Winamp Logo
Spijkers met Koppen Cover
Spijkers met Koppen Profile

Spijkers met Koppen

Dutch, Chat, 1 season, 96 episodes, 6 days, 9 hours, 23 minutes
About
Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.
Episode Artwork

De uitzending van 13 april 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: fotograaf Hans Aarsman beheerst de kunst van het observeren als geen ander. Hij deelt zijn talent nu in het theater en aan tafel bij Spijkers. Nadat in Rijswijk het afgelopen jaar tot twee keer toe een vrouw werd vermoord door haar partner, komt burgemeester Huri Sahin in actie. Ze roept alle vrouwen die zich in gevaar voelen op om haar te mailen om hulp. Jan Duurt Dijkman vist het liefst de Groningse wateren helemaal schoon met zijn supersterke magneet, maar de stad verbiedt het hem. Bij Spijkers legt Jan uit waarom hij toch gewoon doorgaat. Een belasting voor de superrijken komt er niet, ondanks pogingen in Den Haag en Brussel. Hoogleraar legt uit waarom er grenzen aan extreme rijkdom moeten worden gesteld. Cabaretier en filosoof Tim Fransen schreef een nieuw boek over waarom vooruitgang niet altijd de oplossing is. Bij Spijkers legt hij uit waarom. In de Limburgse heuvels wordt onder leiding van natuurkundige Stan Bentvelsen gewerkt aan een zeer ambitieus project. In het mergelgebergte moet een enorme telescoop worden gebouwd die verder bouwt op het werk van Einstein. De leerlingen van OBS 't Koppel in Nieuw-Weerdinge hadden een speciaal lied voor de Koning geschreven, maar die laatste zei het koningsdagoptreden toch af. Niet getreurd, in Spijkers met Koppen mag de klas alsnog hun optreden geven. Tot slot is er muziek van Sarah Julia, cabaret van Vera van Zelm, Ruud Smulders, Martijn Kardol en Aron Elstak en Kim Schuddeboom is er met de column.
4/13/20241 hour, 38 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 6 april 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: acteur Rick Paul van Mulligen en cabaretier Nina de la Croix bespreken in hun podcast én gelijknamige boek 'Co&Zo' alle dilemma's rondom hun regenbooggezin. De betalingen van Rusland aan Nederlandse politici zijn volgens VVD-Europarlementariër Bart Groothuis nog maar het topje van de ijsberg. Schrijver Adwin de Kluyver is groot liefhebber van eilanden, maar in zijn boek ‘De Eilanden van goed en kwaad’ vertelt hij hoe eilanden ook vaak als laboratorium werden gebruikt. Fotograaf Kadir van Lohuizen reisde de wereld over om de massaliteit van de voedselindustrie te brengen. Van de grootste koeienranch in Amerika tot flatgebouwen vol sla in China. Nu is er een televisieserie met zijn beelden. De maan heeft zijn eigen tijdzone nodig, beweert Amerika. Astrobiologe Inge Loes ten Kate legt uit waarom een dag op de maan 58,7 microseconden korter duurt en waarom een tijdzone eigenlijk nuttig is. In Den Haag wordt een juridische wedstijd van het hoogste niveau gevoerd. Milieudefensie en Shell staan tegenover elkaar in een hoger beroep over de beroemde rechtszaak uit 2021. Journalist Marike Stellinga was er deze week bij en schuift aan bij Spijkers. De wasbeer, de zwartbekgrondel en de groene halsbandparkiet hebben twee dingen gemeen: het zijn invasieve exoten en culinair journalist heeft een smakelijk recept ermee bedacht. Bij Spijkers zet hij de borden op tafel. Tot slot is er live muziek van Adriaan Persons, cabaret van Marcel Harteveld, Glodi Lugungu, Kiki Schippers en Aron Elstak en Martijn Koning is er met de column.
4/6/20241 hour, 37 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 30 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: Relatieproblemen? Ingewikkelde werksituaties? Journaliste Liesbeth Rasker organiseert elke maandag voor tienduizenden Instagrammers een online ‘kroegpraat’, waar deelnemers elkaar advies geven. Nu is er een podcast. In één week werd een Europese natuurherstelwet getorpedeerd en kwamen alle Europese landbouwministers de boeren tegemoet in het afschaffen van regelgeving. PvdA-GroenLinks Kamerlid Laura Bromet en bioboer Tom Saat zijn boos en schuiven bij ons aan. Het eiland Schokland was een levendig visserseiland, tot het door de overheid in 1859 werd ontruimd. Schrijver Eva Vriend bracht het leven van de ‘Schokkers’ in kaart in haar nieuwe boek Het Eiland van Anna. De Gorinchemse burgemeester Reinie Melissant-Briene besloot regelmatig over het lot van verwarde personen, maar vond dat ze veel te weinig van de materie afwist. Tot voor kort, want nu is de burgemeester afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. En in Dichter op de Actualiteit blikken dichters Joep Hendrikx en Gershwin Bonevacia terug op het nieuws van de afgelopen maand aan de hand van een door hen uitgekozen gedicht. De Afghaanse Mahsa en Mirsana zijn 7 en 8 jaar oud en vluchtten drie jaar geleden voor de Taliban naar Nederland. Fotografe Anke van der Meer brengt in een fotoserie alles in beeld wat de meisjes hier wél, maar in Afghanistan níet hadden kunnen doen. Malou Holshuijsen en Roos Schlikker vragen in hun podcast aan gasten naar verhalen waar ze dachten ‘Dit Komt Nooit Meer Goed’. Nu is er een boek, waarin Malou en Roos hun eigen ‘nooit meer goed’-verhalen delen. Tot slot is er live muziek van The Kik, cabaret van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.
3/30/20241 hour, 39 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 23 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: De grootste countryster van het moment is geen roodharige Amerikaan met een geruit overhemd en een banjo, het is Beyonce! Country-specialisten Peter Kwint en Peter Bootsman blikken vooruit op haar nieuwe album dat komende week uitkomt. Dit jaar bepaalt de eindtoets voor leerlingen in groep 8 grotendeels naar welke school zij gaan, maar volgens onderwijzers Eva Naaijkens en Erik Ex slaan de toetsuitkomsten de plank regelmatig mis. Een novum bij een zwemtoernooi in Eindhoven. Op initiatief van paralympisch zwemmer Liesette Bruinsma en talentcoach Saskia de Jonge kunnen blinde mensen op een speciale tribune de wedstrijd volgen begeleid door een speciale commentator. Terwijl Rusland honderdduizenden mensen de dood aanjaagt en zijn dictator een nieuwe termijn heeft gegund, is er in Nederland een groep mensen die actief werkt aan emigratieplannen naar het land. Journaliste Phaedra Werkhoven vertelt wie deze mensen zijn. Alex van Keulen is vooral bekend als de ‘tv-makelaar’ van het programma Kopen zonder Kijken. In zijn boek ‘Wat de gek ervoor geeft’ deelt hij tips over hoe je nog een huis kan kopen in de oververhitte huizenmarkt. Durf je je leven te riskeren voor een mooie foto? Eddy van Wessel is oorlogsfotograaf en komt al decennia in de gevaarlijkste gebieden. Documentairemaker Joost van Valk volgde hem tijdens zijn werk in Oekraïne. De woordgrap, je schaamt je ervoor, maar geniet er stiekem ook van. Van die schaamte hebben Michiel Eijsbouts en Victor Mastboom geen last. Zij organiseren de Nationale Avond van de Woordgrap. Het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Marcel Harteveld, Erik van Muiswinkel en Aron Elstak. Martijn Koning is er met de column.
3/23/20241 hour, 39 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 16 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: de Rundfunk-boys staan in het theater met Schau. Het Amsterdamse PvdA-raadslid Fatihya Abdi sprak veel kinderen over online veiligheid en schrok enorm. Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek legt uit hoe de politiek hen beter kan beschermen. De Nostalgisten maken een podcast over de bizarre ontsnapping van Aage M., die live op inbelde bij onze voorganger In De Rooie Haan. Brandweerman Chiel zet de geluiden die hij tegenkomt in zijn werk om in hardstyle muziek. DJ Free Fire zet ook Spijkers met Koppen in vuur en vlam. Frénk van der Linden schreef het boek ‘Hoe besta je na’ over de rouw na het verlies van een dierbare. Hij sprak daarvoor onder andere met Onno Bosma over zijn geliefde Ella Vogelaar, maar moest zelf ook nog door een rouwproces. SaudisArabië wil met sport-washing zichzelf wereldwijd zo goed mogelijk op de kaart zetten. NRC-journalist Joris Kooiman reisde af naar het koninkrijk in de zandbak. Tot slot is er muziek van Lucky Fonz III, cabaret van Vera van Zelm, Ruud Smulders, Marcel Harteveld, Aron Elstak en Owen Schumacher en Lebbis is de columnist van dienst.
3/16/20241 hour, 38 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 9 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: het prachtig zonnige weer brengt bij iedereen de lentekriebels naar boven. Cultuurwetenschapper Inger Leemans weet alles over de geur van de lente. 28 oud-ambassadeurs deden deze week een oproep aan het kabinet om te stoppen met het indirect steunen van oorlogsmisdaden. Susan Blankhart is een van hen en legt uit waarom een hardere opstelling tegen Israël belangrijk is. ‘Poen, poen, poen, poen’.. het is 50 jaar geleden dat Wim Sonneveld overleed, maar de jonge acteurs Tarik Moree en Tim Olivier Somer houden hem springleven in de theatervoorstelling Het Wim Sonneveld-Complex. Politieonderzoeker Otto Adang geldt wereldwijd als een autoriteit als het gaat over confrontaties tussen politie en burger. Eind deze maand zwaait hij af, maar eerst blikt hij terug op zijn carrière. Voordat de zon opkomt kunnen moslims en niet-moslims de komende tijd op NPO Radio 1 luisteren naar Suhoor Stories, een speciaal radioprogramma in teken van de ramadan. Presentatrices Dounia Maakor en Mahi Khalesi vertellen wat je kunt verwachten. Ismaîl Mamo vluchtte acht jaar geleden van Syrië naar Nederland en wist razendsnel zijn plek te vinden. Nu ligt er een boek over zijn vluchtverhaal. Sven Ratzke kruipt in zijn muziekvoorstelling in de huid van Marlène Dietrich. Eerst veroverde hij Duitsland, nu is Nederland aan de beurt. Tot slot is er live muziek van Pip Blom, cabaret van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Andries Tunru en Aron Elstak en Martijn Koning is er met de column.
3/9/20241 hour, 40 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 2 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: in 'Waanzien' laat Mouna Laroussi zien hoe we in de multiculturele samenleving naar elkaar kijken. Europarlementariër Lara Wolters is boos, haar anti-wegkijkwet werd na een akkoord tóch niet aangenomen.  Anne Broeksma verklaart in haar nieuwe boek de liefde aan het mysterieuze schubdier. De Duitse RAF-terroriste die deze week werd gevonden in Berlijn. Bart Funnekotter denkt dat die zich wel eens in Nederland kunnen begeven. Dook van Dijck maakte een documentaire-serie over het fenomeen ‘gips-fetisj’. Huib Modderkolk schreef het boek 'Dit wil je écht niet weten', maar verelt ons alles. Debat met Klaas van der Meulen en Age Veldboom over het ontknikken van het skûtsje.  Tot slot is live-muziek van Het Zesde Metaal, cabaret van Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers en Aron Elstak en Hans Sibbel is er met de column.
3/2/20241 hour, 42 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 24 februari 2024

Zaterdag in Spijkers met Koppen met muziek van MEAU! In haar vorige voorstelling brak ze een lans voor polyamorie. Maar Kirsten van Teijn’s open mind werd op de proef gesteld en ze is terug met een nieuwe voorstelling over... jaloezie.  Het is op de dag af twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Rusland-deskundige Niels Drost vertelt waarom die oorlog er voorlopig nog niet op zit. De Tilburgse Marietje Kessels werd geleden misbruikt en vermoord in de kerk. Nu, 124 jaar later, lijkt er een doorbraak in de zaak door een spectaculaire vondst. Archivaris Christian van der Ven vertelt erover. Moraya Lopez groeide op in de jeugdzorg en schrijft haar frustraties van zich af in haar muziek. Ze zingt en vertelt erover bij Spijkers. Dichters Ingmar Heytze en Joost Oomen blikken terug op de maand aan de hand van een zelfgekozen gedicht. Een belangrijke golfstroom kan de komende decennia gaan stoppen met stromen, met desastreuze gevolgen voor het klimaat. Zo ontdekte de Utrechtse onderzoeker René van Westen, die wereldnieuws maakte met zijn onderzoek. Een ayahuasca-trip lijkt een modern verschijnsel, maar archeoloog Martijn van Haasteren ontdekte dat er in de Romeinse tijd ook al volop werd geëxperimenteerd met drugs. Het cabaret is in handen van Marcel Harteveld, Niels van der Laan, Berit Companjen en Aron Elstak. Martijn Koning is er met de column.
2/24/20241 hour, 39 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 17 februari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: voormalig pornoster Bobbi Eden is in de ban van de meloenen, pompoenen én tomaten. Israël dreigt met grootschalige aanvallen op de stad Rafah in Gaza. Esther van der Most houdt haar adem in voor haar familie in de stad en Helene Boeser van Warchild vertelt over de toekomst voor alle kinderen in Gaza. Onderzoeker Mariska Kret won een wetenschapsprijs van 1 miljoen voor haar onderzoek naar emoties bij mensapen. De ICT-malaise bij de overheid kost ons land miljarden. Volgens Onno Eric Blom moet de overheid 'geherprogrammeerd' worden. Concertpianist Christiaan Kuyvenhoven wist op zijn twaalfde al dat hij dirigent wilde worden. In het boek ‘Maestro met een breinaald’ vertelt hij over de grootste dirigenten. Veel derde generatie-migrantenkinderen hebben geen besef meer van hoe hun grootouders ooit naar Nederland kwamen. Sahin Yildirim en Mustapha Slaby vertellen op scholen het verhaal van de gastarbeiders. Sopraan Florence Foster Jenkins was gevierd én zong ongelooflijk vals: Frederique Sluyterman en Eric Brey maakten een theatervoorstelling over Jenkins en vertellen over de kunst van het vals zingen. Tot slot is live muziek van JAÏNDA, cabaret van Aron Elstak, Ruud Smulders en Kiki Schippers en Kim Schuddeboom is er met de column.
2/17/20241 hour, 42 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 10 februari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen, live vanuit de Leidse Schouwburg: Wat is het verhaal achter Tosca en de trampoline? In een nieuwe theatervoorstelling doet operazangers Francis van Broekhuizen een boekje open over alle roddels en verhalen achter de schermen in de operawereld. Crisis, impasse, toneelspel? Hoe omschrijf je de huidige staat van de politieke formatie? UvA-politicoloog Armèn Hakverdian bekijkt de laatste ontwikkelingen met een zeer kritische blik. Je er ‘met een Jantje van Leiden vanaf maken’ is een gevleugelde uitdrukking, toch kennen maar weinig mensen kennen het echte verhaal van Jan van Leiden. Gelukkig is er nu een opera, geschreven door Serge van Veggel. Mohammed Mohandis is 38 jaar, Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en haalde vorige week voor het eerst zijn zwemdiploma, samen met zijn 10-jarige dochter. Vader en dochter vertellen over hun prestatie. Het crème de la crème van het Nederlandse cabarettalent staat zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival, maar eerst schuiven de finalisten Said El Hassnaoui, Tim Kroezen en David Linszen aan. De Leidse schrijfster Aisha Dutrieux bracht deze week een nietsverhullende autobiografische roman uit over het seksuele misbruik door haar oom. Showworstelen leeft al jaren underground, maar wordt steeds populairder. De 24-jarige Julia Suijkerbuijk is de ongekroonde koningin van de sport. Tot slot is er live muziek NITS, cabaret van Zelm, Kiki Schippers en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.
2/10/20241 hour, 47 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 3 februari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: ‘Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann’ schrijft NRC deze week in een lyrische recensie over haar nieuwe voorstelling. Lisa vertelt erover bij Spijkers. Het is niet fijn burgemeester te zijn. Maarliefst driekwart van de burgemeesters wordt persoonlijk bedreigd. En het aantal reacties op burgemeester-vacatures neemt dramatisch af. Burgemeesters Rob Metz vertelt over het lot van de ambtsketen. Het was de week van de spectaculaire ontknopingen in de Africa Cup. Danielle Kliwon en Roman Hellinski, makers van de podcast Y’a Koi, vertellen waarom we allemaal het voetbaltoernooi zouden moeten gaan volgen en geven en passant wat tips uit de Afrikaanse literatuur. Machtsmisbruik en corruptie. Uit onderzoek van 20 Europese journalisten, waaronder Bart de Koning van Follow The Money, blijkt dat een op de vier Europarlementariërs betrokken is bij integriteitsschandalen. Bart vertelt over zijn onderzoek bij Spijkers. Wijlen Jules Deelder was een wandelende Jazz Encyclopedie. In een nieuwe theatervoorstelling banen dochter Ari Deelder en vriend Benjamin Herman zich een weg door de platenkast van Jules, met alle verhalen die daarbij horen. Mediatransfer! Oud-Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering heeft de overstap gemaakt naar Dorpskrant Langweer. In Spijkers vertelt zij – samen met redactrice Pytsje Boersma – over haar verhuizing naar Friesland en de charme van de dorpskrant. En heibel in Soest. De geliefde bingo-avond in cafe D’Oude Enghe is per direct verboden, tot verdriet van vele bingo-vrouwen. In Spijkers een debat tussen cafe-eigenaar Arnoud Boer en burgemeester Rob Metz. Tot slot is er live muziek van Novastar, cabaret van Marcel Harteveld, Vera van Zelm, Martijn Kardol en Aron Elstak en Kim Schuddeboom is er met de column.
2/3/20241 hour, 41 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 27 januari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: in het land van de eeuwige romantische komedie pleiten regisseurs Martin Koolhoven, Didier Konings en Loïs Dols de Jong voor meer genrefilms. Na de aangenomen spreidingswet zijn alle ogen gericht op het VVD-congres van vandaag. JOVD-voorzitter Mauk Bresser en politiek verslaggever Floor Bremer over de verdeeldheid binnen de partij. Vogelliefhebbers zitten er dit weekend klaar voor, want het is tijd voor de jaarlijkse nationale vogeltelling. Stadsvogeladviseur Timo Roeke vertelt waarom de huismus dit jaar centraal staat. Steeds meer Nederlanders raken verslaafd aan zware pijnstillers. Apotheker Marcel Bouvy waarschuwt voor Amerikaanse taferelen en voert er campagne tegen. Elke laatste uitzending van de maand helpen twee dichters ons het nieuws te begrijpen aan de hand van door hen uitgekozen gedichten. Deze maand: Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh. De ‘godfather van het geluksonderzoek’ – socioloog Ruut Veenhoven – werd na een halve eeuw focus op geluk zelf getroffen door pech: hij werd ongeneeslijk ziek. Influencers Derrek Mitchell (Amerika) en Claudia Arroyo (Peru) wonen al jaren in Nederland en laten op een grappige manier de verschillen tussen hun land en Nederland aan hun volgers zien. Tot slot is er live muziek van JOHAN, het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Martijn Kardol, Berit Companjen en Aron Elstak en Martijn Koning is er met de column.
1/27/20241 hour, 37 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 20 januari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: Lotte ‘Meidennnn’ van Eijk zorgt met haar podcast 'Lotte's Hotline ervoor dat je de week met veel sparkles begint. Activistenadvocaat Willem Jebbink maakt zich zorgen om het demonstratierecht en Aardwetenschapper Sam Gerrits waarschuwt voor vulkaanuitbarstingen. Arnica de Graaf, Wilemmien Speelman en Machteld Kruithof doen al jaren onderzoek naar het verzetswerk rondom Dagblad Trouw in de Tweede Wereldoorlog. Archeologie-student Jens Goeree ontdekte twee Romeinse tentenkampen en schuift aan met zijn docent Wouter Vos. PvdA-Europarlementariër Thijs Reuten legt uit waarom het Europees Parlement de Europese Commissie voor de rechter sleept en voetbaljournalisten Danielle Kliwon en Maarten Wijffels houden een pleidooi voor de terugkeer van voetbalbijnamen. Tot slot is er live muziek van Blanko, cabaret van Marcel Harteveld, Vera van Zelm, Kiki Schippers en Aron Elstak en Hans Sibbel is er met de column.
1/20/20241 hour, 38 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 13 januari 2023

STEM hier (https://radioring.avrotros.nl/#/) op Spijkers met Koppen voor de Gouden Radioring! 💍 ✨  Vandaag Spijkers met Koppen: het klimaatprobleem kan je soms naar de keel grijpen, daarom maken acteurs Carice van Houten en Sieger Sloot de podcast Eerste Hulp Bij Uitsterven. Volgende week beslist de Eerste Kamer over de Spreidingswet, een wet om asielzoekers beter te verdelen over het land. Burgemeesters Marjan van Kampen-Nouwen (Schagen) en John Joosten (Dinkelland) leggen uit waarom dit hard nodig is. Zoë timmert er op los op TikTok. Uit de bak, maar in de put. Ex-gedetineerden Ikbal Berber en Joop Lambregts vertellen waarom de begeleiding na vrijlating van gevangenen veel beter zou moeten. Precies 50 jaar geleden raakte het Friese dorpje Gorredijk in rep en roer: er zouden UFO’s gezien zijn! Filosoof Taede Smedes schreef er een boek over. Oud-politicus Gert-Jan Segers pleit voor strengere Europese wetgeving om online kinderprostitutie tegen te gaan. 'Chemours, je moeder!': de jonge punkband Zoekhetuitman groeide op in Dordrecht en weet wel raad met de fabriek die hun omgeving vervuilt. Bij Spijkers spelen ze hun lied ‘PFAS’. Tot slot is er live muziek van Babs, het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Martijn Kardol, Kiki Schippers en Aron Elstak en Kim Schuddeboom is er met de column.
1/13/20241 hour, 38 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 6 januari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: sporters Janna Doumpas en Loren Djolo over hun Olympische bobsleedroom en het hoge water houdt Nederland in z'n greep en zeker beverrattenbestrijder Johan Goos en dijkgraaf Luzette Kroon.  Willem Gerritsen bereidt zich voor op het WK Excel. Professioneel knuffelaar Marijke van der Dussen over de opkomst van de knuffelsalon. Drop, oliebollen en bitterballen: cultuuronderzoekers Irene van Renswoude en Marieke Hendriksen doen onderzoek naar typisch Nederlands voedsel. In de docuserie ‘Niemand die het ziet’ duikt Volkskrant-journalist Huib Modderkolk. ‘September’ van Earth Wind & Fire is enorm populair onder papegaaien. Onderzoekers Michelle Spierings en Nick Dam onderzoeken hoe papegaaien liedjes leren.  Tot slot is er live muziek van Stephanie Struijk, cabaret van handen van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Berit Companjen en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.
1/6/20241 hour, 46 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 23 december 2023

Zaterdag in Spijkers met Koppen: Arjen Lubach verruilt de tv-studio’s tijdelijk voor het theater met zijn nieuwe cabaretvoorstelling Comedy Tour! Bij Spijkers vertelt hij hoe het is om weer op de planken te staan. Eind dit jaar verloopt de deadline voor gedupeerden van de toeslagenaffaire om zich aan te melden voor een compensatieprocedure. Ervaringsdeskundigen Neumine Marshall en Natasja Dipai weten dat nog duizenden zich niet hebben gemeld en roepen hen op om dat toch te doen. Op het eerste oog lijkt er vrijwel geen klassieke muziek in de Top 2000 te staan, maar radiomaker Jan van Poppel weet wel beter. Hij vertelt over de klassieke inspiraties van vele hits. Toen fotograaf Frank Boske merkte dat hij langzaam blind werd, trok hij zich steeds meer terug in zijn eigen wereld. Maar hij heeft geleerd zijn handicap volop te omarmen en schrijft erover in het nieuwe boek: De Mazzel van Pech. Deze zaterdag staat de clash van de ultieme toppers van het veldrijden op het programma, als Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock aan de start verschijnen in Antwerpen. Podcastmakers Andries Lamain, Teun Verstegen en Wouter Pennings zitten op het puntje van hun stoel. In de winter zou iedereen in Nederland binnen moeten kunnen slapen. Dominee Martijn van Leerdam maakt zich in Rotterdam hard voor een permanente winternachtopvang van daklozen. Een brood van een week oud? Een zwarte bananenschil? Theatermaker Sien Vanmaele gooit het niet in de prullenbak, maar maakt er lekkernijen van in haar voorstelling ‘Landmaal’. Tot slot is er live muziek van Secret Rendezvous, cabaret Andries Tunru, Ruud Smulders, Martijn Kardol en Aron Elstak en Martijn Koning is er met de column.
12/23/20231 hour, 43 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 16 december 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: theatermaker Laura van Dolron brengt door de oorlog in Gaza slapeloze nachten door in het theater en breekt in haar nieuwste voorstelling een lans voor naastenliefde. Schrijver Jaap Scholten is net terug van een bezoek aan Oekraïne, waar hij broodnodige spullen aan soldaten en burgers leverde. Hij vertelt over het moraal van de Oekraïners. Levi Sies is pas 13 jaar, maar heeft zijn eerst boek al geschreven. In een speciaal boek voor kinderen legt hij het klimaatprobleem uit en geeft hij allerhande tips. Schiphol kreeg in september verrassend gemakkelijk een natuurvergunning verstrekt. Dat was tegen het zere been van gemeente Nieuwkoop dat deze week officieel beroep aantekende. Raadsleden Annette Pietersen en Guus Elkhuizen schuiven aan. Suster Bertken zat rond het jaar 1500 maarliefst 57 jaar als kluizenaar ingemetseld in een nis in de Buurkerk in Utrecht. Dominee Frans Willem Verbaas schreef een boek over haar wonderlijke verhaal. Willem stapte op jonge leeftijd uit het leven. Zijn ouders Peter en Myriam waren erbij en vertellen waarom het belangrijk is erover te spreken. Met de kerst in aantocht is voor velen de zoektocht naar het perfecte cadeau weer begonnen. Communicatiewetenschapper Monique Pollmann heeft onderzocht wat het perfecte cadeau is en deelt dat in de uitzending. Tot slot is er live muziek van Blackbird, cabaret van Marcel Harteveld, Berit Companjen, Andries Tunru en Aron Elstak en Kim Schuddeboom is er met de column.
12/16/20231 hour, 39 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 9 december 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Maya van As en Brigitte van Bakel, cabaretduo Vlamousse, hebben rammelende eierstokken en in hun voorstelling 'In den beginne' zoeken ze uit wat ze daar in vredesnaam mee moeten doen. Het leesniveau van Nederlandse scholieren zakt naar een dramatisch niveau. BookTokker Noah de Campos Neto en acteur Hanneke van der Paardt van VPRO’s Club Lees en schrijver Ronald Giphart weten jongeren wél aan het lezen te krijgen. Voor het eerst is er een internationale wedstrijd ijsklimmen in Nederland. Marianne van der Steen is een van de beste ijsklimmers ter wereld en legt uit hoe dat ook in prima in Utrecht kan. Als het aan journalist Arjen van Veelen ligt stoppen we zo snel mogelijk met het bedenken van oplossingen voor onze problemen. Want oplossingen, die zijn ons grootste probleem. Je hoofd wassen met gemalen hagedis? Of wolven verjagen door een wolvenkarkas op te hangen? Onderzoeker Carine van Rhijn bundelde samen met collega's alle middeleeuwse boerenwijsheden in een boek. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Kerwin Duinmeijer, ook wel Kerwin Lucas, werd neergestoken in Amsterdam. In een nieuwe NTR-serie vertelt Purly Lucas over zijn broer en het verdriet. Wat heeft Donald Trump met het Friese plaatsje Makkum te maken? Meer dan je zou vermoeden! De punkband It Dockumer Lokaeltsje zingt erover op hun nieuwe plaat. Tot slot is zingt Clean Pete met een koor kerstmuziek, het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Martijn Kardol, Kiki Schippers en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.
12/9/20231 hour, 37 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 2 december 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: tot kerst geen énkele keer ‘Last Christmas’ horen, KINK-dj’s Tim op het Broek en Joy Stempher gaan de uitdaging van ‘Whamageddon’ aan. Het is hommeles in Volendam, waar directeur Jan Smit is weggestuurd bij FC Volendam. Journalist en Volendammer Jaap de Groot deelt te laatste updates. Hoe veilig is social media voor jonge kinderen? In Amerika loopt er een rechtszaak over. Dani, Nova, Noor en Romy, leerlingen van de meest mediawijze klas van Nederland, vertellen over hun social media-gebruik. Sander Voesten merkte tot zijn schrik dat hij geen enkele liefde voelde voor zijn nieuwgeboren kinderen. Hij wil het taboe erop te doorbreken. Zaterdagavond is het aller- állerlaatste concert van de glamrockband Kiss. Liefhebbers Joël Broekaert en Oemar Joemman vertellen waarom dat bijzonder is. De klimaattop in Dubai is donderdag van start gegaan, maar moeten we daar nog iets van verwachten? Klimaattop-veteraan en Europarlementariër Bas Eickhout weet er alles van. Wilco Polinder is helemaal gek van voetbaltribunes langs amateurvelden en wil ze allemaal bezoeken. De teller staat nu op 1132 en hij deelt zijn favorieten. Tot slot is er live muziek Bökkers, cabaret van Patrick Nederkoorn, Andries Tunru en Vera van Zelm.
12/2/20231 hour, 37 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 25 november 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: steeds meer mensen dichten met ChatGPT, dichter Ingmar Heytze zegt: doe dat nou nie. De formatie van een nieuw kabinet belooft hoogst ingewikkeld te worden. Politiek journalisten Peter Kee en Floor Bremer vertellen over de laatste stand van zaken. Pakjestijd! Sabina Kreuger en Mandy van den Heuvel hebben er allebei een pakketpunt in huis en vertellen hoe ze de feestdagen overleven. Elke acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord ómdat ze vrouw is. Strafrechtadvocaat Nelleke Stolk en nabestaande Barbara Godwaldt vertellen wat er moet veranderen. In Tilburg wordt koortsachtig gezocht naar een twee meter lange giftige groene mamba-slang die is ontsnapt. Expeditieleider Walter Getreuer komt vertellen over de zoektocht. Ook in het buitenland werden de Nederlandse verkiezingen nauwlettend gevolgd. De Duitse Annette Birschel en de Vlaamse Sabine Vandeputte vertellen hoe er in hun land naar de uitslag werd gekeken. Nederland heeft een tenorentekort. Dirigent Leonard Evers en tenor Mitch Raemaekers hebben de verklaring. Tot slot is er live muziek van IGOR, cabaret van Marcel Harteveld, Andries Tunru, Peter van Rooijen en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.
11/25/20231 hour, 38 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 18 november 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: is de Kandinsky van het Stedelijk Museum terecht weggehaald en gerestitueerd? Pieter van Os en Emmie Kollau doken in het verhaal. Jong geleerd is oud gedaan. Fractievoorzitter van D66 Jan Paternotte schuift aan met zijn oud-aardrijkskunde leraar Jan Schroten. Stefan van Leeuwen en Jesse van der Pluijm willen meer zang en vooral meer sfeer bij de Oranje-wedstrijden. Ze leggen uit hoe ze dat aanpakken. In Zuid-Limburg krijgt de natuur een belangrijke stem in de besluitvorming. Raadslid Franklin Boon legt deze primeur uit. Komende week verschijnt een grote film over een kleine man: Napoleon. Maar ons beeld van deze heerser klopt voor geen meter, zegt kenner Patrick Buch. Ayla Emmink vaart voor Artsen Zonder Grenzen op de Middellandse Zee en vertelt wat er in de achtertuin van Europa afspeelt. Inge Misschaert onderzocht de verzameldrift van verzamelaars en verzamelde ze allemaal in haar boek over verzamelingen. Tot slot is er live muziek van Handsome Poets, cabaret van Kiki Schippers, Martijn Kardol en Vera van Zelm en Lebbis is er met de column.
11/18/20231 hour, 37 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 11 november 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretier Jan Beuving legt met wiskundige precisie uit hoe je het perfecte lied schrijft. Tweede op de lijst van GroenLinks-PvdA Esmah Lahlah schuift aan met haar favoriete leraar van de basisschool. De poorten van de geheime kamer van Michelangelo gaan deze week open. Wetenschapper Koen de Vos weet alles over het tijdperk van de Italiaanse kunstschilder. NRC-journalist Marcel Haenen is al zijn hele leven betoverd door pinguïns, maar hoe lang zijn de dieren er nog? Tijdens het schrijven van een boek over burn-outs kreeg neurobioloog Brankele Frank.. nóg een burn-out. Nu deelt ze haar inzichten om een burn-out te voorkomen. Mag er zout uit de Haaksbergse grond worden gehaald? Omwonenden Marloes Esedam en Epi Winkelhuis vrezen voor Groningse toestanden. Teun Staal van Tubantia weet hoe de politieke vlag erbij hangt. Welke hazen gaan wereldrecordhouder Kelvin Kiptum aan een tijd onder de 2 uur helpen? Hazen Niels Esmeijer en Dennis Licht in ieder geval niet, maar ze kunnen wel vertellen wat je ervoor moet kunnen. Tot slot is er live muziek WIES, het cabaret is in handen van Aron Elstak, Berit Companjen, Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers en Owen Schumacher en Kim Schuddeboom is er met een column.
11/11/20231 hour, 37 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 4 november 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: actrice Rosa da Silva maakte een voorstelling over het nieuwe leven als moeder en zingt bij Spijkers een lied. We leren een andere kant van CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal kennen, als hij zaterdag samen met zijn favoriete leraar van zijn middelbare school aanschuift. 'Tikkie terug, Jaap!’. FC Knudde bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een biografie over het wilde leven van tekenaar Toon van Driel. Hij schuift aan bij Spijkers. Frank Huizingh en Huub Bellemakers maken zich kwaad over het WK dat in Saoedi Arabie moet plaatsvinden. Zij roepen iedereen op om in verzet te komen bij de KNVB. Journalist John Schoorl schrijft voor de Volkskrant al jaren over de verhalen achter ’namenliedjes’. Nu is er een boek, een avond in Patronaat en een gesprek bij Spijkers. De stichting van Denise Harleman geeft mensen die dat kunnen gebruiken maandelijks duizend euro, no strings attached. Het hielp Nathalie haar leven op de rails te krijgen. Was Assepoester het slachtoffer van mensenhandel? Juriste Noa de Leon van den Berg toetst de bekendste sprookjes aan de had van het wetboek. Tot slot is er live muziek van Dawn Brothers, cabaret van Aron Elstak, Martijn Kardol en Kiki Schippers en Martijn Koning verzorgt de column.
11/4/20231 hour, 37 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 28 oktober 2023

Door een technische fout is het eerste deel van de uitzending niet beschikbaar. Zaterdag in Spijkers met Koppen, live vanuit Schouwburg Odeon: bijna 40 jaar na de superhit ‘I Save The Day’ maakt Roberto Jacketti & The Scooters zijn comeback. Bandleden Erik van der Hoff en Bart Corver vertellen over de avonturen uit hun succesjaren. De oorlog in het Midden-Oosten zorgt in Nederland voor stevige polarisatie. Auteur en filmmaker Natascha van Weezel vertelt in Spijkers hoe moeilijk een genuanceerd gesprek is geworden. Het gehoorapparaat van Arjan de Putter is onbruikbaar bij harde wind op de fiets of op het strand. Met zijn nieuwe uitvinding hebben slechthorenden daar geen last meer van. Oud-politica Hedy d’Ancona is al 35 jaar te gast bij Spijkers met Koppen. Ze blikt samen met Willemijn en Dolf terug op oude gesprekken. Drie kandidaten uit het publiek spelen een quiz aan de hand van fragmenten uit de geschiedenis van 35 jaar Spijkers met Koppen. De zeespiegel gaat nog sneller stijgen door smeltend ijs op de zuidpool. Oceanoloog Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn vragen zich af of Nederland over 100 jaar nog bestaat. Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke schreven al vele columns vol over hun verhuizing uit Wormer. Vanaf volgende week staan ze in het theater, maar eerst vertellen ze erover in Spijkers. Tot slot is er live muziek van Son Mieux, cabaret van Aron Elstak, Vera van Zelm, Kiki Schippers en Martijn Kardol en Teun van den Elzen is er met een column.
10/28/20231 hour, 17 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 21 oktober 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen, live vanuit PAARD in Den Haag! Van de snotjes van Peter Pannekoek, tot het inleveren van je eigen poep. Dagelijkse ongemakken waar Plien en Bianca mee te maken hebben. In hun nieuwe boek 'Binnenstebuitentrui' schrijven ze elkaar over ongemakkelijke situaties. Moet het oudste hertenkamp van Nederland verdwijnen? PvdD-kamerlid Eva Akerboom en gemeenteraadslid Coen Bom gaan in discussie over Koekamp in Den Haag. Britney Spears brengt haar autobiografie uit en sociaal wetenschapper Linda Duits en zangeres Linde Schöne vertellen hoe #free Britney nu is. Studenten gaan woensdag demonstreren tegen de verhoging van de leenrente. Cabaretier Boban Benjamin Braspenning doet mee en legt uit hoe zwaar die last is voor hem. Drie kandidaten uit het publiek spelen een quiz aan de hand van fragmenten uit de 35-jarige geschiedenis van Spijkers. In Den Haag is 1 op de 10 inwoners een arbeidsmigrant. Wethouder Martijn Balster en veldwerker Violetta Riedel vertellen over de problemen die daarbij komen kijken. Psychologisch wiskundige Eric-Jan Wagenmakers deed onderzoek naar de kans dat je kop of juist munt gooit. Spoileralert: het is niet 50/50! Tot slot is er live muziek van Frank Boeijen, cabaret van Kiki Schippers, Marcel Harteveld en Vera van Zelm en Kim Schuddeboom is er met de column.
10/21/20231 hour, 39 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 14 oktober 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen, live vanuit De Vereeniging in Nijmegen! Bonen zijn niet zo sexy, maar wel heel belangrijk. Joel Broekaert vertelt over hoe bonen de wereldgeschiedenis beïnvloedden. Hoe bespreek je heftige gebeurtenissen zoals de oorlog tussen Israel en Palestina in de klas? Docenten Marie-Renée Latuapon Joost van Oort delen hun aanpak. Eind 19e eeuw won wielrenner Matthieu Cordang alles wat er te winnen viel. Zelfs op de Spelen van 1900 in Parijs. Alleen, dat staat niet in de Olympische boeken. De familie wil erkenning! Spijkers met Koppen bestaat 35 jaar en Annemarie Jorritsma was er bijna vanaf het begin al te gast. Ze blikt terug op gesprekken over vrouwen in de politiek, de NS en een diplomatieke rel. Er wordt een heuse Spijkers met Koppen-quiz gespeeld met geluidsfragmenten uit het 35-jarige verleden. Filmmaker Wim van der Aar reconstrueerde het noodlottige zeeavontuur acht vrienden op weg naar Noorwegen. Jesse was een van hen en deelt zijn verhaal. Team Cheerleading Nederland laat zien dat cheeren veel meer is dan zwieren en zwaaien met pompoms. Tot slot is er live muziek van Tim Knol, cabaret van Marcel Harteveld, Martijn Kardol, Stefan Hendrikx en Aron Elstak en is Teun van den Elzen er met de column.
10/14/20231 hour, 38 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 7 oktober 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen, live vanuit de Stadsschouwburg in Groningen! Vlak over de grens bij Groningen wordt de kleinste taal van Europa gesproken: het Saterfries. Henk Wolf legt bij Spijkers met Koppen uit hoe hij er alles aan doet om die taal in stand te houden. Rijke Groningse villabewoners strijken onterecht tienduizenden euro’s aan aardbevingcompensatie op, maar hoogleraar Herman Bröring en journalist Remco van Veluwen leggen uit waarom we dat moeten accepteren. Dichter Joost Oomen probeert in een nieuwe theatertour zijn liefde voor poëzie aan heel Nederland over te dragen. In Spijkers legt hij uit hoe alledaagse taferelen juist heel poëtisch kunnen zijn. Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog, was in het 35-jarig bestaan van Spijkers met Koppen regelmatig te gast in het radioprogramma. Samen met Dolf en Willemijn blikt zij terug op de gesprekken uit verleden. Met drie kandidaten uit het Groningse publiek speelt Dolf Jansen een quiz over fragmenten uit het archief van Spijker met Koppen. Cabaretier Marc van Gestel is terminaal ziek en heeft volgens de dokter maximaal vijf maanden te leven. Marc vertelt bij Spijkers hoe hij zelfs uit die situatie nog goede grappen kan halen. Het Koor Geen Gehoor groeit enorm in populariteit. In meerdere steden ontstaan er nieuwe koren. Enige voorwaarde voor deelnemers: je moet niet kunnen zingen. Bij Spijkers zingt het Groningse Koor Geen Gehoor een lied. Tot slot is er live muziek van Guus Meeuwis, cabaret van Marcel Harteveld, Kiki Schippers, Ruud Smulders, Aron Elstak en Owen Schumacher, en Martijn Koning is er met de column.
10/7/20231 hour, 39 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 30 september 2023

Deze week in Spijkers Met Koppen: Cabaretier Jawad Es Soufi vervulde zijn droom: met zijn nieuwe theaterprogramma stond hij in een uitverkocht Luxor in zíjn Rotterdam.   In het Europarlement worden de messen geslepen voor het verhoor met Wopke Hoekstra. Europarlementariër Mohammed Chahim en journalist Stefan de Vries doen de voorbeschouwing.   Frank Verstraete en Céline Broeckaert schreven samen een boek over kwantumfysica en werden pardoes verliefd op elkaar.   Een fruithandel uit Hedel lag jarenlang zwaar onder vuur van de drugscriminaliteit. Yelle Tieleman schreef een boek over de bizarre zaak.   Stadsdokter Rini Biemans daagde gemeente Rotterdam uit: ik doe het groenbeheer beter dan jullie. De gemeente ging de uitdaging aan. Rini schuift aan.   Leden van de parlementaire enquêtecommissie werden tot tranen toe geroerd door de getuigenis van ‘toeslagenkind’ Milton Moreira Moreno. Hij vertelt zijn verhaal.    Erik van den Berg deed tien jaar lang onderzoek naar de verhalen achter de clubliederen van Nederlandse voetbalclubs. Bij Spijkers geeft hij een bloemlezing. Tot slot is er live muziek van Douwe Bob, is Teun van den Elzen er met een column, en is het cabaret in handen van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Berit Companjen en Kiki Schippers. 
9/30/20231 hour, 38 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 23 september

Deze week in Spijkers met Koppen: Wim Daniels neemt ons mee naar zijn jeugd in zijn boek ‘De Vervlogen Tijd’. Het is code rood in Ter Apel, waar veel meer minderjarige asielzoekers zijn dan er plek is. Sociaal psycholoog Roos Vonk deed onderzoek naar het ego en vertelt hoe we ons daarvan kunnen bevrijden. De deadline nadert voor nieuwe politieke partijen om zich officieel in te schrijven. Twee partijen stellen zich bij ons voor. Rond 1860 reisden 3000 Nederlanders naar Italie om te vechten voor de Paus. Historicus Koen de Groot vertelt over hun verhalen. Correspondent Marieke de Vries is even terug uit Amerika en vertelt bij Spijkers over hoe rechts-Amerika de countrymuziek kaapt. Susan Koenen maakte een documentaire over de 17-jarige Emma, die de grootste fan is van Ramses Shaffy. Bij Spijkers laat ze iets van haar eigen muziek horen. Tot slot is er live muziek van Elephant, is Martijn Koning er met een column en is het cabaret in handen van Kiki Schippers, Stefan Hendrikx en Aron Elstak. 
9/23/20231 hour, 38 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 16 september 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Televisiemaker Lex Uiting brengt zes jaar na zijn superhit ‘Nao ’t Zuuje’ zijn debuutalbum uit en vertelt in Spijkers waarom hij alleen in het Limburgs zingt. Agnes Jongerius zwaait af na decennialang in publieke dienst. Na de Europese Verkiezingen vertrekt ze uit de politiek. Bij Spijkers met Koppen neemt ze alvast afscheid. Liefhebbers van de duisternis vieren volgende week in hoofdstad het Amsterdam Dark Festival. Schrijver en organisator Marjolijn van Heemstra legt uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken. In de week dat kansspelwetgeving onder vuur ligt in de Tweede Kamer, vertelt televisiemaker Max Tersptra over zijn gokverslaving en de documentaire die hij daarover maakte. In Heerlen groeven tientallen vrijwilligers in hun achtertuinen naar overblijfselen van de Romeinse tijd. Twee deelnemers vertellen over hun vondsten. De Vlamingen Ingrid Schildermans en Ibbe Daniëls maakten de tv-serie Godvergeten, over seksueel misbruik in de Belgische Kerk. Zij schuiven aan bij Spijkers met Koppen, samen met Patrick, slachtoffer van seksueel misbruik. En Ria Riphagen renoveerde deze week de allergrootste sigaar ter wereld. Bij Spijkers vertelt ze over de kunst van het ambachtelijk sigaren rollen met de hand. Tot slot is er live muziek La Belle Epoque, het cabaret is in handen van Martijn Kardol, Vera van Zelm, Ruud Smulders en Martijn Koning is er met de column.
9/16/20231 hour, 37 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 9 september 2023

Spijkers met Koppen bestaat 35 jaar! Dat vieren we met een heuze tour. Wil je een uitzending bijwonen? Haal je tickets hier: bnnvara.nl/tickets/spijkersmetkoppen Vandaag in Spijkers met Koppen: wetenschapsjournalist Govert Schilling verdiepte zich voor zijn nieuwe televisieserie ditmaal in onze eigen planeet en onderzoekt de diepste lagen van onze aarde. Jurgen Deceuninck en Gerda Deceuninck-Eijbrink zijn door de toeslagenaffaire al 9 jaar gescheiden van hun kinderen. Deze week spraken zij bij parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid. Oud-wielrenner Rini Wagtmans emigreert voor de liefde naar Amerika, maar wat te doen met zijn 170 dozen aan wielermemorabilia. Snel je huis isoleren voordat het herfst wordt, zit er niet meer in. Ecoloog Lex de Lith legt uit waarom er eerst uitvoerig onderzoek naar de vleermuis nodig is. Alexander Pechtold vertelt over de politieke verkiezingsdebatten uit zijn tijd en waarom iets meer inhoud een goed idee is. De Amsterdamse gemeenteraad overweegt een visverbod in de stad. In Spijkers met Koppen discussiëert cabaretier en visliefhebber Hans Sibbel met Wim Maat van Stichting Vissenbescherming En Ronald Venema leest voor uit zijn eigen puberdagboeken in zijn podcast Onwijs Eerlijk. Bij Spijkers met Koppen doet hij een boekje open over zijn jeugd. Tot slot is er live muziek van Wende, cabaret van Kiki Schippers, Marcel Harteveld, Andries Tunru en Aron Elstak en de column komt van Teun van den Elzen.
9/9/20231 hour, 37 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 2 september 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: oud-judoka Henk Grol doet letterlijk een boekje open over de judowereld en vertelt over de hoogte-, maar ook zeker dieptepunten in zijn carrière. Kees van der Hel en Meta Kamphuis wonen om de hoek van het Dordtse Chemours en doen aanstaande maandag samen met 2700 anderen aangifte tegen de fabriek. Regisseur Martin Koolhoven gaat de theaters met speciale filmcolleges over de meest legendarische spion van het witte doek: James Bond. Joppe Dirkzwager en Sarah de Gruijter zijn (ex-)leerlingen van een categoraal gymnasium, maar hebben allebei een duidelijke boodschap: schaf deze elitescholen af! Het is het laatste weekend van de wespentelling. Eric Mahieu en Sjoert Fleurke vertellen waarom we best wat meer liefde voor de wesp mogen hebben. Onverwachts stapte de zoon van Arjan en Denise van der Pijl uit het leven. Het gezin liet zich in de jaren erna volgen door documentairemaker Mercedes Stalenhoef. En volgens kunstenaar Bart Eysink Smeets zijn wij allemaal allesbehalve uniek. Bij Spijkers vertelt hij over de zoektocht naar zijn dubbelganger. Tot slot is er live muziek van Jimmy Diamond, cabaret van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Aron Elstak en de column is van Martijn Koning.
9/2/20231 hour, 38 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #6 Mensen Die Iets Missen

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering aflevering: 'Mensen Die Iets Missen'. ☀️
8/5/202344 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #5 Grenzeloos

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering aflevering: 'Grenzeloos'. ☀️
7/29/202346 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #4 Onnodig Sporten

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering aflevering: 'Onnodig Sporten'. ☀️
7/22/202337 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #3 Levenswijsheid

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering gaat over 'Levenswijsheid'. ☀️
7/15/202348 minutes
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #2 Beestachtig

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering gaat over 'Beestachtig'. ☀️
7/8/202333 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast: #1 Klein Leed

Vanuit je campingstoel kun je nog een keer genieten van alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In De Grote Spijkers met Koppen Vakantie Podcast delen Dolf en Willemijn hun favoriete momenten én duiken we in het rijke archief van Spijkers met Koppen.   Deze aflevering gaat over 'Klein Leed'. ☀️
7/1/202341 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 3 juni 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: de Vlaamse comedian en wetenschapper Lieven Scheire trekt door het land met zijn voorstelling over de wondere wereld van AI. Wat te doen tegen de ‘finfluencers’? Dat bespreken we met journalist Sonny Motké en PvdA Europarlementariër Paul Tang. De Belgische zanger Bent Van Looy struint al jaren door onze hoofdstad. De mooiste plekjes beschrijft hij in de eigenzinnige reisgids 'Mijn Amsterdam'. Terwijl de meeste politici langzaam aftellen naar het rustige zomerreces, maakt de gitarencoalitie zich op voor kolkende moshpits. Lisa Westerveld, Daan de Neef en Huub Bellemakers vertellen waar je moet zijn voor het beste ellebogenwerk. Darius Dhlomo was voetballer, bokser, muzikant, en activist. Toch is zijn bijzondere levensverhaal grotendeels vergeten. Producent Boudewijn Koops en acteur Daniel Kolf brengen daar verandering in. Wie vlees wil eten, moet die dieren zelf maar slachten, betogen Wouter van Monsjou en Wander Alblas. Huisje, boompje én natuurlijk: je beessie! Kim, Vico en Runa vertellen over de onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier. Tot slot is er live muziek van De Staat en het cabaret is in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Martijn Kardol en Aron Elstak.
6/3/20231 hour, 38 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 27 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: na 100 jaar hebben we bijna een antwoord op 'Het Geheim van Haastrecht'. Wat zit er in het pakketje dat al die tijd gesloten moest blijven? Podcastmaker Lieuwe van Slooten zocht het uit. Oorlogsjournalist Arnaud de Decker volgde de Russische rebellen van het Vrijheid voor Rusland-Legioen. Met hun ‘Klassieke Revue’ viert Clean Pete de liefde voor klassieke muziek. Steffie van den Oord schreef een boek over de negentiende – eeuwse seriemoordenaar Hendrik de Jong. Emile Schelvis en Bruno Giuntoli brengen een ode aan voetballand Italië, dat voor een 'triplete' kan zorgen door alle Europese bekers te pakken Wat als je volkswijk wordt ontdekt door yuppen, door hoogopgeleide stedelingen? Journalist en yup Robin de Wever maakte er een podcast over. En in het nieuwe televisieprogramma 'Snap Shot' leert fotograaf Jan Dirk van der Burg kinderen de kneepjes van het vak. Tot slot is er live muziek van Goldkimono, cabaret van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Martijn Kardol, Owen Schumacher en Aron Elstak en de column is van Teun van den Elzen.
5/27/20231 hour, 38 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 20 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: cult-voetbaltrainer Pieter de Jongh veroverde met steenkolenengels de Afrikaanse stadions. Koen van Santvoord schreef een boek over hem. Rotterdam wordt geteisterd door een golf van explosies. Leefbaar – fractievoorzitter Bart van Drunen en misdaadjournalist Koen Voskuil bespreken wie erachter zitten en wat de stad kan doen om het te stoppen. De 78-jarige Fred Horn bedacht meer dan 300 spellen en vertelt over zijn zoektocht naar de ene ultieme bordspel. Socioloog Milio van de Kamp groeide op in armoede en vertelt over de impact daarvan. Bruce Springsteen treedt deze week op in ons land. Zanger Jaap Boots ontmoette The Boss eens op de Albert Cuyp en maakte daar een nummer over. Kiest Messi voor oliedollars of toch voor Camp Nou? Journalisten Joris Kooiman en Edwin Winkels over wie het meeste kans maakt om de wereldkampioen in te lijven. En in New York is de jacht op de rat geopend. Stadsecoloog Atze van der Goot bespreekt of dat hier ook nodig is en hoe we met de rat moeten omgaan. Tot slot is er live muziek van Alamo Race Track, het cabaret in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Peter van Rooijen, Owen Schumacher en Aron Elstak.
5/20/20231 hour, 39 minutes, 1 second
Episode Artwork

De uitzending van 13 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: een bon gepakt? Nee joh, journalist Vincent Kouters heeft een ton gepakt en vertelt hoe iedereen dat kan doen. Het Bindend Studieadvies voor eerstejaars studenten wordt drastisch verlaagd. Hoognodig, volgens Joram van Velzen (LSVB). Maar studeren moet niet te makkelijk worden gemaakt, vindt Michiel Suijker (JOVD). Tanya Commandeur schreef De Reus van Amsterdam, een boek over de 2.42 lange Albert Kramer. Hij reisde de wereld over, trad op in freakshows, keerde terug naar onze hoofdstad en werd vergeten. Tot nu. Ook in de Lage Landen barst het van de serieuze wildwest-liefhebbers, zoals de Belgische cowboy William-Junior Dougan. Fotograaf Bjorn Staps fotografeerde de Europese rodeo- en cowboy scene. De Rotterdamse bruine kroeg sterft uit, maar is voor Feyenoorders nog steeds dé plek om samen te komen, vertellen fotograaf Otto Snoek en barvrouw Tamara de Winter. 25 jaar na de bouwfraude strijdt klokkenluider Ad Bos nog steeds voor erkenning. Zijn verhaal is nu te zien in het theater. Is het tijd voor dé revival van het Nationaal Songfestival? Journalist Lammert de Bruin en presentator Koos van Plateringen denken er verschillend over. Tot slot is live muziek van NIKO, is het cabaret in handen van Ruud Smulders, Marcel Harteveld, Vera van Zelm, Owen Schumacher en Aron Elsta en is de column van Donny Ronny.
5/13/20231 hour, 38 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 6 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: VK-correspondent Lia van Beckhoven bespreekt alle tradities, rituelen en schandalen rond de kroning van Charles. AI, oftewel kunstmatige intelligentie, groeit snel. SP-Kamerlid Renske Leijten en D66-Kamerlid Hind Dekker-Abdulaziz bespreken de kansen én de gevaren. Joost van der Werf dompelt zich voor zijn serie De Twaalfde Man onder in de Brabantse voetbalcultuur en vertelt ons of er meer is dan bier en worstenbroodjes. Predikant Martijn van Leerdam is net directeur van de roemruchte Pauluskerk in Rotterdam. Voor de daklozen die er komen wil hij zorgen én de barricade op. 37 jaar na zijn dood leeft de muziek van Groninger Ede Staal nog volop. Zijn zoon Jasper Staal en theatermaker Johannes Peetsma schetsen een portret van zijn leven. Ed Sheeran werd deze week vrijgesproken van plagiaat. Maar hoe zit dat nou met al die nummers die verdacht veel op elkaar lijken? Eindredacteur van 3voor12 Niels Aalberts spijkert ons bij. Tot slot is er live muziek van Steffen Morrisson, cabaret van Kiki Schippers, Patrick Nederkoorn, Martijn Kardol, Aron Elstak en de column is van Lebbis. 
5/6/20231 hour, 41 minutes, 1 second
Episode Artwork

De uitzending van 29 april 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: muziek van Stef Bos! De ansjovis is veel meer dan een pizzatopping, laat culinair journalist Petra Possel zien in het boek 'Ansjovis, kleine vis groot verhaal'. GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger wil DJ’s en influencers aanpakken met een ‘egoïsten-taks’ op Schiphol. Luchtvaartjournalist Menno Swart vindt het grote onzin. Anne Albers bedwingt over een week de golven van El Salvador tijdens het WK longboarden. Amsterdam was lang de zuur-hoofdstad van ons land. Tot de oorlog. Op 5 mei kun je al wandelend terug naar de hoogtij dagen van de zure stad. Maritiem Archeoloog Yftinus van Popta brengt verdronken dorpen en schepen uit de Zuiderzee weer tot leven. Turkije staat aan de vooravond van razend spannende verkiezingen. Gulsah Ercetin en Dilara Bilgiç blikken vooruit. En Ilja Gort en Tjerk Ridder pleiten voor een beetje meer begrip én liefde voor de ezel. Tot slot is er cabaret van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Peter van Rooijen, Owen Schumacher en Aron Elstak. De column komt van Teun van den Elzen.
4/29/20231 hour, 38 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 22 april 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Comedian Raoul Heertje komt voor het eerst met een avondvullende onemanshow. Journalist Natascha van Weezel en directeur van Wageningen45 Chris Janssen over de toekomst van 4 en 5 mei. Blijft Dick Advocaat bij ADO of niet? Supporter Floris is een petitie gestart om de Generaal op zijn post te houden. Cabaretier Kasper van Kooten onderzoekt hoe je online de ware liefde vindt en deelt zijn bevindingen met ons. Stella Bergsma's nieuwe gedichtenbundel Meesterwerk voor de prullenbak is er één om niet weg te gooien. Moet er een snelheidslimiet komen voor elektrische fietsen? Elise Moeskops van D66 Amsterdam en Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond, gaan met elkaar in debat. Kunstenaar Bart Eysink Smeets is gefascineerd door strak gesnoeide heggen. Hij stippelde een speciale heggenwandeling - met audiotour - uit. Tot slot is live muziek van Ruben Hein, is het cabaret in handen van Marcel Harteveld, Owen Schumacher, Vera van Zelm, Aron Elstak en Martijn Kardol en is de column van Donny Ronny.
4/22/20231 hour, 38 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 15 april 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: de cocaïne-nijlpaarden van Escobar zijn volgens bioloog Jelle Reumer een invasieve plaag in Colombia. Oud-leger commandant Mart de Kruif over de gelekte Pentagon-documenten. In de voorstelling 'Grind' duiken de broers van Kommil Foo in hun eigen familiegeschiedenis. Floris Kortie en Arjen Verhage brengen de soundtrack van zeventiende-eeuwse schilderijen. Marjolein de Rooij schreef het boek 'Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?', over de noodzaak om de dieren die voor ons werken anders te bekijken én te behandelen. Bij de marathon van Rotterdam wordt juist de 'laatste lopert' groots onthaald. Rijnmond-presentator Dave van der Wal doet al jaren verslag van die laatste kilometers en schuift aan met oud-laatste loperts Marieke Biemans en Kelly de Ridder. Tot slot is er muziek van Benny Sings, het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Owen Schumacher, Patrick Nederkoorn, Aron Elstak en Martijn Kardol en de column is van Hans Sibbel.
4/15/20231 hour, 37 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 8 april 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Ruben Verwaal schreef ‘Bloed, Zweet en Tranen’, een boek vol verhalen over de vloeibare mens. ‘Voetbalburgemeester’ Paul Depla én sportjournalist Jaap de Groot over toenemend supportersgeweld in Nederlandse stadions. Martijn Paehlig en Aafke Romeijn over het legendarische Masters golftoernooi. Is het klimaatneutrale NEOM hét land van de toekomst? Journalist Bernice Notenboom nam een kijkje. Paleontoloog Melanie During onderzoekt dinosauriërs die miljoenen jaren geleden uitstierven. Maar juist uit die fossielen zijn genoeg lessen te trekken voor onze eigen toekomst. Dit paasweekend zullen motorliefhebbers weer volop gaan toeren. Maar als het aan de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen ligt zijn motoren binnenkort niet meer welkom op de polderwegen. En een Italiaanse historicus trekt een aantal belangrijke Italiaanse culinaire wetten in twijfel. En dát maakt de Italianen ontzettend kwaad. Zo ook tv kok Giovanni Caminita Tot slot is er livemuziek van Oliver Pesch  cabaret van Kiki Schippers, Owen Schumacher, Ruud Smulders, Marcel Harteveld en Aron Elstak en is de column van Hans Sibbel.
4/8/20231 hour, 40 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 1 april 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: jarenlang was hij dé stem tijdens wielerwedstrijden, maar na bijna twintig jaar stopt commentator Maarten Ducrot ermee. De Fransen zijn woedend omdat ze tot hun 64ste moeten werken en gaan massaal de straat op. Presentator en Française Chazia Mourali en Frankrijkspecialist Wilco Versteeg over het Franse demonstratie-DNA. Het Pink Floyd-album, Dark Side of the Moon, bestaat 50 jaar. Muziekkenner Wouter Bessels weet alles over dit album én over de man achter de teksten: Roger Waters. Waar is zuster Gabrielle? Journalist Philip Heymans dook in het mysterie. Na suiker, TikTok, Fortnite en Netflix zijn onze kinderen nu verslaafd aan schaken. Dominique, Hidde en Joshua vertellen hoe leuk het is. PvdA’er David Michels was ooit rechtsextremist en wil mensen waarschuwen voor radicalisering in Nederland. De tosti is uitgevonden door de Italiaanse Graaf Tosti, schreef culinair journalist Joep Habets ooit in NRC. 20 jaar later tuinden beste vrienden Silva, Cas, en Maarten met open ogen in deze 1 april grap. Tot slot is er live muziek van MEROL, cabaret van Andries Tunru, Owen Schumacher, Patrick Nederkoorn, Vera van Zelm en Aron Elstak en de column is van Donny Ronny.
4/1/20231 hour, 44 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 25 maart 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: op het internet gaat een wereld schuil vol gefluister, geknisper, gesmak, en gesleutel. Theatermaker Booi Kluiving en actrice Wieke van Rosmalen zijn gefascineerd door ASMR en maken de voorstelling SatisFactory. Strafrechtadvocaat én activist Bénédicte Ficq vindt dat we allemaal de barricade op moeten voor het klimaat. Het fotoboek PR:OUD laat zien hoe 70-plussers nog vol levenslust zitten. Micaela Bartels, Noraly Beyer, Marjan Sax en Vincent Mentzel rekenen af met leeftijdspessimisme. Danser Jan Kooijman kruipt in de huid van de Russische sterdanser Rudolf Noerejev. Sander ’t Sas maakte de podcast De TaxiOorlog. Over lek geprikte banden, intimidatie en rake klappen in de Amsterdamse taxiwereld. En bioloog Mátyás Bittenbinder vertelt ons alles over lentekriebels in de natuur. Tot slot is er live muziek van Ilse DeLange, cabaret van Kiki Schippers, Owen Schumacher, Martijn Kardol, Ruud Smulders, Aron Elstak en Erik Vlasblom en de columns zijn van Donny Ronny en Teun van den Elzen.
3/25/20231 hour, 38 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 18 maart 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Aki Watano valt met haar Aziatische uiterlijk meer op dan haar lief is. Van jongs af aan probeert ze haar Japanse achtergrond te negeren. Ze schreef er het boek ‘Boerenkool met Stokjes’ over. Is de winst van BBB een nieuw Fortuyn-moment? We vragen het journalist Leonard Ornstein. Teun Toebes reist de hele wereld over met maar één missie: ons beeld van dementerenden veranderen. Yentl en De Boer trekken het land door met hun nieuwe voorstelling Modderkruipers. We duiken in de geschiedenis van de mooiste Feyenoord-liederen. Na hun goed beluisterde podcast De Nedersaksen gaan Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds nu het theater in. En is een erotisch centrum elders in Amsterdam dé oplossing voor de drukte op de Wallen? Fractievoorzitter van de VVD stadsdeel Amsterdam-Zuid Claudia van Zanten en activist en sekswerker Lyle Muns gaan in gesprek. Tot slot is er live muziek van Blackbird, cabaret van Marcel Harteveld, Owen Schumacher, Martijn Kardol, Andries Tunru en Aron Elstak en is de column van Stefano Keizers.
3/18/20231 hour, 39 minutes, 1 second
Episode Artwork

De uitzending van 11 maart 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: baby's in mandjes, baby's in bomen en baby's in kolen. Al deze verrukkelijke baby's zijn te vinden op ansichtkaarten uit het begin van de 20e eeuw. Kunstenaar Tammo Schuringa verzamelde ze allemaal. We stemmen woensdag óók voor de waterschappen. Waarom dat belangrijk is vertellen dijkgraaf Co Verdaas en de 19 - jarige Julia Goets. Journalist Hans Steketee over het mysterie van de verdwenen vlucht MH370. Sir David Attenborough brengt aanstaande zondag zijn laatste serie uit. Journalist Jean-Pierre Geelen en Rail Away voice-over Bob van der Houven praten over Attenborough’s iconische beelden, boodschap, en stém. Nadat Viggo Waas een herseninfarct kreeg stond zijn beste vriend Peter Heerschop hem constant bij tijdens zijn weg naar herstel. Samen schreven ze het boek 'Infarct', over hun vriendschap en de impact van Viggo's hersenbloeding. De Amerikaanse zender Fox News maakt zich op voor een grote rechtszaak. Volgens Amerika-journalist Laila Frank staan de kernwaarden van de journalistiek op het spel. En de dorpsquiz dreigt te verdwijnen. We praten over dit fenomeen met quizmasters Joeri van de Ven en Gaby van Erp. Tot slot is er live muziek van Blanks, cabaret van Vera van Zelm, Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders en Aron Elstak en de column komt van Stefano Keizers.
3/11/20231 hour, 37 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 4 maart 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Oud-kamerlid Kees Verhoeven en campagnedeskundige Justin Korneef over de lusten en lasten van social media voor politici – met name in verkiezingstijd.  Rolstoeltennisser Tom Egberink gaat voor goud op de Paralympics volgend jaar Wendy Wauters ontdekte dat de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal in Antwerpen in de 16e eeuw een microkosmos met extreem nare geurtjes was. Supporters van Excelsior en Sparta geloven, dankzij hun bijgeloof, in de winst van hun club bij de echte Rotterdamse derby. 20 jaar geleden vielen er bommen op Bagdad. Journalist Tom Kleijn deed toen verslag. In de documentaire ‘Terug naar Irak’ bezocht hij de mensen en plekken uit 2003. Mag je als patiënt je geamputeerde lichaamsdeel meenemen? Die vraag houdt rechtsfilosoof Bart Jansen en ervaringsdeskundige Sterre Bitter bezig.  Hans Beerends is 91 jaar en al bijna zijn hele leven activist. Hij deelt met ons de inzichten uit zijn lange carrière en zijn kijk op het activisme van nu. Het cabaret is in handen van Stefan Hendrikx, Andries Tunru en Aron Elstak. Columnist Stefano Keizers schuift aan en de Sophie Straat treedt op!
3/4/20231 hour, 38 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 25 februari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: muziek, dans, literatuur en poëzie: de literaire Boyband brengt alles samen. Oud-Minister van Defensie Joris Voorhoeve haalde een jaar geleden Oekraïense vluchtelingen op aan de grens van Polen. Hij vertelt hoe het met hen gaat én hoe hij er volgens hem een einde aan de oorlog kan komen. Humor is niet alleen om te lachen. Je kunt er ook wetenschappelijk onderzoek naar doen. Dick Zijp deed het en deelt zijn conclusies. Hein Noortman raakte bij een heftig klimongeluk zwaargewond én verloor zijn zicht. In de documentaire 'Between Summits' zien we hoe hij met hulp van zijn vrouw zijn leven weer op weet te pakken. Kees Doevendans schreef een tweede, nog dikker boek over wonderkeeper Jan van Beveren. Kijk je ‘s nachts naar boven, dan zie je… helemaal niets meer. Lichtvervuiling neemt nog sneller toe dan gedacht. Moeten we ons zorgen maken? En over een maand begint de Ramadan. Anuar, Fuad Hassen, Jörgen Raymann, en Mouna Laroussi bereiden het land voor met de Ramadan Conference. Tot slot is live muziek van Blaudzun, cabaret van Ruud Smulders, Andries Tunru en Owen Schumacher en de columns zijn van Stefano Keizers en Teun van den Elzen.
2/25/20231 hour, 36 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 18 februari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: sumoworstelen verliest aan populariteit onder Japanse jongeren. Sumo-fanaat Arjan Postma vertelt ons wat dit betekent voor de sport. Met expert inlichtingendiensten Willemijn Aerdts duiken we in de wereld van de spionage. Wielerspeaker Kees Maas stopt. In de 56 jaren zag hij alle groten voorbij sjezen, van Zoetemelk tot aan Pogacar. Hoe gaat het nu met de briefschrijvers van de legendarische brievenrubriek Achterwerk? Podcastmaker Elja Looijestein zocht het uit. Comedian Kim Schuddeboom staat op de planken met haar allereerste solovoorstelling 'Ongeschreven'. Komen er twee nieuwe kerncentrales in Zeeland? Het antwoord van PvdA-Statenlid Inez Flameling is nee, maar gedeputeerde Jo-Annes de Bat van het CDA ziet de plannen van minister Jetten wel zitten. En als een geluidsarcheoloog verzamelt Roland Vonk muziek uit Rotterdam en omstreken. Die deelt hij nu al 25 jaar met de trouwe luisteraars van ‘Archief Rijnmond’. Tot slot is er live muziek van Sef, cabaret is van Vera van Zelm, Kiki Schippers, Ruud Smulders, Aron Elstak en Owen Schumacher en column is van Stefano Keizers.
2/18/20231 hour, 36 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 11 februari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: bondscoach Andries Jonker over de voorbereidingen op het WK. Moet er een hek om Europa komen? CDA'er Jeroen Lenaers ziet het wel zitten, maar volgens PvdA'er Thijs Reuten gaan hekken de migratiecrisis niet oplossen. De Titanic draait na 25 jaar opnieuw in de bioscoop, maar er zijn nog steeds mensen die deze filmklassieker nog nooit hebben gezien. Makers van de podcast 'Nooit Gezien' Gijs Wilbrink en Ivo van Aart bespreken of en waarom dat erg is. Onderzoeker Jelle van Buuren legt uit welke krachten er achter de hetze tegen schrijver Pim Lammers zitten. Met actrice en zangeres Meral Polat blikken we terug op de week die in het teken stond van de aardbeving in Turkije en Syrië. Flip Noorman vertaalde voor zijn nieuwe theatershow de bekende nummers van zijn muzikale held Tom Waits en alles over het geheim van de ijsmeester. Tot slot is live muziek van DeWolff, cabaret van Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Andries Tunru, Aron Elstak en Owen Schumacher en de column komt van Stefano Keizers.
2/11/20231 hour, 43 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 4 februari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: in de achtste finale van de KNVB Beker staan twee vissersdorpen tegenover elkaar. De supporters van Katwijk en Spakenburg blikken vooruit. Onderzoeker Niels Drost weet alles over de speeches van Poetin. NBA-kampioen Francisco Elson en sportverslaggever Sanne van Dongen over basketballer LeBron James, die volgende week het all time puntenrecord gaat verbreken. De zestienjarige Benjamin van Bunderen Robberechts verloor zijn vriendin Rosa tijdens de overstromingen in België. Sindsdien strijdt hij voor een beter klimaat. Bioloog Luc Hoogenstein wist in een jaar tijd ruim duizend dier- en plantsoorten te spotten. En dat allemaal in zijn eigen achtertuin. En Riza Tisserand en Rob Scheepers vertellen alles over dé traditie tijdens carnaval: Tonpraten. Tot slot live muziek van Frank Boeijen, cabaret van Katinka Polderman, Marcel Hartevel, Stefan Hendrikx, Aron Elstak en Owen Schumacher en de column is van Stefano Keizers.
2/4/20231 hour, 40 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 28 januari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretduo N00B is klaar om de wereld over te nemen. In hun eerste voorstelling zoeken Isabelle Kafando en Laura Bakker in een moordend tempo in allerlei absurdistische situaties de schaamte op. Vanuit Noord-Irak hopen gevluchte Iraniërs hun revolutie voort te zetten. Filmmaker Beri Shalmashi zocht ze op. Maker Edda Heinsman en onderzoeker Anna van der Kaaden over de podcast ‘Het wonder van het koraal’. Johnny Jordaan zou dit jaar 99 worden. Paul van Musscher en Jaro Renout zorgen met ‘De Porders’ voor eerbetoon én eerherstel. Wetenschapsjournalist Adriaan Ter Braack strijdt als ‘holistische sloopkogel’ tegen kwakzalverij op sociale media. 70 jaar gelden voltrok zich het drama van de watersnoodramp. Fotograaf Robin de Puy maakt er een boek over en is samen met Marianne Heestermans te gast, die de ramp als kind meemaakte. En de transferperiode in het voetbal nadert het eindpunt. Mart ten Have van FC Afkicken praat ons bij over het laatste nieuws én de juice. Tot slot is er live muziek van Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten, cabaret van Ruud Smulders, Martijn Kardol, Stefan Hendrikx en Aron Elstak en de column komt van Stefano Keizers.
1/28/20231 hour, 39 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 21 januari 2023

Stem op Spijkers met Koppen voor de Gouden RadioRing: https://radioring.avrotros.nl/   Vandaag in Spijkers met Koppen: Racehonden, Pink Floyd en Cruijff. De 80-jarige Bab Barens zag ze allemaal voorbijkomen in het iconische Olympisch Stadion, de plek waar hij al vanaf zijn zevende rondzwerft. 200 rijkaards smeken de wereldtop in Davos om meer belasting te mógen betalen. Oxfam Novib directeur Michiel Servaes is verheugd en Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen vertelt waarom ze dit doen. Toen zanger Sem Jansen in transitie ging dreigde hij zijn zangstem te verliezen. Maar nu staat hij op het podium met zijn oude én zijn nieuwe stem. Sherlock Holmes spelen in het echte leven? Dat is wat het burgerinitiatief, Bureau Dupin, doet. Binnenkort verschijnt er een documentaireserie op Videoland over dit bijzonder experiment. Nederlands is de mooiste taal van de wereld! Dat stellen Nederlandse wetenschappers én cabaretier Erik van Muiswinkel. Zijn nieuwe voorstelling ‘Moojen ligjes in de lugt’ gaat over de schoonheid van onze taal. Komt er een splinternieuw kunstmuseum in Almere? GroenLinks Almere is enthousiast, maar als het aan de partij APOpa ligt kan de gemeente het geld beter in iets anders stoppen. Het levensverhaal van zeehond Rob zit vol legendarische avonturen. Journalist Ivo Van Woerden achterhaalde de relatie tussen Rob en de mens. Tot slot is er live muziek Tim Dawn, cabaret van Vera van Zelm, Andries Tunru, Ruud Smulders en Marcel Harteveld en de column is van Hans Sibbel.
1/21/20231 hour, 39 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 14 januari 2023

Stem op Spijkers met Koppen voor de Gouden RadioRing: https://radioring.avrotros.nl/   Vandaag in Spijkers met Koppen:  Aan drie universiteiten tegelijk studeren? Het lijkt onmogelijk, maar volgens Ilias de Feijter kunnen we allemaal een stuk efficiënter leven. Wordt de rol van slachtoffers in strafzaken te groot? Journalisten Michiel Bles en Leendert van der Valk volgen bands en hun busjes, het privéterrein van muzikanten. Evi Hanssen gaat met haar boek ‘Sinds ik niet meer drink’ de theaters in. In restaurants eten en er nog voor betaald krijgen ook nog. Het lijkt dé droombaan. Maar is dat ook zo? We vragen het afzwaaiend restaurantcriticus Petra Possel. Friesland schiet als enige provincie zwerfkatten af. Is het tijd voor verandering? Menno Brouwer van de Friese Partij voor de Dieren en Femke Wiersma van de BBB gaan in gesprek. Correspondent Angelo van Schaik vertelt over de verdwijning van ‘Vatican Girl’, de beruchtste cold case van Italië. Tot slot is er cabaret van Kiki Schippers, Andries Tunru, Aron Elstak, Patrick Nederkoorn en Owen Schumacher, de column is van Stefano Keizers en muziek van Blanko!
1/14/20231 hour, 38 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 7 januari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Combineer schaken en boksen en je krijgt schaakboksen. Handschoenen aan, schaakbord in de ring en slaan maar. Van zeer behulpzame chatbots tot aan kunstwerken aan toe. Kunstmatige intelligentie is overal in 2023. Tech-pionier Jim Stolze over de AI-hype. Elvis-dominee, Fred Omvlee, deelt zijn passie voor gospelmuziek met The King of Rock en haalt hier zijn levenslessen uit. Journalist Jessica Merkens schreef het boek ‘Op Eigen Houtje’, over de vrouwen in de Elfstedentocht. Schaatser Betty Westerveld kan alles over de tocht der tochten vertellen. Groenlo is de ideale plek voor een heer van stand, vindt ook Pim Oosterheert. Zíjn enorme Ollie B. Bommel verzameling verhuist naar het Bommel pretpark dat daar gebouwd gaat worden. Lot van Bree en Ron Fresen praten je bij over de corruptiezaak tegen de Haagse politicus Richard de Mos. Het slechtste voetbalteam áller tijden en een protestkip op de middenstip van het Engelse Blackburn Rovers. In de podcast VV Het Voetbal verhaal hoor de meest bijzondere voetbalverhalen. Tot slot is het cabaret in handen van Kiki Schippers, Andries Tunru, Aron Elstak en Martijn Kardol, de column is van Stefano Keizers en muziek van Gumbo Kings!
1/7/20231 hour, 41 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 24 december 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Margôt Ros gaat voor haar eerste solovoorstelling terug naar haar Brabantse roots. Frits Wester en Guus Valk blikken terug op het wel en wee in politiek Den Haag. In het Londense Alexandra Palace vliegen de dubbels en trippels je om de oren. Mastercaller en commentator Jacques Nieuwlaat vertelt waar je op moet letten tijdens het WK Darts. In de documentaire Mama zie je hoe Ma'ma Queen en haar zes dragkinderen een zelfgekozen familie vormen en bij elkaar vinden wat ze thuis, tijdens hun jeugd, hebben gemist. Met de kerstborrelkater nog vers in het geheugen bereidt Japke-D Bouma ons voor op de volgende horde: de nieuwjaarsreceptie. In de serie Trappers wordt een bijzondere groep fietskoeriers gevolgd die door weer en wind kerstpakketten tot aan kunstgebitten bezorgen. Met Yvette van Boven en Joël Broekaert bespreken we de culinaire kerstclichés. Wat kan anno 2022 echt niet meer en wat zijn de alternatieven? Tot slot is er live muziek van Linde Schöne, cabaret van Kiki Schippers, Andries Tunru Aron Elstak en Owen Schumacher en zijn de columns van Stefano Keizers en Teun van den Elzen. 7 januari is Spijkers met Koppen weer terug! Fijne feestdagen. ✨
12/24/20221 hour, 41 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 17 december 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Fakka drerries! De 72-jarige Margriet Hunfeld is straattaal expert en vertelt wat hét straattaal woord van het jaar is. We zijn volgens Hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing muzikaler dan we zelf denken. Brussel is in de ban van een enorm corruptieschandaal. Europarlementariër Bas Eickhout en Europa-verslaggever Stefan de Vries vertellen hoe dit heeft kunnen gebeuren.  Amber Kortzorg komt in de serie ‘Alles is Famiri’ dichterbij haar Surinaamse roots. Zeg je AJAX dan zeg je godenzonen, dan zeg je de Ilias en dan zeg je poëzie. Pieter Stroop van Renen vulde een prachtige bundel met gedichten over de club. Bas Haring en Menno Schilthuizen leggen uit waarom een beetje minder biodiversiteit niet meteen het einde van de wereld is.En is Mariah Carey dé kerstkoningin? Daarover verschillen zangeres Shirma Rouse en presentator Lammert de Bruin nogal van mening. Tot slot is het cabaret in handen van Kiki Schippers, Martijn Kardol, Aron Elstak en Hanneke Drenth,  de column is van Stefan Pop, muziek van Kris Berry én het laatste Spijkerlied van Hanneke Drenth.
12/17/20221 hour, 40 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 10 december 2022.

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Mark van Vugt en Kees Opmeer vertellen hoe we onze oerdriften kwijt kunnen in het voetbal.Er zijn rigoureuze maatregelen nodig, willen we gezond oud worden. Dat zeggen longarts Wanda de Kanter en obesitasarts Maurits de Brauw. Dick Groeneveld ontrafelde het bijzondere levensverhaal van jazzmuzikant en dorpsgenoot George Johnson.De Friese taal dreigt een spreektaal te worden. Aant Jelle Soepboer maakt zich zorgen. Cabaretier Sanne Wallis de Vries over haar show ‘Kerst in de Komedie'. Het Marokkaanse voetbalelftal gaat Portugal verslaan op het WK in Qatar. Hoe? Dat vertellen de jonge spelers van Voetbalvereniging de Dreef uit het Utrechtse Overvecht.En het wonderbaarlijke verhaal over Het Achterhuis van Rotterdam. Tot slot is er cabaret van Kiki Schippers, Martijn Kardol, Andries Tunru en Aron Elstak, is de column van Hans Sibbel en muziek van Sabri. 
12/10/20221 hour, 45 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 3 december 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: theatermaker Laura van Dolron stelt in haar voorstelling ‘De Uitnodiging’ haar nieuwe liefde voor aan het publiek. De grote vraag van dit WK is niet of we de finale gaan halen, maar of keeper Andries Noppert een Fries, of een Groninger is. Sportjournalisten William Pomp en Roelof de Vries bespreken het. Karen Soeters schreef een boek over haar werk als dierenbeschermer. Tim Knol brengt een ode aan het iconische album Harvest van Neil Young. Supporter Özcan Akyol en clubfotograaf Henny Meyerink over 120 jaar Go Ahead Eagles. Nijmegen wil preventief fouilleren mogelijk maken. Is dat een goed idee? Daarover verschillen VVD-raadslid Niek Kraut en GroenLinks-raadslid Marieke Smit van mening en in de voorstelling Hoge Noot vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Tot slot is er live muziek van Elephant, cabaret van Kiki Schippers, Ruud Smulders, Aron Elstak en Hanneke Drenth en de column is van Stefano Keizers.
12/3/20221 hour, 40 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 26 november 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Merijn Scholten staat in zijn eerste solo-voorstelling niet alleen op het podium. Nachtburgemeester, presentator en mister Parkpop René Bom over zijn Rock ‘n’ Roll-leven. Eva Julia Manneke verdiept zich in 'Death Row Angels' in de relaties tussen Europese vrouwen en Amerikaanse gevangenen. Moeten mobieltjes op school verboden worden? Een discussie tussen docent Ton van Haperen en LAKS-voorzitter Janouke van Meerveld. Iris Koppe over de briefwisseling met haar vriendin Elena in Kyiv. Ze verzamelde alle verhalen in het boek ‘Elena’. En Pastoor Vankan heeft een Sint Nicolaas-verzameling van ruim 1800 objecten in huis. Van Playmobilpoppetjes tot aan fraaie iconen van de goedheiligman. Het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Aron Elstak, Owen Schumacher, Andries Tunru en Martijn Kardol. De column komt van Lebbis. Tenslotte, livemuziek van Candy Dulfer! 
11/26/20221 hour, 39 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 19 november 2022

Vandaag  in Spijkers met Koppen: De enige échte Nederlandse Lucky Luke over de Heroes Dutch Comic Con. Bijenkorf medewerkers Tineke en Jolanda zijn het zat om voor een te laag loon te moeten werken. Wouter Bijdendijk weet alles over de wereld van heilzame planten. Rianne van der Molen maakte een audiodocumentaire over het leven met een vader met hersenletsel.  KNAC-directeur Peter Staal en autoliefhebber Roel Zaadnoordijk bespreken of de elektrische oldtimer de toekomst is. Het beroemdste danspaar van Nederland, Han Ebbelaar en Alexandra Radius, blikken terug op hun liefde voor elkaar en voor het dansen. De 11-jarige Tijmen en 13-jarige Tim luiden de klokken van de Dom en vertellen ons waar de klepel hangt. Tot slot is het cabaret in handen van Kiki Schippers, Ruud Smulders, Stefan Hendrikx en Hanneke Drenth, de column komt van Stefan Pop en live muziek van Orange Skyline.
11/19/20221 hour, 36 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 12 november 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Volgens Kees Slingerland is het Overijssels Volkslied dringend aan vervanging toe. CDA Tweede kamerlid René Peters vindt dat de asielinstroom snel omlaag moet. Hoe realistisch is dat? Hij gaat in gesprek met Kati Piri van de PvdA. Vrachtwagenchauffeur Jarno van den Noort schrijft achter het stuur de mooiste gedichten. Tech-redacteur Connor Clerx vertelt over de macht van Elon Musk.  Nu de verwarming een graadje lager moet, vertellen Cécile Narinx en Arno Kantelberg hoe we ons deze winter stijlvol warm kunnen houden.Jip van den Toorn illustreert kleine én grote crises. En Journalist Jaap de Groot vertrekt volgende week naar Qatar om verslag te doen van zijn twaalfde WK. Tot slot is er cabaret van Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Aron Elstak en Hanneke Drenth, is de column van Hans Sibbel en live muziek van NITS!
11/12/20221 hour, 40 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 5 november 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: in het boek 'Bang' laat cabaretière Lisa Loeb zien hoe het is om met een angststoornis te leven, journalisten Laila Frank en Guus Valk over de Amerikaanse midterms en Willy en René, de bekendste voetbaltweeling van Zuid-Nederland, blikt vooruit op AJAX-PSV. Sagid Carter en Shay Kreuger delen hun uitgesproken muziekmeningen in de podcast 'Die Muziekpodcast’ en Speld-redacteuren Jaap van de Venis en Roelof Smit maakten een controversiële gids over het WK in Qatar. In zijn nieuwste boek ‘Wankele Wereld’ geeft Jan Terlouw de leiders op de klimaattop een duidelijke opdracht en het Amsterdamse smartlappenkoor viert haar dertigjarig jubileum Tot slot is het cabaret in handen van Kiki Schippers, Aron Elstak, Ruud Smulders en Hanneke Drenth, de column komt van Stefano Keizers en er is live muziek van Michelle David & The True-tones. 
11/5/20221 hour, 41 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 29 oktober 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Twee scare actors geven een cursus boe-zeggen. Het is herfst en dus zoekt paddenstoelenliefhebber Natascha Rothengatter in het bos naar eekhorentjesbrood, duivenvoetjes en giga heksenboleten. Saman Amini vertelt zijn levensverhaal in de cabaretvoorstelling ‘Saman Amini’s Integratieplan’.Hardcore never dies. Gabber van het eerste uur Ilja Reiman en gabber van de nieuwe generatie Venus vertellen dat het veel meer is dan alleen muziek en hakken. In zijn memoires blikt Ed Nijpels terug op zijn politieke loopbaanRosalin Kuiper heeft de wind in de zeilen in de aanloop naar The Ocean Race. Het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Katinka Polderman, Aron Elstak en Hanneke Drenth en de column is van Hans Sibbel. Tenslotte, live muziek van Waylon! 
10/29/20221 hour, 40 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 22 oktober 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Boudewijn Koops en Anna Bouwman maken een voorstelling over de vrouwen achter de Rolling Stones. Het aantal meldingen van mensenhandel daalt. Is dat goed of slecht nieuws? Directeur Ina Hut van het Coördinatiecentrum Mensenhandel legt het uit. De zeespiegel stijgt. Programmamaker Nicolaas Veul zoekt als 'Klimaatverkenner' een goed heenkomen. In de documentaire "Het Verzwijgen" ontrafelt Marieke van der Winden het verborgen NSB-verleden van haar familie. Financieel journalist Roel Janssen over gokkers en graaiers. Nederland gaat stoppen met het evacueren van mensen uit Afghanistan, tot grote onvrede van van Anne-Marie Snels, oud-voorzitter van de militaire vakbond AFMP en SP-Kamerlid Jasper van Dijk en alles over de Backyard Ultra-loop. Tot slot is er cabaret van Ruud Smulders, Martijn Kardol, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth, is de column van Stefano Keizers en live muziek van Boaz. 
10/22/20221 hour, 39 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 15 oktober 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Afzwaaiend Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg over de ware aard van de Nederlander. Sandra Beckerman en Merel Jonkheid blikken terug op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. Door corona belandde theatermaker Anne van der Steen achter de vuilniswagen. Ze maakte er een documentaire over: Anne en de Vuilnismannen. De 101-jarige Wim van Vollenhoven deelt zijn kijk op de wereld van nu. Na het verlies van haar beste vriendin, vond Marijn Frank troost in het hardlopen. Balsport Padel is razend populair, maar het galmende geluid van de sport drijft omwonenden tot wanhoop. Moeten de banen weg uit de woonwijken? En de Rotterdamse Poetsqueen Charo zorgt voor een schone start van de herfst. Tot slot is er cabaret van Marcel Harteveld, Andries Tunru, Aron Elstak, Stefan Hendrikx en Hanneke Drenth en de column is van Stefan Pop. En live muziek van The Jordan!
10/15/20221 hour, 39 minutes
Episode Artwork

De uitzending van 8 oktober 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Menno Wiersma vertelt welke bijzondere dieren hij in zijn carrière als ‘bistedokter’ is tegengekomen. De VVD krijgt een nieuwe voorzitter. Kan hij ervoor zorgen dat de VVD'ers zich weer VVD'er voelen? We vragen het Frits Huffnagel en Joost Bekendam. In het theaterstuk Dineren met Dictators leer je alles over de eetgewoonten en tafelmanieren van de meest wrede leiders. Boksreus Nikolai Valoejev alias The Beast of the East gaat voor Rusland naar het front. Bokskenner Bart Slim legt uit wat voor geheim wapen Poetin inzet. Wat is er gebeurd met de gestolen schilderijen van Jopie Huisman? Museumdirecteur Peter Miedema schakelde de hulp in van podcastmaker Marion Oskamp. Het vogelgriepvirus grijpt steeds verder om zich heen, wat zijn mogelijke oplossingen? Partij voor de Dieren-kamerlid Leonie Vestering gaat in gesprek met Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Siem Budding is pas 18 jaar oud maar nu al Europees Kampioen boogschieten te paard. Tot slot is er live muziek van Jeangu Macrooy, cabaret van Ruud Smulders, Tim Kamps en Aron Elstak en is de column van Hans Sibbel.
10/8/20221 hour, 36 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 1 oktober 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen:  Dierenvlogger Wildebras vertelt over zijn favoriete viervoetige 'strijders'.Het gasbedrijf One-Dyas gaat naar gas boren boven Schiermonnikoog, tot groot ongenoegen van de Waddenvereniging. CEO van het bedrijf Chris de Ruyter van Steveninck en Frank Petersen van de Waddenvereniging gaan in debat. Lars Gierveld maakte een film over de Zwarte Cross. Abel van Gijlswijk probeert de bezwering van het kapitalisme te verbreken in zijn theatervoorstelling 'AABZ ’22 TOUR: Rebranding Anarchisme'. Historicus Beatrice de Graaf geeft eerste hulp bij crises. Doortje Smithuijsen neemt ons mee in de wereld van digitale verslavingen in haar boek ‘Iedereen verslaafd?’. Waar zijn sterren als Lola, The Belcanto's en De Gema's gebleven? Germaine Rook en Hendri op de Haar zoeken naar de zangers achter titels als Het Was Lente In September, Oh Rosalinda en Mijn Oom Heeft 'n Sexboetiek. Tot slot is er livemuziek van Musketiers, cabaret van Hanneke Drenth, Andries Tunru , Patrick Nederkoorn en Martijn Kardol en de colums zijn van Hans Sibbel en Stefano Keizers. 
10/1/20221 hour, 40 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

De uitzending 24 september 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Ondanks afraden van Jeroen van Merwijk maakte Boban Benjamin Braspenning de overstap van consultant naar cabaretier. Een debat tussen D66-kamerlid Lisa van Ginneken en medisch ethicus Jilles Smids over de nieuwe transgenderwet. Na 35 jaar kreeg scheidsrechter Gerard Oosterlaar spijt van zijn rode kaart aan dorpsgenoot Jos Holtman en liet hem alsnog seponeren. In Vlaanderen zijn zoveel mysteries dat de VRT er een eigen podcast aan heeft gewijd. Scenarioschrijfster Maria Goos maakte een toneelstuk over klimaat én seks. Schaakjournalist Peter Doggers en schaakfanaat Tobi Kooiman bespreken de turbulente schaakrel tussen grootmeesters Carlsen en Niemann. In zijn nieuwe serie ‘Breuklijnen’ volgt Sinan Can een jaar lang de bewoners uit de Europese ‘banlieues’. Het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Marcel Harteveld, Ruud Smulders en Hanneke Drenth. De columns komen van Hans Sibbel en Stefano Keizers. En er is livemuziek van Tim Knol. 
9/24/20221 hour, 36 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 17 september 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Comedian en fenomeen op Instagram Jawad Es Soufi over zijn theatershow ‘Waarom ben jij zo?”. Filosoof René ten Bos en journalist Peter Henk Steenhuis tillen de derde helft naar een nieuw niveau in hun boek ‘Hooghouden’. Maaike Ouboter en Eric Corton beantwoorden in de voorstelling Harnas van Glas vragen van elkaar én van het publiek. Onderzoeksjournalist Jelle Krekels werkte een maand lang mee in een asielzoekerscentrum voor minderjarigen. We vieren 50 jaar Opzij. Cisca Dresselhuys legde jarenlang mannen langs de feministische meetlat en Dolf was er één van! Directeur Jeugdeducatiefonds Hans Spekman hoort dagelijks verhalen over de groeiende armoede onder kinderen. Live muziek van Veldhuis & Kemper. Het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Andries Tunru, Martijn Kardol en Stefan Henrikx. De columns komen van Stefan Pop en Stefano Keizers.
9/17/20221 hour, 39 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 10 september 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: live muziek van VanVelzen. Paul de Leeuw viert zijn zestigste verjaardag in het theater. Koningshuisdeskundige Justine Marcella over het laatste nieuws uit Groot-Brittannië. De Wolfspin rukt op. Peter van Helsdingen en Nathalie Burger helpen je van je spinnenfobie af. In de serie 'Poldermocro's’ gaan Yasime, Ayoub en Tarik op zoek naar hun Marokkaanse roots. Scenarioschrijfster Maria Goos vertelt over haar nieuwste stuk ‘Seksklimaat’. Piepje in je oor na een fijn concert? Grote kans dat je dan aan tinnitus lijdt. Frank van Hoorn vindt het tijd voor maatregelen. De evenementenbranche vindt van niet. Fuck the airfryer, lang leve de frituur. Meneer Wateetons schreef een boek over de veelzijdigheid van frituren. Tot slot is er cabaret van Kiki Schippers, Hanneke Drenth, Ruud Smulders en Berit Companjen en zijn de columns van Hans Sibbel en Stefano Keizers.
9/10/20221 hour, 40 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 3 september 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Bert Visscher houdt van Italië, maar toen hij er een huis kocht bleek het leven in het land van far dolce niente niet altijd even zonnig te zijn. Minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf opent het nieuwe schooljaar. Onderzoeker Marc Argeloo jaagt in het oerwoud van Papoea op paradijsvogeljagers. Kunstenaar Julia Janssen laat zien wat Google allemaal van ons weet. Schrijver en columnist Jerry Goossens schreef een boek over het enige Nederlandse slachtoffer van de aanslagen van 11 september 2001. Zijn achternicht: Ingeborg Lariby. Het beperken van de asielinstroom is een pijnpunt in het Nederlandse asielbeleid. Fractievoorzitter van VVD Cranendonck Jordy Drieman en Europarlementariër Tineke Strik gaan erover in debat en Dick Teunen van FC Avonturiers vertelt over de meest opmerkelijke transfers. Live muziek van de Dawn Brothers, het cabaret is in handen van Andries Tunru, Marcel Harteveld en Aron Elstak en de columns zijn van Stefan Pop en Stefano Keizers.
9/3/20221 hour, 38 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Kluun

We sluiten het seizoen af met schrijver Kluun. Van Bruce Springsteen, tot Ramses Shaffy: Kluun deelt zijn favoriete muziek en blikt terug op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tijd.  Check de Spotify-lijst van Kluun hier: https://spoti.fi/3Av8xlM 
8/27/20221 hour, 36 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Monic Hendrickx

In deze aflevering neemt Monic Hendrickx je mee door haar leven aan de hand van haar favoriete muziek. Van haar jeugd tot haar (met veel prijzen bekroonde) acteercarriere, alles komt voorbij! De Spotify-playlist van Monic: https://open.spotify.com/playlist/6sZYoTFcyut2TbxWoEv3kj?si=d479a59be8624588
8/20/20221 hour, 39 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Ron Fresen

Van kippenvel bij The Rolling Stones, tot een traan dat het nummer Follow the Sun van Xavier Rudd oproept: oud politiek verslaggever Rons Fresen mag dan niet meer dagelijks voor de camera staan, maar muziek speelt nog een grote rol in zijn leven. Met Dolf praat hij over zijn favoriete muziek en de verhalen achter zijn playlist. Check hier de Spotify-playlist van Ron: https://spoti.fi/3QxBUue
8/13/20221 hour, 40 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Lakshmi

Van Britney Spears tot Nirvana, en van de krakersscene in Nijmegen tot nieuwe muziek: Lakshmi deelt haar favoriete muziek en de verhalen achter haar playlist.  Check de playlist van Lakshmi op Spotify: https://spoti.fi/3zDKuR7 
8/6/20221 hour, 47 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Niels van der Laan

Van Bert en Ernie, tot Jacques Brel, en van Rufus Wainwright tot, Mental Theo. Cabaretier en programmamaker Niels van der Laan praat met Willemijn Veenhoven over zijn favoriete muziek en de verhalen erachter. Hoe kijkt Niels terug op zijn tijd op de Kleinkunstacademie en kan hij ook een beetje genieten van het succes van zijn werk? Check de Spotify-lijst van Niels hier: https://spoti.fi/3cHdyiU 
7/30/20221 hour, 46 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Sinan Can

Sinan Can verkeert zich als documentairemaker in allerlei verschrikkelijke situaties, maar vandaag vertelt hij bij Zomerspijkers over zijn favoriete muziek en hoe sommige nummers die momenten kunnen beïnvloeden. Check de Spotify-lijst van Sinan hier: https://open.spotify.com/playlist/4Ue7a42lhObR3kmc27Cqrl?si=08f6f5e4413d4ed0
7/23/20221 hour, 40 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Saskia Belleman

Van Eric Clapton, tot (ja, echt!) Bert en Ernie: het staat allemaal op de playlist van rechtbankverslaggever Saskia Belleman. Verder vertelt Saskia over de impact van het Marengo-proces, haar liefde voor fantasy en hoe haar journalistieke carrière al op vroege leeftijd begon.  Check hier de Spotify-playlist van Saskia:  https://spoti.fi/3uURdEZ
7/16/20221 hour, 36 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Kees van der Spek

Van Brazilië, tot India: normaal gesproken reist Kees van der Spek de hele wereld rond om oplichters op te sporen, maar in deze Zomerspijkers deelt hij zijn favoriete muziek.  Check de Spotify-lijst van Kees hier: https://spoti.fi/3OxOMjn 
7/2/20221 hour, 43 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Merel Baldé

Van Moloko, tot Childish Gambino: zangeres Merel Baldé vertelt over haar favoriete muziek met Willemijn en blikt terug op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tijd.  Ben je benieuwd naar alle favoriete nummers van Merel, check haar lijst op Spotify: https://spoti.fi/3HT6hZ5
6/25/20221 hour, 41 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Blaudzun

Vanwege een technisch probleem is de podcast later verschenen dan je van ons gewend bent, onze excuses hiervoor. Van de sterren van de hemel spelen op Pinkpop naar de studio van NPO Radio 2: Blaudzun deelt zijn favoriete muziek. Van David Bowie, tot Spinvis en van Radiohead tot Nick Cave. Check de playlist van Blaudzun op Spotify: spoti.fi/3y1Uy71 
6/24/20221 hour, 40 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Zomerspijkers met Tim de Wit

Het was een muzikale wereldreis met journalist Tim de Wit in de uitzending. Van Skandal im Sperrbezirk, tot jazz uit Zuid-Afrika en uiteraard mogen de nodige Britse bands ook niet ontbreken op de lijst van ‘Mr Brexit’. Ben je benieuwd naar de complete lijst van Tim de Wit?  Check de Spotify-playlist: https://spoti.fi/3tuzTpq 
6/11/20221 hour, 39 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 4 juni 2022

Vandaag in de laatste Spijkers met Koppen van dit seizoen: drie aanstormende cabarettalenten maken kans om het Leids Cabaret Festival te winnen, Zoeterwous frontman Michiel Breedveld zingt Commissaris van de Koning Jaap Smit toe uit protest tegen een fusie met Leiden. Antropoloog Jitske Kramer en Typhoon zoeken de betekenis van Grote Woorden enAnton Nootenboom, oftewel The Barefoot Dutchman, vertelt over zijn barre voettocht door Australië. Kees Torn geeft een kijkje in zijn leven, poolonderzoeker Maarten Loonen vertrekt dinsdag naar Spitsbergen voor zijn jaarlijkse expeditie en beschrijft de veranderingen die hij daar sinds 1988 met eigen ogen ziet enCoby, Ank, Mieke en Ria trapten 50 jaar geleden al de pollen van het veld bij VV Smitshoek. Tot slot is er cabaret van Andries Tunru, Patrick Nederkoorn, Owen Schumacher, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth, zijn de columns van Hans Sibbel en Stefano Keizers en is er live muziek van Typhoon.  Spijkers met Koppen is vanaf september weer terug en vanaf volgende week hoor je tot die tijd wekelijks Zomerspijkers.
6/4/20221 hour, 40 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 28 mei 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Vliegtuigen spotten, lp's verzamelen en wielrennen op een dure fiets in een te strak pakje. Schrijver Alek Dabrowski breekt een lans voor mannen met hobby's Wat moeten we met de tekorten in de zorg en het onderwijs? Arend Jan Zwarteveen en Helena Schuengel kunnen het niet vaak genoeg zeggen: word zij-instromer! Het Spookslot in de Efteling gaat op slot, kunsthistoricus Robbie Dell’Aira is het er niet mee eens Het leven in Nederland is alles behalve makkelijk als je geen papieren hebt. In de serie Leven in Limbo zie je Ishmail en anderen keihard werken aan hun toekomst met onder andere de hulp van Bea. Rekenwonder en wereldrecordhouder Willem Bouman laat ons de hersenen kraken Het Amsterdamse gezin Pol heeft al 3 maanden lang een Oekraïens gezin in huis. Een last of een lust? Moeder Rieke deelt haar ervaringen. Ons stâtsie Utereg is jaorig waor! Dât viere we met Bonnie Utereg.  Tot slot is er live muziek van Mell & Vintage Future, cabaret van Andries Tunru, Ruud Smulders, Aron Elstak, Hanneke Drenth en Owen Schumacher en zijn de columns van Stefan Pop en Ivo Victoria.
5/28/20221 hour, 40 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 21 mei 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Stenen op je hoofd kapot laten slaan of al koppetje duikelend naar Marseille. In het boek ‘De man met de ijzeren schedel’ van Jaco Berveling staan verhalen over de artiesten in rondreizende shows. Beter een goede buur dan een verre vriend gaat in steeds minder woonwijken op. De vraag naar buurtbemiddeling neemt fors toe. Tijdschrift New Scientist vroeg vooraanstaande wetenschappers wie dé talenten binnen hun vakgebied zijn. Daphne van de Bongardt en Antoinette van Laarhoven staan op de lijst. Cabaretier Klaas Prins schaamt zich. Voor alles. Wat dat met hem doet vertelt hij in zijn nieuwe theatershow. Feyenoord speelt woensdag de finale van de Conference League. Hartstochtelijke fans Ellen Mannens en José Fijneman zijn er al hélemaal klaar voor. Wetenschapsjournalist Dirk de Bekker en wetenschapper Peter Leendertse onderzoeken in de podcast ‘Red de Lente’ de ingrijpende gevolgen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. En we gaan flipperen met Gerard van de Sanden, eigenaar van het Dutch Pinball Museum en fanatiek flipperaar Jim Jansen. Tot slot is er live muziek van Wet Leg, cabaret van Kiki Schippers, Ruud Smulders, Aron Elstak en Marcel Harteveld en zijn de columns van Hans Sibbel en Stefano Keizers.
5/21/20221 hour, 38 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 14 mei 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: het kabinet probeert een voorjaarsbegroting rond te krijgen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer en oud Nederlandse Bank Directeur Lex Hoogduin over het huishoudboekje van BV Nederland. Komiek en presentator Stephan Fry heeft een nieuwe baan: bestuurder van de meest prestigieuze cricketbond. Oud cricketmanager én bondslid Ed van Nierop was erbij. Spokenword artiest Justin Samgar kan nu zijn jeugd in een sekte achter zich laten en zich hélemaal storten op het vertellen van verhalen. Sterrin Smalbrugge neemt ons mee in het fascinerende leven van én met reptielen. Nederlandse kinderen moeten beter leren rekenen en schrijven. Dus komt minister Wiersma met een groep van expert om scholen te helpen. Schooldirecteur Eva Naaijkens en SP-kamerlid Peter Kwint zetten hun vraagtekens bij het plan. Was Pablo Escobar ooit in Vriezenveen? Ron Hemmink, verslaggever van de Tubantia, ontrafelt het grote mysterie. Tot slot is er live muziek van Lucas Hamming, cabaret van Hanneke Drenth, Aron Elstak, Vera van Zelm en Berit Companjen en de columns zijn van Stefan Pop en Stefano Keizers.
5/14/20221 hour, 38 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 7 mei 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretier Lisa Ostermann mag haar wijsheden eindelijk delen met het grote publiek. Ze schuift aan over haar nieuwe voorstelling ‘Met z’n allen’. Oud-correspondent Frank Hendrickx en de in Rusland geboren Kristina Petrasova hebben tijdens de oorlog dagelijks contact hun vrienden en familie in Rusland en praten ons bij over hun stemming. Volgende week gaat de film over Nick Cave hier in première. Blaudzun en Jeanne Rouwendaal (WIES) vertellen wat de illustere artiest voor hen betekent. Femke Krijger lijdt aan het syndroom van Usher, waardoor ze langzaam doof en blind wordt. Samiwa, Quan, Loes en Ise lossen de meest ingewikkelde dilemma’s op in het programma ‘Wat zou jij doen?’. Hoog tijd dat volwassenen eens luisteren naar deze kleine grote denkers. In de provincie Gelderland heeft 9 nieuwe burgemeesters nodig. Commissaris van de Koning John Berends vertelt naar wie hij op zoek is en Magda Jansen, burgemeester van Woudenberg, schuift ook aan. Tussen bergreuzen als de Schwarzhorn en de Matterhorn speelt ons AlpenOranje in juli het EK voetbal voor Bergdorpjes. Tot slot is live muziek van The Kik, de columns zijn van Hans Sibbel en Ivo Victoria en er is cabaret van Kiki Schippers, Andries Tunru, Hanneke Drenth en Patrick Nederkoorn.
5/7/20221 hour, 39 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 30 april 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Cabaretier Rayen Panday focust zich nu helemaal zijn nieuwe show 'Focus'. Nederland moet ruimte maken voor asielzoekers. Maar wie moet dat regelen? Burgemeester van Soest Rob Metz en Tweedekamerlid Suzanne Kröger van Groenlinks gaan erover in gesprek. Tom Dumoulin wil de Giro winnen, maar is hij zelf niet zijn grootste vijand? Thomas Dekker kent die strijd en helpt Tom op weg. Oeigoer Ahmedjan Kasim vluchtte voor het Chinese regime en werkt hier hard aan zijn droom. Willie Heuser is 64 jaar oud, oma, kleuterjuf én bodybuilder en traint voor het WK in juni. We willen van het Russische gas af, maar wat als Rusland ons afsluit. Is er een alternatief? Europarlementariërs Bas Eickhout en Bart Groothuis hebben er hun eigen ideeën over. Max Verstappen move over, Beddenracers Robin Hink en Joderik Binnendijk komen er aan. Tot slot is er live muziek van My Baby, cabaret van Kiki Schippers, Aron Elstak, Ruud Smulders en Hanneke Drenth en de columns zijn van Stefan Pop en Stefano Keizers.
4/30/20221 hour, 40 minutes, 1 second
Episode Artwork

De uitzending van 23 april 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Helga van Leur en Govert Schilling bespreken alle bijzondere verschijnselen van de vier seizoenen in hun nieuwe boek ‘Van zomerdag tot winternacht’. Joris Voorhoeve haalt Oekraïense vluchtelingen weg aan de Poolse grens en zorgt voor een veilig onderkomen. Atze de Vries en Timo Pisart hebben de meest juicy verhalen van achter de schermen verzameld en vertellen over het divagedrag van wereldartiesten en Erik Mouthaan neemt je mee naar zijn New York in het boek ‘New York, de gedroomde stad’. Anna Drijver, Anne-Goaitske Breteler en walvisvaarder Douwe maakten de podcast traanjagers, over de walvisjacht in Nederland. Topsport en uit de kast komen gaan nog altijd moeilijk samen. Oud-hockeyer Pepijn Keppel schreef er een boek over en Studio Sportpresentator Rivkah op het Veld kan er over meepraten. Het is een kwestie van geduld tot ook de Internationale student Twents lult. Martin ter Denge gaf als aanzet alvast de cursus ‘a taste of Twents’. Tot slot is er live muziek van Van Dik Hout, cabaret van Vera van Zelm, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Berit Companjen en de columns zijn van Hans Sibbel en Ivo Victoria.
4/23/20221 hour, 37 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De uitzending van 16 april 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Sophie Hansen en Jacco van den Boogaart blikken vooruit op de grote finale van de Korfbal League en PvdA-coryfee Hedy d'Ancona kiest vast de opvolger van Lilianne Ploumen. Randy van Merwijks liefde voor de winkel van rookworsten en tompoucen leidde tot een heus museum en Influencer Selma Omari heeft 500 duizend volgers, maar misschien wel net zoveel haters. Wat ze dáárvan vindt is te zien in de documentaire OMARI: ‘Geen Gezeik’. Documentairemaker Meinoud Sportel dook in het roemruchte verleden van FC Groningen. Huisarts Daisy Pors komt om in haar werk. Tijd voor verandering, vindt CDA-kamerlid Joba van den Berg en piraten-dj Wim Drent krijgt op NPO Radio 2 wél de mogelijkheid om zijn favoriete muziek te draaien.  Tot slot is er live muziek van M ft. M (Marike Jager & Martijn Bosman), cabaret van Martijn Kardol, Kiki Schippers, Andries Tunru en Aron Elstak en de columns zijn van Stefan Pop en Ivo Victoria. 
4/16/20221 hour, 39 minutes, 27 seconds