Winamp Logo
So de cobla Cover
So de cobla Profile

So de cobla

Catalan, Society/Show business/Gossip, 1 seasons, 314 episodes, 3 days 16 hours 5 minutes
About
Ignasi Pinyol t'acompanya a l'hora del vermut! Ho fa amb una selecció de sardanes i música per a cobla. Com no, al 'So de cobla'. Els dissabtes, a les 9h, a Catalunya Música
Episode Artwork

Cobles ampliades i primeres obres

Sabeu que Fèlix Martínez i Comín tenia tendència a ampliar la cobla? Parlarem de dues peces d'aquest compositor en què els 11 instruments van necessitar un reforç per al que volia crear. També ens aturarem en les primeres composicions per a cobla d'autors com Joaquim Serra, Rafel Ferrer, Salvador Brotons i Marc Timón. I apuntarem un subgènere de la sardana com són les sardanes revesses.
02/12/202357 minutes 19 seconds
Episode Artwork

La Marinada visita Antoni Botey

Hi ha discos que en serveixen per retrobar-nos amb referents. En el cas de les cobles, quan són aquestes que lideren el projecte, solem trobar enregistraments d'una gran qualitat de composicions que cal revisitar. És el cas del treball que avui us presentem: "Antoni Botey i contemporanis". Botey, un dels compositors catalans de renom del primer terç del segle XX, va ser un músic reconegut i apreciat arreu del país. Després de la seva prematura mort, el 1939, les seves composicions van caure a poc a poc en l'oblit. Avui el volem rescatar d'aquest oblit.
25/11/202357 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Xavier Boliart, la saviesa al servei de la música

Visita de primer ordre aquesta setmana al "So de cobla". El compositor i mestre Xavier Boliart. Un pont entre els compositors de la talla de Joaquim Zamacois o Manel Oltra i mestres intèrprets contemporanis com Jaume Vilà o Jordi Figaró. Boliart és una de les figures que més lliure ha escrit per a cobla, sense pressions ni prejudicis, obrint nous camins i noves estètiques en aquest camp. Un savi amb moltes coses per explicar.
18/11/202357 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Violetes, 60 anys

Visitem el Liceu, en un dels concerts més recordats dels últims temps. Va ser amb motiu dels 60 anys de la Colla Sardanista Violetes del Bosc, el maig del 2006. Hi van prendre part la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, la Principal del Llobregat, la Principal de la Bisbal, el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor Vivaldi, sota la direcció de Salvador Brotons. Un concert que posava sobre l'escenari obres de Morera, Oltra, Serra, Jesús Ventura, Francesc Cassú o el mateix Salvador Brotons. Un imperdible de la discoteca de Catalunya Música.
11/11/202354 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Intèrprets, compositors i la influència grega sobre Josep Maria Ruera

Al "So de cobla" repassem, aquesta setmana, alguns intèrprets històrics (i fins i tot els sentim) que van excel·lir en l'art de la interpretació i que també van deixar composicions on es van deixar lluir. La influència de la música grega sobre l'obra de Josep Maria Ruera i (en una línia més contemporània) el nou treball del col·lectiu GASP (Gasulla, Alcalà, Santiago i Paulí) sonaran, també, en l'antena en aquesta nova entrega.
04/11/20231 hour 11 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Referents discogràfics: La Principal del Llobregat, amb compositors actuals

Encetem al "So de cobla" un viatge a través d'enregistraments discogràfics de la música per a cobla. Avui amb parada i fonda al treball "La Llobregat i els compositors actuals". En aquest cas un enregistrament del 2013 de La Principal del Llobregat sota la direcció d'Alfred Cañamero, i que repassa obres d'autors com Jean Baptiste Arban, Joan Josep Blay, Jordi León, Carles Guinovart, Joan Lluís Moraleda, Manuel Oltra o Xavier Montsalvatge.
28/10/20231 hour 10 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Jordi Figaró, la cobla per tots els costats

Aquest cap de setmana ens visita el tenora i flabiolaire Jordi Figaró. Tenora, flabiolaire, mestre, director... Un músic que, més enllà de la interpretació (excel·lent), ha estat capaç de donar vida a nous projectes musicals, de saber transmetre la passió a l'alumnat i de convertir-se en referent. Ho repassem amb ell, i parlem sense embuts.
21/10/202356 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Sardanes a l'Agrupació Cultural Folklòrica

Avui us oferim un concert de primer ordre. Concretament amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, al voltant de sardanes dedicades a l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona. Un concert dirigit per Marcel Sabaté i que s'engloba en el centenari de l'entitat i en el cicle de concerts al Casino L'Aliança del Poblenou, a Barcelona. Repassarem obres d'autors que han estat vinculats a l'entitat, com ara Martí Teixidor, Borgunyó, Serra o ja més recents com Jesús Ventura.
14/10/202356 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Obrim temporada amb nissagues, garretes i simfòniques

Tornem a la graella de Catalunya Música amb una primera entrega del "So de cobla" farcida de bona música. La relació entre Josep Pla i la música de Juli Garreta. Seguirem el rastre de la música garretiana i d'aquest homenot en l'obra del prolífic i controvertit escriptor de Palafrugell. També ens fixarem en dos germans separats per 25 anys i per dues obres ben diferenciades: Josep i Manel Saderra. Unes obres que van de la sardana mesurada i de melodia enganxosa del gran a les composicions exageradament monumentals del més jove. I també us parlarem de la nova proposta de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
07/10/202356 minutes 34 seconds
Episode Artwork

La contemporaneïtat també escriu per a cobla

Avui 10 compositores i compositors ens presenten una sardana seva. Autors molt joves, en algun dels casos, o que formen part del repertori habitual de la música per a cobla. Ells mateixos, un per un, ens explicaran una composició i la podrem sentir en aquest programa coral que tanca la temporada.
08/07/20231 hour 5 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Els Vizentini, com els Trapp però amb cobla

Si hi ha una família particularment afectada per la música per a cobla en el nostre país són els Vizentini, de Perpinyà. La Mariel·la Finet, l'Aurore i en Lluc Vizentini, tots tres, han begut, de ben petits, aquesta sonoritat com un element més de la seva convivència. Els tres componen i, entre d'altres, toquen el flabiol. I ho fan amb una estima envejable. Avui ens acompanyen al "So de cobla".
01/07/202357 minutes 30 seconds
Episode Artwork

L'estiu sona a molta cobla

Repertori totalment estiuenc. En aquesta matinal de Sant Joan, us portem un reguitzell de propostes musicals que vinculen la cobla a l'estiu, a les cales i al mar. Entre les quals, un repertori que va d'Albert Guinovart a Conrad Saló o d'Antoni Ros-Marbà a Josep Cassú. Per començar la temporada estiuenca amb bona sintonia.
24/06/202357 minutes 47 seconds
Episode Artwork

El Garreta més cançoner

Juli Garreta és un dels grans, no us ho descobrirem ara. El que sí que us volem fer conèixer és el seu repertori menys conegut, però també reeixit. Avui ens centrarem en la seva aproximació a la música popular i de tradició. Temes de l'imaginari col·lectiu com "El testament de n'Amèlia", "La donzella de la costa" i el mateix "Cant dels aucells" també van servir de font d'inspiració al rellotger de Sant Feliu de Guíxols. Al programa d'avui, farcit de música i conitngut, també abordem el lied amb cobla i un concurs molt peculiar destinat a joves compositors.
17/06/202357 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Josep Gispert, homenot a la tenora

Els músics de cobla són un pou d'experiències. Aquest programa en volem fer ressò amb un dels intèrprets que més ha deixat marca amb la tenora. És Josep Gispert, qui ha estat una bona colla d'anys a les files de cobles com la Principal de la Bisbal, entre d'altres. Les seves preferències, la seva visió del sardanisme o bé la seva faceta de compositor, seran algunes de les qüestions de les que parlarem.
10/06/20231 hour 18 minutes 17 seconds
Episode Artwork

La Sardana de l'Any 2023 es diu Carles Santiago

Aquesta setmana repassem les sardanes premiades a l'última edició del concurs a la popularitat sardanista de La Sardana de l'Any. Carles Santiago, Marc Timon i Anna Abad són els noms que s'han emportat els guardons de l'edició d'enguany. Musicalment, a més de sentir les tres sardanes premiades amb la cobla la Selvatana, ens centrarem en la segona part del concert, on la Banda Municipal de Barcelona va oferir un repertori al voltant de la figura de Joan Lluís Moraleda i la seva obra, així com una estrena de Dani Gasulla.
03/06/20231 hour 7 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Comiat a La Principal d'Amsterdam

En aquest programa tenim tres ingredients, i un ens sap fins i tot greu. I és que, després de 25 anys, el projecte de La Principal d'Amsterdam, l'única cobla de fora els Països Catalans, deixa l'activitat. Tot i això, ha sigut una vida intensa i interessant, amb propostes musicals i enregistraments originals que han establert un estil propi. En parlem amb el seu fundador, Rolf Van Kreveld. I també glossem la figura de Josep Maria Vilà i Gandol, i us parlem del concurs musical de la Festa de la Música Catalana, un certamen històric i amb deliberacions molt complicades.
27/05/20231 hour 2 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Centenari a tres cobles

Al "So de cobla" d'avui ens centrem en el concert al Palau de la Música Catalana del Centenari de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, a càrrec de les cobles Mediterrània, La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Un concert recent que s'ha emmarcat en el cicle Tardes al Palau i on podreu sentir la interpretació conjunta per part de les tres cobles d'obres de Manuel Oltra, Joaquim Serra, Francesc Pujol, Josep Solà, Eduard Toldrà i Xavier González "Pendon", sota les batutes de Bernat Castillejo, Xavier Puig i Marc Timón. D'aquells de col·leccionista, vaja.
20/05/20231 hour 13 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Tomàs Gil desconegut

Tomàs Gil i Membrado és un dels autors més prolífics de tots els temps en la carpeta de música per a cobla. Aquest compositor nascut a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, té més de 1.300 títols, amb força sardanes guardonades i molt populars. Però una peça que avui recuperem és, potser, una de les menys conegudes. Gil va fer una peça programàtica al voltant de la llegenda del Pont del Diable de Martorell, com a encàrrec de la ciutat quan va ser nomenada Ciutat Pubilla de la Sardana. També us explicarem peces de Juli Garreta, però les més desconegudes.
13/05/202357 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Francesc Cassú, l'elegància i el gironisme

Avui ens acompanya un dels compositors més elegants del moment, sobretot en l'àmbit de la cobla. Autor de peces que ja són imprescindibles en el repertori per a aquesta formació, i líder de propostes musicals molt més agosarades. Director de la Principal de la Bisbal i de la cobla Mil·lenària, Francesc Cassú ens explica la seva visió i la seva experiència en aquest "So de cobla" d'avui.
06/05/20231 hour 13 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Grans hits de la cobla al "Sardana" de Tv de Catalunya

Avui, en format concert, anirem fins al 1999. El programa "Sardana", de TV3, va proposar a l'audiència formular un rànquing de les sardanes més populars. I d'aquell resultat en va sortir un disc anomenat "Les deu de sardana", on hi ha autors clàssics, populars i contemporanis. Una barreja que ens explicarà el que va ser director del programa, en Jordi Lara.
29/04/202357 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Literatura i música per a cobla

En aquest cap de setmana de Sant Jordi, ens emboliquem amb literatura que ha inspirat música per a cobla. Ho farem amb un clàssic com Joaquim Serra, i la seva "Tempesta esvaïda", i un contemporani, com Xavi Pinyol, que ens presenta "Ítram", peça basada en la novel·la de Martí Gironell "El pont dels jueus". També farem un tast de cobla i electrònica, i d'un corrent compositiu com és "l'escola barcelonina", on s'apunten autors que es trobaven a les ballades del pla de la Catedral.
22/04/202359 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Josep Cassú, qui no posa títols a les sardanes

Aquesta setmana ens acompanya el músic i compositor Josep Cassú. Qui va ser director i fiscornaire de la Principal de la Bisbal, entre moltes altres formacions, ens parla d'una generació de músics molt diferent de l'actual. Va conviure a les files de la cobla amb figures com Ricard Viladesau o Conrad Saló, i ens explica anècdotes i moments viscuts. I repassem, també, algunes de les seves creacions per a cobla.
15/04/202358 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Entre la primavera i la Setmana Santa

Aquesta setmana us oferim un repertori de música per a cobla que navega entre les peces de caràcter primaveral i l'estrena que us fem del nou enregistrament del mític "Mortis saltatio", de Manuel Oltra, amb la Cobla de Cambra de Catalunya. Una bona manera d'aixecar aquest matí de dissabte amb bona música de cobla.
08/04/202357 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Quan la cobla t'ho explica, música programàtica

Una de les virtuts de la música és que et pot traslladar a estats anímics, paisatges o impressions. Tot és obrir les orelles. Però hi ha un gènere que és la música programàtica, on la descripció d'algun espai, d'alguna festa, alguna vida o història, entre d'altres, fa que la composició et traslladi totalment. I per a cobla, la música programàtica, el poema simfònic, té tot un bagatge de compositors clàssics i contemporanis. Avui en descobrim uns quants.
01/04/202357 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Concepció Ramió: pel broc gros

Una de les veus més contundents a l'hora de parlar de les cobles, els músics de cobla i els seus tics ha sigut sempre la compositora i directora Concepció Ramió. Aquesta setmana ens visita al "So de cobla", on parla d'obres memorables, de la seva producció i de tics i manies que s'ha trobat com a directora i com a intèrpret.
25/03/20231 hour 25 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Ros Marbà a tres cobles

Aquesta setmana us oferim un concert a tres cobles que va dirigir el mestre Antoni Ros Marbà. És, concretament, la 24a edició del Concert de la Fundació Gala-Salvador Dalí, celebrat el dia 3 de juny del 2016 al teatre Jardí de Figueres. Concert amb la Cobla de Cambra de Catalunya, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Mediterrània, en què es van interpretar peces de Juli Garreta, Antoni Juncà, Francesc Basil o el mateix Ros Marbà, entre d'altres. Bona i selecta tria.
18/03/202357 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Glosem gloses

Ens retrobem amb un dels gèneres més cultivats en el camp de la composició per a cobla, les gloses. I també farem un cop d'ull en un camp interessant, el lead per a cobla. Tot plegat, altres maneres d'entendre aquesta formació. I en el camp de la composició i els enregistraments sardanistes, també passarem de puntetes pel primer volum de la col·lecció que la cobla Ciutat de Girona va dedicar a les compositores, i que porta per nom, precisament, "Compositores".
11/03/202356 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Jordi León, el gentil home de la sardana

Hi ha perfils que han marcat els darrers anys de la música per a cobla. Com a compositors, com a pedagogs o intèrprets. És el cas de Jordi León, que, sense proposar-s'ho, ha acabat generant una manera d'entendre el flabiol, com a intèrpret i com a pedagog. I ha compost una trentena de peces que ha recollit la cobla La Principal del Llobregat. Amb ell repassem algunes d'aquestes peces i parlem de la seva tasca.
04/03/202357 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Ballar amb cobla, una mania dels esbarts

Al so de cobla ens fixem en una característica gairebé única a Catalunya. Els grups de dansa d'arrel d'arreu del món solen tenir les seves pròpies formacions musicals que els acompanyen, dintre la mateixa associació. Bé, en el cas dels esbarts això no sol ser així. I és que fa anys la cobla es va anar imposant a l'hora d'interpretar danses i ballets. I això ha donat pas a grans obres i a un interessantíssim repertori. Per què? En parlem amb la Montserrat Garric. I també ens fixem amb un altre format per a cobla, les gloses, que van ampliar el camp de la composició per a cobla d'una manera exponencial. I posats a experimentar, què li passa al jazz quan sona a cobla? Doncs passa Joan Albert Amargós.
25/02/202356 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Jordi Molina, un trencaglaç de la tenora

Intèrpret, director, compositor: pocs músics són capaços d'aguantar amb dignitat totes aquestes etiquetes en l'àmbit de la cobla. Aquesta setmana Jordi Molina ens acompanya per fer un recorregut per referents, obres i la seva tasca compositiva i interpretativa. Sens dubte, un dels músics més inquiets en l'àmbit de la música per a cobla, que ha sigut capaç d'obrir nous camins, trencar el gel, per a molts intèrprets i creadors que l'han seguit.
18/02/202357 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Imprescindibles de la Sant Jordi

Avui anem de concert. És, concretament, el que va oferir la Cobla Sant Jordi on repassava alguns dels compositors imprescindibles de la música per a cobla. Contemporanis com Enric Ortí o Jesús Ventura i clàssics com Ricard Viladesau o Josep Maria Bernat. Una hora imprescindible.
11/02/202357 minutes 12 seconds
Episode Artwork

El tàndem Maragall-Morera i sardanes amb Nova York al remitent

"Al so de cobla" d'aquesta setmana us parlem d'un tàndem com són Enric Morera i Joan Maragall, i coneixerem alguna cosa de l'Empordà que no s'ha explicat gaire. També ens fixarem en l'obra, innovadora, d'Agustí Borgunyó, un sabadellenc instal·lat a Nova York que, de tan enyorat, quan va tornar a Catalunya, va continuar enyorant-la. I estrenem un racó musical on l'estudiós Jordi Saura ens parla de discografia històrica de cobla.
04/02/202357 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Aniversaris 2023

Pau Casals, Agapit Torrent, Tomàs Breton o Lluís Albert són alguns dels compositors que enguany celebren aniversari. En aquest so de cobla volem parlar de la seva vinculació amb la sardana i amb la cobla de compositors que han deixat peces memorables per a la literatura musical catalana.
28/01/202356 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Enric Ortí, el nou príncep

Aquesta setmana, el "So de cobla" és un monogràfic al voltant de la figura del tenor i compositor Enric Ortí (Barcelona, 1966). Compartirem amb ell obres pròpies i composicions de la història de la música que l'han marcat. Els seus inicis, les seves primeres composicions, i sobretot el seu punt de vista sobre l'actual moment de la música per a cobla, seran alguns dels temes dels què parlarem
21/01/202357 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Toldrà, amb totes les seves lletres

Avui us proposem un enregistrament del concert celebrat el 31 de maig del 2022 al Palau de la Música Catalana. Es tracta d'un monogràfic d'Eduard Toldrà en el marc del 60è aniversari de la seva mort ofert per la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona sota la batuta de Salvador Mas.
13/01/202356 minutes 48 seconds
Episode Artwork

La cobla i la sardana més popular

Aquesta setmana, al "So de cobla", ens posem molt populars. Sardanes i obres que han resultat molt populars, gràcies a la seva projecció en escenaris, avui, impensables, com el Paral·lel, o bé que gaudeixen del reconeixement del públic.
07/01/202357 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Concerts de cobla per Cap d'any al Palau

El Palau de la Música Catalana va organitzar, interrompudament del 1918 al 1936, tot un seguit de concerts de Cap d'Any i Nadal que formaven part del cicle de concerts corals i simfònics que organitzava l'Orfeó Català per Nadal. En el decurs dels anys hi van participar diverses cobles, com La Principal de la Bisbal, l'Antiga Pep o Els Montgrins. Del 1923 al 1936, però, la Cobla Barcelona va actuar-hi de manera permanent, tot convertint-se en l'instrument ideal per estrenar-hi obres. Autors com Eduard Toldrà, Josep Serra, Enric Morera, Juli Garreta o Antoni Botey van ser alguns dels autors que s'hi van programar. I avui ens imaginarem com eren aquests concerts.
31/12/202257 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Nadal a so de cobla

De les més de 30.000 obres per a cobla que s'han escrit al llarg de la història, seria difícil pensar que a ningú, que a cap compositor, se li hagués acudit escriure sardanes o altres obres inspirades en el Nadal o en les tradicionals nadales. Avui fem un repàs de les composicions més clàssiques i contemporànies, començant per grans clàssics com "La nit de Nadal" de Josep Grivé, seguint per compositors inspiradíssims com Fèlix Martínez i Comín o Agustí Borgunyó, i acabant amb noms més recents i harmonitzacions més modernes com les que firmen Jesús Ventura o Xavier Ventosa.
24/12/202257 minutes 11 seconds
Episode Artwork

I amb la cobla arriba el piano

Manuel Oltra, ara que tanquem l'any del centenari del naixement d'aquest autor, va ser el primer que es va atrevir a posar, al costat d'una cobla, un piano. Musicalment, clar. Va ser el 1955, amb un Oltra que només tenia 30 anys i que va passar-se tota la nit de Sant Joan escrivint-la, perquè ja l'havia treballat de memòria. Avui parlem d'aquesta composició, i sentim un dels seus deixebles, Albert Guinovart, que l'ha interpretat un munt de vegades. A la guia la Laura ens acosta Garreta i una de les seves obres menys conegudes, "Pastora enamorada". I us expliquem la sintonia del programa.
17/12/202257 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Arrenquem de nou!

A la graella de Catalunya Música torna la música del "So de cobla". En aquest primer capítol, a banda de parlar amb qui ha estat l'ànima del programa durant més de vint temporades, l'Ignasi Piñol, parlarem també de la relació entre literatura i cobla: quan la poesia s'ha musicat per convertir-se en sardana o bé en una obra per a cobla, o senzillament ha servit de font d'inspiració. També descobrirem detalls musicals de composicions a través d'una guia que, setmanalment, us anirem oferint, on intentarem fer-vos conèixer alguna de les obres més destacades del patrimoni musical per a cobla. Tot plegat amb un equip renovat, amb moltes ganes de començar de nou.
10/12/202257 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música VII

Avui amb música d'Enric Ortí, Ricard Viladesau, Lluís Benejam, Leroy Anderson, Joaquim Poll, Honorat Vilamanyà, Manel Saderra Puigferrer, Eduard Toldrà, Emili Saló, Josep Serra, Joaquim Serra i Conrad Saló.
03/09/20221 hour 2 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música VI

Avui amb música de Domènec Moner, Fèlix Martínez i Comín, Jordi Paulí, Jordi Molina, Ricard Viladesau, Agustí Borgunyó, Antoni Juncà, Francesc Cassú, Josep Grivé i Enric Morera.
27/08/202259 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música V

Avui amb música d'Antoni Pérez Moya, Xavier Pagès, Ricard Lamote de Grignon, Francesc Mas Ros, Antoni Agramunt, Francesc Perich, Juli Garreta, Josep Solà, Pitu Chamorro, Joaquim Serra i Martirià Font.
20/08/20221 hour 1 minute 20 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música IV

Avui amb música de Ricard Viladesau, Emili Saló, Narcís Paulís, Josep Serra Francesc Basil, Vicenç Bou, Enric Morera, Conrad Saló, Josep Sancho i Marraco, Ramon Serrat i Marc Timón.
13/08/20221 hour 7 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música III

Avui amb música de Rafael Ferrer, Narcís Costa, Joaquim Serra, Fèlix Martínez i Comín, Antoni Català, Domènec Moner, Xavier Montsalvatge, Joan Jordi Beumala, Max Havart, René Picamal, Jordi Molina i Martirià Font.
06/08/202259 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música II

Avui amb música de Vicenç Bou, Manel Saderra Puigferrer, Eduard Martí Teixidor, Enric Morera, Lluís Lloansí, Josep Serra, Albert Guinovart, Josep Saderra i Joan Lluís Moraleda.
30/07/202259 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Els arxius de concert de Catalunya Música I

Avui amb música de Conrad Saló, Ricard Viladesau, Ramon Serrat, Joaquim Serra, Joan Josep Blay, Tomàs Gil, Jordi Molina, Josep Blanch i Reynalt, Lluis Buscarons i Josep Grivé.
23/07/20221 hour 1 minute 37 seconds
Episode Artwork

El concert del centenari de la Cobla Barcelona

Sentim el concert de commemoració dels cents anys de la creació de la Cobla Barcelona que la Cobla Sant Jordi va oferir el 10 de gener del 2022 al Teatre del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona. Ens acompanya en la seva audició el flabiolaire i musicòleg Albert Fontelles-Ramonet, autor de la tesi doctoral "La Cobla Barcelona (1922-1938). Un projecte noucentista".
16/07/20221 hour 35 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Sardanes d'avui i sardanes de sempre

En el programa d'aquesta setmana sentirem, en primer lloc, vuit sardanes de compositors actuals i, finalment, un popurri de grans clàssics de la sardana que sempre ve de gust tornar a escoltar.
09/07/20221 hour 3 minutes 7 seconds
Episode Artwork

El 50è concert de la Festa de la Música per a Cobla de Banyoles

El mateix dia que Banyoles celebra el seu 70è Aplec de la Sardana escoltem el concert que les cobles Selvatana, Ciutat de Girona i La Principal de la Bisbal van oferir el passat 25 d'octubre al Pavelló de la Draga de Banyoles.
02/07/20221 hour 44 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Joan Lamote de Grignon, 150 anys del naixement

Coincidint amb la commemoració del 150è aniversari del naixement d'aquest gran director i compositor barceloní escoltarem algunes de les seves obres i també els arranjaments per a banda que va fer de sardanes de Joan Manén, Eduard Toldrà i Enric Casals.
25/06/20221 hour 12 seconds
Episode Artwork

Autors retrobats, amb la Cobla Sant Jordi

Sentim el concert que la Cobla Sant Jordi dirigida per Marcel Sabaté va oferir el 21 de març d'aquest any al Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona. En programa sardanes de Josep Gravalosa, Honorat Vilamanyà, Josep Coll i Ligora, Rogeli Suriol, Xavier Boliart, Narcís Costa, Agustí Cohí i Grau, Lluís Lloansí, Josep Maria Vilà i Gandol i Rafael Ferrer.
18/06/20221 hour 14 seconds
Episode Artwork

Recordant Jordi Puerto, gran divulgador i estudiós de la sardana

Arran de la mort recent de Jordi Puerto i Parramon, als 92 anys, fem un repàs de la seva extensa trajectòria en l'àmbit de la difusió sardanista, principalment a través dels programa "Aplec" de Ràdio Joventut, des d'on va impulsar el concurs "La Sardana de l'Any". Ens fixem també en els magnífics llibres de temàtica sardanista que va publicar dins la col·lecció Mos.
11/06/20221 hour 17 minutes 20 seconds
Episode Artwork

La Cobla Mediterrània, en concert

Sentim una selecció de l'actuació que van oferir el 28 de febrer al teatre del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona al costat de la Coral Belles Arts de Sabadell i l'Orfeó de Sabadell. Interpreten música de Josep Serra, Francesc Pujol, Antoni Pérez Moya, Fèlix Martínez i Comín, Josep Maria Serracant, Joaquim Serra i Enric Morera.
04/06/202259 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Aplecs, ballades, concursos, concerts i... La Sardana de l'Any

Fem un repàs d'alguns dels principals actes sardanistes dels propers dies, sense oblidar-nos del concert final del concurs La Sardana de l'Any.
28/05/20221 hour 22 seconds
Episode Artwork

Homenatge a Jesús Ventura

Arran de la mort de Jesús Ventura i Barnet, parlem de la seva destacadíssima aportació en l'àmbit de la música per a cobla i sentim una selecció de les seves sardanes, obres de format lliure i arranjaments per a cobla.
21/05/20221 hour 15 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Es completen les eliminatòries de La Sardana de l'Any 2020-2021

Sentirem les tres sardanes de la cinquena i última semifinal del concurs, que celebrarà la gran final el dissabte 28 de maig a la tarda al Teatre La Faràndula de Sabadell. El concert es podrà seguir en directe per Catalunya Música.
14/05/20221 hour 4 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Josep Cassú rep la Medalla al Mèrit Musical

És un dels Premis Capital de la Sardana, els guardons més destacats de l'àmbit de la sardana i de la música per a cobla, atorgats el 19 de març a Balaguer. Els guardons s'entregaran el 17 de desembre en aquesta mateixa ciutat, Capital de la Sardana 2022.
07/05/202259 minutes 41 seconds
Episode Artwork

El centenari de Manuel Oltra

Sentim el concert que la Cobla Sant Jordi dirigida per Marcel Sabaté va oferir el 14 de febrer d'aquest any al Teatre del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona, dedicat íntegrament a la seva música.
30/04/20221 hour 9 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Celebrem Sant Jordi!

Ho fem amb una selecció de les moltes sardanes relacionades amb el patró de Catalunya. Sentirem música de Miquel Tudela, Francesc Mas Ros, Maria Teresa Monclús, Enric Aguilar, Ricard Viladesau, Narcís Costa, Sigfrid Galbany, Joan Pich Santasusana, Antoni Planàs i Joan Jordi Beumala.
23/04/202259 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Els 70 anys de Jordi León

És el gran protagonista del programa d'aquesta setmana en les facetes d'intèrpret, mestre, arranjador i compositor.
16/04/20221 hour 1 minute 18 seconds
Episode Artwork

25 anys de Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Sentim el concert que la Cobla Sant Jordi va oferir el 24 de gener passat al Casino L'Aliança del Poblenou per festejar els seus primers 25 anys amb el títol de Cobla Ciutat de Barcelona.
09/04/20221 hour 14 minutes 12 seconds
Episode Artwork

L'activitat sardanista recupera el nivell prepandèmia

La selecció musical d'avui gira al voltant d'alguns dels molts actes sardanistes programats durant els propers dies. Hem escollit diverses propostes que es faran a Barcelona, Rosselló de Segrià, Arenys de Mar, Tiana, Granollers, Breda, la Nou de Gaià i Vic. També sentirem la sardana "Benvinguts" de Joan Lluís Moraleda.
02/04/202258 minutes 48 seconds
Episode Artwork

"Catalunya: terra de cants", amb Andreu Miret i la cobla Maricel

Aquest diumenge es presenta a Sant Sadurní d'Anoia el disc compacte que el tenor Andreu Miret i la cobla Maricel, dirigits per Francesc Gregori, han enregistrat recentment. Inclou sardanes de diversos autors i cançons d'Eduard Toldrà en els arranjaments per a veu i cobla de Joan Moliner.
26/03/20221 hour 33 seconds
Episode Artwork

Felicitem musicalment tots els qui avui celebren el seu sant

El dia de Sant Josep us proposem una selecció de sardanes dedicades a Peps, Pepes, Fines, Josefines, Joseps i Josep Maries.
19/03/202259 minutes 26 seconds
Episode Artwork

El concert "Dona i sardana" amb la Cobla Sant Jordi dirigida per Marcel Sabaté

Sentim la proposta que el Teatre del Casino L'Aliança del Poblenou de Barcelona va acollir el 7 de març en què, entre d'altres, es van interpretar sardanes de Narcisa Freixas, Montserrat Pujolar, Anna Fort, Maria Antònia Aguilera, Enriqueta Gravalosa, Mariel·la Finet i Anna Abad.
12/03/20221 hour 13 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Albert Cotó, el músic figuerenc que va dirigir el Teatre Eldorado de Barcelona

Coincidint amb la publicació del llibre "La nissaga Cotó, músics de Figueres", que ha escrit Jaume Nonell, sentirem algunes de les composicions d'Albert Cotó, el seu membre més destacat. Completarem el programa amb diverses novetats discogràfiques i amb una nova eliminatòria de "La sardana de l'any".
05/03/20221 hour 9 minutes 4 seconds
Episode Artwork

21a Trobada d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines

La població de la Garriga acull aquest diumenge la cita biennal que aplega les 75 entitats que actualment organitzen aplecs de sardanes a la demarcació de Barcelona. Parlem dels actes que han previst i recuperem el concert que van organitzar l'any 2005 per celebrar el 25è aniversari de la Comissió d'Aplecs.
26/02/202259 minutes 51 seconds
Episode Artwork

La Festa de la Llum de Manresa

Coincidint amb l'edició d'aquest 2022, informem dels actes sardanistes programats, sentim música de compositors manresans o residents en aquesta ciutat i descobrim altres peces per a cobla dedicades a les seves entitats
19/02/202259 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Sardanes centenàries (1922)

En el programa d'aquesta setmana podrem sentir algunes de les moltes sardanes que es van estrenar el 1922, ara fa 100 anys. En concret gaudirem de la música d'Antoni Català, Vicenç Bou, Josep Blanch i Reynalt, Ramon Serrat, Joaquim Serra, Domènec Moner, Josep Font, Josep Serra, Antoni Juncà, Eduard Toldrà i Josep Maria Tarridas.
12/02/20221 hour 8 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Presentem el CD Memorial Joaquim Serra vol. 2

Inclou les obres per a cobla que els compositors Josep Vila i Casañas, Joan Vives i Sanfeliu, Kevin Kaska, Eduard Iniesta, Àlex Martínez-Casamada i Pedro Pardo van fer per encàrrec de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona per ser estrenades en alguna de les edicions del Memorial Joaquim Serra. El disc es completa amb dues sardanes de Francesc Fornells i Josep Maria Bernat, guanyadores del Premi Joaquim Serra.
05/02/20221 hour 6 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Les Decennals de Valls 2021+1

Les sardanes i la música per a cobla també seran presents en les Festes de la Mare de Déu de la Candela que aquests dies se celebren a la capital de l'Alt Camp i que coincideixen amb el 50è aniversari de la Unió Anelles de la Flama de Valls. En parlem i sentim música relacionada amb aquests actes. Abans podrem escoltar una nova eliminatòria del concurs La Sardana de l'Any.
29/01/202259 minutes 45 seconds
Episode Artwork

El concert del centenari del Foment de la Sardana de Barcelona

El mes de novembre passat aquesta veterana entitat va organitzar diversos actes per celebrar els seus primers cent anys d'activitat, entre d'altres el concert que sentim avui, celebrat al Teatre del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona i protagonitzat per la Cobla Sant Jordi dirigida per Marcel Sabaté.
22/01/20221 hour 20 minutes 32 seconds
Episode Artwork

"Tríptic de records" de Fèlix Martínez Comín

Comencem a descobrir el disc que la Cobla Sant Jordi ha dedicat a la seva música i també a la dels seus mestres i deixebles. Sentim també una selecció del CD "Cançons de mar i muntanya" amb la soprano Esther Buqueras i la Cobla Principal de la Bisbal i tanquem el programa amb música vinculada amb la festa de Sant Antoni Abat.
15/01/20221 hour 13 seconds
Episode Artwork

Torna el concurs La Sardana de l'Any

Sentim les quatre sardanes que competeixen en la primera eliminatòria, descobrim la sardana "100 anys de Joan Triadú", d'Ivan Joanals, i dediquem la resta del programa a les efemèrides sardanistes del 2022, en aquest cas pel que fa a la data de la mort dels compositors.
08/01/202259 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Bon any!

Encetem el 2022 amb un primer programa dedicat a les efemèrides sardanistes, en aquest cas pel que fa a la data de naixement dels seus protagonistes.
01/01/202259 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Bon Nadal!

L'últim programa de l'any el dediquem a música per a cobla inspirada en temes nadalencs o bé amb títols que hi fan referència.
25/12/202158 minutes 33 seconds
Episode Artwork

El Memorial Joaquim Serra 2021

Sentim íntegrament el concert que les cobles Mediterrània i Sant Jordi van oferir el 15 de novembre al teatre del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona.
18/12/20211 hour 12 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Novetats discogràfiques per a cobla

Comencem a descobrir els darrers enregistraments que han fet les cobles Berga Jove, Flama de Farners, La Principal de la Bisbal, Contemporània i Mil·lenària.
11/12/202159 minutes 37 seconds
Episode Artwork

La Cobla Sant Jordi, en concert

Sentim íntegrament l'actuació que van oferir el dissabte 13 de novembre del 2021 al Teatre del Centre de Santa Perpètua de Mogoda, en què van interpretar obres de Marcel Sabaté, Joaquim Serra, Enric Ortí, Víctor Cordero, Joan Druguet, Lluis Alcalà, Fèlix Martínez Comín, Marc Timón i Eugène Damaré.
04/12/202159 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Descobrim la sardana "Primavera" de Felip Ribes, un dels músics represaliats al final de la guerra

Sentirem l'enregistrament que n'ha fet la Cobla Principal de la Bisbal per iniciativa de la seva família després que el bloguer Josep Loredo hi contactés, quan estava preparant un article sobre l'orquestra de la presó de Girona.
27/11/202159 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Com feia cantar la tenora Ricard Viladesau

El sentim en una extensa selecció de les moltes sardanes que va enregistrar amb La Principal de la Bisbal en la llarga etapa en què en va ser el solista de l'instrument.
20/11/202159 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Recordem Amadeu Vives quan es compleixen 150 anys del seu naixement

Sentirem el concert "Amadeu Vives i la cobla" que la Cobla Ciutat de Girona dirigida per Jesús Ventura va oferir el 18 d'octubre passat al Teatre del Casino l'Aliança del Poble Nou de Barcelona, en què també van sonar obres d'altres compositors, en alguns casos amb motiu de diverses efemèrides.
13/11/202159 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Verges homenatja els seus músics

Després d'haver recordat anteriorment Joaquim Ferrer, Joan Pons i Àngel Pont, en aquesta ocasió el protagonista ha estat Josep Grivé.
06/11/202159 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Cent anys de les primeres glosses per a cobla

Sentirem obres de format lliure per a cobla compostes per Eduard Toldrà, Josep Sancho Marraco, Antoni Català, Francesc Pujol, Josep Serra, Joaquim Serra i Josep Maria Vilà i Gandol.
30/10/202159 minutes 49 seconds
Episode Artwork

La Festa de la Música per a Cobla de Banyoles celebra la 50ena edició

Per aquest motiu han publicat un llibre commemoratiu escrit per Joan Parnau i han editat un doble cd amb 12 de les obres guardonades en els Premis Ceret-Banyoles de composició i estrenades en aquests concerts.
23/10/20211 hour 9 seconds
Episode Artwork

"El cant de la senyera" compleix 125 anys

El sentirem en una versió per a cor i cobla amb l'Orfeó Català i la Cobla Sant Jordi. Abans commemorarem els 125 anys del naixement dels compositors Francesc Riumalló i Antoni Botey i el centenari del naixement del tenorista Josep Mir.
16/10/202158 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Clàssiques i populars

Sentim una selecció de les sardanes més conegudes de tots els temps, una tria que completarem amb el primer gran èxit de Francesc Mas Ros, la seva sardana "Tossa bonica", quan es compleixen 70 anys de la seva estrena.
09/10/20211 hour 20 seconds
Episode Artwork

Els 80 anys del fiscornaire i trombonista Josep Riumalló

El sentim en gravacions d'actuacions en directe fetes en un període de més de 45 anys.
02/10/20211 hour 50 seconds
Episode Artwork

Marc Timón dirigeix la Cobla Marinada i el pianista Albert Guinovart

Sentim el concert que van oferir el diumenge 20 de juny d'aquest 2021 al Teatre La Passió d'Olesa. En programa obres de Joaquim Serra, Josep Maria Ruera, Juli Garreta, Salvador Brotons, Antoni Ros Marbà, Albert Guinovart i Marc Timón.
25/09/20211 hour 20 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Recordem Lluís Albert gaudint de la seva música

Lluís Albert i Rivas va morir el passat 25 de juny als 98 anys. Avui parlem de la seva trajectòria i sentim una selecció de les seves millors sardanes.
18/09/202159 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Antoni Ros Marbà dirigeix l'estrena de la seva sardana "Calonge, l'èpica del castell"

És la música que ha compost per agrair el seu nomenament com a fill adoptiu de la vila de Calonge i Sant Antoni. Sentim aquesta i altres composicions que la Cobla Sant Jordi va interpretar el 12 d'agost passat al pati d'armes del castell de Calonge.
11/09/20211 hour 48 seconds
Episode Artwork

La Cobla Contemporània és la gran protagonista del programa d'avui

Podrem gaudir d'alguns dels 38 enregistraments discogràfics que ha fet des de la seva creació l'any 1995.
04/09/20211 hour 1 minute 5 seconds
Episode Artwork

Aquesta setmana, la Cobla Marinada!

La sentim en alguns dels molts enregistraments que ha fet aquests darrers 20 anys interpretant música de Jaume Roca Delpech, Jordi Molina, David Estañol, Pau Marons, Manel Saderra Puigferrer, Xavi Piñol, Nino Rota, Vicenç Bou, Francesc Pujol, Jordi Leon, Josep Blanch i Reynalt i Marc Timón.
28/08/20211 hour 43 seconds
Episode Artwork

El concert final del concurs "La sardana d'Ígor Stravinsky"

Sentirem la Cobla Sant Jordi interpretant les sardanes finalistes i també algunes de les que Stravinsky va sentir el 1924 tocades per la Cobla Barcelona.
21/08/20211 hour 2 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Joan Parés compleix 75 anys

El felicitem amb un programa especial que inclou disset sardanes en què el tible té un paper destacat.
14/08/20211 hour 29 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Els primers 20 anys de la Cobla Mediterrània

Sentirem gravacions que van fer entre els anys 1980 i 1999 d'obres de Conrad Saló, Joaquim Serra, Francesc Juanola, Francesc Perich, Narcís Paulís, Josep Maria Bernat, Josep Maria Tarridas, Manel Camp, Martirià Font, Joan Lluís Moraleda i Joan Vilajuliu.
07/08/202158 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Estrenes guixolenques

Sentirem algunes de les sardanes que el passat mes de maig es van estrenar a Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana 2021, i altres enregistraments d'actuacions fetes a Barcelona, Taradell i novament a la població ganxona.
31/07/20211 hour 2 minutes 1 second
Episode Artwork

La Cobla Ciutat de Girona des dels inicis (1975) fins a l'actualitat

Interpreten sardanes de Lluís Buscarons, Joan Aulés, Pere Rigau, Antoni Juncà, Manel Saderra Puigferrer, Marcel Sabaté, Francesc Basil, Antoni Agramont, Josep Coll i Ferrando, Bartomeu Vallmajó, Ricard Viladesau i Antoni Mas.
24/07/202159 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Imprescindibles en concert (II), amb la Cobla Sant Jordi

Ens ofereixen sardanes de Josep Maria Bernat, Francesc Vilaró, Enric Ortí, Joaquim Poll, Narcís Costa, Manel Saderra Puigferrer, Josep Maria Vilà i Gandol, Jesús Ventura, Ricard Viladesau i Domènec Moner.
17/07/20211 hour 2 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Gravacions de La Principal del Llobregat (1978-2019)

Sentim la cobla de Cornellà de Llobregat interpretant sardanes de Joaquim Vallespí, l'Avi "Xaxu", Narcís Costa, Josep Blanch i Reynalt, Joan Jordi Beumala, Jaumé Vilà i Mèlich, Antoni Ros Marbà, Jaume Ventura Tort, Joaquim Serra, René Picamal, Jordi León, Manuel de Falla, Marc Timón i Jordi Vilaró.
10/07/20211 hour 16 seconds
Episode Artwork

15 anys d'enregistraments dels Montgrins (1976-1991)

Sentim la cobla de Torroella de Montgrí interpretant música de Josep Serra, Joaquim Serra, Enric Morera, Ricard Viladesau, Vicenç Bou, Conrad Saló, Martirià Font, Enric Vilà, Jordi Molina, Pere Fontàs i Domènec Moner.
03/07/202158 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Joan Manén i el seu entorn

Sentim el concert que la Cobla Sant Jordi va oferir per commemorar els 50 anys de la seva mort, en què també van interpretar música de Joan Lamote, Joaquim Serra, Eduard Toldrà, Francesc Pujol i Josep Serra.
26/06/20211 hour 34 seconds
Episode Artwork

El 60è Aplec de la Sardana de Figueres, en format de concert

Sentim algunes de les sardanes que els dies 15 i 16 de maig van sonar al Teatre El Jardí de Figueres, en versió de les cobles Montgrins, Sant Jordi i Ciutat de Girona.
19/06/20211 hour 49 seconds
Episode Artwork

El concert "Sardana és femení" amb la Cobla Reus Jove

Sentim, entre d'altres, música de Pepita Llunell, Montserrat Pujolar, Anna Serra, Paula Martí, Concepció Ramió, Maria Mercè Navarro i Anna Abad.
12/06/20211 hour 9 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Presentem el compacte "Cançons" amb Névoa i La Flama de Farners

Aquesta i altres novetats discogràfiques de les cobles Contemporània, Cobla de Cambra de Catalunya, La Principal de la Bisbal, Ciutat de Girona, La Flama de Farners i Montgrins (algunes ja no tan noves) omplen el programa d'aquesta setmana.
05/06/20211 hour 45 seconds
Episode Artwork

Jordi Figaró rep la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana 2021

El sentim tocant la tenora i el flabiol en obres de Josep Coll, Josep Rodoreda, Max Havart, Marcel Casellas, Joan Lluís Moraleda, Jules Pillevestre, Jordi Molina, Xavier Boliart i Ricard Viladesau.
29/05/20211 hour 49 seconds
Episode Artwork

Gaudim dels Clàssics de la Sardana amb la Cobla Sant Jordi

Els sentim en concert interpretant música d'Enric Casals, Josep Maria Ruera, Josep Blach Reynalt, Enric Morera, Josep Prenafeta, Josep Serra, Rafael Ferrer, Manuel Oltra, Antoni Ros Marbà i Juli Garreta.
22/05/202159 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Recordem la primera edició de la Supersardana de l'Any

Sentirem el concert celebrat el 16 de novembre del 1985 a Cornellà de Llobregat en què, entre d'altres, es van interpretar les set sardanes finalistes.
15/05/20211 hour 1 minute 28 seconds
Episode Artwork

Sardanes centenàries (1921)

Sentirem composicions de Josep Serra, Josep Blanch, Enric Morera, Antoni Botey, Vicenç Bou, Joaquim Serra, Ramon Serrat, Antoni Català, Joaquim Palmada, Eduard Toldrà i Josep Saderra.
08/05/202159 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Música de compositors contemporanis amb la Cobla Sant Jordi

Interpreten, en concert, sardanes d'Albert Fontelles, Josep Coll Ferrando, Conrad Saló, Anna Serra, Jordi Feliu, Joan Lluís Moraleda, Alfred Abad, Galdric Vicens, Jordi Molina i Marcel Artiaga.
01/05/20211 hour 1 minute 52 seconds
Episode Artwork

S'acosta la gran final de la SuperSardana de l'Any

Ja s'han posat a la venda les entrades per poder-hi assistir. Es poden adquirir al web lsda.cat
24/04/20211 hour 6 seconds
Episode Artwork

Presentació del CD amb sardanes de Ferran Carballido

Us oferim íntegrament el concert de la Cobla Sant Jordi del 8 de febrer passat en què es van alternar sardanes de Ferran Carballido amb composicions d'Eduard Toldrà, Conrad Saló, Enric Ortí, Joaquim Serra i Josep Serra.
17/04/20211 hour 20 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Enregistraments de La Principal de la Bisbal 1972-77 (III)

Ens ofereixen sardanes de Josep Serra, Josep Saderra, Narcís Costa, Vicenç Bou, Conrad Saló, Joan Vinyals, Rafael Cabrisas, Josep Viader, Ricard Viladesau i Francesc Mas Ros.
10/04/202159 minutes 13 seconds
Episode Artwork

"Imprescindibles en concert" (I)

La Cobla Sant Jordi versiona sardanes de Conrad Saló, Jordi Molina, Manel Saderra Puigferrer, Martirià Font, Pere Fontàs,Tomàs Gil, Josep Maria Tarridas, Josep Viader, Emili Saló i Ricard Viladesau.
03/04/20211 hour 1 minute 26 seconds
Episode Artwork

Actuació conjunta de la Cobla de l'ESMUC i la Cobla Sant Jordi

Sentirem la segona part del concert de la sèrie Grans Conjunts que van oferir el 22 de desembre del 2020 al Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona.
27/03/202159 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Celebrem la primavera (astronòmica)

Sentirem sardanes primaverals d'Antoni Català, Pau Guanter, Josep Cassú, Agustí Borgunyó, Antoni Mas, Joaquim Serra, Enric Casals, Bonaventura Carreras, Emili Juanals, Juli Garreta, Fèlix Martínez Comín, Josep Serra i Esteve Molero.
20/03/202159 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Celebrem la primavera (astronòmica)

Sentirem sardanes primaverals d'Antoni Català, Pau Guanter, Josep Cassú, Agustí Borgunyó, Antoni Mas, Joaquim Serra, Enric Casals, Bonaventura Carreras, Emili Juanals, Juli Garreta, Fèlix Martínez Comín, Josep Serra i Esteve Molero.
20/03/202159 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Els autors de la Sant Jordi

Sentim el concert que la cobla Sant Jordi va oferir l'11 de gener d'aquest any al Casino l'Aliança del Poble Nou de Barcelona. Van interpretar sardanes de Joan Druguet, Concepció Ramió, Marc Timón, Joan Jordi Beumala, Enric Ortí, Xavier Pagès, Marcel Sabaté, Carles Martí, Jordi Paulí i Jordi León.
13/03/20211 hour 13 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Les cobles de l'ESMUC, Selvatana, Ciutat de Girona i La Principal de la Bisbal en concert

Les sentirem en els concerts que van oferir el mes de desembre passat al Casino l'Aliança del Poble Nou de Barcelona la primera, i a la Festa de la Música per a Cobla de Banyoles les altres tres.
06/03/202159 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Comencen les eliminatòries de la Supersardana de l'Any

Hi participen les 16 sardanes guanyadores de les edicions que s'han fet des del 2005, en la segona etapa del concurs.
27/02/20211 hour 44 seconds
Episode Artwork

"Clàssics de plaça" amb la Cobla Sant Jordi

Ens ofereixen sardanes d'Agapit Torrent, Josep Grivé, Francesc Mas Ros, Enric Sans, Vicenç Bou, Florenci Mauné, Josep Saderra, Josep Vicenç i Juli, Josep Cassú i Pere Masats, tal com les van interpretar en concert el 21 de desembre passat a Barcelona.
20/02/202159 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Carnaval 2021

En un any atípic, en què s'han suspès la major part dels Carnavals, hem fet una selecció musical inspirada en aquesta festa que habitualment aplega milers de participants arreu del país.
13/02/202159 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Les sardanes de Pau Casals

Sentim el concert que la Cobla de Cambra de Catalunya va oferir el passat mes de novembre al Festival de Pasqua de Cervera.
06/02/20211 hour 5 minutes 59 seconds
Episode Artwork

El Memorial Joaquim Serra 2020

Les cobles Mediterrània i Sant Jordi interpreten música de Joaquim Serra, Fèlix Martínez Comín, Manuel Oltra, Josep Serra, Eduard Toldrà, Josep Grivé, Joan Lluís Moraleda i Jesús Ventura.
30/01/202158 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Presentem el darrer disc del col·lectiu GASP

Sentirem cinc de les disset sardanes que trobem en el quart volum de la col·lecció "Connectats" i descobrirem altres novetats discogràfiques.
23/01/20211 hour 1 minute 49 seconds
Episode Artwork

Enregistraments de La Principal de la Bisbal 1972-1977

Interpreten sardanes de Josep Maria Tarridas, Josep Maria Soler, Pau Marons, Josep Blanch Reynalt, Jaume Roca Delpech, Vicenç Bou, Josep Font Sabaté, Josep Maria Vilà Saliner, Narcís Juanola, Enric Barnosell, Domènec Moner i Conrad Saló.
16/01/202159 minutes 32 seconds
Episode Artwork

La Cobla Berga Jove en concert

Sentirem el concert que van oferir el 9 de novembre del 2020 al Teatre L'Aliança del Poblenou de Barcelona amb obres de Joaquim Serra, Pepita Llunell, Josep Maria Bernat, Joan Gibert, Josep Maria Serracant, Jesús Ventura i Fèlix Martínez Comín.
09/01/20211 hour 15 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Efemèrides sardanistes del 2021

En el primer programa de l'any sentirem música d'Amadeu Vives, Francesc Riumalló, Antoni Botey, Joaquim Ferrer, Agustí Cohí Grau, Joan Manén, Frederic Sirés, Ramon Rossell, Sebastià Figuerola, Josep Albertí i Vicenç Acuña.
02/01/202159 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Clàssics de la sardana en concert

La Cobla Sant Jordi dirigida per Marcel Sabaté interpreta música d'Eduard Toldrà, Narcís Paulís, Joaquim Serra, Agustí Borgunyó, Enric Morera, Juli Garreta, Josep Maria Vilà i Gandol, Josep Gravalosa, Ramon Serrat i Antoni Català.
26/12/20201 hour 3 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Aniversaris Gerhard i Martínez Comín

Sentirem les dues sardanes que Robert Gerhard va fer l'any 1929 i cinc de les que ens ha deixat Fèlix Martínez Comín en un espai que també ha programat música de Maria Mercè Navarro, David Pigassou i Jaume Riu.
19/12/20201 hour 1 minute 14 seconds
Episode Artwork

Música de compositors actuals en concert

Sentirem sardanes de Víctor Cordero, Francesc Cassú, Daniel Gasulla, Àngel Pujol, Lluís Alcalà, Jesús Ventura, Anna Abad, Martí Fontclara, Joan Josep Blay i Xavier Ventosa en versió de la Cobla Sant Jordi.
12/12/20201 hour 4 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Josep Roura, "En Pepet de Can Sagal"

Arran de la mort del tenorista amerenc sentirem alguns dels enregistraments que va fer amb les cobles La Principal de Girona, Barcelona i La Principal de la Bisbal.
05/12/202059 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Quatre estrenes i música de l'Avi Xaxu

Sentirem obres de Jordi León, Anna Abad, Joan Lázaro i Josep Cassú i set sardanes del compositor de L'Escala en versió de la Cobla Sant Jordi.
28/11/202059 minutes 21 seconds
Episode Artwork

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en concert

Us oferim íntegrament el concert que van oferir el passat 5 d'octubre al Casino L'Aliança del Poblenou de Barcelona, el Memorial Francesc Pascual.
21/11/20201 hour 3 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Recordem les últimes edicions de La Sardana de l'Any el dia de la gran final d'Esparreguera

Sentirem les sardanes guanyadores del Premi Popular, el Premi de la Crítica i el Premi Joventut de les darreres quatre edicions.
14/11/20201 hour 27 seconds
Episode Artwork

"Trencadís": Els darrers dies de la vida de Lluís Companys

Sentirem la Cobla Sant Jordi interpretant aquestes sis miniatures per a cobla, una obra col·lectiva composta l'any 2015 per Laia Vallès, Joaquim Rabasseda, Arnau Tordera, Laura Casaponsa, Daniel Fígols i Eduard Resina.
07/11/20201 hour 2 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Sardanes gironines en temps de Fires

Sentirem obres d'Enric Morera, Josep Coll, Narcís Paulís, Bonaventura Carreras, Francesc Cassú, Josep Viader, Ricard Viladesau, Josep Baró Güell, Josep Cid i Salvador Dabau.
31/10/202056 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Banyoles i la sardana

Sentirem música de compositors que han nascut o han viscut a la capital del Pla de l'Estany.
24/10/202059 minutes 2 seconds
Episode Artwork

La Cobla Ciutat de Barcelona protagonitza el programa d'aquesta setmana

Sentirem una selecció de les sardanes que va enregistrar als anys 70 i 80.
17/10/202058 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Sardanes centenàries

Dediquem aquesta edició del "So de cobla" a l'audició d'obres que aquest 2020 compleixen 100 anys.
10/10/202058 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Recordem Rafael Martínez Valls en el 125è aniversari del seu naixement

Sentirem la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya en uns fragments de la seva sarsuela "Cançó d'amor i de guerra".
03/10/202059 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Barcelona acollirà 24 concerts de cobla la temporada 2020-2021

Es faran al Casino l'Aliança del Poblenou, al Palau de la Música i a L'Auditori de Barcelona i hi participaran les cobles Sant Jordi, Mediterrània, La Principal de la Bisbal, Reus Jove, Berga Jove, La Principal del Llobregat, Montgrins, Ciutat de Girona, Bohèmia, Cobla de l'ESMUC, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Cobla del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
26/09/202059 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Tornen els concursos de sardana esportiva

Serà aquest diumenge, 20 de setembre, a Cabrils i el diumenge 27 al Moll de la Fusta de Barcelona.
19/09/20201 hour 1 minute 26 seconds
Episode Artwork

Després del parèntesi estival, torna el "So de cobla" amb diverses novetats discogràfiques

Sentirem música de David Estañol, Mariel·la Finet, Ricard Viladesau, Josep Serra, Agustí Borgunyó, Jordi Moraleda, Eduard Martí i Teixidó, Joaquim Serra, Miquel Tudela, Ramon Serrat i Carles Santiago.
12/09/20201 hour 1 minute 6 seconds
Episode Artwork

Tanquem la temporada amb el 12è programa dedicat als enregistraments de Catalunya Música

Sentirem obres de Domènec Moner, Josep Maria Vilà i Gandol, Antoni Mas Bou, Honorat Vilamanyà, Ricard Lamote de Grignon, Josep Cassú, Max Havart, Joan Pich Santasusana, Joaquim Serra i Ricard Viladesau.
25/07/202059 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Recordem la Montse Font Masferrer amb la sardana que li ha dedicat la seva colla d'amics.

Es titula "A la Montse de Santa Coloma", l'ha feta Jordi Molina, i es va estrenar el dilluns 13 de juliol a Santa Coloma de Farners. Abans podrem escoltar sardanes de Vicenç Bou, Xavier Pagès, Antoni Ros Marbà, Ramon Serrat, Manel Saderra Puigferrer, Joan Jordi Beumala, Joan Lluís Moraleda, Conrad Saló, Josep Serra i Enric Morera.
18/07/20201 hour 3 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Avui fem el programa amb Joan Vilajuliu, Josep Maria Serracant i Manel Camp

Sentirem música de Rafael Ferrer, Agustí Borgunyó, Felix Martinez Comin, Enric Casals, Manuel Oltra, Josep Saderra, Joan Josep Blay, Josep Grivé, Manel Camp i Joan Druguet
11/07/20201 hour 4 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Amb la col·laboració de Josep Gispert, Gemma Coma-Alabert i Manel Valdivieso

Sentirem música d'Eduard Toldrà, Jordi Molina, Guiraut de Bornelh, Ricard Viladesau, Pascal Comelade, Xavier Montsalvatge, Josep Prenafeta i Juli Garreta
04/07/202059 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Aquesta setmana amb Lluís Pujals, Albert Guinovart i David Puertas

Sentirem obres de Josep Coll Ferrando, Lluís Pujals, Joaquim Serra, Albert Guinovart, Manuel Blancafort, Joan Lluís Moraleda, Josep Maria Bernat i Marc Timón.
27/06/202059 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Ens acompanyen Jordi Lara, Bernat Castillejo i Pep Moliner

Sentirem música de Vicenç Bou, Jordi Lara, Domènec Moner, Agustí Borgunyó, Pau Casals, Josep Blanch i Reynalt, Jordi Paulí i Ricard Lamote de Grignon.
20/06/202059 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Jaume Vilà, Marcel Sabaté i Francesc Cassú

Aquesta setmana sentirem els comentaris de Jaume Vilà, Marcel Sabaté i Francesc Cassú. I començarem el programa felicitant el musicòleg i compositor Lluís Albert pel seu 97è aniversari.
13/06/20201 hour 46 seconds
Episode Artwork

Amb la col·laboració d'Isabel Gregori, Jordi Vilaró i Jordi León

Sentirem música d'Emili Saló, Eugène Damaré, Enric Casals, Michael Praetorius, Conrad Saló, Joan Viladomat, Jordi León, Agustí Cervera i Fèlix Martínez Comín.
06/06/202059 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Ens acompanyen Joan Jordi Beumala, Enric Ortí i Xavier Pagès

Ens presentaran algunes de les obres que sentirem en aquesta edició del programa, que començarem a Banyoles i tancarem a Cervera, passant per Terrassa i per diversos escenaris barcelonins.
30/05/202059 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Avui fem el programa amb Ferran Miàs, Jesús Ventura i Marc Timón

Sentirem enregistraments que Catalunya Música va fer a Barcelona, el Vendrell, Girona i Calella entre els anys 1993 i 2017.
23/05/20201 hour 56 seconds
Episode Artwork

Aquesta setmana amb Jordi Molina, Josep Antoni Sánchez i Pere Rabasseda

Ens comentaran algunes de les músiques que podrem sentir, en un programa en què també sabrem quines composicions han arribat a la final del concurs ¿La sardana de l'any¿.
16/05/20201 hour 18 seconds
Episode Artwork

Revisitem el nostre arxiu d'enregistraments per a cobla

Coincidint amb el 33è aniversari de Catalunya Música comencem una sèrie de programes a partir de les gravacions que la nostra emissora ha fet durant tots aquests anys.
09/05/20201 hour 3 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Un repertori pensat per gaudir des de casa

Sentirem música de Marcel Artiaga, Ricard Viladesau, Tomàs Gil, Joan Jordi Beumala, Lluís Alcalà, Domènec Moner, Narcís Costa, Enric Morera i l'avi "Xaxu", sabrem el resultat de la segona semifinal del concurs La Sardana de l'Any i sentirem les quatre sardanes de la tercera semifinal.
02/05/202059 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Torna el "So de cobla" a l'antena de Catalunya Música

Encara confinats, us oferim la segona semifinal de "La sardana de l'any" i una selecció musical amb obres de Jordi Molina, Juli Garreta, Niño Josele, Antoni Botey, Conrad Saló, Pepita Llunell, Esteve Molero, Pere Fontàs i Jaume Cristau.
25/04/202057 minutes 58 seconds
Episode Artwork

La compositora Montserrat Pujolar rep la Creu de Sant Jordi

Un guardó que també s'ha atorgat a Àngels Alabert. Recuperem els darrers enregistraments de la Cobla Sant Jordi, sentim una nova eliminatòria de La sardana de l'any i gaudim de dues de les peces que la cobla Sant Jordi va tocar el 20 de febrer a Perpinyà.
14/03/20201 hour 2 minutes 1 second
Episode Artwork

Concerts al voltant del Dia Internacional de les Dones a Tiana i el Pla de Santa Maria

També parlarem dels concerts programats a Barcelona i Sabadell i dels aplecs de Celrà i Cerdanyola del Vallès. Sentirem una nova eliminatòria de La Sardana de l'Any i podrem escoltar la cobla Sant Jordi en concert.
07/03/20201 hour 39 seconds
Episode Artwork

Perpinyà acull diversos actes sardanistes en la recta final de la seva capitalitat de la sardana

També presentarem el disc "Dels sentiments", amb música de Maria Teresa Monclús, parlarem dels concerts, concursos i aplecs del cap de setmana i sentirem la 6a eliminatòria de "La sardana de l'any".
29/02/20201 hour 15 seconds
Episode Artwork

La Cobla Marinada i el cantant Pere Martínez estrenen l'espectacle "Llum. Cançons, poemes i lluita"

Serà aquest diumenge a Santa Coloma de Gramenet i podrem sentir dos dels temes que hi sonaran. També sentirem tres peces del compacte "La Sardana. Grans clàssics" i una nova eliminatòria de "La sardana de l'any".
22/02/202059 minutes 38 seconds
Episode Artwork

La cobla Reus Jove presenta el concert "Aniversaris" al Teatre Bravium

Parlarem també d'altres propostes concertístiques que es faran a Manresa, Barcelona, Sant Joan de les Abadesses, Ribesaltes, Parets del Vallès i Perpinyà, ens fixarem en dues ballades dobles programades a la Bisbal d'Empordà i Sant Quirze de Besora, i sentirem una nova eliminatòria de La Sardana de l'Any.
15/02/20201 hour 5 seconds
Episode Artwork

Girona acull l'acte de clausura del 50è aniversari de l'AASCG

S'hi presentarà el llibre "50 anys d'aplecs gironins" que ha escrit Joan Domènec. També parlarem del 40è Aplec de Navarcles, del concert de presentació del primer volum de la col·lecció "La sardana. Grans clàssics" de la cobla Sant Jordi i sentirem la 3a eliminatòria del concurs La sardana de l'any.
08/02/202059 minutes 56 seconds
Episode Artwork

El sardanisme plora la mort de Sebastià Alba

El recordarem sentint algunes de les seves sardanes preferides. Gaudirem de la segona eliminatòria de "La sardana de l'any", parlarem dels aplecs del cap de setmana i podrem escoltar la cobla Rossinyoltes tocant música de l'avi Xaxu.
01/02/202059 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Comencen les eliminatòries de la 31a edició del concurs "La sardana de l'any"

Sentirem les quatre sardanes de la primera eliminatòria, farem la ressenya dels concerts i dels aplecs dels propers dies i parlarem de les cinc noves entrevistes del projecte "Fer de músic", que es presentaran aquest dissabte a la tarda al Museu de la Mediterrània.
25/01/202059 minutes 41 seconds
Episode Artwork

L'Escala dona el tret de sortida de l'Any Xaxu

Parlarem d'alguns dels principals actes que han programat. A més, presentarem els compactes "Complicitats" i "Immersió", i informarem del tradicional Concert de Sant Pau de Sant Pol de Mar, entre d'altres.
18/01/20201 hour 37 seconds
Episode Artwork

Es presenta el disc compacte "Imparables", amb sardanes d'Anna Abad i Alfred Abad

També parlarem de la beca Josep Maria Bernat, d'una nova edició del concurs La Sardana de l'Any, que està a punt de començar, i sentirem La Principal de la Bisbal en concert.
11/01/202059 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Les efemèrides sardanistes del 2020

Farem un seguiment dels aniversaris rodons dels compositors de música per a cobla i sentirem la música d'alguns d'ells.
04/01/202056 minutes 34 seconds
Episode Artwork

El Memorial Joaquim Serra 2019 amb l'estrena d'"Ametller d'hivern" de Martí Carreras

Sentirem les cobles Sant Jordi i Mediterrània dirigides per Bernat Castillejo interpretant obres de Toldrà, Joaquim i Josep Serra, Carreras, Gravalosa, Ruera, Lamote de Grignon i Miserachs.
28/12/20191 hour 18 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Barcelona celebra la 22a edició de l'Aplec Nadalenc

Sentirem una de les sardanes que hi sonaran, "Amb l'esperit vibrant", i felicitarem la seva compositora, Montserrat Pujolar. També parlarem dels concerts de música per a cobla de les properes setmanes i de les ballades programades per rebre el nou any.
21/12/201959 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Perpinyà acull el lliurament dels Premis de la Sardana 2019

En el mateix acte també es presentarà la Guia Sardanista 2020, es donarà a conèixer el projecte de Sant Feliu de Guíxols Capital de la Sardana 2020 i es nomenarà la Capital de la Sardana 2022.
14/12/201959 minutes 55 seconds
Episode Artwork

La Colla Bell Esplai de Valls celebra el seu 60è aniversari

La colla ho festeja amb un concert dels Montgrins i una exposició commemorativa. Parlarem del 36è Sarau Artesenc i de Perpinyà Capital de la Sardana 2019, ens farem ressò de la mort de Josep Joli i Blanch i sentirem quatre de les sardanes que la Cobla Sant Jordi va tocar el 23 de novembre passat al Vendrell.
07/12/20191 hour 8 seconds
Episode Artwork

Estrena de l'espectacle "Sardansa" al Teatre Metropol de Tarragona

Forma part dels actes del 40è aniversari de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. Farem la ressenya de la resta de concerts i ballades i sentirem quatre de les sardanes que La Principal de la Bisbal va tocar el 29 d'octubre a Girona.
30/11/20191 hour 1 minute 35 seconds
Episode Artwork

Joan Josep Blay dirigeix la seva música a Sant Feliu de Llobregat

Serà al capdavant de la Cobla Sant Jordi. També parlem del Verkami per finançar un disc amb sardanes d'Alfred i Anna Abad, del Premi Sardalleida 2019 que ha rebut Òscar Barqué i sentim la resta de sardanes estrenades el passat 20 d'octubre a la Competència de Cobles de Banyoles.
23/11/201958 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Arnau Tordera rep el Premi Rotllana 2019

Serà a Bellcaire d'Urgell en la 25a Nit de la Sardana. També descobrirem tres novetats discogràfiques i sentirem la sardana guanyadora del 35è Premi Musical de Banyoles i Ceret.
16/11/201959 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Es presenta el primer disc amb sardanes de Ferran Carballido

També parlarem del concert de presentació del doble CD amb sardanes de Frederic Sirés i sentirem la segona part de la Festa de la Música per a Cobla de Banyoles 2019.
09/11/201957 minutes 29 seconds
Episode Artwork

La Festa de la Música per a Cobla de Banyoles 2019 (I)

Sentirem les cobles Ciutat de Girona, la Principal de la Bisbal i Selvatana interpretant obres de Cassià Casademont, Jordi Molina, Francesc Cassú, Martirià Font, Joan Lluís Moraleda, Marc Timón, Ricard Viladesau i Jordi León.
02/11/20191 hour 1 minute 20 seconds
Episode Artwork

Josep Vinaròs rep el Premi Agustí Borgunyó 2019 de manera pòstuma

Serà en el concert que la Cobla Simfònica Catalana oferirà diumenge a la tarda a Sabadell. Parlarem dels altres concerts de cobla programats, de l'Aplec de les Roquetes i de les Fires de Girona. Sentirem la Cobla Sant Jordi en concert i recordarem Ramon Serrat i Fajula quan es compleixen 75 anys de la seva mort.
26/10/20191 hour 18 seconds
Episode Artwork

Banyoles acull un any més la Festa Major de la Sardana

Sabrem quins actes s'hi faran els propers tres dies. També descobrirem el contingut del compacte "Complicitats" de La Principal de la Bisbal, ens fixarem en els concerts, concursos i aplecs d'aquests dies i sentirem música d'Àngel Pont i Montaner.
19/10/201959 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Olot acollirà el concert del 50è aniversari de l'Agrupació d'Aplecs de les Comarques Gironines

Parlarem del contingut del concert i de com aconseguir les entrades i sentirem una de les sardanes que hi sonaran. També podrem escoltar la cobla Mil·lenària en dues de les sardanes del seu disc "Perfum mediterrani" i farem la ressenya dels concerts, concursos i aplecs dels propers dies.
12/10/201959 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Ens fem ressò de la mort de Carles Guinovart i ens fixem en la seva música per a cobla

També informarem dels propers concerts de les cobles Marinada i Principal de la Bisbal, parlarem dels concursos i aplecs del cap de setmana i sentirem la cobla Sant Jordi en concert.
05/10/201959 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Homenatge a Sebastià Alba al Pla de la Catedral de Barcelona

Coincideix amb la darrera ballada de sardanes que hi organitzen les Violetes del Bosc.
28/09/201958 minutes
Episode Artwork

Pascal Comelade actua amb la Cobla Sant Jordi en el seu comiat del públic barceloní

També presentarem el disc "Sardanes a Can Ferrer", felicitarem una oient del programa que fa 100 anys i ens fixarem en els principals actes sardanistes de les Festes de la Mercè de Barcelona.
21/09/20191 hour 6 minutes 39 seconds
Episode Artwork

La cobla Maricel actua a l'HostalFest 2019 "En femení"

La tria musical del programa d'aquesta setmana inclou obres de Marçal Ramon, Antoni Mas, Joaquim Serra, Carles Rovira, Josep Vicens i Juli, Dani Gasulla, Josep Viader, Narcís Costa, Joan Viñals, Eugène Damaré i Domènec Moner.
14/09/20191 hour 53 seconds
Episode Artwork

Presentem el disc compacte "Sardanistes garriguencs"

Sentirem les sardanes de Narcisa Freixas, Manuel Blancafort i Carles Sagarra, que trobem al costat d'obres d'Enric Ortí, Montserrat Pujolar, Josep Carbó, Josep Coll, Josep Maria Vilà, Antoni Albors, Carles Santiago, Josep Serra i Jesús Ventura.
07/09/20191 hour 4 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Verkami de Ferran Carballido per publicar el seu primer disc

Sentirem la seva música i també obres de Manel Saderra Puigferrer, Ricard Viladesau, Joaquim Serra, Josep Saderra, Jordi Molina, Ramon Rossell, Joan Druguet, Rafael Cabrisas, Conrad Saló, Agustí Borgunyó i Manuel Oltra.
31/08/20191 hour 6 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Segon "So de cobla" dedicat a sardanes centenàries

Sentirem música de Joan Manén, Rossend Palmada, Enric Morera, Josep Saderra, Francesc Pujol, Pere Rigau, Antoni Juncà, Enric Sans, Ramon Serrat, Josep Serra, Eduard Toldrà i Juli Garreta.
24/08/20191 hour 1 minute 2 seconds
Episode Artwork

Primer "So de cobla" dedicat a sardanes centenàries

Sentirem música d'Antoni Agramunt, Vicenç Bou, Josep Blanch i Reynalt, Cassià Casademont, Enric Casals, Antoni Català, Pere Masats, Joan Lamote de Grignon, Joaquim Palmada, Francesc Civil, Narcís Paulís i Pep Ventura.
17/08/20191 hour 1 minute 8 seconds
Episode Artwork

El Premi Joventut i el Premi de la Crítica de La Sardana de l'Any i les sardanes semifinalistes

Sentirem les sardanes que el jurat va premiar en aquests dos àmbits i les composicions que van competir en les semifinals, però que no van arribar a la gran final del concurs.
10/08/201959 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Les 10 finalistes de La Sardana de l'Any tal com van sonar al Liceu

Sentirem les cobles Sant Jordi i Mediterrània en l'enregistrament que els equips tècnics de Catalunya Música van fer el 12 de maig al Gran Teatre del Liceu.
03/08/201953 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Descobreix els principals actes sardanistes del cap de setmana escoltant el "So de cobla"

Sentirem música de Jordi Paulí, Pep Ventura, Enric Morera, Joan Lluís Moraleda, Ricard Viladesau, Martí Fontclara, Xavi Piñol, Xavier Forcada, Pere Fontàs i Jaume Ventura Tort.
27/07/201957 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Ceret celebra el 62è Festival de Sardanes

Parlem del concurs de colles, de l'aplec i del concert que s'hi han programat i també d'altres actes sardanistes destacats dels propers dies.
20/07/20191 hour 10 minutes 12 seconds
Episode Artwork

La cobla Maricel celebra el 10è aniversari!

Parlem de la festa que han preparat per a aquest diumenge. Ho fem també dels concerts, concursos i aplecs dels propers dies, del Festival de Cobles i Compositors de Tiana i del Festival de Sardanes de Ceret.
13/07/20191 hour 13 minutes 47 seconds
Episode Artwork

El "So de cobla" no fa vacances! Us oferim el primer programa de la temporada d'estiu

Farem el repàs de l'agenda sardanista i sentirem música d'Antoni Juncà, Joaquim Serra, Agapit Torrent, Martirià Font, Eduard Martí i Teixidor, Lluís Pujals, Josep Coll i Ligora, Alfred Abad, Galdric Vicens i Conrad Saló.
06/07/201956 minutes 9 seconds
Episode Artwork

S'ha presentat la 3a edició del festival Amb so de cobla de Palamós

En parlarem, així com del resultat del 2n Concurs de composició de sardanes balladores de Prats de Molló-La Presta i dels principals actes sardanistes dels propers dies.
29/06/20191 hour 15 minutes 21 seconds
Episode Artwork

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa proposa envoltar la catedral amb una gran rotllana

A més, sentirem "La Patum", de Joan Lluís Moraleda, recordarem els 25 anys de la campanya "Salvem Castell" i continuarem gaudint del concert que la Cobla Mediterrània i la Polifònica de Puig-reig van oferir l'abril passat a Cervera.
22/06/20191 hour 14 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Celebració del Dia Universal de la Sardana amb "Blanes festiu" de sardana unitària

També recordarem el sardanista Joan Barberan de Sant Sadurní d'Anoia i començarem a sentir el concert que la Cobla Mediterrània i la Polifònica de Puig-reig van oferir el 18 d'abril a Cervera, entre altres temes.
15/06/20191 hour 9 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Des del "So de cobla" ens adherim a l'homenatge que la Cobla Marinada ha fet a David Estañol

A més de fer la ressenya dels principals actes sardanistes, sentirem dues sardanes del disc "Perpinyà capital de la sardana" i quatre de les peces que la Cobla Sant Jordi va tocar el 28 d'abril passat a Madrid.
08/06/20191 hour 24 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Arriba el cap de setmana sardanístic de Calella, amb 6 de les millors cobles del país

A més, continuarem sentint música d'Antoni Juncà, farem la ressenya de la resta d'actes sardanistes destacats (concerts, aplecs i concursos) i podrem escoltar 4 de les sardanes que La Principal de la Bisbal va tocar dissabte passat a Sant Feliu de Guíxols.
01/06/20191 hour 23 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Músics per la cobla dedica el seu darrer disc a les sardanes del figuerenc Antoni Juncà

En sentirem dues mostres. Destaquem també el cap de setmana sardanista de Sant Feliu de Guíxols i sentim quatre de les peces programades en el concert del 90è aniversari de l'Agrupació Sardanista Manlleuenca.
25/05/20191 hour 15 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Alfred Abad, Marc Timòn i Xavier Ventosa guanyen la 30a edició de "La sardana de l'any"

Sentim dues de les sardanes del compacte del 30è aniversari de la Jovenívola d'Agramunt, les tres sardanes guanyadores de La sardana de l'any, fem la ressenya dels principals actes sardanistes dels propers dies i ens fem ressò de la mort del promotor cultural i compositor Josep Vinaròs.
21/05/20191 hour 17 minutes 38 seconds
Episode Artwork

El Liceu acull el concert final de la 30a edició del concurs "La sardana de l'any"

En el programa d'aquesta setmana recordarem Josep Marimon i Figueras amb l'audició del seu "Tríptic per a cobla", felicitarem Lluís Albert per la concessió de la Creu de Sant Jordi i farem la ressenya dels concerts, concursos de colles i aplecs de sardanes dels propers dies, fent especial esment del concert de diumenge a la tarda al Liceu, que Catalunya Música oferirà en directe.
11/05/20191 hour 3 minutes 53 seconds
Episode Artwork

La cobla Sant Jordi actua un any més en el Concurs Internacional de Roses Noves

També sentirem les tres sardanes que opten el Premi Joventut de La sardana de l'any i coneixerem els principals actes sardanistes del cap de setmana.
04/05/20191 hour 8 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Cloenda de la 43ena edició d'El País a l'Escola

També sentirem les 3 sardanes que opten al Premi de la Crítica del concurs La sardana de l'any i repassarem els principals actes sardanistes dels propers dies.
27/04/20191 hour 18 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Copenhaguen acull el 32è Aplec Internacional

També sentirem dues sardanes del disc 90 de La Principal del Llobregat, coneixerem les deu sardanes que opten al Premi Popular de Sardana de l'Any i farem la ressenya dels principals actes sardanistes dels propers dies.
20/04/20191 hour 21 minutes 24 seconds
Episode Artwork

"És alegria, és sardana!", un nou espectacle amb la Cobla Sant Jordi i la colla Mare Nostrum

També descobrirem el contingut del 7è volum de la col·lecció Fonoteca de Cobla i del primer cd de la col·lecció Serenata.cat i parlarem dels principals actes sardanistes dels propers dies.
13/04/20191 hour 17 minutes 8 seconds
Episode Artwork

La cobla Mil·lenària fa 30 anys i enregistra el disc de Perpinyà Capital de la Sardana

També parlarem dels concerts, concursos i aplecs del cap de setmana i del disc dels 90 anys de La Principal del Llobregat.
06/04/20191 hour 10 minutes 54 seconds
Episode Artwork

La cobla Principal del Llobregat celebra el seu 90è aniversari

Parlem també, entre d'altres, dels concerts de la cobla Sant Jordi a Vic i Barcelona i de la xerrada d'Arnau Tordera a la Casa de la Sardana de Barcelona.
30/03/20191 hour 12 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Marc Timón rep la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana 2019

També parlem del concert "Sardanes a Banda" que es farà a Olesa de Montserrat i del 20è aplec de Vilassar de Dalt, entre d'altres.
23/03/20191 hour 12 minutes 42 seconds
Episode Artwork

La cobla Ciutat de Girona presenta el disc dedicat a Bonaventura Carreras Duran

També anunciem el programa Solistes dedicat a Jordi León i comencem a sentir el concert de la cobla Sant Jordi amb obres de Joan Lluís Moraleda, entre d'altres.
16/03/20191 hour 11 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Tiana celebra el Dia de les dones amb l'espectacle "Sardana, té nom de dona"

Recuperem el compacte amb sardanes de Francesc Pujol, parlem dels actes sardanistes del cap de setmana i sentim la sardana "Amb l'esperit vibrant" de Montserrat Pujolar.
09/03/20191 hour 6 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Celebrem el Carnaval amb l'audició del Carnaval de Venècia i de la sardana Gatzara carnavalesca

També sentirem les dues sardanes de la tercera semifinal de La sardana de l'any, parlarem dels actes sardanistes del cap de setmana i presentarem l'espectacle "És alegria, és sardana".
02/03/20191 hour 11 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Escolta el So de cobla i decideix quines sardanes arribaran al concert final del concurs LSDA

També informem dels actes sardanistes dels propers dies i recuperem la Festa de la Música per a Cobla de Banyoles 2018.
23/02/20191 hour 17 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Presentem el disc que Músics per la cobla ha dedicat a les sardanes de Francesc Pujol

A més, sentirem les dues sardanes de la primera semifinal de La sardana de l'any i parlarem dels actes sardanistes dels propers dies.
16/02/20191 hour 8 minutes 33 seconds
Episode Artwork

La cobla Ciutat de Terrassa celebra el seu 40è aniversari

I també parlem dels concerts que les cobles Sant Jordi i La Principal de la Bisbal oferiran el cap de setmana i de l'Aplec de Navarcles.
09/02/20191 hour 6 minutes 20 seconds
Episode Artwork

La Cobla del Conservatori de Girona ofereix una Antologia (breu) de la música per a cobla

També ens fem ressò de la mort de "Kim" Ruscalleda, de la publicació del llibre "Les vides de Salvador Dabau" i de la presentació del disc "Serenata.cat" de La Principal de la Bisbal, entre d'altres.
01/02/20191 hour 20 minutes 48 seconds
Episode Artwork

La cobla Reus Jove estrena l'espectacle multidisciplinari "Llums, música,...acció!"

Tornen les eliminatòries de La Sardana de l'Any, detallem els concerts dels propers dies i parlem de la reposició de l'exposició "La difícil senzillesa de Joaquim Serra".
25/01/20191 hour 8 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Esteve Molero ens mostra la semblança entre la música de V. Bou i C. Porter

I també ens fixem en els concerts programats al Palau de la Música i l'Auditori i en els aplecs d'hivern de Balenyà i La Garriga.
18/01/20191 hour 9 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Recordem Joan Guinjoan amb la Fantasia per a cobla "Arrels"

A més, tanquem la primera fase del concurs La sardana de l'any, informem dels actes sardanistes dels propers dies i sentim La Principal de la Bisbal en concert.
12/01/20191 hour 4 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Efemèrides sardanistes de l'any que comença

En aquesta primera edició del 2019 ens fixarem en algunes de les principals efemèrides sardanistes de l'any que acabem de començar.
05/01/20191 hour 2 minutes 19 seconds
Episode Artwork

La sardana de l'any, l'aplec nadalenc i els concerts d'aquestes festes

Sentirem les tres sardanes de la catorzena eliminatòria del concurs, parlarem de l'aplec nadalenc i farem la ressenya dels concerts dels propers dies.
21/12/20181 hour 3 minutes 29 seconds
Episode Artwork

So de cobla

14/12/20181 hour 5 minutes 6 seconds
Episode Artwork

So de cobla

07/12/20182 hours 1 minute 45 seconds
Episode Artwork

So de cobla

30/11/20181 hour 49 minutes 25 seconds
Episode Artwork

So de cobla

23/11/20181 hour 53 minutes 43 seconds
Episode Artwork

So de cobla

16/11/20181 hour 51 minutes 19 seconds
Episode Artwork

So de cobla

09/11/20181 hour 49 minutes 46 seconds
Episode Artwork

So de cobla

02/11/20181 hour 47 minutes 51 seconds
Episode Artwork

So de cobla

26/10/20181 hour 38 minutes 47 seconds
Episode Artwork

So de cobla

19/10/20181 hour 41 minutes 53 seconds
Episode Artwork

So de cobla

12/10/20181 hour 33 minutes 51 seconds
Episode Artwork

So de cobla

05/10/20181 hour 38 minutes 57 seconds
Episode Artwork

So de cobla

28/09/20181 hour 26 minutes 52 seconds
Episode Artwork

So de cobla

21/09/20181 hour 34 minutes 16 seconds
Episode Artwork

So de cobla

14/09/20181 hour 8 minutes 49 seconds
Episode Artwork

So de cobla

07/09/20181 hour 11 minutes 11 seconds
Episode Artwork

So de cobla

31/08/20181 hour 3 minutes 33 seconds
Episode Artwork

So de cobla

24/08/201859 minutes 58 seconds
Episode Artwork

So de cobla

17/08/201859 minutes 49 seconds
Episode Artwork

So de cobla

10/08/20181 hour 1 minute 35 seconds
Episode Artwork

So de cobla

03/08/20181 hour 6 minutes 20 seconds
Episode Artwork

So de cobla

27/07/20181 hour 13 minutes 46 seconds
Episode Artwork

So de cobla

20/07/20181 hour 26 minutes 23 seconds
Episode Artwork

So de cobla

13/07/20181 hour 8 minutes 26 seconds
Episode Artwork

So de cobla

06/07/20181 hour 13 minutes 24 seconds
Episode Artwork

So de cobla

29/06/20182 hours 21 minutes 5 seconds
Episode Artwork

So de cobla

22/06/20182 hours 18 minutes 36 seconds
Episode Artwork

So de cobla

15/06/20182 hours 35 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla

08/06/20182 hours 31 minutes 30 seconds
Episode Artwork

So de cobla

01/06/20182 hours 28 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla

25/05/20182 hours 39 minutes 10 seconds
Episode Artwork

So de cobla

18/05/20183 hours 2 minutes 4 seconds
Episode Artwork

So de cobla

11/05/20182 hours 15 minutes 52 seconds
Episode Artwork

So de cobla

04/05/20183 hours 8 minutes 27 seconds
Episode Artwork

So de cobla

27/04/20182 hours 39 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla

20/04/20182 hours 38 minutes 15 seconds
Episode Artwork

So de cobla

13/04/20182 hours 37 minutes 27 seconds
Episode Artwork

So de cobla

Ignasi Pinyol t'acompanya a l'hora del vermut! Ho fa amb una selecció de sardanes i música per a cobla.
06/04/20182 hours 52 minutes 35 seconds
Episode Artwork

So de cobla

03/04/20182 hours 41 minutes 20 seconds
Episode Artwork

So de cobla

23/03/20182 hours 37 minutes 46 seconds
Episode Artwork

So de cobla

16/03/20182 hours 43 minutes 6 seconds
Episode Artwork

So de cobla

09/03/20182 hours 51 minutes 13 seconds
Episode Artwork

So de cobla

02/03/20183 hours 1 minute 27 seconds
Episode Artwork

So de cobla

23/02/20182 hours 48 minutes 5 seconds
Episode Artwork

So de cobla

16/02/20182 hours 54 minutes 45 seconds
Episode Artwork

So de cobla

09/02/20182 hours 40 minutes 57 seconds
Episode Artwork

So de cobla

02/02/20182 hours 26 minutes 22 seconds
Episode Artwork

So de cobla

26/01/20182 hours 48 minutes 38 seconds
Episode Artwork

So de cobla

19/01/20182 hours 30 minutes 4 seconds
Episode Artwork

So de cobla

Una selecció de sardanes i música per a cobla per a l'hora del vermut. Ignasi Pinyol ens posa al dia de totes les novetats del món sardanístic.
13/01/20182 hours 23 minutes 46 seconds
Episode Artwork

So de cobla

05/01/20181 hour
Episode Artwork

So de cobla

29/12/201754 minutes 45 seconds
Episode Artwork

So de cobla 23/12/2017

22/12/20173 hours 9 minutes 18 seconds
Episode Artwork

So de cobla 16/12/2017

15/12/20172 hours 51 minutes 42 seconds
Episode Artwork

So de cobla 09/12/2017

08/12/20172 hours 52 minutes 22 seconds
Episode Artwork

So de cobla 02/12/2017

01/12/20173 hours 19 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla 25/11/2017

24/11/20173 hours 3 minutes 6 seconds
Episode Artwork

So de cobla 18/11/2017

17/11/20173 hours 11 minutes 4 seconds
Episode Artwork

So de cobla 11/11/2017

10/11/20173 hours 37 seconds
Episode Artwork

So de cobla

03/11/20173 hours 23 minutes 5 seconds
Episode Artwork

So de cobla

27/10/20173 hours 22 minutes 42 seconds
Episode Artwork

So de cobla

21/10/20172 hours 43 minutes 17 seconds
Episode Artwork

So de cobla

13/10/20172 hours 22 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla

06/10/20173 hours 4 minutes 20 seconds
Episode Artwork

So de cobla

29/09/20173 hours 1 second
Episode Artwork

So de cobla

22/09/20172 hours 26 minutes 33 seconds
Episode Artwork

So de cobla

15/09/20172 hours 12 minutes 36 seconds
Episode Artwork

So de cobla

10/09/20171 hour 2 minutes 22 seconds
Episode Artwork

So de cobla

08/09/20172 hours 42 minutes 3 seconds
Episode Artwork

So de cobla

02/09/20171 hour 2 seconds
Episode Artwork

So de cobla

01/09/20171 hour 1 minute 22 seconds
Episode Artwork

So de cobla

26/08/20171 hour 3 minutes 35 seconds
Episode Artwork

So de cobla

26/08/201758 minutes 22 seconds
Episode Artwork

So de cobla

20/08/201758 minutes 52 seconds
Episode Artwork

So de cobla

19/08/20171 hour 52 seconds
Episode Artwork

So de cobla

12/08/201755 minutes 40 seconds
Episode Artwork

So de cobla

11/08/201759 minutes 6 seconds
Episode Artwork

So de cobla

05/08/20171 hour 1 minute 4 seconds
Episode Artwork

So de cobla

04/08/201755 minutes 43 seconds
Episode Artwork

So de cobla

29/07/201755 minutes 57 seconds
Episode Artwork

So de cobla

28/07/201759 minutes 12 seconds
Episode Artwork

So de cobla

22/07/20171 hour 4 minutes 28 seconds
Episode Artwork

So de cobla

21/07/20171 hour 9 minutes 5 seconds
Episode Artwork

So de cobla

14/07/20172 hours 5 seconds
Episode Artwork

So de cobla

07/07/20172 hours 20 minutes 41 seconds
Episode Artwork

So de cobla

30/06/20172 hours 42 minutes 21 seconds
Episode Artwork

So de cobla

23/06/20172 hours 26 minutes
Episode Artwork

So de cobla

16/06/20172 hours 43 minutes 54 seconds
Episode Artwork

So de cobla

09/06/20172 hours 24 minutes 50 seconds
Episode Artwork

So de cobla

02/06/20173 hours 3 minutes 16 seconds
Episode Artwork

So de cobla

26/05/20173 hours 21 minutes 8 seconds
Episode Artwork

So de cobla

19/05/20172 hours 40 minutes 23 seconds