Winamp Logo
Syömishäiriöpäiväkirjat Cover
Syömishäiriöpäiväkirjat Profile

Syömishäiriöpäiväkirjat

Finnish, Personal stories, 2 seasons, 11 episodes, 3 hours, 54 minutes
About
Vuosina 2008-2014 sairastin syömishäiriötä ja kirjoitin päiväkirjoja. Nyt avataan niiden kannet ja katsotaan, mitä mielelle tapahtuu, kun se sairastuu - ja kevennetään hommaa vähän mustalla huumorilla. SISÄLTÖVAROITUS: sisältää mainintoja itsetuhoisuudesta ja kuolemanhalusta, itsevihaa, ruokapuhetta, sekä tietysti runsain mitoin syömishäiriökäyttäytymistä, kuten oksentelua. EN SUOSITTELE podcastia kenellekään jolla on ollut tai on syömishäiriö. Suosittelen jos: haluat ymmärtää aiheesta enemmän, psykologia kiinnostaa, läheisesi sairastaa tai olet hoitoalalla. Tai utelias.
Episode Artwork

Osa 11: Pohdintaa ruokasuhteesta ja ongelmallisista internetyhteisöistä

Tällä kertaa päiväkirjan sivuilta maaliskuun 2012 kohdalta löytyy mm. avautumista myrkyllisistä nettiyhteisöistä, pohintaa siitä, onko oma riittämättömyyden tunne kuitenkaan täysin realistinen, huolta masentuneesta ystävästä ja haaveita elämästä ilman syömishäiriötä. Pohdin tekstin ulkopouolella noita nettiyhteisöjä hieman tarkemmin sekä sitä, kuinka innostus ruuanlaittoon ja ruokakulttuuriin on parantanut omaa suhdettani ruokaan ja toiminut osana parantumisprosessia.
4/30/202016 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Osa 10: Yhteiskunnan vaatimusten ja oman ihanteen ristiriita herää

Toisen ''kauden'' ensimmäisessä jaksossa, jos näin voi sanoa, hypätään vuoteen 2012 jolloin käyn lukion toista vuotta. Peilailen paljon omia näkemyksiäni suorittamisesta ja kauneudesta ulkoisiin paineisiin ja koen niistä ristiriitoja. Kärsin itsetuhoisuudesta ja voimakkaasta ahdistuksesta tuolloin, ja koulunkäynti tuntui niiden oireiden kanssa raskaalta. Sisältää myös näiden aiheiden tiimoilta pohdintaa sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä, ja miten ne ovat voineet vaikuttaa siihen, miten mun sairaushistoria on muodostunut. Sisältövaroitus: itsetuhoisuus, syömishäiriö, laihduttaminen, oksentelu. Painot ja kalorit sensuroitu.
4/26/202020 minutes, 15 seconds