Winamp Logo
Truecrimepodden Cover
Truecrimepodden Profile

Truecrimepodden

Norwegian, Social, 1 season, 173 episodes, 3 days, 5 hours, 45 minutes
About
Alle mordene er ekte. Ofrene også. Morderne har drept, spist og ødelagt ofrene sine, og vi forteller hva som skjedde. Vi sparer ikke på detaljene, men går grundig inn i historien bak drapene, og helt inn i morderens mørke sinn. Det advares mot sterke inntrykk. Truecrimepodden er skrevet og lest av Pernille Radeid. For annonsering: [email protected] For booking: [email protected]
Episode Artwork

Lauren Agees mystiske død

Det var sommeren 2015, og Lauren Agee var på vei til Wakefest, en ekstremsport-festival, der unge mennesker møttes for å feste og nyte sol og friluft. Men dette ble ikke det eventyret Lauren hadde sett for seg. Det som begynte som en hyggelig utflukt, skulle utvikle seg til å bli et mareritt. 21 år gamle Lauren, skulle aldri komme hjem fra festivalen. Men hva var det egentlig som skjedde på denne turen?See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202426 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Mysteriet Cindy James – del 2

Cindy James hadde i en årrekke blitt plaget av trusler og telefoner fra en ukjent mann. Politiet var likevel usikre på hva som egentlig foregikk. Selv da Cindy insisterte på at hun hadde blitt angrepet i sitt eget hjem, var det mange som mente at hun hadde diktet opp alt sammen.    Dette er andre og siste del av Mysteriet Cindy James. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202427 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Mysteriet Cindy James – del 1

Som en overraskelse til våre lyttere får du ut mai tilgang til episoder som vanligvis kun ville ha blitt publisert i Untold. Som abonnement i Untold får du en ny, reklamefri episode av Truecrimepodden hver eneste uke. Last ned Untold, eller gå til Untold.app for å starte ditt abonnement i dag.    Som Untold-abonnent får du også ukentlige episoder av Skrekkpodden, Synderne og Truecrimepodden, samt miniserier som Historien om O.J. Simpson og Doktoren fra Drammen. Etter å ha skilt seg fra ektemannen og flyttet for seg selv, begynte Cindy James å motta ubehagelige telefoner fra en ukjent mann. Cindy kunne også fortelle at hun hadde sett en mørkkledd person utenfor huset. I løpet av de neste månedene ble hun trakassert daglig, og begynte å frykte for sitt eget liv. Politiet prøvde å hjelpe henne, men ble etter hvert usikre på hva som egentlig foregikk. Var Cindy egentlig i livsfare, eller hadde hun bare diktet opp alt sammen?See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202428 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

“Omar drepte meg” – drapet på Ghislaine Marchal

Den 23. juni 1991, ble den velstående enken Ghislaine funnet drept i sitt eget hjem i Mougins i Frankrike. Det var et grusomt og brutalt drap, men Ghislaine hadde tilsynelatende etterlatt en siste beskjed. På veggen stod det nemlig “Omar drepte meg” i blodige bokstaver. Men var det virkelig Ghislaine som selv hadde skrevet dette? See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202428 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Oakey “Al” Kite

I mai 2004 blir Oakey “Al” Kite funnet drept i sin egen kjeller. Drapet er grusomt, og det er mye som tyder på at Al har blitt torturert i lang tid. Det tar ikke lang tid før politiet identifiserer en mistenkt, som tilsynelatende har etterlatt store mengder bevis på åstedet. Det er bare ett problem. Denne mannen ser ikke ut til å eksistere.
3/29/202434 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Drapet på Brianna Ghey

11. februar 2023 blir en tenåringsjente funnet i Cutcheth Linear Park i England. Hun er dekket av blod, og kjemper for livet når politi og ambulansepersonell ankommer åstedet. I løpet av den neste timen blir hun erklært død, med minst 28 stikkskader mot hodet, nakken og ryggen. Vitner kan fortelle at to mørkkledde personer ble observert, i nærheten av offeret. Etterforskningen skal snart avdekke den tragiske og grusomme skjebnen til 16 år gamle Brianna Ghey.
3/1/202428 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Forsvinningen av Ashley Pond og Miranda Gaddis

I løpet av to måneder forsvant to unge jenter i Oregon City. Dette ble enda mer urovekkende, da det kom frem at de to jentene var naboer og bestevenninner. Begge hadde forsvunnet tidlig på morgenen, da de løp for å rekke skolebussen. Snart skulle politiet rette oppmerksomheten mot faren til en av jentenes venninner.
2/2/202429 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Forsvinningene i Bucks County

I løpet av to dager i juli 2017, forsvant fire unge menn i Bucks County Pennsylvania. Politiet begynte snart å mistenke at de fire forsvinningene var koblet sammen. De håpet å finne de unge mennene, før det var for sent.
1/5/202424 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Drapet på James Byrd, Jr.

Da liket av 49 år gamle James Byrd, Jr. ble funnet utenfor en afroamerikansk kirke i byen Jasper i Texas, begynte jakten på gjerningspersonene. Saken skulle komme til å bli en av de mest omtalte hatkriminalitet-sakene i USAs historie.Det nærmer seg jul, og vi i Moderne Media har lyst til å gi alle våre lyttere en liten førjulsgave. Denne uken får du derfor en bonusepisode som tidligere har ligget bak betalingsmur. Vi håper du koser deg med denne episoden, og ønsker deg samtidig en gledelig jul. Dersom du er ute etter enda mer å lytte til i julestria, vil vi samtidig minne om at du hver uke finner en splitter ny episode i podkast-appen Untold.
12/15/202324 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Tiffany Mead – et rop om hjelp

Den 22. juli 2013 ringte Tiffany Mead til nødsentralen og fortalte at hun hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Da politiet kom til åstedet, hadde Tiffany et dypt kutt over halsen og holdt på å blø i hjel. Det var riktignok noe som ikke stemte. Tiffany var nemlig sammen med ektemannen og deres to år gamle sønn. Hva var det egentlig som hadde skjedd med Tiffany Mead?
12/8/202323 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Natalie Wood

Natalie Wood var i en årrekke en av Hollywoods største stjerner, men hun er i dag kanskje like kjent for sin død. I 1981 ble hun funnet livløs i vannet utenfor Catalina, kun iført en nattkjole og en stor dunjakke. Politiet erklærte dødsfallet som en ulykke, men historiene om hva som hadde hendt natten før, fikk mange til å stille spørsmål ved hva som egentlig hadde skjedd. Var det virkelig en ulykke, eller ble Natalie Wood egentlig drept?Det nærmer seg jul, og vi i Moderne Media har lyst til å gi alle våre lyttere en liten førjulsgave. Denne uken får du derfor en bonusepisode som tidligere har ligget bak betalingsmur. Vi håper du koser deg med denne episoden, og ønsker deg samtidig en gledelig jul. Dersom du er ute etter enda mer å lytte til i julestria, vil vi samtidig minne om at du hver uke finner en splitter ny episode i podkast-appen Untold.
11/24/202330 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Hvem var Tonya Hughes?

Den 25. april 1990, blir 20 år gamle Tonya Hughes truffet av en bil i nærheten av Oklahoma City. Hun blir etterlatt langs veikanten, og dør senere av skadene. Politiet er først usikre på om dette var en ulykke eller om noen hadde ønsket å skade Tonya. Det skal likevel snart vise seg at denne saken er mer komplisert enn først antatt. Da en venninne forsøker å kontakte Tonyas familie, får hun nemlig beskjed om at Tonya allerede har vært død i 20 år. Så hvem var egentlig Tonya Hughes?
11/10/202328 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Liket i koffertene

Tidlig på morgenen den 5. mai 2004, oppdaget to fiskere noe som fløt i vannet ved Chesapeake Bay. Det var en mørkegrønn koffert, og de to mennene bestemte seg for å løfte kofferten opp i båten. Nysgjerrigheten tok overhånd, og de bestemte seg for å se hva som skjulte seg inne i kofferten. Pakket inn i en svart søppelsekk fant de to menneskeføtter. Dette ble begynnelsen på en intens politietterforskning. Hvem var liket i kofferten, og hvordan hadde det endt opp ute i havet?
10/12/202326 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Terry Childs

Terry Childs får en tøff oppvekst i California. Av sine eldre brødre lærer han å begå kriminalitet og Terry havner i trøbbel med politiet en rekke ganger i ungdomsårene. Men som småkriminell gutt i Santa Cruz på 70-tallet er det umulig for Terry å ikke la seg inspirere av noen av verdens mest notoriske seriemordere.
9/14/202325 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Tan-barna

Livet er ikke så verst for familien Tan i Singapore. De er ikke rike, men lever etter beste evne på det lille de har. Det er helt til det utenkelige skjer. Foreldrene kommer hjem og finner de fire barna deres myrdet på badet. Nå begynner jakten på en morder - og Singapores grusomste drapssak er et faktum.
8/17/202327 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Drapet på Chandra Levy

25 år gamle Chandra Levy har store planer for fremtiden og jobber mot en karriere i Washington D. C. Men når hun innleder et hemmelig forhold til en kongressmann begynner hun å miste fremtidsutsiktene sine. Så snart Chandras praksistid i hovedstaden tar slutt blir hun borte og skal ikke bli funnet igjen på over et år.
7/20/202322 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Wonderland-drapene

Den avdankede pornostjernen John Holmes er desperat etter penger. Han står i gjeld til flere gjenger og er villig til å gjøre hva som helst for å slette gjelden. Men når han overtales til å begå et ran på sin mektige kamerat Eddie Nash av Wonderland-gjengen går han for langt. 2 dager senere blir 4 av 5 gjengmedlemmer funnet brutalt myrdet.
6/22/202322 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Marcia Moores mystiske forsvinning

50 år gamle Marcia Moore forsvinner sporløst fra sin egen leilighet. Ingen vet hvor hun kan befinne seg eller hva som har skjedd med henne. Det er helt til 2 år senere, når levningene hennes blir funnet like i nærheten med merkelige skader. Hva har skjedd med Marcia?
5/25/202323 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Drapet på Lynsey Quy

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/19/202326 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Drapet på Lynsey Quy

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/18/202326 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Natasha Ryans forsvinning

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/12/202322 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Natasha Ryans forsvinning

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/11/202322 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Robert Hansen

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/5/202333 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Robert Hansen

Kjære lytter! Som en liten overraskelse til deg som ikke får nok av drap, forsvinninger og uløste mysterier, kommer vi fremover til å legge ut ekstra gratis-episoder av Truecrimepodden. I en begrenset periode, vil du derfor få tilgang til et utvalg av Pernilles favoritt-episoder, som ikke har vært tilgjengelige på en liten stund. Og husk, dersom du ikke får nok av denne podkasten, blir det publisert en ny episode av Truecrimepodden hver eneste uke i appen Untold. Untold kan du laste ned, der du laster ned apper.
5/4/202333 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Gutten i esken

Liket av en ung gutt blir funnet i en pappeske i skogen utenfor Philadelphia i 1957. Han ser ut til å ha blitt slått i hjel og politiet går straks i gang med å prøve å finne ut hvem han er. Problemet er bare at ingen ser ut til å kjenne ham. Gutten er et mysterium i seg selv.
4/28/202322 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Gutten i esken

Liket av en ung gutt blir funnet i en pappeske i skogen utenfor Philadelphia i 1957. Han ser ut til å ha blitt slått i hjel og politiet går straks i gang med å prøve å finne ut hvem han er. Problemet er bare at ingen ser ut til å kjenne ham. Gutten er et mysterium i seg selv.
4/27/202322 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Påskespesial: Øksemordene i New Orleans - Episode 3: En swing for livet

Du kan høre alle episodene av Øksemordene i New Orleans i Truecrimepodden Dokumentar på Untold allerede nå: https://untold.app/podcast/ac57cca3-9d4a-4aea-87ba-eb69d9cf4d82/truecrimepodden-dokumentarDen beryktede Øksemannen har beordret innbyggerne i New Orleans til å danse og spille jazzmusikk gjennom natten. Den som motsetter seg hans vilje skal smake øksen. Nå har borgeren et valg foran seg. Dans eller dø.
4/9/202323 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Påskespesial: Øksemordene i New Orleans - Episode 2: Brevet fra demonen

Du kan høre alle episodene av Øksemordene i New Orleans i Truecrimepodden Dokumentar på Untold allerede nå: https://untold.app/podcast/ac57cca3-9d4a-4aea-87ba-eb69d9cf4d82/truecrimepodden-dokumentar Flere blir offer for den mystiske Øksemannen og det ble stadig tydeligere at morderen er fullstendig nådeløs. Snart dukker det opp et brev på kontorene til en New Orleans’ største aviser med en merkelig forespørsel. Morderen har kontaktet befolkningen direkte og han mener alvor.
4/5/202327 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Påskespesial: Øksemordene i New Orleans - Episode 1: Kløyveren vender tilbake

Du kan høre alle episodene av Øksemordene i New Orleans i Truecrimepodden Dokumentar på Untold allerede nå: https://untold.app/podcast/ac57cca3-9d4a-4aea-87ba-eb69d9cf4d82/truecrimepodden-dokumentar Et bestialsk dobbeltdrap blir begått i New Orleans i mai 1918. Politiet har sine svare strev med å finne den ansvarlige, men før de rekker å foreta seg noe kommer det inn meldinger om flere angrep. En øksemorder er på frifot i storbyen og han lar seg ikke stoppe.
4/3/202325 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

5-årsjubileum: Døden på rom 1046

5-årsjubileum! En mystisk mann sjekker inn på et hotell i Kansas City. Han har ingen bagasje med seg og stiller en rekke merkelige spørsmål. De ansatte på hotellet har flere underlige møter med ham frem til én morgen når telefonen på rommet hans ikke slutter å plage kvinnen på sentralbordet. Noe gjør mannen på rom 1046 nervøs - og med god grunn. Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/30/202342 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 243: Drapet på Fanny Adams

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: En liten jente forsvinner i den fredelige landsbyen Alton, i England. En enorm leteaksjon blir satt i gang, men snart oppdager de den grusomme sannheten. Jenta er blitt brutalt myrdet, men jakten på morderen er kortere enn noen kunne sett for seg.
3/3/202325 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 239: Drapet på Timothy O’Bryan

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: 8 år gamle Timothy O’Bryan blir forgiftet og drept på Halloween-kvelden 1974 etter å ha spist godteri fra en ukjent giver. Panikken i byen sprer seg og ingen vet hvem den skyldige er. Noen der ute han plantet cyanid i godteri og gitt det til tilfeldige barn. Politiet har en jobb foran seg, men svaret viser seg å være nærmere hjemmet enn man skulle tro.
2/3/202323 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Prøv: Henrettelsespodden

Om de henrettede. Hvem var de? Hva hadde de gjort? Hvordan ble de drept? Var bøddelen full? En ny historie hver uke. Med henrettelsesekspert Torgrim Sørnes og programleder Kyrre Holm Johannessen. Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og med premierer hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper. https://untold.app/podcast/34e42ceb-ca28-46fe-b9d4-557d6a4759bd/henrettelsespodden
1/27/202343 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ny Podkast: Spionpodden

Vi har et tips til deg som liker historier om drap, mysterier, hevnaksjoner og utrolige menneskeskjebner. I Spionpodden forteller Jim Fossheim og Ken Wasenius-Nilsen om de mest vågale spionene som noensinne har levd. Hver uke får du en ny fortelling om agentene som var med på å forandre verdenshistorien. Sidney Reilly var 1900-tallets første superspion. Som ung mann rømte han til Storbritannia, der han ble rekruttert av den britiske etterretningstjenesten. I løpet av karrieren skulle Reilly spionere både i Asia, Europa og USA. Historien hans skal senere ha inspirert forfatteren Ian Fleming, som skrev bøkene om James Bond.
1/20/202355 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 235: Drapet på Dorothy May Grammer

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: En kvinne kjører av veien i en voldsom ulykke i Baltimore i 1952. Politibetjenter får med seg ulykken og kommet til unnsetning, men da er det allerede for sent. Kvinnen er død, og det er ingenting de kan gjøre. Likevel skal obduksjonen av kvinnen i ettertid vise at det ikke er snakk om noen vanlig bilulykke.
1/6/202322 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 231: Robert William Fisher

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Et hus eksploderer i en rolig gate i Scottsdale, Arizona. Når flammene er slukket oppdages tre lik i det nedbrente huset. Politiet forhører seg med naboer og innser snart at det mangler en person. En mor og hennes to barn er døde, men faren i huset, Robert, er sporløst forsvunnet.
12/9/202226 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 227: Mike Maddens forsvinning

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Mike Madden er en erfaren friluftsmann som ofte reiser ut på fiske- og jaktturer. En dag i 1996 reiser han til et av sine favorittområder hvor han setter opp telt. Et par dager senere dukker vennene hans opp og finner teltet og eiendelene hans intakt, men Mike selv er sporløst forsvunnet. Hvor er det blitt av den blide og godhjertede 20-åringen?
11/11/202223 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 223: Antonio Rodriguez

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Politiet etterforsker en rekke seksualdrap i Kensington-området i Philadelphia. Menn fra hele nabolaget blir DNA-testet, men ingen passer prøvene som blir tatt fra likene. Sannheten er at gjerningspersonen har vært rett for nesene til politiet hele tiden. Dette er saken om The Kensington Strangler.
10/13/202224 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 219: Henry Busch

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Henry Busch vokser opp uten en skikkelig morsfigur. Det fører til at han får et trøblete forhold til kvinner som har stått ham nær i barndommen. Når han blir grepet av 1960s største skrekkfilm, blir Henry inspirert til å begå drap på nettopp de kvinnene som hjalp ham i oppveksten.
9/15/202223 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 215: Jean-Claude Romand

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Jean-Claude Romand vokser opp i et støttende hjem og kommer inn på medisinstudier. Men når han ikke klarer å fullføre eksamenene sine begynner han å spinne løgner. Løgnene vokser seg stadig større og med dem, Jean-Claudes frykt for å bli avslørt. Snart tyr han til dødelige tiltak for å skjule bedrageriene sine.
8/18/202228 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 211: Drapet på Michele Avila

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: Michele Avila er en relativt normal og populær tenåringsjente. Men når hun dukker opp druknet i en liten bekk utenfor Los Angeles tyder alt på at noe kriminelt har hendt. Hvem kan stå bak det nådeløse drapet? Er det en kaldblodig morder eller ligger svarene nærmere enn politiet tror?
7/21/202224 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Sommerhilsen

Som vanlig tar vi for oss ekte mord og drapssaker. Vi sparer ikke på detaljene, men går grundig inn i historien bak drapene, og helt inn i morderens mørke sinn. Men denne sommeren må du bli med oss over i appen Untold for å høre episodene våre. Last ned og hør gratis i 30 dager.
7/7/20222 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Gratis-episode: Episode 207: Drapet på Lesley Molseed

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden Gratis-episode: 11 år gamle Lesley Molseed forsvinner på vei til kiosken for å kjøpe brød til sin mor. 3 dager senere dukker liket hennes opp i nærheten av en rasteplass ved motorveien. Det setter i gang en hektisk etterforskning. Det lille samfunnet i Rochdale er ikke lenger trygt. En morder er løs, men det er mer til saken enn først antatt. Annonsør Philips Hue - Les mer og bestill på philips-hue.com/no-no
6/23/202226 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Carl Grossmann - Slakteren fra Berlin

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/16/20222 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Timothy Joseph McGhee

Denne podkasten finnes kun eksklusivt i appen Untold. Der får du alle episodene, reklamefritt og hver eneste uke. Last ned og hør gratis i én måned. Du finner appen Untold der du laster ned apper, eller ved å klikke på lenken: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/9/20222 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

En stor nyhet: Untold

Kjære lytter! Fra og med denne uken vil du finne Truecrimepodden i appen Untold - Podcasts. Last ned nå, og hør kostnadsfritt i én måned. I Untold finner du helt originale temapodkaster om alt fra seriemordere til familieliv. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/1/20221 minute, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 200: Ted Bundy

Ted Bundy fremstod som en normal, sjarmerende og kjekk mann, og hadde en unik evne til å gli inn i omgivelsene. Det var også dette som gjorde han til en av historiens verste seriemordere. Han ofre var unge kvinner, ofre tenåringer, som han ofte plukket opp midt på lyse dagen. Ted Bundy tilstod over 30 drap, men ingen vet hvor mange han faktisk tok liv av. Dette er den grusomme historien om en av verdenshistoriens mest beryktede seriemordere. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/5/202240 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Episode 196: Drapet på Lisa og Devon Manderach

I september 1995 ble Lisa og Devon Manderach funnet drept i et parkområde i nærheten av Collegeville Pennsylvania. Funnet av den 30 år gamle kvinnen og hennes halvannet år gamle datter sjokkerte hele samfunnet. Etterforskningen avslørte et tilfeldig, tragisk og sjokkerende hendelsesforløp. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/7/202226 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Episode 192: David Carpenter

David Carpenter vokste opp i et voldelig og utrygt hjem. Da han ble eldre fikk han en enorm sexlyst som han tok utover fremmede kvinner. Sinnet og frustrasjonen hans skulle til slutt resultere i en rekke drap og overfall. Dette er historien om The Trailside Killer. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/11/202226 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 188: Drapet på familien Columbo

Den 6. mai 1978 ble Frank, Mary og deres sønn Michael Columbo funnet brutalt drept i deres hjem i Chicago Illinois. Politiet gruet seg til å presentere nyheten for 19 år gamle Patricia Columbo, som akkurat hadde mistet hele familien sin. De ble skulle riktignok bli overrasket da de så Patricias reaksjon. Dette er historien om det forferdelige drapet på familien Columbo. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/11/202224 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Episode 184: Randy Stair

Da ensomheten og frustrasjonen tok overhånd i unge Randys liv, bestemte han seg for å ta grep. Han ville forlate denne verden på sine egne premisser, men ingen la merke til at han også planla å ta med seg andre mennesker i døden. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/14/202226 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 180: Dorothy Jane Scotts forsvinning

Den 28. mai 1980 forsvant Dorothy Jane Scott sporløst fra legevakten i Anaheim California. I måneden før forsvinningen hadde Dorothy mottatt en rekke ubehagelige telefonsamtaler fra en mann. Han hadde holdt øye med henne, og fortalte henne etterhvert at han planla å kidnappe og drepe henne. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/17/202123 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 176: William Desmond Taylor

En kjent Hollywood-regissør dukker opp død i sitt eget hjem, en morgen i 1922. Det eneste politiet klarer å finne er et skuddsår gjennom mannens rygg. Flere pekes ut som mulige gjerningspersoner, men hvem er det egentlig som står bak det mystiske drapet? Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/19/202125 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Episode 172: Mordet på Christie Marceau

Akshay Chand var en ensom og innesluttet gutt som trengte noen å prate med. Da han traff Christie Marceau fant han endelig noen har følte seg komfortabel med å fortelle alt til. Men da Christie ikke lenger hadde tid til Akshay var det som han ble oppslukt av henne. Han klarte ikke slutte å tenke på henne og hvordan hun hadde forrådt ham. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/21/202123 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Episode 168: The Hillside Stranglers

Ettersom stadig flere kvinner ble funnet torturert og drept, i åssidene over Los Angeles, ble presset stort på politiet for å finne den skyldige. Imens kjørte Angelo Buono og Kenneth Bianchi rundt i Hollywoods gater, på leting etter sitt neste offer. Politiet hadde fått en ny trussel på nakken: Seriemorder-fetterne The Hillside Stranglers. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/23/202130 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 164: Jasmine Richardson & Jeremy Steinke

Da Jasmin Richardson møtte Jeremy Steinke, ble hun med ett betatt. Han var eldre, kul og fritenkende. Men Jasmins foreldre var ikke imponert over datterens nye kjæreste. Da de forbød Jasmin å møte Jeremy, satte det sinnene i kok hos det unge paret. Hvor langt var de villige til å gå for å få være sammen? Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/26/202125 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Episode 160: Brian Wells og The Collar Bomb Heist

Den 28. august 2003, kom Brian Wells gående inn i banklokalene i Eerie Pennsylvania. Han hevdet at han hadde på seg en bombe, og krevde 250.000 dollar. Noen minutter senere ble han anholdt av politiet. Bomben gikk av, og tok umiddelbart liv av Brian. Med dette, begynte jakten på hvem som hadde planlagt ranet. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/29/202123 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Episode 156: Jerry Brudos - The Shoe Fetish Slayer

Jerry Brudos hadde vært besatt av kvinnesko hele livet. Da han ble eldre, ble denne besettelsen stadig mer ekstrem. Han drepte kvinner, og kappet av føttene, for å stille ut skosamlingen sin. De morderiske impulsene, skulle gi han tilnavnet, The Shoe Fetish Slayer. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/1/202130 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Episode 152: Snowtown-drapene

John Bunting hadde et brennende hat mot homofile og pedofile menn. I hans hode, var det ingen forskjell på disse tingene, og han følte at de alle fortjente å dø. Han rekrutterte flere medhjelpere, i et forsøk på å uskadeliggjøre alle som passet denne beskrivelse. Dette var begynnelsen på en sadistisk drapsrekke, som ville sjokkere hele Australia. Dette er historien om Snowtown-drapene. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/3/202148 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Episode 147: Robert William Pickton

Robert William Pickton, ble alltid sett på som et utskudd. Det var likevel ingen som visste hva som foregikk på familiens grisefarm. Det forsvant stadig flere prostituerte i området, men politiet prioriterte andre saker. Pickton hadde uansett lagt en forskrudd plan, for hvordan han skulle kvitte seg med alle likene. Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/30/202129 minutes
Episode Artwork

Episode 143: Drapene i Knutby

Annonsørinnhold // Ukens episode presenteres i samarbeid med HBO Nordic, og dokumentar-serien Knutby: I blind tro.Høsten 2003 begynte Sara Svensson å motta flere merkelige tekstmeldinger, sendt fra et ukjent nummer. Innholdet i disse meldingene sjokkerte Sara. Hun hadde nemlig fått en beskjed, direkte fra Gud. Sara spurte pastor Helge Fossmo hva hun skulle gjøre, og han insisterte på at hun måtte lytte til Guds vilje, selv om det virket ubegripelig. Hennes hellige oppdrag, innebar nemlig at hun skulle drepe to mennesker. Dette var innledningen, på det som skulle bli én av Nordens mest omtalte drapssaker. Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/1/202129 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 140: Drapene på Russell og Shirley Dermond

Russell og Shirley Dermond nøt pensjonisttilværelsen i sitt flotte hjem ved Lake Oconee. De følte seg fullstendig trygge i det lille, skjermede boligområdet. Likevel skulle de snart bli drept på grusomt vis. Morderen hadde tatt seg god tid, og forsikret seg om at han ikke etterlot et eneste spor. Hvem var det egentlig som drepte Russell og Shirley Dermond? Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/12/202128 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Episode 136: The Springfield Three

Det var den 7. juni 1992. Det hadde vært en begivenhetsrik dag for Suzie Streeter og Stacy McCall. Dette var nemlig dagen for deres avgangsseremoni, noe som selvfølgelig måtte feires med brask og bram. I løpet av natten, dro de hjem til Stacys mor, men neste dag, var alle tre sporløst forsvunnet. Det var ingen tegn til innbrudd i hjemmet, utover en knust verandalampe. Hvordan kunne disse tre kvinnene bare forsvinne i løse luften?  Episoden er skrevet og lest av Pernille Radeid, og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/12/202129 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 132: Herb Baumeister

Herb Baumeister hadde alltid vært litt annerledes. Han fant på bisarre rampestreker, og klarte aldri å finne sin plass i livet. Det var likevel ingen som forstod hvor forskrudd han egentlig var. Selv ikke da hans kone fant et skjelett i bakhagen, innså hun at Herb, i realiteten, var en seriemorder. Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/15/202127 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Episode 128: Forsvinningen av Tara Calico

19 år gamle Tara Calico skulle bare på en kort sykkeltur, men kom ikke hjem til avtalt tid. Moren hennes, ble umiddelbart overbevist om at noe måtte ha skjedd med henne. Politiet fant ingen ledetråder, og snart begynte håpet å ebbe ut. Men så, ni måneder etter at Tara forsvant, ble det oppdaget et polaroidbilde. Bildet viste en fastbundet jente, med tape over munnen. Kunne dette være Tara? Episoden er lest av Pernille Radeid, skrevet av Kristoffer Kringlebotn, og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/18/202026 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 124: The West Memphis Three

5. mai 1993, West Memphis Arkansas. Tre åtteåringer blir funnet drept på brutalt vis i skogsområdet ved The Robin Hood Hills. Politiet danner seg raskt en teori om hva som har skjedd med guttene. Drapene virker tilsynelatende å ha et ritualistisk preg, og politiets mistenker at det er utført av en gruppe satanister. Politiet blir overbevist om at det er tre lokale tenåringer, som har kidnappet barna, og utsatt dem for bestialsk tortur. Men er det egentlig noen bevis som underbygger politiets teorier? Dette er historien om The West Memphis Three. Episoden er lest av Pernille Radeid, skrevet av Kristoffer Kringlebotn ,og produsert av Anders Borgersen for Mederne Media.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/20/202033 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 120: The Broken Arrow Killings

22. juli 2015. Det var en rolig sommerkveld i den lille byen Broken Arrow i Oklahoma. Det var en helt vanlig onsdag, og Bever-familien satt som vanlig foran TV-en etter middag. 13 år gamle Crystal kjedet seg, og ble henrykt da storebrødrene, Michael og Robert, spurte om hun ville komme opp på rommet deres. Da hun stod utenfor soveromsdøren, fikk hun plutselig et lite stikk i hjertet. Det var noe som ikke stemte denne kvelden, og Crystal kunne føle det på kroppen. I løpet av kvelden, ville veggene i huset bli malt røde av blod. Episoden er lest av Pernille Radeid, skrevet av Kristoffer Kringlebotn, og produsert av Håkon Braaten for Moderne Media. Kilder: http://www.newson6.com/story/5e35b4f8777a5668671be327/testimony:-ba-murder-suspect-robert-bever-wanted-to-kill-100-people https://en.wikipedia.org/wiki/James_Holmes_(mass_murderer) https://mycrimelibrary.com/robert-and-michael-bever-teen-killers/ https://no.wikipedia.org/wiki/Columbine-massakren https://no.wikipedia.org/wiki/Massemord https://www.ranker.com/list/bever-family-facts/laura-allan http://wgntv.com/2015/07/25/young-boy-victim-to-brutal-family-murder-may-have-saved-lives-with-911-call/ Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/22/202031 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Episode 116: The Yorkshire Ripper

Episode 116:The Yorkshire Ripper terroriserte Storbritannia på 1970- og 80-tallet. Kvinner ble drept på åpen gate i sine egne nabolag, og alle begynte å frykte for sine koner og barn. Først hadde prostituerte vært hans foretrukne ofre, men snart følte ingen kvinner seg trygge. De ble alle funnet på samme måte. Hodene slått inn med en hammer, og kroppene deres mutilert på bestialsk vis. The Yorkshire Ripper viste ingen nåde for hverken kvinner eller barn - han var nemlig på et oppdrag, fra Gud. Episoden er lest av Pernille Radeid, skrevet av Martine Andersen, og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/24/202036 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Episode 112: The Alphabet Murders

Mellom 1971 og 1973, ble tre unge jenter funnet drept i nærheten av Rochester New York. Tre jenter, mellom 10 og 11 år, som alle ble seksuelt misbrukt, kvalt, og dumpet i landlige områder. Det var umiddelbart flere sammenfallende detaljer i deres skjebner, men ingen virket å tro at dette kunne være gjerningene til en seriemorder. Dette er historien om alfabet-drapene, en av USAs store uløste drapsgåter.Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen Kilder:Dearen, Jason & Scott Sonner: “Eerie somolatities noted in NY, Calif. cold cases” NBC News (2011) Farnsworth, Cheri L.: “Alphabet Killer: The True Story of the Double Initial Murders Stackpole books (2010) “FBI: Rochester ranked as one of the most dangerous cities in upstate NY” Daily Messenger (2018) McGreal, Chris: “Has the alphabet murderer finally been caught?” The Guardian (2012) Pasqualini, Kym L: “The Bizarre New York Alphabet Murders” Medium.com (2020) Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/27/202032 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Episode 108: Mordene i Åmsele

Det hele startet med et mislykket sykkeltyveri. Et tilfeldig møte mellom en vanlig svensk familie og to finske omstreifere, som ville få fatale konsekvenser.  Episoden er lest av Pernille Radeid, og skrevet og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media Kilder:Diverse forfattere: “Nordiske kriminalsaker 1991” Saga Egmont (2018)Klint, Lars: “Åmselemorden” Lindhart & Ringhof (2019)Peruzzi, Britt: “25 år sedan Åmselemorden – så gick det sedan” Aftonbladet (2013) https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1wza9/25-ar-sedan-amselemorden--sa-gick-det-sedan  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/30/202026 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Episode 104: John Leonard Orr

Brannmannen John Leonard Orr hadde tilsynelatende en sjette sans når det kom til å oppdage branner. Når en rekke påtente branner sprer frykt i California, mener John bestemt at dette er arbeidet til en  seriepyroman. Men hvordan kan han egentlig være så sikker? Episoden er skrevet av Jan Vidar Berg, lest av Pernille Radeid, og produsert av Anders Borgersen for Moderne Media. Kilder:https://www.youtube.com/watch?v=O5jbEL0UwM0https://murderpedia.org/male.O/o/orr-john-leonard.htmhttps://no.wikipedia.org/wiki/Impulsforstyrrelsehttps://no.wikipedia.org/wiki/Pyromani Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/2/202027 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Episode 100: Hinterkaifeck - revisited

Episode 100! Vi feirer jubileet med å returnerer dit det hele startet, til Hinterkaifeck. Det er april 1922, og en hel familie blir funnet brutalt drept på en gård. Det er flere mistenkte, flere med åpenbare motiv. Men hvem drepte egentlig familien Gruber? Under overflaten skjuler det seg en mørk og forstyrrende familiehistorie.  Episoden er skrevet og lest av Pernille Radeid, og produsert av Anders Borgersen Kilder: https://www.ranker.com/list/hinterkaifeck-farm/cat-mcauliffe https://www.youtube.com/watch?v=zMdqxKRQ37M https://www.hinterkaifeck.net/wiki/index.php?title=Das_Hinterkaifeck-Wiki:Aktuelle_Ereignisse  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/4/202051 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 99: Elliot Rodger

Elliot Rodger var lei av å føle seg ensom og utelatt. Han forstår ikke hvorfor ingen liker ham. Til slutt utviklet han et intenst hat mot hele menneskeheten, særlig mot alle kvinnene som avviste ham.  Episoden er skrevet og produsert av Anders Borgersen, og lest av Pernille Radeid.   Kilder: AP: “Elliot Rodger's family tried to intervene at time of rampage” CBS NEWS (2014) https://www.cbsnews.com/news/elliot-rodgers-family-was-en-route-to-intervene-at-time-of-rampage/ AP: “Man practiced "silent kill" before Santa Barbara rampage” CBS NEWS (2015) https://www.cbsnews.com/news/elliot-rodger-practiced-silent-kill-before-santa-barbara-rampage/’ AP: “Thwarted in his plan, California gunman improvised” CBS NEWS (2014) https://www.cbsnews.com/news/thwarted-in-his-plan-california-gunman-improvised/ Branson-Potts, Hailey & Richard Winton: “ How Elliot Rodger went from misfit mass murderer to ‘saint’ for group of misogynists — and suspected Toronto killer” (2018) https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-elliot-rodger-incel-20180426-story.html Dewey, Caitlin: “Inside the ‘manosphere’ that inspired Santa Barbara shooter Elliot Rodger” The Washington Post (2014) https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2014/05/27/inside-the-manosphere-that-inspired-santa-barbara-shooter-elliot-rodger/“Elliot Rodger: How misogynist killer became 'incel hero'” BBC (2018) https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43892189Erdman, Shelby Lin & Greg Botelho: “ Timeline: A killer's rampage through a California college town” CNN (2014) https://edition.cnn.com/2014/05/24/us/california-rampage-timeline/ Firger, Jessica: “Mental illness in spotlight after UC Santa Barbara rampage” CBS News (2014) https://www.cbsnews.com/news/mental-illness-in-spotlight-after-uc-santa-barbara-rampage/ Good, Dan, Clayton Sandell & Cecilia Vega: “Elliot Rodger's Previous Attacks on Women, Couples” ABC NEWS (2014) https://abcnews.go.com/US/elliot-rodgers-previous-attacks-women-couples/story?id=23879620Hill, Kashmir: “The Disturbing Internet Footprint Of Santa Barbara Shooter Elliot Rodger” Forbes (2014) https://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2014/05/24/the-disturbing-internet-footprint-of-santa-barbara-shooter-elliot-rodger/#21f19df877c3 Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/28/202031 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 98: Alissa Turney

17 år gamle Alissa Turney forsvinner sporløst fra hjemme sitt, siste skoledag i 2001. Stefaren insisterer på at hun har rømt til California, men snart begynner familien hennes å mistenke at noe mye verre har skjedd med Alissa. Vet stefaren hennes mer enn han gir uttrykk for?  Episoden er skrevet og produsert av Anders Borgersen, og lest av Pernille Radeid. Kilder: “Alissa Marie Turney” The Charley Project (2016) http://charleyproject.org/case/alissa-marie-turneyQuinones, John & Sarah Druckerman: “Doubts About Dedicated Stepfather Mount in 'Runaway' Case” ABC News (2009) https://abcnews.go.com/Primetime/police-investigate-stepfather-case-missing-teen/story?id=8192217“The Disappearance of Alissa Turney” Hue and Cry https://thehueandcry.com/alissa-turney/Turney, Sarah: “5 Reasons I Know My Father Killed My Sister, Alissa Turney” Justice for Alissa (2019) https://justiceforalissa.com/blog/f/5-reasons-why-i-know-my-father-killed-my-sister-alissa-turney Voices for justice: bevismateriale https://www.voicesforjusticepodcast.com/the-evidence Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/21/202027 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Episode 97: Tony Todt

Ingen har hørt fra familien Todt på flere uker, og familie, venner og naboer begynner å bli veldig bekymret. Til slutt blir familien funnet døde, likene er nesten mumifiserte. En desorientert Tony er live, og forteller den dystre sannheten om hva som skjedde. Episoden er skrevet og produsert av Anders Borgersen, og lest av Pernille Radeid. Kilder: Bonvillian, Crystal: “Autopsies: Benadryl overdose, ‘homicidal violence’ killed Florida mother, 3 children” Ciro7.com (2020) https://www.kiro7.com/news/trending/autopsies-benadryl-overdose-homicidal-violence-killed-florida-mother-3-children/VGIYBDUI4NFTZOZO43Q7Y2OF64/Brindley, Emily: “40 years ago, Tony Todt witnessed father’s attempted murder plot; this week, he confessed to killing his family” Hartford Courant (2020) https://www.courant.com/community/colchester/hc-news-colchester-todt-family-history-20200116-aps2l4nrxncxtmpssmqccj34l4-story.htmlBrindley, Emily: “What drove Tony Todt to allegedly slaughter his family in Florida remains a mystery, but his father and sister look to the past for clues” Hartford Courant (2020) https://www.courant.com/news/connecticut/hc-news-tony-todt-father-20200209-psbpto5hyre27pbf5rpnhknl6q-story.htmlCharleston, LJ: “The creepy history of Disney’s perfect town” News.com.au (2019) https://www.news.com.au/travel/destinations/north-america/the-creepy-history-of-disneys-perfect-town/news-story/8b9a034e93ddb074b5fbdbb286f83806?fbclid=IwAR2hsgYDD21k3ciqh8L9EpVyI5ncBNTk0Um0VLSeA3rKqaO4a9KlLYw-fBMKovner, Josh: “Absent the usual triggers, Anthony Todt’s confessed crime is an unusual case study” Hartford Courant (2020) https://www.courant.com/news/connecticut/hc-news-anthony-todt-forensic-experts-20200117-umo2u6ltv5c5xi54az7t6ofp6e-story.htmlKover, Josh & Edmund H. Mahoney: “Anthony Todt, the Colchester man who confessed to killing his family in Celebration, Fla., was a man under pressure - from creditors, landlords, Medicaid investigators and federal agents” Hartford Courant (2020) https://www.courant.com/news/connecticut/hc-news-anthony-todt-colchester-physical-therapy-20200115-r3l7alqh6jgx3czmhup4sohq2m-story.htmlMcbride, Jessica: “Anthony “Tony” Todt: Five fast facts you need to know” Heavy.com (2020) https://heavy.com/news/2020/01/anthony-tony-todt-family/Spargo, Chris: “HAUNTED HOUSE Gruesome images of room where Disney dad Anthony Todt ‘massacred family’ and slept with their decaying bodies for weeks” The Sun.com (2020) https://www.the-sun.com/news/650070/anthony-todt-murder-family-drugged-stabbed-mummified/Toohey, Grace & Jeff Weiner: “Todt family murders: New records detail weeks before bodies found in Celebration home” Orlando Sentinel (2020) https://www.orlandosentinel.com/news/crime/os-anthony-todt-records-released-20200124-v5xa3jiyljhgtl2sidk34prfzy-story.html Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/14/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Episode 96: Mystiske forsvinninger - Timmothy Pitzen

I mai 2011 forsvinner Amy Pitzen, og tar med seg sønnen Timmothy. Ingen vet hvor de er, og når Amy blir funnet død på et motellrom sammen med en kryptisk beskjed om hvor Timmothy befinner seg, begynner letingen etter den lille gutten.Episoden er skrevet av Anders Borgersen, fortalt av Pernille Radeid og produsert av Håkon Braaten. Kilder:AP: Man who claimed to be missing Aurora boy gets 2 years in prison. Chicago Sun Times (2020) https://chicago.suntimes.com/2020/1/8/21057332/missing-aurora-boy-timmothy-pitzen-brian-michael-rini-sentenced-prisonEgan, Leigh: Where is Timmy Pitzen. Crimeonline.com (2016) https://www.crimeonline.com/2016/11/30/where-is-timmothy-pitzen/ Mattera, Jason: Timmothy Pitzen, 6, Mising after mother found dead by suicide. Truecrimedaily.com (2017) https://truecrimedaily.com/2017/04/25/timmothy-pitzen-6-missing-after-mother-found-dead-by-suicide/Sparling, Hannah K. & Carol Motsinger: Timmothy Pitzen: The Bizzare Backstory of hid Disappearance. Eu.cincinnati.com (2019) https://eu.cincinnati.com/story/news/2019/04/04/timmothy-pitzen-bizarre-backstory-his-disappearance/3364096002/ Truesdell, Jeff: Timmothy Pitzen's Aunt Speaks Out 8 Years After Boy's Disappearance: 'We Believe He's Alive'. People Magazine (2019) https://people.com/crime/timmothy-pitzens-aunt-speaks-out-8-years-after-boys-disappearance-we-believe-hes-alive/Yan, Holly: Where's the real Timmothy Pitzen? A week of hope and heartbreak leaves many questions unanswered. CNN.com (2019) https://edition.cnn.com/2019/04/07/us/timmothy-pitzen-case-lingering-questions/index.html Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/7/202024 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Episode 95: Keddie-drapene

I 1981 blir tre mennesker funnet brutalt drept i hytte nummer 28 i Keddie, California. Sue, hennes sønn og sønnens kamerat. De viser seg at Sues ene datter også er savnet. Hele saken fremstår som et mysterium, for de tre gjenlevende barna som sov i samme hytte som drapene fant sted, har ikke hørt en lyd. Eller? Episoden er skrevet av Anders Borgersen, fortalt av Pernille Radeid og produsert av Håkon Braaten. Kilder: -Kammerer, Tedd: Inside The Keddie Murders: The Confounding Quadruple Homicide At Cabin 28 https://allthatsinteresting.com/keddie-murders-Truesdell, Jeff: 5 Things to Know about the Keddie Cabin Murders — and the New Hunt for the Killers https://people.com/crime/keddie-cabin-28-murders-5-things-know/-Metcalfe, Victoria: Keddie murders revisited part 1: New evidence discovered links living suspect to grisly scene https://www.plumasnews.com/keddie-murders-revisited/-Montaldo, Charles: The Keddie Cabin Murder Case https://www.thoughtco.com/cold-case-the-keddie-cabin-murders-4108811-Newton, Michael (2009): Encyclopedia of unsolved murders Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/30/202025 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 94: Kidnappingen av Sherri Papini

Sherri Papini er på joggetur, men kommer ikke tilbake. Hun henter ikke barna i barnehagen, kommer ikke hjem på kvelden, og tar heller ikke telefonen. Familie og venner er fra seg av bekymring. Når både timer, dager og etterhvert uker går uten tegn til Sherri, frykter familien det verste. Plutselig dukker Sherri opp igjen. Hva skjedde, og hvorfor ble Sherri sluppet fri? Kilder:https://mysteriousuniverse.org/2019/05/the-strange-vanishing-and-reappearance-of-sherri-papini/ https://www.foxnews.com/us/sherri-papini-case-dna-evidence-triggers-new-questions-over-super-mom-kidnapping-claim https://globalnews.ca/news/3111716/sherri-papini-abduction-similar-classmates-1998-disappearance/ https://www.thesun.co.uk/news/2311303/kidnapped-mum-sherri-papini-horror-injuries-suggest-she-may-have-been-abducted-by-sex-slave-gang-detective-claims/ https://www.nzherald.co.nz/world/news/article.cfm?c_id=2&objectid=11810788https://www.thesun.co.uk/news/2991922/sherri-papini-kidnap-latest-theory-child-sex-traffickers/ https://abcnews.go.com/US/mother-super-mom-sherri-papini-told-police-daughter/story?id=46477176 https://www.news.com.au/lifestyle/real-life/news-life/cops-blindsided-after-husband-of-sherri-papini-reveals-crucial-details-in-statement-detailing-her-horrific-injuries/news-story/e39654efe6308b32cd25966b925698a9 Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/24/202029 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Episode 93: David Parker Ray - The Toybox Killer

Den 22. mars 1999 løper en naken, blodig og forslått kvinne ut fra en husbil. Hun prøver forgjeves å stoppe biler i søken etter hjelp. Til slutt kommer hun seg i sikkerhet, og historien hun forteller sjokkerer selv de mest hardbarkede politietterforskerne.Kilder: Cries in the Desert: The Shocking True Story of a Sadistic Torturer - Glatt, JohnDavid Parker Ray: The Toy box killer - Ramsland, Katherinehttp://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/predators/david_parker_rayhttps://www.thoughtco.com/profile-of-serial-rapist-david-parker-ray-973147#early-yearshttps://allthatsinteresting.com/david-parker-ray-toy-box-killer Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/16/202027 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Episode 92: Chris Benoit

Den kjente profesjonelle wrestleren Chris Benoit dukker plutselig ikke opp til et show, noe som er ulikt ham. Til venner har han sagt at kona og sønnen er matforgiftet, og at han pleier dem hjemme. Det blir etterhvert klart at noe langt verre har skjedd, da politiet finner tre lik hjemme hos ham. Episoden er skrevet av Anders Borgersen, lest av Pernille Radeid og produsert av Håkon Braaten for Moderne Media. Kilder:https://talksport.com/sport/wrestling/689459/chris-benoit-tragedy-family-son-suicide-wwe-documentary...https://www.esquire.com/entertainment/tv/a31896656/chris-benoit-dark-side-of-the-ring-wrestling-murd...https://www.ringsidenews.com/2020/01/14/police-investigated-cleared-kevin-sullivan-after-chris-benoi...Dokumentar:Dark side of the ring: Chris Benoit Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/9/202028 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Episode 91: Rebecca Zahau

I løpet av to dager i 2011 dør to personer i fasjonable Spreckles Mansion i California. Max faller ned fra rekkverket i andre etasje, og Rebecca blir funnet hengt. Hun er naken, kneblet og bakbundet. Max sitt dødsfall blir sett på som en ulykke, og Rebeccas dødsfall et selvmord. Hva skjedde egentlig, har dødsfallene noe med hverandre å gjøre? Kilder:https://www.sdsheriff.net/coronado/rz.pdfhttp://www.autopsyfiles.org/reports/Other/zahau,%20rebecca_report.pdf https://www.nbcsandiego.com/news/local/shacknai-boy-may-have-suffocated-doctor/1907731/ https://www.ibtimes.com/rebecca-zahau-death-autopsy-reveals-unexplained-head-trauma-attorney-310572 https://www.cbsnews.com/pictures/girlfriend-son-die-days-apart-at-tycoons-calif-mansion/6/ https://www.oxygen.com/death-at-the-mansion-rebecca-zahau/crime-time/rebecca-zahau-death-long-drop-hanging-neck-broken https://www.oxygen.com/death-at-the-mansion-rebecca-zahau/crime-time/bondage--rebecca-zahau-case https://www.sandiegouniontribune.com/sdut-coronado-mansion-death-ruled-suicide-2011sep02-htmlstory.html https://www.prnewswire.com/news-releases/despite-new-expert-reports-brought-forth-by-boys-mother-coronado-police-department-will-not-reopen-investigation-into-max-shacknais-death-169262206.html https://amp.azcentral.com/amp/486598002 https://no.wikipedia.org/wiki/D%C3%B8dsflekk Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/2/202029 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Episode 90: Tommy Lynn Sells

Tommy Lynn Sells er en omstreifer som dreper vilkårlig. Kvinner, menn, unge som gamle. Han reiser gjennom hele USA og etterlater seg et uvisst antall ofre. Episoden er skrevet av Anders Borgersen, lest av Pernille Radeid og produsert av Håkon Braaten for Moderne Media.Kilder: Tommy Lynn Sells - The Mind of a Psychopath: https://www.youtube.com/watch?v=6V7EL-Yg8GgKrajisek, Davis: Tommy Lynn Sells: https://murderpedia.org/male.S/s/sells-tommy-lynn.htm Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/27/202030 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Episode 89: Leonarda Cianciulli - såpemakeren fra Correggio

Leonarda Cianciulli er en middelaldrende kvinne som driver en butikk i Correggio nord i Italia. Hun selger hjemmelagde såper, serverer nybakte småkaker og er godt likt i byen. Lite visste innbyggerne hva såpene og kakene inneholdt, og settes tilslutt i sammenheng med forsvinningene til tre lokale kvinner.Referanser:Hurt, F. Amos: Leonarda Cianciulli: The Soap-Maker of Correggio: Serial Killer Chronicles #1 (2017)g Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/20/202029 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Episode 88: Susan Smith

En hysterisk Susan Smith banker på døren til et ektepar, og forteller at hun er blitt frastjålet bilen med de to barna hennes i. Problemet er bare at historien hennes ikke stemmer helt. Hva skjedde egentlig med de to barna hennes? Episoden er skrevet av Anders Borgersen, lest av Pernille Radeid og produsert av Håkon Braaten for Moderne Media. Kilder: Crime Library: https://web.archive.org/web/20121017163947/http://www.trutv.com/library/crime/notorious_murders/famous/smith/index_1.html  https://people.com/crime/susan-smith-cries-for-her-children-every-christmas-since-murdering-them/ Susan Smith: Victim or Murderer. Rekers, George: https://books.google.no/books?id=u6KfcR_aMtgC&printsec=frontcover&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false https://www.thoughtco.com/susan-smith-profile-of-child-killer-972686 Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/13/202028 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 87: Kendrick Johnson - drap eller ulykke?

I januar 2013 blir 17 år gamle Kendrick Johnson funnet død i en sammenrullet gymmatte på skolen, etter å ha vært savnet i bare et døgns tid. Kilder:https://edition.cnn.com/2013/10/09/us/georgia-gym-mat-death/index.htmlhttps://edition.cnn.com/2013/10/09/us/georgia-gym-mat-death/index.htmlhttps://edition.cnn.com/2014/07/28/us/georgia-kendrick-johnson-lawsuit/https://allthatsinteresting.com/kendrick-johnsonhttps://www.dailymail.co.uk/news/article-2451501/Kendrick-Johnson-death-Wrestling-mat-suggest-murder.html Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/6/202025 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 86: Beaumont-barna

En av Australias mest kjente forsvinningssaker. Tre søsken drar på stranden for å bade, men kommer aldri hjem igjen. Ingen har sett noe, men noen må vite noe. Kilder:The Beaumont Children: What Really Happened?: https://www.youtube.com/watch?v=GWN3cHKeuCw https://www.crimetraveller.org/2019/07/disappearance-beaumont-children-murder-or-misadventure/https://thebeaumontchildren.com.au/the-satin-man-overwhelming-coincidences/https://thebeaumontchildren.com.au/haydn-phipps-the-abused/https://www.abc.net.au/news/2018-02-02/enduring-mystery-of-adelaides-missing-beaumont-children/93522...https://www.dailymail.co.uk/news/article-5404519/Adelaide-man-Harry-Phipps-innocent-says-son.html Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/28/202026 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Episode 85: The Happy Face Killer

Keith Hunter Jesperson starter som ung gutt å drepe dyr for moro skyld. Når han blir eldre får han et behov for å drepe mer, og går tilslutt over på mennesker. Kilder: https://murderpedia.org/male.J/j/jesperson.htm  Episoden er skrevet av Anders Borgersen for True Crime Norge AS og Moderne Media. Produsert av Håkon Braaten. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/21/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Episode 84: Armin Meiwes - Den tyske kannibalen

Tyske Armin har lenge følt en trang til å spise et annet menneske, han mener det er den ultimate unionen mellom to mennesker. På nettet finner han en mann som er villig til å la seg spise. Advarsel om sterke innrykk. Episoden er skrevet av Anders Borgersen og produsert av Håkon Braaten for Moderne Media. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/14/202022 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Episode 83: Henry Lee Lucas - The Confession Killer

Henry Lee Lucas tilstår hundrevis av drap og hjelper politiet med å oppklare mange uløste saker. Men, har han virkelig drept så mange han hevder? Kilder: https://criminalminds.fandom.com/wiki/Henry_Lee_Lucas#Ottis_Toole http://www.murderpedia.org/male.L/l/lucas-henry-lee.htm Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/7/202028 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Episode 82: Black Metal-mordene

Black Metal er i dag en svært populær sjanger, også internasjonalt, men bærer samtidig med seg en mørk fortid... Kilder: Lords of chaos: the bloody rise of the satanic metal underground - Michael Moynahan & Didrik Søderlind Episoden er skrevet av Anders Borgersen, programleder er Henriette Tufte Radeid, og episoden er produsert av Håkon Braaten for Moderne Media. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/20/201926 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 81: Blade Runner - Drapet på Reeva Steenkamp

Oscar Pistorius er en verdenskjent idrettsmann som hadde kallenavnet "Blade Runner" på grunn av de knivbladlignende protesene han løp med i konkurranser. Plutselig endrer livet hans seg drastisk, når han skyter ihjel kjæresten Reeva. Var det en ulykke, eller drepte han henne i raseri? Episoden er skrevet av Anders Borgersen Kilder: https://edition.cnn.com/2014/03/07/world/africa/pistorius-trial-week-one-wrap/index.html https://www.independent.co.uk/news/world/africa/oscar-pistorius-trial-athlete-scared-girlfriend-reeva-steenkamp-9212563.htmlhttps://www.independent.co.uk/news/world/africa/oscar-pistorius-trial-athlete-scared-girlfriend-reeva-steenkamp-9212563.htmlhttps://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/21/pistorius-beat-steenkamp-with-cricket-bat-before-killing-new-boo/https://www.mirror.co.uk/news/world-news/ex-girlfriend-how-oscar-pistorius-terrorised-420656https://time.com/4394451/oscar-pistorius-reeva-steenkamp-murder-sentence/http://www.saflii.org/za/cases/ZASCA/2017/158.pdfhttps://www.dailymail.co.uk/news/article-2281531/Oscar-Pistorius-Murder-trial-witness-claims-lengthy-gap-bursts-gunfire.htmlhttps://www.bbc.com/news/world-africa-42107701 Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/13/201922 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 80: Aileen Wournos

Den tragiske, sanne historien om kvinnen som ble en av de mest profilerte kvinnelige seriemorderne, kvinnen som portretteres i filmen "Monster" med Charlize Theron i hovedrollen. Episoden er skrevet av Anders Borgersen Kilder: https://www.webcitation.org/5bGafqK0R?url=http://archives.cnn.com/2002/LAW/10/09/wuornos.execution/index.html, http://www.clarkprosecutor.org/html/death/US/wuornos805.htm https://www.orlandosentinel.com/news/os-xpm-2002-10-10-0210100261-story.html Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/6/201929 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Episode 79: Forsvunnet - Amy Lynn Bradley

23 år gamle Amy er på cruiseferie med familien, da hun plutselig forsvinner sporløst. Ingen har sett noe, og familien står overfor sitt aller verste mareritt. Episoden er skrevet av Anders Borgersen.Kilder: http://web.archive.org/web/20170113141133/http://abcnews.go.com/Primetime/story?id=131968&page=1, https://people.com/premium/amy-bradley-23 https://www.nytimes.com/1998/11/16/us/for-missing-woman-s-family-no-answers http://www.internationalcruisevictims.org/LatestMemberStories/Amy_Lynn_Bradley.htmlhttp://www.nbcnews.com/id/8289068/ns/msnbc-the_abrams_report/t/whos-taken-our-daughter https://scarestreet.com/amy-lynn-bradleyhttp://curacaochronicle.com/judicial/sex-tourism-and-trafficking-in-the-dutch-caribbean/http://truecrimediva.com/evil-at-sea-the-disappearance-of-amy-bradley https://www.perthilj.com/blog/2019/2/20/amy-lynn-bradley-the-murky-waters-of-maritime-jurisdiction-p...https://www.hebronhawkeye.com/opinion/blogs/2017/10/11/the-disappearance-of-amy-bradley/ Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/29/201924 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Episode 78: Dennis Nilsen

Seriemorderen Dennis Nilsen ville bare ha noen å være sammen med. Problemet var at ingen ville være sammen med ham, derfor fant han en morbid løsning som gjorde at de han tok med seg hjem, aldri dro derfra. Kilder: https://www.amazon.com/Killing-Company-Case-Dennis-Nilsen/dp/0099552612 og :http://dennisnilsen.blogspot.com/ Skrevet av Anders Borgersen Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/22/201924 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Episode 77: Andrei Chikatilo

I den Sovjetiske byen Rostov forsvinner plutselig flere unge, og mange av dem blir funnet brutalt mishandlet og drept mellom 1978 og 1990. Politiet bruker store ressurser på å finne morderen. Her er historien om slakteren fra Rostov. Kilder: Murderpedia/andreichikatilo, Cullen, Robert (1993). “The Killer Department: Detective Viktor Burakov's Eight-Year Hunt for the Most Savage Serial Killer in Russian History “, https://allthatsinteresting.com/andrei-chikatilo Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/8/201932 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Episode 76: Casey Anthony Del 3 - Rettsaken

Det som omtales som århundrets rettssak er endelig i gang, og sjokkerende avsløringer kommer allerede på rettens første dag. Kilder: orlandosentinel.com/topic-caseyanthony, Casey Anthony: An american murder mystery av ID, archive.org/caseyanthonytimeline, Brøgger, Anton & Fossum, Sigbjørn. (2019, 28. juni). mitokondrie. I Store medisinske leksikon. Hentet 30. oktober 2019 fra https://sml.snl.no/mitokondrie, webarchive.org/timeline-casey-anthony-case. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/1/201934 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Episode 75: Casey Anthony Del 2 - Etterforskningen

Etterforskningen pågår for fullt og flere oppsiktsvekkende funn snur saken på hodet. Vi får svar på prøvene fra bagasjerommet i Caseys bil, og en uventet person dukker opp. Kilder: orlandosentinel.com/topic-caseyanthony, Casey Anthony: An american murder mystery av ID, archive.org/caseyanthonytimeline, Bernatek, Erling Reinholdt. (2018, 27. april). kloroform. I Store norske leksikon. Hentet 23. oktober 2019 fra https://snl.no/kloroform Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/24/201929 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Episode 74: Casey Anthony Del 1 - Forsvinningen

Politiet mottar en nødsamtale fra en fortvilet kvinne som mener datteren har stjålet bilen hennes. Saken viser seg raskt å være mye mer alvorlig. Kilder: orlandosentinel.com/topic-caseyanthony, Casey Anthony: An american murder mystery av ID, archive.org/caseyanthonytimeline Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/17/201927 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Episode 73: Wineville Chicken Coop Murders

I mars 1928 forsvinner ni år gamle Walter Collins. Her er den sanne historien bak filmen Changeling fra 2008. Kilder: murderpedia/gordon stewart northcott, latimes.com, theoccultmuseum.com, analyticalscientist.com/the case of decaying cadavers Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/10/201932 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Episode 72: Drapet på Tova Moberg

19 år gamle Tova kommer ikke hjem til avtalt tid. Hun meldes savnet av foreldrene sine, og mistankene mot eks-kjæresten Billy begynner å ta form. I tillegg finner politiet ut at Tova har holdt på en mørk hemmelighet. Kilder: Rettsreferater gjengitt i Aftonbladet, "Reportage: Mordet på Tova" i Kriminalteknik (utgitt av NFC) nr.2-2019. nhi.no «Vold mot kvinner: De skjulte slagene» av Merethe Kvam Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/3/201930 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Episode 71: Voodoo-mordet: Zach Bowen og Addie Hall Del 2

Igjen er vil tilbake i New Orleans, byen med et rikt kulturliv og mystikk, men også bizarre drap. Vi tar for oss det mye omtalte voodoo-mordet fra 2006, med orkanen Katrina som bakteppe. Vi advarer om sterke skildringer. Kilder: “I fell for a psykopath - The murder of Addie Hall”, Dokumentar: “Final Winess”, “The story of Zach and Addie” fra ghostcitytours.com og “The Zach and Addie murder/suicide” fra historicmysteries.com Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/26/201927 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 70: Voodoo-mordet: Zach Bowen og Addie Hall Del 1

Igjen er vil tilbake i New Orleans, byen med et rikt kulturliv og mystikk, men også bizarre drap. Vi tar for oss det mye omtalte voodoo-mordet fra 2006, med orkanen Katrina som bakteppe. Vi advarer om sterke skildringer. Kilder: “I fell for a psykopath - The murder of Addie Hall”, Dokumentar: “Final Winess”, “The story of Zach and Addie” fra ghostcitytours.com og “The Zach and Addie murder/suicide” fra historicmysteries.com Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/19/201931 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 69: The Weepy Voiced Killer

En gråtende mann ringer politiet og forteller om en skadet kvinne som trenger hjelp. Politiet finner henne, nesten slått i hjel. Noen måneder senere, ringer den gråtende mannen igjen og denne ganger sier han at han har drept noen. Kilder: Mayhem.net. Murderpedia, The FBI-files: Weepy Voiced Killer Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/12/201934 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Episode 68: Amy Wroe Bechtel

24 år gamle Amy legger ut på en løpetur slik hun gjør nesten hver dag. Denne gangen kommer hun ikke hjem, hun er som forsvunnet i løse luften og ingen ledetråder peker etterforskerne i forskjellige retninger. Kilder: Dissappeared: “Missing in the mountains”, Murderpedia, “What happened to Amy Wroe Bechtel” - y95country.com Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/5/201939 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Episode 67: Fred og Rosemary West - Del 2

Fred og Rosemary vokser opp under forferdelig forhold. De gjennomlever fattigdom, mobbing, seksuelt misbruk og fysisk og psykisk mishandling. Skjebnen fører dem til slutt sammen, og mange, til og med deres egne barn må bøte med livet. Episodene om ekteparet er grafiske, og vi advarer mot sterke inntrykk. I andre og avsluttende del, får vi høre mer om hvem Rosemary er og hvordan møtet mellom henne og Fred resulterte i drap, tortur, voldtekt og mishandling.  Kilder: Murderpedia, crimelibrary.com, Murderous Minds, Fred & Rose West, Top5, “Detailed Police Report - West murders” Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/29/201936 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Episode 66: Fred og Rosemary West - Del 1

Fred og Rosemary vokser opp under forferdelig forhold. De gjennomlever fattigdom, mobbing, seksuelt misbruk og fysisk og psykisk mishandling. Skjebnen fører dem til slutt sammen, og mange, til og med deres egne barn må bøte med livet. Episodene om ekteparet er grafiske, og vi advarer mot sterke inntrykk. I første del får vi høre om Fred West, hans barndom, oppvekst, tidlige voksenliv og hans første drap.  Kilder: Murderpedia, crimelibrary.com, Murderous Minds, Fred & Rose West, Top5. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/22/201927 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Episode 65: Green River Killer

Unge kvinner forsvinner sporløst, og politiet finner kvinnene drepte og dumpet ved elven Green River i King County i Washington State. Ingen vet hvem morderen er, og likene hoper seg opp etterhvert som årene går. Kilder: Murderpedia, Gary Ridgway,     Thougtco.com, The Green River Killer: Gary Ridgway            Killer book of serial killers, Michael og Tom Philbin Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/15/201933 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Episode 64: Lesja-drapet

I februar 1987 forsvinner en 13 år gammel jente sporløst ved hjemmet sitt utenfor Lesja sentrum. Saken får stor oppmerksomhet i media. Kilder: Politirapporten, “Foreldrene forteller: Livet etter Lesja-drapet” vg.no og Nordisk krimkrønike 1990. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/8/201924 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 63: Jessica Chambers

19 år gamle Jessica Chambers blir brutalt drept. Før hun dør røper hun hvem morderen var. Eller gjør hun egentlig det? Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/27/201923 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Episode 62: Familien Jamison

I 2009 forsvinner en familie sporløst i et skogsområde i Oklahoma. Teoriene er mange og omstendighetene er merkelige. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/20/201929 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Episode 61: Heaven’s Gate

UFO-sekten Heaven’s Gate mente at en ny verden ventet på dem i verdensrommet. Eneste måten å komme seg dit på, var å forlate sine jordiske legemer. I 1997 sjokkerer sekten verden ved å begå kollektivt selvmord på en bisarr måte. Har du behov for å snakke med noen? Ta kontakt med Mental Helses hjelpetelefon på 116 123. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/13/201931 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Episode 60: Josef Mengele

Legen Josef Mengele blir kalt dødsengelen. Han utførte grusomme eksperimenter på fanger i Auschwitz under andre verdenskrig. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/6/201924 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Episode 59: The Slenderman Stabbing

To tolv år gamle jenter planlegger å drepe venninnen sin i håp om å vise seg verdige for nettfenomenet Slenderman.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/30/201930 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Episode 58: The Unabomber

Historien om Ted Kaczynski som kunne ha blitt hva han ville, men endte opp som en einstøing i skogen, isolert fra omverden. Han brukte tiden sin på å lage bomber, som han sendte til statsansatte og flyselskaper. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/23/201927 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Episode 57: Hvem drepte Jan Wiborg?

Den 21. juni 1994 blir den norske sivilingeniøren Jan Wiborg funnet død etter å tilsynelatende ha hoppet fra hotellrommet sitt i København. Wiborg hadde i tiden før dødsfallet skrevet en rapport som avdekket juks i forbindelse med "Flyplassaken" som igjen hadde gjort at regjeringen var feilinformert. Politisk motivert drap eller selvmord? Kilder: Knut Lindh - "Hvem drepte Jan Wiborg?"https://www.tv2.no/a/6314945/ https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/1999/FFAD12006999   Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/16/201922 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Episode 56: Jack The Ripper Del 2 - Live fra Kristiansand og Grimstad

Andre del av den grusomme historien om verdens mest kjente seriemorder, Jack The Ripper. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/9/201931 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Episode 55: Jack The Ripper Del 1 - Live fra Kristiansand og Grimstad

Første del av den grusomme historien om verdens mest kjente seriemorder, Jack The Ripper Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/2/201935 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 54: The Night Stalker - Richard Ramirez

I månedsvis herjet den satanistiske seriemorderen flere byer i Los Angeles County.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/25/201925 minutes, 1 second
Episode Artwork

Episode 53: Maura Murray

New Hampshire, 2004. 21 år gamle Maura Murray forsvinner sporløst. Ledetråder fra dagene og timene før hun forsvant gjør saken mystisk. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/18/201929 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Episode 52: Øksemordene i Villisca

I 1912 ble en hel familie drept med øks i den lille, søvnige byen Villisca, Iowa, og linket til en annen kjent øksemorder. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/12/201928 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Episode 51: Israel Keyes

Hvor mange seriemorderen Israel Keyes drepte, er en hemmelighet han tok med seg i graven. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/4/201929 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 50: Madame LaLaurie

Delphine LaLaurie var vakker og innflytelsesrik, men bak fasaden skjulte det seg en grusom virkelighet. Vi skal til New Orleans i 1830-årene og en av byens mest beryktede kvinner. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/29/201924 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Episode 49: Who put Bella in The Wych Elm?

Et skjelett av en kvinne blir funnet gjemt i et hult almetre i England i 1941. Ingen vet hvem hun er eller hvor hun kom fra. Teorier om okkulte ritualer, menneskeofringer og spioner begynner å svirre.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/22/201925 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Episode 48: Mysteriet i Panama

Nederlandske Kris Kremers (21) og Lisanne Froon (22) forsvinner etter en fottur på ferie i Panama i 2014. Politet finner telefonene og kameraet deres, som fører til flere spørsmål enn svar. Det kommer også en oppdatering i Chris Watts-saken.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/15/201930 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Episode 47: BTK

Seriemorderen BTK brøt seg inn hos intetanende folk, før han torturerte og kvalte dem. Han kalte seg BTK selv, som står for Bind, Torture, Kill, og det var akkurat det han gjorde. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/8/201923 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Episode 46: Michelle Carter og «The Texting Suicide»

18 år gamle Conrad Roy tar livet sitt i 2014. En rekke tekstmeldinger fra Michelle Carter får det hele til å virke mistenkelig. Var Conrads død Michelle sin feil?  Trenger du noen å snakke med? Ring Mental Helses Hjelpetelefon (døgnåpen) på 116 123.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/1/201930 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Episode 45: Zodiac

Zodiac-morderen har klart å holde seg skjult siden drapene startet i 1968, og påstår at han har drept 37 mennesker.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/22/201929 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Episode 44: Mary Bell

Vi skal tilbake til slutten av 60-tallet da Mary Bell ble dobbeltmorder i en alder av 11 år. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/15/201927 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Episode 43: Kathrine Knight

Australias mest sjokkerende og bestialske drapssak. John Price møtte ikke opp på jobben en dag i mars 2000. Venner og kolleger blir bekymret, og kontakter politiet. Åstedet er som tatt ut av en skrekkfilm. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/8/201927 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Episode 42: Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer hadde en uvanlig fascinasjon for døde dyr i barndommen, som utviklet seg til grusomme handlinger på mennesker. Her er historien om "Kannibalen fra Milwaukee". Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
2/1/201927 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Episode 41: Elizabeth Báthory

En av de verste kvinnelige seriemorderne gjennom tidene skal ha torturert og drept mellom 80 og 650 mennesker, for det meste unge kvinner. Her er historien om den blodtørstige grevinnen. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/25/201931 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 40: Mordene på Watts-familien

En mor og to små barn meldes savnet av venner og familie. 33 år gamle Chris Watts, pappa og ektemann til de forsvunne mistenkes for mord.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/18/201934 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Episode 39: Historien om Sodder-barna

På julaften 1945 forsvinner fem barn sporløst i Fayetteville i West Virginia. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/11/201943 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Episode 38: Live fra Edderkoppen Scene - Arbogakvinnen og mordene på Granliden

Et eldre ektepar blir angrepet med kniv mens de sover i sin egen sommerhytte, og parets datter mistenkes for mordet. Her er hele den sjokkerende historien om Johanna Möller og de såkalte «Sommarstugamordene». Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
1/4/201953 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Episode 37: Edmund Kemper - Live fra Edderkoppen Scene

Den urovekkende historien om seriemorderen Edmund Kemper, også kjent som The Co-Ed Killer live fra Edderkoppen Scene i Oslo. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/21/201821 minutes
Episode Artwork

Episode 36: The Lipstick Killer og William Heirens

Tre grufulle drap i Chicago i 1945 og 46. En 17-åring mistenkes for drapene som rystet hele byen. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/14/201830 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Episode 35: The Golden State Killer

I april 2018 ble en av nåtidens mest kjente seriemorderne arrestert. Hør om historien bak pågripelsen, og om de grusomme mordene. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
12/7/201828 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 34: Helge Fossmo og drapene i Knutby

I 2004 ble vi vitne til et drama uten sidestykke da en kristen sekt i lille Knutby ble sentrum for et mord, et drapsforsøk i tillegg til utroskap og løgn. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/30/201827 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Episode 33: Lizzie Borden

Lizzie Borden took an axeAnd gave her mother forty whacks.When she saw what she had done,She gave her father forty-one. Hør den ekte historien bak dette morbide barnerimet. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/23/201831 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Episode 32: Ed Gein - Live fra Gamlebyen Gjestgiveri

Ed Gein inspirerte de aller skumleste bøker, figurer og skrekkfilmer, som Hannibal Lecter, Texas Chainsaw Massacre og Psycho. Hør om mannen bak de grusomme historiene, i et liveopptak fra vakre Gamlebyen i Fredrikstad. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/16/201822 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Episode 31: Lilandsaken - Live fra Gamlebyen Gjestgiveri

Et øksemord blir oppdaget i «Lille Helvete» i Fredrikstad. Saken skal senere bli et av norgeshistoriens mest kjente justismord. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/9/201843 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 30: Dr. Death - Harold Shipman

En godt likt lege, som er høyt respektert i samfunnet har en mørk hemmelighet. I det skjulte dreper han pasientene sine.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
11/2/201823 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Promo Truecrimepodden Live

Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/31/201830 seconds
Episode Artwork

Episode 29: Øksemorderen i New Orleans

New Orleans, 1918. En mann bryter seg inn hos sovende mennesker midt på natten og slår dem ihjel med øks. Det siste de ser er en mørk skikkelse stående over dem med hevede armer før han knuser hodene deres.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/25/201826 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Episode 28: Mysteriet i rom 1046

I januar 1935 sjekker en ung mann inn på et fornemt hotell i Kansas City, Missouri. Noe hender på hotellrommet, som resulterer i et av 1900-tallets store krimgåter. Episoden er skrevet med god hjelp fra Kansas City Public Library http://www.kchistory.org/blog/mystery-room-1046-pt-1-roland-t-owen Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/18/201824 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 27: Mordene ved Bodom-sjøen

En vakker kveld i juni 1960 blir tre ungdommer brutalt slått ihjel mens de sover. Den fjerde av dem overlever. Er han morderen? Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/11/201823 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 26: Jim Jones og Massakren i Jonestown

Sekten The Peoples Temple hadde nesten 1000 medlemmer da de bestemte seg for å slå seg ned i Guyana for å lage sin egen by kalt Jonestown, etter sektlederen Jim Jones. En novemberdag i 1978 blir Jonestown åsted for en av USA's verste humane katastrofer etter terrorangrepene 11. september.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
10/4/201823 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Episode 25: Parteringsdrapet i Askersund

22 år gamle Lovisa gjør seg klar til en ny dag. Det hun ikke vet, er at en kaldblodig morder venter på henne, og at akkurat denne morgenen skulle bli hennes siste. Det brutale drapet sjokkerte Sverige, særlig sa morderen ble avslørt.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/27/201821 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Episode 24: Belle Gunness

En av historiens verste kvinnelige seriemordere var norsk. Brynhild Paulsdatter Størset var fra Selbu og utvandret til Chicago i 1881, hvor hun tok navnet Belle. Med trolig fler enn 40 liv på samvittigheten, er skjebnen hennes fortsatt et mysterium.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/20/201822 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 23: Albert Fish

Besatt av døden, kastrering og unge menn. Han elsket smerte og avstraffing. Her er historien om barnemorderen og kannibalen Albert Fish.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/14/201821 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Episode 22: Fire mord og en forsvinning

Spesialepisode hvor vi tar opp hele fire mord, nemlig mordene på Trude Espås, The Black Dahlia, Plaza-kvinnen og de brutale drapene på tre speiderjenter i Oklahoma på slutten av 70-tallet. I tillegg tar vi også opp den mystiske forsvinningen av Madeleine McCann.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
9/6/201833 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Episode 21: Tistedalsdrapene

Mellom 1991 og 1992 ble tre mennesker brutalt drept i Tistedal. Det viste seg at en seriemorder gikk løs i det lille tettstedet i Halden kommune og folk var livredde for å bli morderens neste offer. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/30/201822 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Episode 20: H.H. Holmes

H.H. Holmes er omtalt som en av USA's første, men også verste seriemordere, og bygget et hotell med hemmelige rom for å kunne torturere og drepe ofrene sine i fred.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/23/201826 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Episode 19: Fritz Moen

Fritz Moen var døv, delvis lam og dømt for to grusomme drap han ikke begikk. Moen ble selve symbolet på justismord, ikke bare i Norge, men også i resten av Europa etter å ha sittet 18 år i fengsel.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/16/201826 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Episode 18: JonBenét Ramsey

Seks år gamle JonBenét blir tilsynelatende kidnappet fra sitt eget hjem en desembernatt i 1996. Foreldrene finner et brev med krav om løsepenger som ligger i trappen på kjøkkenet. Samme kveld blir JonBenét funnet, men det rare er hvor.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
8/9/201827 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Episode 17: Papin-søstrene

To personer blir funnet drept hjemme i sitt eget hus. De er slått i hjel med hammer, og begge mangler øyne. To mystiske søstre, med et helt spesielt forhold blir mistenkte for dobbeltdrapet.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/19/201818 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Episode 16: "The Killer Clown" - John Wayne Gacy

En 15 år gammel gutt forsvinner sporløst, og familien melder han savnet. En middelaldrene mann mistenkes for bortføringen, og politiet gjør en sjokkerende og grusom oppdagelse hjemme hos ham. Men de finner ingen tegn til den savnede gutten Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/12/201826 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Episode 15: Long Island Serial Killer

Shannan Gilbert, en eskortepike fra Long Island forsvinner etter å ha vært hos en kunde. En leteaksjon blir satt i gang, og når politiet finner et kvinnelik på stranden i Oak Beach, settes hele etterforskningen på hodet. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
7/5/201829 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 14: Torgersensaken

Oslo, 1957. Fredrik Fasting Torgersen har vært ute og drukket øl med noen kompiser i sentrum. Ved Østbanehallen blir han plutselig stoppet av politiet, og tatt med til politistasjonen. Det ble starten på et mareritt som skal vare livet ut.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/28/201822 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Episode 13: Dobbeltdrapet i Mantorp

På en gård i Mantorp i Sverige blir et eldre ektepar funnet mishandlet og drept på sitt eget kjøkken. Åstedet bærer preg av kamp. Politiet jobber iherdig for å finne morderen.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/21/201826 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Episode 12: Amerikas Dyatlov Pass

Fem unge menn drar sammen for å se på basketballkamp, og kommer aldri hjem igjen. De forsvinner på mystisk vis, men etter noen dager blir bilen de kjørte funnet, 113 kilometer fra der de så basketballkampen. Mystiske observasjoner følger, men hvor ble det av mennene? Her er historien som omtales som Amerikas Dyatlov Pass, nettopp på grunn av de merkelige omstendighetene mennene forsvant under.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/14/201829 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Episode 11: John List

John List levde et kjedelig liv med jobb, kone og tre barn. Han var ikke fornøyd med hvordan livet ble. Derfor bestemte han seg en dag for å starte på nytt, men familien hans var i veien. Han la en spektakulær plan, som nesten ikke er til å tro. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
6/7/201831 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Episode 10: Mordet på to år gamle James Bulger

James (2) er på et kjøpesenter med mammaen sin. Plutselig forsvinner James, og ingen vet hvor han har tatt veien. Noen dager senere blir liket av den lille gutten funnet. Skadene på han er voldsomme, og politiet jakter en barnemorder. Hele Storbritannia sjokkeres når det viser seg at morderne er to barn. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/31/201817 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Episode 9: Mordene i Amityville

Du har kanskje lest boken eller sett skrekkfilmen «The Amityville Horror». Men visste du at handlingen er basert på virkelige hendelser? I 1974 drepte Butch DeFeo hele familien sin. Hvorfor? Fordi stemmene i huset befalte han å gjøre det. Her er historien om de virkelige mordene som filmene og boken er basert på.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/24/201818 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Episode 8: Hvorfor døde Elisa Lam?

21 år gamle Elisa Lam er på rundreise i USA. Plutselig forsvinner hun. Etter å ha vært savnet i to uker, dukker det opp en video av Elisa som setter spekulasjonene i gang. Elisa oppfører seg nemlig veldig merkelig i videoen.  Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/17/201830 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Episode 7: Kannibalen fra Skara - del 2: Isakin og Vampyrkvinnen

Isakin Jonsson har drept og spist kjæresten sin Helle. Innlagt på psykiatrisk avdeling for drapet på Helle, møter han enda en kvinne. Kvinnen, som kalles "Vampyrkvinnen", har en mørk historie og et liv på samvittigheten. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/10/201816 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 6: Kannibalen fra Skara - del 1: Helle og Isakin

40 år gamle Helle møter sin store kjærlighet Isakin mens hun er innlagt på psykiatrisk sykehus. De begynner å drømme om et liv sammen, og blir etterhvert samboere. Helle finner raskt ut at Isakin ikke er den mannen hun trodde, dessverre altfor sent. Her er historien om kannibalen fra Skara i Sverige. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
5/3/201817 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Episode 5: Dyatlov-passasjen - del 2

Området der forskerne ble funnet sperres av. Militæret tilbakeholder informasjon, og ber etterforskerne som jobber med dødsfallene om å ikke snakke om saken med noen. Dette fører til mange spekulasjoner og konspirasjonsteorier. I denne episoden går vi gjennom de mest kjente teoriene. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/26/201813 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Episode 4: Dyatlov-passasjen - del 1

Ti forskere legger ut på en studietur gjennom fjellene i Sibir. En av dem må bryte turen på grunn av sykdom, de ni andre forsvinner. Senere blir alle funnet døde med uforklarlige skader, som fortsatt forbløffer mange. Truecrimepodden går gjennom hendelsene og de ulike skadene Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/19/201813 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Episode 3: Mordet på Bobby

10 år gamle Bobby forsvinner sporløst etter en handletur med foreldrene i Göteborg i 2006. Politi og frivillige leter febrilsk etter den lille gutten, dessverre til ingen nytte. Bobby har nemlig møtt en skjebne som ingen kunne forestille seg. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/12/201821 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 2: Hinterkaifeck - del 2

Familien Gruber er brutalt drept, og morderen går fri. Rykter i bygda, og et annet lik med tilknytning til familien skaper forvirring rundt drapene. Siden ingen spor leder til en bestemt person, begynner politiet å grave dypere i familiens bizarre historie. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
4/5/201816 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Episode 1: Hinterkaifeck - del 1

April, 1922, Tyskland. En familie oppdager at gjenstander forsvinner fra gården. De hører tunge steg på loftet, og ser ukjente fotspor rundt låven. Til tross for røyk fra pipa og lys i vinduene, blir familien funnet brutalt drept. De har vært døde lenge, og morderen har bodd på gården sammen med likene i flere dager. For spons/annonsering og annet samarbeid: [email protected] eller besøk oss på modernemedia.no. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/29/201811 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Teaser: Truecrimepodden

Snart kommer Truecrimepodden. For spons/annonsering og annet samarbeid: [email protected] eller besøk oss på modernemedia.no. Hør nye episoder av Truecrimepodden reklamefritt i appen vår Untold: https://untold.app/podcast/3d0429f8-8a04-432b-973f-2c6556467891/truecrimepodden
3/25/20181 minute, 13 seconds