Winamp Logo
Trends Podcast Cover
Trends Podcast Profile

Trends Podcast

Dutch, News, 1 season, 512 episodes, 2 days, 22 hours, 9 minutes
About
Beluister op dinsdag- en donderdagmorgen, vanaf 8 uur een nieuwe aflevering van de Trends Podcast met onafhankelijke en relevante verslaggeving over wat onze wereld beheerst.Vanuit diverse invalshoeken en met een uitgesproken focus op onze economie, onze ondernemingen en uw persoonlijke financiën, brengt de redactie van Trends u haar analyses en inzichten in deze nieuwe Trends Podcast.Telkens constructief, toekomstgericht en met de oog voor de oplossing- en voor uw carrière, uw bedrijf of uw financiën. In deze harde en onzekere tijden van Coronacrisis wil de redactie van Trends u meer dan ooit en via alle mogelijke kanalen informeren en adviseren over hoe u de impact van deze crisis kan begrijpen, beheren én mogelijks ook verzachten.
Episode Artwork

Trends Impact Awards Podcast #S2E3: Is het klassiek cv passé? Over inclusief rekruteren en talentgericht werven met Accent en De Stuyverij

Hoe groter de diversiteit binnen een organisatie, hoe hoger het niveau van creativiteit en innovatie. Maar ondanks goede intenties, slagen bedrijven er veelal niet in om inclusief te rekruteren en een diverse werkvloer te creëren. Meer zelfs, klassieke wervingsmethodes houden veroordelen en drempels naar werk in stand. Een nieuwe blik op rekruteren dringt zich dan ook op. In deze aflevering vertellen Eefje Cottenier (De Stuyverij) en Pieter Ugille (Accent) hoe zij aan de slag gaan met inclusief werven en werken. Hun inzichten worden aangevuld door Ans De Vos (AMS) en Serafine Vandebuerie (PwC).
5/23/202443 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #175: De tien veiligste Belgische aandelen - Aandelen: argenx & Umicore

Met de vooruitzichten op wat woeligere beurswateren heeft Danny Reweghs een selectie gemaakt van de tien veiligste Belgische aandelen. Hij vertelt wat er precies zo veilig aan is en hoe beleggers hun eigen aandelenportefeuille op veiligheid kunnen screenen. Daarnaast gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij argenx en Umicore.Montage: Annelies Jonckheere
5/22/202415 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Wim Lagae, professor sporteconomie en -marketing.

Komende zomer gaan we naar absolute records in de wereldwijde business van sportsponsoring. Er staan mondiale sportertevents gepland zoals de Olympische Spelen, maar de budgetten die naar sportsponsoring gaan stijgen ook jaar na jaar. Dat legt Wim Lagae uit in Trends Talk, bij collega Jan De Meulemeester. De professor sporteconomie en sportmarketing bundelde 30 jaar ervaring in zijn boek ‘Sneller, Groter, Gekker.’
5/18/202431 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trends Impact Awards Podcast #S2E2: Over de toegankelijkheid van hernieuwbare energie met Maarten Michielssens (EnergyVision) en Walter Buydens (Turbulent)

In een wereld die wordt geconfronteerd met toenemende uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, stijgt de nood naar hernieuwbare energie. Een van de meest urgente, vaak onderbelichte vragen die uit deze transitie komen, is hoe we ervoor kunnen zorgen dat groene energie voor iedereen toegankelijk is. In deze aflevering vertellen Maarten Michielssens (EnergyVision) en Walter Buydens (Turbulent) hoe zij aan de slag gaan met de toegankelijkheid van energie. Hun inzichten worden aangevuld door Wouter Van Bockhaven (AMS) en Philippe Lenders (PwC).
5/16/202443 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #174: De lijdensweg van de Europese autosector - Aandelen: AB Inbev & Solvay

De Europese autosector voelt al een tijdje de hete adem van de Chinese producenten van elektrische auto's. Danny Reweghs vertelt welke de winnaars en verliezers in dat verhaal zullen zijn. Daarnaast gaat hij in op de recentste resultaten bij AB Inbev en Solvay.
5/15/202421 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Hans Diels, auteur van ‘Markt Onder Vuur’

De groeiende vrijhandel van de afgelopen decennia botst tegen zijn limieten. Landen plooien zich steeds meer terug op zichzelf en daarvan zijn bedrijven de dupe. Hoe kunnen ze zich wapenen tegen de groeiende onzekerheid? Hans Diels analyseert in Trends Talk de voornaamste geopolitieke gevaren en reikt handvaten aan hoe bedrijven zich weerbaar kunnen maken.
5/11/202429 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trends Impact Awards Podcast #S2E1 Over werknemerswelzijn en werkbaar werk met Barbara Verhaegen (Elia) en Jeroen De Man (De Groote De Man)

Na de COVID-pandemie toont er zich in de bedrijfswereld een explosie aan welzijnsinitiatieven. Tegelijk blijven de cijfers rond werkgerelateerde stress, burn-out en langdurige ziekte in Vlaanderen best hoog. Een paradox die tot nadenken stemt over manieren om een werkomgeving te creëren die blijft werken voor iedereen. In deze aflevering vertellen Barbara Verhaegen (Elia) en Jeroen De Man (De Groote De Man) hoe zij in hun organisaties aan de slag gaan met werknemerswelzijn. Hun inzichten worden aangevuld door Kathleen Vangronsvelt (AMS) en Sander Van Laere (PwC).
5/8/202443 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #173: Supercyclus in grondstoffen - Aandelen: Microsoft & Philips

De grondstoffen- en mijnbouwsector werd vorige week opgeschrikt door belangrijk overnamenieuws. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg. Daarnaast vertelt hij hoe Microsoft tegemoetkomt aan de belangrijkste verwachtingen en hoe voor Philips het tij misschien wel aan het keren is.
5/8/20247 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Marc Van de Gucht van BEAMA, de beroepsvereniging van de beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in België

Als u spaarcenten op overschot hebt en u wil die beleggen, dan hoeft u dat niet zelf te doen. U kan een beleggingsfonds kopen, of als u rijk bent, naar een vermogensbeheerder stappen. Maar brengt dat meer op? Of doet u het toch beter zelf, met behulp van gezond verstand en van informatie in economische media? En als u kiest voor een duurzaam beleggingsfonds, hoe duurzaam is dat fonds dan echt? We kunnen het allemaal vragen aan Marc Van de Gucht, de directeur-generaal van BEAMA, de beroepsvereniging van de beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in België.
5/4/202431 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #171: De risicopremie gaat negatief - Aandelen: Barco en Melexis

Obligatie- en aandelenkoersen evolueerden sinds begin dit jaar in omgekeerde richtingen. Dat kan een veeg teken zijn. Danny Reweghs legt uit. Daarnaast vertelt hij hoe de techspelers Barco en Melexis het er in het eerste kwartaal vanaf brachten.
5/1/202426 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Peter De Wilde, Toerisme en Erfgoed Vlaanderen

Deze week verwelkomt Jan De Meulemeester, Peter De Wilde, administrateur generaal Toerisme & Erfgoed Vlaanderen.
4/27/202435 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #170: Risico afbouwen - Aandelen: ASML & LVMH

De beurskoersen staan stilaan op niveaus waarop beleggers hoogtevrees mogen beginnen krijgen. Danny Reweghs vertelt wat je daar als belegger tegen kunt doen. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van ASML en LVMH.
4/24/202423 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Magali Frankl, directeur The Shift en Catherine Bals, Sustainability Department Lead bij Proximus

Trends Talk by Kanaal Z met Magali Frankl, directeur The Shift en Catherine Bals, Sustainability Department Lead bij Proximus
4/20/202432 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #170: De goudrally - Aandelen: bpost & Tessenderlo

Trends Beleggen Podcast #170: De goudrally - Aandelen: bpost & TessenderloDe goudprijs doet het al een tijdje goed. De goudmijnbedrijven bleven in eerste instantie achter, maar zijn de laatste weken aan een inhaalbeweging bezig. Danny Reweghs geeft uitleg en historische context bij de huidige haussemarkt. Daarnaast fileert hij de recente ontwikkelingen bij bpost en Tessenderlo.
4/17/202425 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Luc Bossaert, CEO Ethernetics over data centers en de decarbonisatie ervan.

Data centers wereldwijd verbruiken evenveel energie als de luchtvaart, zo’n 3 procent van de totale energievoorziening. Volgens het Internationaal Energie Agentschap zal het energieverbruik zelfs verdubbelen tegen 2026. Luc Bossaert, CEO van het Oost-Vlaamse Ethernetics, vertelt in Trends Talk hoe zijn bedrijf bijdraagt aan het vergroenen van data centers.
4/13/202429 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #169: De kansen en valkuilen op de opkomende markten

De opkomende markten worden vaak op een hoop gegooid, maar er zijn belangrijke verschillen waar beleggers best oog voor hebben. Danny Reweghs doet de ronde van troeven en risico's van de voornaamste opkomende markten.
4/10/202418 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Margarethe Vestager, Europees commissaris voor de Mededinging.

In deze aflevering praat Trends journalist Jozef Vangelder met Margarethe Vestager, Europees commissaris voor de Mededinging, over de rol van de Europese Commissie in het bewaken van een eerlijke concurrentie. Taal van deze aflevering is Engels.
4/6/202430 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #168: Luxesector - Aandelen: Unilever

**Trends Beleggen Podcast #167: Luxesector - Aandelen: Unilever** De luxesector was lang een van de uitblinkers op de beurs, maar die plaatje is met de recentste resultaten wat bezoedeld. Danny Reweghs scheidt het kaf van het koren. Daarnaast gaat hij in op de recente plannen bij het conglomeraat Unilever.
4/3/202419 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Gino Van Ossel , professor Retail Management aan Vlerick Business School

Deze week verwelkomt Jan De Meulemeester, Gino Van Ossel , professor Retail Management aan Vlerick Business School.
3/30/202435 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #167: Bitcoin naar nieuw record? - Aandelen: Immobel & Syensqo-Solvay

In het afgelopen kwartaal was er een activaklasse die eruit sprong qua rendement, de bitcoin. Danny Reweghs overloopt de laatste ontwikkelingen en verwachtingen voor de populairst cryptomunt. Daarna legt hij de resultaten van Immobel en Syensqo-Solvay onder de loep.
3/27/202423 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Klaus Van Isacker, intendant van Flanders Technology & Innovation Festival

We hebben het vandaag over technologie, en meer bepaald de Vlaamse technologie. Want die kan meer dan u zou vermoeden. En om dat te tonen aan het grote publiek, loopt nu al een week lang het Flanders Technology & Innovation Festival. Het slotevent vindt dit weekend plaats, in het Antwerpse Sportpaleis. En de intendant van Flanders Technology & Innovation Festival, Klaus Van Isacker, is onze gast.
3/23/202430 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #166: Van de groene tot de AI-hype - Aandelen: Bayer & D'Ieteren

Nog geen twee jaar geleden klapte de zeepbel in duurzame aandelen, nadat die in de jaren na covid stevig was opgeblazen. Maar beleggers lijken daar niet veel uit geleerd te hebben, stelt Danny Reweghs. Getuige daarvan de AI-hype van vandaag. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij Bayer en D'Ieteren.
3/20/202424 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Piet Sanders, CEO van What’s Cooking?

Sommige sectoren staan minder in de schijnwerpers, maar zijn daarom niet minder interessant. De voedingssector is zo een sector. Een sector niet zonder uitdagingen, mede door de klimaatveranderingen. Deze week verwelkomt Jozef Vangelder, journalist bij Trends, Piet Sanders, de CEO van What’s Cooking?, het vroegere Ter Beke. Een bedrijf met 3000 medewerkers en een omzet van 830 mio euro. Het beursgenoteerde familiebedrijf dat vooral inzet op hartig beleg zoals salami en kant en klare maaltijden met o.a. de Come a Casa.
3/16/202427 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #165: Is Nvidia het belangrijkste bedrijf van dit moment? - Aandelen: AB Inbev & UCB

Trends Beleggen Podcast #165: Is Nvidia het belangrijkste bedrijf van dit moment? - Aandelen: AB Inbev & UCB De superlatieven waar Nvidia de laatste weken mee overladen is, zijn niet min. Danny Reweghs wikt en weegt de recente ontwikkelingen rond wat sommigen het belangrijkste bedrijf ter wereld noemen. Daarnaast bespreekt hij de Amerikaanse nachtmerrie bij AB Inbev en de opsteker bij UCB.
3/13/202425 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Johan Huygens, CEO van Granville Bikes

België is een fietsland, maar hoe zit het met onze fietsindustrie. Kunnen we concurreren met het buitenland en waarin blinken we uit. In deze aflevering van Trends Talk praat Francesca Vanthielen met Johan Huygens, CEO van Granville Bikes en Scott Benelux.
3/9/202432 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #164: Het president-effect op de beurzen - Aandelen: EVS & Newmont

De helft van de wereldbevolking moet naar de stembus dit jaar. En politiek heeft nu eenmaal effect op de beurzen. Daarom kijken beleggers gespannen en nieuwsgierig uit naar wie de volgende president wordt van de machtigste economie ter wereld, de VS. Danny Reweghs overloopt de mogelijke gevolgen voor verschillende sectoren. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten bij EVS en Newmont.
3/6/202427 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Hein Lannoy, CEO van Assuralia

De verzekeringssector staat voor ongekende uitdagingen door de sterke toename in het aantal natuurrampen en de omvang van de schade die deze veroorzaken. In Trends Talk pleit Hein Lannoy, CEO van de sectorfederatie Assuralia, voor meer samenwerking met de nationale overheden opdat verzekeringsmaatschappijen de burger een betaalbare polis kunnen blijven aanbieden. Volgens Lannoy moet ook Europese solidariteit op termijn bespreekbaar worden.
3/2/202427 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 7: Vlaamse meerderheid in de federale regering.

Knack, Trends en Kanaal Z brengen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat. Op goed 100 dagen van de verkiezingen van 9 juni gaan Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) met elkaar in gesprek in de studio van Trends/Kanaal Z. Voor die unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteurs Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters. Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal je de cruciale informatie geven die je nodig hebt om je voorkeur te bepalen. In deze aflevering debatteren we over een al dan niet Vlaamse meerderheid in de federale regering, ingeleid door Bart De Wever, voorzitter van N-VA.
3/1/202419 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 6: Asiel en migratie.

Knack, Trends en Kanaal Z brengen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat. Op goed 100 dagen van de verkiezingen van 9 juni gaan Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) met elkaar in gesprek in de studio van Trends/Kanaal Z. Voor die unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteurs Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters. Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal je de cruciale informatie geven die je nodig hebt om je voorkeur te bepalen. In deze aflevering debatteren we over we uitgeprocedeerde asielzoekers, ingeleid door Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang.
3/1/202416 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 5: Arbeidsmigratie.

Knack, Trends en Kanaal Z brengen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat. Op goed 100 dagen van de verkiezingen van 9 juni gaan Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) met elkaar in gesprek in de studio van Trends/Kanaal Z. Voor die unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteurs Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters. Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal je de cruciale informatie geven die je nodig hebt om je voorkeur te bepalen. In deze aflevering debatteren we over arbeidsmigratie, ingeleid door Sammy Mahdi, voorzitter van CD&V.
3/1/202416 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 4: Mobiliteit en openbaar vervoer.

Knack, Trends en Kanaal Z brengen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat. Op goed 100 dagen van de verkiezingen van 9 juni gaan Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) met elkaar in gesprek in de studio van Trends/Kanaal Z. Voor die unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteurs Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters. Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal je de cruciale informatie geven die je nodig hebt om je voorkeur te bepalen. In deze aflevering debatteren we over mobiliteit en openbaar vervoer, ingeleid door Jeremie Vaneeckhout, voorzitter van Groen.
3/1/202414 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 3: de miljonairstaks.

Knack, Trends en Kanaal Z brengen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat. Op goed 100 dagen van de verkiezingen van 9 juni gaan Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) met elkaar in gesprek in de studio van Trends/Kanaal Z. Voor die unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteurs Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters. Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal je de cruciale informatie geven die je nodig hebt om je voorkeur te bepalen. In deze aflevering debatteren we over een mogelijke miljonairstaks, ingeleid door Raoul Hedebouw, voorzitter van PVDA.
3/1/202415 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z 2: Ons Inkomen en belastingen

Bekijk het volledige debat: https://www.knack.be/nieuws/belgie/politiek/volg-hier-het-grote-voorzittersdebat-van-trends-kanaal-z-en-knack/
3/1/202412 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Het Voorzittersdebat by Knack, Trends & Kanaal Z - 1: Kinderen en Onderwijs.

Bekijk het volledige debat: https://www.knack.be/nieuws/belgie/politiek/volg-hier-het-grote-voorzittersdebat-van-trends-kanaal-z-en-knack/
2/29/202411 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #163: Het delirium rond Nvidia - Aandelen: KBC & Umicore

Trends Beleggen Podcast #162: Het delirium rond Nvidia - Aandelen: KBC & Umicore Chipontwikkelaar Nvidia sprong vorige week met zijn resultaten voor de nog maar eens keer over alle verwachtingen heen. Volgens sommigen is het het belangrijkste aandeel ter wereld, volgens andere de drijfveer achter een zoveelste beurshype. Danny Reweghs geeft zijn kijk op de recente ontwikkelingen. Daarnaast bespreekt hij de resultaten van KBC en Umicore.
2/28/202423 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Special Trends Talk by Kanaal Z : Christine Lagarde, president of ECB

Christine Lagarde, wellicht dé belangrijkste stem van de eurozone, gaf een exclusief interview aan de redactie van Trends-Kanaal Z. Beluister het integrale interview waarin de ECB-voorzitter pleit met vuur voor een eengemaakte Europese kapitaalmarkt, naar Amerikaans model, het controleren van de inflatie, de rol van de ECB in de klimaattransitie en haar ultieme ambitie voor de Europese Centrale Bank.(Podcast in het Engels - English spoken podcast)
2/27/202417 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Hans Casier, voorzitter essenscia

Duurzame industrie mag en moet in Europa, maar dan liefst een industrie die kan optornen tegen de concurrentie in de VS of Azië. Zoniet hebben we op termijn helemaal geen industrie meer in Europa. Samengevat is dat zowat het punt van de meer dan 70 grote industriëlen die afgelopen week in Antwerpen zijn samengekomen voor een conferentie. Vooral onze energie-intensieve industrie staat onder druk, en een voorbeeld daarvan zijn de chemische bedrijven. Onze studiogast is dan ook Hans Casier. Hij is zelf een chemie-industrieel, en voorzitter van de Belgische chemiefederatie essenscia.
2/24/202431 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #161: Inflatiegelinkte obligaties - Aandelen: Barco & Ontex

Trends Beleggen Podcast #161: Inflatiegelinkte obligaties - Aandelen: Barco & Ontex De inflatie is dan wel gedaald de laatste weken en maanden, ze is nog niet uit het systeem en dat zal niet gauw komen. Een manier om daar als belegger op in te spelen is via inflatiegelinkte obligaties. Danny Reweghs vertelt wat ze zijn en hoe ze werken. Daarnaast gaat hij ook in op de recente resultaten bij Barco en Ontex.
2/21/202428 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Elke Jeurissen, voorzitter van de VDAB

Hoe kunnen we het hoofd bieden aan het schrijnende tekort op de arbeidsmarkt? Het aantal knelpuntberoepen blijft stijgen, net zoals de uitstroom van mensen op de arbeidsmarkt. Niet enkel door pensioengerechtigden maar ook het aantal langdurige zieken stijgt zorgwekkend. In Trends Talk praat Elke Jeurissen, voorzitter van VDAB, over de uitdaging om meer mensen aan het werk te krijgen. 
2/17/202431 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen podcast #161 Beleggen in grondstoffen en aandelen Lotus & Microsoft

In deze aflevering gaat Danny Reweghs wat dieper in op de kansen en risico's van beleggen in grondstoffen. Daarnaast vertelt hij over hoe koekjesbakker Lotus en techmoloch Microsoft alle verwachtingen overtroffen.
2/14/202426 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Fons Van Dyck over de grote trends van de toekomst

Het toekomstbeeld van Vlamingen is opmerkelijk somber: weinig vertrouwen in de overheid, toenemend wantrouwen in de medemens en een uitgesproken angst voor een wereld in verandering. Dat blijkt uit onderzoek van politicoloog, communicatiespecialist en Managing Director bij Think BBDO Fons Van Dyck. Hij ging met die vaststelling aan de slag: vanwaar dat wankel wereldbeeld? Hoe ziet de toekomst er écht uit? En hoe maken we daar het beste van? De antwoorden en handvaten staan in zijn boek ‘De toekomst is terug.’ En over die toekomst, is hij de studiogast van Jan De Meulemeester in deze Trends Talk.
2/10/202435 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen podcast #160 Langdurige beursgolven en aandelen LVMH & WDP

De beurs is vaak onderhevig aan structureel lange termijngolven. Beleggers hebben daar best oog voor om hun rendementen op te krikken maar ook om te weten wanneer te stoppen met mee te surfen op zo'n golf. Danny Reweghs vertelt hoe dat precies zit. Daarnaast legt hij de recente resultaten van luxeconcern LVMH en logistieke GVV WDP onder de loep.
2/7/202426 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Mark Thys, tot voor kort de vice-stafchef van de Belgische strijdkrachten

Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint en de VS terugtrekt uit de NAVO, staat de Europese defensie dan sterk genoeg om de Russische president Vladimir Poetin af te schrikken? Maakt Europa nog voldoende wapens en munitie, of zijn we dat verleerd? Het zijn vragen waarvan we hoopten ze nooit meer te moeten stellen. Maar de tijden zijn gekeerd. Om ons wegwijs te maken in de wereld van de militaire macht praat Trends journalist Jozef Vangelder met luitenant-generaal op rust Marc Thys, tot voor kort vice-stafchef van de Belgische strijdkrachten.
2/3/202431 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #159: De piek van de S&P - Aandelen: ASML en Sofina

In deze aflevering legt Danny Reweghs de recente recordkoers van de S&P 500 onder de loep? Is die terecht? Kan hij nog hoger? Wat daarna? Verder bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij chipmachineproducent ASML en holding Sofina.
1/31/202424 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met Aedifica CEO Stefaan Gielens

Trends Talk met Stefaan Gielens, CEO van Aedifica. Francesca Vanthielen praat met hem over de vastgoedsector en de invloed van de stijgende rente voor de vastgoed en rusthuissector en de overnames in Finland. 
1/27/202432 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #158 Bitcoin, Nederlandse chips en Boeing

Trends Beleggen Podcast #158: Bitcoin, Nederlandse chips en Boeing Momenteel zitten het momentum en sentiment voor 's werelds grootste cryptomunt bitcoin mee. Danny Reweghs legt uit waarom en hoe beleggers daar eventueel op kunnen inspelen. Daarnaast vertelt hij hoe de Nederlandse halfgeleiderbedrijven er momenteel voor staan. Tot slot gaat hij dieper in op de malaise bij vliegtuigbouwer Boeing.
1/24/202424 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z met topinvesteerder Jürgen Ingels.

Topondernemer en techinvesteerder Jürgen Ingels is te gast bij Jan De Meulemeester in Trends Talk. Ingels maakte furore als pionier in fintech met zijn bedrijf Clear2Pay. Nu investeert hij al bijna 10 jaar met het fonds Smartfin Capital in veelbelovende technologiebedrijven. Hij is daarmee zowat de grootste spil in het Belgisch netwerk van tech-start-ups.Dit jaar zet Jürgen Ingels ook zijn schouders onder het tweedaags tech-event SuperNova in Antwerpen. Dat is een onderdeel van Flanders Technology & Innovation (FTI), de reeks events waarmee de Vlaamse regering Vlaanderen op de kaart wil zetten als innovatieve regio. Met als doel om onze start- en scale-ups te te koppelen aan grote buitenlandse investeerders.
1/20/202434 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Atlas van de mondiale risico’s #5: Artificiële Intelligentie en cyberveiligheid

In de podcast Atlas van de mondiale risico’s onderscheiden we 5 grote thema’s die we elk in één aflevering bespreken. De geopolitieke risico’s, de klimaatrisico’s en de kansen die deze met zich meebrengen, de risico’s van een tekort aan grondstoffen, de nieuwe economische wereldorde en de risico’s verbonden aan artificiële intelligentie en cyberveiligheid. In deze aflevering gaat Trends Journalist, Jozef Vangelder dieper in op Artificiële Intelligentie en cyberveiligheid. Hij praat hiervoor met Jon Holvoet van Credendo en Bart Preneel, professor cyberveiligheid aan de KULeuven. In welke gebieden zijn de risico’s acuut en waar gaat het beter? Welke evoluties mogen we de komende jaren verwachten en welke maatregelen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van Credendo.
1/19/202427 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #157: Lezersfavorieten 2024 - Dogs of the Dow - Aandelen: J&J & argenx

Lezers en luisteraars mailden ons massaal hun beursfavorieten voor 2024. Danny Reweghs overloopt het lijstje. Daarnaast gaat hij dieper in op de zogenaamde Dogs of the Dow-strategie, een bepaalde vorm van dividendbeleggen. En hij vertelt over de recente ontwikkelingen bij Johnson&Johnson en argenx.
1/17/202427 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hendrik Van de Velde

Trends Talk met Hendrik Van de Velde, Coördinator van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.
1/13/202431 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Atlas van de mondiale risico’s #4: De risico’s van een tekort aan grondstoffen

In de podcast Atlas van de mondiale risico’s onderscheiden we 5 grote thema’s die we elk in één aflevering bespreken. De geopolitieke risico’s, de klimaatrisico’s en de kansen die deze met zich meebrengen, de risico’s van een tekort aan grondstoffen, de nieuwe economische wereldorde en de risico’s verbonden aan artificiële intelligentie en cyberveiligheid. In deze aflevering gaat Trends Journalist, Jozef Vangelder dieper in op de risico’s van een tekort aan grondstoffen. Hij praat hiervoor met Jean-Paul Steenbeke van Credendo en Michel Van Hoey, Specialist kritieke grondstoffen bij McKinsey. In welke gebieden zijn de risico’s acuut, en waar gaat het beter? Welke evoluties mogen we de komende jaren verwachten en welke maatregelen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van Credendo.
1/12/202425 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #156: Prestaties van de beursfavorieten van vorig jaar - Aandelen: GBL & AMD

Danny Reweghs vertelt hoe de beursfavorieten van vorig jaar het gedaan hebben en hoe de favorieten van de lezers en luisteraars het er vanaf hebben gebracht. Daarnaast gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij de Belgische holding GBL en de Amerikaanse chipmaker AMD.
1/10/202426 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Bart Van Craeynest

Trends Talk met Bart Van Craeynest, hoofdeconoom Voka. Jozef Vangelder praat met hem over zijn nieuw boek 'België kan beter’.
1/6/202430 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Atlas van de mondiale risico’s #3: De geopolitieke risico’s

In de podcast Atlas van de mondiale risico’s onderscheiden we 5 grote thema’s die we elk in één aflevering bespreken. De geopolitieke risico’s, de klimaatrisico’s en de kansen die deze met zich meebrengen, de risico’s van een tekort aan grondstoffen, de nieuwe economische wereldorde en de risico’s verbonden aan artificiële intelligentie en cyberveiligeheid. In deze aflevering gaat Trends Journalist, Jozef Vangelder dieper in op de geopolitieke risico’s. Hij praat hiervoor met Jean-Paul Steenbeke van Credendo en Kris Quanten, professor Militaire Geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School. In welke gebieden zijn de risico’s acuut, en waar gaat het beter? Welke evoluties mogen we de komende jaren verwachten en welke maatregelen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van Credendo.
1/5/202428 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - 10 vooruitzichten voor de belegger in 2024 door Danny Reweghs

Trends Talk gaat dieper in op wat de belegger mag verwachten van 2024. Hiervoor praat Jan De Meulemeester met Danny Reweghs, co-hoofdredacteur Trends en directeur strategie van Trends Beleggen, over wat de verwachtingen zijn in 2024 voor aandelen, fondsen, obligaties, vastgoed, goud, ... samengevat in 10 vooruitzichten of doordachte voorspellingen.
12/30/202326 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Atlas van de mondiale risico’s #2: Een nieuwe economische wereldorde

In de podcast Atlas van de mondiale risico’s onderscheiden we 5 grote thema’s die we elk in één aflevering bespreken. De geopolitieke risico’s, de klimaatrisico’s en de kansen die deze met zich meebrengen, de risico’s van een tekort aan grondstoffen, de nieuwe economische wereldorde en de risico’s verbonden aan artificiële intelligentie en cyberveiligheid. In deze aflevering gaat Trends Journalist, Jozef Vangelder dieper in op de nieuwe economische wereldorde. Hij praat hiervoor met Stefaan Van Boxstael van Credendo en Jonathan Holslag, professor internationale betrekkingen aan de VUB. In welke gebieden zitten de meest acute risico’s en waar gaat het beter? Welke evoluties mogen we de komende jaren verwachten en welke maatregelen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van Credendo.
12/29/202325 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #155: Beursfavorieten voor 2024 deel 2

Trends Beleggen Podcast #155: Beursfavorieten voor 2024 deel 2 Het eindejaar is alweer in zicht en daarmee heeft Danny Reweghs zijn lijstje op gemaakt van beursfavorieten voor het volgende jaar. In deze aflevering bespreekt hij de laatste vijf.
12/27/202322 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Paul Verhaeghe

Trends Talk met Paul Verhaeghe, psychoanalyticus en emeritus hoogleraar aan de UGent. Francesca Vanthielen praat met hem over zijn nieuw boek 'Onbehagen'.
12/23/202333 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Atlas van de mondiale risico’s #1: De klimaatuitdaging

In de podcast Atlas van de mondiale risico’s onderscheiden we 5 grote thema’s die we elk in één aflevering bespreken. De geopolitieke risico’s, de klimaatrisico’s en de kansen die deze met zich meebrengen, de risico’s van een tekort aan grondstoffen, de nieuwe economische wereldorde en de risico’s verbonden aan artificiële intelligentie en cyberveiligheid. In deze eerste aflevering gaat Trends Journalist, Jozef Vangelder dieper in op de klimaatrisico’s en de mogelijke kansen die hieraan verbonden zijn. Hij praat hiervoor met Stefaan Van Boxtael van Credendo en Valérie Trouet, wetenschappelijk directeur van het klimaatcentrum. In welke gebieden zijn de risico’s acuut, en waar gaat het beter? Welke evoluties mogen we de komende jaren verwachten en welke maatregelen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van Credendo.
12/22/202325 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #154: Beursfavorieten voor 2024 deel 1

Trends Beleggen Podcast #154: Beursfavorieten voor 2024 deel 1 Het eindejaar is alweer in zicht en daarmee heeft Danny Reweghs zijn lijstje op gemaakt van beursfavorieten voor het volgende jaar. In deze aflevering bespreekt hij de eerste vijf.
12/20/202328 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Koen De Leus & Philippe Gijsels

Trends Talk met Koen De Leus en Philippe Gijsels, respectievelijk hoofdeconoom en hoofdstrateeg van BNP Paribas Fortis. Jan De Meulemeester praat met hen over hun nieuw boek ‘De nieuwe wereldeconomie’.
12/16/202334 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beursgenoteerd winkelvastgoed - Aandelen Biotalys & Prosus

Trends Beleggen Podcast #153: Beursgenoteerd winkelvastgoed - Aandelen: Biotalys & Prosus** Bakstenen winkels werden een paar jaar geleden voor dood verklaard, zeker na corona. Recent zagen we een wederopstanding van beursgenoteerd winkelvastgoed. Danny Reweghs licht er een paar interessante spelers uit. Daarnaast bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij biotechbedrijf Biotalys en technologieholding Prosus.
12/13/202321 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Thomas Dermine

Trends Talk met Thomas Dermine, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, toegevoegd aan de minister van Economie en Werk, over zijn boek "Walen werken wel!"
12/9/202329 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #9: Een blik achter de schermen van de Trends Impact Awards met partners PWC en Antwerp Management School.

Al twee edities zijn PWC en Antwerp Management School trouwe partners van de Trends Impact Awards. Samen met Jochen Vincke (PWC) en Steven De Haes (AMS) nemen we een blik achter de schermen en gaan we in dialoog over de methodiek van de jury en de evoluties in duurzaam ondernemerschap in de awardshow en daarbuiten. 
12/7/202344 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #152: Update lange termijnportefeuille - Aandelen: Argenx & Montea

Meer dan een jaar geleden startte Danny Reweghs met een portefeuille voor een termijn van tien jaar. In deze aflevering geeft hij een overzicht van de prestaties en de veranderingen die hij erin doorvoert. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van argenx en Montea.
12/6/202325 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Marc De Vos

Trends Talk met professor Marc De Vos over zijn nieuw boek 'Grootmacht Europa'.
12/2/202336 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #151: Lithium het witte goud - Aandelen: Atenor & Nvidia

In deze afleveringen overloopt Danny Reweghs de beleggingskansen van lithium, een cruciale grondstof voor de energietransitie. Daarnaast bespreekt hij de meest recente ontwikkelingen bij vastgoedspeler Atenor en chipontwikkelaar Nvidia.
11/29/202326 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Catherine De Bolle

Trends Talk met Catherine De Bolle, directeur Europol
11/25/202334 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #150: Disney, KBC & Solvay

In deze aflevering veel bedrijfs- en aandelennieuws. Danny Reweghs bespreekt de recentste ontwikkelingen bij entertainsmentgroep Disney, bank en verzekeraar KBC en chemiebedrijf Solvay.
11/22/202325 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Steven Vanackere

Trends Talk met Steven Vanackere, vicegouverneur van de Nationale Bank van België.
11/18/202332 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #149: Eindejaarsrally in zicht? - Aandelen: AB Inbev & Sanofi

Volgens Danny Reweghs zitten de beurzen niet meer in de donker oranje zone van enkele weken geleden, maar tegelijk is het te vroeg om al te spreken van een eindejaarsrally. Hij vertelt wat daarvoor nodig zou zijn. Daarnaast bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij bierbrouwer AB Inbev en farmabedrijf Sanofi.
11/15/202324 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Gunter Pauli

Trends Talk met Gunter Pauli, ondernemer auteur van "De Blauwe Economie"
11/13/202332 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #148: Aandelen: Alphabet, argenx & Kinepolis

In deze aflevering gaat Danny Reweghs in op de recente resultaten van techreus Alphabet, farmareus in wording argenx en bioscoopreus Kinepolis.
11/8/202322 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Zuhal Demir

Trends Talk met Zuhal Demir
11/6/202340 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #147: Beurssignalen op donkeroranje - Aandelen: Melexis & Sipef

De beursindexen staan onder druk. Danny Reweghs vertelt wat daar achter zit, wat het voor beleggers betekent en waar het naartoe kan gaan de komende periode. Verder gaat hij dieper in op de resultaten bij chipontwikkelaar Melexis en palmolieproducent Sipef.
11/1/202320 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Guido Dumarey

Trends Talk met Guido Dumarey, CEO van Dumarey Group
10/28/202328 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #146: Barco - UCB - Umicore

Met het vele bedrijfsnieuws van de afgelopen weken gaat Danny Reweghs in deze aflevering dieper in op het reilen en zeilen bij drie Belgische beursbedrijven.
10/25/202323 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Alexander Saverys

Trends Talk met Alexander Saverys, CEO CMB
10/21/202328 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #8: DEME over zijn transitie van baggeraar naar infrastructuurbedrijf voor groene transitie, met Jiska Verhulst (DEME) en Ewald Van den Auwelant (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.DEME startte 145 jaar geleden als baggerbedrijf, maar evolueerde de afgelopen decennia naar een volwaardige aanbieder van duurzame oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Naast bestaande activiteiten op vlak van offshore energie, milieusanering en maritieme structuur, wil de beursgenoteerde aannemer in de toekomst ook een pionier zijn op vlak van groene waterstof. 
10/19/202334 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #145: De kansen in elektrische wagens - Aandelen: Euronav & LVMH

Het wagenpark wereldwijd elektrificeert in sneltempo. Een markt die zo snel groeit trekt natuurlijk de aandacht van beleggers. Danny Reweghs bespreekt enkele aandelen waarmee beleggers kunnen profiteren van die trend. Daarnaast vertelt hij over de laatste ontwikkelingen bij olietankerrederij Euronav en het Luxeconcern LVMH.
10/18/202326 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - David Criekemans

Trends Talk met David Criekemans, Professor internationale politiek Universiteit Antwerpen
10/16/202334 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #7: Shayp ontwikkelde een AI-gestuurde oplossing die waterlekken in realtime opspoort, met Zineddine Wakrim (Shayp) en Wouter Van Bockhaven (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.Het Brusselse Shayp ontwikkelde een AI-gestuurde oplossing die waterlekken in realtime opspoort. In 2017 startten ze een pilootproject met 86 Franse scholen van de regio Grand Est en hielpen ze in de landbouwschool van Saint-Laurent op enkele maanden al 6 miljoen liter water en 20.000 euro. Ondertussen groeit Shayp verder in residentiële en vooral ook niet-residentiële settings en werken ze samen met facilitaire partners om het onderhoud van waterleidingen te optimaliseren.
10/12/202336 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #144: Een langetermijnkijk op de goudprijs - Aandelen: Deceuninck & Microsoft

Soms helpt het als belegger om ver genoeg uit te zoomen op een bepaalde belegging. Dat doet Danny Reweghs in deze aflevering met de goudprijs en andere edelmetalen om er de juiste trends in te ontwaren. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten bij Deceuninck en Microsoft.
10/11/202325 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Peter Adams

Trends Talk met Peter Adams, CEO ING België
10/7/202330 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #6: Lita.co heeft als missie om impact investeren te democratiseren, met Vincent de Brouwer (Lita.co) en Wouter Van Bockhaven (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.De Franse start-up Lita.co heeft als missie om impact investeren te democratiseren. Met behulp van een webplatform maken ze het ook voor burgers mogelijk om hun spaargeld te te investeren in projecten met lokale, positieve impact. Daarnaast werkt Lita.co ook samen met partners als Credal, For Wings en Impact Capital om de financiële sector in beweging te zetten naar een duurzame toekomst.
10/5/202347 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #143: De kaakslag aan Biocartis-aandeelhouders - Aandelen: ASML & Elia

Afgelopen week werd de Brusselse beurs opgeschrikt door het nieuws dat Biocartis-aandeelhouders voor het voldongen feit werden geplaatst dat de waarde van hun aandelen van de ene dag op de andere niets meer waard werden. Danny Reweghs overloopt de impact daarvan. Verder bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij techbedrijf ASML en nutsbedrijf Elia.
10/4/202317 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Paul Bulcke

Trends Talk met Paul Bulcke, voorzitter Nestlé
10/2/202334 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #5: Gramitherm maakt circulaire isolatiepanelen uit gemaaid gras, met Florent Timmermans (Gramitherm) en Ewald Van den Auwelant (AMS).

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond. Als enige ter wereld produceert Gramitherm isolatiepanelen die grotendeels bestaan uit gemaaid gras. Daarvoor gebruiken ze gras dat bestemd zou zijn voor de afvalberg, in plaats van zelf gras te kweken op landbouwgrond. Bovendien zijn hun panelen recycleerbaar en proberen ze naast een circulair product ook diverse andere circulaire verbeteringen aan hun bestaande processen toe te voegen. Zo produceren ze hun eigen biogas en proberen ze afvalstukken in hun productie te recupereren.De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.Meer info op www.trendsimpactawards.be.
9/28/202341 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #142: Wat als de lange rente zou dalen? -Aandelen: D’Ieteren & Solvay

Met de agressieve renteverhoging van de laatste 18 maanden zouden beleggers wel eens vergeten wat een tussentijdse rentedaling kan betekenen voor bepaalde markten. Danny Reweghs overloopt wat er dan zou gebeuren. Daarnaast bespreekt hij de resultaten van holding D’Ieteren en chemiebedrijf Solvay.
9/27/202323 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Pieter Timmermans

Trends Talk met Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van VBO De Belgische bedrijven dreigen een al te gemakkelijke prooi te worden voor de federale regering, als die binnenkort geld zoekt om de slechte begroting te stutten. Die vrees uit Pieter Timmermans: “Dan zagen we als land dat tak af waar we zelf op zitten" waarschuwt de VBO-topman.
9/25/202331 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #4: Hoe Proximus met #inspire2022 het bedrijf én de samenwleving weerbaarder maakt, met Catherine Bals (Proximus) en Kathleen Vangronsvelt (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond. In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek Catherine Bals van Proximus en Kathleen Vangronsvelt van Antwerp Management School. In 2020 lanceerde Proximus zijn bedrijfsstrategie #inspire2022. Daarin definieerde de telecommarktleider enkele prioriteiten om zowel het bedrijf als de samenleving rondom weerbaarder te maken. Dat het bedrijf veel in zijn mars heeft om dat waar te maken, bewees Proximus al tijdens de corona-pandemie. Toen onze (werk)wereld gedwongen werd gedigitaliseerd, zorgde Proximus voor een stabiel netwerk en betaalbare connectiviteit. Die missie wil het bedrijf in de toekomst verder zetten, met de nadruk op digitalisatie én duurzaamheid.De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.Meer info op www.trendsimpactawards.be.Meer info over de masterclasses die Antwerp Management School aanbiedt over sustainability op Sustainable Transformation (antwerpmanagementschool.be).
9/21/202344 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #141: 5 tussentijdse koopkandidaten - Aandelen: Cameco & KBC

Met de rente die op zijn piek lijkt te komen, heeft Danny Reweghs een kooplijstje opgesteld met vijf aandelen die de komende periode een tussentijdse spurt op de beurzen zouden kunnen zetten. Verder bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij uraniumproducent Cameco en bij bankengroep KBC.
9/20/202325 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jonathan Berte

Trends Talk met Jonathan Berte, voorzitter van Robovision
9/16/202329 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #3: PermaFungi kweekt oesterzwammen op koffiegruis met Stijn Roovers (PermaFungi) en Ewald Van den Auwelant (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek met Stijn Roovers van PermaFungi en Ewald Van den Auwelant van Antwerp Management School. In de natuur bestaat er geen afval. Vanuit die visie gebruikt PermaFungi koffiegruis als voedingsbodem om oesterzwammen op te kweken. De compost ('champost') die daarbij wordt geproduceerd, gebruikt PermaFungi bovendien om biologisch afbreekbaar materiaal te maken dat plastic kan vervangen. Met een Europese subsidie van 2 miljoen euro, willen ze de productie van zogeheten 'mycomateriaal' de komende jaren opschalen en vermarkten.De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.Meer info op www.trendsimpactawards.be. Meer info over de masterclasses die Antwerp Management School aanbiedt over sustainability op Sustainable Transformation (antwerpmanagementschool.be)
9/14/202338 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #140: De oliedienstensector - Aandelen: DEME & Recticel

Jarenlange onderinvesteringen in de oliesector zorgen momenteel voor een serieuze heropleving van de sector. Danny Reweghs bespreekt de ontwikkelingen bij de dienstenleveranciers van die sector. Daarnaast gaat hij in op het laatste nieuws bij baggeraar DEME en isolatiespeler Recticel.
9/13/202324 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Frank Vanbrabant

Trends Talk met Frank Vanbrabant, CEO Fluvius
9/9/202330 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #2: Biolectric zet mest om in energie en reduceert zo broeikasgassen en stikstofemissies, met Klaas Vanhee (Biolectric) en Ewald Van den Auwelant (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek met Klaas Vanhee van Biolectric en Ewald Van den Auwelant van Antwerp Management School. Met hun biogasinstallaties of pocketvergisters, maakt Biolectric het varkens- en melkveeboeren gemakkelijker om duurzaam te ondernemen. Vorig jaar breidden ze hun technologie uit met een stikstofstripper die het voor boeren mogelijk maakt om bedrijfseigen mest om te zetten in groene energie en kunstmestverganger. Een belangrijke hefboom voor het klimaat- en stikstofprobleem, maar ook een extra inkomstenbron voor een industrie onder druk.De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.Meer info op www.trendsimpactawards.be. Meer info over de masterclasses die Antwerp Management School aanbiedt over sustainability op Sustainable Transformation (antwerpmanagementschool.be)
9/7/202329 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #139: Nog geen duidelijkheid over rente en inflatie - Aandelen: Nvidia & Tessenderlo

Anderhalve week geleden kwamen centrale bankiers vanuit heel de wereld samen in Jackson Hole. Beleggers wisten niet goed wat te maken van wat ze daar te vertellen hadden. Danny Rewghs legt uit waarom. Daarnaast bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij chipbedrijf Nvidia en industriële holding Tessenderlo.
9/6/202323 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Patrick Hennes

Trends Talk met Patrick Hennes, algemeen directeur GO! Scholengroep Invento
9/2/202331 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Trends Impact Awards #1: Castaar Foundation steunt goede doelen met hun eigen merchandising, met Christophe Dedoncker (Castaar) en Kathleen Vangronsvelt (AMS)

De Trends Impact Podcasts nemen u mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. 10 afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek met Christophe Dedoncker van Castaar en Kathleen Vangronsvelt van Antwerp Management School. Als rebelse reclamemakers, weten ze bij creative agency Castaar dat kleine dingen grote impact kunnen hebben. Dat hun bedrijfskledij ook in de smaak viel bij mensen die er zelf niet werkten, bracht hen op een idee. Onder de naam Castaar Foundation produceert en verkoopt Castaar limited edition merchandising waarvan de opbrengst gebruikt wordt om goede doelen en projecten met maatschappelijke impact te steunen.De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.Meer info op www.trendsimpactawards.be. Meer info over de masterclasses die Antwerp Management School aanbiedt over sustainability op Sustainable Transformation (antwerpmanagementschool.be)
8/31/202335 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #138: Erop of eronder - Aandelen: Adyen & EVS

Het is een rare beurszomer geweest die beleggers weinig eenduidigheid heeft gebracht over waar het met de koersen naartoe kan gaan in de komende periode. Danny Reweghs geeft tekst en uitlegt over waar we staan en waar het naartoe kan gaan. Daarnaast bespreekt hij twee aandelen uit de lage landen: Adyen en EVS.
8/30/202324 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Peter Tom Jones

Trends Talk met Peter Tom Jones
8/26/202332 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #137: bpost, Kinepolis & Lotus

Het resultatenseizoen van de eerste jaarhelft loopt stilaan op zijn einde. Danny Reweghs bespreekt de hoofdpunten bij drie Belgische aandelen.
8/23/202320 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Marc De Vos

Trends Talk met Prof. Marc De Vos, Columnist Trends
8/19/202338 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #136: Triple A - AB Inbev, Apple & Argenx

De zomer is traditioneel een drukke periode voor bedrijfsresultaten. Danny Reweghs filtert er het voornaamste nieuws uit bij drie beursreuzen.
8/16/202324 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Karl Reynders

Karl Reynders stuurt voor de Deense speelgoedfabrikant LEGO de externe fabrikanten aan en is verantwoordelijk voor de technologische vernieuwing. In Trends Talk een gesprek over digitalisering, de uitdaging om de beroemde, onverwoestbare bouwsteentjes duurzaam te produceren en een verrassende vergadercultuur.
8/12/202330 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #6: Gert De Mesure – Alles over beursgenoteerd vastgoed

In deze aflevering is Gert De Mesure te gast. Hij is de nummer één specialist in beursgenoteerd vastgoed. Hij schreef er onlangs een boek over en in de podcast vertelt hij hoe beleggers beursgenoteerde vastgoedvennootschappen kunnen analyseren, waarderen en hoe ze de groeidrijfveren ervan kunnen inschatten.
8/9/202340 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Sophie Berben

Trends Talk met Sophie Berben (BelCham) over ondernemen in de VS: ‘Zwijg over politiek en wees minder bescheiden’
8/7/202334 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #5: Geert Van Herck (Keytrade) – Momentumbeleggen

In deze aflevering is hoofdeconoom van Keytradebank Geert van Herck te gast. Hij blikt terug op de eerste zes maanden van het beursjaar en kijkt vooruit of de positieve trend van dat eerste halfjaar zich door zal zetten. Maar omdat het zo moeilijk is, en niet altijd even verstandig, om beursvoorspellingen te doen, vertelt Geert hoe het zogenaamde momentumbeleggen beleggers kan helpen om toch zicht te krijgen op waar bepaalde indexen, sectoren en regio’s naartoe gaan. Geert legt uit wat momentumbeleggen is en hoe beleggers dat kunnen gebruiken om stabiele rendementen met een laag risico te behalen.
8/2/202342 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Lowie Vermeersch

Beluister Trends Talk met Lowie Vermeersch, CEO van Granstudio
7/29/202328 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #4: Didier Saint-Georges (Carmignac) – Hoe beleggers de investeringscyclus kunnen bespelen.

De economie en financiële markten worden bestierd door cycli die op hun beurt in verschillende fases verlopen. De economie gaat van lage groei naar een hoogtepunt en weer terug, en de inflatie doet hetzelfde maar dan op een ander moment. Doorheen die verschillende fases doet de ene activaklasse het beter dan de andere. Didier Saint-Georges van Carmignac vertelt hoe die cyclus in elkaar zit, hoe beleggers de verschillende fases kunnen herkennen en welke type beleggingen daarin het best presteren.
7/26/202336 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Alain Gerlache

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Alain Gerlache
7/22/202332 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #3: Wouter Verlinden – Beleggen in Europese small caps

In deze aflevering is Wouter Verlinden te gast. Hij beheert een fonds van Europese small caps bij de Belgische vermogensbeheerder Value Square. Hij vertelt onder meer welke troeven Europese small caps te bieden hebben en hoe zijn verleden in private equity helpt om daarin te beleggen. Verder heeft hij het ook nog over welke sectoren momenteel interessant zijn, over hoe je als belegger het evenwicht vindt tussen groei, kwaliteit en waardering en over hoe beleggen in essentie saai mag zijn.
7/19/202344 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Zhong Xu

Trends Talk met Zhong Xu, CEO van Deliverect
7/15/202331 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #30: Jan Vanmeirhaeghe (Wienerberger België): Waarom maakt een bouwbedrijf van biodiversiteit een prioriteit?

Jan Vanmeirhaeghe is milieucoördinator bij Wienerberger België. Als internationale producent van bouwmaterialen zoals bakstenen en dakpannen met productie- en ontginningsites verspreid over België, is milieu for Wienerberger een dagelijkse bekommernis. Als een van de eerste binnen hun sector, zetten ze daarbij niet alleen in op het inperken van hun negatieve impact, maar zelfs het maximaliseren van hun positieve impact. In deze aflevering gaat gastvrouw Britt met Jan in dialoog over de strategie achter en de effecten van die aanpak.
7/14/202334 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #2: Peter Garnry (Saxo) - De rol van alfa en beta in ieders portefeuille

In deze aflevering is Peter Garnry te gast. Hij is hoofd van het aandelenteam bij Saxo Bank in Kopenhagen. Hij schreef onlangs een heel interessant stuk over de opbouw van een beleggingsportefeuille. Heel veel beleggers denken dat individuele aandelen daar de voornaamste de bouwstenen voor zijn, maar volgens Peter is dat niet het beste vertrekpunt. Elke beleggingsportefeuille moet volgens hem twee hoekstenen hebben: beta en alfa. In de podcast vertelt hij precies wat hij daarmee bedoelt en hoe beleggers daar hun portefeuille mee kunnen opbouwen. Verder vertelt hij nog over de rendementen die je daarvan kunt verwachten, over de verschillende thema’s waarin hij belegt en over zijn meest gedurfde positie en hoe hij daartoe gekomen is.
7/12/202340 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Luc Vancraen

Trends Talk met Luc Vancraen, general manager van Quadrox
7/8/202329 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Masterminds #1: Jan De Kerpel – Beleggen in biotech

In deze Masterminds aflevering is Jan De Kerpel te gast. Hij is hoofd van corporate finance voor life sciences bij de zakenbank Kempen en Co. Jan is een van de biotechspecialisten in West-Europa en dus de geknipte persoon om beleggers wegwijs te maken in de biotechsector. In de podcast vertelt hij onder meer over de verschillende fases van medicijnontwikkeling en over hoe je als belegger de pijplijn van een biotechbedrijf kunt beoordelen. Verder gaat het over het belang van cash, commercialisering van geneesmiddelen en over hoe je de kwaliteit van het management kunt inschatten. Maar daarnaast deelt hij nog tal van andere waardevolle inzichten en advies waar ieder belegger beter van wordt.
7/5/202341 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Lode Peeters

Trends Talk met Lode Peeters, Voorzitter Agoria
7/3/202334 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Els Verbakel

Trends Talk met Els Verbakel, hoofd architectuur Bezalel Academy in Jeruzalem
7/1/202327 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #135: Buitenlandse favorieten tweede jaarhelft.

In deze aflevering somt Danny Reweghs zijn vijf favoriete buitenlandse aandelen voor de tweede jaarhelft op.
6/28/202318 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Luc Tack

CEO van textielmachineproducent Picanol in Ieper en chemiebedrijf Tessenderlo Group in Tessenderlo.
6/24/202329 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #29: Bohdan Lamon (Decathlon): Welke rol spelen circulaire verdienmodellen in de toekomst van een internationaal sportwinkelketen?

Bohdan Lamon is Commercieel directeur Bergsport bij ⁠Decathlon België⁠. Middenin de corona-pandemie, lanceerde hij met enkele collega’s een spin-off om het potentieel van circulaire businessmodellen voor Decathlon uit te testen. Ondertussen maakt We Play Circular integraal deel uit van de werking en ontstonden er naast abonnementen op sportmateriaal ook heel wat andere circulaire initiatieven, zoals een hersteldienst voor textielproducten en een terugkoopactie voor gebruikte sportartikelen. In deze aflevering zoomen Bohdan en ik in op elk van deze initiatieven en bespreken we welke plaats ze innemen in de bredere werking van Decathlon.
6/23/202339 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #134: Belgische favorieten tweede jaarhelft.

In deze aflevering somt Danny Reweghs zijn vijf favoriete Belgische aandelen voor de tweede jaarhelft op.
6/21/202318 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Nicholas Saverys

6/17/202331 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #133: Langdurige berenmarkt in zicht

Deze week een speciale aflevering. Danny Reweghs vertelt uitgebreid waarom hij denkt dat de langdurige stierenmarkt van de afgelopen 15 jaar stilaan kantelt richting een langdurige berenmarkt.
6/14/202318 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #132: De troeven van de kleine belegger - Aandelen: Nvidia & Mithra

Beginnende particuliere beleggers kunnen soms ontmoedigd worden als ze stilstaan bij de grote professionele beleggers tegen wie ze op moeten boksen op de beurs. Danny Reweghs vertelt waarom dat helemaal niet nodig is. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij chipontwikkelaar Nvidia en biotechbedrijf Mithra.
6/7/202323 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Daan De Wever

Trends Talk met Daan De Wever, CEO Dstny 03/06/23
6/3/202328 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #28: Mark Vandevelde (Komrads): Kan een sterke merkidentiteit een hefboom zijn voor duurzame verandering?

In deze aflevering ga ik in gesprek met Mark Vandevelde, samen met zijn vrouw Greet Goegebeur mede-oprichter van het sneakermerk Komrads. Met Komrads streeft het koppel ernaar om een sneaker op de markt te brengen met een kleine impact op de planeet en een sterke merkidentiteit. In deze aflevering heb ik het met Mark over de voordelen én de uitdagingen van een sterke merkidentiteit als duurzaam ondernemer.
6/2/202334 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #131: Hoe zit het met goud? - Aandelen: Euronav & KBC

De goudprijs schurkt al een tijdje tegen een prijsplafond aan. Danny Reweghs zoekt uit wat de prijs van het edelmetaal voortdrijft en wat we daar de komende perioden nog rond kunnen verwachten. Daarna gaat hij in op de recente resultaten bij olietankerrederij Euronav en bank KBC.
5/31/202324 minutes
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Stefaan Gielens

5/27/202328 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #130: Het GVV-tranendal - Aandelen: Disney & Umicore

Het gaat niet goed met de gereglementeerde vastgoedvennootschappen (GVV’s) op de beurs. Danny Reweghs bespreekt de recente financiële, operationele en macro-economische ontwikkelingen die van belang zijn voor de sector. Verder bespreekt hij de recente resultaten bij Disney en Umicore.
5/24/202324 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - François Van Hoydonck

5/20/202331 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Lise Conix

5/17/202325 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #129: De beleggingswijsheid van Warren Buffett - Aandelen: Apple & Ontex

Vorige week zakten duizenden beleggers af naar de jaarvergadering van Berkshire Hathaway, de holding van Warren Buffet. Danny Reweghs vertelt welke wijsheden de topbelegger er allemaal verkondigd heeft. Daarnaast staat hij stil bij de recente resultaten van Apple en Ontex.
5/17/202327 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #27: Guus Van Puijenbroek (VP Capital): Welke rol hebben aandeelhouders in de ontwikkeling van duurzame economie?

Guus Van Puijenbroek is voormalig Algemeen Directeur en huidig Directeur Strategic and Family Matters van de familiale investeringsmaatschappij VP Capital. Met meer dan 50 investeringen in 8 verschillende domeinen, probeert VP Capital zowel haar kapitaal, kennis als netwerk in te zetten om industrieën zoals vastgoed, zorg en landbouw te verduurzamen. In deze aflevering ga ik met Guus in gesprek over de manier waarop ze dat doen, alsook de uitdagingen en valkuilen van duurzaam investeren.
5/12/202340 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #128: Beleggers zijn te veel bezig met monetair beleid - Aandelen: AB Inbev & Microsoft

Vorige week kwamen de ECB en de Fed met een zoveelste renteverhoging. Danny Reweghs vertelt het belang daarvan voor beleggers en staat stil bij de vraag of beleggers überhaupt niet te veel bezig zijn met centrale banken en hun beleid. Verder gaat hij dieper in op de recente resultaten bij bierbrouwer AB Inbev en big techspeler Microsoft.
5/10/202323 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Xavier Bouckaert

5/8/202337 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #127: Koper is het nieuwe olie - Aandelen: bpost & Melexis

Er is veel deining op de grondstoffenmarkten met tal van vijandige overnames en geruchten. Danny Reweghs fileert de situatie en legt de gevolgen uit voor beleggers. Daarna gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij postbedrijf bpost en chipontwikkelaar Melexis.
5/3/202321 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Paul SToffels

Paul Stoffels, Galapagos
4/29/202327 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #126: Weg met de MSCI World - Aandelen: ASML, LVMH & WDP

Volgens Danny Reweghs is het voor beleggers gedaan met slapend rijk worden. Hij legt uit waarom. Daarnaast trekt hij een rode draad doorheen de resultaten van ASML, LVMH en WDP.
4/26/202325 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Gert De Winter

gert de winter ceo baloise
4/22/202329 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #26: Inge Ooms (Imperial Meat Products): Waarom zet een vleesbedrijf in op het ontwikkelen en promoten van plantaardige producten?

Inge Ooms is Marketing Director bij Imperial Meat Products Als producent van fijne vleeswaren en broodbeleg zet Imperial Meat Products als een van de eerste in hun sector bewust in op de ontwikkeling en promotie van plantaardige producten. Dat doen ze niet alleen buiten de grenzen van hun eigen bedrijf, als actieve deelnemer aan de Green Deal Eiwitshift van de Vlaamse Overheid. In deze aflevering pluis ik uit waarom Imperial Meat Products als vleesbedrijf zo actief inzet op plantaardig voeding en hoe ze dat precies doen.
4/21/202334 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #125: Waardebeleggen komt bovendrijven - Aandelen: Energiesector & Exmar

Sinds eind 2021 is de economie een nieuw regime in gekanteld. Dat sijpelt ook door tot op de beurzen. De beleggingsstijlen die het de afgelopen tien jaar goed deden, schitteren nu niet meer en omgekeerd. Zo is waardebeleggen veel succesvoller het laatste anderhalf jaar dan groeibeleggen. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers waarde-aandelen eruit kunnen pikken en waar ze rekening mee moeten houden. Daarna vertelt hij over de kansen binnen de energiesector en het bod op tankerrederij Exmar.
4/19/202319 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Talk Piet Derriks

Vorige zomer trad Piet Derriks aan als managing director van Immoweb, de grootste vastgoedzoekertjessite van ons land. Immoweb is al enkele jaren een onderdeel van AVIV, een dochteronderneming van de Duitse mediagroep Axel Springer. AVIV Group bundelt de digitale vastgoedbedrijven van de groep en heeft onder meer de vastgoedzoekertjessites SeLoger en Meilleurs Agents (Frankrijk) en Immowelt (Duitsland) in portefeuille. Piet Derriks was voor zijn overstap naar Immoweb 21 jaar aan de slag bij de vacaturesite StepStone, ook een bedrijf van Axel Springer.
4/14/202336 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Podcast Marc Michils "Kom Op Tegen Kanker toont hoe solidair Vlamingen zijn"

Marc Michils "Kom Op Tegen Kanker toont hoe solidair Vlamingen zijn" Kom Op Tegen Kanker is de grootste en bekendste NGO van ons land en wordt bestuurd door voormalig reclamegoeroe Marc Michils. Hij liet KOTK groeien tot de organisatie die het vandaag is. Een warme organisatie die het vrijwilligerswerk hoog in het vaandel draagt maar daarnaast ook streeft naar professionalisering. Het één sluit het andere niet uit, zegt Michils in deze Trends Talk.
4/11/202331 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #124: Hoe omgaan met de huidige risico’s? - Aandelen: Telecom & Tessenderlo

Zoals al vaker gezegd zijn de financiële markten een nieuw tijdperk in gegleden. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee. Danny Reweghs vertelt hoe beleggers een zeker risicobeheer in hun aanpak en portefeuille kunnen inbrengen. Daarnaast bespreekt hij de telecomsector en de resultaten van Tessenderlo.
4/5/202318 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ivan Van De Cloot

4/3/202334 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #25: Colin Deblonde (Dripl): Hoe maakt een drankautomaat duurzame groei concreet voor een wereldwijde industrie?

In deze aflevering ga ik in gesprek met Colin Deblonde, mede-oprichter van Dripl. Dripl heeft als missie om single use drankenverpakkingen de wereld uit te helpen. Met hun drankautomaten helpen ze bedrijven om hun werknemers een duurzaam én gezond alternatief te bieden voor de klassieke frisdrankautomaat.
3/31/202335 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #123: Het nieuwe regime voor beleggers - Aandelen: adidas & Telenet

Beleggers ontberen het historisch besef dat de afgelopen 40 jaar op vele vlakken een uitzonderlijke periode was. De economische cycli waren toen heel vlak, de rente ging van 20 procent naar 0, de winstgroei van bedrijven ging de lucht in en de schulden explodeerden. Danny Reweghs legt uit wat dat voor de beurzen betekenden en waarom hij denkt dat we de komende periode een heel ander regime ingaan. Daarnaast bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij het sportmerk adidas en telecomspeler Telenet.
3/29/202324 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Bart De Smet

3/25/202330 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #122: Waarschuwingssignalen van de banken - Aandeel: D’Ieteren

In anderhalve week tijd zijn aan beide zijden van de Atlantische Oceaan belangrijke banken omgevallen. Het doet denken aan de bankencrisis van 2008. Danny Reweghs kadert de situatie en de gevolgen voor beleggers. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten van de holding D’Ieteren.
3/22/202322 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Gino Van Ossel

3/18/202336 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #121: Een nieuw paradigma voor financiële markten - Aandelen: Bekaert & Mithra

Er wordt hoe langer hoe meer gezegd dat de wereldeconomie en de financiële markten een nieuw tijdperk ingaan van structureel hogere rentes en hogere inflatie. Danny Reweghs vertelt hoe dat precies zit en welke aandelen daarvan kunnen profiteren. Daarnaast bespreekt hij de laatste ontwikkelingen bij staaldraadproducent Bekaert en farmaspeler Mithra.
3/15/202325 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Niko Demeester

3/13/202330 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #120: Aandelen - AB Inbev, Ackermans & Van Haaren, Ontex

We zitten in de piek van het resultatenseizoen van 2022. Daarom legt Danny Reweghs in deze aflevering uitzonderlijk drie bedrijven onder de loep. Hij bespreekt de recente resultaten van AB Inbev, Ackermans & Van Haaren en Ontex.
3/8/202325 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Kris Hoflack

3/4/202329 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #119: Waarom vrouwen beter beleggen - Aandelen: Proximus - Solvay

Vrouwen zijn betere beleggers dan mannen. Dat blijkt uit talloze studies van de afgelopen decennia. Danny Reweghs overloopt de voornaamste bevindingen en lessen die daaruit te lezen vallen. Daarnaast gaat hij in op de recentste resultaten bij Proximus en Solvay.
3/1/202322 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - David Verbruggen

2/25/202335 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #118: Terugblik eerste twee beursmaanden - Aandelen: Fagron - Kinepolis

Sinds begin dit jaar staan de meeste beursindexen op een mooie winst. Danny Reweghs overloopt wat er nodig is om die trend de rest van het jaar te laten doorgaan, of wat die zou kunnen doen keren. Daarnaast bespreekt hij de resultaten bij Fagron en Kinepolis.
2/22/202326 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Stefaan De Rynck

2/18/202329 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trends Beleggen Podcast #117: De hype rond AI-aandelen - Aandelen: KBC - Lotus

Met de komst van ChatGPT zijn beleggers massaal op AI-aandelen gesprongen. Danny Reweghs gaat dieper in op de hype en hoe beleggers zich daarin kunnen gedragen. Daarnaast bespreekt hij de jaarresultaten van KBC en LotusBakeries.
2/15/202327 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche

2/11/202335 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #116: De kansen in de defensiesector - Aandelen: Melexis - WDP

Met de inval in Oekraïne hebben Europese landen zich voorgenomen om meer te investeren in hun defensie-industrie. Danny Reweghs bespreekt de kansen die dat voor beleggers biedt. Daarnaast gaat hij in op de resultaten bij chipontwikkelaar Melexis en logistien vastgoedspeler WDP
2/8/202323 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Pieter Loose

2/4/202331 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #115: De kansen in cybersecurity - Aandelen: LVMH - Microsoft

Cyberbeveiliging is een markt die jaar na jaar stevige groeicijfers optekent. Danny Reweghs bespreekt de kansen voor beleggers in die sector. Daarnaast bespreekt hij de recente ontwikkelingen bij luxeproducent LVMH en techspeler Microsoft.
2/1/202322 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jeroen De WIt

1/28/202327 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #114: Chinese beurs favoriet? - Aandelen: Proximus & Just Eat Takeaway

In 2022 waren Turkije en Argentinië verrassende genoeg bij de best presterende beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom hij voor dit jaar van de Chinese beurs een bovengemiddelde prestatie verwacht. Verder gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij telecomspeler Proximus en maaltijdmarktplaats Just Eat Takeaway.
1/25/202322 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Thomas Erikson

1/23/202330 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #113: De beursfavorieten van de lezers - Aandelen: Engie & Euronav

Aan het einde van elke jaar worden beleggers om de oren geslagen met de beursfavorieten voor het komende jaar. Inside Beleggen en Trends hebben de oefening omgedraaid door aan hun lezers te vragen welke hun favorieten zijn voor 2023. Danny Reweghs licht toe welke verrassingen daaruit zijn gekomen. Daarnaast bespreekt hij de laatste ontwikkelingen bij energiebedrijf Engie en tankerrederij Euronav.
1/18/202323 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Rika Coppens

1/14/202330 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #112: Wat brengt de eerste jaarhelft? - Aandelen: Colruyt & Mithra

In deze eerste aflevering van 2023 legt Danny Reweghs zijn basisscenario voor de eerste jaarhelft uit. Daarna gaat hij dieper in op de ontwikkelingen bij retailer Colruyt en biotechspeler Mithra.
1/11/202323 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Annemie Turtelboom

1/7/202330 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Philippe Gijsels

1/6/202333 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Danny Reweghs

1/6/202332 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Unexpected Activists by AMS aflevering 3: Jan Van der Goten - Een duurzaam DNA met Janssen Pharmaceutica

Sustainable leadership houdt in dat we ondernemen met oog voor onze eigen mensen, onze klanten én de planeet. Het is voor sommige entrepreneurs nog onbekend terrein. Is het nu al te laat? Nee, maar langer talmen is zeker geen optie meer. Onze Unexpected Activists geven je advies en praten over hun parcours richting het nieuwe ideaal. Hoe kunnen bedrijven inzetten op duurzaamheid? Unexpected Activists biedt een antwoord in de vorm van behapbare podcasts. In deze tweede aflevering praten we met Jan Van der Goten over een duurzaam DNA bij Janssen Pharmaceutica. “Het allerbelangrijkste is dat duurzaamheid verankerd zit in één van de bedrijfsstrategieën. Dat is een must”, Jan Van der Goten (Janssen Pharmaceutica). Benieuwd naar wat Jan Van der Goten nog meer te vertellen heeft? Luister dan zeker naar onze podcast Unexpected Activists.
12/23/202219 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #111: Algemene vooruitblik 2023

In de laatste aflevering van dit jaar blikt Danny Reweghs vooruit op wat de verschillende activaklassen volgend jaar zullen doen.
12/21/202225 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hans De Cuyper

12/17/202231 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #110: De favorieten voor 2023 (deel 2)

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht deelt Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2023 mee. In deze aflevering: de vijf buitenlandse aandelen die de komende 12 maanden zullen schitteren.
12/14/202225 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Luc Vandenbulcke

12/10/202230 minutes
Episode Artwork

Unexpected Activists by AMS aflevering 2: Gretel Schrijvers - Bescherming en veiligheid op het werk met Mensura

Sustainable leadership houdt in dat we ondernemen met oog voor onze eigen mensen, onze klanten én de planeet. Het is voor sommige entrepreneurs nog onbekend terrein. Is het nu al te laat? Nee, maar langer talmen is zeker geen optie meer. Onze Unexpected Activists geven je advies en praten over hun parcours richting het nieuwe ideaal. Hoe kunnen bedrijven inzetten op duurzaamheid? Unexpected Activists biedt een antwoord in de vorm van behapbare podcasts. In deze tweede aflevering praten we met Gretel Schrijvers over bescherming en veiligheid op het werk bij Mensura. Zijn we het tijdperk van het taboe rond burn-outs voorbij of leeft er nog steeds onenigheid en vervreemding rond deze topic? Praten we over een probleem bij een individu of een gedeelde verantwoordelijkheid? Het zijn interessante vragen voor een duurzaam ondernemer. Onze Unexpected Activist Gretel Schrijvers, algemeen directeur bij Mensura doet haar expertise uit de doeken. Luister naar de podcast en laat je inspireren om well-being een gewaardeerde plaats te geven in je onderneming.
12/9/202230 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #109: De favorieten voor 2023 (deel 1)

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht deelt Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2023 mee. In deze aflevering: de vijf Belgische aandelen die de komende 12 maanden zullen schitteren.
12/7/202223 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Lode Godderis

12/3/202228 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #24: Anneleen Durnez (House Raccoon): Hoe transparant kan je als ondernemer zijn over je uitdagingen en beslissingen achter de schermen?

In deze aflevering ga ik in gesprek met Anneleen Durnez. Samen met haar partner Nathan Noëth, is Anneleen mede-oprichter van House Raccoon, een Belgisch en ambachtelijk decoratielabel met respect voor mensen en de planeet. Als jonge ondernemers zetten Nathan en Anneleen zich ook in voor meer transparantie en authenticiteit rond ondernemerschap. In deze aflevering hebben we het dan ook over hun uitdagingen en de manier waarop ze daar op een gebalanceerde manier over proberen spreken met zowel klanten als collega-ondernemers.
12/2/202235 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #108: Update lange termijnportefeuille - Aandelen: Disney - Ontex

Drie maanden geleden startte Danny Reweghs met een beleggingsportefeuille voor de lange termijn. In deze aflevering overloopt hij de eerste maanden en de veranderingen die hij heeft doorgevoerd. Daarnaast verduidelijkt hij de recente ontwikkelingen bij Disney en Ontex.
11/30/202221 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Arnaud Feist

11/26/202229 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Unexpected Activists by AMS aflevering 1: Griet Helsen - Diversiteit op de werkvloer met PwC

11/25/202224 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #107: Hoe zit het met de BRIC’s? - Aandelen: Ageas - Recticel

Ook de beurs is niet zonder hypes. Tien tot twintig jaar geleden waren de BRIC-landen zo’n hype. Danny Reweghs gaat na hoe ze het er vanaf hebben gebracht en wat ze beleggers momenteel nog te bieden hebben. Daarnaast gaat hij in op recente ontwikkelingen bij verzekeraar Ageas en isolatiespeler Recticel.
11/23/202223 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Wouter De Geest

11/22/202235 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #23: Tom Van Haute (House of Media): Wat kunnen bedrijven leren van een creatief collectief, over de toekomst van samenwerking en tewerkstelling?

Tom Van Haute is oprichter van House of Media, een creatief ecosysteem dat het leven van de freelancers die er werken en de opdrachtgevers die ermee samenwerken, op verschillende manieren wil vereenvoudigen. In deze aflevering legt Tom uit hoe House of Media tot stand kwam en werpt hij een blik op de toekomst van samenwerking en tewerkstelling.
11/18/202234 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #106: Dividend Aristocrats - Aandelen: KBC - Volkswagen

De beurzen doen het slecht dit jaar, maar dat geldt niet voor alle segmenten op de beurs. Danny Reweghs licht er de zogenaamde Dividend Aristocrats uit al een defensieve zet die het opmerkelijk beter heeft gedaan dan de bredere markt. Daarnaast staat hij stil bij de recente ontwikkelingen bij de Belgische bank KBC en de Duitse autobouwer Volkswagen.
11/16/202221 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Bart Kerremans

11/14/202229 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #105: Inflatie - Aandelen: Argenx - Meta

Inflatie is al wat de klok slaat op de beurs dit jaar. De vraag is of we ooit zullen terugkeren naar de inflatiedynamieken van voor corona of dat we in een nieuw paradigma zijn beland. Danny Reweghs laat daar zijn licht over schijnen en staat stil bij de impact daarvan op de tech- en vastgoedsector. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten bij biotechbedrijf Argenx en techgigant Meta.
11/9/202223 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Patrick Van Impe

11/5/202230 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #22: Toos Vergote (Toosplantbasedfood) — Hoe kan plantaardige voeding mensen samenbrengen in plaats van verdelen?

Toos Vergote is oprichter van de vegan foodblog Toosplantbasedfood, geeft on- en offline kookcursussen en is vegan foodfotografe en -styliste. In deze aflevering heb ik het met haar over het psychologische spanningsveld rond plantaardige voeding. Hoe komt het dat er zoveel meningsverschillen zijn rond voeding? Waarom identificeren we ons met veganisme, maar niet met andere diëten? Met de feestdagen in aantocht geeft Toos ook enkele tips rond praten en verbinden rond plantaardig eten aan de kersttafel.
11/4/202231 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Diederik Cops

10/29/202229 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #104: Dieptepunt beleggerssentiment - Aandelen: Barco - Fagron

Het is pessimisme troef op de beurzen. Verschillende bevragingen wijzen erop dat het beleggerssentiment op een absoluut dieptepunt zit. Dat is vaak de voorbode voor een fors koersherstel, legt Danny Rewehgs uit. Verder gaat hij in op de recente resultaten bij technologiebedrijf Barco en farmaspeler Fagron.
10/26/202223 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Diederik Cops

10/22/202229 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #21: Katrien Vermeire (John&Jan): Hoe kunnen ook reguliere ondernemingen een positieve impact maken op hun omgeving en de maatschappij?

Katrien Vermeire is Managing Director van John&Jane, een audiovisueel productiebedrijf gespecialiseerd in technische ondersteuning, organisatie en opstelling van evenementen. Als vrouwelijke ondernemer in een weinig duurzame mannenwereld, is ze ervan overtuigd dat ze met haar bedrijf niet alleen de juiste sfeer kan creëren, maar ook een positieve impact op de maatschappij. In deze aflevering hebben we het dan ook over de manier(en) waarop ze dat tracht te doen, met bijzondere aandacht voor het thema vrouwelijk ondernemerschap.
10/21/202235 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #103: Insideraankopen - Aandelen: Nationale Bank & Cofinimmo

De verwachtingen van beleggers en centrale banken enerzijds en bedrijfsleiders anderzijds zijn niet altijd op elkaar afgestemd. Danny Reweghs vertelt wat beleggers daaruit kunnen afleiden. Daarnaast gaat hij in op de recentste ontwikkelingen bij de Nationale Bank van België en vastgoedspeler Cofinimmo.
10/19/202224 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Kurt Vandeputte

10/17/202233 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #102: Hoe zit het met de GVV’s - Aandeel: Colruyt

België heeft een uniek klimaat voor beursgenoteerde gereglementeerd vastgoedvennootschappen (GVV’s). Met de jarenlange lage rentes heeft dat segment het goed gedaan op de beurs. Met de stijging van de rente is daar verandering in aan het komen. Danny Reweghs vertelt hoe de GVV’s het er vanaf brengen. Daarnaast zoomt hij in op de malaise bij Colruyt.
10/12/202222 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jürgen Ingels

10/8/202226 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #20: Franco Prontera (Too Good To Go): Hoe meet, maximaliseert en communiceert een internationaal merk een activistische missie?

Franco Prontera is Country Manager van Too Good To Go België. Met hun mobiele applicatie brengt Too Good To Go wereldwijd consumenten met lokale winkels en restaurants die hun voedseloverschotten willen verkopen, in plaats van ze in de vuilbak te kieperen. Naast hun welbekende applicatie zet TGTG zich ook op andere, soms minder zichtbare domeinen in om voedselverspilling wereldwijd te bestrijden. In dit gesprek hebben Franco en ik het dan ook over de balans tussen ondernemerschap en activisme en het meten, maximaliseren en communiceren van je impact als internationaal merk.
10/7/202241 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #101: Kansen op de Japanse beurs - Aandelen: Recticel - Mithra

Japan is jarenlang uitgespuugd door beleggers en analisten omwille van de gebrekkige groei en een onvriendelijke economisch en bestuurlijk beleid. Daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Danny Reweghs vertelt welke kansen de Japanse beurs biedt en hoe beleggers daarop kunnen inspelen. Daarnaast gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij Recticel en Mithra.
10/5/202224 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Steven Van Hecke

10/1/202232 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #100: Over premies en kortingen op de beurs - Aandelen: Aedifica - Telenet

Bepaalde types aandelen noteren met een premie of een korting ten opzichte van hun intrinsieke waarde. “Huh?“, zullen veel beleggers zeggen. Danny Reweghs legt in de podcast uit hoe dat in elkaar zit en gaat in op een paar voorbeelden van buitensporige premies. Daarnaast bespreekt hij de gereglementeerde vastgoedvennootschap Aedifica en de telecomspeler Telenet.
9/28/202221 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - David Criekemans

9/26/202234 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #19: Soraya Wancour (Studio AMA) — Hoe kijkt een mode-ontwerper naar de uitdagingen van duurzaam ondernemen?

Soraya Wancour is oprichter van het ethische modelabel Studio AMA. Onder dat label combineert ze de principes van de circulaire en sociale economie, om unieke kledingstukken te maken met een positieve impact op mensen én de planeet. In deze aflevering vertelt Soraya over op de manier waarop zij als ontwerper besloot om een eigen bedrijf uit de grond te stampen en hoe ze aankijk tegen de uitdagingen van het duurzaam ondernemerschap.
9/23/202236 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #99: Beleggen in recessietijden - Aandelen: Deme & D’Ieteren

Met de huidige beursmalaise en de recessie die er zit aan te komen, zullen veel beleggers geneigd zijn om hun portefeuilles niet meer te bekijken en eventueel zelfs de handdoek in de beursring te gooien. Begrijpelijk, maar niet de beste reflex volgens Danny Reweghs, die een strategie aanreikt waarmee je die emoties kunt uitschakelen. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van baggeraar Deme en holding D’Ieteren.
9/21/202220 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ignace Van Doorselaere

9/17/202230 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #98: Kansen in China - Aandelen: Agfa - Tip van de week

Wie naar Chinese beurskoersen kijkt, wordt niet vrolijk. Die hebben de laatste twee jaar een klap van jewelste gekregen. Daar zit dra verandering in te komen. Danny Reweghs legt uit waarom. Daarnaast gaat hij in op de ontwikkelingen bij Agfa-Gevaert. Tot slot onthult hij een nieuwe rubriek in Inside Beleggen, namelijk de Tip van de Week. Luisteraars die benieuwd zijn naar meer, kunnen daarvoor een proefabonnement nemen op www.trends.be/podcastaanbod
9/14/202223 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Karl Vrancken

9/10/202230 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #18: Hassan Al Hilou (Capital vzw): Hoe helpt technologie de kloof tussen hoge jeugdwerkloosheid en krapte op de arbeidsmarkt te dichten?

Op 16-jarige leeftijd leverde zijn eerste start-up YouthTalks.co Hassan Al Hilou de titel van jongste ondernemer van België op. Ondertussen zetelt hij als expert diversiteit, inclusieve innovatie en maatschappelijke verandering in adviesraden van o.a. UNICEF, BECI en Cultuurconnect en richtte hij in 2020 hij Capital vzw op: een organisatie die Brusselse jongeren inspireert, stimuleert en begeleidt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In deze aflevering hebben we het samen over het spanningsveld tussen co-creatie en diversificatie, het combineren van publieke en private middelen en het verschil tussen schone verhalen en schaalbare impact.
9/9/202241 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #97: Waar ligt de bodem? - Aandelen: AvH - Tessenderlo

Er is veel onenigheid in de markt over waar de bodem van de huidige baissemarkt ligt. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg. Daarnaast bespreekt hij de resultaten van de holding Ackermans en Van Haaren en van industriegroep Tessenderlo.
9/7/202217 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Koen Pelleriaux

9/3/202231 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #96: Hoe verder met de zomerrally - Aandelen: KBC - Solvay

De aandelenbeurzen hebben een echte zomerrally achter de rug. Sommige indexen maakten zelfs de helft van hun koersverliezen sinds begin dit jaar goed. Danny Reweghs bespreekt de fundamenten van die rally en of die structureel is of niet. Daarnaast gaat hij dieper in op de recentste resultaten van de bank KBC en chemiebedrijf Solvay.
8/31/202220 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Carine Feyten

8/29/202231 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #17 Roxanne Vanderghinste (Rouge.Period) — Welke impact hebben platformen rond menstrual health en hoe duurzaam is hun businessmodel?

Roxanne Vanderghinste is oprichter van Rouge Period, een online platform voor hormonale gezondheid. Als ondernemer en nutritioniste, wil Roxanne vrouwen helpen om hun lichaam beter te begrijpen en veelvoorkomende hormonale problemen zoals acne, moodswings of pijnlijke menstruatie te bestrijden. In dit gesprek hebben we het over het omstreden imago van de pil, het commercialiseren van vrouwelijke gezondheid en de financiële waardering van impact ondernemen.
8/26/202235 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen goes behavioral - Aflevering 5: Tips om de vele beleggersvalkuilen te vermijden

In de laatste aflevering van deze zomerreeks vertellen Jef Poortmans en Ilse De Witte hoe beleggers de verschillende denkfouten te wijten aan ego, conservatisme, aandacht en emotie kunnen vermijden.
8/24/202225 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Willem Sas

8/20/202234 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Wilfried Verstraete

8/13/202235 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #16: Pieter-Jan Lint (Amaranth) — Hoe werd een rebelse kok zonder klassieke vorming een referentie in de plantaardige gastronomie?

Als plantaardig chef-kok is Pieter-Jan Lint een van de referenties op vlak van plantaardige gastronomie in België. Pieter-Jan vertelt hij hoe zijn passie voor techniek en een eerder toevallige ontmoeting met de horeca hebben geleid tot wat ondertussen zijn levensmissie is geworden: mensen aan der lijve laten ondervinden wat de plantaardige keuken te bieden heeft.
8/12/202235 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen goes behavioral - Aflevering 4: Alles begint met een plan

Onze hersenen en ons gedrag hebben allerlei manieren om ons op het verkeerde been te zetten als belegger. Een aantal eenvoudige ingrepen kunnen dat voorkomen. Jef Poortmans en Ilse De Witte van Trends Magazine leggen uit de welke.
8/10/202212 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Bram Govaerts

Deze zomer kiest Trends Talk opnieuw voor kunst als decor. We zijn we te gast in art center Horus. Een kunstgalerij in Sint-Martens-Latem. Eigenaar Nina Van den Bosch ontvangt onze gast van dit weekend: Bram Govaerts. Directeur-generaal van het internationaal landbouw-onderzoekscentrum CIMMYT. CIMMYT ontwikkelt nieuwe maïs en tarwe variëteiten en duurzame landbouwtechnieken.
8/6/202231 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Hans Bruyninckx

Hans Bruyninckx, directeur van het Europees Milieuagentschap in Kopenhagen, is te gast in het Remst kasteel. Dit kasteel kreeg bekendheid in de 17de eeuw toen de Vlaamse barokschilder Pieter Paul Rubens er zijn intrek nam. Een tijd dat er van klimaatverandering en een verlies aan biodiversiteit nog geen sprake was. Laat dat nu het hoofdthema zijn van deze Trends Summer Talk.
7/30/202231 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #15: Vanessa Debruyne (BillieCup) — Hoe kan een circulaire start-up duurzaam groeien, na een gesubsidieerde opstart?

Vanessa Debruyne is mede-oprichter van het herbruikbare bekersysteem Billie Cup. Bij opstart ontving Billie Cup € 100 000 subsidie van Vlaanderen Circulair, al was er meer voor nodig om ook daarna duurzaam te blijven groeien. In deze aflevering legt Vanessa dan ook uit hoe Billie Cup aan de slag ging met financiering en welke rol een netwerk binnen én buiten de duurzame bubbel kan spelen.
7/29/202234 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen goes behavioral - Aflevering 3: Aandacht en emotie

Aandacht is een kostbaar goed. Als het naar de verkeerde dingen gaat, bekom je slechte resultaten als belegger zo blijkt. Verder zijn gevoelens zoals angst en hebzucht de doodsteek voor ieder belegger. Jef Poortmans en Ilse De Witte van Trends Magazine vertellen hoe je die kunt herkennen.
7/27/202223 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Peter Vyncke

7/23/202232 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Gerd Nonneman

7/18/202233 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #14: Henri Decruy (Topp and Legg) — Hoe helpen designtafels de meubelindustrie op weg naar circulariteit?

Henri Decruy is oprichter van het Belgische designmerk Topp and Legg. Met dat modulair tafelconcept wil de derde generatie meubelman circulariteit introduceren in de meubelindustrie. In deze aflevering legt Henri zijn keuzes uit op vlak van ontwerp, prijs en distributiestrategie en deelt hij de voornaamste inzichten uit zijn eerste maanden als circulair ondernemer.
7/15/202235 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen goes behavioral - Aflevering 2: Ego en conservatisme

In de vorige aflevering ging het over hoe het menselijk brein een slechte gids is voor beleggers. Het maakt ons vatbaar voor allerlei denkfouten en gedragsmatige valkuilen. Twee specifieke oorzaken daarvan zijn ons ego en onze neiging om alles bij het oude te laten. Jef Poortmans en Ilse De Witte van Trends Magazine vertellen hoe dat komt en hoe je dat kunt herkennen.
7/13/202223 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk by Kanaal Z - Jurgen Heytens

7/11/202233 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen goes behavioral - Aflevering 1: De rol van emoties in beleggen

Beleggen draait om cijfers, koersgrafieken en ingewikkelde wiskundige waarderingsmodellen. Maar net zo belangrijk, zo niet belangrijker, zijn de menselijke emoties die koersen en waarderingen drijven. Die zetten aan tot denkfouten en vooroordelen die beleggers zuur op kunnen breken. Hoe dat komt en waarom elk belegger enig psychologisch inzicht nodig heeft, bespreken Jef Poortmans en Ilse De Witte van Trends Magazine in deze speciale zomerreeks van de Inside Beleggen-podcast.
7/6/202222 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Joost Callens

Trends Talk met Joost Callens, CEO van Camino Group
7/4/202230 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #13: Marion Naudts (Marion Maakt) — Hoe kan een persoonlijke interesse een duurzame onderneming worden?

Marion Naudts is oprichter van Marion Maakt, een platform voor alles rond natuurcosmetica. In deze aflevering vertelt ze hoe haar eigen huidproblemen de aanzet gaven voor het uitbouwen van een eigen onderneming, met een positieve impact op vlak van milieu, gezondheid en sociale inclusie. Daarbij deelt ze ook haar uitdagingen om geïnformeerde keuzes te maken op vlak van duurzaamheid en een balans te vinden tussen ecologisch en economisch rendement.
7/1/202237 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #95: Terug- en vooruitblik.

Het was een woelige jaarstart op de beurs. Danny Reweghs blikt erop terug en vooruit naar wat de rest van het jaar zal brengen.
6/29/202227 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Conny Vandendriessche & Rika Coppens

6/27/202236 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #94: De tien favorieten voor de tweede jaarhelft

In deze aflevering overloop Danny Reweghs zijn tien favoriete aandelen voor de tweede helft van 2022.
6/23/202220 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #12: Nina Maat (Antwerp Circular) — Hoe kunnen mode en kunst de drempel naar circulaire economie verlagen?

Met Antwerp Circular wil Nina Maat mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de basisprincipes van circulaire economie. Tussen 2018 en 2019 organiseerde ze zo verschillende kledingruilen in samenwerking met Antwerpse musea. Vier jaar en een pandemie later, deelt ze in deze aflevering het verhaal achter Antwerp Circular, alsook haar nieuwe plannen om na mode, ook kunst aan te wenden als hefboom voor de circulaire transitie.
6/17/202233 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #93: Monetair tumult - Aandelen: Gold Fields - Xior

De inflatie zorgt voor onrust in de bestuurskamers van centrale banken wereldwijd. Danny Reweghs overloopt de recente besluiten van de ECB en de vooruitzichten van de Fed. Daarnaast staat hij stil bij belangrijke deals bij goudmijnbedrijf Gold Fields en vastgoedspeler Xior.
6/15/202218 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Dirk Vantyghem

6/11/202230 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #92: Toerismesector - Aandelen: EVS - UCB

De toerismesector was een van de grootste slachtoffers van de coronapandemie. Danny Reweghs vertelt hoe die uit het dal aan het klauteren is. Hij bekeek daarvoor de online boekingplatformen, de hotels en de recreatieparken. Daarnaast gaat hij dieper in op de recente ontwikkelingen bij EVS en UCB.
6/8/202218 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Stefan Dercon

6/7/202232 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Lode Ceyssens

6/7/202231 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #11: Karel Lootens (wooncoop) — Hoe zorgt een waardengedreven coöperatie voor verandering op de vastgoed- en financiële markt?

Karel Lootens is mede-oprichter van wooncoop, een wooncoöperatie die 23 coöperatieve woonprojecten verspreid over Vlaanderen heeft ontwikkeld en beheert. In deze aflevering deelt Karel zijn zoektocht naar partners met een gedeelde visie en de uitdagingen van een voor de sector onbekend businessmodel. Daarbij geeft hij zijn visie op de balans tussen impact en rendement, ethisch investeren en de systemische impact van sociale ondernemingen.
6/3/202234 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #91: Cryptocrash - Aandelen: CFE - Sofina

Naast de aandelenmarkten staat ook de markt van cryptomunten onder druk. Danny Reweghs vertelt wat daar allemaal speelt. Daarnaast staat hij stil bij het laatste nieuws rond bouwbedrijf CFE en holding Sofina.
6/1/202217 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #90: Chinese aandelenmarkt - Aandelen: Bpost - Ontex

Algemeen zitten de aandelenmarkten sinds begin dit jaar in het slop, maar de Chinese aandelenmarkten laten het al langer dan begin dit jaar afweten. Danny Reweghs vertelt waarom en kijkt ook rond naar mogelijke beleggingskansen in het Chinese aandelenuniversum. Verder gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij Bpost en Ontex.
5/25/202222 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Johan Krijgsman

5/21/202235 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #10: Puck Schaaphok (Pieter Pot) — Welke aanpak zorgt ervoor dat een Nederlandse start-up investeerders warm kan maken voor verpakkingsvrij winkelen?

Drie jaar na de oprichting telt verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot zo’n 80.000 klanten en 12 miljoen aan investeringen. Door online en verpakkingsvrij winkelen aan elkaar te koppelen, wil de de Nederlandse start-up het voor mensen makkelijker maken om hun afval te verminderen. In deze aflevering legt Head of Belgium Puck Schaaphok uit hoe klantgerichtheid en data-gedreven beslissingen hoekstenen vormen van de strategie en welke vraagstukken verbonden zijn aan groeien met de hulp van extern kapitaal.
5/20/202234 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #89: Sell in May - Aandelen: Argenx - D’Ieteren

‘Sell in May and stay away’ is een gekende beursleuze. ‘But remember to come back in September’, wordt er vaak bij vergeten. Danny Reweghs vertelt of er enige waarheid in die beursleuze zit en of die dit jaar opgaat, gezien het atypische jaarbegin. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van biotechbedrijf Argenx en holding in wordin D’Ieteren.
5/18/202222 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hassan Al Hilou

5/14/202232 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #88: Rentestijgingen en tech - Aandelen: Microsoft - Melexis

Het lijkt er steeds meer op dat we terecht zijn gekomen in een nieuwe periode waarin de rentes structureel hoger zullen gaan. Dat heeft vooral gevolgen voor de techsector op de beurs. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg bij de recente verkoopgolven van techaandelen en vertelt waar beleggers zich eventueel nog aan kunnen verwachten. Verder bespreekt hij de recente resultaten van Microsoft en Melexis.
5/11/202220 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Guido Vanherpe

5/7/202229 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #9: Wannes Van Giel (bigtrees) — Hoe kunnen marketeers duurzame veerandering faciliteren?

Wannes Van Giel is de oprichter van bigtrees, een strategisch communicatiebureau dat merken en overheden helpt om duurzaam gedrag bij burgers en consumenten te faciliteren. In deze aflevering deelt hij zijn visie op effectieve communicatie over duurzaamheid, met tal van concrete adviezen rond het vermijden van greenwashing, werken met kleine marketingbudgetten en het vermijden van moralisatie.
5/6/202235 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #87: Fed-week - Aandelen: Mithra - Sipef

Deze week komt de Fed-met een cruciale beslissing over het rentebeleid. De kans is groot dat ze voor het eerst sinds lang de rente met 0,5% procent zal verhogen en dat de rente de rest van het jaar nog hoger zal gaan. De vraag is of dat voldoende is om de inflatie te temmen en tegelijk niet te veel is om een recessie in te luiden. De aandelen van de week zijn Mithra en Sipef.
5/4/202224 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Danielle Devogelaer

4/30/202231 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #86: Het belang van dividenden - Aandelen: GBL - Netflix

Naast koerswinst zijn dividenden een niet te onderschatten bron van rendement voor beleggers. Danny Reweghs legt dat nog een keer uit aan de hand van enkele voorbeelden en bespreekt de meest relevante dividendwaarden. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij holding GBL en streamingbedrijf Netflix.
4/27/202224 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Yana Seel

4/26/202237 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #8: Ruslan Podgaetskiy (Davai Dumplings) — Hoe brengen twee twintigers plant-based innovatie in het diepvriesvak?

Met hun vegan dumplingmerk Davai Dumplings, willen Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese niets minder dan het diepvriesvak door elkaar schudden. Als spraakwaterval van het ondernemend duo, geeft Ruslan in deze aflevering zijn visie op innovatie in de diepvriesafdeling, de twee keerzijdes van ondernemen met een purpose en het ontwikkelen van een ambitieuze, maar nuchtere visie op impact.
4/22/202236 minutes
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #85: Inflatie en rente - Aandeel: Euronav

De inflatie rukt hevig op de laatste maanden en de rente volgt. Danny Reweghs legt de gevolgen voor de financiële markten uit. Daarnaast staat hij stil bij de fusie-soap die zich rond Euronav aan het afspelen is.
4/20/202216 minutes, 1 second
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Michel Maus

4/16/202229 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #84: Terugblik eerste kwartaal, vooruitblik tweede kwartaal

Begin dit jaar waren alle ogen gericht op de reactie van de centrale banken op de stijgende inflatie. Dat zorgde voor veel onzekerheid. Daarbovenop stuurde de oorlog in Oekraïne een nieuwe schokgolf door financiële markten. Danny Reweghs vertelt hoe hij de portefeuille van Inside Beleggen daardoor heeft geloodst en wat we voor het tweede kwartaal kunnen verwachten.
4/13/202217 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Thierry Kesteloot

4/11/202233 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #7: Tille Lingier (Redopapers): Welke kansen en uitdagingen brengt een pandemie voor circulaire ondernemers?

Tille Lingier is grafisch ontwerper en co-founder van het duurzame papierwarenmerk Redopapers. Samen met haar zakenpartner Linde Luyten, tovert ze papieroverschotten van drukkerijen en cultuurhuizen om tot nieuwe producten zoals kalenders, schriften en blocnotes. In 2020 zat Redopapers mee aan tafel met interim-premier Sophie Wilmès voor een debat over het herstelproces na de coronapandemie. In deze aflevering vertelt Tille over de uitdagingen van de pandemie voor Redopapers, alsook de opportuniteiten die ze ziet voor haar eigen bedrijf, als voor andere circulaire ondernemers in nasleep van de crisis.
4/8/202234 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #83: De kansen in uranium - Aandelen: Aedifica - Bekaert

Na een tien jaar durende stilte komt er weer wat leven in de uraniummarkt. De prijs van de grondstof is sinds een goed jaar weer aan het stijgen. Danny Reweghs vertelt over de recente ontwikkelingen en hoe beleggers daarop kunnen inspelen. Verder bespreekt hij de resultaten van zorgvastgoedspeler Aedifica en staaldraadproducent Bekaert.
4/6/202223 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hans Maertens

4/2/202236 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #82: Remonte van de Chinese beurs? - Aandelen: Alibaba - Prosus

De Chinese beurs ligt al anderhalf jaar in de lappenmand en blijft teleurstellen. Ook recent kreeg ze nog tegenwind vanuit Chinese en Amerikaanse regelgevers. Danny Reweghs analyseert en nuanceert de staat van de Chinese aandelenmarkten. Met de aandelen van deze week, Alibaba en Prosus, blijft hij in hetzelfde vaarwater.
3/30/202221 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Sven Biscop

3/26/202229 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #6: Gert Linthout (Mic Mac Miniscule & Ray and Jules): Waarom en hoe maken twee impact start-ups verschillend gebruik van e-commerce, dienstverlening en schaalgrootte?

Gert Linthout is mede-oprichter van Mic Mac Minuscule en partner bij Ray and Jules. Terwijl Mic Mac Minuscule de drempel naar tweedehands babyspullen wil verlagen, wil Ray and Jules de koffiesector veranderen. Dat doen ze met succes, want afgelopen week werden beide start-ups door de Sociale Innovatiefabriek uitgeroepen tot Radicale Vernieuwers van 2022. In dit gesprek legt Gert dan ook uit hoe de twee bedrijven zaken als e-commerce, dienstverlening en opschaling zeer verschillend inzetten, in functie van hun beoogde impact.
3/25/202237 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #81: Fed & ECB tussen hamer en aambeeld - Aandelen: D’Ieteren - Solvay

Voor centrale banken is het kiezen tussen de pest en cholera in hoe ze moeten reageren op de huidige economische situatie. Enerzijds dreigt een groeivertraging, anderzijds loopt het inflatiegevaar op. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg over de laatste rentebesluiten van de ECB en de Fed en wat die voor beleggers betekenen. Daarnaast kwamen holding D’Ieteren en chemiereus Solvay met sterke resultaten, waarop hun koersen onderuit gingen. Hoe zit dat?
3/23/202222 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Chris Peeters

3/18/202232 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #80: Braziliaanse beurs - Aandelen: Ackermans & van Haaren - EVS

Vorige aflevering vertelde Danny Reweghs al dat elke tegenslag, zoals een oorlog, winnaars en verliezers met zich meebrengt. Dat geldt niet alleen voor bedrijfssectoren, maar ook voor regio’s. In deze aflevering vertelt hij hoe Brazilië als lachende derde hond wegkomt uit de huidige situatie. Daarnaast bespreekt hij het grand cru jaar 2021 voor Akkermans & van Haaren en EVS.
3/16/202220 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Koen Schoors

3/12/202231 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #5: Philippe Weiler (Lidl België): Wat is de succesformule van voormalig Head of Sustainability bij Lidl België?

Hoewel Philippe Weiler in juni 2021 zijn vertrek bij Lidl België aankondigde, werk hij als zelfstandig consultant op vandaag nog steeds mee aan de duurzaamheidsstrategie die hij als Head of Sustainability uittekende en hem in 2020 de titel van CSR Professional of the Year opleverde. In dit gesprek hebben we het dan ook over de ingrediënten van een doortastende duurzaamheidsstrategie en de manier waarop lokale initiatieven een internationale impact kunnen hebben.
3/11/202236 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #79: Defensieaandelen - Aandelen: AB Inbev - BPost

Het voornemen van Europese lidstaten om meer te investeren in hun defensie en legers heeft zijn effect niet gemist op de Europese defensieaandelen. Hun koersen schoten met tientallen procenten omhoog. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers die sector momenteel moeten inschatten. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten en vooruitzichten van de bierbrouwerij en het postbedrijf des vaderlands.
3/9/202223 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Johan Vanderplaetse

3/5/202232 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #78: Oorlog op de beurs - Aandelen: Kinepolis

De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust op de beurs. Danny Reweghs kadert de situatie, legt de gevolgen uit en geeft advies over hoe beleggers hun portefeuille daarnaar kunnen aanpassen. De Belgische bioscoopgroep Kinepolis lijkt de coronamiserie goed te hebben verteerd. De financiële resultaten voor 2021 waren sterk en de balans is robuust genoeg zodat het bedrijf weer kan aanknopen met zijn groeiverhaal van voor corona.
3/2/202221 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ria Laenen

2/26/202231 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #4: Bert D'Huyvetter (Labeur Atelier) — Hoe kan een sociaal maatwerkbedrijf zich onderscheiden en voorbereiden op de toekomst?

In deze aflevering van Sustainababbels legt Bert D’Huyvetter uit hoe het sociaal maatwerkbedrijf Labeur Atelier, onderdeel van Labeur vzw, zich de laatste jaren op de kaart heeft gezet als een unieke partner voor karaktervolle interieurprojecten. In die groei- en toekomststrategie staan zowel sociale impact, betekenisvol werk en hergebruik van materialen centraal.
2/25/202238 minutes, 1 second
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #77: Beurstumult - Aandelen: Barco - KBC

De eerste anderhalve maand van 2022 was heel woelig op de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Verder kwamen de Belgische beursbedrijven Barco en KBC met resultaten voor 2021.
2/23/202220 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Herman Nijns

2/21/202235 minutes, 1 second
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #16: Catherine Yeung (Fidelity) - Beleggingskansen in China

Catherine Yeung is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Fidelity. Ze werkt in Hong Kong en is gespecialiseerd in opkomende markten en China. In de podcast vertelt ze hoe China er economisch voor staat en wat beleggers er de komende periode nog van mogen verwachten. De groeiende middenklasse, stijgende inkomens en de groeikansen die dat biedt voor lokale Chinese bedrijven, worden volgens haar nog vaak onderschat.
2/18/202227 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #76:: Lotus Bakeries - Melexis - Meta Platforms

Lotus Bakeries blijft groeien als kool en lonkt naar een jaaromzet van 1 miljard euro. Chipontwikkelaar Melexis schittert financieel, maar de koers blijft achter. En Meta Platforms breekt records, maar niet de goede.
2/16/202223 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Dirk Lannoo

2/14/202231 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #15: Vincent Juvyns (JP Morgan) - Het bloedbad op de beurzen en hoe verder.

Vincent Juvyns is marktenstrateeg bij JP Morgen en daarmee de geknipte gast om nog eens met een macrobril naar de financiële markten te kijken. In de aflevering spreekt hij onder meer over de woelige beursmaand die we in januari zagen, over de renteverhogingen die er zitten aan te komen, hoe de beurzen daarop zullen reageren, welke segmenten van de aandelenmarkten momenteel het meest aantrekkelijk zijn en hoe het met China gesteld is.
2/11/202229 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #3: Sarah Parent (Goforest) — Hoe kunnen bomen de drempel naar klimaatactie voor bedrijven verlagen?

In deze aflevering van Sustainababbels legt Sarah Parent uit hoe ze met Goforest een brug wil slaan tussen twijfelende ondernemers en absolute klimaatneutraliteit, door hun uitstoot te compenseren met het aanplanten van nieuwe bomen. Als partnerorganisatie van CO2 logic ziet Goforest bomen planten als een uitgekiende strategie om bedrijven elkaar onderling te laten stimuleren en de drempel naar klimaatactie te verlagen. Dat is nodig, want volgens Sarah schuiven vooral kmo's klimaatactie nog te vaak op de lange baan.
2/11/202240 minutes
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #75: De Chinese beurs – Aandeel: LVMH - Microsoft

De Chinese aandelenmarkten waren vorig jaar bij de minst presterende. Danny Reweghs maakt de staat op van de Chinese economie en beurzen en licht toe waarom het nu voor beleggers wel eens het moment zou kunnen zijn. De producent van luxegoederen LVMH en techgigant Microsoft hebben verschillen dingen gemeen. Het zijn beide kwaliteitsaandelen die duur noteren en best op de kop getikt worden wanneer de beurzen tussentijds corrigeren.
2/9/202220 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Marleen Vaesen

2/8/202231 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #2: Judith Ketelslegers (Foresightee) — Kies je voor directe of indirecte impact in de bestrijding van voedselverspilling?

Trends Gamechangers by Sustainababbels #2: Judith Ketelslegers (Foresightee) — Kies je voor directe of indirecte impact in de bestrijding van voedselverspilling? Judith Ketelslegers is co-founder en CEO van Foresightee, een Belgisch-Zwitserse start-up die artificiële intelligentie inzet om voedselverspilling te voorkomen. In ons gesprek legt Judith uit waarom Foresightee er bewust voor koos om voedselverspilling aan te pakken op het niveau van de retail in plaats van bij de consument. We hebben het over indirecte keten-effecten, artificiële intelligentie en de manier waarop technologie en menselijk oordeel elkaar wederzijds kunnen versterken.
2/3/202234 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #74: De uitkomst van de Fed-meeting – Aandeel: Netflix - Unilever

Vorige week kwam het bestuur van de Fed voor het eerst dit jaar bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Vooraf gingen de beurzen zwaar in het rood. Danny Reweghs gaat na of dat een voorbode is voor de komende periode. Streamingbedrijf Netflix ging zwaar onderuit. Niet te verwonderen gezien de recente resultaten. En daarnaast heeft het Nederlands-Brits voedingsbedrijf Unilever het hoe langer hoe moeilijker, maar dat schept kansen.
2/2/202221 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Luc Vandenbulcke

1/29/202231 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Trends Gamechangers by Sustainababbels #001: Rogier De Langhe (PLUK) — Hoe kunnen diensten-gebaseerde businessmodellen een hefboom zijn voor duurzame innovatie?

In deze aflevering van Sustainababbels vertelt Rogier De Langhe waarom as-a-service-modellen zowat in elke sector beginnen op te duiken en wat ze kunnen betekenen voor ondernemers die duurzaam (willen) ondernemen. Als academicus  gespecialiseerd in wetenschappelijke en technologische revoluties, geeft Rogier les over deeleconomie, digitalisatie en innovatie. Als economisch filosoof schreef hij de afgelopen jaren opiniestukken voor diverse media en stond hij mee achter de oprichting van de blog New Commons. Tenslotte is Rogier ook oprichter van PLUK, een SaaS platform voor Community Supported Agriculture.
1/27/202235 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #73: De staat van de gamingsector – Aandeel: Ageas

Afgelopen week zagen we twee giga-overnames in de gamingsector. Danny Reweghs legt de sector onder de loep, fileert de overnames en destilleert er de kansen voor beleggers uit. In eigen land kwam het nieuws dat de overheid een participatie neemt in de verzekeraar Ageas. Dat werd niet gesmaakt door beleggers, getuige daarvan de opdoffer die de koers kreeg. Maar verandert het iets aan het lange termijnperspectief voor Ageas?
1/26/202219 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Luc Hellemans

1/22/202237 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #72: Correctie in aantocht – Aandeel: Umicore

Het nieuwe jaar belooft meer schommelingen op de beurs en hoogst waarschijnlijk een correctie die dieper zal zijn en langer zal duren dan de terugvallen in 2021. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers zich daarop kunnen voorbereiden en de correctie kunnen uitzweten. De Belgische materialengroep Umicore is jarenlang een beurslieveling geweest op de Brusselse beurs. Het laatste half jaar is de koers van het aandeel echter gehalveerd. We overlopen wat er aan de hand is bij het bedrijf.
1/19/202221 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hilde Crevits

1/15/202232 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #71: 10 stellingen voor 2022 – Aandeel: Argenx

In deze aflevering blikt Danny Reweghs vooruit in tien stellingen over onder meer de rol van centrale banken, welke regio’s en sectoren een glansrol zullen vervullen en welke activaklassen mogelijk uitblinken. Voor biotechbeleggers viel kerstmis een week vroeger met de goedkeuring van het eerste geneesmiddel van Belgisch biotechbedrijf ArgenX voor de Amerikaanse markt. Het succes van Argenx geeft beleggers belangrijke inzichten voor hun andere biotechposities. En volgens Danny Reweghs is die Amerikaanse goedkeuring niet het eindpunt, maar een beginpunt.
1/12/202218 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ilse De Witte

1/10/202235 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Tom Simonts

1/1/202233 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #70: Beursfavorieten 7 t/m 10 voor 2022

Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze afleveringd de laatste vier met technologieholding Prosus, palmoliebedrijf Sipef, uraniumfonds Sprott Uranium Trust en telecomspeler Telenet.
12/29/202122 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Danny Reweghs

12/25/202132 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #69: Beursfavorieten 4,5 en 6 voor 2022

Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 4,5 en 6 met goudproducent Equinox Gold, maaltijdmarktplaats Just Eat Takeaway en biotechbedrijf Mithra.
12/22/202125 minutes
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Philippe Gijsels

12/20/202130 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #68: Beursfavorieten 1,2 en 3 voor 2022

Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 1,2 en 3. Danny deelt zijn verwachtingen voor bierbrouwer AB Inbev, zilverproducent Alexco Resources en technologiebedrijf Barco.
12/15/202123 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jan Du Bois

12/10/202128 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #67: Terugblik beursjaar – Aandeel: Balta

Met het jaareinde in zicht, blikt Danny Reweghs terug op het beursjaar 2021. Dat kende veel lichtpunten zoals een algemeen sterke economische groei en een zeer ondersteunend monetair beleid waardoor de beurzen doorgaans opwaarts gingen. De vraag is of 2022 even rooskleurig zal zijn. Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische tapijtenproducent Balta. Die kondigde een verkoop van een van zijn afdelingen aan. Danny legt uit wat dat voor het bedrijf betekent.
12/8/202121 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ingrid Ceusters

12/6/202129 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #66: Opkomende markten – Aandeel: Alibaba

Ondanks de verwachtingen aan het begin van het jaar presteerden de opkomende markten niet zo goed. Dat ligt in lijn met de prestaties van de afgelopen tien jaar. Danny Reweghs legt uit waarom en wat de verwachtingen op korte en lange termijn zijn. Daarnaast zoomt hij in op de recente resultaten van de Chinese internetgigant Alibaba.
12/1/202122 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Hans De Cuyper, Ageas

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Hans De Cuyper. In 2020 stapt hij als CEO over van het dochterbedrijf AG Insurance naar de moedermaatschappij Ageas. De Cuyper heeft managementervaring in de belangrijkste twee markten van de verzekeringsgroep, België en Azië, en is de geschikte man voor continuïteit in de strategie en de bedrijfsvoering. Zijn credo is “nieuwe zaken ontdekken, met een open geest en een passie voor perfectie." Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
11/26/202132 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Felix Van de Maele

11/25/202125 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #65: Zomerdip edelmetalen voorbij – Aandeel: Euronav

De prestaties van edelmetalen van de afgelopen maanden waren het tegenbeeld van dat vorig jaar. Toch lijkt er een kentering te komen in de dip van edelmetalen van de afgelopen zomer. Danny Reweghs analyseert waarom. De Belgische oliedreder Euronav kwam met restultaten voor het derde kwartaal en die waren niet rooskleurig. Maar geen reden tot paniek.
11/24/202123 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - André Jurres

11/22/202130 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Thomas Van Eeckhout, EASI

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Thomas Van Eeckhout. Hij is co-CEO van Easi. Samen met collega CEO, Jean-François Herremans, namen ze de leiding over van dit IT-bedrijf uit Nijvel van Salvatore Caruba in 2019. Easi gaat prat op zijn participatief business model, waarbij op vandaag zelfs 1 op 4 werknemers ook aandeelhouder is van het bedrijf. Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
11/19/202126 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #64: Europese beurzen blijven niet achter – Aandeel: Microsoft

Na de financiële crisis van 2008 bleven de Europese beurzen ver achter in het herstel op de Amerikaanse. Op 20 jaar zijn de prestatieverschillend tussen de Stoxx Euro 50 en de S&P500 ongezien groot. Dit keer lijkt Europa niet achter te blijven. Danny Reweghs vertelt waarom en wat beleggers nog kunnen verwachten van de Europese beurzen.Daarnaast heeft Microsoft Apple voorbijgestoken als bedrijf met de grootste beurswaarde ter wereld. Microsoft is in de afgelopen jaren succesvol op cloudtrein gesprongen en plukt daar nu de vruchten van. De waardering is wel navenant.
11/17/202118 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Piet Vandendriessche

11/12/202131 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #63: Eindejaarsrally in zich – Aandeel: Ontex

Het derde kwartaal was beursgewijs niet zo sterk als de eerste jaarhelft. We zagen, zoals Danny Reweghs enkele maanden geleden verwachtte, een milde correct van zo’n 5 à 6 procent. De keerzijde daarvan is dat we daardoor wel een typische eindejaarsrally kunnen verwachten. In de podcast vertelt Danny wat de kansen daarvoor zijn. De Belgische luierproducent Ontex kwam alweer met slechte resultaten. Dat was niet onverwacht omwille van de stijgende grondstoffenprijzen. Desondanks lijkt een kentering ingezet. Als die zich de komende kwartalen doorzet, zijn de kansen op een succesvolle turnaround reëel.
11/12/202120 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Dirk Van den Berghe, Metallo Group

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Dirk Van den Berghe. Hij is CEO van Metallo Group. Met Metallo Group zitten we in de recyclage van hoogwaardige metalen. Meer dan 10 jaar al is Dirk Van den Berghe er CEO. Voordien bekleedde hij gelijkaardige functies bij bedrijven als Unilin, Noble International en Arcelor Mittal. Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
11/12/202123 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 6: Edelmetalen en cryptomunten

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen.In deze aflevering: De rol in je beleggingsportefeuille van edelmetalen en cryptomunten.
11/11/202114 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #14: Gert De Mesure – Alles over beursgenoteerd vastgoed

In deze aflevering is Gert De Mesure te gast. Hij is de nummer één specialist in beursgenoteerd vastgoed. Hij schreef er onlangs een boek over en in de podcast vertelt hij hoe beleggers beursgenoteerde vastgoedvennootschappen kunnen analyseren, waarderen en hoe ze de groeidrijfveren ervan kunnen inschatten.
11/10/202132 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Louis De Jager

Terwijl er op de klimaattop in Glasgow voorlopig slechts matige engagementen worden aangegaan om de emissies versneld te reduceren, liggen sommige oplossingen gewoon voor de hand. Landbouw heeft wereldwijd een bijzonder grote impact op het klimaat maar door de intensieve aanpak verschaalt de grond tot een onvruchtbare zandbak. Om dat een halt toe te roepen, moeten we durven praten over een radicale omschakeling. Wat houdt dat in? En is dit haalbaar om de groeiende wereldbevolking op termijn te voeden? Louis De Jaeger is landschapsarchitect en auteur van het boek ‘We Eten Ons Dood'. Bij benoemt niet enkel het probleem maar biedt ook oplossingen.
11/8/202131 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Ank De Wilde, Absolem

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Ank De Wilde. Zij is CEO, of beter co-CEO, samen met haar man, van Absolem. Absolem is een ingenieursbedrijf, maar dan wel een ingenieursbedrijf met een absolute focus op waardegedreven ondernemen. Ank De Wilde is er rotsvast van overtuigd dat het groeiproces van een bedrijf begint en eindigt bij mensen. Een gesprek met haar gaat snel over de ingenieurszaken richting waarden als vertrouwen, empathie, stabiliteit, hoop, authenticiteit en eerlijkheid. Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
11/5/202144 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 5: Fondsen en trackers

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen.In deze aflevering: De troeven en valkuilen van fondsen en trackers.
11/4/202110 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #62: Beleggingskansen in water – Aandeel: AB Inbev

Danny Reweghs heeft voor Inside Beleggen gekeken naar beleggingsopportuniteiten in water. Wereldwijd dreigt er een steeds prangender tekort aan zoet en drinkbaar water. Dat biedt bedrijven een kans om mee te werken aan betere infrastructuur, technologie en andere oplossingen voor waterzuivering en -behandeling. Danny licht vier bedrijven toe binnen die sectoren. Verder kwam de Belgische bierbrouwer AB Inbev met resultaten. We bespreken daar de hoofdpunten uit.
11/3/202121 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Ignaas Devisch

11/2/202130 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Thijs Claes, Daddy Kate

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête die Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Thijs Claes. Hij is CEO van Daddy Kate. Daddy Kate is een familiebedrijf en gespecialiseerde drukkerij en fulfilmentgroep. Thijs Claes nam de fakkel over van zijn vader. Hij deed het bedrijf groeien via overnames en slaagde er tevens in deze te integreren in een overkoepelend print-bedrijf. Thijs Claes wordt alom geprezen om zijn vernieuwende HR-aanpak. Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
10/29/202133 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 4: De top van de beleggingsportefeuille

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen. In deze aflevering: De kers op de taart van je aandelenportefeuille: cyclisch, groei en biotech. https://www.houtekiet.be/nl/Inside-beleggen
10/28/202113 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #61: Gereglementeerde vastgoedvennootschappen – Aandeel: Netflix

België heeft van oudsher een heel bloeiende sector van beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Danny Reweghs overloopt in de podcast welke troeven die te bieden hebben, hoe ze het afgelopen jaar gepresteerd hebben en hoe beleggers ze in hun portefeuille kunnen inzetten. De Amerikaanse streamingdienst Netflix wordt vaak in een adem genoemd met de andere techgiganten, maar er zijn fundamentele verschillen waar beleggers best rekening mee houden.
10/27/202122 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Claire Tillekaerts

10/25/202129 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Meet the CEO of the Future – Axel Smits, PwC

In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête die Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we in de volgende afleveringen af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we eerst met Axel Smits, voorzitter bij PwC België. Axel Smits is al meer dan 30 jaar aan de slag bij PwC. Met hem bespreken we in het eerste deel van deze podcast de belangrijkste conclusies én zijn analyse ervan uit deze enquête. In een tweede deel gaan we ook dieper in op zijn eigen managementstijl en rol als CEO. Welkom meneer Smits. Uw gastvrouw is Valerie Thijs.
10/22/202126 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 3: De basis van de beleggingsportefeuille

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen. In deze aflevering: De basis van elke aandelenportefeuille.
10/21/202112 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #60: De autosector onder de loep – Aandeel: Recticel

De automobielsector lijdt momenteel sterk onder de de tekorten aan halfgeleiders en andere problemen in de aanvoerketens. Danny Reweghs vertelt hoe sterk dat op de verschillende merken weegt. Daarnaast staan er nog twee beursgangen voor de deur met Volvo en Polestar.Met het aandeel van de week zoomt hij in op de saga die momenteel aan de gang is bij de Belgische isolatiespeler Recticel.
10/20/202122 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Zuhal Demir

10/19/202130 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #13: Wouter Verlinden – Beleggen in Europese small caps

In deze aflevering is Wouter Verlinden te gast. Hij beheert een fonds van Europese small caps bij de Belgische vermogensbeheerder Value Square. Hij vertelt onder meer welke troeven Europese small caps te bieden hebben en hoe zijn verleden in private equity helpt om daarin te beleggen. Verder heeft hij het ook nog over welke sectoren momenteel interessant zijn, over hoe je als belegger het evenwicht vindt tussen groei, kwaliteit en waardering en over hoe beleggen in essentie saai mag zijn.
10/15/202143 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 2: Beurscycli en hoe de valkuilen daarvan te vermijden

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen. In deze aflevering: hoe je als belegger de cyclus op de beurs leert kennen en hoe je aan de grillen daarvan kunt ontsnappen.
10/14/202114 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #59: Beleggingskansen in windenergie – Aandeel: Exmar

In deze aflevering gaat Danny Reweghs in op de beleggingskansen in de windenergiesector. In tegenstelling tot wat het landschap ons doet vermoeden, komt nog maar een klein deel van onze energiebevoorrading uit wind. Danny overloopt een reeks bedrijven die van de groei in offshore wind kunnen profiteren. Als aandeel van de week neemt hij de rederij Exmar onder de loep. De stijgende gasprijzen bieden een kans aan de Belgische tankerrederij, maar er spelen het nog andere dingen parten. Oproep aan de luisteraars: een studente contacteerde Inside Beleggen om haar te helpen bij haar masterproef. Ze zoekt daarvoor zo veel mogelijk beleggers om deze vragenlijst in te vullen : https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_25HZ6i4v9PD9Gwm
10/13/202121 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Pieter Timmermans

10/11/202134 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #12: Peter Garnry (Saxo) - De rol van alfa en beta in ieders portefeuille

In deze aflevering is Peter Garnry te gast. Hij is hoofd van het aandelenteam bij Saxo Bank in Kopenhagen. Hij schreef onlangs een heel interessant stuk over de opbouw van een beleggingsportefeuille. Heel veel beleggers denken dat individuele aandelen daar de voornaamste de bouwstenen voor zijn, maar volgens Peter is dat niet het beste vertrekpunt. Elke beleggingsportefeuille moet volgens hem twee hoekstenen hebben: beta en alfa. In de podcast vertelt hij precies wat hij daarmee bedoelt en hoe beleggers daar hun portefeuille mee kunnen opbouwen. Verder vertelt hij nog over de rendementen die je daarvan kunt verwachten, over de verschillende thema’s waarin hij belegt en over zijn meest gedurfde positie en hoe hij daartoe gekomen is.
10/8/202134 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Starten met Beleggen – Aflevering 1: Beleggen als noodzaak & spaarboekje en obligaties

In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptomunten daarin kunnen spelen. In deze aflevering: de noodzaak om te beleggen en de rol van spaarboekjes en obligaties. Luisteraars die het boek van Danny en Luc willen bekijken of kopen kunnen dat via deze link: https://www.houtekiet.be/nl/Inside-beleggen
10/7/202111 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #58: Beleggingskansen van waterstof – Aandeel: Adecco

In deze aflevering zoomt Danny Reweghs in op de mogelijke kansen die de hype rond waterstof bieden. Het wordt naar voor geschoven als een belangrijk deel van de oplossing om de economie klimaatneutraal te maken. Bepaalde sectoren en bedrijven kunnen daar (sterk) van profiteren. Danny scheidt daarin het kaf van het koren. Als aandeel van de week heeft hij het Zwitserse Adecco onder de loep gelegd, wereldmarktleider in HR-oplossingen. Adecco heeft recent een overname gedaan die het parten lijkt te spelen, maar dat biedt beleggers kansen.
10/6/202123 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by KanaalZ - Koen Dejonckheere

10/4/202134 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #57: Nieuw boek Danny Reweghs & Luc Van den Borre – Aandeel: Recticel

Danny Reweghs vertelt over het nieuwe boek dat hij met co-auteur Luc Van den Borre schreef over sparen en beleggen. De spaarder is er de laatste tien jaar heel bekaaid vanaf gekomen omwille van de lage rente. Iedere spaarder moet belegger worden, volgens Danny Reweghs. Luisteraars die het boek willen bekijken of bestellen, kunnen dat via de volgende link: www.houtekiet.be/nl/inside-beleggen. Verder bespreekt Danny Reweghs het wel en wee bij isolatieproducent Recticel. Het aandeel heeft er een bewogen twee jaar op zitten, met een vijandig overnamebod en een belangrijke verschuiving in het aandeelhouderschap.
9/29/202121 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #11: Guus Van Puijenbroek – Duurzame beleggingstips

In deze aflevering is Guus Van Puijenbroek te gast. Hij is directeur en hoofd voor de investeringsstrategie bij het Belgisch-Nederlandse family office VP Capital. Sinds enkele jaren zet VP Capital heel sterk in op duurzaam beleggen en impactinvesteren. In de podcast vertelt Guus hoe ze duurzaamheid en impact integreren in hun investeringsbeslissingen en wat wij als particuliere beleggers daarvan kunnen leren en overnemen. Daarnaast bespreken we in detail twee beursgenoteerde participaties van VP Capital en de redenen voor hun investering.
9/27/202136 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jan Schaeffer

9/27/202128 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #56: Biotechjaar 2021: annus horribilis of happy end? – Aandeel: Sofina

Tot hiertoe is 2021 een slecht jaar voor Belgische beursgenoteerde biotechbedrijven. Dat hoeft evenwel geen reden te zijn tot paniek volgens Danny Reweghs. Hij zet zijn stelregels voor biotechbeleggen nog eens op een rij. En verder is het jaar nog niet om, dus misschien wacht de Belgische biotech toch nog een happy end voor 2021. De holding Sofina is de laatste jaren de absolute ster op de Brusselse beurs geweest. De koers kreeg recent wel een tik, maar daar is een goed verklaring voor.
9/23/202116 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ilse Tant

9/20/202130 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #55: Minder goed nieuws voor economie is goed nieuws voor de beurs – Aandeel: Resilux

Momenteel heerst er een paradoxale relatie tussen de economie en de beurs. Als het met de ene goed gaat, met de andere ook normaal gezien. Maar de laatste weken is minder goed economisch nieuws goed voor de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom. Verder zoomt hij in op de Belgische PET-fabrikant en recycleur Resilux. Die heeft vier jaar geleden een juiste strategische keuze gemaakt waar het nu de vruchten plukt.
9/15/202119 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jonathan Holslag

9/13/202132 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Trends Talks by Kanaal Z - Ben Weyts

9/13/202129 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #10 – Frank Vranken: Quid inflatie en monetair beleid? De spaarder is de klos.

In deze aflevering kijkt Frank Vranken, hoofdstrateeg bij de bank en vermogensbeheerder Edmond De Rotschild met een macro-bril naar de ontwikkelingen op de financiële markten en de economie. Hij werkt onder meer met verschillende scenario’s rond waar het naartoe zou kunnen gaan. Hoe zullen de centrale banken reageren als de inflatie toch harder blijft plakken dan gedacht? Wat betekent de vete die China tegen zijn eigen techbedrijven is begonnen? Zijn de aandelenmarkten nu al niet heel ver vooruitgelopen op de economische heropleving? En uiteraard, quid covid? Op die en andere vragen laat Frank in deze aflevering zijn strategenlicht schijnen.
9/10/202139 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #54: Wat met de opkomende markten? – Aandeel: Van de Velde

De opkomende markten hebben er geen goed beursdecennium op zitten in vergelijking met andere aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en kijkt vooruit naar wat de Emerging Markets de komende tien jaar kunnen doen. Daarnaast kwam de Belgische lingerieproducent Van de Velde met goede halfjaarresultaten. In de podcast overlopen we de financiën, waardering en vooruitzichten voor het bedrijf.
9/8/202122 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #9: Dirk Hoozemans - Impactbeleggen

Dirk Hoozemans is fondsbeheerder van het Pioneer Impact Fund bij Triodos Investment Management. In de aflevering vertelt hij onder meer hoe hij potentiële beleggingen screent op impact en hoe hij impact- en duurzame criteria vertaalt naar financiële parameters. Want financieel rendement hoeft niet ten koste te gaan van duurzaamheid. De zogenaamde ‘non financial information’ rond ESG noemt Dirk ‘not yet financial information’. Verder geeft hij ook tips en advies over hoe particuliere beleggers kunnen investeren met en voor impact.
9/3/202126 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #53: De terugval van goud en zilver – Aandeel: Lotus Bakeries

De beursprestatie van goud en zilver van de afgelopen maanden is het tegenbeeld van vorig jaar. Toen blonken de edelmetalen uit, nu zitten ze in een dal. Danny Reweghs van Inside Beleggen vertelt wat er achter de huidige koersval zit en of dat iets verandert aan het lange termijnperspectief voor goud en zilver. De Belgische koekjesbakker Lotus kwam met recordresultaten die op alle fronten dubbelcijferige groei optekenden. De klassieke speculoos is voornaamste groeimotor, maar daarnaast werkt het bedrijf aan een productpijplijn waarmee het ook de wereld wil veroveren.
9/1/202124 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Marion Debruyne

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jozef Vangelder met Marion Debruyne.
8/30/202130 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #52: Beursterugval op komst? – Aandeel: Euronav

Beleggers kunnen absoluut niet klagen over de eerste acht maanden van het beursjaar. Kort gezegd, alles ging omhoog. De kans is klein dat de rest van het jaar even vlekkeloos zal verlopen. De toekomst is vatbaar voor een beurscorrectie. Danny Reweghs vertelt wat daar de triggers voor kunnen zijn en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Voor de Belgische olierederij Euronav lijkt de eerste helft van dit jaar het tegenbeeld van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met meer dan 70 procent en de winst van vorig jaar is een verlies dit jaar. Maar geen reden tot paniek. Balansmatig staat het bedrijf er goed voor en Danny kijkt vooruit naar wat bepalend kan zijn voor de resultaten en de koers van Euronav.
8/25/202117 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Ann Wauters

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Francesca Vanthielen met Ann Wauters.
8/23/202133 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #51: Tumult op de Chinese beurs – Aandeel: KBC

De Chinese aandelenbeurzen zijn fel gedaald de afgelopen weken. Dat ligt in lijn met de mindere prestaties die ze sinds begin dit jaar neerzetten en met de onverwachte inmenging van de Chinese overheid in een aantal sectoren. Danny Reweghs vertelt wat er gaande is en hoe beleggers moeten omgaan met hun blootstelling aan Chinese aandelen. De Belgische bank KBC kwam recent met halfjaarresultaten die de verwachtingen overtroffen. Daarbovenop kan het opnieuw aanknopen met haar dividend, dat tijdens corona tijdelijk geschrapt moest worden van de toezichthouder. Dat zorgt voor een positief momentum van de aandelenkoers.
8/18/202119 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Lieven Boeve

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jan De Meulemeester met Lieven Boeve.
8/16/202136 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #6: Vrije kasstroom en rendement

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Winst, daar lijkt het allemaal om te draaien bij beleggen en de beurs. Maar dat is een illusie, zo blijkt uit deze aflevering. Winst is belangrijk, maar het is uiteindelijk een puur boekhoudkundig gegeven en daarmee vatbaar voor misvattingen en manipulatie. De vrije kasstroom is waar het werkelijk om gaat bij beursgenoteerde bedrijven. Danny Reweghs vertelt waarom die free cashflow zeker zo belangrijk is als winst en hoe beleggers daar zicht op kunnen krijgen bij de bedrijven waarin ze willen beleggen. Daarnaast zoomt hij in op een paar extra rendementsratio’s die qua belang zeker naast de nettowinst mogen staan.
8/11/20219 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Wim Ballieu

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jan De Meulemeester met Wim Ballieu
8/9/202136 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #5: Groei

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Groei is een van de fundamentele drijfveren voor beleggers en beursgenoteerde bedrijven. Let wel, niet elke vorm van groei is even waardevol, zo blijkt uit deze aflevering. Danny Reweghs fileert de verschillende manieren waarop beursbedrijven hun groei realiseren en scheidt daarin het kaf van het koren. Hij geeft een aantal tips over hoe beleggers ‘goede’ van ‘slechte’ groei kunnen onderscheiden.
8/4/202110 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Françoise Chombar

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jozef Vangelder met Françoise Chombar.
8/2/202133 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Tinne Van der Straeten

8/2/202136 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Sammy Mehdi

8/2/202137 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #4: Schuldgraden

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Naast waardering is financiële analyse een tweede pijler waar beleggers op steunen. De schuldniveaus zijn een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van een bedrijf. In deze aflevering vertelt Danny Reweghs over de voor- en nadelen van schuld, over de verschillen in schuldfinanciering tussen sectoren en over waar beleggers naar kunnen kijken om een correct beeld te krijgen van de schulden van elk type bedrijf. 
7/28/202110 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Caroline Pauwels

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Francesca Vanthielen met Caroline Pauwels.
7/23/202135 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Duco Sickinghe

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jozef Vangelder met Duco Sickinghe.
7/23/202127 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #3: EV/EBITDA

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. De ondernemingswaarde op de bedrijfskasstroom, oftewel EV/EBITDA, raakt steeds meer in zwang onder beleggers. Het is een goede graadmeter om de operationele gezondheid van beursbedrijven in te schatten en met elkaar te vergelijken. Beleggers hoeden zich evenwel voor een te eenzijdig gebruik van deze waarderingsratio, want hij komt met vele valkuilen. Danny Reweghs vertelt hoe hem te gebruiken en waar nog op te letten.
7/21/20219 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Bart De Wever

7/20/202135 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Conny Vandendriessche

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jan De Meulemeester met Conny Vandendriessche.
7/19/202131 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #2: Koers-boekwaarde

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In deze aflevering diept hij de koers-boekwaardeverhouding uit. De eenvoud van de boekwaarde is tegelijk de sterkte en de valkuil van deze waarderingsmaatstaf. De boekwaarde van bedrijven is de afgelopen decennia sterk veranderd. Daarmee is de koers-boek niet de meeste geschikte waardering voor alle sectoren. Daarnaast hebben beleggers best ook oog voor het rendement dat bedrijven halen op hun boekwaarde, zo vertelt Danny Reweghs in de podcast
7/14/202111 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Marc Coucke

Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwels, Françoise Chombar, Wim Ballieu, Lieven Boeve, Ann Wauters en Marion Debruyne hoe zij de voorbije periode hebben ervaren en hoe zij hoopvol uitkijken naar een heropstart van ons werk en leven. In deze aflevering van Trends Summer Talk praat Jozef Vangelder met Marc Coucke
7/12/202130 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Back to Basics #1: Koers-winst

In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In de eerste aflevering keert hij de koers-winstverhouding (k/w) binnenste buiten, de meest populairste waarderingsratio. Winst is echter een glibberig iets binnen de bedrijfsboekhouding en daarom behoeft de k/w de nodige nuances en context. Zo is de sector heel bepalend voor de het niveau van de koers-winst en kijken beleggers ook best naar de omzet om een volledig beeld te krijgen. 
7/7/202111 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Summer Talk - Stijn Elsen

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In de eerste aflevering is Stijn Elsen, CEO van Joker Reizen, aan het woord.
7/5/202128 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #8: Geert Van Herck (Keytrade) – Momentumbeleggen

In deze aflevering is hoofdeconoom van Keytradebank Geert van Herck te gast. Hij blikt terug op de eerste zes maanden van het beursjaar en kijkt vooruit of de positieve trend van dat eerste halfjaar zich door zal zetten. Maar omdat het zo moeilijk is, en niet altijd even verstandig, om beursvoorspellingen te doen, vertelt Geert hoe het zogenaamde momentumbeleggen beleggers kan helpen om toch zicht te krijgen op waar bepaalde indexen, sectoren en regio’s naartoe gaan. Geert legt uit wat momentumbeleggen is en hoe beleggers dat kunnen gebruiken om stabiele rendementen met een laag risico te behalen.
7/2/202135 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #50: Terugblik en vooruitzicht

Aan het begin van het jaar blikte Danny Reweghs in tien stellingen vooruit naar de economische en beursactualiteit. Een half jaar later brengt hij in de podcast een update rond de beurs, het economisch herstel, edelmetalen, vastgoed en vaccinatie.
6/30/202122 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Luc Sels

Wie doctoreert, vindt daarom geen job aan de universiteit. Het aantal academische mandaten is beperkt, waardoor het ook moeilijker wordt om binnen de universiteit op te klimmen tot het hoogste schavotje van hoogleraar. Het gebrek aan vooruitzichten ontmoedigt het academisch personeel. In onze talkshow Trends Talk dit weekend staat Luc Sels, rector van de KU Leuven, open voor die kritiek, maar wijst ook op de voordelen van de uitstroom aan gedoctoreerden.
6/28/202131 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #49: Aandelenfavorieten voor de tweede jaarhelft (deel 2)

Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf buitenlanders in dat lijstje. Daarin zitten twee blijvers met Adidas en Prosus, en drie nieuwkomers met Barrick Gold, First Majestic Silver en Yellow Cake. Sport, tech, goud, zilver en uranium... de ideale beleggersmix.
6/23/202122 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Eddy Duquenne

6/18/202130 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #7: Didier Saint-Georges (Carmignac) – Hoe beleggers de investeringscyclus kunnen bespelen.

De economie en financiële markten worden bestierd door cycli die op hun beurt in verschillende fases verlopen. De economie gaat van lage groei naar een hoogtepunt en weer terug, en de inflatie doet hetzelfde maar dan op een ander moment. Doorheen die verschillende fases doet de ene activaklasse het beter dan de andere. Didier Saint-Georges van Carmignac vertelt hoe die cyclus in elkaar zit, hoe beleggers de verschillende fases kunnen herkennen en welke type beleggingen daarin het best presteren.
6/18/202136 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #48: Aandelenfavorieten voor de tweede jaarhelft (deel 1)

Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf belgen in dat lijstje met Ackermans & van Haaren, ArgenX, Barco, UCB en Van De Velde. Kortom vier nieuwkomers en een blijver in biotech, farma, technologie, bagger & bouw en lingerie. De ideale mix voor een vruchtbare tweede jaarhelft op de beurs.
6/16/202121 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Bart De Smet

6/11/202139 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #6: Jan De Kerpel – De in’s en out’s van biotechbeleggen

In deze Masterminds aflevering is Jan De Kerpel te gast. Hij is hoofd van corporate finance voor life sciences bij de zakenbank Kempen en Co. Jan is een van de biotechspecialisten in West-Europa en dus de geknipte persoon om beleggers wegwijs te maken in de biotechsector. In de podcast vertelt hij onder meer over de verschillende fases van medicijnontwikkeling en over hoe je als belegger de pijplijn van een biotechbedrijf kunt beoordelen. Verder gaat het over het belang van cash, commercialisering van geneesmiddelen en over hoe je de kwaliteit van het management kunt inschatten. Maar daarnaast deelt hij nog tal van andere waardevolle inzichten en advies waar ieder belegger beter van wordt.
6/11/202141 minutes, 1 second
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #47: Beleggingsbasics – Aandeel: Royal Dutch Shell

In het afgelopen jaar was er een toestroom aan nieuwe, jonge en beginnende beleggers richting te beurs. Dat is absoluut toe te juichen want beleggen doe je voor de langere termijn. Hoe jonger je begint, hoe beter. Danny Reweghs reikt een aantal handvaten aan rond hoe je van beleggen een aangename, leerrijke en winstgevende hobby kunt maken. Voor het aandeel van de week kijken we naar de Brits-Nederlandse oliereus Shell bij. Die werd onlangs veroordeeld door de rechter omdat het onvoldoende inspanning levert om zijn uitstoot terug te dringen. Danny Reweghs plaatst het aandeel in de bredere maatschappelijke context en kijkt ook naar de recente resultaten.
6/9/202122 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Wim Adriaens

6/7/202126 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #5: Duncan Lamont (Schröders) – De piek van de aandelenmarkt timen? Slecht idee.

De waarderingen van de aandelenmarkten staan ongezien hoog. Veel opwaarts potentieel zit er niet meer in, waardoor sommige beleggers misschien wel denken er op tijd uit te kunnen stappen om zo de volgende correctie te vermijden. Volgens Duncan Lamont, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Schröders, is dat geen goed idee. In de afgelopen 140 jaar keek hij naar periodes waarin aandelen zo duur stonden als nu en of het geloond zou hebben op die momenten uit te stappen. Kort antwoord: nee! Daarmee zouden beleggers belangrijke koersstijgingen zijn misgelopen. Want, zo blijkt, aandelenmarkten die duur zijn kunnen altijd nog duurder worden.
6/4/202123 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #46: De cryptocrash – Aandeel: GIMV

Vorige week crashte een aantal cryptomunten, met name de bitcoin. Danny Reweghs staat stil bij wat die crash ons leert over de markt voor cryptomunten. Hij vertelt welke de drijfveren zijn achter de bitcoin, wat bepalend is voor die markten en of de leuze klopt dat het het nieuwe digitale goud is. Als aandeel van de week overloopt Danny de recente jaarresultaten van de holding GIMV. Die verrasten positief. Bovendien oogt de portefeuille van GIMV jong en aantrekkelijk, waardoor het zijn rol van basiswaarde voor menig belegger helemaal waar maakt.
6/2/202120 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Hanan Challouki

5/28/202130 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Gamechanger podcast #14 – Vincent De Dobbeleer (June Energy) over de Belgische energiemarkt.

In deze aflevering van de Gamechangers-podcast spreekt Trends-redacteur Benny Debruyne met Vincent De Dobbeleer, mede-oprichter en CEO van June Energy. June is een startup die zijn klanten helpt om het energieverbruik van hun woning te monitoren. Daarnaast biedt het een dienst aan waarmee mensen automatisch van energieleverancier kunnen veranderen om de voordeligste tarieven te krijgen. Hij vertelt onder meer hoe ze met June zijn gegroeid, hoe de Belgische energiemarkt ervoor staat en wat hij zou doen als hij minister van energie zou zijn.
5/27/202120 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #45: Sell in May? – Aandeel: Cameco

“Sell in May and go away” is een gekend beursgezegde. Deels terecht, zo blijkt uit de cijfers die Danny Reweghs erover heeft opgesnord. Maar er zijn even veel redenen om in mei te blijven zitten op je aandelenportefeuille. Hij kijkt naar hoe de markt er momenteel voor staat en of het gezegde op dit moment van tel is.Als aandeel van de week haalt Danny er Cameco bij, een Canadese uraniumproducent, de nummer twee van de wereld. De uraniummarkt zit momenteel in een rare kronkel. De prijzen zijn zo laag dat de meeste mijnen dicht zijn en de uraniumproducenten liever de ertsen kopen op de markt dan ze te delven. Danny geeft de nodige context en uitleg.
5/26/202124 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Eric Lauwers

5/21/202135 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #44: Update goud en zilver – Aandeel: Euronav

Na de uitbraak van corona kenden goud en zilver een heuse opwaartse beursrit in de eerste helft van vorig jaar. Sinds de zomer hebben ze al een deel van die koersstijgingen afgegeven. Danny Reweghs bespreekt de recente koersbewegingen van de edelmetalen en kijkt naar de langetermijnperspectieven. De Belgische olierederij Euronav kwam met eerstekwartaalresultaten. Die benadrukten zeer sterk het cyclische karakten van het aandeel. Danny vergelijkt de resultaten met die van vorig jaar en stelt enkele lessen die beleggers daaruit kunnen trekken over hoe met zo’n volatiele bedrijven om te gaan.
5/19/202123 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Canal Z - Laura Vansina

5/14/202128 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #4: Kurt Kegels – De jaarrekeningen van Resilux en ForFarmers ontrafeld

In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs.In deze aflevering is Kurt Kegels te gast. Hij is docent aandelenanalyse en beleggingen aan de Karel De Grote hogeschool en de Vlaamse Federatie van Beleggers. Voordien werkte hij als aandelenanalist bij KBC Securities.Kurt bracht onlangs een boek uit getiteld ‘De basis van de balans’, waarin hij de financiële analyse van een bedrijf van naadje tot draadje uitlegt. In de aflevering gebruiken we de inzichten en methodes uit zijn boek om twee aandelen te analyseren: die van het Nederlandse ForFormers en van het Belgische Resilux.
5/14/202134 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #43: Beursgenoteerde autoconstructeurs – Aandeel: Melexis

Naast de coronacrisis die een kortstondige terugval in de verkoop betekende, hebben autobouwers een veel grotere uitdaging om de wagens die zij produceren zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Elektrisch rijden is de nieuwe mantra bij de Volkswagens, BMW’s en Toyota’s van deze wereld. Die zijn allemaal volop hun productieprocessen en wagenmodellen aan het omgooien. Danny Reweghs schetst wat dat betekent voor de sector en welke gevolgen dat heeft voor de beursprestaties van de autobouwers. Daarna licht hij er drie uit die momenteel interessant kunnen zijn voor beleggers.Met het aandeel van de week Melexis zitten we in hetzelfde vaarwater als de autoconstructeurs. Naar verluid heeft heeft elke wagen 14 Melexis-sensoren of -chips ingebouwd. De kwartaalresultaten van de Belgische beurslieveling waren ongezien sterk. Dat is ook af te lezen uit de koers.
5/12/202123 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jacques Vandermeiren

5/7/202131 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #3: Gert De Mesure – De beurskansen van de zalmsector

In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Gert De Mesure te gast, analist bij de Vlaamse Federatie van Beleggers en al jaren een bVb (bekende Belgische belegger). Met Gert bespreken we de kansen het bedrijfsmodel van beursgenoteerde zalmkwekers en we zoomen in op een van de beursgenoteerde technologieleveranciers van de sector.
5/6/202133 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #42: Farma op de beurs – Aandeel: Umicore

Sinds de coronacrisis is vanuit de bredere samenleving zelden zoveel aandacht geweest voor de farmasector. De populariteit van geneesmiddelenproducenten is er zonder twijfel door gestegen, maar of dat zich ook vertaalt in betere beursprestaties is de vraag. Danny Reweghs overloopt de recente resultaten van de zes grootste farmabedrijven in de wereld. De materialengroep Umicore is een van de beurslievelingen geweest van de afgelopen jaren. Hoe staat het bedrijf er nu voor en wat heeft het nog in petto voor de komende jaren.
5/5/202123 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Anja Van Mensel

Studio 100 Benelux wil producties maken voor het Amerikaans streamingplatform Netflix. Dat heeft CEO Anja Van Mensel onthuld bij de opname van Trends Talk. De Belgische poot van het entertainmentbedrijf is op dit moment content aan het ontwikkelen, zegt Van Mensel, sommige op eigen initiatief, andere op vraag van de grote internationale platformen.
4/30/202140 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Gamechanger podcast #13: Deevid De Meyer – De heilige graal van quantum computing

In deze aflevering is Deevid De Meyer te gast. Hij is IT en AI- specialist, maar sinds kort heeft hij zich gestort op quantum computing. Deevid vertelt wat we ons bij een quantum computer moeten voorstellen en hoe die anders werkt dan een gewone computer. Want ondanks de enorme vooruitgang die computers de afgelopen halve eeuw gemaakt hebben op vlak van rekenkracht, zijn er toch nog heel veel problemen die zij nooit zullen kunnen oplossen. Net daarvoor komt de quantum computer van pas. Deevid vertelt in welke domeinen we er het meest van mogen verwachten en wat dat voor mens en maatschappij kan betekenen. Welkom in het quantum walhalla.
4/29/202147 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #41: Beursgenoteerd vastgoed – Aandeel: Fagron

De gereglementeerde vastgoedvenootschappen (GVV’s) op de beurs zijn niet allemaal even hard getroffen door de coronacrisis. Danny Reweghs overloopt de impact voor logistiek, zorg, winkels, woningen en kantoren. En hij kijkt vooruit naar hoe die subsegmenten zich de komende jaren zullen moeten aanpassen aan het post-coronatijdperk. Als aandeel van de week legt hij het Belgische farmabedrijf Fagron onder de loep. Dat heeft geen doorsnee bedrijfsmodel zoals andere farmaspelers. De recentste resultaten waren gemengd.
4/27/202126 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Peter Vanden Houte

Trends Talk met Peter Vanden Houte, Chief Economist ING Belgium
4/23/202130 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #40: Europese banksector kruipt uit het dal – Aandeel: Hyloris

Weinig sectoren hebben na de financiële crisis van 2008 zo slecht op de beurs gepresteerd als de Europese banken. Daar lijkt de laatste weken verandering in te komen. De Europese banksector doet het sinds begin dit jaar zelfs beter dan het marktgemiddelde. Danny Reweghs overloopt de kansen van de banken, alsook de uitdagingen die hen nog te wachten staan. In juni 2020 trok Hyloris naar de beurs. Het Belgische farmabedrijf heeft een bijzonder bedrijfsmodel waarmee het actieve bestanddelen van bestaande geneesmiddelen verbetert en opnieuw commercialiseert. Danny Reweghs bespreekt de geschiedenis van het bedrijf en kijkt naar de kansen en risico’s die het voor beleggers te bieden heeft.
4/21/202122 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Ann Schoubs

De nieuwe directeur-generaal van De Lijn, Ann Schoubs, werkte tijdens haar eerst 100 dagen in alle stilte aan een nieuw strategisch plan. Afgelopen week stelde ze haar 'Visie 2030' voor. De uitdagingen zijn groot want De Lijn kampt met de naweeën van een ingrijpende reorganisatie die 2018-2019 werd doorgevoerd. In die periode zakte de tevredenheidsgraad bij de reizigers naar een historisch dieptepunt van 58,5%. "Dat moet en kan beter", zegt Schoubs in Trends Talk. Tegelijk staat de vergroening van de vloot op de agenda. Daar zullen fikse investeringen tegenover moeten staan, een politiek engagement dat nog niet in kannen en kruiken is."
4/19/202131 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #39 – Favoriete aandelen 2021: stand van zaken (deel 2)

Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf buitenlandse aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.
4/14/202127 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Eva De Bleeker

Trends Talk met Eva De Bleeker, staatssecretaris voor consumentenzaken.
4/9/202136 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #38 – Favoriete aandelen 2021: stand van zaken (deel 1)

Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf Belgische aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.
4/8/202120 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Gamechangers Podcast #12: Geertrui Mieke De Ketelaere – AI moet duurzaam en ethisch

In deze aflevering is Geertrui de Ketelaere te gast. Als programmadirecteur artificiële intelligentie bij innovatiecentrum Imec is ze de geknipte persoon om het AI-kaf van het koren te scheiden. Ze bracht er vorig jaar ook een boek over uit getiteld ‘Mens versus machine’. In de podcast vertelt ze welke vormen van AI er allemaal bestaan zijn en wat de uitdagingen zijn om die verder te ontwikkelingen. Daarnaast staat ze stil bij de ethische en ecologische kant van artificiele intelligentie.
4/8/202135 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Peter De Wilde

Staat het toerisme in Vlaanderen voor een tweede verloren zomer? En zal het toerisme er anders uitzien na de coronacrisis? Trends Talk legt deze vragen voor aan Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, het Vlaams overheidsagentschap dat buitenlandse toeristen naar Vlaanderen en Brussel moet aantrekken. Het massatoerisme heeft afgedaan, volgens De Wilde. Hij pleit voor toerisme dat de lokale draagkracht respecteert en de gemeenschap versterkt.
4/6/202132 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #37 – De verjaardag Bel-20 – Aandeel van de week: Bekaert

Dit jaar viert de Bel-20, de Belgische sterindex, zijn dertigste verjaardag. Danny Reweghs vergelijkt de huidige samenstelling met die van 30 jaar geleden. Daar komen enkele verrassende vaststellingen uit naar voor, ook wat betreft de rendementen.Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische staaldraadproducent Bekaert. Het aandeel heeft er al een stevige opwaartse rit op zitten, maar die is op stevige fundamenten gebouwd.
3/31/202120 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #2: Andy De Bruijne – Twee small caps onder de loep

In deze aflevering is Andy De Bruijne te gast. Hij is onafhankelijk analist voor verschillende vermogensbeheerders en family offices in België en Nederland. In de podcast bespreken we twee aandelen: die van de Britse PCF Bank en van de Deense groothandel Solar A/S.
3/29/202143 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Danny Van Assche

Trends Talk by Kanaal Z - Danny Van Assche
3/26/202132 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 11: Karen Boers (BeCode) – “Mensen kunnen meer dan ze denken”

In deze aflevering spreekt Trends-redacteur Benny Debruyne met Karen Boers. Zij is de CEO van BeCode, een leerplatform dat ze vijf jaar geleden oprichtte om kansarmen en werklozen op te leiden voor IT-jobs. Karen had een bijzondere reden om daarmee te beginnen. Ondertussen heeft ze verschillende kapitaalrondes achter te rug, heeft BeCode 1500 mensen opgeleid en koestert ze ambitieuze plannen voor de toekomst.
3/25/202138 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #36 – Tumult op de markten – Aandeel: BPost

De centrale banken en overheden hebben een moeilijke evenwichtsoefening te maken met gevolgen voor de groei, rente, inflatie en overheidsschulden. Dat mist zijn effect niet op de markten. Danny Reweghs schept duidelijkheid om door de markttumult heen te zien.Het Belgische postbedrijf BPost is kop van jut. De resultaten van 2020 waren slecht en de CEO is aan de deur gezet. Wat moeten beleggers daarvan denken.
3/24/202123 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Masterminds #1 - Siddy Jobe: Beleggen in cyberbeveiliging

In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Siddy Jobe te gast. Hij beheert bij het Exponential Technologies Fonds bij de Belgische vermogensbeheerder Econopolis. In de podcast bespreken we met hem twee aandelen: Check Point Software en Okta, beide cyberbeveiligingsbedrijven die noteren op de Nasdaq. Siddy neemt ons mee doorheen alle in’s en out’s van beleggen in de cyber security sector.
3/19/202149 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 10 – Prof. Dr. Steven Laureys – De kracht van meditatie

In deze aflevering van de Gamechangers podcast is Steven Laureys te gast. Hij is professor neurologie aan het universitair ziekenhuis van Luik waar hij onderzoek doet naar de werking van ons brein. Twee jaar geleden schreef hij ‘Het no-nonsense meditatieboek’. Recent bracht hij met ‘Het no-nonsense meditatie oefenboek’ een vervolg uit. Hij doet al een tiental jaar onderzoek naar de effecten van meditatie op ons brein en ons welzijn. De voordelen daarvan zijn ondertussen duidelijk aangetoond. Hij vertelt ons wat die zijn en hoe mensen en bedrijven meditatie kunnen inzetten om hun welzijn en dat van hun organisatie te ondersteunen.
3/18/202129 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #35 – Sectorrotatie op de beurs – Aandeel: D’Ieteren

De afgelopen weken was er tumult op de financiële markten. Amerikaans president Joe Biden heeft zijn stimulusplan van 1.900 miljard dollar door het Amerikaans congres gekregen. Daarmee stegen de inflatieverwachtingen en de Amerikaanse tienjaarsrente. Dat had dan weer zijn effect op de aandelenmarkten waar de groeiaandelen in de verkoop gingen en de waardeaandelen in de gratie vielen. Danny Reweghs vertelt in deze aflevering of deze verschuivingen tijdelijk of van langere duur zijn.De Belgische holding D’Ieteren legde mooi jaarcijfers voor 2020 neer. De sterkhouder was hun participatie in Belron, bij ons gekend van Carglass. Dat succesverhaal lijkt nog niet ten einde.
3/17/202120 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Max Jadot

Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis, wordt vaak omschreven als een traditionele bankier. Dat is een compliment, zegt hij in Trends Talk, als je daaronder verstaat dat een traditionele bankier zijn klanten dient en vertrouwen geeft. Het is een fantastische maar miskende job. In Trends Talk geeft hij zijn mening over de rol die de bank speelt tijdens de coronacrisis, het herstel van de Belgische economie en de keerzijde van de niet te stuiten digitalisering, met name de cyberveiligheid van banken
3/16/202129 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #3 – De SPAC-valkuil – Aandeel: AB-Inbev

De zogenaamde SPAC’s, of blancochequebedrijven, zijn een hype op de beurs. Via een SPAC brengen bekende en minder bekende ondernemers en investeerders een lege vennootschap naar de beurs om er achteraf een bestaand bedrijf in onder te brengen. Het feit dat dat zo’n hype is, vertelt ons iets over het huidige beursklimaat volgens Danny ReweghsDaarnaast kwam de Belgische bierreus AB-Inbev met jaarcijfers. Die bevatten enkele verrassingen, in goed en minder goede zin.
3/10/202121 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z -Martine Reynaers

Belgische bedrijven zijn mannenbastions. Van de 10.000 grootste bedrijven in ons land heeft een vijfde geen enkele vrouw in het management, 60 procent heeft geen enkele vrouw in de raad van bestuur, aldus cijfers van handelsinformatieleverancier Trends Business Information. Toch is een uitbreiding van de huidige Quotawet niet nodig, zegt Martine Reynaers in Trends Talk, de wekelijkse talkshow op Kanaal Z. Volgens de CEO van Reynaers Group zijn er voldoende competente vrouwen, maar de bedrijven moeten ze willen zien.
3/9/202124 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #33 – De beurskansen in China – Aandeel van de week: Ontex

Een jaar na de uitbraak van het coronavirus in China, lijkt de Chinese economie helemaal hersteld. Afgelopen kwartaal was de economische groei er 6,5 procent. In 2021 zou dat 9 procent zijn. De handelsoorlog met de VS loopt nog, maar de toon is anders. Dat alles maakt dat de Chinese beurs een van de beste prestaties van het afgelopen jaar heeft neergezet.De Belgische luierfrabrikant Ontex gaat het minder goed af. In haar eerste analistencall mocht de nieuwe CEO Esther Berrozpe de slechte resultaten van 2020 uitleggen en slechte vooruitzichten voor 2021 aankondigen. Maar ondanks de beurseactie die het aandeel fel naar beneden stuurde, is de hoop voor Ontex niet volledig verloren.
3/3/202123 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Youssef Kobo

'De zaak-Sihame El Kaouakibi richt veel collateral damage aan in heel de sector van het sociaal ondernemerschap, zegt Youssef Kobo, oprichter en managing director van het jongerenplatform A Seat At The Table (ASATT): 'Er leeft nu plots de misvatting dat het er bij alle organisaties zo aan toe gaat, met verschillende vennootschappen en enorm veel subsidies.' Kobo spreekt dit weekend in Trends Talk met journalist Jan De Meulemeester uitgebreid over sociaal ondernemerschap, diversiteit op de werkvloer en de missie van A Seat At The Table, dat inmiddels 3400 aangesloten jongeren telt. 'Er is bij ondernemers bijzonder veel goodwill om te zorgen voor meer diversiteit op de werkvloer' zegt Kobo. De voorbije twee jaar kon ASATT rekenen op de medewerking van bijna 600 CEO's.
3/2/202138 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 9 - Lander Desmedt (HNST) - “Continu het status quo in vraag stellen”

Lander Desmedt is CEO bij het Belgische modebedrijf HNST. Zij maken de duurzaamste jeansbroek ter wereld. Lander vertelt in de podcast hoe ze dat doen. Het gaat onder meer over wat je krijgt als jeansbroeken in een blender stopt, hoe je statiegeld op kleding kunt heffen en waarom je broeken best in een elektrolysebad wast. En cruciaal is dat je continu het status quo in vraag stelt.
2/25/202126 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #32 - Supercyclus in de grondstoffen. Aandeel van de week: Galapagos.

Supercyclus in de grondstoffen. Aandeel van de week: Galapagos.
2/24/202122 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Special: Trends Sustainable finance - Het belang van duurzame finance

Het belang van duurzame finance met Jens Van 't Klooster (KU Leuven).Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van PWC.
2/19/202117 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #31 – Alibaba en Melexis

De Chinese internetreus Alibaba kwam met derdekwartaalcijfers. Niet verrassend tekenden die voor een zoveelste keer groei op. Anderzijds is er heel wat heisa geweest rond de oprichter Jack Ma en de afgeblazen beursgang van Alibaba’s dochteronderneming Ant Group. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers dat dubbele verhaal van groei en onzekerheid kunnen navigeren.In eigen land kwam chipproducent Melexis met jaarresultaten. Ondanks corona overtroffen die de verwachtingen. Van oudsher is Melexis hofleverancier van de autosector, en die blijft een belangrijke groeidrijfveer voor het bedrijf, maar daaraast boort het nieuwe markten aan. Het succes van Melexis laat zich ook voelen in de waarderingen.
2/17/202120 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Johan Thijs, CEO van KBC

"KBC heeft in deze crisis een maatschappelijke rol te vervullen en dat doet ze door bedrijven van de nodige liquiditeiten te voorzien". Aan het woord is Johan Thijs, CEO van KBC die de kritiek weerlegt dat banken te weinig leningen onder staatswaarborg verlenen. Er is amper vraag naar deze leningen wegens te duur. Leningen aan de gangbare marktrente kenden wel een grote stijging. Verder licht Johan Thijs KBC's digitaliseringsplannen en duurzaamheidsbeleid toe.
2/16/202133 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 8 - Roderik van der Veer (Settlemint) - De troeven van de blockchain

Roderik van der Veer te gast is mede-oprichter en CTO van Settlemint, een Belgische startup die bedrijven begeleidt bij de ontwikkeling van eigen blockchaintoepassingen. In feite moet men spreken van distributed ledger technologie, oftewel DLT, de overkoepelende term voor technologieën zoals blockchain. Roderik vertelt welke mogelijkheden die DLT biedt voor tal van sectoren zoals financiën, logistiek, handel enzovoort. Transparantie, veiligheid en efficiëntie zijn de voornaamste troeven van de DLT. Maar behalve voor bedrijven kan die technologie ook heel veel maatschappelijke meerwaarde betekenen.
2/11/202127 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Inside Beleggen Podcast #30 – Zit de beurs in zeepbelterritorium? - Aandeel van de week: ArgenX

Zelfs de coronacrisis kon de koersklim die de aandelenbeurszen 10 jaar terug inzetten, niet temmen. Voor de pandemie luidden sommige analisten en beleggers het zeepbelalarm. Danny Rewerghs legt de huidige beurskoersen onder de loep op zoek naar wat daar van aan is.Weinig Belgische beursbedrijven kunnen het parcours afleggen van ArgenX. Het ging in 2014 naar de beurs aan 8 euro en was goed voor enkele honderden miljoen euro beurswaarde. Ondertussen is de koers boven de 300 euro gestegen, is het bedrijf meer dan 6 miljard euro waard en staat het in de top vijf van de BEL-20 samen met bedrijven die daar al decennia staan. Bovendien is dit jaar het jaar van de waarheid voor de Belgische biotechspeler, met belangrijke klinische resultaten die eraan komen.
2/10/202124 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Geert Noels

De centrale banken wegen zo zwaar op de financiële markten dat er in feite geen sprake meer is van een markt, wel van een gestuurde handel. Dat zegt econoom Geert Noels dit weekend in Trends Talk, de talkshow op Kanaal Z in samenwerking met Trends.
2/9/202132 minutes
Episode Artwork

Gamechangers 7 - CitizenLab: Over de digitalisering van burgerparticipatie en overheden

Aline Muylaert en Wietse Van Ransbeeck zijn de oprichters en CEO’s van CitizenLab, een Belgische scale up die een digitaal platform voor burgerparticipatie heeft ontwikkeld. Aline en Wietse vertellen hoe ze als studenten vijf jaar terug met CitizenLab zijn begonnen en vrij snel doorhadden dat er veel kansen voor het grijpen lagen rond de digitalisering van overheden. Om daar financiers van te overtuigen was een andere zaak. Ondertussen hebben ze meer dan 200 projecten voor overheden begeleid, zijn ze actief over heel de wereld en is hun team sterk gegroeid. In al die tijd hebben ze hun snelle groei steeds doen rijmen met het maatschappelijk engagement van hun onderneming. Sociaal en financieel rendement gaan voor hen immers hand in hand.
2/4/202134 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Aflevering 29: De opstand van de retailbeleggers – Aandeel in de kijker: Barco

Vorige week was er eentje van ongeziene taferelen op Wall Street. Een schare retailbeleggers bundelden via online fora zoals wallstreetbets op Reddit de krachten om de koers van zwaar geshorte aandelen de hoogte in te jagen. Het begon met het aandeel van het zieltogende Gamestop, maar dijde uit naar andere bedrijven en markten. Danny Reweghs geeft zijn inzichten daarover mee.Het Belgische technologiebedrijf Barco kwam vorige week met resultaten voor 2020. Zo konden beleggers de werkelijke schade van de pandemie opmeten. We overlopen de corona-impact op de resultaten, balans en vooruitzichten voor Barco.
2/3/202120 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - John Porter

De bekende HBO-series als Game of Thrones blijven nog een hele tijd te zien op het Vlaamse streamingplatform Streamz. Dat zegt John Porter, CEO van Telenet, in de talkshow Trends Talk op Kanaal Z dit weekend. HBO heeft zijn eigen streamingplatform opgezet, HBO Max. Als HBO Max naar België komt, zou het wel eens zijn samenwerking met Streamz kunnen opzeggen Maar dat ziet Porter niet gauw gebeuren.
2/2/202125 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 6: Alain De Taeye - Belgische tech- en ondernemerspionier.

Alain De Taeye is een van de weinige Belgen die impact heeft gehad op het leven van miljarden mensen wereldwijd. Hij is een technologie- en ondernemerspionier avant la lettre. In de jaren 80 stond hij mee aan de wieg van de digitale kaarten. Vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld, maar toen hij eraan begon was het nog meer science fiction dan werkelijkheid. Ondanks dat de tijdsgeest er niet rijp voor was, wist hij zijn bedrijf gestaag te doen groeien tot een multinational, die uiteindelijk is overgenomen door het Nederlandse TomTom, waar hij nu nog altijd werkt. Alain vertelt over de successen en tegenslagen van het ondernemerschap, en welke lessen anderen daaruit kunnen trekken. Daarnaast neemt hij ons mee in de wondere wereld van de kaarten en hoe die de oplossing kunnen zijn voor een aantal belangrijke maatschappelijke problemen.
1/28/202140 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Aflevering 28: Het afgelopen en komende biotechjaar – Aandeel in de kijker: Saint-Gobain.

In deze aflevering blikt Danny Reweghs terug op de beursprestaties van de Belgische biotechsector van het afgelopen jaar. Bij veel beleggers staat daarin de koersval van Galapagos centraal, maar daar staan even goed belangrijke koersopstoten tegenover van andere spelers. Algemeen genomen deed de biotech het beter dan de bredere markt. Daar zijn belangrijke lessen uit te trekken voor beleggers die zich aan die sector willen wagen.Daarnaast kijkt Danny naar de Franse bouwmaterialengroep Saint-Gobain. Die is goed geplaatst om te profiteren van de Europese Green Deal waarin de renovatie van het Europese gebouwenpark een belangrijke pijler is. Daarnaast heeft Saint-Gobain een nieuw management dat serieus werk maakt van efficiëntieverbeteringen. Danny legt uit welk perspectief dat biedt voor beleggers.
1/27/202121 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Astrid Pepermans

Na zeven jaar onderhandelen kwamen de Europese Commissie en China eind vorig jaar tot een investeringsakkoord. Het lokte veel kritiek uit want alles leek erop te wijzen dat het akkoord er in een drafje werd doorgejaagd. Een cadeau voor Merkel, werd gezegd. Of voor de Duitse auto industrie. Het akkoord omvat een versoepeling van investeringsregels en beloftes over transparantie met betrekking tot subsidies en andere vormen van staatssteun die in het verleden de Europese industrie benadeelde.Maar welke controlemechanismes werden toegezegd? En hoe valt dit akkoord te rijmen met de spanningen in Hong Kong en de schending van mensenrechten bij de Oeigoerse bevolking in de provincie Xinjiang? Astrid Pepermans doctoreerde op de handelsrelaties tussen China en Europa. Ze deelt haar kritische bedenkingen in deze derde Trends Talk van het Jaar.
1/26/202131 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Gamechangers 5 – Steven Serneels: Alle in’s en out’s van durffilantropie en impactinvesteren.

In deze aflevering geeft Steven Serneels ons een inkijk in de wereld van impactinvesteren en durffilantropie. Als voorzitter van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) is hij daar best voor geplaatst.Steven geeft tal van voorbeelden van hoe die vorm van investeren de maatschappij ten goede aan het veranderen is. Impactinvesteren spiegelt zich aan klassiek investeren, maar legt bovenop het klassieke financieel rendement nog een extra laag maatschappelijke meerwaarde. En het een hoeft het ander niet langer uit te sluiten, legt Steven uit. Daarom is de vraag rond impactinvesteren niet langer ‘waarom?’ maar wel ‘hoe?’.
1/21/202136 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Aflevering 27 – Waterstof: beleggingskans of – hype – Aandeel in de kijker: Ackermans & van Haaren.

In deze aflevering neemt Danny Reweghs waterstof als hernieuwbare energietechnologie onder de loep. Zowat alle landen ter wereld willen naar een koolstofneutrale economie en zien waterstof als een van de oplossingen daarvoor. De komende jaren zullen er honderden miljarden in geïnvesteerd worden. Danny kijkt naar welke sectoren daar een rol in kunnen spelen en welke toepassingen interessant zijn. Tot slot vertelt hij hoe beleggers best op deze nieuwe technologie en bijhorende kansen inspelen.De Antwerpse holding Ackermans en van Haaren leverde de afgelopen 20 jaar een bovengemiddeld beursrendement op. De laatste jaren haperde dat echter. Danny bespreekt de redenen daarvoor en kijkt vooruit naar wat AvH de komende jaren in de pijplijn heeft zitten.
1/20/202121 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trends Talk by Kanaal Z - Jan Jambon

Elke week nodigt de redactie van Trends een belangrijke persoonlijkheid uit de economische, politieke of academische wereld uit voor een goed gesprek. Een gesprek waarin de journalisten van Trends op de vrouw of man af op zoek gaan naar hun drijfveren e