Winamp Logo
Teamology Institute PODCAST Cover
Teamology Institute PODCAST Profile

Teamology Institute PODCAST

Romanian, Finance, 3 seasons, 24 episodes, 18 hours, 45 minutes
About
Podcastul Teamology Institute este susținut de OTP Bank si are ca scop principal diseminarea conceptelor validate științific si al bunelor practici din domeniul construirii și conducerii echipelor performante. Credem ca e mare nevoie în Romania de profesionalizarea subiectului și speram să putem ajuta cu aceste conversații. Ele sunt izvorâte atât din experiența noastră directa de lucru în echipă, cât și din cea de lucru cu echipele clienților noștri.
Episode Artwork

Cum construiești o echipă de top performeri indiferent de vârstă?”

Invitatul nostru in acest episod este George Moroianu, fondator Flip.
12/7/202349 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Antreprenorii romani si echipele lor

În acest episod îl avem invitat pe Rudi Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments. Rudi ne povestește despre cum arată în practică, procesul de transformare al companiilor antreprenoriale în care investește ROCA, pe drumul către scalabilitate.
11/17/202353 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Organizația ca echipă de echipe

În acest episod, ducem mai departe principiile și mecanismele de construire a unei echipe performante la nivel de organizație, pentru ca ea sa funcționeze cât mai bine ca o echipă de echipe, sau „team of teams”. Pentru acest scop, este nevoie să înțelegem cât mai bine noțiunea de sistem și faptul că, orice sistem e parte dintr-un sistem mai mare. Astfel, începem să vedem corelațiile care sunt utile și să le conducem așa cum trebuie. Nimic nu există în sine însuși și totul a apărut din ceva și funcționează în interiorul a ceva și probabil va dispărea în ceva.
10/27/202341 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Echipe multiculturale

Prin această temă complexă și provocatoare, ne propunem o înțelegere mai bună a amprentelor culturale pe care le avem, pentru a putea lucra cu ele într-un fel cât mai productiv în echipe. Din aceasta perspectivă, subiectul este unul relevant atât pentru echipele multiculturale, cât și pentru cele românești, pentru o mai bună funcționare și conducere a lor.
10/18/202359 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Gestionarea constructiva a conflictelor

În acest episod discutăm despre ce anume generează conflictele, când ele sunt bune pentru organizații, când nu, ce putem face la modul practic pentru a le gestiona cât mai constructiv și mai benefic pentru echipe și organizații.
10/10/202349 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Cum construim încrederea în interiorul unei echipe performante?

Construirea încrederii într-o echipă este elementul fundamental în construcția unei echipe. Este un subiect complex și critic, care permează toate culturile, chiar daca se manifestă diferit. Toți oamenii, ca să progreseze împreună, să reușească ceva împreună, au nevoie să aibă încredere unii în alții. Iar pentru înalta performanță e nevoie de un nivel de încredere ridicat.
10/4/202342 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ce înseamnă Team Coaching

Prin acest episod, ne dorim să ajutăm liderii cu mai multă claritate pe ce înseamnă diverse tipuri de intervenții în echipă, printre care și team coaching, și cum ar putea ei, la modul practic, să le folosească într-un fel cât mai util în echipele pe care le conduc.
9/19/202353 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Cum poate organizația să susțină performanța unei echipe?

Vorbim în acest episod cu precădere despre interacțiunile echipei cu sistemele, procesele, procedurile organizației și în ce măsură organizația e construită structural și are un design care să încurajeze lucrul în echipă. Are organizația un design favorabil? Sau are un design care este neutru sau chiar descurajează lucrul în echipă?
9/13/202347 minutes, 8 seconds