Winamp Logo
Travelling Cover
Travelling Profile

Travelling

Catalan, TV & Video, 1 seasons, 350 episodes, 1 day 9 hours 8 minutes
About
Marc Garriga explica i recomana les estrenes de cinema més destacades de la setmana.
Episode Artwork

"Un año, una noche", una nova prova del bon estat de salut del cinema català

El film d'Isaki Lacuesta que va competir a la Berlinale és l'estrena més destacada d'aquesta setmana. A més, també arriben als cinemes "Black Adam", "Lil, el meu amic cocodril", "Unicorn wars", "Mira cómo corren", "Los cinco diablos", "La piel del tambor", "Utama", "El color del cielo" i "Shin Chan y el misterio de la Academia Tenkasu". Les novetats, a les plataformes de streaming, estan encapçalades per "El extraño", "El ángel de la muerte" i "Raymond & Ray". I, pel que fa a les sèries, destaquen "The peripheral", "El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro", "Desde cero" i "Star Wars: Las crónicas jedi". Totes, comentades o analitzades pel nostre especialista, Marc Garriga.
21/10/20225 minutes 24 seconds
Episode Artwork

"Cerdita" i altres films de Sitges esquitxen de sang la cartellera

"Cerdita", "Halloween: el final", "Asombrosa Elisa" o "Diabolik" són algunes de les pel·lícules que han passat per aquesta edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i que aterren tot just ara a les sales de cinema. També s'estrenen "Girasoles silvestres" i "Peter von Kant", i, directament en plataformes, "No estarás sola" i "Rosalina". Pel que fa a les sèries, arriben "El vigilante", "Candy: asesinato en Texas", "Shantaram", "The dirty black bag" i "Sagrada familia". Totes, comentades pel nostre especialista Marc Garriga.
15/10/20225 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Bárbara Lennie i Penélope Cruz, protagonistes de les estrenes més importants

Bárbara Lennie protagonitza "Los renglones torcidos de Dios" i Penélope Cruz, "En los márgenes", dos films molt diferents. També arriben a la cartellera "Fall", "Balla amb la vida", "El vasco", "Operación bebé Oso" i "Parque salvaje". A les plataformes s'estrenen "Nitram", "Despidiendo a Yang", "Catherine called Birdy", "El teléfono del Sr. Harrigan" i "La maldición del hombre lobo". Pel que fa a les sèries, les apostes són "The bear", "Candy, asesinato en Texas", "El club de la medianoche" i "Los 8 de Irak". Una selecció del nostre especialista Marc Garriga.
07/10/20225 minutes 41 seconds
Episode Artwork

"Argentina 1985", una pel·lícula de visió obligada

El film de Ricardo Darín sobre el judici a les juntes militars argentines arriba als cinemes. L'acompanyen "La consagración de la primavera", "Moonage daydream", "The innocents", "Smile", "Fuego", "Objetos", "La chica salvaje", "Oswald, el falsificador" i la reestrena d'"Avatar". En català, es poden veure "Cors salvatges" i les cintes d'animació infantil "El nen dofí" i "La barca del vent, la Noa i altres contes". A les plataformes s'estrenen "El retorno de las brujas 2", "Yo me encargo de la cerveza", "El exorcismo de mi mejor amiga" i les sèries "Apagón", "The old man" i "Enemiga del pueblo". Una selecció del nostre especialista Marc Garriga.
30/09/20225 minutes 20 seconds
Episode Artwork

La Model i Harry Styles, protagonistes de la cartellera

"Modelo 77", sobre el motí a la presó Model de Barcelona, i "No te preocupes, querida", el polèmic film de l'exmembre de One Direction, són les estrenes destacades de la setmana. També arriben als cinemes "Crímenes del futuro", "Rainbow", "Labordeta, un hombre sin más", "Els cercmons" i la reestrena de "Spider-man: No way home". Directament a plataformes arriben "Blonde" i les sèries "Andor", "Las de la última fila", "Tales of the walking dead", "Munich '72" i "La novia gitana". Una selecció del nostre especialista Marc Garriga.
23/09/20225 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Karra Elejalde i Enric Auquer viuen "La vida padre" als cinemes

En una setmana fluixa d'estrenes destaquen la comèdia espanyola "La vida padre" i el drama guatemalenc "Cadejo blanco". Completen la cartellera "La casa entre los cactus", "Libélulas" i "La invitación". A les plataformes s'estrenen "Revancha ya", "Yo era famoso", "Buenas noches, mamá" i "La muerte de Dick Long". I pel que fa a les sèries, "Un asunto privado", "Santo", "La lección" i "From". Una selecció del nostre especialista Marc Garriga.
16/09/20224 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Tornen Julia Roberts i George Clooney

"Viaje al paraíso" és el retorn esperat de la parella Clooney/Roberts als cinemes. També s'estrenen dues cintes catalanes, "Mi vacío y yo" i "Dúo". I completen la cartellera "El acusado", "Il buco" i "El otro Tom". A les plataformes arriben el "Pinocho", de Tom Hanks, i les sèries "Mike", "Bodas de infarto", "Cars en la carretera", "We are who we are", "The serpent queen" i "Salvar al rey". Una selecció del nostre especialista Marc Garriga.
09/09/20225 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Dani de la Orden acapara una cartellera on també apareix Albert Serra

Dani de la Orden estrena per partida doble, "42 segundos" i "El test", i també arriba el "Pacifiction" d'Albert Serra. Completen la cartellera "Dragon Ball Super: el superheroi", "Tres mil años esperándote" i "Buena suerte, Leo Grande". Pel que fa a les sèries, la setmana ve marcada per "El senyor dels anells. Els anells de poder", "La vida según Ella", "Pistol", "Tú no eres especial" i "Mi vida como un Rolling Stone".
02/09/20225 minutes 32 seconds
Episode Artwork

S'estrenen les últimes candidates als Oscars

Arriben a les sales de cinema algunes de les pel·lícules nominades als pròxims Oscars i que encara no s'havien pogut veure aquí. Entre elles, "La hija oscura", "CODA: Los sonidos del silencio" i "Flee". També s'estrenen "Cásate conmigo", "Primavera en Beechwood", "Muerte en el Nilo", "Azor", "Spiritwalker" i "La pasajera". En plataformes destaquen diverses novetats: la nova "La matanza de Texas", "Caballo soñador (Dream horse)", "Sneakerella: Cenicienta en zapatillas", a banda de les sèries "Separación", "WeCrashed" i "Germinal". Totes, comentades per Marc Garriga.
18/02/20225 minutes 9 seconds
Episode Artwork

"Uncharted" i "Licorice Pizza" aterren a Barcelona

"Uncharted", el film rodat a Barcelona protagonitzat per Tom Holland, i "Licorice Pizza" són dues de les estrenes destacades de la setmana. A més, arriben "Visitant" i "Un amor intranquilo". Directes a plataformes, "Bigbug", "Kimi" i "Después del amor"; i, pel que fa a sèries, "¿Quién es Anna?", "With love", "OVNIs", "Snowdrop" i "La chica de antes". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
11/02/20225 minutes 4 seconds
Episode Artwork

S'estrena, per fi, un dels millors films del 2021, "Drive my car"

Després que molts crítics el consideressin, si no el millor, un dels millors films de l'any passat, ara arriba a les sales "Drive my car", de Ryûsuke Hamaguchi. També aterren "Moonfall" i "Los ojos de Tammy Faye". Directes a plataformes, s'estrenen "Old Henry", "A través de mi ventana" de Marçal Forés, "Se terminó el tiempo" i "The story of looking". I pel que fa a les sèries, destaquen "Pam y Tommy", "Reacher" i "Sospechosos". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
04/02/20225 minutes 31 seconds
Episode Artwork

"La abuela" i "Belfast", per gaudir del cinema

Les pel·lícules de Paco Plaza i Kenneth Branagh són les dues novetats més destacades de la cartellera. També arriben "Todo ha ido bien", "En un muelle de Normandía", "El pacte", "Mira per mi", "La mama és pura pluja", "Prisioneros de Ghostland" i "No somos nada". A les plataformes s'estrenen directament "Ice Age: Las aventuras de Buck", "Swan Song", "La magia del sonido del cine", "El asesinato de Kenneth Chamberlain" i "Attica". I, pel que fa a sèries, "Todo es mentira", "Feria, la luz más oscura", "The afterparty", "La mujer de la casa de enfrente de la chica de la ventana" i "The responder". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
27/01/20225 minutes 31 seconds
Episode Artwork

"El callejón de las almas perdidas", una nova joia de Guillermo del Toro

El nou film de Guillermo del Toro, "El callejón de las almas perdidas", sobresurt entre les estrenes cinematogràfiques de la setmana. També arriben a les sales "El método Williams", "Agentes 355", "One shot (Misión de rescate)", "El cas Villa Caprice" i "La meva mare és una goril·la". A les plataformes es poden veure "La casa de los conejos", "Munich en vísperas de una guerra", "Lizzie" i "Sin escapatoria", a banda de les sèries "La edad dorada", "Hit Monkey", "Los Fraguel: la diversión continúa", "As we see it" i "Los últimos tres días". Totes, seleccionades i comentades pel nostre especialista Marc Garriga.
21/01/20225 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Isaki Lacuesta: "Serà molt xulo competir a Berlín amb cineastes a qui admiro"

Per primer cop a la història, coincideixen dues pel·lícules catalanes a la secció oficial de la Berlinale, el prestigiós festival de cinema de Berlín. "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, n'és una. El nostre company Marc Garriga ha entrevistat el director gironí.
19/01/20225 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Carla Simón: "Sento que a la pròxima Berlinale ja seuré a la taula dels grans"

El cinema català està d'enhorabona. Per primer cop a la història, coincideixen dos films catalans a la secció oficial de la Berlinale, el prestigiós festival de cinema de Berlín. Un d'ells és "Alcarràs", de Carla Simón. El nostre company Marc Garriga ha entrevistat la directora barcelonina.
19/01/20226 minutes 26 seconds
Episode Artwork

"Macbeth" il·lumina la cartellera

L'adaptació del "Macbeth" de Shakespeare per part de Joel Coen és l'estrena més destacada de la setmana. També arriben a la cartellera "Madeleine Collins", "Buscant la màgica Doremi", "Llunàtics" i "Scream". De les novetats en plataformes, el nostre especialista, Marc Garriga, recomana "Help", "El pacificador" i "Hotel Transsilvània: Transformania", a banda de comentar "Archivo 81", "Raphaelismo", "Somebody somewhere", "Operación Búfalo", "Express", "In the Earth" i "Naomi".
13/01/20225 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Sean Penn encapçala una setmana fluixa d'estrenes

Aquesta setmana arriba als cinemes "El dia de la bandera", dirigida i protagonitzada per Sean Penn. Ho fa amb opció d'àudio o subtitulat en català, igual com "Què veiem quan mirem cap al cel?", "L'espia honest" i "No ploro mai". Completen les novetats en cartellera el film francès "Delicioso". En plataformes destaca l'estrena del film "El páramo" i les sèries "Chucky", "Manhunt: The night stalke" i "Planeta verde". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga. I amb intervencions de Fiona Dourif i David Casademunt.
06/01/20224 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Les sèries més esperades del 2022

Igual com passa amb el cinema, la petita pantalla també viurà, als pròxims mesos, dels superherois, de les preqüeles i de les noves temporades de les sèries d'èxit. Però el 2022, a més, reviurà històries ja conegudes i en capgirarà d'altres per sorprendre'ns com ara només ho fa la televisió. És un reportatge de Marc Garriga.
06/01/20223 minutes 42 seconds
Episode Artwork

El cinema del 2022: les pel·lícules més esperades

Les sales de cinema confien, com ja és habitual, en el cinema de superherois i en les sagues per recuperar les xifres d'espectadors prepandèmiques. Aquest 2022 també tornaran grans directors i intèrprets de primera fila per animar el públic. Però les cintes més desitjades no són només les de Hollywood, sinó que també n'hi ha algunes de catalanes molt esperades. ¿És un reportatge de Marc Garriga.
06/01/20223 minutes 30 seconds
Episode Artwork

"El contador de cartas" passa per sobre dels homes del rei

Les estrenes de cinema es tornen a avançar a dimecres. Aquesta setmana destaquen "The King's Man: La primera misión" i "El contador de cartas", a banda de "100 días con la Tata" i "Vuelta a casa de mi madre". Pel que fa a les plataformes, l'1 de gener es presenta l'especial "Harry Potter: Regreso a Hogwarts". Abans, sèries com "El libro de Boba Fett", "Quédate a mi lado", "Un escándalo muy británico", "Upright" i "Los Larkin"; i films com "Rescate en las profundidades", "El silencio de los espías", "Stardust" i "John y el hoyo". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
29/12/20215 minutes 20 seconds
Episode Artwork

"West Side Story" i "Matrix Resurrections", dues cares d'una mateixa moneda

Aquesta setmana s'estrenen dos exercicis de nostàlgia molt diferents. Arriba als cinemes la nova versió de "West Side Story", dirigida per Steven Spielberg, i també "Matrix Resurrections", una nova seqüela d'aquest univers creat per les germanes Wachowski. El nostre especialista en cinema i sèries les analitza, juntament amb les altres estrenes, "Silent night" i "Canta 2", en sales; "Hierve" i "La noche del fin de los tiempos", a Filmin; i les sèries "Mar de la tranquilidad" i "The wonder years".
22/12/20215 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Spiderman torna per la porta gran

"Spider-man: No way home" suposa no només el retorn de l'home aranya de Tom Holland, sinó el de molts altres personatges. És l'estrella de les estrenes d'aquesta setmana, juntament amb "Mamá o papá", de Dani de la Orden, i "Cerca de ti", d'Uberto Pasolini. També arriben als cinemes "La historia de mi mujer"; "15 horas", de Judith Colell, i "Una llibreria a París", entre d'altres. A les plataformes s'estrenen "Being the Ricardos", amb Nicole Kidman i Javier Bardem, "El canto del cisne" i "Cryptozoo". I en sèries, destaquen "Sin novedad", "Dan Brown: El símbolo perdido" i "Station Eleven". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
17/12/20216 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Netflix dinamita la cartellera amb les seves estrenes de finals d'any

La plataforma de "streaming" líder al món estrena grans films a finals d'any de cara a la temporada de premis. Aquesta setmana li toca a "No mires arriba" i "Imperdonable". Als cinemes, arriben, de moment, en exclusiva, "Querido Evan Hansen", "Tres pisos", "¿Qué hicimos mal?", "Demonic" i moltes altres. A les plataformes aterren dues sèries revival: "And just like that..." (hereva de "Sexo en Nueva York") i "CSI: Vegas". Tots els títols comentats pel nostre especialista, Marc Garriga.
10/12/20216 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Arriba al cinema un pòquer d'estrenes guanyador

4 pel·lícules excel·lents es poden veure ja en sales: "Cazafantasmas: Más allá", "Fue la mano de Dios" i les catalanes "Sis dies corrents" i "El amor en su lugar". A més, també arriben "La familia perfecta", "Clifford, el gran perro rojo", "Black box" i "Nido de víboras". I en sèries, "Harlem", "Los policías" i "Partisan". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
03/12/20215 minutes 3 seconds
Episode Artwork

"La casa Gucci" o el festival de la sobreactuació

El film de Ridley Scott protagonitzat per Lady Gaga és l'estrena més destacada de la setmana. També arriben "Encanto", "La hija", "Lamb" i "Resident Evil: Bienvenidos a Raccoon City". A més, dins el camp més experimental, aterren dues cintes especials: "Magaluf Ghost Town" i "Espíritu sangrado". A les plataformes destaquen tres novetats: "Ojo de halcón", "The Beatles: Get Back" i "Possessions".
26/11/20215 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Una setmana d'estrenes de cinema espectacular

Aquesta setmana arriben a la cartellera films excel·lents, com "Última noche en el Soho", "El poder del perro" o "Spencer", i pel·lícules molt interessants amb accent català, com "Libertad" i "La puerta de al lado". Completen la cartellera "Años de sequía", "Antlers: criatura oscura", "¡Corten!" i "Kikoriki. Dejà vu". A les plataformes, destaquem les estrenes de les sèries "Cowboy bebop", "La rueda del tiempo", "Yellowjackets", "Nuestros maravillosos años" i "La vida sexual de las universitarias", a banda dels films "Violation", "Percy" i "Better days". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
18/11/20215 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Jaume Balagueró i Agustí Villaronga es reinventen amb les estrenes de la setmana

Les pel·lícules d'aquests dos directors catalans, "Way down" i "El ventre del mar", són noves fites en la seva carrera. S'estrenen juntament amb l'adaptació de "Pan de limón con semillas de amapola", "Eiffel", "Till death. Hasta que la muerte nos separe", el documental "The Sparks Brothers", el musical "Tick, tick... BOOM!" i la comèdia espanyola "Cuidado con lo que deseas". A les plataformes arriben els films "Noche de fuego" i "Por fin solo en casa" i les sèries "Kamikaze", "Dopesick" i "The shrink next door". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
11/11/20215 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Chloé Zhao redefineix els herois de Marvel amb "Eternals"

Arriben uns nous superherois, uns éssers superiors anomenats "Eternals", amb els quals Marvel fa un nou gir a la seva franquícia. És l'estrena destacada de la setmana, juntament amb "Alerta roja", "Tres" i "Santos criminales". Completen la cartellera "La ruleta de la fortuna y la fantasía", "Josefina", "Un esperit burleta", "El llop i el lleó" i "Les fantasies". A les plataformes arriben l'última de Tom Hanks, "Finch"; els documentals "El retorno. La vida después del ISIS" i "Lobster soup"; i els films de Netflix "Yara" i "Una película de policías". I, pel que fa a les sèries, destaquen les noves "Historias para no dormir" i el retorn de "Dexter: new blood", a banda de "Grace", "Glória", "Arcane" i "Juan Pilila". Totes, o gairebé, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
05/11/20215 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Ridley Scott, el rei de les estrenes

"El último duelo", de Ridley Scott, amb Adam Driver i Matt Damon, encapçala les estrenes de la setmana. A més, arriben altres títols, com "El sustituto", "Petite maman", "Érase una vez en Euskadi", "El espía inglés" i "Claroscuro". A les plataformes aposten per "El caballero verde" i "El ejército de los ladrones". I, pel que fa a les sèries, Filmin en presenta la seva primera original, "Doctor Portuondo", de Carlo Padial. Per acabar, a Netflix arriben "El tiempo que te doy" i "Colin en blanco y negro"; a Amazon Prime, "Maradona: sueño bendito"; i a Movistar+, "Atlantic crossing" i "Lola", el document definitiu sobre La Faraona.
29/10/20215 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Michael Myers avança la celebració de Halloween als cinemes

Arriba a la cartellera "Halloween kills", una nova dosi de la saga de terror protagonitzada per Michael Myers. L'acompanyen, entre les novetats, l'última de Wes Anderson, "La crónica francesa", i el drama britànic "Supernova". Completen la cartellera "Ron dona error", "Quién lo impide" i "Entre rosas". A les plataformes arriben "La casa de las profundidades", "The night house" i les sèries "Invasión", "Infinite", "Hipnótico" i "La sangre helada", més les novetats d'HBO Max: "Todo lo otro", la nova "Gossip girl" i "Dolores: la verdad sobre el caso Wanninkhof".
21/10/20215 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Bardem, la Velvet i Venom, dos asos i un comodí fals

Javier Bardem enlluerna la cartellera amb la seva interpretació de l'empresari Blanco a "El buen patrón". És l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb el documental "The Velvet Underground", que arriba a AppleTV+, i la seqüela de "Venom", "Habrá matanza", que, pel nostre expert, Marc Garriga, és una gran decepció. També es mencionen "Un segundo", "Pleasure", "El asesinato de dos amantes" o "El viaje", entre d'altres. I sèries com "Sé lo que hicisteis el último verano", "Sospechosas inesperadas" o "Al otro lado del instituto".
14/10/20214 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Almodóvar, Cercas i "Titane" il·luminen la cartellera

Les estrenes de primera fila s'acumulen a les sales. Aquesta setmana arriben "Madres paralelas", de Pedro Almodóvar; "Les lleis de la frontera", basada en el llibre de Javier Cercas, i la guanyadora de la Palma d'Or a Canes, "Titane". A més, també s'estrenen "Distancia de rescate" i "La familia Addams 2. La gran escapada". Totes, comentades pel nostre expert, Marc Garriga, que, de les novetats en plataformes, destaca "Mucho más que listos", "Scandinavian star" i "Klangor".
01/10/20214 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Bond, "Mediterráneo" i "Benedetta" eleven el nivell de la cartellera

Torna James Bond i s'acomiada Daniel Craig. "Sin tiempo para morir" és l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb "Mediterráneo" i "Benedetta". El nostre expert en cinema, Marc Garriga, les explica i les analitza juntament amb la resta de novetats a les sales, "Malmkrog" i "La bella i el circ màgic", i a les plataformes, "Lego Star Wars: cuentos escalofriantes" i "Teddy".
01/10/20215 minutes 9 seconds
Episode Artwork

"Fast & Furious 9" encén la cartellera

Arriba el primer gran "blockbuster" del 2021, el novè capítol de la saga "A todo gas". A més, també s'estrenen "Mandíbulas", "Las cosas que decimos, las cosas que hacemos", "Hombre muerto no sabe vivir", "El robo del siglo", "Un blues para Teherán" i "4 nens i "allò"". En plataformes, destaquen "La guerra del mañana", "American utopia", "Willy's Wonderland", "En lucha" i "Estados Unidos: El peliculón". I, pel que fa a les sèries, "Monstruos a la obra", "La calle del terror" i "Cardinal". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
02/07/20215 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Enveges, flamenc-pop i texans assassins, en les estrenes més sonades

A la cartellera arriben "Envidia sana", "Operación Camarón", "Lucas", "El teléfono del viento", "La vida de los demás" i "Spirit: indomable". A les plataformes, "Slaxx" i "Cowboys". I, pel que fa a les sèries, "Solos", "La misteriosa Sociedad Benedict", "Célula de crisis" i "Sexo/Vida". Aquestes són totes les novetats, comentades per Marc Garriga.
24/06/20214 minutes 41 seconds
Episode Artwork

La cartellera s'omple de seqüeles però Disney+ torna a triomfar

Aquesta setmana s'estrenen "Un lugar tranquilo 2" i "El otro guardaespaldas 2". També arriben a la cartellera el musical "En un barrio de Nueva York", "El inglés que cogió una maleta y se fue al fin del mundo", "El poeta y el espía", "Lola", "Destello bravío" i "Queridos vecinos". Però un dels films més esperats arriba directament al mercat domèstic, via Disney+. És l'últim de Pixar, "Luca". Les plataformes també estrenen "Ser padre", a Netflix; "Happily" i "Spaceship Earth", a Filmin; i "Una noche de venganza", a Movistar+ i Rakuten. Quant a sèries, destaquen "Contiguo" i "Wayne", a Filmin; "Maricón perdido", a TNT; i "Physical", a AppleTV+. Totes les novetats, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
18/06/20215 minutes 7 seconds
Episode Artwork

"Loki", l'alternativa a una fluixa cartellera

Davant d'una setmana amb estrenes poc reeixides, sempre queden les opcions en plataformes, com ara la sèrie "Loki" o els films "El mundo que viene" o "Possessor uncut". També arriben "Asesinas" i "El dragón de los deseos". A les sales, s'estrenen "En un lugar salvaje", "La violinista", "Solo una vez" i "La casa del caracol". Totes, comentades pel nostre especialista, Marc Garriga
11/06/20214 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Sigourney Weaver torna a la cartellera

L'estrena de la setmana és "Somnis d'una escriptora a Nova York", protagonitzada per Sigourney Weaver i Margaret Qualley. A més, també arriben "Shorta. El peso de la ley", "Gaza, mon amour", "Expediente Warren: Obligado por el demonio", "Dios mío, ¡los niños han vuelto!", "Karen", "The good traitor" i "Un pequeño contratiempo". En plataformes, destaca l'estrena de "Xtremo", "Selva trágica", "You should have left", "Psycho Goreman", "Crisis" i "PVT Chat". I, per acabar, sèries com "La historia de Lisey", "Dom", "Genius: Aretha", "Paraíso" i "Sweet tooth. El niño ciervo". Totes, comentades per Marc Garriga.
04/06/20216 minutes 23 seconds
Episode Artwork

"El método Kominsky", un tresor mig ocult a Netflix

"Fan Sèries", capítol 10. Marc Garriga i Mònica Mas conversen sobre "Friends", "Supernormal" i "Joc de trons". Sèrie recomanada de la setmana: "El método Kominsky".
31/05/20217 minutes 41 seconds
Episode Artwork

"Cruella" i la fúria, protagonistes a la cartellera

Disney estrena "Cruella", amb Emma Stone i Emma Thompson. És la novetat destacada a la cartellera, juntament amb "Despierta la furia" i "El año de la furia", dos films amb coincidències en el títol però que no tenen res a veure. A més, arriben "Uno de nosotros", "Nunca volverá a nevar", "Maldita jungla", "La abeja Maya: el orbe dorado" i "Gunda". En plataformes, destaquen "Oslo" i "Launchpad". I, en sèries, "Rebel", "Panic", "Parot" i "Edén". Totes, comentades per Marc Garriga.
28/05/20215 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Una cartellera plena de decepcions

Aquesta setmana s'estrenen diverses pel·lícules que no acaben de quallar: "Spiral: Saw", "Poliamor para principiantes" o "Érase una vez en Queens". A més, arriben "Mía y Moi", "Pequeño país", "Sweat" i "Rizi (Days)". A les plataformes, les novetats són "Pixie", "Capital humano" i "Cada respiro que das". I en sèries, destaquen "Master of none presenta: Momentos de amor", "Laëtitia o el fin de los hombres", "Mafia Inc.", "Buscarse la vida en Brooklyn" i "M.O.D.O.K.". Totes, comentades per Marc Garriga.
21/05/20215 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Netflix contraataca, però no remata

Netflix estrena en cinemes, per temps limitat, "Ejército de los muertos", i directament al mercat domèstic "La mujer en la ventana" i "Oxígeno". Tot el mateix dia. Als cinemes, però, arriben altres propostes interessants, com "Este cuerpo me sienta de muerte", "Borrar el historial", "Hijos del sol" ("Sun children"), "Todas las lunas", "Vivir sin nosotros", "Ghosts" i "Valhalla rising". Altres plataformes porten "Shiva baby" o "Creation stories" i, en format sèrie, "Reyes de la noche", "Halston" o "The underground railroad". Totes, comentades per l'especialista Marc Garriga.
14/05/20215 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Tres potents històries reals arriben de cop a la cartellera

Coincideixen com a novetats a les sales de cinema "Quo Vadis, Aida?", "El olvido que seremos" i "4 días", tres històries basades en fets reals dures, però alhora esperançadores. També s'estrenen "Aquellos que desean mi muerte", "Tiburón blanco" i "Boda sin fin". A les plataformes arriben "Bill y Ted salvan el universo", "Monstruo", "Un niño culpable" i "The boy from Medellín". I en sèries, destaquen "Jupiter's legacy", "El crimen del siglo" i "Belgravia". Totes, comentades per Marc Garriga.
06/05/20215 minutes 47 seconds
Episode Artwork

"Chaos walking" desinfla la cartellera

La cinta de Doug Liman no satisfà les expectatives, però segueix sent l'estrena més rellevant de la setmana, juntament amb "Nadie". També arriben a les sales "Yalda, la noche del perdón", "El verano de Cody (Driveways)", "Crónica de una tormenta", "El fotógrafo de Minamata" i "Earwig y la bruja". A les plataformes, destaquen "La família Mitchell contra les màquines", "Sin remordimientos, de Tom Clancy" i "Burden". I, pel que fa a sèries, "El inocente", "Star Wars: La remesa mala", "La costa de los mosquitos" i "Una conspiración sueca". Totes, comentades per Marc Garriga, i amb internvencions de Massoud Bakhshi i Oriol Paulo.
29/04/20215 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Una setmana d'estrenes fluixa, però amb caramels com "Península"

"Península", la segona part de "Tren a Busan", encapçala les novetats de la cartellera, juntament amb "Mamá María", "Sota les estrelles de París", "Els guardians de la nit: El tren infinit" i "Urtzi". A les plataformes, només destaca "Polizón" i les sèries "Sombra y hueso", "Fatma", "Palomares", "Stath lets flats" i "La caza del asesino". Totes, comentades per Marc Garriga.
22/04/20215 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Les joves prometedores es mengen la cartellera

"Una joven prometedora", candidata als Oscars, encapçala les estrenes destacades de la setmana. La segueixen "Mortal Kombat", "Crock of gold: bebiendo con Shane MacGowan", "Una veterinaria en la Borgoña", "Upsss! 2 I ara on és Noè?" i "Zog i els doctors voladors". Directament a plataformes s'estrenen, entre d'altres, "Ammonite", "Archenemy", "De amor y monstruos" i "Capone". I en sèries, destaquen "Mare of Easttown", "Bienvenidos a Utmark", "La guardia (The watch)", "Confronting a serial killer" i "Traces". Totes, comentades per l'especialista Marc Garriga.
15/04/20215 minutes 56 seconds
Episode Artwork

"Otra ronda" de pel·lícules interessants

El film de Thomas Vinterberg que ha arribat als Oscars, "Otra ronda", encapçala el "Travelling" de la setmana, que arriba carregat d'estrenes, com ara "El núvol", "Cuñados", "I care a lot", "Uno cero uno, el límite de lo imposible" o "Guerra de mentiras". En plataformes, destaquen "Noche en el paraíso", "Sí, Dios mío, sí", "Lo que queda de nosotras", "Patrulla trueno" i "Jumbo". I pel que fa a les sèries: "The nevers", "Them", "Los niños de la estación del zoo", "Exterminad a todos los salvajes", "Dinero fácil" i "Life". Tot, explicat per Marc Garriga.
09/04/20216 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Billie Holiday i Fred Hampton, els drets civils afroamericans al cinema

Dues cintes reivindicatives dels drets de la comunitat afroamericana dels Estats Units coincideixen aquests dies, "Los Estados Unidos contra Billie Holiday" i "Judas y el mesías negro". Són dues de les estrenes de la setmana que destaca Marc Garriga, juntament amb "La última primavera" i "El horizonte". També arriben "Ruega por nosotros", "Yo niña", "Digimon adventure: Last evolution Kizuna" i "Cowboy de asfalto". Quant a sèries, destaquen "La serpiente", "Reza, obedece, mata" i "Laberinto de paz".
31/03/20214 minutes 41 seconds
Episode Artwork

La indispensable "Nomadland" arriba, per fi, a les sales de cinema

La pel·lícula favorita als Oscars s'estrena aquesta setmana, juntament amb dues cintes de monstres gegants, "Godzilla vs. Kong" i "Monster hunter", i l'última aventura de "Tom i Jerry". També arriba a la cartellera "Un efecto óptico" i, compartint pantalles, "Libertad", d'Enrique Urbizu. A les plataformes, dos títols, "La hermana del novio" i "Muere otra vez". I pel que fa a les sèries: "This country", "La templanza", "Somos los mejores: una nueva era", "Invincible", "Besos al aire" i "Calls". Tot, explicat pel nostre especialista Marc Garriga.
25/03/20215 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Nou combat entre Marvel i DC Comics

L'estrena amb un dia de diferència de "La Lliga de la Justícia de Zack Snyder" i "Falcon y el soldado de invierno" fa reviure les batalles èpiques entre els films de la franquícia dels Venjadors i la dels herois de DC. Marc Garriga ens analitza aquestes dues estrenes i dues joies que arriben als cinemes: "The mauritanian" i "El agente topo". A més, inclou "La Gomera", "Los traductores", "Fanny Lye liberada", "El disidente" i les sèries "Sky rojo" i "Q: En el ojo del huracán".
18/03/20216 minutes
Episode Artwork

"Minari", el somni americà d'una família coreana, és el film destacat de la setmana

Amb les restriccions anti-Covid esvaint-se, comencen a reactivar-se les estrenes de cinema. Aquesta setmana arriben "Minari. Història de la meva família", "Relic", "Les dues nits d'ahir", "Una niña" i "Solo las bestias". A les plataformes, s'estrenen "El día del sí", "Cherry" i "Amigo". I, pel que fa a noves sèries, descobrim "Genera+tion", "Que viene el lobo (Cry wolf)", "El gran fondo" i "Marvel Studios: Assembled".
12/03/20215 minutes 13 seconds
Episode Artwork

"Raya i l'últim drac", la nova joia de Disney

Disney estrena la seva última pel·lícula d'animació, "Raya i l'últim drac". També arriben als cinemes "La mami", "The owners (Los propietarios)", "Y llovieron pájaros" i "Woman". A les plataformes s'estrenen "El rey de Zamunda", "Moxie!", "Vicious fun" i "Pasajero oculto". I, pel que fa a les sèries, destaquen "The minister", "Surcando los cielos" i "Nevenka". Totes comentades per Marc Garriga.
04/03/20214 minutes 24 seconds
Episode Artwork

La cartellera s'anima amb "Dating Amber"

Arriben a les sales més estrenes que les últimes setmanes, com ara "Dating Amber", "Pequeños detalles", "El diablo entre las piernas", "Libreros de Nueva York", "Del inconveniente de haber nacido" o "El cargol i la balena". A plataformes, "Loco por ella", "El gángster, el policía y el diablo" o "The assistant", entre d'altres. I, pel que fa a sèries, algunes de les novetats de Disney Star ("Con amor, Víctor", "Big sky", "Helstrom" i "Solar opposites") i altres estrenes, com "Fantasmas", "Ginny y Georgia" i "Shadow lines". Totes comentades per Marc Garriga.
25/02/20215 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Els cinemes resisteixen amb estrenes "top"

Les sales de cinema, les que queden obertes, acolliran aquesta setmana dues estrenes de categoria, "Nuevo orden" i "Entre nosotras", a banda de "14 dies, 12 nits". Les plataformes de "streaming", per la seva part, compleixen la funció de recuperar títols que no han tingut l'oportunitat de passar pels cinemes: "Más fuerte que el olvido (Lo que fuimos)", "Viaje a Grecia", "The crossing (Al otro lado)", "Mi corazón no late si no se lo dices", "Ven con papá" i "Hail Satan?". En sèries, destaquen "Allen v. Farrow", "El internado. Las cumbres", "Superman y Lois" i "Tribus de Europa". Tot comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.
18/02/20215 minutes 12 seconds
Episode Artwork

"La chica del brazalete", intriga francesa per comandar la cartellera

Continuen arribant novetats a les sales de cinema. Aquesta setmana destaquen "La chica del brazalete" i "La Sra. Lowry e hijo". Les plataformes, per la seva banda, ofereixen moltes pel·lícules inèdites: "Becky", "Sputnik", "Port Authority", "Trabajo extremo (Extreme job)", "Cima a la amistad (The climb)", "Mi primo" i "A todos los chicos. Para siempre". Pel que fa a les sèries, arriben "Stanley, retrato de un criminal", "Los crímenes de Pembrokeshire" i "Escena del crimen: Desaparición en el hotel Cecil". Totes comentades pel nostre especialista, Marc Garriga.
11/02/20215 minutes 48 seconds
Episode Artwork

"Malcolm & Marie", les estrelles de la setmana

La pel·lícula protagonitzada per Zendaya i John David Washington encapçala la llista de les estres de cinema de les plataformes digitals. També trobem "Bliss", "Confinados", "Swallow" i "Desnúdate, rebélate". En cinemes, "La pintora y el ladrón" i el retorn d'"El chico" i "2046". En sèries, destaquen "Vitals", "La infamia" i "El infiltrado". Tot, comentat per Marc Garriga.
05/02/20215 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Per fi, Tom Hanks en pantalla gran amb "Noticias del gran mundo"

Netflix fa una estrena limitada de "Noticias del gran mundo", la cinta més esperada en pantalla gran. L'acompanyaran "Mi niña", "Lupin III: The first", "Maragall i la lluna" i el retorn de "Crash", de David Cronenberg. Marc Garriga també ens comenta les estrenes en plataformes, com "La cosmètica de l'enemic", "Palm Springs", "La excavación", "Palmer" i "Pastor sin rebaño". Per acabar, pel que fa a les sèries, destaquen "Los espabilados", "The lady and the Dale" i "Devils".
28/01/20215 minutes 20 seconds
Episode Artwork

"Hope" i "El profesor de persa", dues joies a la cartellera

Als cinemes hi ha poques novetats, però aquesta setmana hi arriben dues joies: "Hope" i "El profesor de persa". A més, s'estrenen "La maledicció de Lake Manor", "Fellini de los espíritus" i "Caçadors de bruixes". Totes comentades per Marc Garriga, que destaca, de les novetats a plataformes, "Mamá te quiere" i "Tigre blanco", a banda de les sèries "Destino: la saga Winx", "3 caminos", "Star Trek: lower decks", "El infiltrado", "La última base", "It's a sin" i "Painting with John".
21/01/20215 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Les estrenes de cine deriven cap a les plataformes

Són setmanes de poques estrenes de cinema en sales. Per això, algunes plataformes prenen la davantera, com Amazon Prime amb "One night in Miami" o Movistar+ amb "In fabric". La plataforma de Telefónica, a més, presenta "Fisherman's friends", "Small Axe: Rojo, blanco y azul" i el documental "Adolescentes". Netflix aposta per "A descubierto" i Filmin per "Algo bello que quedó detrás". A les sales arriben "23 paseos", "Vacaciones contigo... y tu mujer", "Más allá de las palabras", "Els Elfkins" i "Fritzi: un conte revolucionari". I pel que fa a les sèries, és l'hora de Marvel a Disney+, que estrena "Bruja Escarlata y Visión"; HBO presenta la nova "Batwoman", i Filmin, "22 de julio". Totes comentades per Marc Garriga.
14/01/20216 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Tot el cinema que ha d'arribar el 2021

El fet que les sales de cinema hagin estat tancades diverses setmanes el 2020 i que les "majors" de Hollywood hagin retardat la majoria de les estrenes fa que el 2021 es presenti amb una allau sorprenent de novetats. Marc Garriga ens avança les més esperades, els nous capítols de sagues i franquícies, els "remakes", preqüeles... aquelles pel·lícules que tenen al darrere un nom conegut, els retorns inesperats i les pròximes pel·lícules de directors d'aquí.
01/01/20219 minutes 51 seconds
Episode Artwork

"Small axe" regna entre les primeres estrenes del 2021

L'antologia sobre la discriminació de la comunitat negra britànica, dirigida per Steve McQueen, és una sèrie, però alhora són cinc pel·lícules i pot arribar als Oscars. És la primera gran estrena del 2021 i va directa a Movistar+. També arriba al mercat domèstic sense passar per sales "Fragmentos de una mujer". Dues de les novetats que destaca el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Salvaje", "Manual de la buena esposa", "El pequeño vampiro" i "Las mil y una". En sèries, "Lupin", "Supongamos que Nueva York es una ciudad" i "Nobel".
31/12/20205 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Robert de Niro tanca l'any a les sales de cinema

L'actor novaiorquès és el protagonista d'una de les tres estrenes que arriben a les sales de cinema just abans de Cap d'Any, "La última gran estafa". També arriben "Mi amigo pony", "Perfumes" i les noves versions de diversos films de Wong Kar-wai. Pel que fa a les sèries, destaquen "Apocalipsis (The stand)", "El descubrimiento de las brujas", "La historia de las palabrotas", "Honor" i " Equinox".
31/12/20204 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Arriba als cinemes "El pare", un dels millors films del 2020

Poques estrenes en aquest final de 2020, però una de molt destacada, "El pare", que li podria donar a Anthony Hopkins el seu segon Oscar. A més, arriben "Saint Maud", "Els Croods, una nova era", "I am a woman" i "Foto de família". Directes a plataformes, "Soul", "Rompiendo las normas", "Superniños", "Un policía honesto", "Días de un extraños verano" i "Historias de la morgue". I en sèries, "Los Bridgerton", "Two weeks to live" i "El beso de Singapur". Tot plegat comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.
24/12/20205 minutes 23 seconds
Episode Artwork

"Wonder Woman 1984", el segon blockbuster de l'any arriba a mitjans de desembre

La seqüela dedicada a la superheroïna de DC és tot just el segon blockbuster que s'estrena aquest 2020. La pandèmia ha fet que les grans productores posposessin les seves apostes més fortes o les enviessin directament a les plataformes, però "Wonder Woman 1984" finalment ha trobat el seu camí fins a la cartellera. Coincidirà amb "Host", dues produccions amb participació catalana ("Baby" i "A stormy night") i dues més d'espanyoles ("El inconveniente" i "Hasta el cielo"). A més, també arriben als cinemes "Martin Eden", "A media voz", "The Glorias" i "Foto de familia", juntament amb "La madre del blues" a Netflix. Quant a sèries, destaquen "Your honor" i "El Cid". Tot, comentat pel nostre expert, Marc Garriga.
16/12/20205 minutes 49 seconds
Episode Artwork

George Clooney i Benh Zeitlin estrenen el mateix dia que quatre cintes catalanes

Arriben a les sales de cinema les últimes pel·lícules de George Clooney, "Cielo de medianoche", i Benh Zeitilin, "Wendy". I això coincideix amb el dia que quatre films catalans aconsegueixen estrenar-se també: "Nieva en Benidorm", "My Mexican bretzel", "Terra de telers" i "La dona il·legal". A més, també aconsegueixen un racó a la cartellera "Otra vuelta de tuerca", "El arte de volver" i "Nuestros mejores años". En plataformes, Meryl Streep apareix a "Déjales hablar" i "The prom". I hi ha més novetats: "Ava", "Archive" i les sèries "Manhunt", "The investigation", "El desorden que dejas" i "Delicadas y crueles". Tot això, comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.
10/12/20205 minutes 2 seconds
Episode Artwork

La cartellera rep dos films catalans top: "Josep" i "La vampira de Barcelona"

Coincideixen les estrenes de "Josep" i "La vampira de Barcelona", en un dia on també arriben a les sales "El verano que vivimos", "En guerra con mi abuelo", "Volver a empezar (Herself)" i "Beginning". A més, s'estrenen directament en plataformes "La decisión (Blackbird)", "La increible historia de David Copperfield", "Amadrinadas" i "Sound of metal". Pel que fa a les sèries, el nostre especialista, Marc Garriga, destaca "El Estado contra Pablo Ibar", "Dime quién soy" i un capítol especial d'"Euphoria".
04/12/20205 minutes 39 seconds
Episode Artwork

La cartellera s'inunda de novetats amb les sales obertes de nou

Les sales de cinema estrenen novetats aquesta setmana, com "Érase una vez" o "Contagio en alta mar", però també recuperen estrenes que encara no s'havien pogut veure aquí pel fet que a Catalunya les sales portaven un mes tancades per la pandèmia. És el cas de "Sentimental", "Ondina. Un amor es para siempre", "Emma", "Lux aeterna", "Adam", "El año que dejamos de jugar", "Las brujas (de Roald Dahl)" i "Jóvenes y brujas". A més, hi ha una gran oferta de documentals, com ara "El año del descubrimiento", "Para Sama", "2020", "Pa'trás ni pa'tomar impulso" i "Dear Werner". I les plataformes segueixen presentant novetats, entre d'altres, "Resistencia" o les sèries "30 monedas", "The flight attendant" i "Women make film". Una oferta molt extensa, comentada pel nostre especialista, Marc Garriga.
26/11/20205 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Netflix accelera i presenta "Mank" i "Hillbilly"

Els cinemes estan a punt de reobrir, però el "Travelling" d'aquesta setmana encara se centra en l'oferta de les plataformes. Tot i que hi ha dues pel·lícules de Netflix que també arribaran a les sales, "Mank" i "Hillbilly, una elegía rural". El nostre expert, Marc Garriga, comenta també "Historias lamentables", "Uncle Frank", "Crazy, not insane" i les sèries "Marvel 616" i "Parlement".
19/11/20205 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Sophia Loren i les bandes de Londres regnen a les plataformes, amb permís de Lady Di

Sophia Loren estrena "La vida por delante" a Netflix, mentre "Gangs of London" arriba a Starzplay. Són dues de les estrenes destacades de la setmana, juntament amb la quarta temporada de "The crown". Al "Travelling" de la setmana, Marc Garriga comenta també "Los favoritos de Midas", "Transhood", "The split", "Asesinato en Middle Beach", "Talking Heads", "Lego Star Wars: especial felices fiestas" i "Inside Pixar".
13/11/20204 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Joies i passatemps a HBO, Filmin, Netflix i Movistar+

Una setmana més sense estrenes al cinema, però amb diverses novetats a les plataformes, començant per "How to with John Wilson". El nostre especialista Marc Garriga també destaca altres sèries, com "Adult material", "A teacher", "Nasdrovia", "Moonbase 8", "Industry", "Dash & Lily" i "Romulus". Entre les pel·lícules que s'estrenen a la petita pantalla hi ha "Operación Feliz Navidad", "Finales, principios" i "El viaje más largo".
05/11/20205 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Les millors sèries i pel·lícules d'estrena a les plataformes

En una setmana en què tornaran a estar tancades les sales de cinema, el "Travelling" fixa la mirada en l'oferta de les plataformes. Aquests dies venen carregats de noves sèries: "Truth seekers", "Des", "Roadkill", "Todas las criaturas grandes y pequeñas" o "The sister". A més, també hi ha pel·lícules que s'estrenen directament per televisió, com "System crasher", "Bronx" o "Amor incondicional". Ens les comenta Marc Garriga.
29/10/20204 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Allau d'estrenes en sales i en plataformes

Aquesta setmana s'estrenen diverses pel·lícules en sales, com el curt de Pedro Almodóvar "La voz humana" o el drama "Regreso a Hope Gap". Però també les plataformes juguen fort, amb films com "Rebeca", "Becky, "The silencing" o la seqüela de "Borat", i sèries com "Gambito de dama", "The undoing" o "La ley de Comey". A més, també hi ha oferta per als més menuts, com "Trolls 2: Gira mundial", "Promare" i "Más allá de la Luna".
22/10/20205 minutes 4 seconds
Episode Artwork

"Tenet", l'espectacle més gran de l'any en una sala de cinema

"Tenet" no és només l'estrena més important de la setmana, és una de les més destacades de l'any, o potser fins i tot la que més. És la cinta que marca el retorn dels grans títols a les sales de cinema. Christopher Nolan ha culminat una obra monumental que s'estrena el mateix dia que un nou capítol dels X-Men, "Los nuevos mutantes", i dues comèdies amb un aire feminista, "¡Va por nosotras!" i "Judy & Punch". Les comenta Marc Garriga.
27/08/20204 minutes 46 seconds
Episode Artwork

HBO marca el ritme de les estrenes aquesta setmana

"La estafa (Bad education)", "Podría destruirte" i "Trackers" és el trio de novetats d'HBO d'aquests pròxims 7 dies. Filmin no es queda enrere, amb la prestigiosa "El rastro del dinero". Marc Garriga ens comenta aquestes i altres estrenes, com "La nueva vida de Britt-Marie", "Los últimos días del crimen" i "Superfly", pel que fa al cinema; o "El presidente", "Dear...", "Curon" i "Reality Z", pel que fa a les sèries.
04/06/20205 minutes 9 seconds
Episode Artwork

"Space Force" recupera l'aliança que va fer triomfar "The office" als Estats Units

Al "Travelling" d'aquesta setmana destaquem aquesta nova sèrie de Netflix, que han aixecat junts el creador Greg Daniels i l'actor Steve Carell. Marc Garriga parla també d'altres sèries, com "En casa" (HBO) o "El nido" (Filmin). Pel que fa a les estrenes de cinema en plataformes, els títols escollits són "Dragged across concrete" (Filmin), "Mi vida con Amanda" (diverses plataformes) i "El jilguero" (Movistar+).
29/05/20204 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Reese Whiterspoon, l'estrella de la televisió, estrena "Pequeños fuegos por todas partes"

La sèrie d'Amazon Prime és una de les estrenes de la setmana. Al "Travelling", Marc Garriga ens parla també de "Deep water" (Filmin), "Love life" (HBO), "Homecoming" (Amazon) i les novetats de Netflix: "Snowpiercer", "Betaal" i "Los tortolitos".
21/05/20204 minutes 51 seconds
Episode Artwork

"Bacurau" i "Parking", dues estrenes importants que ja no poden esperar més

Diversos films destacats que tenien previst estrenar-se en sales aquests dies passen directament a les plataformes de "streaming", cansades d'esperar que arribi el dia que reobrin els cinemes. Aquesta setmana en tenim dos exemples clars: "Bacurau", premiada a Canes i Sitges; i "Parking", amb Belén Cuesta. Però n'hi ha més. El nostre especialista, Marc Garriga, ens les detalla, juntament amb algunes de les sèries més interessants que s'estrenen aquests dies: "La unidad", "El incendio" i "White lines".
14/05/20204 minutes
Episode Artwork

"Valeria" marca la tornada del "Travelling"

Després d'unes setmanes en hibernació, a causa del confinament, torna el "Travelling" amb les estrenes de la setmana. La majoria, sèries de televisió, com la "Valeria" protagonitzada per Diana Gómez, que ens explica les seves sensacions al voltant d'aquesta nova producció de Netflix. Marc Garriga també comenta "La innegable verdad", "The Eddy", "Madres", "Sanditon" o "El captor", aquesta última, sí, una estrena de cinema... a Filmin.
07/05/20204 minutes 16 seconds
Episode Artwork

"Pullman", "Asamblea" i "Manhunt" encapçalen les estrenes "confinades"

Dues pel·lícules espanyoles s'estrenen directament en plataformes, concretament a Filmin: "Asamblea" i "Pullman". A més, hi ha estrenes de films inèdits a Netflix i Movistar+. Pel que fa a les sèries, destaquen "Manhunt: deadly games" i "Defending Jacob", però n'hi ha moltes més. El nostre especialista, Marc Garriga, ens en fa un repàs.
22/04/20202 minutes 27 seconds
Episode Artwork

"Sergio" i "Vis a vis: El Oasis" encapçalen les estrenes "confinades"

Les estrenes de la setmana apunten a Netflix aquest cop, amb el biopic de Sergio Vieira de Mello i la temporada final de la sèrie que protagonitzen Najwa Nimri i Maggie Civantos. Ens fa un repàs de totes les novetats el nostre especialista, Marc Garriga.
16/04/20201 minute 44 seconds
Episode Artwork

Les pantalles no s'aturen: Netflix, Peacock i Disney

Les últimes sèries d'estrena, l'aparició d'una nova plataforma de "streaming" als Estats Units i el calendari dels pròxims films de Disney marquen l'actualitat a la petita i la gran pantalla. Ens ho explica el nostre especialista, Marc Garriga.
15/04/20202 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Estrenes "confinades"

Aquests dies de confinament s'estrenen pel·lícules i sèries interessants. El nostre expert, Marc Garriga, ens fa algunes recomanacions: "La candidata perfecta", "Ex Libris", "Pure", "La línea invisible" i "The good fight".
09/04/20201 minute 10 seconds
Episode Artwork

"Jojo Rabbit", el nen amic de Hitler

El film de Taika Waititi era l'últim, de tots els nominats a l'Oscar a millor pel·lícula, que faltava per estrenar-se aquí. Arriba acompanyat de la cinta de terror d'Albert Pintó "Malasaña 32" i la tercera part de "Dos policies rebels", "Bad boys for life". El nostre especialista, Marc Garriga, ens les comenta, juntament amb la resta d'estrenes destacades: "Los consejos de Alice" o "Jugando con fuego". I, també, les sèries de les diverses plataformes: "Avenue 5" o "La facción Octubre", entre d'altres.
16/01/20205 minutes 13 seconds
Episode Artwork

S'estrena "1917", el "tapat" de cara als Oscars

"1917", el film de Sam Mendes, és un ferm aspirant a l'Oscar a millor pel·lícula. S'estrena acompanyat d'una altra cinta estèticament admirable, "El faro", i d'una producció catalana que va sorprendre a Sant Sebastià, "La innocència". El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta, juntament amb la resta de novetats de la cartellera i les sèries més destacades de la setmana.
09/01/20205 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Clint Eastwood i Roman Polanski recuperen l'esplendor

"Richard Jewell" i "El oficial y el espía" suposen el retorn dels millors Clint Eastwood i Roman Polanski, respectivament. Els dos directors veterans firmen les seves millors obres en anys. Són les dues estrenes destacades de la setmana, juntament amb "El silencio del pantano", "La gallina Turuleca", "La maldición (The grudge)" o "Fortuna". En sèries, destaca l'allau d'estrenes de Netflix, com "El vecino", "Spinning out", "Drácula" o "Mesías", i l'arribada de "Swamp thing" a TNT.
30/12/20195 minutes 18 seconds
Episode Artwork

El "Travelling" de Nadal, amb "Star Wars", "Mujercitas" i "Cats"

"Star Wars. L'ascens de Skywalker", la nova versió de "Mujercitas" de Greta Gerwig i l'adaptació del musical "Cats" a la gran pantalla destaquen entre les estrenes cinematogràfiques d'aquest Nadal. Ens en parla el nostre especialista, Marc Garriga, que també ens comenta altres propostes interessants com "Una gran mujer (Beanpole)", "La verdad" o "Espies disfressats". I en l'àmbit serièfil, destaca "The witcher".
19/12/20195 minutes 14 seconds
Episode Artwork

"Jumanji" juga, però "Proxima" guanya

Aquesta setmana s'estrena un nou capítol de la saga Jumanji, "Jumanji: siguiente nivel", i també la pel·lícula que es va endur el Premi Especial del Jurat del Festival de Sant Sebastià, "Proxima". El nostre especialista, Marc Garriga, es decanta per la segona, però no descarta la primera. Aquí teniu la valoració de les novetats de la cartellera, que inclouen "Navidad sangrienta", "Curiosa" o "Sesión salvaje" entre d'altres. Pel que fa a les plataformes, dues novetats destacades: la minisèrie "Jonathan Strange & Mr. Norell" a Filmin i el film d'acció "6 en la sombra" a Netflix.
12/12/20194 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Superproduccions o films d'autor, el dilema de la cartellera

Aquest cap de setmana, les novetats de la cartellera ofereixen propostes per a tots els gustos, des de superproduccions com "Midway" o "Los ángeles de Charlie" fins a films més d'autor com "El joven Ahmed", dels germans Dardenne, o "El traidor", de Marco Bellocchio. Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Legado en los huesos", el segon capítol de l'adaptació de la trilogia del Baztán, o tot un reguitzell de novetats a les plataformes audiovisuals, com les sèries amb accent català "Días de Navidad" i "Foodie love" o les britàniques "Match" i "Blood".
05/12/20195 minutes 20 seconds
Episode Artwork

"Puñales por la espalda" recupera l'esperit d'Agatha Christie i Alfred Hitchcock

Rian Johnson ressuscita els relats de misteri amb nombrosos sospitosos a "Puñales por la espalda", l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb l'espanyola "La hija de un ladrón" i l'argentina "La odisea de los giles", totes dues presentades al Festival de Sant Sebastià. Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Last Christmas", "Gloria Mundi" o "El tiempo contigo" i el documental "Women make film". En sèries, arriba "Merlí: Sapere aude", l'"spin-off" de l'exitosa producció de TV3, i "Servant", de M. Night Shyamalan, entre d'altres.
28/11/20195 minutes 14 seconds
Episode Artwork

S'estrena una nova aposta de Netflix per als Oscars, "Historia de un matrimonio"

Netfilx té diverses opcions d'Oscar aquest any. Després de l'experiència de "Roma" l'any passat, enguany està estrenant diverses cintes i una de les que sona amb més força per obtenir nominacions, juntament amb "El irlandés", és aquesta "Historia de un matrimonio". Ens la comenta Marc Garriga, juntament amb una altra munió de novetats més o menys interessants, com "Los miserables", "Frozen II", "¿Dónde está mi cuerpo?", "Adiós", "Intemperie", "Ardara" o "La vida invisible de Eurídice Gusmâo". En sèries, destaca "The accident", a Filmin.
21/11/20195 minutes 15 seconds
Episode Artwork

"El irlandés" s'estrena en sales per poder regnar en els pròxims Oscars

Aquesta setmana s'estrena el film que reuneix Martin Scorsese, Robert de Niro, Al Pacino i Joe Pesci, novament al voltant de la història de la màfia italoamericana. "El irlandés" és una producció de Netflix que, com va passar fa un any amb "Roma", s'estrena per poder optar a premis. Compartirà cartellera amb una altra superproducció, "Le Mans '66", i també dos films que opten a Goyas i Gaudís: "Madre", de Rodrigo Sorogoyen, i "Liberté", d'Albert Serra. En les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb altres títols com "La casa del terror", "La audición" o "One Piece: Estampida". I en sèries, destaca la producció de la BBC "Los miserables".
14/11/20195 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Sitges i Jennifer Lopez es troben a la cartellera

Dos films que van triomfar al Festival de Sitges, "El hoyo" i "Ventajas de viajar en tren", coincideixen com a novetats a la cartellera, juntament amb el film que podria catapultar la carrera de Jennifer Lopez com a actriu, "Estafadoras de Wall Street". El nostre especialista, Marc Garriga, ens explica si, per ell, n'hi ha per tant o no. I també analitza altres estrenes com "Petites mentides per estar junts", "Las niñas bien", "The farewell", "El cuadro" o "PJ Harvey. A dog called money". En sèries, "Atrapa a un ladrón" és la novetat més destacada.
07/11/20195 minutes 14 seconds
Episode Artwork

"Doctor Sueño" i "Terminator: Destino oscuro", dues estrenes desiguals amb arrels en el passat

Cap de setmana llarg amb estrenes potents a la cartellera: la seqüela d'"El resplandor"; l'últim capítol de la saga Terminator; un nou film de Ken Loach, "Sorry we missed you"; i la doblement guanyadora a Sant Sebastià, "La trinchera infinita". Juntament amb un nou film del xai Shaun, un nou experiment de Lluís Miñarro, una nova comèdia francesa i una altra d'espanyola completen les novetats. Totes comentades pel nostre especialista, juntament amb les noves sèries, com "Hache", "Somos la ola" i "La materia oscura". Apple TV+ ja és una altra història.
31/10/20195 minutes 11 seconds
Episode Artwork

La cartellera acull "Parásitos", la Palma d'Or a Canes

"Parásitos", el film de Bong Joon-ho que es va endur la Palma d'Or i que molts crítics apunten com un dels millors de l'any, arriba a la cartellera. L'acompanyen, entre d'altres, "Secretos de estado", "El viatge de la Marta (Staff only)", "La familia Addams" o "El silencio de la ciudad blanca". Les repassem totes amb el nostre especialista, Marc Garriga, i sèries com "Pennyworth", "1994" O "Un espía entre nosotros".
24/10/20195 minutes 9 seconds
Episode Artwork

El Joker s'apodera de la cartellera

En una cartellera dominada pels superherois, arriba un malvat per prendre'ls el protagonisme. El "Joker" de Todd Phillips i Joaquin Phoenix és l'estrena més esperada de la setmana. Ens la comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb altres novetats, com "Diecisiete", "Amazing Grace", "El crack cero" i altres. En sèries, coincideix l'estrena de "Joker" amb un altre producte DC relacionat amb Batman, la "Batwoman" de Ruby Rose.
03/10/20195 minutes 19 seconds
Episode Artwork

El Festival de Sant Sebastià inunda la cartellera

Tres cintes que s'han projectat al Festival de Sant Sebastià aterren a les sales de cinema: "Mientras dure la guerra", d'Alejandro Amenábar, la xinesa "Hasta siempre, hijo mío" i l'última de Steven Soderbergh, "The laundromat: dinero sucio". Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, i també "Rambo: last blood" o "Basia", un film infantil per a nens des de 3 anys. En sèries, moltes novetats, començant per "El padrino de Harlem", "The politician" i "Catalina la Grande".
25/09/20195 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Brad Pitt torna a regnar a la cartellera

L'actor nord-americà estrena "Ad Astra", de James Gray. És la novetat més destacada de la setmana, juntament amb "Downton Abbey" i "One cut of the dead". Repassem aquests títols i d'altres, com "Ghostland", "Blinded by the light" o "Barcelona 1714", amb el nostre especialista, Marc Garriga. En l'apartat de sèries destaquen "Criminal", "Brassic" i "Stumptown".
18/09/20195 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Hi havia una vegada... Quentin Tarantino

L'últim film de Tarantino, "Érase una vez... en Hollywood", arriba un 15 d'agost, i no és per casualitat. Ens ho explica Marc Garriga, que recupera el que van dir en la presentació del film a Canes el mateix director i els seus dos protagonistes, Leonardo DiCaprio i Brad Pitt. És l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb "La virgen de Agosto", de Jonás Trueba. Completen la cartellera "A 47 metros 2" i "La casa de verano". En sèries, destaquen "Los Gemstone" o la segona temporada de "Mindhunter".
15/08/20195 minutes 26 seconds
Episode Artwork

"Hobbs and Shaw" arrasen amb tot el que se'ls posa al davant

L'"spin-off" de la saga "Fast & Furious" ofereix tot el que promet: acció sense pausa per als amants d'aquesta franquícia. És l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb "Rojo", "El peral salvaje", "Padre no hay más que uno" o "El despertar de las hormigas". El nostres especialista, Marc Garriga, comenta totes les novetats a la gran i a la petita pantalla, sobretot de Netflix i HBO.
01/08/20195 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Ari Aster, el nou profeta del folk-horror, estrena "Midsommar"

"Midsommar" destaca entre les estrenes de la setmana. El nou film del director de "Hereditary" és tan torbador com aquell. El nostre especialista, Marc Garriga, ens detalla aquesta i altres novetats de la cartellera, com "Súper empollonas", "Venganza bajo cero", "303", "El emperador de París" o "Quien me quiera que me siga". En català, arriba "Joguines guardianes". I a la televisió, l'última temporada d'"Orange is the new black" i pel·lícules d'estrena.
25/07/20194 minutes 59 seconds
Episode Artwork

"Ojos negros" podria ser la nova "Estiu 1993"?

El cinema català va triomfar al Festival de Màlaga. A finals de juny ja es va estrenar "Els dies que vindran", que es va endur els premis grossos, però una altra cinta, un projecte de fi de carrera de dues alumnes de la Pompeu Fabra, Marta Lallana i Ivet Castelo, es va emportar el premi a la millor pel·lícula de la segona secció en importància, ZonaCine, la que presenta cintes més arriscades. Aquesta setmana arriba a la cartellera i és una de les estrenes destacades pel nostre especialista, Marc Garriga, igual que "Utoya. 22 de julio", "El rey león", "Génesis", "Entendiendo a Ingmar Bergman", "Apolo 11" o "Bosque maldito". En sèries, destaquen la tercera temporada de "La casa de papel" i la cinquena de "Line of duty".
18/07/20195 minutes 8 seconds
Episode Artwork

S'estrena "La vida sense la Sara Amat" i l'acompanyen Campanella i Annabelle

L'òpera prima de Laura Jou arriba a les sales de cinema després del seu pas pel BCN Film Fest, on va recollir dos premis. El director argentí Juan José Campanella torna amb "El cuento de las comadrejas" i la franquícia de l'"Expedient Warren" presenta un nou capítol, "Annabelle vuelve a casa". El nostre especialista, Marc Garriga, comenta aquestes tres estrenes destacades i d'altres, com "Diego Maradona", "Un amor imposible" o "Wild Rose".
11/07/20195 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Spider-Man, els Beatles i Agnès Varda, els tres pilars de la cartellera

Aquesta setmana s'estrenen "Spider-Man: lejos de casa", "Yesterday" i "Varda por Agnès", respectivament, l'última cinta de Marvel, una pel·lícula molt imaginativa sobre el quartet de Liverpool i l'autoretrat de la baula més important de la Nouvelle Vague. Tres cintes interessants, comentades per Marc Garriga juntament amb la resta de la cartellera, on destaquen "La (des)educación de Cameron Post", "Elcano y Magallanes, la primera vuelta al mundo" o "Maleïda 1882". En sèries, el retorn de "Stranger things" acapara tots els focus.
04/07/20195 minutes 5 seconds
Episode Artwork

"Els dies que vindran", una joia que enlluerna la cartellera

El film de Carlos Marqués-Marcet va arrasar al Festival de Màlaga i ara se sotmet al criteri del públic. També arriba a les sales la nova cinta de Jim Jarmusch, "Los muertos no mueren", i el "reboot" de "Muñeco diabólico". Totes les estrenes, comentades pel nostre especialista, incloses les noves versions de "Matrix" i "Vengadores: Endgame". En sèries, destaquen "The loudest voice" i "Gösta".
27/06/20195 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Woody, Godzilla i l'alter ego de Jonah Hill, protagonistes de la cartellera

Arriba la quarta part de "Toy Story" a les sales de cinema. Juntament amb "En los 90" i "Godzilla, rey de los monstruos", són les estrenes més destacades de la setmana. El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta, juntament amb "La influencia", del català Denis Rovira, "El secret de les abelles" i altres. A la televisió destaca "The virtues", a Filmin.
20/06/20195 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Men o Women in Black?

En només 10 dies dues franquícies han posat sobre la taula la idoneïtat d'un canvi de nom. Primer, els X-Men i ara els Men in Black. I és que a la quarta entrega dels homes de negre la protagonista és Tessa Thompson. Ens ho explica Marc Garriga, juntament amb els secrets de "Tolkien", en conversa amb el traductor de l'obra original, Martin Simonson, i de la resta d'estrenes: "Sauvage", "Largo viaje hacia la noche", "El pan de la guerra (The breadwinner)", "El Estado contra Mandela y los otros" o "La bilbioteca de los libros rechazados", entre d'altres. Pel que fa a sèries, destaquen "El caso Alcàsser", a Netflix, i "Too old to die young", a Amazon.
14/06/20195 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Els X-Men també diuen adéu

L'estrena més destacada de la setmana, "X-Men: Fénix Oscura", és l'últim capítol de la saga, aquest cop amb Sophie Turner com a gran protagonista. Marc Garriga l'analitza, juntament amb la resta de novetats de la cartellera, com ara "Mr. Link", "Mejor que nunca", "Antes de la quema" o "El sótano de Ma". Més estrenes de films, documentals i sèries a diverses plataformes.
07/06/20195 minutes 5 seconds
Episode Artwork

"Rocketman" i "John Wick", una lluita desigual

El musical basat en la vida d'Elton John i la tercera part de la saga protagonitzada per Keanu Reeves s'enfronten pel primer lloc de la taquilla d'aquest cap de setmana. Però "Rocketman" té tots els números per sortir guanyadora. També s'estrenen "La ceniza es el blanco más puro", "La corresponsal", "Dilili a París", "10 dies sense la mama" i molts altres títols. Ens les presenta el nostre especialista, Marc Garriga, amb entrevistes als directors d'"Escapada" i "La ciudad oculta", Sarah Hirtt i Víctor Moreno, respectivament. I en TV, novetats com "Así nos ven", d'Ava DuVernay.
31/05/20195 minutes 12 seconds
Episode Artwork

"Casi imposible", la comèdia gamberra que destaca a la cartellera

Seth Rogen i Charlize Theron protagonitzen "Casi imposible", l'estrena de la setmana, juntament amb "Hellboy" o "Sombra", de Zhang Yimou. Marc Garriga comenta aquestes novetats i d'altres, com "Un hombre fiel", "Lejos de Praga", "El año de la plaga" o "See you yesterday", que arriba a Netflix.
14/05/20195 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Audiard, Leigh i "Ruben Brandt", tres joies a la cartellera

Dos directors de prestigi, Jacques Audiard i Mike Leigh, estrenen els seus últims films, "Los hermanos Sisters" i "La tragedia de Peterloo". Són dues de les estrenes destacades, juntament amb el film d'animació "Ruben Brandt, coleccionista". Aquests són algunes de les pel·lícules que analitza el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb "Pokémon: detectiu Pikachu", "El increíble finde menguante", "Steve Bannon, el gran manipulador" o "Vivir deprisa, amar despacio", entre d'altres. En sèries, destaquen "Mrs. Wilson" a Filmin, "Instinto" a Movistar+ i "The society" a Netflix.
09/05/20195 minutes 7 seconds
Episode Artwork

La cartellera: de Vitòria a l'1 d'octubre passant per l'illa de Flannan

Aquesta setmana s'estrena "Vitoria, 3 de marzo", un film amb el qual s'han fet paral·lelismes entre l'actuació de la policia militar aquell dia del 1976, en què va reprimir brutalment una assemblea obrera, i l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya. El nostre especialista, Marc Garriga, ha parlat amb un dels actors protagonistes, Mikel Iglesias, i també amb Kristoffer Nyholm, el director de l'altra estrena de la setmana, "Keepers, el misterio del faro". Al "Travelling" també hi ha espai per parlar d'"En buenas manos", "An elephant sitting still" i algunes estrenes de cinema de Netflix i sèries d'HBO.
03/05/20195 minutes 39 seconds
Episode Artwork

La setmana que "Vengadores: Endgame" farà història

L'estrena més sonada de la setmana arriba amb la intenció de convertir-se en la pel·lícula més taquillera de la història. Però hi ha vida més enllà dels Venjadors. Compartirà la cartellera amb, entre d'altres, "La importancia de llamarse Oscar Wilde", "Buñuel en el laberinto de las tortugas", "Terra Willy: planeta desconegut" o "Leto". Ens les comenta, juntament amb alguna novetat a plataformes, el nostre especialista Marc Garriga.
25/04/20195 minutes 49 seconds
Episode Artwork

"Gracias a Dios" arriba la Setmana Santa

El film de François Ozon que es va endur l'Os de Plata a Berlín, "Gracias a Dios", encapçala les estrenes d'aquesta Setmana Santa. La segueixen "Donbass", "La espía roja", "La llorona" i "Bikes", entre d'altres. Les analitza el nostre especialista, Marc Garriga.
16/04/20195 minutes 53 seconds
Episode Artwork

"Joc de trons" passa per sobre de les estrenes de cinema

Aquesta setmana, el "Travelling" està més pendent de la petita pantalla que de la gran, perquè arriba el principi de la fi de "Joc de trons". Repassem aquesta sèrie i d'altres que s'estrenen també aquests dies amb Marc Garriga. I també, les estrenes de cinema, on destaquen "Lo dejo cuando quiera", "El parc màgic", "After. Aquí empieza todo", "Vull menjar-me el teu pàncrees", "La Mia i el lleó blanc", "Dobles vidas" i "La profesora de parvulario".
11/04/20195 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Les estrenes que treuen el cap al cementiri d'animals

L'adaptació de la novel·la de Stephen King "Cementerio de animales" és una de les estrenes de la setmana, juntament amb "Shazam!", "Identidad borrada" o "La boda de mi ex". El nostre especialista, Marc Garriga, posa cada una a la balança, juntament amb "La sombra del poder", "7 raons per fugir", "Asher" i "Un pueblo y su rey", entre d'altres. A la televisió, destaquen les sèries "Justo antes de Cristo" o "Fosse/Verdon".
04/04/20195 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Tim Burton decep amb "Dumbo", però hi ha altres bones estrenes

S'estrena el nou "Dumbo" amb personatges reals, i coincideix amb un èxit del Festival de Sitges, "Nación salvaje", i una comèdia negra molt inspirada, "La caída del imperio americano". També hi ha saturació de novetats de cinema espanyol i català, la presentació d'un dels grans projectes de Netflix d'aquest any ("Emboscada final") i moltes sèries de qualitat. Totes, comentades aquí pel nostre especialista, Marc Garriga.
28/03/20195 minutes 25 seconds
Episode Artwork

L'últim Almodóvar aterra per fi a la cartellera

"Dolor y gloria", l'aclamada última pel·lícula d'Almodóvar ja és aquí. Juntament amb el segon film de Jordan Peele, "Nosotros", i el documental sobre l'experiment de Wismichu al Festival de Sitges, "Vosotros sois mi película". Aquestes i altres estrenes, incloses les de sèries i plataformes de continguts, les comenta el nostre especialista Marc Garriga.
21/03/20195 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Stan Laurel i Oliver Hardy, el bombó de la cartellera

El biopic "El gordo y el flaco" és l'estrena més destacada de la setmana. L'acompanyen "Beautiful boy. Siempre serás mi hijo", "El niño que pudo ser rey", "Escape room", "Mirai, mi hermana pequeña" o "Taxi a Gibraltar". Ens les comenta el nostre especialista Marc Garriga, juntament amb algunes novetats de les plataformes de continguts a la carta, com "Triple frontera" o "The bisexual".
14/03/20195 minutes 42 seconds
Episode Artwork

"Capitana Marvel" i "Las herederas", dues pel·lícules per celebrar el 8M

La primera cinta de Marvel de l'any i el film del Paraguai que va guanyar tres premis a la Berlinale de l'any passat arriben el 8 de març com a cintes especialment pensades per a aquesta setmana. Ens les comenta el nostre especialista Marc Garriga, juntament amb l'últim film de Clint Eastwood, "Mula", o el thriller basc "70 binladens". Moltes novetats interessants també a les plataformes de pagament, com els documentals "Tablas rotas. Minding the gap" i "Leaving Neverland".
07/03/20195 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Només Willem Dafoe il·lumina Van Gogh

"Van Gogh, a las puertas de la eternidad" és l'estrena més destacada de la setmana. Willem Dafoe va aconseguir la seva quarta nominació a l'Oscar per aquest film. El nostre especialista, Marc Garriga, ens comenta aquesta i la resta de novetats: "Bienvenidos a Marwen", "4 latas", "Larga vida y prosperidad", "Professor a Groenlàndia"... I també algunes sèries, com "Whiskey Cavalier".
01/03/20195 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Les dones s'apoderen de la cartellera

Marielle Heller estrena "¿Podrás perdonarme algún día?", amb la nominada a l'Oscar Melissa McCarthy; Karyn Kusama presenta "Destroyer: una mujer herida", amb Nicole Kidman; i Mimi Leder, "Una cuestión de género", amb Felicity Jones encarnant la jutge del Suprem dels Estats Units Ruth Bader Ginsburg. Tres films dirigits per dones, amb històries protagonitzades per personatges femenins de caràcter. Marc Garriga ens les comenta, juntament amb "Com ensinistrar un drac 3", "Pájaros de verano", "El libro de la vida" i "Holmes & Watson", entre d'altres. I pel que fa a les sèries, la segona temporada de "Mira lo que has hecho" i "Press".
21/02/20195 minutes 40 seconds
Episode Artwork

"Alita" acaba amb la competència a la cartellera

El film de Robert Rodríguez heretat de James Cameron, "Alita: ángel de combate", és l'estrena destacada de la setmana. El nostre especialista, Marc Garriga, ens l'explica juntament amb la resta de novetats: "El candidato", "Cafarnaúm", "Perdiendo el Este", "En veu alta", "Bomb City" i moltes altres. També fa una ullada a algunes novetats a Netflix, com "The umbrella academy".
14/02/20195 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Els ninots de Lego, la reina d'Escòcia i Jennifer López, estrelles de la cartellera

Setmana carregada d'estrenes on destaquen "La Lego pel·lícula 2", "María, reina de Escocia" i "Jefa por accidente". El nostre especialista, Marc Garriga, les comenta sense pèls a la llengua, juntament amb "White boy Rick", "Tres idénticos desconocidos" i molts altres títols. Pel que fa a la televisió, "Gente hablando" (NEOX) i "King Ray" (Filmin).
08/02/20195 minutes 57 seconds
Episode Artwork

"Green book", la "feel good movie" de qualitat

El film de Peter Farrelly fa més profund el debat sobre si una "feel good movie" pot ser o no una bona pel·lícula. Sempre s'ha considerat que simplificar una trama perquè el públic l'assimili fàcilment, i més encara parlant d'un tema com el racisme, era un punt negatiu. Però "Green book", que està nominada a 5 Oscars, trenca aquesta premissa. Això és el que explica el nostre especialista, Marc Garriga, en aquest "Travelling", on també analitza "Mug", "Verano del 84" i diverses estrenes de Netflix, com "Velvet Buzzsaw".
01/02/20196 minutes 22 seconds
Episode Artwork

XI edició dels Premis Gaudí

Transmissió de la gala dels Premis Gaudí que atorga l'Acadèmia del Cinema Català. Programa especial des del Palau de Congressos, a Barcelona, presentat per Àlex Gorina, Marc Garriga, Pep Vila i Marc Ruiz. "Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, ha guanyat set dels nou Gaudí a què optava. "Les distàncies", d'Elena Trapé, s'ha endut el Gaudí a millor pel·lícula. Finalment, el premi especial del públic ha estat per a "Viaje al cuarto de una madre".
27/01/20194 hours 15 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Rocky noqueja la cartellera

El boxejador creat per Sylvester Stallone fa 43 anys torna aquesta setmana a "Creed II: la leyenda de Rocky". És l'estrena destacada de la setmana i el nostre especialista, Marc Garriga, ha pogut entrevistar dos dels seus protagonistes, Michael B. Jordan i Dolph Lundgren. També arriben a la cartellera la polèmica "La casa de Jack", de Lars Von Trier; "El blues de Beale Street", el nou film de Barry Jenkins, l'autor de "Moonlight", i "The old man and the gun", la pel·lícula de comiat de Robert Redford. Completen la cartellera "Familia al instante", "El vent entre les canyes" o "Ötzi, el hombre de hielo" i les estrenes a Netflix.
25/01/20195 minutes 49 seconds
Episode Artwork

"La favorita" és la favorita dels favorits

El film de Iorgos Lanthimos és favorit als BAFTA i ho serà també aviat als Oscars. Només el supera "Roma", el 2018. I un dels seus actius principals són les tres actrius protagonistes. Ens ho explica Marc Garriga, que analitza altres estrenes de la setmana, com "Glass (Cristal)" o "Gente que viene y bah". En sèries, arriben "El embarcadero" i "Black Monday", entre d'altres.
17/01/20196 minutes 18 seconds
Episode Artwork

"El vicio del poder" i Christian Bale enlluernen la cartellera

L'estrena de la setmana és la comèdia satírica "El vicio del poder", d'Adam McKay. Compta amb diverses caracteritzacions destacades, com la de Christian Bale com l'exvicepresident dels Estats Units Dick Cheney i la de Sam Rockwell com a George W. Bush. També s'estrenen "Border", "El gran baño", "Todos los caminos" o "Astérix: el secreto de la poción mágica". I moltes sèries destacades: "La chica del tambor", la tercera temporada de "True detective", "Sex education" i "Titanes". Tot comentat pel nostre especialista, Marc Garriga.
11/01/20196 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Servillo clava Berlusconi a "Silvio (y los otros)"

Paolo Sorrentino ha tornat a radiografiar un president italià 10 anys després de fer-ho amb Giulio Andreotti. Aleshores era "Il divo", ara és "Silvio (y los otros)" on, a més, torna a comptar amb el seu actor fetitxe. És l'estrena de la setmana, per al nostre especialista, Marc Garriga. D'altres serien "Juliet, desnuda", "El collar rojo" o "La quietud". En sèries, destaca "Success", de Denis Tanovic.
04/01/20195 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Seqüeles, superherois, directors de renom i moltes sorpreses en un 2019 de cinema

El 2019 estarà marcat, cinematogràficament parlant, pel punt d'inflexió que viurà la franquícia que més ingressos aporta a Hollywood, la dels superherois de Marvel, per la irrupció ja definitiva de produccions de plataformes de continguts a la carta (bàsicament de Netflix) i pel retorn d'alguns directors de renom. Marc Garriga ens en fa un avançament.
01/01/20196 minutes 16 seconds
Episode Artwork

"2018, l'any que certifica un abans i un després en el món del cine?": Resum de l'any de cinema

L'any 2018 ha estat el de la irrupció definitiva de Netflix en el món del cinema. Tot va començar amb el debat a Canes i va acabar amb el triomf de "Roma", d'Alfonso Cuarón. Com serà el cinema a partir d'ara? El millor cinema no es podrà veure en el futur a les sales? El 2018 també ha estat l'any en què la dona ha començat a assolir el lloc que li correspon, tant davant com darrere la càmera, tot i que encara queda molt camí per fer. A més, recordem les millors pel·lícules, els premis, els festivals -amb especial incidència en el de Sitges-, i repassem els noms de les persones que ens han deixat. Per Marc Garriga.
01/01/201955 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Les millors pel·lícules i sèries del 2018... i les decepcions més grans

Marc Garriga fa els seus rànquings del 2018. Podeu consultar-los íntegres al seu compte de Twitter (@marga_riga), però aquí trobareu el podi de totes les llistes: les millors pel·lícules internacionals, els millors films amb participació catalana, les sorpreses i les decepcions de l'any i les millors sèries. Amb sorpreses, polèmica i molts, molts títols.
31/12/20183 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Tornen els Transformers i José Luis Cuerda

Arriben a la cartellera la preqüela de "Transformers" i la seqüela de l'obra mestra de Cuerda, "Amanece que no es poco". Són dues de les estrenes destacades de la setmana: "Bumblebee" i "Tiempo después", respectivament. Les comenta el nostre especialista en cinema, Marc Garriga, juntament amb "Lo que esconde Silver Lake", "Santa Claus & Cía.", "La decisión", "Elis", "Viaje a Nara (Vision)", "Eliminado: Dark web" i "Await further instructions". En sèries, "You", de Netflix.
27/12/20185 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Mary Poppins torna, però Spiderman també, i millor

"El retorno de Mary Poppins" és una de les estrenes estrella de la setmana, juntament amb "Spiderman: un nou univers" i "Aquaman", dos films de superherois. Marc Garriga ens explica les novetats de la cartellera, on també destaca "Un asunto de familia", guanyadora de la Palma d'Or a Canes, i dues comèdies franceses: "Perdidos en París" i "Sobre ruedas".
19/12/20185 minutes 53 seconds
Episode Artwork

"Miamor perdido" no troba la tecla per repetir l'èxit d'"Ocho apellidos vascos"

L'última pel·lícula d'Emilio Martínez Lázaro, "Miamor perdido", no acaba de funcionar, al contrari de "Yuli", d'Icíar Bollaín. Són dues de les estrenes de la setmana, comentades pel nostre expert, Marc Garriga, juntament amb "Ana y el apocalipsis", "Mortal engines", "La búsqueda de la felicidad", "Trote" i "Expediente 64. Los casos del departamento Q". En sèries, arriben noves produccions de Netflix, com "La tierra de las mareas", "Hakan, el protector" i "El proyecto Williamson". A 'HBO destaca "Death and nightingales".
13/12/20185 minutes 47 seconds
Episode Artwork

"Roma": la millor pel·lícula de l'any és de Netflix però també es pot veure als cinemes

"Roma", d'Alfonso Cuarón, és, segons Marc Garriga, no només la millor estrena de la setmana, sinó de l'any. Un film de Netflix que la plataforma ha decidit estrenar en pantalla gran perquè pugui optar als Oscars, per exemple. Comparteix cartellera amb altres cintes interessants, com "Suspiria", "El regreso de Ben", "En Ralph destrueix internet", "Galveston", "Robin Hood" o "Apuntes para una película de atracos". A més, en sèries, arriba "Into the dark", a l'HBO.
05/12/20185 minutes 31 seconds
Episode Artwork

"La noche de 12 años" resisteix els poders de "Superlópez"

"Superlópez" destaca entre totes les estrenes de la cartellera d'aquest cap de setmana. Però "La noche de 12 años" li guanya la partida, segons el nostre especialista, Marc Garriga. Comentem, també, altres estrenes, com "The guilty", "A la sombra de Kennedy", "Tres caras", "Museo" o "Jaulas".
23/11/20185 minutes 42 seconds
Episode Artwork

L'estrena de la setmana no arriba a la pantalla gran

Havia de passar algun dia. I sembla que serà cada cop més habitual en el futur. L'estrena de la setmana és un film de Netflix que no arriba a les sales de cinema: "La balada de Buster Scruggs", l'últim film dels germans Coen. El nostre especialista ens en parla, a banda d'altres pel·lícules d'interès com "Malos tiempos en el Royale", "Bèsties fantàstiques: Els crims de Grindelwald", "Colette", "Mi obra maestra" o "Alegría, tristeza". En sèries, "Narcos: Mexico", "El método Kominsky" i "Fuga en Dannemora".
15/11/20185 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Torna el gran cinema italià

Aquesta setmana coincideixen a la cartellera dues cintes italianes destacades ("Lazzaro feliz" i "Dogman"), juntament amb una allau d'estrenes de tot tipus: blockbusters descafeïnats ("Millennium, lo que no te mata te hace más fuerte" i "Tu hijo"), èxits del Festival de Sitges ("Overlord" i "Mandy"), documentals necessaris ("Fahrenheit 11/9", "Comandante Arian" i "I hate New York"), anime ("Maquia, una historia de amor inmortal" i "Detectiu Conan: el cas zero"), etc. El nostre especialista, Marc Garriga, ens les comenta, juntament amb alguna estrena televisiva, com "Arde Madrid" i la segona temporada de "The sinner".
08/11/20185 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Queen i Spike Lee regnen a la cartellera

Aquesta setmana s'estrena el biopic de Queen, "Bohemian rhapsody", i el film amb què Spike Lee ha tornat a donar un cop de puny sobre la taula, "Infiltrado en el KKKlan". Aquestes i altres estrenes, com "El ángel", "El árbol de la sangre" o "Una receta familiar", comentades pel nostre especialista, Marc Garriga. I també una ració de sèries, amb "Homecoming" i "House of cards".
31/10/20185 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Michael Myers amenaça tres produccions espanyoles

El protagonista de "La noche de Halloween", en l'onzena baula de la saga, torna el mateix dia que s'estrenen tres produccions espanyoles: "Un día más con vida", "Quién te cantará" i "El fotógrafo de Mauthausen". El nostre especialista, Marc Garriga, analitza aquestes i moltes altres estrenes, com "Pesadillas 2: Noche de Halloween" o "La sociedad literaria y el pastel de piel de patata", i també sèries com "Bodyguard" o "Las escalofriantes aventuras de Sabrina".
25/10/20185 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Glenn Close, l'estrella de les estrenes de la setmana

Glenn Close, Bárbara Lennie i Jennifer Garner són algunes de les actrius que acaparen les estrenes de cinema d'aquesta setmana. Personatges femenins que busquen el coratge necessari per enfrontar-se a l'adversitat. El nostre especialista en cinema, Marc Garriga, selecciona les novetats més destacades: "La buena esposa", "Petra", "Matar o morir (Peppermint)", "Desenterrando Sad Hill" i "Slender man", entre d'altres.
18/10/20185 minutes 6 seconds
Episode Artwork

La guerra freda entre Venom i Lady Gaga

"Venom" és l'última ració de la factoria Marvel. Aquest cap de setmana coincideix amb l'estrena de la quarta versió d'"Ha nascut una estrella", protagonitzada aquest cop per Lady Gaga, i "Cold war", el film que li va suposar al polonès Pawel Pawlikowski el premi a millor director al Festival de Canes. Marc Garriga ens explica aquestes estrenes i moltes altres, com "Viaje al cuarto de una madre", de Celia Rico.
03/10/20185 minutes
Episode Artwork

La sensibilitat de "The rider" inunda la cartellera

La pel·lícula independent de Chloé Zhao "The rider" és una de les estrenes destacades de la setmana. També arriben la tercera part de "Johnny English", el film que s'endinsa en "El escándalo Ted Kennedy" i moltes altres. Ens ho explica Marc Garriga.
20/09/20182 minutes 30 seconds
Episode Artwork

"Predator" devora "Todos lo saben"

"Todos lo saben", la pel·lícula espanyola que va inaugurar l'últim Festival de Canes, s'estrena aquest cap de setmana. Haurà de competir amb l'enèsim capítol de la saga "Predator", entre d'altres. Marc Garriga repassa totes les estrenes.
14/09/20182 minutes 37 seconds
Episode Artwork

"La monja" no espanta "Les distàncies" ni "Carmen y Lola"

"Les distàncies", d'Elena Trapé, gran guanyadora al Festival de Màlaga, s'estrena aquest cap de setmana, juntament amb "Carmen y Lola", d'Arantxa Echevarría, que va participar al Festival de Canes. Per tant, venen ben preparades per lluitar contra "La monja", una baula més de la saga de l'"Expedient Warren". A més, arriben "Mary y la flor de la bruja", "Un océano entre nosotros", "I love dogs" i "Cuando los ángeles duermen". Ens ho explica Marc Garriga.
06/09/20184 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Aquest estiu, estrenes per a tots els gustos

A l'estiu, les estrenes de cinema no s'aturen, al contrari, molts estudis han reservat algunes de les seves produccions més cridaneres per a aquestes dates. Hi ha noves cintes dels superherois de Marvel, de la saga "Missió impossible" o d'"Els increïbles", i molts films amb superestrelles o directors de prestigi, a banda d'estrenes de pel·lícules espanyoles molt esperades. Ara que hem encetat el mes de juliol, és el moment de fer-ne un avançament amb el nostre especialista, Marc Garriga.
01/07/20184 minutes 39 seconds
Episode Artwork

"Hereditary" esgarrifa la resta de la cartellera de la setmana

El terror psicològic de "Hereditary" destaca entre les novetats cinematogràfiques de la setmana, juntament amb "Con amor, Simon"; dos films d'empoderament femení, "El orden divino" i "Las guardianas"; i dos documentals, com "Miss Kiet's children" i "48/52. La escena que cambió el cine". Les repassem totes amb Marc Garriga, juntament amb algunes estrenes televisives, com "El día de mañana" i " El misterio de Hanging Rock".
21/06/20185 minutes 59 seconds
Episode Artwork

El cinema alemany, protagonista de la cartellera

Tres films alemanys de qualitat arriben aquest cap de setmana a la cartellera: "Western", "En tránsito" i "El pastelero de Berlín". A més, un film angoixant, "No dormirás", i una comèdia d'Amy Schumer, "¡Qué guapa soy!". Amb Marc Garriga repassem aquestes i la resta d'estrenes i un apunt televisiu, "Unsolved", a Netflix.
14/06/20185 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Bayona aporta aire fresc als dinosaures de Spielberg a "Jurassic World: el regne caigut"

L'última entrega de la franquícia dels dinosaures acapara l'atenció de les estrenes d'aquesta setmana. Però que això no resti importància a altres títols destacats, com "A taxi driver. Los héroes de Gwangju", "Salyut 7: héroes en el espacio", "Petitet" o "Normandía al desnudo". Els repassem tots amb Marc Garriga, incloses les novetats de la petita pantalla.
07/06/20185 minutes 27 seconds
Episode Artwork

"El hombre que mató a Don Quijote" i gairebé també a Terry Gilliam

L'adaptació del Quixot per part de l'ex-Monty Python torna a ser una de les seves bogeries. És l'estrena més destacada de la setmana, juntament amb "La malvada guineu ferotge", "Los extraños: cacería nocturna" o "Basada en hechos reales", de Roman Polanski. Marc Garriga repassa totes les novetats, incloses "Dede", "Lu Over The Wall", "Algo celosa" i, sobretot, la reestrena de "2001: Una odissea de l'espai". Amb intervencions del mateix Gilliam, Sergi López, Christopher Nolan o Jan Harlan. En televisió, destaquem "La sucesión" i "Pose", a l'HBO.
01/06/20185 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Han Solo dispara primer, però Agnès Varda sobreviu

L'enèsima pel·lícula de la franquícia de "La guerra de les galàxies", ara sobre la joventut del personatge que originalment va interpretar Harrison Ford, Han Solo, és l'estrena destacada de la setmana. Però el film més important que arriba a les nostres pantalles és "Caras y lugares", on l'àvia de la Nouvelle Vague, Agnès Varda, demostra que conserva la vitalitat de la seva joventut. Marc Garriga també comenta la notable "Sweet country" i les irregulars "El doctor de la felicidad" i "Disobedience". En televisió, "Matar al padre", "La catedral del mar" i "The tale".
25/05/20185 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Torna el superheroi més malparlat del planeta

"Deadpool 2", la seqüela d'un dels films de superherois més taquillers, amb Ryan Reynolds de protagonista, és l'estrena de la setmana, segons Marc Garriga. A més, arriben també a la cartellera una història d'amor deliciosa com "Las estrellas de cine no mueren en Liverpool", la final de Wimbledon 80 a "Borg McEnroe. La película" i diversos films petits molt recomanables: "Hannah", "Lean on Pete", "Pororoca" o "El taller de escritura". En televisió, la sèrie "Cormoran Strike" i la nova adaptació de "Fahrenheit 451", estrenada a Canes fa 4 dies, ara a l'HBO.
17/05/20184 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Un "guilty pleasure" i tres bons documentals arriben a la cartellera

"Operación: Huracán", de Rob Cohen, seria aquest "plaer culpable" segons Marc Garriga, que recomana "La fábrica de nada", un pseudodocumental laboral; "Maria by Callas", sobre la més famosa soprano de la història, i "Niñato", un retrat molt pròxim de la crisi a Espanya. A banda, "Mi familia del Norte", "Verdad o reto"... i en televisió, "Safe", a Netflix.
11/05/20184 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Dues perles que no es poden deixar escapar: "Lucky" i "Amante por un día"

Aquesta setmana s'estrenen dues petites joies que segurament s'estaran pocs dies a la cartellera i que cal caçar al vol: "Lucky", el testament de Harry Dean Stanton que és, alhora, el debut de John Carroll Lynch darrere la càmera, i "Amante por un día", del cineasta francès poc valorat aquí Philippe Garrel. A més, també arriba "Mi querida cofradía", de l'alumna de l'ESCAC Marta Díaz de Lope Díaz, i molts altres títols no tan reeixits, com "12 valientes", "Roman J. Israel, esq." o "Rebelde entre el centeno". Pel que fa a sèries, atents a "The rain". Ho repassem amb Marc Garriga.
04/05/20185 minutes 33 seconds
Episode Artwork

"Vengadores: Infinity war", la pel·lícula de superherois definitiva

L'Univers Cinemàtic Marvel arriba a la seva cúspide amb aquest film on apareixen almenys 25 dels superherois d'aquesta franquícia. És l'estrena de la setmana, i segurament una de les pel·lícules més importants de l'any. Marc Garriga l'analitza juntament amb "Noche de juegos", "7 días en Entebbe" i moltes altres.
26/04/20185 minutes
Episode Artwork

"Un lugar tranquilo", una de les sorpreses del 2018

El film de John Krasinski seguirà, o superarà, l'estela de "Déjame salir" i es convertirà de ben segur en un dels fenòmens de la temporada. Una pel·lícula de suspens, més que de terror, on el més important és... el silenci. També destaquen les estrenes d'"Isla de perros" i "Custodia compartida", a banda de la producció catalana "Las leyes de la termodinámica", que va inaugurar el Festival de Màlaga. Marc Garriga també repassa la resta de títols de la setmana. Pel que fa a les sèries, les estrenes de "Genius: PIcasso", amb Antonio Banderas, i "L'alienista", i les noves temporades de "Westworld", "El conte de la serventa" i "Vis a vis".
20/04/20185 minutes 2 seconds
Episode Artwork

"Campeones" i "Inmersión", dues maneres d'emocionar absolutament oposades

Javier Fesser aconsegueix el seu objectiu amb "Campeones", un film necessari. Mentrestant, Wim Wenders torna a estavellar-se amb "Inmersión". Marc Garriga comenta les estrenes de la setmana, on també destaquen "Miss Dalí", "Un sol interior", "Juego de ladrones. El atraco perfecto" i "Verano de una familia de Tokio". Pel que fa a les sèries, "Félix", a Movistar Plus.
06/04/20185 minutes 19 seconds
Episode Artwork

"Ready player one", un film de culte instantani

Steven Spielberg adapta la novel·la d'Ernest Cline, "Ready player one", la sacseja i la presenta com un grandiós homenatge a la cultura pop dels 80. És l'estrena d'una setmana en què també arriben a la pantalla gran dos thrillers arriscats com "El justiciero" i "El Cairo confidencial". Marc Garriga també inclou "Barbara", "Cosas de la edad" i "Una razón brillante", tres cintes franceses entre les recomanacions. I pel que fa a les sèries: "Barry", "Trust" i la segona temporada d'"American Crime Story" sobre l'assassinat de Gianni Versace.
28/03/20185 minutes 7 seconds
Episode Artwork

"Thelma", la gemma de la setmana

En una setmana plena d'estrenes intimistes com "La casa junto al mar" i "El viaje de sus vidas", destaca la inquietant "Thelma", premi del jurat a Sitges. Marc Garriga presenta també la resta de novetats, com ara "Peter Rabbit" o "Pacific Rim: Insurrección". Pel que fa a sèries, destaquen "Túnel de corrupción" (Netflix) i "Krypton" (HBO).
23/03/20185 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Torna Lara Croft

Alicia Vikander protagonitza el "reboot" de la saga de l'heroïna més famosa del món dels videojocs, Lara Croft. A banda de "Tomb Raider", Marc Garriga comenta la resta d'estrenes en pantalla gran ("La tribu", "El insulto", "Una voz silenciosa", "María Magdalena"...) i en pantalla petita ("Edha", "Rise" i "Mi madre en tiempos de guerra").
16/03/20185 minutes 20 seconds
Episode Artwork

"La muerte de Stalin" o com es pot fer riure amb un dels episodis més foscos de la història

La sàtira d'Armando Iannucci sobre la mort i la successió de Ióssif Stalin és una de les estrenes destacades de la setmana, juntament amb "Loving Pablo", amb Penélope Cruz i Javier Bardem; "Un pliegue en el tiempo", la cinta de Disney amb Oprah Winfrey i Reese Witherspoon; i "Winchester. La casa que construyeron los espíritus", amb Helen Mirren. Totes, comentades per Marc Garriga, que destaca l'estrena de la cinta infantil "El grúfal" en català. Respecte a les estrenes televisives: la segona temporada de "Jessica Jones" i "Collateral" a Netflix, i "The looming tower" a Amazon Prime.
09/03/20185 minutes 4 seconds
Episode Artwork

"Gorrión rojo" i "Sin rodeos", dos films destinats a triomfar

Un thriller d'espies situat a la Guerra Freda protagonitzat per Jennifer Lawrence i una cinta d'empoderament femení firmada per Santiago Segura amb Maribel Verdú són les dues pel·lícules destacades de la setmana. Marc Garriga analitza també la resta d'estrenes: dues d'herois americans, "Héroes en el infierno" i "La última bandera"; la darrera de Marc Recha, "La vida lliure"; "Errementari", "Siete hermanas" i "Foxtrot".
02/03/20185 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Margot Robbie ja no és només una cara bonica, ara és una gran actriu, ara és Tonya

"Yo, Tonya" destaca entre les estrenes d'una setmana que ve carregada de pel·lícules premiades, com "Lady Bird" i "En la sombra", i de polèmica, com la que envolta "Todo el dinero del mundo", el film on Ridley Scott va esborrar Kevin Spacey i va posar-hi a sobre Christopher Plummer. A més, amb Marc Garriga repassem també "La enfermedad del domingo", de Ramón Salazar.
23/02/20185 minutes 10 seconds
Episode Artwork

"La forma del agua" i "Black panther" acaparen l'atenció a la cartellera

S'estrenen dues pel·lícules molt esperades: "La forma del agua", de Guillermo del Toro, amb tretze nominacions als Oscars; i "Black Panther", la cinta de superherois que la comunitat negra havia estat esperant des de sempre. Marc Garriga ens comenta també "The party", "Cuando dejes de quererme" i "Deber cumplido".
16/02/20185 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Mai oblidarem els nens de "The Florida project" i "Ganar al viento"

"The Florida project" és un d'aquells films que perdurarà en la memòria de l'espectador. I "Ganar al viento" arribarà al cor de tots els que en tinguin. Són algunes de les estrenes de la setmana, juntament amb "15:17 tren a París", l'últim film de Clint Eastwood; "Cinquanta ombres alliberades", l'últim capítol de les aventures i desventures dels Grey; "The ritual", a Netflix; i la sèrie "Here and now", a l'HBO.
09/02/20185 minutes 12 seconds
Episode Artwork

"El hilo invisible" pot ser la darrera de Daniel Day-Lewis. O potser no...

S'estrena "El hilo invisible", l'última producció de Paul Thomas Anderson, director de "Pous d'ambició", amb una dels seus actors favorits, el gran Daniel Day-Lewis, qui fa temps que ha anunciat que aquesta seria la seva última pel·lícula. Aquesta setmana també destaquen les estrenes de "Cavernícola" o "Déjate llevar".
02/02/20185 minutes 2 seconds
Episode Artwork

"Call me by your name", una petita joia que ningú hauria de perdre's

Arriben a la cartellera el film de Luca Guadagnino "Call me by your name", nominat a l'Oscar a la millor pel·lícula, i la russa "Loveless (Sin amor)", nominada en la categoria de parla no anglesa. Les repassem amb Marc Garriga, juntament amb "C'est la vie", "El pasajero", l'última part d'"El corredor del laberinto", dues pel·lícules infantils i dues sèries destacades de l'HBO, "Counterpart" i "Mosaic".
26/01/20185 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Estrenes "revolucionàries": El "Washington Post", els seropositius dels 90 i Karl Marx

Les estrenes més destacades de la setmana tenen en comú que són pel·lícules sobre personatges que lluiten contra les injustícies i, d'alguna manera, contra el sistema establert. Són revolucions diferents, però revolucions al cap i a la fi: "Los archivos del Pentágono", "120 pulsaciones por minuto" i "El joven Karl Marx". Marc Garriga ens en parla, de totes aquestes, i també de "Mazinger Z Infinity".
19/01/20184 minutes 35 seconds
Episode Artwork

"Tres anuncios en las afueras" s'estrena la mateixa setmana que triomfa als Globus d'Or

La pel·lícula de Martin McDonagh aconsegueix emular l'univers dels germans Coen amb una brillant Frances McDormand. També s'estrenen "El instante más oscuro", "Thi Mai, rumbo a Vietnam", "El extranjero", "The jungle bunch: la colla de la selva" i, en televisió, "La peste", a Movistar Plus. Totes comentades per Marc Garriga.
12/01/20183 minutes 47 seconds
Episode Artwork

"2017, Weinstein: L'any en què el cinema va canviar"

El resum de l'any cinematogràfic gira al voltant de l'"efecte Weinstein", l'allau de denúncies per assetjament sexual que ha inundat el món del cinema, sobretot als Estats Units. A més, aquest 2017 també està marcat per l'increment de la presència de les dones al capdavant de projectes de tot tipus, per com el "procés" ha afectat el cinema espanyol i per l'èxit inesperat d'una petita pel·lícula catalana que ha traspassat totes les fronteres: "Estiu 1993". També s'hi inclou un repàs dels festivals de cinema més importants del món (amb una especial atenció al de Sitges i a la presència cada cop més habitual de productes produïts per plataformes de continguts), del ressorgiment del cinema de terror, la febre per les seqüeles i les estrelles que ens han deixat durant els últims 12 mesos.
01/01/201858 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Woody Allen es posa melodramàtic i fa brillar Kate Winslet

"Wonder wheel" és la cita anual d'Allen amb els seus seguidors. Aquest cop, el seu film és impecable des del punt de vista estètic, amb la Coney Island dels anys 50 de fons, però el resultat no acaba de ser rodó. "Jumanji: bienvenidos a la jungla", "Ferdinand", "Una vida a lo grande", "Demasiado cerca" i "Columbus" són la resta d'estrenes de la setmana, comentades per Marc Garriga.
22/12/20175 minutes 30 seconds
Episode Artwork

"Els últims Jedi" i dues notables pel·lícules argentines, a la cartellera

L'últim film de la saga de "La guerra de les galàxies" acapara gairebé tota l'atenció de les estrenes cinematogràfiques del cap de setmana. Però també hi ha espai al "Travelling" perquè Marc Garriga parli d'"Alanis", "Una especie de familia", "Muchos hijos, un mono y un castillo", "Se armó el belén" i "Jean-Claude van Johnson".
15/12/20175 minutes 10 seconds
Episode Artwork

"Suburbicon", humor negre gamberro estil Coen amb firma Clooney

George Clooney adapta un vell guió dels Coen i el resultat és un film delirant, però potser un pèl previsible. En qualsevol cas, el missatge final de "Suburbicon" és la doble moral americana dels 50... fins a l'actualitat. Marc Garriga també comenta altres estrenes: "Fe de etarras", "El gran desmadre (Malas madres 2)", "En la playa sola de noche" i "El viaje". Aquest últim, un film molt adient pel moment polític que viu Catalunya.
08/12/20174 minutes 57 seconds
Episode Artwork

"Coco", o com Pixar ja fa pel·lícules només per als més petits

L'última producció dels estudis Pixar amb Disney se situa a Mèxic, durant la celebració del Dia dels Morts, una pel·lícula impecable en l'aspecte tècnic però on ja no hi ha segones lectures per als adults. Ens ho explica Marc Garriga, que també avança l'estrena de "Wonder", "El sacrificio de un ciervo sagrado", "La vida y nada más" i, a Netflix, la sèrie "Dark".
01/12/20174 minutes 57 seconds
Episode Artwork

"En realidad, nunca estuviste aquí", una de les millors pel·lícules de l'any

El film de Lynne Ramsay protagonitzat per Joaquin Phoenix fa olor d'Oscar i compartirà cartellera amb dos films més també molt recomanables: el segon film del català Carlos Marques-Marcet, "Tierra firme", i la seqüela de "Paddington". A més, Marc Garriga ens parla d'"Asesinato en el Orient Express", "La higuera de los bastardos" i la sèrie "Vergüenza", de Movistar+.
24/11/20174 minutes 55 seconds
Episode Artwork

La "Liga de la justicia" es queda a mig camí

S'estrena un dels films més esperats de l'any, però DC Comics encara no ha trobat la clau de l'èxit i continua a anys llum de Marvel. Tot i que, això sí, ha fet un pas endavant. En canvi, "El autor" és una pel·lícula solvent, una comèdia per riure i per pensar sobre un aspirant a escriptor sense talent que encarna el brillant Javier Gutiérrez. A més, arriba la pel·lícula guanyadora a Sitges, "Jupiter's moon", i el nou film de l'autora d'"Una pastisseria a Tòquio", "Hacia la luz". A més, sèries: "The punisher" i "Future man".
17/11/20174 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Un munt de produccions catalanes i espanyoles, contra "Feliz día de tu muerte"

Més de la meitat de les estrenes d'aquesta setmana són produccions catalanes o espanyoles. Arriben les últimes pel·lícules de Jaume Balagueró ("Musa"), Isabel Coixet ("La llibreria") i Agustín Díaz Yanes ("Oro"). I també es podrà veure per fi la Paloma d'Or a Canes ("The square"). Però totes hauran de competir amb un dels films que han ajudat a tornar a posar de moda el cinema de terror, "Feliz día de tu muerte". Ah, i en aquest "Travelling" també apuntem una altra recomanació, la producció catalana "La Chana".
10/11/20174 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Arriba "La gran enfermedad del amor", una comèdia diferent

"The big sick", que és el títol original de "La gran enfermedad del amor", és sens dubte una de les comèdies de la temporada. Marc Garriga parla també de "A ghost story", "La batalla de los sexos", "SWAT", "El complex de Frankenstein" i "American Valhalla".
03/11/20173 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Tornen "Stranger things" i "Thor"

El "Travelling" d'aquest any també inclou sèries. Aquesta setmana, l'estrena més esperada és a la petita pantalla, amb la segona temporada de "Stranger things". Marc Garriga parla també de "Thor: Ragnarok", "En cuerpo y alma", "Nuestra vida en la Borgoña", "El secreto de Marrowbone", "La zona", "El tercer asesinato" i "Jericó, el infinito vuelo de los días".
27/10/20173 minutes 35 seconds
Episode Artwork

"Wonder woman": superheroïnes davant i darrere la càmera

Aquest divendres arriba als cinemes la pel·lícula amb què la Warner Bros i DC Entertainment volen recuperar el prestigi perdut en les adaptacions de còmics de superherois. Bé, en aquest cas, parlem de superheroïna: la pel·lícula és "Wonder woman", la història d'una princesa guerrera que protagonitza la israeliana Gal Gadot, dirigida per la nord-americana Patty Jenkins. Repassem aquesta i altres estrenes de la cartellera amb la Geni Lozano.
23/06/20175 minutes 13 seconds
Episode Artwork

S'estrena "Selfie" als cinemes, un autoretrat sense pietat de la joventut espanyola

Aquest divendres arriba als cinemes una de les pel·lícules més aplaudides de l'últim festival de Málaga. Es titula "Selfie", la dirigeix Víctor García León i és una crítica mordaç sobre l'Espanya actual a partir del format del fals documental. L'actor Santiago Alverú es posa a la pell del fill d'un ministre imputat per corrupció que entra en contacte amb activistes de l'entorn de Podem. És un reportatge de la Geni Lozano.
21/06/20173 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Les dones desembarquen a la cartellera amb propostes singulars com "Júlia ist"

Cosa poc habitual, les dones protagonitzen les estrenes al cinema: des de "Júlia ist", òpera prima de la directora Elena Martín sobre les llums i les ombres de l'experiència Erasmus fins al documental "Chavela", que recorda una de les cantants més apassionades i singulars de la història de Mèxic, la cartellera s'omple aquest cap de setmana d'heroïnes, que estimen, lluiten i pateixen. Repassem les estrenes amb la Geni Lozano.
16/06/20175 minutes 32 seconds
Episode Artwork

"La momia", primera entrega del retorn dels grans monstres d'Universal

Tornen els monstres més famosos de la història del cinema. Universal Pictures estrena aquest divendres "La momia", la primera entrega d'una franquícia de pel·lícules que recuperaran les criatures que la productora nord-americana va immortalitzar als anys 40 i 50 del segle XX. En aquest "remake", Tom Cruise és l'heroi que s'enfronta a una antiga reina d'Egipte amb ànsies de venjança. Repassem les estrenes del cap de setmana amb la Geni Lozano.
09/06/20175 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Més de 50 pel·lícules a la mostra FIRE!! de cinema gai i lesbià de Barcelona

La mostra internacional de cinema gai i lesbià de Barcelona, FIRE!!, obre aquest vespre la 22a edició, més combativa que mai. Sota el lema "Lluitar és la resposta", el Casal Lambda ha programat més de 50 pel·lícules de temàtica homosexual o transsexual, entre les quals destaquen les estrenes a Catalunya del documental sobre la vida de Chavela Vargas i el llargmetratge de ficció "About Ray", amb Susan Sarandon, Naomi Watts i Elle Fanning. És un reportatge de Geni Lozano.
08/06/20172 minutes 51 seconds
Episode Artwork

La Mostra de Films de Dones compleix 25 anys recordant el passat i mirant cap al futur

La Mostra Internacional de Films de Dones compleix 25 anys amb una programació que inclou prop de 60 pel·lícules de directores procedents d'arreu del món. Aquest any el cartell inclou una retrospectiva d'homenatge a la directora catalana Mercè Conesa i la conferència d'una de les pioneres de la teoria feminista aplicada al cinema, la britànica Laura Mulvey. La mostra s'inaugura avui i s'allargarà fins a mitjans de juliol. És un reportatge de la Geni Lozano.
06/06/20172 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Cap de setmana de noves produccions catalanes a la cartellera

Quatre produccions catalanes i una de mallorquina coincideixen a la cartellera des d'aquest cap de setmana: s'estrenen els documentals "Classe valenta" i "Sasha", les comèdies romàntiques "Mil coses que faria per tu" i "Bittersweet days" i la nova pel·lícula del veterà Jordi Cadena, titulada "L'amant del silenci". Repassem les novetats que arriben als cinemes amb la Geni Lozano.
02/06/20175 minutes 20 seconds
Episode Artwork

"Bittersweet days", una comèdia romàntica sobre la identitat rodada a Gràcia

Aquest divendres arriba als cinemes la pel·lícula "Bittersweet days", òpera prima de la directora mallorquina Marga Melià. La cinta és una comèdia romàntica sobre la recerca de la pròpia identitat, i bona part s'ha rodat al districte de Gràcia de Barcelona. Ens ho explica la Montse Pujol.
30/05/20172 minutes 3 seconds
Episode Artwork

El curtmetratge "Los desheredados", de Laura Ferrés, única presència catalana a Canes

El curtmetratge "Los desheredados", de la directora Laura Ferrés, és l'única presència catalana aquest any al festival de cinema de Canes, dins la secció paral·lela coneguda com "La setmana de la crítica". La pel·lícula fa el retrat d'un home de mitjana edat (el pare de la realitzadora) castigat per la crisi econòmica, amb un estil que cavalca entre la ficció i la realitat documental. La Geni Lozano ha parlat amb la realitzadora.
19/05/20172 minutes 56 seconds
Episode Artwork

"All governments lie": Cap de setmana de grans documentals a la cartellera

Amb el permís de Canes, aquest cap de setmana us recomanem que us acosteu al destival DOCS Barcelona, on podreu trobar prop d'un centenar de grans documentals de directors de tot el món, entre els quals "All governments lie", una reflexió sobre la difícil relació entre el periodisme i el poder als Estats Units. També arriben als cinemes les pel·lícules "Déjame salir", "Personal shopper" o "No sé decir adiós". Les repassem totes amb la Geni Lozano.
19/05/20174 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Tot sobre la 70a edició del Festival de Cinema de Canes, que s'inaugura avui

La setantena edició del Festival de Cinema de Canes s'inaugura aquest vespre amb una programació que inclou les "premières" mundials de les últimes pel·lícules de Roman Polanski, Todd Haynes, Sofia Coppola o Michael Haneke. Aquest any, el certamen de cinema més prestigiós del món també s'obre a nous formats i noves formes de producció, amb la projecció de dues sèries de televisió i la selecció de dues pel·lícules de la plataforma Netflix. És un reportatge de Geni Lozano.
17/05/20173 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Ridley Scott es recrea en l'estètica i l'excés a "Alien: Covenant"

Aquest divendres arriba als cinemes la segona entrega de la trilogia preqüela d'"Alien", dirigida per Ridley Scott. "Alien: Covenant" combina les escenes d'acció amb les múltiples versions de l monstre i les seqüències de més reflexió filosòfica, que protagonitza l'actor Michael Fassbender, enmig d'una posada en escena altament esteticista. Repassem aquesta i altres estrenes del cap de setmana amb la Geni Lozano.
12/05/20175 minutes 6 seconds
Episode Artwork

James Gray revisita el mite d'El Dorado a l'aclamada "Z. La ciudad perdida"

Aquest divendres s'estrena als cinemes l'aclamada última pel·lícula del director James Gray, sobre la darrera missió de l'explorador britànic Percy Fawcett, l'any 1925, Amazones endins. Una aventura èpica que el realitzador nord-americà ha volgut rodar seguint els paràmetres del cinema clàssic, amb pel·lícula de 35 mil·límetres. També aquest cap de setmana arriben a la cartellera films com "Los demonios", "Casi leyendas" o "El círculo", que repassem amb la Geni Lozano.
05/05/20174 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Philippe Lesage retrata la por i la culpa del final de la infància a "Los demonios"

Aquest divendres s'estrena la pel·lícula "Los demonios", un drama infantil amb elements de thriller que dirigeix el canadenc Philippe Lesage. La pel·lícula, que ha rebut premis en festivals internacionals de tot el món, aborda les pors de la infantesa a través de la mirada d'un nen de deu anys. El realitzador ha vingut a Barcelona a presentar-la i la Geni Lozano l'ha entrevistat.
03/05/20172 minutes 44 seconds
Episode Artwork

El Docs Barcelona celebra 20 edicions amb 94 documentals de tot el món en el doble de dies

La vintena edició del Festival Docs Barcelona duplica el nombre de dies i s'estén a sis municipis de la demarcació, més enllà de la capital catalana. Documentals premiats internacionalment com "Last men in Aleppo" o estrenes mundials com "El juez y el rebelde" són dos dels 94 títols que integren una programació que, per primera vegada, inclourà tres seccions oficials competitives. El festival es farà del 18 al 28 de maig. És un reportatge de la Geni Lozano.
01/05/20172 minutes 56 seconds
Episode Artwork

"Lady Macbeth": Qui diu que les dones victorianes eren resignades?

Aquest divendres arriba al cinema "Lady Macbeth", l'òpera prima del director britànic William Oldroyd, que adapta un relat rus del segle XIX i el trasllada a l'Anglaterra victoriana. Florence Pugh protagonitza aquest thriller passional que va recollir crítiques immillorables a l'últim festival de Sant Sebastià. També s'estrenen l'espanyola "Plan de fuga" i les nord-americanes "La excepción a la regla" i "Els guardians de la Galàxia Vol. 2". Les repassem totes amb la Geni Lozano.
28/04/20174 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Carles Bosch roda un documental sobre el somni del rumbero "Petitet"

El multipremiat realitzador Carles Bosch ha començat a rodar un nou documental, centrat en el músic de rumba catalana Joan Ximénez, conegut com "Petitet". Aquest percussionista, retirat a causa d'una greu malaltia, s'ha proposat dirigir un concert de rumba amb una orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu el pròxim 17 d'octubre. És un reportatge de Geni Lozano.
24/04/20173 minutes 59 seconds
Episode Artwork

"Stefan Zweig: Adiós a Europa": l'angoixa per la mort de tota una civilització

Aquest divendres arriba als cinemes el biopic d'un dels intel·lectuals més influents del segle XX. "Stefan Zweig: Adiós a Europa", pel·lícula dirigida per la també actriu alemanya Maria Schrader, descriu l'exili forçós de l'escriptor austríac a conseqüència de l'ascens del nazisme que va donar lloc a la Segona Guerra Mundial. La cartellera es renova aquest cap de setmana amb altres films com l'espanyola "Amar", la francesa "Alta sociedad" o la belga "Río arriba", protagonitzada per Sergi López. Repassem les estrenes amb la Geni Lozano.
21/04/20175 minutes
Episode Artwork

Ventura Pons roda la vida de la germana de Dalí amb Siân Phillips i Claire Bloom

El director Ventura Pons roda a Cadaqués la seva nova pel·lícula, titulada "Miss Dalí", sobre Anna Maria Dalí, la germana petita del pintor surrealista. Dues veteranes actrius britàniques protagonitzen el trenta-unè llargmetratge del director català: Siân Phillips i Claire Bloom. La Geni Lozano ha visitat el rodatge i ha parlat amb l'equip.
14/04/20172 minutes 55 seconds
Episode Artwork

"Rosalie Blum" i "Lo tuyo y tú", les estrenes més destacades de la Setmana Santa

Les festes de Setmana Santa avancen les estrenes a dimecres, amb pel·lícules pensades per entretenir i assistir al cinema amb la família. "Rosalie Blum" és el debut en la direcció del francès Julien Rappeneau, que porta a la gran pantalla la popular trilogia de novel·les gràfiques de Camille Jourdy. Al travelling també us parlem de "Nieve negra", l'última pel·lícula de l'actriu catalana Laia Costa; i "Lo tuyo y tú", l'original comèdia del prolífic realitzador sud-coreà Hong Sang-soo. Repassem les estrenes amb la Geni Lozano.
12/04/20174 minutes 55 seconds
Episode Artwork

O. Assayas, B. Bonello, W. Bing, L. Diaz i D. Côté i fins a 90 directors més al D'A Film Festival

El D'A Film Festival de Barcelona arrenca el 27 d'abril amb prop de 90 pel·lícules del millor cinema contemporani de tot el món, que combinen 21 òperes primes amb produccions de directors ja molt consolidats com Olivier Assayas, Bertrand Bonello o Wang Bing. El certamen oferirà més de 100 sessions de cinema en tres espais de Barcelona i set pantalles de poblacions de fora de la ciutat durant deu dies, fins al 7 de maig. La Geni Lozano ens explica el més destacat de la programació.
10/04/20172 minutes 45 seconds
Episode Artwork

"I'm not your negro": La lucidesa de James Baldwin amb la veu de Samuel L. Jackson

"No tot el que s'afronta s'aconsegueix canviar. Però no es pot canviar res del que no s'afronta". El racisme està instal·lat en la cultura de masses dels Estats Units, malgrat que la societat nord-americana insisteixi a mirar cap a un altre costat. Les reflexions imperdibles de l'escriptor i activista James Baldwin arriben avui als cinemes amb les imatges triades pel director Raoul Peck. El resultat és el documental "I'm not your negro", nominat a l'Oscar. Repassem aquesta estrena i d'altres amb la Geni Lozano.
07/04/20174 minutes 46 seconds
Episode Artwork

L'univers de David Lynch i la ciberpunk Scarlett Johansson, a la cartellera

Estrenes per tots els gustos aquesta setmana a la cartellera. Des del documental "David Lynch: the art life", sobre l'etapa de formació del director nord-americà, a la nova pel·lícula d'Adolfo Arrieta, tòtem del cine experimental a Espanya i França, passant per l'aventura cibernètica de "Ghost in the shell", amb Scarlett Johansson de protagonista. Repassem les estrenes més destacades amb la Geni Lozano.
31/03/20174 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Agustí Villaronga retrata les passions de la rereguarda a "Incerta glòria"

Avui s'estrena en 80 sales d'arreu de l'Estat la producció del cinema català més gran del 2017: "Incerta glòria", l'adaptació que Agustí Villaronga ha fet de la novel·la de Joan Sales. El director mallorquí ha portat l'obra al seu terreny i n'ha subratllat les parts més passionals, reduint els fragments més metafísics o existencialistes. El resultat, un drama sobre el desig, l'amor i la mort entre les trinxeres de la Guerra Civil al front d'Aragó. Parlem d'aquesta i les altres estrenes de la setmana amb la Geni Lozano.
17/03/20175 minutes 6 seconds
Episode Artwork

El Festival Mecal de Barcelona projectarà 350 curtmetratges de 110 països fins al 4 d'abril

La 19a edició del Festival Mecal de curtmetratges de Barcelona projectarà en les pròximes tres setmanes 350 pel·lícules procedents de 110 països del món, a més d'oferir tallers, classes magistrals i 23 seccions paral·leles. La principal novetat d'aquest any és que el certamen es fusiona amb el Festival de curts Stop Motion, que hi participa amb desenes d'activitats relacionades amb el món de l'animació. La Geni Lozano ens avança el més destacat de la programació.
14/03/20172 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Pau Durà debuta en el llargmetratge rodant un drama a Formentera amb José Sacristán

L'actor Pau Durà debutarà com a director de llargmetratges amb la pel·lícula titulada "Formentera Lady", un drama amb elements de comèdia protagonitzat per José Sacristán i Nora Navas. El rodatge començarà el 20 de març a l'illa de Formentera, on les últimes setmanes s'ha fet un càsting entre els residents per escollir un centenar de figurants. Abans de viatjar a Formentera, el realitzador ha parlat amb la Geni Lozano.
11/03/20172 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Una irresistible Sonia Braga protagonitza el drama social "Doña Clara"

Grans personatges femenins arriben a la cartellera d'aquest divendres: d'una banda, "Doña Clara", la protagonista del drama social dirigit pel brasiler Kleber Mendonça Filho i interpretada per una immensa Sonia Braga. De l'altra, Li Xuelian, protagonista de la xinesa "Yo no soy Madame Bovary", que interpreta Fan Bingbing, mereixedora de la Concha de Plata a la millor actriu. La pel·lícula, dirigida per Feng Xiaogang, va guanyar també la Concha d'Or de Sant Sebastià. Repassem aquestes i altres estrenes amb la Geni Lozano.
10/03/20175 minutes 14 seconds
Episode Artwork

"9 meses": Embaràs i adolescència en l'era del WhatsApp

Com afronta un embaràs una parella de 15 anys en l'era del WhatsApp? Paternitat i adolescència són els dos temes que aborda la pel·lícula "9 meses", l'òpera prima del director francobelga Guillaume Senez. La cinta arriba aquest divendres als cinemes catalans i el seu realitzador ha vingut a Barcelona per presentar-la. Hi ha parlat la Geni Lozano.
08/03/20172 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Bárbara Lennie roda a Barcelona un drama familiar dirigit per Ramón Salazar

El director i guionista Ramón Salazar ha començat a rodar a Barcelona el seu nou llargmetratge, un drama familiar titulat "La enfermedad del domingo". Bárbara Lennie i Susi Sánchez protagonitzen aquesta pel·lícula intimista sobre una relació traumàtica entre mare i filla, que es preveu estrenar a finals d'aquest any. La Geni Lozano ha parlat amb el director i les protagonistes.
06/03/20173 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Les 18 produccions més arriscades del 2016 als EUA al Festival de Cinema Independent Nord-americà

Avui arrenca la quarta edició del Festival de Cinema Independent Nord-americà de Barcelona, l'Americana, que projectarà una selecció de les produccions més arriscades i de baix pressupost que s'han fet als Estats Units el 2016. "Certain Women", "Swiss army man", "Wiener-dog" o "Life, animated", són els plats forts d'una programació formada per 18 llargmetratges. La Geni Lozano ha parlat amb els directors del festival.
01/03/20171 minute 59 seconds
Episode Artwork

"Neckan": les clavegueres del franquisme des de Tetuan

El director de cinema Gonzalo Tapia estrena aquest divendres el seu segon llargmetratge de ficció, un thriller històric titulat "Neckan", que retrata els últims dies del protectorat franquista del Marroc. L'actor Pablo Rivero protagonitza aquesta història sobre un jove advocat, fill d'una influent família de la dictadura, que viatjarà a Tetuan i descobrirà el seu veritable origen. La Geni Lozano ha parlat amb el director i l'actor.
28/02/20172 minutes 32 seconds
Episode Artwork

"La vida de Carbassó" i "Fences", les dues últimes estrenes nominades abans dels Oscars

Dues estrenes d'Oscar just abans dels grans premis de Hollywood d'aquest diumenge: "La vida de Carbassó", una joia de l'stop-motion nominada a la millor pel·lícula d'animació, i "Fences", un altre drama de temàtica racial dirigit i protagonitzat per Denzel Washington, que aspira a quatre Oscars, entre els quals millor pel·lícula i millor actriu de repartiment, per a Viola Davis. Parlem d'aquestes i d'altres estrenes amb la Geni Lozano.
24/02/20175 minutes 2 seconds
Episode Artwork

"Psiconautas, los niños olvidados", una distopia al·lucinògena amb Goya per la millor animació

Aquest divendres arriba als cinemes la pel·lícula guanyadora del Goya al millor llargmetratge d'animació. Es titula "Psiconautas, los niños olvidados", i és un conte fantàstic i distòpic per a adults que passa en una illa arrasada per un accident industrial. La cinta trasllada a la gran pantalla el còmic amb el mateix títol que va publicar fa prop d'una dècada un dels dos directors, Alberto Vázquez. És un reportatge de Geni Lozano.
22/02/20173 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Guédiguian retrata les conseqüències del genocidi armeni a "Una historia de locos"

La Filmoteca de Catalunya tanca avui els actes de celebració del 5è aniversari de la seu del Raval amb la pre-estrena de l'última pel·lícula de Robert Guédiguian, titulada "Una historia de locos". El director francès s'endinsa en els seus propis orígens i narra la lluita del poble armeni al llarg del segle vint, en un drama històric inspirat en el llibre autobiogràfic del periodista gallec José Gurriarán. La Geni Lozano ha parlat amb el director.
21/02/20172 minutes 30 seconds
Episode Artwork

"Moonlight", sensible retrat de la marginalitat

Aquest divendres arriba als cinemes el drama "Moonlight", dirigit per Barry Jenkins, i que s'inscriu en l'onada de pel·lícules que han sorgit els últims mesos a Hollywood al voltant de la qüestió racial. "Moonlight", nominada a 8 premis Oscar, explica tres episodis en la vida de Chiron, un jove negre dels suburbis de Miami que de mica en mica va descobrint la seva homosexualitat. Repassem aquesta i altres estrenes amb la Geni Lozano.
10/02/20174 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Carla Simon debuta en el llarg a la Berlinale amb el drama "Estiu 1993"

Aquest vespre s'inaugura la 67a edició del Festival de Cinema de Berlín, on directors de prestigi d'arreu del món, com Danny Boyle, Hong Sang-soo, Aki Kaurismäki o Álex de la Iglesia faran la première dels seus últims llargmetratges. Entre tots aquests realitzadors consagrats també s'hi poden trobar noves promeses, com la jove directora catalana Carla Simon, que presenta la seva òpera prima dins la secció "Generació Kplus" de la Berlinale. La Geni Lozano ha conversat amb la directora.
09/02/20171 minute 52 seconds
Episode Artwork

Tot sobre les nominacions i la gala dels Goya d'aquesta nit

"Un monstre em ve a veure", de Juan Antonio Bayona, i "Tarde para la ira", de Raúl Arévalo, són les dues pel·lícules favorites per la gala dels premis Goya d'aquesta nit a Madrid. Aquest any destaquen la gran quantitat de nominacions per a cintes o professionals catalans, entre els quals hi ha Eduard Fernàndez, Sílvia Pérez Cruz, Marc Crehuet, Nely Reguera o Anna Castillo. La gala la presentarà per tercer any consecutiu l'actor i humorista Dani Rovira. Repassem tots els detalls de les nominacions i la gala amb la Geni Lozano.
04/02/20173 minutes 41 seconds
Episode Artwork

"Manchester frente al mar": El pes de la pèrdua i la culpa encarnat per Casey Affleck

Aquest divendres s'estrena un dels drames més esperats de la cursa pels Oscars: "Manchester frente al mar", de Kenneth Lonergan, una història sobre el pes de la culpa i la família protagonitzada pel premiat (i nominat) Casey Affleck. També arriben a la cartellera les pel·lícules "Hotel Europa", "El día más feliz en la vida de Oli Mäki" i "La excepción a la regla", el retorn de Warren Beatty davant i darrere la càmera. Repassem les estrenes amb Geni Lozano.
03/02/20174 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Tot el que has de saber sobre la IX gala dels Premis Gaudí

Prop de 2.000 convidats assistiran aquest diumenge a la novena gala dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, que es farà a l'Auditori del Fòrum. L'actor Bruno Oro serà el mestre de cerimònies d'una edició en què les pel·lícules "La propera pell" i "Un monstre em ve a veure" parteixen com a favorites. Catalunya Ràdio us oferirà la transmissió en directe de tota la gala en un programa especial conduït per Roger de Gràcia, a partir de dos quarts de deu del vespre.
28/01/20173 minutes 23 seconds
Episode Artwork

"Como perros salvajes", la gamberrada de Paul Schrader

Molts thrillers ompliran la cartellera a partir d'aquest cap de setmana. S'estrena "Como perros salvajes", del veterà director Paul Schrader, que vam tenir la sort de poder veure i escoltar en persona al festival de cinema de Sitges. Arriben també l'última de M. Night Shyamalan, "Múltiple", terror psicològic assegurat; l'homenatge al cinema negre que Ben Affleck ha fet amb "Vivir de noche", el seu quart llargmetratge com a director, i "Lion", un drama nominat a 6 premis Oscar. Repassem les estrenes amb Geni Lozano.
27/01/20174 minutes 55 seconds
Episode Artwork

"Timecode" i "Graffiti", a punt de fer història als Oscars

Dos curtmetratges catalans podrien convertir-se avui en nominats a un Oscar, després d'haver quedat entre els deu finalistes de l'Acadèmia de Hollywood. Es diuen "Timecode" i "Graffiti", dels directors barcelonins Juanjo Giménez i Lluís Quílez, i entre tots dos ja han recollit als últims mesos més d'un centenar de premis en festivals de tot el món. La Geni Lozano ha parlat amb ells.
24/01/20172 minutes 56 seconds
Episode Artwork

"Callback": La mentida del somni americà crea monstres

Cap de setmana de retrats nord-americans a la cartellera. El més destacat, "Callback", un thriller dirigit pel català Carles Torras que desmunta el somni de l'"American way of life" i ens deixa sense alè. També s'estrenen les pel·lícules "Loving" i "Figuras ocultas", sobre la lluita pels drets civils de la comunitat afroamericana als EUA. I qui busqui una comèdia que vagi a veure "Toni Erdmann", el celebrat últim llargmetratge de l'alemanya Maren Ade. Repassem les estrenes de la setmana amb Geni Lozano.
20/01/20175 minutes 4 seconds
Episode Artwork

"La, la, land", somiar, enamorar-se, ballar

Per fi arriba als cinemes la pel·lícula que ha arrasat als últims Globus d'Or i una de les grans favorites per als Oscars d'aquest any. "La, la, land" (títol traduït aquí com "La ciudad de las estrellas") és un musical amb estètica dels anys 50 protagonitzat per Emma Stone i Ryan Gosling sobre l'amor i els somnis. Parlem d'aquesta i d'altres estrenes del cap de setmana al "Travelling" amb la Geni Lozano.
13/01/20175 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Carles Torras ens mostra a "Callback" la versió més estripada del somni americà

El director català Carles Torras estrena aquest divendres la pel·lícula "Callback", un thriller psicològic ple d'humor negre que destrossa el mite del somni americà. La cinta, produïda de forma totalment independent, va ser la més premiada al Festival de Màlaga, on va recollir la Bisnaga d'Or i dues Bisnagues de Plata. Ara aspira a dos premis Gaudí, un a la millor pel·lícula de parla no catalana i l'altre al millor guió, per al treball conjunt que van fer el mateix Torras i Martín Bacigalupo, l'actor que també és protagonista absolut a la pel·lícula. Aquí es poden sentir algunes reflexions del director.
09/01/20172 minutes 14 seconds
Episode Artwork

"Silencio", els límits de la fe, per Martin Scorsese

Comencem l'any amb estrenes tant dijous 5 de gener com divendres 6. L'última pel·lícula de Martin Scorsese, "Silencio", n'és una de les més destacades, una reflexió sobre els límits de la fe religiosa protagonitzada per Andrew Garfield, Adam Driver i Liam Neeson. Però amb la Geni Lozano també parlem de "Solo el fin del mundo", de Xavier Dolan, "Desierto" de Jonás Cuarón o "Mimosas", d'Oliver Laxe.
06/01/20174 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Oriol Paulo posa entre les cordes Mario Casas al thriller "Contratiempo"

El director català Oriol Paulo estrena aquest divendres la seva nova pel·lícula, titulada "Contratiempo", protagonitzada per Mario Casas i Bárbara Lennie. La cinta és un thriller sobre la resolució d'un crim comès en una habitació sense sortida, a l'estil de les novel·les de misteri d'Agatha Christie. La Geni Lozano ens en parla.
04/01/20171 minute 59 seconds
Episode Artwork

Quines seran les grans pel·lícules del 2017?

Les segones parts de "Blade runner" i "Trainspotting", el biopic de Jacqueline Kennedy o el musical "La, la, land" són algunes de les estrenes més esperades del 2017 als cinemes. Repassem les pel?lícules que aixecaran més expectatives l?any que ve en el següent reportatge amb Geni Lozano i Pep Vila.
02/01/20174 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Un final d'any d'allò més potent

"Comanchería", amb la presència sempre imponent de Jeff Bridges, i la pel·lícula de ciència ficció "Passengers", acaparen l'atenció de les últimes hores cinematogràfiques del 2016. No ens oblidem d'un François Ozon i d'una cinta que ha estat molt taquillera a França.
29/12/20163 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Aquest Nadal fes l'animal al cine i "¡Canta!"

Aquest cap de setmana de Nadal arriba als cinemes l'última producció dels creadors de l'exitosa "Els Mínions". Es titula "¡Canta!" i és una esbojarrada comèdia sobre un grup d'animals cantaires que participen en una gran audició per salvar un teatre. Altres estrenes d'aquest divendres són "Las inocentes" o "Assassin's Creed". Les repassem totes al ?Travelling?, amb Geni Lozano.
23/12/20165 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Els cinemes Méliès compleixen 20 anys

Els cinemes Méliès de Barcelona compleixen aquesta setmana vint anys. El 20 de desembre del 1996, el director de cinema Carles Balagué va obrir les dues sales del carrer Villarroel amb la voluntat de recuperar grans pel·lícules clàssiques en la seva versió original. Per celebrar l'aniversari, durant tota aquesta setmana els cinemes rebaixen el preu de l'entrada a tres euros per sessió. És un reportatge de la Geni Lozano.
19/12/20163 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Vinterberg retrata les contradiccions de la vida comunitària a "La comuna"

Aquest cap de setmana arriba als cinemes l'última pel·lícula del director danès Thomas Vinterberg, "La comuna", on fa un retrat d'un grup d'amics que viu en una comuna als anys 70 a Copenhaguen, basat en els records de la pròpia infantesa del realitzador. També s'estrena el primer "spin-off" de la saga d'"Star Wars", "Rogue One: una historia de Star Wars", amb Felicity Jones de protagonista. La Geni Lozano ens en parla al Travelling.
16/12/20164 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Espàrtac fa 100 anys

La Filmoteca de Catalunya tanca l'any 2016 amb un cicle d'homenatge a Kirk Douglas, una de les llegendes vives del Hollywood clàssic, que aquest 9 de desembre fa 100 anys. De físic robust i seductor, Kirk Douglas ha encarnat alguns dels papers més recordats de l'època daurada del cinema nord-americà, a les ordres de grans directors. El seu caràcter fort i obstinat el va portar també a posar-se al capdavant d'algunes pel·lícules, fent de director o productor. La Geni Lozano ens recorda la seva figura.
09/12/20163 minutes 2 seconds
Episode Artwork

"Paterson" i "María y los demás", poesia i ironia sobre les dificultats de la vida adulta

"Paterson", l'última pel·lícula del director nord-americà Jim Jarmush, i "Maria y los demás", òpera prima de la catalana Nely Reguera, són dues de les estrenes més destacades d'aquest dimecres a la cartellera. El realitzador de films com "Nit a la terra" o "Només els amants sobreviuen" proposa a "Paterson" un recorregut poètic pels petits detalls de la vida quotidiana, en una pel·lícula protagonitzada per Adam Driver. De la seva banda, Nely Reguera s'estrena com a directora amb una comèdia sobre les expectatives incomplertes, encapçalada per l'actriu Bàrbara Lennie. La Geni Lozano ens en parla al "Tràvelling".
07/12/20164 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Christophe Farnarier ens desafia a retrobar l'essencial a "El perdut"

Els cinemes Boliche de Barcelona i els Truffaut de Girona han estrenat aquest cap de setmana la pel·lícula "El perdut", del director francès establert a Catalunya Christophe Farnarier. La cinta narra la història d'un home que decideix desprendre's de tot i endinsar-se al bosc, on sobreviu sol durant anys. Una reflexió sobre la desnaturalització de l'home modern que va obtenir els premi a la millor pel·lícula, el millor director i el millor actor de la secció Zonazine del Festival de Cinema de Màlaga. La Geni Lozano ha parlat amb el director.
05/12/20164 minutes
Episode Artwork

"La doncella", l'exquisit homenatge de Park Chan Wook a l'art d'explicar històries

L'última pel·lícula de Park Chan Wook, "La doncella", és una de les cintes més enlluernadores del 2016. Les propostes estilitzades arriben als cinemes de dos en dos aquest cap de setmana, perquè també s'estrena "Animales nocturnos", el segon llargmetratge de Tom Ford. Repassem aquestes i altres estrenes al "Travelling", amb la Geni Lozano.
02/12/20164 minutes 32 seconds
Episode Artwork

"La millor opció", xoc de cultures a les Terres de l'Ebre

S'estrena als cinemes la primera pel·lícula de ficció d'Òscar Pérez, un drama familiar rodat a les Terres de l'Ebre i titulat "La millor opció". La major part del repartiment està format per actors i actrius no professionals, començant pel protagonista, el jove saharaui Koto Maelainin, que s'interpreta a si mateix. La pel·lícula es podrà veure als cinemes Girona de Barcelona i als Truffaut de Girona. Ens en parla en el següent reportatge la Geni Lozano.
01/12/20163 minutes 39 seconds
Episode Artwork

"La pols", de la Sala Flyhard als cinemes

Arriba als cinemes Girona i Maldà de Barcelona la pel·lícula catalana "La pols", òpera prima del director Llàtzer Garcia. La cinta, que va guanyar el premi a la millor actriu per Laura López al Festival de Màlaga, és l'adaptació de l'obra de teatre homònima que es va estrenar el 2014 a la Sala Flyhard amb molt èxit de públic. És un reportatge de Geni Lozano.
26/11/20162 minutes 57 seconds
Episode Artwork

El poder absolut d'Albert Serra

Després de la sensacional rebuda que li ha dedicat la crítica francesa, aquest cap de setmana arriba als cinemes catalans la pel·lícula d'Albert Serra "La mort de Lluís XIV", un retrat de la decadència del monarca absolut que interpreta magistralment el mite de la Nouvelle Vague, Jean Pierre Léaud. Repassem aquesta i les altres estrenes de la setmana al Travelling, amb la Geni Lozano.
25/11/20164 minutes 33 seconds
Episode Artwork

"Arrival", la reflexió sobre el llenguatge de Denis Villeneuve

Arriben els extraterrestres a les estrenes d'aquest cap de setmana, de la mà del quebequès Denis Villeneuve, el director que també està preparant la segona part de la mítica "Blade runner". "Arrival" va fer la seva "première" mundial al Festival de Venècia amb molt bones crítiques, les mateixes que va obtenir al Festival de cinema de Toronto i de Sant Sebastià. En parlem al "Travelling", juntament amb les altres estrenes setmanals, amb la Geni Lozano.
18/11/20164 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Els autors de "Ciutat morta" preparen un documental sobre el polèmic CIE de la Zona Franca

Els autors del polèmic documental "Ciutat morta" preparen una nova pel·lícula sobre la mort d'un jove guineà al centre d'internament d'estrangers de Barcelona. "Idrissa" és el títol d'aquest nou documental, que volen tenir a punt el 2018. El projecte l'han presentat dins el festival de cinema L'Alternativa i es pot consultar al web idrissa.cc. La Geni Lozano ens ho explica.
16/11/20161 minute 45 seconds
Episode Artwork

"Después de la tormenta" i "Las furias", dos retrats familiars de Koreeda i Miguel del Arco

Dos drames familiars protagonitzen les estrenes a la cartellera d'aquest cap de setmana. Per una banda, l'última pel·lícula del japonès Hirokazu Koreeda, "Después de la tormenta", que reflexiona sobre la necessitat d'acceptar les derrotes de la vida i, per l'altra, "Las furias", debut cinematogràfic del dramaturg i director de teatre madrileny Miguel del Arco, amb un repartiment d'infart. En parlem al "Travelling", amb la Geni Lozano.
11/11/20164 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Clint Eastwood filma la pel·lícula que necessitava Nova York

Les pel·lícules basades en històries heroiques i reals són les protagonistes de les estrenes d'avui als cinemes. Per una banda, l'últim llargmetratge del director Clint Eastwood, titulat "Sully", un drama amb elements de thriller protagonitzat per Tom Hanks. I, de l'altra, la producció catalana "100 metros", dirigida per Marcel Barrena, amb els actors Dani Rovira i Karra Elejalde de protagonistes. La Geni Lozano ens en parla al "Travelling" de la setmana.
04/11/20164 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Mateo Gil roda a Barcelona una comèdia que combina amor i termodinàmica

El director Mateo Gil roda a Barcelona fins a mitjans de novembre la seva primera comèdia, titulada "Las leyes de la termodinámica". La pel·lícula, protagonitzada per Vito Sanz i Berta Vázquez, explica una història d'amor a partir de les lleis més fonamentals de la física, una ciència que interessa molt el realitzador. La nostra companya Geni Lozano ha assistit a un dia de rodatge.
28/10/20163 minutes 5 seconds
Episode Artwork

"I, Daniel Blake", la lluita kafkiana d'un individu contra l'estat liberal

Aquest divendres arriba als cinemes la pel·lícula premiada amb la Palma d'Or al Festival de Canes, "I, Daniel Blake", de Ken Loach. El veterà director britànic torna a posar-se a la pell dels més desfavorits, ara per denunciar el sistema de benestar social del Regne Unit. També aquest cap de setmana s'estrenen els films "Que Dios nos perdone", de Rodrigo Sorogoyen, i "Dead slow ahead", de Mauro Herce.
28/10/20164 minutes 7 seconds
Episode Artwork

"La propera pell", o qui hi ha al darrere de l'inquietant Àlex Monner?

La primera pel·lícula que Isaki Lacuesta i Isa Campo dirigeixen junts és un thriller sobre la memòria i la identitat que us deixarà garratibats a la cadira del cinema. "La propera pell" s'estrena aquest cap de setmana després de triomfar al Festival de Cinema de Màlaga, on es va endur cinc premis, entre els quals el de millor actriu per Emma Suárez. Repassem les estrenes d'aquest divendres amb Geni Lozano.
21/10/20164 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Tots estem vigilats!

"Snowden" i "Inferno", aquesta setmana al "Travelling": dues estrenes, sens dubte, majúscules!
13/10/20163 minutes 5 seconds
Episode Artwork

De Rússia a "Jota", passant pel monstre de J. A. Bayona

Amb el permís de les més de 170 pel·lícules que es presenten des d'aquest divendres al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, a Sitges, també hi ha altres estrenes molt interessants als cinemes. Al "Travelling" d'aquesta setmana, la Geni Lozano ens parla de les pel·lícules "Un monstre em ve a veure", de Juan Antonio Bayona; "Oleg i les rares arts", d'Andrés Duque; "Jota", de Carlos Saura, i "Historia de una pasión", de Terence Davies.
07/10/20164 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Dues pel·lícules per plorar i un thriller de clavar-te a la butaca: les estrenes al cinema

Les últimes pel·lícules de Jonás Trueba i d'Isabel Coixet i el thriller "Elle", de l'holandès Paul Verhoeven, són les estrenes més destacades d'aquest cap de setmana a la cartellera. Les repassem amb Geni Lozano, en el muntatge musical de Sergi Cutillas.
30/09/20166 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Travelling: "Alicia, a través del espejo", l'esperat retorn a Wonderland

Ara Tim Burton n'és el productor però hi ha tot el "dream team" al darrere, capitanejat per Johnny Depp. També aquesta setmana destaca l'estrena del documental "Alcaldessa", sobre el viatge d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.
26/05/20164 minutes
Episode Artwork

Travelling: "El llibre de la selva", convertit en gran espectacle

La Disney estrena aquesta versió d'un clàssic de l'animació, ara amb personatges reals i una allau d'efectes visuals. També arriben els biopics sobre Jesse Owens i Cantinflas, i "El secreto de una obsesión", l'últim treball de Julia Roberts i Nicole Kidman.
14/04/20163 minutes 55 seconds
Episode Artwork

"Travelling". Catherine Frot no sap cantar

"Madame Marguerite" i "Hitchcock/Truffaut" son dues de les estrenes destacades de la setmana. Tampoc ens podem oblidar de "Kiki, el amor se hace", l'última comèdia de Paco León i "Altamira", amb Antonio Banderas.
31/03/20164 minutes 14 seconds
Episode Artwork

"Travelling": Cant al periodisme d'investigació

Ferran Auberni repassa les estrenes de cinema de la setmana, encapçalades per l'absorbent drama periodístic "Spotlight", nominat a 6 Oscars. També destaca l'emotiu rellançament de la saga de "Rocky", protagonitzada per Sylvester Stallone; i el documental "Cola Colita Colassa", on Ventura Pons homenatja la vitalitat de la Barcelona del final del franquisme.
28/01/20166 minutes 19 seconds
Episode Artwork

"Travelling": La (poca) ètica del mercat financer

Ferran Auberni repassa les estrenes de cinema de la setmana, encapçalades per "La gran apuesta", nominada a 5 Oscars i que recrea l'origen de la crisi econòmica. També destaca l'esteticista "La juventud", de Paolo Sorrentino, i la commovedora "Mia madre", de Nanni Moretti.
22/01/20166 minutes 21 seconds
Episode Artwork

"Travelling": Tarantino en estat pur

Ferran Auberni repassa les estrenes de cinema de la setmana, marcades per les nominacions als Oscars. Les tres pel·lícules més destacades són "Los odiosos ocho", "La chica danesa" i "El hijo de Saúl", una de les grans sensacions de la temporada.
15/01/20165 minutes 52 seconds
Episode Artwork

"Travelling": La cara més antipàtica i humana d'Steve Jobs

Ferran Auberni repassa les estrenes de cinema de la setamana, encapçalades per "Steve Jobs", finalista a 4 Globus d'Or. Entre altres pel·lícules també comenta el melodrama "De padres a hijas", amb Russell Crowe; i la comèdia més estripada de José Corbacho i Juan Cruz, "Incidencias".
31/12/20156 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Travelling

15/05/20157 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Travelling

05/12/20144 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Travelling

21/11/20145 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Travelling

14/11/20144 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Travelling

30/10/20145 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Travelling

23/10/20144 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Travelling

16/10/20144 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Travelling

04/10/20145 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Travelling

18/09/20143 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Travelling

11/09/20144 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Travelling

04/09/20144 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Travelling

28/08/20143 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Travelling

15/08/20143 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Travelling

31/07/20144 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Las vidas de Grace", "Sex Tape" i "Un toque de violencia"
24/07/20144 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El amanecer del planeta de los simios", "Avions 2" i "Marsella"
17/07/20145 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra", "Sabotage" i "Dos vidas"
10/07/20144 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Un largo viaje", "El extraordinario viaje de T.S. Spivet" i "Open Windows"
03/07/20143 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El sueño de Ellis", "Mi otro yo" i "De caballos y hombres"
26/06/20143 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Transcendence", "Un cuento francés" i "New World"
19/06/20144 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Sólo los amantes sobreviven", "Violette" i "Las dos caras de enero"
12/06/20144 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "X-Men: Días del futuro pasado", "El hijo del otro" i "La mujer invisible"
05/06/20144 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Al filo del mañana", "Maléfica", "Hermosa juventud" o "Stella Cadente"
29/05/20144 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "A 20 pasos de la fama", "Grace de Mónaco" o "Viva la libertá"
22/05/20144 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "10.000 km", "Godzilla" o "Nueva vida en Nueva York"
15/05/20144 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El somni", "Rompenieves" o "Un castell a Itàlia"
08/05/20145 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Divergent", "Carmina y Amén" o "The Lunchbox"
01/05/20144 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El viento se levanta", "Pompeya" o "La vida inesperada"
24/04/20144 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "The Amazing Spider-Man 2: El poder de Electro", "El pasado" o "Tren de noche a Lisboa"
15/04/20144 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El cul del món", "Miel" o "El poder del Tai Chi"
10/04/20145 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Noé", "Crónicas diplomáticas" o "Frances Ha"
03/04/20144 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Capitán América: El soldado en invierno", "Enemy" o "Ida"
27/03/20145 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El Gran Hotel Budapest", "Non-Stop" i "Bizantium"
20/03/20144 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Dallas Buyers Club", "Una vida en tres días" i "Ocho apellidos vascos"
13/03/20145 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Joven y bonita", "300. El origen de un imperio" i "Oh Boy"
06/03/20143 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Philomena", "El poder del dinero" i "Gun"
27/02/20144 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Her", "Monuments Men" i "La mujer del chatarrero"
20/02/20145 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Cuando todo está perdido", "Alabama Monroe", "Family Tour" i "Robocop"
13/02/20145 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Nebraska", "Lego. La pel·lícula" i "Pussy Riot"
05/02/20144 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "La gran estafa americana", "Al encuentro de Mr.Banks" i "Ignasi M"
30/01/20144 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes destacades de la setmana, amb pel·lícules com "¿Qué hacemos con Maisie?", "Nymphomaniac. Volumen 2" i "Otel·lo"
23/01/20144 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "El lobo de Wall Street", "Mandela" i el documental "Asier y yo"
16/01/20144 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Agost", "Història de la meva mort" i "The Grandmaster"
09/01/20144 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les primeres estrenes destacades de l'any, amb pel·lícules com "A propósito de Llewyn Davis", "En solitario" i "El único supervivente"
02/01/20143 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Nymphomaniac", "El médico" i "Ismael"
26/12/20134 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "Futbolín", "Pluja de mandonguilles 2" i "Gente en sitios"
19/12/20134 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "12 anys d'esclavitud", "El Hobbit 2" i "Diana"
12/12/20134 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Travelling

Repàs de les estrenes més destacades de la setmana, amb pel·lícules com "La gran belleza", "Le wewk-end"", "Tres bodas de más" i "La jaula de oro"
05/12/20134 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "De tal padre tal hijo", "El consejero", "Frozen. El regne del gel" i "Els records glaçats"
28/11/20134 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Los juegos del hambre. En llamas", "La por", "Heli" i "Una familia de Tokio"
21/11/20134 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Blue Jasmine", "Malavita" i "Retornados"
14/11/20133 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "El juego de Ender", "Séptimo" i "Stockholm"
08/11/20134 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Pacto de silencio", "Vivir es fácil con los ojos cerrados" i "Blackfish"
31/10/20133 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "La vida de Adèle" i "Tots volem el millor per a ella"
24/10/20134 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Prisioneros", "El mayordomo" i "Caníbal"
10/10/20134 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Gravity" i "La herida"
03/10/20134 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Las brujas de Zugarramurdi" i "Kon-Tiki"
26/09/20133 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Travelling

Entre les estrenes d'aquesta setmana destaquen dos biopics: "Rush", sobre la vida del pilot de F1 Niki Lauda, protagonitzat per Daniel Brühl; i "Jobs", sobre la història del fundador d'Apple Steve Jobs, a qui dona vida l'actor Ashton Kutcher.
19/09/20133 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Asalto al poder", "El espíritu del 45" i "La gran familia española"
12/09/20133 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Cruce de caminos", "Barcelona, nit d'estiu" i "La plaga"
05/09/20134 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Epic", "Mud" i "The Act of Killing"
29/08/20133 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Guerra Mundial Z" o "El estudiante"
01/08/20133 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Tú y yo", "Colosio" i "Una canción para Marion"
25/07/20134 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Ahora me ves", "Zarafa" i "El último Elvis"
18/07/20134 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Perdidos en la nieve", "Planeta blanc" i "El hipnotista"
11/07/20133 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Star Trek. En la oscuridad", "La mejor oferta" i "Els fills de la mitjanit"
04/07/20133 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Antes del anochecer", "La bicicleta verde" i "After earth"
27/06/20134 minutes 1 second
Episode Artwork

Estrenes

Repàs de les tres novetats més destacades de la setmana
21/06/20132 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Trance", "Un verano en la playa" i "Menú degustació"
13/06/20134 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Turistas", "Populaire", "15 años y un día" i "Inch'allah"
07/06/20133 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "R3sacón", "360" i "Fill de Caín"
30/05/20134 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Un amigo para Frank", "Fast & Furious 6" i "The Trip"
24/05/20133 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "El gran Gatsby", "Kauwboy" i "La fotógrafa"
16/05/20134 minutes
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Objetivo: La Casa Blanca", "Stoker" i "Rebelde"
09/05/20133 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "7 cajas", "Tango libre" i "Scary Movie 5"
02/05/20133 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Iron Man 3", "Ayer no termina nunca" i "El ejercicio del poder"
26/04/20133 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Tierra prometida", "On the Road" i "La caza"
18/04/20133 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Oblivion", "To the Wonder" i "Tipos legales"
11/04/20134 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Efectos secundarios", "Tesis sobre un homicidio" i "Bárbara"
05/04/20133 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "Los últimos días", "Grandes esperanzas" i "G.I. Joe: La venganza"
28/03/20133 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Travelling

Estrenes de la setmana, amb pel·lícules com "L'hoste", "Els Croods", "Una bala en la cabeza" i "Ciao Pirla"
21/03/20133 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Travelling

14/03/20133 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Travelling

07/03/20132 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Travelling

28/02/20133 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Travelling

21/02/20133 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Travelling

14/02/20133 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Travelling

07/02/20133 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Travelling

31/01/20133 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Travelling

24/01/20133 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Travelling

17/01/20133 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Travelling

10/01/20134 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Travelling

03/01/20133 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Travelling

24/12/20122 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Travelling

20/12/20124 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Travelling

La cartellera a Catalunya Informació
13/12/20123 minutes 33 seconds