Winamp Logo
Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά Cover
Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά Profile

Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά

Greek, Cultural, 1 season, 24 episodes, 12 hours, 35 minutes
About
Το podcast του Μάκη Προβατά για την Επιστήμη, τη Πολιτική, την Ιστορία. Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς συνομιλεί με κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι μοιράζονται με γλαφυρό και συναρπαστικό τρόπο τις γνώσεις τους με τους ακροατές των ATHENS VOICE PODCAST.
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Θεοφάνη Τάση για το βιβλίο του «Εν Μέση Οδώ»

Γιατί επιστρέφουμε σε τόπους, ανθρώπους και εμπειρίες του παρελθόντος;Στο πιο προσωπικό του μέχρι σήμερα έργο ο Θεοφάνης Τάσης συνδυάζει τη φιλοσοφία, την ποίηση και την αυτοβιογραφία σ’ ένα υβριδικό ημερολόγιο. Ταξιδεύοντας από το Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι τη Σεούλ στοχάζεται άλλοτε εύθυμα, ενίοτε μελαγχολικά, τη φιλία, την πατρίδα και τη θνητότητα. Έργο βαθιάς ομορφιάς το «Εν Μέση Οδώ» (εκδ. Αρμός) μιλά με συγκινητική ειλικρίνεια για την κοινοτοπία και το μυστήριο της ανθρώπινης συνθήκης.Θεοφάνης Τάσης: Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΟ Θεοφάνης Τάσης γεννήθηκε το 1976 στο Μόναχο όπου και μεγάλωσε. Διδάσκει Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία στο Alpen-Adria Universität στην Αυστρία και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Universität St. Gallen στην Ελβετία. Διετέλεσε Stanley J. Seeger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Marie Curie Fellow στο Université Saint-Louis στις Βρυξέλλες και Erasmus Fellow στο Freie Universität Berlin. Η έρευνά του αφορά την σχέση πολιτικής, ηθικής και ανθρώπινης αναβάθμισης με επίκεντρο τις έννοιες εικόνα, θνητότητα και τέχνη του βίου. Τα έργα του Πολιτικές του Βίου: Η Ειρωνεία (Εκδόσεις Ευρασία, 2012) και Καστοριάδης: Μια Φιλοσοφία της Αυτονομίας (Εκδόσεις Ευρασία, 2007) έχουν βραβευθεί με το Καυταντζόγλειο βραβείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Ψηφιακός Ανθρωπισμός: Εικονιστικό Υποκείμενο και Τεχνητή Νοημοσύνη (Εκδόσεις Αρμός, 2019) ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου 2020. Στα ελληνικά κυκλοφορούν ακόμη τα έργα του: Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Αναβάθμισης (Εκδόσεις Αρμός, 2021), Πολιτικές του Βίου ΙΙ: Η Επιμέλεια Εαυτού στην Εικονιστική Κοινωνία (Εκδόσεις Αρμός, 2017), Φάρμακον (Εκδόσεις Ευρασία, 2011) και οι ποιητικές συλλογές Φυσιολογικά Ευρήματα (Εκδόσεις Κέδρος, 2001) και Απογεύματα στον Καπιταλισμό (Εκδόσεις Τυπωθήτω, 2009). Το μεταφραστικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία των Martin Heidegger, John Stewart Mill, Αλέξανδρου Νεχαμά και Roberto Mangabeira Unger.
3/13/202440 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Νίκο Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλάει στο podcast Συναντήσεις και τον Μάκη Προβατά για τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων.
2/22/202446 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Αλέξη Πατέλη - Μέρος Β

Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και μέλος της Επιτροπής που σχεδίασε τη στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συζητάει με τον Μάκη Προβατά στο PodcastΣυναντήσεις της Athens Voice μία μέρα μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών: Η πολιτική διάσταση του ζητήματος, η τοποθέτηση της νέας γενιάς και η προσέγγιση του θέματος από τα social media, οι αντιδράσεις της εκκλησίας, και ο ακτιβισμός.
2/16/202421 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Αλέξη Πατέλη - Μέρος Α

Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και μέλος της Επιτροπής που σχεδίασε τη στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συζητάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice μία μέρα μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών: Πώς αισθάνεται γι' αυτή την ιστορική στιγμή ισότητας και αναγνώρισης στον γάμο και την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Τι αναφέρει για τις αντιδράσεις, για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν ήδη νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο, για αυτές που δεν το έχουν κάνει και για όσους θεωρούν την ομοφυλοφιλία ψυχική ασθένεια.
2/16/202425 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Μάριο Θεμιστοκλέους - Μέρος Β

Στο δεύτερο μέρος του Podcast Συναντήσεις της Athens Voice o υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλάει με τον Μάκη Προβατά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μισθολογική διαφορά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την παραγωγικότητα των γιατρών, την ευελιξία του συστήματος και του ωραρίου, την άσκηση επαγγέλματος ιδιωτικά και εκτός δημοσίου, τους Έλληνες γιατρούς που φεύγουν στο εξωτερικό και το περιβάλλον εργασίας, την αιμοδοσία κ.ά.
2/14/202423 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέουςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο PodcastΣυναντήσεις της Athens Voice για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς, τα προγραμματισμένα χειρουργεία κ.ά.
2/13/202423 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (Μέρος Ε)

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice για τη Ρωσία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το Ανατολικό ζήτημα.
12/14/202331 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (Μέρος Δ)

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice για τη Ρωσία και τη ρωσική λογοτεχνία: Ο Βαρλαάμ Σαλάμοφ, η Άννα Αχμάτοβα, το «Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ» του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, οι μεταφράσεις στα ελληνικά κ.ά.Μπορείτε να ακούσετε το α' μέρος της συζήτησης ΕΔΩΜπορείτε να ακούσετε το β' μέρος της συζήτησης ΕΔΩΜπορείτε να ακούσετε το γ' μέρος της συζήτησης ΕΔΩ
12/9/202338 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (Μέρος Γ)

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice για τη Ρωσία: Ο μεταφυσικός ρωσικός λαός, τα πνευματικά και ιδεολογικά ρεύματα για την εσχατολογία, η ομοφυλοφιλία και η ποινή της κ.ά.Μπορείτε να ακούσετε το α' μέρος της συζήτησης ΕΔΩΜπορείτε να ακούσετε το β' μέρος της συζήτησης ΕΔΩ
12/7/202330 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (Μέρος Β)

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice τη Ρωσία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη θέση μας ως Έλληνες και ως Δύση σε κεντρικά ζητήματα.
11/19/202333 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice τη Ρωσία, τη θέση μας ως Έλληνες και ως Δύση σε κεντρικά ζητήματα.
11/18/202325 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Καραγιάννη (Μέρος Β')

Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Δημήτρης Καραγιάννης μιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice με αφορμή το Life Project, το πρώτο event αυτογνωσίας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με τίτλο «Connected».
11/12/202332 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Καραγιάννη

Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Δημήτρης Καραγιάννης μιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice με αφορμή το Life Project, το πρώτο event αυτογνωσίας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με τίτλο «Connected».
11/10/202321 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας μιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice, για το επόμενο στοίχημα στον τουρισμό, που είναι «η ανάπτυξη των υποδομών και η προστασία του περιβάλλοντος, της παράδοσης και της μικρής παραθαλάσσιας ταβέρνας», την επέκταση της τουριστικής σεζόν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι η Αθήνα έχει τουρίστες όλο τον χρόνο», και σημειώνει ότι «ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα γλυκό παιδί, ένας ευφυής άνθρωπος και έχει πνεύμα μαχητή».
5/13/202330 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Καιρίδη

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης, μιλάει με τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice, για το κοινοβουλευτικό του έργο, τις προκλήσεις του μέλλοντος για τη χώρα και το διακύβευμα των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου.
5/11/202340 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Podcast Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά: Μια συζήτηση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου
5/4/202341 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε μια διαφορετική συζήτηση με τον Αντώνη Πανούτσο και τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις της Athens Voice.
5/3/202336 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον Άκη Σκέρτσο

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλάει στην Athens Voice και τον Μάκη Προβατά στο Podcast Συναντήσεις.
4/12/202343 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον φιλόσοφο Θεοφάνη Τάση (επ.3)

Στη σειρά podcast «Συναντήσεις» της Athens Voice ο Μάκης Προβατάς συζητάει με τον φιλόσοφο Θεοφάνη Τάση, Καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universität της Αυστρίας και στο Universität St. Gallen της Ελβετίας. Ακούστε το τρίτο μέρος της συζήτησης για το Chat GPT και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα όλων μας.
4/4/202327 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον φιλόσοφο Θεοφάνη Τάση (επ.2)

Στη σειρά podcast «Συναντήσεις» της Athens Voice ο Μάκης Προβατάς συζητάει με τον φιλόσοφοΘεοφάνη Τάση, Καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universität της Αυστρίας και στο Universität St. Gallen της Ελβετίας. Ακούστε το δεύτερο μέρος της συζήτησης για το Chat GPT και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα όλων μας.
4/1/202322 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Μια συζήτηση με τον φιλόσοφο Θεοφάνη Τάση

Στη σειρά podcast «Συναντήσεις» της Athens Voice με τον Μάκη Προβατά, ο φιλόσοφος Θεοφάνης Τάσης, Καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο  Alpen-Adria Universität της Αυστρίας και στο Universität St. Gallen της Ελβετίας, μιλάει για το Chat GPT και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα όλων μας.
3/29/202325 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Έντι Ζεμενίδης (επ.2)

Στη νέα σειρά Podcast Συναντήσεις o γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς συνομιλεί με κορυφαίους επιστήμονες και προσωπικότητες στον τομέα τους, οι οποίοι μοιράζονται με γλαφυρό και συναρπαστικό τρόπο τις γνώσεις τους με τους ακροατές των ATHENS VOICE PODCAST. Στο δεύτερο επεισόδιο θα ακούσετε τη συνέχεια της συζήτησής του με τον Έντι Ζεμενίδη.
4/18/202221 minutes, 1 second
Episode Artwork

Έντι Ζεμενίδης (επ. 1)

Στη νέα σειρά Podcast Συναντήσεις o γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς συνομιλεί με κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι μοιράζονται με γλαφυρό και συναρπαστικό τρόπο τις γνώσεις τους με τους ακροατές των ATHENS VOICE PODCAST. Στο πρώτο επεισόδιο θα ακούσετε τη συζήτησή του με τον Έντι Ζεμενίδη.Έντι Ζεμενίδης: Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος δικηγόροςΟ Έντι (Αυξέντης) Ζεμενίδης (Endy Zemenides), κυπριακής καταγωγής ομογενής από το Σικάγο είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic American Leadership Council (HALC). Με την ιδιότητά του αυτή επιβλέπει πρωτοβουλίες υπεράσπισης και δημόσιας εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.
4/13/202222 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Μαρκ Μαζάουερ

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Στάθης Καλύβας μαζί με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά συζητούν με τον καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, Μαρκ Μαζάουερ, με αφορμή το βιβλίο του «Ελληνική Επανάσταση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.
2/3/202248 minutes, 36 seconds