Winamp Logo
Stormkast med Valebrokk & Stordalen Cover
Stormkast med Valebrokk & Stordalen Profile

Stormkast med Valebrokk & Stordalen

Norwegian, Finance, 4 seasons, 196 episodes, 4 days 15 hours 11 minutes
About
Per Valebrokk og Petter Stordalen snakker hver uke om saker i nyhetsbildet med spennende gjester fra norsk næringsliv.
Episode Artwork

Middagen Petter og Per ikke er invitert til - med Rune Skjelvan og Kjersti Haugland

Sentralbanksjefens middag er et av de årlige høydepunktene for norsk næringsliv. På middagen holder sentralbanksjefen en tale om fremtidsutsiktene til norsk økonomi for de utvalgte gjestene. Rune Skjelvan, administrerende direktør i KPMG, og Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets, skal begge bevitne talen, men først vil de titte inn i spåkulen sammen med Petter og Per.
15/02/202433 minutes 38 seconds
Episode Artwork

God mat kan gi gode penger - med Vilde Regine Tellnes og Erlend Karlseng

Alle elsker mat og gode restaurantopplevelser, og gjestene våre har laget business av det. Vilde Regine Tellnes, gründer av Healthy Eats og Erlend Karlseng, gründer av EIK servering diskuterer fremtiden i mat- og restaurantbransjen.
13/02/202438 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Norge investerer 14 millioner i egen merkevare - med Håkon Haugli og Gunnar Haagensen

"Made in Norway" er en merkevare man sette på norskproduserte varer som et kvalitetsstempel. Vi har invitert Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge som har introdusert merkevaren, og Gunnar Haagensen, styreleder i Jangaard Export og Sjømat Norge som eksporterer norsk fisk for 200 milliarder.
08/02/202436 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Nyttårsforsetter, støttemedlemmer og ti millioner i omsetning - Med Sondre Gravir og Jørgine "Funkygine" Vasstrand

Noen bruker tusenvis av kroner på trening, og andre tjener penger på det. Vi har invitert Sondre Gravir, daglig leder i Sats og Jørgine “Funkygine” Vasstrand i studio. Sondre forteller hvorfor de ikke vil ha støttemedlemmer, og Jørgine deler hvordan hun har gjort trening om til ti millioner i omsetning.
01/02/202431 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Når den siste pessimist blir optimist - med Petter og Per

Petter og Per kommenterer fjorårets prediksjoner for 2023, og mener selv at de traff ganske godt. Per er overraskende positiv for 2024, og Petter deler sine spådommer for det kommende året.
28/12/20235 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Fra Walkman til Spotify  - med Christine Dancke og Karen Norbakk

Artister kan ikke lenger leve av platesalg eller strømmeinntekter. Musikkekspert Christine Dancke og manager i Sony, Karen Norbakk er i studio, og Petter og Per graver i hvorfor man egentlig trenger plateselskap og hvordan artister kan tjene penger i dagens musikkbransje.
21/12/202338 minutes 51 seconds
Episode Artwork

En spektakulær snuoperasjon i flybransjen - med Geir Karlsen

En spektakulær snuoperasjon i flybransjen 🛩↪️Geir Karlsen har ledet Norwegian gjennom krisene som flybransjen har stått overfor de siste årene. Med ny strategi kom selskapet svært godt ut av pandemien, og Geir har fått til en skikkelig snuoperasjon.Nå går det så bra at Geir og Petter starter et nytt prosjekt sammen, og Petter sier at det første møtet deres var som en perfekt Tinder-date!
14/12/202336 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Fra rosablogger til aktivist - med Emilie Nereng

Petter møter influencerkollega Emilie “Voe” Nereng, Norges bloggdronning som tok nettet med storm i ungdomsårene. Vi snakker om veien fra tidlig stjernestatus som blogger til karrieren som selvstendig næringsdrivende med en tydelig stemme i samfunnsdebatten.
07/12/202336 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Gullpensjonistene gliser, men hva med oss andre? - med Tonje Brenna og Henrik Asheim

For denne episoden måtte Petter ringe muttern for research, mamma Stordalen er nemlig minstepensjonist. Tonje Brenna, Arbeidsminister og nestleder i Arbeiderpartiet og Henrik Asheim, nestleder i Høyre snakker om den nye pensjonsreformen som er på trappene.
30/11/202333 minutes 9 seconds
Episode Artwork

En legende innen kommunikasjon og PR - med Hans Geelmuyden

Hans Geelmuyden er kanskje Norges mest erfarne innen PR-bransjen. Han er grunnleggeren av det nordiske PR-byrået Geelmuyden Kiese og er kjent for å "trøkke på i media". Er det noen utspill han angrer på? Og hva lærte Petter av å jobbe med Hans i 13 år?
09/11/202335 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Full fyr på dass i eiendom - med Tone Tellevik Dahl og Sara Midtgaard

I motsetning til det solfylte livet til Petter i New York,  er det mørkt i boligmarkedet. Administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom og seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken forteller hvorfor det ikke er partylys på do i boligmarkedet om dagen.
02/11/202339 minutes 1 second
Episode Artwork

Legekrise, pulsklokker og Oura-ringer - med Katarina Flatland og Harald Dobloug

Pulsklokker og Oura-ringer har blitt en stor del av livet til mange. Innovative duppedingser og digitale private helsetjenester er mye mer tilgjengelige før. Men er det riktig at man skal kunne kjøpe seg til bedre helse? Er ikke den offentlige helsesektoren i Norge god nok? For å diskutere dette har Stormkast besøk av leger og podkastere Katarina Flatland og Harald Dobloug.
26/10/202338 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Kunsten å skape fred - med Berit Reiss-Andersen og Trude Måseide

Spiller næringslivet en rolle i å bidra til fred, og har det egentlig noe for seg å dele ut en fredspris? Berit Reiss-Andersen, avtroppende leder av Den Norske Nobelkomiteen, og Trude Måseide, direktør for internasjonal myndighetskontakt i Equinor, besøker studio for å snakke om krig og fred og sånt.
19/10/202336 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Blir det et næringsvennlig eller næringsfiendtlig statsbudsjett? - med Ole Erik Almlid og Kari Elisabeth Kaski

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid og partisekretær i SV Kari Elisabeth Kaski diskuterer fremtidsutsiktene for norsk næringsliv etter nytt statsbudsjett.
04/10/202336 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Å samle verdensstjerner og norsk næringsliv - med Christoffer Omberg og Jacob Schram

Med tusenvis av deltakere, spennende talere som Sir Richard Branson og Malala, er forventningene skyhøye til årets Oslo Business Forum. I denne episoden møter du OBF-gründer Christoffer Omberg og styremedlem Jacob Schram. Hvorfor tar så mange turen - og er det verdt å betale opp mot 18.000 kroner for en billett?
26/09/202336 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Stormkast Live - Kloakken som varmer

Vi gikk live i Arendal for å snakke om behovet for kraft i både industri og hjem, kloakkens fortreffeligheter og hva det er som egentlig varmer opp Petters hoteller i Oslo. Vi tok en prat med Statnett-sjef Hilde Tonne, Hafslund Celsio-sjef Knut Inderhaug og forskningssjef Petter Røkke ved SINTEF Energi.
04/09/202339 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Stormkast Live - Debatten før debatten i Arendal

Stormkast Live og Alltinget lyste opp under Arendalsuka!  Vi ladet opp til den partilederdebatten med noen av Norges mest innflytelsesrike stemmer: Hege Toft Karlsen fra Eika, Anne-Cecilie Kaltenborn fra NHO, Veslemøy Østrem & Magnus Takvam fra Altinget, og legenden Trine Skei Grande, tidligere partileder for Venstre.
30/08/202337 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Sommerhilsen fra direktørkontoret

Sørlandshytte og Hellas står for tur, men før den tid ser Petter og Per tilbake på det tilbakelagte halvåret.
29/06/20235 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Å lage åpenhetskultur - med Geir Holmgren og Katrine Øyvåg

Geir Holmgren, administrerende direktør i Gjensidige og Katrine Øyvåg, Employer Branding Specialist i Telenor, diskuterer åpenhetskultur og hvordan tiltrekke seg de beste talentene.
23/06/202336 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Norge som energinasjon - med Terje Pilskog og Hildegunn T. Blindheim

Med Terje Pilskog, administrerende direktør i Scatec, og Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge, er scenen satt for å diskutere Norges fremtid som energinasjon.
15/06/202334 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Oslos utfordrer - med Anne Lindboe

Anne Lindboe er ordførerkandidat i Oslo Høyre og er klar for valgkamp. Hun forteller om hvordan hun prater med alle på den lokale Kolonialen og forespeiler hvordan Oslo kan se ut om 4 år hvis Høyre får makten.
08/06/202326 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Er pride en fest eller en protest? - med Morten Hegseth og Inger Kristin Haugsevje

Morten Hegseth og tidligere leder for Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje er i studio for en sterk episode om å være stolt, med fjorårets terrorangrep som bakteppe.
01/06/202329 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Jordbærdrømmen blir virkelighet - med Torgeir Silseth

Petter har akkurat lansert rebrandingen av selskapet sitt, og vi inviterer administrerende direktør Torgeir Silseth i Strawberry til å prate om hvorfor Nordic Choice Hotels bytter navn.
24/05/202315 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Fra søvn til suksess - med Linnéa Myhre og Tomas Myklebust

Forrige helg vant VGTV-serien Søvnløs Gullruten for beste livstilssprogram. Blogger og forfatter Linnéa Myhre og hjernespesialist Tomas Myklebust står bak serien. Vi diskuterer søvnens betydning og hvordan du kan sove deg til suksess.
19/05/202335 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Gunstig intelligens? - med Liv Dingsør og Anders Lier

Gjestene Liv Dingsør, daglig leder i Digital Norway og Anders Lier i Energi.ai mener utviklingen av kunstig intelligens ikke kan settes på pause.
11/05/202332 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Nytt tilskudd i reklamebransjen - med Aleksander Hetland og Ingrid Amundsen

Petter og Per har lenge holdt på en hemmelighet, men nå er katta ute av sekken. De starter reklamebyrå med Aleksander Hetland. Hetland er gjest sammen med Ingrid Amundsen, markedssjef i Coop - en av Norges største reklamekjøpere.
03/05/202332 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Fra rørlegger til byrådsleder - med Raymond Johansen

Byrådsleder Raymond Johansen besøker studio. Han snakker om forskjellene i Oslo og hvorfor han ikke vil bli partileder med det første.
27/04/202334 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Grønnvasking eller grønn omstilling? - med Lasse Kristoffersen og Ida Pernille Hatlebrekke

Konsernsjef Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen og klimaleder Ida Pernille Hatlebrekke i Møller Mobility Group diskuterer grønnvasking og linken mellom bærekraft og mangfold.
20/04/202327 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Jobbene i fremtiden blir ikke det samme - med Torbjørn Eik-Nes og Espen Berthelsen

Hvordan endrer arbeidslivet seg i takt med nye teknologier, hvilke jobber forsvinner og hvordan unngår vi å bli arbeidsledige alle sammen? Accenture-sjef Torbjørn Eik-Nes og Espen Berthelsen fra Brights Learning har gode råd på veien.
04/04/202331 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Trøbbel i finansmarkedet - igjen!! - med Terje Erikstad og Hilde Midsem

Bankkollapser truer nok en gang verdensøkonomien. Finansredaktør Terje Erikstad i DN og sjeføkonom Hilde Midsem i NBBL forklarer hva i all verden bankene driver med denne gang.
24/03/202334 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Helseteknologi, investeringer og livsfarlige østers - med Ingrid Teigland Akay og Kari Myren

Må du kunne noe om helseteknologi for å investere i det? I studio er leder av venturefondet Hadean, Ingrid Teigland Akay, og medisinsk leder Kari Myren i Oncoinvent. Petter og Per får innsikt i hvordan helseteknologien beveger seg fremover og hva som skal til for å finne de selskapene i bransjen som kan gi avkastning.
16/03/202333 minutes
Episode Artwork

Bankbransjen, ledelse og statlig eierskap - med DNB-sjef Kjerstin Braathen

Med en av Norges mektigste i studio blir samtalen selvfølgelig spennende. DNB-sjef Kjerstin Braathen forteller om finansbransjen, kommunikasjon som toppsjef og statlig eierskap i banken.
08/03/202333 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Kvinner, karriere og den biologiske klokken - med Cilia Indahl og Anne Sofie Bjørkholt

Etter at bioteknologiloven ble endret i 2020 kan norske kvinner utsette å få barn ved å fryse ned eggene sine. Men er det nødvendig å velge dette av karrierehensyn? Vi snakker med administrerende direktør Cilia Indahl i EQT Foundation og BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt.
02/03/202330 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Norge kan bli turistmagnet - med Aksel Lund Svindal og Christian Lunde

Norge er et populært land for turister med god råd. I denne episoden snakker vi med eks-alpinist og investor Aksel Lund Svindal og Christian Lunde fra Visit Oslo om hvordan vi kan ta Norge til nye høyder som destinasjon.
23/02/202331 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Tellekanter, psykologisk trygghet og ledelse - med Rebekka Egeland og Geir "Fenriken" Aker

Hvorfor en tellekanter og psykologisk trygghet viktig for enkeltmennesker og organisasjoner? Per og Petter snakker med psykolog og CEO Rebekka Egeland i Dr.Dropin og Geir Aker, fenriken i Kompani Lauritzen.
16/02/202335 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Taper Norge uten kjernekraft? - med Sunniva Rose og Bjarne Schieldrop

I denne episoden smeller det! Engasjementet er å til å ta å føle på når Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft AS og Bjarne Schieldrop, råvareanalytiker i SEB, forteller om hvordan det er en tragedie i menneskehetens historie om vi ikke bruker energiteknologien vi har nå til å gjøre noe med klimakrisen. Men er ikke atomkraft farlig?
09/02/202331 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Valgets kvaler - med Fredrik Solvang og Siv Sandvik

2023 byr på kommune- og fylkestingsvalg, med både krig i Europa og strømkrise som bakteppe. Fredrik Solvang, programleder for Debatten på NRK, og Siv Sandvik, politisk redaktør i Adresseavisen er på besøk i studio denne uken. Vi snakker om hva som er på den norske agendaen, medienes rolle i politiske maktkamper og hva som er god debatt-etikette.
03/02/202334 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Gaseller og andre ville dyr - med Janne Johannessen og Edgeir Aksnes

Dagens Næringsliv kårer Norges raskest voksende bedrifter - Gasellebedriftene. I den anledning er DNs sjefredaktør og administrerende direktør Janne Johannessen på besøk sammen med gründeren av gasellebedriften Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes. Janne forteller om hvorfor Gasellebedriftene er viktige for Norge, og Edgeir spør Petter om når han skal flytte ut av Norge.
25/01/202331 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Julehilsen fra Petter og Per

Vi nærmer oss slutten av 2022, og Petter og Per reflekterer over året som har gått.
21/12/20229 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Tidenes største jobbeksperiment har feilet

Tregere utvikling, økte kostnader og manglende evne til å ta beslutninger. En grundig undersøkelse fra konsulenthuset Boston Consulting Group retter søkelyset mot hvor skadelig hybridkontor er for vekst og omstilling. Vi diskuterer problemstillingen med managing partner Erik Flinck i BCG Sverige.
09/12/202226 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Ta smartere risiko

Noen liker risiko, andre hater det. Men uansett hvor mye av det du er komfortabel med, handler det i bunn og grunn om å ta sjanser med kontroll. Vi har snakket om å tørre å ta risiko med adm.dir. Tom Einar Jensen i FREYR Battery og mentaltrener Bjørn Mannsverk.
05/12/202232 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Er vi gjerrige?

Filantropi har fått mye oppmerksomhet de siste årene, men nordmenn gir langt mindre enn i de fleste andre land. Er det dugnadsånden eller skattereglene er grunnen? Vi prater med styreleder Elisabeth Grieg i Grieg Maturitas og grunnlegger Ingrid Stange i Partnership for Change.
18/11/202230 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Snev av håp på klimatoppmøtet

Denne uken møtes verdensledere og næringslivstopper i Sharm-El-Sheik for årets klimatoppmøte. Samlingen er den 27. i rekken, og ambisjonen er å bli enige om hvordan man skal nå Paris-avtalens mål om å begrense global oppvarming til under to grader. Vi har snakket med Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge, og Steffen Kallbekken, forskningsleder i CICERO.
10/11/202231 minutes 41 seconds
Episode Artwork

På tide med børsoptimisme?

Krig i Ukraina, høy inflasjon og flere rentehevinger har skapt store svingninger i aksjemarkedet i år. Hos mange investorer råder pessimismen, og det er stor sjanse for fortsatt urolige markeder. Hvor ille står det egentlig til og hvor bør man putte pengene sine nå? Vi snakker med sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.
03/11/202236 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Hva er verdien av statlig eierskap?

Næringsminister Jan Christian Vestre har lagt frem regjeringens eierskapsmelding. Staten har direkte eierskap, forvaltet gjennom departementene, i 70 selskaper. Hvordan påvirker dette norsk næringsliv og hvilke fordeler har selskaper som er eid av Norge AS? Vi har tatt diskusjonen med Monica Mæland, tidligere næringsminister og partner i Schjødt, og Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget.
26/10/202234 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Fremvoksende marked i usikre tider

I en verden hvor geopolitisk risiko øker, og globaliseringen bremser kan det være fristende å se bort fra fremvoksende markeder og flytte investeringer til opplevde trygge havner i mer nærliggende markeder. Hvordan velger man da investeringsobjekter? Hvordan har fremvoksende markeder prestert den siste tiden? Og hvor stor risiko tar man egentlig? Vi har pratet med Andreas Davidsen, Senior Investment Manager og VP i Norfund, og Joakim Askenstedt Embu, forvalter av KLP Fremvoksende Markeder Indeks.
20/10/202226 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Stramt eller klamt statsbudsjett?

Sist uke ble statsbudsjettet presentert til kollektiv jammer og klagesang fra et samlet næringsliv. Men er statsbudsjettet virkelig så næringsfiendtlig som de skal ha det til? Og hvordan vil budsjettet egentlig påvirke den gjengse nordmann? Vi inviterte NHO-sjef Ole Erik Almlid og Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, for å få svar på spørsmålene og lære mer om statsbudsjettet.
13/10/202238 minutes 53 seconds
Episode Artwork

De attraktive arbeidsplassene

Academic Work har kåret landets mest attraktive arbeidsgivere og hvilke egenskaper som er viktigst for unge talenter i valg av arbeidsgiver. Vipps er blant selskapene som scorer høyt, og vi inviterte sjefen Rune Garborg for å lære mer om hvordan de jobber med å gjøre seg attraktiv. Han møter nyutdannede Pernille Wold Kaspersen, som deler hva hennes generasjon ser etter i en fremtidig arbeidsplass
30/09/202234 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Når ekstremværet blir enda mer ekstremt - hvem tar regninga?

De siste ti årene har natur- og værskader ført til erstatninger på over 28 milliarder kroner. Risikoen for store vær- og naturskader øker. Hvem skal ta regninga når ekstremværet blir enda mer ekstremt i årene som kommer? Hvordan forholder forsikringsselskapene seg til dette? Og hva gjør staten? Vi snakker med Kjetil Lund, direktør for Norges vassdrags- og energidirektorat, og Turid Grotmoll, administrerende direktør i Fremtind. 🎙Truls Johansen
22/09/202229 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Skjebnesvangert valg for söta bror

Mens de siste svenske stemmene telles opp har vi fått med oss Christian Syse, tidligere Sverige-ambassadør, og Hilde Sandvik, programleder for podkasten Norsken, Svensken og Dansken, for å komme med noen rykende ferske analyser av det svenske valgutfallet. Hvordan vil den nye svenske regjeringen se ut? Når får vi en ny statsminister på plass? Og hvilke utfordringer møter vår største handelspartner i tiden som kommer? Det får du svarene på i dagens episode.
12/09/202232 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Kan fast fashion bli enda raskere?

Fast fashion er i ferd med å bli raskere, mye takket være den kinesiske klesgiganten SHEIN. Samtidig ser man en sterk økning i salg av vintageklær og bruk av gjenbruksapper, kapselgarderober og fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Hvilken side vil gå seirende ut av denne kampen? Finnes bærekraftig mote? Og, er moteinvesteringer med på å skape en mer bærekraftig klesbransje? Vi tar diskusjonen med Eirik Rime, administrerende direktør og Co-founder i Tise, og Irina Khótko, moteekspert for aksjonshuset Blomqvist. Vi tar diskusjonen med Eirik Rime, administrerende direktør og Co-founder i Tise, og Irina Khótko, moteekspert for aksjonshuset Blomqvist. 🎙Truls Johansen
09/09/202230 minutes 44 seconds
Episode Artwork

ESG - funker det?

Langt fra alle har et forhold til forkortelsen ESG. Av de som vet hva ESG står for, og hva ESG-rapportering innebærer, er det nok noen som synes det er helt topp. Men i det siste har det boblet opp mye kritikk. Fører ESG-rapportering til grønnvasking? Bør vi droppe noen av bokstavene? Trenger vi ESG-rapportering i det hele tatt? Vi tar diskusjonen med Kirsten Margrethe Hovi, VP og ESG-rådgiver i Hydro, og Trym Riksen, Head of Portfolio Management i Gabler. 🎙Truls Johansen
02/09/202235 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Statsministerdans og valg i Sverige

Før partilederdebatten under Arendalsuka slo Stormkast seg sammen med Björn Rosengren (tidligere næringsminister i Sverige), Veslemøy Østrem (sjefredaktør i Altinget), NHO-sjef Ole Erik Amlid og tidligere statssekretær i UD, Gry Larsen. Panelet diskuterer om det er greit at statsministere og andre toppledere danser på fest. Og eks-statsråd Rosengren gir en innføring i svensk politikk før det svært spennende valget i vårt kjære naboland 11. september.
26/08/202252 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Stormkast og Det Store Bildet live fra Arendalsuka

Under Arendalsuka slo Stormkast seg sammen med podkasten Det Store Bildet, ledet av Sofie Høgestøl og Eirik Bergesen. Såpass må til når man både skal oppsummere sommerens viktigste nyheter og peke på hvordan man skal løse vår tids store utfordringer!
19/08/202234 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Når kan hele Norge eksportere?

Regjeringen presenterte i mai sin eksportreform “Hele Norge Eksporterer”. Innen 2030 skal eksporten utenom olje og gass økes med 50 prosent. Enhjørningen AutoStore er en av landets store eksportsuksesser, og har selv kjent på utfordringene det er å være en norsk vekstbedrift med stort potensial. Hvordan skal vi lykkes med å avle opp flere enhjørninger? Og er det politikerne som vet best hva vi skal leve av i fremtiden? Vi tar diskusjonen med næringsminister Jan Christian Vestre og CEO Karl Johan Lier i AutoStore. Produsert av Truls Johansen.
05/08/202224 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Festivalsug

Fra Nattjazz til Rakettnatt, fra Over Oslo til Øya: Festivalsommeren er tilbake! Det ligger an til tidenes festivalsommer i Norge, med et festivalsugent publikum, og spillesugne artister. Er det mulig å tjene penger på festival? Hvorfor har prisen på innleie av artister skutt i været? Og, hva er favorittfestivalen til gjestene våre? Vi tar diskusjonen med artistmanager Jan Fredrik Karlsen og program- og markedssjef Erlend Klette i Trevarefest. Produsert av Truls Johansen.
01/07/202224 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Idrett og påvirkning

For første gang på lenge har norsk fotball virkelig noe på gang. Vi har toppspillere på både herre- og damesiden, og tenåringer landet over drømmer om profflivet. Med synlighet kommer også påvirkningskraft. Har toppidrettsutøvere et ansvar som rollemodeller? Og hvordan kan synlighet brukes for å skape positiv endring? Vi tar diskusjonen med stjernespillerne Morten Thorsby i Sampdoria og Kirvil Odden i Lyn. Produsert av Truls Johansen.
29/06/202232 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Matkrisens konsekvenser

I ukens episode er det matkrise, fremtidens matsystemer og selvforsyningsgrad som står på agendaen. Sammen med CEO i Yara, Svein Tore Holsether, og Christian Anton Smedshaug fra AgriAnalyse diskuterer vi hvordan krigen i Ukraina påvirker matindustrien. Produsert av Truls Johansen.
20/06/202233 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Kjærlighetens pengemaskiner

Dating har blitt big business. I dagens episode lærer vi kjærlighetsindustrien å kjenne med selveste Tinderfotografen, Henrik Holt, og gründer av Venus & Mars Matchmaking, Vidar Tollefsen. Hvordan tjener du penger på kjærlighet? Hvordan ser ditt perfekte tinderbilde ut? Og hvor mange blind dates har Per egentlig vært på?
10/06/202226 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Siv - med egne ord

I ukens episode har vi en politisk legende i studio. Tidligere finansminister og FrP-leder Siv Jensen forteller om overgangen fra politikken til privat næringsliv, hennes stolteste (og flaueste) øyeblikk som politiker og sitt forhold til Carl I. Hagen. Ønsker hun seg tilbake til politikken? Tror hun vi får se en ny omkamp mellom Jonas og Erna i 2025? Og, hvilke tre unge politikere tror hun vi får se mer til i årene fremover? Produsert av Truls Johansen.
31/05/202232 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Stormkast LIVE: Kortreist sprit, et bergensk gründereventyr og lønnsomme aviser

Sammen med en rekke spennende gjester, sto Per og Petter på scenen under de Nordiske Mediedagene i Bergen. Første del ser på norsk gin- og spritproduksjon sammen med Stig Bareksten i Bareksten og Therese Østervold i Feddie. Per og Petter lærer også mer om hvordan man skaper lønnsomhet i norske aviser i 2022 sammen med Marit Kalgraf fra Vestnytt og Askøyværingen, og får høre historien til Erlend Hausken i musikkappen Voisey, som ble kjøpt opp av Snapchat.
23/05/202244 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Bunadfeber

Per og Petter tar i denne episoden en dannelsesreise gjennom en verden av norske bunader og folkedrakter. For hva skiller egentlig en bunad fra en folkedrakt? Hvorfor er bunader så viktig for nordmenn? Og, hva føler gjestene våre om fantasistakker og kjønnsnøytrale bunader? Vi tar praten sammen med to av Norges fremste bunadseksperter, Ellen Øverland, produksjonsleder og kvalitetsansvarlig ved Heimen Husfliden i Oslo og Camilla Rossing, leder i Norsk institutt for bunad og folkedrakt. Produsert av Truls Johansen.
13/05/202228 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Netflix-kollaps og strømmemarkedet

Netflix meldte nylig at selskapet for første gang mister kunder. Nyheten sendte aksjekursen ned over 35 prosent. Hvordan ser fremtiden til strømmeselskapene ut? Beveger vi oss mot en fragmentering av strømmetjenestene? Og, hvordan endrer strømmevanene våre seg? Vi tar praten med Jérôme Franck-Sætervoll, daglig leder i RiksTV, og Marinne Massaiu, Head of Audio Visual i GroupM. Produsert av Truls Johansen.
02/05/202228 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Provoserende kunst og investeringer

Denne uken får vi en leksjon i kunst og kunstinvesteringer av Karin Hindsbo, direktør i Nasjonalmuseet, og Cecilie Malm Brundtland, kunstrådgiver i Brundtland&Krosby og eier av en landets største private kunstsamlinger. Hvor starter du å investere i kunstverdenen? Hvem kan egentlig mest om kunst av Per og Petter? Og er det sant at de flotteste Munch-verkene IKKE står utstilt i Munchmuseet? Produsert av Truls Johansen
07/04/202238 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Sportsvasking og grasrotoppgjør

Nylig nektet Lise Klaveness, Norges Fotballforbunds nyvalgte president, å stille på debatt under FIFA-kongressen i Qatar etter at pressen ble utestengt. I denne ukens episode diskuterer vi sportsvasking, korrupsjon og de enorme summene i internasjonal fotball med Klaveness og Jan Petter Saltvedt, sportskommentator i NRK.
31/03/202234 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Millioner på flukt

Snart fire millioner flyktninger, bestående hovedsakelig av kvinner og barn, har forlatt Ukraina. Hva kan norsk næringsliv gjøre for å hjelpe? I denne viktige episoden diskuterer vi dette med Bernt G. Apeland, generalsekretær i Norges Røde Kors, og Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO. Produsert av Truls Johansen
24/03/202231 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Norges fremtidsnæringer

Konsulentselskapet McKinsey lanserte nylig rapporten "Norge i morgen" som presenterer ti norske mulighetsnæringer frem mot 2030. Samlet kan de potensielt bidra til 210.000 nye arbeidsplasser og 310 milliarder kroner i økt verdiskapning. Vi får besøk av selskapets managing partner, Frithjof Norman Lund, og Swecos klimastrateg og ledestjerne, Silje Skjelsvik, for å diskutere hva Norge skal leve av etter oljen. Produsert av Truls Johansen
17/03/202234 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Varm, kald og energikrig i Europa

Russlands invasjon av Ukraina har snudd hele Europa på hodet. Denne uken har vi besøk av to av landets fremste eksperter på det europeiske energimarkedet. Sammen med Maria Moræus Hanssen, styregrossist og tidligere konsernsjef i tyske Wintershall DEA, og Bjarne Schieldrop, sjefanalytiker innen råvarer i SEB, diskuterer vi krigføringen i Ukraina, samt ringvirkningene den har på det europeiske energimarkedet.
10/03/202238 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Utenforskapet som koster enorme beløp

En ungdom som faller utenfor arbeidslivet koster samfunnet i gjennomsnitt 15,9 millioner kroner. I tillegg påløper det også vesentlige sosiale kostnader ved hvert enkelte utenforskap.Sammen med Abdinor Barre, prosjektleder i landets viktigste klubb, Tøyen Sportsklubb, og Hans Christian Holte, direktør NAV, diskuterer vi hvordan et inkluderende arbeidsliv kan se ut og hvordan vi skal få flere i jobb. For hvordan skal fremtidens NAV se ut? Hvorfor er Tøyen Sportsklubb landets viktigste? Og hvem er denne legenden i offentlig sektor? Produsert av Truls Johansen.
24/02/202227 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Skattepjatt eller skattedebatt?

I etterkant av Bjørn Dæhlies annonserte utflytting til Sveits har formueskatten atter en gang kommet på agendaen. Sist sommer fikk Petter mye oppmerksomhet da han mente at nettopp formuesskatten tar for mye plass i det offentlige ordskiftet. Derfor har vi passende nok fått med oss Bettina Banoun, partner og skatteekspert i Wiersholm, og Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør i E24 og tidligere statsråd, til å diskutere dens påvirkning på norsk næringsliv i ytterligere detalj.
17/02/202235 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Kunsten å forhandle!

Vi er alle forhandlere – hele tiden! Men er en avtale god når begge parter tjener på den, eller når begge parter er like misfornøyde? Det prøver vi å finne svaret på i dagens episode der vi møter tidligere finansminister og avtroppende nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, og advokat og forfatter av boken «Å forhandle», Sigurd Knudtzon.
10/02/202232 minutes 42 seconds