Winamp Logo
Stjerner og striber - Midtvejsvalg Cover
Stjerner og striber - Midtvejsvalg Profile

Stjerner og striber - Midtvejsvalg

Danish, News, 1 season, 199 episodes, 5 days, 14 hours, 10 minutes
About
Til september går vores svenske naboer til valg. Kan Socialdemokraterne genvinde magten i Riksdagen? Hvordan vil de andre partier slå dem? Intet er for stort - eller småt - når Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen hver uge nørder igennem på den svenske valgkamp.
Episode Artwork

Trump og Harris går til stålet i Steel City

Både Donald Trump og Kamala Harris er trukket i arbejdstøjet og har besøgt flere afgørende svingstater i denne uge, blandt andet stålstaten Pennsylvania, der er en afgørende brik i spillet om Det Hvide Hus. Vi tager et kig på valgmatematikken og svingstaterne, der komme til at afgøre, hvem der vinder præsidentvalget 5. november. Og så ser vi på, hvorfor Kamala Harris kun har givet ét interview (med sin vicepræsidentkandidat ved sin side) siden hun blev nomineret som demokraternes præsidentkandidat. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/6/202443 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

USA: Kennedys hvaler, Trumps kvaler og Harris' idealer

Robert F. Kennedy Jr. er droppet ud af valgkampen om at blive USA's præsident og har i stedet rettet sin støtte mod Donald Trump. Vi taler om, hvad det betyder for Republikanernes vinderchancer. Derudover nærmer den anden præsidentdebat sig. Men forskelligrettede krav og Trumps gentagne trusler om ikke at møde op sætter spørgsmålstegn ved, om debatten overhovedet kommer til at ske. Vi tegner også et portræt af hende, der kan blive USA's første kvindelige præsident. For hvem er Kamala Harris egentlig? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent Sandra Brovall, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
8/30/202451 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

USA: Demokratiske superstjerner til love-fest i Chicago

Stjerner og striber er tilbage fra sommerferie, og vi skal derfor forbi nogle af alle de ting, der er sket siden sidst. Derefter hopper vi med hovedet først ned i Demokraternes konvent 2024 - hvem holdt den bedste tale, var der nogen, der skuffede, og hvad er det for et parti, Demokraterne er ved at genopbygge? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
8/23/202452 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber i D.C. 4:4 - Højesteret

I sidste afsnit af Stjerner og stribers sommerspecial er vi nået til den amerikanske højesteret, som har til opgave at sikre, at landets politikere - og ikke mindst præsidenten - overholder forfatningen og demokratiets spilleregler. Hvem er de ni ekstremt magtfulde og særligt udpegede mænd og kvinder afgør alt fra amerikanernes adgang til våben og abort til tidligere præsidenters immunitet, og er højesteretten gearet til at tage vare på demokratiet? Afsnittet er optaget i juni 2024. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-specialist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/26/202449 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber i D.C. 3:4 - Justitsministeriet

I tredje afsnit af Stjerner og stribers sommerspecial har vi forladt Washingtons politiske centrum for at besøge et fængsel i udkanten af byen, hvor en gruppe fanger afventer deres dom efter stormen på kongressen. Vi har besøgt Det Hvide Hus og Kongressen - og er nu nået til Justitsministeriet - som Donald Trump ynder at betegne som Den Dybe Stat. Hvorfor nærer Trump og tusindvis af amerikanere dyb mistro til Justitsministeriet? Politikerne advarer om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. I denne serie undersøger vi, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet. Afsnittet er optaget i juni 2024. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/26/202446 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber i D.C. 2:4 - Kongressen

Stjerner og striber taget til Washington D.C., hvor vi i fire særlige sommerafsnit tager forbi Det Hvide Hus, Kongressen, Justitsministeriet og Højesteret. Donald Trump, Kamala Harris og Joe Biden advarer alle om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. Vi undersøger, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet, og i dette andet afsnit besøger vi Repræsentanternes Hus og Senatet på Capitol Hill, hvor demokratiet i dén grad sat på prøve, da en folkemængde stormede kongresbygningen 6. januar 2021. Afsnittet er optaget i juni 2024. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/26/202449 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber i D.C. 1:4 - Det Hvide Hus

I denne sommerspecial er Stjerner og striber taget til den glohede politiske sump, Washington D.C., hvor vi i fire afsnit besøger Det Hvide Hus, Kongressen, Justitsministeriet og Højesteret. Donald Trump, Kamala Harris og Joe Biden advarer alle om, at demokratiet er i fare ved præsidentvalget 5. november. Vi undersøger, hvor rustede de demokratiske institutioner er til at modstå presset på demokratiet, og vi begynder på 1600 Pennsylvania Avenue, den mest eftertragtede adresse i amerikansk politik. Afsnittet er optaget i juni 2024. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/26/202445 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: Biden trækker sig og peger på Harris

Joe Biden har efter massivt pres fra demokrater trukket sig som præsidentkandidat og peger nu på sin vicepræsidentkandidat Kamala Harris. Vi gennemgår de sidste 48 timer af Bidens kampagne, ser på reaktionerne og zoomer ind på Kamala Harris, der kan blive USA's første kvindelige præsident. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/22/202456 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

USA: Gud, konge og MAGA-land

Donald Trump er blevet kronet som Republikanernes præsidentkandidat, og natten til fredag beskrev han for første gang attentatet mod ham i weekenden. Var det en fornyet Trump, der tog imod partiets nominering? Joe Biden er blevet smittet med covid og er i isolation - ikke kun fysisk, men i stigende grad også politisk, da flere demokrater udtrykker bekymring om Bidens evne til at slå Trump. Og så vender vi Trumps valg af vicepræsidentkandidat, JD Vance. Deltagere: Udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/19/202443 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Ursula eller kaos og nye tider i EU

Man siger, at når USA hoster, så bliver verden forkølet. Derfor taler vi om, hvad attentatforsøget mod Donald Trump betyder for Europa. Vi skal også omkring både Ursula von der Leyen, som torsdag skal kunne tælle til det magiske tal 361 for at fortsætte som formand for Europa-Kommissionen, og Keir Starmer, der vil genstarte Storbritanniens relation til EU. Alt det og meget mere skal holdet forbi i den her episode, som er den sidste, hvor Stjerner og striber fokuserer på Europa. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
7/17/202442 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: Attentatforsøg mod Trump

Donald Trump blev lørdag ramt af skud under et vælgermøde i Pennsylvania, hvor én tilskuer samt den formodede gerningsmand blev dræbt, mens to andre personer blev alvorligt såret. I denne ekstraudgave af Stjerner og striber taler vi om mordforsøget på Donald Trump, de mange reaktioner i USA og hvilke politiske konsekvenser, det kan få. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/14/202434 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

USA: Presset stiger på Biden

USA's præsident Joe Biden holdt natten til fredag dansk tid et pressemøde, som mange betragter som det vigtigste i hans karriere. Her kaldte han sin vicepræsident for Trump, han præsenterede Zelenskyj som Putin, og det overordnede fokus var, ikke overraskende, på Bidens kandidatur og evne til at fortsætte som Demokraternes præsidentkandidat. Pressemødet lå efter NATO-topmødet i Washington D.C., hvor stats-og regeringschefer fra de 32 medlemslande var samlet. Stjerner og striber vender de største overskrifter fra topmødet og laver en status på det massive pres på Joe Biden, der kun bliver ved med at stige. Deltagere: Udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, USA-korrespondent Philip Khokhar og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
7/12/202440 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Voulez-vous danne regering med mig?

Venstrefløjen gik frem, Macrons midte gik tilbage, og den yderste højrefløj fik ikke det resultat, de havde håbet på. Stjerner og striber dykker ned i søndagens anden valgrunde i Frankrig, hvor ingen af de tre grupper i Nationalforsamlingen fik et absolut flertal. Men hvad betyder sådan et valgresultat for den politiske situation i Frankrig, og hvad er det for en regering, præsident Macron nu står med? Det dykker dagens frankofile hold ned i. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Karin Mørch, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU- og NATO-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
7/10/202435 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

USA: Det store, demokratiske freak-out

Dagens Stjerner og striber udkommer i en panatlantisk udgave! Vi skal nemlig både forbi valget i Storbritannien, hvor Labour-partiet, med Keir Starmer i spidsen, løb med den altoverskyggende sejr, mens De Konservatives Rishi Sunak på den anden side må overgive magten. Og der er mere europæisk politik på programmet, fordi den anden og afgørende franske valgrunde finder sted på søndag. Stéphanie Surrugue opdaterer direkte fra Paris. Men vi skal selvfølgelig også forbi USA, hvor flere og flere stiller sig kritisk overfor Joe Bidens evne til at være Demokraternes præsidentkandidat, og hvor der er kommet en afgørelse i Trumps immunitetssag. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen, EU-korrespondent Ole Ryborg og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
7/5/202455 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Drømmesommer for drama queens

Dramaet fortsætter overalt i Europa... Stjerner og striber skal først forbi Frankrig, hvor første runde af parlamentsvalget blev afholdt i søndags. Her havde den franske højrefløj igen et fantastisk valg, og Rassemblement National har ikke stået stærkere siden 1940'erne. Valget i Storbritannien nærmer sig også, og meget skal gå galt, hvis ikke briternes nye premierminister fra på fredag hedder Keir Starmer. Vi skal også tale om Europa-Parlamentet, for selvom de tre største EU-topjobs nu højst sandsynligt er landet, så er meget stadig usikkert, og spændingen er stadig høj. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, international korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
7/3/202436 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

USA: Panik i Bidens lejr efter debat mod Trump

Præsident Joe Biden og den tidligere præsident Donald Trump mødtes i nat til valgkampens første præsidentdebat. Stjerner og striber-holdet stod derfor meget tidligt op for at se den 90 minutter lange debat mellem en Donald Trump, der fremstod uforberedt med sine lange forklaringer, og en Joe Biden, som har efterladt mange med særligt ét afgørende spørgsmål - kan Joe Biden overhovedet fortsætte som præsidentkandidat for Demokraterne? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/28/202445 minutes
Episode Artwork

Onsdag: Valg i Europa: Fransk valgbaguette og britisk brusebad af møg

Den første valgrunde i det forestående parlamentsvalg i Frankrig starter på søndag. Derfor taler vi om det franske valg, og hvordan både Emmanuel Macrons Renaissance og Marine Le Pens højrefløjsparti Rassemblement National står lige nu. Også valget i Storbritannien nærmer sig med hastige skridt. Her gør særligt Brexit-kongen Nigel Farage sig bemærket med det højredrejede parti, Reform UK. DR's korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen giver en status sammen Stjerner og stribers Europa-panel. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/26/202439 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

USA: Til sammenskudsgilde med Julia Roberts

Donald Trump og Joe Biden kæmper indædt om at overgå hinanden i at samle flest penge ind før valget til november. Med hjælp fra Hollywood slog Bidens kampagne pengerekord i denne uge. Vi tager en snak med chefen for Bidens fundraising om kunsten at samle penge ind og hvad kandidaterne egentligt synes om disciplinen. Mens Biden fundraiser i LA, er hans tilstand og begrebet cheapfakes igen kommet i søgelyset. Afsnittet er optaget onsdag 19. juni. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar, USA-kender Lasse Engelbrecht og økonomichef og tidl. ambassadør i Danmark Rufus Gifford. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
6/21/202443 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Brandvarm sag behandlet over kold torsk

Vi fortsætter med at tale om de store EU-topjobs, der snart skal landes. EU's 27 statsledere mødtes nemlig i mandags for at diskutere, hvordan posterne skal fordeles. Hvad der skete, og hvem der er i spil - vi vender det hele. Stjerner og striber skal også forbi Frankrig, hvor den politiske situation bare bliver ved med at udvikle sig op til valget. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, international korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/19/202436 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Skyldige Hunter og elektriske hajer

Det fyger med domme i den amerikanske valgkamp. Robert Hunter Biden, præsident Joe Bidens søn, er dømt skyldig for ulovlig våbenbesiddelse og for at lyve sig til en Colt-Cobra revolver tilbage i 2018. Vi spørger derfor, hvordan det kan påvirke farmand Bidens valgkamp. På den anden side står Trump, der nu igen er fri til at ramme kampagnesporet, efter han modtog sin dom i New York. Og det gjorde han tidligere på ugen med et rally i glohede Las Vegas. Hvordan det gik, det taler vi om i Stjerner og striber. Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, kulturkorrespondent Sandra Brovall, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/14/202448 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Rygterne svirrer om de store EU-topjobs

Mens der har været Europa-Parlamentsvalg, er den britiske premierminister Rishi Sunak endt i noget af en knibe. Derfor spørger vi, om det snart overhovedet kan gå værre for ham og Det Konservative Parti i Storbritannien. Og med det netop overståede EP-valg starter det, som vi på Stjerner og striber betragter som mindst lige så spændende. Nemlig den kabale af store topjobs i EU, der nu skal lægges. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/12/202441 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: EKSTRA! Den store debrief

Stemmerne er stadig i fuld gang med at blive talt op over hele Europa, efter millioner af europæere i går satte deres kryds til Europa-Parlamentsvalget. Stjerner og striber mødes nu dagen derpå i denne ekstraudsendelse og debriefer med en håndfuld korrespondenter fra fem forskellige EU-lande - om alt det, de ikke sagde, da de i går sendte live til den store valgfest. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-reporter Per Bang Thomsen, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent Tinne Hjersing Knudsen, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, korrespondent Kristian Almblad, korrespondent Steen Nørskov og udlandsjournalist Cecilie Kallestrup. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/10/202454 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Klar, parat, stem!

EU-valget er nu i fuld gang og 360 millioner stemmeberettigede europæere i 27 lande skal i løbet af weekenden sætte kursen for Europas fremtid. Vi tager temperaturen på EU-valgkampen i Ungarn, Belgien og på Baltikum - og svarer på spørgsmål fra lytterbrevkassen! Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
6/7/202454 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: EU-Beauty Contest

Vi er gået ind i ugen for Europa-Parlamentsvalget. Danskerne stemmer på søndag, men valget er allerede i fuld gang flere steder i Europa. Derfor varmer Stjerner og striber op med at svare på nogle af de spørgsmål, der trænger sig allermest på ved lytterne. Panelets deltagere vælger også hver et land, som de, af forskellige årsager, gerne vil fremhæve her i ugen op til valget - med håbet om at udmærke sig i vores lille EU-Beauty Contest! Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
6/5/202450 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

EKSTRA! Trump dømt skyldig

Vi har samlet holdet til en ekstra udgave af Stjerner og striber for at tale om den historiske dom mod Donald Trump, som nu er den første tidligere amerikanske præsident der er blevet dømt skyldig i en straffesag. Ifølge 12 nævninge i New York er Trump skyldig i samtlige 34 punkter, han var anklaget for i New York - blandt andet for at have forfalsket dokumenter for at dække over penge, der blev udbetalt til den tidligere pornoskuespiller Stormy Daniels forud for præsidentvalget i 2016. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall, retskorrespondent Trine Maria Ilsøe, tidl. USA-korrespondent Lillian G. Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
5/31/202450 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

USA: Trump er lige så from som Moder Teresa

Stjerner og striber besøger i dag Joe Biden, som siger, at den amerikanske økonomi kører på skinner. Med Bidenomics har han skabt flere jobs, et stærkt aktiemarked og en faldende inflation. Men amerikanerne har en helt anden opfattelse. Vi skal også endnu en gang forbi retten på Manhattan, hvor de 12 jurymedlemmer lige nu sidder og voterer om Trumps skæbne - og hvor Demokraterne har rekrutteret en stor amerikansk skuespiller til at føre valgkamp. Derudover er to flag, som har nogle problematiske referencer, blevet spottet ude foran ikke ét men to af højesteretsdommer Samuel Alitos bopæle. Deltagere: USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
5/31/202449 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Den anti-woke venstrefløjsdronning

Nej til indvandrere, klimaskepsis og stor sympati for Rusland. Den populære tyske partileder Sahra Wagenknecht har vendt op og ned på den yderste venstrefløj i Tyskland. Hvem er Wagenknecht, hvad vil hun med sit nye parti, og hvad betyder det for den yderste venstrefløj i Europa? Vi vender også Emmanuel Macrons statsbesøg i Tyskland, balladen om Alternative für Deutschland og "Champagne-Max" samt en drivvåd Rishi Sunak, der har udskrevet valg i Storbritannien. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-korrespondent Ole Ryborg, EU-reporter Per Bang Thomsen og korrespondent i Tyskland Steen Nørskov. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Lasse Berg Sørensen.
5/29/202455 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

USA: Ny valglov, stærk kaffe og en masse millioner

Sidste vidne er afhørt i retssagen mod Trump om tys-tys-pengene, der blev overført til Stormy Daniels, efter de angiveligt havde en affære tilbage i 2006. Nu har juryen Trumps skæbne i deres hænder. Næste skridt er nemlig, at de 12 jurymedlemmer skal blive enige om en dom. Vi taler om retssagens sidste vidne, som endte med ikke at blive Donald Trump selv. Stjerner og striber vender også et nyt lovforslag, der skal forhindre illegale immigranter i at stemme til præsidentvalget - selvom det allerede står i USA's forfatning, at det kun er amerikanske statsborgere, som kan stemme. Så hvorfor er republikanerne kommet med det her lovforslag? Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-kender Lasse Engelbrecht, og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Joakim Kruse Rasmussen.
5/24/202445 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Højrefløjen fester i Madrid

Toppen af poppen på den yderste europæiske højrefløj var i weekenden samlet til topmøde i Madrid for at sparke EU-valgkampen godt i gang. Og der er meget at fejre for højrefløjen som står til fremgang i meningsmålingerne. Hvad er forklaringen på det, hvad samler (og ikke mindst splitter) de forskellige højrefløjspartier, og hvad vil et højresving i Europa-Parlamentet betyde? Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-korrespondent Ole Ryborg og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Jacob Thue Stenager.
5/22/202438 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

USA: Biden elsker onsdage

Stjerner og striber laver i denne uge en status på Joe Bidens valgkampagne. Derfor stiller vi skarpt på særligt én dag om ugen, der er ekstra vigtig for den demokratiske præsident og præsidentkandidat. Vi skal også endnu en gang forbi retten i New York, hvor Trumps tidligere fixer Michael Cohen - som mange betragter som tys-tys-retssagens hovedvidne - har indtaget vidneskranken. For hvordan er det gået manden, der ikke er bleg for også at fortælle sin side af sagen på TikTok for sine knap 300 tusinde følgere? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Joakim Kruse Rasmussen.
5/17/202442 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Eurovision Special! 3:3

Årets Eurovision Song Contest-finale var måske den mest politiske nogensinde. Derfor dykker Stjerner og striber i denne sidste særudgave ned i lørdagens store klimaks. Udenfor Malmö Arena foregik både demonstrationer og anholdelser, mens der indenfor til finalen var identitetspolitik på tapetet med den 24-årige nonbinære, schweiziske vinder. Vi går igennem alle de politiske nedslag, for måske kan årets tumultariske Eurovision være et billede på et Europa i forandring. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, Eurovision-kommentator Ole Tøpholm, EU-korrespondent Ole Ryborg og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Joakim Kruse Rasmussen.
5/16/202440 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Krudt, kugler og demokrati-skjold

Sammen med EU-topbosser, europaparlamentarikere og både nuværende og tidligere statsledere har Stjerner og striber været til det uformelle topmøde Copenhagen Democracy Summit i Skuespilhuset. Her talte både Mette Frederiksen og Ursula von der Leyen forsvarspolitik, og de understregede begge den massive trussel, som Rusland udgør. Vi dykker ned i den her europæiske, sikkerhedspolitiske oprustning og spørger blandt meget andet om hvem, der skal betale regningen. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
5/15/202435 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

USA: Til VP-casting i Palm Beach

Stjerner og striber fortsætter, hvor vi slap i sidste uge. Guvernøren i South Dakota Kristi Noem har nemlig ikke bare skudt sin egen hund i en grusgrav, nu opfordrer hun også til, at Joe Bidens schæferhund Commander bør lide samme skæbne. Hun er én af Donald Trumps potentielle vicepræsidentkandidater - vi kigger nærmere på hende og en håndfuld andre, der kan ende med at blive Trumps højre hånd, hvis han vinder valget til november. Vi skal også forbi retten i New York, hvor Stormy Daniels har været på vidneskranken for at fortælle om sin påståede affære med den tidligere republikanske præsident. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Joakim Kruse Rasmussen.
5/10/202455 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Den store røverhistorie-test

EU-debatten er gået (krum) agurk i Sverige, hvor det lige nu diskuteres om EU-regler vil gøre både döner kebab og veteranbiler forbudt. Vi dykker ned i EU-myterne og giver et bud på, hvad der er sandt og falsk. Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager.
5/8/202445 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Eurovision Special! 2:2

I andet afsnit af Stjerner og stribers Eurovision Special dykker vi ned i hvordan både EU-kritik og EU-begejstring har kunne ses og høres i Eurovision Song Contest, og vi taler om nogle af de sange, der var for politiske til at komme med i konkurrencen - og dem, der slap igennem. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, Eurovision-kommentator Ole Tøpholm og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
5/6/202444 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Eurovision Special! 1:2

Stjerner og striber har fundet glimmer og konfetti frem og kaster sig i to særafsnit over Eurovision Song Contest, der bliver afholdt i Malmø i denne uge. Brydningerne i Europa har nemlig altid fyldt i Eurovision, fra Nellikerevolutionen i Portugal til Den Orange Revolution i Ukraine, fra Berlinmurens fald til euroens indførelse, fra kønskamp til valgkamp. Vi nørder igennem på det hele og synger med på Europas moderne politiske historie. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, Eurovision-kommentator Ole Tøpholm, EU-korrespondent Ole Ryborg og special guest EU's konkurrencekommissær og Eurovision-fan Margrethe Vestager. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
5/6/202454 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

USA: Law & Order - fra Højesteret til Kim Kardashian

Mens Joe Biden crackede jokes til The White House Correspondents' Dinner i Washington D.C., så var Donald Trump igen omdrejningspunkt i endnu en retssag - denne gang i den amerikanske Højesteret. Han vil nemlig gerne have immunitet for de handlinger, han udførte, da han var præsident. Vi spørger DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe, om det overhovedet kan lade sig gøre. Derudover fortsætter protesterne på de amerikanske universiteter, og Kim Kardashian var "super honored" over at gæste Det Hvide Hus i anledning af Second Chance Month. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Jacob Thue Stenager og Joakim Kruse Rasmussen.
5/3/202457 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Onsdag: Valg i Europa: Brevkasse Special fra Strasbourg

Hvem er de mest flamboyante EU-kandidater gennem tiden? Hvor meget indflydelse har de danske parlamentarikere egentlig? Og kan briterne komme med i EU igen? Stjerner og striber dykker ned i brevkassen og svarer på lytterspørgsmål i anledning af Europa-Parlamentets sidste møde i Strasbourg. Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
5/1/202439 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

USA: Magic Mike har talt med Gud

Efter måneders republikansk modstand har Kongressen vedtaget en milliardstor hjælpepakke til bl.a. Ukraine - men først efter, at formand Mike Johnson rådførte sig med Biden, Trump, ukrainske baptister og Gud. Stjerner og striber er også med fra Columbia University, hvor 'Generation Gaza's demonstrationer mod Israel er ved at vokse sig til et gigantisk politisk problem. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent Sandra Brovall, USA-specialist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen og Lasse Berg Sørensen.
4/26/202448 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Badegæster på fransk visit

Stjerner og striber er taget til "Europas Hovedstad" Strasbourg, hvor de nuværende medlemmer af Europa-Parlamentet i denne uge mødes for sidste gang inden valget til juni. Hvad er der på spil, hvad har politikerne opnået de seneste fem år, og hvorfor skal de egentligt samles i Strasbourg 12 gange om året? Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/24/202430 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

USA: Trump i Stormy-vejr

Den første af fire retssager mod Donald Trump blev i mandags skudt i gang i New York. Retssagen indebærer tys-tys-penge, ulovlig bogføring, den tidligere pornostjerne Stormy Daniels, og i midten af det hele står den republikanske præsidentkandidat Donald Trump. Han anser retssagen som et angreb mod USA, men på trods af det formåede han alligevel at falde i søvn i retten i mandags. Vi kommer også omkring Trumps tidligere vicepræsident Mike Pence, der besøgte København tidligere på ugen. Stjerner og striber talte med ham og spurgte blandt andet, hvem han kommer til at stemme på til præsidentvalget. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent Sandra Brovall, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Joakim Kruse Rasmussen.
4/19/202456 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Ursula på glatis

EU's magtfulde formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, forsøger at få fem år mere på posten, men flere skandaler har givet ridser i lakken, og det er ikke sikkert, at det kommende Europa-Parlament vil stemme for von der Leyen. Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-korrespondent Ole Ryborg, EU-reporter Per Bang Thomsen, DR's fodboldkommentator, Andreas Kraul og journalist og podcastvært Sandie Westh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/17/202450 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

USA: Trumps tryktest og Bidens ungdomsfest

Donald Trump har meldt sig på banen i den massive, amerikanske abortkamp med nogle udmeldinger, der tester de konservative og religiøse republikanere, og som ikke vækker glæde. Vi taler også om Joe Bidens nye kampagne, der skal hjælpe millioner af unge amerikanere med at betale deres studiegæld. Men er det en reel politisk plan, eller er Biden på charmeoffensiv med en omgang valgflæsk til de unge vælgere? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
4/12/202445 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Kampen om Europas grænser

Efter årelange forhandlinger skal Europa-Parlamentet onsdag stemme om den såkaldte migrationspagt - en enorm aftale, der skal reformere EU's migrations- og asylpolitik. Hvad betyder de nye regler, og hvorfor har det taget så lang tid at nå til enighed? Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og Europa-korrespondent Anna Gaarslev. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/10/202442 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

USA: Biden er damernes ven

Abortdebatten raser i den amerikanske valgkamp, og Joe Biden har sat et massivt angreb ind på Donald Trump, som han ikke mener "stoler på kvinder". Hvor står kampen om aborten i USA, og hvad kan det betyde for valgresultatet? Vi kigger også på den mystiske milliardær, en lånehaj fra Los Angeles, der har betalt Trumps enorme kaution i New York. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen.
4/5/202445 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Putin-propaganda i parlamentet?

Flere medlemmer af Europa-Parlamentet er under mistanke for at have modtaget penge for at sprede russisk misinformation. Ifølge Belgiens regering har belgiske og tjekkiske efterretningstjenester samarbejdet for at afsløre et russisk propagandanetværk, og flere politiske grupper i parlamentet vil nu have undersøgt sagen. Hvad går det ud på, og hvad er det for en type propaganda, politikerne er mistænkt for at sprede? Hver onsdag kaster Stjerner og striber sig over EU-valget til juni. Hver fredag handler det om valget i USA. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/3/202449 minutes, 1 second
Episode Artwork

USA: Påskemysteriet i Det Hvide Hus

Det er påske, men valgkampen buldrer fortsat derudaf i USA. Den uafhængige kandidat Robert F. Kennedy Jr. har fundet sig et bud på en vicepræsident, Trumps sociale medie, Truth Social, er blevet børsnoteret og så har den tidligere præsident netop lanceret sin helt egen bibel med slagordet "Make America Pray Again". Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og økonomikorrespondent Casper Schrøder. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/29/202452 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Valg i Europa: Bootcamp helt ude i skoven

Stjerner og striber er taget til Sverige for at holde redaktionsmøde hos Ole Ryborg, så vi kan blive helt klar til europaparlamentsvalget til 9. juni. Hvad er på spil ved valget og hvordan dækker man bedst EU's 27 medlemslande? Hver onsdag handler Stjerner og striber om EU-valget. Hver fredag valget i USA. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, EU-reporter Per Bang Thomsen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/27/202451 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Fedtede fingre på Trump Tower

Donald Trump er begyndt at samle penge ind, da han senest mandag skal lægge mere end tre milliarder kroner. Det er nemlig beløbet, Trump skal betale efter han i en civil retssag i New York blev dømt til for at have oppustet værdien af sit firma The Trump Organization. Hvad sker der, hvis Trump ikke kan betale? Og så zoomer vi ind på en kommentar, der faldt på et vælgermøde i Ohio, der igen fik medier og demokrater op i det røde felt. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/22/202447 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Bromance i Mar-a-Lago

Der var rød løber og skåltaler, da Ungarns premierminister, Viktor Orbán, var på hvad der næsten kunne ligne et statsbesøg hos Donald Trump i Mar-a-Lago. Hvorfor er Trump og højrefløjen så vilde med Orbán? Og hvorfor har en tv-tale fra et køkken i Alabama fået så meget opmærksomhed den sidste uge? Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, EU-korrespondent Ole Ryborg, Ruslands- og Ukrainekorrespondent Matilde Kimer og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/15/202450 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Kongen og Sumpdronningen

Donald Trump er nu sidste mand tilbage i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat efter Nikki Haley trak sig efter en ikke så super Super Tuesday. Hvad betyder det for præsidentvalgkampen? Og hvem er manden, der slog Joe Biden med kun 11 stemmer på den lille stillehavsø Amerikansk Samoa? Den amerikanske højesteret kommer til at spille en afgørende rolle ved valget, og vi vender den seneste udvikling. Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz, USA-kender Lasse Engelbrecht, international korrespondent Steffen Gram, USA-korrespondent Philip Khokhar og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/6/202453 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Iskold duel i Texas

Der er lagt op til duel ved den mexicanske grænse i Texas, som Joe Biden og Donald Trump besøger på samme tid for at sætte fokus på et af valgkampens helt store emner: strømmen af migranter, der illegalt søger mod USA. Vi taler også om Biden, der er kommet galt afsted i en isbutik i New York og om en tryllekunstner, der indrømmer at stå bag falsk AI-Biden-talebeskeder. Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent, Sandra Brovall, USA-korrespondent Philip Khokhar og tech-korrespondent Henrik Moltke. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/1/202449 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Skæg, blå briller og gyldne sko

Korruptionssagen mod Joe Biden har taget en ny drejning efter politiet har anholdt en FBI-informant i Las Vegas, der er under anklage for at lyve om præsidenten og hans søn, Hunter Biden. Donald Trump skal betale en kæmpebøde for bedrageri i New York og så er der gået fuld Glamour i Georgia-sagen. Vi vender udviklingerne i de spektakulære sager og Trumps nye, gyldne sko. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/23/202459 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Nato - or not to

Donald Trump har igen-igen givet Nato-ledere grå hår i hovederne ved at stille spørgsmål ved forsvarsalliancens princip om, at alle beskytter alle mod et eventuelt angreb. Imens har Joe Bidens kampagne lanceret en TikTok-kanal på trods af, at han selv har været med til at forbyde den kinesiske app hos offentligt ansatte. Deltagere: USA-korrespondent Philip Khokhar, USA-kender Lasse Engelbrecht, EU- og Nato-korrespondent Ole Ryborg, kulturkorrespondent Sandra Brovall og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
2/16/202448 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Tucker Carlsons scoop i Moskva

Alle øjne er rettet mod den tidligere Fox News-vært Tucker Carlsons interview med Ruslands præsident, Vladimir Putin, der for første gang siden Ruslands invasion af Ukraine, har ladet sig interviewe af et vestligt medie. Hvad får Carlson og ikke mindst Putin ud af det? Og så skal USA's højesteret tage stilling til, om Trump skal stryges fra stemmesedlen, efter en 91-årige kvinde fra Denver med den amerikanske forfatning i håndtasken har lagt sag an. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, international korrespondent Steffen Kretz, USA-korrespondent Jakob Krogh og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/9/202451 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Oprahs åndelige vejleder melder sig i valgkampen

To demokratiske kandidater håber stadig at kunne slå Joe Biden ved demokraternes første primærvalg i South Carolina i weekenden. Heriblandt Marianne Williamson, der tidligere har været Oprah Winfreys tidligere åndelige vejleder. Og hvad er det for en vild konspirationsteori med Taylor Swift, Super Bowl og Joe Biden, der florerer på den yderste højrefløj? Og så åbner vi Stjerner og stribers lytterbrevkasse! Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Philip Khokhar og kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent, Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/2/202452 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

En konservativ masterplan

Tusindvis af besværlige embedsmænd og venstreorienterede teknokrater skal smides på porten. Sådan lyder blot et af målene i planen 'Project 2025', som en håndfuld konservative tænketanke ønsker iværksat, hvis Donald Trump generobrer nøglerne til Det Hvide Hus. Vi ser nærmere på den konservative masterplan, som måske er kommet et skridt nærmere virkeligheden, efter Donald Trumps sejr i New Hampshire. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue. USA-korrespondent Jakob Krogh. USA-specialist Lasse Engelbrecht. International korrespondent Steffen Gram. Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
1/26/202451 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trumps triumftog og en løs Bigfoot

Donald Trump smadrede Nikki Haley og Ron DeSantis ved den første afstemning i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat. Vi ser på Donald Trumps sejr, siger farvel til endnu en republikansk kandidat og kigger fremad mod næste primærvalg i New Hampshire, hvor Bigfoot efter sigende forgæves jagter Joe Biden. Deltagere: USA-journalist Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
1/19/202449 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Fanden er løs i Iowa

På mandag skal de allerførste vælgere stemme ved det amerikanske primærvalg. Delstaten Iowa danner nemlig rammen om det første slag i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat. Vi tager en runde forbi de største favoritter og dykker ned i den lille delstat, der har meget at byde på. Blandt andet et satanistisk alter, som har skabt en fandens debat. USA-journalist Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Laurits Villadsen.
1/12/202445 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Queer country og kulturkrig

Vi skriver 2024, og det amerikanske valgår er allerede i fuld sving. Donald Trump er gået til højesteretten, efter at han er blevet smidt af stemmesedlen i flere delstater. Kulturkrigen raser og republikanske toppolitikere er taget til den mexicanske grænse, hvor antallet af migranter i december slog rekord. Og så spørger vi den tidligere ambassadør i Danmark Rufus Gifford om det danske monarki mon ville fungere i USA. Deltagere: USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, tidligere ambassadør i Danmark, Rufus Gifford og Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
1/5/202451 minutes, 1 second
Episode Artwork

Jule- og nytårsspecial med Mette Frederiksen

Det er jul, og lige om lidt siger vi farvel til et hektisk 2023. I den anledning optager vi årets sidste omgang Stjerner og striber i Statsministeriet, hvor vi sammen med statsminister Mette Frederiksen ser tilbage på året der gik i international politik og frem mod 2024, der kommer bragende med afgørende valg i Europa og USA og krig i Ukraine og Mellemøsten. Hvordan kan Danmark navigere i et oprørt hav af internationale udfordringer? Og så skal et gammelt væddemål indfries! Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og special guest statsminister Mette Frederiksen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/22/202356 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hjælpepakke til Ukraine eller julegave til Putin?

Joe Biden vil have Kongressen til at godkende en hjælpepakke på over 400 mia. kroner til Ukraine inden jul, da den eksisterende pengekasse er ved at være tom. Men republikanerne nægter at stemme for hjælpepakken, hvis der ikke bliver afsat flere penge til at sikre grænsen mod Mexico. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/15/202348 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Diktator for en dag

Donald Trump, der er favorit til at blive republikanernes præsidentkandidat, siger i et interview på Fox News, at han kun vil være diktator på sin første dag i Det Hvide Hus, hvis han skulle gå hen og vinde præsidentvalget til november. Hvad betyder det, og hvad har Trump ellers sagt, han vil gøre, hvis han vinder? Magasinet TIME har desuden kåret årets mest indflydelsesrige person, og så har George Santos fået travlt efter han sidste uge blev smidt ud af kongressen.. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent, Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/8/202353 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Santos eller falsk?

Den pt. mest omdiskuterede politiker i USA, George Santos, står lige nu overfor en potentiel udsmidning af Kongressen. Det sker efter et år, hvor næsten alt ved George Santos' person er blevet anklaget for at være opdigtet. Vi skal også forbi en lang liste af livlige VP-kandidater. For hvem er favorit til at blive Donald Trumps running-mate, hvis han altså bliver republikanernes næste præsidentkandidat? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
12/1/202351 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Thanksgiving Special

Det er Thanksgiving i USA, men Joe Biden har ikke meget at takke for hen over middagsbordet. De unge vælgere, der kan være med til at sikre ham genvalg, protesterer nemlig over hans massive støtte til Israel. Og så har en gammel kending meldt sit kandidatur til præsidentvalget. Hvad kan det betyde for de to gamle partier? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/24/202348 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Pandaer og politiske skadedyr

Stemningen har været mere end ophedet i Kongressen i denne uge, hvor en senator blandt andet har udfordret et vidne til nævekamp. Hvorfor er tonen i amerikansk politik så hård? Mere roligt gik det, da præsident Joe Biden og Kinas præsident, Xi Jinping, forsøgte at tø det bundfrosne forhold mellem USA og Kina op. Hvad kom der ud af deres møde i San Francisco, og hvad er status på pandadiplomatiet? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/17/202348 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Valgsejr til demokraterne trods tæsk til Biden

Spørgsmålet om abortrettigheder har sikret demokrater valgsejre i flere amerikanske delstater, på trods af at den demokratiske præsident, Joe Biden, får smæk i en ny måling, hvor han står til at tabe fem ud af seks vigtige svingstater til rivalen Donald Trump. Og så taler vi om den tredje republikanske tv-debat, som Trump igen sprang over. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og tidligere USA-korrespondent Lillan Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/10/202355 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Byggemand Biden

Joe Biden har besluttet, at der skal bygges videre på Donald Trumps mur mod Mexico, selvom Biden før valget i 2020 svor, at han ikke ville bygge en centimeter mere mur. Hvorfor fortsætter Biden, og hvor store er problemerne med illegal immigration til USA ved den sydlige grænse? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-specialist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/3/202354 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Magic MAGA Mike

Efter fire forsøg og tre lange uger kunne republikanerne endelig blive enige om en ny formand for Repræsentanternes Hus. Hvem er Mike Johnson, der både har Donald Trump og Gud ved sin side? Vi tager også endnu et afsnit af Law & Order, da tre tidligere Trump-advokater har erklæret sig skyldige i sagen om manipulation af præsidentvalget i 2020 i Georgia. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz, USA-specialist Lasse Engelbrecht og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/27/202354 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Mugshot for millioner

Det er dyrt at føre valgkamp, så præsidentkandidaterne samler penge ind på livet løs - blandt andet ved at sælge t-shirts og kaffekopper. Hvem har fået mest i indsamlingsbøssen, og hvad bruger de pengene på? Og så har redaktionen fået både pakke og brev! Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/20/202350 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Kennedy og Commander bider fra sig

Robert F. Kennedy Jr. har droppet Det Demokratiske Parti og stiller nu op som uafhængig kandidat med det erklærede mål at spænde ben for både Joe Biden og Donald Trump. Hvem er konspirationsteoretikeren og klimaaktivisten Kennedy Jr., og i hvor høj grad kan hans kandidatur påvirke valget i 2024? Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Philip Khokhar og vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/13/202355 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Kongemord i Kongressen

Otte oprørske republikanere har væltet deres egen formand i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy. Hvad sker der nu, og hvem er McCarthys banemand og nemesis Matt Gaetz? På grund af den historiske begivenhed på Capitol Hill udkommer ugens udgave af Stjerner og striber torsdag i stedet for fredag. Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/5/202347 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

AI-klonernes kamp

Kunstig intelligens har indtaget den amerikanske valgkamp, hvor man både kan støde på AI-udgaver af samtlige præsidentkandidater og AI-skabt valgmateriale. Og så vender vi den anden tv-debat mellem syv republikanske præsidentkandidater. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh, tech-korrespondent Henrik Moltke og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/29/202344 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Opgøret efter oprøret

Donald Trump har givet sit første store tv-interview efter han forlod Det Hvide Hus - og siden han er blevet tiltalt i fire straffesager med i alt 91 anklagepunkter. Vi vender interviewet og det enorme retsopgør efter stormen på kongressen 6. januar 2021, hvor flere end 1110 personer - inklusiv Donald Trump - nu er blevet tiltalt. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Steffen Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/22/202349 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Gamle mænd og nye rigsretssager

Kevin McCarthy, formanden for Repræsentanternes Hus, har nu igangsat en rigsretssagsundersøgelse mod præsident Joe Biden, der også kæmper med dårlige målinger og intern kritik af Bidens alder. Hvad betyder det? Den tidligere formand, 83-årige Nancy Pelosi har meddelt, at hun genopstiller, mens senator fra Utah og tidligere præsidentkandidat Mitt Romney stopper - og samtidig langer ud efter de aldrende politikere. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/15/202354 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Rigsretssag på vej mod Biden?

Der bliver raslet med sablerne i Washington D.C., for en del af det republikanske parti vil nemlig have undersøgt, om Joe Biden skal stilles for en rigsret på grund af sin søn. Hvem er Hunter Biden, og hvad er det, han har gjort ifølge republikanerne? Og hvor gode er Hunter Bidens malerier? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og smagsdommer Adrian Lloyd Hughes. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/8/202350 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

McConnell og Florida går i sort

Den republikanske leder i Senatet, 81-årige Mitch McConnell, gik igen i sort for rullende kameraer i denne uge. Det satte - igen - gang i debatten om USA's politiske top måske snart bør gå på pension. Ron DeSantis har sat sin valgkamp på pause efter stormen Idalia og tre racistiske drab i Florida. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokar og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/1/202349 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Første tv-debat, men uden elefant

Donald Trump droppede præsidentvalgkampens første republikanske tv-debat på Fox News og gav i stedet et interview til Tucker Carlson. Hvordan gik det de otte republikanske kandidater, der forsøger at vælte Trump af pinden som storfavorit til at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokar, global korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/25/202349 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Hot tip til din sommer

Stjerner og striber er tilbage til august, men hvis du ikke kan vente, så hør med her. Stephanie Surrugue er nemlig vært på Orientering Udsyn hele sommeren. Sammen med en håndfuld korrespondentkolleger, går hun i dybden med de vigtigste verdensledere. Vi ser verden, som de ser den. Og prøver at forstå de udfordringer, som de står overfor - og som kommer til at forme vores fremtid. Vært: Stephanie Surrugue. Gæster: Philip Roin, Kina-korrespondent, Brita Kvist, Ruslands-kender, Lillian Kretz, USA-korrespondent og Michael Reiter, Tysklandskorrespondent. Redaktør: Johanne Hesseldahl.
7/3/20231 minute, 31 seconds
Episode Artwork

Live fra Folkemødet!

Den amerikanske valgkamp er i fuld sving, og det kan meget vel blive et rivalopgør mellem Biden og Trump (igen). Hvad betyder valget for os i Europa, for Ukraine og for klimaet? DR's udenrigspodcast Stjerner og striber sender live fra Folkemødet i Allinge på den geopolitiske smørklat, Bornholm. Medvirkende: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg, USA's ambassadør i Danmark Alan Leventhal, klimakorrespondent Thøger Kirk og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
6/16/20231 hour, 1 minute, 2 seconds
Episode Artwork

Special med statsminister Mette Frederiksen

DR's udenrigspodcast Stjerner og striber får i denne særlige Folkemøde-udgave besøg af statsminister Mette Frederiksen til en snak om USA, Nato, Ukraine og ikke mindst jobbet som Nato-chef, som der kommer et klart svar på. Vært: International korrespondent Stéphanie Surrugue. Gæst: Statsminister Mette Frederiksen.
6/15/202329 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Make America Great igen-igen

Knapt har støvet lagt sig efter midtvejsvalget, før et nyt opgør venter: Nemlig præsidentvalget i 2024. Donald Trump har meldt sit kandidatur, men oprøret ulmer i det store, gamle parti. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Steffen Kretz og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/18/202245 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Et lille rødt skvulp

Det blev ikke til den blodrøde tsunami, som Republikanerne havde håbet på ved det amerikanske midtvejsvalg. Hvorfor ikke? Og hvad betyder resultatet for Joe Bidens sidste to år i Det Hvide Hus? Og bliver Donald Trump mon udfordret af en ny konservativ konge i Florida? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, international korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/10/202232 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Valgdag Special

Det er valgdag i USA, og amerikanerne afgør nu landets politiske fremtid de næste par år. Skyller en rød bølge ind over USA, eller formår Demokraterne at beholde magten? Det bliver afgjort NU! Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, international korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/8/202237 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Obama to the rescue!

Demokraterne frygter en gedigen vælgerlussing ved valget på tirsdag, men har fået politisk førstehjælp af en gammel kending, nemlig Barack Obama. Kan det gøre en forskel? Joe Biden advarer mod politisk vold efter angrebet på Nancy Pelosis mand, Paul Pelosi. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/4/202235 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Crudités med valgfusk på menuen

Flere end 370 republikanske kandidater, der forsøger at blive valgt ved midtvejsvalget, betvivler at Joe Biden på ærlig vis vandt præsidentvalget i 2020. Hvad kan det betyde for kommende valg? Og hvad er det der foregår i den afgørende svingstat Pennsylvania, hvor den kendte tv-læge Dr. Oz kæmper mod John Fetterman - en stor, tatoveret fyr i hættetrøje - om at blive statens næste senator? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
10/28/202236 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Abort på stemmesedlen

Retten til abort - eller mangel på samme - er et af midtvejsvalgets helt store temaer. Demokraterne håber, at abortforbud i flere republikanske stater vil få mange vrede vælgere til valgstederne - men er det nok til at vinde 8. november? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
10/21/202232 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Demokrati i midtvejskrise?

Den 8. november skal amerikanerne til valg igen, og ifølge præsident Biden er det intet mindre end selve demokratiet, der er på stemmesedlen. Hvad skal der ellers stemmes om, og hvad betyder midtvejsvalget for Bidens (foreløbigt) sidste to år i det Hvide Hus? Og hvor meget magt har Donald Trump over det Republikanske Parti? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
10/14/202236 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

En moderat svær regeringskabale

Ulf Kristersson blev valgets sejrherre og står nu over for lidt af en opgave: At danne en regering som alle støttepartier er enige om - og løse Sveriges mange problemer. Hvor svært bliver det? Magdalena Andersson er gået af og smækker med døren, men lader den alligevel stå på klem for et fremtidigt regeringssamarbejde. Og så skal mindst et parti finde en ny partileder. Deltagere: Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/16/202235 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Fuld fart på Jimmies futtog

Der bliver stadig talt stemmer op efter det svenske valg, så det er ikke til at sige, hvem der ender som Sveriges næste statsminister. Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterne blev dog kåret som vinder på valgaftenen, da de ser ud til at få deres bedste resultat nogensinde. Hvad betyder det? Og hvordan fejrede de resultatet? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/12/202219 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Valgdag Special!

Det er valgdag i Sverige og 7,8 millioner svenskere skal beslutte, hvem der skal regere Sverige de næste fire år. Hvordan foregår et svensk valg, hvordan er valgfesterne og hvornår får vi et resultat? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/11/202237 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Valgflæsk og pølsesnak

De to statsministerkandidater, Magdalena Andersson og Ulf Kristersson, mødtes i denne uge til tv-duel. Hvordan slap de fra det? Og hvorfor bliver de svenske politikere ved med at posere med pølser? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/9/202231 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

EKSTRA! Liz Truss afløser Boris Johnson

I dag har Liz Truss første arbejdsdag i Downing Street 10 som nyvalgt britisk premierminister. Har briterne fået en ny jernlady? Hvordan har Truss tænkt sig at komme igennem den enorme bunke af problemer, hun har arvet fra Boris Johnson? Og har han allerede gang i et comeback? Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, Europakorrespondent Anna Gaarslev og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/6/202231 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Forbrydelse og (dansk) straf

Ét tema bliver ved med at dominere valgkampen: Skyderier og bandekriminalitet, der blandt andet er gået ud over et 5-årigt barn på en legeplads. Både Socialdemokraterne og Moderaterne vil stoppe banderne med flere politifolk på gaderne, og så skal der indføres danske straffe i Sverige. Hvad betyder det? Og hvordan påvirker den svenske bandekonflikt Danmark? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, DR's retsanalytiker Louise Dalsgaard og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/2/202235 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kampagnebussen, der kørte af sporet

Ny uge i den svenske valgkamp - nyt transportmiddel er kørt direkte ind den politiske dagsorden. De fire borgerlige partier er draget på fælles valgturné - eller er de? Og hvad siger det om samarbejdet i den blå blok? Og hvordan gik det statsminister Magdalena Andersson, da hun var i krydsild på tv-stationen SVT? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/26/202232 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

En enkeltbillet til Kabul

En reklame på et metrotog i Stockholm har sat fut i den svenske valgkamp, og Sverigedemokraterne, partiet på den yderste svenske højrefløj, bliver igen beskyldt for at være racistiske. Hvem er Sverigedemokraterne, og hvem er partileder Jimmie Åkesson? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/19/202234 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

En politisk smörgåstårta

Der er én måned til svensken går til valg og vælger deres næste statsminister. Er der kommet danske tilstande i nabolandet? Hvem er de to statsministerkandidater? Og hvordan smager en smörgåstårta? Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/12/202233 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

La Grande Finale - Den 3. valgrunde

Støvet (og valgtømmermændene) har knapt lagt sig, før alle har rettet øjnene stift mod valgets 3. runde, nemlig parlamentsvalget til Nationalforsamlingen i juni. Hvor vigtigt er dét valg for Macron? Og kan Jean-Luc Mélenchon og Marine Le Pen spænde ben for ham og gøre de næste fem år endnu sværere? Og hvordan smager Marine Le Pens valgchampagne? Og hvem er vores special guest? Det finder vi ud af i Stjerner og stribers store sæsonafslutning! Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/29/202248 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Macron vandt - Le Pen sejrede

Både Emmanuel Macron og sofavælgerne slog Marine Le Pen ved søndagens præsidentvalg. Alligevel ser Le Pen sig selv som sejrherre. Hvordan kan det være? Stjerner og striber vender både valgresultater og valgfester dagen derpå. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/25/202253 minutes, 1 second
Episode Artwork

Le Final Countdown!

Mon Dieu, så er det NU, at franskmændene skal vælge deres næste præsident! Hvad laver Le Pen og Macron på valgdagen? Hvad siger målingerne? Og hvornår ved vi, om vi skal sige Madame La Présidente eller Monsieur le Président? Stjerner og striber varmer traditionen tro op til valg! Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/24/202255 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Monsieur Måtte vs. Madame Mild

I denne uge mødte Le Pen og Macron hinanden ansigt til ansigt i den store og meget ventede (og eneste) tv-debat inden valget på søndag. Hvordan var kampformen? Hvor var de gode - og knap så gode? Vi debriefer på den tre timer lange debat. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/22/202258 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Præsident Le Pens Frankrig

De sidste to kandidater er tilbage på kampagnesporet efter valgkampens første halvleg. Om lidt over en uge finder vi ud af, om det bliver Macron eller Le Pen, der skal lede Frankrig de næste fem år. Hvad vil Le Pen som præsident - HVIS hun slår Macron? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/15/202255 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Valgfester og økonomiske tømmermænd

Macron og Le Pen er gået videre til anden runde, mens Mélenchon (igen) blev slået på målstregen. Værst ser det dog ud for den republikanske kandidat, Valérie Pécresse, der i dag vågnede op til en tocifret millionregning, som hun personligt hæfter for. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/11/202238 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Valgdag Spéciale!

Det er valgdag, og vi varmer op på den danske ambassade i Paris, mens omkring 48 millioner franskmænd vælger de to kandidater, der skal gå videre til valgets anden runde. Hvad sker der i dag, og hvad skal man holde øje med? Og findes der fransk valgflæsk? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og ambassadør Michael Starbæk Christensen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/10/202249 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Baguette og grimasser

Spændingen stiger her dagen før dagen før valgdagen, og både Le Pen og Mélenchon haler ind på præsidenten i målingerne. Hvordan vil de tre spidskandidater forsøge at blive de to, der går videre til valgkampens anden valgrunde? Og hvad har baguette og utallige franske oste med det hele at gøre? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/8/202255 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Valgkampen er blevet rødglødende

Der er kun lidt over en uge til første valgrunde, og kandidaterne har for alvor ramt kampagnesporet. Den oprørske Mélenchon stormer frem i målingerne som den eneste venstrefløjskandidat. Det samme gør Le Pen, der i denne uge fik en alt andet end varm velkomst på den caribiske ø Guadeloupe. Og så vender vi også Zemmours omstridte vælgermøde ved Eiffeltårnet, hvor Macron blev kaldt morder, men selv fik kritik for ikke at være woke. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/1/202255 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Røde ører i krigsmaskinen

Franske virksomheder støtter den russiske krigsmaskine, mener Ukraines præsident Zelenskyj i et opråb til de franske politikere. Hvad betyder det? Og virker Zelenskyjs passionerede taler til alverdens parlamenter? Macron og de andre verdensledere har været i Bruxelles til Store Topmødedag. Hvad kom der ud af det? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/25/202244 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Macrons krig, valgkamp og nye garderobe

Krigen i Ukraine dominerer den franske valgkamp, og præsident Macron vil hellere tale med Putin, Zelenskyj og Biden end de øvrige præsidentkandidater, selvom der kun er godt tre uger til første valgrunde. Hvordan har krigen påvirket valgkampen indtil videre? Biden sætter snart kurs mod Europa. Hvordan vil amerikanerne forsøge at løse krigen? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/18/202254 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Præsidentkandidat Spéciale 4:4 - Valérie Pécresse

Stjerner og stribers roadtrip er nået til det mondæne Versailles, hvor republikanernes præsidentkandidat, Valérie Pécresse, holder til. Hun betegner sig selv som én tredjedel Thatcher og to-tredjedele Merkel - og så taler hun russisk. Til sidst besøger vi én af Frankrigs helt store politiske skikkelser, der minder om en vis grøntsag. Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/11/202254 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Ekstra: Topmøde i Versailles

Hvad skal Europa stille op for at stoppe Putin og krigen i Ukraine? Macron har inviteret hele EU-toppen til topmøde på Versailles-slottet uden for Paris for at finde svar. Hvad har Macron i støbeskeen, og er en gammel musketer-ed en del af planen? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg, mellemøstkorrespondent Michael S. Lund og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
3/10/202259 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Præsidentkandidat Spéciale 3:4 - Marine Le Pen

Hvad har nedlagte, nordfranske kulminer til fælles med et dystert, gammelt palæ i udkanten af Paris? Svar: Højrefløjskandidaten Marine Le Pen, der ligger nummer to i meningsmålingerne efter Macron. Hvem er hun, og hvordan kommer en urne med aske og et stjålent glasøje ind i billedet? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, journalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/4/202253 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Ekstra: Krig i Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine har ramt den franske valgkamp som en knytnæve. Macron har talt med både Putin og Ukraines præsident Zelenskyj. Kan Macron være Europas stærke mand? Og hvad siger de Putin-venlige højrefløjskandidater Marine Le Pen og Éric Zemmour? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/1/202241 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Præsidentkandidat Spéciale 2:4 - Éric Zemmour

Éric Zemmour har vendt op og ned på den franske valgkamp og lige nu ligger den kontroversielle forfatter, tv-debattør og ultranationalist på en delt 3. plads i målingerne. Stjerner og striber har mødt den skandaleombruste præsidentkandidat på vores franske roadtrip. Hvorfor er Zemmour så fascineret af Jeanne d'Arc og andre franske klenodier? Og hvad er hans budskab til Danmark? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/25/202253 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Præsidentkandidat Spéciale 1:4 - Emmanuel Macron

Valgkampen er i fuld gang i Frankrig, og vi er taget på roadtrip for at blive klogere på de fire kandidater, der lige nu har størst chance for at erobre magten til præsidentvalget i april. I første portræt-særudgave gælder det den forsvarende mester, Emmanuel Macron. Hvem er han, og hvordan blev et følsomt og filosofisk fugleskræmsel fra provinsbyen Amiens til Frankrigs mægtigste mand? Hvad er det for en post, kandidaterne kæmper om, og hvorfor skal man altid banke på, inden man går ind på præsidentens kontor i Élyséepalæet? Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/18/202259 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Ekstra: Hallo Scholz, auf Wiedersehen Merkel

En æra er slut: Angela Merkel har overladt posten som Tysklands kansler til Olaf Scholz efter 16 år. Hvordan gik det så til, og hvad vil den nye trafiklys-regering? Vi tager en ekstra svingom med Scholz og Merkel! Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/9/202148 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kongemagere og -mordere

Hvem bliver Tysklands næste kansler? Det afgør De Grønne og det liberale parti FDP, der er blevet kongemagere siden valget. Hvilke koalitioner er i spil, og hvor meget vakler stolen egentligt under Armin Laschet efter CDU's dårlige valgresultat? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/1/202142 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Valgresultat Spezial

Hvem løb med sejren efter søndagens valg i Tyskland, og hvem bliver (måske) Tysklands næste kansler? Vi følger op! Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/27/202121 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Valgdag Spezial

Det er valgdag i Tyskland, og omkring 60 millioner stemmeberettigede tyskere skal bestemme, hvem der skal sidde i det tyske parlament, Forbundsdagen, og hvem der skal afløse Angela Merkel som kansler. Hvad skal man holde øje med, og hvornår får vi et svar? Vi varmer op til Europas vigtigste valgdag! Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/26/202146 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Elefanter og politiske turtelduer

Vi er nået til den såkaldte Endspurt på den tyske valgkamp, og to spidskandidater er begyndt at nærme sig hinanden i en gryende politisk romance. Men kan det blive til noget uden de liberale kongemagere i partiet FDP? Vi vender også den sidste partilederrunde og Annalena Baerbocks besøg i børnereporterne Romeo og Paulines telt. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/24/202140 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Krydsforhør i legeteltet

To 11-årige børnereportere interviewer Armin Laschet og Olaf Scholz i deres legetelt, men det skulle spidskandidaterne aldrig have sagt ja til. Det højrenationale parti Alternative für Deutschlands formand slap heller ikke så godt fra et interview med en børnereporter om tyske digte. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/17/202144 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kandidater i kærlighedens by

Spidskandidaterne har rykket valgkampen til Paris, hvor både Scholz og Laschet har været i audiens hos præsident Macron. Hvorfor nu det, og hvordan vil et tysk magtskifte ændre Europa? Scholz er desuden blevet jaget vildt, efter han har betegnet alle, der har fået en coronavaccine, for "forsøgskaniner". Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/10/202146 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Socialisterne spøger!

Uhyggen breder sig i den tyske valgkamp. Olaf Scholz og Socialdemokraterne i SPD vil nemlig ikke afvise et samarbejde med partiet Die Linke på den yderste venstrefløj. Ifølge CDU vil de kommunistiske skeletter vælte ud af DDR-skabet, hvis SPD vinder valget. Vi er taget på kirkegård for at finde ud af, hvad der gemmer sig i den tyske socialistiske fortid. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/3/202145 minutes
Episode Artwork

Stjerner og striber - SPD's røde raket

De tyske socialdemokrater SPD og deres kanslerkandidat Olaf Scholz er ved at overhale Merkels regeringsparti inden om i meningsmålingerne. Hvem er Scholz, og hvorfor bliver han kaldt Scholzomaten? Og hvorfor vil han være en tro kopi af Angela Merkel? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/27/202147 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kampen om currywursten

Den klassiske pølsedelikatesse currywurst er ikke bare en velsmagende hjørnesten i den tyske kulturarv. Den er også blevet katapulteret ind i den igangværende valgkamp. Kulturkrig eller pølsesnak? Det vender vi i ugens udgave af Stjerner og striber, hvor vi også taler om den kaotiske situation i Afghanistan og den langsommelige tyske redningsindsats. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/20/202142 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kanslerkandidat i problemer

Armin Laschet elsker karneval, rockmusik og Karl den Store. Og så vil han være Tysklands næste kansler. Den kristentkonservative partiformand Armin Laschet har dog flere møgsager bag sig - og måske også foran sig her i den tyske valgkamp, der er i fuld gang. Deltagere: Tysklandskorrespondent Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, international korrespondent Stéphanie Surrugue.
8/13/202143 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise

Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/5/202140 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig

Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/29/202131 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Merkel Spezial 3:5 - Verdensledere kommer og går, Merkel består

Merkel er international politiks grand old woman, og hun har set fire danske statsministre, fire amerikanske præsidenter og fem britiske premierministre komme og gå - for at nævne nogle få. Hvordan er kanslerens forhold til sine udenlandske kolleger og rivaler? Og hvordan gik det egentligt til, at Merkel de facto blev den frie verdens leder? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandschef Niels Kvale og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/22/202137 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Merkel Spezial 2:5 - Fra Mädchen til Mandedræber

Merkel er år efter år blevet kåret som verdens mest magtfulde kvinde. Hvad har Tysklands første kvindelige kansler betydet for ligestillingen efter 16 år på magten? Og kan man egentligt kalde Angela Merkel feminist? Vi taler om kanslerens køn, og de knap så kønne kælenavne, hun har fået gennem tiden. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/15/202128 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Merkel Spezial 1:5 - Jernladyen bag Jerntæppet

Hvorfor sad Angela Merkel i en sauna, da Berlinmuren faldt? Og har hun egentligt været bz'er? I denne første særudgave om den tyske kansler kryber vi ind under jerntæppet for at finde ud af, hvordan Merkels opvækst i det kommunistiske DDR har påvirket hende og hendes politik. Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/8/202136 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber Ekstra - Bidens rockstjerne på turné i København

Udenrigsminister Blinken lagde mandag vejen forbi både dronningen, statsministeren og udenrigsministeriet under sin lynvisit i Danmark. Hvad blev der snakket om? Og blev der tid til en jamsession? Det vender vi i Stjerner og stribers særafsnit nummer to om Blinkens besøg. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
5/18/202139 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber Ekstra - Blinken besøger Danmark

USA's udenrigsminister Antony Blinken er kommet til Danmark, og det kan Stjerner og striber ikke lade gå ubemærket hen! Vi laver derfor hele to særafsnit, hvor vi taler om Blinkens besøg. Hvem skal han mødes med, og hvad skal de tale om? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
5/17/202140 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - 100 dage!

Joseph Robinette Biden Jr. har nu siddet for bordenden i Det Hvide Hus i 100 dage, og der er fart på den 78-årige præsident. Hvad har han opnået i de første tre måneder, og hvad vil han nu? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, international korrespondent Stéphanie Surrugue og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/30/202143 minutes
Episode Artwork

Stjerner og striber - Skyldig, skyldig, skyldig

Derek Chauvin er kendt skyldig i at myrde George Floyd 25. maj sidste år, og han afventer nu sin straf. Ifølge præsident Biden kan dommen være et "gigantisk skridt" i retningen mod retfærdighed i USA. Men hvad kommer der reelt til at ske? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/23/202133 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Imperiernes Kirkegård

Commander in Chief Biden har besluttet, at alle amerikanske soldater skal være ude af Afghanistan senest 11. september, 20-årsdagen for terrorangrebene på World Trade Center og Pentagon. Forlader de "imperiernes kirkegård", som Afghanistan bliver kaldt, som vindere eller tabere, og hvordan efterlader det Afghanistan? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, Asien-korrespondent Philip Khokhar og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/16/202127 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Woke-a-Cola og Jim Crow 2.0

En ny, kontroversiel valglov i Georgia, der fx gør det kriminelt at dele mad og vand ud til vælgere i kø ved valgsteder, har fået massiv kritik fra demokrater og virksomheder. Bl.a. fra Georgias kronjuvel Coca-Cola, som Trump nu vil boykotte. Og så fortæller Joe Bidens skandaleramte søn Hunter Biden om sin årelange nedtur og crack-misbrug i sin nye bog. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/9/202133 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - 9:29 minutter, der kan ændre USA

Retssagen mod eks-betjenten Derek Chauvin, der er tiltalt for mordet på den sorte amerikaner George Floyd i Minneapolis sidste år, er begyndt. Hvad er kommet frem indtil videre, og hvad kan sagen komme til at betyde? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/2/202134 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Biden møder (endelig) pressen

Efter 64 dage i Det Hvide Hus svarede præsident Joe Biden endelig på spørgsmål fra pressen på hans første pressekonference i Det Hvide Hus. Hvordan slap han så fra det? Og hvorfor skulle der gå så lang tid? Og vil Trump virkelig starte sit eget sociale medie? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/26/202134 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Filibusters verden

Demokraterne vil af med den forhadte filibuster-regel, der gør at et mindretal i Senatet kan spænde ben for de fleste lovforslag, hvilket sker oftere og oftere. Hvad er en filibuster, og hvad betyder den for det amerikanske demokrati? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/19/202132 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Migranter i Biden-t-shirts

Antallet af migranter, hvoraf mange er børn uden forældre, vokser ved grænsen mellem USA og Mexico. Er det på grund af Joe Bidens nye toner om en mere "human" immigrationspolitik - og hvordan vil han løse problemet? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/12/202133 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Er USA ved at blive aflyst?

Kultur- og værdikrigen raser i USA, og på den republikanske CPAC-konference i Florida blev der skudt salver af mod den amerikanske "cancel culture". Hvad er cancel culture, og hvordan bliver den brugt som politisk våben i USA? Og hvad har det med Mr. Potato Head at gøre? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/5/202131 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hjælpepakke eller kaos

Joe Biden og demokraterne i Kongressen kæmper hårdt for at få vedtaget deres enorme corona-hjælpepakke. Republikanerne er dog skeptiske og anklager Biden for at have glemt sine mange løfter om sammenhold. Men Biden kan blive nødt til at samarbejde henover midten, for der er mytteri blandt flere demokratiske senatorer. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/26/202130 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Coronavaccine og Cuomo-skandale

Joe Biden er træt af at snakke om hans forgænger, for han vil meget hellere tale om vacciner og hans enorme coronahjælpepakke, som Biden håber på at få gennemført snart. Hvordan går det så med det? New Yorks ellers populære guvernør og coronakonge er kommet i strid modvind. Hvad handler den ballade om? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/19/202136 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Rigsretssag 2.021

Nyt år, ny rigsretssag mod Donald Trump. Denne gang er han under anklage for at opfordre til stormen på Kongressen, der kostede fem personer livet. Hvilke beviser har Demokraterne mod Trump, og hvor stor er sandsynligheden for at få ekspræsidenten dømt? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/12/202133 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Rumlasere og QAnon i Kongressen

Magtkampen i det store gamle republikanske parti når nye højder, forstærket af et nyt medlem af Repræsentanternes Hus, Marjorie Taylor Greene, der er tilhænger af QAnon og andre vilde konspirationer. Hvem er hun, hvem er hendes modsætning Liz Cheney, og hvordan ser fremtiden ud for G.O.P.? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært, tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/5/202130 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Ny præsident - og hvad så?

Joe Biden har nu været præsident i over en uge. Hvad har han egentligt lavet, og hvordan kommer vi til at mærke, at der nu sidder en ny mand bag skrivebordet i Det Ovale Kontor? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/29/202144 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hello Joe, Bye Don

Biden er flyttet ind i Det Hvide Hus som USA's 46. præsident efter en ganske utraditionel - og heldigvis rolig - indsættelse. Vi vender og drejer den historiske begivenhed set fra Washington D.C., Californien og Florida. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/22/202150 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber Ekstra - Biden bliver taget i ed, Trump bliver væk

I dag bliver Joe Biden taget i ed som USA's 46. præsident, men det bliver ikke den folkefest, som en indsættelse plejer at være. Coronapandemien raser, militser truer, og den afgående præsident bliver væk fra festlighederne. Hvad er det for en begivenhed, og hvad skal vi holde øje med i dag? Deltagere: International korrespondent Steffen Gram, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/20/202134 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Trump i rigsretten - igen!

Som den første præsident i historien bliver Donald Trump stillet for sin anden rigsretssag for at opildne til oprør. Hvad betyder det så kort tid før vagtskiftet i Det Hvide Hus? Og hvad er forskellen på en amerikansk rigsretssag og en dansk, som den Inger Støjberg nu kan se frem til? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/15/202145 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Stormen på Kongressen

En horde af Trump-fans, konspirationsteoretikere og højreekstremister gik til angreb på Kongressen og demokratiet for at forhindre de folkevalgte i at godkende Joe Biden som landets kommende præsident. Vi taler om den brogede gruppe, hvad der satte dem i gang, og hvordan det er at dække kaosset helt tæt på. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/8/202146 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Glasloftet der blev sprængt

Der bliver i dén grad skrevet historie, når Kamala Harris 20. januar bliver taget i ed som den første kvindelige - og sorte - vicepræsident i USA's historie. Hvem er kvinden, der bliver landets næst mest magtfulde person? Vi får også en personlig beretning om en anden magtfuld kvinde bag Joe Biden, nemlig kommende førstedame Jill Biden. Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/1/202145 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Jul i Det Hvide Hus

Julefreden har sænket sig over Washington D.C. - eller har den? Raser der virkelig en krig mod julen? I årets sidste udgave af Stjerner og striber er der både hårde og bløde pakker, blodrødt julepynt og opskriften på Sydney Roses helt særlige texanske juleret. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/23/202040 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Operation Vaccine

De første amerikanere blev denne uge vaccineret mod Covid-19. Hvor stor en sejr er det for afgående præsident Trump og hans Operation Warp Speed? Og hvor svært bliver det for tiltrædende præsident Biden at overbevise millioner af amerikanerne om at smøge ærmerne op og blive stukket? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist og historiker Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/18/202033 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Balladen i Georgia

I sydstaten Georgia er man slet ikke færdig med valg, selvom mange har fået mere end nok. Trump forsøger fortsat at omgøre valgresultatet i staten, der stadig ikke har valgt sine to senatorer. Et valg, der kan få enorm betydning for Joe Bidens fire år som præsident. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/11/202036 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Benådnings-Bingo!

Det er den tid på året, hvor afgående præsidenter typisk deler gaver ud i form af benådninger. Hvem har Trump allerede benådet, og hvem kan måske se frem til at slippe for fængsel og straf? Og kan Trump benåde sin familie og sig selv på forhånd? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/4/202029 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Biden og bandet

Joe Biden er i fuld gang med at samle sin regering, og han har lagt ud med en udenrigsminister, en finansminister og en minister for indenlandsk sikkerhed. Hvem er de, og hvad vil de rent politisk, hvis de altså bliver godkendt af Senatet? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/27/202033 minutes, 1 second
Episode Artwork

Stjerner og striber - Rudys nedsmeltning

Donald Trump og hans hold af jurister forsøger på tredje uge at få ændret valgresultatet, da de påstår, at der blev snydt med stemmeoptællingen. Der er dog stadig ingen beviser, og dommere afviser gang på gang deres søgsmål. Er der reelt tale om et kupforsøg? Hvad sker der for Rudy Giulianis hår? Og hvad mener svigermor Sydney Rose om det hele? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue
11/24/202034 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Den lamme and

Donald Trump har præcis to måneder tilbage som præsident, inden han 20. januar 2021 (modvilligt) skal rykke ud af Det Hvide Hus. Hvad vil Trump bruge den resterende tid på, og i hvor høj grad er han en "lame duck", som man ynder at kalde afgående præsidenter? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/20/202032 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Stop the steal!

Donald Trump og mange af hans tilhængere mener, at valget er blevet stjålet fra dem, og at Joe Biden ikke er den retmæssige vinder. Men det er slet ikke nogen ny tanke. Vi ser på, hvordan Stop the Steal-kampagnen begyndte, allerede inden Trump blev præsident. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/17/202032 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hvad laver Biden?

Joe Biden er i fuld gang med at sætte sit hold og forberede sig på at overtage Det Hvide Hus 20. januar. Også selvom Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet eller sagt, at han vil sikre en problemfri overdragelse af magten. Hvad laver en kommende præsident frem til indsættelsen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/13/202033 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - FAQ! Vi svarer på spørgsmål fra læserne

Hvad laver en valgmand, når der ikke er valg? Er valget 100 procent afgjort? Og hvad sker der, hvis Trump ikke vil forlade det Hvide Hus? Spørgsmålene er væltet ind til vores kollegaer på dr.dk. Vi forsøger at svare på nogle af dem. Medvirkende: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/10/202032 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - #46: Biden!

Hvad nu?! Joe Biden er udråbt til præsident, men Donald Trump nægter at acceptere valgresultatet. Udlandsreporter Lasse Engelbrecht, nyhedsvært Johannes Langkilde og korrespondent Stéphanie Surrugue giver dig overblikket.
11/7/202032 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - And the winner is???

Utålmodige vælgere demonstrerer foran optællingslokaler og præsident Trump beskylder demokraterne for valgfusk og truer med retssager og sagsanlæg. Men hvad mener Trump, der er svindlet med? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/6/202035 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Valgnat uden vinder!

USA's valgaften er foreløbig endt uden en vinder - også selvom den siddende præsident, Donald Trump, undervejs mente, at sejren var i hus over Demokraternes Joe Biden. Men der bliver stadig talt stemmer op, og kapløbet er nervepirrende tæt. Så hvad er det for en valg-suppedas, som de amerikanske vælgere står i dagen derpå? Og hvilke øjeblikke fra valgnatten var de vildeste? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Stéphanie Surrugue og studievært Ask Rostrup.
11/4/202025 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Valgdag! Fest eller kaos?

I hovedstaden Washington DC barrikaderer butikker deres vinduer med spånplader, og mange steder i landet ligner forberedelserne til valgdagen mere opvarmning til krig end til fest. Men hvad er det, amerikanerne er bange for? Og har de overhovedet grund til at frygte, at valgdagen ender i vold og kaos? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/3/202032 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kan Trump gøre det igen?

Der er kun fire dage til valget, og Donald Trump henter lidt ind på Joe Biden i målingerne. Præsidenten selv forudser en rød bølge, der får 2016 til at ligne et lille skvulp. Biden er lidt mere forsigtig i sine forudsigelser. Vi tager temperaturen på valgkampens sidste uge og vurderer de to kandidaters chancer. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/30/202031 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Rekordmange stemmer tidligt

Der er en uge til præsidentvalget, og flere end 60 millioner vælgere har allerede sat deres kryds. Blandt andre præsidenten selv hjemme i Florida. Hvad betyder det? Og hvorfor bliver Trump, Biden og deres venner ved med at strømme til den mangfoldige solskinsstat? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/27/202023 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Den sidste debat - nu med muteknap

Det blev en langt mere rolig og civiliseret debat, da Donald Trump og Joe Biden i nat krydsede klinger i Tennessee. Var det på grund af de slukkede mikrofoner eller var det en ny strategi? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/23/202036 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Den mystiske laptop

En speget historie om en glemt computer, der ifølge tabloidavisen New York Post angiveligt skulle tilhøre Joe Bidens søn, Hunter, har fået Fox News og andre konservative medier helt op i det røde felt. De mener, at den beviser, at Biden-familien er korrupt. Andre kalder det en fake news-smædekampagne, skræddersyet til at skade Joe Biden få uger inden valget. Vi forsøger at finde hoved og hale i den mærkværdige historie. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/20/202032 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Trump og Biden sammen hver for sig

Trump og Biden deltog i nat i hver sit vælgermøde på samme tidspunkt på forskellige tv-kanaler. Det blev to meget forskellige vælgermøder - og ikke kun på grund af en solid omgang flirt. Vi fulgte med i begge town hall-møder. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/16/202026 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - The State of the Race

Der er nu tre uger til valgdag, og vi gør status på valgkampen. Donald Trump har rejst sig fra corona-sygesengen, men er bagud på point i forhold til Joe Biden ifølge målingerne. Men kan man overhovedet bruge meningsmålinger til noget efter lektien fra 2016? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/13/202033 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Pence vs. Harris og en flue

Det blev en ganske normal debat (!), da vicepræsident Mike Pence og vicepræsidentkandidat Kamala Harris i nat mødtes til deres første og eneste tv-debat inden præsidentvalget (dog adskilt af to plexiglasskærme). Vi fulgte med og taler om debatten, blandt andet med en special guest star! Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/8/202035 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hvor syg er Trump?

Under sin indlæggelse på Walter Reed Militærhospitalet valgte den covid-19-syge præsident Trump at tage på charmetur blandt sine tilhængere i sin armerede firehjulstrækker. Dét plus en masse forskellige, modsatrettede udmeldinger fra Det Hvide Hus gør det svært at finde ud af, hvor alvorlig Trumps tilstand egentligt er. Vi ringer til hele Danmarks tv-læge Peter Qvortrup Geisling for at blive klogere. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/6/202029 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber Ekstra - Trump har fået coronavirus

Donald Trump og førstedame Melania er blevet testet positive for coronavirus, skriver præsidenten på Twitter. Hvad betyder det for præsidenten og for valgkampen? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/2/202016 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Stand back and stand by

"Stand by" sagde Donald Trump med henvisning til den højreradikale gruppe "Proud Boys" under den kaotiske første præsidentdebat, hvor han ikke tog afstand fra grupper, der tror på hvidt overherredømme. I dagens afsnit taler vi om Trumps udsagn og forhold til den ekstreme højrefløj. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/2/202023 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber Ekstra - Debat Special

Det blev en kaotisk omgang, da Donald Trump og Joe Biden i nat tørnede sammen til den første præsidentdebat (hvis man kan kalde den det), hvor kandidaterne skiftedes til at svine hinanden til. Vi blev oppe og sad klar med kaffen for at følge den længe ventede duel i Ohio, der blev alt andet end præsidentiel. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/30/202033 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Første debatbrag

Frem med popcornene! I aften mødes Donald Trump og Joe Biden nemlig i Ohio til første præsidentdebat. Som to kampklare gladiatorer i ringen, som Trump selv siger. Hvordan er kampformen hos de to ældre herrer? Og hvordan vil Biden bruge den bombe, som avisen New York Times netop har smidt? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/29/202026 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kampen om vaccinen

Donald Trump presser hårdt på for at få en vaccine mod covid-19 klar hurtigst muligt - og meget gerne inden præsidentvalget. Ifølge præsidenten er en vaccine lige om hjørnet, men kan det valgløfte få tvivlere til at stemme på Trump? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
9/25/202022 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Fill the seat!

Den 87-årige højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburgs død har sat turbo på en i forvejen hæsblæsende valgkamp, og Trump er allerede i gang med at finde en ny dommer, mens Biden gør, hvad han kan for at spænde ben for ham. For den vigtige post har ikke bare indflydelse på præsidentvalgkampen, men på hele USA i årtier fremover. Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
9/22/202023 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Reklamekrig for millioner

Trump og Biden brænder millioner af dollars af på ofte negative reklamekampagner, og allerede nu har de brugt flere penge end kandidaterne gjorde under hele valgkampen i 2016. Men hvor godt virker reklamerne egentlig? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/18/202021 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Amerika brænder

Trump er taget til Californien for at mødes med de brandmænd, der dagligt kæmper mod de mange skovbrande, der har malet himlen rød over store dele af den amerikanske vestkyst. Dertil er flere orkaner på vej. Amerikanerne har nok problemer at forholde sig til. Hvordan påvirker naturkatastroferne den amerikanske valgkamp? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/15/202019 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - RAGE! Ny bog rammer Trump

Endnu en bog om Donald Trump er på trapperne - denne gang af Watergate-legenden Bob Woodward. I en båndet samtale med Woodward indrømmede Trump, at han bevidst nedtonede, hvor farligt coronavirus egentligt er. Hvor farlig er den afsløring for Trumps valgkamp? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/11/202019 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Valgfusk og War Games

Donald Trump opfordrer vælgerne til at stemme to gange ved præsidentvalget - selvom det er ulovligt. Ifølge Trump kan man ikke stole på brevstemmerne. Ifølge Joe Biden vil Trump skabe kaos. På grund af Covid-19 kommer rekordmange til at brevstemme, men vil Trump acceptere valgresultatet? Og hvad sker der, hvis han ikke gør? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/8/202020 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hårrejsende hykleri

Den mest magtfulde demokrat i USA, Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus, har i dén grad skabt ballade #PelosiBlowout. Hun har nemlig været til frisør uden maske, og det har igen sat gang i maskedebatten i USA. For masker er ikke bare et spørgsmål om smitterisiko - det er også et politisk våben i valgkampen. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, TV-fotograf Jacob Lorenzen og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/4/202019 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kan Lov & Orden vinde valget?

Efter en uge med raceuro vil præsident Trump besøge byen Kenosha i Wisconsin - den seneste by til at lægge gader til demonstrationer mod politivold og racisme, efter en betjent affyrede syv skud mod den sorte amerikaner Jacob Blake. Hvad vil Trump med besøget i Kenosha, og hvordan påvirker raceurolighederne præsidentvalgkampen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/1/202019 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Melania stjæler showet

USA's førstedame, Melania Trump, forsøgte at samle en ellers splittet nation i hendes tale fra rosenhaven foran Det Hvide Hus på Republikanernes konvent. Hvilken førstedame-kandidat klarede sig bedst - Melania Trump eller Jill Biden, der talte sidste uge? Hele Trump-familien er kørt i stilling i valgkampen. Hvor godt virker Family First-strategien på de amerikanske vælgere? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz er i Washington, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde er i Danmark, og international korrespondent Stéphanie Surrugue er i Paris.
8/27/202026 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hvor er Joe?

Trump ruller sin valgkamp ud med den største rejseaktivitet siden coronapandemiens indtog. Det sker med små vælgermøder, improviserede tv-shows på facebook og store skilte med teksten "Hvor er Joe?". Det sker netop som demokraterne afholder deres fire dage lange virtuelle parti-konvent. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og redaktør Johanne Hesseldahl.
8/20/202023 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - De reducerede konventer

Coronakrisen har sat sit præg på USA de seneste måneder. Det får også enorm betydning for valgkampen, og for Republikanernes og Demokraternes konventer, der venter lige om hjørnet. Festen skrues nemlig gevaldigt ned for ikke at sprede coronasmitten. Vi vender også Joe Bidens valg af Kamala Harris som sin running mate. Vært: Lillian Gjerulf-Kretz Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht og International Korrespondent Steffen Gram. Tilrettelæggelse: Thomas Jorsal
8/13/202025 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Bidens måske vigtigste valg

Demokraten Joe Biden står for at skulle vælge sin vicepræsidentkandidat. Noget der af mange beskrives som hans hidtil vigtigste beslutning i valgkampen. Kandidaterne er mange, men hvem er den rette for Joe Biden, der selv var vicepræsident i to perioder under Barack Obama? Deltagere: Korrespondenterne Lillian Gjerulf Kretz og Steffen Kretz. Tilrettelægger: Thomas Jorsal.
8/6/202025 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Trump hjælper en gammel ven

Donald Trump har fået annulleret fængselsstraffen for Roger Stone, en aggressiv lobbyist og ven gennem 40 år. Det sker netop, som Trump befinder sig i en alvorlig politisk krise med dalende meningsmålinger og en national sundhedskrise. Stone hjalp Trump i 2016, men kan han få Trump ud af dødvandet nu og få ham genvalgt til november? Er det et potentielt hemmeligt våben, som Trump har sluppet fri? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht og Peter Keldorff i Washington DC og redaktør Johanne Hesseldahl.
7/16/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Hvad er Trumps valgstrategi?

Donald Trump lægger i ovnen til en kulturkamp mellem, hvad han kalder "det frie USA" og en "ny fascisme på venstrefløjen." Han bruger enhver lejlighed til at antænde vrede og frygt blandt sine hvide kernevælgere og tegne et fjendebillede af venstrefløjen, og dem der demonstrerer mod USA's racistiske fortid og vælter statuer. Så splid mellem "os og dem". Er det budskabet, som Trump vil forsøge at vinde genvalg med til præsidentvalget i november 2020? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, journalist Peter Keldorff og redaktør Johanne Hesseldahl.
7/9/202025 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Han blev ramt af en gummikugle i øjet

DRs fotograf er ofte helt frontlinjen under dækningen af alt fra raceuroligheder til frafaldne Trump-tilhængere. Hør ham og journalist Peter Keldorff fortælle om, hvad man pakker, når man rejser ind i et coronahotspot - og hvordan man får et godt billede af en brændende politistation. Deltagere DR's fotograf Jacob Lorenzen, journalist Peter Keldorf og redaktør Johanne Hesseldahl.
7/2/202027 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Coronaramt valgkamp vågner langsomt

Donald Trumps kerne af solide støtter er begyndt at krakelere og meningsmålingerne giver Joe Biden føringen. Stort anlagt vælgermøde i Tulsa, Oklahoma skulle være en genstart af Trumps kriseramte kampagne, men det helt store publikum udeblev og gnisten ikke for alvor tændt. Biden, der har været næsten usynlig i valgkampen, bringer nu sin store trumf på banen: Barack Obama. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz har været i Tulsa, Oklahoma, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz er i Washington og Johanne Hesseldahl sidder i Danmark.
6/25/202025 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Kaos i stemmeboksen

Timelange køer, valgmaskiner der ikke virkede og printerproblemer. Valgsystemet oplevede et totalt sammenbrud under primærvalget i Georgia, og nu frygter mange, at der er et landsomspændende problem på vej til november. Kan de afgørende svingstater afvikle et fair valg, mens coronapandemien hærger landet? Og vil minoriteter få sværere ved at afgive deres stemme? Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, USA-korrespondent Lillian Kretz, og journalist Johanne Hesseldahl.
6/18/202021 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Afskaf politiet!

Kan man have et samfund helt uden politi? Og hvad skal erstatte det? Demonstranter i USA kræver politiet afskaffet eller finansieringen til politiet fjernet. I Minneapolis og i New York bliver det fortolket på vidt forskellige måder, og i valgkampen forsøger demokraternes Joe Biden at vinde stemmer på at nærme sig kravet. Deltagere: tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Peter Keldorff og redaktør Johanne Hesseldahl.
6/11/202025 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - USA i flammer

Nedbrændte politistationer og plyndrede supermarkeder: Flere amerikanske byer ligner krigszoner efter at en brutal anholdelse kostede George Floyd livet. En hvid betjent er nu sigtet for drab, mens voldsomme protester er eksploderet på tværs af USA. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Peter Keldorff, tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde Redaktør: Johanne Hesseldahl
6/4/202028 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Fjende nummer et: Kina

Det er blevet populært at hade Kina. Begge præsidentkandidater Joe Biden og Donald Trump nærmest konkurrerer om, hvem der kan gå hårdest til Kina. 66 procent af amerikanerne har et negativt syn på Kina, konkluderede Pew Research Center i sidste måned. Det har nået et nyt højdepunkt som følge af coronaepidemien og er nu på det højeste niveau, siden instituttet begyndte at spørge til sagen for femten år siden.
5/28/202022 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Skal vi redde liv eller økonomien?

Er corona i virkeligheden en udspekuleret plan, der smadrer økonomien for at skade præsident Trumps chancer for genvalg. Eller kan der virkelig reddes liv, hvis flere stater holder lukket lidt længere? Genåbningen af USA er i den grad blevet et politisk våben, som vi taler om i denne uges udgave af podcasten. Deltagere: USA-korrespondenter Lillian Gjerulf Kretz og Steffen Kretz samt tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde. Redaktør: Johanne Hesseldahl
5/21/202024 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Stjerner og striber - Sexanklagerne mod onkel Joe

Har Joe Biden skubbet en tidligere ansat op mod væggen og stukket fingrene ned i trusserne på hende? Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden selv siger det er løgn, mens kvinden Tara Reade går på Fox News for at fortælle hele historien. Det skulle være sket for 26 år siden i 1993, da Reade arbejdede i Senatet. Men kan anklagerne give problemer for præsidentkandidaten, der stiller op som fortaler for anstændighed og kvinders rettigheder? Deltagere: Lillian Kretz, DR's USA-korrespondent - Sandra Brovall, Politikens USA-korrespondent og kvindesagsskribent - Johannes Langkilde, tidligere USA-korrespondent og studievært.
5/14/202025 minutes, 7 seconds