Winamp Logo
Sportfredag i P4 Cover
Sportfredag i P4 Profile

Sportfredag i P4

Swedish, Talk, 1 season, 23 episodes, 1 day, 6 hours, 6 minutes
About
Ett program om sport i talkshowformat där det vrids och vänds på idrottsögonblicken från veckan som gått och händelser som hämtats upp ur arkiven.
Episode Artwork

Säsongsavslutning!

I säsongens sista Sportfredag pratar vi med en av Sveriges bästa spelare genom tiderna- Torbjörn Nilsson, om hur det egentligen är att hoppa mellan olika klubbar som proffsfotbollsspelare. Vilka parametrar spelar in och hur lojal är man mot sin klubb när det kommer till kritan? Vi ska prata om sportskandaler med sportjournalisten Anja Gatu och om sommarens amatör MMA-VM med deltagaren Lisa Engelke. Programledare: Rihaneh Rouhani & Alice Lööf I säsongens sista Sportfredag pratar vi med en av Sveriges bästa spelare genom tiderna- Torbjörn Nilsson, om hur det egentligen är att hoppa mellan olika klubbar som proffsfotbollsspelare. Vilka parametrar spelar in och hur lojal är man mot sin klubb när det kommer till kritan? Vi ska prata om sportskandaler med sportjournalisten Anja Gatu och om sommarens amatör MMA-VM med deltagaren Lisa Engelke. Programledare: Rihaneh Rouhani & Alice Lööf
5/29/20151 hour, 16 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Sportrysare & VM-stjärna!

Imorgon åker damlandslaget till Kanada för VM, och i kvällens program av Sportfredag tar före detta fotbollsspelaren Victoria Sandell Svensson oss tillbaka till VM i USA 2003- vad kan damerna förvänta... sig? Vi pratar matchfix med sportjournalisten Robert Laul, samt ställer oss frågan varför landslaget egentligen behöver en inspiratör? Och varför kräver de att hon är med och tränar? Imorgon åker damlandslaget till Kanada för VM, och i kvällens program av Sportfredag tar före detta fotbollsspelaren Victoria Sandell Svensson oss tillbaka till VM i USA 2003- vad kan damerna förvänta sig? Vi pratar matchfix med sportjournalisten Robert Laul, samt ställer oss frågan varför landslaget egentligen behöver en inspiratör? Och varför kräver de att hon är med och tränar?
5/22/20151 hour, 19 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Fotbollsyra & andra sparkar

Kvällens sportfredag sänds från Malmö! Vi träffar VM-aktuella Emma Berglund- Umeåspelaren som flyttade till Malmö och FC Rosengård. Och på tal om VM- just nu pågår världsmästerskapen i kampsporten taekwondo. Vi kommer prata med svenska mästaren Petra Dydiszko och ta reda på hur taekwondo funkar i det vardagliga livet. Leder dig genom programmet gör Rihaneh Rouhani och Simon Chippen Svensson.
5/15/20151 hour, 15 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Goalball- tre sporter i en

På söndag drar IBSA World Games igång i Sydkorea- handikappidrottens kval till OS i Rio 2016. Rihaneh pratar med Sofia Naesström som spelar goalball, en sport där synskadade spelar med vad som liknar en opumpad basketboll med en bjällra i. Sen blir det vattenpolo! I helgen spelas SM-finalerna för dam och herr på Eriksdalsbadet i Stockholm. Martin Swedenborg från finallaget Järfälla kommer till studion. Och på måndag är det dags för den årliga fotbollsmatchen mellan Stadsteatern och Dramaten. Simon träffar Emma Bromé och Mark Wikström i Skinnarviksparken i Stockholm för lite pepp och tankar inför matchen.
5/8/20151 hour, 13 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Roller derby - på skridskor men inte på hal is

Det bli Roller derby i Sportfredag! Annika Lindberg från Stockholm Roller Derby kommer till studion och pratar om matchen mellan hennes lag Stockholm Allstars och Malmös Crime City Rollers som spelas på lördag. B-lagsspelaren Anna Davidsson, mer känd under hennes sociala medier-alias "Apan satt i granen" Apan satt i granen på Insta berättar hur Roller derby förändrade hennes liv. Inte nog med det, förutom allt skoj programledarna Simon Svensson och Rihaneh Rouhani snackar om, pratar vi också drömlöner med en av svensk fotbolls största legendarer, och numer agenten, Martin Dahlin.
4/24/20151 hour, 23 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Nypremiär av Sportfredag- med Simon och Rihaneh!

Ikväll är det säsongspremiär för Sportfredag i P4! Tillsammans med de nya programledarna, komikern Simon Svensson & sportjournalisten Rihaneh Rouhani, får vi möta 13-åriga elitsatsande ponnyryttaren Amanda Ruzic och höra hennes känslor i debatten om prispengens vara eller icke-vara. Till studion kommer sportjournalisten Tommy Åström och reder ut vilken sport som är bäst: fotboll eller hockey? Det blir även live-musik då trubaduren och Leksand IF-supportern Stiko Per Larsson kommer till studion för att prata Dalarna och även framföra sin hyllningslåt till älsklingslaget som tyvärr och nesligt har fått lämna SHL för Allsvenskan.
4/20/20151 hour, 18 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Sportfredag 2015-01-09 kl. 19.03

Fäktning, mat och frispråkiga tränare. Allt får du till ivs i Sportfredag.
1/9/20151 hour, 18 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Simmarhopp, tennisframtid och bortförklaringar

Jonas Björkman avslöjar vilket år Sverige vinner en stor tennisturnering igen.Vår simmande världsstjärna Jennie Johansson kommer till studion!Vi listar dom "10 sämsta dopingbortförklaringarna" tilsammans med dopningsexperten Arne Ljungqvist.Vi synar Qatars alla mästerskap, försöker glömma en förlust mot Tyskland i Davis Cup, lär norska backhopparen Christian Inngjerdingen idrottsklyschor på svenska samt jublar åt att Sverige är för första gången klara för VM i cricket. Tävling förstås där veckans sportnyheter klipps ner till oigenkännlighet. Och så Olle och Susannas spaningar på sporten.
11/21/20141 hour, 20 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Sjukamp, schack och nordisk kombination

Carolina Klüft läser veckans sportdikt och berättar om livet som blivande mamma. Tevekommentatorn och tillika ordförande för Norges Schackförbund, Jöran Aulin-Janson, förklarar varför Norge står stilla när Magnus Carlsen spelar.Vi pratar med Sveriges ende hopp i nordisk kombination, Sollefteås Anton Eriksson .Helena Gustafsson lägger sina inlines på hyllan efter en skrälldus med sm-guld. Vi frågar oss varför redan nu?En tysktorsk vi minns - Sveriges förlust i Hockey VM mot Tyskland 1992. Vi undrar vad den gamle dribblingsvirtuosen Niclas Alexandersson gör en fredag kväll, förutom att tänka på fotboll? Och - är det sant att Micke Leijnegard en gång fick en guldmedalj menad till målvakten Tommy Söderström? Programledare: Olle Palmlöf och Petra Svensson
11/14/20141 hour, 18 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Laurén boxas för titel och Tellan läser en dikt

Kvällens gäst är före detta simmaren och numera boxaren Mikaela Destiny Laurén. På lördag går hon sitt livs match och slåss för en VM-titel i WBC. Vi pratar om höjdpunkter, dalar och om kommande matchen. CSKA Moskvas Rasmus Elm lider sen tonåren av sjukdomen celiaki (glutenintolerans i folkmun). Nu påstår ryska läkare att sjukdomen inverkar menligt på hans karriär och att den kan ge så svåra skador att han inte kan spela mer. Men stämmer det verkligen att celiakin kan bli så allvarlig? Vi anropar en expert i ämnet, Anneli Ivarsson som är överläkare och forskar i celiaki. Veckans poetiska inslag kommer från Djurgården Hockeys målvakt Mikael Tellqvist, räkna med återblickar från 2003 och svar på tio frågor. Programledare: Olle Palmlöf och Lasse Persson.
11/7/20141 hour, 23 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Demoner, dressyr och att hålla på Arsenal.

Skidåkerskan Maria Pietilä-Holmner om demoner på axlarna. Dressyrryttaren Patrik Kittel kan aldrig skylla på domaren. Komikern Anders Jansson om det magonda i att hålla på Arsenal. Och vi spelar Mastermind med handbollens förbundskapten Ola Lindgren och reder ut alla dessa målgester på fotbollsplanen. Vad är egentligen okej? Vett- och etikettexperten Sofia Larsson har svar. Programledare: Saman Bakhtiari och Susanna Andrén Producent: Henrik Johnsson
10/31/20141 hour, 20 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Hört talas om Hurling? Inte du heller?

Hört talas om Hurling? Inte du heller?I veckans Sportfredag i P4 möter vi före detta NHL-spelaren Niklas Sundström. Dessutom reder vi ut vad sporten Hurling egentligen är, curling fast k-ljudet fått för mycket luft? Sigrid Sköldberg benar ut begreppen. Kultur har en given plats inom sporten. Anders Gärderyd bjuder på veckans sport-dikt. Emma Dahlström pratar extremskidåkning och Sveriges Radios korrespondent i Sydamerika pratar om skidåkning inom hennes bevakningsområde, visst borde det vara större? Bytt är bytt - skulle Lars Lagerbäck vilja byta ut ens en enda spelar i sitt Island?Thomas Johansson lämnar en rapport från Stockholm Open.Vi avrundar med veckans tävling där du klurar ut vad som döljer sig i nyhetsklippen. Programledare Olle Palmlöf och Susanna Andrén. Producent Henrik Johnsson.
10/17/20141 hour, 8 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Robin Söderling, Frank Andersson och poesi

Veckans Sportfredag med Palmlöf och Andrén får besök av tennisproffset Robin Söderling i studion, njuter av Veckans sportdikt av och med Mikael Appelgren och så blir det tävling såklart. Medverkande: Robin Söderling, Frank Andersson, Mikael Appelgren Programledare: Olle Palmlöf och Susanna Andrén.
10/10/20141 hour, 14 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Backhoppning, poesi och boxaren Erik Skoglund.

Veckans Sportfredag med Palmlöf och Andrén letar livstecken hos den svenska backhoppningen, träffar boxaren Erik Skoglund, njuter av Staffan Olsson i Veckans sportdikt och frågar sig hur det kom sig att man tog in en en coach som inte kunde svenska till AIK. Medverkande: Erik Skoglund, Staffans Olsson, Anders Daun, Mats Rubarth, Sanny Åslund. Programledare: Olle Palmlöf och Susanna Andrén.
10/3/20141 hour, 17 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Lisa Nordén, bengaler och frågan "Hur känns det?"

Sportfredag med Susanna Andrén och Anton Berg med b l a stjärngästen Lisa Nordén och Jakob Hård om sportintervjuver mm. I veckans Sportfredag i P4 möter vi triathleten Lisa Nordén, tidigare Jerringpristagare som även fått Svenska Dagbladets bragdguld. Men vad gör Lisa nu? Och hur började Lisa med just triahtlon, var det självklart från början? Veckans sportlåt är den inofficiella fotbollslåten Global fussball OK. David Silva berättar mer om varför den är på tre språk och om hemlighetsmakeriet kring låten.Vi tar oss tillbaka till Malmö FFs hemma-match mot Salzburg där man  lyckades kvala sig in till Champions League-slutspelet för att prata om en udda händelse: Malmö FFs lagkapten Markus Rosenberg går  upp på läktaren och släcker en brinnande bengal. Vi pratar med Niclas Carlén, VD Malmö FF och Tony Ernst, ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion om detta. Dessutom pratar reder vi ut frågan "Hur känns det?" tillsammans med sportjournalisten Jacob Hård på SVT. Är det en bra eller dålig fråga i sportsammanhang.Och du som vill vara med i vår fantastiska tävling om veckans sportnyhetsvecka ringer 08-24 15 00 i vår andra timme. Skriv till oss: [email protected]! Programledare: Susanna Andrén och Anton Berg. Producent: Sofia Thermaenius
9/19/20141 hour, 13 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Bojan Djordic till Indian Super League, sim-dikt med Therese Alshammar och Anders Jansson peppar Arsenal.

Fotbollsspelaren Bojan Djordic kommer på besök. Han har representerat många klubbar i när och drar nu till fjärran. Han ska spela i den indiska proffsligan - Indian Super League - dit stjärnor lockas med miljonavtal. Engelska ligan Premier League drar igång på allvar imorgon efter landslagsuppehållet. Komikern och Arsenalsupportern Anders Jansson rapporterar om läget när hans älskade lag tar sig an de regerande mästarna Manchester City. Basket är en av världens största sporter, ändå är det så tyst i Sverige om rådande Basket VM. Azuka Nnamaka berättar varför och därför. Nästa höst arrangeras det största hbtq-inriktade idrottseventet i Sverige någonsin - EuroGames. Man räknar med 5000 deltagare i olika idrotter och 200 000 besökare från hela världen. I veckan presenterade arrangörerna handbollsspelaren Tobias Karlsson som ambassadörer. Tobias är med oss per telefon från Qatar där han spelar VM för klubblag med sitt tyska Flensburg. Dessutom håller vi koll på vad som händer under kvällen med Joel Snickars och en handbollsmamma rapporterar från Elitseriematchen Drott-Ystad. Kvällen avslutas med "Dagens Sportdikt - Det Shanghajjade Guldet". Therese Alshammar läser långsamt Gunnar Brinks referat av hennes guldlopp från VM i Shanghai 2011. Programledare: Gunar Bolin och Petra Svensson
9/12/20141 hour, 16 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Frank Andersson, dragkamp och futsal.

I veckans Sportfredag i P4 möter vi legendariske brottaren Frank Andersson som nu gör comeback i wrestlingringen trots hjärtsjukdom. Visst följer han svenska brottningslaget som nu ger sig av till VM i Tajskent, ett par tre medaljer tippar han på.Vi fokuserar också på dragkamp där Sverige förra veckan tog flera medaljer under VM i Usa. Vem kunde tro att Älvdalen är den ort som producerar så många medaljörer. Jennie Andersson, trefaldig medaljör, förklarar.Och så futsal - stort, men inte här. Vi pratar med skånekillen Kristian Legiec som nu är proffs i Italienska Manfredonia. Programledare: Gunnar Bolin och Petra Svensson.
9/5/20141 hour, 10 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Sarah Sjöström i stor intervju - och intervjun där det blev dålig stämning.

I dagens program: Simstjärnan Sarah Sjöström i stor intervju om träning, matvanor och känslorna kring både vinster och förluster. Vi tar också reda på mer om sporten Net Ball som är stor, men inte här. Karin Arpi Smith berättar om sporten där killarna inte kan ta bollen och sen behålla den hela vägen. Veckans sportlåt är Who´s da man som Frans Jeppsson Wall spelade in som åttaring. Idag är han sexton år och ser tillbaka på den galna sommaren med Gröna Lund och Allsången.En märklig intervju med hockeyspelaren Inge Hammarström får vi med också.Programledare: Olle Palmlöf och Martin Sundelius.
8/29/20141 hour, 16 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Friidrott, fotboll och simning

I veckans Sportfredag med Olle Palmlöf och Martin Sundelius:Johan Orrenius listar fotbollsbråk att minnas. Svensk friidrotts hopp Andreas Almgren och Lovisa Lindh i studion veckan efter EM. Direktrapporter från final 100 fjäril i Berlin och allsvensk match Mjällby-Helsingborg. Tysktorskar vi minns. Veckans sportlåt We are all the winners där Erica Johansson och Maria Akraka minns tillbaka. Andreas Gustafsson, som tävlar i gång. Och så lyssnartävling förstås. Programledare: Olle Palmlöf och Martin Sundelius.
8/22/20141 hour, 16 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Isabellah Andersson, Pontus Wernbloom, Evy Palm, Johan Pettersson och Tysktorskar vi minns

Unik intervju med Isabellah Andersson, 20 minuter in i programmet. Säsongsfinal för Sportfredag i P4 dagen före Stockholm maraton och löpardrottningen Isabellah Andersson sliter sig från uppladdningen för att vara gäst i studion. Och den gamla maratondrottningen, Evy Palm, som började springa i samma ålder som Isabellah är nu, är också med. Dessutom har vi lyckats locka ut en av herrfotbollslandslagets spelare. Pontus Wernbloom, ur spelarhotellet. I en exklusiv, får man nog lov att säga, intervju inspelad i Sveriges radios sändarbuss några steg utanför hotellet. Dessutom Tysktorskar vi minns där Olle Palmlöf tar sig an att berätta en av tennishistoriens tyngre förluster. Och så bjuder vi på fotboll, Mats Dahlberg, direkt från Örebros hemmamatch mot Djurgården i herrallsvenskan och så spelas två matcher i Superettan och Johanna Larsson har match i tredje omgången i Franska Öppna, allt hör du om i Sportfredag. Och du som vill vara med i vår fantastiska tävling om veckans sportnyhetsvecka ringer 08-241500 i vår andra timme. Skriv till oss: [email protected]!
5/30/20141 hour, 31 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Tennis, Champions league, handboll, hockey och Tysktorskar vi minns

Mitt emellan de båda Champions league-finalkvällarna pratar vi om framtiden för svensk tennis med förre Davis cup-kaptenen Thomas Enqvist och expertkommentatorn Maria Strandlund Tomsvik. Franska Öppna startar på söndag. Susanna Andrén är på plats i Lissabon efter att ha sett Tyresö möta Wolfsburg och medverkar därifrån liksom fotbollsexperten Erik Niva som berättar mer om de båda herrlagen från Madrid som möts i CL-finalen på lördagen. Från herrhockeyns VM i Vitryssland hör vi Lena Sundqvist. Inför lördagens handbollsfinaler bjuder Sportfredag på Veckans sportlåt med stark anknytning till ett av finallagen. Och så kollar vi närmare på sporten Netball som faktiskt existerar även i Sverige sen några år. Kanske slänger vi in en "Tysktorskar vi minns" också. Lyssnartävling med några klipp ur veckans radiosport blir det också. Vill du bidra med förslag till Veckans sportlåt, Tysktorskar vi minns, Sporter som är stora utanför Sverige, Dålig stämning vid intervjumikrofonen eller Hur tänkte du där? Skriv till [email protected].
5/23/20141 hour, 18 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Möt Anna Laurell, dålig stämning med Emma Green & lyssnartävling

I kvällens Sportfredag möter du boxaren Anna Laurell, som gjorde come back efter att ha lagt av efter OS i London. Emma Gren är med och minns när hon och Radiosportens Alexander Lundholm möttes i fjol efter en tävling och det blev dålig stämning vid intervjumikrofonen. Och så lyssnartävling: Ring 08-241500 om du vill vara med och tävla i grenen Veckans sportnyheter. Programledare: Susanna Andrén och Olle Palmlöf.
5/9/20141 hour, 23 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Sportfredag 2014-05-02 kl. 19.03

I premiären av Sportfredag med Palmlöf och Andrén, OS-guldmedaljören Lars Frölander - om avokadons frälsning, Patrik Sjöberg - fortfarande arg på Radiosporten 23 år efter intervjun, Marika Domanski-Lyfors - önskar att hon örfilat domaren. Vi lär känna Tre Kronors VM-målvakt Anders Nilsson, lär oss allt om sporten padel och hör bakgrundshistorien till kultlåten Pingis är toppen.
5/2/20141 hour, 30 minutes, 7 seconds