Winamp Logo
Supermame - Iskreno o majčinstvu Cover
Supermame - Iskreno o majčinstvu Profile

Supermame - Iskreno o majčinstvu

Croatian, Parenting, 1 season, 107 episodes, 3 days, 18 hours, 46 minutes
About
Prvi hrvatski podcast o majčinstvu. Bez tabua. Bez cenzure. Iskreno o majčinstvu.
Episode Artwork

E91 Zašto smo supermame?

Tko su supermame? Žene koje uspješno balansiraju životne obaveze? Ili one koje priznaju da je majčinstvo vrlo često kaotično? U ovoj epizodi razbijamo predrasude koje se vežu uz pojam "supermame" i objašnjavamo što zapravo za nas znači biti supermama! Uživajte u slušanju! Sonja&Martina
3/25/202411 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

E90 Kakve veze imaju Tik Tok i naše mame?

Otvorile smo Tik Tok i shvatile da se osjećamo kao naše mame. Zašto? Poslušajte u ovoj epizodi. Hvala vam na slušanju, Sonja&Martina
3/18/202426 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

E89 Zašto nam je potreban feminizam?

U novoj epizodi podcasta ugostile smo supermamu i kolumnisticu portala Terezu Marković Omrčen, ženu koja je izgradila karijeru u muškoj branši. S Terezom smo popričale o feminizmu. Zašto nam je feminizam (još uvijek) potreban i što možemo napraviti za buduće generacije djevojčica počevši od naših domova. Uživajte u slušanju i javite nam dojmove! Podcast Supermame Iskreno o majčinstvu možete podržati lajkom, komentarom i/ili share-om. Hvala vam što nas slušate!
3/8/20241 hour, 8 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

E88 Tko ti čuva dijete!?

Prestaje li žena postojati jednom kada postane majke ili joj je svejedno "dopušteno" da ima život i pored djece? Zašto se okolina zgraža kad majka ode na put sama bez djece, a očevi se stavljaju na pijedestal kad provode vrijeme s djecom sami? "Lako njoj, dobro se udala!", "A tko ti čuva djecu?", "Ta ne radi ništa, samo se zabavlja" i ostali komentari s kojima se suočavamo. + za kraj: zašto volimo "adults only" hotele? Hvala vam na slušanju! Supermame
3/4/202422 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

E87 Zašto (ne) volimo Valentinovo?

Zašto (ne) volimo Dan zaljubljenih? Jesmo li romantične? Koji su najgori pokloni koje smo dobile? Što (ne) očekujemo od muškaraca? Koliko nam je bitna pažnja? Saznajte u ovoj epizodi podcasta uz koju ćete se i nasmijati. Podrži podcast Iskreno o majčinstvu lajkom, shareom ili komentarom! Hvala ti što nas slušaš!
2/14/202424 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

E86 Kako ponovo probuditi strast u braku ili dugoj vezi?

U ovoj epizodi podcasta ugostile smo seksualnu terapeutkinju Dubravku Gladoić Håkansson (https://sexologdialog.com/) koja nam je otkrila možemo li ponovo probuditi strast u braku ili dugim vezama. Što se događa sa seksualnim odnosom jednom kada stigne dijete? Kako to utječe na muškarca, a kako na ženu? Kako se mijenja njihova uloga? Što znači imati redovne seksualne odnose? Postoji li tu neki magični broj? Ubija li rutina seksualnu želju? Je li moguće vratiti seksualnu želju/žudnju s početka veze? Zašto nas je sram pričati o seksu? Koliko je važno s partnerom komunicirati oko seksa i što nam se sviđa? Zašto je važna mašta i istraživanje vlastitog tijela? Seksi igračke - zašto ih se muškarci boje, a žene srame? Kako eksperimentiranje može oživjeti vezu? Kako pronaći balans između svakodnevice i održavanja strasti u dugotrajnim vezama? Ovu epizodu podcasta sponzorira LELO koji vam je povodom Valentinova pripremio 50% popusta na njihove proizvode. Cijelu kolekciju pogledajte na www.lelo.com LELO igračke dizajnirane su kako bi vam pružile vrhunski užitak, solo ili u paru.
2/7/202451 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

E85 O novogodišnjim odlukama i napuštanju zone komfora

2024. godinu započinjemo epizodom u kojoj smo popričale o raznim temama, pa pripremite kavu i uživajte u razgovoru s nama! - saznajte koje smo serije gledale na Netflixu - zašto ne donosimo novogodišnje odluke - je li Sonja uspjela izbaciti cigarete? - kako pronaći motivaciju za vježbanje? - kako dati otkaz na poslu? - je li poduzetništvo lakše nego 9 to 5 job? - zašto je teško napustiti zonu komfora? - i za kraj - partnerski odnosi (naravno!) Hvala vam na slušanju!
1/13/202447 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

E84 Predrasude o ženskoj seksualnosti

U ovoj epizodi iz serijala "Divlja Žena" s Ivkom Armandom Todorović popričale smo o svim predrasudama koje se vežu uz žensku seksualnost i seks. Ova epizoda pomoći će vam da krenete u otkrivanje sebe. Javite nam dojmove! Sonja, Martina& Ivka
12/14/20231 hour, 25 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

E83 O odgoju djece sa stričekom Duškom

Duško Ilijević trenutno je najpopularniji waldorfski odgajatelj s dvadesetak godina neposredne pedagoške prakse u radu s djecom, ali i odraslima. S Duškom smo popričale o odgoju djece te najčešćim izazovima u odgoju s kojima se roditelji susreću. Neke od tema o kojima smo pričali su: - jesu li jaslice nužno zlo? - kako olakšati prilagodbu? - gdje roditelji najčešće griješe? - jesmo li zatrpani informacijama i edukacijama sa svih strana? - koja je razlika između edkatora i odgajatelja? - kako postaviti granice? - zašto je dosada važna? - što kad se dijete ne želi samo igrati? - funkcionira li princip nagrađivanja i kazne u odgoju djeteta? - je li OK povisiti glas? - zašto su važne bajke i priče? - djeca i ekrani Duška možete zapratiti na IG: @stricek_dusko Hvala vam na slušanju! Podržite nas i podijelite ovu epizodu na svojim društvenim mrežama.
11/21/20231 hour, 27 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

E82 Što je seksualno nasilje, kako ga prepoznati i gdje potražiti pomoć?

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, u 2022. godini prijavljeno je 1.331 djelo iz Kaznenog zakona – Kaznena djela protiv spolne slobode i Kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Od toga je bilo 216 prijava za silovanje i 14 prijava za pokušaj silovanja, a većina svih prijava je bila od strane žena i djevojaka. Ipak, ovi podaci ne prikazuju stvarno stanje rasprostranjenosti seksualnog nasilja budući da se radi o djelima koja se najmanje prijavljuju. Smatra se da na jedno prijavljeno silovanje u pravilu dolazi 15 do 20 neprijavljenih djela zbog čega su ovi podaci i više nego alarmantni. Gošće ove epizode su Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i odvjetnica Anamarija Drožđan-Kranjčec s kojima smo popričale o tome što seksualno nasilje je, kako ga prepoznati, kako ga spriječiti i kome se obratiti za pomoć. Ženska soba je feministička, neprofitna organizacija civilnog društva koja se više od dvadeset godina bavi prevencijom i suzbijanjem seksualnog nasilja, pružanjem direktne podrške i pomoći osobama koje su preživjele seksualno nasilje te promocijom i zaštitom seksualnih prava. U prošloj godini pružila je pomoć više od 330 osoba koje su preživjele seksualno nasilje na području cijele Hrvatske. City Center one ove je godine akciju #ŽelimSveMoguSve, koju održava već treći put za redom, posvetio upravo spomenutoj temi kako bi pomogao organizaciji civilnog društva Ženska soba u njihovom svakodnevnom radu sa žrtvama seksualnog nasilja. Svoj doprinos ovom hvalevrijednom projektu možete dati i vi. Naime, u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenoga, u City Centeru one East i West kupite hoodicu s inspirativnom porukom po cijeni od 30 eura, a cjelokupan iznos od prodaje hoodica bit će doniran Ženskoj sobi.
11/7/202357 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

E81 Majka hrabrost: Petra Petrušić

Petra Petrušić našim je slušateljicama poznata kao neustrašiva majka male Lave, oboljele od spinalne mišićne atrofije, koja je podigla čitavu Hrvatsku na noge i koja se i ovaj put ujedinila kako bi ovoj hrabroj djevojčici pomogla da dobije najskuplji lijek na svijetu i time dobije priliku za život. Lavina priča je uspješno završena - nedugo nakon što smo snimile ovu epizodu Lavi je omogućena i dvojna terapija za SMA! Petra nam je ispričala sve o ovoj teškoj borbi, kroz što su sve prolazili kao obitelj te s kakvim se sve problemima bore roditelji djece s poteškoćama. Uživajte u ovoj inspirativnoj epizodi i podijelite ju dalje jer je Petra na kraju epizode ostavila jednu prevažnu poruku za sve buduće majke. Hvala vam na slušanju!
11/4/20231 hour, 10 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

E80. O majčinstvu, influencingu i mentalnom zdravlju s Mašom Zibar

U 80. epizodi podcasta ugostile smo poznatu domaću vlogericu i influencericu Mašu Zibar. S Mašom smo porazgovarale o drugoj trudnoći, pripremama za porod i postpartum, mentalnom zdravlju i depresiji te majčinstvu... Osim toga, otkrile smo zašto je Maša odlučila ne prikazivati više svoje dijete na društvenim mrežama te popričale o tome što možemo napraviti kako bi zaštitili djecu od predatora na Internetu i od cyberbullinga.
10/19/20231 hour, 18 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

E79 Majka, žena, žrtva: jesmo li robovi vlastitih života?

Nakon niza anonimnih poruka odlučile smo progovoriti iskreno o onome što nas već duže vrijeme muči. Zašto biramo biti žrtve vlastitih života? Jesmo li si same krive što smo neprestano umorne, nervozne, isfrustrirane? Činimo li išta kako bi to promijenile? Zašto se osjećamo nedovoljno dobre i nedovoljno vrijedne? Tko je kriv za to? Znaš li tko si kada nisi majka? Što TEBE zaista čini sretnom neovisno o partneru i djeci? Hvala vam na slušanju.
10/9/202341 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

E78 Tradwife: žena, majka, domaćica - opasan trend ili povratak tradiciji?

U novoj epizodi iz serijala Divlja Žena s Ivkom Armandom Todorović pričamo o najnovijem trendu na društvenim mrežama - Tradwife (traditional wife). Tradwife trend zagovara povratak tradicionalnim rodnim ulogama iz 1950ih gdje je jedina ženska dužnost bila da služi obitelji, djeci i mužu, odnosno propagira tezu da je ženino mjesto doma, a muž je taj koji financijski skrbi za obitelj. Zašto je ovaj trend potencijalno opasan popričale smo u ovoj epizodi podcasta te podijelile neka mišljenja generalno o braku i partnerskim odnosima. Voljele bi čuti i vaše mišljenje!
9/21/202358 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

E77 Book Club: Parovi u Zatočeništvu, Esther Perel

77. epizodu podcasta posvetile smo prvoj knjizi našeg Book Cluba - Parovi u Zatočeništvu autorice Esther Perel. Kad nekoga volite, kakav je to osjećaj? A kad za nekim žudite, kako se to razlikuje? Vodi li dobra prisnost uvijek prema dobrom seksu? Kako to da je početak roditeljstva tako često poguban za erotiku? Zašto je ono zabranjeno toliko erotično? Je li moguće žudjeti za onim što već posjedujemo? O svemu ovome popričale smo sa psihoterapeutkinjom Sarom Novak, koja se osim individualnog bavi i partnerskim savjetovanjem. IG @snazna.mama https://www.saranovak.com/ Ako želiš biti dio našeg Book Cluba besplatno se prijavi na mailing listu putem koje ćemo te obavještavati o svim novostima vezanim uz klub: http://eepurl.com/iu11wU
8/10/20231 hour, 16 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

E76 Što sve utječe na odnos djeteta prema školi i učenju? S Angelom Bralić

Iako je kraj školske godine iza nas i mislima smo u dugom i toplom ljetu, poželjele smo ipak popričati o ovako važnoj temi. Imaju li roditelji prevelika očekivanja od djece kad je škola u pitanju? Jesu li ocjene mjerilo uspjeha? Kako kod djece razviti ljubav prema učenju i koje su najčešće greške koje kao roditelji radimo? Kako potaknuti djecu na veću odgovornost prema školskim obavezama? Kako motivirati dijete na učenje? Kako olakšati djetetu prelazak iz vrtića u školu? Kako da škola bude zabava, a ne stres? Ovo su neke od tema o kojima smo popričale u novoj epizodi s Angelom Bralić, magistrom edukacije povijesti i hrvatskog jezika i književnosti te osnivačicom Ig profila @cliosdreams_emocije_i_ucenje na kojem dijeli korisne informacije i savjete o školi, učenju i dječjim emocijama. Angela je također pokrenula Klub Mama Superučenika u kojem pruža podršku roditeljima kroz aktualne teme, praktične savjete, ideje za opuštanje te povezivanje i jačanje emotivne veze s djetetom. Više informacija potraži na ovom linku: https://www.cliosdreams.hr/
7/17/20231 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

E75 O mentalnom zdravlju i emocijama s psihijatrom i psihoanalitičarom Hrvojem Handlom

U novoj epizodi podcasta s poznatim psihijatrom i psihoanalitičarom Hrvojem Handlom pričamo o mentalnom zdravlju, emocijama, iscjeljenju, terapiji čitanjem i pisanjem. Također predstavljamo vam posebnu knjigu autorice Rupi Kaur - Riječ kao lijek (izdaje Stilus Knjiga) te otkrivamo kako vam ona može pomoći na putu prema iscjeljenju. Doktora Hrvoja Handla možete zapratiti na YouTube kanalu Dr. Prichalica https://www.youtube.com/@prichalica Sponzor epizode: Stilus Knjiga
7/1/20231 hour, 21 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

E74 O ljetovanju bez muževa, pakiranju i granicama na društvenim mrežama

Nakon dugo vremena, uz jutarnju kavicu, s vama su opet Sonja i Martina. Gdje ljetujemo? Zašto ljetujemo bez muževa? Zadaje li nam pakiranje muku ili je proces u kojem uživamo? Koja nam je bila najteža faza majčinstva? Ide li Martina na drugo dijete? Prikazujemo li previše prljavi veš na Instagramu i gdje je granica? Odgovaramo i na vaše dvije anonimne ispovijesti. Hvala vam na slušanju! Pišite nam!
6/28/202357 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

E73 Tvoje tijelo: savršeno ili voljeno? - s Ivkom Armandom Todorović

Kada si se zadnji put osjećala dobro u svom tijelu? Što osjećaš kad se pogledaš u ogledalo? Skrivaš li se pred drugima? Voliš li zaista svoje tijelo? Možemo li voljeti svoje tijelo, te u isto vrijeme biti nezadovoljne s izgledom? Tko nam je nametnuo nerealne ideale ljepote? Sve ovo pitale smo se u novoj epizodi serijala Divlja Žena s Ivkom Armandom Todorović i iskreno i otvoreno podijelile kako se zaista osjećamo u svojoj koži. Voljele bi čuti i vaše komentare na ovu temu. Ivku možete kontaktirati putem Instagrama @brutalno svoja ili maila: [email protected]
6/19/202359 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

E72 Kako si olakšati svakodnevicu i izboriti se s malim izbirljivcima? Sa Zrinkom Janković

Zrinka Janković, majka troje djece, osnivačica je bloga Mamin Ručak. Mamin Ručak oduševljava mame jednostavnim receptima s lako dostupnim namirnicama. Svakodnevnom komunikacijom preko bloga i društvenih mreža, ima za cilj mamama prikazati stvarnu sliku majčinstva u kuhinji, bez filtera, uljepšavanja i isticanja savršenstva. Osim prefinih i jednostavnih recepata koje na njemu možete pronaći, Zrinka svojim vlastitim savjetima pomaže majkama kako bi se bolje organizirale i time sebi olakšale svakodnevicu. Zrinka je kao i svaka majka prošla kroz različite izazove počevši od dohrane te podijelila neke od grešaka koje je tada radila i savjete kako se izboriti s izbirljivom djecom i naučiti ih da imaju zdrav odnos prema hrani. Također, otkrila nam je zašto je odlučila dati otkaz i posvetiti se full time Maminom Ručku i onome što ju ispunjava. Zrinkine recepte i savjete potražite na blogu https://maminrucak.hr/ Instagram: https://www.instagram.com/maminrucak/ Facebook: https://www.facebook.com/maminrucak Proizvodi: Personalizirani jelovnik: https://maminrucak.hr/2022/05/01/sto-je-personalizirani-tjedni-jelovnik/ Planer kuhanja: https://maminrucak.hr/2022/07/09/magnetni-pisi-brisi-planer-kuhanja/ Planer dohrane: https://maminrucak.hr/2022/07/09/magnetni-pisi-brisi-tjedni-planer-dohrane/ Vodič za zaposlene mame: https://maminrucak.hr/2022/10/19/vodic-za-zaposlene-mame-12-savjeta-za-bolju-organizaciju-u-kuhinji-i-8-novih-recepata/ Moja Bilježnica: https://maminrucak.hr/2023/03/30/moja-biljeznica-za-recepte-ispisi-svoju-vlastitu-kuharicu/
6/2/20231 hour, 16 seconds
Episode Artwork

E71 Sve što nismo znale o perimenopauzi sa Sandrom Krstev Barać

U četvrtoj i zadnjoj epizodi iz serijala "O ženskom zdravlju" pričale smo o perimenopauzi. Što je to perimenopauza? Kada se javlja, kako ju prepoznati, što se događa sa ženskim tijelom nakon 35e, zašto se debljamo u struku (meno belly!) i kako nam prehrana i vježbanje mogu pomoći da lakše podnesemo te promjene i olakšamo si u budućnosti razdoblje menopauze. Menopauza za mnoge žene može biti novi početak samo ako vode brigu o sebi i svome zdravlju. Sponzor serijala je Bioandina. Bioandina je mala obiteljska firma koja surađuje s malim autohtonim uzgajivačima te za naše tržište dobavlja i proizvodi visokokvalitetnu superhranu s područja Andi. Bioandina maca je jedina termički obrađena maca na hrvatskom tržištu. Termičkom obradom dolazi do aktivacije sekundarnih metabolita koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje. Aktivirana maca je nutritivno koncentriranija, lakše probavljiva te mikrobiološki ispravnija. Za sve slušateljice podcasta Iskreno o majčinstvu Bioandina poklanja 10% popusta uz kod: SUPERMAME10. www.bioandina.hr/ Sandra Krstev Barać, magistrica je nutricionizma i certificirani praktičar funkcionalne medicine te autorica portala Funkcionalna medicina, a kontaktirati ju možete ovdje: www.funkcionalnamedicina.com/contacts/ ili na Instagramu @funkcionalnamedicina Osim toga u suradnji s kondicijskom trenericom i učiteljicom disanja Mirelom Anić osmislila je Event ZDRAVA ŽENA - jednodnevnu radionicu s ciljem podizanja razine svjesnosti i informiranosti vezano za perimenopauzu i menopauzu. Program ZDRAVA ŽENA je jedinstven program na tržištu koji spaja nutricionizam i kineziologiju 21. stoljeća, sa ciljem kreiranja jednostavnih protokola optimizacije zdravlja i kvalitete života žena u perimenopauzi i menopauzi. Glavna ideja programa ZDRAVA ŽENA je osnažiti žene te im dati im praktične alate za lakše savladavanje izazova u perimenopauzi i menopauzi te ujedno stvoriti zajednicu žena usmjerenih ka pozitivnim promjenama životnog stila. Više informacija o sljedećoj radionici potraži na ovom linku: https://zdravazena.hr/ Ako ti se svidjela ova epizoda podrži nas i podijeli ju na svojim društvenim mrežama! Hvala na slušanju!
5/19/202342 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

E70 Kakva bi žena trebala biti? - s Ivkom Armandom Todorović

Nježnost, decentnost, pristojnost, odmjerenost - najčešći su pridjevi kojim se opisuje ženstvenost. No je li ženstvenost doista samo to? Ženska energija osim nježnosti u sebi sadrži i vatru, snagu i slobodu. No koliko si žene danas smiju dopustiti da uzmu prostor; figurativno i doslovno? Što je to toksična ženstvenost, kako je društvo osuđujuće prema ženskoj slobodi i ima li neki srednji, zdravi put za žene danas saznaj u novoj epizodi iz serijala Divlja Žena pod naslovom - Kakva bi žena trebala biti? Ivka Armanda Todorović, @brutalnosvoja, osnivačica je @angels_body_and_emotions studija, koja pokretom i plesom pomaže ženama da se vrate svojoj autentičnoj prirodi i oslobode svoju unutarnju strast. https://angels.com.hr/ Podržite i podijelite ovu epizodu ako vam se svidjela i ako mislite da bi bila korisna i drugima. Hvala vam. Martina & Sonja
5/12/20231 hour, 7 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

E69 Ivana Zaher: O postporođajnoj depresiji, neuspjelom dojenju i oporavku tijela

Ivana Zaher je pilates instruktorica koja je preseljenjem u Švicarsku svoju ljubav prema arhitekturi zamijenila onom prema pokretu. Prošavši dva postpartum oporavka osobno, primijetila je da su žene neadekvatno podržane fizički i kreirala programe za oporavak tijela nakon poroda. Osim postpartum platforme Ivana je 2022 pokrenula LOOP – prvu fitness platformu na hrvatskom jeziku koja uvažava menstrualni ciklus i nudi treninge u skladu sa fazama. Njezine klijentice kažu da ima holistički pristup vježbanju, da je njezina energija umirujuća i podržavajuća. Cilj joj je da žene – treniraju kao žene. S Ivanom smo porazgovarale o počecima majčinstva i njezinom iskustvu, trenutku koji ju je osvijestio i pomogao da izađe iz postporođajne depresije, o dojenju koje nije bilo onakvo kakvim ga je zamišljala i olakšanju kad je od istog odustala te o važnosti oporavka tijela nakon poroda i problemima s kojima se žene bore nakon trudnoće i poroda te kako im pristupiti. Ivani se možeš javiti na: [email protected] ili putem Instagrama @ivana_zaher. Hvala ti na slušanju!
5/3/202351 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

E68 O ženskom zdravlju: utjecaj prehrane na neplodnost

U trećoj epizodi iz serijala "O ženskom zdravlju" sa Sandrom Krstev Barać, mag. nutricionizma i certificiranim praktičarom funkcionalne medicine pričamo o neplodnosti. Koji su mogući uzroci sve većem broju neplodnih parova, kakav pristup ima funkcionalna medicina kad je neplodnost u pitanju, koliki je utjecaj stresa na neplodnost i kakvu ulogu igra prehrana u cijeloj toj priči? Sponzor serijala je Bioandina. Bioandina je mala obiteljska firma koja surađuje s malim autohtonim uzgajivačima te za naše tržište dobavlja i proizvodi visokokvalitetnu superhranu s područja Andi. Bioandina maca je jedina termički obrađena maca na hrvatskom tržištu. Termičkom obradom dolazi do aktivacije sekundarnih metabolita koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje. Aktivirana maca je nutritivno koncentriranija, lakše probavljiva te mikrobiološki ispravnija. Za sve slušateljice podcasta Iskreno o majčinstvu Bioandina poklanja 10% popusta uz kod: SUPERMAME10. www.bioandina.hr/ Sandra Krstev Barać također je autorica portala Funkcionalna medicina, a kontaktirati ju možete ovdje: www.funkcionalnamedicina.com/contacts/ ili na Instagramu @funkcionalnamedicina Ako ti se svidjela ova epizoda podrži nas i podijeli ju na svojim društvenim mrežama! Hvala na slušanju!
4/21/202336 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Sveznalica Nelica

Sveznalica Nelica Priča by Petra Cicvarić
4/20/202311 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

E67 Sve što (ni)smo znale o novcu: Kako privući novac u život?

U zadnjoj epizodi serijala Sve što (ni)smo znale o novcu pričamo o privlačenju novaca. - može li se novac manifestirati i kako? - što uopće znači manifestirati nešto? - recept za manifestaciju - "ponašaj se kao svoja buduća verzija” - što to točno znači? - afirmacije i kako one mogu pomoći kada je manifestiranje novca tema? - što kada nas preplave negativne misli, strah o neimaštini, da ćemo propasti i slično, pomažu li tada pozitivne misli? - o preuzimanju odgovornosti Ovu epizodu podcasta sponzorira Wüstenrot stambena štedionica d.d. Više možete pronaći na ovom linku: wuestenrot.hr/ Tko je Ivana Legin? Ivana Legin je money & business mentor. Posljednjih 12 godina u svom poslovnom putu prošla je sve razine poslovanja. Od početaka u financijama kao računovođa, do člana uprave za financije. Osim toga, vodila je nekoliko poduzeća u različitim gospodarskim granama. Osim velikog iskustva u financijama ima i veliko iskustvo u menadžmentu i upravljanju. Od sredine 2021. godine poduzetnica je koja pomaže ljudima po pitanju novca i upravljanja financijama, kako osobnim tako i poslovnim, te osnivačica Faro Akademija i Get Faro aplikacije za upravljanje financijama. faroakademija.hr/
4/3/202339 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

E66 O ženskom zdravlju: PCOS i endometrioza - uzroci, simptomi i nutritivni pristup

U drugoj epizodi serijala "O ženskom zdravlju" s mag. nutricionizma i certificiranim praktičarom funkcionalne medicine pričale smo o PCOS i endometriozi. Koji su mogući uzroci, najčešći simptomi i kako im nutritivno postupiti. Kako izgleda život s PCOS i endometriozom i na koji si način možemo olakšati svakodnevicu. Sponzor serijala je BIOANDINA. Bioandina je mala obiteljska firma koja surađuje s malim autohtonim uzgajivačima te za naše tržište dobavlja i proizvodi visokokvalitetnu superhranu s područja Andi. Bioandina maca je jedina termički obrađena maca na hrvatskom tržištu. Termičkom obradom dolazi do aktivacije sekundarnih metabolita koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje. Aktivirana maca je nutritivno koncentriranija, lakše probavljiva te mikrobiološki ispravnija. Za sve slušateljice podcasta Iskreno o majčinstvu Bioandina poklanja 10% popusta uz kod: SUPERMAME10. www.bioandina.hr/ Sandra Krstev Barać također je autorica portala Funkcionalna medicina, a kontaktirati ju možete ovdje: www.funkcionalnamedicina.com/contacts/ ili na Instagramu @funkcionalnamedicina Ako ti se svidjela ova epizoda podrži nas i podijeli ju na svojim društvenim mrežama! Hvala na slušanju!
3/24/202333 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

E65 Sve što (ni)smo znale o novcu: Kako upravljati vlastitim financijama?

U prvoj epizodi serijala pričale smo o negativnim i ograničavajućim uvjerenjima o novcu, moglo bi se reći da je to neka osnova za pozitivniji mindset o novcu i baza za upravljanje financijama što je tema ove druge epizode. Jesmo li financijski pismeni? Kako pametno upravljati vlastitim novcima? Kako bolje raspoređivati svojim budžetom? Zašto je bitna štednja? Na koje sve načine možemo upravljati vlastitim financijama? Koja je povezanost između dobre organizacije i svakodnevice. Poslušajte još jednu fenomenalnu epizodu s Ivanom Legin, money& business mentoricom i poslovnom savjetnicom. Ovu epizodu podcasta sponzorira Wüstenrot stambena štedionica d.d. Više možete pronaći na ovom linku: wuestenrot.hr/ Tko je Ivana Legin? Ivana Legin je money & business mentor. Posljednjih 12 godina u svom poslovnom putu prošla je sve razine poslovanja. Od početaka u financijama kao računovođa, do člana uprave za financije. Osim toga, vodila je nekoliko poduzeća u različitim gospodarskim granama. Osim velikog iskustva u financijama ima i veliko iskustvo u menadžmentu i upravljanju. Od sredine 2021. godine poduzetnica je koja pomaže ljudima po pitanju novca i upravljanja financijama, kako osobnim tako i poslovnim, te osnivačica Faro Akademija i Get Faro aplikacije za upravljanje financijama. faroakademija.hr/
3/20/202343 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

E64 O negativnim emocijama i rastu koji iz njih proizlazi

U ovoj epizodi podcasta iz serijala Divlja žena s Ivkom Armandom Todorović pričamo o emocijama. Koliku su ulogu imali naši roditelji i odgoj na naše emocije, zašto je važno osjećati i njegovati one negativne emocije i što od njih možemo naučiti? Zašto težimo perfekcionizmu i sreći? Zašto bi trebali izbjegavati toksičnu pozitivnost? Hvala ti na slušanju! Ako ti se svidjela ova epizoda podijeli je na svojim društvenim mrežama, označi nas ili je pošalji nekome za koga znaš da bi mu dobro došla. :-) Martina&Sonja
3/13/20231 hour, 5 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

E63 Sve što (ni)smo znale o novcu: Koja je tvoja priča o novcu?

Jesi li se ikad zapitala/o koja je tvoja priča o novcu? Povezuješ li novac sa strahom, sramotom? Misliš li da novac kvari ljude i da ga je teško zaraditi? Ulijeva li ti novac sigurnost? Ili pak koristiš novac kao izgovor da bi živjela? U ovom serijalu podcasta ugostile smo biznis i money mentoricu i osnivačicu Faro Akademije - Ivanu Legin, s kojom smo popričale o negativnim i ograničavajućim uvjerenjima o novcu, otkuda ona dolaze te kako ih promijeniti. Zbog nas samih i generacija koje dolaze. Ovu epizodu podcasta sponzorira Wüstenrot stambena štedionica d.d. Više možete pronaći na ovom linku: https://wuestenrot.hr/ Tko je Ivana Legin? Ivana Legin je money & business mentor. Posljednjih 12 godina u svom poslovnom putu prošla je sve razine poslovanja. Od početaka u financijama kao računovođa, do člana uprave za financije. Osim toga, vodila je nekoliko poduzeća u različitim gospodarskim granama. Osim velikog iskustva u financijama ima i veliko iskustvo u menadžmentu i upravljanju. Od sredine 2021. godine poduzetnica je koja pomaže ljudima po pitanju novca i upravljanja financijama, kako osobnim tako i poslovnim, te osnivačica Faro Akademija i Get Faro aplikacije za upravljanje financijama. https://faroakademija.hr/
3/3/20231 hour, 5 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

E62 O ženskom zdravlju: burnout i/ili problemi sa štitnjačom?

Majke zdravlje svoje djece stavljaju na prvo mjesto, vrlo često zanemarujući vlastito ili misleći na sebe tek kad se pojave prvi simptomi. No, vrlo često zanemaruju i njih, vjerujući da se radi samo o umoru i stresu ili prolaznom stanju. Pretpostavlja se da svaka 5. žena ima problema sa štitnjačom. Upravo smo zato u novom serijalu podcasta "O ženskom zdravlju" prvu epizodu posvetili poremećajima štitnjače, s fokusom na hashimoto i hipotireozu. O ženskom zdravlju kroz sve četiri epizode ovog serijala pričat će nam Sandra Krstev Barać, magistra nutricionizma i certificirani praktičar funkcionalne medicine. Koji su najčešći problemi sa štitnjačom kod žena, kako prevenirati, koji su preporučljivi testovi u dijagnostici te koliku ulogu u svemu tome igra prehrana neke su od tema kojih smo se dotakle u prvoj epizodi ovog serijala kojeg sponzorira Bioandina. Bioandina je mala obiteljska firma koja surađuje s malim autohtonim uzgajivačima te za naše tržište dobavlja i proizvodi visokokvalitetnu superhranu s područja Andi. Bioandina maca je jedina termički obrađena maca na hrvatskom tržištu. Termičkom obradom dolazi do aktivacije sekundarnih metabolita koji su zaslužni za njezino blagotvorno djelovanje. Aktivirana maca je nutritivno koncentriranija, lakše probavljiva te mikrobiološki ispravnija. Za sve slušateljice podcasta Iskreno o majčinstvu Bioandina poklanja 10% popusta uz kod: SUPERMAME10. https://www.bioandina.hr/ Sandra Krstev Barać također je autorica portala Funkcionalna medicina, a kontaktirati ju možete ovdje: https://www.funkcionalnamedicina.com/contacts/ ili na Instagramu @funkcionalnamedicina Ako ti se svidjela ova epizoda podrži nas i podijeli ju na svojim društvenim mrežama! Hvala na slušanju!
2/23/202348 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

E61 O važnosti ženskog čopora - s Ivkom Armandom Todorović

U drugoj epizodi serijala Divlja Žena s Ivkom Armandom Todorović razgovarale smo o važnosti ženskih prijateljstava, zašto žene majčinstvom, i pronalaskom partnera, izgube prijateljstva, ali i stvore neka nova, dublja, iskrenija...Kako pronaći svoj ženski čopor i kako ga zadržati... Ivka Armanda Todorović, @brutalnosvoja, osnivačica je @angels_body_and_emotions studija, koja pokretom i plesom pomaže ženama da se vrate svojoj autentičnoj prirodi i oslobode svoju unutarnju strast. https://angels.com.hr/ Podržite i podijelite ovu epizodu ako vam se svidjela i ako mislite da bi bila korisna i drugima. Hvala vam. Martina & Sonja
2/13/20231 hour, 5 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

E60 O ženskoj seksualnosti i kako je probuditi - s Ivkom Armandom Todorović

Ovom epizodom započinjemo serijal pod nazivom Divlja Žena u kojem ćemo s Ivkom Armandom Todorović obraditi neke još uvijek tabu teme vezane uz žensku seksualnost i ženu općenito. Nadamo se da ćete kroz ove epizode osjetiti ljepotu svog unutarnjeg bića, povezati se sa svojom autentičnošću i probuditi svoju intuiciju i kreativnu energiju. Ivka Armanda Todorović, @brutalnosvoja, osnivačica je @angels_body_and_emotions studija, koja pokretom i plesom pomaže ženama da se vrate svojoj autentičnoj prirodi i oslobode svoju unutarnju strast. https://angels.com.hr/ U prvoj epizodi pričale smo o ženskoj seksualnosti, kako je probuditi i osjetiti. Uživajte, pišite nam, komentirajte i javite svoje dojmove!
2/6/20231 hour, 4 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

E59. Sasvim iskreno Jasmina Hadela: do iscjeljenja kroz majčinstvo

U 59. epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Jasminu Hadelu, majku troje djece, vlasnicu Centra za rani razvoj u djetinjstvu i ravnateljicu Doma za odrasle osobe. Jasmina je psihoterapeutkinja u edukaciji, prof. predavač, doktorandica pedagogije, licencirana edukatorica roditelja po principima svjesnog roditeljstva s Instituta doktorice Shefali Tsabary te autorica stručnih i znanstvenih radova u području odgoja i obrazovanja. Kroz rad s roditeljima, djecom, stručnjacima i odraslim osobama s teškoćama, stekla je 10-godišnje iskustvo, koje nadopunjuje edukacijama i svojim iskustvom majčinstva i sve implementira u rad svog Centra. Autorica je knjige podrške osobnom razvoju žene - Budi Svoja. Više o Jasmini možeš potražiti na njezinoj web stranici: https://www.jasminah.hr/ Instagram: @razgovori_s_jasminom Facebook: https://www.facebook.com/hadela.jasmina
2/3/202358 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

E58. Nova godina, nova ja? + odgovaramo na vaše anonimne ispovijesti!

U prvoj epizodi podcasta ove godine otkrivamo jesmo li donijele novogodišnje odluke i odgovaramo na neke vaše anonimne ispovijesti poput: - zaposlene vs. nezaposlene majke - kome je teže? - problemi sa štitnjačom i nezadovoljstvo - zašto partner ne sudjeluje u odgoju? - treće dijete: kako donijeti odluku? - prodaju li svi edukatori s Instagrama maglu? - što nas to trigerira kod određenog IG sadržaja Podržite nas like-om, komentarom ili dijeljenjem epizode! Hvala!
1/24/202345 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

E57. Mirnina priča o borbi s neplodnošću, strepnji, gubitku, vjeri i sreći

Mirna Strikinec danas je majka dvoje blizanaca i jednog dječaka anđela. Njezina priča nije laka, ali ulijeva nadu svima onima koji trenutno priželjkuju, maštaju, sanjaju i bore se. Neki od njih i godinama. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) neplodnost je bolest reproduktivnog sustava definirana nemogućnošću postizanja kliničke trudnoće nakon 12 ili više mjeseci redovitih nezaštićenih spolnih odnosa, a procjenjuje se da je oko 15 do 17% parova neplodno. Gošće epizode: Mirna Strikinec Šarić i dr. med. Lana Leko, specijalist ginekologije i opstetricije, poliklinika Pintarić Sponzor epizode: Philips Avent Cilj Philips Aventa je pomoći roditeljima od samog začetka bebe te u prvih 1000 dana djetetovog života, omogućiti djeci ugodno iskustvo hranjenja i majkama da dulje doje. Više o njihovim proizvodima potražite ovdje: https://www.philips.hr/c-m-mo/philips-avent-baby-products
11/11/202249 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

E56. O raščišćavanju prostora, uma i života - u suradnji s LG Hrvatska

Supermame i LG Hrvatska donose vam novu epizodu podcasta u kojoj smo ponovo ugostile profesionalnu organizatoricu prostora Ivanu Šušković. Ovaj put smo malo dublje zagrebale temu raščišćavanja i pričale o povezanosti declutteringa i mentalnog zdravlja. Ova epizoda inspirirat će vas i motivirati ne samo na raščišćavanje prostora nego i života općenito! Uživajte! I pišite nam vaše komentare!
11/4/202252 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

E55. Supermame Leksikon - od prvih simpatija do prvih životnih neuspjeha

Sjećate se leksikona iz školskih dana? Odlučile smo uvesti ovaj format iz 90ih u audio varijanti. U prvom Leksikonu odgovaramo na neka zanimljiva, ali i škakljiva pitanja. Što radimo kad smo same, kakav nam je bio prvi poljubac, gdje smo bile na prvom dejtu, jesmo li imale nekih životnih neuspjeha, za čim žalimo i što bi napravile da dobijemo na Lottu! Hvala vam što nas slušate!
10/21/202241 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

E54. Zašto smo (ne)produktivne?

O majčinstvu, neproduktivnosti, organizaciji, prokrastinaciji i delegiranju. Na kavi sa Sonjom i Martinom.
10/12/202233 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Mačka Rita i šarena kaciga

Ovo je priča u kojoj životinje pričaju, voze bicikle i igraju se skrivača. Glavni lik ove priče je mala mačka Rita, jako slatka i jako tvrdoglava. Priča by Petra Cicvarić
9/24/20229 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

E53 O Gwen Stefani iliti zašto težimo savršenstvu i tko je za to kriv?

Novu sezonu podcasta započinjemo s jednom vrućom temom. Nedavno su Internet preplavile fotografije Gwen Stefani koju su estetske operacije dovele do neprepoznatljivosti. Tko je za to kriv, zašto imamo potrebu težiti savršenstvu - kako u izgledu tako i u majčinstvu, odgoju i općenito životu pričale smo u ovoj epizodi. Voljele bi čuti i vaše komentare! Pišite nam. Sonja & Martina
9/17/202242 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

E52 Naša iskustva iz bolnica - od trudnoće, poroda do dječjih bolesti

U novoj epizodi podcasta ugostile smo supermamu Lorenu @lorena_m_f. U ovoj smo epizodi pričale o našim iskustvima iz bolnica – od trudnoće, poroda i danima provedenim s bebom u bolnici do dječjih bolesti i nekim težim i izazovnim trenutcima majčinstva. Podijelile smo svoja iskustva i savjete i naglasile koliko je važna podrška, ali i kvaliteta zdravstvene skrbi. Osiguravanjem zdravstvene zaštite i skrbi, promicanjem zdravih stilova života, prevencijom bolesti i ozljeda i brojnim drugim mjerama doprinosi se očuvanju i zaštiti zdravlja djece te smanjuje rizik za razvoj bolesti. Upravo je zato INA, ujedno i sponzor ove epizode, odlučila donirati dječje odjele hrvatskih bolnica (u Sisku, Splitu, Osijeku, Rijeci, Gornjoj Bistri i Zagrebu.) Ina će dječje odjele podržati s 900.000 kn. Sredstva će biti usmjerena na unapređenje kvalitete zdravstvene skrbi, bilo da je riječ o nabavci neophodnih aparata ili uređenju i opremanju pojedinih odjela. Više o samom projektu možete pročitati na ovom linku: https://donacije-bolnicama.ina.hr/
7/13/202240 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

E51 Jelena Drljo: Od mentorskog programa do novog posla + savjeti za SEO optimizaciju

Jelena Drljo majka je dvoje djece i po struci sistem administrator, no trenutno se bavi digitalnim marketingom, prvenstveno SEO i copywritingom. Do SEO-a je došla sasvim slučajno, nakon što se prijavila na prvi besplatne mentorski program u grupi Be Your Own Boss pod vodstvom SEO stručnjakinje iz Berlina. Danas iza sebe ima nekoliko odrađenih projekata, a pozitivne reakcije klijenata potvrđuju kako nikad nije kasno napraviti iskorak i baviti se poslom koji istinski ispunjava. Jelena nije napustila svoj dotadašnji posao, trenutno uspješno balansira rad u IT-iju i SEO-u, uz neizostavnu podršku obitelji. Također, s nama je podijelila par korisnih savjeta za SEO optimizaciju.
6/23/202238 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

E50 Majčinstvo bez stresa i kako si pomoći u izazovnim periodima

Nespavanje, burnout, stres, umor...sve su ovo posljedice koje donosi majčinstvo. Imaš li osjećaj da se nikada više nećeš naspavati? Koliko nespavanje utječe na tvoju svakodnevicu i što točno radi tvome tijelu? Osjećaš li konstantan umor i iscrpljenost? Brzo gubiš strpljenje? Anksiozna si? Pamćenje te više ne služi kao prije? O svemu tome popričale smo u ovoj fantastičnoj epizodi s farmaceutkinjom Anom Gjergja Sekulić i ekonomisticom Adrijanom Tomičić koje su potaknute vlastitim iskustvom i dotadašnjom stresnom svakodnevicom odlučile osmisliti proizvode na prirodnoj bazi koji će pomoći ljudima da se prvenstveno dobro osjećaju iznutra. Ana i Adrijana danas su poduzetnice i vlasnice brenda Adena Natura. Više o njihovim proizvodima potraži ovdje: https://www.adenanatura.hr/
5/26/202257 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

E49 Od uspješne karijere i sigurnog posla do poduzetništva - Klara Frančišković

Klara Frančišković majka je jednog dječaka i od prošle godine poduzetnica. Nakon više od 9 godina rada u jednoj velikoj rent-a-car kompaniji, gdje je radila u samom vrhu managementa, odlučila je napustiti siguran posao i pokrenuti nešto svoje. Godinu je dana istraživala sve što je potrebno za otvaranje svog obrta, prošla preko 10 edukacija, webinara, radionica, kako bi ponudila usluge virtualne asistencije. Danas samozaposlenima, malim i srednjim poduzetnicima nudi usluge virtualnog i osobnog asistenta. U ovoj epizodi ispričala nam je sve o svojim počecima i izazovima s kojima se susrela u poduzetništvu. Klaru možete kontaktirati ovdje: https://www.expertise.hr/
5/17/202247 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

E48 Kako pripremiti dijete za polazak u školu?

Novu epizodu podcasta Iskreno o Majčinstvu donosi vam Dormeo. Gošća 48. epizode je Martina Sokač - majka dvoje djece, odgajateljica, autorica priručnika o odgoju i edukatorica pozitivne discipline. (Na Martinin program Priprema djeteta za polazak u školu u obiteljskom okruženju možeš se prijaviti na ovom linku:https://bit.ly/3yd7FTk ). Kako pripremiti dijete za prvi razred i olakšati mu taj veliki prijelaz, osobito sa emocionalnog aspekta? Koje su najčešće greške koje rade roditelji? Što najčešće djeci stvara tjeskobu? Kako naučiti dijete da usvoji radne navike? Jesu li ocjene zaista bitne? Osim pripreme za školu, Martina nam je dala i odlične savjete koje se tiču odgoja djece. Sponzor ove epizode podcasta je Dormeo i njegove emotivne sovice kao 3u1 poklon za svakoga, bez obzira na godine. Plišana igračka s emocijom s kojom se djeca lakše zbližavaju i osvještavaju kako je svaka emocija sasvim normalna. Obitelj emotivnih sovica postala je jedna od najpopularnijih Dormeovih kolekcija zahvaljujući šarmantnim igračkama i kvalitetnim materijalima. Svaki dan je savršeno vrijeme za učenje u kojem će vam rado pomoći dvije Emotivne sovice učiteljice - Brojčica i Slovčica! https://www.dormeo.com.hr/emotivna-sovica-uciteljica
5/13/20221 hour, 14 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

E47 O roditeljstvu u digitalno doba i utjecaju tehnologije na djecu

Donosimo vam snimku s panela "Manje scrollaj, više rolaj" u organizaciji Z Centra. Panel govori o djeci i izazovima digitalnog doba, utjecaju tehnologije na emocionalno i fizičko zdravlje najmlađih, ali i svim izazovima s kojima se susreću današnji roditelji. O načinima kako se s time nositi, na panelu su govorili prof. psihologije Boris Blažinić, jedan od najistaknutijih stručnjaka za emocionalno zdravlje, predsjednica Udruge kineziologa Grada Zagreba Meri Matušan te poznati plus size model i mlada majka Lucija Lugomer. Moderator panela: Sonja Švajhler Više informacija potražite na ovom linku: https://supermame.hr/2022/04/12/djeca-i-ekrani-10-savjeta-kako-pomoci-djeci-okruzenoj-digitalnom-tehnologijom/
4/26/20221 hour, 2 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

E46 Što mislimo o....? Vi pitate, mi odgovaramo!

U novoj epizodi podcasta odgovaramo na neka od vaših pitanja! Pitale ste što mislimo o: - spašavanju braka isključivo radi djece? - otvorenom braku ili vezi? - gledanju pornografije? - neplaniranoj trudnoći i prihvaćanju iste? - zašto se muškarci groze ženskog samozadovoljavanja? - odnosu između svekrva i snaha? - odlasku djeteta u jaslice s godinu dana? - video igricama za malu djecu? - fast fashion-u? - o mamama koje opterećuju djecu s frustracijama iz djetinjstva? - "no name" prehrambenim proizvodima? - hoćemo li se ikada vratiti na staro normalno? Kao i uvijek vaša su nam podrška i vaš feedback uvijek bitni! Podijelite naš podcast, označite nas i ostavite nam komentar! Podcast Iskreno o Majčinstvu slušajte na svim aplikacijama za slušanje podcasta.
4/2/202250 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

E45 Iskreno o majčinstvu: tri mame - tri različita iskustva

U 45. epizodi podcasta ugostile smo dvije zanimljive mame - Ivanu Blažoti Mijoč i Anu Vladusic. Sonja, Ivana i Ana zajedno imaju šestero djece i u ovoj epizodi progovorile su iskreno o majčinstvu. Tri mame podijelile su svoja tri različita iskustva. Koliko im je majčinstvo promijenilo život, koje su im bile najteže faze majčinstva dosad, kako su zamišljale majčinstvo prije majčinstva, koliko dugo im je trebalo da se vrate sebi, kako su odabrale ime svojoj djeci i što je na taj odabir utjecalo te koja im je oprema za djecu zaista koristila, a koju više nikada ne bi kupile. Napravite kavicu i uživajte u razgovoru koji će vas inspirirati i nasmijati. Sponzor ove epizode je Radenska. Radenska već godinama podržava i pomaže roditeljima malih trojčeka, na način da im poklanja kolica i autosjedalice, a ove godine radi super natječaj u kojem svi možemo sudjelovati. Radi se o projektu posebnih imena, koje svatko može predložiti i time pridonijeti stvaranju baze imena i osvojiti Bellabeat Leaf. Pomogni roditeljima trojčeka odabrati ime na ovom linku: https://bit.ly/36896qm
3/11/202238 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

E44 Be your own boss - O ženama u poduzetništvu

Sa ovom epizodom pokrenule smo serijal podcasta u suradnji s Be Your Own Boss - grupom žena poduzetnica i portalom čija je osnivačica Marina Biljak. Marina Biljak, po struci novinarka, ima iza sebe već preko 10 godina iskustva u digitalnom marketingu. Prošle godine pokrenula je Facebook grupu Be Your Own Boss s ciljem povezivanja žena poduzetnica u Hrvatskoj i omogućavanja učenja jedna od druge koja danas broji više od 3.000 članica. U prvoj epizodi serijala popričale smo o ženskom poduzetništvu i problemima s kojima se žene najčešće susreću na tom putu. https://www.beyourownboss.hr/ https://www.facebook.com/groups/213635543353306 Podržite podcast Iskreno o majčinstvu komentarom, dijeljenjem i/ili preporukom. Hvala vam što nas slušate.
3/7/202234 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

E43 Žene mogu imati i majčinstvo i karijeru - na kavi s Elenom Vian Projić

U 43. epizodi podcasta ugostile smo Elenu Vian Projić, uspješnu marketingašicu i majku male Leone. Elena nam je otkrila zašto se nakon 6 mjeseci porodiljnog vratila na posao, čija joj je podrška tu bila najvažnija, s kakvim se komentarima susretala zbog svoje odluke te zašto je ravnopravan odnos najvažniji za uspješan brak. Komentirajte, podijelite epizodu i označite nas jer vaša nam je podrška važna! Hvala vam na slušanju!
2/25/202248 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

E42 Valentinovo, romantika, seks i brak

U ovoj epizodi podcasta otkrile smo slavimo li ili ne Valentinovo, s čime nas naši partneri obaraju s nogu te kako održavamo strast u braku i vezi. Pripremi kavu i uživaj u malim ženskim razgovorima.
2/14/202238 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

E41 Majčinstvo u doba pandemije s psihologinjom Tijanom Debelić

U ovoj epizodi ugostile smo psihologinju Tijanu Debelić te smo s njom popričale o mentalnom zdravlju i majčinstvu u doba pandemije. Podcast Iskreno o majčinstvu možete slušati na svim aplikacijama za slušanje podcasta. Kako podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Ostavite nam komentar i podijelite epizodu na svojim društvenim mrežama. Hvala vam!
1/26/202234 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

E40 Što nam se ne sviđa na društvenim mrežama?

U ovoj epizodi Sonja i Martina komentirale su nekoliko gorućih tema iz prošle godine i popričale su o stvarima koje im se nikako ne sviđaju na društvenim mrežama. Od uvredljivih komentara do tema koje uvijek potiču najžešće rasprave i osuđivanje drugih mama zbog načina na koji hrane svoju djecu i slično. Također osvrnule su se i na neke komentare koje često dobiju kad su sponzorske suradnje u pitanju.
1/21/202243 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

E39 Sve tajne uspješne organizacije doma - idemo redom!

U zadnjoj epizodi 2021. godine ugostile smo Ivanu Šušković, profesionalnu organizatoricu prostora, koja nam je otkrila par korisnih i realnih savjeta za uspješnu organizaciju doma. Otkud krenuti, postoje li određene metode i tehnike koje najbolje funkcioniraju, kako održati uredan prostor uz malu djecu. Ivana nam je otkrila koja je prostorija njoj osobno najteža za održavanje te kako stati na kraj dječjim igračkama - čut ćete par korisnih trikova! Također smo popričale i o Ivaninoj novoj LG perilici za rublje, koje programe pranja najčešće koristi te koji su programi najbolji za dobru organizaciju i uštedu vremena. Sponzor ove epizode podcasta je LG. Više o Ivaninoj perilici potražite na ovom linku: http://bitly.ws/myXY
12/30/202138 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

E38 Mom burnout: na koje znakove obratiti pozornost i kako si možemo olakšati?

Kao što smo obećale, u naš studij, ponovo smo dovele Maju Žutić, asistenticu na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i doktorandicu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje radi na doktoratu u području depresije kod trudnica i majki. Ovaj put malo smo dublje zagrebale temu sagorijevanja u majčinstvu. Maja nam je otkrila kako dolazi do burnouta, kako prepoznati okidače i što možemo napraviti kako bi si olakšali majčinstvo. Također smo se dotakle tema kao što je nerazumijevanje okoline i partnera i što ako njihova podrška izostaje. Zašto ne bi smjeli težiti preuključenom roditeljstvu i što je to dovoljno dobro roditeljstvo? Uživajte u besplatnih sat vremena psihoterapije s Majom Žutić. Podcast Iskreno o majčinstvu možete slušati na svim aplikacijama za slušanje podcasta.
12/18/202159 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

E37 Kako promjena mindseta utječe na poboljšanje partnerskih odnosa?

Konačno je došao trenutak da podijelimo s vama dugo željenu epizodu podcasta Iskreno o majčinstvu. Današnja tema su partnerski odnosi, stres i kako promijeniti svoj mindset. Ovu epizodu snimale smo uz savršenu šalicu kave iz Philips LatteGo 5400 aparata za kavu, te se ovim putem zahvaljujemo upravo Philipsu što nas podržava u glasnom progovoru upravo o ovako važnim temama. Naša sugovornica je Sara Novak - edukantica psihoterapije, pedagoginja i majka s iskustvom razvoda. Hvala vam što nas slušate!
12/3/202137 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Philips Avent E04 Koliko je važna uloga oba roditelja u odgoju djeteta?

U novoj epizodi podcasta u suradnji s Philips Aventom ugostile smo Jasminu Hadelu, vlasnicu Centra za rani razvoj u djetinjstvu i stručnjakinju za roditeljstvo i rani razvoj u djetinjstvu. Majka je troje djece, dva dječaka i jedne djevojčice. S Jasminom smo popričale o važnosti uloge oca u odgoju djeteta te kako to utiče na sam razvoj i dobrobit djeteta. Zašto je važno uključiti partnera u odgoj djeteta od samih početaka, koje su najčešće greške koje žene rade i kako motivirati očeve da budu više uključeni u roditeljstvo te zašto je za dobar odnos s partnerom prvenstveno važan rad na sebi. Hvala vam što nas slušate!
11/29/202118 minutes
Episode Artwork

Philips Avent E03 - Sagorijevanje u majčinstvu i kako ga spriječiti

U novoj epizodi podcasta u suradnji s Philips Avent, ugostile smo Maju Žutić, asistenticu na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i doktorandicu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje radi na doktoratu u području depresije kod trudnica i majki. Reproduktivnim mentalnim zdravljem bavi se od početka svoje karijere te je suradnica Centra za reproduktivno mentalno zdravlje osnovanog s ciljem zaštite i unaprjeđenja zdravlja žena i njihovih partnera te roditelja i budućih roditelja. U ovoj epizodi popričale smo o majčinskom burnoutu, koji su glavni faktori zbog kojih do njega dolazi te kako si možemo pomoći. Maja će vam dati nekoliko konkretnih savjeta kako prebroditi taj izazovan period.
11/22/202116 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Philips Avent E02 - Zašto je važno čitati djeci?

U novoj epizodi podcasta u suradnji s Philips Aventom ugostile smo Barbaru Perasović Cigrovski, psihologinju, certificiranu voditeljicu seminara Familylab-a i osnivačicu i voditeljicu centra za podršku roditeljima Klubko. S Barbarom smo popričale o važnosti čitanja i pričanja priča djeci. Koji su benefiti čitanja priča djeci te kako motivirati onu djecu koja čitanje baš i ne vole poslušajte u ovoj epizodi podcasta.
11/15/202112 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

E36 Kako pronaći sebe i živjeti autentičan život - slow living na Ivanin način

U 36. epizodi podcasta ugostile smo Ivanu Karmišević. Ivana je majka djevojčice Julije, supruga, kreativna duša na Ig profilu @cupoftea.living i žena koja danas živi život o kakvom je uvijek sanjala - u kući na brdašcu, okružena prirodom i tamo gdje je život usporen. No to sve nije došlo preko noći. U ovoj epizodi Ivana priča o dugotrajnom putu do pronalaska sebe, osobnom razvoju i o disciplini unutar koje je pronašla svoju slobodu. Potres je označio veliku prekretnicu u njezinom životu nakon kojeg je odlučila poraditi na sebi i kreirati život po mjeri sebe i svoje obitelji. Sve to dovelo ju je i do kompletne promjene u prehrani koja je odigrala veliku ulogu na njezinom putu. Također, saznat ćete i kako je došla na ideju pokretanja časopisa Living u kojem možete uživati svake nedjelje. Napravite si kavu ili čaj i uživajte u razgovoru s Ivanom. Hvala vam što nas slušate!
11/13/20211 hour, 7 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Philips Avent E01 - Trudnoća i porod u vrijeme pandemije

Zvuče li vam trudnoća i porod u vrijeme pandemije zastrašujuće? Poslušajte kakvo je iskustvo imala naša Petra Cicvarić u prvoj epizodi serijala u suradnji s Philips Aventom. Podcast Iskreno o majčinstvo možete slušati na svim aplikacijama za slušanje podcasta. Hvala vam na slušanju!
11/8/202117 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

E35 O majčinstvu, patrijarhatu i feminizmu - brutalno svoja Ivka Armanda Todorović

U 35. epizodi podcasta ugostile smo Ivku Armandu Todorović. Ivka Armanda Todorović žena je koja budi strast u drugim ženama. Po struci novinarka, kratko vrijeme se bavila PRom, a onda postala instruktorica senzualnog plesa oko šipke. Nakon nekoliko godina kreirala je koncept Body and Emotions koji se bazira na holističkom pristupu tjelesnom vježbanju plesnim metodama spajajući emocije, um i tijelo. Ivka je certificirana kao joga instruktorica i ta znanja također koristi njen koncept. Njena strast i životni poziv jest buđenje osjećaja moći, slobode i samopouzdanja u ženama kroz ženstvene, opuštajuće i senzualne pokrete, kao i druge metode kojima ženama pomaže da se vrate sebi. Vlasnica je i obrta Brutalno svoja, promiče mentalno zdravlje i snažno vjeruje u autentično življenje. Aktivna je blogerica, a njene tekstove možete čitati ovdje, kao i na tjednom inspirativnom newsletteru u kojem dijeli svoje znanje zajednici žena. Njene radionice su oslobađajuće, živahne i istovremeno meditativne i smirene te vas vraćaju u samu suštinu ženske biti, slobodne seksualnosti kao životne energije i prihvaćanja svih aspekata sebe. Sa Ivkom smo se dotaknule raznih tema - od majčinstva, postporođajne depresije i nekih osobnih odluka, poput nedojenja, zbog kojih se osjećala da nije dovoljno dobra majka do patrijarhata, feminizma i mentalnog zdravlja žena. Najduža epizoda do sada, no također i jedna od najboljih. Epizoda koja će vas utješiti i potaknuti da počnete otkrivati tko ste zapravo i što želite biti. Hvala vam na slušanju! Ostavite nam vaš feedback, podržite i podijelite epizodu i označite nas na društvenim mrežama. Sonja&Martina
11/5/20211 hour, 18 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

E34 Nevidljivi teret majčinstva i savjeti kako se nositi s njime

Istraživanja su pokazala kako u današnjem modernom svijetu i dalje žene prednjače u obavljanju nevidljivog posla, ili u izvornom jeziku “invisible labor“. Nevidljivi posao su sve one aktivnosti koje su dio svakodnevice, a koje kod drugih prolaze neprimijećeno i nažalost se vrlo često podrazumijeva da ih obavljaju žene. Dok je u neku ruku nevidljivi posao nemoguće izbjeći, u većini slučajeva mi žene sklone smo tome da na sebe preuzimamo previše obaveza. Previše “nevidljivog posla” u konačnici negativno utječe na majke i dovodi ih do burnout-a, osobito u prvoj godini majčinstva. Sonja i Martina iskreno su progovorile o svom iskustvu i podijelile par savjeta koji su im pomogli da skinu teret nevidljivog majčinstva sa svojih leđa. Hvala vam što nas slušate. Na Supermame newsletter možete se besplatno prijaviti na ovom linku: https://supermame.us5.list-manage.com/subscribe?u=e1fc330af9c214db3a3fc77f7&id=90820c3853
10/31/202150 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

E33 Sve o spavanju beba i toddlera s psihologinjom i psihoterapeutkinjom Marinom Ecimović

U 33. epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo psihologinju i psihoterapeutkinju Marinu Ecimović, majku dvoje djece koja roditeljima pruža podršku i savjetovanje oko spavanja i odgoja djece, a fokus joj je na psihoterapijski rad s majkama. S Marinom smo popričale o spavanju i uspavljivanju beba i toddlera. Može li se spavanje istrenirati, postoje li metode spavanja koje zaista funkcioniraju, koji su najčešći razlozi zašto beba ne može prespavati noć, što kao roditelji možemo napraviti po tom pitanju i kada je idealno vrijeme da dijete počne spavati u svojoj sobi. Također, što možemo napraviti da bi sami sebi olakšali taj i ne tako lak period majčinstva. Marinin web: https://svijetsnova.hr Slušajte nas na svim aplikacijama za slušanje podcasta i podijelite ovu epizodu sa svima za koje mislite da im je potrebna! Supermame - Iskreno o majčinstvu. 🎧
10/24/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Lastavica Mara

Petra Cicvarić donosi nam još jednu lijepu pričicu - ovaj put zaista za laku noć. Lastavica Mara i oblak Danko vode vas u jednu "snenu" avanturu.
9/26/202114 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

E32 Sve što trebate znati prije i nakon posvojenja djeteta

U novoj epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Vlastu Grgec-Petroci, magistru socijalnog rada, obiteljsku psihoterapeutkinju i voditeljicu edukacija iz područja posvojenja i odgovornog roditeljstva. Vlasta Grgec Petroci osnivačica je udruge “Na drugi način” te idejna začetnica i jedna od autorica i voditeljica programa “Edukacija i priprema (potencijalnih) posvojitelja – Škola za posvojitelje” koji se u Hrvatskoj provodi od 2005. godine. Pridružila nam se i Luce Čakalić, koja je i sama prošla kroz obuku Škole za posvojitelje te postala majka jednog dječaka. U ovoj smo epizodi razbile neke od mitova koji se vežu uz proces posvojenja u Hrvatskoj no popričale smo i o cijelom postupku i uvjetima posvojenja. Saznajte koji su benefiti Škole za posvojenje, na koje sve izazove, prepreke i poteškoće nailaze posvojitelji, što biste sve trebali znati prije i nakon posvojenja te koliko je bitna iskrena komunikacija s djetetom. Luce nam je otkrila na koji je način svom sinu rekla da je posvojen, koja su najčešća pitanja koja joj postavlja te kako ona na njih odgovara. Također nam je otkrila koliko joj je Škola za posvojitelje pomogle u nekim izazovima na koje je naišla nakon posvojenja. Zahvaljujući različitim humanitarnim akcijama, lijepo je znati da mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi nisu potpuno prepušteni sami sebi i da postoje oni koji misle na njih i njihovu budućnost. Upravo je Domestos novom kampanjom odlučio pokazati da NISU SAMI. Povezali su se s humanitarnom akcijom „Korak u život“ koja od 2008. godine prikuplja sredstva za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji zbog zakonskih ograničenja napuštaju udomiteljske obitelji i domove nakon stjecanja punoljetnosti, a nemaju potrebna sredstva za daljnje školovanje te donirali 192 000 kuna čime su pomogli pokriti troškove dvije studentske stipendije u razdoblju od pet godina. Ovim putem želimo pozvati i naše slušatelje da se priključe akciji. Kako? Na svakom Domestos Pine thick bleach 750 ml proizvodu pronaći ćete poseban kod. Skeniranjem koda svatko može donirati iznos koji želi kako bi se mladima bez roditeljske skrbi omogućile stipendije za fakultet. Donirati se može brzo i jednostavno putem mobilnog bankarstva. Više informacija potražite na ovom linku: https://supermame.hr/2021/09/01/korak-u-zivot/
9/17/202148 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

E31 O homeschoolingu u Danskoj s Ivanom Petersen - mamom troje djece

U 31. epizodi podcasta ugostile smo Ivanu Petersen, "unschooling" mamu troje djece iz Danske, i kolumnisticu portala Supermame koja s našim čitateljima često dijeli crtice iz danskog života. Ivana nam je otkrila u kojem je trenutku odlučila ispisati svoju kćerku iz škole te zašto se odlučila za homeschooling. Objasnila nam je razliku između unschoolinga, deschoolinga i homeschoolinga, koje su prednosti homeschoolinga te kako to funkcionira u Danskoj. Kako izgleda jedan njihov tipičan dan i koje su najčešće predrasude s kojima se susrela? Kako je njezinu odluku prihvatila okolina, nedostaje li djeci interakcija s vršnjacima te kako se ona sama pripremila za homeschooling. Također, otkrila nam je nedostaje li joj njezin posao, kako pronalazi vrijeme za sebe, i koja je najveća lekcija koju ju naučila zahvaljujući homeschooling-u.
9/14/202150 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

E30 Sve o pneumokoknim bolestima kod djece - kako se liječe i kako ih spriječiti?

U ovoj epizodi ugostile smo dvoje stručnjaka, dr.med. Ivanu Vučemilović Šimunović, specijalisticu pedijatrije, subspecijalisticu pedijatrijske pulmologije i doc.dr.sc. Ivana Pavića, pulmologa iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu kako bismo razgovarali o – jačanju imuniteta kod djece, o mukama nas roditelja – kada je vrijeme za poći liječniku, a kada „pušemo na hladno“, ali smo se dotaknuli i konkretnijih tema – pneumokoknih bolesti, što ih uzrokuje, kako se liječe, o važnosti prevencije pneumokoknih bolesti te o dostupnim vrstama zaštite u obliku cjepiva.
7/30/202137 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

E29 O reklamama, mamama influencericama, djeci i bontonu na društvenim mrežama

U novoj epizodi podcasta pričale smo o nekim aktualnim temama na društvenim mrežama iliti o svemu onome što nas nervira kad su društvene mreže u pitanju. I ovaj put sasvim iskreno. 1. O reklamama i mamama influencericama. Koliko su naše reklame iskrene i pristajemo li na svaku suradnju. Što nam smeta kod reklamiranja na društvenim mrežama. Također, podijelile smo i par suradnja koje su bile totalni fail. 2. O pretjeranom izlaganju djece na društvenim mrežama. Objavljujemo li prečesto djecu na društvenim mrežama i kako znati jesmo li prešli granicu? 3. O slobodi govora, kritikama i o nekulturnoj komunikaciji na društvenim mrežama i naša iskustva. Gošća epizode je: Petra Cicvarić
7/6/202158 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Leon i bolesni televizor

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Leon i bolesni televizor by Supermame - Iskreno o majčinstvu
7/5/202114 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

E28 Kako razgovarati s djecom o emocijama i zašto je to važno za njihovo samopouzdanje?

U ovoj epizodi podcasta ugostile smo Kristinu Vučinić i Irenu Peroš Grgos, a tema podcasta je kako razgovarati s djecom o emocijama. Sponzor ove epizode podcasta je Dormeo i njegove emotivne sovice kao 3u1 poklon za svakoga, bez obzira na godine. Plišana igračka s emocijom s kojom se djeca lakše zbližavaju i osvještavaju kako je svaka emocija sasvim normalna. Sretna i nasmijana sovica, tužna i pospana sovica, vesela i luckasta, sve na svoj način stvaraju vezu s djecom. Što su to emocije i zašto je nužno za samopouzdanje naše djece razgovarati o emocijama, što su to tantrumi, kako se s njima nositi? Upravo o svemu tome, svoj stručni savjet podijelile su Irena i Kristina, certificirane integrativne dječje terapeutkinje centra za terapiju igrom - Tigrom, s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima.
6/18/20211 hour, 11 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

E27 O strasti i požudi u braku i izvan braka s psihologinjom Tijanom Debelić

U ovoj epizodi ugostile smo Tijanu Debelić, doktorandica psihologije i kbt psihoterapeutkinju u superviziji s desetogodišnjim iskustvom rada na području psihologije. Tijana nam je objasnila koja je razlika između zaljubljenosti i ljubavi, kako se rađa strast te što se događa sa strašću u dugim vezama. Što ako nam se netko svidi, a da to nije naš partner. Znači li platonska zaljubljenost da naš brak ne funkcionira i što kada prijeđemo granicu? Može li se prevara zaista oprostiti i kako živjeti nakon nje? Kako varaju muškarci, a kako žene? Kako poboljšati odnose i komunikaciju u braku? Treba li spasiti obitelj pod svaku cijenu?
5/14/20211 hour, 5 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

E26 Postporođajna depresija nije sramota. Kako ju prepoznati i kome se obratiti?

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki koji se obilježava svake prve srijede u mjesecu svibnju, ugostile smo Sandru Nakić Radoš, doktoricu znanosti iz područja psihologije, specijalistu kliničke psihologije te predsjednicu Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Kome se potporođajna depresija događa, može li se spriječiti, koje su razlike između postporođajne depresije i baby bluesa, koji su trigeri za postporođajnu depresiju i kako ju prepoznati? Zašto je postporođajna depresija kod nas još uvijek sramota, što raditi i kome se obratiti te kako si olakšati postpartalno razdoblje saznajte u ovoj epizodi podcasta. Centar za reproduktivno mentalno zdravlje osnovan je u cilju zaštite i unaprjeđenja zdravlja žena i njihovih partnera te roditelja i budućih roditelja. Neki od ciljeva Centra su poboljšanje zdravstvenih aspekata života žena u svim razdobljima reproduktivne dobi, provedba psihološke pripreme za porođaj i promicanje odgovornog roditeljstva, savjetovanje žena o psihološkim aspektima ginekoloških teškoća te provođenje istraživanja o potrebama žena, trudnica, budućih i mladih roditelja. http://centarzareproduktivnomentalnozdravlje.hr/
5/5/20211 hour, 5 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

E25 Začarani krug dijeta, (ne)vježbanja i grižnje savjesti

U 25. epizodi podcasta ugostile smo dvije vama već vrlo poznate supermame- Nastasju Chiaru Petrić @chiarin.tanjuric i Margaritu Tomić @internetmater. Otvoreno smo popričale o vježbanju i nevježbanju, dijetama i prehrani, o ženskom tijelu nakon poroda i percepciji vlastitog tijela. Dotakle smo se i nekih tema o kojima se vrlo malo priča, kao što je dijastaza. Što kada ne volimo vježbati i kako ne upasti u začarani krug dijeta,(ne)vježbanja i grižnje savjesti. Nadamo se da će vam ova epizoda pomoći da se malo bolje snađete u moru informacija koje nam nude mediji i društvene mreže te da osvijestite ono bitno.
4/15/20211 hour, 36 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Uplakana Pidžama

Još jedna odlična pričica Petre Cicvarić nakon koje će se vaša djeca početi možda malo više brinuti o svojim stvarima!
4/12/20219 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

E24 Supermame Jasmina i Nina ispričale su nam kako izgleda život s autizmom

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu donosimo stvarnu priču sa snažnim ženama. Jasmina i Nina majke su djece s autizmom, a ovo je njihova priče. U 24. epizodi podcasta ispričale su nam kako je to biti roditelj autističnog djeteta, kad su primijetile da su njihova djeca drugačija, koliko je vremena trebalo da dobiju dijagnozu te kako su se psihički nosile sa svime. Također su nam otkrile s čime se sve susreću roditelji autistične djece, kakve su reakcije okoline, kakvu podršku daje država, jesu li kao roditelji prepušteni sami sebi i zašto su osnovale udrugu Frendofon.
4/2/20211 hour, 26 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

E23 Savršeni roditelji ne postoje, no zašto smo i dalje tako samokritični prema sebi?

U 23. epizodi podcasta ugostile smo pedagoginju Saru Novak i s njom popričale o izazovima roditeljstva. Postoji li recept za savršeno roditeljstvo, jesmo li previše kritični prema sebi kao roditeljima, kako se osloboditi grižnje savjesti, kako društvene mreže utječu na nas kao roditelje, kako se osloboditi nerealnih očekivanja koja namećemo sami sebi i koje nam nameće društvo.
3/22/20211 hour, 13 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

E22 Život u doba nerealnih standarda ljepote i filtera

U novoj epizodi podcasta povodom Dana Žena sa supermamom i superženom Ivanom @cupoftea.mama porazgovarale smo o ženskom tijelu i standardima ljepote koje nam društvo nameće. Ivana nam je otkrila koji je put morala proći kako bi prihvatila sebe baš takvu kakva je, sa svim vrlinama i manama, sa svim savršenostima i nesavršenostima. Kako ne postati žrtva nerealnih trendova koje nam diktira ovo moderno doba i kako postaviti zdrave granice sa sadržajem s društvenih mreža poslušajte u ovoj epizodi.
3/8/20211 hour, 33 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Priča iz spavaće sobe - E04 Priča o snovima s Monicom Trzun

U suradnji s Dreamwithus.hr (dreamwithus.hr/​​) donosimo vam novu i posljednju epizodu iz serijala pod nazivom Priče iz spavaće sobe. U četvrtoj epizodi ugostile smo supermamu Monicu Trzun, vlasnicu i dizajnericu Monica's Dreamhood tapeta koja nam je ispričala kako je pokrenula vlastiti posao i ostvarila svoje snove. Kako je od stay at home mame postala žena poduzetnica i s kakvim se sve predrasudama i preprekama susrela na tom putu. Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta). Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate!
2/28/202145 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Priče iz spavaće sobe - E03 Priča o sebi ili kako spriječiti "mom burnout"

U suradnji s Dreamwithus.hr (dreamwithus.hr/​​) donosimo vam novu epizodu iz serijala pod nazivom Priče iz spavaće sobe. U trećoj epizodi ugostile smo supermamu Nastasju Chiaru Petrić s kojom smo popričale o vrlo važnoj temi za sve mame - self care. Nastasja nam je ispričala sve o trenutku kad je shvatila kako je vrijeme da se počne brinuti za sebe i o burnoutu koji je doživjela u ljeto 2019. Osim toga, popričale smo o tome što za nas znači self care , uspijevamo li sebe staviti na prvo mjesto, kako se osloboditi grižnje savjesti te kako društvene mreže utječu na nas i generalno na majčinstvo. Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta). Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate!
2/21/20211 hour, 16 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Priče iz spavaće sobe - E02 Priča o braku

U suradnji s Dreamwithus.hr (https://dreamwithus.hr/​​) donosimo vam novu epizodu iz serijala pod nazivom Priče iz spavaće sobe. U drugoj epizodi ugostile smo supermamu Petru Ninčević s kojom smo vrlo otvoreno pričale o braku i seksu u braku. Zašto dolazi do zasićenja u braku i što radimo kad se nađemo u takvim periodima, koliko je seksa dovoljno u braku i postoji li neka čarobna formula za održavanje iskrice u braku, koristimo li s našim partnerima sexy igračke i igrice i čemu su nas 30te godine naučile... Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta). Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate!
2/14/20211 hour, 2 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Neobično prijateljstvo

Priča o Tinu i Fioni i njihovom neobičnom prijateljstvu. Priču napisala i ispričala Petra Cicvarić.
2/11/202111 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Priče iz spavaće sobe - E01 Priča o majčinstvu i nespavanju

U suradnji s Dreamwithus.hr donosimo vam novu epizodu podcasta Iskreno o majčinstvu s kojom započinjemo serijal pod nazivom Priče iz spavaće sobe. Veljača. 4 epizode, 4 super teme, 4 super gošće. U prvoj epizodi ugostile smo mamu Tinu koja nam je ispričala kako je dolazak bebe i nespavanje utjecalo na nju i majčinstvo. Sonja i Tina otkrile su kakva je situacija u njihovim spavaćim sobama te što im je nakon par godina ponovo vratilo onaj zadovoljan osmijeh na lice. Pokrenite svoju omiljenu aplikaciju za slušanje podcasta i uz kavu ili čašu vina uživajte u iskrenom i zabavnom razgovoru sa Sonjom i Tinom. Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta). Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate!
2/7/202155 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

E21 Sonja i Martina odgovaraju na vaša pitanja!

Napokon smo snimile ovu dugonajavljivanu epizodu - Q&A! No osim odgovaranja na vaša pitanja, ovim putem najavljujemo i nekoliko novih stvari na portalu. Poslušajte epizodu i otkrijte zašto nam je potrebna vaša pomoć! U 21. epizodi odgovaramo na pitanja: Što ćemo prvo učiniti kad popuste mjere? Što je potrebno za pokretanje podcasta? Dijeljenje intime na društvenim mrežama i postoji li granica. Osjećaj krivnje nakon povratka na posao. Kako pripremiti jedince na prinovu? Kako smo odviknule djecu od pelena? Imamo li najdraže knjige o odgoju? Što mislimo o eteričnim uljima? Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu? Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta). Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate!
2/1/202159 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

E20 Sasvim iskreno o braku i stvarima koje nas smetaju kod naših partnera

Trebalo nam je. Baš nam je trebalo popiti kavu, glasno se smijati i shvatiti da nam je svima tako. Vrtoglavo, slatko, naporno i hirovito u braku. Što nas smeta kod naših partnera, a što volimo, poslušajte u 20. epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu u kojoj smo ugostile supermame Petru Ninčević i Petru Cicvarić.
1/22/20211 hour, 14 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Kolač za vjevericu Evicu

Priča o vjeverici Evici koja nije voljela prati zube.
1/11/202112 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

E19 Kako smo preživjele 2020. i čemu se veselimo ovog Božića!

U novom božićnom izdanju podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Petru Cicvarić i bacile kratak osvrt na 2020. godinu. Popričale smo i o božićnim tradicijama, o tome kako ćemo i gdje proslaviti Božić, koliko će poklona dobiti naša djeca i tko te poklone ostavlja ispod bora. Pridružite nam se na zadnjoj kavici u ovoj izazovnoj 2020. godini! Kako nas podržati? Pretplatite se na podcast. Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Ostavite nam komentar. Hvala vam što nas slušate! Vaše Supermame
12/24/20201 hour, 8 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Rumenkov Božić

Listić Rumenko i njegovi prijatelji ovaj Božić djeci će ispuniti njihove najljepše želje...
12/16/20209 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

E18 Kako smo od hobija pokrenule posao - sasvim iskreno o Supermamama.

U ovoj epizodi ispričale smo vam našu priču. Kako smo se upoznale, kako se rodila ideja za portal i kako smo od hobija stvorile posao? Koje su najčešće predrasude o Supermamama? Kako se slažemo kao poslovne partnerice i prijateljice? Što je sve potrebno za pokrenuti vlastiti posao? Osim toga, ispričale smo vam i par anegdota vezanih uz Supermame. Hvala vam na slušanju!
11/27/202047 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Roza i vile

Jeste li spremni za priču? Slijedi jedna čarobna priča, o djevojčici Rozi i vilama... By Petra Cicvarić
11/13/202012 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Mirko Svemirko

Ovo je priča o pužu Mirku. Mirko je živio na malenom proplanku blizu malenog grada. Svaku se večer Mirko polako, ali sigurno, penjao na na najveći kamen koji bi se tamo nalazio. Svaku večer promatrao bi zvijezde. Nekad bi s njim bila i njegova draga prijateljica Suzi. Mirko bi joj objašnjavao što to sjaji na nebu, kako izgledaju planeti, a kako zvijezde, kako se koji planet zove, a kako se nazivaju sazviježđa. Jednu joj je večer odao tajnu: "Moja je najveća želja otići na Saturn jer su tamo puževi najbrže životinje!"
9/13/202016 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

E17 O čaroliji raščišćavanja i dobroj organizaciji - Idemo redom!

U 17. epizodi podcasta ugostile smo hrvatsku Marie Condo - Ivanu Šušković, vlasnicu vrlo popularnog Instagram profila @idemo_redom na kojem daje savjete za raščišćavanje i bolju organizaciju prostora i života. Saznajte kako se rodila Ivanina ljubav prema organizaciji, što ju je motiviralo te kako se iz toga rodio njezin Instagram profil. Koja je razlika između loše organizacije i neurednosti, otkuda krenuti, jesmo li mi žene preopterećene čišćenjem i koliko je dobra organizacija bitna u majčinstvu. Jesu li ljudi koji žive s manje stvari zaista sretniji i uspješniji? Kako se odvojiti od stvari za koje smo emotivno vezani? Kako uključiti djecu u kućanske poslove? Također, podijelile smo s vama koji su naši omiljeni proizvodi za čišćenje, otkrile smo koji su nam najomraženiji kućanski poslovi, koliko često usisavamo i peglamo i od kojih nam se osobnih stvari teško odvojiti. Ivanin plan čišćenja besplatno preuzmite na ovom linku https://wp.me/p8gyRI-4uc Ivanu možete pratit na Instagram profilu @idemo_redom https://www.instagram.com/idemo_redom/
9/10/20201 hour, 4 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

E16 O razvodu i mentalnom zdravlju u braku - Sarino iskustvo

Par dana nakon dolaska iz rodilišta, Sara, mama male palčice, doživjela je nešto o čemu nije mogla niti sanjati. "Nakon 5 dana boravka kod kuće, jednu večer me zamolio da sjednem pored njega i riječi su potekle: „Više te ne volim, osjećam da ti mene ne voliš, zaletjeli smo se, želim razvod, ovako je najbolje, najbolje je i za nju dok je još ovako mala, nisam ti htio reći dok si bila trudna, nema povratka…“" U 16. epizodi podcasta Sara je sasvim iskreno progovorila o svom razvodu i o svome onome što je proživjela u posljednje dvije godine. Popričale smo o mentalnom zdravlju u braku, nedostatku komunikacije, o radu na sebi, o samopoštovanju, o samohranim roditeljima i o djeci koja prolaze kroz razvod roditelja. Ova epizoda namijenjena je osobama koje se trenutno nalaze u sličnoj situaciji ili su kroz istu prošle, ali i svima onima čiji brakovi dobro funkcioniraju. Sara će vam zaista dati vjetar u leđa, naučiti vas cijeniti ono bitno i inspirirati vas da radite na sebi. Sarine tekstove pronađite na https://snaznamama.com/
7/24/20201 hour, 9 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

E15 Kako je biti mama četvero djece - sasvim iskreno Slavica De Jong

U 15. epizodi podcasta popričale smo sa Slavicom De Jong o majčinstvu, ali i nekim tabu temama. Slavica nam je otkrila kako izgleda njezina svakodnevica s četvero djece, kako pronalazi vremena za sebe i muža, donosi li joj njezin hobi zaradu, zašto se udala za Nizozemca, koliko je on uključen u odgoj djece i kako Nizozemci odgajaju djecu. Također, popričale smo i o nekim tabu temama. Moje tijelo, moj izbor i što mi mislimo o tome. Na koji način smo djeci objasnili kako nastaju djeca. I što mislimo o današnjim generacijama. Slavica nam je ispričala priču o svoja četiri poroda, zašto je na prvom porodu doživjela razočaranje, te što je napravila nakon četvrtog poroda. Zapratite Slavicu na https://www.youtube.com/channel/UCbRM25R4FaF9qqAHHpaqceQ
7/10/20201 hour, 8 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

E14 Sve ono što nismo znale o majčinstvu

Sve ono što nam nisu rekli o majčinstvu prije majčinstva. Ovu epizodu podcasta sponzorirala je NIVEA.
6/30/202054 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

E13 Biti mama po drugi put - na kavici s Petrom Cicvarić

U 13. epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo supermamu Petru Cicvarić koja je nedavno postala mama po drugi put. Petra nam je otkrila kako se pripremala za drugu bebu i kako izgleda život s dvoje djece. Ovu epizodu podcasta sponzorirao je PHILIPS AVENT. 2:27 Petrino iskustvo poroda u doba koronavirusa 10:04 Pripreme za prvu trudnoću u odnosu na drugu 15:12 Što kupiti? Prva beba vs. druga beba 20:00 O dojenju i pripremi za dojenje 27:55 Babinje - usporedba s prvom i drugom bebom 33:34 Kako izgleda život s dvoje djece 52:02 O važnosti pronalaska vremena za sebe
6/18/20201 hour
Episode Artwork

E12 Razbijamo mitove o majčinstvu

Nova epizoda podcasta u karanteni ovaj je put okupila tri različite mame iz tri različite države - Sonju, Martinu i Maju Marić, a zajedno su razbile 5 mitova majčinstva: 1. Majčinstvo je najbolji posao na svijetu 2. Majčinstvo će nas ispuniti/nas ispunjuje. 3. Roditelji su djetetovi najveći influenceri. 4. Majka = žrtva. 5. Kad postaneš mama nećeš više nikad imati vremena za sebe i za ono što voliš.
5/12/20201 hour, 5 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

E11 Kako i kada uvesti dohranu?

U novoj epizodi podcasta ugostile smo Natašu Brnas, savjetnicu za prehranu i ambasadoricu Philips Aventa. Nataša je odgovorila na sve naše nedoumice vezane uz dohrane. U kojim slučajevima je u redu započeti s dohranom prije 6. mjeseca bebinog života, koju namirnicu prvu uvesti i trebamo li se držati rasporeda dohrane? Dotakle smo se i teme kao što je kuhanje na pari. Koliko nam kuhalo može olakšati život i koje su prednosti kuhanja namirnica na taj način. Za kraj smo razgovarale o tome kako izaći na kraj s malim izbirljivcima i što kada dohrana prestane biti užitak i postane preopterećenje. Ova epizoda podcasta nastala je u suradnji s Philip Avent. "Znamo da je hranjiva hrana od ključne važnosti za zdrav razvoj vaše bebe. Philips Avent kuhalo na paru 4u1 koristi se za pripremu zdrave hrane za bebe, te vam pomaže u pripremi ukusnih domaćih obroka, prilagođenih potrebama bebe, a sve to na jednostavan način. Sve što je potrebno za pripremu hranjive hrane za bebe pronaći ćete u jednom vrču. Nakon obrade sastojaka parom, trebate samo podignuti vrč, preokrenuti ga i blokirati na mjestu, a nakon toga, izmiješati hranu do željene gustoće."
4/27/202059 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

E10 O mentalnoj higijeni u doba koronavirusa

S psihologinjom i autoricom bloga Mamologija Majom Vujčić Vračević popričale smo o mentalnom zdravlju u doba koronavirusa. O majkama koje su pod pritiskom da budu idealne majke i uvijek dostupne, o tome kako postaviti granice u ovoj novonastaloj situaciji te kako ta ista situacija utječe na našu, ali i dječju psihu. Što raditi kad izgubimo kompas, kako sačuvati svoje mentalno zdravlje i hoće li nas ova situacija zauvijek promijeniti.
4/10/20201 hour, 5 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

E09 Priča o dječaku s jednim kromosomom viška

U devetoj epizodi podcasta Iskreno o Majčinstvu ugostili smo Tinu Jozić - majku jednog posebnog dječaka s kromosomom viška. 4:14 Sedam godina pokušavanja 11:20 IVF i jedna lijepa vijest 16:00 hitni carski rez 19:50 Tinino suočavanje sa situacijom 27:00 prvi dani majčinstva 32:00 izostanak podrške i psihološke pomoći 41:15 o prenatalnim testovima 44:52 Tinina i Lukina svakodnevica 48:16 kako je Tina podršku našla u online svijetu 52:30 prednost ekrana 56:11 Sustav i birokracija - problemi 1:06:00 o vrtićima
3/21/20201 hour, 11 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

E08 Supertate iskreno o očinstvu

Ivan, Chumko i Marinko, pod vodstvom supermame Sonje i uz pivce, otkrili su nam što zaista misle o očinstvu. Kako su reagirali kad su saznali da će postati tate po prvi put, koliko sudjeluju u kućanstvu, imaju li vremena za sebe, kako izgleda seks u braku nakon djece i zašto ostavljaju čarape pokraj korpe za veš. Poslušajte sve o roditeljstvu iz perspektive naših supertata.
3/16/20201 hour, 4 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

E07 O Instagramu i majčinstvu s jednom od prvih hrvatskih instamama

Gost 7. epizode podcasta: Lorena Mamić Franjić 2:14 Prvi Lorenin susret s Instagramom i kako je sve krenulo 10:30 Instagram - umjetan ili stvaran život 14:25 Negativan utjecaj instagrama 16:00 O kreativnosti i autentičnosti 23:22 Može li se živjeti od Instagrama? 26:33 Majčinstvo u doba Instagrama 33:10 Što nas živcira na Instagramu? 37:12 Objavljivanje slika djece na Instagramu 41:27 Dijeljenje intime s našim pratiteljima 50:48 O kupovanju pratitelja i ostalim Instagram tabuima Podcast Iskreno o majčinstvu snima se u Impact Hub Zagreb, Boškovićeva 2
3/8/202058 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

E06 O doulaštvu, trudnoći, porodu i svemu što dolazi nakon poroda

Gost šeste epizode podcasta je supermama i doula Una Pašić Gregović. 1:24 Tko je doula? 5:42 Unino osobno iskustvo s doulom 6:43 Unin kućni porod 10:57 Kada se javiti douli 19:00 O babinju i četvrtom tromjesečju 21:39 Doula kao podrška kroz postporođajnu depresiju 30:00 Kako se pripremiti za dojenje? 35:00 Može li doula biti pratnja u svim bolnicama? Doulina podrška pri carskom rezu. 39:00 Vaginalni porod nakon carskog reza 43:17 Kako ublažiti strah od poroda? 44:22 Funkcionira li plan poroda u hrvatskim bolnicama? 49:17 Odnos prema vlastitom tijelu nakon poroda Podcast Iskreno o Majčinstvu snima se u Impact Hub Zagreb, Boškovićeva 2.
2/21/202056 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

E05 Brak je mrak - na kavici s Anom Vladušić

1:13 Gdje je Ana upoznala Papija 3:45 Zašto se Martina još nije udala? 4:56 Sonjina netradicionalna priča 7:00 O braku nakon djece 12:10 Koliko je bitno vrijeme za dvoje 15:50 Kad se okolina miješa u odgoj i brak 25:50 Kako održati brak normalnim? 33:42 Kako Ana održava strast u braku? 35:42 Koliko su nam muževi podrška? I koliko smo slobodne? 50:12 Mogu li djeca spasiti brak? 1:00:50 Uloga očeva danas 1:06:00 Slavimo li Valentinovo? Podcast Iskreno o majčinstvu snima se u Impact Hub Zagreb, Boškovićeva 2
2/12/20201 hour, 17 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

E04 O dohrani i prehrani djece s Nastasjom Chiarom Petrić - 1. dio

5:45 Kada krenuti s dohranom? 11:10 Beba vođa dohrane - Nastasjino iskustvo 13:15 Prednosti blw metode 18:12 Odnos prema hrani i ulaganje u budućnost 21:00 Malo o zajedničkim obrocima 24:48 Ekrani za vrijeme jela 31:57 Trebamo li se držati tablica dohrane? Kupovne kašice - da ili ne? 39:48 Kombinirana dohrana 43:00 Savjeti za mama koje imaju izbirljivu djecu 51:00 Nastasja odgovara na neka od vaših pitanja Podcast Iskreno o majčinstvu snima se u Impact Hub Zagreb.
1/24/20201 hour, 10 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

E03 Zašto se mame međusobno osuđuju?

Gošća podcasta: Petra Ninčević Podcast Iskreno o Majčinstvu snima se u Impact Hub, Zagreb.
1/10/202047 minutes, 49 seconds