Winamp Logo
Ta vare - med Hannah og Oskar Cover
Ta vare - med Hannah og Oskar Profile

Ta vare - med Hannah og Oskar

Norwegian, Personal health, 1 season, 75 episodes, 2 days, 5 hours, 24 minutes
About
Hvordan tar du best vare på din psykiske helse? I denne podkasten setter Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger fokus på viktigheten av å «ta vare». Sammen med inspirerende og kloke gjester, snakker de sammen om hvordan de best mulig kan ta vare på sin psykiske helse. Hver episode tar utgangspunkt i et tema, basert på erfaringer som har vært viktige for gjestens psykiske helse. "Ta vare - med Hannah og Oskar" er en podkast av Mental Helse Ungdom, sponset av Aschehoug.
Episode Artwork

#74 Sesongavslutning, sommar og Pride!

I sesongens siste episode oppsummerer vi det siste halvåret, og prøver å finne ut om vi har lært noe om oss selv og vår psykiske helse. Vi snakker om det å sette grenser, om å finne balanse i livet, om synging og om sommer! Vi feirer også Pride, og snakker om hva det betyr for oss og vår psykiske helse. Vi vil ønske alle våre nydelige lyttere en veldig god sommer, og takke dere for at dere lytter til oss. Uten dere- ingen podkast. VI ELSKER DERE! Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet (@hannahchristin) og Oskar Fjørtoft (@oskarfs) Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
6/4/202441 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#73 Hasse Hope og Andreas Hedemann fra Nerdelandslaget

I denne episoden har vi fått besøk av Nerdelandslaget, representert av Hasse Hope og Andreas Hedemann. Vi snakker om gaming og psykisk helse, om vennskap, og vi tar en runde på hva som egentlig er den ultimate sommerlåta. Vi ser også frem i mot den årlige Nerdelandslaget-streamen, til inntekt for Mental Helse Ungdom! Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet (@hannahchristin) og Oskar Fjørtoft (@oskarfs) Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
5/28/202438 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#72 Simon Nitsche

I denne episoden er programleder, sportsjournalist og komiker Simon Nitche på besøk hos oss. Simon forteller om sine mange sykehusbesøk, og vi snakker om voksenlivet og det å finne sin plass i det. Vi reflekterer også rundt et viktig tema og noe vi er særdeles opptatt av på sommeren: is. Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet (@hannahchristin) og Oskar Fjørtoft (@oskarfs) Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
5/21/202437 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#71 Tilhørighet

I denne episoden snakker vi om tilhørighet, og hvordan det kjennes på kroppen. Vi snakker om 17.mai, om inkludering, og om hvordan det er å være en del av humormiljøet i Oslo. Oskar forteller også historien om da han lånte toalett på en kebabsjappe, samtidig som han spilte fotballkamp… Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet (@hannahchristin) og Oskar Fjørtoft (@oskarfs) Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
5/14/202441 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#70 Adelina Ibishi

I denne episoden har vi fått besøk av programleder Adelina Ibishi. Vi snakker om sorg og om viktigheten av normalitet i hverdagen. I tillegg får vi et innblikk i Adelina sitt liv som programleder i P3morgen, og om både Sjørøveren Nelly og Pokémon! Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet (@hannahchristin) og Oskar Fjørtoft (@oskarfs) Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
5/7/202449 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#69 BYGDA

I denne episoden tar Hannah og Oskar opp noe som er viktig for dem, nemlig det å komme fra bygda. Hannah er fra Sokna, og Oskar er fra Larsnes, og de snakker om fordeler og ulemper med å bo og vokse opp utenfor allfarveg. Finnes egentlig bygdetrollet fortsatt, og såg du på Fox Kids da du var yngre? Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
4/30/202441 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#68 Erik Thorstvedt

I denne episoden har vi besøk av tidligere fotballproff Erik Thorstvedt. Sammen med Erik snakker vi om sommeraktiviteter, om hvordan psykisk helse påvirker fotballspillere, og om selvmordstematikk og det å tørre å spørre direkte. Vi snakker også om hvorfor det er viktig å være en god lagspiller, både på banen, på «Spillet» og i livet generelt. Har du tilbakemeldinger, forslag på gjester, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
4/23/202446 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#67 Stress

I denne episoden snakker Hannah og Oskar om stress, og hvordan de håndterer det. Oskar forteller hva han legger i å «ta av seg fjeset», vi spår musikksmaken til «Ta vare» sine lyttere, og Hannah deler sitt beste tips mot å ikke få sove. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
4/16/202439 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#66 Ida Elise Broch

I denne episoden har vi fått besøk av skuespiller Ida Elise Broch. Vi snakker om hvordan man jobber med følelser som skuespiller, om å bli tatt på alvor, og om hvordan Ida har opplevd det å ha ADHD. I tillegg snakker vi om opplevelsen av å være deltaker i «Spillet», samt finner ut hvem som skulle spilt hovudrollen i «filmen om Ida Elise Broch». Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
4/9/202441 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#65 Identitet, påske og dagbok

Hannah og Oskar tar vare i dagens episode, og snakker om identitet og forskjellen på hvordan man forstår seg selv og hvordan andre forstår deg. Påsketradisjoner deles og de leser begge fra dagbok som er både rykende ferske og fra fem år tilbake i tid der livet var ganske mye mørkere. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
3/26/202442 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#64 Karin Klouman

I denne episoden har vi besøk av skuespiller, gledesspreder og kompanirekrutt Karin Klouman. Vi snakker om det å kjenne på imposter syndrom, om frykt, og om hvordan det er å leve med et genuint fjes. Karin forteller om opplevelsen sin av å være med på Kompani Lauritzen, og hvordan det er å være på kamera i sårbare situasjoner. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft. Instagram: @mentalhelseungdom, @hannahchristin, @oskarfsProdusert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
3/20/202445 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#63 Kjærleik, vennskap og forelskelse

Hannah og Oskar tek opp tematikken KJÆRLEIK i denne episoda. Kva er det vakraste med kjærleik? Kan ein elske venane sine? Korleis kjennes forelskelse på kroppen din? I denne episoda tek Hannah og Oskar opp vanskelege vennskapsforhold, deira si oppleving med kjærleik, og så kjem Arne Brimi innom ein liten tur. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
3/5/202441 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#62 Hege Schøyen

Selveste Hege Schøyen har vært på besøk, og hun forteller om hva hun legger i det å være en modig pyse, om å være skjør og om mangelen på positive nett-troll.  Dette ble en morsom og fin prat om forskjellige aspekter ved livet - alt fra hva som skjer hvis man blir stående fast i trafikken, til hvilket banneord som ligger lettest tilgjengelig. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
2/27/202444 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#61 Noman Mubashir

Årets første gjest! Programleder Noman Mubashir er på besøk og forteller om sine tanker rundt serien «Lett å hate», om det å være en trippelminoritet og forventninger til hvordan og hvem man skal være.  Vi snakker også om feiring av id og teller myggstikk. Har du tilbakemeldinger, eller ønsker om tematikker vi skal ta opp i podkasten? Ta kontakt med oss på [email protected]! "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
2/20/202442 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#60 Gran Canaria, urettferdighet og trygghet

I denne episoden snakker Hannah og Oskar om trygghetsfølelsen, og hvordan den kjennes på kroppen. Oskar deler fra dagboken han skrev da han var alene på Gran Canaria, og hatt blir et viktig tema i dagens episode. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen hver dag, fra 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
2/13/202440 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#59 Å være alene

I årets første episode legger Hannah og Oskar frem sine nye årsprosjekt. Hannah forteller om sin frykt rundt det å være helt alene, og Oskar forteller om en spennende reise han skal ut på! Nytt for sesongen er at Hannah og Oskar med jevne mellomrom vil gi ut episoder uten gjest, der de selv deler sine tanker og erfaringer rundt psykisk helse.  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-søndag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
2/6/202439 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#58 Livepod på nieu scene

Vi hadde vår først livepod på Nieu Scene torsdag 30.nov, for et helt fantastisk publikum.  I denne episoden har vi besøk av artist Synne Vo og bryter Morten Thoresen. Sammen med dem snakker vi om hvordan psykisk helse snakkes om i bransjene de tilhører (bryting og musikk), om det å miste venner som er unge, og om de positive sidene ved guttastemning. En av gjestene sammenligner sin psykiske helse med Lille My, den andre med Bridget Jones. I tillegg spiller Kjetil Jore og Jesper Lange impro om psykisk helse og Daniel Kvammen skriver og fremfører «Ta vare»-sangen 2023.
12/5/202340 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#57 Kurt Nilsen

I årets siste episode av «Ta vare - med Hannah og Oskar» har vi besøk av selveste julekonge og artist Kurt Nilsen.  Sammen med Kurt snakker vi om hvordan musikk fungerer som terapi, om det å være raus med seg selv og hvem vi drømmer om å synge duett med. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Kristian Bjørge bak spakene.
11/7/202336 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#56 Jenny Gehrken

I denne episoden har vi fått besøk av Jenny Gehrken. Vi snakker om «Ungt felleskap», om isbading, og om forskjellige halloweenkostymer. Jenny forteller også om hvor viktig hennes nære relasjoner er for hennes psykiske helse. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Kristian Bjørge bak spakene.
11/2/202338 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#55 Emil Meek

I denne ukas episode har vi besøk av tidligere MMA-utøver Emil Meek. Han forteller om hvordan han jobbet med å møte frykt på veg inn i MMA-buret, om viktigheten av å kjenne på utvikling for den mentale helsen, og om når han gråt sist. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
10/24/202355 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#54 Martin Lepperød

I denne episoden har vi besøk av komiker og gullegode Martin Lepperød! Sammen med Martin snakker vi om livet med skjegg, om hvordan det oppleves å være i et skolesystem der man ikke får vist hva man er god for, om død og om hvordan det å finne ulike hvileposisjoner kan være en del av det å ta vare. Vi tar for oss både store og små ting, som livet selv. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
10/17/202340 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#53 Vita og Wanda

I denne episoden har vi fått besøk av vår favorittduo: Vita og Wanda. Vi snakker om Verdensdagen for psykisk helse, om inkludering, og vi snakker om hvordan Vita og Wanda har opplevd å ikke bli inkludert. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
10/10/202342 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#52 Hausten er her!

Det var det endelig haust/høst igjen, og vi har igjen spilt inn en liten spesial! Hannah forteller om noe av det hun har i bagasjen fra 20-årene, om det å ta sjanser og om usikkerhet da hun var student. Oskar snakker om settinger der han føler seg sosialt trygg eller utrygg, hvordan han var som 15-åring (mye forelska) og hvorfor han er så innmari blid. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
10/3/202337 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#51 Annika Momrak

I denne episoden har vi fått besøk av programleder Annika Momrak. Annika fikk ADHD-diagnose i voksen alder, og forteller om hvordan dette opplevdes, samt forskjellen på å tenke følelser og å føle følelser. I tillegg imponerer Oskar med sin regle om statsministre i Norge... "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
9/26/202341 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#50 Kristine Grændsen

I episode nummer 50 har vi besøk av skuespiller og improvisatør Kristine Grændsen, og det er god stemning i studio!  Vi snakker med Kristine om ønsket om å bli plassert i en boks, om det å være urimelig hjemme og verdien av det å gjøre feil - i improteater og i livet generelt.  I tillegg kommer vi alle med hver vår sterke mening som i det store bildet er helt ubetydelig. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Lucas Wienskol bak spakene.
9/19/202344 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#49 Ahmed Mamow

I denne episoden har vi fått besøk av komiker Ahmed Mamow. Vi snakker om hvor viktig humor er for vår psykiske helse, hva vi er takknemlig for og Ahmed forteller om hvordan han opplever sosial angst. Ahmed deler også historien om første gangen han var hos psykolog.  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Anders Nilsen bak spakene.
9/12/202340 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#48 Selda Ekiz

I denne episoden har vi fått med programleder og fysiker Selda Ekiz som gjest. Vi snakker om hvordan nysgjerrighet er bra for vår psykiske helse, om hvordan Selda opplevde å få ADHD-diagnose i voksen alder, og vi snakker om hvordan vi håndterer sorg. Vi snakker også om irriterende sanger å få på hjernen, og at vi aldri har lært oss teksten på "Full pakke". "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Anders Nilsen bak spakene.
9/5/202352 minutes
Episode Artwork

#47 Sommerspesial- med Hannah og Oskar

Nå er det sommer, og vi har laget vår første spesialepisode! Etter å ha hatt 46 nydelige gjester på besøk tester vi å intervjue hverandre i klassisk «Ta vare»-stil.  Oskar forteller om hva det betyr for ham å være storebror til tre yngre brødre, og vi får vite hvem favorittbroren hans er - endelig! Oskar snakker også om eventyrene i livet så langt, og hvorfor han mener det er viktig å feire seire underveis. I tillegg snakker vi om hva Oskar trenger når han er lei seg.  Hannah snakker om sitt forhold til Pride det siste året, om det å være redd og om hvordan hun har øvd seg på å komme sakte tilbake. I denne sommerspesialen har vi også et kunstverk av en gave til dere, våre kjære lyttere. Vi setter så stor pris på at dere hører på «Ta vare»! Husk at det er lov å være nedfor på sommeren også, og at om du skulle ha det vanskelig i sommer, så er du ikke alene om å kjenne på vonde følelser i en tid der det ser ut som om «alle andre» lever det glade liv. Gjør det du trenger for å koble av, snakk med noen du stoler på, og ta vare. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
7/11/202348 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#46 Isah

I denne episoden har vi besøk av sanger, rapper og låtskriver Isah. Han forteller om debutalbumet som ble sluppet i juni, og spesielt om sangen "Elsk deg sjøl" og det å se seg selv i speilet og løfte seg selv opp. Isah forteller også om sine opplevelser med panikkangst, og om hvordan det var da alt gikk hans vei før pandemien traff og alt ble satt på pause. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
7/4/202339 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#45 Bjørn Eidsvåg

I denne episoden har vi fått besøk av artist og legenden Bjørn Eidsvåg. Sammen med Bjørn snakker vi om da han jobbet på psykiatrisk sykehus, hva musikk betyr for han, og det å finne trøst. Bjørn forteller også om den gangen det gikk ordentlig dritt på scenen - bokstavelig talt! "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
6/27/202342 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#44 Ina Svenningdal

I denne ukas episode har vi besøk av skuespiller og SKAM-stjerne Ina Svenningdal. Sammen med Ina snakker vi om sosiale medier og hvordan hun jobber for å kutte ned på antall scrolleminutter. Vi får også høre om skuespillerhverdagen og det å sette seg inn i den psykiske helsen til karakterene man spiller.  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
6/20/202340 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#43 Jan Åge Fjørtoft

I denne episoden har vi besøk av en mann som tidligere har vært fotballproff, han har lenge vært fotballekspert og -reporter, og han har i ganske nøyaktig 28 år vært Oskar sin onkel: Jan Åge Fjørtoft.  Vi snakker med Jan Åge om hva han lærte om sin psykiske helse da han var fotballproff, hvordan han takler press i dag og om inkludering i idretten. Vi får også et innblikk i hva som kan gjøre at verden raser rundt ham.  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug skole. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
6/13/202345 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#42 Lisa Tønne

I denne episoden har vi besøk av komiker, skuespiller og podkastlegende Lisa Tønne. Hun har alltid drømt om å være mer mystisk enn hun egentlig er, og forteller om hvilken rolle humor spiller når hun møter motgang. Lisa forteller også om sitt forhold til HEST. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Anders Ellingsen bak spakene.
6/6/202347 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#41 Desta Marie Beeder

I denne episoden har vi fått besøk av programleder Desta Marie Beeder. Vi snakker om grubling og overtenking, om hvordan ting preger vår psykiske helse og om våre mormødre! Og hva har egentlig Queen Elisabeth, Rosa Parks og Sir Alex Ferguson til felles? "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.
5/30/202339 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#40 Odd Magnus Williamson

  I denne episoden har vi besøk av tekstforfatter, komiker, skuespiller og kjernekar Odd Magnus Williamson. Han sammenligner forebygging av psykisk helse med steinsprutskader, vi snakker om maskulinitet og mannlige forbilder, og drømmen om en egen mental natteravn-tjeneste for menn.  "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.ta vare<3
3/21/202350 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#39 Solveig Kloppen

I denne episoden har vi fått besøk av programleder og medmenneske Solveig Kloppen. Vi snakker om å ha sterkt konkurranseinnstinkt, om sorg, og om å være pårørende og pårørende til pårørende. Solveig mistet søsteren sin til selvmord, og deler åpent om hvordan hun taklet dette. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.ta vare<3
3/14/202341 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#38 Else Kåss Furuseth

I denne episoden har vi fått besøk av hele Norges talkshow-dronning: Else Kåss Furuseth. Vi snakker om "Kåss til kvelds", viktigheten av å ha mennesker rundt seg, og om Elses tanker rundt døden. Else er på mange måter podkastens forbilde, da hun er en av de beste på å normalisere vanskelige følelser, og dette får vi nok et bevis på i denne episoden. Sammen er vi mindre alene <3"Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
3/7/202340 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#37 Iman Meskini

I denne episoden har vi besøk av skuespiller Iman Meskini. Vi snakker med Iman om hva det å være en minioritet i samfunnet kan ha å si for vår psykiske helse, om gode bursdagsopplevelser og om skjebnen! "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
2/21/202350 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#36 Gisle Agledahl

I denne ukens episode har vi besøk av journalist, programleder og influencer Gisle Agledahl. Han snakker med oss om hvor viktig engasjement er for ham, om «utveksling» til Fyresdal og det å teste nye ting for å lære mer om seg selv. Oskar får også en åpenbaring om hvem han er i High School Musical i løpet av episoden, og praten er i ekte «Ta vare»-stil med kort vei mellom fjas og alvor. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
2/14/202342 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#35 Morten Hegseth

I denne episoden har vi besøk av programleder og podkaster Morten Hegseth. Vi snakker med Morten om det å shoppe identiteter for å finne hva som passer for seg, om å utvide rommet for hva det vil si å være mann, og Morten tar oss i å late som vi er mer voksne enn vi egentlig er. Vi snakker om følelsen sorg og om hvordan vi kan snakke om det. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
2/7/202338 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#34 Erna Solberg

I denne episoden har vi storfint besøk av tidligere statsminister og nåværende partileder Erna Solberg. Erna forteller om sitt forhold til sin psykiske helse, om vennskap og hvordan hun er på å ta i mot kritikk. Vi får høre når Erna blir flau, og ikke minst: hvilken superhelt hun ønsker å være! "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
1/31/202337 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#33 Mona Berntsen

I denne episoden har vi fått besøk av en dyktig danser og en fantastisk dame, nemlig: Mona Berntsen. Hun snakker om sammenhengen mellom dans og psykisk helse, åpenhet i vennskap og Mona forteller om hvordan hun er alene uten å være ensom. Mona sitt sitat for episoden er "Ikke tenk, bare gjør", samtidig som Hannah og Oskar ønsker å gjøre episoden til "Et hjem for oss, et hjem for deg". "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
1/24/202344 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#32 Synne Vo

I denne episoden har vi besøk av artist og låtskriver Synne Vo. Hun snakker med oss om kjærlighetssorg, det fine med å vokse opp på bygda og hvor mange prosent voksen hun er. Synne forteller om livet som artist, og vi får endelig vite hva introlåten til Synne Vo sitt liv er. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Produsert av Nitro lydstudio, med Robin Howard bak spakene.Ta vare<3
1/17/202339 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#31 Sigrid Bonde Tusvik

I denne episoden har vi besøk av komiker Sigrid Bonde Tusvik. Vi snakker om det å zoome ut og se at ting ikke alltid er så farlig, om likestillingskamp og Sigrid forteller om hvilke krav hun stiller til sin personlige trener. Vi diskuterer også hva som er "vår beste alder", og om viktigheten av en god runde med massasje. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
1/10/202348 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#30 Selma Ibrahim

I årets første episode av «Ta vare» har vi besøk av programleder og forfatter Selma Ibrahim. Hun deler sine tanker om hvorfor hun ville skrive boka «Bare en venn», om mobbing og det å selv mobbe. Vi snakker om ungdomsskolen, og Selma deler åpent om hvordan hennes psykisk helse er preget av å ha blitt mobbet. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
1/3/202339 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#29 Ingrid Gjessing Linhave

I denne episoden har vi besøk av den nydelige programlederen Ingrid Gjessing Linhave. Vi snakker om høydepunkter og bunnpunkter i 2022, om hvordan det er når et nært familiemedlem er syk, og om å være et menneske med mye følelser - eller som Ingrid sier det «å drasse på både en heliumballong og en utedass». "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
12/27/202251 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#28 Bård og Vegard Ylvisåker

I denne episoden har vi fått besøk av Bård og Vegard Ylvisåker. Sammen med Ylvisbrødrene snakker vi om hvor viktig kreativitet er for deres psykiske helse, om søskenkjærlighet og om å sykle uten hjelm. Krangler Ylvisbrødrene mye? Og hvordan tar de best vare på sin psykiske helse "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
12/20/202256 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#27 Fay Wildhagen

I denne episoden har vi besøk av artist, gitarist og låtskriver Fay Wildhagen. Det er god stemning i studio, og sammen med Fay snakker vi om det å være ute i naturen som medisin for den psykiske helsen, om nerver før alt fra skolekonsert til Oslo Spektrum og om det å bare være en fjert i universet. "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
12/13/202251 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#26 Mayoo Indiran

I denne episoden er vår alles kjære Mayoo Indiran på besøk i «Ta vare», en fyr som beskriver seg selv som «reflektert, men fjern».  Sammen med Mayoo snakker vi om ADHD, om hvordan han opplevde å bli dømt av folk og hva han gjorde for å bygge seg selv opp igjen. Vi snakker også om våre favorittlærere og hvor viktige de er! "Ta vare-med Hannah og Oskar" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
12/6/202236 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#25 Dennis Siva

I denne episoden har vi fått besøk av programleder Dennis Siva. Dennis forteller om hvor viktig rutiner er for han, hvordan har tar i mot tilbakemeldinger og vi snakker om duppedingser som kan være bra for vår psykiske helse. Dennis forteller også om hans deltakelse på Kompani Lauritzen, og om hans nye hobby: STAND UP! "Ta vare" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
11/29/202243 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#24 Linnea Løtvedt

I denne episoden har vi besøk av influencer, vlogger og forfatter Linnea Løtvedt. Sammen med Linnea snakker vi om angst, endringer i livet og hvilke guilty pleasures som er bra for vår psykiske helse. Linnea har nylig gitt ut boken "Den usynlige angsten", og hun forteller om hvordan hun fikk hjelp gjennom Mental Helse Ungdom sin hjelpechat. "Ta vare" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
11/22/202229 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#23 Niklas og Benjamin

I denne episoden har vi fått besøk av hele Norges favoritt-par: Niklas Silseth Baarli og Benjamin Baarli Silseth. Vi snakker om kjærlighet, de forteller hvor viktig pepsi max er for deres psykiske helse, hvordan de tar vare på hverandre og seg selv, og det blir en opphetet samtale om pølse i vaffel. Det blir en fin og åpen samtale, der Niklas og Benjamin snakker åpent om sine reaksjoner etter terrorangrepet under Pride i sommer. Trenger du noen å prate med? Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00."Ta vare" er Mental Helse Ungdoms podkast, sponset av Aschehoug.Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger.Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene.Marius Mandal på redigering.Ta vare<3
11/15/202248 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#22 Live Nelvik

Podkasten “Ta vare” er tilbake! I dag slipper vi første episode av sesong 3, og vi kickstarter sesongen med besøk av programleder på TV og radio, en problemløser og engasjert dame - Live Nelvik. I denne episoden snakker vi med Live om skjermbruk og psykisk helse, om viktigheten av offentlige garderober og å se at vi alle har ulike kropper, og om ting som irriterer oss. Podkasten “Ta vare” leveres av Mental Helse Ungdom, og sponses av Aschehoug Undervisning. Vi er veldig glade for å ha Aschehoug med på laget, og gleder oss til samtaler med fine gjester utover. Nye episoder slippes hver tirsdag, og du finner podkasten der du lytter til podd! Programledere: Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger Innspilt hos Nitro, med Robin Howard bak spakene. Marius Mandal på redigering Ta vare<3
11/8/202244 minutes, 1 second
Episode Artwork

#21 Bjarte Tjøstheim

Vi runder av sesong 2 av «Ta vare» med besøk av radioprogramleder, komiker og skuespiller - Bjarte Tjøstheim. I denne episoden snakker vi om sist gang vi var flaue, om Bjarte sine erfaringer med angst og det å skulle lage en forestilling som blander humor og alvor. Vi i Mental Helse Ungdom håper podkasten gir nyttige verktøy, mulighet til å kjenne seg igjen og latter til deg som lytter. Fordi psykisk helse er noe vi alle har, og det skal ikke være så farlig å si hva man synes er vanskelig. Det har vært en ære å ha besøk av hittil 21 kloke og fine gjester. En stor takk også til BAUER MEDIA for et godt samarbeid i det nydelige velurstudioet.
10/3/202246 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#20 - Martin Holmen

I denne episoden har vi fått besøk av NRK Mp3-programleder Martin Holmen. Vi snakker om Olsenbanden, og finner ut at vi både har en Egon, Benny og Kjell i studio. Vi tar opp det store temaet identitet, viktigheten av å slappe av, og at man kan få nye venner dersom man bare sier "HEI". Martin får også Hannah og Oskar til å innrømme at de er hverandre sin nyeste bestevenn.Trenger du noen å snakke med? Mental helse ungdoms hjelpechat er åpen mandag-fredag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius MandalProgramledere: @oskarfs og @hannahchristin
9/19/202246 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#19 Gutt, 14år - bonusepisode

I denne bonusepisoden har vi fått besøk av en gutt på 14år; Peter Fjørtoft Sandanger. Peter er går i niende klasse og er på arbeidsuke hos Mental Helse Ungdom. Han er fra Larsnes på Sunnmøre, elsker fotball og er broren til programleder Oskar. Sammen snakker Peter, Oskar og Hannah om det å være en støttespiller, psykisk helse i skolen, og om familie. Trenger du noen å snakke med? Mental helse ungdoms hjelpechat er åpen mandag-torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius MandalProgramledere: @oskarfs og @hannahchristin
7/12/202220 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#18 Hilde SKAAR

I denne episoden har vi fått besøk av artist Hilde SKAAR. Sammen snakker vi om vårt beste sommerminne, om angst, og om å være redd for angst. Vi får også høre om hvordan Hilde tar best mulig vare på sin psykiske helse.Trenger du noen å snakke med? Mental helse ungdoms hjelpechat er åpen mandag-torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produksjonsassistent: Peter Fjørtoft SandangerProdusent: Marius MandalProgramledere: @oskarfs og @hannahchristin
7/5/202251 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#17 Adam Schjølberg

Denne episoden av “Ta vare - med Hannah og Oskar» skulle få en litt annen betydning enn vi hadde sett for oss. På tidspunktet vi spiller inn episoden går vi en prideuke i møte, og er klare for å gå i paraden med regnbueflaggene høyt hevet. Sånn ble det ikke.I forbindelse med pride spilte vi inn en episode med Adam Schjølberg, hvor han forteller om sin bok “Mannual”, om det å være mann og å sette pris på og være trygg i feminine og maskuline sider ved seg selv. Vi snakker om pride, og om hat rettet mot skeive. Og hvordan man som ung og skeiv kan prøve å ta vare på sin psykiske helse i en verden der man ser kommentarfelt som debatterer måten man lever livet sitt. Vi snakker om den skeive familien og om allierte.Episoden med Adam er i kjent “Ta vare”-stil fylt med både fjoll og fjas, og alvor. Vi håper denne episoden kan gi den som skulle trenge det både en pause fra alt som skjer akkurat nå, og samtidig trøst og en påminnelse om å holde hodet hevet og være stolt av den man er.Dette er en veldig spesiell situasjon, og alle reaksjoner er lov. Det er lov å være redd, lei seg, forbanna. Det er lov å ha behov for å finne på noe hyggelig for å få en pause. Gi plass til hele deg, og alle følelser som måtte komme.Vi er så innmari mange som kjemper for retten til å være den man er, og til å elske den man vil. Og vi gir oss aldri.Adam sier mye fint i denne episoden. En av tingene han sier er dette, rettet mot skeiv ungdom:“Glem aldri at du er en blomst på grå asfalt.”Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag-torsdag kl. 18-21, hele sommeren. Ungdomstelefonen til Skeiv Ungdom er også åpen flere dager i uka. For oversikt over alle hjelpetjenester gå inn på ung.no.Ta vare <3
6/28/202254 minutes
Episode Artwork

#16 Emma Bones

I denne episoden har vi besøk av skuespiller Emma Bones. Sammen snakker vi om studentlivet, hvor lett det kan være å overtenke ting, samt snakker vi om vårt favoritt MGPjr-bidrag gjennom tidene.Trenger du noen å snakke med? Mental helse ungdoms hjelpechat er åpen mandag-torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius MandalProgramledere: @oskarfs og @hannahchristin
6/14/202240 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#15 Tone Damli

I denne episoden har vi en fin prat med Tone Damli, om å hylle små gleder i hverdagen, om kroppspress og om det å være klok mor. Vi er også innom «Tone’s dialektkurs» i tillegg til vår favoritt-ting i kjøleskapet, og Hannah innser at hun har plassert sin ingrediens feil.Trenger du noen å snakke med?Mental helse ungdoms hjelpechat er åpen mandag-torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius MandalProgramledere: @oskarfs og @hannahchristin
6/7/202240 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#14 Galvan Mehidi

I denne episoden har vi besøk av Galvan Mehidi, radioprofil i NRK og selvutnevnt gjøgler. Vi snakker om god og dårlig kjemi med psykolog, om Galvans tanker om det å ha kommet til Norge på flukt som liten og hva slags type støtte han trenger fra sine kompiser. "Hvis du har det ganske ille nå - vit at alle vi er fucked og vi er med deg" - (sitat Galvan Mehidi, 2022)Trenger du noen å snakke med?Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag til torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius Mandal
5/31/202239 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#13 Tiril Eckhoff

I denne episoden har vi besøk av skiskytter og strikkeentusiast Tiril Eckhoff. Hun forteller om sine verktøy for å ta vare på egen psykiske helse, om prestasjonsangst og det å tørre å drømme. Sammen med henne sitter vi - Oskar (the yes man) og Hannah (the plant girl)Trenger du noen å snakke med?Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag til torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius Mandal
5/24/202234 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#12 Big Daddy Karsten

I denne episdoden har vi besøk av Karsten Marcussen, også kjent som Big Daddy Karsten. Vi snakker om hvordan det er å være skeiv rapper, om å gå til psykolog, og Oskar forteller om da han blødde neseblod i bursdagen til Drillo.Trenger du noen å snakke med?Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag til torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius Mandal
5/10/202245 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#11 Ingrid Simensen

Vi er i gang med sesong 2!I denne episoden har vi besøk av Ingrid Simensen. Sammen snakker vi om det å vokse opp på bøgda, om å psykisk helse regnskapet, og vi hører om den gangen Ingrid møtte veggen.Trenger du noen å snakke med?Mental Helse Ungdoms hjelpechat er åpen mandag til torsdag 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.Produsent: Marius Mandal
4/12/202245 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#10 Øyunn Krogh

I sesongens siste episode har vi besøk av rykende ferske Farmen-finalist Øyunn Krogh. Sammen med henne snakker vi om kjærleik, om det å ha plass til både et "vi" og et "jeg" i en par-relasjon, og om hvordan Farmen oppholdet var.Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
2/21/202244 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#9 Lars Berrum

I denne episoden har vi fått besøk av komiker og sykepleier Lars Berrum. Vi snakker om å finne roen i seg selv, hvor viktig humor er for din psykiske helse, og vi snakker om Lars sin frykt for "one night stands". Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
2/7/202249 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#8 Fenriken - Geir Aker

I denne episoden har Hannah og Oskar besøk av hele Norges Fenrik - selveste Geir Aker. Vi snakker om det å tørre å være et forbilde, om viktigheten av rutiner og at det å takle negative følelser er noe man kan trene på.Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
1/24/202247 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#7 Daniel Kvammen

I denne episoden har Hannah og Oskar besøk av artist og låtskriver Daniel Kvammen. Denne gangen snakkes det om å ta vare på de man er glad i, huske at å selv synes at man er verdifull er vel så viktig som at andre synes det - og viktigheten av å si "fy fader jeg er god".Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
1/10/20221 hour, 26 seconds
Episode Artwork

#6 Andrine Stolsmo Hegerberg

I årets siste episode har Hannah og Oskar fått besøk av fotballspiller Andrine Hegerberg. Sammen snakker de om forventningspresset man har i fotball, og om hvordan man jobber mentalt innenfor en av verdens største idretter. Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
12/20/202151 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#5 Thea Sofie Loch Næss

I denne episoden har Hannah og Oskar fått besøk av skuespiller Thea Sofie Loch Næss. Sammen snakker de om grensesetting, følelser og hvilken årstid de liker best. Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
12/6/202137 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#4 Angelica Sophie Thorsen

I denne episoden har vi besøk av Angelica Sofie Thorsen! Sammen med henne snakker vi om hvordan klær kan påvirke hvordan vi føler oss, Angelica sine erfaringer med å bli flinkere på å snakke om hvordan hun har det, og ikke minst: vår favorittduppedings!Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18:00-21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@hannahchristin@oskarfs
11/22/202131 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#3 Espen PA Lervaag

I denne episoden har Hannah og Oskar fått besøk av Espen PA Lervaag. De snakker om panna til Espen, neste sesong av Kompani Lauritzen og håndtering av negative følelser.Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl.18:00 - 21:00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale. Takk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podcast.Produsent: @mariusmandalJingle: @andreasgregersLogo: @gunderhuset_produksjon@mentalhelseungdom@oskarfs@hannahchristin
11/8/202141 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#2 Sofie Frøysaa og Maria Østhassel

I denne episoden har Hannah og Oskar fått besøk av Sofie Frøysaa og Maria «Psyktdeg» Østhassel, som ble venner under pandemien. Vi snakker om det å kunne velge venner i voksen alder, om gode lukter og om ærlighet.Produsent: Marius MandalJingle: Andreas GregersenLogo: Inger Marie GunderhusetTakk til Mental Helse Ungdom og BAUER MEDIA for at vi får lage podd! Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18.00-21.00. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.
10/25/202147 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#1 Kathrine Nygård

I premiereepisoden snakker vi med Kathrine Nygård om annerledeshet, selvfølelse og det å være sin egen beste venn. Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Ungdoms Hjelpechat er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag kl. 18-21. Gå inn på www.mhu.no for å starte en samtale.
10/11/202141 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Teaser: Ta vare

Hvordan tar du best vare på din psykiske helse? I denne podkasten setter Hannah Christin Lerfaldet og Oskar Fjørtoft Sandanger fokus på viktigheten av å «ta vare».
10/11/202139 seconds