aflevering 1 zijn we al de fout in gegaan. Schande. Wat nog meer? Heel veel bumpertjes, gewoon omdat het kan.Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/202057 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Over kasseien, Longest Day, gemeentes, Italo-disco en Armstrong

De eerste echte aflevering van Tweewielers. Geen gepruts meer zoals in de vorige show, maar echt keihard professioneel gepraat. Herman is naar Soest gekomen, met een loodzware rugzak met allerlei podcast-apparatuur erin. Over de vliegbasis (hij was onder de indruk van zoveel asfalt) en langs het stulpje van Herman van Veen.In de schuur van Martijn wordt uitgebreid gesproken over de monsterlijk fijne kasseienrit in Drenthe van afgelopen zondag. Dat Herman vijf keer lek reed, kon de pret zelfs niet drukken. We hebben het daarnaast ook over het rijden door vakjes en gemeentes en wat daar in hemelsnaam zo leuk aan is. Is er dan nog meer? Jazeker, we blikken vooruit op The Longest Day! Ons jaarlijkse fietsfeest op de langste dag van het jaar. We babbelen wat over Armstrong en er is aandacht voor ons nieuwe hippe Insta-account (@tweewielers) en beantwoorden we de ingekomen luistervragen (nul).Maar het meest trots zijn we op onze nieuwe leadermuziek! Gevonden in de krochten van de rechtenvrije muziekindustrie. Heuse Italo-disco. Je krijgt het niet meer uit je hoofd, reken daar maar op!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/202045 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hoe werkt dit eigenlijk allemaal, zo'n podcast?

Een nieuwe podcast in wielerland! Tweewielers, dat zijn wij. Wij zijn je nieuwe wielervrienden. Wij, Herman van der Zandt en Martijn Hendriks, gaan je proberen een heleboel bij te brengen op het gebied van de fiets, in het meest brede begrip.In deze eerste aflevering, of eigenlijk is dit aflevering nul, zie het als het begin van ons nieuwe avontuur. Gaan we je vertellen wat we je in deze podcast allemaal kan verwachten, waar we je de komende tijd allemaal mee gaan verblijden. En wees niet bang, er gaat nog veel meer komen dan dat we je nu gaan vertellen.Voor ons is het spannend, voor jou is het misschien nog veel spannender. Welkom bij Tweewielers!Support this show http://supporter.acast.com/tweewielers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/202034 minutes, 43 seconds