Winamp Logo
Svenska Larmsamtal Cover
Svenska Larmsamtal Profile

Svenska Larmsamtal

Swedish, Old Time Radio, 1 season, 25 episodes, 6 hours, 29 minutes
About
Det är på liv och död. Följ med rakt in i larmsamtalet och det mest kritiska ögonblicket i en människas liv. Svenska larmsamtal är en dokumentär podcast där du får komma nära personerna som ringt 112. Svenska Larmsamtal produceras av Tredje Statsmakten Media för PodMe. Hör alla avsnitt av Svenska Larmsamtal hos PodMe! https://podme.com/se/svenska-larmsamtal
Episode Artwork

Sektledare

Möt världens mest ökända sektledare och hör intervjuer med tidigare medlemmar. Hur kan en människas inflytande vara så starkt att de får andra att mörda, låta sig brännmärkas, lämna sin familj eller till och med välja döden? Sektledare - Nya avsnitt varje fredag, hos Podme.
10/6/20231 minute, 29 seconds
Episode Artwork

Mikael rånades under pistolhot

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Grävmaskinisten Mikael är på väg till jobbet och ska bara stanna snabbt för att tanka. Vid pumpen står en man och pratar irriterat i telefon. Plötsligt hör Mikael ett metalliskt klingande ljud. Mannen har riktat en pistol mot Mikael och säger att han behöver hans bil.
10/4/202315 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Väktare Heidi hjälpte bortförd man

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Heidi är på sin vanliga väktarrunda på en grusanläggning mitt ute i ingenstans. Plötsligt ser hon en kille som kommer springande mot henne. Han är tunt klädd och har ett chockat och desperat ansiktsuttryck. Heidi förstår att han har varit med om något fruktansvärt och ringer 112.
9/27/202314 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Leila larmade om våld i hemmet

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Leila glider in och ut ur medvetslöshet medan mannen hon lever med bara fortsätter att slå. Hon lyckas fly lägenheten, en våning ner, in till grannen. Men när hon väl får 112 i luren är hennes första impuls att dölja det som händer.
9/20/202317 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Podme Crime

True crime som du inte har hört innan. Du får höra om kvinnan som arrangerar sin egen kidnappning, två vänner som snurrar in sig så mycket i sina egna lögner att det leder till katastrof eller hur en dejt kan leda till döden. Nya avsnitt varje måndag, hos Podme.
9/18/20231 minute, 4 seconds
Episode Artwork

Lisa fångad i brinnande hus efter explosion

Det är september 2021. Klockan är strax före fem på morgonen när Lisa vaknar i sin lägenhet i Göteborg. Hon känner att något är fel. Utanför hör hon folk som skriker och lägenheten är full av rök. Lisa kan varken ta sig ut via trapphuset eller från balkongen. Det enda hon kan göra är att ringa 112.
9/13/202321 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Marcus blev vittne till knivmordet i Linköping

Marcus har precis klivit av tåget i Linköping. På väg upp från gångtunneln under centralstationen hör han ett ljud som får honom att vända om. I tunneln sitter en kvinna hopsjunken mot väggen, lutad över henne står en man med en stor kniv i handen. Marcus tar upp mobilen och ringer 112.
9/6/202317 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Jens larmade från terrordådet på Drottninggatan

Det är en av de första riktiga vårdagarna. Jens är på ett eftermiddagsärende mitt i stan och är på väg att korsa Drottninggatan när han plötsligt ser en massa människor som springer mot honom. Allt händer på bara några sekunder. Jens ser lastbilen passera några meter bort. Runt honom ligger skadade och döda, när han tar upp mobilen och ringer 112.
8/29/202319 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

"Hon är bara fyra år!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Det är en snöig dag i januari och Sylvias döttrar åker pulka utanför deras lägenhetshus. Plötsligt kastas en kruka från en balkong och träffar 4-åriga Edith i huvudet. Den medtagna flickan bärs in i lägenheten och Sylvia ringer 112. Men hon får inte den hjälp hon så akut behöver.. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö.
8/22/202317 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

"Jag hann bara se en mörk skepnad"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Det är en mörk novemberkväll på E6:an utanför Ljungskile. Maria är påväg hem när hon plötsligt passerar en man som är ute och går längs med motorvägen. Hon blir skärrad och ringer 112 av oro och omsorg, omedveten om att mannen precis har begått ett fruktansvärt brott. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö.
8/15/202319 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

"Medvetslös person på Årstabron!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Pendeltågsföraren Johannes har kört sista turen för kvällen och är påväg för att ta sin nattrast i depån utanför Stockholm. På Årstabron får han stoppsignal och blir stående med tåget intill gång- och cykelbanan. En man cyklar förbi och säger att det ligger en person på bron. Johannes tar upp telefonen för att ringa 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö I avsnittet hörs arkivljud från TV4, Sveriges Radio och Expressen. Johannes heter egentligen något annat.
8/8/202315 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

"Andas han?"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Det är sent på kvällen och Julias pojkvän Hampus har gått iväg för att möta upp en kompis som är skyldig honom pengar. Julia har ingen bra känsla i kroppen. Efter en stund ringer telefonen. Det är en kompis som följt efter Hampus på avstånd och som nu har hittat honom blödande. Julia kastar på sig ytterkläderna och beger sig till platsen där han ligger, samtidigt som hon ringer 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Sveriges Radio och Aftonbladet.
8/2/202318 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

"Det är tre personer i huset!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Margareta och Karl Axel ligger och sover i sitt ensliga hus på landet när de plötsligt hör ljudet av glas som krossas. I vardagsrummet står en blodig man. Han är jagad av ytterligare två män som också bryter sig in. Den ene börjar misshandla mannen i makarnas säng, medan den andre vaktar Margareta och Karl Axel. I ett obevakat ögonblick lyckas Margareta låsa in sig på toaletten och ringer 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö.
7/25/202320 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

"Hon har blivit våldtagen!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Vi vill varna om att beskrivningar av sexuellt våld förekommer i det här avsnittet. Det är sen augustinatt när Clara promenerar hem efter en utekväll med kompisar. Hon har bara 500 meter kvar när hon ser en man på andra sidan vägen. Han sliter av sig sitt linne, knyter det över ansiktet och börjar jaga efter Clara. Hon är övertygad om att han kommer att döda henne. När våldtäkten är över är hon i total chock, men lyckas slå numret till 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö.
7/19/202318 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

"Det är en knivhuggningsattack på gång!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Jacob och Matilda promenerar hemåt en ljus vårkväll i centrala Stockholm. På andra sidan gatan börjar några män bråka. Jacob är på väg över gatan när han ser att en av männen har röda blodfläckar som sprider sig över tröjan. Jacob förstår knappt vad det är han bevittnar, när han tar upp telefonen och ringer 112. Avsnittet produceras och programleds av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Expressen och Sveriges Radio.
7/12/202317 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

"Det är en knivhuggningsattack på gång!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Jacob och Matilda promenerar hemåt en ljus vårkväll i centrala Stockholm. På andra sidan gatan börjar några män bråka. Jacob är på väg över gatan när han ser att en av männen har röda blodfläckar som sprider sig över tröjan. Jacob förstår knappt vad det är han bevittnar, när han tar upp telefonen och ringer 112. Avsnittet produceras och programleds av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Expressen och Sveriges Radio.
7/12/202317 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

"Det har varit skottlossning här!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Darja har precis tagit en kvällscigg på balkongen. Det är en vacker vårkväll i Göteborg och en bit bort står en grå bil parkerad. En man sitter i förarsätet. Plötsligt kommer en annan bil körande. En maskerad man hoppar ut och skjuter hejvilt in i den parkerade bilen från bara några meters avstånd. Sedan hoppar han in i flyktbilen igen och är borta lika fort som han kom. Darja rusar ner för trapporna och ringer 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Sveriges Radio, Aftonbladet och Expressen.
7/5/202321 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

"Det är en man i huset!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Lars Fimmerstad sover på vinden i ett ensligt hus på landet. På nedervåningen ligger hans 90-åriga mamma. Plötsligt, mitt i natten, står en man där. Han krossar en fönsterruta, skär Lars med en glasskärva och går runt i huset i jakt på pengar. Barrikaderad i sitt rum tar Lars upp telefon och ringer 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Sveriges Radio P4.
6/28/202322 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

"Tappa inte barnet!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Josefina är gravid för första gången. Och barnet vill ut – nu. Men det finns ingen tid att åka till sjukhus. Mitt under det intensiva värkarbetet ringer Josefina och hennes man 112. Josefina kommer bli tvungen att föda hemma. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö.
6/21/202317 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

"Jag brinner upp, jag brinner upp!"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * Reine Ullén har lastat timmer hela dagen när det plötsligt blir becksvart ute. Inom några minuter är skogsbranden över honom. Han tar sig upp på en asfalterad väg och ringer sin fru för att ta avsked. Hon ringer 112 och ger Reines nummer till SOS Alarm. Mitt i eldhavet, med telefonen klämd mellan örat och asfalten lyckas han svara. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Sveriges Radio och Aftonbladet.
6/14/202316 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

"Min kusin är skjuten"

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. En disig höstkväll är Dia och hennes kusin Shayan på väg hem från en restaurang i södra Stockholm. Plötsligt hör de en moped närma sig. Sedan smäller det. Dia tror först att det är fyrverkerier hon hör, innan hon ser hur hennes kusin faller ihop. Chockad och panikslagen får Dia fram sin mobiltelefon och ringer 112. Avsnittet programleds och produceras av Johan Cedersjö. I avsnittet hörs arkivljud från Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio.
6/7/202317 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Favoritavsnitt: "Andas han?"

Det är sent på kvällen och Julias pojkvän Hampus har gått iväg för att möta upp en kompis som är skyldig honom pengar. Julia har ingen bra känsla i kroppen. Efter en stund ringer telefonen. Det är en kompis som följt efter Hampus på avstånd och som nu har hittat honom blödande. Julia kastar på sig ytterkläderna och beger sig till platsen där han ligger, samtidigt som hon ringer 112. Alla avsnitt av Svenska Larmsamtal hittar du hos PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!
10/17/202218 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Guldöratnominerad: “Hon har blivit våldtagen!”

Svenska Larmsamtal är nominerade till Guldörat i kategorin "Årets fakta - podd". Vi vill varna om att beskrivningar av sexuellt våld förekommer i det här avsnittet. Det är sen augustinatt när Clara promenerar hem efter en utekväll med kompisar. Hon har bara 500 meter kvar när hon ser en man på andra sidan vägen. Han sliter av sig sitt linne, knyter det över ansiktet och börjar jaga efter Clara. Hon är övertygad om att han kommer att döda henne. När våldtäkten är över är hon i total chock, men lyckas slå numret till 112. Alla avsnitt av Svenska Larmsamtal hittar du hos PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!
10/10/202218 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Trailer: Svenska Larmsamtal säsong 2

Hör alla avsnitt av Svenska Larmsamtal hos PodMe! https://podme.com/se/svenska-larmsamtalLadda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.
4/6/20221 minute, 30 seconds
Episode Artwork

Trailer: Svenska larmsamtal

Det är samtal på liv och död. I Svenska Larmsamtal kommer du nära människorna som ringde larmsamtalen där allt stod på spel. Hör alla avsnitt av Svenska larmsamtal exklusivt hos PodMe! https://podme.com/se/svenska-larmsamtalLadda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.
12/2/202145 seconds