SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule. Cover
SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule. Profile

SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule.

Finnish, National/National politics/National assembly, 2 seasons, 16 episodes, 6 hours 37 minutes
About
Tässä podcastissa keskustellaan tiedustelusta, Suojelupoliisin toiminnasta sekä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä Suojelupoliisin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Saana Nilssonin ja analyysipäällikkö Pekka Hiltusen johdolla. Jaksot julkaistaan kahden viikon välein. Tervetuloa Supodiin – tarinoita, joita et muualta kuule. Lähetä kysymyksiä tai palautetta osoitteeseen [email protected].
Episode Artwork

ERIKOISJAKSO – Supon vuosikirja 2021

Supodin erikoisjaksossa keskustellaan Saana Nilssonin johdolla Supon vuosikirjan teemoista, erityisesti pakolaisvakoilusta ja terrorismista. Supon tutkijalta Hannulta kysytään, mitä pakolaisvakoilu tarkoittaa ja miksi se pitäisi kriminalisoida. Terrorismista Saanan kanssa keskustelevat tutkijat Anna ja Eero. Mikä on terrorismin kokonaiskuva Suomessa ja miltä näyttää äärioikeiston uhka Suomessa? Lue Suojelupoliisin vuosikirja: vuosikirja.supo.fi
29/03/202225 minutes 28 seconds
Episode Artwork

”Millaisilla kiikareilla Supo katsoo tulevaisuuteen?” – Ennakointi

Mihin tiedustelupalvelu tarvitsee ennakointia? Kuinka ennakointi eroaa ennustamisesta? Millainen on luotettavan tiedon merkitys tulevaisuudessa? Supon erikoistutkija VP keskustelee Saanan ja Jyrin kanssa siitä, millaiselta maailma näyttää vuonna 2035. Kolmikko pohtii, kuinka Supon turvallisuus- ja tiedustelupalveluna tulisi valmistautua muuttuvaan maailmaan. Jaksossa keskustellaan toimintaympäristön muutoksen lisäksi myös suurvaltojen keskinäisestä kilpailusta ja vakoilun tulevaisuudesta.
02/02/202224 minutes 55 seconds
Episode Artwork

”Voiko somea syyttää kaikesta?” - Yhteiskunnan vastakkainasettelut

Onko polarisaatio vain trenditermi? Pitääkö salaliittoteorioista olla huolissaan? Saanan ja Jyrin vieraiksi saapuvat Supon analyytikot ”Minni” ja ”Ressu” keskustelemaan yhteiskunnan polarisaatiosta, vieraiden valtioiden laaja-alaisesta vaikuttamisesta ja salaliittoteorioista. Jaksossa pohditaan myös, muodostuuko vastakkainasettelua Suomessa aiempaa helpommin.
26/01/202228 minutes 30 seconds
Episode Artwork

”Onko sua koskaan lähestytty Venäjän tiedustelun toimesta?”

Saako Venäjästä puhua? Millainen yhteiskunta Venäjä on? Jaksossa Saana ja Jyri keskustelevat Supon Venäjä-asiantuntijan ”Timon” kanssa siitä, millainen merkitys Venäjällä on Suomelle. Saana ja Jyri selvittävät, kuinka Venäjän tiedustelun Suomelle aiheuttamiin uhkiin tulisi suhtautua. Saamme kuulla myös, kuinka venäläinen tiedustelu toimii ja millainen hiuskuontalo Putinin seuraajalla saattaa olla.
19/01/202232 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Kyber - uhka vai mahdollisuus?

Mitä kyberillä tarkoitetaan? Voiko tavallinen kansalainen ymmärtää kyberuhkia? Millaista valtiollista kybervakoilua Suomeen saattaa kohdistua? Supon asiantuntija ”Sinipiika” kertoo Supodin kuuntelijoille, millaisia uhkia suomalaiseen kyberympäristöön kohdistuu ja kuinka Suomi suojautuu kyberuhilta. Saana ja Jyri selvittävät, mitä kyberympäristössä tapahtuu ja kuinka viranomaisten yhteistyö toimii. Jaksossa pohditaan myös, millainen vastuu yrityksillä on kyberuhkien torjunnassa.
10/01/202229 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Onko julkisuus ystävä vai vihollinen?” – al-Hol

Kuinka päätökset al-Holin lasten ja naisten palautuksista on tehty? Millä tavoin Supon turvallisuusarviot vaikuttivat ulkoministeriön päätöksenteossa? Onko Jussi Tanner Suomen James Bond? Ulkoministeriön erityisedustaja Jussi Tanner keskustelee Saanan ja Jyrin kanssa al-Holin leirin naisten ja lasten palautuksiin liittyvistä kysymyksistä. Saamme kuulla, kuinka vuonna 2019 alkanut operaatio sujui Jussi Tannerin näkökulmasta ja millainen Supon rooli oli al-Holin tapauksessa.
15/12/202124 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Mitä meidän kaikkien pitäisi ääriajattelusta ymmärtää?” – Kankaanpään terrorismiepäily

Mikä tekee Kankaanpään tapauksesta terrorismia? Miten Supon ja poliisin roolit jakautuvat terrorismitutkinnassa? Kuinka yleistä ääriliikehdintä on Suomessa? Supodin toinen kausi alkaa ajankohtaisella katsauksella julkisuudessa olleeseen Kankaanpään terrorismiepäilyyn. Saana Nilssonin uutena juontoparina toisella kaudella toimii Supon esikuntapäällikkö Jyri Rantala. Vieraana jaksossa on Supon erikoistutkija Eero, jonka kanssa Saana ja Jyri paneutuvat Kankaanpään tapaukseen ja suomalaiseen ääriliikehdintään.
08/12/202123 minutes 12 seconds