Winamp Logo
Skitsnack | Svampriket Cover
Skitsnack | Svampriket Profile

Skitsnack | Svampriket

Swedish, Chat, 1 season, 50 episodes, 3 hours, 47 minutes
About
Anders och Samson från Svampriket snackar skit om allt mellan himmel och jord. Vi hanterar allt från bizarra nyheter, kultur och popkultur. Allt med en dos humor och en dos allvar och kryddat med dåliga imitationer!
Episode Artwork

S02E19: Man of Steel & Säsongsfinal

I det sista avsnittet för säsongen är det bioaktuella Man of Steel som står på menyn, men som alltid så hinner Anders och Samson prata om väldigt mycket annat innan. Under Man of Steel-segmentet hörs också någon typ av konstig radiostörning, och ett par gästspel kommer in och säger vad de tycker om filmen i fråga. Avslutningsvis går vi igenom den gångna säsongen avsnitt för avsnitt, och syr in era kommentarer och synpunkter medan vi planerar och analyserar inför säsong 3 i höst. Mycket nöje, och ha en riktigt skön sommar!
6/30/20130
Episode Artwork

S02E18: Rymd-special

Anders och Samson fascineras av rymden, men det vet i all ärlighet inte vidare mycket. Lyckligtvis kan de i veckans avsnitt få svar på sina frågor då de gästas av astronomen Jens Melinder, som försöker räta ut det mesta duon kastar mot honom. Det eftertraktade rymd-avsnittet är äntligen här - vi hoppas ni finner mycket nöje!
6/23/20130
Episode Artwork

S02E17: E3 och Flickcharts

Även om fokuset ligger på att stilla Flickchart-nerven så tar det några timmar för Anders och Samson att ta sig dit. Detta för att avsnittet spelas in under E3-veckan, och det blir väldigt mycket snack om spännande konferenser och häftiga spel - och det blir också väldigt tydligt att Anders spelsug är tillbaka med besked.
6/16/20130
Episode Artwork

S02E16: MMA, rond 2

Även om MMA-avsnittet under säsong 1 inte blev som vi tänkt oss så har intresset funnits kvar hos Anders, Tobias och Nidde. Så nu när den andra säsongen av Skitsnack börjar lida mot sitt slut känner vi att det är dags att vi tar revansch på oss själva, och gör ett avsnitt som innehåller mindre tjafs, mer matnyttig info, mindre pladder, mer listande och framförallt ett mer personligt präglat avsnitt om vår favoritsport; MMA.
6/9/20130
Episode Artwork

S02E15: MutantSuperSerieHjältar

I denna veckas avsnitt har Samson semester så Anders plockar istället in Malin Söderberg för att prata serietidningar, superhjältar, mutanter och allt angränsande. Malin gräver djupare i tvisten mellan Josh Whedon och Brian Singer, innan de båda så gott det går listar sina tio favoritkaraktärer, rangordnade efter awesomeness. Mycket nöje!
6/2/20130
Episode Artwork

S02E14: Favoritregissörer

Som kompensation för förseningen serverar vi er över 4 timmar Skitsnack! Filmexperten Mattias Sörbom gästar oss och tillsammans listar vi våra fem favoritregissörer - och pratar minst lika mycket om en rad andra regissörer, bland annat de som ni lyssnare har som favoriter. Anders spelar dessutom musik från Misfits (tv-serien) och Samson har som radioprofil hamnat i trubbel igen. Mycket nöje!
5/27/20130
Episode Artwork

S02E13: Star Trek och Wintergatan

Filmsommaren är här på allvar. Star Trek: Into Darkness har funnits på vår radar en längre tid nu och i veckans avsnitt berättar vi vad vi tyckte om den. Vi är inte heller ensamma, då Svamprikets egna raketforskare Jacob Michelsen gästar programmet Tillsammans diskuterar vi allt från Star Trek Vs. Star Wars, Wintergatan och till och med lite Eurovision-musik smyger in sig i avsnittet. Mycket nöje!
5/20/20130
Episode Artwork

S02E12: Guilty Pleasures

Skäms du för dina intressen? Kanske inte nu längre, men nog har du någon gång gjort det. I veckans avsnitt diskuterar Anders och Samson fenomenet "Guilty Pleasure" - ett nöje som man tycker om, men samtidigt skäms lite över. Vi går igenom lyssnarnas syn på det hela, spelar musik som vi skäms över att tycka om och svävar givetvis ut så det rinner över flera gånger. Mycket nöje!
5/12/20130
Episode Artwork

S02E11: Hårdrockspecial, 70/80-talet

Så var det äntligen dags. I detta avsnitt plockar Anders och Samson fram ett av deras största hjärteämnen; Hårdrock! Genom totalt 15 låtar plockar Anders, Samson och även ni lyssnare russin ur hårdrockskakan från 70 och 80-talet. Musiken blandas med egna tolkningar, långa utlägg och en och annan anekdot. Och lite kvalificerat Skitsnack, förstås.
5/5/20130
Episode Artwork

S02E10: Iron Man 3

En bakfull Anders och en pratglad Samson samlas återigen för att snacka Skit, denna gång om Iron Man 3, och givetvis en massa annat också. Ämnen som kastas upp i luften är bland annat Daft Punk, hipsters, Justin Bieber och Futurama. Vi spelar också ett stycke musik, och listar hela 26 filmer i Flickchart.
4/28/20130
Episode Artwork

S02E09: McKorv 2

Korven är tillbaka! Tillsammans pratar vi om allt mellan himmel, jord, universum och hur mycket en Piggelin egentligen kostade när vi var små. Vi har alla med oss saker att diskutera, och väver också in era diskussionsämnen, samt spelar lite musik från Wintergatan. Mycket nöje!
4/21/20130
Episode Artwork

S02E08: Böcker som berört

Det är, trots missen i inledningen, dags för det åttonde avsnittet för säsongen. Denna gång är temat böcker, och för att koka ner det enorma ämnet lite har vi valt att fokusera på tre böcker som "berört oss". Emelie Aspenfelt gästar också i avsnittet, som för henne också blir en del av en skoluppgift.
4/14/20130
Episode Artwork

S02E07: Sången om Järntronen

En av vårens mest efterlängtade serier är äntligen här igen. Så efter ha sett första avsnittet av Game of Thrones, säsong 3 sätter vi oss ner för att prata om vad de tyckte, men också om serien och alla dess karaktärer - vilka som bör dö en brutal död och vilka som vi favoriserar, och vad vi hoppas på inför resten av säsongen.
4/7/20130
Episode Artwork

S02E06: RoboCop

Det är dags för en Skitsnack-filmkväll igen. Denna gång har vi valt ut RoboCop från 1987, en i våra ögon oförglömlig klassiker som håller fortfarande idag. Vi sätter oss, efter ha gått igenom era kommentarer, i Samsons soffa för att se och live-kommentera filmen. Tanken är att ni som sedan lyssnar bör se filmen samtidigt som ni lyssnar. Vi såg på filmen via Netflix.
3/31/20130
Episode Artwork

S02E05: Mat och Mat-TV

Den här veckan tar vi in experthjälp från Andreas Ljungström, känd bland annat från Radio Speltorsk. Och vad ska vi med en torsk till? frågar du. Jo! vi ska förstås prata mat. Vi pratar om det mesta i den kulinariska världen, eller ja, det mesta som intresserar oss och passar in i skitsnacksvärlden. Bland annat bjuder Andreas och Samson Anders på varsin heldag av måltider, vi diskuterar snacks, kända kockar och persiskt ris.
3/24/20130
Episode Artwork

S02E04: Filmåret 2013

Det är ingen hemlighet att vi gillar film. Så efter ha kliat Skitsnack-nerven lite sätter sig Anders och Samson ner med sina topplistor över filmer de ser fram emot under året. Vi spelar dessutom konstig musik och rankar film i Flickchart igen. Mycket nöje!
3/17/20130
Episode Artwork

S02E03: Hiphop-special

I det tredje avsnittet för säsongen samlas Anders, Samson och Tommy för att diskutera, men framförallt spela hiphop. Förutom att spela fem låtar var av väldigt varierade anledningar och ursprung så spelar vi också era önskningar till avsnittet, det hela landar på över tre timmar Skitsnack. Hoppas detta ursäktar förseningen.
3/10/20130
Episode Artwork

S02E02,5: Sjukstuga

Veckans Skitsnack utgår på grund av sjukdom. Vi återkommer med avsnitt 3 nästa söndag.
3/3/20131 minute, 37 seconds
Episode Artwork

S02E02: Oscars-galan

Skitsnack säsong 2 rullar vidare och vi har kommit till den där söndagen på året då man delar ut statyetter i guld till höger och vänster medan man pratar om vilken klänning som var finast - Oscarsgalan. Samson hoppar över denna vecka så istället slår sig Anders ner i sin soffa tillsammans med sin sambo Emelie för att prata om de filmer som är nominerad till "Bästa film" denna gång. Det blir en hel del annat snack också, podcasten heter trots allt Skitsnack.
2/24/20130
Episode Artwork

S02E01: Årskrönika

Då var det äntligen dags för den andra säsongen av Skitsnack! Vi har varit borta länge och har en hel del att prata om. I centrum för diskussionen står fjolåret och allt vad det hade att erbjuda, både på det popkulturella planet men också det personliga. Vi tar också upp vad ni lyssnare tyckte var bäast, sämst och roligast under fjolåret. Mycket nöje!
2/17/20133 hours, 45 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

S01E11: The Hobbit och Säsongsfinal

Den första säsongen av "nya" Skitsnack är till ända och vi avslutar med vårat längsta Skitsnack-avsnitt någonsin. Som huvudrätt erbjuds starka, skiftande och spridda åsikter om the The Hobbit, men avsnittet bjuder också på en kortare inblick i hur Svampriket korade sin GOTY Topp 10, hela två låtar utan anledning från Anders, samt en lyssnarsäck.. to rule them all.
12/16/20120
Episode Artwork

S01E10: Julklappslistan

Snön har kommit och julen är snart här. Så i säsongens näst sista avsnitt pratar Anders och Samson om vad de önskar sig till jul. Utöver det blir det en hel del annat snack också - Flickcharts, Marilyn Manson, My Chemical Romance och givetvis Nicolas Cage. I nästa veckas säsongsfinal pratar vi om The Hobbit.
12/9/20120
Episode Artwork

S01E09: Korvens återkomst

När Anders "McKorv" Jonsson gästar Skitsnack behövs inget ämne. Anders pratar, tillsammans med Anders, en hel del skit ändå - om allt mellan himmel och jord. Fanboyism, Twitter, Anders år utan spel och kändisskap är alla ämnen som tas upp i avsnittet. Mycket nöje!
12/2/20120
Episode Artwork

S01E08: Inget särskilt 2

I veckans avsnitt struntar vi i ämnen och teman, istället så fokuserar vi på att snacka skit med varandra igen. Det blir prat om födelsedagsfester, Netflix-supporten, Argo och Limp Bizkit. Anders hinner spela en låt utan anledning och sen fortsätter vi också ranka film igen.
11/25/20120
Episode Artwork

S01E07: Star Wars och Disney

Även om det är ämnet som verkligen alla snackar om just nu så kan inte Anders och Samson hålla sig, utan måste prata lite Star Wars nu när varumärket köpts upp av Disney. Vad förväntar vi oss av de nya filmerna? Vem ska regissera? Vad gick fel i en förra trilogin? Allt diskuteras i avsnittet, som också bjuder på 20 nya flickchart-val, varav ett som lämnar riktiga avtryck.
11/18/20120
Episode Artwork

S01E06: Nicolas Cage

Nicolas Cage har tagits upp som ämne i Skitsnack förut. Mer än en gång. Men den här gången har Anders tröttnat på Samsons oändliga hat och plockar därför in Ludde Lundblad istället. Tillsammans bygger de en topplista över deras favoritfilmer med herr Cage, men hinner mer än en gång också glida från ämnet. Vi får också veta att Ludde är mycket smartare än han verkar.
11/11/20120
Episode Artwork

S01E05: The Karate Kid

Samson och Anders möts upp hemma hos Samson för att se på film tillsammans igen. De har valt The Karate Kid som film och nostalgimätaren ligger på topp. I avsnittet pratar de om filmen och dess betydelse innan de trycker på play, varpå de faktiskt kör igång och kollar på filmen. Majoriteten av detta avsnitt bör därmed ses som ett kommentators-spår.
11/4/20120
Episode Artwork

S01E04: Coheed and Cambria

Vissa band är mer speciella än andra. Anders var en gång i tiden helt förlorad i bandet Coheed and Cambria, men de har haft några mörka år bakom sig. Det verkar dock gå mot bättre tider igen, så Anders plockar in sin gamla festivalkompis Joar Lenz och går igenom allt som har med Coheed and Cambria att göra; allt från de första demo-plattorna, till interna bråk, Amory Wars-serien och den nya plattan med en gammal bekant trummis.
10/28/20120
Episode Artwork

S01E03: Regissörernas favoritfilmer

Samson är tillbaka och det är dags att snacka film igen! Som diskussionsunderlag har vi listor på fem erkända regissörers favoritfilmer. Mattias "Bob" Sörbom kliver också in i programmet och erbjuder sin kunskap som den filmvetare han är. Vi hinner även hylla lanseringen av Netflix i Sverige, ranka film i Flickchart och spela "Hurt" ännu en gång.
10/21/20120
Episode Artwork

S01E02: MMA-special

Anders, Tobias och Nidde diskuterar alla möjliga aspekter kring favoritsporten MMA. Det blir rena diskussioner, mindre bråk och dessutom lite musik av bara farten. Avsnittet blir dessutom rejält mycket längre än vad det var tänkt från början.
10/14/20120
Episode Artwork

S01E01: Prometheus

Premiär för nya Skitsnack! Vi är tillbaka, denna gång i veckoformat och i det första avsnittet för säsongen sönderanalyserar vi äntligen Prometheus, efter ha sett den igen, både en andra och en tredje gång.
10/7/20120
Episode Artwork

Augusti 2012

Vi gör skäl för vårt namn och inleder månadens avsnitt med över en timmes snack om precis allt och ingenting, innan vi hoppar till huvudsegmentet för månaden. Där har vi valt att lista våra favoriter bland fiktiva artister eller band, som ni givetvis också får höra musiken från. Utöver det erbjuds dessutom ett 50-tal nya flickchart-val som leder till ganska utförande diskussioner. Alltsammans checkar in på strax under fem timmar, så vi hoppas att det var värt all väntan.
9/13/20120
Episode Artwork

Juli 2012

I vårt första framträdande i pod-etern sedan Retroresans avslutning pratar vi om tiden som varit sedan den stora finalen. Anders introducerar också en ny typ av musikpaus i "Anders låt utan anledning", innan vi dyker in på huvudtemat för månaden vilket kretsar kring den mörke riddarens senaste bioäventyr.
8/2/20120
Episode Artwork

E3-special

När Anders & Samson försöker hinna ikapp i Skitsnack-resan(?) plockar de in hjälp från resten av Svampriket. Bakfylledimman ligger tät när en efter en av era älskade svampar masar sig online för att prata om den gångna E3-veckan. Visste ni förresten att Ludde fanns där på plats?
6/11/20120
Episode Artwork

Mars 2012

Förvånansvärt lite försenade kommer vi då ut med ett stycke skitsnack för mars månad. Vi pratar (och spelar musik från) de tv-serier som formade vår barndom. Därefter sätter vi oss återigen i tyckar-stolarna för 50 nya val i vår flickchart-lista.
4/10/20120
Episode Artwork

Februari 2012

En månad har passerat (och lite till) och det betyder att det är dags för mer Skitsnack. Denna gång snackar vi om Oscarsgalan, hur en suverän fest ser ut och avslutar med lite flickcharts.
3/9/20120
Episode Artwork

Skitsnack Festival: Fredag

Så är den sista dagen för vår tio timmar långa festival här. Samson är tillbaka och tillsammans med Anders går han igenom spelåret 2012. Vi tackar sedan av genom att gå igenom lite Twitter-meddelanden och kommentarer. Vi är tillbaka med mer Skitsnack i slutet av februari med ett Oscars-avsnitt likt förra året. Tack för den […]
1/20/20120
Episode Artwork

Skitsnack Festival: Torsdag

Anders har suttit och väntat, men utan resultat. På uttalad tid försvann Samson från radarn och därmed får Anders själv skeppa torsdagens avsnitt. Detta innebär ett Frankensteins monster där vi pratar om filmåret 2012, och dessutom rankar 50 filmer till via Flickchart. Länkar: Retroresan på Flickchart Skitsnack Festival: Torsdag
1/19/20120
Episode Artwork

Skitsnack Festival: Onsdag

Vi spånar vidare och såhär mitt i veckan surfar vi runt på våra favoritbloggar, diskuterar trender  och rankar lite mer film.  Länkar You don’t say Geektyrant Hyperbole and a half Roleplaying is so Gay Jeff Canata Joe Marmalade Skitsnack Festival: Onsdag
1/18/20120
Episode Artwork

Skitsnack Festival: Tisdag

Ny dag, nytt avsnitt - som utlovat. Idag pratar vi lite om spelen vi spelat ikapp 2011 och om ordnade slagsmål.
1/17/20120
Episode Artwork

Skitsnack Festival: Måndag

För att kompensera för månader utan Skitsnack ger vi er en hel vecka med strunt! Minst tio timmar utlovas under veckan och i måndagens avsnitt pratas det om tv-serier, filmer och ett band vid namn Metallica. Vi är tillbaka redan imorgon igen. Länkar Retroresan på Flickchart Skitsnack Festival: Måndag
1/16/20120
Episode Artwork

Skitsnack Augusti 2011

Månadens Skitsnack är ett musiktemaavsnitt vilket går ut på att vi spelar tio låtar var. Samson har gjort en lista med lite mer blandbands-känsla, medan Anders försökte beskriva sitt liv genom tio låtar i en musikalisk resa.
9/2/20110
Episode Artwork

Skitsnack juni/juli 2011

När vi missat en hel månad Skitsnack blir slutresultatet ett nästan 4 timmar långt avsnitt om allt och ingenting. Vi pratar sommarlov, semester och rackartyg, förundras över Facebook och japaner. Vi fortsätter sedan lista filmer via Flickcharts, i en mindre evighet. Vi är tillbaka i slutet av augusti med ett avsnitt med musik-tema. Länkar ”The […]
8/4/20110
Episode Artwork

Skitsnack maj 2011

På allmän begäran pratar vi ännu mer om film, denna gång påbörjar vi arbetet med vår gemensamma Topp 100-lista
6/1/20110
Episode Artwork

Skitsnack april 2011

Veckor försenade får vi äntligen tummen ur, och snackar skit.
5/15/20110
Episode Artwork

Skitsnack mars 2011

Mars är snart slut så med Samson tillbaka i Malmö snackar vi återigen lite skit.
3/27/20110
Episode Artwork

Skitsnack februari 2011

Det är Oscarsnatt och vi går genom de nominerade.
2/27/20110
Episode Artwork

Skitsnack januari 2011

Fotboll, Schulman, Tv-serier och en liten liten stänk av Nic Cage.
1/29/20110
Episode Artwork

Skitsnack december 2010

Retroresan skitsnacksårskrönika!
12/31/20100
Episode Artwork

Skitsnack november 2010

Nicolas Cage, TV-serier och MMA.
11/28/20100