Winamp Logo
Solistes Cover
Solistes Profile

Solistes

Catalan, Arts, 1 season, 360 episodes, 1 day, 5 hours, 52 minutes
About
Xavier Chavarria s'acompanya dels millors! I per això, 'Solistes', és un referent del panorama musical. Un temps de ràdio per conversar i escoltar música. Els diumenges, a les 17h a Catalunya Música.
Episode Artwork

Conversa amb Albert Cano Smit

Parlem amb Albert Cano Smit, un pianista d'origen català, que va néixer fa 23 anys a Ginebra i que ara viu a Nova York, on duu una activitat frenètica de recitals, concerts amb orquestres, i concursos arreu del món. Ens explica secrets i intimitats de la seva activitat, els èxits i les pors, els ídols i els mentors que té, les seves preferències musicals i les aficions extramusicals (Barça, NBA...!), i com encara un futur tan prometedor.
9/5/20211 hour, 9 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Elisenda Fàbregas

Parlem amb la compositora i pianista Elisenda Fàbregas, una de les creadores més brillants del nostre país, que ha desenvolupat gran part de la carrera als Estats Units i que fa més de deu anys que treballa a Corea del Sud com a professora de composició, a la Universitat Kyung Hee. Va ser Frederic Mompou qui la va recomanar a l'escola Juilliard, quan ella era una jove pianista molt prometedora. I ens explica el xoc que va suposar marxar a l'altra banda de l'Atlàntic. "Tocar Mompou als Estats Units em permetia plorar metafòricament", ens confessa. "Jo faré tot allò que les dones talentoses de la meva família no van poder fer". Una conversa plena de records, emocions i projectes vitals.
9/4/20211 hour, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Òscar Font

Parlem amb Òscar Font, músic de jazz, trombonista, clarinetista i compositor, membre de La Locomotora Negra (des de fa quinze anys), i de diversos grups de jazz clàssic. Ens explica les seves passions musicals, les experiències de joventut i un munt d'anècdotes i vivències relacionades amb el món del jazz, incloent la seva intensa i peculiar relació amb Woody Allen, amb qui ha tocat en diverses ocasions tant a Nova York com a Barcelona. I sempre amb un indomable sentit de l'humor: a la vida (i a les entrevistes!), com al jazz, és millor improvisar!
8/29/20211 hour, 9 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Sofía Martínez

Parlem amb la flautista Sofía Martínez, que també és una de les especialistes més reputades en "ear training" a escala internacional. Musicòloga, doctora en Teoria, Història i Crítica de les Arts per la UB i professora a l'ESMUC, Sofía Martínez també desenvolupa una intensa labor com a divulgadora en diverses entitats i orquestres catalanes i espanyoles: la seva visió de la música implica un acostament molt intuïtiu, d'escolta activa, i apta per a tota mena de públics. I ens ho explica amb un seguit d'audicions que la vinculen a la seva tasca professional però també a la seva experiència vital, a vivències molt intenses i plenes d'emoció que fan d'aquesta entrevista una de les més commovedores de la temporada.
8/28/20211 hour, 24 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Toni Marsol

Parlem amb el baríton cerverí Toni Marsol, un dels cantants més actius del nostre país, present en multitud de funcions operístiques fent rols protagonistes i de gran envergadura. La seva versatilitat i la potència vocal es combina amb una brillant presència escènica on mai falten l'humor i fins i tot les acrobàcies. I ens explica els moments inoblidables de la seva carrera, les experiències més curioses, la descoberta de la música en plena infantesa, els seus ídols, les seves passions i els secrets musicals, en una conversa distesa i ben amanida amb música i anècdotes.
8/22/20211 hour, 16 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Àlex Alguacil

És un músic d'una considerable trajectòria internacional que ha fet actuacions als escenaris més importants de Nord-amèrica, el Japó i arreu d'Europa. Un pianista de gran categoria que va estudiar al Conservatori de Barcelona i després a la Manhattan School of Music de Nova York, on es va especialitzar en música russa. És un dels pianistes catalans que la toca millor. Alícia de Larrocha és va enamorar de la seva interpretació del primer concert per a piano de Xostakóvitx al Palau de la Música.
8/21/20211 hour, 6 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Francesc Prat

Parlem amb el director d'orquestra i compositor Francesc Prat, format a l'Escolania de Montserrat i a Lucerna, Basilea i Zurich, i amb una carrera internacional que l'ha dut a dirigir arreu d'Europa des de gran música simfónica o de cambra fins a òpera i música contemporània, amb la qual té un vincle especial. I ens explica facetes molt personals de la seva professió: els seus referents, els moments clau i els crítics, les delicades relacions entre col·legues, la consciència de la maduresa que li cal a qualsevol músic per encarar obres mestres o la conciliació familiar d'un director que viatja constantment.
8/15/20211 hour, 18 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Elena Rey

Parlem amb Elena Rey, una violinista versàtil, amb carrera com a solista i en grups de cambra de prestigi, però també enamorada del gran repertori simfònic, que ha tocat amb orquestres i directors de nivell internacional. Ens explica, amb la passió que la caracteritza, les seves experiències musicals més intenses, la relació amb el seu instrument i amb altres músics (i directors!) i les seves passions musicals, a través d'una selecció d'obres molt personal i emocionant que van des de Bruckner, Mahler, Wagner i R. Strauss fins a Sílvia Pérez Cruz, Amy Winehouse, Michael Jackson o Nes.
8/14/20211 hour, 7 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el baríton Carles Pachón

Parlem amb el jove baríton de Navàs Carles Pachón, un dels cantants lírics més destacats de la seva generació, que ha guanyat diversos premis entre els quals el tercer del Tenor Viñas de fa dos anys, l'Alfredo Krauss de Gran Canària i el Francisco Araiza de Mèxic. Amanint una conversa plena d'anècdotes i bon humor, escoltem amb ell els seus referents musicals i les cançons que li fan perdre el món de vista.
8/8/20211 hour, 3 minutes, 1 second
Episode Artwork

Conversa amb la trompetista Mireia Farrés

La coneixem perquè és la trompeta solista de l'OBC i aquesta setmana Xavier Chavarria ha parlat amb ella sobre la seva trajectòria.
8/7/20211 hour, 1 minute, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Igor Cortadellas

Parlem amb Igor Cortadellas, creador i director d'Igor Studio, que converteix la música en poesia visual, en colors i emocions. Ens explica com va deixar l'oboè per la càmera, la seva passió pel ball i pel swing, i les potents experiències musicals que està vivint en tots els seus projectes audiovisuals. I tot ben amanit amb un munt de secrets i d'anècdotes hilarants.
8/1/20211 hour, 6 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Anna Tobella

Parlem amb la mezzosoprano Anna Tobella, que ens explica les seves experiències musicals i operístiques, i ens confessa els seus secrets i les seves passions musicals, més enllà (molt més enllà!) de la clàssica.
7/31/20211 hour, 2 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marco Mezquida

El pianista, improvisador i compositor menorquí Marco Mezquida és el primer convidat dels "Solistes" d'aquesta temporada. Està a punt d'anar al Japó dins la gira a duet amb Sílvia Pérez Cruz, i el 25 d'octubre presentarà el seu segon disc amb Chicuelo dins del Barcelona Jazz Festival.
7/25/20211 hour, 1 minute, 28 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Cervelló

Parlem amb el violinista Jordi Cervelló, un dels degans de la composició al nostre país, de prestigi internacional i plenament actiu. Va néixer l'any 1935, i l'edat li permet parlar amb tota franquesa i amb perspectiva de tot el que ha viscut, del món musical actual i del futur: els músics que l'emocionen i els que s'han convertit en "multinacionals", la perversitat dels concursos, l'estretor de mires dels programadors, dels amics i coneguts, però també dels seus dos gats i de l'obra que té entre mans. I sempre amb aquell humor irònic i trapella que el caracteritza.
7/12/20201 hour, 14 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Elisenda Carrasco

Parlem amb Elisenda Carrasco, directora i pedagoga de molt prestigi i de llarga trajectòria al capdavant de cors i projectes molt diversos, especialista en veus blanques, i convidada habitualment a impartir cursos i tallers arreu del món. Amb el dinamisme, l'entusiasme i l'energia que la caracteritzen, ens parla de la seva experiència musical amb nens i nenes de tot el món, dels secrets de la veu, de la màgia del cant, i de la joia de fer música col·lectivament.
7/5/20201 hour, 7 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pau Codina

Parlem amb Pau Codina, jove violoncel·lista barceloní amb una intensa activitat internacional: amb catorze anys va ser acceptat a la prestigiosa Yehudi Menuhin School i vuit anys més tard va acabar els estudis a la Guildhall de Londres, que va perfeccionar al Reina Elisabeth de Brussel·les. Actualment viu a Dinamarca, on treballa com a violoncel solista d'un ensemble internacional amb una activitat i un funcionament que, ens confessa, és el somni de qualsevol músic. La seva "playlist" la integren clàssics insospitats, intèrprets irrepetibles i música brasilera; i a través de confessions i històries molt íntimes i emotives, ens parla de les seves grans passions: la música i la vida.
6/28/20201 hour, 10 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Enrique Bagaría

Parlem amb Enrique Bagaría, un pianista de projecció internacional, guanyador del Maria Canals, i que ha tocat arreu del món com a solista i amb les millors orquestres i directors. Ens explica els seus inicis, ens parla dels seus mestres i ídols, dels moments crucials en la seva carrera, dels concerts inoblidables i ens confessa secrets i passions sorprenents.
6/21/20201 hour, 16 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Andrea Motis

Conversa la intèrpret catalana de jazz: Andrea Motis. Cantant, trompetista, saxofonista i compositora, una dona jove que ha actuat per mig món, en llocs emblemàtics i al costat de noms llegendaris del jazz, i que fascina tothom que l'escolta, per la seva veu mel·líflua i sensual. Música professional des dels 16 anys, parla dels seus inicis, dels seus referents, explicarà les seves passions musicals, els secrets de la professió, els moments clau i els crítics, però també les seves aficions i somnis, aspectes que possiblement no havia explicat mai abans en públic.
6/14/20201 hour, 23 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Bernat Català

Parlem amb el jove pianista Bernat Català, que fa anys que viu a Suïssa però que fa concerts arreu d'Europa. Músic inquiet, actiu com a solista, però també en el món de la música de cambra i com a compositor, ens explica experiències curioses d'infantesa i joventut relacionades amb la música, la fascinació que sent per algunes obres tant de clàssica com de lleugera, aficions, anècdotes i els projectes que té entre mans.
3/1/20201 hour, 6 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Alern

Parlem amb el musicòleg i llaütista Xavier Alern, creador del conjunt Fortuna d'un gran tempo, dedicat a la música del segle XV, i docent a la UAB. Ens parla del món de la investigació, dels seus orígens en el món de la música, de les seves aficions "no clàssiques" (Alan Stivell, Pat Metheny, Mike Oldfield, Led Zeppelin...), i fa reflexions interessants i inquietants sobre el món acadèmic.
1/26/20201 hour, 6 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pierre Réach

Parlem amb Pierre Réach, pianista francès de prestigi internacional, pedagog i promotor de concerts i festivals arreu del món, i que va ser un dels primers professors de l'ESMUC. Ens explica la seva relació amb grans genis del piano, com Rubinstein, Weissenberg o Paul Badura-Skoda. Réach és un músic integral, que fa la música des d'una saviesa especial, i que la viu com una experiència profundament humana, que cal compartir amb públic, deixebles i col·legues.
1/12/20201 hour, 16 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Edmon Colomer

Parlem amb el director d'orquestra Edmon Colomer, un músic integral i compromès que ha dirigit excel·lents orquestres arreu del món, i que ens confessa les seves passions musicals i les vivències més emotives amb la batuta a la mà.
12/29/20191 hour, 5 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Maria Balanyà

Parlem amb el pianista i improvisador Josep Maria Balanyà, que viu a Brussel·les i toca arreu del món les seves creacions sonores sempre vinculades a l'experimentació musical i la improvisació. Balanyà ens confessa les seves passions musicals i defensa amb rotunditat que l'artista ha d'estar compromès a fons amb el temps i amb el món que li ha tocat viure, sempre des de la més absoluta llibertat.
12/22/20191 hour, 3 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la mezzosoprano Carol Garcia

Entrevista a fons amb la mezzosoprano Carol Garcia. Repassem la seva formidable trajectòria professional i ens confessa aspectes molt personals que hi han influït, les persones cabdals per a la seva carrera, els moments crucials, i tot a través d'una selecció de músiques sorprenent i insòlita que ens desvela el que hi ha darrere d'una gran cantant lírica.
12/1/20191 hour, 1 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Conversa amb l'organista Joan Segui

Entrevistem l'organista d'origen menorquí Joan Seguí, que amb només 22 anys va guanyar l'edició de l'any passat del concurs El Primer Palau. Actualment viu a Stuttgart, i en aquesta conversa ens parla de la seva experiència vital i dels seus moments especials, tot ben amanit amb les músiques que porta al cor.
11/24/20191 hour, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Maria Colom

Parlem amb el pianista Josep Maria Colom, que ens confessa aspectes inèdits de la seva trajectòria professional i vital, i ens explica la importància que han tingut per a ell, com a músic i com a persona, algunes de les peces musicals que ens ha proposat escoltar.
11/17/20191 hour, 2 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la soprano Júlia Farrés-Llongueras

La soprano santcugatenca Júlia Farrés-Llongueras ens descobreix les músiques que més l'emocionen, i ens explica les seves experiències en el món de l'òpera.
11/10/20191 hour, 1 minute, 46 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el clavecinista Dani Espasa

Dani Espasa ens explica els seus inicis en el món de la música, els ídols de joventut, els seus músics de capçalera i les músiques de la seva vida, en una conversa distesa i íntima.
11/3/20191 hour, 5 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Entrevista a David Bagué

Conversa a fons amb David Bagué, el lutier català més internacional, que ha creat violins per a intèrprets il·lustres d'arreu del món.
10/27/201956 minutes
Episode Artwork

Entrevista a fons, i plena de sorpreses, a Albert Guinovart

Entrevista a Albert Guinovart
10/19/201957 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista Alí Arango

El guitarrista cubà establert a Barcelona és el solista convidat aquesta setmana. Alí Arango és un dels millors guitarristes del panorama actual.
10/6/201959 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Mor el pianista austríac Paul Badura-Skoda, als 91 anys

Reconegut arreu del món, nosaltres el recordem amb aquesta entrevista que Joan Vives li va fer l'any 2006.
9/26/201958 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Lluís Coll, cornetto i director del grup La Caravaggia

Lluís Coll és un dels grans referents del cornetto al nostre país. Fundador i director del grup La Caravaggia també està col·laborant amb els grups de música barroca més destacats d'Europa. Aquesta activitat la combina amb la pedagògica a l'ESMUC.
6/22/20191 hour, 4 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora Raquel García-Tomás

Raquel García-Tomás és una compositora especialitzada en creació multidisciplinària i col·laborativa. Les seves obres han estat estrenades a diferents teatres i sales de concert d'Europa, Amèrica i Àfrica.
6/15/20191 hour, 2 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Robert Brufau, nou director de L'Auditori

Violoncel·lista d'origen, Robert Brufau ha assolit la direcció general de L'Auditori després d'haver-ne estat responsable de producció i director de programació.
6/8/20191 hour, 2 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista Claudi Arimany

Virtuós de prestigi internacional, aquest deixeble i col·lega de Jean Pierre Rampal acaba de completar l'enregistrament de la integral de l'obra per a flauta dels germans Karl i Franz Doppler.
6/1/20191 hour, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alfonso Alzamora, besnet d'Isaac Albéniz

Artista plàstic, acaba de publicar el llibre "Suite Albéniz" a l'Editorial Turner. Una biografia singular del seu besavi.
5/18/20191 hour, 2 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb l'organista Hèctor París

Joan Vives entrevista l'organista titular de la Basílica de la Mercè.
5/11/20191 hour, 4 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista Vlad Stanculeasa

Des del 2017 és el concertino de l'OBC. Aquest jove violinista romanès ha actuat amb l'Orquestra Simfònica de Göteborg, l'Orquestra de Cambra de Lausana i la Filharmònica de George Enescu, i ha col·laborat com a solista amb directors de prestigi com Kent Nagano i Han Na-chang.
4/20/20191 hour, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flabiolaire Jordi Leon

Durant molts anys ha estat el flabiolaire solista de la Banda Municipal de Barcelona, i intèrpret d'oboè de la mateixa formació. També és compositor de sardanes i de música de cambra. Avui parlarem amb ell sobre els instruments de la cobla.
3/16/201959 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el professor de la Universitat Pompeu Fabra, Xavier Serra

Investigador en el camp del so i computació musical, a més de professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, és el fundador i director del Music Technology Group de la UPF.
3/9/20191 hour, 10 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la pianista Cristina Casale

La crítica especialitzada la qualifica com a una intèrpret que captiva l'audiència amb les seves interpretacions, i és que la seva trajectòria pianística l'ha portada a tocar en diferents sales i auditoris d'arreu del món. Avui respondrà les preguntes de Joan Vives.
2/16/20191 hour, 3 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Aurèlia Pessarrodona

Aurèlia Pesarrodona: "La part creativa forma part de mi encara que després m'hagi dedicat a la recerca musicològica. Intento no perdre la creativitat". Soprano, musicòloga i dibuixant. És especialista en les "tonadillas" del teatre musical hispànic del segle XVIII.
2/9/201959 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista, director d'orquestra i compositor Miquel Ortega

Format al Conservatori del Liceu, va ampliar els estudis amb Manuel Oltra i Antoni Ros Marbà. Com a director ha dedicat una atenció especial al món de l'òpera i la sarsuela. És autor de l'òpera "La casa de Bernarda Alba", el ballet "Bestiari" i el conte musical "El niño y la creación del mundo".
1/26/20191 hour, 3 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el baríton Josep-Ramon Olivé

Josep-Ramon Olivé: "M'agrada que la gent quan em sent, senti que els hi estic comunicant alguna cosa, fent sentir una emoció". Ha passat de tocar el violoncel i el piano a ser un dels barítons de referència del país. Fa poc va actuar per primer cop al Gran Teatre del Liceu i assegura que "representa assolir la fita local que et planteges des dels inicis de la carrera".
1/12/20191 hour, 3 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Mor el compositor i pedagog Narcís Bonet als 85 anys

Amb motiu de la mort del compositor i pedagog Narcís Bonet recuperem l'entrevista que li va fer Joan Vives a l'espai "Solistes" el 19 de maig del 2013, en què fa un repàs de la seva biografia i la seva trajectòria musical.
1/11/20191 hour, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director i compositor Òscar Colomina

Director de la Yehudi Menuhin School Orchestra, avui coneixerem aquest músic valencià que combina la seva feina com a docent amb la de director i compositor musical.
1/5/201958 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Màrius Bernadó

Conversa de Joan Vives amb el musicòleg i docent català Màrius Bernadó amb motiu del 75è aniversari de la mort del pianista i compositor Ricard Viñes.
12/29/20181 hour, 3 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la violinista Marta Cardona

Ha format part de la Jove Orquestra de la Unió Europea i de la Gustav Mahler Judend Orchester sota la batuta de Claudio Abbado i Myung-Whun Chung. Actualment és membre de la Nederlands Kammerorkest.
12/22/20181 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el físic, musicòleg i editor, Jaume Tortella

Avui parlem amb aquest físic i enginyer de sistemes informàtic que ha escrit molts llibres i articles dedicats a la figura de Luigi Boccherini. A més, és soci fundador de l'editorial Arpegio.
12/8/20181 hour, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Malcolm Martineau

És un dels pianistes acompanyants de referència de l'actualitat. Thomas Hampson, Simon Keenlyside, Susan Graham, Anna Netrebko o Christopher Maltman són alguns dels cantants de lied i òpera que ha acompanyat. Aquests dies és a Barcelona convidat per la Fundació Victòria dels Àngels.
12/1/20181 hour, 3 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la pianista Laura Farré Rozada

A més de pianista, també és matemàtica i investigadora. Aquesta jove vilanovina acaba de presentar el seu primer disc, "The French Reverie", un viatge musical per la música francesa dels segles XX i XXI.
11/24/20181 hour, 7 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el cap del Departament de Música Antiga de l'Esmuc, Xavier Blanch

Intèrpret d'oboè barroc i pedagog afirma que "ara és un moment molt interessant i, a la vegada crític". Avui, Xavier Blanch reflexiona amb Joan Vives.
11/17/20181 hour, 4 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el crític musical Jordi Maluquer

Acabem la temporada compartint reflexions i records sobre l'estat de la música del nostre país amb aquest escriptor, periodista i crític musical.
7/1/20181 hour, 6 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el nou director de la Banda Municipal de Barcelona, José Rafael Pascual Vilaplana

S'incorporarà al càrrec la temporada 2018-2019, per un període inicial de dos anys. Nascut el 1971, el director i compositor alacantí va estudiar bombardí i piano. Ha dirigit la Banda Nacional de Cuba, la de la Marina Reial d'Holanda, les juvenils de Colòmbia, Baviera i Holanda, la Municipal de Buenos Aires, la de les forces armades d'Eslovènia, l'Aulos Wind Band de Suïssa i diverses bandes municipals espanyoles.
6/24/20181 hour, 2 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Marcel Sabaté

Actualment és el director de la GIOrquestra, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i de la Cobla Simfònica Catalana i professor de flabiol i tamborí de l'ESMUC i del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Avui Joan Vives, entrevista un dels directors emergents més rellevants del panorama musical català.
6/17/201859 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la clarinetista Ona Cardona

Guanyadora del Premi de la Crítica i un accèssit a El Primer Palau 2006, entre d'altres distincions i formada a l 'Escola Superior de Música de Catalunya i la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres com la Sinfónica de Castilla y León, l'Orquesta de Radiotelevisión Española i l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, entre d'altres.
6/10/20181 hour, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el Nexus Piano Duo

Format per Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Sagrera, desde fa més de deu anys el Nexus Piano Duo està especialitzat en repertori per a piano a quatre mans, especialment en música contemporània.
6/3/201858 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Entrevista de Joan Vives a Pau Rodríguez Ruiz

El realitzador del programa "Solistes" conversa amb el clarinetista i professor de clarinet a la ciutat palestina de Ramallah. Nascut a Amposta, és un dels organitzadors del Festival Delta Chamber Music Festival, que se celebra a la seva ciutat natal.
5/27/201855 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el filòsof i conservador de l'arxiu musical del Vinseum, Joan Cuscó

Joan Vives entrevista a Joan Cuscó. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, musicòleg i expert en vins. Combina la docència com a professor de música tradicional i popular amb la seva col·laboració amb l'Àrea de Documentació de l'Arxiu Musical del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum). També ha realitzat una important tasca en la recuperació i preservació de la música popular i tradicional. És autor de diversos llibres sobre filosofia i música, entre els quals destaca "Cançons del vi, de beure i de taverna" (Dínsic, 2007).
5/20/201856 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Conversa amb William Waters, llaütista i tiorbista

William Waters és un expert en instrumentari antic, i toca la majoria dels instruments de corda polsada mes rellevants del Renaixement i del Barroc. Actualment és professor titular de Música Antiga (instruments de corda polsada) del Conservatori Professional de Música de Vila-seca, activitat que compagina amb tasques de docència en diversos cursos de música antiga d'arreu d'Europa, a més de la seva activitat com a concertista internacional.
5/13/20181 hour, 1 minute, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Elisabeth Franch, flautista

Joan Vives conversa amb la flautista catalana Elisabet Franch. Va iniciar els seus estudis a l'Escola Municipal de Música "Victòria dels Àngels" de Sant Cugat del Vallès. Posteriorment es gradua a l'ESMUC i continua al Conservatoire National de Région de Paris. La seva trajectòria professional aviat esdevé internacional, i actualment resideix i treballa a la Xina.
5/6/20181 hour, 1 minute, 26 seconds
Episode Artwork

Conversa amb els intèrprets Germans Claret

Joan Vives entrevista els intèrprets Lluís i Gerard Claret. Són germans bessons i van començar junts, fa 50 anys, a l'Orquestra de Barcelona. Van crear el Quartet Ciutat de Barcelona i el Trio de Barcelona.
4/29/20181 hour, 6 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director musical Francesc Llongueras

Joan Vives entrevista al director d'orquestra i pedagog musical Joan Llongueras, amb motiu del seu 70è aniversari.
4/22/201857 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Kazushi Ono, director titular de l'OBC

En aquesta ocasió, Joan Vives conversa amb Kazushi Ono, prestigiós director d'orquestra japonès, actual director titular de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).
4/15/201857 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Miquel Jorba, pianista

Joan Vives conversa amb el pianista Miquel Jorba, nascut a Olesa de Montserrat i reconegut internacionalment.
4/1/20181 hour, 2 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Laura Ruiz Ferreres, clarinetista i catedràtica del Conservatori de Frankfurt

Joan Vives conversa amb Laura Ruiz Ferreres, clarinetista nascuda a Amposta i catedràtica del Conservatori Superior de Música de Frankfurt.
3/25/20181 hour, 1 minute, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Hannu Lintu, director d'orquestra finlandès

En aquesta ocasió, Joan Vives conversa amb Hannu Lintu, director titular de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa.
3/18/20181 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Coversa amb Marcel Gorgori, periodista, divulgador d'òpera i impulsor del projecte "Simfonova"

Joan Vives conversa amb Marcel Gorgori, director i presentador artístic d'espectacles musicals, amés d'autor de diversos llibres. El periodista ens acosta al món de la seva passió per l'òpera. Ha conduit i dirigit diversos programes a TV3 i a Catalunya Ràdio.
3/11/201859 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Aaron Zapico, clavecinista i director d'orquestra

Joan Vives conversa amb Aaron Zapico, clavecinista i director d'orquestra asturià. És el fundador i director del conjunt de música antiga "Forma Antiqua".
3/4/20181 hour, 2 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Alan Branch

El realitzador Joan Vives entrevista el pianista Alan Branch. A partir del pinao, la seva activitat musical s'ha anat estenent a altres àmbits com ara la direcció coral, fonètica, col·laborador de música de cambra, repetidor, o acompanyat de piano amb veu. La seva tasca professional abasta altres facetes. Té un gran repertori líederístic, tot i que "el piano és la base de l'expressió", segons reconeix ell mateix.
2/25/20181 hour, 2 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Carme Calvet, ballarina i autora del llibre la classe de ballet: els meus mestres

Carme Calvet ens parla, amés de la seva professió i del seu llibre, del seu marit Josep Cercós. Ens acosta a la vida i trajectòria musical del compositor.
2/18/20181 hour, 2 minutes, 1 second
Episode Artwork

Conversa amb l'organista Miquel González

Miquel González ha estat nomenat recentment Acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, en reconeixement de la seva trajectòria en defensa de l'orgue. A més, és organista de Santa Maria de Badalona i de l'Església de Santa Anna de Barcelona.
2/11/20181 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marcel Casellas, contrabaixista, compositor i pedagog

El contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional Marcel Casellas (Esplugues de Llobregat, 1954), és un dels responsables de la consolidació de la ruta per on camina ara la nova música tradicional catalana, ressorgida i redescoberta anys després de la dissolució del règim franquista (en la dècada de 1970-1980) i que ara es troba en plena evolució dins del mestissatge musical mediterrani però sense perdre els seus orígens i la seva ortodòxia tradicional. Ser inventor del crit, "In - In de - In de pen dèn ci a!", impulsor de la Transardània, o fer de contrabaixista tant de grups clàssics, com de cobles o cantautors de la nova cançó, només són algunes dades que ens permeten referenciar-lo. En resum, un músic integral.
2/4/20181 hour, 5 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Llorenç Castelló, director de l'Escolania de Montserrat

El director coral i pedagog Llorenç Castelló Garriga (Barcelona, 1976), el setembre del 2014 va esdevenir director de l'Escolania de Montserrat en substitució de Bernat Vivancos, i també és professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb ell repassem els records de la seva experiència com a escolà els anys 80, sota la direcció del Pare Ireneu Segarra, alhora que fem una mirada actualitzada a l'estat de l'escolania.
1/28/20181 hour, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jan Swafford, compositor i professor del conservatori de Boston

En el programa d'avui, Joan Vives conversa amb Jan Swafford, compositor i professor del conservatori de Boston. És l'autor de "Beethoven, torment i triomf", una nova i interessant biografia de Beethoven.
1/14/201854 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb James Ross, director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès

Conversa de Joan Vives amb el director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès James Ross. El conductor ens explica la seva trajectòria que va començar com a trompa a l'Orquestra Gewandhaus de Leipzig. Alumne de Kurt Masur, va iniciar-se en la direcció d'orquestra a Boston, la seva ciutat natal.
1/7/20181 hour, 1 minute, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Arnau Tordera, líder del grup Obeses

El protagonista del "Solistes" d'avui és Arnau Tordera; guitarrista, vocalista i líder del grup Obeses. Joan Vives ens introdueix en el món d'aquest jove artista multidisciplinar de sòlida formació musical.
12/24/20171 hour, 4 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Carlus Padrissa, director artístic de La Fura dels Baus

Joan Vives manté una conversa distesa amb Carlus Padrissa, un dels fundadors i cervells de La Fura dels Baus. Artista visceralment creatiu i espontani, ens va explicant d'una manera absolutament engrescadora i amena els seus records i projectes.
12/17/20171 hour, 2 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Rosa Montalt

Joan Vives conversa amb Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, institució centenària responsable de la conservació del nostre patrimoni musical.
12/3/20171 hour, 2 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista Josep Maria Mangado

Joan Vives conversa amb Josep Maria Mangado, un dels noms catalans més rellevants en quant a interpretació guitarrística. Mangado s'ha dedicat també a fer una important tasca de recerca sobre el llegat musical i el paper de la guitarra en el nostre país.
11/26/20171 hour, 3 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la cantautora Lídia Pujol

Joan Vives conversa amb Lídia Pujol sobre la natura, l'expressió musical, la bellesa de cada dia, la poesia i el seu últim doble disc "Iter Luminis. Un camí orientat", que vol deixar constància de tot el camí musical, artístic i experimental fet per Lídia Pujol en els últims set anys.
11/19/201752 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Carlos Checa

Entrevista del realitzador del programa "Solistes", Joan Vives, al director d'orquestra Carlos Checa, amb motiu del cicle de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. Aquest any la JOSB inaugura la temporada al Palau de la Música, amb el concert solidari a favor de l' Alzheimer, que dirigeix el seu titular, Carlos Checa.
11/12/20171 hour, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista i periodista musical Bruno Monsaingeon

Bruno Monsaingeon és director de cinema, escriptor i violinista. La seva relació amb el cèlebre pianista canadenc Glenn Gould el va portar a realitzar i produir documentals de temàtica musical, la majoria centrats en alguns dels intèrprets més notables de la música clàssica del s.XX. Joan Vives entrevista al violinista i periodista musical Bruno Monsaingeon, amb motiu de la publicació del llibre: "Glenn Gould. No, no soy en absoluto un excéntrico" (Acantilado)
11/5/20171 hour, 4 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista i director, arranjador de cobla Bernat Castillejo

Entrevista del realitzador Joan Vives al flautista, flabiolaire, professor de flauta travessera, director de cobla i arranjador, Bernat Castillejo
10/29/201758 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director artístic de l'Orfeó Català, Simon Halsey

El músic londinenc ens explica els plans de futur que té com a responsable dels cors de l'Orfeó Català.
10/22/201757 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la directora i fundadora de l'Escola de Música de Palafrugell, Rita Ferrer

Aquest any l'Escola de Música de Palafrugell celebra el 50è aniversari de la seva creació. Es tracta d'una de les escoles de música privada més antiga de les comarques de Girona amb una llarga trajectòria en educació musical.
7/10/20171 hour, 2 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista rus Alexander Melnikov

Joan Vives entrevista al pianista Alexander Melnikov l'endemà d'haver fet un concert al Palau de la Música Catalana. "El Palau de la Música té un estatus tan llegendari que, no és immediatament una sala de concerts, un auditori on jo em sento fantàstic i content d'estar interpretant allà, potser hi sento massa respecte i, fins i tot una mica de por. Tant al Palau de la Música com al seu públic, però és una gran experiència. Hi he tocat moltes vegades i, espero poder tornar".
7/3/20171 hour, 1 minute, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director artístic adjunt del Palau de la Música, Víctor Garcia de Gomar

Acaba de publicar "Y tú, ¿qué escuchas? La música preferida de los grandes artistas" (Huygens, 2017), una recopilació de les preferències musicals d'una llarga llista d'artistes que ha anat reunint al llarg de tres anys.
6/26/20171 hour, 5 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Santiago Serrate

Actualment dirigeix les principals orquestres espanyoles i també d'Itàlia, Portugal i Mèxic.
6/19/20171 hour, 36 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ana Arambarri, biògrafa d'Ataulfo Argenta

La periodista Ana Arambarri, molt propera a la família Argenta des de la seva infantesa, acaba de publicar una biografia que dibuixa la figura d'aquest director d'orquestra. Un llibre interessant que no passa per alt alguns dels aspectes més controvertits de la seva vida ni la llegenda negra que va envoltar la seva mort.
6/12/201759 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el jove compositor Fabià Santcovsky

Guanyador del Concurs Internacional Toru Takemitsu 2015, amb l'obra "Cuadro de presencia" que fa uns dies va interpretar l'OBC dirigida per Kazushi Ono.
6/5/20171 hour, 5 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista alemany Rainer Schmidt

Des del 1987 forma part del prestigiós Quartet Hagen que ha actuat a les principals sales de concert de tot el món. A més, la formació ha publicat més d'una vintena d'enregistraments amb la discogràfica Deutsche Grammophon, alguns dels quals han estat premiats.
5/29/201756 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el saxofonista Jean Marie Londeix

Als anys cinquanta va ser un dels primers intèrprets de saxo que va fer recitals a les principals sales de concerts del món. A més, ha publicat algunes obres pedagògiques de referència, traduïdes a diversos idiomes
5/22/201759 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista francès Michel Dalberto

Aquest pianista i director d'orquestra ha estat convidat als festivals d'Edimburg, Lucerna, Aix-en-Provence, La Roque de Anthéron, La Grange de Meslay, Schleswig-Holstein, entre d'altres i també ha col·laborat amb músics com ara Boris Belkin, Renaud Capuçon, Vadim Repin, Truls Mork.
5/15/20171 hour, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista Josep Colomé

Als 16 anys va debutar en el marc del XV Festival Torroella de Montgrí i des d'aleshores a ofert concerts arreu del món.
5/8/20171 hour, 1 minute, 2 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la cantant Laura Simó

Nascuda a Barcelona, la seva és una trajectòria artística l'ha portat per escenaris d'arreu i és una de les cantants de referència del jazz estatal. Afterglow (Quadrant Records, 2016) és el títol del seu darrer disc, rresultat d'anys de compartir assajos, escenaris i projectes amb els músics que habitualment l'acompanyen.
5/1/20171 hour, 1 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director i compositor català Antoni Ros Marbà

Aquest reconegut músic nascut a L'Hospitalet de Llobregat, acaba de celebrar el seu 80 aniversari.
4/24/20171 hour, 4 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista Joan Furió

Nascut a València l'any 1954, amb els anys ha esdevingut un referent del guitarrisme català del nostre temps. Ha actuat com a guitarrista solista i amb grups de cambra a Europa, Estats Units i Japó. Des de fa quaranta anys, és professor de guitarra en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
4/17/201757 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violoncel·lista Wolfgang Boettcher

De les seves classes a la Hochschule der Künste de Berlín han sortit molts dels grans solistes del nostre temps. Membre fundador de conjunts tant reconeguts com l'Ensemble Die 12 Cellisten o el Quartet Brandis avui parlem amb aquest llegendari violoncel·lista alemany.
4/10/201759 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora mexicana Gabriela Ortiz

Acaba de rebre el Premio Nacional de Artes y Literatura de Mèxic, un dels guardons més importants del país. Ha escrit nombroses obres simfòniques per a diferents formats de cambra, inclòs bandes sonores per al cinema.
4/3/20171 hour, 6 minutes
Episode Artwork

Conversa amb els membres del Quartet Casals

Un dels quartets de corda més importants de la seva generació, convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món, aquest any celebren 20 anys de carrera.
3/27/201757 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista Joel Bardolet

Forma part de l'edició d'enguany de Les Residències Musicals a La Pedrera i acaba de fer el seu debut discogràfic com a solista amb l'àlbum 'Intertwined Paths' (SEED 002). Aquest jove músic vigatà ens parla de la seva carrera emergent.
3/20/20171 hour, 1 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la pianista veneçolana Gabriela Montero

Gabriela Montero: "Quan ofereixes un acte creatiu autèntic, el públic ho agraeix i té ganes de participar del procés." Aquesta és la màgia que es viu en els concerts de la prestigiosa pianista veneçolana Gabriela Montero, que connecta totalment amb el públic a través de les interpretacions i les improvisacions.
3/13/20171 hour, 5 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista italià Giuliano Carmignola

Ha actuat als millors auditoris del món i sota la batuta de directors tan cèlebres com Eliahu Inbal, Peter Maag i Giuseppe Sinopoli, entre molts altres. Aquest músic italià té enregistrada la integral dels concerts del geni de Salzburg amb l'Orquestra Mozart de Bolonya i sota la direcció de Claudio Abbado.
3/6/201758 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Eugènia Vidal, neta de Marcos Redondo

Considerat el baríton de sarsuela més popular de tots els temps i afincat a Viladrau. Avui, parlem amb la seva neta que ens explicarà com va ser la seva relació amb Catalunya.
2/27/201755 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Daniel Blanch

Músic versàtil i compromès amb la recuperació del patrimoni català. Al llarg de més de vint anys, ha combinat la carrera de pianista solista amb la de música de cambra.
2/20/20171 hour, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la periodista Mònica Pagès

Especialitzada en temes culturals, especialment en l'àmbit de la música clàssica, acaba de publicar "Alicia de Larrocha, notas para un genio" (Alba Editorial, 2016), una biografia de la pianista catalana.
2/13/20171 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la cantant i compositora Mariona Sagarra

Aquesta cantautora barcelonina ha estat convidada a nombrosos festivals nacionals i internacionals com a cantant solista ja sigui amb el seu grup com amb els Solo Vocals. La veu, la creació, el piano i la poesia són la base del seu treball.
2/6/20171 hour, 2 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí

Va assumir la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya el 2013 i des de llavors, està realitzant una important tasca de recuperació del patrimoni del teatre líric català.
1/30/201759 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista i compositor Toti Soler

Figura cabdal de la música moderna del nostre país. Fa poc l'Associació d'Artistes Intèrprets o Executants el va premiar pels seus 50 anys de vida professional.
1/23/201758 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista Anton Serra

Avui Joan Vives conversa amb Anton Serra, flautista i professor de flauta travessera a l'Acadèmia Marshall i al Conservatori de Granollers. "Si tots toquéssim un instrument, seríem més lliures".
1/16/20171 hour, 3 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el fundador i director de la Capella de Ministrers, Carles Magraner

L'any 1987 va fundar la Capella de Ministrers, amb l'objectiu de difondre el patrimoni musical hispànic. Aquest reconegut conjunt de música antiga ha participat en festivals d'arreu del món i ha publicat diversos enregistraments que mostren la seva tasca d'investigació musicològica. Aquest any celebren el 30è aniversari.
1/9/20171 hour, 3 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista, compositor i pedagog Antoni Tolmos

1/1/20171 hour, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la cantant de blues Big Mama

12/26/20161 hour, 7 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la violinista Alexandra Soumm

12/19/201657 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joan Pàmies, director i fundador de l'Orquestra de Cambra Catalana

12/12/20161 hour, 2 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Xavier Puig

12/5/20161 hour, 3 minutes, 1 second
Episode Artwork

Conversa amb la violinista Eva Graubin

11/28/20161 hour, 4 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Caballé-Domènech, director d'orquestra

11/21/20161 hour, 2 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Anton Rodríguez Collado, organista i especialista en cant gregorià

11/14/20161 hour, 2 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Luis Fernando Pérez, pianista

11/7/20161 hour, 5 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ferran Savall, guitarrista i cantant

10/31/20161 hour, 1 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pere Lluís Biosca, director

10/24/20161 hour, 2 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Salvador Brotons, director i compositor resident al Palau de la Música Catalana

10/17/20161 hour, 3 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jesús Otero, director de l'Orquestra de Cambra d'Acordions

10/10/20161 hour, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Massimo Spadano, violinista i director

Va ser nomenat l'any 2015 director titular de l'orquestra Acadèmia 1750. Avui parlem amb el violinista italià Massimo Spadano.
7/11/20161 hour, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Enriqueta Casals

Joan Vives conversa amb la neboda de Pau Casals.
7/4/201659 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marina Rodríguez Brià, pianista i artista multidisciplinar

6/27/201659 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Oriol Saña, violinista

Nascut a Granollers, el violinista Oriol Saña navega entre els gèneres més diversos. Hi conversem avui a l'espai "Solistes".
6/20/20161 hour, 2 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alfonso Aijón, promotor musical

Solistes
6/13/20161 hour, 1 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alba Roca, violinista

Solistes
6/6/201658 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alexei Volodin, pianista

Va néixer l'any 1977 a Sant Petersburg i actualment és un dels grans pianistes de l'escena internacional.
5/30/20161 hour, 1 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Pagès-Corella, compositor i director

Joan Vives conversa amb el compositor i director català a l'espai "Solistes".
5/23/20161 hour, 2 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ferran Cruixent, compositor i pianista

"No s'assembla a res que hagueu sentit abans". Així descrivia el director Leonard Slatkin una de les darreres obres del compositor i pianista Ferran Cruixent. La seva música ha estat acollida per institucions de prestigi internacional com l'Orquestra Simfònica de Detroit, l'Òpera Estatal de Baviera o l'Orquestra Simfònica de Bogotá. Hem conversat amb ell a l'espai "Solistes".
5/22/20161 hour, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Vila i Casañas, director i compositor

El director s'acomiada de l'Orfeó Català, agrupació que ha dirigit durant 18 anys. A més, va passar per l'estudi 12 de Catalunya Música, on va conversar amb Joan Vives.
5/9/20161 hour, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Roger Alier, historiador i crític musical

Amb motiu del seu 75è aniversari, conversem amb l'historiador i divulgador Roger Alier a l'espai "Solistes". Una entrevista realitzada per Joan Vives.
5/2/201657 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Conversa amb William Christie, director

Joan Vives conversa amb el director francès d'origen americà William Christie. Una entrevista enregistrada a l'hotel Ohla de Barcelona
4/25/20161 hour, 2 seconds
Episode Artwork

Entrevistem William Christie (avançament)

Un petit extracte de l'entrevista que feia Joan Vives al director William Christie.
4/21/20162 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Daniel Müller-Schott, violoncel·lista

Va rebre classes de Mstislav Rostropòvitx i amb tan sols 15 anys va guanyar el concurs internacional Txaikovski de Moscou. Avui l'entrevistem a l'espai "Solistes".
4/18/201658 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Fuster, clarinetista

És professor de clarinet i de música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya i membre de l'OBC. El valencià Josep Fuster ens ha visitat a l'espai "Solistes".
4/11/201659 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb William Kinderman, professor de musicologia

Des de la Universitat d'Illinois, ens visitava el Professor de Musicologia William Kinderman, tot un especialista en la música de Richard Wagner.
4/4/20161 hour, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Elisenda Carrasco, directora de cor

Lligada a noms com el Cor Femení Voxalba i el Cor Infantil Sant Cugat, la barcelonina Elisenda Carrasco desenvolupa la seva trajectòria dins el món de la música coral. Des de la temporada 2013-2014 és la directora titular del cor Lieder Càmera i vam conversar amb ella a l'espai "Solistes".
3/28/201659 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Lorenzo Coppola, clarinetista

Especialista en interpretació amb criteris històrics, Lorenzo Coppola ha fet sonar el seu clarinet a grups tan emblemàtics com Les Arts Florissants, La Petite Bande, l'Orquestra del segle XVIII i l'orquestra barroca de Friburg. Conversava amb Joan Vives a l'espai "Solistes".
3/21/20161 hour, 3 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joaquín Riquelme, viola

Joan Vives conversava, dins l'espai "Solistes", amb Joaquín Riquelme, violista nascut a Múrcia l'any 1980 i que forma part de l'Orquestra Filharmònica de Berlín des de l'any 2009.
3/14/20161 hour, 2 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Cabré, baix-baríton

3/7/20161 hour, 2 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Miquel Oliu, pianista i compositor

Avui a l'espai "Solistes", Joan Vives conversa amb el pianista i compositor barceloní Miquel Oliu (1973), que recentment ha estat guardonat amb el XXXII Premi Reina Sofía de Composició Musical.
2/29/20161 hour, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Benjamin Alard, clavecinista

Convidem a l'espai "Solistes" al clavecinista francès Benjamin Alard, intèrpret de Johann Sebastian Bach al Palau de la Música Catalana.
2/22/20161 hour, 1 minute, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Anna Bofill, compositora

La compositora Anna Bofill visita el nostre estudi per conversar amb Joan Vives sobre la seva trajectòria, dins l'espai "Solistes".
2/15/20161 hour, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Eulàlia Subirà, pedagoga del violoncel

La violoncel·lista Eulàlia Subirà, implicada en una gran quantitat d'activitats pedagògiques, va visitar l'estudi de Catalunya Música per mantenir una conversa amb Joan Vives, dins l'espai "Solistes".
2/8/20161 hour, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jan Willem de Vriend, director

A mitjans de gener de 2016, Jan Willem de Vriend va passar per Barcelona per dirigir la novena simfonia de Ludwig van Beethoven, al capdavant de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Des de Catalunya Música, vam aprofitar l'ocasió per conversar amb aquest destacat director holandès. Una entrevista feta per Joan Vives.
2/1/201659 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ramon Ribé, compositor

Ramon Ribé va néixer a Valls, i durant molts anys, la música va ser una companya de viatge. Va ser arran de la seva jubilació que Ramon Ribé va dedicar-se plenament a la seva passió: la composició. Al setembre de 2015 va estrenar-se la seva primera òpera, "Magda". Una entrevista de Joan Vives.
1/25/201659 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Asier Polo, violoncel·lista

Nascut a Bilbao, Asier Polo desenvolupa la seva carrera com a intèrpret a escenaris d'arreu del món. Va rebre la seva formació musical a l'Escola Reina Sofia de Madrid i la Acadèmia de Música de Basilea, i avui a l'espai "Solistes" ens regala una hora de música i conversa. Una entrevista conduïda per Joan Vives.
1/18/201659 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ramon Andreu Gené, pianista i compositor

Nascut a Tàrrega, Ramon Andreu Gené és pianista, compositor, professor i director: músic, en definitiva. Parlem de les seves diverses vessants en aquesta conversa conduïda per Joan Vives, dins l'espai "Solistes".
1/11/20161 hour, 21 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Salvador Pueyo, compositor

El barceloní Salvador Pueyo ha fet 80 anys. D'aquest aniversari i de tota una carrera dedicada al món musical n'hem parlat en aquesta entrevista, conduïda per Joan Vives.
1/4/20161 hour, 4 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Horacio Curti, etnomusicòleg i mestre de shakuhachi

El nostre convidat a l'espai "Solistes" ens trasllada directament a les sonoritats del Japó a través del seu instrument, el shakuhachi. Avui, conversem amb el músic argentí Horacio Curti.
12/28/20151 hour, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Pastrana, director

Xavier Pastrana és tarragoní i actualment és director de l'Ensemble O Vos Omnes i l'Orquestra de Cambra de Vila-seca. Parlem de la seva activitat i més, a l'espai "Solistes".
12/21/20151 hour, 3 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb David Apellániz, violoncel

Avui ens visita a l'espai "Solistes" l'intèrpret David Apellániz, membre del Trio Arriaga, que integra juntament amb Daniel Ligorio, piano, i Felipe Rodríguez, viola; a més de solista de formacions com l'orquestra de cambra Reina Sofía.
12/14/20151 hour, 48 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jonathan Brown, viola

Va néixer a Chicago i és membre del Quartet Casals des de l'any 2002. Amb un repertori que abasta des de Luigi Boccherini a György Kurtág, ha passat pel nostre estudi.
12/7/20151 hour, 1 minute, 56 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Albert Blancafort, orguener

És l'orgue un senyal d'identitat de la cultura musical catalana? Ens endinsem en la cultura organística amb Albert Blancafort, fill i nét d'orgueners i «acadèmic corresponent» de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
11/30/20151 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Miquel Brunet, pianista i compositor

Va néixer a Bunyola, a l'illa de Mallorca i les seves composicions s'han centrat en l'àmbit escènic, tot i que també ha escrit obres simfònico-corals. Ens ha visitat a "Solistes".
11/23/201559 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joan Grimalt, director d'orquestra i musicòleg

Es va doctorar en musicologia amb una tesi sobre Gustav Mahler. Ha dirigit òpera i actualment és professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Hem parlat amb Joan Grimalt.
11/16/20151 hour, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ignacio Yepes, director d'orquestra

Director d'orquestra, flautista, matemàtic i astrònom titulat. Fill del guitarrista Narciso Yepes, que va iniciar-lo en el món de la música, ha passat per l'espai "Solistes".
11/9/201557 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Hèctor Parra, compositor

El 2011 li fou otorgat el prestigiós Premi Ernst von Siemens de Composició (Munic), el 2007 rep el Donald Aird Memorial Prize de San Francisco i el Premi Impuls de Graz. El 2005 guanyà per unanimitat el "Tremplin" de l'Ircam i el 2002 li fou concedit el Premi de Composició Musical de l'INAEM. Ha rebut encàrrecs de l'Estat Francès, del Centre Pompidou, de l'Acadèmia de les Arts de Berlin, de la Ciutat de Munic i de la Munchener Biennale, del Ministerio de Cultura, de la Generalitat de Catalunya i de l'OBC, entre d'altres institucions. I això només és una part del currículum d'Hèctor Parra, el convidat d'avui a "Solistes" i un dels nostres compositors més internacionals.
11/2/20151 hour, 1 minute, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb May Zircus, fotògraf

Si algun cop heu passat per l'Auditori de Barcelona, és més que probable que us hagueu topat amb alguna fotografia seva. El convidat del "Solistes" d'avui és May Zircus, i el seu instrument és la càmera fotogràfica. Descobriu aquesta i altres de les seves vessants creatives en aquesta entrevista.
10/26/20151 hour, 2 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ramon Vilalta, flautista

Johann Joachim Quantz va publicar el seu tractat "Versuch einer Anweisung die Flöte traversiere zu spielen" a Berlín, l'any 1752; una obra que encara avui permet acostar-se amb precisió als costums musicals -i socials- del segle XVIII. L'any 2008 es publicava la seva traducció catalana, "Assaig d'un mètode per aprendre a tocar la flauta travessera", a l'editorial Dinsic. El responsable d'aquesta nova versió va ser el flautista Ramon Vilalta, amb qui hem conversat a l'espai "Solistes".
10/19/20151 hour, 5 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Els germans Ko i Shuku Iwasaki

Convidem a l'espai "Solistes" als germans Ko i Shuku Iwasaki, violoncel·lista i pianista respectivament, que ens parlen de les seves experiències com a alumnes de Pau Casals, de qui el dia 22 d'octubre es commemorarà el 42è aniversari de la mort.
10/12/201555 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Dolors Bonal, pedagoga musical

Joan Vives conversa durant una hora amb la pedagoga nascuda a Arbúcies Dolors Bonal. Música i paraula, a "Solistes".
10/5/20151 hour, 4 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Lloret, promotor musical

Solistes
7/13/20151 hour, 1 minute, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Hopkinson Smith, llaütista

Solistes
7/6/20151 hour, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Conxita Garcia, directora de cor

Solistes
6/29/20151 hour, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Enric Ortí, intèrpret de tenora i compositor

Solistes
6/22/20151 hour, 1 minute, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ramon Coll, pianista

Solistes
6/15/20151 hour, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Andrew Lawrence-King, arpista

Solistes
6/8/201557 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Khatia Buniatishvili, pianista

Solistes
6/1/201559 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Maria de Macedo, violoncel·lista

Solistes
5/25/20151 hour, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Nico Baltussen, violinista

Solistes
5/18/201559 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Philippe Herreweghe, director

Solistes
5/11/20151 hour, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Teresa Malagarriga, pedagoga

Solistes
5/4/20151 hour, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Antoni Besses, pianista

Solistes
5/3/20151 hour, 2 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Eric Silberger, violinista

Solistes
4/20/201558 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Luis Codera Puzo, compositor

Solistes
4/13/20151 hour, 28 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pierre Hantaï, clavecinista

Solistes
4/6/20151 hour, 2 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Emilio Molina, pianista i pedagog especialista en improvisació

Solistes
3/30/20151 hour, 1 minute, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Milos Karadaglic, guitarra

Solistes
3/23/20151 hour, 1 minute, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Iñaki Alberdi, acordionista

Solistes
3/16/201558 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Sira Hernández, piano

Solistes
3/9/20151 hour, 9 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Víctor Pablo Pérez, director

Solistes
3/2/201558 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Kurt Widmer, baríton

Solistes
2/23/201541 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marta Minguella, compositora

Solistes
2/16/20151 hour, 1 minute, 43 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Colom, pianista

Solistes
2/9/201559 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pierre-Laurent Aimard, piano

Solistes
2/2/20151 hour, 2 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Philippe Fénelon

Solistes
1/26/201559 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Leo Brouwer, guitarrista i compositor

Solistes
1/19/20151 hour, 1 minute, 18 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mara Galassi, arpista i musicòloga

Solistes
1/12/20151 hour, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ester Bonal, directora de cor

Solistes
1/5/20151 hour, 1 minute, 43 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Díaz-Latorre, intèrpret de corda polsada

Solistes
12/29/20141 hour, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Juan de la Rubia, organista

Solistes
12/22/20141 hour, 4 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Conversa amb José Luis Téllez, musicòleg

Solistes
12/15/20141 hour, 3 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Quim Salamanca, afinador de pianos

Solistes
12/7/20141 hour, 1 minute
Episode Artwork

Conversa amb Eulogio Dávalos, guitarrista

Solistes
12/1/20141 hour, 38 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pau Codina, violoncel·lista

Solistes
11/24/201459 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ígor Cortadellas, músic i realitzador audiovisual

Solistes
11/17/20141 hour, 1 minute, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Brian Jeffery, doctor en musicologia i especialista en Ferran Sor

Solistes
11/10/20141 hour, 59 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Casas Bayer, director

Solistes
11/3/20141 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Daniel Mestre, director

Solistes
10/27/20141 hour, 39 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Bernat Vivancos, compositor

Solistes
10/20/20141 hour, 1 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jaume Biarnés, xef a la Fundació Alícia

Solistes
10/13/201459 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joan Magrané, compositor

Solistes
10/6/201459 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Maria Prat, president d'Ibercamera

Solistes
7/7/20141 hour, 1 minute, 18 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Oriol Romaní, clarinet

Solistes
6/30/20141 hour, 1 minute, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Miguel Ángel Marín, musicòleg

Solistes
6/23/20141 hour, 2 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mauricio Molina, musicòleg i intèrpret

Solistes
6/16/20141 hour, 1 minute, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Diego Martín Etxebarría, director d'orquestra

Solistes
6/9/201452 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Franz-Peter Zimmermann, violinista

Solistes
6/2/20141 hour, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Zoltán Kocsis, pianista i director

Solistes
5/26/201452 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Andrea Marcon, organista, clavecinista i director

Solistes
5/19/201458 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Robert Levin, pianista

Solistes
5/12/20141 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Sabata, contratenor

Solistes
5/5/20141 hour, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ala Voronkova, violinista

Solistes
5/4/20141 hour, 24 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Iván Martín, pianista

Solistes
4/27/201459 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Eliahu Inbal, director

Solistes
4/20/20141 hour, 1 minute, 57 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marcel Olm, compositor

Solistes
4/13/201459 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Masaaki Suzuki, director

Solistes
4/6/201459 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ramon Humet, compositor

Solistes
3/30/20141 hour, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb David Padrós, compositor.

Solistes
3/23/201459 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Leticia Moreno, violinista

Solistes
3/16/201459 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Ignasi Cambra, pianista

Solistes
3/9/20141 hour, 7 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Àlex Susanna, escriptor, crític d'art i gestor cultural

Solistes
3/2/20141 hour, 3 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Casals, co-director del cor Arnold Schönberg de Viena

Solistes
2/23/201458 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mercè Torrents, compositora

Solistes
2/16/20141 hour, 1 minute
Episode Artwork

Conversa amb Wolfram Rieger, piano

Solistes
2/9/20141 hour, 1 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Rafael Frühbeck de Burgos, director

Solistes
2/2/201458 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Albert Recasens, director i musicòleg

Solistes
1/26/20141 hour, 54 seconds
Episode Artwork

Conversa amb David Bagué, luthier

Solistes
1/19/20141 hour, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Albert Sardà, compositor

Solistes
1/12/20141 hour, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Vila i Jover, director de cor

Solistes
1/5/201458 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb David Malet, director del Cor de la Catedral de Barcelona

Solistes
12/29/201356 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

El Centenari de la Cobla Selvatana

Solistes. Programa especial dedicat al centenari d'aquesta agrupació.
12/22/20131 hour, 1 minute, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alberto García Demestres, compositor

Solistes
12/8/20131 hour, 2 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Àlex Alguacil, piano

Solistes
12/1/201359 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Daniel Tosi, compositor i director

Solistes
11/24/201359 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violinista Gonçal Comellas

Solistes
11/17/20131 hour, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Natalia Gutman, violoncel

Solistes
11/10/201359 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Yolanda Guasch

Conversem amb Yolanda Guasch, amb motiu del centenari de l'editorial musical Boileau, fundada l'any 1913.
11/3/20131 hour, 2 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pilar Rosselló

La soprano recorda al compositor Antoni Martorell.
10/27/201359 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marian Rosa Montagut, directora del conjunt Harmonia del Parnàs

Solistes
10/20/201359 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Glòria Renom (100 anys del naixement de Gaietà Renom)

Solistes
10/6/20131 hour, 2 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Molina, dissenyador i fotògraf

Solistes
7/14/20131 hour, 2 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Antoni Pizà, escriptor i musicòleg

Solistes
7/7/201357 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pere Olivé, percussionista

Solistes
6/30/201356 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Íñigo Pírfano, director

Solistes
6/23/20131 hour, 1 minute, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pere Albert Balcells, expert en Mozart.

Solistes
6/16/201358 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el clarinetista Michel Lethiec

Solistes
6/9/201357 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Francisco Poyato

Solistes
6/2/20131 hour, 1 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Lluís Vergés, compositor

Solistes
5/26/20131 hour, 7 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Eulàlia Solé, pianista

Solistes
5/12/201359 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista i compositor Uri Caine

Solistes
5/5/201356 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Carles Eroles, guitarrista i compositor

Solistes
4/28/201359 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Josep i Francesc Cassú en el 125è aniversari de la Cobla "La Principal de la Bisbal"

Solistes
4/14/20131 hour, 4 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marc Egea, viola de roda

Solistes
4/6/201359 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director Lawrence Foster

Solistes
3/30/201357 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mariona Agustí i Eulàlia Domènech a l'entorn de la figura de la soprano Conxita Badia

Solistes
3/24/20131 hour, 1 minute, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista Juan Manuel Cañizares

Solistes
3/17/20131 hour, 3 minutes
Episode Artwork

Conversa amb la violoncel·lista Alisa Weilerstein

Solistes
3/10/201356 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mark Minkowski, director

Solistes
3/3/201359 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Josep Prats, de la Coral Cantiga

Solistes
2/24/201359 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director nord-americà, Arthur Post

Solistes
2/17/20131 hour, 4 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la violinista Isabelle Faust

Solistes
2/10/201356 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Bob Chilcott, compositor i director de cors britànic

Solistes
2/3/20131 hour, 3 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el Dr. José Enrique Ruiz-Domènec

Solistes
1/27/20131 hour, 1 minute, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Manuel Vallribera i Anna Maria Cardona

Solistes
1/20/20131 hour, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb José Menor, pianista

Solistes
1/13/201356 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música

Solistes
1/6/201359 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Conversa amb l'organista Maria Nacy

Solistes
12/30/20121 hour, 1 minute, 43 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Paula Garcia, musicòloga que en acosta la figura de Joaquim Malats

Solistes
12/23/201254 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Paul Lewis

Solistes
12/16/201257 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la Carlota Garriga, directora de l'Acadèmia Marshall

Solistes
12/9/201259 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Savall

Solistes
12/2/201259 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Tomàs Grau

Solistes
11/25/20121 hour
Episode Artwork

Conversa amb Joaquim Garrigosa, director de l'Auditori de Barcelona

Solistes
11/18/20121 hour, 2 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Enric Giné, sonòleg

Solistes
11/11/20121 hour, 41 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Clara Janés

Solistes
11/4/201259 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Codina

Solistes
10/28/201259 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Paul Goodwin

Solistes
10/21/20121 hour, 1 minute, 49 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Oriol Romaní

Solistes
10/14/20121 hour, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Salva López, músic i economista

Solistes
10/7/20121 hour, 1 minute, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Midori, violinista

Solistes
7/8/201253 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Manuel Capdevila

Solistes
7/1/20121 hour, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Masó, pianista

Solistes
6/24/20121 hour, 4 minutes
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Eduardo Polonio

Solistes
6/17/20121 hour, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Mora, director d'orquestra

Solistes
6/10/20121 hour, 4 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Alfons Reverté, director d'orquestra

Solistes
6/3/201259 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Narcisa Toldrà

Narcisa Toldrà, ens parla de la vida i l'obra del seu pare, el compositor vilanoví, Eduard Toldrà.
5/27/20121 hour, 2 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Albert Guinovart, pianista i compositor

Solistes
5/20/20121 hour, 2 minutes
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Miquel Villalba

Solistes
5/13/20121 hour, 44 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la pianista xinesa Yuja Wang

Solistes
5/6/201252 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Gabriel Brncic

Solistes
4/28/20121 hour, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Cristina Vilallonga, compositora

Solistes
4/22/201258 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el Dr. Ferran Algaba, cap de la Secció d'Anatomia Patològica de la Fundació Puigvert

Solistes
4/15/20121 hour, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la violoncel·lista Sol Gabetta

Solistes
4/8/20121 hour, 1 minute, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Antoni Ros-Marbà, director i compositor

Solistes
4/1/20121 hour, 2 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el guitarrista Àlex Garrobé

Solistes
3/26/20121 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Conversa amb amb el clavecinista Christophe Rousset

Solistes
3/18/201259 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora Montserrat Torras

Solistes
3/4/20121 hour, 1 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la guitarrista Xuefei Yang

Solistes
2/26/201258 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Salvatore Sciarrino

Solistes
2/19/20121 hour
Episode Artwork

Conversa amb la trompetista Mireia Farrés

Solistes
2/12/201259 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora Mercè Capdevila

Solistes
2/5/201259 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joan Oller, director general del Palau de la Música

Solistes
1/29/20121 hour, 3 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director britànic Robert King

Solistes
1/22/201255 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Oriol Pérez Treviño, director general de L'Auditori

Solistes
1/15/20121 hour, 1 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Joan Paradell, organista al Vaticà

Solistes
1/8/201259 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Mercedes Conde-Pons, directora de la Revista Musical Catalana

Solistes
1/1/20121 hour, 1 minute, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Javier Perianes

Solistes
12/25/201159 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista i director d'orquestra Jordi Colomer

Solistes
12/18/201157 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el musicòleg Francesc Cortès, professor de la UAB.

Solistes
12/11/20111 hour, 1 minute, 21 seconds
Episode Artwork

Joan Guinjoan, 80è aniversari

Entrevista de Joan Vives al compositor Joan Guinjoan amb motiu del seu 80è aniversari
12/4/20111 hour, 1 minute, 36 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora Mariona Vila

Solistes
11/27/20111 hour, 2 minutes, 1 second
Episode Artwork

Conversa amb Jaume Carbonell, professor d' història de la música de l'U.B.

Solistes
11/20/20111 hour, 8 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violoncelista Peter Thiemann

Solistes
11/13/20111 hour, 1 minute, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la directora coral Mireia Barrera

Solistes
11/6/20111 hour, 55 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el llautista Rafael Bonavita

Solistes
10/30/20111 hour, 56 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Nelson Goerner

Solistes
10/23/201155 minutes, 1 second
Episode Artwork

Conversa amb Anna Cazurra, compositora

Solistes
10/9/20111 hour, 1 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Mac McClure

Solistes
10/2/201159 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la compositora i pianista Teresina Jordà

Solistes
7/17/20111 hour, 37 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Rudolf Buchbinder

Solistes
7/10/201157 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la musicòloga Victòria LLort LLopart

Solistes
7/3/20111 hour, 1 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Conversa amb l'escriptor Albert Villaró

Solistes
6/26/20111 hour, 47 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista de jazz Francesc Borrull

Solistes
6/19/20111 hour, 1 minute, 5 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el mestre Joan Palet, en el 75è aniversari de l'Orquestra Amics dels Clàssics

Solistes
6/12/201158 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista de bec i director britànic Philip Picket

Solistes
6/5/20111 hour, 1 minute, 58 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Olli Mustonen

Solistes
5/29/20111 hour, 1 minute, 23 seconds
Episode Artwork

Conversa amb l'escriptor Jordi Cabré, autor de la novel.la "Després de Laura"

Solistes
5/22/201153 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el clavecinista Ottavio Dantone

Solistes
5/15/201151 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Conversa amb la violinista Vicktoria Mullova

Solistes
5/8/201156 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Luiz de Moura, piano

Solistes
5/1/20111 hour, 3 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Eduardo Rincón

Solistes
4/24/20111 hour, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Xavier Benguerel, compositor

Solistes
4/10/20111 hour, 2 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violoncelista, Jean-Guihen Queyras

Solistes
4/3/201156 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Olivier Latry, organista de Notre Dame

Solistes
3/27/201158 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Hilary Hahn, violinista

Solistes
3/20/201158 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el violagambista José Vazquez

Solistes
3/13/20111 hour, 1 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Miquel Roger

Solistes
3/6/20111 hour, 2 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Mor el compositor i pedagog musical Carles Guinovart, als 78 anys

Un dels principals exponents de la composició del segle XX i XXI a Catalunya, també va treballar molt activament per impulsar la nova creació i l'estudi de la música. El recordem amb aquesta entrevista de l'any 2011 que Joan Vives li va fer a l'espai "Solistes".
2/27/20111 hour, 1 minute, 50 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Aldo Ceccato

Solistes
2/20/20111 hour, 1 minute, 32 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el pianista Daniel Espasa

Solistes
2/13/20111 hour, 29 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Kevin Kleimann, manager musical i professor universitari

Solistes
2/6/201157 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Anna Maria Reverté, carillonista

Solistes
1/30/20111 hour, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marta Zabaleta, pianista

Solistes
1/23/20111 hour, 2 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor José Iges

Solistes
1/16/201157 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el director d'orquestra Colin Davis (1927-2013)

Recuperem l'entrevista que ens va deixar l'any 2011 a l'espai Solistes
1/9/201156 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el viola Ashan Pillai

Solistes
1/2/201156 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el flautista Marc Grauwels

Solistes
12/26/201054 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Conversa amb el compositor Marc Timon

Solistes
12/19/20101 hour, 16 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Pablo González, director de l'OBC

Solistes
12/12/201058 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Jordi Cervelló, premi Nacional de Música

Solistes
12/5/20101 hour, 2 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Conversa amb Marc Grauwels, flautista

Solistes
11/28/20101 hour, 1 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Conversa amb David Albet, director artístic de BCN 216

Solistes
11/14/20101 hour, 1 minute, 45 seconds