Winamp Logo
Tabloid Cover
Tabloid Profile

Tabloid

Danish, Investigative journalism, 1 season, 82 episodes, 3 days, 1 hour, 45 minutes
About
Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum.
Episode Artwork

Vidne til Verdenshistorie - fotograf Thomas Sjørup

"Vi vidste, vi var vidne til verdenshistorie", siger Thomas Sjørup, der i 1999 var én af blot syv internationale pressefotografer, der kunne rejse i det krigshærgede Kosovo og vise verden de grusomheder, der endte med at få USAs præsident Bill Clinton og NATO til at gribe ind. Nu udkommer hans billeder i bogen Kosovo at War i anledning af 25 året for befrielsen. Den udgives i Kosovo af staten Kosovo, der betragter Thomas Sjørup som en krigshelt. Selv synes han bare, han passede sit arbejde. I denne sommerudgave af Tabloid fortæller han om jobbet som krigsfotograf: Hvorfor det er vigtigt, hvad det kræver og hvad det siden kostede ham - og om kontakten med en familie, der mange år efter krigen genkendte sig selv på hans billeder fra en begravelse. Vært: Marie Louise Toksvig.
7/26/202456 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

I værtens verden - Cecilie Beck

Maksimal indflydelse og minimalt ansvar - sådan beskriver TV2s erfarne nyhedsvært Cecilie Beck sin position på redaktionen. I denne sommerudgave af Tabloid fortæller hun om arbejdet som nyhedsvært; hvad det kræver, hvad det koster, hvorfor hun elsker det og hvordan hendes umiskendeligt kontante og kritiske tilgang til gæsterne har ændret sig gennem årene, ligesom hun trods det grundlæggende krav til journalister om at være neutral alligevel har blandet sig i diskussioner om køn, ligestilling og sexisme. Vært: Marie Louise Toksvig.
7/19/202456 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

I krig på arabisk

Hvordan finder journalister de civile stemmer i Gaza, når ingen kan komme ind i området? Journalist Inaam Nabil brugte telefonen og sociale medier, da hun skulle dække krigen efter terrorangrebet mod Israel i oktober 2023 - og så blev hendes arabiske baggrund en fordel i arbejdet som reporter på P1 Morgen og Orientering. Det var den også, da hun som praktikant på Fyens Stiftstidende kunne gå uantastet ind i en syrisk flygtningelejr, fordi hun lignede alle de andre. I denne sommerudgave af Tabloid fortæller Inaam Nabil om sit arbejde, og om fordele og ulemper ved at være en af ganske få med minoritetsbaggrund i den danske mediebranche - og hvorfor et mål om mangfoldighed på redaktionerne stadig er nødvendigt. Vært: Marie Louise Toksvig.
7/12/202456 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Sommerbrevkasse

Ved overgangen til sommerferie tømmer vi indbakken på [email protected] og forsøger at besvare nogle af de mange spørgsmål og kommentarer, vi får fra lytterne. Producer Christian Ulloriaq Jeppesen og vært Marie Louise Toksvig diskuterer lytternes spørgsmål om dækningen af TV2s dokumentarserie Den Sorte Svane, om journalisters fokus på negative nyheder og om dårlige forbindelser i radioen, som Daniel Vestergaard, chef i DR Teknologi forsøger at forklare. Og så er forsker og studielektor Maria Bendix Wittchen, fra Roskilde Universitets afdeling for Kommunikation og Journalistisk på besøg for at tale om den massive interesse for drabssager - ikke mindst forårets mest omtalte sag fra Kirkerup, Sorø og Korsør.
7/5/202455 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spekulationer og sure sportsstjerner

I selskab med medvært Camilla Boraghi, sportschef på Ekstra Bladet, diskuterer Tabloid disciplinen "sandsynlighedsjournalistik" efter måneders spekulationer om topposter i EU og inden en sports-sommer med masser af resultatgætterier. Berlingskes politiske kommentator Bent Winther ser tilbage på den intense dækning af Mette Frederiksens mulige karrierehop til udlandet. Kan feterede sportsstjerner forlange at bestemme, hvad journalisterne må spørge om? Vi spørger redaktionschef Kirsten Nepper-Rasmussen, TV 2 Sport, efter at en nykåret danmarksmester blev sur og gik, da TV 2 spurgte til sejren. Er danske medier for hurtige til at mistro alt, der måtte komme fra russiske myndigheder? Vi spørger DRs Rusland- og Ukraine-korrespondent Mathilde Kimer. Og kan man fortælle en trist historie om en familiekonflikt uden at høre alle parter? Tabloid spørger Kristeligt Dagblads Else Marie Nygaard, der interviewede en 85-årig kvinde om, hvordan hun havde mistet kontakten med sine voksne sønner - uden at høre sønnernes version. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
6/28/202454 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Sexisme, personhistorier og personlige forhold

DRs nye dokumentar "Sexisme i Musikbranchen" har fyldt både i de landsdækkende og på de sociale platforme. Sammen med denne uges medvært, vært på Genstart Simon Stefanski, der selv har en fortid i musikbranchen, taler vi med producent Ole Tornbjerg, Impact TV og dokumentarchef Mikala Krogh, DR Nyheder, om de journalistiske overvejelser før, under og efter udgivelsen. Hvorfor bringer landsdækkende TV2 en note om en mand, der var omkommet efter fald fra et stillads i Nordjylland? Og hvorfor skal historien på Facebook? spørger vi chefredaktør på TV2.dk Kristoffer Pinholt. Og hvorfor skal BTs politiske reporter Claes Theilgaards historier ledsages af en faktaboks om hans private forhold? Tabloid spørger chefredaktør Simon Richard Nielsen, BT. Vært: Marie Louise Toksvig.
6/21/202453 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Tech, Telegram og misinformation i flæng

Med journalist og digital trend-analytiker Christiane "Elektronista" Vejlø som denne uges medvært kaster Tabloid sig over teknologiens muligheder og udfordringer for journalistikken: To socialdemokrater foreslog i denne uge at forbyde beskedtjenesten Telegram - hvad ville det betyde for journalister, der fx dækker krigen i Ukraine? spørger vi Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent Simon Kruse. Har de danske journalister egentlig styr på begreberne misinformation, disinformation og fake news, eller bliver de bare brugt i flæng? Det har Johan Farkas, adjunkt og postdoc på Københavns Universitet forsket i. Bliver journalistikken bedre og de publicistiske medier stærkere med ny teknologi? Undersøgende journalist Jakob Sorgenfri Kjær, der for nylig udgav bogen Kig Op, er på besøg for at tale om mediernes muligheder, blindgyder og fejltagelser i kampen med og mod de internationale tech-giganter og den fagre, nye digitale verden. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
6/7/202455 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Den Sorte Svane

Tabloid dykker ned i TV2s nye dokumentarserie Den Sorte Svane - en serie om bedrag, hvidvask og svindel i netværk af brovtende rockere og renskurede advokater, bragt sammen og afsløret af TV2s muldvarp, juristen Amira Smajic. Selv kæmpede muldvarpen til det sidste forgæves for at bremse serien af frygt for sit liv. Og på TV2 vendte historien på hovedet, da redaktionen midt i produktionen fik mistanke om, at deres muldvarp også spillede dobbeltspil overfor journalisterne. Er det god journalistik at bruge en tvivlsom hovedperson som agent provocateur? Har man veto-ret, når man sætter sit liv på spil for et tv-program? Og hvem bærer ansvaret for de konsekvenser, journalistikken risikerer at få for Amira Smajic? Tabloid har besøg journalist Peter Vesterlund og nyhedsdirektør Ulla Pors fra TV2. Vi spørger også dokumentarist Martin Kjær Jensen, der brugte menneskelige muldvarpe i serien Moskeerne Bag Sløret fra 2016, og Den Sorte Svanes advokat Carlo Siebert. Ugens medvært er journalist Thomas Stokholm, kommende fellow ved Constructive Institute, hvor han skal forske i nye måder at producere tv-dokumentar. Vært: Marie Louise Toksvig Skriv til os på [email protected].
5/31/202454 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Er djævlen kun i detaljen? Er EP-valg dansk politik? Og skal TV2 betale folkefesten?

Ugens medvært Sandie Westh, der i årevis kritiseret mediernes bugnende dækning af forbrydelser, møder Sjællandske Nyheders digitale redaktør I Tabloid for at tale om liveblog, podcast og nyhedshistorier retten i Næstveds behandling af Kirkerup-sagen. Hvad er det egentlig for historier, journalisterne vil have ud af retsmøderne? Og gælder hensynet til ofre kun mængden af detaljer? Er EP-valget mest interessant som dansk midtvejsvalg eller skal vi lære at forstå europæisk politik uden Christiansborg-politiske briller? Med få uger til valget kommer DRs udlandschef Niels Kvale igen på besøg for at diskutere dækning og vægtning af EU-stoffet. I Ekstra Bladet "raser" værtshusejere mod TV2s grænser for, hvordan man kan holde kommercielle folke-fodbold-fester ved sommerens EM. Tabloid spørger Ekstra Bladets sportschef Camilla Boraghi, hvorfor lidt flere detaljer kunne have dæmpet raseriet, før det kom i avisen. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
5/24/202454 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Store og små forbrydelser - live eller langsomt

Dækningen har været massiv, allerede inden retssagen om forbrydelser mod tre piger gik i gang i Næstved. Hvad skal vi med den overvældende stormflod af information, følelser og spekulationer om den tiltalte og de forbrydelser, han er anklaget for? Tabloid spørger TV2s nyhedschef Jacob Kwon. I over et år arbejdede DRs Merle Baeré med historien om en massør, der en gang er dømt for blufærdighedskrænkelser, og de kvinder, der anklager ham. Hun besøger Tabloid for at fortælle om kriminaljournalistik i et helt andet tempo og en helt anden straframme end de store, spektakulære straffesager. Og så spørger vi Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen, hvorfor hun erklærer hele sin avis inhabil i historierne om husets egne bestyrelser. Ugens medvært er journalist, forfatter og tidligere kulturredaktør på Berlingske Nathalie Ostrynsky. Vært: Marie Louise Toksvig.
5/17/202454 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Branchen på briksen

Nyhedstræthed, nedskæringer og nedadgående kurver for læsertal - der er masser af fanden at male på væggen for mediebranchen. Hvad kan medierne selv gøre bedre i kampen mod teknologien, konkurrencen, økonomien og beskyldningen om vaklende troværdighed? Tabloid har inviteret journalist og mediekommentator Kurt Strand til at forsøge at spotte symptomerne, stille diagnosen og foreslå behandlingen. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
5/10/202455 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Aggressive værter, Adnans smukke løgne og kronisk københavner-alarm?

Skal radioværter være iltre, hårde hunde, der afbryder i et væk, spørger Tabloids lyttere - vi spørger P1 Morgen-chef Michael Alsen. Skal modeblade slet ikke interessere sig for, om de skønhedsprodukter, de skriver om, har dokumenteret effekt eller ej? Arbejdet med serien 'Adnan og de smukke løgne' har vakt P3s Adnan Al-Adhamis undren over skønhedsjournalistikkens væsen. Camilla Frank, tidl. chefredaktør på Costume og Alt for Damerne, besøger Tabloid for at fortælle om arbejdet i modemagasinernes maskinrum. Skal man bo og arbejde i København for at blive hørt i de landsdækkende medier? Det mener debattør Jonathan Løw fra Aarhus. Men bliver Radio4 mere landsdækkende, når al nyheds- og livesending fremover skal udgå fra Aarhus? Tabloid spørger Radio4-chef Nikolai Thyssen, der netop har præsenteret sine nye planer for Radio4. Ugens medvært er Isabella Miehe-Renard, journalist, litteraturredaktør og tidl. tv-vært. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
5/3/202455 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Fredag 26. apr. 2024

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
4/26/202454 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Brand i platformene?

Hvorfor skal Børsen-branden fylde onsdags-aviserne, når alle har set og hørt historien, mens det skete? Tabloid studerer avisernes forsider i selskab med ekspert i visuel strategi og design Marianne Bahl. Hvordan skriver man kritisk om nye magthavere, hvis de hverken er af kød og blod, kan fotograferes eller kalder på følelser? spørger vi Akademikerbladets Thomas Bøttcher, der har skrevet om SKATs brug af kunstig intelligens til overvågning og kontrol. Og er Mette Østergaards exit fra Berlingske også historien om en synkende mediebranche med skrantende berettigelse? Den afgående chefredaktør besøger Tabloid for at tale om det job og den branche, hun forlader. Ugens medvært er journalist og tidligere chefredaktør på Mandag Morgen Tanja Nyrup Madsen. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
4/19/202454 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Vingegaard i grøften, forsvaret i kaos og Tantholdt hos Hamas

Hvad siger kommentatorerne, når tv-billederne viser sårede cykelstjerner i vejkanten, og ingen ved, hvor alvorligt de er kommet til skade? Tabloid får besøg af cykelsportskommentator Thomas Bay, der sad ved mikrofonen, da Jonas Vingegaard og en række andre cykelryttere styrtede i Baskerlandet Rundt. Ugens medvært er forfatter og journalist Lone Theils, der er en af mediernes favorit-gæster, når det handler om britisk politik, kultur og kongehus. Vi taler uafladeligt om forsvaret, men ved journalisterne nok? Og var medierne for hårde ved Trine Bramsen, da hun som forsvarsminister kritiserede forsvarets ledelse? Vi spørger journalist Siri Schrøder, der dækker både forsvar og forsvarspolitik. Er det kritisk, oplysende eller banalt mikrofonholderi, når TV2s Rasmus Tantholdt interviewer Hamas' internationale talsmand? Tabloid taler med mellemøstkorrespondent Tantholdt fra Beirut. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
4/12/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Rekviem for Loud/24syv

Søndag aften ved midnat lukker 24syv, der begyndte som Radio Loud i 2020 med et mål om at skabe alternativ kulturradio til unge lyttere. Hvad fik vi for pengene? Blev det en rugekasse for nye talenter, et særligt rum for unge lyttere, værdifuld konkurrence til etablerede medier, nyskabende, inspirerende radio eller bare en meget dyr legeplads for mediebranchen? Tabloid spørger kanalens første leder Ann Lykke Davidsen og hendes efterfølger, chefredaktør Simon Andersen, vært Cecilie Dumanski, programchef Kim Lykke Pihl-Vester og tidligere kulturminister Joy Mogensen. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/29/202455 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Hvorfor sladrer Politiken om Kate? Hvorfor er USA vigtigere end EU? Og hvorfor stoler embedsmænd ikke på journalister?

Hvorfor dækker danske medier minutiøst opvarmningen til det amerikanske præsidentvalg, mens vores eget kommende valg til Europaparlamentet stadig ikke har ramt forsiderne? DRs udlandschef Niels Kvale besøger Tabloid, hvor denne uges medvært er TV2s Jesper Steinmetz, der efter 13 år som korrespondent har skiftet USA ud med Europa. Hvorfor er embedsmænd bange for journalister? Tabloid spørger DJØF-formand Sara Vergo, hvorfor der er brug for et særligt samarbejde med Dansk Journalistforbund for at dæmpe mistro og mistillid mellem embedsstanden og mediebranchen. Og hvorfor springer Politiken ud i sladder og løse rygter, når det handler om den britiske prinsesse Kate? Tabloid spørger journalist Felix Katzenelson, der både har skrevet om konsekvenserne af anonym netsladder i Danmark og brugte en lille times podcast på at sladre løs om prinsessen. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
3/22/202455 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Først eller sidst i Hjallerup?

Hvordan fortæller UltraNyt om en forbrydelse i Hjallerup, når ofret er på alder med seerne? Og hvorfor skal TV2 Nord pumpe småbidder af information om sagen ud på nettet fremfor at vente med hele historien til aftenens nyhedsudsendelse? Tabloid taler med redaktør Christina Johansen fra DRs UltraNyt og redaktionschef Anders Leonhardt, TV2 Nord. Hvorfor kunne Jyllands-Posten ikke finde et eneste medlem af de angiveligt 60 kriminelle storfamilier i Gellerup, avisen fortalte om? Og giver tallene om kriminelle familier overhovedet mening? Tabloid spørger reporter Esben Mikkelsen fra Jyllands-Posten. Ugens medvært er tidligere chefredaktør på bla. Vejle Amts Folkeblad Kim Dahl Nielsen, der også skal møde Louise Grøn, fellow på Constructive Institute i Århus og tidligere chefredaktør på Børneavisen. Hun undersøger, om nyhedstræthed kan bekæmpes med langsommere, konstruktive nyheder - og om hendes erfaring med at lave nyheder til børn kan bruges til at lave bedre journalistik til voksne. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
3/15/202454 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Live-tv om død, en kvindehadende tik-tokker i avisen og kampen mod plagiat

Hvordan håndterer tv-værten et chokerende dødsfald live? News-vært Josefine Kofoed fortæller om lørdagsvagten i studiet, da nyheden om Søren Pape Poulsens død ramte. Skal spekulationer og fri association med, når medierne fortæller historien? Politisk redaktør Esben Schjørring, Altinget, gjorde kollegerne sure, da han i sin nekrolog spurgte, om politik slog Søren Pape Poulsen ihjel. Skal medierne skrive om en kvindehadende provokatør med over 80.000 følgere på Tik-Tok? Både Berlingske og Jydske Vestkysten skrev om manden, der bl.a. kalder piger værdiløse sædcontainere - Ugens medvært, journalist Filiz Yasar, er kritisk overfor den opmærksomhed. Og er plagiat og fusk med kilderne en udbredt syge i journalistikken? Tabloid spørger historiker og forlagsdirektør Martin Lindø Westergaard, Syddansk Universitetsforlag, der har fjernet en bog fra en freelancejournalist, der blev afsløret i journalistisk bedrag i flere medier. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/8/202454 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Hvordan forklarer vi krig?

Efter to års krig i Ukraine og snart seks måneders krig i Gaza undersøger Tabloid, hvordan mediernes korrespondenter dækker krig. Er det politik, praktik eller selve krigens anatomi, der afgør, hvem vi spørger og hvilke historier, vi fortæller? TV2s Rasmus Tantholdt, DRs Nanna Muus Steffensen og fotograf Thomas Sjørup tager os med på arbejde fra bl.a. Balkan og Afghanistan til Ukraine og Gaza. Ugens medvært er journalist på forsvarsmediet Olfi Kasper Junge Wester, der selv har en fortid i forsvaret. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/1/202455 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Fredag 23. feb. 2024

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
2/23/202455 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Børn i Borup og mink i medierne

Hvad er den vigtigste historie at fortælle om de krænkede børn på Borup Skole? Og ændrer det sig, når historien flytter sig fra det lokale til de nationale - og sociale - medier? Tabloid spørger journalist Emil Kristensen fra Sjællandske Medier i Køge, der var først med historien om grænseoverskridende adfærd blandt børn på kommuneskolen. For 24syvs program Blåt Bælte var spørgsmålet om børnenes etnicitet det vigtigste, da TV2 foldede historien ud. Hvorfor? spørger vi vært Emilie Jäger fra det borgerlige debatprogram. Og så får vi besøg af forfatter Mathilde Walter Clark, der i bogen "Det blinde Øje" undersøger, hvordan danske medier dækkede dramaet om smittede mink i efteråret 2020. Var det vinkler og ordvalg i medierne, der fortrængte minkene fra mink-sagen? Ugens medvært er Lau Rabjerg-Eriksen, direktør og producent i tv-produktionsselskabet Laud People. Vært: Marie Louise Toksvig. Skriv til os på [email protected].
2/16/202454 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Med Tucker i Moskva, Svane i Bruxelles og @cillemouse i Deadline

Natten til fredag udkom den amerikanske journalist Tucker Carlsons interview med Vladimir Putin på X. Men hvem og hvad er Tucker Carlson? Og hvilken rolle spiller han i det amerikanske mediebillede? Tabloid spørger tidligere USA-korrespondent Sofie Rud. Kritikken er væltet ned over model og influencer Cecilie Hougaard, efter at hun besøgte Deadline for at fortælle om sin nye bog. Hvad var det, Deadline ville, da @cillemouse blev inviteret i studiet? Vi spørger redaktør Troels Østerlund Madsen. EP-kandidat Christel Schaldemose (S) er træt af at høre om, at hun ikke er kendt nok. Er EU-politik bare for kedeligt og indviklet for danske læsere? Vi spørger Politikens politiske analytiker Elisabet Svane, der har skrevet om politik både på Slotsholmen og i Bruxelles. Ugens medvært er journalist Kasper Harboe, morgenvært på Radio 4. Vært: Marie Louise Toksvig.
2/9/202454 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Fredag 2. feb. 2024

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
2/2/202455 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Et jordskred af forargelse, et marathon af mediekritik og ideologi i Børsens skraldespand

Hvordan dækker man som lokalt medie en historie, som alle landets medier, politikere og meningsdannere kaster sig over? Tabloid taler med journalist Mads Otte fra TV2 Østjylland om jordskredet ved Ølst. Hvad får lytterne ud af, at tre journalister i månedsvis dissekerede DRs serie om Simon Spies? Vi spørger Informations Ida Nyegård Espersen, der udgør en trejdedel af 24syvs Spieskommission. Hvorfor er ideologi blevet noget bras for Børsen? Chefredaktør Bjarne Corydon besøger Tabloid for at forklare, hvorfor han mener, at medierne egne holdninger fylder for meget. Medvært i denne uge er DBUs kommunikationsdirektør Jakob Høyer. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/26/202455 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hvem bestemmer over medierne? Og hvem betaler regningen for tronskifte på tv?

Hvorfor skal en justitsminister belære pressen om journalistisk arbejde? Vi taler med Peter Hummelgaard (S) om hans advarsel til medierne om hensynsfuld dækning af sagen om voldsomme forbrydelser mod tre piger. Kan en kommunal chefjurist pålægge den lokale avis tavshedspligt? Pia Larsen fra Nordvestnyt Odsherred besøger Tabloid for at fortælle om sit arbejde med historien om et mistænkeligt dødsfald på et plejehjem, der pludselig fik kommunen til at true med tavshedspåbud. Ugens medvært er Line Baun Danielsen, der blandt meget andet har erfaring med at dække store, royale begivenheder og ved, hvad det kræver bag skærmen. Kommer prisen for DRs massive dækning af tronskiftet til at betyde, at der er andet, seere, lyttere og læsere må undvære i 2024? spørger vi Nikolaj Vitting Hermann, afdelingschef i DR. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/19/202455 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Kan journalister opføre sig ordentligt?

Hvorfor er det en væsentlig historie, at DR-vært Anna Lin Lundsgaard sammen med en række andre kendte opfordrer til at deltage i en lovlig demonstration? I selskab med ugens medvært - journalist, cykelkommentator og News-vært Dennis Ritter - spørger Tabloid journalist Kristian Lindberg, der skrev artiklen i Berlingske. Hvorfor føler Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sig kaldet til at udtrykke håb om, at medierne vil formidle en kommende straffesag med fornøden respekt? Vi spørger chefanklager Marie Bindslev. Hvorfor er der kommet nye presseetiske retningslinjer for omtale af selvmord? Tabloid spørger formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen og taler Sigurd Hartkorn Plaetner, der lavede den prisbelønnede podcast-serie "LISS - tonerne af en afsked" om og med et ungt band, der mistede deres forsanger til selvmord. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/12/202454 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Royal breaking og den første danske journalist i Gaza

Mens Danmark talte om kongehus, gik journalist Jotam Confino som den første danske journalist over grænsen til Gaza 1. januar. Men hvad kunne han egentlig opleve og fortælle, når han var pakket ind i det israelske militærs krav og kontrol på turen? "Min hidtil største breaking-story", kalder Ritzau-reporter Julie Stine Johansen den opgave, der ramte på nytårstale-vagten. Både hun og TV2 News-redaktør Lars Apel besøger Tabloid med frontberetninger fra de redaktioner, der pludselig fik meget travlt nytårsaften. Kongehus-kommentatorerne talt i døgndrift, men er det journalistik eller gætterier, når journalist og forfatter Thomas Larsen analyserer Dronningens beslutninger i fjernsynet? Tabloid spørger manden, der vidste mere end de fleste om den tophemmelige plan. Årets første medvært er journalist, kommunikationsrådgiver og tidligere spindoktor Rikke Lyngdal. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/5/202454 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Året der gik på Tabloid

I årets sidste udgave af Tabloid har vi samlet fem highlights fra de sidste seks måneder. Hør international korrespondent Steffen Kretz fortælle om sine journalistiske overvejelser i dækningen af krigen mellem Israel og Hamas. Hør indslaget med Marchen Neel Gjertsen, der forklarer, hvorfor hun ville sætte prædikater på en forsker fra Roskilde Universitet, om Lea Korsgaards private relation til Barbara Bertelsen, Statsministerens departementschef og et interview med Sara Schlütter, presseansvarlig i Københavns Politi, om politiets kommunikation i forbindelse med anholdelsen af chefredaktør Adam Dyrvig Tatt på Christianshavn. Endeligt kan du også genhøre et indslag med journalist på Ekstra Bladet, James Kristoffer Miles, som var manden bag en artikel om Barbara Bertelsen og hendes deltagelse på et stormøde for embedsmænd. Vært: Christian Ulloriaq Jeppesen.
12/29/202353 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kræftskandalen, Bedraget i Helmand og Elbit-sagen

Kandidaterne til Cavling-prisen for 2023 er fundet, og vi har inviteret tre af de nominerede i studiet til en snak om, hvad der driver dem som journalister, og hvorfor deres prisnominerede journalistik var vigtig for dem at lave. Skal journalistikkens fornemmeste pris gå til tv-dokumentaren "Bedraget i Helmand", til DR's journalister for afdækningen af kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital, eller til Altingets afdækning af Elbit-sagen? Hør journalisterne bag nogle af årets største historier til en diskussion om, hvornår journalistik er væsentlig for dem. Vært: Camilla Michelle Mikkelsen.
12/22/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

DR Løgn?

Påvirker det DRs journalistik, når demonstranter blokerer indgangene til DR Byen med beskyldninger om løgn og propaganda i dækningen af krigen i Gaza? Er der andre kræfter, der påvirker DR til at ændre sprogbrug om Israel? Tabloid inviterer demonstrant Caroline Richard fra Palæstina Solidaritets Netværket og tidligere DR journalist Dines Boertmann indenfor til en samtale med udlandsredaktør Niels Kvale om kritikken af DRs dækning. Ugens medvært er journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud, der agerer både i professionelle og på sociale medier. Han roser TVSyd for aktivt at blande sig i kommentarsporet, når brugerne diskuterer stationens journalistik på Facebook. Vi spørger TV Syds SoMe-redaktør Katrine Damm hvorfor og hvordan redaktionen skal deltage i debatten. Vært: Marie Louise Toksvig.
12/15/202354 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Er der en journalist til stede?

Beskyldninger om skævvridning, forfordeling og fake news vælter stadig ind på udlandsredaktionerne - især når det handler om Mellemøsten. Hvordan sikrer man balance og de rigtige kilder midt i en informationskrig? Tabloid spørger udlandsreporter Sean Coogan, DR. Ugens medvært er journalist Paula Larrain, der kalder det journalistiske håndværk den bedste kur mod mediernes deroute. Er det nyhedsjournalistik eller meningsmageri, når skiftende paneler af kende diskuterer nyheder på TV2 News? Vi spørger redaktør Lise Mailand, TV2. Hvad afslørede Frihedsbrevet, da det gik i Grøften i Tivoli for at observere kolleger fra en stribe medier til julefrokost med Dansk Industri? Vi spørger journalist Mikkel Jensen fra Frihedsbrevet. Vært: Marie Louise Toksvig.
12/8/202355 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Krigens første offer?

Man siger, at sandheden er krigens første offer. Så hvordan navigerer man som korrespondent i en konflikt, hvor parterne ikke er enige om fakta? Og hvor både pro-israelere og pro-palæstinensere anklager journalister for at være biased? Vi taler med Kristeligt Dagblads korrespondent i Mellemøsten, Allan Sørensen, der til dagligt er bosat i Israel. Det danske medie, TjekDet, er først på pletten, når det kommer til at lave faktatjek på virale billeder og videoer og trends, der spredes til fordel eller ulempe for krigens parter. Vi har inviteret TjekDet's journalist, Kalle Thue Gregersen, ind til en samtale om deres fremgangsmåde. Politikens debatredaktør, Lotte Folke, har ikke noget behov for debat om konflikten i Mellemøsten. Men hvad er alternativet? Og bør vi ikke kunne debattere alt? Sammen med denne uges gæstevært, tidligere chefredaktør på Jyllands Posten Jacob Nybroe, tager vi en diskussion om mediernes rolle og ansvar, når det kommer til debatten i danske medier. Vært: Cecilie Lange.
12/1/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Opkast i spalterne, demo uden medier og en 15-årig, ufrivillig hovedperson

Landstræner Kasper Hjulmand bebrejde sportsjournalister for at referere til opkast fra de sociale medier som sandhed - Tabloid spørger DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, hvilke historier, det handler om. Hvorfor ignorerede TV Avisen, at tusinder af mennesker gik på gaden i København for at demonstrere for humanitær nødhjælp og våbenhvile i Gaza? Vi spørger TV Avisens redaktionschef, Sabine Matz. Sammen med ugens medvært, tidligere chefredaktør Pernille Holbøll, skal vi også tale om mediernes dækning af sagen om Mike Villa Fonsecas forhold til en 15-årig pige. Og vi får besøg af den eneste journalist, der faktisk fik den unge kærestes familie i tale, nemlig Ekstra Bladets Mads Romme. Vært: Marie Louise Toksvig.
11/24/202353 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Fredag 17. nov. 2023

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
11/17/202355 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

FE-skandale = medieskandale?

Efter anklagemyndighedens beslutning om at droppe straffesagerne mod Lars Findsen, Claus Hjort Frederiksen og en tidligere PET-ansat ser Tabloid tilbage den massive mediedækning af FE-sagen. I selskab med tidligere chefredaktør, forsvars- og justitsminister mm Hans Engell og denne uges medvært Anja Bo gennemgår vi nogle af de seneste tre års nyhedsbrag om sagen. Og så spørger vi chefredaktør Jakob Vissing, TV2, om medie-chefer skal blande sig i debatter på sociale medier for at forsvare medarbejdere mod beskyldninger om manglende saglighed og personlige motiver. Vært: Marie Louise Toksvig.
11/10/202355 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Politiet på forsiden?

I en uge med et væld af kritiske historier om dansk politi dykker Tabloid ned i journalistikken om en specialpatrulje i Sydøstjyllands Politi, en syrisk familie i Vejle og mysteriet om teenagedrengen Farhad, der var forsvundet i mere end et år. I selskab med denne uges medvært Claus Oxfeldt, tidligere formand for Politiforbundet, taler vi med nogle af dem, der har fortalt historierne. Hør redaktionschef Kristian Pahus fra Vejle Amts Folkeblad, journalist Frauke Giebner fra Politiken, hvis reportage om "tæskeholdet" fra Vejle blev dødsstødet til specialpatruljen, og chefredaktør Thomas Falbe fra DR Nyheder, der udgav tv-dokumentaren Forfulgt af Politiet? Vært: Marie Louise Toksvig.
11/3/202355 minutes
Episode Artwork

Selektiv hukommelse og prædikater på forskere?

Går medierne direkte fra kritiske til medlidende, når en toppolitiker går af? Vi spørger politisk redaktør Hans Redder, TV2, om dækningen før, under og efter Jakob Ellemann Jensens afgang. Hvorfor vil Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen sætte prædikater på forskere og suspendere Nadia Nadim fra landsholdet? Chefredaktøren besøger Tabloid for at tale om sin skarpe kommentar om dækningen af krigen i Mellemøsten. Glemte vi alt for hurtigt de brutale Hamas-angreb på civile israelere 7. oktober? Ja, mener freelancekorrespondent Jotam Confino i Israel. Vi spørger Politikens udlandsredaktør Martin Aagaard. Ugens medvært er Gry Inger Reiter, debatredaktør på Dagbladet Information. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/27/202355 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

I krig med historien, til fest med prinsen og på banen med kvinderne

Hvordan får vi historien med, når vi rapporterer nyheder fra krigszonen i Mellemøsten? Og hvordan vælger vi de rigtige ord? Tabloid spørger international korrespondent i DR Nyheder Steffen Kretz. Prins Christians 18-års fødselsdag har givet anledning til både en dokumentarudsendelse om prinsens møde med de bærende samfundsinstitutioner og en udskældt reportage fra fødselsdagsfesten i Euroman. I selskab med ugens medvært Isabella Arendt, tidl formand for KD, ser vi tv-programmet, der blev kaldt skole-tv i primetime og taler med Euromans chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst om forskellen på "royale og kommunale" gæster på slottet. Og så spørger vi chefredaktør Michel Wikkelsø Davidsen fra bold.dk, om det er pressens eller DBUs opgave at skærpe interessen for kvindefodboldlandsholdet. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/20/202355 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Er medierne bange for vaccine-kritik?

Var det berettiget, da Mette Frederiksen skældte en reporter ud på live-tv for et spørgsmål om civile ofre i Gaza? I selskab med ugens medvært Kristoffer Eriksen, diskuterer Tabloid dækningen af de blodige begivenheder i Israel. Hvorfor danske medier har langt flere interviews med civile israelere end med civile palæstinensere i Gaza, spørger vi udlandsredaktør Joachim Saxtorph Poulsen, TV2. Er medierne berørings-angste, når det handler om vacciner? En ny film om mennesker, der er syge og frustrerede efter corona-vacciner, florerer på sociale medier - vil de professionelle medier slet ikke fortælle deres historier? Og hvorfor kunne filmen ikke blive vist på TV2 som enhver anden dokumentar? Thomas Breinholt, faktachef på TV2, sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen, Politiken, journalist Anne Sofie Allarp og formand Mie Thorsen fra foreningen Vaccinationsforum, der har produceret filmen De forbudte Bivirkninger, diskuterer filmen og journalistikken. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/13/202355 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Robot-interviews? Billeder af fostre? Og højst én tragedie ad gangen?

Mette Frederiksen forudser, at man snart kan "gennemføre et interview uden en journalist" - har hun ret i det? spørger vi tech-journalist og forfatter Christiane Vejlø, der netop har udgivet bogen "Argumenter for Mennesker" om teknologiens rolle, muligheder og risici. Hvorfor viser BT billeder af fostre i 18. uge og et dødfødt barn? spørger vi journalist Andreas Østergaard. Og hvorfor fylder den tragiske afslutning på en århundrede-lang konflikt ikke mere i mediebilledet, spørger vi Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent Allan Sørensen, der stod ved grænsen og tog imod de fordrevne armeniere fra Nagorno Karabakh i sidste uge. Ugens medvært er Anne Vig, vært på TV2 News. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/6/202354 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Enkeltsager og ikke-svar

Medier elsker den gode case, men er enkeltsager om for eksempel uforståelige ejendomsvurdering altid retvisende for en større problemstilling? Efter uger med talrige personhistorier om ejendomsvurderinger spørger Tabloid Jakob Ussing, erhvervskorrespondent i DR Nyheder - og ugens medvært Olav Hergel, journalist på Politiken, der netop bruger casestories til at dække udlændingepolitik Københavns Politi vil kommunikere mere og bedre efter tavsheden i forbindelse med en stærkt omtalt video af en anholdelse på Christianshavn. Men hvad med bare at svare? spørger vi presseansvarlig ved Københavns Politi Sara Schlüter. Er det fodboldklubberne eller sportsjournalisterne, der bestemmer, hvad spillerne må spørges om? Vi spørger sportschef Søren Klæstrup på Discovery, der kæmpede længe for at få et interview med Lyngby Boldklubs nye stjerne, men endte med slet ikke at bringe det. Vært: Marie Louise Toksvig.
9/29/202354 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Anholdelser på video, fodbold på tv og forbrydere som allierede

Hvorfor var det en god historie for Politiken, at en kollega blev anholdt ved Christiania? I selskab med ugens medvært Dan Bjerregaard, chef for kriminalredaktionen på BT, ser Tabloid nærmere på ugens store historie om anholdelsen af Adam Dyrvig Tatt og taler med journalist Frank Hvilsom, der var først med nyheden og den spektakulære video. Hvordan vælger tv-produceren de rigtige billeder, når en fodboldkamp skal transmitteres til tv-seerne? Og hvem bestemmer, hvad vi må se? spørger vi tv-producer Henrik Saabye, der har produceret alt fra Champions League og OL til Superliga. Og hvorfor skal vi tilbage til Afghanistan med dokumentarist Nagieb Khaja og eks-soldat Martin Tamm Andersen? Tabloid får besøg af en af instruktørerne bag den nye dokumentarfilm Bedraget i Helmand. Vært: Marie Louise Toksvig.
9/22/202355 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Pape og Politiken - med medietrænerens øjne

Hvordan træner man en politiker til en genkomst i medierne efter et rædselsår? Medietræner Mikael Baden fra kommunikationsbureauet Friday besøger Tabloid for at dissekere forarbejdet og resultatet, da Søren Pape Poulsen i denne uge gav personlige interviews til DR og TV2. Er mediecheferne egentlig bedre end andre chefer og magthavere, når det kommer til at håndtere kritiske medier? BTs journalistiske chef Marie Rask Glerup er i hvert fald ikke imponeret af Politiken, der brugte en klassisk undvigemanøvre, da BT var på vej med en kritisk historie om fotograf Jan Grarup. Hvilke regler gælder, når man som journalist bliver lukket ind blandt udviklingshæmmede forbrydere på institutionen Kofoedsminde på Lolland? Vi spørger DRs Kristian Almblad, der for tredje gang har lavet dokumentarprogrammer på institutionen til serien "De særligt farlige". Ugens medvært er Suzanne Moll. Vært: Marie Louise Toksvig.
9/15/202354 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Dødsfald eller drab? Andersen eller Ahmed? Møgsagernes melodi?

Blev journalisterne på Aarhus Stiftstidende snydt af politiet - eller var der bare ikke noget at fortælle, da avisen ringede for at høre om et muligt dødsfald i Brabrand? Og kan journalisterne uden videre tale om drab, fordi der er rejst sigtelse for drab? Tabloid diskuterer sagen fra Aarhus, hvor politiet mistænker en ung mand for at være skyld i to kvinders død. Efter 24syv-chef Simon Andersens vidneforklaring i Samsam-sagen kom dækningen til at handle mere om Andersen end Ahmed. Hvad var det egentlig Simon Andersen havde gjort galt? spørger vi chefredaktør Mette Østergaard fra Berlingske. Og kan mødet mellem medierne, myndigheder og magthavere virkelig kun følge én drejebog, når først en møgsag ruller? Tidligere lægefagligdirektør i Region Midtjylland Helene Probst efterlyser en bedre samtale. Men hvad så med ansvaret? spørger ugens medvært journalist Kaare Svejstrup, vært på nyhedspodcasten Pilestræde. Vært: Marie Louise Toksvig.
9/8/202354 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Skal vi vide, hvad journalister føler?

I selskab med denne uges medvært, Marie Sloma Qvortrup, vært på Radio4-programmet "Hjælp, jeg er forælder", ser Tabloid nærmere på dækningen af unges mistrivsel: Er DR-vært Anna Lin med til at gøre problemerne større, når hun går i terapi for åben skærm som repræsentant "for en generation, der ikke har det godt?" Hvorfor skriver Kristeligt Dagblad om børn, der er glade og trives, midt i en trivselskrise? Vi spørger Anna Lin Lundsgaard og chefredaktør Karin Dahl-Hansen fra Kristeligt Dagblad. Hvorfor skal lyttere og seere høre om, hvordan reporterne har det, mens de rapporterer? Vi spørger P1 Morgens Jan Falkentoft, der interviewede kollega Josefine Høgh, da Andreas Mogensen blev skudt afsted mod den internationale rumstation. Og hvorfor er det en forsidehistorie, at Enhedslistens Pelle Dragsted en gang har arbejdet sammen med et medlem af Blekingegadebanden? spørger vi Ekstra Bladets Thomas Foght, der kæder Dragsted sammen med en af de dømte, der skjuler sandheden om drabet på en betjent under bandens røveri i 1988. Vært: Marie Louise Toksvig.
9/1/202355 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Fest for Zelenskyj?

Var det fest og fejring eller liv og død, der handlede om, da medierne dækkede den ukrainske præsident Zelenskyjs besøg i København? Tabloid spørger TV2s Troels Mylenberg og pressefotograf Mads Claus Rasmussen (Ritzau/Scanpix), der både fotograferede præsidenten og statsministeren i F16-flyet på flyvestation Skrydstrup og begivenhederne på Christiansborg. Hvorfor var det en vigtig historie for Filmmagasinet EKKO, at instruktør Lars von Trier kommenterede begivenheden på sin Instagram-profil? spørger vi chefredaktør Claus Christensen, der var først med historien, som fik opmærksomhed i både danske, russiske og ukrainske medier. Og hvorfor skal vi til at logge ind med navn og mail-adresse, hvis vi vil bruge DRTV? Hvad får vi - og DR - ud af det? spørger vi DR-redaktør Agnethe Pontoppidan Sasaki, der står i spidsen for arbejdet med at gøre DRTV mere personligt for seerne. Ugens medvært er opinionsredaktør Mads Kastrup fra Ekstra Bladet. Vært: Marie Louise Toksvig.
8/25/202355 minutes
Episode Artwork

Russere, bøsser og benægtelser

Er det muligt for journalister at arbejde frit i Rusland? Vi spørger TV 2's Anders Lomholt, der er blevet kritiseret fra første dag af sin tre-ugers reportagetur i Rusland, og Ruslands-kender Søren Liborius, seniorrådgiver ved EU's fælles udenrigstjeneste. Er det en nyhed, at en tidligere Venstreminister, der har forladt dansk politik, er homoseksuel? Vi spørger chefredaktør Gudrun Pedersen fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der var først med historien om Esben Lunde Larsens seksuelle præference. Er det et ukritisk partsindlæg, når Jyllands-Posten interviewer Lizette Risgaard, der afviser de beskyldninger, der kostede hende formandsposten i FH? Vi spørger journalist Niels Sandøe fra JPs finans.dk Ugens gæstemedvært er TV 2-vært og mangeårige retsreporter Janni Pedersen, der også gerne vil tale om, hvordan vi dækker straffesager efter kritikken af mediedækningen af sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn. Vært: Marie Louise Toksvig.
8/18/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Fredag 11. aug. 2023

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
8/11/202355 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Fredag 30. jun. 2023

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
6/30/202355 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Har vi brug for flere sms-historier, mere Simon Spies og endnu en bog om en drabsmand?

Hvorfor skal vi høre mere om Mette Frederiksens slettede sms'er? Og handler det overhovedet om sms'erne længere? spørger vi BTs Jakob Friberg, der i hvert fald ikke er færdig med at grave i sagen. Hvorfor skal det skattefinansierede 24syv bruge kræfter på at undersøge det skattefinansierede DRs dokumentarserie om Simon Spies? Og hvorfor skal chefredaktør Simon Andersen ligefrem nedsætte en kommission til undersøgelsen? Og hvorfor skal vi læse endnu en bog om drabsdømte Peter Madsen? spørger vi journalisterne Bo Nordström Weile og Jesper Vestergaard Larsen om, efter at de har udgivet biografien "Under overfladen - profil af en morder" i denne uge. Ugens medvært er Gertrud Højlund, vært på TV2 News. Vært: Marie Louise Toksvig.
6/23/202355 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Live fra retssalen, tavshed om vaccine-kritik og tårer i tv-studiet

På Nordjyske.dk laver Dan Grønbech podcast om retssagen mod manden, der er tiltalt for drabet på Mia Skadhauge Stevn. På Se og Hør live-blogger Patrick E. Nielsen fra retssagen om skuddrabene i Field's. Ugens medvært i Tabloid, tidligere tv-direktør Dan Tschernia, kan slet ikke holde ud at læse om de grusomme sager. Vi spørger de to reportere, hvordan de vælger ord og detaljer - og om forskellen på at skrive og tale om sagerne. Hvorfor har ingen danske medier skrevet om et nyt dansk forskningsstudie om bivirkninger af de første covid-vacciner fra Pfizer - et studie, der har nået millioner på sociale medier? Vi spørger journalist på videnskab.dk, Anne Ringgaard, hvordan man vælger hvilke forskningsstudier og -resultater, der skal skrives som nyheder - og om corona- og vaccine-kritiske røster generelt har haft sværere ved at komme til orde i medierne. EU-parlamentariker Pernille Weiss kæmpede med tårer og følelser hos Søren Lippert på TV2 News. Men hvorfor interviewe en kvinde, der selv siger, hun er i chok? spørger vi News-chef Anne Mette Svane. Vært: Marie Louise Toksvig
6/16/202355 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

En farlig Weiss og pædofilijægeres troværdighed?

Hvorfor undlod Ekstra Bladet at inddrage Pernille Weiss' nuværende medarbejdere i deres artikel om arbejdsmiljøet i Weiss' kontor i EU? Vi spørger journalist på EB, Cecilie Guldberg. Kan man som journalist benytte en kilde, hvis identitet man ikke kender? Og hvor meget dokumentation kræver det, når kilden siger, at Poul Madsen har fået besked om sin pædofile medarbejder? Sammen med gæstevært Anne Kirstine Cramon spørger vi redaktionschef på Eddy Media, Jon Adelsten. Hvor konkrete skal anonyme kilders historier være, når man afdækker dårligt arbejdsmiljø? Skribent på Politiken Steffen Groth mener, at Frihedsbrevets artikler om Ordrupgaards Anne-Birgitte Fonsmark er mangelfulde. Vi taler med ansv. chefredaktør Mads Brügger om Frihedsbrevets overvejelser. Gæster: Cecilie Guldberg, journalist på Ekstrabladet, Jon Adelsten, redaktionschef Eddy Media, Mads Brügger, ansv. chefredaktør Frihedsbrevet og Steffen Groth, skribent på Politiken og Information. Skriv til os på [email protected]. Vært: Cecilie Lange. Gæstevært: Anne Kirstine Cramon, kommunikatør og podcastvært.
6/9/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Fredag 2. jun. 2023

Tabloid tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Hver uge undersøger Marie Louise Toksvig de gode historier og dem, der går galt, konfronterer de ansvarlige og tager lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum. Skriv til os på [email protected].
6/2/202355 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Kontanter til kilderne?

Hvorfor er journalisterne kun interesserede i at få politikerne til at påtage sig ansvar for fortiden, når der bliver sendt 5 milliarder kroner ind i sundhedsvæsnet? Vi spørger BTs Joachim B Olsen, der var med til pressemøde, da regeringen præsenterede sin Sundhedspakke på Rigshospitalet. Hvem får egentlig penge for at stille op i radio- og tv-programmer? I selskab med denne uges medvært Niels Krause Kjær, journalist, forfatter og tidligere Deadline-vært, forsøger Tabloid at skaffe svar på, hvorfor der er kontant forskel på, om man er med i en nyhedsudsendelse, en sports-transmission eller et reality-program? Hvorfor er Klaus Riskær Pedersen mening om, hvorvidt Jakob Ellemanns sygdom diskvalificerer ham, en nyhedshistorie for bl.a. netmediet Pio? spørger vi chefredaktør Niels Jespersen. Og efter to uger med massiv, dansk medieopmærksomhed til mf'er Aki-Matilda Høegh-Dam, undersøger vi, om hendes tale på grønlandsk i Folketingssalen var en ligeså stor historie i Grønland. Vært: Marie Louise Toksvig.
5/26/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ulovlig research, gamle kvinder på forsiden og en glimmergøb i Horsens Folkeblad

En journalist er blevet dømt for at dele private oplysninger, da han researchede historie om en varetægtsfængslet mand, der var anklaget for voldtægt. Ødelæggende for vores arbejde, siger kriminalredaktør Bjarke Vestesen. Hvorfor det? spørger Tabloid, hvor journalist og forfatter Kirsten Jacobsen er ugens medvært. Legede anmelderen fra Horsens Folkeblad lige lovligt meget med ordene, da han brugte drabene i storcentret Fields som ramme for sin anmeldelse af Harry Styles' koncert i Horsens? Og når amerikanske Sports Illustrated kan bruge en 81-årig badedragtsmodel på forsiden, hvorfor skal danske kvindelige tv-værter så være yngre end deres mandlige kolleger? Vi spørger Anne Mette Svane, chef for TV2 News. Vært: Marie Louise Toksvig.
5/19/202354 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Upassende, pinligt og grænseoverskridende?

Kan medierne beskæftige sig med magtmenneskers grænseoverskridelser uden at stille spørgsmål, der i sig selv er grænseoverskridende? Tabloid spørger TV2s Mikael Kamper, der interviewede en afgående fynsk borgmester, og Politikens Mikael Thykier, der dækkede Lizette Risgaards fald fra FHs top. Skal vi altid spørge en politiker, når noget er svært? Det gjorde Radio4 Morgen i historien om en trist dreng i Kerteminde, der ikke var med til klassens Blå Mandag. Men hvorfor? Det taler vi med nyhedschef Jon Hasselbalch Mikkelsen fra Radio4 om. Og så spørger vi Tine Godsk Hansen, chef for DR Lyd, hvorfor DR fremover ikke vil lade lytterne nyde DR-programmer som Sara og Monopolet andre steder end på DRs egen platform DR Lyd. Ugens gæstemedvært er René Schrøder, mangeårig sportsjournalist og fhv chefredaktør på fodboldmediet bold.dk. Skriv til os på [email protected]. Vært: Marie Louise Toksvig.
5/12/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Kræft og krisekommunikation

De sidste mange uger har DR dækket sagen om lange ventetider hos kræftpatienter på Aarhus Universitetshospital. Journalisterne bag historien har læst sig gennem tusinder af dokumenter - men hvordan fandt de historien? Vi sørger en af dem, Astrid Fischer fra DR Nyheder. Vi får også besøg af Politikens, nu tidligere, debatredaktør, Magnus Barsøe. Han stiller op til Europaparlamentsvalget for Socialdemokratiet, og har sagt sit job op, for han mener ikke, at man kan forene de to poster. Hvorfor ikke? Og gælder det også andre områder? En anden historie, der har fyldt i ugens løb, er Jon Stephensens korrespondance med e 19-årig kvinde fra Unge Moderater. Medierne har skrevet spalte op og spalte ned om den historier, men kan Moderaterne kommunikere sig ud af shitstormen? Det snakker vi med Morten Reimar om. Han er kommunikationsrådgiver hos Advice og skriver klummer til Altinget. Sammen med denne uges medvært, POV's chefredaktør Annegrethe Rasmussen, runder vi også mediernes fødekæde. Nichemediet Waste Techs historie om genbrugspladser, der drukner i lattergaspatroner, blev bragt på både DR og TV2's hjemmeside, men uden kreditering. Og det passede ikke journalisten bag den oprindelige historie. Men hvorfor er det så vigtigt at kreditere? Det spørger vi journalisten bag - Simon Freiesleben - om.
4/28/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Fra Afrika til Kirkerup

Ugens store nyhedshistorie er bortførelsen af en 13-årig pige fra Vestsjælland. Medierne stod tæt i Kirkerup, men er det en fordel eller en ulempe at være den lokale journalist, som skal møde kilderne igen og igen - også efter arbejde? Emilie Haumann Munck fra Sjællandske Medier fortæller om at få tip om gerningsstedet, og Ekstra Bladets journalistiske chefredaktør Asger Juhl forklarer, hvorfor avisen satte billedet af pigen på forsiden. 500 sider fylder fotograf Jørn Stjerneklars nye bog om Afrika, Hjertet glemmer ikke hvad øjet har set. I 40 år har han fortalt historier fra kontinentet, men danske medier gider ikke Afrika, siger han. Sammen med Weekendavisens udlandsredaktør Anna Libak vender vi også tilbage til Informations snart 10 år gamle afsløring af USA's aflytning af danske tele-kabler, som er aktuel igen. Vært: Bille Sterll. Producer og tilrettelægger: Christian Jeppesen.
4/21/202355 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Kvindelige kilder og kritiserede klip

I hele marts måned talte Akademikerbladet kun med kvindelige kilder - hvad kom der ud af det? Vi spørger Troels Kølln, chefredaktør på Akademikerbladet. Sammen med ugens medvært, kommunikationsrådgiver Anne Villemoes, runder vi også TV2 Echo, der har redigeret en video på de sociale medier efter kritik fra Jyllands-Posten. Men nu har kilden klaget over ændringen og vil have videoen fjernet. Vil TV2 gøre det? Og har det sat tankerne i gang i forhold til brugen af sårbare kilder? Vi spørger chefredaktør på TV2 Echo, Marie Louise von Holstein. Vi taler også med Søren Villemoes fra Weekendavisen om hul magtkritik i medierne og med Line Vaaben om en bloddryppende artikel i Politiken. Vært: Bille Sterll. Producer og tilrettelægger: Christian Jeppesen.
4/14/202355 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Spies-dokumentar under anklage

DR's seer-succes med dokumentarserien Spies og Morgenbolle-damerne fra efteråret 2022 bliver endevendt og kritiseret af freelancejournalist Bo Østlund, der i sin egen podcast-serie anklager DR og produktionselskabet bag Spies-serien for at mangle dokumentation, købe kilder, fordreje fakta og manipulere medvirkende. Nu svarer Lau Rabjerg-Eriksen fra Laud People og DR's chefredaktør Thomas Falbe på kritikken i Tabloid. Denne uges medvært, journalist, forfatter, tv-vært mm Michael Jeppesen, vil også gerne vide, hvorfor danske medier slet ikke interesserede sig for et internationalt klimapolitisk møde i København - vi spørger Informations indlandschef Anton Geist. Og så har kulturministeren lovet bl.a. lokale ugeaviser 43 millioner kroner i mediestøtte. Men hvordan bedriver ugeaviserne journalistik, der "spiller en vigtig rolle for lokaldemokratiet"? Vi spørger redaktør for Ugeposten Gribskov Camilla Nissen. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/31/202355 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

P3-chefens Store Sandheder, Hjulmands følelser og en præst fra Helvede

Hvad er det for "store sandheder", den nye P3-Chef Isabella Hindkjær mener, medierne skal tage forholde os til for at "stille os på den rigtige side af historien"? Bemærkningen faldt på P1 i februar, og affødte massiv kritik - nu gæster Hindkjær Tabloid, der gerne vil vide, hvad hun egentlig mente og hvad det betyder for journalistikken på P3. Ugens medvært, journalist og sognepræst Sørine Gotfredsen, vil også gerne vide, hvorfor sportsjournalisterne er så milde og overbærende overfor landstræner Kasper Hjulmand - vi spørger fodboldredaktør Carsten Werge inden landskampen mod Finland i Parken. Vi beder Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen forklare, hvordan og hvem, der kan få Politiken til at ændre en overskrift? Og spørger to af journalisterne bag tv-programmerne om Præsten Fra Helvede, hvorfor en drabssag efter en tilståelse, massiv avisomtale og en podcastserie også skal dissekeres på tv. Vært. Marie Louise Toksvig.
3/24/202355 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Slotsholms-sladder?

Er det væsentlige nyheder, at der igen rokeres rundt i ledelsen af et lille parti som Nye Borgerlige? Eller er det perspektivløst og pinligt at tale om "boligsager og teaterdirektører", mens der er krig i Ukraine? Med Anders Agger som medvært diskuterer Tabloid i denne uge den politiske journalistik med Henrik Qvortrup, der sammen med Lars Trier Mogensen netop har udgivet bogen "Lev med Det" om Mette Frederiksens regime. Er det sladder og synsninger eller afslørende journalistik? Er reglerne for dokumentation, objektivitet og drama anderledes, når journalister skriver bøger eller laver dokumentarfilm? Hør også dokumentarinstruktør Emil Langballe fortælle om seks års arbejde med filmen Theater of Violence om en sag mod en tidligere børnesoldat i Uganda ved den internationale straffedomstol. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/17/202355 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kan man tie en shitstorm ihjel?

Mens historierne om Moderaternes Jon Stephensen og hans fortid som teaterdirektør buldrer løs i medierne, spørger Tabloid en erfaren pressechef, hvordan politikerne kan og skal møde pressen. Kan man stadig tie interessen ihjel? Er der en anden barre for, hvilke personhistorier, pressen kan fyre af, når først der er sat en shitstorm i gang? Ugens medvært er Weekendavisens Anne Sophia Hermansen, der har også masser af meninger og spørgsmål med til ugens andre gæster i Tabloid: Journalisten bag TV2s historier om Jon Stephensen, fotografen bag årets pressefoto fra Fields Anthon Unger, og tv-tilrettelægger Asger Mow, der har været i hælene på begejstrede tilhængere af Inger Støjberg i DRs tv-dokumentar Støjbergs Stemmer. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/10/202354 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Rimelige bank til Saxobank-dokumentar?

Endelig udgav TV2 dokumentar-programmerne Saxo Bank - men hvad handler udsendelserne egentlig om? Hvornår blev russiske kunder og mistanke om hvidvask et tema i den årelange forberedelse? Og hvorfor skulle programmerne udskydes og klippes om, når hovedpersonerne nu stadig er utilfredse med såvel formidling som forarbejde? Det spørger vi journalisten bag dokumentaren, Michael Teschl, om. Ugens gæstemedvært, tidligere chefredaktør på Avisen Danmark Peter Rasmussen, vil nødigt tale om tiltalerne mod Claus Hjorth Frederiksen - hvorfor ikke? Og så får vi besøg af dansk-afghanske Ahmad Walid Rashidi, der arbejder som freelancejournalist i Kabul. Interessen fra danske medier er nærmest forsvundet, siger han - i stedet leder han nu et frivilligt mediehus, hvor afghanske reportere trods stor risiko laver journalistik om Afghanistan til afghanerne. Vært: Marie Louise Toksvig.
3/3/202354 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Krig i kalenderen?

I en uge med væg-til-væg dækning af krigen i Ukraine i anledning af et-års-dagen for Ruslands invasion diskuterer Tabloid, hvorfor kalenderen er afgørende for, at medierne rydder flader og forsider for at fortælle om krigen. Vi har besøg af DRs Udlandschef Niels Kvale og journalist Emil Flintenborg, der boede og arbejdede i Ukraine, indtil han blev såret af skud få dage efter invasionen. Ugens medvært er forfatter Hanne-Vibeke Holst, der også gerne dissekere Politikens afdækning af Det Kongelige Teaters aflysning af balletten Othello sidste år. Og så fortæller lokaljournalist Mads Otte fra TV2 Østjylland om sit arbejde med at dække sagen om forgiftninger på plejehjemmet Tirsdalen - en sag, der foreløbigt kulminerede i denne uge, da en tidligere sosu-hjælper blev idømt 16 års fængsel for forbrydelserne. Vært: Marie Louise Toksvig.
2/24/202355 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Fredag 17. feb. 2023

Ekstra Bladet havde masser af billeder, da en ministerchauffør blev tiltalt for at bruge ministerbilen til sex-dates - hvorfor brugte avisen aldrig materialet? Løvens Hule havde en god historie om urimelig forskelsbehandling af kvindelige iværksættere - hvorfor skulle vi ikke have hele historien? "Konspirationsteori" mente medierne om amerikanske Seymour Hersh' historie om sabotagen mod gas-rørene i Østersøen - var Peter Ernstved på OLFI hoppet i kaninhullet, da han skrev det samme? Og hvorfor er Weekendavisen optaget af en voldtægtssager, der er endt med frifindelse? Journalist Anders Kjærulff er medvært i denne uges udgave af Tabloid. Vært: Marie Louise Toksvig.
2/17/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hvem er kilderne? Kvinder, kriminelle og Samsam selv

DRs Louise Dalsgaard har interviewet Ahmed Samsam i fængslet, så hvorfor skal Kriminalforsorgen bestemme, om hun må bringe Samsams svar? Kun 3 kvinder er på listen over de mest citerede eksperter i danske medier - men hvorfor er det kun en bestemt type eksperter, der kan komme på listen? Hvorfor ringer journalisterne altid til de samme? Og har journalisterne helt glemt, at der er forskel på, om mennesker skal udtale sig om noget de ved, noget de mener eller noget, de selv har oplevet? Reimer Bo Christensen er denne uges medvært og diskuterer journalistik, eksperter og kilder med gæsterne i Tabloid. Vært: Marie Louise Toksvig.
2/10/202355 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Skal idioter, håndbold-følelser og andres kilder i medierne?

Tårer og jubel flød på skærmen, da de danske håndboldherrer vandt VM - så hvorfor virkede vært Morten Ankerdal så upåvirket? Kan journalister være ligeglade med kildernes motiver eller fortid, hvis historien handler om noget andet? Hvorfor skriver BT om en anonym medvirkende i en to år gammel podcast-serie fra Ekstra Bladet? Og har mediesociologen ret i, at er der idioter, som simpelt hen ikke fortjener mediernes opmærksomhed? Rushy Rashid er ugens gæstemedvært i Tabloid. Vært: Marie Louise Toksvig.
2/3/202354 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Opdigtede gæster, rygte-journalistik og billeder af virkeligheden

Er det sjovt, nødvendigt eller bare plat at interviewe opdigtede karakterer i radioen? De to værter på 24syv-programmet Tsunami er på besøg for at tale om deres udskældte brug af en "falsk" medvirkende, der talte om gæstens eks-kone og barn, som om han var hendes kæreste - og om at blive indklaget til Pressenævnet for deres satire-stunt. Ugens gæste-medvært Ole Ryborg, der til hverdag rapporterer om EU og Nato for DR, elsker nyheder fra fodboldens transfer-vinduer. Men er historierne andet end ægte rygter med hold i virkelige forlydender? Vi spørger chefredaktør på bold.dk René Schrøder om, hvordan man dækker fodboldens rygtebørs. Og så tager vi på havet med fotograf Mikkel Hørlyck, der bruger sit kamera til at fortælle en historie, der har martret europæiske politik i årevis: Hvordan mennesker risikerer livet for at nå til Europa over Middelhavet. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/27/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Fra overvågningskamera til tv-skærm - og to journalister, der skifter side

To velkendte, politiske journalister er sprunget ind i nye job som særlige rådgivere for hver sin nye minister. Anders Langballe, tidl. politisk redaktør på TV2, og Uffe Tang, tidl. politisk redaktør i DR, fortæller om deres nye roller på Slotsholmen. Sammen med gæstemedvært Anne Sofie Allarp, jurist, debattør og kronikredaktør på Berlingske, ser Tabloid også nærmere på tv-stationerns brug af billeder fra overvågningskameraer til dækning af kriminalsager. Hvordan fik TV2s Kernen fat i billeder af et dødeligt skuddrama i Vollsmose? Og hvorfor ville TV MidtVest ikke vidne i en sag om overvågningsbilleder, de fik af en kioskejer, som siden blev dømt for at udlevere billederne? Vært: Marie Louise Toksvig.
1/20/202355 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Misk-mask i P1 Orientering, en voldtægtsforbryder i Ekstra Bladet og uenige økonomer i Børsen

Det nye P1 Orientering med indlagte podcasts er ifølge de første anmeldelser "et misk-mask af formater" og "en radiofonisk rodebutik uden logisk sammenhæng". Tabloid spørger chefen, hvordan han selv synes, det går. Hvad skal BT og alle andre medier egentlig med vores data, når vi logger ind for at se, læse og lytte? Hvem kan egentlig blive klogere, når landets fremmeste økonomer skændes i spalterne om prisen for en helligdag? Og hvorfor interviewer Ekstra Bladet en hooligan, der er idømt forvaring for seksuelle overgreb og vold mod 16 unge mennesker? Ugens gæstemedvært er Ask Rostrup - bruger han også sine fans og følgere, når han er utilfreds med feriehotellet? Vært: Marie Louise Toksvig.
1/13/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Nørgaards nekrologer, falske læserbreve og Saszelines sandheder

Mediernes mange mindeord om Lise Nørgaard kommer under luppen i årets første udgave af Tabloid, når Georg Metz giver sit bud på nekrolog-genren. Gæstemedvært Lotte Folke, opinionsredaktør på Politiken, møder de to journalister fra 24syv, der snød hende med et falsk læserbrev. Og så taler vi med både Altinget og BT om dokumentation og rettidige rettelser: Fra en kortlægning af coronaskeptikernes påståede netværk til Saszelines sandheder om blandt andet kræftbehandling. Vært: Marie Louise Toksvig.
1/6/202354 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Årets bedste journalister?

I årets sidste udgave af Tabloid har vi samlet de fire kandidater til Cavling-prisen for 2022: Tre gravere og en nyheds-journalist er nomineret for journalistik, der er udkommet som podcast, avisartikler eller tv. Skal journalistikkens fornemmeste pris gå til Berlingskes afdækning af FE-sagen, til tv-dokumentar-serien om Sexisme Bag Skærmen, til DRs podcast-serie om kvinden, der som Det Levende Bevis mod den dom, der sendte hendes forældre i fængsel for omskæring, eller til Matilde Kimers dækning af Ukraine i krig? Hør journalisterne bag de store historier og de fine nomineringer diskutere deres egen og kollegernes journalistik. Vært: Marie Louise Toksvig.
12/18/202245 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Skal vi altid spørge alle?

Når Horsens Folkeblad interviewer to mænd, hvis far er dømt for at dræbe deres mor, skal faren så have lov at kommentere? Når Berlingske skriver en historie om en kvindes arrige opråb på Twitter, skal hun så selv spørges, før journalisterne citerer? Ja, mener Berlingske selv, der har kaldt det en fejl, at man lod være. Men hvor går grænsen? Tabloid går på jagt i gråzonerne af de presseetiske principper og retten til at blive spurgt - ikke mindst i grænselandet mellem det offentlige og private. Hør bla. Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad, og professor i medieret Søren Sandberg Jakobsen i selskab med ugens gæstemedvært Maya Tekeli fra Frihedsbrevet. Vært: Marie Louise Toksvig,
12/11/202245 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

BT og DR, en ny liveradiostation og fredagstamtam

I en artikel på BT beskrives det, hvordan DR ikke var først med en historie om Rasmus Prehns kortmisbrug. Til sidst i artiklen bliver det beskrevet, hvordan der samtidig var medieforhandlinger, da DR ikke kørte historien. Kan man slynge en sådan påstand, uden det kommer fra en kilde? Vi skal også snakke med redaktør på DR-afdelingen Børn & Unge, Jakob Stegelmann, der har været med til at søsætte det nye fredagsunderholdningsprogram på DR, Fredagstamtam. Hvordan bliver det at begrave Disneysjov efter 31 år? Til sidst får vi hørt fra Kasper Nielsen, en af mændene bag fænomenet "R8dio", der den 1. december for første gang gik live inde på deres app. Vi spørger ham om, hvorfor de går overhovedet går live og om det, indtil videre, har været en rentabel forretning. Vært: Zissel Astrid Kjertum-Mohr.
12/4/202245 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Kan Saxo Bank stoppe kritisk dokumentar? Og kan dansk presse presse FIFA?

TV2 har udskudt en dokumentarudsendelse om Saxo Bank, der har været et år undervejs - den skal justeres, efter at banken så og kritiserede både programtekst, trailere og den første version af første afsnit. Men havde banken regnet med andet end kritisk journalistik, da den sagde ja til at invitere journalisterne indenfor? Og hvad gør man, når resultatet af et langt samarbejde viser sig at være helt noget andet, end man havde forventet? Kommunikationschef Lasse Lilholt Raahauge besøger Tabloid for at fortælle om arbejdet med og mod dokumentarjournalisterne. Er VM i fodbold i Qatar også blevet en medie-konkurrence om, hvem der kan lyde mest kritisk? I selskab med ugens gæstemedvært Jakob Kvist, journalist, forfatter, fodboldelsker og forhenværende forlagsredaktør, studerer vi formkurven i al den fodboldjournalistik, der ikke handler om fodboldkampene. Vært: Marie Louise Toksvig.
11/27/202245 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Et blodigt drab, en dyr frifindelse og et trekantdrama med politiske konsekvenser

De politiske journalister måtte pludselig slippe politikken og kaste sig ind i en betændt personhistorie, da et trekantsdrama eksploderede på Christiansborg. Men fandt de nogensinde den rigtige historie bag balladen hos Nye Borgerlige? Skylder Berlingskes prisbelønnede journalister den tidligere Danske bank-chef Thomas Borgen en undskyldning, når retten slår fast, at han ikke er ansvarlig for de tab, bankens aktionærer led på grund af hvidvask-skandalen? Hvordan fortæller de professionelle medier historien om en knivdræbt gravid kvinde og fængsling af to mistænkte uden at puste til gætværk og myter, når adgangen til oplysninger er sparsom? Ugens gæstemedvært i Tabloid Jens Møller, der som tidligere drabschef i Københavns Politi har rig erfaring med journalisternes arbejdsmetoder og med at finde sandhed i en syndflod af rygter, påstande og modsatrettede motiver. Hør ham være med til at udspørge journalister fra Berlingske, Jyllands-Posten og TV2 om deres arbejde med nogle af ugens store historier. Vært: Marie Louise Toksvig.
11/13/202245 minutes
Episode Artwork

Fields, folketingsvalg og forkerte tal

Mens politiet stadig efterforsker drabene i Fields, og manden, der skød, er spærret inde på en psykiatrisk afdeling, fortæller TV2s graver-hold i samarbejde med Frihedsbrevet detaljeret om manden og den psykiatri, han ifølge politiet var "kendt af". Hvorfor skulle den historie ud midt i valgkampen? Er det en kriminalhistorie om en gerningsmand og hans motiver, eller om en skrantende, utilstrækkelig psykiatri? Og ville man have sat psykiatrien øverst på dagsordenen uden den voldsomme forbrydelse i Fields? Tabloid får besøg af en af journalisterne bag historien. Først kommer TV2s Ask Rostrup forbi for at fortælle om den vanskelige opgave at jonglere exit-polls, vaklende prognoser og andre foreløbige tal på skærmen på valgaftenen - og om den journalistik, der kommer ud af tal-gymnastikken. Ugens gæstemedvært er Berlingskes kongehus-kommentator Jakob Steen Olsen, så vi vender også kronprinseparrets møder med en dansk presse, der hellere vil tale om fodbold og familiefejder end om glitrende erhvervsfremstød i Vietnam. Vært: Marie Louise Toksvig.
11/6/202245 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Skræmmekampagner og tudefjæs?

Hvem vinder og taber på spinbørsen i valgkampens sidste dage? Bliver journalisterne drevet rundt i manegen af den socialdemokratiske valgmaskine, når de synkron-breaker historien om, at "Løkke vil slagte folkepensionen"? Er det en kontra-skræmme-kampagne, når Moderaterne fortæller om S-spin-folket som cirkus-domptører for et naivt journalist-koppel? Er det en succes eller en Pyrrhus-sejr for de Konservative at få Ekstra Bladet til at undskylde på forsiden? Og har de professionelle medier endegyldigt tabt til sociale medier, når selv det, der skulle handle om noget, hele tiden handler om nogen - og substansen ligger bag betalingsmure? Tabloids sidste valg-udgave har besøg af Benjamin Rud Elberth, ekspert i digital valgkamp, der har bl.a. har erfaring fra såvel Socialdemokratiet og Konservative. Han diskuterer journalisternes rolle og magt i valgkampen med tidligere spindoktor Peter Arnfeldt og afgående mf'er Jens Rohde. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/30/202244 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Meningsmålere, modspillere eller mikrofonholdere?

Tre uger inde i valgkampen hjælper spindoktor Peter Arnfeldt og afgående mf'er Jens Rohde igen Tabloid med at sætte luppen over journalisternes arbejde med politikerne: Om et overraskende pressemøde med Kastellet. En klassisk agent provocateur-historie om lusk md pengegaver til partierne. Om en ubehagelig dokumentar fra et plejehjem i Køge. Og om Lars Løkkes stadigt større plads i midten af valgkampen. Ugens gæstemedvært er journalist og redaktør Sofie Rye, Ekstra Bladet. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/23/202245 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Vild med valg?

I anledning af folketingsvalget lader Tabloid politikere og spindoktorer være Besserwissere på journalisternes arbejde med politik og valgkamp: Er politik blevet underholdning, som medierne kan bruge til at trække kunder i butikken? Er det partierne eller medierne, der bærer ansvaret for det massive fokus på partilederne? Hvad betyder det for alle de andre kandidater? Og hvem har i øvrigt gavn af, et vidnesbyrd i bogform fra den tiltalte Lars Findsen lander midt i en valgkamp? Hør tidligere spindoktor Rikke Lyngdal, afgående mf'er Jens Rohde og tidligere chefredaktør Arne Notkin analysere ugens valgdækning. Vært: Marie Louise Toksvig.
10/16/202245 minutes