Winamp Logo
Studio Socrates Cover
Studio Socrates Profile

Studio Socrates

Dutch, Sports, 6 seasons, 205 episodes, 14 hours, 22 minutes
Episode Artwork

Trailer - Studio Socrates is terug!

Studio Socrates is terug!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/27/202333 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates: een einde en een nieuw begin

Een jaar of drie geleden werd ik gebeld door Daan. Of we een keer koffie konden drinken. Hij had een idee voor een podcast. Het idee, het uitlichten van mooie teams uit onze jeugd, stond me aan en ik gaf hem wat tips. Een van die tips was om er een derde stem bij te zoeken. Dat hij uiteindelijk mij als die derde stem vroeg, was zeker niet mijn intentie deed wel een vuurtje oplaaien. Voetbal is en blijft mijn eerste liefde. Een liefde die wat roestig was maar zeker nog niet vergaan. Ik zag twee jonge enthousiaste makers met heel veel liefde voor de bal en kon niet anders dan ja zeggen. De rest is geschiedenis. Maar aan al het moois komt een eind. Zo ook aan mijn stem in deze podcast. Die twee jonge enthousiaste makers zijn inmiddels gearriveerde vedettes. De één werkt inmiddels bij ESPN en de ander gaat een podcast over eten maken en opent een kroeg. En gelukkig blijven ze ook gewoon Studio Socrates maken.Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/26/202340 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

WK 2022: De nabeschouwing

Studio Socrates, de WK-nabeschouwingNog een keer blikken wij, Jasper en Daan, terug op het WK. Hoe was het om alle wedstrijden te kijken en elke avond een podcast op te nemen? Wat waren de mooiste momenten en welke spelers en trainers zullen we nooit meer vergeten? Om de boel een beetje in te kaderen hebben we onze elftal van het toernooi samengesteld. Niet met de beste voetballers maar met de voetballers die het WK het mooist maakten. Het WK win je er niet mee, maar de publieksprijs zeker wel. Geniet ervan.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socratesVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/19/20221 hour, 4 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

WK 2022: VOETBAL IS DE MOOISTE SPORT OP AARDE en Argentinië is wereldkampioen

Studio Socrates over de WK-finaleVOETBAL IS DE MOOISTE SPORT OP AARDE.Want: Messi schiet Argentinië naar de wereldbeker, Mbappe is 23 jaar en heeft al 12 WK-goals gemaakt, Scaloni tovert in een finale een aanvallend konijn uit de hoge hoed, eerst stond het 2-0 toen 2-2 toen 3-2 toen 3-3 en toen werd het penalty's en we snapten er collectief helemaal niks van.Lieve luisteraars, vergeef ons de foutjes, de slordigheidjes, maar geniet vooral van ons enthousiasme. Het WK in Qatar was lelijk, maar dit was de mooiste finale ooit. De voetbalsport wint altijd. Altijd. ALTIJD.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Carlos Cutaia Orquesta - Sensación MelancólicaVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/18/202258 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Kroatië wint de troostfinale, Marokko onze voetbalharten en maakt Messi morgen het filmscript compleet?

Studio Socrates #21Jasper stemt En-Nesyri uit het Panini-elftal, Daan zag een mooi duel tussen Ziyech en Modric.Verder: hoeveel waarde heeft een troostfinale eigenlijk, hoe beleefde Ziyech als aanvoerder het volkslied van Marokko, een bijzondere vrije trap-variant van Kroatië, de bijzondere Jan Roelfs-uitspraak van Achraf Hakimi, het huis van de oma van Lionel Messi en de verbindende kracht van de voetbalsport, en waarom wij toch willen dat Argentinië de finale wint.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Oliver Dragojević - Galeb i ja Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/17/202240 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Knap van Frankrijk, maar we gaan Marokko ontzettend missen. Atlasleeuwen, bedankt!

Studio Socrates #20Daan geniet van voetballers met een ultiem specialisme, Jasper kwam op weg naar de studio weer eens een voetballer tegen en Jonne vindt dat Saiss niet had mogen starten. Gedrieën genoten we van Marokko en Ounahi, ondanks dat ze nét tekort kwamen voor een finaleplaats.Verder: Het aanstekelijke enthousiasme van Touzani, Ounahi als de Gazelle van Casablanca en/of Koning, Spillebeen, Tchouameni met een simpele, maar geweldige pass, Griezmann als box-to-box middenvelder, een laatste mail van onze Amerika-correspondent Frank en de tattoos van Richarlison.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Chico Buarque - ConstrucaoVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/14/202246 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Messi houdt WK-droom levend, verdedigen als Marokko maakt voetbal mooi en de Kapstok van Bobo-Dioulasso

Studio Socrates #19Daan vindt het middenveld van Kroatië stiekem een beetje saai, Jasper blijft maar denken aan Cristiano Ronaldo en Jonne schuift weer eens aan. Het was als vanouds gezellig.Verder: Modric die steeds nét te lang dribbelt maar de bal nooit verliest, een schitterend lijf-aan-lijf duel tussen Gvardiol en Messi (leeftijdsverschil: 15 jaar), de kracht van de assistent-trainer, weer een glimmer in ons Panini-vijftal en natuurlijk een uitgebreide voorbeschouwing op Marokko-Frankrijk.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Zeca Afonso - Grândola, Vila MorenaVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/13/202253 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Marokko schrijft geschiedenis, Frankrijk mazzelt en de kater is nog steeds mega

Studio Socrates #18Daan en Jasper aten grillburgers, dronken bier en zagen Brazilie en Nederland verliezen. Het leverde ze een driedubbele kater op. De winst van Marokko maakte veel goed, dat dan weer wel.Verder: caipirinhas aan de Rhoneweg, een dubbele 1-2 door het centrum, En-Nesyri Airlines en het beste verdedigende blok van dit WK, Nordin Amrabat in tranen, Ounahi als grootste verrassing bij Marokko, de carriere van CR7 dooft uit, Engeland schiet zichzelf in de voet, en ben je nog wel een penaltyspecialist als je er 11 hebt gemist?💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Moeder en haar jongens - Hollandse taalVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/10/202241 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Marokko met een panenka naar de kwartfinale, Portugal swingt zonder Ronaldo en de eerste schets van de Voetbalboeddha

Studio Socrates WK 2022 #17Daan zag Amrabat na Modric en de Bruyne nu ook Pedri uit de wedstrijd spelen, Jasper heeft de voetbalboeddha gemaakt! Verder waren er zóveel dingen die voetbal mooi maakten: de opofferingsgezindheid bij Marokko, de tranen van Amrabat, de panenka van Hakimi, de hinkelsprint van Saiss, de hattrick van Goncalo Ramos, een ontketende Joao Felix, zelfs de kopbal van Pepe was mooi.Speciale aandacht ook voor Elias. Het was de mooiste voetbaldag uit zijn leven <3💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: La Voce Della Magana - Rajaoui FillistiniVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/6/202242 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Penalty's nemen is een kunst, Brazilië dansend naar de volgende ronde

Studio Socrates WK 2022 #16Daan zag de Japanse Berbatov aan het werk, Jonne baalt dat Zuid-Korea weer niet in hun uitshirt speelde. Jasper was nog steeds Sinterklaas aan het vieren maar verblijdde ons wel met een schitterend gedicht.Verder: Richarlison krijgt zelfs Tite aan het dansen, twee Marokkanen in ons Panini-elftal, de slechtste penaltyserie ooit, een keuze maken tussen Jan Roelfs of Aster Nzeyimana, een buschauffeur aan het stuur bij Brazilie, twee schitterende inzendingen van luisteraars en nog veel meer.P.S. Morgen is Jasper er weer.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Haruomi Hosono - Sports MenVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/5/202249 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Bellingham is de metronoom van Engeland, Mbappe's gretigheid is zijn grootste kracht

Studio Socrates WK 2022 #15Daan ziet Harry Kane in een andere rol voetballen, Jonne ziet dit WK als de wisseling van de wacht.Verder: Jonne is blij dat Sinterklaas erop zit, Giroud moet een Oscar krijgen voor Best Supporting Role, Bellingham, Saka en Foden hebben voetbalgogme, Mbappe heeft alles, geen verrassingen morgen bij Japan-Kroatie en Brazilie-Zuid-Korea en we hebben inmiddels meer dan 1000 euro opgehaald voor Amnesty!💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Francoise Hardy - Le temps de l'amourVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/4/202235 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Provocerende pressing, poldercatenaccio en Denzel Dumfries

Studio Socrates WK 2022 #14Daan keek voor het eerst dit WK een potje in het cafe, Jasper legt uit waarom hij zo van Frenkie de Jong houdt.Verder: de provocerende pressing van Van Gaal, intelligente voorzetten van Dumfries, de connectie Van Dijk-Noppert, Messi als volgende tegenstander en als we met een andere blik naar dit Nederlands elftal kijken, valt er wel degelijk veel te genieten.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Gil Scott-Heron - We Almost Lost DetroitVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/3/202234 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

WK 2022: De sprint van Son, tranen bij Uruguay en Zwitsers goud

Studio Socrates WK 2022 #13Daan zag een ouderwets Servisch elftal en schoolvoetbal, Jasper hoorde een schitterende bijnaam, de Fluwelen Tank.Verder: Louis maakte een duffe indruk tijdens de persconferentie, Robert Muhren en Bas Dost horen bij de beste penaltynemers ter wereld, Shaqiri is goed omdat hij de bal in het midden houdt, Mizuno's bij Zuid-Korea en een tranendal bij Luis Suarez.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Shin Joong Hyun & The Men - Beautiful Rivers and MountainsVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/2/202245 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Marokko stijgt op, België gaat KO en Japan en Spanje stappen levend uit de voetbalachtbaan

Studio Socrates WK 2022 #12Daan houdt van verrassingen maar nog meer van goede voetballers, Jasper heeft spijt dat hij Nagatomo uit het Panini-elftal heeft gehaald, Jonne vraagt zich af wie de Martin Verkerk van het WK wordt.Verder: Spillenbeentjes en zachte voetjes bij Marokko, geen slotoffensief maar een Lukaku-offensief bij België, Paling in zak en as, Costa Rica ging door en toen toch niet, Duitsland ging door en toen toch niet, en Japan wint dankzij een geweldig VAR-moment van Spanje en gaat door. Ja, echt waar.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Walter Ferguson - CarolyoneVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/1/202246 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Frankrijk en Australie door, Argentinië wordt sterker en sterker, en lieve voetbalgod, waarom Polen?

Studio Socrates WK 2022 #11Daan vindt dat penalty's niet meer door de Ronaldo's, Messi's en Mbappe's van deze wereld moeten worden genomen, Jasper fantaseert over het uiterlijk van onze voetbalboeddha Ronaldo.Verder: Australië verrast vriend en vijand, Denemarken heeft geen slotoffensief, Danny Makkelie laat zien hoe je een VAR-beslissing neemt, Luis Chavez heeft de mooiste vrije trap van het WK, Hervé Renard neemt op speciale manier afscheid van Studio Socrates en Polen laat de voetballiefhebber verbouwereerd achter.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Dalton - AlechVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/30/202247 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Nederland met 'boterham met pindakaas'-voetballers naar de achtste finales

Studio Socrates WK 2022 #10Daan vindt dat Van Gaal teveel boterham met pindakaas-voetballers opstelt, Jasper gaat Ronaldo-buddhabeeldjes maken.Verder: Heeft Louis een masterplan of is hij de weg kwijt, Captain Koulibaly schiet Senegal naar de achtste finales, een nieuwe mail van Frank, de Sporting Director Analytics van Team USA en Paling is nu vanaf nu ook onze Engeland-correspondent.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Orchestre Laye Thiam - Sange Té Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/29/202242 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Twee heerlijke potjes voetbal, Brazilië hapert zonder Neymar en zagen we Ronaldo nou twijfelen?

Studio Socrates WK 2022 #9Daan vindt creativiteit het hoogste goed op een voetbalveld, Jasper zag een camerashot waar Steven Spielberg een puntje aan kan zuigen, en Aster Nzeyimana kent Studio Socrates.Verder: Servië scoort een trainingsgoal, Aboubakar produceert een ouderwets lobje, Zuid-Korea heeft een superster in de spits en Otto Addo is de juiste man op de juiste plaats bij Ghana. Zonder Neymar hapert de Braziliaanse samba en Pepe staat nog steeds in het veld bij Portugal.💰 Doneren: https://www.inactievooramnesty.nl/team/studio-socrates🎶 Muziek van Elias Mazian: Beograd - Opasne IgreVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/28/202246 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Marokkaans voetbalgeluk, Kroatische kwaliteit en 's werelds grootste talenten op één veld

Studio Socrates WK 2022 #8Daan vindt Pedri beter dan Musiala en Gavi, Jasper zag een mooie omhelzing tussen Henry en Regragui, Jonne sloot last-minute aan om Japan-Costa Rica te duiden.Verder: Belgie is een zwak elftal en Martinez is de hoofdschuldige, Paling is pissig, Ziyech is de held van Marokko, Kroatië laat Canada uitrazen en slaat dan toe, Spanje-Duitsland leek op een Champions League-wedstrijd en Fullkrug maakte zijn cultheldstatus waar.🎶 Muziek van Elias Mazian: Nass El Ghiwane - Fine Ghadi Biya KhouyaVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/27/202242 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Mbappé en Messi stelen de show

Studio Socrates WK 2022 #7Daan denkt dat Denemarken misschien wel beter af is zonder Eriksen, Jasper plaatste Griezmann in een rijtje met Baros en Klose.Verder: Argentinie en Frankrijk dankzij Messi en Mbappe nog steeds op koers voor de wereldtitel, het dieet van Mitchell Duke, de tranen van Lewandowski en je gelooft het bijna niet, maar het was een goede NOS-dag dankzij Luijckx en Kliwon.🎶 Muziek van Elias Mazian: Kombi - Jak ja to wytrzymamVond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/26/202236 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Iran houdt hoop, Teun Koopmeiners is een vogelspotter, Vagner Love

Studio Socrates WK 2022 #6Daan vindt Teun Koopmeiners een vogelspotter, Jasper zag Engeland dammen.Verder: Carlos Queiroz lijkt op een Sopranos-personage, Iran juicht uitgelaten én ingetogen, Qatar is het slechtste gastland ooit, Nederland was zwak, de NOS abominabel en we kregen opnieuw een schitterende mail van Frank Wijbenga, Director of Sporting Analytics van de USA.Joris Kooiman - Ook u, voetbalfan, bent een pion in het geopolitieke spel van WK-organisator Qatar🎶 Muziek van Elias Mazian: Biluka y Los Canibales - CotopaxiZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/25/202243 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Lachen, gieren, brullen en scoren met Richarlison

Studio Socrates WK 2022 #5.Daan wil de beste vriend van Richarlison worden, Jasper verslikt zich in Frenkie de Jong en Jonne maakt el tridente weer compleet.Verder is Cristiano Ronaldo NIET de goat, scoorde Breel Embolo tegen het land waar hij geboren werd, ging de BBC het best om met de Kim-verdediging, maakte Inaki Williams de stunt van Ghana bijna compleet en kreeg Yeltsin Tejeda een plek in ons Panini-elftal.🎶 Muziek van Elias Mazian: Uncle Joe's Afri Beats - Eshe Won Kon Ho Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/25/202249 minutes
Episode Artwork

WK 2022: De stunt van de samurai, Pedri en luie Belgen

Studio Socrates WK 2022 #4.Daan vindt Pedri een Bauhaus-voetballer en is boos op Roberto Martinez. Jasper deelt de Italia-award uit en zag een bijzonder compilatiefilmpje van Ziyech.Verder hadden we het over aanvallersarmoede bij Marokko en Kroatië, de stunt van de samurai, de tong en het huppeltje van Gavi, schijtbakkencoach Martinez, en werd passie en beleving opeens de rode draad van de aflevering.🎶 Muziek van Elias Mazian: Da Grassroots - Price of livin'Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/23/202246 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Hervé Renard en de voetbalhelden van Saudi-Arabië

Studio Socrates WK 2022 #3 staat online. We hadden het over de speech van Hervé Renard die middenvelder Al-Malki liet huilen, hoe de Arabische wereld minus Qatar een goede beurt maakt dit WK, het gemompelde zelfvertrouwen van Denemarken, Ochoa als de Mariah Carey van het WK, de driekleurtenues van Frankrijk en Australie en de te goede Mbappé. Verder: Paling met een zalige voicememo en natuurlijk een afsluiter van Elias Mazian.Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🎶 Muziek van Elias Mazian: No Fixed Address - Black Man's Rights🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/22/202246 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Engeland swingt, Nederland wint en USA heeft wél een voetbalcultuur

Studio Socrates WK 2022 #2 staat online. Liever Bellingham en Saka dan Gerrard en Lampard, liever de BBC dan de NOS, zenuwstokjes, het krachtige statement van Iran en de haarlijn van Jahanbaksh, de onzichtbare zenuwen van Andries Noppert en we kregen een schitterend mailtje van de Sporting Director Analytics van de Amerikaanse voetbalbond.Vond je het leuk? Word dan snel Vriend van de Show via www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates. 🎶 Muziek van Elias Mazian: Kourosh Yaghmaei - Gole Yakh🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷 Instagram: @studio_socrates 🇧🇷 Twitter: @studio_socrates🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/21/202239 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

WK 2022: Qatar verliest, voetbal wint

De kop is eraf. Studio Socrates WK 2022 #1 staat online. Het was ontnuchterend én hoopvol. We hadden het o.a. over hoe Jasper bijna het eerste doelpunt bijna miste, het Panini-plaatje van Frenkie de Jong, het spitsenduo Valencia-Estrada, parelduikers uit Qatar en waarom de sport altijd wint van het geld. 🎶 Muziek van Elias Mazian: Music of the Pearl Divers - Musique des pecheurs de perles🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/20/202235 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

WK 2022: De Grote Voorbeschouwing: Groep E, F, G, H

Dit WK is een gedrocht. Van de toewijzing tot de organisatie. Van de plek op de kalender tot de duizenden doden en gedupeerden. En uiteraard vinden wij daar iets van. Wat? Dat hoor je zometeen. Maar naast walging is er nog een ander gevoel wat ons de laatste maanden steeds meer bekroop. We willen ons het voetbal niet laten afpakken. Het mooie spelletje, de mooie spelers, de mooie shirts, de mooie verhalen. die zijn van ons. Van jullie.Daarom gaan wij ook tijdens het WK in Qatar op zoek naar alles wat voetbal mooi maakt. Na een Grote Voorbeschouwing van Groep A, B, C en D is het nu tijd voor Groep E, F, G, H.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/17/20221 hour, 25 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

WK 2022: De Grote Voorbeschouwing: Groep A, B, C en D

Dit WK is een gedrocht. Van de toewijzing tot de organisatie. Van de plek op de kalender tot de duizenden doden en gedupeerden. En uiteraard vinden wij daar iets van. Wat? Dat hoor je zometeen. Maar naast walging is er nog een ander gevoel wat ons de laatste maanden steeds meer bekroop. We willen ons het voetbal niet laten afpakken. Het mooie spelletje, de mooie spelers, de mooie shirts, de mooie verhalen. die zijn van ons. Van jullie.Daarom gaan wij ook tijdens het WK in Qatar op zoek naar alles wat voetbal mooi maakt. Met als start: De Grote Voorbeschouwing van Groep A, B, C en D.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/15/20221 hour, 30 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates Tipt... Andere Tijden Sport WK-specials & de oude Harry Vermeegen

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.📺 Daan tipt de WK-specials van Andere Tijden Sport🕵️ Jasper tipt het Youtube-kanaal met de OUDE filmpjes van Harry Vermeegen🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/11/20227 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates Tipt... de Coup van Qatar en Tussen het Tuig van Bill Buford

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.🎙️ Daan tipt de podcast De Coup van Qatar van het NRC📖 Jasper tipt het boek Tussen het Tuig van Bill Buford🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/4/20229 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates Tipt... @90sfootball op Twitter en Van Hanegem bij DWDD

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.⚽ Daan tipt het twitteraccount @90sfootball🎙️ Jasper tipt het geweldige optreden van Willem van Hanegem bij DWDD🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/28/202210 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates Tipt... De WK-gids van De Speld en Thesefootballtimes.co

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.📝 Daan tipt de WK-gids van De Speld⚽ Jasper tipt de voetbalverzamelplaats Thesefootballtimes.co🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/21/20228 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates Tipt... De elftalfoto's van Henk Blansjaar en ons eigen Instagram-account

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.📷 Daan tipt de elftalfoto's van Henk Blansjaar🍆 Jasper tipt ons bloedeigen Instagram-kanaal🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/30/20229 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates tipt... Cruijff die biljarteffect uitlegt & kunst van Mattia Guarnera Mccarthy

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.🎱 Daan tipt een Youtube-filmpje waarin Cruijff biljarteffect uitlegt🎨 Jasper tipt de kunst van Mattia Guarnera Mccarthy🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/16/20226 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates tipt... Lack of Guidance en de voetbalquizzen van The Guardian

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.👚 Daan tipt modemerk Lack of Guidance📝 Jasper: De voetbalquizzen van The Guardian🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/9/20228 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates tipt... Bar Sao Cristovao & The Monday Scrapbook van @cultkits

Elke vrijdag tippen Daan & Jasper iets wat in hun ogen voetbal mooi maakt. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn, maar net zo goed een boek, documentaire, Instagram-account, tijdschrift, kunstobject, winkel, podcast of zelfs een voetbalkroeg. Zolang het maar met de belangrijkste bijzaak in het leven te maken heeft: voetbal.✏️ Daan tipt de voetbalkroeg Sao Cristovao in Sao Paulo🖼️ Jasper tipt The Monday Scrapbook van het Instagram-account @cultkits🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Studio Socrates wordt mede mogelijk gemaakt door TOTO. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/studiosocrates en maak de vriendschap officieel.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je ook adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/2/20228 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates: de trailer voor seizoen 4

In seizoen 4 kijken wij, Daan, Jonne en Jasper, elke week een memorabele wedstrijd in zijn geheel terug.Van het tiki-taka-voetbal van Barcelona tot Zidane’s beste wedstrijd tegen Brazilie in 2006 en van de Champions League-finale tussen Liverpool en Milan tot het Nederlands Elftal dat in 1998 wereldkampioen had moeten worden.Want hoe goed waren ze nou echt? Was het beter of slechter dan we dachten? En hoe waren de shirts eigenlijk? En het stadion? De kicksen?  Dat, en nog veel meer, bespreken we in het nieuwe seizoen van Studio Socrates. Vanaf 17 augustus te beluisteren in je favoriete podcastapp.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/202248 seconds
Episode Artwork

Studio Socrates: de trailer

11/17/202133 seconds
Episode Artwork

EK 2020: De nabeschouwing

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal alweer thuis is, slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van besloten trainingen, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering alles over de finale en een definitieve terugblik op het schitterende toernooi. Zijn we geslaagd in onze opzet en hebben we daadwerkelijk het Bert Maalderink gevoel weten te vinden?🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/12/20211 hour, 11 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

EK 2020: Italië naar de finale en de perfecte woorden van Liam Gallagher voor Gareth Southgate

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal alweer thuis is, slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van besloten trainingen, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering alles over Italië-Spanje en hoe Morata tóch de schlemiel werd, Olmo als false nine, de elleboog van Tassotti, hoe Gareth Soutgate huilend in zijn bed naar Liam Gallagher luisterde, de ontdekking van Tim Sparv en Team Kuipers naar de finale.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/7/20211 hour, 4 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

EK 2020: De Kwartfinales (met Wytse van der Goot)

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal alweer thuis is, slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van besloten trainingen, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering o.a.: waarom Wytse wél doodziek is van het Nederlands elftal, de Balkanpower van Voormalig Joegoslavisch Republiek Zwitserland, de opstelling van Spanje (Morata + 10 anderen), het verhaal van voormalig Italiaans bankmedewerker Gianni Vo, de signature pass van Malynovski en waarom Southgate ballen toont door geen ballen te tonen.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/2/20211 hour, 15 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

EK 2020: Lang leve (knock-out-)voetbal!

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal alweer thuis is, slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van besloten trainingen, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering alles over Cruijff-adept Kasper Hjulmand, de drie-eenheid Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, de foto van Mancini & Vialli, Xhaka XL, Zidane als opvolger van De Boer en 40.000 uitzinnige Engelsen op Wembley die het zeker weten: it is coming home.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/29/20211 hour, 10 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

EK 2020: Voor- en nabeschouwen (met Arco Gnocchi)

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal op een roemloze aftocht lijkt af te stevenen (of toch op mínstens de halve finale???), slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van de trainingen van het Nederlands Elftal, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Samen met Arco Gnochhi (maker van de Pak Schaal Podcast en hoofdredacteur van Dag & Nacht Media) kijken we terug op de groepsfase én blikken we vooruit op de knock-outs. Waar hebben we van genoten, wat viel er tegen en waar verheugen we ons het meest op? We hebben het o.a. over de verloting van het Balotelli-shirt, waarom je nú moet investeren in het Italië-tricot (volgens Arco), Andre Ooijer bij de NOS, de entree van Kulusevski, de rivaliteit tussen Engeland en Duitsland, het eeuwige cynisme van Frankrijk en Portugal en waarom Nederland & Denemarken volgens de statistieken het aanvallendst spelen.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/26/20211 hour, 31 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

EK 2020: Op weg naar de laatste 16 (in steeds vollere stadions!)

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal op een roemloze aftocht lijkt af te stevenen (of toch niet???), slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van de trainingen van het Nederlands Elftal, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering o.a.:🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿De romance tussen O'Donnell en Grealish 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Roy Keane over de onzin van van Rice en Mounts vriendschap🇧🇪De mooiste stem van België (en die is van Aster Nzeyimana)🇳🇱Malen en de bitcoinwaarde van Dumfries🇩🇰Deens dynamiet van Dalgaard & Christensen🇮🇹Alberigo Evani, de Italiaanse Robert Downey Jr.💭En nog veel meer See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/23/20211 hour, 12 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

EK 2020: La Vida-Locatelli & de maizena van het Belgische elftal

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal op een roemloze aftocht lijkt af te stevenen (of toch niet?), slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van de trainingen van het Nederlands Elftal, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering o.a.:🇮🇹Het Murderball van Mancini's Italië🔪De ijzerscherpe analyse van Sneijder bij de goal van Frankrijk🎮 Waarom Weghorst door een controller zonder analog stick bestuurd wordt⚽De halfhoge ballen van Donnarumma naar het middenveld van Italië🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿Kieffer Moore: nu al dé cultheld van dit toernooi💭En nog veel, veel meer🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/18/20211 hour, 13 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

EK 2020: Voetbal kijken op maandagmiddag - het liefst op de BBC

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal op een roemloze aftocht lijkt af te stevenen (of toch niet?), slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van de trainingen van het Nederlands Elftal, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in deze aflevering o.a. het linnen overhemd van Tom Egbers, de Lukaku-Henry-connectie, de entree van Museo del Calcio di Coverciano op social media en een ode aan Kalvin Philips, de Yorkshire Pirlo van Engeland.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/16/20211 hour, 14 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

EK 2020: De Grote Voorbeschouwing

Welkom bij de EK-editie van Studio Socrates, waarin wij de komende weken op zoek gaan naar het Bert Maalderink-gevoel. Terwijl het Nederlands Elftal op een roemloze aftocht lijkt af te stevenen, slaan wij een andere afslag in. Afslag Bert Maalderink. Want er was niemand die het EK-gevoel zo goed wist te vatten als hij. Zoals Bert Maalderink dag in dag uit reportages produceerde van de trainingen van het Nederlands Elftal, hopend op dat ene moment dat alles de moeite waard maakte, gaan wij de komende weken op zoek naar alles wat dit EK zo mooi maakt.Met in De Grote Voorbeschouwing o.a. de volgende Bert Maalderink-momenten: het Gazza-kapsel van Phil Foden, de geëvolueerde Medunjanin van het Italiaanse elftal, de schitterende shirts van Duitsland en Marciano Vink in topvorm.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/9/20211 hour, 10 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

EK 2004: TiTa Tsjechië (deel 1)

Er zijn van die spelers die je doen denken aan een nationaal elftal. Milan Baros was er zo één. Lange bruine lokken met haarbandje, een goeie kop met een ietwat brutale blik. 93 caps, 41 goals. Fantastische voetballer, maar bij zijn clubs nooit onbetwist. Voor de meeste Nederlanders onbegrijpelijk, of in ieder geval voor de drie aan tafel, want tegen Nederland was ‘ie altijd goed. Een beetje zoals Maniche van Portugal. Altijd goed voor een goal of assist als ‘’we’’ tegen Tsjechië speelden. Het grote Tsjechië, welteverstaan. Met klinkende namen als Koller, Rosicky en natuurlijk Nedved. En Baros dus. Als je zijn naam googled is de vijfde hit een artikel op VI.nl met de titel: Baros zwaait af, alle spelers die AC Milan een trauma bezorgden zijn met pensioen. Want ja: ook daar was hij bij. Bij die legendarische finale waar Liverpool bij rust met 0-3 achter stond en toch wist te winnen. Tot zijn 38e hield ‘ie het vol. ‘Mijn hoofd wil verder maar het lichaam niet.’ Voor hem een bittere pil. Voor Nederland en AC Milan toch ergens een opluchting...🇧🇷Met in deel 1 o.a. de Vraag van de Week.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/202145 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

EK 2004: TiTa Tsjechië (deel 2)

Er zijn van die spelers die je doen denken aan een nationaal elftal. Milan Baros was er zo één. Lange bruine lokken met haarbandje, een goeie kop met een ietwat brutale blik. 93 caps, 41 goals. Fantastische voetballer, maar bij zijn clubs nooit onbetwist. Voor de meeste Nederlanders onbegrijpelijk, of in ieder geval voor de drie aan tafel, want tegen Nederland was ‘ie altijd goed. Een beetje zoals Maniche van Portugal. Altijd goed voor een goal of assist als ‘’we’’ tegen Tsjechië speelden. Het grote Tsjechië, welteverstaan. Met klinkende namen als Koller, Rosicky en natuurlijk Nedved. En Baros dus. Als je zijn naam googled is de vijfde hit een artikel op VI.nl met de titel: Baros zwaait af, alle spelers die AC Milan een trauma bezorgden zijn met pensioen. Want ja: ook daar was hij bij. Bij die legendarische finale waar Liverpool bij rust met 0-3 achter stond en toch wist te winnen. Tot zijn 38e hield ‘ie het vol. ‘Mijn hoofd wil verder maar het lichaam niet.’ Voor hem een bittere pil. Voor Nederland en AC Milan toch ergens een opluchting...🇧🇷Met in deel 2 o.a. het Tsjechische elftal en het verloop van het EK 2004🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/20211 hour, 8 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

EK 2008: De Voetbalhemel (met Jeroen Stekelenburg)

De Voetbalhemel. Net zo zeldzaam als een geslaagde afterparty. Je bent er altijd naar op zoek, immer alert, slaat je door menig suffe samenkomst met een jointje en een huis-tuin-en-keuken techno-dj. Niveautje Dennis van de Geest, zeg maar. En dat allemaal om ‘m niet te missen: die ene afterparty die wél legendarisch is. Waar die 'pil-om-het-af-te-leren' precies goed valt, je niet in slaap valt en je pardoes de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Zo’n after was deze zomer. De zomer van 2008. Waarin we uit het niets in de Voetbalhemel terecht kwamen. In de poule des doods, tegen de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen. Zonder enige hoop op wat dan ook trokken we naar Oostenrijk en Zwitserland. 3-0, 4-1 pats boem, de Voetbalhemel. En geloof het of niet maar onze gast van vandaag was er bij. Als razende reporter. Welkom Jeroen Stekelenburg. 🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/26/20211 hour, 29 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

EK 2000 - Zizou schildert Frankrijk naar de Europese titel (deel 1)

Voor iedereen die jonger is dan 35 en dus niks meekreeg van het WK 74, 78 of allemachtig ‘88 zijn er twee toernooien die als vormend dan wel traumatisch mogen worden omschreven. Het WK ‘98 in Frankrijk en, misschien nog wel erger, het EK twee jaar later in eigen land. Van der Sar, De broertjes de Boer, Seedorf, Stam, Kluivert, Bergkamp, Overmars, Cocu, Davids. Wat een namen. Of beter nog: wat een ploeg. En wat waren ze goed. ‘’We’’ werden eerste in de poule met drie overwinningen op het Tsjechië van Koller, het Denemarken van Schmeichel en het Frankrijk van Zidane. Toen ‘’we’’ daarna ook nog met 6-1 van Joegoslavië wonnen stond het vast: wij waren de beste. Italië, toch niet de minste tegenstander, zouden we ook wel even zoek spelen. Dat gebeurde ook maar helaas zonder het gewenste resultaat. 120 minuten tegen 10 Italianen. 5 gemiste pingels, waarvan twee in reguliere speeltijd, een bal van Jaap Stam die nog altijd zoek is en een penaltytrauma dat nog jaren door dreunde. Niet wij waren de beste, maar Frankrijk. Net als twee jaar eerder op het WK. Zidane, Henry, Blanc, Dessaily, Djorkaeff, Thuram, Viera, Lizerazu, Wiltord wonnen de finale van Italië en dus het toernooi. Geen schande, wel een trauma.🇧🇷 Met in deel 1 o.a. de intro en de Vraag voor de Liefhebber 🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/19/202150 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

EK 2000 - Zizou schildert Frankrijk naar de Europese titel (deel 2)

Voor iedereen die jonger is dan 35 en dus niks meekreeg van het WK 74, 78 of allemachtig ‘88 zijn er twee toernooien die als vormend dan wel traumatisch mogen worden omschreven. Het WK ‘98 in Frankrijk en, misschien nog wel erger, het EK twee jaar later in eigen land. Van der Sar, De broertjes de Boer, Seedorf, Stam, Kluivert, Bergkamp, Overmars, Cocu, Davids. Wat een namen. Of beter nog: wat een ploeg. En wat waren ze goed. ‘’We’’ werden eerste in de poule met drie overwinningen op het Tsjechië van Koller, het Denemarken van Schmeichel en het Frankrijk van Zidane. Toen ‘’we’’ daarna ook nog met 6-1 van Joegoslavië wonnen stond het vast: wij waren de beste. Italië, toch niet de minste tegenstander, zouden we ook wel even zoek spelen. Dat gebeurde ook maar helaas zonder het gewenste resultaat. 120 minuten tegen 10 Italianen. 5 gemiste pingels, waarvan twee in reguliere speeltijd, een bal van Jaap Stam die nog altijd zoek is en een penaltytrauma dat nog jaren door dreunde. Niet wij waren de beste, maar Frankrijk. Net als twee jaar eerder op het WK. Zidane, Henry, Blanc, Dessaily, Djorkaeff, Thuram, Viera, Lizerazu, Wiltord wonnen de finale van Italië en dus het toernooi. Geen schande, wel een trauma.🇧🇷 Met in deel 2 o.a. de basis & een terugblik op het EK 2000🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken.🇧🇷Wil je adverteren in deze podcast? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/19/20211 hour, 30 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Football, Bloody Hell: Manchester United wint de treble met een team om nooit te vergeten (deel 1)

Lang voordat Sammie Kuffour de kluiten uit het gras knolde in de Amsterdam Arena, was hij een gevreesde mandekker in de Bundesliga. Menig spits ging met gezonde tegenzin richting Beieren want daar stond Sammy. Sterk, snel, en intelligent. De heilige drie-eenheid voor een voorstopper. Maar toch is dat niet waaraan wij hem herinneren. Het eerste beeld dat bij ons opkomt is toch dat van Sammy, huilend op de grond slaand met zijn vuist na die bizarre finale. De finale van de Champions League 1999, welteverstaan. Nooit meer zal een finale zo’n dramatisch einde kennen. Manchester United, huizenhoog favoriet, zowel qua voetbal als qua populariteit, staat 1-0 achter door een doelpunt van Basler. De blessuretijd is reeds ingegaan en zelfs de keeper van Man U, Peter Schmeichel, is mee naar voren. De corner van Beckham komt via Yorke bij Giggs, die een rollertje naast de goal produceert. Maar precies op die plek staat good old Teddy Sheringham die hem in de goal tikt. 1-1. Alsof dat nog niet genoeg is maakt de andere invaller Ole Gunnar Solksjaer 2 minuten later ook nog eens de 2-1. Camp Nou ontploft na het laatste fluitsignaal. Spelers van Bayern liggen op de grond. Verslagen, uitgeput en vol ongeloof. De camera zoekt aanvankelijk de blijdschap van Beckham, Schmeichel en Ferguson maar houdt uiteindelijk halt bij een speler van Bayern. Sammy Kuffour, op zijn knieën, rug gekromd, gebalde vuist. En maar slaan. 🇧🇷 Met in deel 1 o.a. de intro & de Vraag voor de Liefhebber.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/12/202142 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Football, Bloody Hell: Manchester United wint de treble met een team om nooit te vergeten (deel 2)

Lang voordat Sammie Kuffour de kluiten uit het gras knolde in de Amsterdam Arena, was hij een gevreesde mandekker in de Bundesliga. Menig spits ging met gezonde tegenzin richting Beieren want daar stond Sammy. Sterk, snel, en intelligent. De heilige drie-eenheid voor een voorstopper. Maar toch is dat niet waaraan wij hem herinneren. Het eerste beeld dat bij ons opkomt is toch dat van Sammy, huilend op de grond slaand met zijn vuist na die bizarre finale. De finale van de Champions League 1999, welteverstaan. Nooit meer zal een finale zo’n dramatisch einde kennen. Manchester United, huizenhoog favoriet, zowel qua voetbal als qua populariteit, staat 1-0 achter door een doelpunt van Basler. De blessuretijd is reeds ingegaan en zelfs de keeper van Man U, Peter Schmeichel, is mee naar voren. De corner van Beckham komt via Yorke bij Giggs, die een rollertje naast de goal produceert. Maar precies op die plek staat good old Teddy Sheringham die hem in de goal tikt. 1-1. Alsof dat nog niet genoeg is maakt de andere invaller Ole Gunnar Solksjaer 2 minuten later ook nog eens de 2-1. Camp Nou ontploft na het laatste fluitsignaal. Spelers van Bayern liggen op de grond. Verslagen, uitgeput en vol ongeloof. De camera zoekt aanvankelijk de blijdschap van Beckham, Schmeichel en Ferguson maar houdt uiteindelijk halt bij een speler van Bayern. Sammy Kuffour, op zijn knieën, rug gekromd, gebalde vuist. En maar slaan. 🇧🇷 Met in deel 2 o.a. de basis & een terugblik op het CL-seizoen.🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag voor de Liefhebber, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/12/20211 hour, 28 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Het AS Roma van Francesco Totti (Deel 1)

Voornaam? Francesco. Achternaam? Totti. Geboren? Ja. Totti komt op een gala en ziet het bordje No Smoking, hij baalt en zegt: nu moet ik helemaal naar huis om me weer om te kleden. Nog eentje? Wellicht later. Want eerst gaan we het over het laatste kampioenschap van AS Roma hebben en zijn Pibe d’oro. Francesco Totti. Zijn leven lang bij zijn club. Lange gouden lokken, afgezakte sokken, vlassig baardje. Een nummer 10 oude stijl. Stiftjes, steekpassjes, en een blonde tv presentatrice als vrouw. Op de een of andere manier hadden de media geen hoge pet op van Totti’s intelligentie. Aanvankelijk stoorde het hem maar later besloot hij zijn imago te omarmen. In een inmiddels legendarisch tv moment lezen verschillende teamgenoten uit het nationale elftal om de beurt een Totti mop voor. Bij de mop van Del Pierro is Totti, net als op het veld, de aangever. Del Pierro heeft echter zo veel moeite om zijn lach in te houden dat de opnames veel langer duren dan verwacht: De mop is waardeloos maar het fragment des te mooier: Allesa, hoe ging je proefwerk? Slecht Francesco ik heb het blaadje leeg ingeleverd. Oh nee, ik ook, nu zullen ze denken dat we bij elkaar hebben afgekeken! To zo ver Ab Normaal. Door met de laatste scudetto van AS Roma. Want wie de nummer 10 was weten we allemaal maar wet wie vormde hij een driemanschap voorin? En wie maakte zich onsterfelijk door in het gezicht van Simeone te spugen. En wat is nou het vetste voetballied aller tijden? Je hoort het allemaal in Studio Socrates... 🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/28/202148 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Het AS Roma van Francesco Totti (Deel 2)

Voornaam? Francesco. Achternaam? Totti. Geboren? Ja. Totti komt op een gala en ziet het bordje No Smoking, hij baalt en zegt: nu moet ik helemaal naar huis om me weer om te kleden. Nog eentje? Wellicht later. Want eerst gaan we het over het laatste kampioenschap van AS Roma hebben en zijn Pibe d’oro. Francesco Totti. Zijn leven lang bij zijn club. Lange gouden lokken, afgezakte sokken, vlassig baardje. Een nummer 10 oude stijl. Stiftjes, steekpassjes, en een blonde tv presentatrice als vrouw. Op de een of andere manier hadden de media geen hoge pet op van Totti’s intelligentie. Aanvankelijk stoorde het hem maar later besloot hij zijn imago te omarmen. In een inmiddels legendarisch tv moment lezen verschillende teamgenoten uit het nationale elftal om de beurt een Totti mop voor. Bij de mop van Del Pierro is Totti, net als op het veld, de aangever. Del Pierro heeft echter zo veel moeite om zijn lach in te houden dat de opnames veel langer duren dan verwacht: De mop is waardeloos maar het fragment des te mooier: Allesa, hoe ging je proefwerk? Slecht Francesco ik heb het blaadje leeg ingeleverd. Oh nee, ik ook, nu zullen ze denken dat we bij elkaar hebben afgekeken! To zo ver Ab Normaal. Door met de laatste scudetto van AS Roma. Want wie de nummer 10 was weten we allemaal maar wet wie vormde hij een driemanschap voorin? En wie maakte zich onsterfelijk door in het gezicht van Simeone te spugen. En wat is nou het vetste voetballied aller tijden? Je hoort het allemaal in Studio Socrates... 🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/28/20211 hour, 6 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Het Inter van Sneijder en Mourinho (deel 2)

Op 9 maart 1908 is de maat vol. 17 man, waarvan er maar liefst 3 Hintermann heten pikken het niet meer en verlaten de Milan Cricket and Football Club, het huidige AC Milan, om hun eigen team op de te richten. De reden? Het voortrekken van Italiaanse spelers. Vanaf dag 1 werd Internazionale een club die open stond voor buitenlandse spelers. In het seizoen 1909-1910 werd met die buitenlanders, voornamelijk Zwitsers, de eerste Scudetto binnengehaald. Exact 100 jaar later maakten 3 Brazilianen, 4 Argentijnen, een Roemeen, een Nederlander, een Kameroenees en een Macedoniër onder leiding van een Portugees furore op de Europese velden. De vijfde Scudetto op rij, de Coppa Italia en de Champions League maakten Internazionale de zesde Europese club ooit die de treble pakte. De Italiaanse Supercup en de Wereldbeker maakten het seizoen helemaal af. Wie die Nederlander was weten we natuurlijk allemaal. Maar wie was dan die Macedoniër? En welke huurmoordenaar was in de blessuretijd van de Champions League finale de enige Italiaanse inbreng van de hele wedstrijd? Je hoort het straks allemaal, maar eerst de Vraag van de Week: wat was het mooiste duo aller tijden?  🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/21/20211 hour, 4 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Het Inter van Sneijder en Mourinho (deel 1)

Op 9 maart 1908 is de maat vol. 17 man, waarvan er maar liefst 3 Hintermann heten pikken het niet meer en verlaten de Milan Cricket and Football Club, het huidige AC Milan, om hun eigen team op de te richten. De reden? Het voortrekken van Italiaanse spelers. Vanaf dag 1 werd Internazionale een club die open stond voor buitenlandse spelers. In het seizoen 1909-1910 werd met die buitenlanders, voornamelijk Zwitsers, de eerste Scudetto binnengehaald. Exact 100 jaar later maakten 3 Brazilianen, 4 Argentijnen, een Roemeen, een Nederlander, een Kameroenees en een Macedoniër onder leiding van een Portugees furore op de Europese velden. De vijfde Scudetto op rij, de Coppa Italia en de Champions League maakten Internazionale de zesde Europese club ooit die de treble pakte. De Italiaanse Supercup en de Wereldbeker maakten het seizoen helemaal af. Wie die Nederlander was weten we natuurlijk allemaal. Maar wie was dan die Macedoniër? En welke huurmoordenaar was in de blessuretijd van de Champions League finale de enige Italiaanse inbreng van de hele wedstrijd? Je hoort het straks allemaal, maar eerst de Vraag van de Week: wat was het mooiste duo aller tijden? 🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/21/202139 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Leeds United en de legendarische Champions League-avonden op Elland Road

Wat hebben Vurnon Anita, Vinnie Jones, Eric Cantona, Rio Ferdinand en Jay-Roy Grot gemeen? Ze speelden allen voor Leeds United. De 1 met meer succes dan de ander, met alle respect voor Cantona natuurlijk. Deze sleeping giant is na een dutje van een kleine 15 jaar weer actief op het hoogste niveau van Engeland. In 2004 degradeerde de 3-malig landskampioen uit de Premier League en dat was gek. Niet alleen gezien de rijke historie, maar ook omdat ze slechts 3 jaar daarvoor nog de halve finale van de Champions League haalden. Elland Road was het decor voor een paar legendarische avonden. Een team met klinkende namen die waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen wonnen in de groepsfase van Milan en maakten het Barca knap lastig. Blikvangers waren onder anderen Rio Ferdinand, Harry Kewell, Alan Smith, Mark Viduka en bad boy Bowyer. Maar wie was linksback met die heerlijke vrije trap ook alweer? En welke centrale verdediger schopte het nog tot de Koninklijke? En welke Leeds United-speler was de held van Nelson Mandela? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst de Vraag van de Week beantwoord hebben: wat is nou eigenlijk de mooiste assist ooit?🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor waanzinnige foto's van de teams en spelers die we in de podcast bespreken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/14/20211 hour, 32 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Falcao, Mbappe en de 107 goals die AS Monaco kampioen maakte

Ergens in Frankrijk, op de grens van land en zee ligt het op een-na-kleinste land ter wereld. 2,03 vierkante kilometer schoon aan de haak. En schoon is die haak zeker, vraag dat maar aan de 40.000 Monegasken die er wonen zonder belasting te betalen. Voor het overgrote deel zijn het trouwens helemaal geen Monegasken. Slechts 17% van de inwoners is van origine Monegask. De rest is Frans, Italiaans of wat dies meer zij. In Monaco betaalt men wel met de Euro maar het is geen lid van de Europese Unie. Een raar landje met een net zo’n rare voetbalclub: AS Monaco. De enige topclub die nauwelijks iets merkt van de coronacrisis, er zat toch al nauwelijks iemand op de tribune. Eens in de zoveel jaar trekt de eigenaar de poeplap en weet de juiste topspelers voor korte tijd aan zich te binden. Wanneer het balletje de volgende keer op groen valt? Dat is de grote vraag maar de laatste keer dat het huis won was in 2017. De finale van de beker, de halve finale van de Champions League en ze doorbraken de hegemonie van PSG met het winnen van de landstitel. Kylian Mbappe brak door aan de zijde van Radamel 'El Tigre' Falcao. Bernardo Silva speelde met nummer 10, gedekt in zijn rug door Fabinho en Bakayoko. Maar welke Kroatische penaltykiller stond er op goal? En wie vormden het centrum voor hem? Verder bespreken we hoe ene Humberto Tan ons podcastidee heeft gestolen (Had hij onze billboards in Rotterdam en Gouda soms gespot?) Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we besproken hebben wat nou eigenlijk de mooiste transfer ooit is?🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Vagner Love, Pablo Aimar, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/7/20211 hour, 19 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Bayer Leverkusen: Tweede, tweede en nog eens tweede

Voordat de Champions League de Champions League heette, deden er voornamelijk landskampioenen mee. Naarmate de kijkcijfers, de sponsorgelden en daarmee de belangen toenamen, nam ook het aantal deelnemende clubs exponentieel toe. Voor sommigen een doorn in het oog, voor anderen een zege. Het team van deze week valt in die tweede categorie. Het is tenslotte niet elke club gegeven om de kampioensschaal omhoog te houden... Bayer Leverkusen was in 2002 de eerste club ooit die de finale van de Champions League haalde zonder ooit landskampioen te zijn geweest. Een statistiek die even mooi als tragisch is aangezien de club dit seizoen in vrijwel elke competitie waar ze aan deelnamen tweede werd. De Bundesliga, DFB-Pokal én de Champions League. Tweede, Tweede en nog eens Tweede. In Engeland bracht ze dit de dubieuze bijnaam Neverkusen, maar wij belichten uiteraard de mooie kanten van het seizoen. Want met spelers als Berbatov, Ballack, Lucio en de Witte Braziliaan viel er genoeg te beleven. Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we antwoord hebben gegeven op de Vraag van de Week: Wie is de beste/slechtste scheids en waarom?🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Vagner Love, Pablo Aimar, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/31/20211 hour, 31 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Het Olympique Lyonnais van Cris, Juninho en de jonge Benzema

In de jaren '00 van deze eeuw gonst het dat er een outsider de Champions League gaat winnen. Veel voetbalkenners, zowel zelfverklaard als gerenommeerd, dichten een team uit Frankrijk goede kansen toe. Met spelers als Abidal, Cris en Diarra stond er een sterke basis. Fred, Malouda en Wiltord zorgden voor de flair en de goals, maar er was 1 man die bij vrijwel iedereen gelijk een belletje doet rinkelen. Juninho Pernambucano, Mr. 50/50. Een Braziliaan genoemd naar de deelstaat waar hij geboren werd met een vrije trap als geen ander. Vanaf waar dan ook op het veld was -ie gevaarlijk. Ventiel? Effect? Of traptechniek? Niemand raakte het leer beter dan hij. Op de deur klopten jonkies als Karim Benzema en Hatem Ben Arfa. De een werd een superster in Madrid, de ander veroorzaakte meer problemen dan doelpunten. Een schitterend team was het zeker, maar tóch voelt het alsof de belofte nooit helemaal is ingelost... Maar klopt dat gevoel wel? We bespreken het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst de wekelijkse vraag voor de liefhebber beantwoord hebben, die deze week luidt: wat is het mooiste stadion ter wereld?🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Vagner Love, Pablo Aimar, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/24/20211 hour, 24 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Leicester City: Keep dreaming, never wake up!

De boys blikken terug. En ditmaal gaan we naar Engeland, waar volgens Gary Lineker in het seizoen 2015-2016 de grootste teamsportprestatie ooit werd geleverd. Leicester City werd kampioen. Op 14 december 2015 tweette de presentator van Match Of The Day nog gekscherend: YES! If Leicester win the Premier League I'll do the first MOTD of the next season in my undies. Een paar maanden stond hij daadwerkelijk in zijn onderbroek het beste voetbalprogramma ter wereld te presenteren. Aan het roer stond Dilly Ding Dilly Dong-Ranieri, de goedlachse Italiaan die van een toen nog onbekende Fransman de beste balafpakker ter wereld maakte. Die een frêle Algerijn kneedde tot de beste speler van de Premier League. En die van Jamie Vardy de sluwste (Red Bull-slurpende) spits van Engeland maakte. Maar welk record van Ruud van Nistelrooy werd ook alweer uit de boeken geschoten? En had jij ook die ene vriend die opeens 'al jaren' Leicester-fan was? En waarom stuurde Daan deze week een boze mail naar ESPN? Dit en nog veel hoor je in de nieuwe aflevering van Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wat nou eigenlijk het mooiste logo van club, land of toernooi ooit is...🇧🇷Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.🇧🇷Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.🇧🇷Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Vagner Love, Pablo Aimar, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/17/20211 hour, 14 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

De gouden jaren van Gaizka Mendieta en zijn Valencia

De boys blikken terug. En ditmaal gaan we op voetbalvakantie in Valencia, waar net na de eeuwwisseling geschiedenis werd geschreven. Bijna dan... Na een zenuwslopende penaltyserie verloren de mannen van Hector Cuper en wonnen de Duitsers. Sommige dingen veranderen nooit. Maar op ons netvlies gebrand staan de helden van weleer; aanvoerder Gaizka Mendieta, winteraankoop Pablo Aimar, troetelkindje van Cruijff én Maradona, en showkeeper Santiago Canizares, die na de verloren penaltyreeks getroost werd (was het oprecht of niet?) door Oliver Kahn. Veel weten we nog, maar met welke Noor uit dit team maakte Zlatan ruzie? En wie verkoos spelen met Diego Maradona bij Boca Juniors boven een transfer naar Real Madrid? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wie nou eigenlijk de beste voetbaljournalist-, presentator- of analist is...Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Vagner Love, Pablo Aimar, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/10/20211 hour, 31 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

FC Porto verrast vriend en vijand en wint de Champions League

De Boys blikken terug. En ditmaal gaan ze verder dan ooit. Qua kilometers dan. De blik gaat richting Portugal. Naar het FC Porto van Jose Mourinho. The Special One. En speciaal is 'ie. Borst vooruit, kin omhoog en gewoon keihard de beste zijn. Dat is wat Mourinho zijn spelers leerde en waarmee hij heel Europa veroverde. De carrière van Mourinho is bekend maar hoe zat het met Nuno Valente? Was die echt zo dik als op zijn Paniniplaatje? En waarom is Benny McCarthy nooit doorgebroken als commerciële R&B zanger? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wat nou eigenlijk de mooiste voetbalnaam is...Studio Socrates wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Jasper Gottlieb en Daan Sutorius.Wil je de podcast steunen? Dat kan. Ga naar www.vriendvandeshow/studiosocrates en maak de vriendschap officieel. Bovendien kun je hier elke week antwoord geven op onze Vraag van de Week, een audiobericht achterlaten en reageren op de podcast.Ook op Instagram zijn we te vinden. Check @studio_socrates voor vintage foto's van Zlatan, Benni McCarthy, Foppe de Haan en ons. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/3/20211 hour, 26 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Het WK onder 20 van Quincy Owusu-Abeyie

De boys blikken terug. En de blik kleurt ditmaal ranje. Het WK onder 20 in 2005 vond plaats in Nederland en gaf een podium aan de sterren van de toekomst. Jongens die nu nóg furore maken bij grote clubs. We zagen de eerste flarden van het enorme talent van Messi, maar ook Falcao en Honda waren te bewonderen op de vaderlandse velden. Het Nederlands elftal onder leiding van allemansoom Foppe de Haan werd van tevoren een goede kans toegedicht. Jongens als Maduro, Afellay en Babel moesten de ploeg dragen maar uiteindelijk werd dit het toernooi van Quincy Owusu-Abeyie. De man die Japanners opat voor ontbijt. Maar hoe zat het nou met de rest van zijn carrière? En wat was eigenlijk die hype met enorme strafschoppenseries in 2005? En wat heeft Graziano Pelle te maken met Jonnes liefdesleven? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wie nou eigenlijk de irritantste voetballer ooit is... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/17/20211 hour, 15 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

FC Twente presteert het onmogelijke en wordt landskampioen

De boys blikken terug. En dit keer gaat de blik gaat richting het Oosten. Onder aanvoering van Steve McLaren beleeft FC Twente het hoogtepunt in haar bestaan: het wordt landskampioen van de Eredivisie. Een mix van schitterende stylisten als Kenneth ''Jensen'' Perez, Bryan Ruiz en Theo Janssen en oer-Hollandse degelijkheid van Brama, Wisgerhof en Boschker bezorgde de Tukkers de felbegeerde schaal. Maar hoe ging dat ook alweer? Douglas ken je vast nog wel, maar weet je ook welke politica zijn debuut voor het Nederlands Elftal dwarsboomde? Welke rol speelde Al Pacino in de allesbeslissende wedstrijd uit bij NAC? En, deed Jopie Munsterman het juiste door alles te riskeren in zijn jacht naar de landstitel? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wat nou eigenlijk de mooiste voetbalschoen ooit is... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/10/20211 hour, 7 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Het Feyenoord van Pi-Air wint de UEFA Cup

De boys blikken terug en ditmaal gaat de blik richting Rotterdam. Feyenoord is na 19 jaar nog steeds de laatste Nederlandse club die een Europese prijs pakte. En hoe! Pierre schoot vrije trappen uit alle hoeken en standen binnen, Van Persie had het krijt nog aan de schoenen en Kalou luisterde naar de voornaam Bonaventure. Bert van Marwijk, winnaar van het WK klaverjassen in 1975 maakte de opstelling, maar de échte baas was de Grote Kale Leider. En had die finale in Rotterdam eigenlijk wel gespeeld mogen worden twee dagen na de moord op Pim Fortuyn? Je hoort het allemaal in Studio Socrates, maar niet voordat we eerst bespreken wat nou eigenlijk het mooiste voetbalshirt ooit is... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/3/20211 hour, 12 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Het AZ van Adriaanse, Perez , een hoop Barry's en die laatste corner in de Alkmaarderhout

Studio Socrates blikt terug. En we gaan wederom naar het seizoen 2004-2005. Niet naar Eindhoven maar naar Alkmaar. Na 23 jaar zonder Europees voetbal bestormt AZ onder leiding van Co Adriaanse de Europese subtop. Met schitterende spelers als Kenneth Perez (of is het nou Jensen?), Ali El Khattabi en natuurlijk Barry van Galen. Maar was hij de enige Barry of waren het er meer? En wat heeft Stein Huysegems te maken met het eten van paddo's? En hoe vitaal is zijn huidige beroep? Je hoort het allemaal in Studio Socrates... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/27/20211 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Het PSV van Hiddink, Cocu, de Brazilianen en van Bommel (die z'n man liet lopen)

In Studio Socrates blikken drie liefhebbers, Jasper, Daan en Jonne wekelijks terug op een iconisch voetbalteam uit de recente geschiedenis.  Vandaag is het de beurt aan het PSV van 2004-2005. Hiddink smeedde een buitengewoon succesvol elftal dat op een haar na de Champions League finale haalde. Hij nam Park en Lee mee uit Zuid Korea, Cocu kwam terug uit Barcelona terwijl van Bommel zijn hoogtijdagen beleefde. De Braziliaanse connectie was immer warm op de Herdgang maar hoe zat het met de linksbackpositie? En wie was de saaiste voetballer ooit op aarde? Ging hij daarna echt naar AC Milan? En waarom dacht Alex dat hij aanvoerder was? En welke PSV'er had uiteindelijk meer clubs dan goals? Je hoort het allemaal in Studio Socrates... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/6/20211 hour, 14 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Het Ajax van Koeman, Zlatan, van der Vaart en de uitglijdende Chivu

De eerste aflevering van Studio Socrates is een feit. In Studio Socrates blikken drie liefhebbers, Jasper, Daan en Jonne wekelijks terug op een iconisch voetbalteam uit de recente geschiedenis. We trappen af met het Ajax van 2002/2003. Het seizoen waarin Ajax met een jong elftal vol swag onder leiding van Ronald Koeman op het punt stond zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Tot dat ene moment. Hoe kwam het dat Ajax in ene weer zo succesvol was in Europa? Waar kwamen al die gigantische talenten vandaan? En hoe liep het met ze af? Je hoort het allemaal in Studio Socrates... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/6/20211 hour, 6 minutes, 13 seconds