Winamp Logo
SterrenStof Cover
SterrenStof Profile

SterrenStof

Dutch, Sciences, 1 season, 44 episodes, 1 day, 14 hours, 19 minutes
About
SterrenStof is een maandelijkse infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal.
Episode Artwork

SterrenStof 37 - mei 2024

Afl. 37: Wat voor weer is het op onze zon? Met speciale gast: Christine Verbeke (KU Leuven/NASA) Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De evenementenkalender van Koen van Waddensky - De filmtips van Abe - De sterrenhemel van de maand mei 2024 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Abe, Koen en Lars Techniek: Erik Korver (Allard Pierson), Wout en Nora (AmsterdamFM) Foto banner zon: Arenda Schuurman * Dit is een semi-live uitzending vanuit het Allard Pierson te Amsterdam.
4/30/20241 hour, 11 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 36 - april 2024

Afl. 36: Ruimtevaart: de stand van zaken. Met speciale gast: Phillipe Schoonejans (Project Manager ESA) Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vragen van de luisteraars - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De evenementenkalender van Koen van Waddensky - De filmtips van Abe - De sterrenhemel van de maand april 2024 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Irene Kuiper en Juul van Geleuken Techniek: Erik Korver (Allard Pierson), Wout en Nora (AmsterdamFM) * Dit is een semi-live uitzending vanuit het Allard Pierson te Amsterdam.
3/31/20241 hour, 6 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 35 - maart 2024

Afl. 35: Wat heeft de James Webb tot nu toe mogelijk gemaakt? Met speciale gast: Hens Zimmerman ('Zimmerman En Space') Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - De 'Knappe Vrouwen' in de astronomie van Anneminke - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De sterrenhemel van de maand maart 2024 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Anneminke van der Velden en Arenda Schuurman Techniek: Erik Korver (Allard Pierson), Wout en Nora (AmsterdamFM) * Dit is een semi-live uitzending vanuit het Allard Pierson te Amsterdam.
2/29/202453 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 34 - februari 2024

Afl. 34: Super-Aardes. Met speciale gast: Jeffrey Bout (sterrenkundige en spreker) Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - De 'Knappe Vrouwen' in de sterrenkunde van Anneminke - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De sterrenhemel van de maand februari 2024 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Anneminke van der Velden en Lars Verhoef Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) en Nora (AmsterdamFM) Muziek: Thomas Hoonhout - 'Horizon' (fragment van album 'Buzzing Grounds') * Dit is een semi-live uitzending vanuit het Allard Pierson te Amsterdam.
1/31/20241 hour, 8 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 33 - januari 2024

Afl. 33: Hoe klinkt ons zonnestelsel? Met speciale gast: Koen van den Driesche (Waddensky) Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - De 'Knappe Vrouwen' in de sterrenkunde van Anneminke - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand januari 2024 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Anneminke van der Velden, Irene Kuiper en Lars Verhoef Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) en Nora (AmsterdamFM) * Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam.
1/1/202456 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 32 - december 2023

Afl. 32: Astrofotografie. Met speciale gasten: Arenda Schuurman en Stefan Bismeijer Plus de vaste rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - De 'Knappe Vrouwen' in de sterrenkunde van Anneminke - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand december 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Abe Iping, Anneminke van der Velden en luisteraar Ramon Robbemont Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) * Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
11/30/20231 hour, 29 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 31 - november 2023

Afl.31: Govert Schilling bij SterrenStof. En de rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van Abe Iping - De sterrenhemel van de maand november 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Abe Iping & Irene Kuiper Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) Fotografie Govert Schilling: Stefan Witte *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
10/31/20231 hour, 20 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 30 - oktober 2023

Afl. 30: Is K2-18b de eerste exoplaneet met leven? Met speciale gasten: Hens Zimmerman & Alex Scholten En de rubrieken: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - Anneminke's 'Knappe Vrouwen' - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand oktober 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Anneminke van der Velden & Lars Verhoef Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) * Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
9/30/20231 hour, 3 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 29 - september 2023

Afl. 29: Wat is donkere materie in het Heelal? Met speciale gast: prof. drs. Edwin Valentijn (o.a. sterrenkundige, hoogleraar, auteur) Plus: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Anneminke's 'Knappe vrouwen' - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tip van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand september 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Abe Iping & Anneminke van der Velden Techniek: Erik Korver (Allard Pierson) * Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
8/31/20231 hour, 13 minutes, 1 second
Episode Artwork

SterrenStof 28 - augustus 2023

Afl. 28: Onze plek in De Melkweg. Met speciale gast: Jeffrey Bout (sterrenkundige en spreker) Plus: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tip van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand augustus 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekick deze aflevering: Irene Kuiper Techniek: Erik (Allard Pierson) * Deze live uitzending is opegenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
7/31/20231 hour, 14 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 27 - juli 2023

Afl. 27: De geheimen van Venus. Met speciale gast: Lisa Kraakman (auteur van sterrenkijken.nu) Plus: - Wat heb jij aan de hemel van afgelopen maand gezien? - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand juli 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal Sidekicks deze aflevering: Abe Iping & Irene Kuiper Techniek: Erik (Allard Pierson) * Deze live uitzending is opegenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
7/5/20231 hour, 4 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 26 - juni 2023

Afl. 26: Luisteren naar het Universum. Met speciale gast: Pieter De Graaf (pianist, componist, producer en arrangeur) Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand juni 2023 - Win-actie SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe en Lars. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
6/1/20231 hour, 11 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview bij BNN/VARA 'Vroeg' (april '23)

SterrenStof Extra: 'Commerciële partijen in space, vloek of zegen?' Anco van Hal bij het BNN/VARA radioprogramma 'Vroeg! op 1'. Dit interview werd live uitgezonden op Radio 1 op dinsdag 25 april 2023 tussen 5 en 6 uur in de ochtend. Stephan Komduur praat met Anco van Hal van de podcast 'SterrenStof' over een commercieel ruimtevoertuig dat die middag moest landen op de maan. Het ging om de Japanse maanlander Hakuto-R van de startup iSpace. Later bleek dat deze missie mislukte, maar in deze uitzending wordt uitgebreid stilgestaan wat de toegevoegde waarde is van deze commerciële organisaties die worden geleid door miljardairs, voor de toekomst van de ruimtevaart. SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Presentatie en productie: Anco van Hal. *Deze podcast betreft een edit van de originele uitzending.
5/16/202343 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 25 - mei 2023

Afl. 25: De Jubileum Uitzending. Met speciale gast: Hens Zimmerman ('Zimmerman En Space'-podcast) Plus: - De vragen van de luisteraars - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tip van de maand door Abe Iping - Prijsvragen - De sterrenhemel van de maand mei 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke, Hens & Irene. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
5/1/20231 hour, 25 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 24 - april 2023

Afl. 24: Waar in Nederland kan ik het beste sterren kijken? Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand april 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Jeroen en Meriam. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
3/31/20231 hour, 3 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview met Anco van Hal bij NPO 1 'De Nacht Van..'

SterrenStof Extra: Interview met Anco van Hal bij NPO 1 'De Nacht Van..'. Dit interview werd live uitgezonden op Radio NPO 1 van donderdag op vrijdagnacht 24 februari van 2-3 uur. Elif Kan praat met Anco van Hal o.a. over de Landelijke Sterrenkijkdagen en geluiden uit het Heelal. SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). *Deze podcast betreft een edit van de originele uitzending: i.v.m. rechten is de muziek eruit gehaald.
3/1/202340 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 23 - maart 2023

Afl. 23: Neptunus en Triton. Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand maart 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke, Jeroen, Lars en Oscar. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
3/1/20231 hour, 2 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 22 - januari 2023

Afl. 22: Alles over de 'European Robotic Arm' (ERA) en de 'Mars Sample Return Mission'. Met hoofdgast: Philippe Schoonejans (kernfysicus & projectmanager ESA) Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand januari 2023 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Irene, Jeroen en Mirtele. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
1/1/20231 hour, 12 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 21 - december 2022

Afl. 21: Is er leven op Mars? Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand december 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Irene en Jeroen. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
11/30/202255 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview met Anco van Hal bij NPO Radio "Zimmerman In Space"

SterrenStof Extra: 'SterrenStof In Zimmerman's Space'. In deze aflevering van "Zimmerman In Space" een interview met podcastmaker en sterrenkunde enthousiasteling Anco van Hal. Anco is maker van de Sterrenstof podcast, waar Hens ook van tijd tot tijd te gast is. Dit interview werd live uitgezonden op NPO Radio 1 op donderdag 3 november 2022 in 'De Nacht Van..". Intro presentatie: Mirthe van der Drift Productie: Hens Zimmerman Opname techniek interview: Erik Korver (Allard Pierson) SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Check de podcast Zimmerman In Space op bijvoorbeeld Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/zimmerman-in-space/id1460851889 Stemmen op Sterrenstof kan nog tot en met 6 november: https://podcastawards.nl/stem#wetenschap-educatie
11/4/202215 minutes, 1 second
Episode Artwork

SterrenStof 20 - november 2022

Afl. 20: Hoe groot is het heelal? Met hoofdgast: Hens Zimmerman van de NPO podcast 'Zimmerman In Space'. Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De film-tips van de maand door Abe Iping - De sterrenhemel van de maand november 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke, Jeroen en Jojo. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
11/1/20221 hour, 3 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 19 - oktober 2022

Afl. 19: Welke telescoop past bij mij? Met hoofdgast: Jeroen Jongkind, eigenaar van Ganymedes Optische Instrumenten. Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De tip van de maand - De sterrenhemel van de maand oktober 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Irene, Jeroen en Rahul. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
9/30/202257 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 18 - september 2022

Afl. 18: De vergeten planeten van ons zonnestelsel. Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De tip van de maand - De sterrenhemel van de maand september 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe en Anneminke. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
8/31/20221 hour, 7 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview 2 bij BNN/VARA 'Vroeg' (juli '22)

SterrenStof Extra: Het nieuwe (tweede) interview met Hens Zimmerman en Anco van Hal bij het BNN/VARA radioprogramma 'Vroeg! op 1'. Dit i.v.m. het terugblik thema "uitzendingen die zijn bijgebleven". Dit interview werd live uitgezonden op Radio 1 op dinsdag 26 juli 2022 tussen 5 en 6 uur in de ochtend. Stephan Komduur praat met Hens Zimmerman van de podcast 'Zimmerman In Space' en Anco van Hal van de podcast 'SterrenStof' over de ontwikkelingen en ontdekkingen in sterrenkunde en ruimtevaart. SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Presentatie en productie: Anco van Hal. *Deze podcast betreft een edit van de originele uitzending.
8/15/202238 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 17 - augustus 2022

Afl. 17: Zijn meteoren gevaarlijk? En meer James Webb nieuws! Plus: - De vraag van de luisteraar - Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort - De sterrenhemel van de maand augustus 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe en Irene. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
8/1/202246 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 16 - juli 2022

Afl. 16: Gaan we terug naar de Maan? Met hoofdgast: Hens Zimmerman van de NPO podcast 'Zimmerman In Space'. Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand juli 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke en Jeroen. Techniek: Erik. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
7/1/202246 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 15 - juni 2022

Afl. 15: UFO's: feit of fictie? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand juni 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe & Irene. Techniek: Abe. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
5/31/202245 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 14 - mei 2022

Afl. 14: Sterrenkaarten van vroeger. Speciale hoofd-gast aan tafel: Reinder Storm (conservator cartografie, geografie en reizen van het Allard Pierson). Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De tip van de maand - De sterrenhemel van de maand mei 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Birgit, Jeroen & Roos. Techniek: Erik (Allard Pierson). *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
5/1/202251 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview 1 bij BNN/VARA 'Vroeg' (april '22)

SterrenStof Extra: Interview met Hens Zimmerman en Anco van Hal bij het BNN/VARA radioprogramma 'Vroeg! op 1'. Dit interview werd live uitgezonden op Radio 1 op dinsdag 12 april 2022 tussen 5 en 6 uur in de ochtend. Raounak Khaddari praat met Hens Zimmerman van de podcast 'Zimmerman In Space' en Anco van Hal van de podcast 'SterrenStof' over 'De Dag van de Ruimtevaart'. SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Presentatie en productie: Anco van Hal. *Deze podcast betreft een edit van de originele uitzending.
4/17/202235 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 13 - april 2022

Afl. 13: Zijn wij buitenaards? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand april 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke en Jeroen. Techniek: Erik (Allard Pierson). *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
3/31/202244 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 12 - maart 2022

Afl. 12: Alles over de James Webb-ruimtetelescoop! Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De tip van de maand - De sterrenhemel van de maand maart 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Hoofdgast: Dave de Vos (Artis Planetarium) Sidekicks: Abe, Irene, Jeroen en Erik. Techniek: Abe. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.
3/1/202256 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 11 - februari 2022

Afl. 11: Botsen wij met Andromeda? Plus: - De vraag van de luisteraar(s) - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De tip van de maand - De sterrenhemel van de maand februari 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Irene, Jeroen en Maas. Techniek: Sem de Jongh. *Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson Museum te Amsterdam voor AmsterdamFM.
2/1/202248 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 10 - januari 2022

Afl. 10: Is het Universum oneindig? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De luister- en film tip van de maand - De sterrenhemel van de maand januari 2022 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Abe en Irene. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij 'studio de Engel' te Amsterdam.
1/9/202243 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview met Anco van Hal bij Magic 96.5 FM Aruba

SterrenStof Extra: Interview met SterrenStof-presentator Anco van Hal bij Magic 96.5 FM Aruba. In dit interview welke live werd uitgezonden op Aruba op maandag 20 december 2021 praten de presentators Erin Croes en Addonsito Croes met Anco o.a. over zijn interesse in sterrenkunde en over zijn podcast SterrenStof. SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Presentatie en productie: Anco van Hal.
12/26/202115 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 9 - december 2021

Afl. 9: Bestond de ster van Bethlehem echt? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De luister-tip van de maand (interview met Marjolijn van Heemstra) - De sterrenhemel van de maand december 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Anneminke en Birgit. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor AmsterdamFM.
11/26/202151 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview met Marjolijn van Heemstra (schrijver & theatermaker)

SterrenStof Extra: Interview met schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra. In dit inspirerende interview welke op 15 november is opgenomen bij boekhandel Scheltema, praat ik met Marjolijn o.a. over: - Haar bestseller 'In Lichtjaren Heeft Niemand Haast' (een zoektocht naar meer ruimte in ons leven) - Marjolijns visie op de UFO waarnemingen die door het Pentagaon bevestigd zijn - De ruimtevaart 'adel' van Bezos en Musk - Haar theatershow over de Voyager 1 en 2 ruimtevaartuigen - En wat doet lichtvervuiling en de schaarste aan donkerte eigenlijk met ons? SterrenStof Extra is onderdeel van de maandelijkse podcast 'SterrenStof' (een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart, voor iedereen). Presentatie en productie: Anco van Hal.
11/20/202135 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 8 - november 2021

Afl. 8: Wat zijn zwarte gaten? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand november 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Abe en Birgit. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor AmsterdamFM.
10/31/202139 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 7 - oktober 2021

Afl. 7: Redt Jupiter de Aarde? Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand oktober 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Birgit en Irene Kuiper. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor AmsterdamFM.
10/1/202140 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 6 - september 2021

Afl. 6: Supernova's. Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand september 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Abe, Birgit en Irene Kuiper. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor AmsterdamFM.
8/30/202143 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 5 - augustus 2021

Afl. 5: Exoplaneten. Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand augustus 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Sidekicks: Irene Kuiper en Maria. *Deze live uitzending is opgenomen op locatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor AmsterdamFM.
8/1/202141 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

SterrenStof Extra: Interview met Dave de Vos over de James Webb Telescoop

SterrenStof Extra: De James Webb telescoop. Telefonisch interview met Dave de Vos over de James Webb telescoop die eind 2021 gelanceerd moet worden. In dit interview: - Hoe lang heeft het geduurd om deze ruimte telescoop te bouwen? - Gaat het de Hubble telescoop vervangen? - Wat is het doel van deze infrarode ruimte telescoop? - Gaan we hiermee eindelijk buitenaards leven ontdekken? SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal.
8/1/202113 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 4 - juli 2021

Afl. 4: Geluiden uit de ruimte. Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand juli 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Met dank aan: Anneminke, Birgit en Maria voor de medewerking. En het Felix Meritis Cultuurhuis te Amsterdam voor de faciliteiten vanuit de Sterrenzaal.
6/30/202143 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 3 - juni 2021

Afl. 3: Buitenaards leven. Plus: - De vraag van de luisteraar - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De sterrenhemel van de maand juni 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Met dank aan: Abe, Anneminke en Maria voor de medewerking. En het Felix Meritis Cultuurhuis te Amsterdam voor de faciliteiten vanuit de Sterrenzaal.
5/31/202145 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

SterrenStof 2 - mei 2021

Afl. 2: Mars en de Perseverance rover. Plus: - Het laatste astronomie en ruimtevaart nieuws - De tip van de luisteraar - De sterrenhemel van de maand mei 2021 SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en samenstelling: Anco van Hal. Met dank aan: Anneminke, Birgit en Maria voor de medewerking. En het Felix Meritis Cultuurhuis te Amsterdam voor de faciliteiten vanuit de Sterrenzaal.
5/16/202126 minutes, 44 seconds