Το κρασί με απλά λόγια Cover
Το κρασί με απλά λόγια Profile

Το κρασί με απλά λόγια

Greek, Cookery, Food, Drink, 3 seasons, 39 episodes, 21 hours 52 minutes
About
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Podcasts γι αυτούς, που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα. https://diktyofm.gr/
Episode Artwork

Κυριάκος Κυνηγόπουλος: Τι άλλαξα στα κρασιά της Βουργουνδίας

HΥρώ ανοίγει ένα ερυθρό κρασί από τη Βουργουνδία και εξηγεί στον Παναγιώτη με όσο περισσότερο απλά λόγια γίνεται τι σημαίνει «Βουργουνδία». Του μιλάει για την ιστορία της περιοχής, για τις γεωγραφικές ενότητες, τον τρόπο που κατατάσσονται τα κρασιά.Του εξηγεί για τις ποικιλίες και την ιδιαιτερότητα του τόπου αυτού που φτιάχνει από τα καλύτερα και ακριβότερα λευκά και ερυθρά κρασιά στον κόσμο.Η μεγάλη έκπληξη του podcast αυτού όμως είναι η τηλεφωνική σύνδεση που έχουν με τον Κυριάκο Κυνηγόπουλο, τον Έλληνα που καθόρισε τον μοντέρνο τρόπο οινοποίησης της Βουργουνδίας. Τον άνθρωπο που οι Γάλλοι αποκαλουν «Le Grecque» και ο οποίος ψηφίστηκε το 1994 ως ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κρασιού της Βουργουνδίας από έγκριτους οινοδημοσιογράφους.Ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος δίνει την δική του οπτική για τον τόπο αυτό όπως αυτός το ζει εδώ και σαράντα χρόνια. 
18/11/202352 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Ο master sommelier Ελευθέριος Χανιαλίδης εξηγεί πώς επιλέγουμε το σωστό κρασί

O Ελευθέριος Χανιαλίδης εξιστορεί πώς ξεκίνησε ο έρωτάς του για το κρασί, μοιράζεται μαζί με την Υρώ και τον Παναγιώτη την εμπειρία του για να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο του master sommelier, τις αγωνίες του και τη σκληρή προετοιμασία του. Επιπλέον, μιλά για τα νέα του σχέδια, συμβουλεύει τι να κάνουμε όταν θέλουμε να διαλέξουμε ένα κρασί και στο τέλος στρώνει τραπέζι, επιλέγει πιάτα και κρασιά για τον καλεσμένο που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του ένα γεύμα γεμάτο από Ελληνικές γεύσεις. «Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά από podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη.Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ.
01/11/202344 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Όσα θέλετε να ξέρετε για τη μετάγγιση (decanting) του κρασιού σε καράφα

Γιατί μεταγγίζουμε ένα κρασί, πότε το κάνουμε και πόσο χρειάζεται να περιμενούμε μέχρι να το σερβίρουμε; Μπορούμε να μεταγγίσουμε λευκά, ροζέ και αφρώδη; Το σχήμα της καράφας παίζει ρόλο; Μεταγγίζονται όλα τα κρασιά; Και πως γίνεται αυτό;Ήρθε η ώρα να βγάλετε τις καράφες από το ντουλάπι να τις γυαλίσετε και να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με την τέχνη του decanting.
14/10/202327 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Πέντε κορυφαίοι οινοποιοί απαντούν

Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς μαθαίνουν πως ο τρύγος είναι η επισφράγιση των προσπαθειών μιας ολόκληρης χρονιάς, κάθε τρύγος δεν είναι ο ίδιος και επιδρά στη γεύση και την παλαίωση του κρασιού. Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν της σειράς podcasts«Το κρασί με απλά λόγια» που ξεκινά σε συνεργασία με τη LiFO, η Υρώ και ο Παναγιώτης συζητούν με εκλεκτούς καλεσμένους για τις αγωνίες αλλά και τη χαρά του τρύγου.Θέρος-Τρύγος-Πόλεμος… σ' ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον podcast.---«Το κρασί με απλά λόγια» είναι μία σειρά podcasts γι' αυτούς που αγαπάνε το κρασί και έχουν απορίες σαν αυτές του Παναγιώτη. Η Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET:Instagram: @iro
01/10/20231 hour 11 minutes 55 seconds