Winamp Logo
SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule. Cover
SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule. Profile

SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule.

Finnish, National/National politics/National assembly, 3 seasons, 24 episodes, 9 hours 54 minutes
About
Tässä podcastissa keskustellaan tiedustelusta, Suojelupoliisin toiminnasta sekä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä Suojelupoliisin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Saana Nilssonin ja analyysipäällikkö Pekka Hiltusen johdolla. Jaksot julkaistaan kahden viikon välein. Tervetuloa Supodiin – tarinoita, joita et muualta kuule. Lähetä kysymyksiä tai palautetta osoitteeseen [email protected].
Episode Artwork

Uskaltaako tavallinen ihminen olla yhteydessä Supoon? – Supo valtakunnallisena toimijana

Missä kaikkialla Supo on läsnä Suomessa? Miten itärajan läheisyys vaikuttaa Supon työhön? Miten pitkälle väärään suuntaan eräs supolainen ehti epähuomiossa ajaa?Valtakunnallinen läsnäolo on tärkeää, sillä se tekee Suposta lähestyttävämmän ja auttaa operationaalista toimintaa. Jaksossa alueosaston päällikkö Teemu Liikkanen ja Itä-Suomessa työskentelevä supolainen Kari kertovat, millaista Supon työ eri puolilla Suomea on. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki. Jakso on nauhoitettu tammikuussa 2024.
23/02/202426 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Millaisilla keinoilla Venäjä pyrkii kiertämään pakotteita?

Mitä hyötyä pakotteista on? Mitä kummaa on vastaproliferaatio? Jaksossa erikoistutkija Lotta Hakala ja Suojelupoliisin vastatiedustelussa työskentelevä Simo paneutuvat vientivalvonnan koukeroihin. Länsimaat ovat asettaneet Venäjälle poikkeuksellisen laajat pakotteet. Venäjä pyrkii kiertämään pakotteita monimutkaisilla ja rajat ylittävillä verkostoilla. Jakson lopuksi kuullaan, millaisista yllättävistä tilanteista supolainen voi löytää itsensä. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki.
09/02/202425 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Millainen vaikuttaja Venäjä on? Uppoaako Venäjän vaikuttaminen suomalaisiin? Millainen on kohteliaan ryöstäjän tarina?

Jaksossa erikoistutkijat Suvi Alvari ja Petteri Lalu avaavat Venäjän vaikuttamisen anatomiaa. Venäjä ei ole vaikuttajana kaikkivoipa ja sortuu myös virheisiin. Venäjällä on kuitenkin myös vahvuutensa, kuten omaan kansaan vaikuttaminen. Jakso on nauhoitettu alkusyksystä syksyllä 2023, eikä siinä käsitellä käynnissä olevaa tilannetta Suomen itärajalla. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki. 
26/01/202427 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Miksi Tiitisen lista on niin myyttinen? – Supo historiantutkijan silmin

Olemmeko olleet liian sinisilmäisiä Venäjän suhteen? Ovatko trenssitakkiset tiedustelijat oikeasti leikanneet silmänreikiä sanomalehtiin? Löytyykö Ratakadulta pahamaineisia sellejä?Neljännessä jaksossa Suojelupoliisin historiasta väitellyt ja virastossa erityisasiantuntijana työskentelevä Mari Luukkonen ruotii viraston menneisyyttä. Erityisesti keskustelua käydään siitä, miltä Suomen ja Venäjän suhteet ovat historiallisesti näyttäneet Supon näkökulmasta. Jaksossa pohditaan myös Tiitisen listan myyttistä mainetta. Historiantutkija paljastaa myös traumaattisimman Supo-kokemuksensa.  Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki.
12/01/202426 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Olemmeko riippuvaisia Kiinasta? – Kiinan kansainväliset tavoitteet

Miten Kiina suhtautuu Venäjään ja sen hyökkäyssotaan Ukrainassa? Millaista on kiinalainen korruptio? Mitä Kiina yrittää saavuttaa?Kiina-aiheisessa jaksossamme Supon erikoistutkija Teemu Naarajärvi käy läpi Kiinan globaaleja tavoitteita. Studiossa selviää, miten Suomen Nato-jäsenyys vaikuttaa Kiinan suhtautumiseen Suomea kohtaan. Jaksossa keskustellaan myös siitä, olemmeko riippuvaisia Kiinasta ja mitä tavallisen kansalaisen kannattaa muistaa Kiina-uutisia lukiessa. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki.
29/12/202326 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Romahtaako Venäjä? – Itänaapurin sisäinen tilanne

Miksi Venäjä lähti sotaan Ukrainaa vastaan? Onko Putinille sisäistä haastajaa, ja mitä tapahtuu hänen jälkeensä? Suojelupoliisi on määritellyt Venäjän suurimmaksi uhaksi Suomen kansalliselle turvallisuudelle. Supon analyytikko Timo on tutkinut vuosia työkseen Venäjää. Tuotantokauden toisessa jaksossa hän ruotii Venäjän sisäistä tilannetta ja tavoitteita Ukrainassa. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki.
15/12/202327 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Mikä ihmeen tiedustelupalvelu? – Supo muutoksessa

Mitä hyötyä tiedustelusta on? Mihin erilaiset uhkakuvat perustuvat? Mikä Suojelupoliisissa on muuttunut sen jälkeen, kun virastosta tuli tiedustelupalvelu vuonna 2019? Supodin entinen juontaja Saana Nilsson ja pitkän linjan tiedusteluammattilainen Peter johdattavat kuuntelijat tiedustelumaailman koukeroihin muun muassa näihin kysymyksiin vastaamalla. Jakson lopuksi Peter kertoo projektiinsa piiloutuneesta myyrästä ja Saana paljastaa seuraavan unelma-ammattinsa. Haastattelijoina toimivat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki.
01/12/202329 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Intro: Tavallisia ihmisiä omalaatuisilla töillä - Supodin uudet juontajat esittäytyvät

Supodi on taas täällä – yhtä häikäisevänä kuin aiemmin! Suojelupoliisin podcastin Supodin kolmatta kautta luotsaa uusi juontajapari, erikoistutkijat Hannamiina Tanninen ja Veli-Pekka Kivimäki. Aloitusjaksossa selviää, että omalaatuisista töistä huolimatta Supon jamesbonditkin ovat aivan tavallisia ihmisiä erilaisilla taustoilla. Tanninen ja Kivimäki raottavat tulevan tuotantokauden teemaa ja paljastavat omat tarinansa, joita ei muualta kuule.
01/12/20237 minutes 32 seconds