Winamp Logo
Tuomas Peltomäki podcast Cover
Tuomas Peltomäki podcast Profile

Tuomas Peltomäki podcast

Finnish, Comedy, 1 season, 10 episodes, 12 hours, 40 minutes
About
Tuomas Peltomäki podcastissa toimittaja Tuomas Peltomäki tapaa tunnettuja ja vähemmän tunnettuja suomalaisia, ja keskustelee heidän kanssaan supertärkeistä mega-ajankohtaisista asioista, tai sitten jostain hämärästä joista vieraat tietävät paljon. Podcastin tarkoituksena on keskustella kaikista asioista niin kuin normaalit ihmiset, joten vieraaksi valikoidaan ihmisiä jotka tietävät asiastaan paljon, mutta joiden koko ura ei riipu esimerkiksi siitä mitä he sanovat jossain hämärässä random podcastissa. Tuotanto Helsingin Sanomat.
Episode Artwork

Tekoäly 3. Valvonta. Vieraana professori Teemu Roos

Meneillään on todennäköisesti maailmaa peruuttamattomasti muuttava tekoälyvallankumous. Kolmiosaisessa podcast-sarjassa haastattelussa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos. Tässä kolmannessa osassa puhutaan siitä, mikä tulee olemaan pitkän kantaman vaikutus nyt kun ChatGPT -tyylinen tekoäly tunkeutuu vähän joka alalle. Lisäksi puhutaan keinoälyn regulaatiosta ja ajatuksista siinä taustalla.
5/19/202350 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Tekoäly 2: Koodi itse. Vieraana professori Teemu Roos

Meneillään on todennäköisesti maailmaa peruuttamattomasti muuttava tekoälyvallankumous. Kolmiosaisessa podcast-sarjassa haastattelussa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos. Tässä toisessa jaksossa käsitellään ihan tosi perusteista lähtien sitä miten tekoälyjä tehdään, eli miten ne koodataan, mitä ajatuksia eri tekoälyissä on taustalla, miten historia ja kehitys on mennyt. Lisäksi puhutaan esimerkiksi valmiista dataseteistä, joita voi ostaa. Kuka niitä tekee ja miten ja mistä se data on peräisin, ja onko siinä vääristymiä, ja miten sitä hienosäädetään. Käydään läpi tekoälyn tärkeimpiä muotoja, eli neuroverkko, transformer, ja LLM eli large language model joka esimerkiksi ChatGPT on.
5/19/20231 hour, 24 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Tekoäly 1: Kumous, lumous vai kirous. Vieraana professori Teemu Roos

Meneillään on todennäköisesti maailmaa peruuttamattomasti muuttava tekoälyvallankumous. Kolmiosaisessa podcast-sarjassa haastattelussa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos. Tässä on ensimmäinen osa, joka käsittelee meneillään olevaa tekoälyvallankumoista, sitä mitä on tekoäly, miten se eroaa koneoppimisesta, siitä miten tekoälyn rimaa aina nostettaan kun se saavutetaan, puhutaan ChatGPT:stä, miten se on rakennettu, mihin dataan se perustuu, puhutaan datavääristymistä, suomalaisten datasta ja Suomen valtionhallinnon, tutkimuksen ja lainsäädännön tilanteesta, AI 4.0 -hankkeesta Suomessa sekä FCAI:n roolista Suomen tekoälykentällä. Lisäksi keskustellaan siitä, miksi juuri ChatGPT löi läpi, miksi aiemmat "tärkeämmän" tuntuset sovellutukset saaneet aikaan samaa.
5/19/20231 hour, 3 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Rokotteet ja mitä ihmisen immuunijärjestelmässä tapahtuu covid-19-taudissa. Vieraana Mika Rämet

Koronavirusrokotteita on mahdoton ymmärtää jos ei ymmärrä ihmisen immuunijärjestelmän toimintaa. Mutta sitten kun osaa immunologiasta edes perusteet, ymmärtää rokotteistakin aika paljon. Mika Rämet on Suomen johtava rokoteasiantuntija ja immunologian professori. Tärkeitä linkkejä! Jaksot julkaistaan Youtubessa ja siellä julkaistaan myös muuta sisältöä. Tilaa kanava tästä: https://bit.ly/32RprLI.Osallistu jaksojen suunnitteluun, ehdota vieraita tai aihetta Redditissä r/tuomaspeltomaki eli https://bit.ly/3hZQMQw.Haukut voi lähettää sometileille:Facebook: https://bit.ly/3mCwpMJ, Twitter: https://bit.ly/2ROAsHr, Instagram: https://bit.ly/2G2ITwo. Tunnusmusiikin esittää LIFELIKE ja se on kappale nimeltään So electric.
1/12/20222 hours, 21 minutes, 51 seconds