Winamp Logo
süssfelnap Cover
süssfelnap Profile

süssfelnap

Hungarian, Cultural, 1 season, 10 episodes, 5 hours, 26 minutes
About
A radiocafé reggeli műsorában napról napra bemutatunk valakit, aki tényleg valaki. Izgalmas és érdekes emberek, klassz beszélgetések a műsorvezetővel, Szabó Kimmel Tamással és a szerkesztővel, Fehér Mariannal. Meg a nap emberével.
Episode Artwork

#010 - süssfelnap - milyen volt a karácsony a középkorban?

Hogyan készültek a karácsonyi ünnepekre évszázadokkal ezelőtt? Milyen volt az advent a középkorban? Rudolf Dánielt, a Dívány.hu szerkesztőjét kérdezte Szabó Kimmel Tamás és Fehér Mariann.
12/22/202211 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#009 - Jocó bácsi (Balatoni József)

a nap embere: Jocó bácsi, azaz Balatoni József. a tetovált történelemtanár, az író, az influenszer. évek óta a WMN -en publikál. az első megjelenése az oldalon egy nagyinterjú volt, amelyet D. Tóth Kriszta készített vele, de valójában csak az apropót jelentette ez az interjú ahhoz, hogy felkérjék szerzőnek. abban a cikkben DTK így írt róla: "Van egy tetovált tanár. Szereti a fröccsöt. Néha dadog. Nyilvános Facebook-oldalát, a Jocó bácsi világa-t több tízezren követik. Interjút ad. A tévében is szerepelt. Az óráin improvizál. Ha úgy látja, hogy egy gyereknek szüksége van rá, megöleli. Volt olyan diáklány, aki neki mondta el először, hogy megjött a menstruációja. A történelmet úgy tanítja, hogy nagyobb hangsúlyt fektet az emberekre, mint az évszámokra. Ha elront valamit, kiáll a diákjai elé, és elnézést kér tőlük. Az élménypedagógiában hisz akkor is, ha az nem mindig egyeztethető össze a Nemzeti alaptantervvel. És ha valakinek ez nem tetszik, akkor vitatkozik vele egy egészségeset."
12/5/202236 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#008 - süssfelnap - Beton.Hofi

Az egyik legizgalmasabb jelenség napjaink magyar könnyűzenei placcán. Félve írjuk, hogy underground zenei színterén, mert azokat a kereteket már egy jó ideje kinőtte Beton.Hofi. Még csak 31 éves, de már Fonogram-díjas. Megtépte párszor már az élet, azonban már egyre több időt és energiát fektet az önismeretbe. Az egykori focista, közgazdász, rapper járt nálunk. És milyen jól tette, hogy így tette.
11/28/202228 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#006 - süssfelnap - Kerekes József

Kerekes József, a hang, a színész, az apa, vagy ahogyan kollégái, barátai hívják: Pubi. Négy gyermek apukája. Számtalan médium, felület, szereplő számára kölcsönözte hangját. Hallhattuk műsor narrátoraként, csatornahangként, de mondjuk Jim Carrey, vagy Garfield magyar hangjaként is. Na és persze számtalanszor láthattuk őt a színpadon is. Éveken át a Vígszínház társulatának tagja volt. Előtte játszott a Budapesti Kamaraszínházban, a József Attila Színházban és a Budaörsi Játékszínben is. Ezúttal pedig nálunk járt.
11/24/202238 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#007 - süssfelnap - Balázs Andi

Az imádnivaló Balázs Andi. A Karinthy Színház ezerarcú tehetsége, csodálatos szerepek megformálója. De nem csak a színpadon láthatjuk őt: hangját megszámolatlan karakter számára kölcsönözte már pályája során. Szerepelt tévéműsorokban, reklámokban. Nem mellesleg: valódi közösségi média sztár. Mondjuk így: influenszer.
11/24/202232 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#005 - süssfelnap - Puzsér Róbert

A Puzsér. Kár is próbálkozni azzal, hogy dióhéjban bemutassuk az ország egyik legismertebb és talán leghangosabb kritikusát. Levegővétel nélkül, végtelen összetett mondatokkal képes lenyűgöző hosszúságú gondolatfolyamot ráborítani bárkire és bármire. Általában teszi ezt építő, sőt mondhatni világmegváltó szándékkal. Most éppen a gasztronómiában készül forradalmat végrehajtani azzal, hogy felszabadítja a magyarokat a burzsoá kulinária elvárásai és elnyomása alól. Ennek lenyomata a Gonzó Szakácskönyv. Ez jelentette az apropót, amiért nálunk járt. És hát volt mit mondania. 
11/19/202232 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#004 - süssfelnap - Trokán Nóra

Trokán Nóra egész életét áthatja a színházi közeg varázslatos világa, amelyre gyermekkora óta második otthonként tekint. Színészcsalád gyermeke. Édesapja: Trokán Péter, édesanyja: Papadimitriu Athina és nővére: Trokán Anna, szintén színészek. 2005-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Diploma után a Kecskeméti Katona József Színház társulatához szerződött. 2013-tól játszott az Örkény Színházban is. 2019-től az RTL Klub A Tanár című sorozatában alakítja Kovács Lilla karakterét. Szerepelt a Nemzeti Színház előadásaiban és többször részt vett független színházi produkciókban is. Színházi szerepei mellett filmekben látható és szinkronizál is. Régóta fotózik, szívesen készít portréképeket kollégáiról is. Hároméves kora óta lovagol.
11/15/202237 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#003 - süssfelnap - Lackfi János

Író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász - áll Lackfi János honlapján a rövid, de velős mondat annál a résznél, hogy "rólam". Magáról így ír: 1971-ben születtem Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő vagyok. Harmincnál több könyvet írtam, felét felnőtteknek, felét gyerekeknek, harmincegynéhányat pedig lefordítottam franciából. Megzenésített verseimből négy CD-nyi került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes és mások előadásában. Tizenhét évig tanítottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 1999-től a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedem. 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja voltam. Humoros identitásesszé-kötetem, a 2012-es Milyenek a magyarok? huszonötezer példányban fogyott el, folytatása, a 2013-ban publikált Milyenek MÉG a magyarok? tízezer példánynál tart. 2014-ben látott napvilágot a novellákat tartalmazó Három a magyar igazság. Megtisztelő, hogy elnyertem többek közt a József Attila- és a Prima Primissima-díjat. Zsámbékon élek feleségemmel és öt gyermekemmel.
11/14/202237 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#002 - süssfelnap - Csőre Gábor

"Bánom is meg nem is bánom" - mondja Csőre Gábor arról, hogy 2020-ban, 25 év után lezárult a közös útja a Vígszínházzal. Napjaink egyik legismertebb szinkronszínésze, számtalan legendás szinkronszerepet tudhat a háta mögött - mondhatni ikonikus hanggal bír. Jelenleg a Thália színház tagja. 1989-től a Nemzeti Színház Stúdiójának növendéke volt. 1993-ban felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára is, ahol a tanárai Marton László és Hegedűs D. Géza voltak. A főiskola után a Vígszínházhoz szerződött, ahol 2020-ig volt tag. 
11/13/202233 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#001 - süssfelnap - Balla Eszter

"Általában jól vagyok. Az életem sok területén érezhetem azt, hogy jó helyen vagyok" - mondja magáról Balla Eszter, színésznő, aki 20 éve van a pályán. Láthattuk őt a kaposvári Csiky Gergely színházban, a Madách Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban. De ő volt a Moszkva tér Zsófija és a Kontroll Macilánya is. Büszke háromgyerekes anyuka, köztük a Down-szindrómás Emma édesanyja. A stúdiónkba egy háromszáz köbcentis motorral, tetőtől-talpig motoros szerkóban érkezett. És mindenkit elbűvölt. 
11/10/202237 minutes, 27 seconds