Winamp Logo
Suojeltu! Cover
Suojeltu! Profile

Suojeltu!

Finnish, Sciences, 1 season, 7 episodes, 3 hours, 26 minutes
About
Kuusi tarinaa suomalaisen ympäristötutkimuksen ja -suojelun historiasta, 1970-luvulta tähän päivään ja tulevaankin. Jaksoissa haastateltavina ovat suomalaiset ympäristötutkijat, jotka kertovat, mitä kullakin vuosikymmenellä oikein tutkittiin, mitä saatiin aikaan ja mikä muuttui. Suojeltu! on Maj ja Tor Nesslingin Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden podcast, jonka sisällön säätiö on kustantanut. Podcast-sarjan on toimittanut Aino-Mari Tuuri. Äänituotannon on tehnyt Jaksomedia. HS toimii podcast-sarjan julkaisijana. Lue lisää podcastista ja ympäristönsu
Episode Artwork

2020-luku ja tulevaisuus! Ihmisen suhde luontoon tarvitsee vallankumouksen

Jaksossa matkataan avaruuteen ja käännetään katse pois ihmisen navasta. Posthumanistisessa ajattelussa myös muilla olevaisilla kuin ihmisillä on oikeuksia ja ne jakautuvat tasaisemmin lajien välillä. Jos nyt löytäisimme Marsista mikrobeja, mitä antaisimme itsellemme luvaksi tehdä niille? Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
12/8/202229 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

2010-luku! Kuinka ennallistaa jo tuhottua?

Ammattikalastaja, dosentti Tero Mustonen ennallistaa soita ja tutkii napa-alueita. Voiko paikallisia ihmisiä kuuntelemalla tavoittaa jo kadonnutta? Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
12/1/202233 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

2000-luku! Ilmaston vuosikymmen

2000-luvulla ilmastonmuutos alkoi hallita ympäristötutkimuksen kenttää. Suomalainen joukko nousi ilmakehätutkimuksen huipulle, jossa se on yhä. Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
11/24/202234 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1990-luku! Eläinoikeudet saapuvat Suomeen

Eläinoikeudet on sanana tullut suomen kieleen vasta 1990-luvulla. Silloin turkistarhaajat ja ympäristöaktivistit mahtuivat vielä saman pöydän ääreen. Mahtuvatko yhä? Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
11/17/202233 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

1980-luku! Miksi metsät kuolevat?

1980-luvulla puhuttivat metsäkuolemat. Ympäristöaiheita lähestyttiin teknologisesti: päästöt ohjattiin suoraan piipuista korkealle taivaalle. Se tuotti uusia ongelmia. Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
11/10/202236 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

1970-luku! Ympäristöliike pääsee vauhtiin

1970-luvulla Suomen sisävedet olivat likaisimmillaan. Tutkimus toi perustietoa, vesihallitus syntyi ja vesiensuojelu levisi. Tämä kaikki paransi sisävesien tilan nopeasti. Kuuntele kaikki jaksot osoitteessa hs.fi/suojeltu. Suojeltu!-podcastin on mahdollistanut 50 vuotta ympäristötutkimusta tukenut Maj ja Tor Nesslingin Säätiö. Jakson on toimittanut ja tuottanut Aino-Mari Tuuri. Taustatietoa ovat antaneet dosentti Timo Vuorisalo ja Nesslingin Säätiön henkilökunta. Tuotanto: Jaksomedia.
11/3/202235 minutes, 6 seconds