Winamp Logo
Spår Cover
Spår Profile

Spår

Swedish, Political, 14 seasons, 91 episodes, 2 days, 9 hours, 27 minutes
About
I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall - där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld. Spår är en samproduktion mellan Acast och A-one Produktion.
Episode Artwork

BONUS - Spår på bokmässan med Julia Korkman om minnets förgänglighet

Spår har besökt bokmässan, vi spelade upp ett exklusivt klipp med Kaj Linna - sen pratade vi med Julia Korkman som är psykolog och docent i rättpsykologi vid Åbo universitet. Vi pratade om hennes bok Minnets makt, och med hjälp av olika exempel från tidigare säsonger och kommande så dyker vi ner i minnets förgänglighet. För att lyssna på alla avsnitten av bland annat Quick Files, och den kommande säsongen om ett mord i Åtvidaberg, stöd vår journalistik och börja prenumerera på www.thirdear.studio Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/202347 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Möt oss på bokmässan!

Det är många som frågar oss, när kan vi få träffa er i person, och ställa alla frågor som vi undrar över. Efter en väldigt fin Poddfest i Stockholm, är det nu dags för oss att byta stad till Göteborg. Och Bokmässan! Den 30e september är vi där mellan 17-17.45 på ljudscenen. Det kostar lite inträde, men då får ni också chans att lyssna på alla andra poddar som spelar upp där samma dag. Ni kommer få lyssna på en exklusiv förhandslyssning på en intervju vi gjort med Kaj Linna, efter sex år i frihet. Och - ni kommer få möta Julia Korkman, som skrivit en bok som handlar om minnet kopplat till rättsprocesser. Vad vi minns, och vad som är möjligt för oss att minnas och hur systemet i rättssalar är uppbyggt på ett helt annat sätt än vad som egentligen är kompatibelt med hur minnet fungerar. Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/18/20238 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Thomas Fleetwood 1/6 - Hissen i alperna

Det här är det första avsnittet i Anton Bergs nya serie som sänds i Skuggland. Del två finns redan ute för er som prenumererar! Sök på Skuggland i er poddspelare så kan ni lyssna på fortsättningen.I april 2014 skakas den österrikiska alpbyn Bad Gastein av en händelse som drar till sig hela världens blickar. Mitt i dramat befinner sig en svensk hotellägare - Thomas Fleetwood. Han tvingas försöka överleva på en mycket ogästvänlig plats helt utan mat och vatten. Hur gjorde han och varför vill inte hans räddare bli kallad för hjälte?Och vilken plats i historien har egentligen den här händelsen?Journalisten och författaren Anton Berg ger sig ut på en resa för att berätta om ett okänt livsöde och en historia, mycket mörkare än han först trott, börjar skönjas.Just det här avsnittet släpper vi gratis, men är du prenumerant så kan du redan nu lyssna på avsnitt två. Vill du också stödja vår journalistik och få tillgång till våra systerprogram som Spår och Uppgång & Fall, gå in på thirdear.studio“Thomas Fleetwood - en hissnande historia längs Europas barer och bakgator” görs av Anton Berg i samarbete med podcasten Skuggland på ThirdEar Studio.Exekutiv producent och ansvarig utgivare är Martin Johnson. Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/202357 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

BONUSAVSNITT: Spår på Poddfest

Den 18e mars fick vi äran att vara en del av Poddfest på Fotografiska och möta en del av er lyssnare på scen. Vi ville ge alla dom som inte hade chansen att komma till Stockholm att lyssna i efterhand. Håll till godo! Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202343 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Brevet till Saddam - Ett oväntat krig - en programserie av Anton Berg

Det här är en feeddropp av första avsnittet av Brevet till Saddam som sänds i Third Ear Studios program Skuggland i samarbete med Anton Berg. Den 2 augusti 1990 angriper irakiska styrkor det lilla grannlandet Kuwait. Attacken kommer efter flera dagars hetsiga ordväxlingar vid gränsen men ses ändå som en blixt från klar himmel av resten av världen.Iraks diktator Saddam Hussein agerar oberäkneligt och framgångsrikt. Kriget är vunnet på bara timmar. Fast i Kuwait City är nu tusentals västerländska medborgare som blivit tagna på sängen och nu förbjuds att åka hem.Thomas Bergström var 27 år då, men minns fortfarande 30 år senare, natten obehagligt tydligt. ”Vi vaknade och trodde det var åskväder. Sen var det kaos i tre veckor i hela Kuwait City.”Vill du stödja Third Ears studios journalistik och få exklusiv tillgång till våra program såsom Spår, Skuggland och Uppgång och Fall, bli prenumerant på thirdearstudio.com, via Acast: https://plus.acast.com/s/skuggland eller på Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en eller  Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/20221 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Skinnskallar och benhuvuden

Snart släpper vi en ny säsong av spår, under tiden kan ni lyssna på första avsnittet av Skinnskallar och benhuvuden som sänds i Third Ear Studios program Skuggland.Under loppet av några få månader misshandlas två unga män till döds i Stockholmsområdet. De heter båda Ronny och de blir båda symboler i en växande konflikt mellan skinnskallar och invandrarungdomar. En våldsspiral har snurrat igång på gatorna och det ser bara ut att bli värre. Vill du förhandslyssna på hela serien redan nu, bli prenumerant - då får du tillgång till inte bara Spår utan även alla andra program vi gör på Third Ear Studio som Skuggland och Uppgång och Fall. Gå in på thirdearstudio.com och välj själv vilken poddspelare du vill lyssna i.  Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/202237 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Teaser - Vi återvänder den 7e juni.

Ni har väntat länge. Den sjunde juni återvänder vi. Mer info kommer då. Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/20225 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Vi har inte glömt er.

Det här är en liten hälsning från Anton & Martin. Vi har inte glömt er. Vi kommer komma tillbaka. Vi lovar. Under tiden, så kan ni lyssna på det här:På Apple https://podcasts.apple.com/se/podcast/skuggland/id1594888074På Acast: https://aca.st/391073 Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/25/20216 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Specialavsnitt: Vår serie på HBO Nordic om Knutby

Den 4 april släpps vår dokumentärserie "Knutby: I Blind Tro" på HBO Nordic. Med anledning av detta berättar vi, tillsammans med seriens regissör Henrik Georgsson, om vårt arbete och vad ni kan förvänta er från serien. Det blir sex avsnitt som alla släpps samtidigt om ett av Sveriges mest omdiskuterade rättsfall: Knutbydramat som utspelade sig 2004. Vi berättar om skotten, polisutredningen och domarna men också om sekten och hur den fick sitt slut. Tack vare aldrig tidigare visat material och människor som aldrig tidigare vågat berätta kan vi lägga nya pusselbitar till det som hänt i Knutby.Serien är producerad av Ruth Reid för Warner Brothers ITVP, med Anton Berg, Martin Johnson och Martina Iacobaeus som exekutiva producenter. Exekutiva producenter för HBO Europe är Hanne Palmquist, Hanka Kastelicova och Antony Root. Dokumentärserien är producerad av Warner Bros. ITVP Sweden för HBO Europe."Knutby: I blind tro", en dokumentärserie i sex avsnitt, blir tillgänglig på HBO Nordic och i alla HBO Europes länder den 4 april. Become a member at https://plus.acast.com/s/sparpodcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/20219 minutes, 2 seconds