Winamp Logo
Teknologitrender Cover
Teknologitrender Profile

Teknologitrender

Norwegian, Technology, 11 seasons, 334 episodes, 5 days, 9 hours, 27 minutes
About
Hans-Petter & Co er podkasten som tar pulsen på hvordan teknologi og digitalisering påvirker og endrer liv og næringsliv. Sammen med aktuelle, spennende og kunnskapsrike gjester vil Hans-Petter ta for seg hvordan den digitale utviklingen endrer måten vi lever, leker, lærer og jobber på.
Episode Artwork

Google tjener milliarder på at Google Assistant suger - S5E190

Google - eller mer korrekt - Alphabet, la nylig frem et helt sinnsykt resultat for første kvartal. Omsetningen økte med 34 prosent sammenlignet med fjoråret, mens resultatet mer enn doblet seg. En av årsakene til den sterke veksten, er at Google Assistant og Google sine smarthøyttalere ikke er i nærheten av å erstatte googlingen vår med fingre og tastatur.Se episoden på YouTube: https://youtu.be/uyRwpJ6F2TcAbonner på YouTube-kanalen min her: https://YouTube.com/hpnhansenBli Bidragsnyter du også - Støtt innholdsproduksjonen til Hans-Petter med 15 kroner i måneden her: https://hanspetter.info/bidragsnyter/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/5/20213 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ekstra Oppgradert: Nye Apple-produkter - S5E185

Eirik og jeg møttes for å overveie Apples april-event og den endelige lanseringen av AirTag, i tillegg til abonnements-løsning for Apple Podkast, ny Apple TV 4K, nye iMacs og ny iPad Pro.Se episoden på YouTube: https://youtu.be/lGiSivxNsCsAbonner på YouTube-kanalen min her: https://YouTube.com/hpnhansenBli Bidragsnyter du også - Støtt innholdsproduksjonen til Hans-Petter med 15 kroner i måneden her: https://hanspetter.info/bidragsnyter/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/23/202139 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kompani Lauritzen og andre "uutholdelige lette TV-serier" - S5E183

Dagsavisens Oslo-redaktør føler seg lurt av TV 2 sine reality-serier, mens ny innsikt fra TV 2 Sumo viser at seerne elsker de "uutholdelige lette TV-seriene" fra kanalen.Se episoden på YouTube: https://youtu.be/HGTSM0UJQ7kAbonner på YouTube-kanalen min her: https://YouTube.com/hpnhansenBli Bidragsnyter du også - Støtt innholdsproduksjonen til Hans-Petter med 15 kroner i måneden her: https://hanspetter.info/bidragsnyter/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/20215 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Norske B2B-virksomheter sitter fortsatt fast i 90-tallet - S5E173

Markedsføringsbyrået Inbound har sammen med Markedsføringsforeningen i Oslo gjennomført den største undersøkelsen om B2B-markedsføring blant norske virksomheter. Det ser ikke ut til at så mye har endret seg siden 90-tallet; før internett og sosiale medier endret hvordan vi blir informert, influert og inspirert til handling.Se videoen på YouTube: https://youtu.be/9wTFRPedEFYAbonner på YouTube-kanalen min her: https://YouTube.com/hpnhansen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/202113 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Spisse fjelltopper til årets #Norgesferie - S3E118

Det blir #Norgesferie i år på de fleste av oss. I den anledning har jeg plukket frem min samtale med Elisa Røtterud, som "lever" av å sove i telt og bestige spille fjelltopper. Og som har mange tips til fjellturer i Norge.Norgesferie 2020Denne gangen er det duket for en liten reprise. Og det er ikke hvilken som helst reprise jeg snakker om. Jeg har plukket frem samtalen jeg hadde med Elisa Røtterud - realitydeltageren som ble journalist, redaktør, programleder, og som nå driver sitt eget byrå, er storyteller for Norrøna og bor store deler av året i telt, i sin iver og jakt etter spisse fjelltopper. Nå som det snart er sommerferie, og sommerens hashtag allerede er bestemt - NorgesFerie - tenkte jeg at det var en perfekt anledning å dra frem samtalen jeg hadde med Elisa Røtterud på tampen av 2019 - lenge før Covid-19, og lenge før det ble hyper-aktuelt for deg og meg å komme oss mer ut i vårt fantastiske land. Men det første jeg spurte Elisa om, da jeg traff henne på Mesh i Oslo sentrum, bare timer før hun skulle ut på en ny tur, var hva det var som fikk henne til å forlate den tilsynelatende trygge jobben som redaktør og hvor trangen etter å bestige fjelltopper kommer fra. God fornøyelse. Hans-Petter & Co presenteres av:Adlink - La våre profiler dele sin historie om din merkevareLenker til at jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/202041 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Voksne vet ikke hva e-sport er og markedsførere bryr seg lite om smarthøyttalere - Episode 46

Nesten ingen voksne vet hva e-sport erDataspillindustrien er en av verdens største, og investeringsbanken Goldman Sachs anslår at e-sport vil være en større TV-idrett enn amerikansk fotball innen 2022. Ifølge en fersk undersøkelse fra Elkjøp er det svært få voksne som kjenner til e-sport. Samtidig er det svært mange foreldre som mener barna spiller for mye. Og mange er også bekymret for om voldelige spill gjør barna voldelige. Elkjøp mener det er en myte, mens andre undersøkelser viser at det er en klar sammenheng. Facebook kopierer Snapchat - igjen, med ny meldingsapp for InstagramDen nye appen heter angivelig Threads, og det er The Verge som kom med avsløringen på mandag at Facebook-eide Instagram internt holder på å teste en ny meldingsapp kalt «Threads» som er «ment å promotere kontinuerlig, personlig deling mellom brukere og deres nærmeste venner». Men kommer Facebook til å lykkes (denne gangen)? Nye telefoner og nettbrett fra Apple i september10. eller 11. september er det duket for nye telefoner og nettbrett igjen fra Apple. Og muligens også et par nye datamaskiner og en ny klokke. Ryktene er mange, slik det alltid har vært før disse lanseringseventene til Apple. Men mediene er ikke like på som tidligere, noe som nok har sin naturlige forklaring. Magien er ikke i like stor grad til stede. Nyhetene er ikke like store lenger som “i gamle” dager. Er smarthøyttalere viktige for markedsførere?Hvor mange av dere som hører på den podkasten her har en smarthøyttaler? Google Home skulle bli årets julegave i 2018. Google Nest Hub Max kommer snart til Norge, men ingen vet når. En av konsekvensene av smarthøyttalerne ville bli at vi i økende grad ville bruke stemmen vår til å søke. Flere analyseselskaper har sågar spådd at så mye som 50 prosent av all søk vil bli stemme-baserte innen 2020. Mulig at det kan bli tilfelle i USA, men her til lands tror jeg det er ekstremt usannsynlig. Nå viser en fersk amerikansk undersøkelse at kun 10 prosent av markedsføringsledere vil satse på "voice search". Er luften i ferd med å gå ut av smarthøyttalere, før ballongen egentlig er blåst opp? Øvrige saker:Estée Lauder vil bruke 75 prosent av markedsføringsbudsjettet sitt på influencer marketingTV-kanalene går all inn på bruk av influencereGoogle-ansatt lekket 950 interne dokumenter som antyder at Google ønsker å manipulere valgkamperKPMG mener at tilliten til merkevarer har blitt mindre viktigLenker til at jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/201923 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Vi stjeler andres åndsverk over en lav sko - Episode 17

Vi stjeler over en lav skoVi stjeler over en lav sko. I de fleste tilfeller uten å mene det eller tenke spesielt over det. Og da sikter jeg ikke til butikktyveri eller svindling av andres penger over SMS, epost eller på nett. Men på andres åndsverk. På tekst, bilder, lyd og video som andre har produsert, og som vi laster ned på en eller annen måte, og deler på en eller annen måte. Dør en kjent person, er det nærmest “kutyme” å dele bilder av vedkommende i sosiale medier. Har vi sett noe vi liker på TV, tar vi kanskje et opptak av det med våre mobiler og deler i sosiale medier. Bilder vi finner via Pinterest og Google deles flittig videre i våre egne kanaler; om det så er på blogger, egne nettsider eller sosiale medier. Men er det lov? Er det lov å ta seg til rette med verk andre har skapt, dele det som man selv ønsker, uten at innholdsprodusenten har godkjent det. Eller får betalt for det? Og hva er eventuelt konsekvensene for deg som deler andres åndsverk? Dette er på ingen måter noe nytt. På mange måter trodde jeg vi visste bedre, selv om det kan være vanskelig noen ganger å vite forskjellen på hva som er lov og ikke. På hva som er greit å skjermdumpe, hva som går under faksimile og hva de forskjellige Creative Commons egentlig betyr for det åndsverket du er i ferd med å dele. Gründer, sosiale medier-ekspert og digital rådgiverSosiale medier-ekspert og digital rådgiver Astrid Valen-Utvik er daglig leder i Valen-Utvik og la ut en sak om akkurat dette temaet for kort tid tilbake. Og til min store overraskelse fikk den saken veldig stor oppmerksomhet. Og her ble jeg overrasket over at det fortsatt var så mange som ikke var klar over hvordan åndsverkloven fungerer.  Valen-Utvik begynner saken slik; “Merkevarer og privatpersoner laster opp bilder i sine egne sosiale kanaler, og henviser til Google eller Pinterest som kilde. Bilder deles i sosiale kanaler, og tagges med "din" hashtag. De kan du vel reposte og dele videre, uten å måtte spørre, for folk flest blir vel bare stolte av om bildene deres deles videre av andre. Eller...? Hvorfor er det så vanskelig å skjønne hvilke bilder du kan, og ikke kan, dele videre?”Lenker til alt vi snakket om finner du i bloggposten til episode 17, på HansPetter.info Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/201927 minutes, 32 seconds