Winamp Logo
SuccesKriteriet Cover
SuccesKriteriet Profile

SuccesKriteriet

Danish, Finance, 5 seasons, 51 episodes, 1 day, 5 hours, 38 minutes
About
Succeskriteriet er forandret. Danske virksomheder kan ikke nøjes med bare at tjene penge: Iværksættere og topchefer er også ledere i samfundet. Fremtiden tilhører dem, som tør tage et standpunkt. Podcastens første fire sæsoner kredsede om drømme og ambitioner – iværksætterens vej fra den gode ide til investering, markedsføring og exit. I dag sætter bæredygtighed, handlingsplaner mod sexisme og krænkende adfærd, fleksible arbejdsforhold og ligestilling barren for succes. Ane Cortzen er fortsat vært for Succeskriteriet. Sæson fem er tilrettelagt af Sebastian Persson Iversen og Anna Lindblad.
Episode Artwork

Kønskvoter, barsel og nye normer: Pernille Vermund og Mia Wagner

Pernille Vermund er formand for Nye Borgerlige og markant modstander af både øremærket barsel og kønskvoter på arbejdspladsen. Mia Wagner er iværksætter og kendt fra DR-programmet Løvens Hule. Hun arbejder for at få flere kvindelige iværksætter og bestyrelsesmedlemmer i de store virksomheder. Derfor er kønskvoter et nødvendigt onde, mener hun. Ifølge Vermund er kønskvoter imidlertid et værktøj til diskrimination af køn.  Foran et live publikum i Salonen på Berlingskes femte sal kaster de to kvinder sig ud i en debat om et af tidens helt store spørgsmål: Hvor woke skal erhvervslivet være?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/20221 hour, 7 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Udskældte brancher, Morten Boje Hviid

Morten Boje Hviid er i dag direktør ved Landbrug & Fødevarer med ansvar for bæredygtighed, EU og erhvervspolitik. Ansvaret er stort, når der skal rykkes på en af de mest diskuterede felter indenfor klimapolitik, hvor mange holdninger er i spil. Det er dog ikke første gang, at Morten Boje Hviid kaster sig over en stilling, hvor der følger stærke røster med til faget. Hans CV spænder vidt fra rådgiver for tidligere ministre og formænd for Socialdemokratiet til lobbyist i pesticid- og tobaksbranchen. Og til sidstnævnte har Morten Boje Hviid især mødt mange spørgsmål, for hvordan forholder man sig etisk til at arbejde for udskældte brancher? See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/202225 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Bæredygtig byggebranche, Lærke Hein

Lærke Hein arbejder lige nu med byplanlægning ved ejendomsvirksomheden NREP, som investerer i og udvikler på at opføre bedre ejendomme og bydele. Hun har ellers stor erfaring fra kulturbranchen, har skabt Distortion Festival, været direktør for Pumpehuset og Live-chef ved Politiken, men sidder nu og udvikler bydele og arkitektur, der skal kunne klare fremtidens ønsker til bolig, vind og vejr. Og når man skal udvikle bæredygtigt og bedre indenfor byggebranchen, som er tungt belastet på udledningen af CO2, så skal man også se på de sociale og økonomiske parametre, før det kan kaldes grøn bæredygtighed.  »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202228 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

FN's verdensmål, Claus Stig Pedersen

Direktør for bæredygtighed ved Novozymes, Claus Stig Pedersen, mærkede på egen krop spildolie dryppe fra ham, da han steg op af havet på en strand i Indonesien for snart 30 år siden. Fra da af stod det klart for ham, at han skulle arbejde med bæredygtighed. Ikke kun fordi det var den rigtige vej for planeten, men også fordi det rummede forretningsmæssige muligheder. I 2016 førte det til, at selveste FN’s tidligere generalsekretær Ban Ki-moon anerkendte ham for sit arbejde med bæredygtig business strategi som én blandt 10 pionerer på verdensplan.  »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202224 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vejen til ligestilling, Josefine Volqvartz og Maria Anker Andersen

Da direktør ved Inspire Film, Josefine Volqvartz, kom hjem fra en lang karriere i udlandet, blev hun chokeret over, hvordan det stod til med ligestillingen i Danmark. Det fik hende til at stifte foreningen Kvindekompagniet. Nogle år senere ud af et studiemiljø på CBS stiftede nuværende management konsulent ved KPMG, Maria Anker Andersen, foreningen Female Leadership Academy med den hensigt at inspirere flere kvinder til at lede. Da de to kvinder mødtes, valgte de at gå sammen om kampagnen »Rollemodeller for alle« med det klare formål at få flere kvinder frem i rampelyset, ind på direktørkontorerne, og i gang med iværksætterkarrieren, men der skal handles på flere planer, før der kan ske en forandring, og det kræver, at virksomheder og politikere er med.  »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202230 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Krisehåndtering og kommunikation, Michael Ulveman

Michael Ulveman er i den grad en erfaren mand indenfor kommunikation og krisehåndtering. Fra starten af sin karriere til i dag har behovet for kommunikation udviklet sig enormt. Han startede som pressechef for Det Konservative Folkeparti og tidligere statsminister Poul Schlüter, hvor internettet endnu var fremtid, og der kun fandtes én TV-avis. Siden da har han været politisk rådgiver for tidligere statsminister og generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, og er i dag direktør og partner i kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting, hvor han blandt andet rådgiver virksomheder. I dag ruller sexismesager, politiske afsløringer og selv små skandaler afsted i en enorm fart på et utal af digitale kanaler, og det har sat nye krav til virksomheders kommunikative evner. Det er ikke bare vigtigt at have styr på krisehåndteringen, men også at kunne træde frem i samfundet med en værdimæssig agenda.     »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/202226 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Aktivisme og diversitet, Charlotte Riparbelli

Administrerende direktør for Aller Media, Charlotte Riparbelli, har en lang karriere bag sig hos bladhuset, hvor hun startede i 1995 på magasinet Forældre og Børn. Siden da har hun siddet i flere chef-stillinger, indtil hun i 2020 rykkede ind på direktørkontoret, hvorfra hun administrerer Danmarks største bladhus, der de sidste par år har gennemgået store forandringer. Mellem madopskrifter, make-up og horoskoper er aktivisme og diversitet flyttet ind og har rusket ved hele huset, hvor især Femina, Vi Unge og ELLE har fået nye klæder, men også andre blade som BILLED-BLADET, Ude og Hjemme og husets kantine er påvirket af forandringens vinde.  »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202222 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Grønne investeringer, Christian Hyldahl

Christian Hyldahl er direktør for den kontinental europæiske afdeling ved verdens største kapitalforvalter BlackRock. Det er svimlende 2400 milliarder dollars, der forvaltes i Europa, som den tidligere ATP-direktør og Nordea-chef sidder i spidsen for nu. I 2020 satte BlackRock for alvor grøn omstilling på dagsordenen, og med de store summer, der forvaltes, kan BlackRock være med til at føre det europæiske samfund i en grønnere retning. Det er dog ikke noget, som sker over natten, når man både skal sikre afkast på pensionskasser og stadig har investeret i fossile brændstoffer.   »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/202230 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Upcycling, Aviaja Riemann-Andersen

Administrerende direktør ved Agrain, Aviaja Riemann-Andersen, sprang i 2018 ud som grøn iværksætter. Hun har oprindeligt læst japansk og økonomi på CBS, siddet i flere lederstillinger ved L’Oréal, men da en ny mulighed bød sig for at gøre en forskel, kunne hun ikke sige nej. Det blev til virksomheden Agrain som i dag omdanner spildproduktet mask fra ølproduktion til fødevarer som mel og snacks, men der er meget, der skal opfindes og gentænkes, når man vil skabe en cirkulær forretningsmodel inden for fødevareindustrien. »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/202222 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Fleksible arbejdsforhold, Christian Bason

Hvis du er ansat på Dansk Design Center, vælger du selv, hvornår du arbejder, hvem du arbejder sammen med, hvor du arbejder, og hvad du arbejder med. Sågar din egen chef udpeger du selv.  Administrerende direktør ved Dansk Design Center, Christian Bason, fortæller i andet afsnit om de nye arbejdsforhold, DDC har indført, og organisationsledelse under nye vilkår. Samfundet har forandret sig, og det kræver mere frihed til selv at bestemme over sit eget arbejde, men det er ikke uden udfordringer at ændre så drastisk i organisationsformen, hvor afdelinger, mellemledere og faste arbejdsopgaver er fortid. »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Succeskriterierne i forandring, Mads Nipper

Kravene til danske virksomheder har ændret sig. I dag sætter nye kriterier som bæredygtighed, handlingsplaner mod sexisme og krænkende adfærd, fleksible arbejdsforhold og ligestilling barometeret for succes. Administrerende direktør og koncernchef ved Ørsted Mads Nipper fortæller i første afsnit om, hvordan han gennem en lang karriere i topstillinger har set erhvervslivets rolle ændre sig, og hvilke nye krav det stiller til både små og store virksomheder. For ham er der ingen undskyldninger. Alle kan blive mere bæredygtige. Også Ørsted, som ellers er kåret til verdens mest bæredygtige energiselskab.  »Succeskriteriet« udgives af Berlingske og er tilrettelagt af Ane Cortzen og Anna Lindblad.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202126 minutes, 20 seconds