Winamp Logo
Sporza Thuismatch Cover
Sporza Thuismatch Profile

Sporza Thuismatch

Dutch, Sports, 2 seasons, 19 episodes, 19 hours, 26 minutes
About
Ruben Van Gucht gaat op bezoek bij topsporters voor een goed gesprek. Samen blikken ze terug en kijken ze vooruit.
Episode Artwork

Thomas Briels: "Door manier waarop heb ik 2 keer olympisch goud gewonnen"

Thomas Briels praat bij Ruben Van Gucht over de emotionele rollercoaster die de Olympische Spelen in Tokio voor hem waren. Natuurlijk komt de gouden triomf ter sprake én zijn relatie met bondscoach Shane McLeod. Hij vertelt ook openhartig over zijn emoties en het belang van zijn moeder voor zijn carrière.
2/2/20221 hour, 6 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Luca Brecel: "Als alles draait, kom ik in de buurt van Ronnie O'Sullivan"

"Ik heb het geluk dat ik niet de naam van eeuwig talent heb moeten blijven dragen en dat ik toch wel gepresteerd heb." Na een spetterend einde van 2021 is Luca Brecel (26) klaar om al zijn jeugdige adelbrieven te verzilveren. In Sporza Thuismatch praat de snookerspeler vrijuit over zijn carrière, over het belang van zijn familie en partner en over een cruciale ontmoeting met Youri Tielemans.
1/26/202258 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Wout van Aert: "Remco en ik moeten vooruit kijken"

Wout van Aert staat van 1 januari tot 31 december in de belangstelling, maar de alleskunner is een man met een verhaal. In Sporza Thuismatch praat de Belgische kampioen op de weg en in het veld openhartig over zijn karakter, zijn gezin, zijn plannen in de Tour en het WK afgelopen jaar in eigen land.
1/19/202259 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Mieke Gorissen over olympische tranen: "Had sessie mediatraining gemist"

Wie met een Belgische bril terugkijkt op de Olympische Spelen, denkt natuurlijk aan de Belgische medailles. Maar de emoties die vrijwel iedereen zich nog voor de geest kan halen, zijn de tranen van Mieke Gorissen na de olympische marathon in Japan. Ruben Van Gucht blikt met haar terug in Sporza Thuismatch.
1/12/20221 hour, 13 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Noor Vidts: "Ooit wou ik als Belgian Cat naar Olympische Spelen"

Noor Vidts kan terugblikken op een erg mooi 2021 op sportief vlak. Ze werd in Tokio vierde op de olympische zevenkamp. En pakte eerder op het jaar ook zilver op het EK indoor. Ondertussen schrijft ze in haar "vrije tijd" nog aan haar thesis. In Thuismatch kijkt ze nog eens achterom, maar ook vooruit.
1/4/202250 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Peter Genyn: "Ik had heel graag de saboteur ermee geconfronteerd"

Peter Genyn ging in 2021 van de hel naar de hemel op de Paralympische Spelen. Net voor zijn finale op de 100 meter kwam hij erachter dat zijn wheeler gesaboteerd was. "Ik ben redelijk kalm gebleven en ik ben heel veel mensen heel dankbaar." Bij Ruben Van Gucht doet hij nog een keer het verhaal en blikt hij terug op zijn leven en carrière.
12/31/202154 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ann Wauters: "Sportief is Emma Meesseman me al voorbij"

2021 was het afscheidsjaar van Ann Wauters (41). Het Belgische basketbalicoon zwaaide af bij de Belgian Cats op de Olympische Spelen in Tokio. In Sporza Thuismatch blikt Wauters nog een keer terug, strooit ze met lof voor Emma Meesseman en breekt ze een lans voor Philip Mestdagh, de architect van de Cats die na de Spelen opzij werd geschoven. "Ik ben hem ongelofelijk dankbaar."
12/29/20211 hour, 6 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Eli Iserbyt: "Enkel crosser zijn, is wel goed genoeg"

Eli Iserbyt ontpopte zich in afwezigheid van de Grote 3 tot dé man van de herfst. In Sporza Thuismatch gaat de veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal geen enkel thema uit de weg. "Er zijn hoge bomen die veel lof krijgen en hoge bomen die snel kritiek krijgen en ik krijg snel kritiek. Enkel crosser zijn is wel goed genoeg."
12/23/20211 hour, 11 minutes, 4 seconds